Koronavírus 2021

33 feliratkozó

7 hónapja
csebi New York Giants 8 361 — Lucas Scott
Az angoloknál még él a 14 napos beutazási karantén.
Addig tuti nem jönnek.
Sobri Jóska
az nem csak június 8tól él majd?
7 hónapja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 16 296 — TODDHERREMANS79
Mindegy, messzire kanyarodtunk. Jó, hogy indul ilyen képzés, ha mást nem is tud, ingyen van és segíthet elindulni valamerre. Úgyhogy aki kedvet érez hozzá hajrá!
peterk2005
igazából ha néhány szülő ezek után tud segíteni a gyerekének online oktatásban mert nem fél a géptől már megéri
meg ha kicsit tudja követni hogy a gyereke mit csinál
Negritis
Ma jött is az email a linkkel, hogy hétfőn 10 órától lehet belépni
Majd itt a koronavírus/mindenes topicban írok róla 😊

Ha a javascript nem számít programozási nyelvnek, akkor elsőnek a pythonnal szemezek, a gond nálam sajnos a matematikára épülő logikai gondolkodás hiánya
r.baggio
a kommentednek köszönhetően jelentkeztem én is, én mondjuk nem akarom teljesen átképezni magam, csak a munkám során hasznos lenne tudni ezt-azt. ( ha már hülye módon elmentem MSC-zni 3 éve, ahol semmi újat nem tanultam 😀, annyi idő alatt már a gazdinfo is meglett volna, ami így utólag sokkal hasznosabb lenne.

Kiváncsian várom, hogy milyen lesz, egyelőre elképzelni sem tudom, remélem a 8 hét után végre ráveszem magam hogy autodidakta módon fejlesszem a képességeimet (elsősorban SQL-t), illetve azt is remélem, hogy home office mellett lesz rá időm. (Pech hogy a héten pont be kell mennem dolgozni, így most kevesebb lesz rá az időm)


No1 Drew Lock, Amari Cooper, Myles Jack, Jerry Jeudy .Tyrod Taylor, Myles Garrett és Nick Chubb fan!!!!!!!!!!
7 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 922 — #NoStress
a kérdés az lesz mikor a turizmus kinyit és jönnek majd az angolok ide inni
mert ott pl nem látom hogy annyira leállnánaka dolgok

vagy hogy lesz-e elég töke viktoréknak azt mondani hogy usából ide senki nem jöhet?
Negritis
Igen. Én úgy vélem nem lesz.
Végülis mindent jól csináltak, majdnem.
Jó, hogy zártak, csak túl későn.
Jó a nyitás, csak túl korai.
Jó az időnyeréses eü-felkészítéses favágás, csak kissé túl nagy darab forgácsok hullanak.
Jó, hogy naponta tájékoztatnak, csak elég felszínesen és információszegényen.
Úgyhogy nem hiszem megakadályoznák azt, hogy akár a külföldről jövők, akár az oda kibóklászó majd hazajövő magyarok újra előidézzék, hogy zárás legyen, majd megint nyitás, és így el lehet lenni pár évtizedig, végülis politikailag jó az a helyzet, amikor fél évente le lehet győzni egy valódi ellenséget, akár Eurázsiából, akár Keletázsiából jön.

Az angoloknál még él a 14 napos beutazási karantén.
Addig tuti nem jönnek.

