NCAA csevegő

34 feliratkozó

több mint 9 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 8 869 — megbékéltem tom bradyvel
imádni való az egyetemi futball, de számomra van egy két rossz dolog.
-egyrészt amikor egy csapat a szabadhelyeit olyan csapatokkal tölti fel akiket agyonver 50-7-re (plusz konferencián belül is van egy két lemaradt csapat. wisconsin menetrendben idén alapvetően 3 megemlítendő csapat van csak a 12-ből - saját vélemény!).
-másrészt én személy szerintem nem kedvelem a semleges helyszínes meccseket. legyenek csak otthon/idegenben azok a meccsek.

a jövőre vonatkozóan nekem tetszene a P5 felállás. van 12 meccs, van 2 szabad hétvége, egy konferencia meccs, rájátszás
véleményem szerint brutális egyetemi football rendszert lehetne kialakítani (még élvezetesebb és még több pénzt termelő). a P5-öt azonos mennyiségű csapatra kellene osztani (hogy minden konferenciában legyen még két divízió: legyen konferenciagyőzelemért való meccs). a konferencia győztesek mennek a rájátszásba (itt van egy kis gubanc, de biztos vagyok benne hogy ki lehetne valamit találni).

tradíciók? írtam hogy van két szabad hétvége, plussz konferencián kívüli meccsek. a konferencián kívüli meccsek (mennyi van ebből? 4?) mehetnének a P5 másik 4 tagjára (vagy akár 2-2 csapat két konferenciából egyik évben, a másik évben a másik kettőből 2-2 csapat. több variációs lehetőség is van), a két szabadhétvégét feláldozni a tradícióknak.

a meccseket be kell fejezni a vizsgák kezdetégi. mikor van az? január első felében? meg lenne. florida state példa: szeptember 2-án volt az első meccs és már november 30-án vége lett az "alapszakasznak" (itt a legtöbb csapatnak megálj van. következő évben újabb próbálkozás). a következő héten konferenciabajnokság (7-én, itt újból elhullik pár csapat és már csak 5-en izzadnak tovább) és 1 hónap múlva volt csak a nemzeti döntő. tehát a 30 napban simán le lehetne bonyolítani a rájátszást, még tán úgy is hogy a konferenciadöntő után kapnak egy hetet rákészülni.

de még az is belefér hogy csak maradjon nekik egy szabadhétvége.

kemény? igen.

péz kéne a játékosoknak? nem (saját vélemény). nem tudom hogy van ott az egész oktatás, de elvileg azért kapják az ösztöndíjat. másrészt 18-19-20 évesen nemzeti sztárok lehetnek. újságok címlapján, tv-kben szerepelhetnek, az emberek róluk beszélnek és fotózkodnak velük. de mint írtam, nem tudom hogy az ösztöndíj mennyit fedez a tandíjból.

nekem ez a meglátásom az egészről és lehet hogy holnap csinálok paint-el egy ábrát, hogy jobban szemléltessem mire gondolok.

meg lennének a minőségi meccsek, meg lennének a tradíciók, időben le lenne tudva az egész. annyitényleg hogy az 5 az páratlan, illetve az egy szabadhétvége kérdése.
bár úgy érezem kihagytam, nem tudok valami és emiatt borul az elméletem, de majd kijavítotok.


u.i.: az meg hogy a big12-ben nincs döntő az egy fos. az lenne a lényeg.

Texas Longhorns, 2023 Big XII Champion
--------------------------------------------------------
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
A BYU hiába akar csatlakozni a Big12-hez (ahogy a Cincinnati is, vagy a UConn a Big Tenhez), ha az adott konfnak nincs rájuk szüksége, sok beleszólása ebbe a "kívülálló" csapatnak nincs. A Big 12 meg látszólag jól elvan a jelenlegi taglétszámmal, de ott szerintem hamarosan elodázhatatlan lesz a csoportdöntő visszahozása és ennek következtében a legalább 2 programmal való bővítés.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Egyre inkább érik amúgy a teljes szakadás és egy új legfelsőbb osztály létrejötte, egy ma publikált felmérés szerint már a P5-ös edzők többsége is azt preferálná, ha csak egymás ellen játszanának az elit csoportok tagjai.baggio
Ez elég undorító lenne. Az egyik legjobb dolog a college fociban a rivalizálás és a tradíciók.
Kérdések: Most akkor nem lenne több Utah-BYU, West Virginia-Marshall, Colorado-Colorado State, Utah-Utah-State, stb? A Boise State sikerkorszakának gondolom ezennel vége. A BYU nem akar csatlakozni valahova?
A Notre Dame ACC-s tagságfélesége sem volt véletlen ezek szerint, de hogy fognak beszámítani az ACC-be és a rájátszásba?Robilluma
Mivel a Power 5 különválása (egyelőre) csak egy elmélet, így maximum találgatni lehet, hogyan is nézne ki pontosan a dolog. De ha ezek a csapatok kizárólag egymással játszanának, akkor nyilván a felsorolt rivalizálásoknak annyi. És hogy ez mennyire rázná meg az egyetemeket, arról csak annyit, hogy a Lone Star Showdown vagy épp a Border War újjáélesztéséért sem törik magukat az adott iskolák.
Az megint más kérdés, hogy meg mernék-e kockáztatni a kiválást, mert ebben simán benne van egy antitröszt per indítványozása a Group of Five részéről.

