Politika

44 feliratkozó

több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 20 997 — Lucas Scott
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
samu09
Ahogy azt megszokhattuk...
FLZOLI
ooo ez ment mar a pazmanyon 2010 elott is, nem ujdonsag. ugy vizsgaztak le a NER leendo kulcsemberei h orom volt nezni ...
csebi
2010 előtt végeztem egy okj-s tanfolyamot. Okj-s nem, diploma. De a köztünk üldögélő vízilabdások úgy mentek át Kolláth úr jogi vizsgáján, hogy alapfogalmak nem mentek. Ez persze nem ment fel senkit, de azért annyira nem tudok meglepődni.
MC12
pazmany jogon is volt olyan, hogy egy ketszeres olimpia bajnok az utolso felevben kerult eloszor olyan vizsgaztatohoz, aki nem tudta, hogy kicsoda, meg is bukott. sporttarsam termeszetesen duhongott es nem ertette, hogy lehet ez. en meg nyugtatasul mondtam neki: hogy XY vegre megtapasztaltad azt, hogy milyen nekunk halandoknak ez az egyetem mar tobb mint 4 eve. sot nekunk meg rosszabb, minket akkor is megbuktatnak sokszor ha tudjuk, teged meg most eloszor buktattak, mert nem tudtad.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 20 997 — Lucas Scott
uni
Megpróbálom összefoglalni: az ellenzék DK-n kívüli részének beárazása van, s ott is amatőrizmus van. Ferenc testvér és (a) DK már 2020 végén elérte a célját a közös listával. Mivel a legszervezettebb párt, azóta teljesen világos, hogy a DK lesz a jelenlegi ellenzéki/leendő kormányzati/ellenzéki térfélen a legerősebb alakulat. Tegye fel a kezét az, aki szerint egy tisztán Ferenc testvér irányította szervezet ebben a fázisban ilyen defektusokkal küszködne, mint a jelenlegi "pártszövetség"?
Nos, az már a többi alakulat (vezetésének) amatőrizmusa, hogy bevették az "egységes lista" dumáját. Simán levezényelhető lett volna egy ellenzéki "ernyőszervezet", vagy jelkép alatt egy koordinált együttműködésen alapuló előválasztás is. Ami a pártvezetők (értsd potenciális miniszterelnök-jelöltek) mellett a pártok és jelöltjeik támogatottságát is felmérte volna választókerületenként is, plusz a szervezeti erőt is, hogy ki hol lenne képes egyáltalán jelöltet állítani. Tiszta vizet lehetett volna önteni a pohárba, letisztultak volna erőviszonyok, s így a tárgyalások is. A választások előtti uccsó pillanatban meg mindenhol visszalépni a legesélyesebb jelölt mögé.
És itt jön még a feketeleves: az egységes lista az egységes lista. Az nem több, mint 1. Ajánlom figyelembe a kampánytámogatási törvényt. Most jönnek még a kemény tárgyalások, az 1/mennyiért. Eddig cicaharc volt. Ferencék túlélik, bármi van.
Sztem.
Fungus
Szóval azt mondod, az ellenzéknek azt kellett volna csinálni, amit 2018-ban? Mert ezt mondod lényegében.

Hát az k*vára bejött nekik 4 éve. 😀
peterk2005
igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ezt keri szamon. nyilvan o szemszogebol ertheto, hiszen egbol pottyant 2/3 volt a 2018as, most meg igy erre nincs nagy esely.
csebi
nem kértem én számon semmit 😀
csak úgy látszik nem kezeltétek helyén, vagy elsiklottatok afelett, hogy a letisztult erőviszonyokat követően a végső fázisban minden egyes egyéni választókerületben a még talpon álló ellenzékiek beállnak a legesélyesebb mögé, s így alakítják ki az 1 vs 1-et. De lehet ezt kombinálni azzal, hogy helyi viszonyok függvényében addig külön-külön, vagy együtt gyepálják a helyi Fideszest.
A kampánytámogatási tv értelmében az egységes lista 1 párt, így max 600 mill támogatást kaphat nagyjából. Ha külön-külön létező listák vannak az "ernyő" alatt, az ennyiszer 600, vagy 3-4-500, függően attól, ki mennyi egyéni jelöltet tud kiállítani. 600 mill. vs. 2,5-3 milliárd (hasra ütöttem, mert fassetudja melyik párt mennyi jelölt kiállítására lenne képes. Kevesebb számú frakció=nagyobb méretű frakciók a szervezettséggel rendelkezőknek. A potyautasokat most hagyjuk, ennek eklatáns példája a Párbeszéd. Az gyakorlatilag most egy parazita az ellenzéki gazdatesten.
Én csak ezekre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek a dilemmák most. Nem véletlen, hogy Ferenc testvér nem rohan az egységes listával.
Sztem.
Fungus
Ez nem igaz. Épp most változtatott a Fidesz a szabályokon: ha vki csak 105 jelöltet állít akkor max 150 misit kap. Ugye ezt épp arra a lehetőségre hoztak ha két listát állított volna az ellenzék. Ha meg kevesebb jelölt van a pártnak akkor még jobban csökken. Szóval ennek a mateknak fuss neki újra …
csebi
 net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300087.tv
A jogszabály mai napon ( 2022.01.13. ) hatályos állapota.
3 és 5§
Fungus
Bocs rosszul olvastam azonnalis cikket. Szóval ha 105 jelölt van akkor bukik az adott lista 150 misit. Viszont partlistat csak akkor lehet leadni ha 71 helyen indít jelöltet az adott part/szövetség. Ergo ha csak kettő lista lenne akkor is 36 helyen egymás ellen versenyeznenek a listák ami még ráadásul a töredék szavazatok miatt is nagyobb szivas.
Fentiekből következik h az ellenzéket nem a kampánytámogatás érdekli hanem választást akar nyerni. Végre egy szövetség amit nem a pénz érdekli.
csebi
Rofl, az ultimate penz érdekli ugy erted 🤣
davemayer
Egy ilyen kommentre én is csak az ironia eszközét használtam. Mert mi mást lehet arra mondani h az ellenzék miért nem indul úgy h bár több kampánytámogatást kapna mint így de esélye sem lenne nyerne. Tudom h Orbán és Fungus is olyan parlamenti ellenzékről álmodik mint amilyen Vucicnak van Szerbiában de még nem itt tartunk. Bár heti válaszos srác mondta h Szerbia az a hely ahogy Magyarország fog 5 év múlva kinézni szóval eljöhet ez is.
csebi
Márbocs, de nem álmodom én semmilyen ellenzékről. Illetve mégis, abban az értelemben, ha kompetitív, felkészült, világos szakpolitikai irányvonalakkal rendelkező ellenzék lenne. Ahhoz - szimpla szavazóként is - lehetne igazodni rövid- s középtávon egyaránt. De ez? Most komolyan, milyen a jövőképed/jövőképetek? (azon kívül, hogy Orbán és a sleppje eltakarítva, alkotmány felfüggesztve). Egy qausi "amerikai porszívóügynök" hadar zavarodottan az ATV-ben a zsidózása felkérdezése miatt? Miért is hadar annyira? mert érzi, hogy q.a nagy gáz van, a saját fassága miatt. Mindez egy "baráti tv"-ben, szűk három hónappal a választás előtt. Epic....
Fungus
Én leírtam többször h nekem amúgy személyes okból mi lett volna az egyetlen elvarasom ami miatt szavaztam volna az ellenzékre, btw épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni szóval ez a “szamonkeresed” epic. De amúgy van kb 2-3 dolog ami perdöntő a szememben ami miatt meg mindig az ellenzék a jóval szimpatikusabb mint a Fidesz.
De akkor nézzük már h a Fidesznek milyen következetes szakpolitikai irányvonalai vannak, amiket számon kérsz. Semmilyen nincs. Csupán a mérések amik alapján vezetnek be dolgokat, de ezek sem következetesek ha kell két hét alatt egymásnak ellenkező dolgokat vezetnek be ha éppen ezt mutatják a számok.
csebi
hmmm. nem tudom, milyen számon kérésről beszélsz? az én alapállásom messze áll bármiféle "számonkéréstől", asszem. Ha a mondottaimba ilyesmi értetik bele, azzal nem tudok mit kezdeni, az már az olvasó értelmezési keretrendszere. Alapvetően liberális vagyok, tölem aztán gondol bárki, amit akar.