7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Sajna, vasárnap is dolgozom a HO-ban, de közben hősies erőfeszítéseket téve előkerestem az 168 Óra február 6-ai nyomtatott számát. Ebben nyilatkozik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) második embere, a magyar Jakab Zsuzsanna. Az interjú – amelynek alcíme: „Jakab Zsuzsanna: A világ hálával tartozik Kínának” – január utolsó napján készült. Ezek a részek nincsenek fent a neten:
„– Több repülőtársaság leállította kínai járatait, pedig ezt önök nem ajánlották.
Tény, hogy mi nem javasolunk semmilyen utazási, gazdasági vagy kereskedelmi korlátozást. A Vészhelyzeti Bizottság jelentésében ez nagyon világosan szerepel. A járatok leállítása azért sem indokolt, mert – ahogyan erről már beszéltünk – az esetek döntő többsége még mindig Kínában van, és ők nagyon vigyáznak arra, hogy minél kevesebb ember tudjon kijutni az országból, különösen a fertőzött területekről. A korábbi járványokkal kapcsolatos tapasztalataink mind azt mutatják, hogy az utazási és gazdasági korlátozások csak több kárt okoznak, még szegényebbé teszik a szegényeket a gazdaság és az áruforgalom fékezésével, míg a betegség megelőzéséhez érdemben nem járulnak hozzá.”
Jakab Zsuzsanna később arról beszél, hogy a járvány kitörésének pillanatától folyamatosan kapcsolatban vannak Kínával. A WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz „egy szűk hétig” Kínában volt, több miniszterrel és Hszi Csin-ping elnökkel is találkozott, meggyőződött róla, hogy a „kínai vezetés tényleg minden eszközzel meg akarja állítani a járványt”.
Megint szó szerinti idézet:
„Szervezetünk főigazgatója tapasztalatait összegezve úgy nyilatkozott, hogy a világ igenis hálával tartozik Kínának, és tiszteletben kell tartanunk erőfeszítéseiket, amelyeknek része a bevezetett karantén is. Azokkal az intézkedésekkel a világot védik a járvány továbbterjedésétől. Mi még mindig bízunk abban, hogy a fertőzés megállítható, és nem lesz belőle világméretű járvány, tehát a terjedési láncolatot – a kínai lépések hatására – meg tudjuk törni.”
Bocsánat, amiért ilyen hosszú voltam.
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
a kérdés az lesz mikor a turizmus kinyit és jönnek majd az angolok ide inni
mert ott pl nem látom hogy annyira leállnánaka dolgok

vagy hogy lesz-e elég töke viktoréknak azt mondani hogy usából ide senki nem jöhet?

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 922 — #NoStress
Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa szerint "a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése - hívta fel a figyelmet".
Laikusként én arra számítok, hogy a pünkösdi népvándorlás után egy-két héten belül kiderül, "mi lesz nyáron". Ha nem robban be, akkor erősen hajlok rá, hogy szerencsénk van, és (valószínűleg) őszig haladékot kapunk. Márpedig egy ősi kipcsak közmondás szerint: aki időt nyer, életet nyer.
nagylaza
Logikailag járványügyileg most nagyjából jók vagyunk, nincsenek gócok, elszigetelt esetek vannak, ha találkozol valakivel, akkor az a 4 orvosi egyetem tesztelése alapján 99,9%, hogy nem fertőz, illetve nem volt még fertőzött.
Ez egyfajta nyugalmi helyzet most szerencsére.
Elvagyunk a határainkon belül magunknak.

Ez akkor változik, ha magyarok nagyobb számban utaznak külföldre, illetve külföldiek Magyarországra, mert most olyan hírekkel vannak tele a portálok, hogy egy misén egy ember megfertőzött 40 másikat, egy német étterem tesztüzemén tizen fertőződtek meg, fertőzött fodrászok dolgoztak az USA-ban, vagyis megannyi példa arra, hogy miként tudja a hosszú lappangási idő miatt kvázi 1-2 ember is fertőzési láncok indításával visszafertőzni az ország mobilisabb, kontaktálódóbb részét.
És kétségeink ne legyenek, szinte nulla az átfertőződés Magyarországon.

Szerintem nem szerencse, hogy most kvázitiszta az ország, sokan, sokat tettek érte, vagy pont azt, hogy nem tettek semmit ellene, csak ültek a seggükön, hozzájárulva ezzel is a vírusvédekezéshez.
Ami főként az egészségügyi felkészülési idő biztosítása, a “görbelaposítás” volt. Ezt elértük, és ez a későbbiekben is csak jól jöhet.

