NFL Draft 2014

25 feliratkozó

több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Ha a Jets meglépi ezt a tradet, akkor a gépem nagyot fog csattanni péntek hajnalban a kihalt utcán. 😀
No way, hogy elfogadjam.
több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Hát nekem a patriotsos részek tetszenek 😊

több mint 9 éve
mustaine Tampa Bay Buccaneers Middle Tennessee Blue Raiders 9 839 — Chalk Dawk fan
Timmy Jernigannel mi a helyzet? Miért nem fért az első két körbe?

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
Benjaminról nagyon nem egyezik a véleményünk, de lehet h én vagyok az egyetlen akinek Jon Baldwin jut róla eszébe.
A Chargersnél e forgatókönyv szerint én a 3 CB közül Fullert választanám, nagyon sokat zónáztat Pagano és abban közülük sztem Fuller a legjobb.
Hunter és Wright mellé én bevallom nem Cooksot húznám, egyszerűen túlságosan hajaz egymáséra Wright és Cooks skillsetje, Robinson, Lee vagy Matthews változatosabbá tehetné ezt a WR-corpsot.
Én azon kevés bowl.hu userek közé tartozom, aki szerint Barr jó lesz, de ezzel már megbarátkoztam. 😊


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
a Titans-nél Justin Hunter helyett Houstont írtál!

több mint 9 éve
Törölt felhasználó
2/32 után visszaugrik 1/19-re, azért is tűnik ilyen hosszúnak

bővebb reakcióhoz még emésztenem kell a dolgokat
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
szívesen rákattintanék az idézet gombra 😀

a héten az én final mockom is jön majd, ezek után nem szólhat wyatt, hogy túl hosszú lett

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 818 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Remélem ezért (legalább egyéni) rekord mennyiségű like jár majd neked, Robilluma. Bravó. Mondjuk ha már feltradelünk, akkor már 1 QBért tegyünk, akármekkora need is a belső falember poszt.
több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 39 394 — Így remélem megfelelek nektek.....
Fuller ennyit csúszna? Hm érdekes, majd meglátjuk. Van pár név akikről eddig nem is hallottam, de szerencsére nem is nekem kell 😛 Köszönjük!
több mint 9 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 798 — SuperLOL
Ez egy hsz! Elfárad az ujjam mire legörgetek, hogy elsőnek lájkoljam.

Mettenbergernél sokkot kaptam. Ő és McCarron nekem mumus.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 9 éve
Robilluma Pittsburgh Steelers 2 907 — Whatever it takes
Nagy nehezen csak összeállt az első két kör a mockomban. Azért csak az első kettő, mert olyan hosszú lett, mint múltkor a 4 kör. Kicsit elragadtattam magam és a csapatválasztások általam vélt okainál sokat magyaráztam. Nemkülönben a játékosok jellemzésénél. De mégiscsak az elmúlt 30 év legjobb draftjának tartják, ennyit megérdemel.
A gifeknél inkább direkt linket adtam, ne lassuljon az oldal. Hadd menjen a görgős klikk.
A csapatok választásairól annyit, hogy a tavalyihoz hasonlóan senkinek sem szándékoztam rosszat húzni, sem az AFC North-osoknoknak (akikkel különben is pont, hogy szimpatizálok), sem pedig az elitalakulatoknak. A játékosokat láttam épp eleget, oka van annak, ahol kimennek, le is írom általában, szóval légyszi kíméljetek az olyanoktól, h mé’ nem a Józsi?. Ha csúsznak, hát csúsznak. Ez egy mock, nem több, nem kevesebb és minden egyes mock írónak joga van totális hülyeségeket összehordani 😊.
Helyesírási hibák és értelmetlen mondatok is lesznek szép számmal, nem volt már időm átolvasni, ezért elnézést kérek.
Ha hétfő-kedd este lesz időm befejezni, akkor kedden éjszaka felrakom a 60 %-ban már kész 3-4. kört, ha nem, akkor az elmarad.
Jó szórakozást hozzá.

