Chicago Bears

52 feliratkozó

több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Ahogy tettem tavaly is, úgy idén is írok egy rövid ismertetőt az UDFA igazolásokról. Valószínűleg sokuk az első keretszűkítés után kikerül majd és véget ér nekik a komolyabb NFL álom, maximum még 2-3 csapatnál ugyanígy megfordulnak, de talán hasznos picit megismerni ezeket a csávókat is, hátha közülük néhányan rostert vagy PS-t fognak. Azt rögtön szeretném leszögezni, hogy én minden csávóban posztja következő Tony Romoját vagy James Harrisonját látom, szóval így olvassátok. Szerintem 3-4 srác rostert foghat az UDFA-k közül, azon egyszerű oknál fogva, hogy minden új rezsim a saját íze szerint formálja majd a roster alját.

Bears UDFA class 2015 / Offense & ST

Brian Vogler TE, Alabama
6-7, 262 lbs
Blokkoló TE a jobbik fajtából. Sebességbeli limitáltsága miatt komoly elkapó szerepet már collegeban sem töltött be, de futásblokkolásban elég impresszíven teljesített. Biztos, hogy az idei class TOP5 blokkoló TE sorában benn van. Martellus helye megkérdőjelezhetetlen, s valószínűleg Zach Miller is rosterre kerül, amíg IR-re nem megyl egy fűszállal történt karambol után és Rosario is, mint legjobb blokkoló TE odafér vélhetően. Mögöttük azonban Blake Annen, Jacob Maxwell van még (ők is inkább Zach Miller típusú TE-k), valamint az a Bear Pascoe, aki nagyon régen nem volt tűz közelben. Szóval nem lehetetlen a roster megcsípése a számára, főleg úgy, hogy egy elképesztően harcos, lelkes, munkamániás igazi csapatemberről van szó, aki a piszkos munka elvégzésében a legjobb. Itt egy highlight videó róla, sajnos meccsvideót nem találtam, hogy jobb összképet kapjunk:


Levi Norwood WR, Baylor
6-0, 197 lbs
Átlagos méretek, atletikus, jó gyorsulás, de nem kiemelkedő sebesség. High character. 2014-ben nagyon visszaesett 2013-hoz képest. WR-ként sok vizet nem zavarna, de elég komoly returner múltja van. Nyilván nem egy Devin Hester a csávó, sőőőt, de jelenleg Marc Mariani a returner (meg tán Royal), szóval akár lehet esélye is.
Itt egy majdnem TD visszahordása:

Shane Carden QB, East Carolina
6-2, 218 lbs
Fales kapott egy erős vetélytársat a 3. QB posztért (ha egyeltalán 3 lesz rosteren). Hasonlóan Faleshez neki sincs erős karja, hosszú labdái rengeteget vannak a levegőben, a lábmunkája is erősen fejlesztésre szorul, sokszor dob hátsó lábról (lásd Cutler), nem is kimondottan atletikus, szerintem kimondottan csúnya a dobómechanikája is. Viszont nagyon okos, precíz, kemény, nem fél az ütésektől. Nem mellesleg ő is leader volt a Piratesnél. Marha csekély az esély rá, hogy valaha bármi komolyabb is lesz belőle, és én nem látom azt, hogy miért mondják nagy stealnek, de egy backup szintet talán kihozhat magából és Falest kipöckölheti.

Carden vs North Carolina 2014:
Carden vs Ohio 2013:
Carden vs ULL 2012:
Carden vs Virginia Tech 2013:
Draftbreakdown:  draftbreakdown.com/players/shane-carden/

Chad Hamilton C/G, Coastal Carolina
6-2, 292 lbs
Baromi atletikus srác, aki a másodosztályban domináns tackle volt, hála gyors lábainak és megfelelő technikájának. Képes végig követni a védő mozgását, gyakorlatilag vezeti az ellenfelét. Okos, tudja kit kell felvennie blokkolásnál. Kicsi, rövid kezek, gyenge az alsó teste, kézhasználatát fejleszteni kell, kizárólag zóna blokkolási sémába illik guardként vagy centerként, de oda is erősödnie kell még. Fejleszthető srác, PS tagságot mindenképpen megér, de nagyon sok munka lesz vele, hogy valaha is legyen belőle akár egy ideális backup a belső posztokon.

