Koronavírus 2023

33 feliratkozó

9 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 7 413 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220815/elkapta-a-koronavirust-a-pfizer-vezerigazgatoja-561335

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

9 hónapja
Toca Minnesota Vikings 17 717 — Vikings fan
 24.hu/tudomany/2022/08/15/britek-moderna-vakcina-koronavirus-covid-19-omikron-ellen/
empty taxi
Kakadu már biztos utána kérdezett van-e kínai változat is.
9 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 34 521 — címzetes MotoGP fan
 24.hu/tudomany/2022/08/15/britek-moderna-vakcina-koronavirus-covid-19-omikron-ellen/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
9 hónapja
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 34 521 — címzetes MotoGP fan
 hvg.hu/tudomany/20220811_koronavirus_influenza_moderna_vedooltas_mrns_vakcina

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
9 hónapja
Gróf de sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 12 534 — capitaine du château de Vienne 1487
(Azt hogy a veszélyeztetetteket beoltsák, azt támogatom, de jelen esetben nem veszélyeztetettről volt szó). Kibaszott vicc, de ez csak egy agyhalott magánvéleménye.
eaglesmcnabb
A tünetek alapján úgy tűnik, hogy a "veszélyeztetettség" nem egy olyan dolog, amit ránezésre meg lehet állapítani.
Nem csak idős, cukor-, szív-, vagy tüdőbeteg ember lehet veszélyeztetett.
El kéne fogadni, hogy valójában mindenki veszélyeztetett, akiről nem tudható biztosan, hogy nem az. Márpedig ilyen vizsgálatot nem végeznek, nem is létezik, tehát logikusabb mindenkit beoltani, mint random szelektálgatni.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem meg kurvára nem logikus, mivel sokkal kevesebb ember veszélyeztetett mint sem. 40 év alatt felfoghatatlanul kicsi a halálozási esély, főleg ha nem vagy túlsúlyos, vagy krónikusan beteg, de egyik sem annyira zsákbamacska, ezeket azért legtöbbször tudod magadról, főleg a túlsúlyt.

Nem kéne random szelektálni, életkor alapján simán lehetne. Nyilván egyáltalán nem hat meg, hogy a vakcina ötöd, tized, vagy huszadjára csökkenti a halálozási esélyt, ha az a halálozási esély eleve megfoghatatlanul alacsony.
Olyan mint a skandináv lottó, mikor elkezdtem azt tölteni mert ott tizenháromszor nagyobb volt az esély egy telitalálatra mint az ötösön. Csak éppen elfelejtettem hogyha a szinte semmit megszorzom tizenhárommal, ugyanúgy szinte semmit kapok. Nem is nyertem vele semmit soha.

De az hogy a kiscsaj 2 napja már inkább írásban kommunikál a szüleivel, mert annyira fáj a torka, na az igen, az megfogható, mert oltás nélkül kutya baja sem volt. Szóval megint csak oda tudok kilyukadni, hogyha már valakit köteleznek az oltásra, akkor legalább arra vehetnék a fáradtságot hogy előtte letesztelik, mielőtt eltennék láb alól.
eaglesmcnabb
mivel erősséged a közegészségtan

tehát járványhelyzetben az ápolást végző személyzet veszélyeztetett

az orvos az ápolást végző személyzet halmazában szerepel

és nyugi hepa-B-re is be fogják oltani, különbe hozzá se szagolthat a betegekhez

nyilván egyedi esetekből lehet írni esettanulmányt, de az mégcsak nem is tudományos cikk - egy biológiai tárgyú kutatás bármennyire is empirikus kibaszottul összetettebb és izolált célzott megfigyelést, konzekveciákat kell tartalmazzon, - neharagudj a Marika beesett 3. oltásra most meg beteg - he? kórelőzmény, kontakt, teszt, antigén, antitest - de lehet oltási reakció simán
Gróf de sutianap
Igen, de most pont nem erról volt szó, hanem arról hogy mi a kurva anyjuknak oltanak be embereket még mindig tesztelés nélkül.

Amúgy a kiscsaj még be sem iratkozott, nem gondolnám hogy gyógyítani ment volna a gólyatáborba, nyilván nem erősségem a közegézségtan, de gondolom előbb egy kis elmélet, és csak utána következik az életmentés meg a betegek, bőven ráérnének akkor oltani, mikor belátható közelségbe kerül az életmentés, de akkor is előtte le kéne tesztelni, mert ha vírusosként kapja meg az oltást simán bele is halhat. Még akkor is ha tünetek nélkül átvészelte volna amúgy, de nyilván te ezt nálam sokkal jobban tudod, szerintem neked nem kell magyarázni.