Nos: a Fidesz szakpolitikai irányvonalait illetően: munkahelyteremtés, családtámogatás, a Covid-válságig strikt költségvetési (fiskális) politika? derengenek natán?
Fungus
belügyileg: migráció fenntartása
külügyileg: FDI bevonzás + ker kapcsolatok, Covid kapcsán minden potenciálisan elérhető hatékony oltás beszerzése
hadügyileg: Zrínyi-program, NATO-küszöb elérése a közeljövőben
Fungus
eloszor is, amikor ilyet irsz hogy "de ez? most komolyan milyen a jovokeped?" az elegge szamonkerosnek tunik.
tobbi dolog:
munkahelyteremtes: ez egy kifejezett, szamonkerheto programpont volt a Fidesznel 2010ben (mikor meg volt programjuk). messze lemaradtak attol amit vallaltak. pedig ugy valtoztattak a statiszikai szamokon, hogy meg az is munkavallalonak minosul, aki veletlen felemel egy tollat egy munkahely kornyeken, de meg igy is joval elmaradtak az egy milliotol. teremtettek munkat teny, de messzemenoen nem annyit, amennyit igertek. ennel kisebb mulasztasokat is szamon szoktak kerni itt az ellenzeken ...

csaladtamogatas: itt vannak jo dolgok, egyetertunk, de vannak olyanok, amelyek csak arra jok, hogy jobban szetnyiljon a tarsadalmi ollo, zsugorodjon a kozeposztaly. en nem ertek egyet azokkal a csaladtamogatasi eszkozokkel, amelyek igazabol a gazdagok szamara jelentenek pluszt es kozben az also reteget bebetonozzuk, es azert van jo par.

fiskalis politika covidig: 2007ig a valsagig: 65%os koltsegvetesi hiany akkor azt a koltsegvetesi politikat is tamogattad? ertem, hogy szep mutatvany a csokkentes folyamatosan de most egyetlen ev alatt sikerult 65%rol megint felugrani 80%ra, ami rohadtul nem egeszeges, es azert itt ne fogjunk mindent a covidra mar most.

"migracio fenntartasa": ezt igy nehez ertelmeznem. elvileg a Fidesz politikaja epp a migracio ellen van (legalabbis szavakban, tettekben mar rohadtul nem), nem annak a fenntartasa mellett. vagy ugy ertetted, hogy fenntartotta (sot akar meg novekedett is az elmult 12 evben) honfitarsaink kulfoldra koltozeset, hogy kulfoldon hasznositsak az otthon megszerzett tudast? hat ez sztem kevesbe erdem. ha ugy ertetted, hogy a migracio visszaszoritasa. hat az sem sikerult. soha annyi kulfoldi nem erkezett Magyaroszra mint OV bmeik eveben (talan 2021t leszamitva a COVID miatt). egyetlen dolgot szoritott vissza: a menedekjogi kerelmeket. azert ugy gondolnam, hogy egy valoban konzervativ, kereszteny ertekekkel biro ember szamara ez inkabb negativ kellene, hogy legyen, mert itt azoknak az embereknek forditunk hatat (az elesetteknek), akik megsegiteserol, megtamogatasarol eppen Krisztus beszel a legtobbet. arrol nem is beszelve, hogy ha fele annyit tudnatok arorl, hogy Magyarorszagon milyen emberek, miert cserebe kapnak bizonyos statuszokat es milyen szamban, ti lennetek az elsok, akik kiegyenesitenetek a vasvillat es mennetek a Karmelita ele.

FDI+ker kapcsolatok: FDI kapcsan egy regios trend volt a novekedes, viszont teny, hogy tavaly nalunk nott mig EUban altalaban csokkent. ehhez azert az is kellett, hogy az uj MT-t Nemetorszagban irtak az autogyartok jogaszai, es mar nem csak maga a jogszabaly elkepesztoen munkaltato barat, hanem a fuggetlen magyar birosag is (2 hettel ezelotti iteletben leirta egy biro, hogy az uj Mt alapjan a munkavallalo bmit mond, bmit tesz, ha a munkaltato arra szolitja fel, hogy hagyja ebbe ezt a mobbingot akkor jogos az azonnali hatalyu felmondas ezzel bukva a 19 ev utan jaro vegkielegitest is es ropke 600ezres perkoltseget itel meg a munkaltato javara ...). ker. kapcsolatok: itt valoban volt egy jo elkepzeles, vmennyi hatasa valoban van, legalabbis rovid tavon. de mivel a deli nyitast testkozelbol is lathattam, csak korlatozott infok birtokaban is latszik, hogy hosszu tavon csak nagyon rosszul johetunk ki ebbol, es ez csupan egy orszag kapcsan irom, de a tobbinel sem hallottam jokat szvsz. tudnek itt is meselni pl az alom egyiptomi vonat uzletrol, es mar 2016-17ben latszott, hogy mennyire meg fogjuk szivni.