2014: First-team AP FCS All-American. First-team All-Big South. Started all 14 games at left. Allowed two sacks on 433 pass attempts. 2013: First-team All-Big South. Started all 15 games left tackle. Named to Big South Presidential Honor Roll. 2012: Second-team All-Big South. Played and started in 12 games at left tackle. Named to the 2012-13 Big South Presidential Honor Roll. Allowed four sacks in 401 pass attempts. 2011: Played in 11 games, started four at left guard. Named to the Big South Presidential Honor Roll. 2010: Redshirted.

Hamilton vs North Dakota State 2014:
Numero 73-as niggát kell figyelni.

Cameron Jefferson G/T, Arkansas
6-5, 317 lbs
Hát róla nem sok infót lehet találni. 3 évig játszott tackle poszton a UNLV-n, majd árment az Arkansas egyetemre, ahol LG volt.
In 2013, was a team captain and honorable mention All-Mountain West selection as he helped lead UNLV to the Heart of Dallas Bowl

Cameron Meredith WR, Illinois State
6-3, 207 lbs
Junior éve előtt váltott QB-ról elkapóra. Remek méretek, megfelelő sebesség, kiváló súlypont emelkedés, figyelemreméltó catch radius. Nem mellesleg helyi srác. PS-be odaférhet, hiszen nem régóta játszik a poszton, ám meglehetősen sikeresen még akkor is, ha másodosztályról beszélünk.
2015 highlights:  www.youtube.com/watch?v=4UpzKNrSSXI

Jeremiah Detmer K, Toledo
5-8, 180 lbs
3 évig kezdő rúgó a Rocketsban. 77 kísérletből 65-öt értékesített collegeban. 2013-as éve egész figyelemreméltóra sikeredett. 19/20 sikeres FG: 20-29: 7/7, 30/39: 6/7, 40-49: 6/6. TC alatt elgyakorolgat Goulddal, aztán cutolják. Én sokkal inkább hoztam volna puntert versenyhelyzetet teremteni O'Donnellnak.

Rick Lovato LS, Old Dominion
6-2, 233 lbs

Hát long snapperről mit lehet írni. 430 sikeres snapet tud maga mögött collegeban.

----

UDFA védők majd valamikor.
több mint 8 éve
DaddyBear Chicago Bears 888
Okozz nekünk sok-sok kellemes pillanatot Te gyerek! 😊
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
#Bears hire Anthony Kelly as director of pro personnel per @MikeKlis

Ravens national scout Joe Douglas, who has been with team for 15 years, is going to Chicago Bears as college scouting director, per source.


Nem is értem miért nem a Jags, Raiders, Browns, Bucs vonalat erőltetik inkább...tüsi91
Additionally, the Bears hired Christopher Prescott as an area scout following his stints with the New York Jets (2013-15) and the Jacksonville Jaguars (2002-12).

Csak mert hiányoltad!

Valamint érkezett Anthony Kelly is mint pro personnel director a Broncosbol.

Kis Info róla:

"Kelly becomes the latest import from Denver, having spent 2007-15 with the Broncos, including the previous five-plus years (2010-15) as the franchise’s assistant director of pro personnel. Kelly joined the Broncos in 2007 as a Northeast region scout before being promoted to assistant coordinator of pro and college scouting in 2008, a role he held for two seasons."
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
Ehhez viszont az kell majd, hogy jól müködjön végre a fal, mert ha 0 vagy negatív yard-os futások lesznek, az nem fog segíteni.Toto21
Hogy lesz itt egyaltalan kezdo fal? Marad Mills-Long-Grasu-Slauson-Bushrod jobbrol balra, Garza helyett rookie baratunkkal, vagy lesz meglepetes?bacsii
Grasu és Long "ismerik" egymást, 2013-ban volt, hogy egy csapatban tolták ( Oregon). Remélem Bushrod, visszanyeri a hitét és erjét. Slauson tavaly jó párszor sérült volt ( ankle sprain), ha egészséges lesz, akkor én hiszem, hogy tud jól játszani. RT posztért pedig Mills és Ola fog küzdeni ( szerintem Ola megszerzi a kezdö posztot), de még ott van Leno Jr. is.

