Politika

44 feliratkozó

több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 236 — #NoStress
Szélsőjobbos elnök Ausztriában, mert egyes nemzetek igenis tanultak a történelmükből!
baggio
1, Még nincs végeredmény.
2, De az tény, hogy pár ezer szavazat fog dönteni.
3, És az is nyilvánvaló lehet, hogy a történelemnek semmi köze az aktuálpolitikához. Se nálunk, se az osztrákoknál, se sehol.
4, És ha az USA-ban nyer Trump, az kb. olyan lenne, mintha nálunk Hajdú Péter betrollkodná magát miniszterelnöknek, és akkor aztán lehet vízionálni mindenféle apokalipszist, és teljesen agyatlan szavazókat, de az is csak azt bizonyítja, hogy a kutyát(válsztókat) nem érdekli a történelem, csak az itt, a most, az azonnal és az én.

több mint 7 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Szélsőjobbos elnök Ausztriában, mert egyes nemzetek igenis tanultak a történelmükből!


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
 444.hu/2016/05/22/belevag-a-kormany-a-nyugdijreformba-mindenki-tartsa-el-a-sajat-nyugdijasat

Valahol felháborító, hogy hiába a nyugdíj járulék, te fartod el anyádat, hiába a tb, a magánorvos gyógyít meg. Btw nem a szülő eltartásával van bajom, csak akkor szépen húzzuk ki ezt a két tételt a btto jövedelemből.
Amadeus91
Pont most akartam berakni, ennyire jól teljesít, de fogadni mernék, a banyatankos vérnyugger erre is csak jóízűen csettintene, hogy bizonyámúgykell. Azt a problémát fel sem vetem, hogy mondjuk ha valakinek egy alkoholista geci az apja és/vagy az anyja, akkor milyen szép perek lehetnek ebből. Számoljunk havi 160K-val (és akkor szvsz fölé lövök), ebből élj meg emberhez méltóan, tartsd el a szülőket, mert a nyugdíjuk mellé még ez is kell és alapíts családot is. Okádnom kell ezektől a cinikus geciktől.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 7 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 860
 444.hu/2016/05/22/belevag-a-kormany-a-nyugdijreformba-mindenki-tartsa-el-a-sajat-nyugdijasat

Valahol felháborító, hogy hiába a nyugdíj járulék, te fartod el anyádat, hiába a tb, a magánorvos gyógyít meg. Btw nem a szülő eltartásával van bajom, csak akkor szépen húzzuk ki ezt a két tételt a btto jövedelemből.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
Tito05 Chicago Bears Alabama Crimson Tide 614 — Bears fan, Giants szimpatizáns
Mostanában sokat hallom, h a külhoni magyarok ne szavazhassanak.
Nem tudom, h azt tudjátok-e, h egy erdélyi szavazat csak fele annyit ér, mint egy magyarországi. Ugyanis csak a listákra szavazhatnak, egyéni mandátumokra nem. (Pont ezért van, h rájuk más szabályok vonatkoznak mind a külföldön élő, kiköltözött magyarokra, mert ők az egyéni kerületi jelöltek közül is válogathatnak).
Továbbá, fontos megjegyezni h ők csak 100-150 ezer szavazatot jelentenek, ami 60%-os magyarországi részvétel arány mellett durván 2 mandátumot jelenthet.
Persze, vki mondhatja, h ez is túl nagy befolyás nekik, de azokat az állításokat túlzónak tartom, h ők döntenék el a választásokat.
Tito05
1. Nem kéne szavazati jogot adni olyanoknak, akik nem tartoznak a Magyar Állam joghatósága alá, akikre nem vonatkoznak az általuk is megválasztott országgyűlés és kormány döntései, akik nagy többsége soha nem élt Magyarországon.

2. Ha a jelenlegi szabályok maradnak, 2018-ban sok halott nevére is érkezik majd szavazólap. Ezt a család, vagy valaki más kitöltheti és visszaküldheti - választási csalások tömege.

