Koronavírus 2023
33 feliratkozó
több mint 3 éve
Komolyan kérdezed?Ha mindenki otthon van, ki gyógyítja a beteget? Mit eszel?Értem, tehát szerinted a megoldás a teljes karantén, mindenki otthon, se ki se be két hónapig az egész országban. Nem érzem indokoltnakÍgy van.
gabokocka
A megoldás a teljes karantén, csak az sok kellemetlenséggel jár, így érveknek látszó indokok hangzanak el ellene.
De valójában ha túlreagálás is, attól még jó, pláne, hogy nincs optimális megoldás, mert kevés az infó. Vagyis nincs bizonyosan jobb megoldás.
De ha szépen mindenki elüldögél otthon -kerül, amibe kerül- , akkor van a legnagyobb esély egy kezelhető lefolyásra.
Minden egyéb eset kevesebb kellemetlenséggel jár ugyan, elseinte, de rosszabb esélyt kínál összességében.
Ez valójában sima matek.
Sobri Jóska
gabokocka

több mint 3 éve
És akkor visszatérünk a kezdeti problémához, szted mit csinálnának a nem iskolában, óvodában levő gyerekek?Mennének mamákhoz, akinek sok szabija van vagy nem megoldható otthon marad. Persze ez komoly rizikófaktor is az idősebbekre, de pl mi kisebb lányunk a héten (a mai nap kivételével - egy napot vállaltam) a nagyszülőknél volt/lesz, mivel beteg (nem, nem korona).
gabokocka
Mindkét lányom iskolás, ott már más a két hét szünet, mert főleg felsőben,meg gimiben nehéz pótolni, arról nem is beszélve, hogy 30+ fokban június végéig.
Fun fact: Ma az orvos után gyógyszertár, majd bolt jött, ahol láttam, hogy leértékelt törlőkendők vannak, gyorsan vettem kettőt, mint felelős családapa. Otthon vettem észre, hogy intim törlőkendő..... Sebaj, van három csaj a családban,majd elfogy
Szerkesztette: csi77
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 3 éve
Ugyanott vagy..az egyeni felelosseg!!! Ha valaki annyira hulye nem bir lemondani a jatszoterrol barmi mas szorakoztato dologrol azt csak rendelettel lehet szabalyozni mert hulye hozza es felelotlennem elvitatva a cikk igazságát (én is olvastam, logikusnak is tűnik) szerinted a kéthetes szünetekben a gyerekek és a szüleik:menny le Paksra ugorj bele a kettes blokkba, az tisztíccsa az aurát....Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelemEgy dolog az önfegyelem, viszont a több hétre való teljes elzárkózás kisgyerekkel, egy még mindig nem realizálódó fenyegetés elől egyszerűen nem életszerű, és itt most erről volt szó, nem arról, hogy mossunk sokszor kezet, csak akkor menjünk emberek közé, amikor muszáj meg ilyesmi
diverdoc
r.baggio
Diver már betette a karantén fegyelmes kis ábrát, képzeld csináltak megfigyeléseket is iskolaszünetek idejére, hogy valyon csökken-e a téli időszaban a fertőzés szám, képzeld csökkent, több, mint 30%-al, és nem csak a gyerek, hanem az idősebb populációkban is - nem hiába hirdetik ki számos országban. A gyermekintézmények kis pici mikrobiológiai atombombák, ugyanis rohadt gyorsan reagálnak, így magasabb fokozatú változásokra serkentik az ellenfelet.
sutianap
A, bezárkóznak, se ki, se be; vagy;
B, azért kimozdulnak játszótérre, parkba, ide-oda, tehát elvileg ugyanúgy továbbfertőzhetnék egymást, csak az iskola helyett a játszótéren?
slowmotion
több mint 3 éve
Nem vagyok orvos, meg sem próbálok úgy tenni, mintha értenék a témához, meg is lehet cáfolni, állom a kritikát. De most egy valószínűleg népszerűtlen kijelentést fogok tenni.Akko jöjjön a Matek, Sobri úgy is ezt akarta
Nem tagadom a betegség létét, hogy veszélyes bizonyos társadalmi csoportokra, fontos az elővigyázatosság, odafigyelés, stb. De ez az egész jelenség, ami eluralkodott főleg Európában, most már egy a bulvármédia által (is) felkarolt és a clickbaitekre ugró átlagemberek által gerjesztett és túlméretezett hisztériának tűnik.
Kampman
Meghal két 90 éves meg egy 30 éves, mennyi a halálozás átlagéletkora , 70. Mekkora biztonságot nyújt ez a szám a 70 év alattiaknak, semekkorát, mer a halálozás harmadát ők adják, agyasok.....
Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...
több mint 3 éve