Montgomery és Ducasse pedig megfelelö back-up. Ismerik egymást a játékosok és szerintem bizonyítani is akarnak majd az új rezsimnek. Most már csak az kell, hogy a nagy akarásnak, ne nyögés legyen a vége. 😉
több mint 8 éve
bacsii Chicago Bears 111
Ehhez viszont az kell majd, hogy jól müködjön végre a fal, mert ha 0 vagy negatív yard-os futások lesznek, az nem fog segíteni.Toto21
Hogy lesz itt egyaltalan kezdo fal? Marad Mills-Long-Grasu-Slauson-Bushrod jobbrol balra, Garza helyett rookie baratunkkal, vagy lesz meglepetes?
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
Ha valami akkor még az tetszene, ha megszereznénk Wilkerson-t a Jets-böl. Ha idén nem jön össze és ö nem hosszabít, akkor jövöre remélem öt kínáljuk meg elöször egy nagy szerzödéssel. Akkor meglenne Fangio-nak itt is a saját "Cowboy"-ja. Még csak 25 éves, így 5 jó év még benne van.

Tegnap olvastam, hogy át akarunk állni a két RB gyakoribb használatára, mivel 2013-ban ez jól müködött. Akkoriban Forte és Bush kapta megosztva a labdákat. A 2. számú futó kb. 100 carry-t kapna, és inkább Langford-ot várják erre a posztra, mint Rodgers-t vagy Carey-t.

Meg is említik, hogy Fox-nál mindig legalább két back-nek volt 100 fölötti carry-je. Ehhez viszont az kell majd, hogy jól müködjön végre a fal, mert ha 0 vagy negatív yard-os futások lesznek, az nem fog segíteni.
több mint 8 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 919
Egyre inkább kezdem bírni Pacet, persze ne siessük el, de pl ez is jó lépés, eddig tetszik...

több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
#Bears hire Anthony Kelly as director of pro personnel per @MikeKlis

Ravens national scout Joe Douglas, who has been with team for 15 years, is going to Chicago Bears as college scouting director, per source.


Nem is értem miért nem a Jags, Raiders, Browns, Bucs vonalat erőltetik inkább...
több mint 8 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 919
Minicamp után aláírt Terry Williams és Kyle Woestmann

több mint 8 éve
DaddyBear Chicago Bears 888
D.J. Swearingert kirakta a Texans. Nem tudom,hogy mi lehet a dolog hátterében,de én szívesen látnám nálunk ezt az állatot!Süsü
off field ügyek, pályán kívül rosszfiú, ergó aligha jön hozzátok a játékospolitikátok miattGo Vikings!
Rátapintottál a lényegre. Ez a baj!
Simán elférne nálunk és még jól is járnánk vele...persze..ugyanúgy,mint más csapatok,de ha nem merik a "rosszfiúkat" bevállalni...akkor úgysem fog itt kikötni. Majd a tampa viszi...az más kérdés,hogy feküdne e ott neki.
több mint 8 éve
Go Vikings! Minnesota Vikings 2 414 — Bowl Winner
D.J. Swearingert kirakta a Texans. Nem tudom,hogy mi lehet a dolog hátterében,de én szívesen látnám nálunk ezt az állatot!Süsü
off field ügyek, pályán kívül rosszfiú, ergó aligha jön hozzátok a játékospolitikátok miatt

http://www.youtube.com/watch?v=8vGskTXt6LM
http://www.youtube.com/watch?v=w9KGzIexZu0
több mint 8 éve
davemayer Chicago Bears 14 259 — "Grammar maci"
és Arrington? CB azért kéne esetleg nem? bár azt mondják nem egy álom a csávó nekünk ő nem lenne upgrade?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 8 éve
DaddyBear Chicago Bears 888
D.J. Swearingert kirakta a Texans. Nem tudom,hogy mi lehet a dolog hátterében,de én szívesen látnám nálunk ezt az állatot!
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
Kasheem Greene hosszú és sikerekben hiányos időszakát a mai nappal lezárta, viszont ment Austin Lane ist, akit én kicsit sajnálok, de nincs nagyon helye 3-4-es rendszerben, túl könnyű DE-nek a maga 120kg-val.