De ami a legfontosabb, hogy még mindig alig van releváns infónk magáról a vírusról, a konkrét közép- és hosszútávú hatásairól, hogy a gyerekekre miért hat másként, hogy mi alapján lesz valaki tünetmentes, más meg haldoklik hetekig, nincs vakcina, nincs tuti terápia, nincs olcsó, pontos gyorsteszt így valóban a vihar előtti csend állapotában vagyunk, a hurrikán szemében.

Nem robbant be a húsvét, se a május 1 hosszúhétvége, se a május 4-i vidékinyitás, így a pünkösd se hiszem, hogy vízválasztó lenne, sokkal inkább a határnyitások, a külföldi utazások, külföldiek érkezése. Ez indukálja majd a második, harmadik, negyedik és a többi hullámokat.

És ugye a gazdasági helyzet okozta változások. Lassan félmillió munkanélkülinél tartunk, ami egymillió is lehet év végére, amikor a fizetésnélküliek, feketén dolgozók is realizálódnak, komplett szektorok halnak ki, fogynak el a tartalékok, reménykednek a kapitalista állam segítségnyújtásában, stb., stb.
Érdekes évek elé nézünk.
Sobri Jóska
Korábban az önkormányzatok rengeteg korlátozást vezettek be, és arra kérték a népet (igaz, csak részleges eredménnyel), hogy maradjon otthon. Most viszont minden kinyit, meghirdették a turistaszezont. Hiszen "megnyertük az első csatát". Ezért tartok a pünkösdtől. Nagyságrendekkel nagyobb lesz a mozgás, mint pl. május 1-én.
"Ez akkor változik, ha magyarok nagyobb számban utaznak külföldre, illetve külföldiek Magyarországra"
Nemrég olvastam el újra, mit mondott erről a WHO egyik magyar főmuftija január végén a 168 Órának. A netre csak az interjú kis részét tették ki, de már az is meghökkentő:
"A korlátozások nem állítják meg a járványt – állítja Jakab Zsuzsanna, a WHO főigazgató-helyettese"
A főigazgató-helyettes a január 31-én készült interjúban azt mondta, járványügyi szempontból a tömeges turizmus nem jelent különösebb veszélyt.
 168ora.hu/kulfold/a-korlatozasok-nem-allitjak-meg-a-jarvanyt-allitja-jakab-zsuzsanna-a-who-foigazgato-helyettese-181394
nagylaza
Technikailag a WHO egy üzleti alapon működő lobbyszervezet, egy kínai érdekek által befolyásolt vezetőséggel. Erről már volt korábban többször is szó. Irreleváns mit mondanak, mert lehet 80%-ban igazat, de ha nem tudhatod mikor van épp ez a 80%, akkor szart se ér.

A Pünkösd azért nem veszélyes különösebben, mert ha elfogadjuk a 4 orvosi egyetem teszteredményeit, akkor az országban érdemben nincs jelen a fertőzés, -márpedig aki elkapta márciusban, mostanra már az is túl van rajta, akár tünetmentesen, akár tünettel, de meggyógyulva - akkor ezek a nem fertőző emberek mozoghatnak, keveredhetnek egymás között bármennyit, nincs aki fertőzzön, nem lesz új fertőzött.

Ebben akkor áll be változás, ha új elem kerül az egyenletbe, egy külföldi, aki egy éjszaka alatt megfertőz tizes nagyságrendben embereket egy szórakozóhelyen, meetingen, kisebb rendezvényen, akárhol, vagy ha egy külföldre menő, majd hazatérő magyar, aki külföldön elkapja, egy irodai, vagy társasági környezetben szintén tizes nagyságrendben fertőzhet, és amire az első "áldozataiknál" megjelennek a tünetek, addigra már gócpontok, fertőzésláncolatok alakulnak ki.

Most kb. az a helyzet, mintha 30 napra leállt volna az egész ország, és "jók vagyunk", indulhat az élet itthon, de ez egyrészt sokkal tovább tartott, és nagyobb gazdasági kárt keletkeztetett, mint kellett volna, másrészt a korai határnyitások miatt ez a biztonságos izoláltság könnyen megy a levesbe 1-2 hónapon belül.