Ami a BYU-t illeti, ezt Bronco Mendenhall, a Cougars főedzője nyilatkozta június elején: "We would love to be in the Big 12. I would love to be a member of that conference. I think that would make a lot of sense." És így folytatta: "Our attendance is high enough. And our winning percentage is high enough. We have the entire Salt Lake City and Utah market as well as a worldwide following because of the church. There’d be a ton to offer the Big 12, because it’s a money-generated world right now. You’re talking about an amazing kind of brand."

A Notre Dame pedig nem fog beszámítani az ACC-be, a focit illetően csupán egy olyan szerződése van az Irish-nak a konferenciával, melynek értelmében évente öt ACC-s csapattal kell játszaniuk.
több mint 9 éve
Robilluma Pittsburgh Steelers 2 907 — Whatever it takes
Egyre inkább érik amúgy a teljes szakadás és egy új legfelsőbb osztály létrejötte, egy ma publikált felmérés szerint már a P5-ös edzők többsége is azt preferálná, ha csak egymás ellen játszanának az elit csoportok tagjai. baggio
Ez elég undorító lenne. Az egyik legjobb dolog a college fociban a rivalizálás és a tradíciók.
Kérdések: Most akkor nem lenne több Utah-BYU, West Virginia-Marshall, Colorado-Colorado State, Utah-Utah-State, stb? A Boise State sikerkorszakának gondolom ezennel vége. A BYU nem akar csatlakozni valahova?
A Notre Dame ACC-s tagságfélesége sem volt véletlen ezek szerint, de hogy fognak beszámítani az ACC-be és a rájátszásba?
Szerk. A Big 12 nem akar két divíziós konfra bővülni (csoportdöntő hiánya miatt ekézték őket)? Egy BYU és Utah State elférne náluk sztem.


If you are looking for the identity of the Steelers franchise in 2013, just stop it.
- 2013 Pittsburgh Steelers running game: 86,4 yard/game, 27th in the league (3,5 y/c, 29th).
- 2013, Steelers@Patriots 31-55, 610 total yards by the Patriots. More points and more yards than any team ever had amassed against a Steelers franchise in business now for 81 NFL seasons.
- The Steelers' run defense allowed 115,6 yards per game (4,3 y/c) in 2013.
WAKE UP TOMLIN!
több mint 9 éve
Shawn84 Philadelphia Eagles North Carolina Tar Heels 8 504
2014.08.07. is mérföldkő az NCAA történetében, átment az 5 legerősebb konferencia javaslata, autonómiát kapott a Division I (FBS+FCS), azon belül még nagyobb hatalmat a Power 5 (ACC, Big XII, Big Ten, Pac-12, SEC).

 www.ncaa.org/about/resources/media-center/news/board-adopts-new-division-i-structure

Egyre inkább érik amúgy a teljes szakadás és egy új legfelsőbb osztály létrejötte, egy ma publikált felmérés szerint már a P5-ös edzők többsége is azt preferálná, ha csak egymás ellen játszanának az elit csoportok tagjai. Ha van a témával kapcsolatban kérdés vagy csak bizonyos részek iránti érdeklődés, szívesen írok minderről bővebben is.baggio
Simán jöhet erről egy bővebb cikk. Engem érdekel a dolog.
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
2014.08.07. is mérföldkő az NCAA történetében, átment az 5 legerősebb konferencia javaslata, autonómiát kapott a Division I (FBS+FCS), azon belül még nagyobb hatalmat a Power 5 (ACC, Big XII, Big Ten, Pac-12, SEC).