ROUND 1
1 1 1 Houston – Johnny Manziel, QB, Texas A&M
Jancsi az új generációs QB-k mintapéldánya, fantasztikus lábmunkával, jó kézzel, mindent elsöprő győzni akarással és jókora adag csibészséggel. Mindez szerintem Bill O’Briennel párosítva garancia a sikerre. És ha netán mégsem lesz teljes siker? A football a szórakoztatásról szól, az pedig Houstonban csőstül jön majd vasárnaponként. Nem lehet más a választás. Pont.
1 2 2 TRADE New York Jets from St. Louis (from Washington) (1/18 + 2/17 + 5/14 + 2015/1. kör) – Jadeveon Clowney, OLB, South Carolina
Ugye emlékeznek rá a Jets szurkolók, amikor a tavalyi TC alatt Ryan a jövőjét firtató kérdésre humorosan ezt válaszolta: "It's safe to say I won't be here if we draft Clowney." A falra festett ördög megjelenik, pedig Ryan még mindig a csapatnál van 😊 .
A Jets draft politikájához az utóbbi években hozzá tartoztak az agresszív feltrade-ek, idén sem változtatnak. A front7 erősítését nem lehet megunni, pláne ha az utóbbi évek/évtized legnagyobb athletic freak védője a kiszemelt az évek óta lyukas pass rusher OLB posztra. Ezzel új dimenzióba emelik az amúgy is erős védelmet és a CB választás sem olyan égető már a várt pass rush miatt. A támadó skill pozíciókat a 3-4. körben kell megoldani, amiben segít, hogy ez az idei draft legnagyobb erőssége.
Fisher a Titans-ben háromszor húzott első körben QB-t, mind a három atletikus volt és nem éppen zseb-QB prototípus (McNair, Young, Locker). én nagyon azt érzem, hogy Manziel a #1 célpont a drafton, emiatt hívták meg az összes OT-t vizitre és emiatt jelentette ki Fisher, hogy „Bradford is our QB”. A Houston viszont keresztülhúzta a számításaikat, így pedig a Rams-nek az 1/2 kicsit légüres tér volt, se WR (ha kell egyáltalán a Britt igazolás után), se free safety, se CB se UT poszton nem volt kihagyhatatlan prospect, az OT poszt pedig Saffold visszaigazolásával és Barksdale javuló játékával Long felépülésének idejére is viszonylagosan megoldott, bár Greg Robinson nagyon csábító, és Fisher szereti a fizikális falembereket. Clowney-t én nem érzem opciónak. Hol játszana, amikor a még csak 29 éves Chris Longnak 2016-ig szerződése van a csapatnál? 3rd down feladatokra draftolni 1/2-n szerintem luxus. Akkor már inkább Khalil Mack Von Miller posztra, de akkor meg a 3 all-down LB lenne kicsit sok.
Egy jövő évi első körösnek és az idei hipererős drafton egy második körös választásnak, mint kompenzációnak nehéz ellenállni, a stáb pedig bizonyította már, hogy vevő a pick-gyarapításra.
1 3 3 Jacksonville – Khalil Mack, LEO, Buffalo
Az idei év Von Millerjét választják a QB-k helyett, akiknél jelentős csúszást prognosztizálnak a scoutjaik. Clemons és Babin csak ideiglenes megoldás. Hogy mennyire fontos a Bradley D-be egy klasszis a Leo posztra, azt Bruce Irvin kiválasztásánál már megtapasztalhattuk Seattle-ben. Mack Irvinnel ellentétben viszont nem csak az atletikusságával tűnik ki, hanem futásgyilkos játékával és pass rush repertoárjával, élen a counter move-jaival, remek „cselező”készségével. Kicsi busteséllyel remek játékos, biztosra megy a Jaguars.
1 4 4 Cleveland – Greg Robinson, OT, Auburn
A QB-k népszerűsége még mindig a padló alatt, nem éri meg itt senki, Greg Robinson viszont más draftokon 1/1-et ér, annyira unikum OT. Futásblokkolásban legalább a Bengals-os Andre Smith kiválasztásáig kell visszamenni, hogy hasonló kalibert találjunk, elképesztően erős játékos. Emellé fantasztikus atletikusság párosul, ami a combine-on is szemet szúrhatott mindenkinek. Az egyedüli kérdőjel, hogy a kick-slide-ja rejtély az Auburn egyoldalú blokkolási sémái miatt, de kellően koordinált a mozgása ahhoz, hogy ebbe is idővel belerázódjon. További előnye a választásnak, hogy akár a Browns OG needjét is kielégítheti első, „tanuló” évében, ahol az ereje miatt szintén instant javulást hozna a tavaly szenvedő futójátékban.
1 5 5 Oakland – Aaron Donald, UT/DE, Pitt
Nagyon népszerű lett ez a választás újabban, pedig én már bő egy hónapja is őt írtam a Raiders-nek, olyan jó fit egy valóban 1/5-nyire értékes játékosnak.
Nincs itt olyan QB, aki Schaubhoz képest egyértelmű upgrade lenne, Allennek pedig nincs ideje kísérletezni. #1 WR kandidánst a második kör elején is lehet találni, Donald-szintű backfield monstert viszont nem. A Sims-Troup-McGee hármas kevés, nem oaklandi szint. Így viszont már az. Donald sokoldalúságával remekül illik majd a védőfalba, bármelyik poszton szembetalálhatják majd vele magukat az ellenfél támadófalemberei. Donald lehet, hogy nem ideális méretű DT, de az első lépése, atletikussága, kézhasználata és meglepő ereje bőven kompenzálja a hiányosságait. Nem véletlenül lett az egész első osztály TFL leadere.
Karakterre is illik a Raiders-be, katonás fegyelemmel bíró elhivatott játékos, akinek olykor közönyös, hideg tekintete Suh szinten ijeszt meg. Ez nálam nem kis pozitívum.
1 6 6 Atlanta – Taylor Lewan, OT, Michigan
A két kimagasló tehetségű pass rusherről lemaradtak, szóval jöhet Ryan személyi testőrségébe valaki, aki kifiléz bárkit, aki az irányító haja szálát alávaló módon meg meri görbíteni. Arthur Blanknek innentől kezdve csupán az ellenfél pass rushereinek testi épségéért kell aggódnia 😊 . A 6’7 magas rendkívül atletikus szörnyeteg testi ereje, fizikális játéka miatt előzi meg a technikásabb, de szerintem erőben még nem nfl-kész Matthews-t.
1 7 7 Tampa Bay – Kelvin Benjamin, WR, FSU
A Tampának a támadófal stabilizálása mellett a legfontosabb feladata, hogy a skill posztok megerősítésével segítsék a leendő kezdő irányítót, mert Vincent Jackson egyedül kevés. Lovie Smith kedvenc filmje a Gyűrűk Ura: A két torony. Utóbbi kettő már Floridában van.
Benjamin valahol a Calvin Johnson-Limas Sweed koordináta rendszeren helyezkedik el, szerintem közvetlenül Megatron mellett. Vannak játékosok, akikre olyan játékokat lehet rajzolni, amit az ellenfél akkor sem tud levédekezni, ha tudja, hogy mi jön. Benjamin ilyen. Az end zone-ban emiatt különösen hatékony fegyver:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_0pfzrlcd8e.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_zjurk2q4iu.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_b0rjjr4opl.gif
Ezért ő az utóbbi x év legjobb WR class-ának legjobbja.
A route-jain majd dolgozik, a lazasága, koordinációja, robbanékonysága adott. Mély route-okhoz megvan a sebessége és kifejezetten jól találja meg a labdát over the shoulder passzoknál:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_six6ccxgy1.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_8cusfagt5d.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_yiep4dodhq.gif
Az egyedüli nagy negatívumként jelentkező dropjait pedig a koncentrációjának fokozásával szépen leszorítja majd, és amúgy is, a legtöbb elejtett labdája nem klasszikus, fakezű drop volt tavaly, hanem ütéssel tarkított contested catch vagy a YAC miatti figyelmetlenség, például:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_lc0kle3pqe.gif
További pozitívuma a karaktere, vezérként viselkedik a pályán és az öltözőben is. A legjobb verzió szerint Optimus Prime-ot draftolja a Tampa. Igazi gyémánt, aki csak csiszolásra vár.
1 8 8 Minnesota – Zack Mettenberger, QB, LSU
Több needje is van a Vikings-nek, de amíg a QB is közéjük tartozik, nem sokat vacillálhatnak, ha van egy megfelelő jelöltjük a posztra. Mettenberger ideális esetben lehet, hogy még a 2. körös Vikings választásnál is benn lenne, azonban ott is QB needes csapatok sorakoznak a Minnesota előtt, ezért egy félvállról, klasszikus Zimmer-stílusban benyögött„Na és akkor mi a f@sz van, ha reach” komment kíséretében az új HC behúzza a remélhetőleg franchise QB-ját.
Joe Flacco „ikertestvére” tökéletesen illik majd Norv Turner Air Coryell rendszerébe. A mélységi passzjáték vezénylésére neki van a legalkalmasabb skillsetje az idei class-ban: erős kéz, pontosság a 15+ yardos passzoknál, kiváló ütemérzék. A nem mellesleg Flaccót is draftoló, szintén Air Coryellt futtató Cam Cameron irányítása alatt ezt már bizonyította az SEC-ben. Az sem véletlen, hogy Norv Turner hívta az utolsó route-okat Mettenberger pro day-én.
1 9 9 Buffalo – Mike Evans, WR, Texas A&M
Detroitban remegnek a szurkolók, hogy ne Watkins legyen a választás és teljesül a kívánságuk. A Buffalónak Goodwin és Woods mellé sokkal inkább egy fizikális elkapó hiányzik, ezért válasszák a lepattanózás királyát, a rendkívül erős és méretei ellenére dinamikus Evans-t, aki a gyengének tartott mozgáskoordinácóját kritizálóknak csattanós választ adott a pro day-én. Evans nem egy géniusz, de rendkívül jó karakter, akinek a győzelem mindenek felett áll, látszik a Bama elleni vereség utáni nyilatkozatán is: . Benjaminhoz hasonlóan a méretei megengedik, hogy sokféleképpen használják, ami a TE poszton vékony Bills-nél nem hátrány.
A RT és klasszikus TE posztot inkább a draft második(-harmadik?) napjára hagyják Buffalóban.
1 10 10 Detroit – CJ Mosley, OLB, Alabama
Miközben Bazzani a fejét fogva, „Megőrültél ember?” és ehhez hasonló véleményekkel illeti a választást, mert nem Watkins lett a pick, leírom, hogy szerintem Watkins nagyon túl lett hype-olva az utóbbi hónapokban. Remek elkapó, de én inkább a 10-20. hely közé sorolom érték szerint. A Lions ráadásul már fizet 6 milliót évente Tate-nek, ami #2 WR fizu (minimum). Egy ilyen mély WR class-ban nem kell első körben ide húzniuk. Pláne ha egy need poszton Mosley személyében olyan játékos elérhető, aki mögött a 2/13-as pozícióban már csak fényévekkel gyengébb játékos lesz elérhető Shazier és Van Noy addigra várható kiszállásával. Tehetségben nem sokkal marad el szerintem Kuechly-től, ezért is éri meg az 1/10-et. Nem olyan fizikális és nem akkora vezér, mint a tavalyi DPOY, de cserébe jobban mozog a pályán. A draftolásának körülményei is hasonlóak, hiszen Carolinában is egy erős, de épülőben lévő védőfal mögé draftolták (ott a DT poszt volt még hiányos/kérdőjeles, itt a LDE). Mosley rendkívül gyors, koordinált mozgású LB, akire TE-ek őrzését is rá lehet bízni (  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_mx8w23yn0t.gif ), hiszen coverezési képessége strong safety-kével vetekszik. Jó ösztönei vannak, jól mozog a blokkok között, keményen ütközik és remekül blitzel sebessége miatt. Nincs gyenge pontja a játékának. Azonnal 3 down játékos lenne a Lions D-ben, nickel csomagokban Levy-vel ő maradna a pályán. Nagyot léphetne előre az amúgy is jó Lions D az ő rendszerbe illesztésével.
1 11 11 TRADE Arizona from Tennessee (1/20 + 3/20 + 2015/3. kör) Jake Matthews, OT, Texas A&M
A Tennessee a támadó skill posztokon meglévő needjei miatt (lásd majd lentebb) megteheti, hogy lejjebb trédel, mert a QB-k terepfelmérésük szerint csúsznak, TE és WR pedig nincs kihagyhatatlan (Watkins sem), így inkább betáraznak egy idén nagyon értékes 3. körös picket (és egy jövő évit). Új rezsim általában inkább többet választ, mint kevesebbet.
Nagyon kellene egy SS a Mathieu/Johnson nCB/FS páros mellé, de a tökéletes választás, Calvin Pryor valószínűleg már nem lenne benn a Cards eredeti helyén, így egy feltréd mellett döntenek Arians-ék. A poszt már nem a SS, hanem az értékesebb OT poszt, még úgy is, hogy csak RT posztra jönne Matthews, akinek a kiválasztása a 11. helyen már nagyon megéri. Az Aggies-nél játszott is RT-t, amíg Joeckel még a csapatnál volt, szóval nem a sötétben tapogatóztak a scoutok. A Sowell/Potter/Massie hármas ezzel a választással komoly upgrade-en ment keresztül, amire szükség is van egy olyan divízióban, ahol Chris Long, Ahmad Brooks és Michael Bennett riogatja a QB-kat a jobb oldalról. Matthews azért csúszott idáig, mert nyers erőben még közel sem nfl-kész, szóval ideiglenesen szenvedni fog (ahogy a vékony alkatú Lane Johnson, Joeckel vagy Pugh is tette tavaly; fel is ment legalább 10 font izom rájuk az offseasonban), de még így is sokkal jobb elődeinél, hosszútávon meg pláne.
1 12 12 New York Giants – Sammy Watkins, WR, Clemson
És akkor itt a végállomása Watkins csúszásának. A Giants-nál nem is sokat teketóriáznak a választással, mert a támadófalba a top3 OT kiment, a védőfalba Donald hiányában itt mindenki reach lenne, szóval a szerintem amúgy is elsőszámú matek házi feladatot oldják meg: „1 Cruz + 1 Manningham + 1 Randle + 1 Jernigan + 1 Adrien Robinson kisebb egyenlő-e egy kompetens passzjátékkal?” A válasz eddig az volt, hogy „Nem, csak szimplán kisebb”. Most tettek egy nagy lépést az „egyenlő” felé. Watkins pont olyan típusú WR, akire Manningnek szüksége van: egy biztos célpont, akit a rövid-közepes route-okon nagyon jól lehet használni, főleg a Clemsonnál látott mindenféle screen-csomagoknál és slanteknél.
1 13 13 St. Louis – Jason Verrett, CB, TCU
A Rams a fent leírtak alapján több irányba is mehet ezzel a választással. Én úgy döntöttem, hogy a parádés pass rush mögé húzok nekik egy olyan shadow CB-t, aki a playmaker játékstílusával az irányítósiettetést turnoverekre képes váltani és még egy szinttel feljebb képes emelni a komplett D-t. Janoris Jenkins-szel párban félelmetes párost alkothatnak.
Lehet, hogy divatosak a magas, atletikus CB-k, de szerintem akkor is Jason Verrett a legjobb corner az idei drafton. És nem csak nickelben használható. A hogyanról kéretik megkérdezni Tim Jennings-t. Verrett egy fantasztikus mirror CB, aki piócaként tapad a WR-ekre, de mérete ellenére fizikális játékot játszik, keményen szerel. A mozgáskoordinációjáról és a robbanékonyságáról a pro day-én is kaphattak egy kis ízelítőt a scoutok: A higanymozgású CB ráadásul az egyik legjobb mentalitású védőjátékos az egész drafton, igazi régivágású ember. A játékot is komolyan veszi, becsületből játszik, emiatt is nagyon fogják kedvelni az őt draftoló csapat szurkolói. A JUCO-s kitérője után a bemutatkozása nagyon rosszul sikerült az RGIII vezette Baylor ellen (48-50), ahol rosszul játszva több TD-t is kaptak róla, így a meccs után körbetelefonálta a családját, barátait majd bement a HC Pattersonhoz, a szemébe nézett és közölte: az első meccse egyben az utolsó is a TCU színeiben. A folytatás szerencsére másként alakult…
1 14 14 Chicago Ryan Shazier, OLB, Ohio State
A Bears draftolhat a secondary-be, a védőfal belsejébe és a LB sorba is, szóval itt elég komoly dilemmába kerültek: Nix, Pryor vagy Shazier. A DT class elég mély, a 2-4. körben is lehet remek run stuffereket találni, safety-knél nem ilyen mély a kínálat, de akkor is a LB sor megerősítése mellett döntenek, mert Bostic és Greene rosszabb a maga posztján, mint a meglévő safety-k.
Shazier OLB létére 3 down LB lenne a Bears D-ben, coverben és futás ellen is komoly segítséget jelent majd (mint a Rams-be tavaly draftolt Ogletree). A játékolvasásán, blokkok közötti mozgásán van még mit csiszolni, de óriási az upside.
Ryan Shaziert, a játékost és a kinézetét a leginkább így lehet körbeírni: ő egy pitbull őssejtekkel kezelt, lepörzsölt szemöldökű James Harrison-klón, aki végül a kezelések hatására a LB sor belsejében kötött ki.
Aki cáfolni próbálja, előbb nézze meg a pro day-es 40 yardjáról készített gifet és az utána készített interjút:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_v8wr4oy6nc.gif