3 embernek akik a minicamp-ben részt vettek pedig szerződést adtunk:

QB Pat Devlin: 2011-ben UDFA, majd Dolphins és Vikings. Pályát még nem látott élesben az NFL-ben, ez a szokásos, hozzunk a csoportriválistól valakit, aki majd elmondja a playbook azon részét amit már úgy is tudunk.

LB Kyle Woestmann: csapatkapitány és példakép. Úgy látszik tényleg a jó fiúkat keresik. Viszont nem mondható nagyon termelékenynek. 3-4 OLB poszton játszott. 3 év alatt 12 Sack-et hozott össze 49 meccsen. A mi pass rush állományunk mellett se hiszem, hogy megragad az 53-as rosteren

DT Terry Williams: ő egy rosszfiú, anno az East Carolani egyetemre járt és kétszer is eltiltották a játéktól, NT poszton lehet alkalmazni, nem hiszem róla se, hogy az 53-as keretbe bekerül, viszont így mélyebb lehet a DL depth.
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
Egy kis összefoglaló az első pénteki minicampről:

Kevin White:

azt mondják, nem csak a szélen( főleg bal oldalon volt fenn), de a pálya közepén ( jobb és bal oldalon is próbálták belülről) is elég veszélyes lesz, ami főleg azért jó, mert Gase playbookjában jó pár Mesh és rub-route play-ek vannak. Örülnék ha elővennénk ezeket a hívásokat, mert ezeket hiányoltam tavaly főleg a mesh play-eket.

Gase azt mondta, hogy félelmetes tehetség van a srácban, még csak most tanulja a hívásokat, de nagyon jól érzi a check-point-kat és a különböző route-kat is simán futja. Ehhez jön még a félelmetes sebessége és az, hogy nagyon jól uralja a testét a pályán.

White szeretné minél hamarabb felépíteni a jó kapcsolatot Cutler-el, hogy tudja ha gáz van rá számíthat.

Hroniss Grasu:


Long fogja segíteni a fejlődésben és playbook elsajátításában.

Jeremy Langford:

Neki pedig Forte lesz a mentora.

Eddie Goldman és Tayo Fabuluje nem edzettek pénteken

************************

És akkor Fangio első interjújából január óta egy-két szösszenet:

" Keményen kell játszatunk, De nem elég ha csak keményen játszunk és ezt rosszul tesszük, legyen az technikailag, vagy feladatok elosztása terén a pályán. Tehát először meg kell tanulnunk az új rendszerben, hogy kinek mi a dolga és utána jöhet kemény hajtás." " És ha elég tehetségesek vagyunk, akkor meg lesz annak az eredménye."

Dícsért mindenkit aki a rosteren van, főleg kiemelte Fuller-t, Ratliff-et, Mekkeleket ( na ere kiváncsi leszek, miért) és Jones-t. Azt mondta elég mély a pass rush választékunk.

Az OLB-nek tudniuk kell támadni az irányítót és coverbe felállni.

Nála a DL a védelem és a rendszer, szíve és lelke. Ha őket elnyomják, akkor ne várjunk sokat a többi játékostól, így az a fontos, hogy ők állják a sarat, így segítve elő a többieknek a hatékony védekezést.


Várom már az első pre-season meccset és remélem a sérülések messze elkerülnek minket.
több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Már folyamatban van egy UDFA rookie ismertető, de előtte egy olyan srácot szeretnék bemutatni, aki egyenlőre még csak tryoutra jön, viszont akár érdekes is lehet számunkra.