7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
 www.youtube.com/watch?v=fVXWfH9mFbY&feature=emb_title
az úgy jól néz ki 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Biztató. Mi a francra készülnek? Vagy: mit tudnak, ami nem mondanak el?
"A hosszú távú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő mennyiségű és minőségű készletek - írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.
Szijjártó Péter megosztott egy repülőtéri kirakodást bemutató videót, és közölte: az elmúlt négy napban Kína és Magyarország között 14 repülőgép, valamint két kamion 501 ezer maszkot, 2773 betegőrző monitort, illetve 309 lélegeztetőgépet szállított.
Ezzel egy hét alatt több mint ezer lélegeztetőgép érkezett Magyarországra, hétfőn pedig újabb szállítmányok érkeznek - írta."
nagylaza
Ez mind szép és jó, feltéve, ha igaz. Petike szavahihetősége pont olyan, mint a Jets SB győzelmi esélyei.
Mondanám h a maszkok oké h hozzák ezerrel hozzák, mert azokra am is szükség van, de szívesen megnéznék egy lebontást h sima sebészeti (vagy h hívják) maszkok, FFP mennyi az annyi stb.
Lélegeztetőgépeket sem igazán tudjuk mire alkalmasak.
Beki
Nem akarlak illúziókba ringatni, de szerintem a Jets SB-esélyei jobbak.
7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa szerint "a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése - hívta fel a figyelmet".
Laikusként én arra számítok, hogy a pünkösdi népvándorlás után egy-két héten belül kiderül, "mi lesz nyáron". Ha nem robban be, akkor erősen hajlok rá, hogy szerencsénk van, és (valószínűleg) őszig haladékot kapunk. Márpedig egy ősi kipcsak közmondás szerint: aki időt nyer, életet nyer.
nagylaza
Logikailag járványügyileg most nagyjából jók vagyunk, nincsenek gócok, elszigetelt esetek vannak, ha találkozol valakivel, akkor az a 4 orvosi egyetem tesztelése alapján 99,9%, hogy nem fertőz, illetve nem volt még fertőzött.
Ez egyfajta nyugalmi helyzet most szerencsére.
Elvagyunk a határainkon belül magunknak.

Ez akkor változik, ha magyarok nagyobb számban utaznak külföldre, illetve külföldiek Magyarországra, mert most olyan hírekkel vannak tele a portálok, hogy egy misén egy ember megfertőzött 40 másikat, egy német étterem tesztüzemén tizen fertőződtek meg, fertőzött fodrászok dolgoztak az USA-ban, vagyis megannyi példa arra, hogy miként tudja a hosszú lappangási idő miatt kvázi 1-2 ember is fertőzési láncok indításával visszafertőzni az ország mobilisabb, kontaktálódóbb részét.
És kétségeink ne legyenek, szinte nulla az átfertőződés Magyarországon.

Szerintem nem szerencse, hogy most kvázitiszta az ország, sokan, sokat tettek érte, vagy pont azt, hogy nem tettek semmit ellene, csak ültek a seggükön, hozzájárulva ezzel is a vírusvédekezéshez.
Ami főként az egészségügyi felkészülési idő biztosítása, a “görbelaposítás” volt. Ezt elértük, és ez a későbbiekben is csak jól jöhet.

De ami a legfontosabb, hogy még mindig alig van releváns infónk magáról a vírusról, a konkrét közép- és hosszútávú hatásairól, hogy a gyerekekre miért hat másként, hogy mi alapján lesz valaki tünetmentes, más meg haldoklik hetekig, nincs vakcina, nincs tuti terápia, nincs olcsó, pontos gyorsteszt így valóban a vihar előtti csend állapotában vagyunk, a hurrikán szemében.