3. A Fidesz azért adta meg a választójogot, mert tudta, hogy a szavazásra hajlandó határon túli magyarok elsöprő többsége őket választja majd. Ezzel együtt a Magyarországról időlegesen nyugatra távozók nem szavazhatnak levélben, nekik a külképviseletekre kell menniük, sokszor órákat utazva - róluk feltételezik, hogy nem annyira szimpatizálnak velük.

4. Nem kizárt, hogy ha szorosnak tűnik a helyzet, a választási törvény módosításával (ez persze most egyedül nem menne) létrehoznak majd egy egyéni körzetet is a kárpát-medencei határon túli szavazóknak, ezzel növelve véleményük súlyát.
Amador
Felvidékiként írok, de nem vagyok magyar állampolgár. Megítélésem szerint magyarságom nem egy hivatalos okmánytól függ, meghát Szlovákiában nem tanácsos felvenni más ország állampolgárságát... (H miért nem azt majd lentebb kifejtem)

1. Már ne haragudj, de ez a pontod nettó hülyeség. Igenis nekünk se mindegy, h ki van hatalmon Mo-on. A mindenkori kormány (vagy bizonyos politikai személyek) döntéseinek jelentős része ránk is hatással vannak.
Vegyük a kettős állampolgárságot. Előtte is meglehetett szerezni, aki akarta, bár igaz körülményes volt. Nos, Fidesz-nek első cselekedete a hatalomra való lépés után az volt, h ezt megváltoztatták, egyszerűsítették... Emiatt a mai napig neheztelek a Fidesz-re. Ugyanis képtelenek voltak várni pár hetet, míg lemennek a szlovák választások is, így az akkori Fico kormány kijátszhatta a "magyar kártyát". Az akkori nacionalista szlovák parlament egy botrányos törvényt fogadott el, melynek értelmében mindenkit megfosztanak a szlovák állampolgárságától, aki felvesz bármely külföldit. (ez természetesen konkrétan a magyarok ellen irányult) Jah, azt nem is említem h bizonyos hivatásokat állampolgársághoz kötöttek (pl rendőr, köztisztviselő stb). Ezt a törvényt a mai napig nem sikerült megváltoztatni, pedig alkotmány-ellenes.... 2010 óta majdnem 200 embertől vették el a szlovák állampolgárságát a magyar miatt, persze bizonyára többen vették fel, de ők titkolják.... Itt tartunk, 2016ban Szlovákiában titkolnod kell ha nemcsak "tót" útleveled van...
Vagy egy jobbikos képviselő, bizonyos Szávay István irodát nyitott Dunaszerdahelyen (DÉL-SK), csak ő miatta olyan rendeletet fogadtak el, melynek lényege h minden nem szlovákiai pártot kitiltanak az ország területéről. (Megj: ezzel én se értek egyet, h a jobbik-nak itt kell politizálni, csak szeretném felhívni a figyelmet, h igenis a magyar politikai elitnek milyen kihatása van az itteniekre).
Vagy támogatások. Minden itteni aki a magyar iskolát (elemi+közép) választja az bizonyos anyagi támogatásba részesül Magyarországtól. Ez már jó pár éve így van, pl az MSZP idejében ezt Pázmány Péter Alapítványnak hívták s durván 60-70 eu volt per diák per év. Nos, a Fidesz ezt átnevezte Betlen Gábor Alapítvánnyá, feltételeit megszigorította, annak idején elég volt ha az iskola igényelte, most minden egyes diáknak szüleinek külön kell a kérvényt intézni, csak OTP számlára kaphatja meg a diák, s már csak durván 50 eu... Szóval mondhatjuk, h az ellenzék ebben még jobban is bánt a külhoniakkal....
Meg előfordulnak atrocitások, amiben ha a magyar állam nem áll ki mellettünk, akkor senki (gyakran még ők sem). Jó példa erre Malina Hedvig ügye. Ő egy felvidéki magyar diáklány, akit Nyitrán szlovák szélsőségesek összevertek, mert az utcán a telefonján magyarul beszélt. Szlovák reakció, ahelyett, h a tetteseket keresték volna, Hedviget megrágalmazták h csak kitalálta az egészet s hamis tanuzás vádjával még őt akarták lecsukni.... ez 2006ban történt, s még a mai napig elhúzódik. Szegény lányt annyit húzták-vonták h muszáj volt elköltöznie az országból, azt hiszem most Győrben lakik. Egyébként a magyar ügyészség átvette az ügyet a szlovákoktól, szóval remélhetőleg nemsoká felmentik.... Fontosnak tartom megjegyezni, h a legtöbb szlovák normális, nekem is van egy csomó haverom közülük, de ugyanúgy ahogy mindenhol van egy réteg, mármint a szélsőségesek, akiknek csak azért nem mi vagyunk a főellenség, mert itt vannak a migránsok...
Remélem ez elég indok, h igenis kihat ránk a magyar országgyűlés agymenései, mégha nem is úgy mint az anyaországiakra....
Privát véleményem, h aki az előbb felsorolt nehézségek árán felvette a magyar állampolgárságot, sztem igenis joga van szavazni.