Terry Williams NT, East Carolina
6'1 - 353 lbs

Rögtön leszögeznék annyit, hogy nem tett jót neki ez a 350 font feletti súly, de 2013-ban mikor "csak" 330 körül játszott... A beceneve: The Swamp Monster

Masszív, 2 gap NT. Ha elkapja a snap pillanatát egyszerűen megállíthatatlan, elképesztő gyors első lépés, meglepően jó sebesség (5,14 és 5,25 a pro dayén, Shelton 5,64), jó motor. Képes arra, hogy NT-ként generálja azt a minimális pass rusht, ami elvárható, sőt NCAA szinten a zsbet is összezúzta rengetegszer. Bivaly ereje van, bull rush a legjobb fegyvere, de lehetett tőle látni más pass rush moveokat (spin, arm-over), de a fő szakterülete a futás elleni védekezés. Nyilván rengeteg hibája is van, különben nem lett volna UDFA (ezen egyébkét csodálkozok). Sokszor elveszti a labdást, nem a legjobb a tartása, egyszóval sok mindent kell fejleszteni rajta, de ez a méret és a hozzátartozó dinamika nagyon ritka kombináció. Vannak pályán kívüli ügyei, 2013-ban a fél szezont kihagyta, de mindenképpen megérne egy lövést.


#54-el kell keresni a videókon.
Williams vs Temple (2014):
Williams vs VT (2013):
Williams vs Louisana Tech (2013):
Williams vs UCF (2014):  draftbreakdown.com/video/terry-williams-vs-ucf-2014/
Williams vs VT (2014):  draftbreakdown.com/video/terry-williams-vs-virginia-tech-2014/
Williams vs South Florida (2014):  draftbreakdown.com/video/terry-williams-vs-south-florida-2014/
több mint 8 éve
Toto21 Chicago Bears 5 087
Hát remélem a 13-as valami baromi szerencsés szám!

New Bears jersey numbers:
WR Kevin White 13
NT Eddie Goldman 76
C Hroniss Grasu 55
RB Jeremy Langford 36
S Adrian Amos 38
OT Tayo Fabuluje 73

Ja és:

OT Paul Cornick was released because of a failed physical.
több mint 8 éve
DaddyBear Chicago Bears 888
...cseszhetjük. Titkon abban bíztam,hogy még sikerül megszerezni Collinst. Azt gondoltam,hogy Pace komoly tárgyalásokat folytathat annak érdekében,hogy megkaparintsuk. Ahelyett,hogy itt potenciális kezdővé nőhette volna ki magát...elmegy padozni Dallasba. 😕
több mint 8 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 919
Szándékoztam én is írni egy kis Draft szösszenetet ha lett volna offom... De Tüsi igazából mindent szépen összefoglalt és nagyjából én is így gondolom az értékelést így inkább nyomtam rá egy likeot... Egy dologgal nem értek teljesen egyet és az Goldman... Szerintem akár kezdő is lehet, és én többet várok tőle... szerintem tud ő 3rd down playa lenni és fejlődni fog pass rushban. Double teamek managelésében szerintem csak Shelton volt jobb nálla... Majd meglátjuk hogy alakul...

több mint 8 éve
Törölt felhasználó
Közben White és Goldman is aláírt.
több mint 8 éve
bacsii Chicago Bears 111
Erdekes ez a Grasu pick, egyebkent nekem is ez a kedvenc. Ujjaepiteshez draftoltak egy remelhetoleg majd elit centert, remelhetoleg hosszu tavra. En ot es Reese Dismukest olvastam a legtobb helyen mint legjobb center-center remenyseget (eltekintve a 2 meter alatti szegeny kicsi college tacklebol atkepezett NFL interior OL jatekosoktol). Dismukes UDFA lett vegul, nyilvan fogalmam sincs miert. Ehhez kepest draga Grasu, de lehet csak en nem tudok ket center kozott 5 kor kulonbseget kiszurni.
több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Hosszabb draft elemzés Tüsi módra.