Harrisonhoz abban is hasonlít, hogy az offseasonhoz nagyon profin áll hozzá, igazi munkamániás, aki komolyan veszi a felkészülést. Ha nem így lenne, akkor nem sikerült volna a kb 225 fontos versenysúlyáról 237-re felmenni és úgy kinézni, ahogy a pro day-én kinézett (és sérült hamstringgel futni egy 4,38-at). Az edző édesapjához is szoros szálak fűzik, naponta beszél vele a fociról, a profi hozzáállásról. Az erőnléti edzőjének minden egyes étkezéséről küld egy fotót. Jó játékos lesz.
1 15 15 Pittsburgh – Calvin Pryor, S, Louisville
A mai footballban a védelmek nagyon sokat játszanak 5-6 DB-vel, ezt a Steelers szurkolók is megtapasztalhatták tavaly, amikor az un. quarter D-ben Polamalu játszott LB poszton roverként, eléggé gyakran. Tomlin pedig ezt nyomatékosította egy sajtótájékoztatóján:
„But I really think the emphasis in today’s NFL is about sub-package football because of the number of multiple-receiver sets that you see. Significant discussion regarding schematics revolves around that.”
“I think a component of this defense is great safety play, ” Tomlin said. “It’s something that I’ve been around since the early days for me as a professional. I’ve been around guys like (former Buccaneers safeties) John Lynch and Dexter Jackson. And rightfully so, I think that if you’re interested in playing good defense, you better have guys at the safety position who can insert themselves vs. the run and can be what they need to be in the passing game.”
Polamalu ugyan hosszabbított, de ez lehet, hogy egy utolsó éves paycut volt, amit két éves hosszabbításnak hívnak.
Az újonnan igazolt Mitchell és a másodéves Shamarko Thomas inkább FS és FS/nCB szerepet tölt majd be, szóval kell még egy rover posztot játszani képes SS, aki egy évet tanul a mester mögött. Pryor az utóbbi évek legjobb prospectje erre a szerepre. Hiába need a CB, a WR, a NT(/DE?), az ILB, előbbi két poszt nagyon mély, a NT-t Tomlin nem erőltette eddig a draftjai első felében, bár Ta’amuért feltrédelt a 4. körben, ILB itt már nincs olyan, aki ennyit érne, szóval marad a posztján kimagasló tehetségű Pryor.
Van egy tulajdonság, amire az edzői nyilatkozatok alapján a Vasasnál kiemelt figyelemmel tekintenek a sebesség mellett, ha back7 játékosok scoutolásáról van szó, ez pedig a hitting ability. És olyat az elmúlt években egy safetytől sem láttam meccseken, mint a már törölt cocaine_25 twitter nicknévvel szereplő játékostól (nem kell megijedni, Eric Clapton száma volt az oka 😊 ). Mint egy hőérzékelős scud rakéta , nem kíméli magát és nem is gondolkodik sokat. 3 egymást követő meccsén is kiütött egy játékost végzős szezonja során, legális ütközéssel (ugyan csak highlights, de annak elég komoly: )! Aki az upside-ot keresi nézze meg a legjobb meccséről készült felvételét:  www.youtube.com/watch?v=0oC5QVHAhhM Ilyen játékot safety-től nem sűrűn látni…
Pro day-e után egyébként készült vele egy interjú, amiben a játékát Chancelloréhoz és Polamaluéhoz hasonlítja, aki szerinte már kicsit lelassult, de remek érzékkel szerel még mindig. Arra kérdésre, hogy a „lelassult” részt megmondaná-e neki csak nevetve mondja: definitely (2:35-től):