hadugyileg: ez egy eleg komoly restancia volt OV-k alatt. mostanaban kezdett ez ujra fontos lenni. ne felejtsuk el, hogy meg a legnagyobb visszaeses kozepette, Bajnaiek is 1,1%t forditottak erre jottek Orbanek es gazdasagi fellendules, konjuktura idejen sikerult 0.9%ra levinni (2014,2015). kellett nekik kb 8-9 ev mire sikerult ezt osszehozniuk. Zrinyi program jol mutat, de azert abban egyeterthetunk, hogy a jelenlegi helyzetben a vedelmunket nem az uj geppuskat jelentik, hanem a NATO tagsagunk. itt en egyetlen dolgot emelek ki pozitivumkent btw: igen is felhasznaljuk a NATO tagsagunkat arra, hogy ha mar belealltunk az ukran nyelvtorvenyes konfliktusba. en nem igy csinalnam, kevesbe latvanyosan, probalnek vhogy megegyezni diplomacia utjan az ukranokkal zart ajtok mogott, de ha mar NATO tagok vagyunk vetoval akkor legalabb felhasznaljak.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 13 625 — Egyéb témák lakó
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
A PTE-s szál több szereplőjét is személyesen ismerem, drága Kovács Béla kari igazgató dékáni hivatalvezető már 2005-ben, sőt azelőtt is maga volt a megoldó ember és a táskás fiú egyszemélyben, egyébként sok kérdésben (pénzben) a PTE ÁJK de facto ura.

Senki nem fog egyetlen könnycseppet sem hullatni, ha annyi előnye lesz, ő pl. eltakarodik

több mint 2 éve
csipkelli 3 269
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
samu09
Ahogy azt megszokhattuk...
FLZOLI
ooo ez ment mar a pazmanyon 2010 elott is, nem ujdonsag. ugy vizsgaztak le a NER leendo kulcsemberei h orom volt nezni ...
csebi
2010 előtt végeztem egy okj-s tanfolyamot. Okj-s nem, diploma. De a köztünk üldögélő vízilabdások úgy mentek át Kolláth úr jogi vizsgáján, hogy alapfogalmak nem mentek. Ez persze nem ment fel senkit, de azért annyira nem tudok meglepődni.
MC12
Legendák helyett bizonyítékok. Ezeket kellene felerősíteni és plakátokra tenni (maffiakormány!), nem az ostoba migránsszámlálókat.
Rogánt pedig nyugodtan lecsukhatják, azt a faszt talán a fideszesek se sajnálnák. Dekázó Judit meg családmegmentő Katalin a sztár.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 5 805
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
samu09
Ahogy azt megszokhattuk...
FLZOLI
ooo ez ment mar a pazmanyon 2010 elott is, nem ujdonsag. ugy vizsgaztak le a NER leendo kulcsemberei h orom volt nezni ...
csebi
2010 előtt végeztem egy okj-s tanfolyamot. Okj-s nem, diploma. De a köztünk üldögélő vízilabdások úgy mentek át Kolláth úr jogi vizsgáján, hogy alapfogalmak nem mentek. Ez persze nem ment fel senkit, de azért annyira nem tudok meglepődni.

“Igen, a kurva anyád, szerintem. Mivel elmúltam hatéves, ezért MINDEN, bazdmeg, amit leírok, szerintem van, és ha véletlenül nem szerintem van, akkor majd oda fogom írni, ki szerint. Tanuld meg a nagybetűket és dögölj meg.” Széplábi.
több mint 2 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 20 997 — Lucas Scott
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
samu09
Ahogy azt megszokhattuk...
FLZOLI
ooo ez ment mar a pazmanyon 2010 elott is, nem ujdonsag. ugy vizsgaztak le a NER leendo kulcsemberei h orom volt nezni ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
FLZOLI Denver Broncos 11 832 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
samu09
Ahogy azt megszokhattuk...

több mint 2 éve
Nemes samu09 Houston Texans 3 912 — I like the Texans, I like who we are
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
csipkelli
Megnevezik a vizsgaztato tanárokat is. Ezek szerint ők is meg lesznek baszarintva?
több mint 2 éve
csipkelli 3 269
 444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek

Ezt tegyétek el egy humorosba!
több mint 2 éve
Mikey Cincinnati Bengals 17 558
Kemény gyerek ez a Viktor, senki nem mondhassa, hogy nem az:
 www.facebook.com/orbanviktor/posts/475174877313449
nagylaza
Alatta a kommentek hogy „ez férfimunka volt, gratulálok”... 😂😂😂😂😂
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?
Lecsó
érzékelem, s értékelem 😀

de amúgy mi a baj az érzékenységgel?
Fungus
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?
Lecsó
érzékelem, s értékelem 😀

de amúgy mi a baj az érzékenységgel?
Fungus
Az igazival semmi. Az "ál"-lal ugyanaz, mint az álszerénységgel.
Lecsó
s ki dönti el, mi az "ál"?
több mint 2 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 12 989 — beers & Packers
Kemény gyerek ez a Viktor, senki nem mondhassa, hogy nem az:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/271955163_475174790646791_3639391957946600756_n.jpg?stp=dst-jpg_p600x600&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=XhGH-HkhFnIAb6eeppl&_nc_ht=scontent.xx&oh=00_AfCFqkXP_LMGol19_O8J6t6vUJGsouYKCBWo-XYwckGIAw&oe=662A3846
Orbán Viktor
Kemény küzdelem után
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?
Lecsó
érzékelem, s értékelem 😀

de amúgy mi a baj az érzékenységgel?
Fungus
Az igazival semmi. Az "ál"-lal ugyanaz, mint az álszerénységgel.
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?
Lecsó
érzékelem, s értékelem 😀

de amúgy mi a baj az érzékenységgel?
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 5 805
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?
Lecsó
Jó. A Gattyányos tényleg jó volt. (Tenyleg nem jött át most, én értettem félre sorry 😊 )

“Igen, a kurva anyád, szerintem. Mivel elmúltam hatéves, ezért MINDEN, bazdmeg, amit leírok, szerintem van, és ha véletlenül nem szerintem van, akkor majd oda fogom írni, ki szerint. Tanuld meg a nagybetűket és dögölj meg.” Széplábi.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 5 805
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
"élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár"

Te is tudod nagyon jól, hogy ez szimpla kampányeszköz (indirekt közlés: Orbán őrült). OK....kit nyernek meg ezzel? a like-ok nem egyenlőek szavazatokkal. ld Jakab.
Fungus
Tudom, de a mondanivalóm nem erre irányult. Hanem pl arra, hogy van egy barátom aki a politikában dolgozik - még csak nem is képviselő - de a felesége foglal időpontot, fizeti az orvos óradiját és az ő nevére szól a számla, nehogy kiderüljön. Mert a magyar kultúrában általában ciki, gáz pszichológushoz járni és kiválóan lehet vele karaktert gyilkolni. Mint azt látjuk működés közben.