1/7 Kevin White WR, West Virginia
6'3" - 215 lbs

Ezen nem hiszem, hogy sokat filóztak a front officeban. Szerencsére a Jags beleszerelmesedett Fowlerba, a Skins pedig Scherffel meghúzta a váratlant (?), így számunkra biztos ott maradt a Williams - White duó egyik tagja. Mindkettő needre jött volna, végül is White maradt. Hiába csak egy kimagasló szezon, de abban olyan szintű dominanciát mutatott, hogy nem túlzás érte ez a 7. választási jog. A combine-on repesztett egy 4,35-ös 40 yardot, ezzel a legnagyobb kérdőjelet is kiegyenesítette. Nyilván méreteiből adódóan nem lesz egy speedster, de már rookie évében is teljesen elfeledtetheti Marshallt. Okos, intelligens srác, akinek a football IQ-ja is megvan pályán kívüli ügyei nincsenek, igazi high character, ami ennek az offseasonnek a sláger szó összetétele volt a Bears kapcsán. Abszolút BPA pick, márcsak reménykedni kell, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket. A határ a csillagos ég, főleg annak tudatában, hogy 1 év alatt mennyit fejlődött.
Azért kíváncsi lennék arra, akkor ki lett volna a választottunk, ha pl. Williams kimegy #5-re, White meg mondjuk #6-ra.

Értékelés: A

White vs Maryland:
White vs Kansas:
White vs Alabama:
White vs Texas:  www.youtube.com/watch?v=230pFD52olc
White vs Texas A&M:  www.youtube.com/watch?v=IpSm5JEDTiI
White vs Texas Tech:
White vs Cooper&Parker:

2/7 (#39) Eddie Goldman NT, Florida State
6'4" - 336 lbs

Ez talán a legtöbb vitát keltette választás, hiszen itt nyugodtan befektethettünk volna egy OT-ra, vagy ILB-re, esetleg CB-re. Goldman lett a pick. A játékostól eltekintve én értem és jogosnak is látom a pozíció kiválasztását. Base felállásnál rögtön kezdő NT lehet, McDonald-Ratliff a 2 DE, sub-packageben lejön. Sehogy nem látom bele a 3 down játékost, a kérdés az, hogy egy 2 down játékos megér-e 39. választási jogot. Lesz vele munka, mert bár a mérete és az ereje megvan a poszthoz, de a videóiból is látszik, hogy eléggé rapszodikus a teljesítménye. Fejleszteni kell a kezeit, a tartását és sok más dolgot. Ha NT-t húztak én lehet inkább Jordan Phillipsre böktem volna rá, de DL ember mindenképpen kellett. Goldmannel együtt 6 emberes a rotáció (Ratliff, McDonald, Ferguson, Sutton, Jenkins, Goldman) + 3. downoknál bevethető McPhee, Houston, (Washington?). Goldman sohasem lesz egy sackgyáros, de ha a feladatát ellátja, akkor a többiek számok alapján jobbnak tűnnek majd.

Értékelés: B-

Goldman vs Florida:
Goldman vs Louisville:

3/7 (#71) Hroniss Grasu C, Oregon
6'3" - 297 lbs

Nekem ez a kedvenc pickem az idei classból, annak ellenére, hogy itt is lehetett volna másfelé húzni. Garza szerencsétlenkedése után jó lesz majd egy NFL szinten korrekt centert látni a csapatban, mert Grasu az lesz. High character, jó a technikája, remekül húz, pass protectionben abszolút megbízható. Simán elverekszik nála nagyobb DT-kkel, tudja kit kell megütni, ennek ellenére kellene rá még súlyt pakolni és a kézhasználatát fejleszteni. Okos, intelligens, blokkok kiosztásában nagyon tapasztalt, főleg annak tükrében, hogy az oregoni up tempo stílusban edződött, fejben NFL ready.
Már rookieként nagy upgrade lesz Garzahoz képest, hacsak még se Montgomery kezd, de azért ezen meglepődnék, még ha anno Ryan Kalil is végigülte az újonc évét Fox alatt a Panthersben.