Itt az alkalom, Mr. Pryor!
1 16 16 Dallas – Scott Crichton, DE, Oregon State
Crichton hiába szeretett volna a Steelers-be menni, egy helyet késett a kiválasztása. (Steelers sapiban a középsuliban: )
De nem kell aggódnia, a védőfal újjáépítésén mesterkedő Cowboys-ban Marinellinél jó kezekben lesz.
A DT és a DE poszt között vacilláló (és még talán egy elit OG, Zack Martin is képben lehet) csapatvezetés inkább az edge rusher posztot favorizálta a Nix-Hageman-Tuitt hármassal szemben, mert utóbbi kettőnél nagy kérdőjelek vannak technikai téren, Kiffin rendszerébe pedig nem biztos, hogy akkora NT kell, mint Nix. Spencer kapott egy 1 éves szerződést, de nem biztos, h a week 1-ra rendben lesz és 30 éves. A két évre igazolt Mincey pedig inkább egy jó backup, ezért Selvie túloldalára kellene egy igazi kezdő kaliberű szörnyeteg.
Crichtont sokan lejjebb várják, de szerintem megéri az 1/16-ot. Igazi őserő, a „great motor” jelzőt rá találták ki a scoutok, ez a legfőbb erőssége. Aki a pass rush technikáit keresi, nem kell sokat szenvednie ezzel. Konkrét név ugyan nincs rá, mint a club, rip vagy swim move, ezt úgy hívják ahogy tanították neki: „uccu neki, tépd szét fiam, mint bábaasszony a ködökzsinórt”. De létezik a faltörő kos verzió is:  i.imgur.com/mr0B0ay.gif
Pozitívum még vele kapcsolatban a szenzációs futás elleni védekezése, ami annyira jó, hogy az Oregon State-nél NT-t is játszott, amikor kellett! Passz szituációknál így beljebb is léphet akár a falban.
1 17 17 Baltimore – Justin Gilbert, CB, Oklahoma State
A Ravens needjeit az őszinte Ozzie a szezon után egyáltalán nem rejtette véka alá  www.baltimoresun.com/videogallery/78823547/Ravens-Newsome-on-what-changes-are-needed-Video , persze nehéz lett volna őket nem észrevenni.
A lista: playmaker FS és possession WR beszerzése, támadófal erősítés (minden értelemben). Persze az interjú óta szokásához híven nem tétlenkedett a Ravens, ahol tudott erősített (Zuttah centerbe, Smith possession WR-nek jött, Jacoby újraigazolva), szóval egyre kevesebb lett a közvetlen, kezdőcsapatot érintő need. A RT poszt és a FS maradt ilyen. Azonban igazi RT nem maradt, aki itt megérné, mert Martin inkább guard, de ott jól állnak a Hollók, Moses vagy Kouandjio ideális helye pedig 15-20 pozícióval lejjebb van. Newsome pedig nem egy reachelős fajta. FS poszton Clinton-Dix vagy Joyner nem lenne rossz érték, de a második körben Ward vagy Terrence Brooks sem rossz opció. Egy 10-15 helyes letrade lenne az ideális, de nem jön össze, jön tehát, amire nem sokan számítanak: egy CB húzás. Miért? Mert Corey Graham fájdalmas távozása után 4 CB maradt rosteren és abból kettőt Chykie Brownnak és Asa Jacksonnak hívnak. Egy sérülés a Webb-Smith párosnál katasztrófa lenne, meg amúgy is, a nickel CB ma már kezdőposzt.
Gilbert a legjobb atléta a CB-k között, nagy, robbanékony, rendkívül gyors és emellett nagyon jól érzi az off-cover játékot. Remek a backpedalja, gyorsan vált irány hátramozgásból előre és remekül olvassa a WR és QB kapcsolatát, ami több interceptiont is eredményezett idén:
 i.imgur.com/2d4vXiM.gif
 i.imgur.com/FDj9I0a.gif
Tavaly a Ravens a korábbiaknál kevesebbszer játszott press-t a CB-ivel, ebbe pedig Gilbert jól illene.
1 18 18 St. Louis from New York Jets – Lamarcus Joyner, FS, FSU
A letrade után a Rams-nél nagyon leegyszerűsödtek a dolgok: QB csak egy kellett, de ő lett az 1/1, OT már nincs aki megérné, WR később is lesz (a szerzett plusz pick segít), ha kell egyáltalán, 2 down OLB ráér, szokásos DT poszt mélyítés ráér. Szóval a Rams-nél fellélegeznek a Ravens választása után, hiszen a playmaker FS az, ami még nagyon kellett a kezdőbe. Hát megtalálták.
Hörivel kb minden második játékosról homlokegyenest más a véleményünk, de Joynerről nem. A méreteibe szoktak belekötni, h ő csak egy nickel CB lehet, meg hogy milyen lesz vajon a futójáték ellen? Mivel jó ütemben és jó technikával szerel valamint a játékot remekül olvassa és emiatt hamar odaér a labdás emberhez, nem lesz gondja a futások ellen sem. Azonban mindenféle magyarázkodást meg kellett volna előzni annak, hogy a mai foci szituációs foci, akkor jó a védelem és a DC, ha mindenkinek megvan az ideális helye a pályán, ahol a játékos mindig számára/az erősségeinek kedvező játékszituációkba keveredik. Így lehetett Mathieu parádés FS/nCB hasonló méretekkel és így játszhatott a Joynerrel centire/kilóra megegyező méretű Captain Munnerlyn is egy FS/nCB/CB szerepet remekül a Panthers D-ben. Mert gyorsaságukat, robbanékonyságukat, irányváltó képességüket sikerült kidomborítani. Ezekben a tulajdonságokban pedig Joyner egyszerűen verhetetlen.
A következő videónál, ami Joyner cover drilljeiből mutat részletet a pro dayén bevallom, először nem értettem, h mi történik. Valaki felgyorsította a videót, hogy látványosabb legyen? Az első 40 másodpercet megnéztem 3x, de nagyon gyanús volt. Aztán végignéztem és a hangok stimmelnek, a videót felvevők szinkronban nyögik be az „oh my god” –okat, nincs gyorsítás. Így viszont én kezdtem el „oh my god” –ozni és megnéztem még 3-4x a videót, mert ilyet nem nagyon láttam DB-től. Párnázzátok alá az állatokat:
Joyner pro day: .
Persze ez csak egy pro day, amit a scoutok mindössze visszacsatolásnak használnak a meccsfelvételekhez, amik viszont eleve jók voltak. Így üt igazán nagyot ez a videó.
A boksz safety TJ McDonald mellett a Jenkins-Verrett-Joyner hármas a liga talán legplaymakerebb secondary-jét alkothatja pár éven belül, a Quinn-Long párossal támogatva pedig remek számokat hozhatnak. A védelem ezzel kipipálva (bár Fishernél sosem lehet tudni), jöhet az O.
1 19 19 Miami – Jace Amaro, TE, Texas Tech
A Miami az utóbbi években sokak szerint (szerintem is) PO kaliberű rosterrel indította a szezont. Aztán sosem lett belőle semmi. Valami mindig elromlott. Régebben a QB, újabban az OL (és az edzői stáb) és a runD se volt az igazi. A támadófalnak az új igazolások után is prioritást kell élveznie, azonban az Albert-Garner/Thomas-Pouncey-Shelley Smith-Fox ötös már „elmegy” kategória. Martin vagy Kouandjio jöhetne ide, azonban az O-nek más irányból is lehet adni egy kis turbót. Méghozzá egy elkapásban nagyon erős , de blokkolásban is használható TE-el, aki a RZ-ban is óriási segítség lenne. Amaróra tökéletesen illik a leírás. Ráadásul egy kis tökösséget is vinne a szerintem eléggé halvérű, vezéregyéniség nélküli offense-be. Azon túl, hogy egy temperamentumos (értsd paraszt 😊 ) játékos, én vezéregyéniségnek tartom. Elég megnézni vele ezt az intejút: . A hitelkártya-csalás remélhetőleg csak egy kisebb botlás volt, azóta már fizetés nélküli újságíró gyakornoknak is beállt a draft előtt. Azért szentté még nem avatnám 😊 .
1 20 20 Tennessee from Arizona – Blake Bortles, QB, UCF
Nehéz eldönteni, hogy milyen irányba megy a drafton a Titans. Sokan front7 húzást várnak, főleg OLB-t Horton új 34-es rendszerébe, de Morgan mellé az új igazolás Shaun Phillips és a paycutot elfogadó Wimbley elég (plusz Ayers?). ILB poszton dugig vannak atletikus, fiatal játékosokkal és még Woodyard is jött. A DL-be LDE posztra a két új szerződéses, Pitoitua és Woods elég lesz, RDE-ben a karcsúsított Casey pusztítani fog, míg NT-t Hill, Martin és Johnson is tud játszani valamilyen szinten. Safety van dögivel és CB posztra sem olyan égető draftolni valakit McCourtey, Campell és Wreh-Wilson mellé. Nix nagyon jó választás lenne nose-nak, de szerintem a támadókhoz jön az első választás. A támadófal elvileg Oher szerződtetésével adott (erősebb ugyan nem lett vele…), szóval marad a QB-WR-TE hármas, ahol bizony komoly gondok vannak. Kendall Wright mellett csak a megbízható Washington és a remélhetőleg sokat fejlődő, #1 WR tehetségű Hunter van (a hiányzó plusz izom már felment), míg a TE-eknél Walker az egyetlen biztos pont, Stevens majdnem visszavonult, Thompson meg lassan halad a DE-ből TE-é konvertálásával. A QB poszt pedig egyelőre Lockeré…
Whisenhunt fantasztikus munkát végzett San Diegóban Rivers-szel, akinek jót tett, hogy nagyobb felelősséget kapott a protectionöknél és a playcallnál. A tavalyi éve alapján olyan QB kell Whizzy-nek, aki képes olvasni a védelmeket, gyors (és jó) döntéseket hozni, mozogni a zsebben és megfelelően érzékelni a nyomást. Nem az erős kar és scrambling ability a nyerő. Bortles-re ezek a tulajdonságok nagyjából ráhúzhatóak. Viszont nem véletlenül csúszott eddig. Egészen borzasztó, ahogy távolra dobál. 25+ yardos passzokba úgy áll bele, mint egy gerelyhajító, minden erejét beleteszi és el is hajol egy kicsit és emellett eléggé nagy szórással dob a 10-25 yardos passzoknál is. Oka volt annak, hogy egy rendkívül screen-passz orientált támadójátékot futtattak vele a UCF-en. Nem vagyok biztos benne, hogy nem egy game manager QB a maximum neki, de sok csapat úgy építkezik és olyan O-t futtat manapság (még franchise QB-val is), mintha ez elég lenne. Meglátjuk, h a Titans-nál elég lesz-e.
1 21 21 Green Bay – Odell Beckham Jr., WR, LSU
Mindenki védelmi választást (FS, ILB?) jósol ide, erre én csak annyit kérdeznék, hogy Nelson, Cobb és egy közepes Boykin és TE corps elég egy Rodgers-nek? Oké, hogy futásorientált játékot akarnak, de hátrányban passzolni kell. Minek van top3 QB-juk, ha nem használják? 2/21-en is lesznek jó WR-ek, de ott már 10-12 elkapó ki fog menni, nem biztos, hogy tetszik majd a „maradék”. Clinton-Dix-et én itt nem tartom kihagyhatatlannak, ILB pedig nem igazán éri meg itt (talán a sokoldalú Van Noy, akit több csapat nem a szélen akar játszatni). Esetleg egy all-around TE a futásorientált O-be? Ebron arra nem jó, a többiek pedig ennyit talán nem érnek. Marad a legjobb WR, Beckham Jr. Rendkívül laza, könnyed mozgású, pörgő lábú, zseniális route-futó az LSU elkapója, aki az idei class legjobb kezű elkapója. Mintha labdamágnes lenne a tenyereiben, mindent leszed, ami az elkapási körzetébe megy. A rongykezeiből a combine-on is kaptunk egy kis ízelítőt:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_ocvrghkflf.gif
Ha mindez nem lett volna elég, ráadásnak még annyi, hogy ő is remek karakterű játékos. Igazi csapatember.
1 22 22 Philadelphia – Martavis Bryant, WR, Clemson
Meg fognak lincselni a Philly szurkolók, de akkor sem a back7-be húztam nekik. OLB posztra Kellynek speciális sztenderdjei vannak (nagyon atletikusnak, ha lehet magasnak és emellé coverben is kiválónak kell lenni), amik nem húzhatók rá egyetlen első körös OLB prospectre sem (Barr nálam nem az) talán Ford áll a legközelebb ehhez, a magasságot leszámítva minden megvan nála. CB-t a második napon is lehet jót találni, safety Malcolm Jenkins szerződtetése után sztem nem jön korán, így szerintem nem marad más poszt, mint a WR.
A Bryant választás után az asztrofizikusok is fellélegezhetnek: elment egy nagyon gyors elkapó, jött egy nagyon gyors elkapó. Az univerzum ismét egyensúlyban van.
Miért ér ennyit a Clemson elkapója? Azon túl, hogy Martavis Bryant egy 6’4 magas Mike Wallace, aki úgy megy el a CB-k mellett, mintha azok lassított felvételen mozognának (  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_lpue4hbujl.gif ), ő a rövid/közepes route-okon is használható, megvan az ilyen route-okhoz a laza csípője és mozgáskoordinációja. A Clemsonban azért nem láthattuk sokszor ilyen útvonalakon, mert ott Watkins volt a possession WR, egyfajta Steelers-es Antonio Brown szerepben, ahol minden rövidpassz rá lett tervezve, míg Bryant feladata mindössze a pálya megnyújtása volt. A 2013-as statjai emiatt csalókák. A 2012-esek meg azért, mert ott még Hopkins is ott volt Watkins mellett és a Cards UDFA igazolása, az instant #4 WR-ré előlépett Jaron Brown is előtte állt a DC-on. Szenzációs a Clemson WR recruitingja.
Óriási fejlődési lehetőségek vannak Bryantben (amit azzal kezdett, hogy kb 15 fontot felszedve, 211 fontra felment a combine-ra), akár az idei WR class legjobbja is lehet belőle. Magassága ellenére légies mozgása, könnyed macskamozgása a meccsek után a combine-on is szemet szúr:  www.youtube.com/watch?v=s4pJ8GbGrCQ .
A mozgása, alkata és karaktere is Randy Moss-t juttatja eszembe, persze a játéka alacsonyabb szinten.
1 23 23 San Francisco from Kansas City (1/30 + 3/13) – Dee Ford, OLB, Auburn
A Kansas legfőbb needjei a secondary-ben és az elkapósorban vannak, azonban okosan kell draftolniuk, mert Alex Smith megszerzése elvitt egy idei második köröst is (milyen a sors, pont a 49ers volt a partner), így a következő választásuk látótávon kívül van már (a draft látótáv az SI-ben 60 választást jelent ). Olyan CB, FS és WR sincs, akihez hasonló tehetség ne lenne elérhető 1/30-on, így szereznek egy 3/13-at a picktúltengésben szenvedő, amúgy is kevés kiadó 53-as rosterhellyel rendelkező 49-ers-től.
A feltrade tárgya lehetne egy CB, egy védőfalember (Nix/Tuitt) vagy egy WR is, de az Aldon Smith incidens és a várható eltiltás miatt inkább a bennlévő legjobb speed rushert választják (eléggé szűk e felhozatal), még akkor is, haa héten lekérték az ötödik éves opciót Smith szerződéséből. Csakhogy az nem garancia a roster tagságra, csupán egy opció. Ford és Lemonier együtt már megfelelő biztosíték a szezon elejére (?). Ford az idei Barkevious Mingónak felel meg. Amennyivel gyengébb atléta, annyival megy ki lejjebb. Futás ellen van mit fejlődnie, a pass rush repertoárját is bővíteni kell, viszont az első lépése és a robbanékonysága taníthatatlan. Van veszélye ennek a választásnak (a Maybin effektus), de sokat is lehet nyerni vele. Tipikus boom or bust választás, viszont Harbaugh nem fél az ilyenektől, hiszen Aldon Smith volt az első választása 49ers HC-ként. Ford szituációs pass rusherként első évében is korrekt sack számokat tehet le az asztalra.
1 24 24 Cincinnati – Bashaud Breeland, CB, Clemson
Már hallom is lelki füleimmel a Bengals fanok hasonló jókívánságait „Jajj, csúnya, gonosz Robilluma, direkt ki akar szúrni a csoportriválissal, biztos azért húzza be ezt a nevesincs senkit. Pusztuljon a sztílersz!”. Azonban rosszindulatról szó sincs, Bashaud Breeland szerintem top3-4 corner idén, nagyon kedvelem a játékát. Aki abból indul ki, hogy futott egy lassú 40 yardot a combine-on, azt szeretném emlékeztetni, hogy Joe Haden is hasonlóan „remek” felmérőkön volt túl anno. Breeland abban jó, amiben egy CB-nek jónak kell lenni: recovery speed, rendkívül laza csípő, nagyon jó reakcióidő az irányváltásokra és ösztönök. Egy jó 40 yard helyett az többet ér, ha egy CB ilyen sebességgel halad hátrafelé oldalváltásokkal megtűzdelve (  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_38ew3jxdbw.gif ). Az egész mozgáskoordinációja, testtartása engem Talibra emlékeztet, hangyányit lassabb kivitelben. Hasonlóan, kicsit „púpos” a testtartása forduláskor, de hasonlóan nem tudnak elszakadni tőle (Ilyen coverekre gondolok:  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_9wsq5aaxne.gif ). A kiváló cover skilljei mellett ő egy nagyon fizikális játékos, nem fél odatenni magát a futás ellen. Az egyik legkomplettebb CB-nek tartom az idei felhozatalból.
1 25 25 TRADE New England from San Diego (1/29 + 3/29) – Teddy Bridgewater, QB, Louisville
*Ahogy eljutottam idáig, a rotoworld persze a másnap megjelenő mockjában Bridgewatert írta a Pats-nek, lelőve a poént, de legalább látszik, hogy nem teljesen elvetélt ötlet.*
A San Diegónak a legfontosabb teendője a CB corps és a védőfal megerősítése, esetleg egy pass rusher választása a Freeney és Jarett Johnson utáni időkre. Egy 4 helyes letrade-del nem sokat kockáztatnak, mert a Browns-Saints-Panthers hármas needjei más irányba mutatnak. Nem a Pats az egyedüli kérő erre a drafthelyre, ami letréd szempontjából ideális a Chargers-nek a Browns előtti pozíció miatt, így a minimális lemozgásért is képesek a Pats harmadik körös cetlijét zsebre vágni.
Gondolom sokan vakarják a fejüket a Pats szurkolók között, szóval kifejteném ezt a választást, ami átrajzolja a draft hátralévő részét a többi csapat QB választási tervének borulása miatt. A Patriots a 29. helyen többfelé is nézelődhetett volna. A védelembe egy sokoldalú, LDE és 3rd downon UT poszton is használható játékos nagyon hiányzik (a sikertelen Red Bryant igazolás(ok) után Armsteadre várna ez a feladat, de őt még nem láttuk a pályán), de lemaradtak Donaldról és Crichtonról is, Easley pedig elég rizikós itt. Mindenki más reach lenne ott (Hageman is). Egy kőkemény SS sem ártana Harmon elé, McCourtey párjának, de Pryor rég kiment, Bucannon meg ott erős túlzás. Egy atletikus cover LB depth-nek/ST-be biztos érkezni fog valamikor, de valószínűleg csak a 4-7. körben. A támadóknál az interior OL-t kell erősíteni, ide a Mankins klón Zack Martin vagy a center és guard poszton is használható, ZBS-re is jó Marcus Martin ritka jó választási lehetőség. A másik pedig egy kiegészítő TE Gronkowski mellé. Ide több játékostípust is figyelemmel kísért a New England stábja az offseason-ben: a 6. OL embernek minősülő klasszikus TE besorolású (de passzjátékban is veszélyes, noha eddig alulhasznált) Fiedorowicz jó lenne a futásorientáltabb filozófiába (ráadásul a combine legjobb 3cone eredménye az övé a TE-ek között, amit a Pats stábja kiemelt figyelemben részesít) vagy ugyanilyen alapon Niklas is jó választás lenne, bár mindkettő reach lenne a 29. helyen. De egy Hernandez-klón, „matchup nightmare” H-back is érkezhet, például a hátsó körökben Gator Hoskins. Ugyanerre a szerepre azonban megfigyelhető, hogy nagyra nőtt, illetve erős felépítésű, jól blokkoló WR-eket is próbálgat a Pats stábja. Tavaly ilyen felfogásból érkezett a csapathoz a robosztus 6’3, 231-es méretű Rutgers-es Mark Harrison, idén pedig Logan Thomas-szal közös workouton vett részt a 6’3, 225-ös méretű elkapó, DJ Coles. Azonban a Patriots #1 célpontja az idei drafton szerintem az H-back/WR/TE posztra szánt Kelvin Benjamin, akivel Belichik (6 edző társaságában) személyesen végeztetett gyakorlatokat a pro day-ét követő héten. Tökéletesen illene a Pats O-ba. Ebron is természetesen célkeresztben van és ő még elérhető is! Ezek alapján egy OG Zack Martin - TE Ebron - C/OG Marcus Martin célpont listát fel lehetne rajzolni (esetleg még egy Hageman vagy Jernigan a DL-be).