Nem robbant be a húsvét, se a május 1 hosszúhétvége, se a május 4-i vidékinyitás, így a pünkösd se hiszem, hogy vízválasztó lenne, sokkal inkább a határnyitások, a külföldi utazások, külföldiek érkezése. Ez indukálja majd a második, harmadik, negyedik és a többi hullámokat.

És ugye a gazdasági helyzet okozta változások. Lassan félmillió munkanélkülinél tartunk, ami egymillió is lehet év végére, amikor a fizetésnélküliek, feketén dolgozók is realizálódnak, komplett szektorok halnak ki, fogynak el a tartalékok, reménykednek a kapitalista állam segítségnyújtásában, stb., stb.
Érdekes évek elé nézünk.
Sobri Jóska
Korábban az önkormányzatok rengeteg korlátozást vezettek be, és arra kérték a népet (igaz, csak részleges eredménnyel), hogy maradjon otthon. Most viszont minden kinyit, meghirdették a turistaszezont. Hiszen "megnyertük az első csatát". Ezért tartok a pünkösdtől. Nagyságrendekkel nagyobb lesz a mozgás, mint pl. május 1-én.
"Ez akkor változik, ha magyarok nagyobb számban utaznak külföldre, illetve külföldiek Magyarországra"
Nemrég olvastam el újra, mit mondott erről a WHO egyik magyar főmuftija január végén a 168 Órának. A netre csak az interjú kis részét tették ki, de már az is meghökkentő:
"A korlátozások nem állítják meg a járványt – állítja Jakab Zsuzsanna, a WHO főigazgató-helyettese"
A főigazgató-helyettes a január 31-én készült interjúban azt mondta, járványügyi szempontból a tömeges turizmus nem jelent különösebb veszélyt.
 168ora.hu/kulfold/a-korlatozasok-nem-allitjak-meg-a-jarvanyt-allitja-jakab-zsuzsanna-a-who-foigazgato-helyettese-181394
7 hónapja
Beki New York Jets 14 706
Biztató. Mi a francra készülnek? Vagy: mit tudnak, ami nem mondanak el?
"A hosszú távú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő mennyiségű és minőségű készletek - írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.
Szijjártó Péter megosztott egy repülőtéri kirakodást bemutató videót, és közölte: az elmúlt négy napban Kína és Magyarország között 14 repülőgép, valamint két kamion 501 ezer maszkot, 2773 betegőrző monitort, illetve 309 lélegeztetőgépet szállított.
Ezzel egy hét alatt több mint ezer lélegeztetőgép érkezett Magyarországra, hétfőn pedig újabb szállítmányok érkeznek - írta."
nagylaza
Ez mind szép és jó, feltéve, ha igaz. Petike szavahihetősége pont olyan, mint a Jets SB győzelmi esélyei.
Mondanám h a maszkok oké h hozzák ezerrel hozzák, mert azokra am is szükség van, de szívesen megnéznék egy lebontást h sima sebészeti (vagy h hívják) maszkok, FFP mennyi az annyi stb.
Lélegeztetőgépeket sem igazán tudjuk mire alkalmasak.
7 hónapja
Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 22 922 — #NoStress
Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa szerint "a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése - hívta fel a figyelmet".
Laikusként én arra számítok, hogy a pünkösdi népvándorlás után egy-két héten belül kiderül, "mi lesz nyáron". Ha nem robban be, akkor erősen hajlok rá, hogy szerencsénk van, és (valószínűleg) őszig haladékot kapunk. Márpedig egy ősi kipcsak közmondás szerint: aki időt nyer, életet nyer.
nagylaza
Logikailag járványügyileg most nagyjából jók vagyunk, nincsenek gócok, elszigetelt esetek vannak, ha találkozol valakivel, akkor az a 4 orvosi egyetem tesztelése alapján 99,9%, hogy nem fertőz, illetve nem volt még fertőzött.
Ez egyfajta nyugalmi helyzet most szerencsére.
Elvagyunk a határainkon belül magunknak.