Értékelés: A

Videót róla kimondottan nem találtam, de linkelek be néhányat Kyle Longról még 2012-ből. Grasu ekkor még csak sophomore volt, de talán nem baj, hogy látunk innen is videókat róla, valamint Longot is megcsodálhatjuk még régebbről. Grasu a center of course és 55-ösben játszik.
Long vs USC (2012):
Long vs ASU (2012):
Long vs Oregon State (2012):

SZERK.: Még is vannak.
Grasu vs Ohio State:  draftbreakdown.com/video/hroniss-grasu-vs-ohio-state-2014/
Grasu vs FSU:  draftbreakdown.com/video/hroniss-grasu-vs-fsu-2014/ (Eddie Goldman ellen is meccselt itt néhányat és nyert is)
Grasu vs Washington (2013):  draftbreakdown.com/video/hroniss-grasu-vs-washington-2013/
Grasu vs Oregont State (2013):  draftbreakdown.com/video/hroniss-grasu-vs-oregon-state-2013/
Grasu vs Stanford (2013):  draftbreakdown.com/video/hroniss-grasu-vs-stanford-2013/

4/7 (#106) Jeremy Langford RB, Michigan State
6'0" - 208 lbs

Talán ez a pick is a nem volt feltétlenül muszáj kategóriába tartozik, de a jövőre nézve abszolút logikus. Forte öregszik, s bár olyan látványosan még nem, de a dinamikáján már egy kicsit talán látszik. De lehet, hogy ezt csak én mesélem be magamnak. Forte is odafog menni, ahol többet fizetnek, s Pace eddigi munkásságát nézve nem tartom valószínűnek, hogy mi olyan nagy lóvét áldoznánk rá majd egy év múlva 30+ korába. Lehet nála is majd hirtelen következik be az elfogyás. Langford itt valueban egy korrekt választás, dinamikus, gyors, jól kap el. A kérdés vele kapcsolatban, hogy lesz-e belőle valaha is all down back, mert ha nem, akkor az rontja ennek a draft choicenak az értékét. Játékstílusban, méretben valahol tényleg Forte és Carey között van félúton, jó lenne ha előbbi felé mozdulna el. Mindenesetre a kiválasztása előrevetíti a szándékot vele kapcsolatban, az idő pedig megadja a választ.

Értékelés: B-

Langford vs Baylor:
Langford highlight 2011-13:
Langford highlight 2014:

5/6 (#142) Adrian Amos S, Penn State
6'0" - 218 lbs

Pár videó megtekintése után valóban only FS. Baromi jó méretek, jó atléta, van esze is a játékhoz. Volt CB is, man coverben sincs elveszve, de a zónázás a fő erőssége. Futás ellen nem tényező, szerelési készsége és technikája sem a legjobb. Lesz vele is munka bőven, de jó value itt már. Vereennél sokkal többet látok benne, de továbbra is tartom, hogy Mundy és Rolle lesz a két kezdő 2015-ben.

Értékelés: A

Amos vs BC:
Amos vs Temple:  draftbreakdown.com/video/adrian-amos-vs-temple-2014/
Amos vs Ohio State:  draftbreakdown.com/video/adrian-amos-vs-ohio-state-2014/
Amos vs Indiana:  draftbreakdown.com/video/adrian-amos-vs-indiana-2014/

6/7 (#183) Tayo Fabuluje OT, TCU
6'6" - 350 lbs

Kalandos életút az övé, mindössze 2 év college foci a háta mögött. 2013-ban felhagyott a focival, hogy a családjának tudjon segíteni. 350-360 font között játszott, ezt mindenképpen 330 környékére kellene redukálnia. Erős, a méreteihez képest meglepően fürge, ám nagyon nyers játékos. Lehet inkább guard lenne az ő posztja. Futásblokkolásnál nincs gondja, passz ellen annál több, fürgébb edgre rusherek kívülről verik, mert a kézhasználatán is van mit csiszolni. Aki belőle NFL szintű kezdőt tud faragni, az egy kiváló edző, de nem lehetetlen vállalkozás.

Értékelés: B

Fabuluje vs Oklahoma:  draftbreakdown.com/video/tayo-fabuluje-vs-oklahoma-2014/
Combine videó:  www.youtube.com/watch?v=HDVdklD--tc

Összességében én elégedett vagyok ezzel a classal, de nagyon sok múlik majd Goldman és Langford teljesítményén a későbbi megítélésnél, mert az két véleményezhető választás. A másik 4 pick szerintem rendben van.