Azonban a NEP KZRT (New England Patriots Kicseszettül Zárt Körű Részvénytársaság) nem így működik. A rövidtávon megtérülő haszon helyett a hosszútávon jobban jövedelmező beruházást részesítik előnyben és egy irányítót választanak. Brady hiába strukturálta át a szerződését egy hosszabbítás formájában kedvenc játszópajtásának (*Welkernek*) Amendolának a kedvéért, valószínűleg a 2015-ös szezon lesz az utolsó neki, amit már 38 évesen fog végigjátszani. Más offense-eket sem nagyon, de a Pats O-t különösen nem lehet rookie-ként vagy „sophomore”-ként futtatni, ezért most kell utódot találni, hogy legyen egy 2 éves tanulási ciklus. Nem véletlen a sok QB vizitálás Bostonban. Bridgewater nem a legerősebb vagy legpontosabb kezű
(te jó ég, mit művelt a pro day-én ezen a téren:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_5_azvcysvufx.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_5_kgzx3sn51n.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_5_7pcuk9oi8k.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_5_6axn4zhl29.gif ), netán a legjobb alkatú QB az idei class-ban, de fejben, vagyis védelmek olvasásában, play-ek áthívásában, zsebérzékenységben kiváló. Az sem véletlen, hogy neki a legjobb a mutatója a blitz ellen az idei QB-k közül. A meccsfelvételek a legfontosabbak egy QB prospectnél, de amit Teddy az offseasonben művelt, az sokakat elijesztett. De nem a Patriots-ot, akik szokás szerint kihasználják a többi csapat hibáját. Ezért tartanak ott, ahol.
1 26 26 Cleveland from Indianapolis – Derek Carr, QB, Fresno State
A Patriots feltrade-je kicsit bekavart, de tragédiát nem okozott, mert még bent van az 5 kezdő kaliberű QB prospect közül egy, név szerint Carr, így bejött a rizikós forgatókönyv: egy elit OT + egy kezdő QB az első körben. Kb 5 mp gondolkodási idő után érkezik is a választás.
Carrnál túl sok minden nem ad okot az aggodalomra, az a kevés viszont nagyon. Neki van talán a legtisztább dobómozdulata, a legpontosabb keze, a karerősséggel sincsenek gondok, fejben is minden rendben van, képes lesz védelmeket olvasni, futtatni egy modern passzjátékot. A zsebérzékeléssel viszont komoly gondok vannak, legalábbis a USC ellen voltak. Ami viszont tény, hogy az mindössze egy meccs volt, és ahhoz hasonló pass rush-sal nem találkozott sem Carr, sem a támadófala. Remélhetőleg ez a meccs csak a meglepetés ereje volt, amivel a legtöbb rookie QB a TC alatt az éles scrimmige-eknél szembesül igazán, Carr viszont korábban kapott ízelítőt.
1 27 27 New Orleans – Davante Adams, WR, Fresno State
A Fresno State játékosok versengését Carr nyerte, de Adams-nek sem kell sokat várnia az irányítója után. A Saints legnagyobb needjeit gyorsan ki lehet szúrni a rosterük átfésülésével: WR, CB és talán center. A meglehetősen sok meccset kihagyó Colston és Stills mellett csak az elvárásokat be nem váltó harmadéves Toon és a „halottaiból” visszahozott Meachem található rosteren aki kezdő szintet üthet meg. Az 1/27 egy nagyon jó hely ennek a szükségletnek a kielégítésére, még válogathatnak a Cooks-Robinson-Adams-Lee négyesből. Szerintem ebben az esetben a Robinson-Adams #1 WR erényeket is csillogtató fizikális játékot játszó possession WR párosból választanának. Mindketten kiváló route-futók, robbanékonyak a kivágásoknál, jól használják a méretüket, jól mennek a megharcolt labdákért és mindezek miatt a RZ-ban is életveszélyes célpontok (pláne, hogy legalább 39,5-ös emelkedést produkáltak a felmérőkön!). A döntés nem könnyű, megindokolni is nehéz, talán Adams mély routokon egy fokkal jobban mozgott, ezért rá esik a választás.
1 28 28 Houston from Carolina (2/1 + 5/1 + 7/1) – Louis Nix, NT, Notre Dame
A Panthers-nek nagyon komoly needeket kell betömnie a kezdőben (WR, LT, CB), ehhez pedig több választási lehetőségre van szükségük, ami egy ilyen mély drafton különösen jól jön. 5 hellyel lejjebb is tudnak minőségi CB-t (Roby/Fuller/Dennard például), WR-t (Robinson/Cook/Lee) vagy potenciális LT-t húzni (Kouandjio/Moses/Martin?/Bitonio?), szóval megköttetik az üzlet.
A Texans behúzta a franchise arcát a támadóknál, most jöhet az utóbbi években Wade Phillips irányítása alatt csak szenvedő D helyrepofozása. Egy OLB vagy ILB (Brooks Reed posztjától függően) nagyon kellene, csakhogy amíg a DL 6 főből áll és abból Watt mellett senkire sem lehet nyugodtan rámutatni, hogy „ő kezdő lesz és jó is lesz” addig minden más választás teljesen életszerűtlen. A NT poszt korai picket érően kiemelt fontosságú Romeo Crennel védelmében, különben Poe sem lenne most a Chiefs játékosa. A védőfalnak elsősorban a futás megállításával kell majd foglalkoznia (kivéve Wattot, ami egy érdekes történet lesz Crennel védelmi felfogásával), ehhez pedig bivalyerős, 2 gap feladatokat ellátni képes falemberek kellenek. Louis Nix az elmúlt évek legjobb NT prospectje Poe mellett, itt már ajándék egy Crennel D-t futtató Texans-nak, megéri a beáldozott két picket még akkor is, ha mindössze 5 helyes a felmozgás, ugyanis a letrédelő San Diego a következő választásnál szerintem már szintén Nix-et választaná egy CB helyett. Big Luí tavalyi szezonja egy kiadós smokescreennek fogható fel, az igazi potenciált 2012-es felvételeken kell keresni, de az is csak kiindulópontnak tekinthető. Fantasztikus nose lehet belőle, aki a double teamek vonzása és megtartása mellett a backfielden is sűrűn meg fog fordulni. A karakterre tűz és víz Watt-Nix páros brutális rombolásra lesz képes, igazán szórakoztató csapat alakul Houstonban.
1 29 29 San Diego from New England – Bradley Roby, CB, Ohio State
A Chargers-nél nem ünnepi a hangulat a Texans feltrade-je miatt, de majd orvosolhatják a NT problémát a 3. körös ajándék pickkel is akár. Ráadásul az a lehetőség is adott még nekik, hogy a Roby-Dennard-Fuller hármasból itt kiválasszák a leginkább tetszőt. Végül Roby-ra esik a választásuk, aki megnyugodhat, nem jött be a gondatlan vezetése miatt őt igazoltató rendőrnek tett pesszimista kijelentése, miszerint „Ez súlyos milliókba fog kerülni nekem”. Roby egy nagyon atletikus, jó alkatú, laza mozgású, fizikális játékot játszó corner, aki többféle rendszerben is jó lehet és még nagyon sokat fejlődhet, ez szólt elsősorban a kiválasztása mellett. Az Abbrederis elleni felvétele örökre rajta marad, pedig csak annyi történt, hogy a folyamatos (legalább) 10 yardos off-coverjéből a WR class egyik, ha nem a legjobb route futója viccet csinált. Az NFL-ben hasonló matchupnál remélhetőleg inkább press coverre küldik, látva hogy Abbrederis nem egy izomagyú szörny, ellenállhatatlan release-zel…
1 30 30 Kansas City from San Francisco – Hasean Clinton-Dix, FS, Alabama
Tökéletesen bejött a letrade. Első körre taksált CB-k, WR-ek is vannak még, viszont nickel CB-re az 1/30 talán luxus lenne és mély is a class, WR-t a megszerzett 3/13-al is lehet Bowe túloldalára húzni, kezdő kaliberű FS (Brooks/Ward)viszont ott már nem biztos, h lesz, ezért Clinton-Dix-et választja a Chiefs. Bama védőjátékosokat statisztikák vagy kezdőként az ország egyik legjobb védelmében lejátszott mérkőzésszám alapján nem ajánlatos megítélni, mert nagyon jól felépített védelemben játszanak, emiatt talán kicsit túlértékelt Clinton-Dix, de 1/30-at már megér. Jó alkata van, magas, gyors a backpedalja, jól játszik passz ellen. Pont amire Berry mellett szüksége van a Chiefs-nek.
1 31 31 TRADE Jacksonville from Denver (2/7 + 4/14) – Zack Martin, OG/OT, Notre Dame
A Denver jó helyzetben van, a rostere erős, komoly needjük nincs, a szezont már most is elkezdhetnék, de ha nagyon kell, húzhatnának itt egy jó CB-t vagy WR-t. MLB már nincs olyan, aki itt megérné. Itt azonban jött egy jó ajánlat és éltek vele, a plusz pick egy ilyen drafton nem árt.
A Jax-nél lemaradtak a kezdő szintű QB-król (de nem zavarja igazán őket), így vagy az elkapósor vagy a támadófal felé fordítják tekintetüket. A támadófalban a guard és a RT posztot is erősíteni kellene, jobb jelölt nem is lehetne erre a feladatra, mint Zack, a Notre Dame támadósorának szellemi vezére. Méretét, támadófal karrierjét (college LT, guard alkattal és jövővel) és tehetségét tekintve egy-az-egyben Logan Mankins-re emlékeztető játékos itt tökéletes választás a Jaguars-nek. Ha akarják Nwaneri helyét veszi át, de Bradfield RT posztján is upgrade-et jelent. Megéri ez a 8 helyes feltrade ennyi 3. napos választási lehetőséggel.
1 32 32 Tennessee from Seattle (2/10 + 4/12) – Brandin Cooks, WR, Oregon State
A Seattle is a letrade mellett dönt, mert egyrészt valószínűsítik, hogy a RT poszt felturbózására szánt Moses-Kouandjio-Bitonio trio közül még benn lesz valaki a 2/10-nél és a RG posztra is húzhatnak értékeset. Másrészt kell a pick, mert a Harvin trade miatt nincs harmadik köröse a Seahawks-nak, needje viszont van.
A Titans szerzett már egy 3. köröst a korábbi letrade-je során, így most könnyebben válnak meg a 4. körösüktől, hiszen a Lee-Robinson-Cooks hármas egyikét mindenképpen meg akarják szerezni és ez 10 hellyel lejjebb egyáltalán nem garantált.
Cooks mellett döntenek, aki remekül ki tudja majd egészíteni a hórihorgas Huntert és a Cooks-hoz hasonló erősségekkel rendelkező Wrightot. A split end szerepkör Houstonra vár majd, Cooks és Wright párosa a slot-flanker pozícióban például kombinációs route-okban igencsak meg fogja viccelni az ellen #2 és #3 cornereit. A meccseken megcsodált irányváltásai és elképesztő gyorsulása utánozhatatlan.
ROUND 2
2 1 33 Carolina from Houston – Cyrus Kouandjio, OT , Alabama
A Carolina számításai is bejöttek a letrade-del kapcsolatban, sikerül itt leakasztani egy franchise LT potenciállal bíró játékost. Alkata és atletikussága már rendben van, játékban viszont még van mit fejlődnie, elsősorban a kick-slide-jával voltak problémák, amiket a speed rusherek könyörtelenül kihasználtak, erre a Sooners elleni meccs jó példa. Futásblokkolásával különösebb gondok nem voltak, ez a Panthers O-ban jó pontnak számít. A térdsérüléséről nincs mit írni, eddig is együtt játszott vele, ezután is együtt fog. Igazi boom or bust játékos.
2 2 34 Washington – Morgan Moses, OT, Virginia
Fleming, Mewhort, Moses és Richardson is volt náluk viziten. Ez nem véletlen. Polumbus és a kizárólag ZBS fit Compton nem játszhat RT-t Gruden erőn alapuló offense-ében. A secondary-t egy harmadik napos SS húzást leszámítva nem érzem prioritásnak, inkább egy ILB kellene, mert Keenan Robinson sajnos sokat még nem volt pályán sérülések miatt, így kellene valaki Riley mellé zúzni. Valamint a támadófal átalakítása sem ért még véget szerintem ezzel a pickkel.
Moses lesz a Washington „Andre Smith projektje”. A hétajtós szekrény méretű, de ennek ellenére meglepően atletikus Moses minden tekintetben ideális RT lesz ebben a power blocking falban és egy Trent Williams sérülésnél LT posztra is átugorhatna. Ami aggodalomra ad okot nála, az a kissé merev lábtartása, a térdeit oldalazó mozgásnál nem mindig hajlítja kellő mértékben. Azonban Cordy Glennél is hasonlókat hallucináltam, szóval ez belefér 😊.
2 3 35 Cleveland –Allen Robinson, WR, Penn State
A Browns draftja továbbra is álom-forgatókönyv mentén halad. RB, ILB és CB posztra is jöhetne ugyan valaki, de a #2 WR posztot 2/3-on ritkán található tálentummal tudják megoldani.
Azután, h a pro day-ére lement 207 fontra a combine-on mért 220-ról, mintha kicserélték volna atletikusság szempontjából. Így már egy YAC-ben nagyon erős brutális Boldin szerű possession WR-ből még mélységi passzoknál is használható WR-ként tekintenek rá sztem a scoutok. 42-es (!) verticalja lett, 10’11-es távol, parádés 6,54-es 3cone és 40-en is javított rengeteget a combine után: 4,60-ról 4,47. Ejha.
Sztem nagy ász lesz.
2 4 36 Oakland – Marqise Lee, WR, USC
A védőfal oaklendesítése az offseasonban le lett tudva, most már illene Schaubon segíteni skill pozícióban. Erre itt van a USC offense örökké mosolygó vezére, aki remek possession elkapó lehet a speedster James Jones és a magas, fizikális Streater mellett. Lee utolsó szezonja nem sikerült valami jól a folyamatos sérülései miatt, amik miatt a korábban látott elképesztő sebessége sem volt különösebben szembetűnő, azonban ez egészségesen, egy offseasonnal maga után változni fog
2 5 37 Atlanta – Anthony Barr DE/OLB, UCLA
A Falcons az OT húzás után most már a pass rusher needjét kell, hogy orvosolja, erre pedig a draft BWW (Best Workout Warrior) címét birtokló játékosa, Anthony Barr megfelelő orvosság. Az atletikus adottságai mellett én nem látok a játékában semmi olyat, ami azt bizonyítaná, hogy belőle jó nfl játékos lesz. Nem használja a kezeit, a mozgása merev, lassan reagál a játékszituációkra, pass rush technikája egyedül a kétségkívül impresszív speed rush-ából áll, semmilyen counter move-ja nincs. Kiforratlansága Jarvis Jones-ra emlékeztet, de Barr legalább már nfl fizikummal rendelkezik. Ez az egyetlen oka, hogy a top50-ben kimegy. Komoly, de nem lehetetlen feladat vár az őt draftoló csapat OLB-kel foglalkozó edzőjére, az biztos.
2 6 38 Tampa Bay – Xavier Su’a-Filo, OG, UCLA
Nicks karrier-veszélyeztető lábujj-fertőzése és Joseph távozása után muszáj egy jó guardot draftolni a támadófalba, erre pedig a különleges blokkolási képességekkel rendelkező Professor Xaviernél nem kell alkalmasabb. A sokoldalú támadófalembert sokan a class legjobb guardjának tartják, aki elvileg a centert leszámítva bármilyen poszton tud játszani. Legnagyobb erőssége a bivalyerős initial punch-a és atletikussága.
2 7 39 Denver from Jacksonville – Darqueze Dennard, CB, Michigan State
Itt is kifizetődött a letrade, a Denver a press covert előtérbe helyező rendszerébe remekül illő cornert tud választani Dennard személyében. A Michigan State játékosa nagyon fizikálisan tud játszani a LoS-en, jól követi az elkapók mozgását, keményen szerel, de engem az atletikus hiányosságai és az emiatt limitált upside-ja miatt nem győzött meg első körös értékéről.
2 8 40 Minnesota – Kyle Van Noy, OLB, BYU
A Vikings-nak a LB sorában egy kis rendet kell vágni, főleg OLB posztra kell egy atletikus játékost találni, ez ugyanis Zimmer védelmeinél alapkövetelmény. Lamur, Rey vagy Porter is ilyen erényeik miatt kerültek a Bengals-hoz az utóbbi években. Azonban a pass rush feladatokba is bevonható OLB-kel is próbálkozott, elég Moch-ra gondolni.
2 9 41 Buffalo – Eric Ebron, TE, North Carolina
Bills GM Doug Whaley told reporters surrounding E.J. Manuel with as much talent as possible is a high priority.
"It’s a quarterback-driven league," said Whaley. "Our main focus is making sure E.J. progresses."
Ezen elv alapján draftolok én is a Buffalónak. Itt pedig Ebron már kihagyhatatlan. Semmilyen mutatóban sem kirívóan jó elkapó TE (ahogy azt a combine-on bizonyította), de mindenben átlagon felüli. Remekül futja a középső route-okat, megbízható security blanket, Dustin Kellerére emlékeztet a játéka. A RZ-ban is életveszélyes Evans-Ebron párossal megtámogatva Manuel számára már nincs mentség, lehet dobbantani.
2 10 42 Seattle from Tennessee – Joel Bitonio, OG/OT, Nevada
A letradelő csapatok számításai sorra bejönnek, itt is látszik a draft erőssége. A Seahawks-nak RG és RT poszton is nagy szüksége van valakire, a boardokon fénysebességgel felfelé száguldó Bitonio pedig mindkét poszton megoldást jelenthet. Nem véletlen ez a hype, jobb pass rusherek (Van Noy, Demarcus Lawrence) ellen is magas színvonalon tudott játszani a Nevadában. Kicsit biztonsági picknek érződik, van is benne valami a Carpenter választásból okulva.
2 11 43 N.Y. Giants – CJ Fiedorowicz, TE, Iowa