2. Ezzel egyetértek, a választási csalások ellen küzdeni kell.

3. Ennek se kéne törvényszerűnek lennie, de tudod elég szar h a maszop-nak fontosabb majdnem mindenki pl migráns, mint a külhoniak. (Nem akarom a migránsokat bántani, csak érdekes mód a balosok mindig az egyenlőségért küzdenek, kivéve ha külhoniakról van szó.)

4.Ez meg már spekuláció. Egyelőre ilyenről szó sincs, legalábbis ilyenről nem hallottam. Sőt, én meg azt mondom az egyéni mandátumok hülyeség. Tudtommal 2 oka van h ez így működik, h így az adott területet képviselheti, ill függetlenek is bejuthassanak. Területek érdekeit nem képviseli, mert nem képviseli s olyan h független képviselő gyakorlatilag nem létezik.

U.i.: Nem vagyok se fideszes, se balos, se jobbikos (őket rühellem a legjobban, mert ugyanezt az ideológiát vallják mint akik itt Szlovákiában megnehezítik a hétköznapjainkat.) De amúgy sztem ez mindegy is, hiszen amit már írtam a magyar választásokon nem veszek részt.

Szerkesztette: Tito05
több mint 7 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Engem a gyakorlati/technikai megvalósítás érdekel, az elvi rész irreleváns:
Ki szavaz meg egy olyan törvényt, ami az ő saját maga szavazati jogának elvesztését hozhatná magával?
Az országgyűlés se fog ilyet kitalálni soha, népszavazáson se menne keresztül, nem látom, hogyan lehet a cenzust korlátozni demokratikusan.
Elárulod?
Sobri Jóska
Elárulom, ha rámutatsz, hol írtam, hogy mindezt jelenleg, demokratikus keretek között megvalósíthatónak tartom.
dankodavid
Ja, értem.
Én meg örökéletet szeretnék...

És különösen megmosolyogtató, hogy egy megvalósíthatatlan baromságot előhozva a reálisan megvalósítható tervekkel jelentkező pártokról álmodozol.
Ugye te is látod mi ebben a vicces?
Sobri Jóska
Az örök élet és egy elméleti lehetőség felvetése közel sem azonos, az, hogy abszolút lehetetlennel állítod ezt párhuzamba (a két dolog lehetetlenségi faktora köszönőviszonyban sincs egymással) csak azért, hogy megpróbálj totálisan ostobának beállítani, aranyos.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 236 — #NoStress
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Engem a gyakorlati/technikai megvalósítás érdekel, az elvi rész irreleváns:
Ki szavaz meg egy olyan törvényt, ami az ő saját maga szavazati jogának elvesztését hozhatná magával?
Az országgyűlés se fog ilyet kitalálni soha, népszavazáson se menne keresztül, nem látom, hogyan lehet a cenzust korlátozni demokratikusan.
Elárulod?
Sobri Jóska
Elárulom, ha rámutatsz, hol írtam, hogy mindezt jelenleg, demokratikus keretek között megvalósíthatónak tartom.
dankodavid
Ja, értem.
Én meg örökéletet szeretnék...

És különösen megmosolyogtató, hogy egy megvalósíthatatlan baromságot előhozva a reálisan megvalósítható tervekkel jelentkező pártokról álmodozol.
Ugye te is látod mi ebben a vicces?

több mint 7 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Engem a gyakorlati/technikai megvalósítás érdekel, az elvi rész irreleváns:
Ki szavaz meg egy olyan törvényt, ami az ő saját maga szavazati jogának elvesztését hozhatná magával?
Az országgyűlés se fog ilyet kitalálni soha, népszavazáson se menne keresztül, nem látom, hogyan lehet a cenzust korlátozni demokratikusan.
Elárulod?
Sobri Jóska
Elárulom, ha rámutatsz, hol írtam, hogy mindezt jelenleg, demokratikus keretek között megvalósíthatónak tartom.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 236 — #NoStress
This shit man. Jobban nem tudnánk egyetérteni, és simán felvállalom, hogy a jelenlegi, mindenkire tanulatlanságtól, ostobaságtól függetlenül kiterjesztett a szavazati jog kurva káros, hiszen innentől kezdve nem észérvekkel, programokkal és reálisan megvalósítható tervekkel jelentkeznek a pártok, hanem marad a félelemkeltés, démonizálás és üres de hangzatos szólamok, olyan retorikai és tömegmanipulációs elemek-eszközök, amiknek kb legkésőbb a náci Németország bukásával ki kellett volna vesznie.
dankodavid
Engem a gyakorlati/technikai megvalósítás érdekel, az elvi rész irreleváns:
Ki szavaz meg egy olyan törvényt, ami az ő saját maga szavazati jogának elvesztését hozhatná magával?
Az országgyűlés se fog ilyet kitalálni soha, népszavazáson se menne keresztül, nem látom, hogyan lehet a cenzust korlátozni demokratikusan.
Elárulod?

több mint 7 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
a magyar átlagpolgár kimondottan felvilágosult világszinten, ez a büdös nagy helyzet sajnos
baggio
Nem szoktam gyakran ilyet, nehéz meglepni, de reggel ezen a mondaton konkrétan felröhögtem. Az ismerősi körömben a szavazóképes korúak 60% legalább őszintén hisz legalább egy, de inkább több összeesküvés elméletben, a "zsidók a vizünket akarják" tényként van kezelve még ma is, és még sorolhatnám.
Gyurma Pappa
Nem azt írtam, hogy itthon olyan hű de jó a helyzet, hanem hogy máshol még rosszabb... Minden relatív ugye. Csak a tipikus neurózisba csapó önostorozáson túl azért nem árt körülnézni máshol is, mert az se normális, hogy mindig mindenben azt látjuk, mennyire sz@rok vagyunk a többiekhez képest (a többi alatt pedig nem a nagy átlagot vesszük, hanem rögtön a legjobbhoz, legszebbhez, legnagyobbhoz méregetjük magunkat konstans módon - egyből ugye ment is a mutogatás a németekre megint).


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 13 588 — Egyéb témák lakó
Mandiner, ma:  mandiner.hu/cikk/20160520_george_orwell_goldstein

A Két Perc Gyűlölet műsora napról napra változott, de mindegyikben Goldstein volt a főszereplő. Ő volt a főáruló, a Párt első számú mocskolója. Minden későbbi bűn, amelyet a Párt ellen elkövettek, minden árulás, szabotázs, eretnekség, elhajlás közvetlenül az ő tanításaiból fakadt. Még élt és tovább tervezte valahol az összeesküvéseket: valahol a tengeren túl, külföldi pénzelőinek védelme alatt, vagy talán - mert néha ilyen hírek is terjengtek - éppen Óceániában, valami rejtekhelyen.

Hogy jutott ez eszükbe, pont ma.

több mint 7 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 13 588 — Egyéb témák lakó
a magyar átlagpolgár kimondottan felvilágosult világszinten, ez a büdös nagy helyzet sajnos
baggio
Nem szoktam gyakran ilyet, nehéz meglepni, de reggel ezen a mondaton konkrétan felröhögtem. Az ismerősi körömben a szavazóképes korúak 60% legalább őszintén hisz legalább egy, de inkább több összeesküvés elméletben, a "zsidók a vizünket akarják" tényként van kezelve még ma is, és még sorolhatnám. A nagy büdös helyzet, hogy átlagos budapesti lakos még mindig meg tud lepődni azon, hogy "vidéken" nem egy héttel később van a filmek premierje, vagy hogy gyorsabb az internetem neki a panelban.

És akkor megszólal a főnök, aki meg azt mondja, amire igény van:

 index.hu/belfold/2016/05/20/orban_viktor_180_perc/

(annyi, hogy Soros tényleg egy gátlástalan gazember, de a shortolásra sokkal egyszerűbb megoldás is van, mint 20 10 5 3millió menekült Europába terelése... elképzeltem egyébként, ahogy ilyen Civilzation-szerű monitoron terelgeti a menekültek Soros György egy irodában)

több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 596 — The only discipline that lasts, is self discipline
ja nagyon szarul, akkor beszélgess majd el egyszer pár értelmiséginek számító amerikaival, hogy a kubai menekültekről ne is szóljak, akik több helyen is meggyőződéssel hitték, hogy Magyarországon Hitler-féle diktatúra van még
a magyar átlagpolgár kimondottan felvilágosult világszinten, ez a büdös nagy helyzet sajnos
baggio
Ez ebben a formában nem igaz. Az amerikai azért teljesen vak Európával, Magyarországgal kapcsolatban, mert nincs is rá szüksége, hogy lásson. Az amerikainak elég azt tudnia, hogy Manhattanben, Kaliforniában jobb az élet, mint délen. És ezt pontosan tudja is. Tudja a New Orleans-i fél analfabéte narkós feka fiatal is. Megvan az összehasonlítási alapja, tudja, ha szarabbul él, mint ahogy élhetne. Vagy esetleg jobban.

Nekünk az a bajunk, hogy ezt nem tudjuk, mert nem tudjuk, hogy mi van a szomszédban. Szét vagyunk szabdalva pici kis országocskákra, és el vagyunk vágva nyelvileg is, és fogalmunk sincs, hogy egy angol, német, francia, olasz, portugál, görög, vagy éppen ukrán hogyan él. Hallunk ezt-azt, de mivel mind külön, szeparált mikroklíma, az "életérzés" nem ér el idáig. És ettől vagyunk vakok.


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 596 — The only discipline that lasts, is self discipline
Szlovákiában az idei választásokon 18-21 év közti korosztály 25%-a szavazott egy nyíltan fasiszta, magyar-,cigány-, zsidó- és migránsgyűlőlő pártra (Jobbikra köröket vernek nacionalizmusban). Ez a Kotleba-féle párt olyan, h a képviselő képtelen lemondani a mandátumáról, mert cigány verés miatt eljárás folyik ellene, helyette 22 (vagy 26 most nem tudom) éves skinhead utcai suhancot nyomnak be a parlamentbe. Aztán volt olyan tagja, aki a parlamentbe lőfegyverrel járt. Jah, azt az akciójukat már nem is mondom h Közép-Szlovákiában ez a párt önhatalmúlag a vonatjáratokon verőlegényeket alkalmaz, h "vigyázzanak a rendre".
Értem én mire gondolsz, de a fiatalok is legalább annyira manipulálhatók, megvehetők, mint az "öreg komcsik".Tito05
Ez a lényeg szerintem. Nekem aztán rohadtul tele van a búrám ezzel a rezsimmel, de annyira, hogy most már egyértelműen azt tudom mondani, hogy ezeket utálom a legjobban, pedig a Gyurcsány, Horn, de még az Anfall időszakkal is volt igen komoly bajom.

De az nagyon veszélyes, amikor a bajokra a "rövid távon nics jobb megoldás" elvén nekiállunk még jobban lebutítani a rendszert. A szavazati jog korlátozása az nem lenne más, mint ennek a mostani undorító, áldemokrata rendszernek a négyzetre emelése. És rövid távon se működne jobban, sőt. Inkább rosszabbul működne, mert a mostaninál is kisebb lenne a dolgok irányításában a hétköznapi, polgári részvétel.

Amikor ez a banda 2010-ben hatalomra jutott, rengeteg embertől hallottam, hogy direkt jó, hogy 2/3-ot kaptak, mert meg lesznek az eszközeik a "rendbetételhez". Már akkor vitáztam mindenkivel, mert ilyen nincs. Aki nem tud demokratikus, korlátok, ellensúlyok nélkül jól kormányozni, az még kevésbé tud anélkül. Mert az ellensúlyok, a demokratikus intézmények éppenséggel a visszajelzést jelentik. Az "állj meg, hülyeséget csináltsz" lett a 2/3-al leginkább kiiktatva, nem más.

Úgyhogy nem szabad engedni a csábításnak. A mostani bajainkra nem lehet megoldás egy újabb "kompromisszum", legyen az választójog korlátozás, vagy bármi. Nem. Nincs mese, neki kell menni a falnak. És látni, hogy attól vérzik a fejünk. És kell az is, hogy az ember lássa, hogy lehet jobban is. Talán úgy, hogy a fiatalok körbedolgozzák Európát, aztán hazajönnek. És mesélnek. Én magamtól az életben nem jöttem volna rá, hogy lehet jobban is élni egy országban - és itt nem csak a havi borítékra gondolok, hanem a közélet, a hétköznapi élet minden egyéb területére is -, ha nem látom, ha nem tapasztalom meg a saját bőrömön. Pedig nem tartom magamat hülyének.

Nincs mese, meg kell szívni a deviza hitelt, hogy az ember egy éleltre megtanulja, hogy hitelt ész nélkül nem veszünk fel. Sőt, az ember gyereke is megtanulja. Az istenadta nép így tanul. Most is tanulunk. Most tanuljuk a szar helyzetet. Aztán ha jobb lesz - mert semmi sem állandó, valamikor jönni fog egy változás -, akkor vagy megtanuljuk, hogy az még rosszabb lesz ennél, is, vagy kis szerencsével azt tanuljuk meg utólag, hogy baszki, mi a faszért viseltük el ezeket a mostaniakat, ha lehet jobban is élni? És utána ha bottal vernek, akkor se választjuk meg őket többet.

A mikorra nincs válaszom. Lehet 4 év, lehet 40. Franc se tudja. De valamikor változni fog. Egyénileg annyit tudunk tenni, hogy a kis mikroklímában próbálunk ésszel hatni a környezetre. Hátha. Egy nővérke belebukik a küzdelembe, száz is belebukhat, de talán ezer már nem fog. Ha elegen leszünk akiknek elege lesz, akkor az elég lehet ahhoz is, hogy változzanak a dolgok. (És akkor szinte tök mindegy, hogy a Fidesz marad, vagy más jön, mert a Fidesz is normálisabb lesz, meg az is aki helyette jön.)


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 7 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 535 — Apu ökölbeszorított keze
 kolozsvaros.com/2016/05/19/lazar-szerint-majd-mindjart-ket-even-at-tamadja-a-kormanyt-korrupco-vadjaval-a-ballib-de-ebbol-semmi-nem-igaz-sot/

több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 2 959
Csak erre nem a cenzus a megoldás, hanem a tanítás és a felvilágosítás.
Na pont ezekből állunk most szarul.
Lecsó
ja nagyon szarul, akkor beszélgess majd el egyszer pár értelmiséginek számító amerikaival, hogy a kubai menekültekről ne is szóljak, akik több helyen is meggyőződéssel hitték, hogy Magyarországon Hitler-féle diktatúra van még

a magyar átlagpolgár kimondottan felvilágosult világszinten, ez a büdös nagy helyzet sajnos
baggio
Hát ezzel most meggyőztél...
több mint 7 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 60 763 — No es importante
Csak erre nem a cenzus a megoldás, hanem a tanítás és a felvilágosítás.
Na pont ezekből állunk most szarul.
Lecsó
ja nagyon szarul, akkor beszélgess majd el egyszer pár értelmiséginek számító amerikaival, hogy a kubai menekültekről ne is szóljak, akik több helyen is meggyőződéssel hitték, hogy Magyarországon Hitler-féle diktatúra van még

a magyar átlagpolgár kimondottan felvilágosult világszinten, ez a büdös nagy helyzet sajnos


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 7 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 535 — Apu ökölbeszorított keze
Nekem már jó ideje van egy olyan érzésem,hogy egy médiakiserlet alanyai vagyunk ebben az országban .
A gondolkodok jobban szenvednek a butak eszre sem veszik.
Ez pedig a totalis manipulació.
Eddig ugye a bevett módszer az volt,hogy mutattak minden milyen jó ...
Most minden nap jöhet uj botrány nem gond a nep mar immunis erre....
Milliardok felett elsiklik mar mindenki,a mutyizas ,hozzánemértés nem gond...

Barmeddig persze nem megy el ,erdekes lesz ha egy honatya erőszaktevő lesz akkor azt is benyeli a közvelemeny?

több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 245
Az 1920-es évek véleményformáló értelmisége is azt hitte (egész Európában, nem csak Németországban), hogy tanult a múlt hibáiból és soha többé nem lesz nagy háború.
Kampman
Hát nekem nem igazán ezt tanították. Meg sem száradt a tinta a Versailles-i szerződésen, és mindenki fegyverezni kezdett. Közvélekedés volt akkoriban, hogy a szerződés lényegében egy újabb háborút kódolt.
Lecsó
Rosszul tanították.

A revízió persze minden vesztes országnak célja volt, még a győztes olaszoknak is, azonban a 20-as években néhány szélsőjobbos militarista csoportot leszámítva ezt békés úton szándékoztak elérni, a háború borzalma olyan összeurópai sokkot jelentett, amit néhány fogyatékoson kívül senki nem akart újra átélni. A magyar állam is a békés revíziót hirdette egészen 1941-ig, bízva abban, hogy mint ahogy Trianont, úgy a revíziót is a nagyhatalmak beleegyezése fogja szentesíteni. A német állam a 20-as évek elején kifejezetten pacifista volt, a háborús szimbólumnak számító Vilmos császárt Hollandiába száműzték. Viszont a jóvátételt a döglődő gazdaság miatt nem tudták fizetni, ezért 1923-ban a franciák megszállták és gyakorlatilag fosztogatták a Ruhr-vidéket. Ez volt az első eset, amikor a német nacionalizmus újra a háború előtti szinten izzott, de még ez se lett volna elég, hogy kiprovokáljon egy háborút, már csak azért se, mert a németek egy gazdasági csődön kívül ekkor semmire nem álltak készen. Aztán jött a válság és egy olyan társaság került hatalomra, akik viszont már tényleg a fegyveres megoldásban hittek, bár egészen 1939 szeptember elsejéig ők is tárgyalásokkal értek el eredményeket.

A béke alapból megtiltotta a fegyverkezést a vesztes országoknak, Magyarország is csak a győri programmal kezdte el 1938-ben. (Titokban persze voltak próbálkozások a fejlesztésekre, de ezek kis volumenűek voltak és általában gyorsan lebuktak, kisebb-nagyobb botrányt keltve).
több mint 7 éve
Amadeus von Dollárbaloldal Las Vegas Raiders 31 860
Azóta a németek odafigyelnek, és tanultak a töriből.
Lecsó
Én inkább úgy mondanám, hogy megkapták a Marshall-segélyt, aminek pont az volt a célja, hogy a háború utáni újjáépítéssel együtt járó pár éves nyomorból ne egy szélsőséges párt (ez esetben a kommunisták) húzzon hasznot.

Gyakran hallani, hogy a németek tanultak a múltból meg szembenéztek vele. Anélkül, hogy behatóan ismerném a német néplelket, azért én ezzel a kijelentéssel várnék addig, míg ki nem tör újra egy olyan válság, ami Hitlerék hatalomra jutását eredményezte, 50%-os munkanélküliséggel, meg hasonlókkal. Az 1920-es évek véleményformáló értelmisége is azt hitte (egész Európában, nem csak Németországban), hogy tanult a múlt hibáiból és soha többé nem lesz nagy háború.
Kampman
A német ember utálja szégyelni magát, a holokausztot (pl) pedig szégyenként éli meg. Nem fognak ők egyhamar szégyenbe esni újra.

criminal lawyer or criminal lawyer?
több mint 7 éve
Lecsó Denver Broncos 2 959
Az 1920-es évek véleményformáló értelmisége is azt hitte (egész Európában, nem csak Németországban), hogy tanult a múlt hibáiból és soha többé nem lesz nagy háború.
Kampman
Hát nekem nem igazán ezt tanították. Meg sem száradt a tinta a Versailles-i szerződésen, és mindenki fegyverezni kezdett. Közvélekedés volt akkoriban, hogy a szerződés lényegében egy újabb háborút kódolt.
több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 245
3. A Fidesz azért adta meg a választójogot, mert tudta, hogy a szavazásra hajlandó határon túli magyarok elsöprő többsége őket választja majd.
Amador
Ami nem kellett volna, hogy feltétlenül így történjen. Az már a baloldal hülyesége volt, hogy 2004-ben ellenük kampányoltak, ezzel egy életre elidegenítve a nagy részüket, pedig tudhatták volna, hogy a kettős állampolgárság egy terjedő trend és előbb-utóbb úgyis megkapják a határon túliak is.
több mint 7 éve
Amador Los Angeles Rams 273
Mostanában sokat hallom, h a külhoni magyarok ne szavazhassanak.
Nem tudom, h azt tudjátok-e, h egy erdélyi szavazat csak fele annyit ér, mint egy magyarországi. Ugyanis csak a listákra szavazhatnak, egyéni mandátumokra nem. (Pont ezért van, h rájuk más szabályok vonatkoznak mind a külföldön élő, kiköltözött magyarokra, mert ők az egyéni kerületi jelöltek közül is válogathatnak).
Továbbá, fontos megjegyezni h ők csak 100-150 ezer szavazatot jelentenek, ami 60%-os magyarországi részvétel arány mellett durván 2 mandátumot jelenthet.
Persze, vki mondhatja, h ez is túl nagy befolyás nekik, de azokat az állításokat túlzónak tartom, h ők döntenék el a választásokat.
Tito05
1. Nem kéne szavazati jogot adni olyanoknak, akik nem tartoznak a Magyar Állam joghatósága alá, akikre nem vonatkoznak az általuk is megválasztott országgyűlés és kormány döntései, akik nagy többsége soha nem élt Magyarországon.

2. Ha a jelenlegi szabályok maradnak, 2018-ban sok halott nevére is érkezik majd szavazólap. Ezt a család, vagy valaki más kitöltheti és visszaküldheti - választási csalások tömege.

3. A Fidesz azért adta meg a választójogot, mert tudta, hogy a szavazásra hajlandó határon túli magyarok elsöprő többsége őket választja majd. Ezzel együtt a Magyarországról időlegesen nyugatra távozók nem szavazhatnak levélben, nekik a külképviseletekre kell menniük, sokszor órákat utazva - róluk feltételezik, hogy nem annyira szimpatizálnak velük.

4. Nem kizárt, hogy ha szorosnak tűnik a helyzet, a választási törvény módosításával (ez persze most egyedül nem menne) létrehoznak majd egy egyéni körzetet is a kárpát-medencei határon túli szavazóknak, ezzel növelve véleményük súlyát.
több mint 7 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 25 245
Azóta a németek odafigyelnek, és tanultak a töriből.
Lecsó
Én inkább úgy mondanám, hogy megkapták a Marshall-segélyt, aminek pont az volt a célja, hogy a háború utáni újjáépítéssel együtt járó pár éves nyomorból ne egy szélsőséges párt (ez esetben a kommunisták) húzzon hasznot.

Gyakran hallani, hogy a németek tanultak a múltból meg szembenéztek vele. Anélkül, hogy behatóan ismerném a német néplelket, azért én ezzel a kijelentéssel várnék addig, míg ki nem tör újra egy olyan válság, ami Hitlerék hatalomra jutását eredményezte, 50%-os munkanélküliséggel, meg hasonlókkal. Az 1920-es évek véleményformáló értelmisége is azt hitte (egész Európában, nem csak Németországban), hogy tanult a múlt hibáiból és soha többé nem lesz nagy háború.
több mint 7 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 074 — capitaine du château de Vienne 1487
Szóva emberek Arisztotelész, a feltételezett, is ottbukott az elittizmussal, hogy a legintelligensebb-leggazdagabb réteg lop a legtöbbet...
Erre varjá gombot


Aki nem hiszi, annak utánajárnak