Értékelés: B+
több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Érkezett Paul Cornick OT, akit a Denver waivelt még hétfőn. Fox és Gase embere volt tavaly, 6 meccsen kezdett is.
 chicago.suntimes.com/bears-football/7/71/580090/bears-claim-offensive-tackle-paul-cornick-waivers

Amos, Langford, Fabuluje már alá is írt.
több mint 8 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 759 — No es importante
Mindig ilyenkor van a scouting részlegeknél a nagytakarítás, szép is lenne, ha a februárban kirúgott megfigyelő besétálna pl. a Packers székházába, és felvázolná a TT-éknek a Bears addig kigondolt draft boardját. Ráadásul a helyére se tudnál felvenni olyan embert, aki két hónap alatt elvégzi egy teljes szezon munkáját.


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 8 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Kirúgták a keleti part scoutját és a college scouting director Marty Barrett sem kap új szerződést. Nem hullajtunk könnyeket, de ezt miért nem lehetett mondjuk februárban meghúzni... Mondjuk lehet szűk volt az idő, de az mindenképpen örömteli, hogy Pace szépen lassan, de pucolja ki a házat. Tetszik.

Talán alkalmas az idő egy rövid összefoglalóra. Pace kissé váratlanul lett kinevezve, hiszen nem számított favoritnak, de mindenképpen jelzés értékű volt Georegéktól, hogy egy 37 éves csávó kezébe adták a franchiset. S Pace első lépése sem volt szokványos. jan 13: Announced director of pro personnel Kevin Turks is no longer with the team.

Rá 3 napra kinevezte Foxot, akiről már sokat beszéltünk, hogy nyertes, nem nyertes típus stb. Fiatal rutintalan GM mellé, tapasztalt vezetőedző. Sikerült egy olyan stábot is összehozni, amely tán még nem is volt itt. Fangio rutinos róka, Gase feltörekvő OC. Megvan a rutin és a fiatalság. Akárcsak Pace és Fox. Gasenél csak az a kérdés, hogy mennyit köszönhet Manningnek. Mert Cutler ég és föld.

Első komoly tranzakció: Brandon Marshall megy. Talán tényleg ez volt az első pont, ahol azt lehetett érezni, hogy a srácnak tényleg szabad kezet adtak abban, hogy úgy formálja a csapatot ahogy jónak látja. S ez egy jelzés értékű lépés volt, hogy nincs szarozás, gyakorlatilag a semmiért adta tovább Marshallt.

Indult az FA piac, átálltunk 3-4-re hát emberünk nem igen volt hozzá, elkölthető lóvé 30 millió. Ami egyértelmű, hogy a tavalyi öltözői balhék után tényleg hangsúlyt fektettek arra, hogy olyan csávókat hozzanak, akikben megvan a high character és a leadership . Egy emberre ment el komoly pénz McPheere, aki abból a szempontból lutri, hogy full starterként majd most látjuk meg mit tud. Rajta kívül Rolle jött needre, valamint Royal relatíve nagyobb pénzért. Ezenkívül hasznos rotációs, és korrekt kezdő emberekkel töltötte fel a rostert: Jenkins, Foster, Ball, McDonald, Acho, Rodgers stb. APropó Ray McDonald. Az ő igazolása is a változást jelzi. Ilyen balhés csávót nem igen szokott a franchise igazolni, most Georgék fejet hajtottak rá. Következő lényeges és jelzésértékű lépés Garza kirúgása. Ezt is megéltük.

Pace rookie GM-ként bátor, eddig itt szokatlan lépéseket tett, ugyanakkor valamennyire még is biztonságit játszott. Nem szórt pénzt az FA időszakban, feltöltötte a keretet a lehetőségekhez mérten kielégítően a draftra, korrekt edzői stábot hozott össze és talán picit más mederbe kezdi terelni a franchiset. A draftról egy hosszabbat majd vmikor máskor, de én úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez mérten semmiképpen nincs okunk túlzott panaszkodásra. Mozgalmas offseason volt, ám még is valamennyire csendes. Fura párosítás.