 www.ncaa.org/about/resources/media-center/news/board-adopts-new-division-i-structure

Egyre inkább érik amúgy a teljes szakadás és egy új legfelsőbb osztály létrejötte, egy ma publikált felmérés szerint már a P5-ös edzők többsége is azt preferálná, ha csak egymás ellen játszanának az elit csoportok tagjai. Ha van a témával kapcsolatban kérdés vagy csak bizonyos részek iránti érdeklődés, szívesen írok minderről bővebben is.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Habi New England Patriots USC Trojans 4 829 — Patriots GM
Talán tegnap előtt olvastam bele egy cikkbe, ami azt fejtegette, hogy olyan jók az edzők illetve a fizikális felkészítés, hogy sok játékos esetében elérik a fejlődési lehetőségek szinte maximumát és ezért nem tudnak tovább fejlődni az nfl-ben, mert kvázi kimaxoltak egyetemen.
Remélem megtalálom este ezt a cikket, mert nem tudtam végigolvasni 😕


JT Daniels fan
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Nem gyakran írok ide, és talán off-topic is lesz, de azért mégis 😊

Alapvetően a Crimson TIde a kedvenc csapatom az NCAA-ben, és élvezettel nézem a meccseiket, imádom a játékosaikat.
Azonban, csak én érzem tendenciának, hogy az alabamai úristen mekkora hipersztár lesz prospectek szép nagy esélyjel bustolódnak az NFL-ben?
Számításokat nem is találtam, vagy kerestem, de kíváncsi lennék hogy néz ez ki egyetemi csapatonként.

Régen a Steelersnek mindig drukkoltam, hogy alabamait hozzon, de idén már pl. nagy kő esett le a szívemről, hogy Shaziert hoztuk Mosley helyett.

Mit gondoltok, mik lehetnek az okai?
Amire én tudok gondolni az kb. az, hogy ügyesen értenek a D playerek gyengeségeinek eltüntetésében, mint Ferentz Iowában a falembereknél.tenorx
A Tide-hoz eleve rengeteg elit recruit áramlik be, és egyetemi szinten az egyik, ha nem a legjobb (védelmi) stáb dolgozik a csapatnál. Ezekből adódóan - leegyszerűsítve a dolgot - a csapat is jó, és jó csapatban, jó csapattársakkal körülvéve könnyebb jól teljesíteni, és - amire te is utaltál - így könnyebben háttérbe szorulhatnak egyes játékosok bizonyos gyengeségei.

Én nem úgy fogalmaznám meg, hogy "nagy eséllyel bustolódnak az NFL-ben" (persze egyértelmű bustra is volt példa, ahogy minden más programnál), hanem vannak (mondhatjuk, hogy relatíve sokan), akik NFL-szinten nem tudnak/tudtak olyan teljesítményt nyújtani, amit a draftpozíciójuk alapján elvártak tőlük. Az én meglátásom szerint sok esetben eleve a draftpozíciónál kell keresni a hibát, ott, hogy túlértékelik az adott játékost, amihez hozzájárul(hat) például, hogy elit recruit volt az illető, a Bamánál kiváló edzői stáb kezei alatt, pro-style rendszerben pallérozódott, az elit supporting cast mellett nem ütköztek ki annyira a gyengeségei, stb.

Mondok néhány konkrét példát, hogy mire gondolok. Terrence Cody egydimenziós run stopper DT/NT volt. Ha valaki behúzza őt a középső körökben, egy "egydimenziós run stopper DT/NT" esetében reálisnak számító értéken, és befutja ugyanezt a pályát, akkor senki nem szól semmit. A Ravens elvitte a második körben (itt mondjuk a GM Ozzie Newsome Alabama-fétise is közrejátszhatott), így most bust. Kareem Jackson korrekt kezdő CB, de nem olyan szintű tehetség, aki 1/20-at ért volna. De ha mondjuk egy körrel később draftolja a Texans, akkor minden szempontból rendben van a pick. Hasonló a helyzet Hightower és a Patriots esetében. Mark Ingram: első körben draftolt RB a mai NFL-ben. És még lehetne sorolni.