Persze, kanyaróra is meg mit tudom én még mire be fogják oltani, ha nincs elég ellenanyag a szervezetében.
(Joggal merül fel a kérdés bennem laikusban újfent, hogy ha pl. kanyaróra mérnek előtte ellenanyagot, és nem adják be neki habókra, akkor itt miért nem tudnak előtte mérni? Ráadásul arra csak GT után mérnek eleve ellenanyagot, az valamiért nem annyira fontos)
eaglesmcnabb
ezek bonyolult dolgok
azér oltanak, mer olcsóbb, praktikusabb - de belemehetünk a kibaszott tesztetekbe, hogy annak mi a hibaszázaléka, milyen értékek közt mozog, mer az se szentírás, sőt

nyilván lehet okoskodni, de kérdem a közgázra nem nagyon vesznek fel ha nem hiszel a pénzben, az orvosira meg minek vennének fel ha nem fogadod el az orvostudományt, papok se mentek foximaxira..

Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...
9 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 36 357 — The Mathematician
amikor bejött az oltás, felvetődött, hogy tesztelni kéne, én is emlékszem, hogy beírtam, de egy probléma van, mivan ha azt mondja a teszt, hogy negatív vagy, de csak 4 nap múlva jön ki rajtad és közben ráoltanak
egyszerűen nem tudod burokba rakni az embereket
másik megoldás, hogy nem vírus időszakban oltatsz, de sajnos ez a szar szinte mindig itt van, szóval nem egyszerű a szitu
NB2
azért még így is masszívan lehetne csökkenteni a hasonló esetek kockázatát
akár egy gyors teszttel is

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
9 hónapja
NB2 New England Patriots 19 666 — nabege2@yahoo.com
amikor bejött az oltás, felvetődött, hogy tesztelni kéne, én is emlékszem, hogy beírtam, de egy probléma van, mivan ha azt mondja a teszt, hogy negatív vagy, de csak 4 nap múlva jön ki rajtad és közben ráoltanak
egyszerűen nem tudod burokba rakni az embereket
másik megoldás, hogy nem vírus időszakban oltatsz, de sajnos ez a szar szinte mindig itt van, szóval nem egyszerű a szitu
9 hónapja
eaglesmcnabb Philadelphia Eagles Virginia Tech Hokies 19 876 — TODDHERREMANS79
(Azt hogy a veszélyeztetetteket beoltsák, azt támogatom, de jelen esetben nem veszélyeztetettről volt szó). Kibaszott vicc, de ez csak egy agyhalott magánvéleménye.
eaglesmcnabb
A tünetek alapján úgy tűnik, hogy a "veszélyeztetettség" nem egy olyan dolog, amit ránezésre meg lehet állapítani.
El kéne fogadni, hogy valójában mindenki veszélyeztetett, akiről nem tudható biztosan, hogy nem az. Márpedig ilyen vizsgálatot nem végeznek, nem is létezik, tehát logikusabb mindenkit beoltani, mint random szelektálgatni.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem meg kurvára nem logikus, mivel sokkal kevesebb ember veszélyeztetett mint sem. 40 év alatt felfoghatatlanul kicsi a halálozási esély, főleg ha nem vagy túlsúlyos, vagy krónikusan beteg, de egyik sem annyira zsákbamacska, ezeket azért legtöbbször tudod magadról, főleg a túlsúlyt.

Nem kéne random szelektálni, életkor alapján simán lehetne. Nyilván egyáltalán nem hat meg, hogy a vakcina ötöd, tized, vagy huszadjára csökkenti a halálozási esélyt, ha az a halálozási esély eleve megfoghatatlanul alacsony.
Olyan mint a skandináv lottó, mikor elkezdtem azt tölteni mert ott tizenháromszor nagyobb volt az esély egy telitalálatra mint az ötösön. Csak éppen elfelejtettem hogyha a szinte semmit megszorzom tizenhárommal, ugyanúgy szinte semmit kapok. Nem is nyertem vele semmit soha.