Coughlin is a Buffalo mintája alaján draftol, hiszen neki is fel kell támasztania a szezont tetszhalott állapotban befejező támadóalakulatot. A polák származású összekötő mintha csak a Tűzzel Vassal egyik harcteréről lépett volna elő, úgy borítja blokkolásnál a pass rushereket, mintha tatár kölykök lennének. Az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb futásblokkoló TE-je, Coughlin pedig nagyon szereti az ilyet. Ez önmagában azonban nem érne meg egy 2. kör eleji választást, azonban Fido egyáltalán nincs elveszve passzjátékban, sokkal inkább az alulhasználva az amivel jellemezni lehetett az Iowa offense-ben. A catching radius-a meglepően nagy, mert laza izomzatú, ruganyos TE és a seam route-okon valószínűleg nem futja le a SS-ket, de a slantekhez és a közepes routokhoz megvan a sebessége és megfelelő irányváltási képessége.
2 12 44 St. Louis – Stephon Tuitt, DT, Notre Dame
A vér nem válik vízzé, Fisher nem tud kibújni a bőréből, amikor rápillant a boardjára és azt látja, hogy Tuitt még benn van. Szemei előtt fellebeg a Brockers-Tuitt páros, könnybe lábad a szeme és máris megy a választás Goodellnek.
Tuitt Nix-hez és Te’óhoz hasonlóan a Notre Dame védőjátékosok jövőjét nem különösebben figyelembe vevő felkészítésének volt tavaly(/tavalyelőtt) az áldozata. Tuitt az ideális 300-305 fontos versenysúlya helyett 325 fonttal, jelentősen lelassulva játszotta végig a szezon. Nix is 20-25 fonttal volt nehezebb a kelleténél, rá is ment a térde, a formája és a szezonja is. Te’ónak szintén legalább 15 fontot kellett fogynia a combine-ra, ahol végül 241 fonttal mérlegelt. Nem is könnyű vagy inkább nincs sok értelme Tuitt (és Nix) tavalyi játékát elemezni, mert köszönő viszonyban sincs azzal, amit látni fogunk tőle(tőlük) az nflben. Ő egy brutálisan erős, kiváló méretű 5 vagy 3 tech falember, aki alapfelállásoknál Brockers mellett UT-ként és egyértelmű futójátéknál vagy Long pihenőidejében LDE-ként is szerephez juthat, megvan hozzá az atletikussága  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_fgyyixi5tj.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_nxdl03xnaa.gif
Legnagyobb problémája, hogy sokszor kiegyenesedik a snap után, sebezhetővé téve magát az OL-lel szemben, ezen mindenképpen javítania kell.
2 13 45 Detroit – Marcus Martin, C/G, USC
Raiola 1 éves újraszerződtetése csak elnapolása a problémák orvoslásának, most jön az igazi megoldás. Marcus Martin a legfizikálisabb és szerintem egyben a legjobb center a drafton, amit nem elsősorban 320 fontos súlyának köszönhet, hanem robbanékony első ütésének, és remek technikájának. Egy centernek gyorsan fel kell lépnie a második vonalba, ez ekkora súllyal is simán megy neki. Guard és center poszton is használható játékos.
2 14 46 San Francisco from Pittsburgh (49ers adja: 2/29 + 3/30 Steelers adja : 2015/5.) – Kyle Fuller, CB, Virginia Tech
A Steelers-nek egy meglepő, de BPA safety választás miatt megmaradtak a főbb needjei, úgy mint a CB, WR, NT, ILB, így már jó ideje kiküldte a többi csapatnak a letrade-re való hajlandóságát és szerencséjükre partnert is találtak.
A 49ers-nek még mindig sokkal több pickje van, mint needje és az eddigi két pickjüknél beáldozott két 3. körös választás elvesztése kótyomfitty nekik. A draft Mayock szerinti legjobb corneréért pedig megéri felmenni 15 helyet a második kör közepére. Fuller olyan fizikális CB, hogy free safety poszton is simán játszhatna, de ő elsősorban egy remek corner, aki press és off-coverben is kimagasló teljesítményre képes könnyed mozgása és jó szerelőkészsége miatt.
2 15 47 Dallas – Ego Ferguson, DT, LSU
Kívülre már jött erősítés, most a fal belsején a sor. Hageman is benn volt ugyan, de rajta sokkal többet kell dolgozni ahhoz, hogy kész játékos legyen, a Cowboys pedig inkább a biztosabbat választotta. Ego Ferguson egy bivalyerős 43 NT, nagyon jó initial puch-csal és meglepő mozgékonysággal. Úgy érzem, hogy ő még közelében sincs annak, amilyen jó játékos lehet belőle. A Cowboys runD-n két kör alatt ennél többet nem könnyű javítani.
2 16 48 Baltimore – Jimmie Ward, FS, NIU
Bejött a Ravens számítása, a második körben még benn vannak a FS célpontjaik. Az OT poszt így a 3 körre marad, de szerencséjükre mély az OT class, erős RT-k pedig mindig akadnak a 3-4. körben.
Ward illik az új védelmi trendekbe, ahol FS-CB hibrideket előszeretettel használnak FS-ként, a Ravens pedig deklaráltan ilyet keres. Ward CB méretei ellenére egy rendkívül kemény, odaverős DB, akinek nem lesznek gondjai a szerelésekkel. Emellett persze könnyedén is mozog a pályán. A Ravens secondary mellé ezzel a pickkel egy jókora pipa került.
2 17 49 St. Louis from N.Y. Jets – Gabe Jackson, OG, Mississippi State
Shelley Smith távozásával az interior OL-ben nagy lyuk tátong, kellene egy bulldózer, aki inkább maga nyit nagy lyukakat. Gabika első ránézésre az interjúin kedves és aranyos, a pályán viszont már nem annyira népszerű … az ellenfél front7-jében. A Rams futói viszont biztosan hamar lájkolják majd a választást. Az idei draft Warfordja Gabe Jackson lesz szerintem.
2 18 50 Miami – Antonio Richardson, OT, Tennessee
A várva várt RT is megérkezett, nem is picike, hanem Tiny. A Volunteers dömper tackle-jének a technikáján van még mit csiszolni, talán egy évvel korábban jött ki a kelleténél, de a Dolphins bízik az új támadófal-edzőben. Az erejével legalább nem lesznek gondok, erőből talán egy átlagos rookie-hoz képest nem fogják annyira dominálni.
2 19 51 Chicago – RaShede Hageman, DT, Minnesota
A Bears örül is meg nem is, hogy Hageman benn van, mert bár az alkat, erő és atletikusság top15 választás szintjén megvan nála, azonban mindezt nem tudja kamatoztatni a pályán. Túl magasan játszik, emiatt könnyen megblokkolják a támadók, mert nem tud erőt belevinni a kontaktjába, valamint kicsit merev a mozgása. Az upside viszont ettől még hatalmas, igazi királycsináló választás ez egy védőfaledzőnek. Ha megodja, akkor egyrészt a runD miatt nem kell annyira aggódni, másrészt kinéz egy védőkoordinátori állás a pozíciós edzőnek. Második körösökre már nem nagyon szokták mondani, de igazi boom or bust választás.
2 20 52 Arizona – Deone Bucannon, SS, Washington State
Adrian Wilson távozása után már biztosan elvonási tüneteik vannak a Cards drukkereknek egy ütős safety után, azonban nincsenek ezzel egyedül, Arians is így van ezzel, szóval Bucannonnal érkezik a delírium.
Ezzel egyben a Seahawks Chancellor-Thomas safety párosára is egy klónozásnak minősülő válaszcsapás érkezett a részükről a Mathieu-Bucannon párossal.
Bucannont persze nem deep safety-ként fogják használni, hanem a Wilson által jól bejáratott ütős boksz-safety lesz 😊. Rá is fognak számolni párszor az ellenfél támadóira hasonló Bucannon ütközések után a közeljövőben:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_yblezih9og.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_jdxz97ppne.gif
Bucannon nem fog tütűűzni szerelések előtt, ő csak jön.
2 21 53 Green Bay – Terrence Brooks, FS, FSU
A Packers rájátszás csapatként is ideális helyen választ a drafton, mert a WR és FS needet is reach nélkül, jó értékű játékossal tudja megoldani. Terrence Brooks az utolsó kezdő kaliberű FS a drafton, nem is várnak sokat a név leadásával. Brooks alacsony súlypontú, joystick mozgású playmaker safety remek ütemérzékkel. Ez utóbbi a legnagyobb erőssége, mindig jókor van jó helyen, szinte vonzza a labdát.
2 22 54 Philadelphia – Pierre Desir, CB, Lindenwood
Itt az ideje a védelem erősítésére. A back7 egyik posztja sincs teljesen kizárva, de a legvalószínűbb egy OLB vagy CB választás. Desir itt nagyon jó értéket képvisel és Kelly ízlésének megfelelően posztja átlagos méreteihez képest magasságban és atletikusságban is felfelé lóg ki. De ezek csak puszta számok, Desir egy remek játékos is egyben, igazi shadow CB potenciállal. Ha nem alsóbb osztályban játszott volna, talán az első körbe is befért volna.
2 23 55 Cincinnati – Carlos Hyde, RB, Ohio State
Tavaly Eddie Lacy-t prognosztizáltam a második körben a Bengals-nak ezzel az indoklással:
„Egy Bernard vagy Franklin típsusú nagyobb playekre képes RB-et is el tudnék náluk képzelni, de ezt a gondolatot legyőzte az Északizmus.”
Ami késik, az persze nem múlik. Hue Jackson színrelépésével, és vele együtt egy futásközpontú, Daltont tehermentesítő O várható implementálásával egyértelművé vált, hogy Bernard nem lesz elég RB poszton (BJGE már édeskevés). Ez az offense jelen állapotában a leghamarabb és legnagyobb mértékben egy faltörő kos jellegű, de mégsem egydimenziós RB-vel léphet előre. Erre pedig Hyde-nál nincs alkalmasabb az idei drafton. A szezon végére tökéletes kondícióba kerülve óriásit javult a játéka, sokkal eluzívabb lett, nagy érték lesz ha tartja a kondiját.
2 24 56 San Francisco from Kansas City – Jarvis Landry, WR, LSU
A San Fransisco két legfontosabb needjének a WR-t és a Cb-t tartják a szakik, ebből a CB már meg lett oldva (és egy OLB), szóval jöhet a másik. Matthews, Moncrief és Latimer talán a legnagyobb/legfelkapottabb név, de a 49ers inkább Hines Wardot, akarom mondani a tökéletes másolatát, Landry-t választja, mert minden porcikájával a Harbaugh offense-be teremtetett. Fizikális, keményen blokkol, jó route-futó, biztos keze van és a mentalitása is példaértékű. Talán ő a legjobb 3rd down WR az idei drafton, nagyon érzi a first down vonalat, nem véletlen, hogy elkapásainak nagyon nagy százaléka lett first down.
2 25 57 TRADE Atlanta from San Diego (Atlanta adja: 3/4 + 4/3 San Diego adja: 7/25) – Troy Niklas, TE, Notre Dame
A San Diego nagyon belejött a letrédelgetésbe, és mivel itt a védőfalba kezdő nose-nak kinézett DaQuan Jones kisebb reach lenne, így belemennek egy meglehetősen előnyös üzletbe a TE-needje miatt szorongatott helyzetben lévő Atlantával. A megszerzett 4/3-as pick egy plusz védőfalemberre is beváltható, az meg most hiánycikk a californiai csapatnál.
A Falcons-nak muszáj felmozognia 11 helyet, mert nagy valószínűséggel sem Niklas, sem Seferian-Jenkins nem lesz elérhető az eredeti választásuknál az előttük választó Patriots, Seattle és egyéb feltradelő csapatok miatt (és be is jön a számításuk).
Niklas egészen jó inline blokkoló TE, aki azonban többre hivatott, mint a Notre Dame-nál játszott 6. támadófalember szerepe, ahol az elkapójátékból csak ritkán vette ki a szerepét. Méretei, gyorsasága, viszonylag laza mozgása képessé teszik arra, hogy faktor legyen a passzjátékban is. Ezért ér ennyit.
2 26 58 New Orleans – Weston Richburg, C, Colorado State
A Saints itt center, CB és talán speed rusher pozícióba keres játékost, és mivel a class Martin melletti legjobb centere még benn van, nem sokat vacakolnak és kihúzzák. Lelitóval küzdhet egyet az idei kezdő pozícióért, de hosszútávon övé a poszt.
Richburg kimagaslóan technikás falember, remek szögeket választ a blokkoknál, gyorsan kilő a snapnél, elég erős is és nagyon intelligens, ami center poszton különösen fontos. Előfordult vele, hogy áthívta a támadó play-eket a Colorado State offense-ében, ennyire bíztak benne. Igazi BPA választás itt.
2 27 59 Indianapolis – Phillip Gaines, CB, Rice
A Colts már nagyon keresi Reggie Wayne utódját, ezért volt náluk viziten a második körben még talán elérhető Moncrief és Adams. Keresnek egy szituációs pass rushert, a gyorsabb fajtából, a 3-5. körben, a secondary-be egy FS-t (Ward, Vereen, esetleg Fuller? iránt nagy az érdeklődés) és CB-t (kismillió CB scoutolva) valamint a bukott Costa projekt után egy center sem ártana.
FS poszton Ward és Brooks, center poszton pedig Martin és Richburg is kiment a második körös célpontokból, így sok választási lehetőség nem maradt: Carl Bradford OLB-be, Moncrief vagy Matthews WR-be vagy pedig egy eléggé kiürült CB class-ból a legjobb. Végül marad a BCBA alapú választás: Phillip Gaines. A Rice CB-je tökéletesen illik a Colts agresszív, a CB-ktől sok press covert megkövetelő rendszerébe. Gaines lehet, hogy nem valami fizikális játékos, a kontaktot sem különösebben keresi a futókkal és blokkolókkal, de egészen zseniális mirror corner. Vékony alkatához párosuló kiváló sebessége, fordulékonysága, laza csípője és kiváló kigyorsítási képessége szinte levakarhatatlanná teszi Mr. Piócát.
2 28 60 Carolina – Donte Moncrief, WR, Ole Miss
A Panthers a katasztrofális cap helyzete miatt elvesztett Smith-LaFell páros pótlására ideális draftot választott, idén a második kör végén is #1 potenciállal rendelkező WR-eket lehet kifogni. Még válogathatnak is a Moncrief-Matthews-Latimer hármasból. Ezt a három fős minipályázatot a legkevésbé kiforrott, de talán legnagyobb upside-dal rendelkező pályázó nyeri: a Lázadó Moncrief. Atletikussága, fizikai paraméterei és a felmérőkön mért számai alapján feljebb is kimehetne a nagydarab, erős felépítésű elkapó, de a foci nem számháború és Moncriefből egyelőre valamiért nem jött ki a nagy teljesítmény. Hogy a hiba a Rebels WR edzőjében, Bo Wallace játékában, a támadórendszerben, Moncriefben vagy az Ön készülékében volt, arra pár év múlva kapunk csak választ. Boom or bust a javából.
2 29 61 Pittsburgh from San Francisco – Terrance Mitchell, CB, Oregon
A Steelers folytatja védelmének revitalizálását, sajnos vagy nem sajnos irányát tekintve hátulról előrefelé. Ha már a Steelers szinten botrányos front7 nem segítette az elmúlt években a secondary-t az irányítók rossz döntésekbe hajszolásával, az új „sub-package football above everything” elv alapján az Acélterror hátulról érkezik, Pryor után most Terrance Mitchell formájában.
Valami érthetetlen okból a Ducks kőkemény CB-je (első!-)második körös prospectből 5-6. körössé „értéktelenedett” a mockolók szemében. Pedig a szezon vége óta nem játszottak meccseket és a 4,63-as 40 yardján (amin a private workoutokon jelentősen javított állítólag) kívül semmi extrém dolog nem történt vele. Ugyanaz a játékos maradt aki volt, egy nagyon jól forduló, rövidtávon rendkívül robbanékony (  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_dgtl43xduf.gif ), remek backpedallal rendelkező corner, aki a zónázásban (nem ettől jó, de látványos volt:  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_xo72qcsj7r.gif ) és szoros emberfogásban ( inkább csak a laza mozgást mutatja:  www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_xsuggdajh6.gif ) is kiváló teljesítményre képes.
Szerencsére nem én vagyok az egyetlen, akinél Breeland és Mitchell is magasan van értékelve, egyik kedvenc draft „fotelszakértőm” is így látja: www.buffalobillsdraft.com/2014/05/2014-nfl-draft-positional-breakdowns-cornerbacks/
2 30 62 New England – Kareem Martin, DE/UT, North Carolina
Keleten setét fellegek gyűlnek, újra füst száll fel a bostoni boszorkánykonyhából. Azt suttogják Foxborough-ban, hogy a két árnyékcorner segítségével ismét meg akarják kaparintani az Egy Gyűrűt. A kínzókamrákban egy láncra vert scoutból fájdalmas sikolyok közepette két szó sejlik fel a „Ki a legjobb bennlévő 5 tech DT?” kérdésre: Martiiin…Kareeem.
A North Carolina védőfalembere mind futás ellen gyilkos LDE, mind UT poszton bevethető a falban, amire nagy szüksége van most a Patriots-nak. Az egyelőre csupán ígéretnek minősülő Armstead helyét veszi át a rosteren tulajdonképpen. Nagyon nyers játékos még Martin, a Tar Heels-nél sem nagyon találták a posztját, de ereje és atletikussága révén még nagyon sokra viheti. Tuitthoz lehet hasonlítani az idei class-ból, egy fokkal gyengébb kiadásban.
2 31 63 Denver – Kony Ealy, DE, Mizzou
A védelem erősítése nem ért véget a Ware-Ward-Talib-Dennard sorral, még egy pass rusher nem árt Ware mögé biztosítéknak Ayers és Mincey távozása után, amíg Quanterus Smith nem mutat valami biztatót sérüléséből felépülve.
Ealy se nem gyors, se nem ugrik nagyot, viszont jó alkata van, és technikás játékos. A felmérőkön garantált volt, hogy csúszni fog, már az is felmerült, hogy 34 DE lesz a profiknál, de a Denver inkább nem kavar a posztokkal, ott játszatja, ahol a Mizzouban is felállt, jobb oldali DE poszton.
2 32 64 Seattle – Telvin Smith, OLB, FSU
Hiába volt Malcolm Smith a SB egyik hőse, nagyon kell még egy nála jobb képességű LB ebbe a Hawks D-be Bobby Wagner és KJ Wright mellé.
Telvin Smith, 6-3, 218, LB. Itt valami nem stimmel, gondolhatják, akik nem ismerik a játékost. Vagy a posztot, vagy a súlyt írták el. Pedig nem. Smith méretei ellenére LB szinten jól kezeli a blokkokat a remek kézhasználata miatt és a szerelésekkel sincs problémája. Az igazi erőssége azonban a sideline-to-sideline sebessége:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_o0huy0u2sm.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_dwv1ftrgmm.gif
valamint jó reakcióideje és az ösztönei:
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_mkx8bt6pqj.gif
 www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_5_4_tw5pefuj69.gif
A 218 font viszont még így is LB-ektől kevés az nflbe, még WLB posztra is (a Senior Bowlon Taliaferrótól elszenvedett három egymást követő alázás a blitz drilleken jól mutatta a problémákat). Ha SS szerepet játszana, akkor elég lenne ez, de ő nem SS. Viszont tudja ezt ő is és a combine ugrás- és sebességtesztjei miatt szándékosan alacsonyan tartott súlyát a felmérők után azonnal elkezdte feltornázni és a pro day-en már 224 fonttal mérlegelt. 230 font fölé kellene felmenni és akkor a remélhetőleg megmaradt atletikusságával klasszis játékos lehetne szvsz.