Ez akkor változik, ha magyarok nagyobb számban utaznak külföldre, illetve külföldiek Magyarországra, mert most olyan hírekkel vannak tele a portálok, hogy egy misén egy ember megfertőzött 40 másikat, egy német étterem tesztüzemén tizen fertőződtek meg, fertőzött fodrászok dolgoztak az USA-ban, vagyis megannyi példa arra, hogy miként tudja a hosszú lappangási idő miatt kvázi 1-2 ember is fertőzési láncok indításával visszafertőzni az ország mobilisabb, kontaktálódóbb részét.
És kétségeink ne legyenek, szinte nulla az átfertőződés Magyarországon.

Szerintem nem szerencse, hogy most kvázitiszta az ország, sokan, sokat tettek érte, vagy pont azt, hogy nem tettek semmit ellene, csak ültek a seggükön, hozzájárulva ezzel is a vírusvédekezéshez.
Ami főként az egészségügyi felkészülési idő biztosítása, a “görbelaposítás” volt. Ezt elértük, és ez a későbbiekben is csak jól jöhet.

De ami a legfontosabb, hogy még mindig alig van releváns infónk magáról a vírusról, a konkrét közép- és hosszútávú hatásairól, hogy a gyerekekre miért hat másként, hogy mi alapján lesz valaki tünetmentes, más meg haldoklik hetekig, nincs vakcina, nincs tuti terápia, nincs olcsó, pontos gyorsteszt így valóban a vihar előtti csend állapotában vagyunk, a hurrikán szemében.

Nem robbant be a húsvét, se a május 1 hosszúhétvége, se a május 4-i vidékinyitás, így a pünkösd se hiszem, hogy vízválasztó lenne, sokkal inkább a határnyitások, a külföldi utazások, külföldiek érkezése. Ez indukálja majd a második, harmadik, negyedik és a többi hullámokat.

És ugye a gazdasági helyzet okozta változások. Lassan félmillió munkanélkülinél tartunk, ami egymillió is lehet év végére, amikor a fizetésnélküliek, feketén dolgozók is realizálódnak, komplett szektorok halnak ki, fogynak el a tartalékok, reménykednek a kapitalista állam segítségnyújtásában, stb., stb.
Érdekes évek elé nézünk.

7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Biztató. Mi a francra készülnek? Vagy: mit tudnak, ami nem mondanak el?
"A hosszú távú egészségügyi védekezés alapfeltétele, hogy rendelkezésre álljanak a megfelelő mennyiségű és minőségű készletek - írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán vasárnap.
Szijjártó Péter megosztott egy repülőtéri kirakodást bemutató videót, és közölte: az elmúlt négy napban Kína és Magyarország között 14 repülőgép, valamint két kamion 501 ezer maszkot, 2773 betegőrző monitort, illetve 309 lélegeztetőgépet szállított.
Ezzel egy hét alatt több mint ezer lélegeztetőgép érkezett Magyarországra, hétfőn pedig újabb szállítmányok érkeznek - írta."
7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Szlávik János, a Szent László Kórház infektológus főorvosa szerint "a fertőzöttek és gyógyultak számának alakulása a járvány lecsengését jelzi, ugyanakkor nem lehet tudni, mi lesz nyáron, vagy lesz-e második hullám. Emiatt továbbra is fontos a másfél méteres távolságtartás és a maszk viselése - hívta fel a figyelmet".
Laikusként én arra számítok, hogy a pünkösdi népvándorlás után egy-két héten belül kiderül, "mi lesz nyáron". Ha nem robban be, akkor erősen hajlok rá, hogy szerencsénk van, és (valószínűleg) őszig haladékot kapunk. Márpedig egy ősi kipcsak közmondás szerint: aki időt nyer, életet nyer.
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
nem teljesen ide kapcsolódik, de egy 5G doksi a vice-tól
 www.youtube.com/watch?v=6hbNrrrdEus

Szerkesztette: Negritis

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
warr_b Washington Football Team 6 657 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mi történt? Punnyadás van? Pont most, amikor sikerült agyagba döngölni a vírust? Semmi petárda vagy örömünnep?😊
nagylaza
Vihar előtti csend...