“Igen, a kurva anyád, szerintem. Mivel elmúltam hatéves, ezért MINDEN, bazdmeg, amit leírok, szerintem van, és ha véletlenül nem szerintem van, akkor majd oda fogom írni, ki szerint. Tanuld meg a nagybetűket és dögölj meg.” Széplábi.
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊
MC12
Csak poénnak szántam. Kár, hogy nem ment át.
Mindenki milyen érzékeny lett itt... 😀
Ui.: A Gattyános alcím azért jó volt, nem?

Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
"élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár"

Te is tudod nagyon jól, hogy ez szimpla kampányeszköz (indirekt közlés: Orbán őrült). OK....kit nyernek meg ezzel? a like-ok nem egyenlőek szavazatokkal. ld Jakab.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 5 805
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.
Lecsó
Ügyes vagy, jól megértetted amit írtam jár a süti 😊

“Igen, a kurva anyád, szerintem. Mivel elmúltam hatéves, ezért MINDEN, bazdmeg, amit leírok, szerintem van, és ha véletlenül nem szerintem van, akkor majd oda fogom írni, ki szerint. Tanuld meg a nagybetűket és dögölj meg.” Széplábi.
több mint 2 éve
Lecsó Denver Broncos 2 971
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.
MC12
Egy ötlet az Origo-nak: MZP miatt verik a magyarok a gyerekeket!
Jól levezetted 😀
Inkább akkor Gattyán. Miatta legalább mást vernek.

Szerkesztette: Lecsó
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Megpróbálom összefoglalni: az ellenzék DK-n kívüli részének beárazása van, s ott is amatőrizmus van. Ferenc testvér és (a) DK már 2020 végén elérte a célját a közös listával. Mivel a legszervezettebb párt, azóta teljesen világos, hogy a DK lesz a jelenlegi ellenzéki/leendő kormányzati/ellenzéki térfélen a legerősebb alakulat. Tegye fel a kezét az, aki szerint egy tisztán Ferenc testvér irányította szervezet ebben a fázisban ilyen defektusokkal küszködne, mint a jelenlegi "pártszövetség"?
Nos, az már a többi alakulat (vezetésének) amatőrizmusa, hogy bevették az "egységes lista" dumáját. Simán levezényelhető lett volna egy ellenzéki "ernyőszervezet", vagy jelkép alatt egy koordinált együttműködésen alapuló előválasztás is. Ami a pártvezetők (értsd potenciális miniszterelnök-jelöltek) mellett a pártok és jelöltjeik támogatottságát is felmérte volna választókerületenként is, plusz a szervezeti erőt is, hogy ki hol lenne képes egyáltalán jelöltet állítani. Tiszta vizet lehetett volna önteni a pohárba, letisztultak volna erőviszonyok, s így a tárgyalások is. A választások előtti uccsó pillanatban meg mindenhol visszalépni a legesélyesebb jelölt mögé.
És itt jön még a feketeleves: az egységes lista az egységes lista. Az nem több, mint 1. Ajánlom figyelembe a kampánytámogatási törvényt. Most jönnek még a kemény tárgyalások, az 1/mennyiért. Eddig cicaharc volt. Ferencék túlélik, bármi van.
Sztem.
Fungus
Szóval azt mondod, az ellenzéknek azt kellett volna csinálni, amit 2018-ban? Mert ezt mondod lényegében.

Hát az k*vára bejött nekik 4 éve. 😀
peterk2005
igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ezt keri szamon. nyilvan o szemszogebol ertheto, hiszen egbol pottyant 2/3 volt a 2018as, most meg igy erre nincs nagy esely.
csebi
nem kértem én számon semmit 😀
csak úgy látszik nem kezeltétek helyén, vagy elsiklottatok afelett, hogy a letisztult erőviszonyokat követően a végső fázisban minden egyes egyéni választókerületben a még talpon álló ellenzékiek beállnak a legesélyesebb mögé, s így alakítják ki az 1 vs 1-et. De lehet ezt kombinálni azzal, hogy helyi viszonyok függvényében addig külön-külön, vagy együtt gyepálják a helyi Fideszest.
A kampánytámogatási tv értelmében az egységes lista 1 párt, így max 600 mill támogatást kaphat nagyjából. Ha külön-külön létező listák vannak az "ernyő" alatt, az ennyiszer 600, vagy 3-4-500, függően attól, ki mennyi egyéni jelöltet tud kiállítani. 600 mill. vs. 2,5-3 milliárd (hasra ütöttem, mert fassetudja melyik párt mennyi jelölt kiállítására lenne képes. Kevesebb számú frakció=nagyobb méretű frakciók a szervezettséggel rendelkezőknek. A potyautasokat most hagyjuk, ennek eklatáns példája a Párbeszéd. Az gyakorlatilag most egy parazita az ellenzéki gazdatesten.
Én csak ezekre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek a dilemmák most. Nem véletlen, hogy Ferenc testvér nem rohan az egységes listával.
Sztem.
Fungus
Ez nem igaz. Épp most változtatott a Fidesz a szabályokon: ha vki csak 105 jelöltet állít akkor max 150 misit kap. Ugye ezt épp arra a lehetőségre hoztak ha két listát állított volna az ellenzék. Ha meg kevesebb jelölt van a pártnak akkor még jobban csökken. Szóval ennek a mateknak fuss neki újra …
csebi
 net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300087.tv
A jogszabály mai napon ( 2022.01.13. ) hatályos állapota.
3 és 5§
Fungus
Bocs rosszul olvastam azonnalis cikket. Szóval ha 105 jelölt van akkor bukik az adott lista 150 misit. Viszont partlistat csak akkor lehet leadni ha 71 helyen indít jelöltet az adott part/szövetség. Ergo ha csak kettő lista lenne akkor is 36 helyen egymás ellen versenyeznenek a listák ami még ráadásul a töredék szavazatok miatt is nagyobb szivas.
Fentiekből következik h az ellenzéket nem a kampánytámogatás érdekli hanem választást akar nyerni. Végre egy szövetség amit nem a pénz érdekli.
csebi
Rofl, az ultimate penz érdekli ugy erted 🤣
davemayer
Egy ilyen kommentre én is csak az ironia eszközét használtam. Mert mi mást lehet arra mondani h az ellenzék miért nem indul úgy h bár több kampánytámogatást kapna mint így de esélye sem lenne nyerne. Tudom h Orbán és Fungus is olyan parlamenti ellenzékről álmodik mint amilyen Vucicnak van Szerbiában de még nem itt tartunk. Bár heti válaszos srác mondta h Szerbia az a hely ahogy Magyarország fog 5 év múlva kinézni szóval eljöhet ez is.
csebi
Márbocs, de nem álmodom én semmilyen ellenzékről. Illetve mégis, abban az értelemben, ha kompetitív, felkészült, világos szakpolitikai irányvonalakkal rendelkező ellenzék lenne. Ahhoz - szimpla szavazóként is - lehetne igazodni rövid- s középtávon egyaránt. De ez? Most komolyan, milyen a jövőképed/jövőképetek? (azon kívül, hogy Orbán és a sleppje eltakarítva, alkotmány felfüggesztve). Egy qausi "amerikai porszívóügynök" hadar zavarodottan az ATV-ben a zsidózása felkérdezése miatt? Miért is hadar annyira? mert érzi, hogy q.a nagy gáz van, a saját fassága miatt. Mindez egy "baráti tv"-ben, szűk három hónappal a választás előtt. Epic....
Fungus
Én leírtam többször h nekem amúgy személyes okból mi lett volna az egyetlen elvarasom ami miatt szavaztam volna az ellenzékre, btw épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni szóval ez a “szamonkeresed” epic. De amúgy van kb 2-3 dolog ami perdöntő a szememben ami miatt meg mindig az ellenzék a jóval szimpatikusabb mint a Fidesz.
De akkor nézzük már h a Fidesznek milyen következetes szakpolitikai irányvonalai vannak, amiket számon kérsz. Semmilyen nincs. Csupán a mérések amik alapján vezetnek be dolgokat, de ezek sem következetesek ha kell két hét alatt egymásnak ellenkező dolgokat vezetnek be ha éppen ezt mutatják a számok.
csebi
épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni
Nem kell azonosulni senkivel, csak Önmagaddal....csak add Magad, s kész....tiszta lelkiismerettel húzd be az x-et, ide, vagy oda....teljesen rendben van. 😀 Vélemények, preferenciák mindenkinek megadatnak.
több mint 2 éve
MC12 New Orleans Saints 5 805
 lakmusz.444.hu/2022/01/15/orban-allitolagos-grazi-utjait-sem-marki-zay-sem-az-interneten-keringo-fotok-nem-tudjak-bizonyitani
Amadeus
A legnagyobb baj ezzel, az megintcsak a társadalmi károkozás, amit a Fidesz gyönyörűen csinál, és MzP látványosan folytatni kívánja. Mert mi történt itt? MzP élcelődött, gúnyolódott stb. Azon, hogy egy másik ember - az urban legend szerint, amiről az én ismereteim szerint az tudható, hogy még 2002-3 körül találta ki MSZP kampány csapata - pszichológushoz jár.

“[A]z állami egészségügyet akarjuk fejleszteni és nem Orbán grazi magánklinikás útjait akarjuk biztosítani”

Ugyan mi a franc köze van az állami egészségügy fejlesztésének a vélelmezett úthoz? Semmi. Egyszerűen rombolni akarja ov imázsát és mivel? Hogy pszichológushoz jár. Basszus, hát ha valami nyilvánvaló az az, hogy nem jár 😆 de ha járna akkor mi van? Abban az országban ahol ekkora probléma az alkohol, a borzasztó családi helyzetek, a ritka szar szülői minták én receptre írnám fel a pszichológust a magyar emberek 90%-nak. Erre jön az ellenzéki miniszterelnök-jelölt aki elvileg képviseli a baloldali - liberális - humanista elveket, belefingik a nullás lisztbe és a buzizás-zsidózás mellett urban legend terjesztő lett. Elég elolvasni a kommenteket, hogy mit gondolnak azokról akik pszichológushoz járnak. És elvileg ők a liberális - baloldali - humanista szavazók. Politikailag lehet ügyes húzás , sőt ez valószínűleg az is. De társadalmilag borzasztó káros.

Egy akármilyen oldali kezdő, fiatal politkus vagy közéleti szereplő hogy menjen el segítséget kérni pszichológushoz? Tudva, hogyha kiderül akkor ezt kapja. És kiderül. Mindig kiderül. Ergó nem megy, inkább elveri a gyereket este.

Szerkesztette: MC12

“Igen, a kurva anyád, szerintem. Mivel elmúltam hatéves, ezért MINDEN, bazdmeg, amit leírok, szerintem van, és ha véletlenül nem szerintem van, akkor majd oda fogom írni, ki szerint. Tanuld meg a nagybetűket és dögölj meg.” Széplábi.
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Megpróbálom összefoglalni: az ellenzék DK-n kívüli részének beárazása van, s ott is amatőrizmus van. Ferenc testvér és (a) DK már 2020 végén elérte a célját a közös listával. Mivel a legszervezettebb párt, azóta teljesen világos, hogy a DK lesz a jelenlegi ellenzéki/leendő kormányzati/ellenzéki térfélen a legerősebb alakulat. Tegye fel a kezét az, aki szerint egy tisztán Ferenc testvér irányította szervezet ebben a fázisban ilyen defektusokkal küszködne, mint a jelenlegi "pártszövetség"?
Nos, az már a többi alakulat (vezetésének) amatőrizmusa, hogy bevették az "egységes lista" dumáját. Simán levezényelhető lett volna egy ellenzéki "ernyőszervezet", vagy jelkép alatt egy koordinált együttműködésen alapuló előválasztás is. Ami a pártvezetők (értsd potenciális miniszterelnök-jelöltek) mellett a pártok és jelöltjeik támogatottságát is felmérte volna választókerületenként is, plusz a szervezeti erőt is, hogy ki hol lenne képes egyáltalán jelöltet állítani. Tiszta vizet lehetett volna önteni a pohárba, letisztultak volna erőviszonyok, s így a tárgyalások is. A választások előtti uccsó pillanatban meg mindenhol visszalépni a legesélyesebb jelölt mögé.
És itt jön még a feketeleves: az egységes lista az egységes lista. Az nem több, mint 1. Ajánlom figyelembe a kampánytámogatási törvényt. Most jönnek még a kemény tárgyalások, az 1/mennyiért. Eddig cicaharc volt. Ferencék túlélik, bármi van.
Sztem.
Fungus
Szóval azt mondod, az ellenzéknek azt kellett volna csinálni, amit 2018-ban? Mert ezt mondod lényegében.

Hát az k*vára bejött nekik 4 éve. 😀
peterk2005
igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ezt keri szamon. nyilvan o szemszogebol ertheto, hiszen egbol pottyant 2/3 volt a 2018as, most meg igy erre nincs nagy esely.
csebi
nem kértem én számon semmit 😀
csak úgy látszik nem kezeltétek helyén, vagy elsiklottatok afelett, hogy a letisztult erőviszonyokat követően a végső fázisban minden egyes egyéni választókerületben a még talpon álló ellenzékiek beállnak a legesélyesebb mögé, s így alakítják ki az 1 vs 1-et. De lehet ezt kombinálni azzal, hogy helyi viszonyok függvényében addig külön-külön, vagy együtt gyepálják a helyi Fideszest.
A kampánytámogatási tv értelmében az egységes lista 1 párt, így max 600 mill támogatást kaphat nagyjából. Ha külön-külön létező listák vannak az "ernyő" alatt, az ennyiszer 600, vagy 3-4-500, függően attól, ki mennyi egyéni jelöltet tud kiállítani. 600 mill. vs. 2,5-3 milliárd (hasra ütöttem, mert fassetudja melyik párt mennyi jelölt kiállítására lenne képes. Kevesebb számú frakció=nagyobb méretű frakciók a szervezettséggel rendelkezőknek. A potyautasokat most hagyjuk, ennek eklatáns példája a Párbeszéd. Az gyakorlatilag most egy parazita az ellenzéki gazdatesten.
Én csak ezekre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek a dilemmák most. Nem véletlen, hogy Ferenc testvér nem rohan az egységes listával.
Sztem.
Fungus
Ez nem igaz. Épp most változtatott a Fidesz a szabályokon: ha vki csak 105 jelöltet állít akkor max 150 misit kap. Ugye ezt épp arra a lehetőségre hoztak ha két listát állított volna az ellenzék. Ha meg kevesebb jelölt van a pártnak akkor még jobban csökken. Szóval ennek a mateknak fuss neki újra …
csebi
 net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300087.tv
A jogszabály mai napon ( 2022.01.13. ) hatályos állapota.
3 és 5§
Fungus
Bocs rosszul olvastam azonnalis cikket. Szóval ha 105 jelölt van akkor bukik az adott lista 150 misit. Viszont partlistat csak akkor lehet leadni ha 71 helyen indít jelöltet az adott part/szövetség. Ergo ha csak kettő lista lenne akkor is 36 helyen egymás ellen versenyeznenek a listák ami még ráadásul a töredék szavazatok miatt is nagyobb szivas.
Fentiekből következik h az ellenzéket nem a kampánytámogatás érdekli hanem választást akar nyerni. Végre egy szövetség amit nem a pénz érdekli.
csebi
Rofl, az ultimate penz érdekli ugy erted 🤣
davemayer
Egy ilyen kommentre én is csak az ironia eszközét használtam. Mert mi mást lehet arra mondani h az ellenzék miért nem indul úgy h bár több kampánytámogatást kapna mint így de esélye sem lenne nyerne. Tudom h Orbán és Fungus is olyan parlamenti ellenzékről álmodik mint amilyen Vucicnak van Szerbiában de még nem itt tartunk. Bár heti válaszos srác mondta h Szerbia az a hely ahogy Magyarország fog 5 év múlva kinézni szóval eljöhet ez is.
csebi
Márbocs, de nem álmodom én semmilyen ellenzékről. Illetve mégis, abban az értelemben, ha kompetitív, felkészült, világos szakpolitikai irányvonalakkal rendelkező ellenzék lenne. Ahhoz - szimpla szavazóként is - lehetne igazodni rövid- s középtávon egyaránt. De ez? Most komolyan, milyen a jövőképed/jövőképetek? (azon kívül, hogy Orbán és a sleppje eltakarítva, alkotmány felfüggesztve). Egy qausi "amerikai porszívóügynök" hadar zavarodottan az ATV-ben a zsidózása felkérdezése miatt? Miért is hadar annyira? mert érzi, hogy q.a nagy gáz van, a saját fassága miatt. Mindez egy "baráti tv"-ben, szűk három hónappal a választás előtt. Epic....
Fungus
Én leírtam többször h nekem amúgy személyes okból mi lett volna az egyetlen elvarasom ami miatt szavaztam volna az ellenzékre, btw épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni szóval ez a “szamonkeresed” epic. De amúgy van kb 2-3 dolog ami perdöntő a szememben ami miatt meg mindig az ellenzék a jóval szimpatikusabb mint a Fidesz.
De akkor nézzük már h a Fidesznek milyen következetes szakpolitikai irányvonalai vannak, amiket számon kérsz. Semmilyen nincs. Csupán a mérések amik alapján vezetnek be dolgokat, de ezek sem következetesek ha kell két hét alatt egymásnak ellenkező dolgokat vezetnek be ha éppen ezt mutatják a számok.
csebi
hmmm. nem tudom, milyen számon kérésről beszélsz? az én alapállásom messze áll bármiféle "számonkéréstől", asszem. Ha a mondottaimba ilyesmi értetik bele, azzal nem tudok mit kezdeni, az már az olvasó értelmezési keretrendszere. Alapvetően liberális vagyok, tölem aztán gondol bárki, amit akar.

Nos: a Fidesz szakpolitikai irányvonalait illetően: munkahelyteremtés, családtámogatás, a Covid-válságig strikt költségvetési (fiskális) politika? derengenek natán?
Fungus
belügyileg: migráció fenntartása
külügyileg: FDI bevonzás + ker kapcsolatok, Covid kapcsán minden potenciálisan elérhető hatékony oltás beszerzése
hadügyileg: Zrínyi-program, NATO-küszöb elérése a közeljövőben
Fungus
Mindezt (az előzőekkel együtt) nem azért ragadtam ki, mert egyetlenek lennének, hanem talán ezek azok, amik egy gerincet adnak egy kormányzati politikához, egyben egy koherens intézkedési csomagot jelentenek egy vízió mentén.
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Megpróbálom összefoglalni: az ellenzék DK-n kívüli részének beárazása van, s ott is amatőrizmus van. Ferenc testvér és (a) DK már 2020 végén elérte a célját a közös listával. Mivel a legszervezettebb párt, azóta teljesen világos, hogy a DK lesz a jelenlegi ellenzéki/leendő kormányzati/ellenzéki térfélen a legerősebb alakulat. Tegye fel a kezét az, aki szerint egy tisztán Ferenc testvér irányította szervezet ebben a fázisban ilyen defektusokkal küszködne, mint a jelenlegi "pártszövetség"?
Nos, az már a többi alakulat (vezetésének) amatőrizmusa, hogy bevették az "egységes lista" dumáját. Simán levezényelhető lett volna egy ellenzéki "ernyőszervezet", vagy jelkép alatt egy koordinált együttműködésen alapuló előválasztás is. Ami a pártvezetők (értsd potenciális miniszterelnök-jelöltek) mellett a pártok és jelöltjeik támogatottságát is felmérte volna választókerületenként is, plusz a szervezeti erőt is, hogy ki hol lenne képes egyáltalán jelöltet állítani. Tiszta vizet lehetett volna önteni a pohárba, letisztultak volna erőviszonyok, s így a tárgyalások is. A választások előtti uccsó pillanatban meg mindenhol visszalépni a legesélyesebb jelölt mögé.
És itt jön még a feketeleves: az egységes lista az egységes lista. Az nem több, mint 1. Ajánlom figyelembe a kampánytámogatási törvényt. Most jönnek még a kemény tárgyalások, az 1/mennyiért. Eddig cicaharc volt. Ferencék túlélik, bármi van.
Sztem.
Fungus
Szóval azt mondod, az ellenzéknek azt kellett volna csinálni, amit 2018-ban? Mert ezt mondod lényegében.

Hát az k*vára bejött nekik 4 éve. 😀
peterk2005
igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ezt keri szamon. nyilvan o szemszogebol ertheto, hiszen egbol pottyant 2/3 volt a 2018as, most meg igy erre nincs nagy esely.
csebi
nem kértem én számon semmit 😀
csak úgy látszik nem kezeltétek helyén, vagy elsiklottatok afelett, hogy a letisztult erőviszonyokat követően a végső fázisban minden egyes egyéni választókerületben a még talpon álló ellenzékiek beállnak a legesélyesebb mögé, s így alakítják ki az 1 vs 1-et. De lehet ezt kombinálni azzal, hogy helyi viszonyok függvényében addig külön-külön, vagy együtt gyepálják a helyi Fideszest.
A kampánytámogatási tv értelmében az egységes lista 1 párt, így max 600 mill támogatást kaphat nagyjából. Ha külön-külön létező listák vannak az "ernyő" alatt, az ennyiszer 600, vagy 3-4-500, függően attól, ki mennyi egyéni jelöltet tud kiállítani. 600 mill. vs. 2,5-3 milliárd (hasra ütöttem, mert fassetudja melyik párt mennyi jelölt kiállítására lenne képes. Kevesebb számú frakció=nagyobb méretű frakciók a szervezettséggel rendelkezőknek. A potyautasokat most hagyjuk, ennek eklatáns példája a Párbeszéd. Az gyakorlatilag most egy parazita az ellenzéki gazdatesten.
Én csak ezekre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek a dilemmák most. Nem véletlen, hogy Ferenc testvér nem rohan az egységes listával.
Sztem.
Fungus
Ez nem igaz. Épp most változtatott a Fidesz a szabályokon: ha vki csak 105 jelöltet állít akkor max 150 misit kap. Ugye ezt épp arra a lehetőségre hoztak ha két listát állított volna az ellenzék. Ha meg kevesebb jelölt van a pártnak akkor még jobban csökken. Szóval ennek a mateknak fuss neki újra …
csebi
 net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300087.tv
A jogszabály mai napon ( 2022.01.13. ) hatályos állapota.
3 és 5§
Fungus
Bocs rosszul olvastam azonnalis cikket. Szóval ha 105 jelölt van akkor bukik az adott lista 150 misit. Viszont partlistat csak akkor lehet leadni ha 71 helyen indít jelöltet az adott part/szövetség. Ergo ha csak kettő lista lenne akkor is 36 helyen egymás ellen versenyeznenek a listák ami még ráadásul a töredék szavazatok miatt is nagyobb szivas.
Fentiekből következik h az ellenzéket nem a kampánytámogatás érdekli hanem választást akar nyerni. Végre egy szövetség amit nem a pénz érdekli.
csebi
Rofl, az ultimate penz érdekli ugy erted 🤣
davemayer
Egy ilyen kommentre én is csak az ironia eszközét használtam. Mert mi mást lehet arra mondani h az ellenzék miért nem indul úgy h bár több kampánytámogatást kapna mint így de esélye sem lenne nyerne. Tudom h Orbán és Fungus is olyan parlamenti ellenzékről álmodik mint amilyen Vucicnak van Szerbiában de még nem itt tartunk. Bár heti válaszos srác mondta h Szerbia az a hely ahogy Magyarország fog 5 év múlva kinézni szóval eljöhet ez is.
csebi
Márbocs, de nem álmodom én semmilyen ellenzékről. Illetve mégis, abban az értelemben, ha kompetitív, felkészült, világos szakpolitikai irányvonalakkal rendelkező ellenzék lenne. Ahhoz - szimpla szavazóként is - lehetne igazodni rövid- s középtávon egyaránt. De ez? Most komolyan, milyen a jövőképed/jövőképetek? (azon kívül, hogy Orbán és a sleppje eltakarítva, alkotmány felfüggesztve). Egy qausi "amerikai porszívóügynök" hadar zavarodottan az ATV-ben a zsidózása felkérdezése miatt? Miért is hadar annyira? mert érzi, hogy q.a nagy gáz van, a saját fassága miatt. Mindez egy "baráti tv"-ben, szűk három hónappal a választás előtt. Epic....
Fungus
Én leírtam többször h nekem amúgy személyes okból mi lett volna az egyetlen elvarasom ami miatt szavaztam volna az ellenzékre, btw épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni szóval ez a “szamonkeresed” epic. De amúgy van kb 2-3 dolog ami perdöntő a szememben ami miatt meg mindig az ellenzék a jóval szimpatikusabb mint a Fidesz.
De akkor nézzük már h a Fidesznek milyen következetes szakpolitikai irányvonalai vannak, amiket számon kérsz. Semmilyen nincs. Csupán a mérések amik alapján vezetnek be dolgokat, de ezek sem következetesek ha kell két hét alatt egymásnak ellenkező dolgokat vezetnek be ha éppen ezt mutatják a számok.
csebi
hmmm. nem tudom, milyen számon kérésről beszélsz? az én alapállásom messze áll bármiféle "számonkéréstől", asszem. Ha a mondottaimba ilyesmi értetik bele, azzal nem tudok mit kezdeni, az már az olvasó értelmezési keretrendszere. Alapvetően liberális vagyok, tölem aztán gondol bárki, amit akar.

Nos: a Fidesz szakpolitikai irányvonalait illetően: munkahelyteremtés, családtámogatás, a Covid-válságig strikt költségvetési (fiskális) politika? derengenek natán?
Fungus
belügyileg: migráció fenntartása
külügyileg: FDI bevonzás + ker kapcsolatok, Covid kapcsán minden potenciálisan elérhető hatékony oltás beszerzése
hadügyileg: Zrínyi-program, NATO-küszöb elérése a közeljövőben
több mint 2 éve
Törölt felhasználó
Megpróbálom összefoglalni: az ellenzék DK-n kívüli részének beárazása van, s ott is amatőrizmus van. Ferenc testvér és (a) DK már 2020 végén elérte a célját a közös listával. Mivel a legszervezettebb párt, azóta teljesen világos, hogy a DK lesz a jelenlegi ellenzéki/leendő kormányzati/ellenzéki térfélen a legerősebb alakulat. Tegye fel a kezét az, aki szerint egy tisztán Ferenc testvér irányította szervezet ebben a fázisban ilyen defektusokkal küszködne, mint a jelenlegi "pártszövetség"?
Nos, az már a többi alakulat (vezetésének) amatőrizmusa, hogy bevették az "egységes lista" dumáját. Simán levezényelhető lett volna egy ellenzéki "ernyőszervezet", vagy jelkép alatt egy koordinált együttműködésen alapuló előválasztás is. Ami a pártvezetők (értsd potenciális miniszterelnök-jelöltek) mellett a pártok és jelöltjeik támogatottságát is felmérte volna választókerületenként is, plusz a szervezeti erőt is, hogy ki hol lenne képes egyáltalán jelöltet állítani. Tiszta vizet lehetett volna önteni a pohárba, letisztultak volna erőviszonyok, s így a tárgyalások is. A választások előtti uccsó pillanatban meg mindenhol visszalépni a legesélyesebb jelölt mögé.
És itt jön még a feketeleves: az egységes lista az egységes lista. Az nem több, mint 1. Ajánlom figyelembe a kampánytámogatási törvényt. Most jönnek még a kemény tárgyalások, az 1/mennyiért. Eddig cicaharc volt. Ferencék túlélik, bármi van.
Sztem.
Fungus
Szóval azt mondod, az ellenzéknek azt kellett volna csinálni, amit 2018-ban? Mert ezt mondod lényegében.

Hát az k*vára bejött nekik 4 éve. 😀
peterk2005
igen, en is ezen gondolkoztam, hogy ezt keri szamon. nyilvan o szemszogebol ertheto, hiszen egbol pottyant 2/3 volt a 2018as, most meg igy erre nincs nagy esely.
csebi
nem kértem én számon semmit 😀
csak úgy látszik nem kezeltétek helyén, vagy elsiklottatok afelett, hogy a letisztult erőviszonyokat követően a végső fázisban minden egyes egyéni választókerületben a még talpon álló ellenzékiek beállnak a legesélyesebb mögé, s így alakítják ki az 1 vs 1-et. De lehet ezt kombinálni azzal, hogy helyi viszonyok függvényében addig külön-külön, vagy együtt gyepálják a helyi Fideszest.
A kampánytámogatási tv értelmében az egységes lista 1 párt, így max 600 mill támogatást kaphat nagyjából. Ha külön-külön létező listák vannak az "ernyő" alatt, az ennyiszer 600, vagy 3-4-500, függően attól, ki mennyi egyéni jelöltet tud kiállítani. 600 mill. vs. 2,5-3 milliárd (hasra ütöttem, mert fassetudja melyik párt mennyi jelölt kiállítására lenne képes. Kevesebb számú frakció=nagyobb méretű frakciók a szervezettséggel rendelkezőknek. A potyautasokat most hagyjuk, ennek eklatáns példája a Párbeszéd. Az gyakorlatilag most egy parazita az ellenzéki gazdatesten.
Én csak ezekre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy ezek a dilemmák most. Nem véletlen, hogy Ferenc testvér nem rohan az egységes listával.
Sztem.
Fungus
Ez nem igaz. Épp most változtatott a Fidesz a szabályokon: ha vki csak 105 jelöltet állít akkor max 150 misit kap. Ugye ezt épp arra a lehetőségre hoztak ha két listát állított volna az ellenzék. Ha meg kevesebb jelölt van a pártnak akkor még jobban csökken. Szóval ennek a mateknak fuss neki újra …
csebi
 net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1300087.tv
A jogszabály mai napon ( 2022.01.13. ) hatályos állapota.
3 és 5§
Fungus
Bocs rosszul olvastam azonnalis cikket. Szóval ha 105 jelölt van akkor bukik az adott lista 150 misit. Viszont partlistat csak akkor lehet leadni ha 71 helyen indít jelöltet az adott part/szövetség. Ergo ha csak kettő lista lenne akkor is 36 helyen egymás ellen versenyeznenek a listák ami még ráadásul a töredék szavazatok miatt is nagyobb szivas.
Fentiekből következik h az ellenzéket nem a kampánytámogatás érdekli hanem választást akar nyerni. Végre egy szövetség amit nem a pénz érdekli.
csebi
Rofl, az ultimate penz érdekli ugy erted 🤣
davemayer
Egy ilyen kommentre én is csak az ironia eszközét használtam. Mert mi mást lehet arra mondani h az ellenzék miért nem indul úgy h bár több kampánytámogatást kapna mint így de esélye sem lenne nyerne. Tudom h Orbán és Fungus is olyan parlamenti ellenzékről álmodik mint amilyen Vucicnak van Szerbiában de még nem itt tartunk. Bár heti válaszos srác mondta h Szerbia az a hely ahogy Magyarország fog 5 év múlva kinézni szóval eljöhet ez is.
csebi
Márbocs, de nem álmodom én semmilyen ellenzékről. Illetve mégis, abban az értelemben, ha kompetitív, felkészült, világos szakpolitikai irányvonalakkal rendelkező ellenzék lenne. Ahhoz - szimpla szavazóként is - lehetne igazodni rövid- s középtávon egyaránt. De ez? Most komolyan, milyen a jövőképed/jövőképetek? (azon kívül, hogy Orbán és a sleppje eltakarítva, alkotmány felfüggesztve). Egy qausi "amerikai porszívóügynök" hadar zavarodottan az ATV-ben a zsidózása felkérdezése miatt? Miért is hadar annyira? mert érzi, hogy q.a nagy gáz van, a saját fassága miatt. Mindez egy "baráti tv"-ben, szűk három hónappal a választás előtt. Epic....
Fungus
Én leírtam többször h nekem amúgy személyes okból mi lett volna az egyetlen elvarasom ami miatt szavaztam volna az ellenzékre, btw épp MZP miatt nem fogok rájuk szavazni mert a csavoval semennyire sem tudok azonosulni szóval ez a “szamonkeresed” epic. De amúgy van kb 2-3 dolog ami perdöntő a szememben ami miatt meg mindig az ellenzék a jóval szimpatikusabb mint a Fidesz.
De akkor nézzük már h a Fidesznek milyen következetes szakpolitikai irányvonalai vannak, amiket számon kérsz. Semmilyen nincs. Csupán a mérések amik alapján vezetnek be dolgokat, de ezek sem következetesek ha kell két hét alatt egymásnak ellenkező dolgokat vezetnek be ha éppen ezt mutatják a számok.
csebi
hmmm. nem tudom, milyen számon kérésről beszélsz? az én alapállásom messze áll bármiféle "számonkéréstől", asszem. Ha a mondottaimba ilyesmi értetik bele, azzal nem tudok mit kezdeni, az már az olvasó értelmezési keretrendszere. Alapvetően liberális vagyok, tölem aztán gondol bárki, amit akar.

Nos: a Fidesz szakpolitikai irányvonalait illetően: munkahelyteremtés, családtámogatás, a Covid-válságig strikt költségvetési (fiskális) politika? derengenek natán?