If you are looking for the identity of the Steelers franchise in 2013, just stop it.
- 2013 Pittsburgh Steelers running game: 86,4 yard/game, 27th in the league (3,5 y/c, 29th).
- 2013, Steelers@Patriots 31-55, 610 total yards by the Patriots. More points and more yards than any team ever had amassed against a Steelers franchise in business now for 81 NFL seasons.
- The Steelers' run defense allowed 115,6 yards per game (4,3 y/c) in 2013.
WAKE UP TOMLIN!
több mint 9 éve
zolika26 New England Patriots 1 656 — http://insidehandoff.com/
Az interjúsorozat 5 részes magyar fordításából itt a harmadik rész:  www.nemzetisport.hu/nfl/megvan-a-kovetkezo-gates-es-freeney-a-jovo-nfl-sztarjai-lehetnek-3-2333395


http://insidehandoff.com/
több mint 9 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 11 633 — #BeRedSeeRed
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? ano92
nem hiszem, hogy bármit is látni lehet belőle majd, de ha megoldható akkor úgy fordítjuk a kamerát.Höri
hang legyen, az a fontosabbShawn84
meg seahawks sapka, az fontosabbBigBen7
Az lesz.
| Mivel nálam lesz a műsor, így még otthon sem hagyhatom |



Fucu on Twitter, Bowl.hu Twitter
több mint 9 éve
ano92 Philadelphia Eagles LSU Tigers 5 306 — Robert Griffin III && Tom Savage && DeShone Kizer fan
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? ano92
nem hiszem, hogy bármit is látni lehet belőle majd, de ha megoldható akkor úgy fordítjuk a kamerát.Höri
2 kamera, kis képben meg megy az élő draft, ti meg nagyban. so fucking easy 😀 PIP!!!

több mint 9 éve
BigBen7 Pittsburgh Steelers 1 223
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? ano92
nem hiszem, hogy bármit is látni lehet belőle majd, de ha megoldható akkor úgy fordítjuk a kamerát.Höri
hang legyen, az a fontosabbShawn84
meg seahawks sapka, az fontosabb
több mint 9 éve
Shawn84 Philadelphia Eagles North Carolina Tar Heels 8 504
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? ano92
nem hiszem, hogy bármit is látni lehet belőle majd, de ha megoldható akkor úgy fordítjuk a kamerát.Höri
hang legyen, az a fontosabb
több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? ano92
nem hiszem, hogy bármit is látni lehet belőle majd, de ha megoldható akkor úgy fordítjuk a kamerát.

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 818 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
1:11:40 😀 Még mindig a legjobb 😀
 www.ustream.tv/recorded/6367688Bébé
Szerintem 12:45nél itt jobbak a reakciók. 😀
 www.ustream.tv/recorded/22175619
több mint 9 éve
Bébé Philadelphia Eagles 6 481 — rabszolga
1:11:40 😀 Még mindig a legjobb 😀
 www.ustream.tv/recorded/6367688
több mint 9 éve
ano92 Philadelphia Eagles LSU Tigers 5 306 — Robert Griffin III && Tom Savage && DeShone Kizer fan
menni fog a streamben az élőkép is a draftról? Vagy úgy kell csinálni megint, hogy elindítom mind a kettőt 😀 Tavalyelőtt így volt, tavalyra nem emlékszem sajna, lehet akkor már ment a draft élőképe is a streameteken, akkor sry 😀

több mint 9 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Yesssssss! Legjobb hír a héten!

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Visszatérünk az alapokhoz:

idén újra szerkesztői birtokról nyomjuk a draft streamet, szóval jóval könnyedebb hangulat várható.
1. és 2. nap!

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
2 szvsz alulértékelt prospect, Russell Bodine (C) és Shamar Stephen (DT) ismertetője is megtalálható nálunk.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
zolika26 New England Patriots 1 656 — http://insidehandoff.com/
Hétfőn az utolsó elkapóval nyitjuk a zárohetet,zolika26
rangsort vagy mockot nem fogsz írni?Höri
Nem hiszem, nem fog ez most beleférni. Ezt a sorozatot egy rangsorként képzeltem el, de így, hogy több jelentős iskola sem kívánt részt venni benne (Ohio State, Alabama, Florida State, LSU) így csupán a megjelentek rangsorát mutatja, nem pedig mindenkiét.


http://insidehandoff.com/
több mint 9 éve
deyell Las Vegas Raiders 10 415
legújabbak szerint Bridgewater sosem lesz kezdő az NFL-ben.

Focit ne hagyja abba esetleg?Amadeus91
ennyit érnek a pletykák, mindkettő mai tweet:

@SI_PeterKing
Draftnerdness: I think Thursday is going to be very good for Khalil Mack. I keep hearing his name. Very high.

@SandoESPN
Tis the season: Talked to GM recently who could see Mack falling.
baggio
tavaly emlékszem a draft után egy "insider értékelőre", kinek mennyi jött be az ilyen pletykák közül, Peter King nem nagyon találta el a dolgokat.

choose life