Illetve csak mellékesen tenném hozzá, hogy a közelmúltban egyetlen másik program sem termelt ki annyi első/korai körös picket, mint az Alabama, és ha valaki itt hibázik, azt érdekes módon jobban felfújják a médiában és szurkolói körökben egyaránt, mint azt, hogy például a Texasról az utóbbi években nem nagyon draftoltak épkézláb NFL-játékost, holott a Longhorns is - elvileg - ugyanolyan powerhouse, mint a Tide... Bár abban, hogy ez így van, nyilván közrejátszik a közelmúlt három bajnoki címe is.
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
Én kicsit másképp fogalmaznék:
Saban rendszere olyan mely felnagyítja az erősségeket, persze erre lehet mondani h elrejti a gyengeségeket, de ha belegondolsz NFL-szinten is vannak prospectek akikről a FO úgy gondolja h nem illenek egy adott rendszerbe azokat nem draftolja, recruitingnál is van egy hasonló dolog és hát a Bama toborzása van annyira jó, hogy az elit játékosok közül is azokra hajtson akik legink system fitek.
Egyébként íme egy gyűjtés 2009 (ez volt az 1. év h olyan prospectek is kijöhettek a draftra akiket Saban toborzott) és '13 között az első két napon elkelt Bama játékosok:
2009:
Andre Smith: liga legjobb RT-je, bár kérdés h ez a poszt ér-e 1/6-ot
Glen Coffee: már visszavonult...
Antoine Caldwell: mind a 4 profi éve alatt kb. a meccsek felén kezdett az egyébként nem rossz Texans OL-ben, idéntől Buffaloban próbálkozik, egy 3. körös játékostól egy picit többet lehet azért várni
Rashad Johnson: Nem tudott stabil kezdőhelyet kiharcolni Arizonában
2010
Rolando McClain: vehveh
Kareem Jackson: szolid kezdő corner 1/20-ra lehet jobbat is találni, de sztem ez még korrekt ár-érték arány
Javier Arenas: Mind returnerként mind nickelként alulmúlta az elvárásokat szvsz
Terrence Cody: ez se sikertörténet
Mike Johnson: írd és mond eddig 1 db kezdése volt NFL meccsen
2011:
Marcell Dareus: lehet h ezzel egyesek nem fognak egyetérteni, de sztem megérte az 1/3-at így utólag
Julio Jones: Mikor pályán van zseniális, csak kicsit sok meccset hagy ki, de a képességei alapján jogos az 1/6 (és a kurva drága feltrade 😛)
James Carpenter: lol
Mark Ingram: Tavaly beindulni látszott végre a karrierje, de ettől még eddig bust.
2012:
Trent Richardson: Nem mindig jönnek be a jóslataim, de róla már a draft előtt mondtam h overrated.
Mark Barron: 1/7-re el lehet képzelni nagyobb impaktot is de ezt a választást (még?) szvsz nem lehet komolyan ekézni
Dre Kirkpatrick: Kérdés h csak a sérülések v esetleg más okai is vannak annak, hogy nem lett belőle eddig komoly játékos
Dont'a Hightower: Hasznos játékos ő a Patsben, de 1/25-re jobb szcenáriót is el lehet képzelni egy korrekt kezdő SLB-nél.
Courtney Upshaw: 2 szezon alatt 3 sackig jutott eleddig összesen...
2013:
Dee Milliner: Nem volt zökkenőmentes a rookie idénye de elég sok jót lehet róla mostanában olvasni
Chance Warmack: Egy 1/10-re húzott guardtól én személy szerint elvárom h már a rookie évében domináns legyen, Warmack nem volt az.
D.J. Fluker: Nagyon jó edző keze alá került, de amit eddig mutatott az felülmúlta a várakozásaimat.
Eddie Lacy: ORoy.

Így visszaolvasva én azt látom, hogy 2011-től kezdenek átbillenni a Saban-éra prospectjeinél a tendencia egy kiegyenlítettebb beválási/busttá válási aránnyá. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy ez mennyiben tér el a többi powerhousetól, ahol hasonlóan régóta hivatalban lévő HC van jelenleg.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
(...)tenorx
Ha vannak system QB-k, akkor szerintem egyértelmű, hogy ez más posztokon is előfordulhat (és még az irányítóknál se kell messzire kell menni, ha az Alabamáról van szó 😊). Saban amúgy mindig is az egyéniségek elé helyezte az egységet, elég csak alapvető filozófiájára, a The Process"-re gondolni, csak a Bamánál úgy alakult, hogy közben a legjobb recruitokból válogathat, abszolút nem kell kompromisszumokat kötnie semmilyen egységnél.