😬😊
warr_b
náunk kint olyan szélvihar van h nem érzem a scendet 😀
amúgy a brazilok brutálisan belehúztak már kérdés nélkül másodikak, és lassan lenyomják New York-t
Negritis
Jah, itt is fúj 😁

Igen, a braziloknál is egy lángész az elnök...


Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
Mi történt? Punnyadás van? Pont most, amikor sikerült agyagba döngölni a vírust? Semmi petárda vagy örömünnep?😊
nagylaza
Vihar előtti csend...

😬😊
warr_b
náunk kint olyan szélvihar van h nem érzem a scendet 😀
amúgy a brazilok brutálisan belehúztak már kérdés nélkül másodikak, és lassan lenyomják New York-t

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
warr_b Washington Football Team 6 657 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mi történt? Punnyadás van? Pont most, amikor sikerült agyagba döngölni a vírust? Semmi petárda vagy örömünnep?😊
nagylaza
Vihar előtti csend...

😬😊


Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
7 hónapja
nagylaza Green Bay Packers 4 320 — beers & Packers
Mi történt? Punnyadás van? Pont most, amikor sikerült agyagba döngölni a vírust? Semmi petárda vagy örömünnep?😊
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
 www.youtube.com/watch?v=RmUvc4kuumQ

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 17 410 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mindegy, messzire kanyarodtunk. Jó, hogy indul ilyen képzés, ha mást nem is tud, ingyen van és segíthet elindulni valamerre. Úgyhogy aki kedvet érez hozzá hajrá!
peterk2005
igazából ha néhány szülő ezek után tud segíteni a gyerekének online oktatásban mert nem fél a géptől már megéri
meg ha kicsit tudja követni hogy a gyereke mit csinál
Negritis
Ma jött is az email a linkkel, hogy hétfőn 10 órától lehet belépni
Majd itt a koronavírus/mindenes topicban írok róla 😊

Ha a javascript nem számít programozási nyelvnek, akkor elsőnek a pythonnal szemezek, a gond nálam sajnos a matematikára épülő logikai gondolkodás hiánya
r.baggio
Algoritmizáló készségre van szükség leginkább (időnként mondják probléma megoldó készségnek is, bár az picit más szerintem. Lényegében - szerintem - a legfontosabb készség, hogy tudják egy feladatot kisebb, elemi lépésekre bontani és azokból összerakni. Mindannyian csináljuk, még egy kőműves is így húz fel egy falat, csak bele se gondol, hogy ezt csinálja. A programozás tulajdonképpen annyi, hogy tudatosan ezt csináljuk. A matekból elég egy jó középiskolai alapkészség (már, ha nem direkt olyan a feladat amihez mate kell).

A javascriptről egyébként eszem ágában sincs lebeszélni, sőt! Főleg, ha a webes fejlesztés érdekel. De akkor úgyis meg fogsz vele ismerkedni, ha szeretnéd, ha nem. 😊 Egyszerűen csak arra utaltam, hogy én különbséget teszek a fejlesztői kódnyelvek között aszerint, hogy önálló platform-nyelv vagy sem. A javascript nem az, de igazából ez lényegtelen.

Sok sikert. 😊 Kíváncsi leszek a tapasztalataidra!


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
r.baggio Jacksonville Jaguars Louisiana Ragin' Cajuns 51 841 — 4-en távolra vitték a kutyát
Mindegy, messzire kanyarodtunk. Jó, hogy indul ilyen képzés, ha mást nem is tud, ingyen van és segíthet elindulni valamerre. Úgyhogy aki kedvet érez hozzá hajrá!
peterk2005
igazából ha néhány szülő ezek után tud segíteni a gyerekének online oktatásban mert nem fél a géptől már megéri
meg ha kicsit tudja követni hogy a gyereke mit csinál
Negritis
Ma jött is az email a linkkel, hogy hétfőn 10 órától lehet belépni
Majd itt a koronavírus/mindenes topicban írok róla 😊

Ha a javascript nem számít programozási nyelvnek, akkor elsőnek a pythonnal szemezek, a gond nálam sajnos a matematikára épülő logikai gondolkodás hiánya


"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
 hvg.hu/vilag/20200523_A_populizmus_csak_egy_ideig_segit__ez_is_kiderult_a_koronavirus_jarvanybol
a hvg se tünteti már fel a szerzőket?
aszittem csak a zorigo ilyen ergya
máshol eddig fel se tűnt

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
Mindegy, messzire kanyarodtunk. Jó, hogy indul ilyen képzés, ha mást nem is tud, ingyen van és segíthet elindulni valamerre. Úgyhogy aki kedvet érez hozzá hajrá!
peterk2005
igazából ha néhány szülő ezek után tud segíteni a gyerekének online oktatásban mert nem fél a géptől már megéri
meg ha kicsit tudja követni hogy a gyereke mit csinál

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
7 hónapja
peterk2005 Indianapolis Colts Stanford Cardinal 17 410 — The only discipline that lasts, is self discipline
Huh ez most azért fájt. Nem, más a kettő 😉
JavaScript-ben vannak írva a honlapok nagy részei. Kb most a legelterjedtebb programozasi / script nyelv a világon. AngularJS-be van minden megírva már kb. ami meg nem az Reactban mert az most hű de menő. ( csak vannak korlátai).Toca
Csak azért kérdeztem, mert a javascriptet én nem sorolom a programozási nyelvek közé. 😊 A java-t igen.

Viszont ha valaki élvezi a Webes részt akkor jobban jár ha arra specializálódik, minthogy elkezd Android / iOS programozni mert abban már van némi tapasztalata. No offense, de kicsit úgy érzem elvagy maradva egyébként a dolgokkal ha Obejctive-C -t ajánlasz a Swift helyett és nem tudod mi az a JS. Toca
Nem ösmersz, azé feltételezel ilyent 😉 Az objective C-t azért ajánlottam, amiért pl. a C++ -t is ajánlom azoknak, akik .NET platform felé kacsingatnak, annak ellenére is, hogy ott meg a C# a domináns nyelv. Kezdjen csak egy kis objective c-vel és/vagy c++ -al, és onnan lépjen tovább swift ill c# felé. Tapasztalat. A hozzám jelentkező fiatal programozóknál látom, hogy akinek nincsenek ilyen alapjai, azok csak hiszik, hogy ismerik a swift-et / c#-ot, de úgy igazán nem ismerik. Vagy értik. Kódot tudnak írni, de ha komplexebb feladat jön, akkor szenvedés van.

Egyébként pont innen látszik, hogy az IT munkához nem kell sok dolog, kezdj el valami script nyelvet ha rááll az agyad tegyél hozza mást, ha érdekel egy pozíció ( junior multinál ) feküdj rá a témára 2-3 hónap alatt simán feltudod hozni magad ha olyan a logikád, hogy csapkodva az asztalt vesznek fel. Ha erős a logikád / problemamegoldási képességed akkor akar 1 hónap is már várják, hogy kezdjen és képezhessék.Toca
Ha ilyen egyszerű lenne, nem lenne több millió betöltetlen állás. Ez nem közmunka, itt jó pénzt lehet keresni, ha 1 hónap alatt be lehetne kerülni, akkor mindenki ezt csinálná és túljelentkezés lenne. Oszt mégsincs...

Mindegy, messzire kanyarodtunk. Jó, hogy indul ilyen képzés, ha mást nem is tud, ingyen van és segíthet elindulni valamerre. Úgyhogy aki kedvet érez hozzá hajrá!


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
7 hónapja
Negritis Denver Broncos 20 239 — The Mathematician
 hvg.hu/vilag/20200523_A_populizmus_csak_egy_ideig_segit__ez_is_kiderult_a_koronavirus_jarvanybol

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!