nem elvitatva a cikk igazságát (én is olvastam, logikusnak is tűnik) szerinted a kéthetes szünetekben a gyerekek és a szüleik:menny le Paksra ugorj bele a kettes blokkba, az tisztíccsa az aurát....Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelemEgy dolog az önfegyelem, viszont a több hétre való teljes elzárkózás kisgyerekkel, egy még mindig nem realizálódó fenyegetés elől egyszerűen nem életszerű, és itt most erről volt szó, nem arról, hogy mossunk sokszor kezet, csak akkor menjünk emberek közé, amikor muszáj meg ilyesmi
diverdoc
r.baggio
Diver már betette a karantén fegyelmes kis ábrát, képzeld csináltak megfigyeléseket is iskolaszünetek idejére, hogy valyon csökken-e a téli időszaban a fertőzés szám, képzeld csökkent, több, mint 30%-al, és nem csak a gyerek, hanem az idősebb populációkban is - nem hiába hirdetik ki számos országban. A gyermekintézmények kis pici mikrobiológiai atombombák, ugyanis rohadt gyorsan reagálnak, így magasabb fokozatú változásokra serkentik az ellenfelet.
sutianap
A, bezárkóznak, se ki, se be; vagy;
B, azért kimozdulnak játszótérre, parkba, ide-oda, tehát elvileg ugyanúgy továbbfertőzhetnék egymást, csak az iskola helyett a játszótéren?
több mint 3 éve
Azért nem egészen 😊 egyébként a lehetőség adott, aki akar otthon marad. Természetesen ha más központi rendelkezés lesz, akkor változik a dolog.Istentiszteletket jelen állás szerint viszont tartunk. Ahol várhatóan több mint 100 fő gyűlne össze ott több istentiszteleti alkalmat kell meghirdetni.De legalább a többségük nem öreg. Ja, de...
dande
somoskovig
több mint 3 éve
Ha mindenki otthon van, ki gyógyítja a beteget? Mit eszel?Értem, tehát szerinted a megoldás a teljes karantén, mindenki otthon, se ki se be két hónapig az egész országban. Nem érzem indokoltnakÍgy van.
gabokocka
A megoldás a teljes karantén, csak az sok kellemetlenséggel jár, így érveknek látszó indokok hangzanak el ellene.
De valójában ha túlreagálás is, attól még jó, pláne, hogy nincs optimális megoldás, mert kevés az infó. Vagyis nincs bizonyosan jobb megoldás.
De ha szépen mindenki elüldögél otthon -kerül, amibe kerül- , akkor van a legnagyobb esély egy kezelhető lefolyásra.
Minden egyéb eset kevesebb kellemetlenséggel jár ugyan, elseinte, de rosszabb esélyt kínál összességében.
Ez valójában sima matek.
Sobri Jóska
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 3 éve
menny le Paksra ugorj bele a kettes blokkba, az tisztíccsa az aurát....Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelemEgy dolog az önfegyelem, viszont a több hétre való teljes elzárkózás kisgyerekkel, egy még mindig nem realizálódó fenyegetés elől egyszerűen nem életszerű, és itt most erről volt szó, nem arról, hogy mossunk sokszor kezet, csak akkor menjünk emberek közé, amikor muszáj meg ilyesmi
diverdoc
r.baggio
Szerkesztette: Gróf de sutianap
Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...
több mint 3 éve
Pont ez a lenyeg..annyira hulye a tarsadalom h logy nem ertik az emberek azt hogy nem muszaj jatszoterre menni vagy plazaba..tehat maradjon otthon a seggen. Es sajnos amig rendelet nem tiltja nem is tesznek igy..Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelemEgy dolog az önfegyelem, viszont a több hétre való teljes elzárkózás kisgyerekkel, egy még mindig nem realizálódó fenyegetés elől egyszerűen nem életszerű, és itt most erről volt szó, nem arról, hogy mossunk sokszor kezet, csak akkor menjünk emberek közé, amikor muszáj meg ilyesmi
diverdoc
r.baggio
több mint 3 éve
Nem vagyok orvos, meg sem próbálok úgy tenni, mintha értenék a témához, meg is lehet cáfolni, állom a kritikát. De most egy valószínűleg népszerűtlen kijelentést fogok tenni.Vagy nem.
Nem tagadom a betegség létét, hogy veszélyes bizonyos társadalmi csoportokra, fontos az elővigyázatosság, odafigyelés, stb. De ez az egész jelenség, ami eluralkodott főleg Európában, most már egy a bulvármédia által (is) felkarolt és a clickbaitekre ugró átlagemberek által gerjesztett és túlméretezett hisztériának tűnik.
Kampman
Ez egy éven belül kiderül.
És mivel most nem tudható még melyik verzió a valós, nem logikusabb a rosszabb eshetőségre készülni, azzal szemben intézkedni, és közben remélni a legjobbat?
Szerintem ez a helyes folyamatmenedzsment.