Ez véleményem szerint csak azt mutatja, hogy mennyire lutri, vaktában lövöldözés továbbra is a draft, semmint hogy bármilyen kritika érje az alabamai prospecteket a közeljövőben emiatt.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 13 263 — Wrath of Khan
Nem gyakran írok ide, és talán off-topic is lesz, de azért mégis 😊

Alapvetően a Crimson TIde a kedvenc csapatom az NCAA-ben, és élvezettel nézem a meccseiket, imádom a játékosaikat.
Azonban, csak én érzem tendenciának, hogy az alabamai úristen mekkora hipersztár lesz prospectek szép nagy esélyjel bustolódnak az NFL-ben?
Számításokat nem is találtam, vagy kerestem, de kíváncsi lennék hogy néz ez ki egyetemi csapatonként.

Régen a Steelersnek mindig drukkoltam, hogy alabamait hozzon, de idén már pl. nagy kő esett le a szívemről, hogy Shaziert hoztuk Mosley helyett.

Mit gondoltok, mik lehetnek az okai?
Amire én tudok gondolni az kb. az, hogy ügyesen értenek a D playerek gyengeségeinek eltüntetésében, mint Ferentz Iowában a falembereknél.
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Az első fordulóban Arlingtonból, a Florida State - Oklahoma State helyszínéről jelentkezik a College GameDay.vassadi
erről most ugrott be, hogy a  www.espnplayer.com/espnplayer/console (az nfl game pass ncaa-s megfelelője) az idei évtől végre már a college gameday-t is felvette a kínálatába, sőt a szombat késő esti összefoglaló (college football live) beszerzésén is dolgoznak

a semleges helyszíneket továbbgondolva meg az jutott eszembe, hogy majdnem minden NFL stadiont használatba vesznek idén is a cfb első osztályában, 32-ből csak 7-et nem:

- Lambeau Field
- Soldier Field
- Arrowhead Stadium
- FirstEnergy Stadium
- Ralph Wilson Stadium
- Edward Jones Dome
- O.co Coliseum


Az első három lehet talán a legmeglepőbb, bár a Chicago és a Kansas City pályáján korábban rengeteg emlékezetes meccset rendeztek már, a Lambeau pedig 2016-ban kapcsolódik be a college football vérkeringésébe. De a Browns-é és a Buffaloé is amúgy túlságosan északon van ahhoz, hogy kedvelt célpont legyen, a Rams-é és a Raiders-é pedig épp nyugdíjazás előtt áll.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Az első fordulóban Arlingtonból, a Florida State - Oklahoma State helyszínéről jelentkezik a College GameDay.
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Összeszedtem a semleges pályán rendezett meccseket az alapszakaszból:

08/28 - Ole Miss vs Boise State (@ Georgia Dome - Atlanta Falcons)
08/28 - Washington State vs Rutgers (@ CenturyLink Field - Seattle Seahawks)
08/29 - Colorado vs Colorado State (@ Sports Authority Field - Denver Broncos)
08/30 - Penn State vs UCF (@ Croke Park - Dublin, Írország)
08/30 - Florida State vs Oklahoma State (@ AT&T Stadium - Dallas Cowboys)
08/30 - West Virginia vs Alabama (@ Georgia Dome)
08/30 - LSU vs Wisconsin (@ NRG Stadium - Houston Texans)
08/30 - Navy vs Ohio State (@ M&T Bank Stadium - Baltimore Ravens)
09/06 - Vanderbilt vs Ole Miss (@ LP Field - Tennessee Titans)
09/13 - Purdue vs Notre Dame (@ Lucas Oil Stadium - Indianapolis Colts)
09/13 - Texas vs UCLA (@ AT&T Stadium)
09/27 - Syracuse vs Notre Dame (@ Metlife Stadium - NY Giants/Jets)
10/11 - Texas vs Oklahoma (@ Cotton Bowl)
10/24 - California vs Oregon (@ Levi's Stadium - San Francisco 49ers)
11/01 - Notre Dame vs Navy (@ FedEx Field - Washington Redskins)
11/01 - Florida vs Georgia (@ EverBank Field - Jacksonville Jaguars)
11/08 - Army vs UConn (@ Yankee Stadium - New York Yankees)
11/29 - Baylor vs Texas Tech (@ AT&T Stadium)
12/13 - Army vs Navy (@ M&T Bank Stadium)