De az hogy a kiscsaj 2 napja már inkább írásban kommunikál a szüleivel, mert annyira fáj a torka, na az igen, az megfogható, mert oltás nélkül kutya baja sem volt. Szóval megint csak oda tudok kilyukadni, hogyha már valakit köteleznek az oltásra, akkor legalább arra vehetnék a fáradtságot hogy előtte letesztelik, mielőtt eltennék láb alól.
eaglesmcnabb

és nyugi hepa-B-re is be fogják oltani, különbe hozzá se szagolthat a betegekhez

nyilván egyedi esetekből lehet írni esettanulmányt, de az mégcsak nem is tudományos cikk - egy biológiai tárgyú kutatás bármennyire is empirikus kibaszottul összetettebb és izolált célzott megfigyelést, konzekveciákat kell tartalmazzon, - neharagudj a Marika beesett 3. oltásra most meg beteg - he? kórelőzmény, kontakt, teszt, antigén, antitest - de lehet oltási reakció simán
Gróf de sutianap
Igen, de most pont nem erról volt szó, hanem arról hogy mi a kurva anyjuknak oltanak be embereket még mindig tesztelés nélkül.

Amúgy a kiscsaj még be sem iratkozott, nem gondolnám hogy gyógyítani ment volna a gólyatáborba, nyilván nem erősségem a közegézségtan, de gondolom előbb egy kis elmélet, és csak utána következik az életmentés meg a betegek, bőven ráérnének akkor oltani, mikor belátható közelségbe kerül az életmentés, de akkor is előtte le kéne tesztelni, mert ha vírusosként kapja meg az oltást simán bele is halhat. Még akkor is ha tünetek nélkül átvészelte volna amúgy, de nyilván te ezt nálam sokkal jobban tudod, szerintem neked nem kell magyarázni.

Persze, kanyaróra is meg mit tudom én még mire be fogják oltani, ha nincs elég ellenanyag a szervezetében.
(Joggal merül fel a kérdés bennem laikusban újfent, hogy ha pl. kanyaróra mérnek előtte ellenanyagot, és nem adják be neki habókra, akkor itt miért nem tudnak előtte mérni? Ráadásul arra csak GT után mérnek eleve ellenanyagot, az valamiért nem annyira fontos)

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Jack, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
9 hónapja
Gróf de sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 12 534 — capitaine du château de Vienne 1487
eaglesmcnabb
Őszentsége Sobri Jóska

eaglesmcnabb

Báró Behenczy Károly nevű ifjú Estella nevű, tulajdonunkat képező leányzóval, kit hatszáz o. é. forintokért vettünk vala a zsolnai komédiásoktól...
9 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 726 — The only discipline that lasts, is self discipline
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem meg kurvára nem logikus, mivel sokkal kevesebb ember veszélyeztetett mint sem. 40 év alatt felfoghatatlanul kicsi a halálozási esély, főleg ha nem vagy túlsúlyos, vagy krónikusan beteg, de egyik sem annyira zsákbamacska, ezeket azért legtöbbször tudod magadról, főleg a túlsúlyt.eaglesmcnabb
A veszélyeztetettség nem csak halált jelent. Sorban jönnek ki azok a kutatási eredmények, hogy a betegségen tünetmentesen átesett 12 év alatti gyerekeknél megsokszorozódott jónéhány betegségfajta, stb. A felnőtteknél meg rengeteg eset van. Nagyságrendekkel több arányaiban, mint az oltás után.

Ettől még persze ugyanolyan szar kifogni azt a ritka esetet, amikor valaki pont az oltásra reagál rosszul, és a betegségre esetleg nem is, mint a fordítottja, amikor a covidra reagál rosszul. Az egyedi eset mindig szívás, mindegy, hogy melyik. Ezért is van rendjén, hogy önkéntes a dolog.

Ezt a veszélyeztetettes dolgot viszont nem szeretem hallani. Felteszem, hogy részedről nem volt semmi másodlagos tartalma, kizárólag arra gondoltál, hogy nekik érdemesebb, másoknak meg nem érdemesebb beadni az oltást (amivel nem értek egyet, de validnak fogadom el véleményként). De nem szeretem, mert a legtöbbször olyan kontextusban hallom, hogy "a veszélyeztetett zárkózzon be, és hagyja a nem veszélyeztetetteket élni". Beleértve azt, hogy se maszk, se odafigyelés, se semmi, vigyázzon az magára akinek oka van. Ez rühellnivalóan antiszolidáris és antiszociális attitűd. Semmivel nem jobb, mint az, hogy mindenki annyit ér amennyit keres. De nem nyújtom, tudom, hogy nem így gondoltad. De sajnos nagyon sokan igen, és velük is számolni kell a döntéseknél. 😕

Mindannyiunknak sokkal jobb lenne egy szolidárisabb társadalomban élni...