több mint 3 éve
Faternek van orvos ismerose, aki egy hete kerek-perec megmondta neki, az akkori szitut: akkor tobbszaz tesztet vegeztek, de o lazan kozolte, hogy a korhazban varok jo resze beteg fixen, o akkor 300-at vagott ra szamkent. Most akkor valoszinuleg sokkal kemenyebbek a dolgok, mivel ez alatt az egy het alatt csak teteztek a latszatintezkedesekkel a dolgokat.Perpillanat Magyarországon 13 regisztrált beteg van. Sztem olyan, aki egy hete még kinn flangált pedig nincs. Sokkal fontosabb lenne a határ szűrése, mint mindenkit bezárni.Nalunk vegeztek 600 tesztet..azert bator kijelenteni hogy nincs mas. Nem arrol vagyunk hiresek magyarok, hogy felvallaljuk a dolgokat. Tuti van olyan aki mehetne szuresre de akkor karantenba kerulne ezert nem megy..es olyan is akinek fogalma sincs rola hogy az.
gabokocka
topin

több mint 3 éve
Nem vagyok orvos, meg sem próbálok úgy tenni, mintha értenék a témához, meg is lehet cáfolni, állom a kritikát. De most egy valószínűleg népszerűtlen kijelentést fogok tenni.Nem tagadom a betegség létét, hogy veszélyes bizonyos társadalmi csoportokra, fontos az elővigyázatosság, odafigyelés, stb. De ez az egész jelenség, ami eluralkodott főleg Európában, most már egy a bulvármédia által (is) felkarolt és a clickbaitekre ugró átlagemberek által gerjesztett és túlméretezett hisztériának tűnik.
több mint 3 éve
Értem, tehát szerinted a megoldás a teljes karantén, mindenki otthon, se ki se be két hónapig az egész országban. Nem érzem indokoltnakÍgy van.
gabokocka
Ez valójában sima matek.

több mint 3 éve
Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelemEgy dolog az önfegyelem, viszont a több hétre való teljes elzárkózás kisgyerekkel, egy még mindig nem realizálódó fenyegetés elől egyszerűen nem életszerű, és itt most erről volt szó, nem arról, hogy mossunk sokszor kezet, csak akkor menjünk emberek közé, amikor muszáj meg ilyesmi
diverdoc

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Perpillanat Magyarországon 13 regisztrált beteg van. Sztem olyan, aki egy hete még kinn flangált pedig nincs. Sokkal fontosabb lenne a határ szűrése, mint mindenkit bezárni.Nalunk vegeztek 600 tesztet..azert bator kijelenteni hogy nincs mas. Nem arrol vagyunk hiresek magyarok, hogy felvallaljuk a dolgokat. Tuti van olyan aki mehetne szuresre de akkor karantenba kerulne ezert nem megy..es olyan is akinek fogalma sincs rola hogy az.
gabokocka
több mint 3 éve
Istentiszteletket jelen állás szerint viszont tartunk. Ahol várhatóan több mint 100 fő gyűlne össze ott több istentiszteleti alkalmat kell meghirdetni.De legalább a többségük nem öreg. Ja, de...
dande

több mint 3 éve
Nem írom le mégegyszer a véleményemet, a gyülölködjünkben ott van. És az is miért lenne fontos a belátás és önfegyelem

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 3 éve
Perpillanat Magyarországon 13 regisztrált beteg van. Sztem olyan, aki egy hete még kinn flangált pedig nincs. Sokkal fontosabb lenne a határ szűrése, mint mindenkit bezárni.Es azt is ugyanugy kezelik mint az ovikat..
gabokocka
több mint 3 éve
Perpillanat Magyarországon 13 regisztrált beteg van. Sztem olyan, aki egy hete még kinn flangált pedig nincs. Sokkal fontosabb lenne a határ szűrése, mint mindenkit bezárni.
több mint 3 éve
Nem. Hullanak is mint a legyek az öregeik. Ellenben a németeknél, ahol betartják és a koreaiaknál ott sokkal kisebb a halálozási arányOlaszországban otthon maradtak?És akkor visszatérünk a kezdeti problémához, szted mit csinálnának a nem iskolában, óvodában levő gyerekek?Otthon maradnak??
gabokocka
topin
gabokocka

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 3 éve
Tehat ha eg a haz raerunk kapkodni..ertem
több mint 3 éve
Nalunk csak annak kotelezo a ket het home office aki olyan helyen jart kulfoldon.Akkor még péntekig tedd ezt meg, mert szombattól nincs semmilyen olasz járat minimum áprilisig
Lehet fizetek egy returt romaba, nekem megerne hatezret hogy ket hetig otthonrol nyomjam. 😀
eaglesmcnabb

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 3 éve
Van itt olyan ember, akinek bármilyen közeli/távoli ismerőse koronavírusos, vagy csak ismer olyat, aki ismer ilyen embert? Kicsi ez a fórum, de azért egy mintavételnek mégis elmegy, és én még nem láttam közvetlen beszámolót, pusztán a világsajtó híreire hivatkozva meg nehéz bárkitől az várni, hogy hetekre, hónapokra zárkózzon be, ilyen alapon alumíniumsapkát is tehetnénk a fejünkre.

---
több mint 3 éve
Olaszországban otthon maradtak?És akkor visszatérünk a kezdeti problémához, szted mit csinálnának a nem iskolában, óvodában levő gyerekek?Otthon maradnak??
gabokocka
topin
több mint 3 éve
Istentiszteletket jelen állás szerint viszont tartunk. Ahol várhatóan több mint 100 fő gyűlne össze ott több istentiszteleti alkalmat kell meghirdetni.