- A Tulane Green Wave új stadionba megy, így már csak hat program lakik egy fedél alatt NFL csapattal, a Georgia State Panthers (Atlanta Falcons), Miami Hurricanes (Dolphins), a Pittsburgh Panthers (Steelers), a San Diego State Aztecs (Chargers), a South Florida Bulls (TB Buccaneers) és a Temple Owls (Philadelphia Eagles)
- A Nippert Stadium felújítása miatt viszont idén a Cincinnati Bearcats is összeköltözik a Bengals-szal, a Vikings fordított utat bejárva meg a Minnesota Golden Gophers-hez megy albérletbe. A UMass Minutemen pedig három hazaiját továbbra is a Gillette Stadiumban (NE Patriots) tartja (vs Boston College, Colorado, Eastern Michigan), pedig a McGuirk Stadium felújítása már befejeződött.
- Hét konfdöntőből ötöt rendeznek semleges helyszínen, mindegyiket NFL stadionban: ACC - Carolina Panthers, Big Ten - Indianapolis Colts, MAC - Detroit Lions, Pac12 - SF 49ers, SEC - Atlanta Falcons


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Kijött a preseason coaches poll:
 www.usatoday.com/sports/ncaaf/polls/

A Florida State toronymagas favorit volt az edzőknél 56 nr. 1 jelöléssel, a Seminoles mögött az Oklahoma(!) három, az Oregon, az Ohio State és a South Carolina(!) egy-egy első helyes szavazatot kapott.vassadi
-nem tudom ezt hogy készítik. texas az elmúlt években összezuhant és most újjáépítés kezdődik. teli kérdőjelekkel. őszintén megmondom, hogy énáltalam nem lennének a top 25-ben.
-wisconsin helyét is erősnek érzem. a komolyabb csapatok ellen buktak el (penn state, ohio state, south carolina, arizona state), a többieket dominálták keményen. idén a menetrendjük elég gyengének ígérkezik, kivétel a szezonnyitót az LSU ellen. ha magát a csapatot nézzük akkor már tavaly is volt egy kétes irányítójuk, illetve egy elkapóban (abbrederis) meg egy TE-ben (pedersen) merült ki a passzjáték. a 2014-es szezonban jóformán az egész front seven-t cserélni kell. teli kérdőjellel tehát.
-oklahoma a 3. helyen. a baylor meggyepálta őket nem meglepő módon, de kikaptak az akkor a rendkívüli csalódásokat megélő texas-tól. a többi meccset megnyerték, de azért nem dominálták keményen a jobb csapatokat (sőt a kansas is felpakolt nekik 19 pontot). úgy gondolom csak az alabama elleni hősies győzelem tette őket oda.
-ucf? meglepetés csapat volt az évben és a baylori támadógépezetet is legyőzték a bowl meccsen.Ventura
62 FBS-vezetőedző szavazatai alapján áll össze a rangsor, alul ott a lista, hogy kik szavaztak. A Texasnak mondhatni már csak a neve miatt is bérelt helye van a top 25-ben, a Wisconsin helyezése szerintem is vitatható, de a BCS megszűnésével a Coaches Pollnak már nincs különösebb jelentősége, meg egyébként is, ez egy preseason rangsor. Az Oklahoma túlértékelése sem rendkívüli dolog (lásd 2011-es szezon), nyilván a Sugar Bowl-győzelemnek is nagyban köszönhető a hype, bár szerintem ez most bizonyos fokig jogos is, én is őket várom a Big 12 első helyére. A UCF pedig tavalyhoz képest kevesebb lett például egy Blake Bortles-szel, bár még így is befutottak a rangsor 28. helyére.
több mint 9 éve
Ventura Miami Dolphins Texas Longhorns 8 869 — megbékéltem tom bradyvel
Kijött a preseason coaches poll:
 www.usatoday.com/sports/ncaaf/polls/