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
9 hónapja
eaglesmcnabb
Őszentsége Sobri Jóska

No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Amari Cooper, Myles Jack, Myles Garrett, Jerry Jeudy és Nick Chubb fan!!!
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 29 741 — #NoStress
eaglesmcnabb

9 hónapja
Kolleganőm lányát felvették orvosira. Ugye csak úgy mehet oda, még gólyatáborba is, ha beadatja a harmadikat. Pénteken megtörtént, megkapta a 3. pfizert, azóta lázas és köhög.
Elmondása szerint egyre szarabbul van, ma pl. ezt írta: "Éjszaka folyamatosan mértem a véroxigén szintjét, mert csak 94-95% volt (160-as pulzussal), és a doki azt mondta ha lejjebb megy hívjam a mentőt."
Tehét 7 napja szarul van. Legkisebb gond nyilván, de így természetesen a már kifizetett gólyatáborba sem mehet el pont az oltás miatt, mivel jövőhét kedden lesz.

Személy szerint kétlem hogy közvetlenül az oltás miatt lett szarul, valszeg az a gond, hogy ezek a barmok covid pozitívan beadták neki. Egyrészt szánalmas hogy le se tesztelik mikor beadják az oltást, (amivel amúgy simán embert lehet ölni, mert volt már rá példa), másrészt elgondolkodtató, hogy a vírust amúgy tünet nélkül átvészelő teljesen tünetmentes embereknek minek az oltás, mert a terjedést úgysem tudják megfékezni vele, tehát a veszélyeztetettekre attól nem fog lassabban átterjedni. (Azt hogy a veszélyeztetetteket beoltsák, azt támogatom, de jelen esetben nem veszélyeztetettről volt szó). Kibaszott vicc, de ez csak egy agyhalott magánvéleménye.

9 hónapja
Zsellértelkes Vrij Baltimore Ravens 11 530 — Слава Україні! Героям слава!
 hvg.hu/tudomany/20220810_kina_langja_virus

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Mar'inka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman
9 hónapja
warr_b Washington Commanders 17 306 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220808/kiderult-melyik-vakcinaval-oltottak-haltak-meg-koronavirusban-a-legnagyobb-aranyban-magyarorszagon-560161#

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
9 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 22 726 — The only discipline that lasts, is self discipline
 24.hu/kulfold/2022/08/08/omikron-varians-vakcina-oltas-pfizer-biontech/

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 29 741 — #NoStress
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220804/kemenesi-gabor-figyelmeztet-hamarosan-ezek-a-betegsegek-rugjak-rank-az-ajtot-559589
nagir
Végülis benne van a víruskezelés legtriviálisabb alapvetése:
"Ha mindenkit bezárunk otthonra három hétre, akkor egyszerűen eltűnne a vírus, hiszen nem tudna továbbterjedni sehova."

9 hónapja
nagir New York Giants Michigan Wolverines 7 127 — Bla, bla, bla
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220804/kemenesi-gabor-figyelmeztet-hamarosan-ezek-a-betegsegek-rugjak-rank-az-ajtot-559589

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
9 hónapja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 12 083
Még 2 éve azt írtam, hogy akkor lesz "megoldva", kezelve a covid, ha a következő 3 dologból legalább egy üzembiztosan működik:
- olcsó, gyors, pontos, azonnali teszt,
- hatékony gyógyszer a betegségre,
- hatekony oltás, hogy az emberek ne kapják el, vagy tünetmentesen átvészeljék.
Mindenki eldöntheti, hogy ebből hány és miként valósult meg.
Őszentsége Sobri Jóska
a teszt itt ment mint a karikacsapas es nem lett "megoldva" a helyzet. Az ok pedig azert mert rengeteg ember tunetmentesen fertozott.
no
Na akkor még egyszer. Azt a hatékony gyorstesztet várom (ami valószínűleg vágyálom marad), amely egyrészt a maiakhoz képest tényleg fillérekbe kerül, a használata egyszerű, nem kell az agyadig feldugni és 90 % feletti a hatékonysága. Ezeket akár ki is lehet osztani munkahelyeken, iskolákban, közintézményekben, de még a családoknak is akut időszakban. Nyilván ezzel is lehet visszaélni, de általánosságban el lehetne mondani, hogy jól kiszűrné a pozitívakat. Csak negítív teszttel lehetne belépni dolgozni, iskolába, óvodába, boltba, zárt helyre. Ehhez képest ebben az irányban nem olvasok fejlesztésekről.
csi77
Pontosan, én is erre gondoltam.
Egy kis nyál, takony vagy vér, és ott a majdnem tuti eredmény, mint egy vérnyomásmérő, alkoholszonda vagy vércukorszintmérő esetén, de akár lehet egy elszíneződő papírcsík is, tesztenként pár forintért.
Kb. minden reggel csinálhatná bárki, felnőtt, gyerek, ha pozitív marad otthon.
Őszentsége Sobri Jóska
mondjuk azt a problémát hogy az emberek nem maradnak otthon nem oldja meg
a tényleges megoldás az dinamikus oltás + hatékony gyógyszer jelenti
Negritis, a vajda
A tesztbe raksz egy egyedi azonosító chipet, beméri a koordinátát és befut a tesztadat a NNK központi szerverére, akik kiküldik a rendőrt. A Szárnyas Fejvadászban legalábbis így működne 😊
9 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 128 — Bears & Illinois fan
Még 2 éve azt írtam, hogy akkor lesz "megoldva", kezelve a covid, ha a következő 3 dologból legalább egy üzembiztosan működik:
Őszentsége Sobri Jóska
a teszt itt ment mint a karikacsapas es nem lett "megoldva" a helyzet. Az ok pedig azert mert rengeteg ember tunetmentesen fertozott.
no
Na akkor még egyszer. Azt a hatékony gyorstesztet várom (ami valószínűleg vágyálom marad), amely egyrészt a maiakhoz képest tényleg fillérekbe kerül, a használata egyszerű, nem kell az agyadig feldugni és 90 % feletti a hatékonysága. Ezeket akár ki is lehet osztani munkahelyeken, iskolákban, közintézményekben, de még a családoknak is akut időszakban. Nyilván ezzel is lehet visszaélni, de általánosságban el lehetne mondani, hogy jól kiszűrné a pozitívakat. Csak negítív teszttel lehetne belépni dolgozni, iskolába, óvodába, boltba, zárt helyre. Ehhez képest ebben az irányban nem olvasok fejlesztésekről.
csi77
Egy kis nyál, takony vagy vér, és ott a majdnem tuti eredmény, mint egy vérnyomásmérő, alkoholszonda vagy vércukorszintmérő esetén, de akár lehet egy elszíneződő papírcsík is, tesztenként pár forintért.
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Ha negatív a tesztje, miért maradna otthon? Ha pozítívat fúj, nyal, vérzik, produkál, akkor meg nem megy be dolgozni, boltba, iskolába, moziba stb. Marad neki az utca, ott meg mindegy. Persze biztos lennének visszaélések, de szerintem alapvetően működne.
csi77
A covid első variánsa 8-10 nappal a kimutathatóság előtt már fertőzni tudott. Ezek az újabb omicronok 2-4 nappal a kimutathatóságuk előtt fertőznek.

A tudományos eredmények sajnos nem kívánságlistásak. A vírus egy pár mikronnyi élőlény-kezdemény, amit elektronmikroszkóppal lehet kb. észrevenni. Sajnos nincs olyan két filléres lakmuszpapír (jelenleg? sztem még sokáig), ami pótolni tudna egy elektronmikroszkópot. Így csak azt tudjuk kimutatni, amit a szervezetben okoz. Az meg már járványügyi szempontból késő.

Ettől függetlenül a széleskörű tesztelés fontos eszköz. De a járványt nem állítja meg. Sajnos. Lásd Kína, ahol tízmilliós városokat zártak le kompletten, a lakásból sem kiengedve az embereket. És közben napi több millió tesztet végeztek el a bezárt populáción, És így se sikerült megfogniuk.
peterk2005 udvari bolond
Ami jelen van, azt ki lehet mutatni. Az nyilván más kérdés, hogy mennyibe kerül ez. Én nem fogadom el csak úgy, hogy hát ezt nem lehet megoldnai, miközben 9 hónap alatt fejlesztettek ki eléggé hatékony oltásokat.

A K+F erőforrásokat át kell csoportosítani.

A járvány legelső szakaszában nyilvánvalóan a súlyos, életveszélyes tüneteket megállító oltás volt a prioritás. Amióta ez megvan, azt gondolom a megelőzés (a nem kutatóktól függő távolságtartást, lezárástot, maszk stb.nem számítva) kerülhetne fókuszba, annál is inkább, mert a hozzáeértők szerint az eredeti wuhani járványra kifejlesztett vakcina még ma is hatékony ez ellen, ráadásul talán szelidült a vírus mortalitás ügyben.

Olyan vakcina kell, amely a megelőzést is megvalósítja, továbbá a filléres teszt, amit elhiszem, hogy nem könnyű/lehet megvalósítani, de a két évvel ezelőtti, mára talán már nem is létező vírusra kifejlesztett vakcina sokadik beadása biztos nem állítja meg a vírust. Ahogy a lezárás sem.

Kína nem tanul, továbbra is lezár, nem gondolkodik.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
no
csi77
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
Ha negatív a tesztje, miért maradna otthon? Ha pozítívat fúj, nyal, vérzik, produkál, akkor meg nem megy be dolgozni, boltba, iskolába, moziba stb. Marad neki az utca, ott meg mindegy. Persze biztos lennének visszaélések, de szerintem alapvetően működne.
csi77
A covid első variánsa 8-10 nappal a kimutathatóság előtt már fertőzni tudott. Ezek az újabb omicronok 2-4 nappal a kimutathatóságuk előtt fertőznek.

A tudományos eredmények sajnos nem kívánságlistásak. A vírus egy pár mikronnyi élőlény-kezdemény, amit elektronmikroszkóppal lehet kb. észrevenni. Sajnos nincs olyan két filléres lakmuszpapír (jelenleg? sztem még sokáig), ami pótolni tudna egy elektronmikroszkópot. Így csak azt tudjuk kimutatni, amit a szervezetben okoz. Az meg már járványügyi szempontból késő.

Ettől függetlenül a széleskörű tesztelés fontos eszköz. De a járványt nem állítja meg. Sajnos. Lásd Kína, ahol tízmilliós városokat zártak le kompletten, a lakásból sem kiengedve az embereket. És közben napi több millió tesztet végeztek el a bezárt populáción, És így se sikerült megfogniuk.

9 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 10 843 — beers & Packers
Minden fasza.
 www.portfolio.hu/gazdasag/20220803/robban-a-koronavirus-ezek-a-legfertozottebb-megyek-megis-mi-folyik-budapesten-559429?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
 www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/mok-recseg-ropog-a-kozellatas-teljes-rendszere-csendesen-szunnek-meg-zarnak-be-osztalyok-reszlegek-mutok/
9 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 128 — Bears & Illinois fan
Őszentsége Sobri Jóska
no
csi77
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda

Szerkesztette: csi77

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
no
a teszt kurvalassú és nincs erőforrás a karanténozásra
Negritis, a vajda
Siman megoldottuk, gyorsteszt ami hiaba pontatlan es nem 100%-os, negativ, karanten, ismetles karanten mig meg nem jott a rendes PCR. A munkahelyeken-intezmenyekben es iskolakban is elkulonitve mindenki azonnal ertesitve es akkor teszt. Itt volt egy pingdemic is emiatt, mert a munkaero allandoan keves volt. De hiaba ha tunetmentes voltal akkor lehet mar megfertoztel 25 embert mig valakinek vegre lett tunete.

De ahogy irod iszonyat mennyisegu penzbe kerult, emelett minden teren rombolt mindent es a karanten az fizetve volt. Ha ez nem mindenkivel kell csinalni hanem a vulnerable emberekkel csak akkor ez meg hatekonyabban mehetett volna tized/szazad annyi penzbol es nem okozott volna minden teren oriasi karokat maga a c19 vedekezes.

Jottek a hirek a tragediakrol Olaszbol a hirek es az oregek otthona nem voltak lezarva es kaszalt mert ok raadasul ugye nagy szazalekban meg korhazba is jartak ahol szinten magas szazalekban kaphattak el. Mikor mar keso volt es leptek utana szinte nem lehetett belepni csak ahogy kellett volna rogton kezelni. Nem jutott az ott dolgozoknak vedofelszereles pedig az idosek koreben volt igazan veszelyes.
no
a gond az hogy továbbra sincs megoldva hogy ha orvoshoz kell menned ne adj isten kórházba kerülsz mással akkor ne kapd el
ezt add össze azzal hogy akik extrém veszélyeztetettek azok pont hogy állandóan az EÜhöz kell hogy forduljanak
szal nope esélytelen az a fajta szigetelés

9 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska
no
csi77
Őszentsége Sobri Jóska