Make Love

27 feliratkozó

több mint 6 éve
hétszilvafás adam8 Houston Texans 2 646
Miért akarnak 40 évesen szülni?
#JC6
Ez amúgy miért probléma?

Szerintem meg ez lenne a követendő példa.. és nem 20-22 évesen szülni a mai világban.
Igor
A leendő gyerek biztonsága harmincöt fölötti szlésnél már joval neccesebb. Én 22 vagyok, több volt osztálytársam szult már, úgy hogy se szakma se stabil anyagi háttér mögöttk, na az nagyobb hulyeség mintha negyven évesen tették volna, az tény 😀

több mint 6 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — SHAMEFUR DISPRAY!
Miért akarnak 40 évesen szülni?
#JC6
Ez amúgy miért probléma?

Szerintem meg ez lenne a követendő példa.. és nem 20-22 évesen szülni a mai világban.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Papám és Mamám 5 éves koruk óta a kukoricaföldeken voltak. Mindkettőt születésük után dédim a hátán cipelte dolgozni a földekre. Ahogy cseperedtek, egyre többet dolgoztak, nyáron gyümölcsöt szedtek 40 fokban, télen fát vágtak/cipeltek. Később ők is gazdálkodni kezdek, mamám aztán pluszban egy majorban dolgozott, másodállásban, papám meg ment le a bányába, 13 évre. Egészen tavalyi elköltözésükig dolgoztak, persze már nem olyan elánnal, mint 50 éve, de apám segge alá toltak egy lakást, meg két autót, plusz most örökölt pár misit és egy házat, vidéken, amit elad. Engem is ők tanítottak mindenre, kaszálni, kiválasztani a legjobb fát, vadászni, állatot gondozni, disznót vágni, hurkát tölteni, égőt vagy bicikli belsőt cserélni, plusz még ezer mást.
De a maiak? Vicc. Persze megváltozott a világ.
Az ő házasságuk tiszta volt, félrelépés mentes, kemény munkával, sokszor szűkölködéssel és véres verejtékkel teli, de őszinte. Mi is erre törekszünk már 5 éve a feleségemmel. Nem hiszem, hogyha nem 25 évesen, hanem 35 évesen nősülök, akkor más lennék. Itt nem is a csiszolódáson van a fő hangsúly, hiszen senki sem tökéletes, és mindenkinek vannak hibái, hanem azon, hogy egy olyan erős kötelék, összetartozás, kapocs alakul ki köztetek, aminek hála mindenen átmentek. Nekünk is sok a harcunk, nálunk is van fejfájás, kedvtelenség vagy vita, megküzdeni a régi démonokkal, mikor még egyedül álltunk, de soha nem gondoltunk félrelépésre és hiszem, hogy nem is fogunk.
Szerintem ebben a földi létben nincs olyan probléma, amit egy házasságban - ha az őszinte, tiszta és titokmentes - ne tudnál megoldani a pároddal. Vagy így, vagy úgy. Ha a régieknek ment, akkor most miért nem megy? Miért lépnek félre minden második kapcsolatban? Miért akarnak 40 évesen szülni? Miért fontosabb a karrier?
Tele hazugsággal, titkokkal, bizalmatlansággal, félrelépésekkel, csalásokkal... annyi, de annyi ember sérül, pedig - megint csak szerintem - nem olyan nagy ördöngösség.

Mondom ezt úgy, hogy nincs saját lakás, van hitelünk, mellette funda, két kisgyerek, akik mellett szinte alig van szabadidő, rokonok távol (sőt, sehol egy gazdag rokon 😀), segítség sehol, a munka nem egyszerű és szinte egy fizetésből élünk

Nem igaz, hogy elmúlik a rózsaszín köd. Mindig ott van, csak a világ akarja eltüntetni...mindenkinek megvan a szeretetnyelve, azt kell megtalálni. Az önzőség nagy úr, minden kapcsolatban, házasságban, de az az igazi, amikor a sajátodéról mondasz le a másik ellenében. Na, ha a másik boldogsága nem tesz téged is boldoggá, akkor az tényleg gáz és menthetetlen vagy ó ember.. 😊
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 15 351
Ha csak azt nézem hogy a mostani 70-80 évesek milyen életeket éltek le, mekkora energia, vitalitás munkabírás jellemezte-- jellemzi --legtöbbjüket, és körül nézek a saját korosztályomnál, ne adja isten a mostani húszasoknál? Hát nem tudom, de én itt simán tudnék általánosságokat puffogtatni...
több mint 6 éve
YoungZeeZee 7 910
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.
Amadeus
Az utolsó mondatig.
Hiszen nincs igazság, pláne nem középen, csak mindenkinek kis saját igazsága.
Hisz van aki alkalmas a házasságra, van aki meg nem.
Ettől még az utóbbiak is eröltetik, velük találkozik főként Amadeus, de még én is ismerek három aranylakodalmas házaspárt is.

Mondjuk a működő, hosszú házasságokban két közös alapvonás figyelhető meg, egyrészt az, hogy nagyon fiatalon köttetnek, amikor még az embernek még nem alakul ki a személyisége, és szépen egymáshoz tudnak csiszolódni folyamatában, másrészt az, hogy a felek kevés előzetes tapasztalattal bírnak a párkapcsolatok terén,
ami az elfogadást, az irreális, elviselhetetlen dolgok akceptálását könnyíti meg.
Úgyhogy ezek Dani barátunk malmára hajtják a vizet.
Ettől függetlenül, mégis, ha fogadni kéne 4-t tennék 1 ellen, hogy válás lesz a vége.
Sobri Jóska
hát ez szerintem óriási kapufa most Balázs!
kb pont az ellenkezője igaz!

ami nagyon lényeges szerintem hogy pl mi is úgy jöttünk össze a feleségemmel hogy évekig ismertük egymást előtte barátként jártunk egy társaságba nyaralni (mikrobusszal összezárva 😊 )sielni, stb és ez idő alatt abszolút megismerhettük egymás minden jó és rossz tulajdonságát és fokozatosan alakult ki a vonzalom egymás személyisége iránt is...és egyszercsak beütött a dolog!!utólag így nem volt semmilyen zsákbamacska!
+ felnőttebb érettebb, tapasztaltabb révén túlléve "pár" kalandos éven nyugodtabban állapodtam meg...de ez csak az én véleményem!
Fun fact!!!! | Édesanyáméknak idén lesz az 50. házassági évfordulója! 😊 |
yooker
Egyes esetek se nem cáfolnak, se nem igazolnak semmit.
Ráadásul akkor pláne nem, ha még a kiinduló feltételek sem állnak fenn. (Nem vagytok 30-40-50 éve házasok.)
| Az én szüleimnek is idén lesz az 50. házassági évfordulójuk! 😊 |


A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.
Cowboykarcsi90
A te ismerettségi körödben gondolom kevés 30-40-50 éve házas van. 😊

Én nem azt mondom, hogy a fiatalon házasodottak közül sokan együttmaradnak.
Hanem azt, hogy a sokáig együttmaradók közül sokan nagyon fiatalon illetve kevés tapasztalattal jöttek össze.
Sobri Jóska
(no igen, mondjuk 18 éves korhatárral és 70, illetve 75 éves várható átlagéletkorral (F/N) számolva tényleg kevés az esélye mondjuk az olyan aranylakodalomnak, ahol a felek 30 éves kor felett házasodtak.)
slowmotion
Ezt mondom én is.
Valamint az is szempont, hogy az 50-60-70-es években nagyságrendekkel kevesebb egyéb inger ért egy házasulandót, ami "elterelte" volna a családalapítás/házasság/gyerekvállalás vonaltól, mint az elmúlt 30 évben.
Sobri Jóska
hja igen. de akik most aranylakodalmaznak, azok túlnyomórészt még a régi rendszerben esküdtek, ott is ment le vagy húsz év a házasságukból. akkor azért kevesebb gyűrődés volt, mint manapság, amikor szinte nem lehet saját lakást szerezni, csak iszonyatos áldozatok árán, meg a házaspár örül, ha mindkét félnek van munkája.
akkor nagyságrendekkel kevesebb stressz érte az embereket, márpedig a stressz az, amitől az ember ideges lesz, az ingerküszöbe alacsonyabb, és kisebb százalékban viseli el a házastárs faszságait. ha már húsz évet lehúztál valaki mellett békességben, akkor kisebb lesz a hajlandóságod felrobbantani az egészet.

igazából ugye a rendszerváltoztatás óta tolódik egyre későbbre az átlagos életkor az első házasságnál, meg a válások aránya is. de hogy ez utóbbiból mennyi a része annak, hogy idősebben ismerkednek meg a párok, és mennyi annak az aránya, hogy teljesen más időket élünk (akár egzisztenciális, akár "terelő tényezős" téren) - no ez az, amire nem lehet csak úgy ex cathedra állításokat odamondani, hanem egy ennél pár fokkal átfogóbb vizsgálat kellene.

(megjegyzem lehet, hogy a Te ismeretségi körödben van a legtöbb 30-40-50 éves évfordulós pár, de ettől még nem biztos, hogy az Általad ismert minta reprezentatívabb, mint monjduk azé, aki fele-harmadennyi ilyen párt ismer, csak kicsivel (társadalmi és szociális szempontból) szélesebb rétegekből merítve.)
slowmotion
azert a kevesebb gyurodes eros,voltak problemak akkor is boven csak mashogy emelkedtek felul rajta.osszehasonlitani nem lehez a kettot.
több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 22 644 — Cowboys fan
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.
Amadeus
Az utolsó mondatig.
Hiszen nincs igazság, pláne nem középen, csak mindenkinek kis saját igazsága.
Hisz van aki alkalmas a házasságra, van aki meg nem.
Ettől még az utóbbiak is eröltetik, velük találkozik főként Amadeus, de még én is ismerek három aranylakodalmas házaspárt is.

Mondjuk a működő, hosszú házasságokban két közös alapvonás figyelhető meg, egyrészt az, hogy nagyon fiatalon köttetnek, amikor még az embernek még nem alakul ki a személyisége, és szépen egymáshoz tudnak csiszolódni folyamatában, másrészt az, hogy a felek kevés előzetes tapasztalattal bírnak a párkapcsolatok terén,
ami az elfogadást, az irreális, elviselhetetlen dolgok akceptálását könnyíti meg.
Úgyhogy ezek Dani barátunk malmára hajtják a vizet.
Ettől függetlenül, mégis, ha fogadni kéne 4-t tennék 1 ellen, hogy válás lesz a vége.
Sobri Jóska
hát ez szerintem óriási kapufa most Balázs!
kb pont az ellenkezője igaz!

ami nagyon lényeges szerintem hogy pl mi is úgy jöttünk össze a feleségemmel hogy évekig ismertük egymást előtte barátként jártunk egy társaságba nyaralni (mikrobusszal összezárva 😊 )sielni, stb és ez idő alatt abszolút megismerhettük egymás minden jó és rossz tulajdonságát és fokozatosan alakult ki a vonzalom egymás személyisége iránt is...és egyszercsak beütött a dolog!!utólag így nem volt semmilyen zsákbamacska!
+ felnőttebb érettebb, tapasztaltabb révén túlléve "pár" kalandos éven nyugodtabban állapodtam meg...de ez csak az én véleményem!
Fun fact!!!! | Édesanyáméknak idén lesz az 50. házassági évfordulója! 😊 |
yooker
Egyes esetek se nem cáfolnak, se nem igazolnak semmit.
Ráadásul akkor pláne nem, ha még a kiinduló feltételek sem állnak fenn. (Nem vagytok 30-40-50 éve házasok.)
| Az én szüleimnek is idén lesz az 50. házassági évfordulójuk! 😊 |


A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.
Cowboykarcsi90
A te ismerettségi körödben gondolom kevés 30-40-50 éve házas van. 😊

Én nem azt mondom, hogy a fiatalon házasodottak közül sokan együttmaradnak.
Hanem azt, hogy a sokáig együttmaradók közül sokan nagyon fiatalon illetve kevés tapasztalattal jöttek össze.
Sobri Jóska
(no igen, mondjuk 18 éves korhatárral és 70, illetve 75 éves várható átlagéletkorral (F/N) számolva tényleg kevés az esélye mondjuk az olyan aranylakodalomnak, ahol a felek 30 éves kor felett házasodtak.)
slowmotion
Ezt mondom én is.
Valamint az is szempont, hogy az 50-60-70-es években nagyságrendekkel kevesebb egyéb inger ért egy házasulandót, ami "elterelte" volna a családalapítás/házasság/gyerekvállalás vonaltól, mint az elmúlt 30 évben.
Sobri Jóska
hja igen. de akik most aranylakodalmaznak, azok túlnyomórészt még a régi rendszerben esküdtek, ott is ment le vagy húsz év a házasságukból. akkor azért kevesebb gyűrődés volt, mint manapság, amikor szinte nem lehet saját lakást szerezni, csak iszonyatos áldozatok árán, meg a házaspár örül, ha mindkét félnek van munkája.
akkor nagyságrendekkel kevesebb stressz érte az embereket, márpedig a stressz az, amitől az ember ideges lesz, az ingerküszöbe alacsonyabb, és kisebb százalékban viseli el a házastárs faszságait. ha már húsz évet lehúztál valaki mellett békességben, akkor kisebb lesz a hajlandóságod felrobbantani az egészet.

igazából ugye a rendszerváltoztatás óta tolódik egyre későbbre az átlagos életkor az első házasságnál, meg a válások aránya is. de hogy ez utóbbiból mennyi a része annak, hogy idősebben ismerkednek meg a párok, és mennyi annak az aránya, hogy teljesen más időket élünk (akár egzisztenciális, akár "terelő tényezős" téren) - no ez az, amire nem lehet csak úgy ex cathedra állításokat odamondani, hanem egy ennél pár fokkal átfogóbb vizsgálat kellene.

(megjegyzem lehet, hogy a Te ismeretségi körödben van a legtöbb 30-40-50 éves évfordulós pár, de ettől még nem biztos, hogy az Általad ismert minta reprezentatívabb, mint monjduk azé, aki fele-harmadennyi ilyen párt ismer, csak kicsivel (társadalmi és szociális szempontból) szélesebb rétegekből merítve.)
több mint 6 éve
NB2 New England Patriots 21 895 — nabege2@yahoo.com
A válások nagy része (legalábbis akit én ismerek) nagy része 30-40 év között zajlott. Az idősebb emberek nem igazán váltak el, csak ha nagyon durva dolgokat műveltek (főleg a férjek). Ma meg a sok fiatal azt látja a tv-ben, hogy igaz szerelem, aztán 5 év múlva csalódás és válás, jöhet a következő. De az egyik kolléganőm pedig szinte tiltakozik a házasság ellen és bőszen hangoztatja, hogy egy ember mellett nem lehet lehúzni 40 évet. Úgy tudom amúgy félrekefél😊
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.
Amadeus
Az utolsó mondatig.
Hiszen nincs igazság, pláne nem középen, csak mindenkinek kis saját igazsága.
Hisz van aki alkalmas a házasságra, van aki meg nem.
Ettől még az utóbbiak is eröltetik, velük találkozik főként Amadeus, de még én is ismerek három aranylakodalmas házaspárt is.

Mondjuk a működő, hosszú házasságokban két közös alapvonás figyelhető meg, egyrészt az, hogy nagyon fiatalon köttetnek, amikor még az embernek még nem alakul ki a személyisége, és szépen egymáshoz tudnak csiszolódni folyamatában, másrészt az, hogy a felek kevés előzetes tapasztalattal bírnak a párkapcsolatok terén,
ami az elfogadást, az irreális, elviselhetetlen dolgok akceptálását könnyíti meg.
Úgyhogy ezek Dani barátunk malmára hajtják a vizet.
Ettől függetlenül, mégis, ha fogadni kéne 4-t tennék 1 ellen, hogy válás lesz a vége.
Sobri Jóska
hát ez szerintem óriási kapufa most Balázs!
kb pont az ellenkezője igaz!

ami nagyon lényeges szerintem hogy pl mi is úgy jöttünk össze a feleségemmel hogy évekig ismertük egymást előtte barátként jártunk egy társaságba nyaralni (mikrobusszal összezárva 😊 )sielni, stb és ez idő alatt abszolút megismerhettük egymás minden jó és rossz tulajdonságát és fokozatosan alakult ki a vonzalom egymás személyisége iránt is...és egyszercsak beütött a dolog!!utólag így nem volt semmilyen zsákbamacska!
+ felnőttebb érettebb, tapasztaltabb révén túlléve "pár" kalandos éven nyugodtabban állapodtam meg...de ez csak az én véleményem!
Fun fact!!!! | Édesanyáméknak idén lesz az 50. házassági évfordulója! 😊 |
yooker
Egyes esetek se nem cáfolnak, se nem igazolnak semmit.
Ráadásul akkor pláne nem, ha még a kiinduló feltételek sem állnak fenn. (Nem vagytok 30-40-50 éve házasok.)
| Az én szüleimnek is idén lesz az 50. házassági évfordulójuk! 😊 |


A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.
Cowboykarcsi90
A te ismerettségi körödben gondolom kevés 30-40-50 éve házas van. 😊

Én nem azt mondom, hogy a fiatalon házasodottak közül sokan együttmaradnak.
Hanem azt, hogy a sokáig együttmaradók közül sokan nagyon fiatalon illetve kevés tapasztalattal jöttek össze.
Sobri Jóska
(no igen, mondjuk 18 éves korhatárral és 70, illetve 75 éves várható átlagéletkorral (F/N) számolva tényleg kevés az esélye mondjuk az olyan aranylakodalomnak, ahol a felek 30 éves kor felett házasodtak.)
slowmotion
Ezt mondom én is.
Valamint az is szempont, hogy az 50-60-70-es években nagyságrendekkel kevesebb egyéb inger ért egy házasulandót, ami "elterelte" volna a családalapítás/házasság/gyerekvállalás vonaltól, mint az elmúlt 30 évben.

több mint 6 éve
slowmotion Dallas Cowboys 22 644 — Cowboys fan
A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.
Cowboykarcsi90
A te ismerettségi körödben gondolom kevés 30-40-50 éve házas van. 😊

Én nem azt mondom, hogy a fiatalon házasodottak közül sokan együttmaradnak.
Hanem azt, hogy a sokáig együttmaradók közül sokan nagyon fiatalon illetve kevés tapasztalattal jöttek össze.
Sobri Jóska
(no igen, mondjuk 18 éves korhatárral és 70, illetve 75 éves várható átlagéletkorral (F/N) számolva tényleg kevés az esélye mondjuk az olyan aranylakodalomnak, ahol a felek 30 éves kor felett házasodtak.)
több mint 6 éve
yooker New York Giants 7 318 — Expect the Best !
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.
Amadeus
Az utolsó mondatig.
Hiszen nincs igazság, pláne nem középen, csak mindenkinek kis saját igazsága.
Hisz van aki alkalmas a házasságra, van aki meg nem.
Ettől még az utóbbiak is eröltetik, velük találkozik főként Amadeus, de még én is ismerek három aranylakodalmas házaspárt is.

Mondjuk a működő, hosszú házasságokban két közös alapvonás figyelhető meg, egyrészt az, hogy nagyon fiatalon köttetnek, amikor még az embernek még nem alakul ki a személyisége, és szépen egymáshoz tudnak csiszolódni folyamatában, másrészt az, hogy a felek kevés előzetes tapasztalattal bírnak a párkapcsolatok terén,
ami az elfogadást, az irreális, elviselhetetlen dolgok akceptálását könnyíti meg.
Úgyhogy ezek Dani barátunk malmára hajtják a vizet.
Ettől függetlenül, mégis, ha fogadni kéne 4-t tennék 1 ellen, hogy válás lesz a vége.
Sobri Jóska
hát ez szerintem óriási kapufa most Balázs!
kb pont az ellenkezője igaz!

ami nagyon lényeges szerintem hogy pl mi is úgy jöttünk össze a feleségemmel hogy évekig ismertük egymást előtte barátként jártunk egy társaságba nyaralni (mikrobusszal összezárva 😊 )sielni, stb és ez idő alatt abszolút megismerhettük egymás minden jó és rossz tulajdonságát és fokozatosan alakult ki a vonzalom egymás személyisége iránt is...és egyszercsak beütött a dolog!!utólag így nem volt semmilyen zsákbamacska!
+ felnőttebb érettebb, tapasztaltabb révén túlléve "pár" kalandos éven nyugodtabban állapodtam meg...de ez csak az én véleményem!
Fun fact!!!! | Édesanyáméknak idén lesz az 50. házassági évfordulója! 😊 |

Szerkesztette: yooker
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.
Cowboykarcsi90
A te ismerettségi körödben gondolom kevés 30-40-50 éve házas van. 😊

Én nem azt mondom, hogy a fiatalon házasodottak közül sokan együttmaradnak.
Hanem azt, hogy a sokáig együttmaradók közül sokan nagyon fiatalon illetve kevés tapasztalattal jöttek össze.

több mint 6 éve
Cowboykarcsi90 Dallas Cowboys 3 066 — …the quickest draw, the toughest motherfucker in these lands
A fiatalon megházasodásra, majd egymáshoz csiszolodásra - legalábbis az én környezetemben ismeretségi körömben - inkább negatív példát látok. Én azt látom, hogy a fiatalon megázasodók jó eséllyel pont azért torkollnak válásba, mert megváltoznak. Aztán szépen rájönnek, hogy “egy teljesen más emberhez mentem feleségül/vettem el”.
Ha visszagondolok milyen voltam mondjuk 20 éves fejjel, hát alig van olyan dolog, amit most is úgy csinálnék, mint ahogy akkor intéztem a dolgaimat. Valahol ez természetes is szerintem, hogy markáns különbség van egy ember személyisége között a kora huszas éveit és mondjuk harminchoz közelit éveit(ne adj isten azt már át is lépve) összevetve.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.
Amadeus
Az utolsó mondatig.
Hiszen nincs igazság, pláne nem középen, csak mindenkinek kis saját igazsága.
Hisz van aki alkalmas a házasságra, van aki meg nem.
Ettől még az utóbbiak is eröltetik, velük találkozik főként Amadeus, de még én is ismerek három aranylakodalmas házaspárt is.

Mondjuk a működő, hosszú házasságokban két közös alapvonás figyelhető meg, egyrészt az, hogy nagyon fiatalon köttetnek, amikor még az embernek még nem alakul ki a személyisége, és szépen egymáshoz tudnak csiszolódni folyamatában, másrészt az, hogy a felek kevés előzetes tapasztalattal bírnak a párkapcsolatok terén, ami az elfogadást, az irreális, elviselhetetlen dolgok akceptálását könnyíti meg.
Úgyhogy ezek Dani barátunk malmára hajtják a vizet.
Ettől függetlenül, mégis, ha fogadni kéne 4-t tennék 1 ellen, hogy válás lesz a vége.

több mint 6 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 931
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.
Cowboykarcsi90
Ebben van igazság.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Cowboykarcsi90 Dallas Cowboys 3 066 — …the quickest draw, the toughest motherfucker in these lands
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.
Amadeus
Mondjuk ebből kiindulni szerintem hülyeség. Egy esküvő szervező vagy mondjuk egy nagyobb virágárús, akinek minden harmadnap van valamilyen 15/25/50 évfordulós megrendelése, meg valszeg a házasság intézményét dícsérné. Most nem az anyagi érdekre gondolok, hanem egyszerűen arra, hogy Te a dolog egyik (negatív) “végletét” látod nap mint nap, a viragarús/esküvőszevező meg csak a másik (pozitív) “végletét” látja. Az igazság meg valahol a kettő közti aranyközépsztrádán van.

The ring dang doo, now what is that?
Its soft and round like a pussy cat!
Got a hole in the middle, and it's split in two
and that's what you call the ring dang doo!
több mint 6 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 931
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
rengeteget foglalkozom bontóperrel (+/- gyermekelhelyezés, meg a többi kapcsolódó probléma), szóval sok illúziom már eddig sem volt.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
Zsellér van de Vrij Baltimore Ravens 12 744 — Слава Україні! Героям слава!
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
apeszos
Nekem a Te véleményedtől függetlenül elment a kedvem eléggé szintén a tapasztalatok miatt. 😀

De hát, valakinek bejön, valakinek nem, talán bejöhet még, nem lehet tudni. 😀

"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv
több mint 6 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.
Amadeus
Akkor már eleve nem lehettél túl biztos a dolgodban... 😀 Nézd meg, yooker más véleménnyel van erről. | ..még.. | Lehet, neki van igaza, és valamit nagyon jól csinál. | ..még.. | Nem kell hallgatni senkire, előfordulhat, hogy pár év múlva önként hajtod a kalodába a fejed, mert rózsaszín köd, pillangók, örök tavasz, szívdobbanásaiddal méred az időt, meg ilyesmi. Talán be is jön.
több mint 6 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
nah szép spontán kis reakció...😊
a statisztika és sok minden más is ellene szól de ha az ember betart néhány "szabályt" még jól is elsülhet!
válassz körültekintően, őrizz meg annyit a függetlenségedből amennyire szükséged van (ezt már a legelején mindenképpen mert később nem megy..😉 , tégy azért folyamatosan a kapcsolatért ,de várd el hogy a másik is tegyen érte ,legyenek mindig közös célok ...hirtelen ennyi! nekem | eddig | bejött!!
yooker
Látom kutya barát vagy... 😀 Akivel ezeket a "szabályokat" hozni lehetne hosszú távon maradéktalanul, az tuti nem nő, de még csak nem is ember, az a kutya.
több mint 6 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 931
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
Neked ennyire jók a tapasztalataid? 😛
Cowboykarcsi90
Igen. 28 év. Az ősember ennyi idő alatt végelgyengülésben elhunyt. De ez csak az én kompetenciám alkalmatlanságát mutatja, más földi halandó azért hamarabb rá szokott jönni, hogy valami nem stimmel.... Nem véletlenül hasonlítják a nőket a macskafélékhez, erős az áthallás. Személy helyett birtokhoz kötődnek (nekünk mikor lesz már házunk?), csak akkor simogathatod meg őket ha ők is akarják (most ne, fáj a fejem..), de akkor viszont kötelező jelleggel, nincs kibúvó. Kizárólag azért tartanak embert a macskák, mert a konzervet nem tudják egyedül kinyitni, de nem is áll szándékában, hiszen ezért tart szolgát. Az egyetlen emlős, amelyik szórakozásból öl, jó sokáig játszadozva az áldozattal mielőtt kinyírja. Nem folytatom tovább, hiszen a cica olyan cuki, muszáj szeretni őket..... Valamint jó ha jóban vagy a nőkkel, hiszen náluk van az összes p..na. 😀 😀


apeszos
nagyot segítettél ezzel a poszttal ahhoz, hogy végleg elmenjen a kedvem a nősüléstől.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 6 éve
yooker New York Giants 7 318 — Expect the Best !
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
nah szép spontán kis reakció...😊
a statisztika és sok minden más is ellene szól de ha az ember betart néhány "szabályt" még jól is elsülhet!
válassz körültekintően, őrizz meg annyit a függetlenségedből amennyire szükséged van (ezt már a legelején mindenképpen mert később nem megy..😉 , tégy azért folyamatosan a kapcsolatért ,de várd el hogy a másik is tegyen érte ,legyenek mindig közös célok ...hirtelen ennyi! nekem | eddig | bejött!!
több mint 6 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
Neked ennyire jók a tapasztalataid? 😛
Cowboykarcsi90
Biztos ránézett a válási statisztikákra 😛
Kampman
Sobri után szabadon: nem releváns. Hiszen mire elszáll a rózsaszín köd, és látod is amit nézel, már a statisztikát erősíted. (jó esetben...) 😛
több mint 6 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
Neked ennyire jók a tapasztalataid? 😛
Cowboykarcsi90
Igen. 28 év. Az ősember ennyi idő alatt végelgyengülésben elhunyt. De ez csak az én kompetenciám alkalmatlanságát mutatja, más földi halandó azért hamarabb rá szokott jönni, hogy valami nem stimmel.... Nem véletlenül hasonlítják a nőket a macskafélékhez, erős az áthallás. Személy helyett birtokhoz kötődnek (nekünk mikor lesz már házunk?), csak akkor simogathatod meg őket ha ők is akarják (most ne, fáj a fejem..), de akkor viszont kötelező jelleggel, nincs kibúvó. Kizárólag azért tartanak embert a macskák, mert a konzervet nem tudják egyedül kinyitni, de nem is áll szándékában, hiszen ezért tart szolgát. Az egyetlen emlős, amelyik szórakozásból öl, jó sokáig játszadozva az áldozattal mielőtt kinyírja. Nem folytatom tovább, hiszen a cica olyan cuki, muszáj szeretni őket..... Valamint jó ha jóban vagy a nőkkel, hiszen náluk van az összes p..na. 😀 😀

több mint 6 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
Falcons drukkerként talán szerencsésebb lett volna csak az aranylakodalom elött beírni. 😉

több mint 6 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 303
Igent mondott!

Azért ha valaki két éve azt mondja nekem, hogy egyszer úgyis megnősülök, kiröhögöm...
bergerdani
hú b@zmeg..... részvétem. | Eszemben sincs bántani senkit, mielőtt megorrolnál. De az volt az első reakcióm, mikor olvastam |
apeszos
Neked ennyire jók a tapasztalataid? 😛
Cowboykarcsi90
Biztos ránézett a válási statisztikákra 😛