A Florida State toronymagas favorit volt az edzőknél 56 nr. 1 jelöléssel, a Seminoles mögött az Oklahoma(!) három, az Oregon, az Ohio State és a South Carolina(!) egy-egy első helyes szavazatot kapott.vassadi
-nem tudom ezt hogy készítik. texas az elmúlt években összezuhant és most újjáépítés kezdődik. teli kérdőjelekkel. őszintén megmondom, hogy énáltalam nem lennének a top 25-ben.
-wisconsin helyét is erősnek érzem. a komolyabb csapatok ellen buktak el (penn state, ohio state, south carolina, arizona state), a többieket dominálták keményen. idén a menetrendjük elég gyengének ígérkezik, kivétel a szezonnyitót az LSU ellen. ha magát a csapatot nézzük akkor már tavaly is volt egy kétes irányítójuk, illetve egy elkapóban (abbrederis) meg egy TE-ben (pedersen) merült ki a passzjáték. a 2014-es szezonban jóformán az egész front seven-t cserélni kell. teli kérdőjellel tehát.
-oklahoma a 3. helyen. a baylor meggyepálta őket nem meglepő módon, de kikaptak az akkor a rendkívüli csalódásokat megélő texas-tól. a többi meccset megnyerték, de azért nem dominálták keményen a jobb csapatokat (sőt a kansas is felpakolt nekik 19 pontot). úgy gondolom csak az alabama elleni hősies győzelem tette őket oda.
-ucf? meglepetés csapat volt az évben és a baylori támadógépezetet is legyőzték a bowl meccsen.

Texas Longhorns, 2023 Big XII Champion
--------------------------------------------------------
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
A szombati - nem kiemelt - FOX közvetítéseken Brady Quinn lesz a szakkommentátor a play by play-es Tim Brando mellett 😊 A stúdióban új arcként feltűnik majd az ex-PITT és Dolphins HC Dave Wannstedt. A kiemelt mérkőzéseken továbbra is Gus Johnson és Charles Davis kommentál, az oldalvonalaknál Molly McGrath-ban gyönyörködhetünk.baggio
és akkor itt az ESPN teljes lineup-ja is
 www.sbnation.com/college-football/2014/7/31/5957155/espn-college-football-announcers-broadcasters-2014

A legfontosabb, hogy az eddigi abc-s primetime kommentátor, Brent Musburger átkerült az SEC Networkre, helyette a College GameDay műsort is vezető Chris Fowler lesz. Matt Millent szerencsére lefokozták és eltávozott Joe Tessitore mellől, maradnak neki a délután hatos szombati meccsek. Todd McShay oldalvonali riporterként is ténykedni fog az ESPN szombati nem kiemelt mérkőzéseinek egyikén. Az SEC Network stúdiójában pedig többek között Tim Tebow és Greg McElroy is fel fog tűnni.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
az Oregon után újabb csapatok léptek be a 22. századba az öltözőjükkel

Texas A&M


Ohio State


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Kijött a preseason coaches poll:
 www.usatoday.com/sports/ncaaf/polls/

A Florida State toronymagas favorit volt az edzőknél 56 nr. 1 jelöléssel, a Seminoles mögött az Oklahoma(!) három, az Oregon, az Ohio State és a South Carolina(!) egy-egy első helyes szavazatot kapott.
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Unreal day in Lone Star State: Sept 3, 2016. Alabama-USC in Arlington, Notre Dame at Texas, UCLA at Texas A&M”Habi
Alabama állam is becsatlakozott, brutális nap elébe nézünk (és nem elfelejteni pl. a Wisconsin-LSU meccset a Lambeau Fielden...)



---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
A szombati - nem kiemelt - FOX közvetítéseken Brady Quinn lesz a szakkommentátor a play by play-es Tim Brando mellett 😊 A stúdióban új arcként feltűnik majd az ex-PITT és Dolphins HC Dave Wannstedt. A kiemelt mérkőzéseken továbbra is Gus Johnson és Charles Davis kommentál, az oldalvonalaknál Molly McGrath-ban gyönyörködhetünk.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Can you name the schools which play football in NCAA's Division I FBS?
 www.sporcle.com/games/ipitydafoo/ncaa-fbs-schools-map

SCORE
125/125

TIMER
06:08


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
College fantasy-re lehet jelentkezni:
https://bowl.hu/logo/bowl-hu-black-512.png
bowl.hu college liga - Fantasy Football | Bowl.hu
Magyarország első számú amerikai futball oldala
több mint 9 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 873
Konf. oddsok szépen lebontva:
 www.sbnation.com/college-football/2014/7/29/5948529/college-football-conference-favorites-2014

Mindig jövőre
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
The 2014 FBS College Football Media Guides
 www.footballstudyhall.com/2014/7/23/5892253/the-2014-fbs-college-football-media-guides


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal