GM Lapszemle

11 feliratkozó

több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Az idei draftomon nem nagyon van mit elemezni, mindössze három late-round választásom volt, ami ha jobban utána járunk eddigi húzásaim segítségével, talán nem is olyan nagy csapás a franchise számára. Alant az első (2011-es) draftom értékelésével nézhetjük meg, hosszú távon mennyi segítséget jelentettek a felhasznált pickek.

2/4 Cleveland Browns (from Titans, Chargers): Leonard Hankerson, WR (Miami)
3 év, 14 kezdő meccs, alig ezer elkapott yard és 6 TD. Homer pick volt, kezdő WR-nek draftoltam, azt hiszem 2014-re kijelenthetjük, hogy a projekt besült. Egy idényt sem sikerült egészségesen befejeznie, a szerződése lejár, nem valószínű, hogy Sanchez hosszú távú célpontként számolhat vele. Szomorú 😕
Kit kellett volna helyette választanom: közvetlenül utána kelt el Nate Solder, akit akkoriban nagyon utáltam, de ha már WR jöhetett volna Randall Cobb vagy Torrey Smith is. Még szomorúbb. 😕
3/34 Cleveland Browns: Ahmad Black, SS (Florida)
Felültem a hypenak, nem kellett volna. Jelenleg már nincs csapata és már én is megváltam tőle, elcseréltem egy bizonyos Janzen Jacksonra, aki szintén hasonló sorsra jutott, hurrá!
Kit kellett volna helyette választanom: sokkal jobb söprögető nem lett volna utána sem, így leginkább a két választással később elkelt KJ Wright jött volna jól.
4/1 Cleveland Browns: James Brewer, OT (Indiana)
Tökre örültem mikor IRL a Giants vitte el, jó project lehetett volna, csak sajnos szar. Beljebb mozgatták guard pozícióba, volt pár meccs amin fontos szerepe volt, sajnos annyira itt sem vált be, de mint univerzális csere, visszaigazoltam.
Kit kellett volna helyette választanom: Jason Kelce a hetedik körben kelt el, mégis az egyik legtöbbre vitte az összes draftolt falember közül, still nem ártana nekem sem egy franchise center, mostanra leszarhattam volna, hogy "reach".
4/2 Cleveland Browns (from Buccaneers, Ravens): Colin McCarthy, ILB (Miami)
Rookie éve után nagyon bizakodó voltam, aztán persze egyből megsérült, azóta se tért vissza igazán 😕 RFA-ként még az idei évre megtartottam, csere LB-nek megteszi, pedig több volt benne.
Kit kellett volna helyette választanom: 4-3 LB-ből konkrétan az egész drafton kevés valóban bevált játékos volt, Wrightot mondtam az előbb, legyen akkor most Jordan Cameron (TE), aki a következő pickkel került a Billshez.
4/10 Cleveland Browns (from Falcons, Lions): Shareece Wright, CB (USC)
KEZDŐ! és az egyik legrosszabb az egész ligában, de hát már ez is valami 😀 hosszú távú szerződés köti a csapathoz és IRL is megkaphatja még az utolsó utáni lehetőséget, jó lenne ha nem is sérülne meg megint.
Kit kellett volna helyette választanom: ez volt az a draft ahol brián kívül mindenki bent hagyta Richard Shermant, 7/17 helyett jöhetett volna hozzám 😕
5/3 Cleveland Browns (from Seahawks): Joe Lefeged, SS (Rutgers)
Már akkor nagy röhögést váltott ki a pick, aztán IRL egész hasznos kiegészítő ember lett, innentől egyenes út vezetett a rendőrségi ügyhöz, névváltoztatáshoz, és a Jaguarshoz. Nem kapott RFA tendert.
Kit kellett volna helyette választanom: már feljebb is írtam, nem nagyon voltak használható safetyk a hátsó körökben, talán Will Hill (igaz az eltiltások nála is bejátszanak), őt azóta sikerült is megszerezni :3
5/7 Cleveland Browns (from Seahawks): Alex Green, RB (Hawaii)
A legnagyobb steal-em volt, sajnos IRL a Packers nem tudta kihasználni az adottságait, akárcsak a Jets, nem hosszabbítottam vele.
Kit kellett volna helyette választanom: Stevan Ridley, a kör másik felében talált gazdára, sajnos nem nálam.
7/2 Cleveland Browns: Andre Smith, TE (Virginia Tech)
Nulla elkapás, bár még a csapatok közelében csinál valamit, nálam már szerintem a következő évet sem élte meg.
Kit kellett volna helyette választanom: Cameron már "jött" összekötőnek, talán Denarius Moore lett volna a legjobb elérhető opció.
7/34 Cleveland Browns: Damien Berry, RB (Miami)
Super Bowl győztes, noha nem kapott lehetőséget a Ravensben, előszezon meccseken volt pár villanása, de már ezt sem nálam élte meg.
Kit kellett volna helyette választanom: DeJon Gomes egy fostalicska, de a maradék 5 delkivens még idáig sem vitte, örülnék ha az utolsó pickeim csak ennyire lennének szarok 😀
több mint 9 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 272 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Broncos

1/15 Tom Savage, QB
Igazi frencsájz irányító, pár évig tanul Ratyiburger mögött és SB-be vezeti a csapatot. Csoda, hogy eddig csúszott.

3/13 Seantrel Henderson, OT
Sokoldalú falember, aki Colorado államban nagyon jól fogja érezni magát a magaslati levegő miatt.

4/19 Michael Schofield, OG
Balhés falember, börtönéveiről a FOX sorozatot készített.

5/18 Michael Sam, OLB
Elit passrusher és vizesfiú.

5/34 Larry Webster, DE/TE
Az egyik legsokoldalúbb játékos a drafton, hiszen irányítót is tud siettetni, valamint elkapni is tud, igazi steal az 5. kör végén.

6/17 Adham Talaat, DE
Remek falember és Al-kaida ügynök.

7/16 Robert Godhigh III, RB
A Mile Highban és Coloradoban ilyen névvel istenien fog játszani.

7/41 Ricky Tjong-A-Tjoe, DT
A támadófalemberek és a kommentátorok réme. A CBSsports listáján az előkelő 677. helyen van.

Tökéletes, franchise-t meghatározó draft volt ez, rengeteg Pro Bowlerrel és future HOF játékossal.
A+


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 9 éve
Rajna Tennessee Titans 7 823 — Nega Scott
Titans

1/9 Teddy. Igazából onnantól kezdve, hogy Stafford nem jött össze, ez volt a célom, Johnny Foci meg Bortles sem érdekeltek különösebben. Lehet, hogy új Geno lesz, de én nem látom benne a bustot nyilvánvaló hiányosságai ellenére se. Így jövőre is lesz olcsó QB, ami a cap management legfontosabb része. Locker lejár, ha jó lesz, akkor drága lenne megtartani, ha rossz, akkor meg úgyis mindegy, szóval kell az utánpótlás, ilyen jó lehetőség (jó pick, jó prospect) pedig valsz jövőre nem lesz. A falban így még maradt egy lyuk, amit egy túlfizetett Howarddal oldottam meg, de a jövő évi 3+4+Robinson for Teddy+Howard nekem jó biznisz.

3/28 Mewhort. Bár Howarddal betömtem a tátongó lyukat, azért itt Mewhort kihagyhatatlan volt. Remélhetőleg Boothe szintjét megugorja már újoncként is és akkor élből kezdő lehet akár guardként, akár tackle-ként.

6/28 Leno. Tapasztalt, ügyes, sokoldalú srác, elég sokat volt szerencsém látni, akár lehet belőle NFL kezdő is valamikor. Ilyenkor már csak az upside számít.

6/32 Shaq Richardson. Ugyanez, szerintem jó kis cornert lehet belőle faragni, meglátjuk az NFL-ben bárki egyetért-e.

7/11 Fowler. Smallwood pont előttem ment ki, de Fowlerrel sincs sok bajom, belőle is ki lehet hozni valamit.

A lényeg Teddy és Mewhort, így azért a csapat különösebb hiányposzt nélkül vághat neki az alapszakasznak, és a jövő is meg van alapozva, ha Teddy nem lesz ordas bust.

több mint 9 éve
BD# Baltimore Ravens Miami Hurricanes 1 739 — Sa da tay!
Chiefs
1/1 Jadeveon Clowney, DE (South Carolina)
1/7 Jake Matthews, OT (Texas A&M)
2/4 Jordan Matthews, WR (Vanderbilt)
2/8 Austin Seferian-Jenkins, TE (Washington)
3/14 Travis Swanson,C (Arkansas )
7/25 Pat O'Donnell, P (Miami)

Az 1/1 megszerzésének a pillanatában már egyértelmű volt, hogy a draft legjobb játékosát fogom választani Clowney személyében. Szerencsére az azóta eltelt időszakban nem erőszakolt meg senkit, nem árult drogot még rákkonzervet sem tulajdonított el szóval be is húztam. Kerrigennel, Harrisonnal és Watt-al ultra brutális D-line-t sikerült összehozni. A secondary és a linebacker sor is a draft előtt kész volt, úgyhogy jöhetett az offense erősítés. Őszintén szólva nem hittem, hogy Robinson és Matthews is bent lesz a választásomnál, de így történt. Robinsonnak nagyobb az upside-ja és futásblokkolásban jobb ugyan, de Kansas falván nem ezt fogjuk erőltetni passz buzi offense-be jobban illik és RT-ként számolok egyenlőre vele, ahol még jobb is a teljesítménye, mint vakoldalon. Kiváló játékosnak tartom nagy erőssége lesz az újraformált támadófalamnak. Második körben Wr-TE kombót akartam, ha Robinson még elérhető lett volna valószínű őt viszem, de Ádi feltrade-elt érte így maradt a másik nagy kedvencem Jordan Matthews, akit annyira nem hypolnak, nem is értem miért más WR classban sima első körös tehetség. Megatron túloldalán lubickolhat, majd. ASJ-t tartom a draft 2. legjobb TE-jének itt sem gondoltam, hogy ő és Amaro is elérhető lesz, de így alakult és a Whasington kosarasát vittem Flacco legnagyobb örömére. A 3. körben már nem voltam teljesen beszámítható állapotban, itt Hudson mögé húztam backupot, hogy egy évig tanuljon aztán meglátjuk mi lesz Hudson sorsa a következő offseason-ben. Itt jöhetett volna még egy WR, de kivitték előlem a kiszemeltjeimet( mondjuk M.Bryant-et pont nem, de valamiért úgy gondoltam, hogy már elkelt 😀 ). Utolsó körben a szép nevű Van Der Kamp-ot szerettem volna, de már nem volt elérhető így jött a homer pick Pat O'Donnell, ennyi. Összességében minden posztra azt a játékost sikerült választanom, akiket kinéztem draft előtt úgyhogy teljesen elégedett vagyok.
több mint 9 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 723 — Keep pounding
Carolina Panthers:

1/11 Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
2/10 Jace Amaro, TE (Texas Tech)
2/28 Kareem Martin, DE (North Carolina)
3/11 Bishop Sankey, RB (Washington)
4/4 Jaylen Watkins, CB (Florida)
4/12 Jackson Jeffcoat, DE (Texas)
5/21 Christian Kirksey, LB (Iowa)
6/10 TJ Jones, WR (Notre Dame)
7/9 Jerick McKinnon, RB (Georgia Southern)

Igen csekély felkészüléssel és komoly tervek nélkül vágtam neki a draftnak, úgy voltam vele, majd csak alakul valahogy. Már az első pickemmel sem nagyon tudtam mit kezdjek, nyilván célszerű lett volna a három top irányító valamelyikét elcsípni, vagy passrushert szerezni, de at Ilyen irányú elképzeléseim hamar kudarcba fulladtak- Bár tulajdonképpen Donalddal sztem jól jártam, Dareusszal el lesznek belül ha minden jól megy, csak volt 5-6 nagyobb lyuk a rosteremen, mint a DT, de úgy voltam vele csúnyán nagyot nem kéne reachelni, amikor úgyis átépítem az egész csapatot. Ezek után elkezdtem kérdezősködni feltrade ügyében, ha Shazier csúszott volna még egy kicsit Newmannel sztem sikerült is volna nyélbe ütni egy üzletet, Höri azonban elvitte, így ebből sem lett semmi. A második kör elején Seferian-Jenkins lett a kiszemelt, persze két pickkel előttem elvitte a Chiefs, így Amaro maradt, meglátjuk mi lesz belőle. Itt gondolkoztam még esetleg elkapón is, de nem volt benn olyan prospect, aki sztem igazán megérte volna, illetve bíztam benne, hogy WR később is lesz használható, a TE class jóval vékonyabb, így esett a Texas Tech playára a választás. Ezek után muszáj volt DE után nézni, a két harmadik kör eleji pick ideálisnak is tűnt hozzá, itt egyértelműen Kareem Martin volt az elsőszámú célpont, aki szerintem igen alulértékelt, úgy gondolom, hogy Clowney után a második legjobb 4-3-as DE prospect a drafton. De itt volt még néhány vészmegoldás is, őket azonban elkezdték kihúzkodni, így nem voltam biztos benne, hogy Martin eljut-e hozzám 3/9-ig, feljöttem érte 13 helyet, 2/28-ra el is sikerült vinni. Futó poszton is szükség volt vérfrissítésre, és örömmel konstatáltam, hogy egyáltalán nincs kereslet irántuk, egyedül Höri húzta be Masont, még Hyde is benn volt a harmadik kör elején, egészen addig, amíg a Texans fel nem jött érte... Három pickkel előttem vitte el Ádi, tököm tele volt, mindegy, összességében Sankey is jó érték volt itt, jól ki is egészítik egymást Stewarttal (már ha egészséges). Ezek után a LB sorba, vagy a secondarybe kerestem embert, Telvin Smith volt az első számú kiszemelt, ki is ment előttem 5 pickkel, Jaylen Watkins volt a B opció, őt sikerült elvinni. Mivel QB-m továbbra sem volt (nem is lett 😀 ) gondoltam bepróbálom Mettenbergert a 4. körben, nagyot nem bukhatok, Igor persze elvitte Newton mögé két választással előttem. Mondjuk ez annyira nem zavart, mint a korábbiak, pláne, hogy Jeffcoat még benn volt és bár már vittem egy DE-et korábban, a draft előtt nem állt messze tőlem a gondolat, hogy két embert is kiválasszak erre a posztra, ráadásul kifejezetten más stílusúak, így ha minden jól megy bőven elférnek majd egymás mellett (arról nem is beszélve, hogy egy normális kezdő DE-em nincs, lesz két redshirted freshman illetve a most draftoltak). Ezek után már komoly illúzióim nem voltak, három kiszemeltem volt a hátsó körökre, mindhárom igen hamar kiment (Hurst, Lyerla, Boyd - utóbbi kettővel előttem), így húztam egy-egy szerintem az adott helyen jó értéket képviselő LB-t és WR-t (Kirksey és Jones), az utolsó körben pedig egy zsákbamacska futót (McKinnon), abból úgy sem lehet elég, hátha beválik. Ahhoz képest, hogy a korábbi években mennyi energiát fordítottam a prospectek feltérképezésébe és arra, hogy felmérjem ki milyen hiányposztokkal rendelkezik - most pedig kb. semmi időm nem volt rá - sztem nem is lett olyan rossz, pláne ha még kis szerencsém is lett volna és nem viszik el előlem a kiszemelt játékost pár hellyel korábban. De nem lehetek telhetetlen, húztam három komoly potenciállal rendelkező embert a védőfalba, egy-egy jónak ígérkező futót és TE-t, jövőre szerzünk valahonnan egy irányítót és meg is leszünk 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 9 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 759 — 49ers GM
49ers:

4/14: Christian Jones, LB (Florida State)
6/22: Khairi Fortt, LB (California)
7/26: Trey Burton, TE (Florida)

Erről a draftról nem kell regényt írni, azt megfogadtam, hogy többet nem fogom eltrédelni az összes pickemet az elejéről, mert k*rva unalmas a 4. körig várni. A rosteren egyetlen lyuk volt, csere LB kellett, mert ugyan a 3 kezdő posztra a Mason Foster-D'Qwell Jackson-Zach Brown trió elfogadható, mögöttük a Rivers-Herzlich-Kyle Wilber triótól azért nem voltam elájulva. Jobban szerettem volna a másik Florida State LB-t, de mivel Höri halálba hype-olta, így várható volt, hogy nem csúszik le hozzám, így maradt Jones, aki cserébe sokkal univerzálisabb játékos, mint Telvin Smith, simán el tudom képzelni, hogy kezdő lesz az NFL-ben.
Fortt és Burton személyében low risk - high reward szemlélettel próbáltam menni, mert annyira tele van a rosterem a jövő évre is, hogy nem megbízható cserének és spec.teamernek kerestem embert. Ha bejönnek és jók lesznek, akkor lesz helyük, ha nem, akkor mennek a levesbe, középszer nem kell.

több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 566
Houston Texans Draft Class 2014

Csoportonkénti értékelésbe idén nem kezdek bele (remélhetőleg azért valaki vállalja majd), ami szabadidőt arra fordítanék, az most megy a Madden roster alakítgatására, a saját draft classomról viszont írnék néhány sort, hogy kit miért választottam, melyik játékostól mit várok, hol húztam volna vagy utólag hol húznék mást, stb.


1/30. (for 2/17. + 3/10.) - Allen Robinson, WR (Penn State)
Lényegében mióta elkezdtem összeállítani a boardomat (a combine után), azóta Robinson volt az első számú kiszemeltem, sokáig nem is volt normális B tervem arra az esetre, ha nem tudnám őt draftolni. (A draft előtt top 20-as csapatokkal egyeztettem trade-ről, Beckhamet célozva, de utólag egyáltalán nem bánom, hogy maradtam az eredeti elképzelésemnél.)
Robinsont illetően az egyetlen komolyabb kérdőjel a sebessége volt, a combine-on pedig nem tudott meggyőző 40 yardos idővel előállni (4.60), így a PSU ásza egy időre „feledésbe merült”. Az április eleji pro day-én aztán már 4.42 és 4.47 közötti idővel mérték 40 yardon, amivel tulajdonképpen el is oszlatott minden vele kapcsolatos kétséget. Engem speciel addig se zavart a korántsem elit sebessége, mert amit azon túl kínál...
Külső elkapó számára prototípus méret, emellé kellően fizikális, így press coverage-től sem jön zavarba, fantasztikus emelkedés, tömegben is jól kap el, kiváló vision, igazi YAC-gyár, playmaker képességeket is csillogtatott. Nem droppol, nincsenek karakterproblémák, clutch játékos (lásd Michigan elleni meccs tavalyról). Az utóbbi két évben úgy hozott össze 174 elkapást és 2445 yardot, hogy finoman szólva sem az FBS legjobb irányítói dobáltak neki (előbb McGloin, majd Hackenberg, aki ugyan elit recruit volt, de mégiscsak egy true freshmanről beszélünk). O’Brien pro-style rendszere révén komplex, NFL-szintű route tree-t alkalmazott már college-ban is, ennek is nagyban köszönhetően szerintem neki lesz az egyik legnagyobb impactje a rookie elkapók között.
Robinson egy átlagos WR classban tükörsima első körös pick lenne, de nem kizárt, hogy még az idei felhozatalban is elviszi valaki az első napon. Eddig egy stabil második körös prospect volt, de úgy tűnik, a pro day-e után hirtelen az NFL-csapatok is feleszméltek, az első és második kör határához közel pozícionált receiver needes gárdáktól, illetve olyanoktól, akik trade esetén azon a környéken mozoghatnak, az utóbbi időben elég komoly figyelmet kapott Robinson. A két pennsylvaniai alakulat már a pro day-ére is vezetőedzőstül küldött stábot, a Lions is nemrég hívta workoutra, a Panthers FO pedig csak most beszélt meg vele sietve egy amolyan last-minute találkozót, és nyilván Riveráék sem a 2/28-as draftjogukkal céloznák őt. Szóba jöhet szerintem még akár az IRL Texans is, O’Brien ismeri őt, és elég sokat hangoztatta, hogy lehetne erősíteni a csapat WR-állományát. De ha a Steelers draftolja, az se baj. 😊
Ezek után felesleges is mondanom, hogy Robinsontól én sokat várok; úgy számolok, hogy hosszú távon mind IRL, mind nálam minimum ütős második számú elkapó lesz - hangsúlyozom, minimum.


2/6. - Gabe Jackson, OG (Mississippi State)
Szinte biztosra veszem, hogy IRL őt ennél később fogják draftolni - ha Larry Warfordot tavaly a harmadik kör elejéig hagyták csúszni, akkor ez Jacksonnal is megtörténhet -, de el kellett itt vinnem, mert ezután jó néhány OG needes csapat volt soron (ezért is tradeltem 1/30-ra 2/17 + 3/10-ért, nem 2/6 + 4/2-ért), a Su’a-Filo - Jackson - Bitonio trió után pedig jókora talent dropoff van a guardoknál. Minőségi OG-t pedig mindenképpen draftolni akartam, mert noha Jonathan Cooperből ideális esetben franchise játékos lesz, rajta kívül csak Brian Waters állt rendelkezésemre, aki már öreg, egy évnél nem nagyon van benne több, illetve Lance Louis van még itt, aki ugyan az IRL Coltsnál még kezdőbe is verekedheti magát, de ő sem egy istenadta talentum.
Így aztán Jackson lett a választott, akit a draft előtt is kinéztem magamnak erre a pickre, és aki szigorúan a draftpozíció tekintetében alighanem reach lesz IRL-hez képest, de egy stabil kezdő guard ennyit simán megér. Márpedig afelől nincs kétségem, hogy Jacksonnak megvannak a kvalitásai ahhoz, hogy első naptól kezdő legyen a profik között, főként ha az offseasonben a passzblokkolásának feljavítása terén is komolyabb eredményt érnek el - bár nem mintha gyengélkedne a játék ezen elemében, run blockingban pedig egyenesen egy szörnyeteg. Nálam mindenesetre nem kerül egyből a mélyvízbe, lesz egy éve tanulni Waters mögött.


3/8. (for 4/2. + 5/1. + 2015/4) - Carlos Hyde, RB (Ohio State)
RB-k tekintetében nincs komolyabb név a rosteremen, csupa első-másodéves játékos (Cadet a legrutinosabb a maga két profi idényével), akik a most következő szezonban juthatnak jóval nagyobb szerephez, mint eddig, de úgy voltam vele, hogy egy olyan csapatnál, amelyik a rebuilding első évében jár, ez bőven belefér (és amúgy is pass-heavy offense-t képzeltem el), így nem kezeltem égető needként a running backet. Mindenesetre számoltam olyan lehetőséggel, hogy ha a fő kiszemeltekről lecsúszok, akkor behúzom Hyde-ot a második kör elején, de azt álmomban sem gondoltam volna, hogy a class (majdnem-)konszenzusos nr. 1 RB-je még a harmadik kör elején is elérhető lesz. A harmadik kör közepére terveztem feltradelni 4/2-ről, még csak nem is RB-ért, de amikor láttam, hogy az „idei Le’Veon Bell” még bent van, no brainer volt, hogy jönni kell érte.
Mi mást mondjak még? Nagyon meg lennék lepve, ha nem Hyde lenne az elsőként kiválasztott RB a drafton, és ne vinné el valaki legkésőbb a második kör közepén. Igazi power back, ugyanakkor a sebessége is abszolút rendben van, nagyon jó elkapó, passzblokkolásban szintén átlagon felüli. Összegezve, mindent tud, amit egy all-down backnek tudnia kell.


4/34. - Kevin Norwood, WR (Alabama)
Amire már fentebb is utaltam, eredetileg Bruce Ellingtonért mentem volna fel a harmadik kör közepére, de a Hyde-trade értelemszerűen kilőtte ezt a lehetőséget (grat. Fucu, az egész draft egyik legnagyobb stealje szerintem), így behúztam Norwoodot, akire Ellington alternatívájaként tekintettem, és aki egyébként is az elérhető legjobb játékos volt ezen a ponton a boardom szerint. Meg persze homer pick is, de voltak ennél sokkal jobb érvek a draftolása mellett.
Kezdve azzal, hogy kevés annyira clutch elkapót láttam, mint ő, a legnagyobb meccseken rendre megvillant. A robbanékonysága nem az igazi, de cserébe remek route futó, és nagyon biztosak a kezei, még a nehezebb elkapásoknál is. Sokszor aggatják rá mint negatívum, hogy possession receiver, de azt azért érdemes tudni, hogy a combine-on 4.48 alatt futotta a 40 yardot.
A Patriots mutatta talán a legnagyobb érdeklődést iránta a pre-draft process alatt; leginkább azt emelik ki, hogy az átlagon felüli játékintelligenciája miatt lenne jó fit a hazafiaknál (option route-ok, stb. miatt). Akkor se szomorkodnék, ha az 5. kör tájékán elvinné Belichick, de kétséges, hogy mekkora szerephez juthatna ebben a WR corpsban; vannak azért ennél jobb alternatívák is számára, azonnali játékidő szempontjából mindenképpen. A Giants illetékesei a combine-on találkoztak vele, a Browns és a Panthers stábja a pro day alkalmával nézte meg tüzetesebben, míg az Eagles és a Rams privát workoutra is elhívta. Maga Norwood például egy ilyet is elhintett korábban: ”Carolina told me they really like me and hope I won't get picked before they pick me.”
Szurkolok neki, most már nem csak azért, mert egykori Tide-játékos. 😊


5/35. - Craig Loston, S (LSU)
BPA pick volt, de egyébként is jól jött egy korrektebb project safety a PS-be, mert erre a szezonra ugyan még van egy elfogadható safety párosom, de Mike Adams már nem mai gyerek.
Lostonnak lényegesen jobb éve volt 2012-ben, amikor egy bizonyos Eric Reid mellett játszhatott, mint tavaly; rögtön vissza is vettek a hype-ból, amit nyilván LSU-s defensive back mivoltának is köszönhetett. Mindenesetre a játékában én súlyos negatívumokat nem véltem felfedezni, inkább a sok apróbb sérülése lehet az, ami miatt IRL is valószínűleg csak a hátsó körökben fogják kiválasztani. Klasszikus box safety, akiben megvan a potenciál, hogy idővel a profik között is kezdő kaliberű játékossá érjen - csak egészségesnek kell maradnia. Projectnek több, mint megfelelő.


6/2. - Isaiah Crowell, RB (Alabama State)
5/1-re vittem volna Charles Simst, majd miután ezt a picket elcseréltem, gondolkoztam rajta, hogy behúzom őt 4/34-re annak ellenére is, hogy így már nem tudnám PS-re tenni, de az álnok Habi keresztbetett ennek a tervnek. 😊 Lehet, hogy őt idehaza ugyanúgy benézte szinte mindenki, mint tavaly a Bell-Ball duót; simán el tudom képzelni, hogy Sims kimegy harmadik vagy akár második RB-ként a drafton. Posztja egyik legmagasabbra taksált (draft-eligible) játékosa volt a legutóbbi idény előtt, majd sokan megfeledkeztek róla a WVU pocsék szezonja miatt, de a pre-draft process alatt ismét bizonyított. Remek játékosnak tartom, elkapások terén egészen kiemelkedő, amit nyújt, de szó nincs arról, hogy egy szimpla change-of-pace back lenne, mindene megvan ahhoz, hogy feature backké váljon az NFL-ben is.
Tehát miután Simsről lecsúsztam (mondjuk így, hogy érkezett Hyde a harmadik körben, annyira azért nem bántam), maradt a másik sleeperem, Crowell. Aki könnyen lehet, hogy az egész class legtehetségesebb futója, az egyetlen „aprócska” bökkenő az, hogy a pályán kívüli dolgai elég komoly kétségeket vetnek fel vele kapcsolatban. Olyannyira, hogy minden bizonnyal IRL is csak az utolsó körök valamelyikében viszi el valaki, ha egyáltalán lesz olyan GM, aki áldoz rá draft picket. Bár a Burfict-eset után nem hiszem, hogy valaki ne lőne el rá legalább egy 7. körös cetlit, vagy ott van például Da’Rick Rogers, aki tehetsége alapján 1. kört érhetett volna, de a karakterproblémái miatt undrafted lett, ugyanezen okból az őt eredetileg leigazoló Bills is elküldte, most meg a Coltsnál Grigsonék körberöhögik a ligát.
A tehetség tehát Crowell esetében sem kérdéses, anno ötcsillagos recruit és SEC Freshman of the Year volt a Georgia színeiben, majd miután kirúgták, az Alabama State-re került, ahonnan ellentmondásos hírek érkeztek róla (egyesek méltatták a hozzáállását, mások szerint nem nagyon törődött azzal, mit mondanak neki az edzők). Ha fejben rendben lesz, nagy nyereség lehet; voltak olyan vélemények is (pl. a CBS-es Dane Brugler mondta ezt róla még márciusban), hogy off-field problémáktól mentesen az első körbe is beférne. Low risk, high reward; egy 6. körös cetlit bőven megért.


7/1. - Andrew Jackson, ILB (Western Kentucky)
Egy safety volt nála magasabban a boardomon, de arra a posztra korábban már jött Loston, így az utolsó pickemmel inkább egy LB projectet draftoltam.
Még a két évvel ezelőtti Alabama - WKU meccsen tetszett meg Jackson játéka, aki főleg futás ellen jeleskedik, példának okáért a 2011-es és 2012-es szezonban összesen 34.5 TFL-t jegyzett. Némi karakterprobléma is bejátszik, nem kizárt, hogy emiatt undrafted lesz, de egyáltalán nem reménytelen eset. Sokat kell még csiszolni a játékán, de remélhetőleg egy jó LB coach kezei alá kerül, aki kezdőként is elfogadható 3-4-es belső linebackert nevel belőle.
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 680 — tracker ember
Giants' draft class '14
1/17 Calvin Pryor, S (Louisville)
5/13 Dezmen Southward, S (Wisconsin)
6/19 E.J. Gaines, CB (Missouri)
7/18 Chris Watt, OG (Notre Dame)

Nem sikerült letradelni, így jobb híján behúztam Pryort. Southward és Gaines is nálam 4. körös minősítéssel villogott, szal nekik örülök. Watt meg ha felépül a térdsérüléséből kezdőmatéria.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 849 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Az idei Bears draft class.

2/9 Kony Ealy, DE (Missouri)
3/12 Jimmy Garoppolo, QB (Eastern Illinois)
3/27 Will Sutton, DT (Arizona State)
3/33 Telvin Smith, LB (Florida State)
4/11 Stanley Jean-Baptiste, CB (Nebraska)
5/5 Crockett Gilmore, TE (Colorado State)
5/10 Dri Archer, WR (Kent State)
5/27 Walt Aikens, CB (Liberty)
5/28 Brandon Linder, OG (Miami, Fl.)
6/9 Mike Davis, WR (Texas)
6/30 Jon Halapio, OG (Florida)
7/12 Cody Hoffman, WR (BYU)

Összességében elégedett vagyok, majdnem minden hiányposztra sikerült embert találni(bár lehet Zuttah majd kénytelen lesz idén guardot játszani, ez még TC alatt eldől), és volt néhány szerintem akár BAPnek is nevezhető pick is viszonylag korán (Sutton, Smith), akik remélhetőleg komoly playmakerekké válhatnak nálunk. Garoppolotól azt várom, hogy komoly kihívója és tényleges alternatívája legyen idén Scholesnak.

UDFAra van már 2 jelöltem is, remélem őket sikerül elhozni majd.
több mint 9 éve
shawnka Buffalo Bills Washington Huskies 15 112 — Tyrone Creek
Jets' draft class '14

1/10 Greg Robinson, OT (Auburn)
1/12 Eric Ebron, TE (UNC)
2/11 Kyle Van Noy, LB (BYU)
4/9 Kelcy Quarles, DT (South Carolina)
4/26 Ka'Deem Carey, RB (Arizona)
6/11 Michael Campanaro, WR (Wake Forest)
6/44 Ed Stinson, DE (Alabama)
7/10 Yawin Smallwood, LB (UConn)
7/36 Deion Belue, CB (Alabama)
7/44 Brett Smith, QB (Wyoming)

Az elmúlt napok arról szóltak, hogy Mosley vagy Shazier jöjjön az első pickkel, erre az ölembe hullik az öreg Greg. Ebron, KVN kurvajók, Quarles viszont fura, hogy nem ment ki korábban, Carey vészmegoldás volt, mert McCarront pont előttem vitte ki bria. Campanaro annyira nem tetszik, de akartam egy ilyet. Stinson és Picifa itt elég jónak tűnik, Belue a fiatal Tony Carter, Smith meg már tökmindegy volt, de nincs Sammy B mögött senki.
több mint 9 éve
Egon bá New England Patriots 1 105 — Saints GM
Saints new faces:

4/24 Devonta Freeman, RB (Florida St.)
4/30 David Fales, QB (San Jose St.)
5/6 Brandon "BOOOOOOOOOOOOO" Colman, WR (Rutgers)
6/37 John Brown, WR (Pittsburg St.)
6/40 Taylor Hart, DE (Oregon)
6/40 Prince Shembo, OLB (Notre Dame)

A második draftom már szvsz sokkal jobban sikerült, mint a tavalyi.
Többnyire sikerült a kiszemelteket kihúzni (csak Skov és Janis volt akiket elvittek előlem).
Az idő majd ítéltet mond a munkám felett 😉

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 9 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 159 — Eagles fan
3/5 Troy Niklas, TE (Notre Dame)
4/13 Marcus Roberson,CB (Florida)
4/20 Loucheiz Purifoy, CB (Florida)
5/9 Anthony Johnson, DT (LSU)
5/26 Josh Huff, WR (Oregon)
6/14 Anthony Steen, G (Alabama)
7/28 Ronald Powell, LB (Florida)

Nem teljesen ez volt a terv, de az alkohol már a 4. körben közbeszólt. Azért a legtöbb posztot amit akartam sikerült mélyíteni, 1 project DE meg 1 nemtörpe WR azért elfért volna még, de talán a Niklassal erősödő TE depth ellensúlyozza az elkapósor méretbeli hiányosságát (max. Momah is jön fel 53-ba)... A 2 Florida CB-ből 1 csak beválik (idén teljes vérfrissítés van a hátvédsorban), Niklasban meg nem is mertem reménykedni hogy még bent lesz. 5. körtől meg már tökmindegy 😊
Kiváncsian várom az IRL draftot, remélem minden pickem sztíl lesz 😀

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 9 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 16 827 — StuG Life
Na megnyitva a sort:

Buccaneers announce list of new draftees:
1 2 Sammy Watkins, WR (Clemson)
1 21 Taylor Lewan, OT (Michigan)
1 25 Odell Beckham Jr. WR (LSU)
2 2 Jimmie Ward, SS, (Northern Illinois)
2 20 Scott Crichton, DE (Oregon State)
2 30 Weston Richburg, C (Colorado State)
3 21 Cameron Flemming, OT, (Stanford)
3 24 Ed Reynolds FS (Stanford)
3 25 Trai Turner OG, (LSU)
3 32 Jordan Tripp, OLB (Montana)
4 25 A.J. MacCarron, QB, (Alabama)
5 30 Chris Davis, CB, (Auburn)
7 21 Tom Hornsey, P (Memphis)

össszességében elégedett vagyok, egy két apróság még becsúszik udfaról és jöhet az idény

több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 566
MMMS és empty taxi kollégákkal közösen csináltunk egy utolsó(?), három körös mock draftot. A pickek sorszáma melletti kezdőbetűk azt jelölik, hogy melyikünket kell dicsérni/szidni az adott pick miatt.

több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 566
GM Game Mock Draft 4.0

Még egy kis mind games a draft előtt... Az első kör több pontján is ugyanazt a picket prognosztizáltam, mint az előző mockomban, ezért most két köröst akartam írni, de végül csak másfél lett, mivel - a három-három top 34-es cetlin túl - a második kör második felében a draftjogok harmadát a Buccaneers-Packers duó birtokolja, és nem láttam értelmét nekik húzni, mert ennyi picket úgysem fognak/tudnak megtartani.

1/1. Kansas City Chiefs (from HOU): Jadeveon Clowney, DE (South Carolina)
Az 1.0-s mock óta BD már sémaváltással is jelezte, hogy Clowney lesz az 1/1.

1/2. Tampa Bay Buccaneers (from PHI): Sammy Watkins, WR (Clemson)
RGIII így is a liga egyik legjobb WR-állományával dolgozhat Tampában, de jövőre lejár Dez Bryant (és Cecil Shorts) szerződése. A költséges hosszabbítás(ok) helyett Watkins személyében jöhet egy hozzá hasonló (vagy még nála is nagyobb) tehetség.

1/3. San Diego Chargers: Mike Evans, WR (Texas A&M)
Az ESPN-es kollégák mockjaiból is látszik, hogy a draft talán legegyértelműbb pickje lenne a Watkins - Chargers házasság, de nem úgy alakultak a dolgok, hogy ő elérhető 1/3-nál. Ezek után adná magát a letrade, de arra itt most nincs lehetőség. Justin Gilbert jöhetne még szóba, de kettejük közül Evans a kisebb reach és a biztonságosabb pick.

1/4. Arizona Cardinals: Khalil Mack, OLB (Buffalo)
Kíváncsi vagyok, hogy Fucu is marad-e a talent over need elvnél (jóllehet Mack is hiányposztra érkezik), vagy „csakazértis” alapon QB-t draftol 1/4-re.

1/5. Philadelphia Eagles (from CLE via TB): Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
Nem tudom, gabtsi milyen véleménnyel van Manzielről, de a változatosság kedvéért ezen szcenárió szerint Johnny Football lesz az Eagles új franchise QB jelöltje.

1/6. St. Louis Rams: Blake Bortles, QB (Central Florida)
McCown ide vagy oda, egyértelműen az irányító a legfőbb hiányposzt St. Louisban (a többi komoly needre itt egyébként sem lehetne jó értéket húzni), és ha még a draft - szerintem - legreményteljesebb QB prospectje is a GM ölébe hullik, akkor ez a pick igencsak no brainer kategória.

1/7. Kansas City Chiefs (from NO): Jake Matthews, OT (Texas A&M)
Ha két pickkel korábban a változatosság kedvéért Manzielt írtam a Philly-hez, akkor ilyen alapon Matthews helyett is jöhetett volna Robinson, de ebben az esetben Lang kivételével a Chiefs összes kezdő támadófalemberének a futásblokkolás lenne a fő erőssége. Márpedig Megatronnal a csapatban vétek lenne határozottan futásorientált offense-t működtetni, még akkor is, ha Flacco az irányítód. Másrészt a KC nyilván SB runra készül, az pedig világos, hogy Matthews sokkal inkább NFL-kész játékos, mint Robinson.

1/8. Cincinnati Bengals: Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
Négyből négy mock draftban egyezik ez a pick, szóval ha Gilbertre pályázol, akkor tradelj be Ork elé. Vagy bízz abban, hogy Palmer-utódot draftol 1/8-ra.

1/9. Tennessee Titans: Greg Robinson, OT (Auburn)
Rajna mock draft game-ben behúzta Bridgewatert a Tennessee-nek nagyjából ezen a helyen, és itt is Locker a Titans franchise irányítója, de Robinson ebben a draftpozícióban már majdhogynem kihagyhatatlan egy OT needes csapat számára.

1/10. New York Jets (from CHI via KC): Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
BPA. Tavaly ugyan shawnka második körös picket áldozott Jesse Williamsre, de egy négyemberes védőfal belsejében ne két 0-tech játsszon; ő majd jó lesz Wilfork-utódnak vagy cserealapnak, ha IRL beválik Seattle-ben.

1/11. Carolina Panthers: Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
Ha még „bridge” (hah 😀 ) QB sincs a keretben, akivel egy évet át lehetne vészelni, amíg egy második-harmadik körös project fejlődget, akkor eléggé adja magát ez a pick.

1/12. New York Jets: Ryan Shazier, OLB (Ohio State)
A sémaváltás után egy normális linebacker-sort is össze kell rakni. Shazier engem Lavonte Davidre emlékeztet, és mint utólag kiderült, ő bizony bőven megért volna egy top 15-ös picket. Shazier Mosley előtt - nem azért, mert előbbi jobb, hanem mert utóbbi alabamai.

1/13. Oakland Raiders: Anthony Barr, OLB (UCLA)
Carr szívesen költözne a nem túl messzi Oaklandbe, Döme viszont a Henne-Fitzpatrick duóval még megteheti, hogy inkább a jövő évi QB classban bízik. Derek helyett egy másik kaliforniai prospectet mozgatnak néhány mérfölddel arrébb, Barr a pass rush-t hivatott rendbe rakni.

1/14. Buffalo Bills: Calvin Pryor, S (Louisville)
Mostani állapotában sem vállalhatatlan a safety felhozatal, de Pryor - főként hosszú távon - komoly upgrade-nek bizonyulhat. Pryor Clinton-Dix előtt - nem azért, mert utóbbi alabamai, hanem mert előbbi jobb.

1/15. Denver Broncos: Eric Ebron, TE (North Carolina)
Négy vetmines tight end van pillanatnyilag a keretben, akik eddigi pályafutásuk során együtt összesen hat meccset játszottak kezdőként az NFL-ben.

1/16. Dallas Cowboys: Taylor Lewan, OT (Michigan)
Romokban az OL, egy tehetség alapján top 10-es picket érő vakoldali tackle behúzása az első kör közepén nem lehet kérdéses.

1/17. New York Giants: HaHa Clinton-Dix, S (Alabama)
Nem árt, ha van a rosteren olyan safety, aki a védelemben is használható. 😊

1/18. Washington Redskins (from DET via KC): Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
Úgy tűnik, a súlyos CB needdel küzdő csapatok GM-jeinek nem tartogat túl sok újdonságot ez a mock...

1/19. Pittsburgh Steelers: Marqise Lee, WR (USC)
... és Habinak sem. Próbálkoztam, de maximum akkor tudnék ide mást elképzelni (a trade-en kívül persze), ha Barr lecsúszna eddig.

1/20. Seattle Seahawks: C.J. Mosley, ILB (Alabama)
Az előző mockra visszautalva: 0.25... Russell Allen visszavonulása után talán már a kedves GM úr is belátja, hogy itt bizony komoly ILB need áll fenn.

1/21. Tampa Bay Buccaneers: Zack Martin, OL (Notre Dame)
Egy minőségi center az, amire igazán szüksége van ennek az OL-nek, de azt nem 1/21-re kell draftolni. Tackle és guard poszton sem rossz a helyzet jelenleg, de a BPA picknek minősülő Martin sokat dobhatna a falon, bármelyik pozícióban is kerülne bevetésre.

1/22. Miami Dolphins: Kyle Van Noy, LB (Brigham Young)
Belső és külső linebackerek terén egyaránt ráfér az erősítés a csapatra. Bármelyik poszton is ragad meg Van Noy hosszútávon a profik között, jól jár vele a Dolphins.

1/23. Indianapolis Colts: Bradley Roby, CB (Ohio State)
Ez a CB-sor legfeljebb mennyiségileg van rendben, minőségileg nem igazán, és amíg Carradine nem bizonyít, addig a pass rush sincs olyan szinten, hogy ezt kompenzálná. Ha már Höri úgyis annyira komálja Roby-t, épp kapóra jön.

1/24. Green Bay Packers: Brandin Cooks, WR (Oregon State)
Beckham helyett most jöjjön a másik, első kört érő speedster.

1/25. Tampa Bay Buccaneers (from KC via TB, KC): Jace Amaro, TE (Texas Tech)
Bria pechjére a top safety-ket most relatíve korán elkapkodták, ezek után a legjobb lenne letradelni, így viszont a múltkori Ebron pick lesz kiváltva Amaro draftolásával.

1/26. Green Bay Packers (from SF): Xavier Su’a-Filo, OG (UCLA)
Itt is adná magát a letrade, mivel a Shazier, Mosley, Van Noy trióból már mindenki kiment, de Su’a-Filo is komoly needet orvosol.

1/27. Baltimore Ravens: Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)
Kouandjio draftolásával az interior line-hoz méltó kezdő OT-párosa lesz a Ravensnek.

1/28. Miami Dolphins (from MIN): Dee Ford, OLB (Auburn)
Majd pedig lehet imádkozni, hogy Van Noyt az IRL csapata ne 3-4 OLB-nek draftolja...

1/29. Philadelphia Eagles (from ATL via TB): Kony Ealy, DE (Missouri)
Rufus és Cam Johnson ismételten arra kényszerített, hogy ezzel a pickkel Ealy-t küldjem Philadelphiába.

1/30. New England Patriots: Louis Nix III, NT (Notre Dame)
Martin és Armstead se való 3-4-es nose tackle-nek, Nix már annál inkább.

1/31. Jacksonville Jaguars: Odell Beckham Jr., WR (LSU)
Streaterrel és Givens-szel is el lehet bohóckodni, de célszerűbb egy minőségi WR2-t hozni White mellé.

1/32. Washington Redskins: Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)
A Skins CB-helyzetéről sokat elmond, hogy jelenleg nyolc corner van rosteren (Dennard lenne a kilencedik), de még így is azonnali kezdőt lehet hozni a posztra Fuller személyében, aki 1/32-re BPA picknek is elmegy.

2/1. Philadelphia Eagles: Morgan Moses, OT (Virginia)
Meg is kell védeni Manzielt, ha alkalomadtán bennmarad a pocketben, erre alkalmas RT-je pedig jelenleg nincs a csapatnak.

2/2. Green Bay Packers (from HOU): Kelvin Benjamin, WR (Florida State)
Floyd, Cooks, Benjamin - néhány évig biztosan nem fog panaszkodni Rodgers a WR corpsra.

2/3. San Diego Chargers: Jason Verrett, CB (TCU)
Kareem Jackson az egyetlen komolyabb név a cornerek között, és ő sem épp az ideális CB1 megtestesítője.

2/4. Kansas City Chiefs (from CLE via SF, WAS, HOU): Jordan Matthews, WR (Vanderbilt)
Nagyjából ugyanaz a helyzet, mint Jacksonville-ben: adott egy clear-cut nr. 1 WR, de mögötte csak olyan elkapók, akik legfeljebb „használható” besorolásúak, és a tight end felhozatal sem túl veretes, ergo egy stabil WR2 még nagyon kellene a csapatba.

2/5. Arizona Cardinals: Derek Carr, QB (Fresno State)
Itt már kárr lenne őt kihagyni. | Kötelező ócska Carros szóvicc letudva. |

2/6. Houston Texans (from NO via TB, MIN, TB): Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
A valós szándékaim felfedése és smokescreenelés helyett ezt a picket inkább Klaci79-re bíztam.

2/7. Cincinnati Bengals: Weston Richburg, C (Colorado State)
A jelenleg keretben lévő két center együtt pontosan annyi meccset játszott kezdőként az NFL-ben, mint Richburg.

2/8. Kansas City Chiefs (from STL): Troy Niklas, TE (Notre Dame)
Grahamből jó kis H-back / move TE lesz O’Brien kezei alatt, de nem árt mellé (elé) egy tight end a klasszikusabb fajtából.

2/9. Chicago Bears: Gabe Jackson, OG (Mississippi State)
Momentán egyetlen kezdő kaliberű guard sincs a keretben.

2/10. Carolina Panthers: Scott Crichton, DE (Oregon State)
Corey Lemonier (benne azért még lehet bízni), Malliciah Goodman, Craig Roh - nem nagyon kell magyarázni az edge rusher needet.

2/11. New York Jets: Austin Seferian-Jenkins, TE (Washington)
Tre Mason needre húzott homer pick lenne, de kezdő szintű tight endre nagyobb szükség van.

2/12. Jacksonville Jaguars (from TEN): Timmy Jernigan, DE (Florida State)
Jernigant aligha fogják five-technique DE-nek draftolni IRL, de az itteni GM-ek nem mindig törődnek azzal, ha nem kimondottan system fit az illető, az FSU alumnusa pedig mindenképpen biztonságosabb pick, mint Hageman.

2/13. Washington Redskins (from BUF): Deone Bucannon, S (Washington State)
Washingtonban hasonlóan botrányos a helyzet safety fronton, mint a cornereknél; ide is muszáj legalább egy, azonnal bevethető játékost draftolni.

2/14. Pittsburgh Steelers (from DEN): Demarcus Lawrence, OLB (Boise State)
Brooks Reed a csapat egyetlen valamirevaló edge rushere, el kell hozni a legjobb bennmaradt 3-4 OLB prospectet.

2/15. Baltimore Ravens (from DAL via MIN, NO): Jimmie Ward, S (Northern Illinois)
Az öregek most még elkaristolnak a safety-knél, de a következő szezonban már időszerű lesz a vérfrissítés a poszton.

2/16. New England Patriots (from NYG): Joel Bitonio, OL (Nevada)
Az előző mock megírása óta Brandon Thomas sajnálatos sérülést szenvedett, kell helyette egy másik, hozzá hasonlóan sokoldalú támadófalember a hazafiaknak. Bitonióra itt elsősorban guardként lenne szükség, és vélhetően IRL is ezen a poszton fogja őt alkalmazni leendő együttese.
több mint 9 éve
BD# Baltimore Ravens Miami Hurricanes 1 739 — Sa da tay!
A páratlan MelSzarper(Fake) és a páros MayCock(BaltimoreDefense) üveggömbbe bámulásának eredménye:

1. Kansas City Chiefs (HOU): Jadeveon Clowney DE, (South Carolina)
2. Tampa Bay Buccanneers (PHI): Greg Robinson, OT (Auburn)
3. San Diego Chargers: Sammy Watkins, WR (Clemson)
4. Arizona Cardinals : Blake Bortles, QB (UCF)
5. Philadelphia Eagles (CLE via TB): Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
6. St. Louis Rams: Mike Evans, WR (Texas A&M)
7. Kansas City Chiefs (NO): Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
8. Cincinnati Bengals: Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
9. Tennessee Titans: Jake Matthews, OT (Texas A&M)
10. New York Jets (CHI, via KC): Khalil Mack, OLB (Buffalo)
11. Carolina Panthers: Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
12. New York Jets: Taylor Lewan, OT (Michigan)
13. Oakland Raiders: Dereck Carr, QB (Fresno St.)
14. Buffalo Bills: Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
15. Denver Broncos: Ra'Shede Hageman, DT (MInnesota)
16. Dallas Cowboys: Anthony Barr, OLB (UCLA)
17. New York Giants: Calvin Pryor, S (Louisville)
18. Washington Redskins: (DET, via KC) HaHa Clinton-Dix, FS (Alabama)
19. Pittsburgh Steelers: Louis Nix III, NT (Notre Dame)
20. Seattle Seahawks: C.J. Mosley, LB (Alabama)
21. Tampa Bay Buccaneers: Zack Martin, OG (Notre Dame)
22. Miami Dolphins: Xavier Su'a-Filo, OG (UCLA)
23. Indianapolis Colts: Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)
24. Green Bay Packers: Odell Beckham Jr., WR (LSU)
25. Tampa Bay Buccaneers (KC, via TB, KC): Timmy Jernigan, DT (Florida State)
26. Green Bay Packers (SF): Ryan Shazier, LB (Ohio State)
27. Baltimore Ravens: Morgan Moses, OT (Virginia)
28. Miami Dolphins (MIN): Brandin Cooks, WR (Oregon State)
29. Philadelphia Eagles (ATL via TB): Dee Ford, OLB (Auburn)
30. New England Patriots: Eric Ebron, TE (North Carolina)
31. Jacksonville Jaguars: Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
32. Washington Redskins: Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 680 — tracker ember
A helyi Mel Kiper (MMMS) és Todd McShay (empty taxi) ultimate 1.0-s mockja, a páratlan számú húzások Kipert, a párosak McShayt dícsérik:

1. Kansas City Chiefs (HOU): Jadeveon Clowney DE/OLB, (South Carolina)
2. Tampa Bay Buccanneers (PHI): Blake Bortles, QB (UCF)
3. San Diego Chargers: Sammy Watkins, WR (Clemson)
4. Arizona Cardinals: Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
5. Philadelphia Eagles (CLE via TB): Johnny Manziel, QB (Texas A&M)
6. St. Louis Rams: Mike Evans, WR (Texas A&M)
7. Kansas City Chiefs (NO): Greg Robinson, OT (Auburn)
8. Cincinnati Bengals: Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
9. Tennessee Titans: Taylor Lewan, OT (Michigan)
10. New York Jets (CHI, via KC): Eric Ebron, TE (North Carolina)
11. Carolina Panthers: Khalil Mack, OLB (Buffalo)
12. New York Jets: C.J. Mosley, LB (Alabama)
13. Oakland Raiders: Louis Nix, NT (Notre Dame)
14. Buffalo Bills: Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
15. Denver Broncos: Brandin Cooks, WR (Oregon State)
16. Dallas Cowboys: Anthony Barr, OLB (UCLA)
17. New York Giants: Hasean Clinton-Dix, FS (Alabama)
18. Washington Redskins (DET, via KC): Calvin Pryor, S (Louisville)
19. Pittsburgh Steelers: Dee Ford, OLB (Auburn)
20. Seattle Seahawks: Ryan Shazier, LB (Ohio State)
21. Tampa Bay Buccaneers: Jake Matthews, OT (Texas A&M)
22. Miami Dolphins: Zack Martin, OG (Notre Dame)
23. Indianapolis Colts: Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
24. Green Bay Packers: Odell Beckham Jr., WR (LSU)
25. Tampa Bay Buccaneers (KC, via TB, KC): Jace Amaro, TE (Texas Tech)
26. Green Bay Packers (SF): Timmy Jernigan, DT (Florida State)
27. Baltimore Ravens: Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)
28. Miami Dolphins (MIN): Marqise Lee, WR (USC)
29. Philadelphia Eagles (ATL via TB): Kony Ealy, DE (Missouri)
30. New England Patriots: Xavier Su'a-Filo, OG (UCLA)
31. Jacksonville Jaguars: Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
32. Washington Redskins: Kyle Fuller, CB (Virginia Tech)


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 759 — 49ers GM
Mivel a drafton a rendelkezésre álló 3 darab harmadik napos draft pick már nem várható, hogy nagy felfordulást okoz a keretben, egy részletes elemzésben vetjük össze a 49ers tavalyi és idei keretét a GM, somoskovig kommentárjával és némi kitekintéssel a jövőre és a célokra.
Grade-rendszer: 0 esetén nincs változás, + és ++ enyhe és erős javulás, - és -- enyhe és erős romlás

Irányítók  0:
tavaly: Alex Smith, Blaine Gabbert, B.J. Daniels
idén: Alex Smith, Blaine Gabbert, B.J. Daniels

QB-poszton nem történt változás a tavalyi évhez képest, bár volt olyan pillanat a holtszezonban, amikor sem Smith, sem Gabbert nem volt a keret tagja, végül mindketten maradnak. Alex az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött, a csapat vezetése meg van győződve róla, hogy képes folyamatosan olyan teljesítményt nyújtani, amire támaszkodva állandó PO-contender lehet a gárda, ezt ismertük el a hosszú távú szerződésével.

Futók  ++:
tavaly: C.J. Spiller, Pierre Thomas, Johnathan Dwyer, Jacob Hester, Chris Thompson, Lonnie Pryor
idén: C.J. Spiller, Knowshon Moreno, Pierre Thomas, Bruce Miller, Chris Thompson, Lonnie Pryor
A Dwyer-Moreno és a Hester-Miller cserék egyértelmű erősítést jelentenek, így már 3 olyan futó van a keretben, akik akár kezdő terhelést is kaphatnak 1-1 meccsen, és a liga egyik legjobb FB-je támogatja őket. Ami további előny, hogy mind a négyen kiválóan használhatóak passzjátékban is, négyen közel 1.500 elkapott yardot szedtek össze tavaly. A két fiatal tovább fejlődhet mögöttük.

Elkapók  +:
tavaly: Alshon Jeffery, Brian Hartline, Robert Woods, Malcom Floyd, David Nelson, T.J. Moe, Cody Wilson
tavaly: Alshon Jeffery, Brian Hartline, Robert Woods, Harry Douglas, David Nelson, T.J. Moe, Cody Wilson
Egy helyen történt változás, a rengeteg sérüléssel küzdő Floyd helyét Douglas veszi át a keretben, aki mind a szélen, mind slotban jó teljesítményre képes. A Jeffery-Hartline kezdő páros a szélen biztos, Woods és Douglas a kezdő slot helyért meccselhetnek, a csata vesztese pedig az első számú csere lesz mindhárom WR poszton. Nelson magassága a red zoneban sokat érhet, és Moe berobbanását is várom az idei évre.

Tight end  0:
tavaly: Tony Gonzalez, Jacod Tamme, Joel Dreessen, Zach Sudfeld
idén: Heath Miller, Brandon Pettigrew, Zach Sudfeld

Gonzo visszavonulásával a liga egyik legjobb TE-je távozott, így a poszt teljes frissítése mellett döntött a vezetés. Miller és Pettigrew blokkolásban és elkapásban egyaránt jó teljesítményre képes játékosok, így tovább erősítik a támadójáték variációs lehetőségeit. Sudfeld mögöttük tanulhat, meglátjuk, mire képes a jövőben.

Támadófal, tackle  -:
tavaly: Joe Staley, Anthony Collins, Donald Stephenson, Jeremy Trueblood
idén: Joe Staley, Donald Stephenson, Will Svitek, Tyronne Green
Stephenson folyamatos fejlődése miatt a kezdő páros átlagon felüli, de tavaly az egyik legjobb passz blokkoló LT állt bevetésre készen az esetleges sérülés esetén, a mostani cserepáros azért nem olyan erős, hogy több meccsen keresztül fenn tudják tartani a kezdő párostól megszokott színvonalat.

Támadófal, center/guard  ++:
tavaly: Stefen Wisniewski, Jeff Byers; Ritchie Incognito, Tyronne Green, Joe Reitz, Danny Watkins, Earl Watford
idén: Stefen Wisniewski, Kyle Cook, Larry Warford, Charlie Johnson, Chad Rinehart, Earl Watford
Talán a legtöbbet erősödött csapatrész, a kezdő guard páros mindenképpen átlagon felüli, és Rinehart, valamint Cook személyében a padon is olyan cserék ülnek, akik minőségi romlás nélkül tudnak beszállni a játékba.

Védőfal +:
tavaly: Osi Umenyiora, Mathias Kiwanuka, Brandon Graham, Devin Taylor; Jonathan Babineaux, Corey Peters, Brandon Williams, Kavann Short
idén: Osi Umenyiora, Brian Robison, Mathias Kiwanuka, Devin Taylor; Jonathan Babineaux, Corey Peters, Brandon Williams, Kavann Short, Desmond Bryant
A Robison-Bryant páros érkezése, valamint a tavalyi újoncok (Short, Taylor, Williams) nagyon biztató bemutatkozása miatt mindenképpen erősebb lett a védőfal. Ráadásul elég rugalmas is a keret ahhoz, hogy minden szituációra megfelelő felállást lehessen pályára tenni, Desmond Bryant futás ellen DE, passz szituációkban DT posztról dolgozhat, Kiwanuka akár a védőfalban, akár a LB-sorban is bevethető. Egy futás elleni Robison – Babineaux – Williams – Bryant sor, vagy egy passz elleni Robison – Peters – Bryant – Umenyiora kvartett egyaránt ígéretesnek tűnik.

Linebackerek  0:
tavaly: D’Qwell Jackson, James Anderson, Zach Brown, Keith Rivers, Will Witherspoon, Michael Boley, Kyle Wilber
idén: D’Qwell Jackson, Mason Foster, Zach Brown, Keith Rivers, Mark Herzlich, Kyle Wilber
Itt leginkább az átszervezés volt a cél, D’Qwell idén az erős oldali linebacker pozíciójában fog játszani, ahol jobban lehet kamatoztatni a playmaker és a coverage képességeit, míg középen Mason Foster erőteljesebb futás elleni jelenlétet hozhat a védőfal mögé. Így a Foster-Jackson páros talán erősebbnek tekinthető, mint a Jackson-Anderson páros volt. Zach Brown will poszton fejlődik, míg a cseresorban Rivers és a védőfalból visszavonható Kiwanuka jelenthet stabilitást. Wilber és Herzlich egy-egy meccsen pályára keveredhetnek, de erős back-up szintnél többre nem szabad számítani tőlük.

Cornerbackek  +:
tavaly: Cary Williams, Janoris Jenkins, Rashean Mathis, Leonard Johnson, Mike Harris
idén: Cary Williams, Janoris Jenkins, William Gay, Rashean Mathis, Leonard Johnson
A Harris-Gay csere egyértelmű erősítés, 3 kezdő szintű, megbízható corner a mai trendeknek megfelelő passzjátékok ellen már elengedhetetlen. Mathis rutinból 1-2 meccsen sérülés esetén még tud jó teljesítményt nyújtani, Johnson meg majd kiderül.

Safety  ++:
tavaly: Usama Young, Jonathan Cyprien, J.J. Wilcox, Chris Prosinski, Bryan Scott, Cody Davis
idén: Reggie Nelson, Jonathan Cyprien, Husain Abdullah, J.J. Wilcox, Cody Davis
A Nelson-Young váltással a csapat egyik legnagyobb hiányposztja változott a csapat egyik legnagyobb erősségévé, egy elit free safety az egész secondary játékát új szintre emelheti. Mellette Cyprien az újkonc éve végére egészen belelendült, és Nelson jelenléte az ő teljesítményére is pozitív hatást gyakorolhat. Abdullah és Wilcox megfelelő cserék, Davis pedig elsősorban a speciális csapatban villoghat.

Specialisták  0:
tavaly: Blair Walsh, Andy Lee, Jon Condo
idén: Blair Walsh, Andy Lee, Jon Condo
Itt nem nagyon kellett javulni, minden poszton átlag feletti vagy elit játékos teljesít szolgálatot. Returnerként pedig szóba jöhet Spiller, Thomas, Douglas egyaránt, ráadásul mivel lassan már a félpályáról jön a kick-off, erre a posztra extrán nem akart áldozni a vezetés.

Összességében a keret szinte minden fronton erősödött, ráadásul a cseresor mélysége is megfelelőnek tekinthető. Ezek alapján a cél mindenképpen a rájátszásba jutás. Ami a jövő szempontjából szintén fontos, hogy a keret szinte minden tagja marad jövőre is, összesen két szabadügynök lesz a keretben, Spiller és Wisniewski személyében, illetve Walsh lép RFA-státuszba. Ha őket meg tudjuk tartani, és a jövő évi első körös draftjogunkat is megfelelően használjuk fel, akkor meg is tudjuk tartani ezt a színvonalat. A szerződések ráadásul úgy vannak kialakítva, hogy 2016-ban, amikor fontos szerződések járnak le (Jeffery, Jenkins, Brown, Stephenson, esetleg D’Qwell Jackson), legalább 25 millió dollár fog rendelkezésre állni a szükséges hosszabbításokra.

több mint 10 éve
Egon bá New England Patriots 1 105 — Saints GM

NEW ORLEANS-BAN ÚJRA MEGNÖVEKEDETT AZ ÉRDEKLŐDÉS A PÓLÓK IRÁNT!!!

A draft előtt a lényegi kérdésekre megkapta a válaszokat a WHO DAT NATION. A 6 hátsókörös pick erre az évre nem kínál minőségi javulást, de talán akad majd benne egy-két csiszolatlan gyémánt.

Sean Payton head coach sokkal bizakodóbb, mint egy éve. Elmondta, hogy a keret javulása eredményezhet egy pozitív szezont és mint tudjuk a tojáslabda kiismerhetetlenül pattog.

Az irányítókhoz új játékos ugyan nem érkezett, de Nick Foles tavaly jelezte, hogy akár az elkövetkezendő 10 év egyik legjobbja is lehet, amennyiben tudja állandósítani a formáját. Josh Freeman a tavalyi hisztijével jelentősen rontott a helyzetén, de még így is jelentős kezdő tapasztalattal rendelkező backup.

A futókhoz trade keretében érkezett Rashad Jennings Roy Helu helyére. Ugyan húzónév nincs a poszton, de Jenningsen kívül a sérülékeny Mikel LeShoure és Daniel Thomas is okozhat meglepetéseket.

A tulajdonos több neves wudu mágust is felbérelt, hogy elkerüljék a WR-ek a tavalyi sérüléshullámát. Az egykori SB MVP Santonio Holmes tavaly is vezette a csapatot elkapások terén és idén már sokkal pontosabb labdákkal számol. Sidney Rice megfelelő pólust képviselhet a másik oldalon. Kevin Ogletree, valamint Damien Williams megfelelő backup, főleg annak tekintetében, hogy Payton sok 2 TE-s formációval készül.
Jermichael Finley komoly sérülést követően készül a szezonra, ezért került a csapathoz a fiatal Tim Wright. A további tapasztalatot pedig Logan Paulsen és Clay Harbor biztosítja.

Prioritás volt a két fal megerősítése! Támadóoldalon Bushrod nem váltotta be a reményeket, így a fiatalabb Newhouse kap lehetőséget a pótlására. A jobb oldalon Newton továbbra is élvezi a bizalmat a poszt mélyítésére érkezett az eddigi Sowell és Harris mellé Jonathan "Crybaby" Martin, akitől elvették az összes mesekönyvet és egy személyiségfejlesztő automatával tréningezik. Jó válaszreakció esetén nyalhat, rossznál megjelenik Incognito félmeztelen hologramja! A FO a biztonság kedvéért leigazolta Incognito-t is aki megfelelő TC után megkaphatja jutalmul a 69-es öltözőszekrényt, rögtön a 70-es Martin mellett. A ligaelit Evans mellé megfelelő biztonságot hozhat az érkező Travelle Wharton. A folyamatosan lábadozó Britton, a visszavonulás előtt álló Dockery, a kezdő tapasztalattal rendelkező Meredith és a neokápó Incognito is a vezetőedző rendelkezésére áll guard poszton. A fal talán leggyengébb posztja a center, ahol tavaly Wendell teljesítménye visszaesett, így a biztonság kedvéért érkezett a rutinos Robert Turner.

A védőfal közepe komoly javításra szorult! A jobbítás érdekében költözött délre Earl Mitchell és Tyson Alualu, így a tavalyi kezdők (Jerel Worthy és Jarvis Jenkins) a padra szorultak. A négyemberes fal két szélén Cliff Avril és Quinton Coples riogatja majd az ellen irányítóit, továbbá bevetésre készen áll a rookie évét letudó német Björn Werner és az egyik legtöbbet fejlődő Tony Jerod-Eddie.

A vezetőség vezető szerepet szán a 3 fős LB sor közepén Jerrell Freeman-nek, akit ha kell rutinból tud pótolni Jonathan Vilma. Nick Roach mellett komoly harc fog kialakulni a kezdőbe kerülésért Sam Acho, Rocky McIntosh, Kaluka Maiava és Jonathan Casillas között.

A legtöbb új arc a secondary-ben található! Cason eddigi kezdő helye a cornereknél megkérdőjelezhetetlen. A lassan magára találó Dre Kirkpatrick mellé érkezett a tapasztalt Dunta Robinson, a remek évet záró Melvin White és a megbízható kisiparos Marcus Sherels.
A védelem egyik kapitánya Eric Weddle, mint FS. Állítólag a GM komoly ellenérzéseket táplál az egykori miami agysebész Brandon Meriweather-rel szemben, így fiatalokkal kívánta megnehezíteni a helyzetét. Tavaly a fejlődés jeleit mutatta Brandian Ross, de a szabadügynök piacon sikerült megszerezni két remek idényt záró játékost, Jeff Heath-et és hosszútávú opcióként Rodney Mcleod-ot.

Érdemei elismerése mellett a vezetőség elköszönt a nyugdíj előtt álló Adam Vinatieri-től, akit a tavaly draftolt Caleb Sturgis pótol. A LS Aaron Brewer helyzete jelenleg biztos, de Shawn Powell punter kegyvesztetté vált, aki helyére Ryan Allen érkezett.

A GM, a head coach és a vezetőség bizakodó! Reméljük a szezon végével sem romlik el a kedvük!!!

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 10 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Power Ranking, várható kezdő22-k szerint

Tampa Bay Buccaneers
R.Griffin III, Lacy, Hilton, Bryant, Shorts, Ertz, J.Long, Do.Thomas, ???, O.Franklin, Gilbert
Quinn, Lotulelei, Starks, Tuck, Wagner, Willis, Carder, P.Peterson, E.Berry, A.Allen, K.Lewis

Indianapolis Colts
P.Manning, Ridley, Wayne, Garcon, Dw.Allen, Rudolph, Pugh, Slauson, Schwenke, Legursky, Polumbus
M.Johnson, K.Williams, Wootton, Ayers, Briggs, Hawk, Cushing, I.Taylor, Chancellor, D.Manning, B.Fletcher

New England Patriots
Brady, ???, Edelman, Gordon, Sanders, M.Lewis, J.Thomas, LeRibeus, Wood, ???, Winston
Hicks, M.Martin, T.Jackson, Ninkovich, Mayo, V.Williams, Hali, L.Webb, Ed Reed, Barron, M.Cooper

Buffalo Bills
Ryan, D.Williams, Cobb, D.Thomas, Stills, Pitta, Castonzo, Nicks, Frederick, Grubbs, ???
Dumervil, Suh, Rubin, Biermann, J.Jenkins, Kuechly, ???, V.Davis, W.Moore, J.Evans, N.Carroll

Kansas City Chiefs
Flacco, Bernard, Megatron, Avery, Ginn, G.Graham, K.Dunlap, Lang, Hudson, DeCastro, Waddle
Watt, D.Harrison, Jas.Jones, V.Miller, D.Johnson, Worrilow, Kerrigan, Revis, DeCoud, Swearinger, DRC

Seattle Seahawks
Cutler, Lynch, Kearse, Harvin, Mi.Williams, Gronkowski, D.Brown, Colón, Goodwin, Silatolu, Penn
S.Richardson, P.Taylor, Langford, Ma.Williams, Burnett, Fokou, Clemons, Maxwell, D.Landry, Sanford, W.Blackmon

Baltimore Ravens
Newton, Mathews, McCluster, Amendola, J.Hunter, R.Griffin, A.Collins, Yanda, Ma.Pouncey, Lichtensteiger, ???
Ansah, L.Joseph, Floyd, Al.Smith, A.Ayers, Tulloch, Moats, Grimes, Woodson, Church, S.Smith

Green Bay Packers
Rodgers, A.Foster, L.Bell, Floyd, ???, J.Cook, L.Johnson, Konz, Dietrich-Smith, Ch.Williams, Dotson
Pierre-Paul, G.McCoy, R.Bryant, Hardy, G.Hayes, Rey, Irving, Talib, M.Mitchell, St.Brown, Cromartie

San Francisco 49ers
A.Smith, Spiller, Moreno, Jeffery, Hartline, H.Miller, Staley, Rinehart, Wisniewski, Warford, Stephenson
Umenyiora, C.Peters, Babineaux, Kiwanuka, Z.Brown, DQ.Jackson, M.Foster, J.Jenkins, Nelson, Cyprien, C.Williams

Minnesota Vikings
G.Smith, A.Peterson, J.Starks, R.Cooper, D.Jackson, Chandler, T.Smith, G.Schwartz, Kelce, Greco, M.Schwartz
C.Johnson, Casey, Redding, L.Houston, S.Moore, Woodyard, Greenway, Sherman, R.Jones, Rambo, R.McClain

Detroit Lions
E.Manning, A.Morris, V.Jackson, Cotchery, D.Baldwin, V.Davis, Glenn, E.Mathis, W.Montgomery, Chester, Pears
R.McDonald, C.Thomas, DeVito, Woodley, Hightower, Spikes, A.Brooks, Shields, Burnett, ???, C.Allen

Miami Dolphins
Tannehill, Charles, D.Brown, G.Jennings, G.Tate, J.Graham, Fisher, Joseph, Garza, Sims, Cherilus
C.Campbell, Dorsey, A.Smith, Kruger, Sharpton, A.Jordan, Shaughnessy, T.Brown, Clemons, E.Reid, Thurmond

Cincinnati Bengals
C.Palmer, Forté, Vereen, Crabtree, C.Patterson, Escobar, Vollmer, Whitworth, ???, Levitre, Free
Mathis, Fairley, F.Cox, Abraham, Klein, S.Lee, ???, J.McCourty, E.Thomas, M.Elam, Hyde

Atlanta Falcons
R.Wilson, B.Tate, Bradshaw, LaFell, Manningham, M.Bennett, Clady, Zeitler, Kilgore, Brisiel, Ch.Brown
Wilkerson, Mebane, Heyward, Orakpo, Burfict, KJ Wright, Pace, Gilmore, Conte, Branch, J.Wilson

San Diego Chargers
Rivers, A.Brown, S.Greene, Colston, ???, Celek, Okung, Vasquez, Raiola, Reiff, C.Clark
Ju.Smith, Hatcher, Vickerson, Wake, McClellin, Bowman, Bradham, K.Jackson, Mathieu, Stuckey, Toler

Washington Redskins
Brees, Stacy, Ellington, A.Brown, Den.Moore, Gresham, Baker, Snee, Costa, ???, Strief
Mercilus, Peko, Hankins, Je.Hughes, Ogletree, D.Butler, Bartu, M.Jenkins, MD Jennings, ???, Greer

Houston Texans
Luck, K.Robinson, ???, A.Johnson, Jam.Jones, Ju.Thomas, Solder, Cooper, Ramirez, ???, L.Holmes
Canty, Poe, Wolfe, C.Matthews, Kendricks, Ma.Smith, A.Spencer, Flowers, M.Griffin, M.Adams, B.Carr

Jacksonville Jaguars
Romo, D.Martin, Ball, R.White, C.Givens, Myers, A.Davis, Sitton, Wells, Nwaneri, Clabo
Ware, Melton, Knighton, Galette, Ellerbe, Ryans, Suggs, Claiborne, Vaccaro, Ihedigbo, Jimmy Smith

Tennessee Titans
Locker, Rice, Blount, M.Wallace, K.Wright, D.Walker, Roos, Boothe, Unger, R.Foster, Da.Thomas
A.Jones, Raji, C.Thornton, Barwin, Dansby, Maualuga, Worilds, Verner, M.Jenkins, Polamalu, C.Graham

Oakland Raiders
Henne, R.Bush, J.Bell, Cruz, AJ Green, Eifert, Saffold, K.Barnes, B.Jones, M.Adams, Loadholt
Liuget, ???, C.Jordan, N.Perry, Wheeler, K.Sheppard, J.Harrison, Dennard, Byrd, Delmas, D.Trufant

New York Jets
Bradford, S.Jackson, Randle, Maclin, D.Sims, Ferguson, Urbik, Mangold, Connolly, Osemele
Peppers, Wilfork, Chr.Jones, Reyes, Upshaw, D.Smith, J.Mays, Hayward, Goldson, M.Wright, D.Hall

Chicago Bears
Dalton, Jones-Drew, Sproles, Bowe, A.Sanders, Olsen, T.Armstead, Zuttah, T.Larsen, Pásztor, Joeckel
Freeney, Ngata, Marks, D.Morgan, David, Alonso, Beason, Tillman, Aa.Williams, Guy, C.Houston

Pittsburgh Steelers
Schaub, Gore, Gerhart, N.Washington, L.Moore, J.Cameron, Monroe, Iupati, Hardwick, Giacomini, A.Smith
Dat.Jones, McLendon, M.Daniels, B.Reed, Timmons, P.Riley, ???, Joseph, Rolle, Gipson, Tr.Williams

Arizona Cardinals
Cousins, McFadden, Fitzgerald, Blackmon, K.Williams, Dickson, Veldheer, Mi.Pouncey, Mack, ???, L.Brown
Dockett, D.Williams, McPhee, J.Houston, Te'o, D.Washington, Groves, K.Arrington, H.Smith, R.Johnson, D.McCourty

New York Giants
Kaepernick, Ballard, Boldin, T.Williams, R.Matthews, Gates, Albert, Mankins, De La Puente, Dahl, D.Stewart
J.Allen, Cofield, V.Walker, Hunt, A.Palmer, Weatherspoon, Connor, T.Jennings, W.Allen, ???, ???

Denver Broncos
Roethlisberger, T.Richardson, ???, K.Allen, ???, ???, T.Williams, H.Thornton, ???, G.Reynolds, Barclay
Jean-Francois, Soliai, M.Neal, Mingo, Laurinaitis, Lofton, M.Ingram, Haden, Whitner, K.Lewis, C.Cook

Philadelphia Eagles
???, Ivory, T.Smith, J.Nelson, S.Johnson, J.Reed, Kalil, Asamoah, T.Robinson, K.Long, ???
???, Ky.Williams, ???, ???, D.Davis, Posluszny, A.Brown, L.Hall, G.Quin, ???, ???

St. Louis Rams
McCown, C.Johnson, B.Marshall, Royal, T.Benjamin, Rivera, Beatty, Warmack, Sullivan, Sweezy, Oher
C.Long, Bunkley, T.Kelly, Vernon, Levy, J.McClain, ???, Alford, L.Landry, Howell, C.Bailey

New Orleans Saints
Foles, R.Jennings, D.Thomas, S.Rice, S.Holmes, T.Wright, Newhouse, J.Evans, Wendell, Wharton, D.Newton
Avril, E.Mitchell, Alualu, Coples, Roach, J.Freeman, ???, Kirkpatrick, Weddle, Meriweather, Cason

Cleveland Browns
Sanchez, D.Murray, J.Rodgers, Austin, S.Hill, Clay, Peters, Beadles, Sendlein, Boone, Bakhtiari
Clayborn, Atkins, Brockers, M.Bennett, E.Henderson, C.McCarthy, Jacq.Williams, Powers, Pollard, W.Hill, Finnegan

Dallas Cowboys
Stafford, McCoy, ???, Ju.Jones, ???, Witten, ???, Fusco, McGlynn, Herremans, Clary
???, ???, ???, Jar.Jones, D.Harris, Conner, Jar.Johnson, T.Porter, Bethea, Y.Bell, Vaughn

Carolina Panthers
???, Stewart, B.Rainey, S.Smith, Nicks, Fleener, Bushrod, Winters, Kalil, Lauvao, Fluker
???, Dareus, Pickett, ???, T.Davis, Minter, B.Carter, Munnerlyn, Ward, P.Thomas, Milliner

több mint 10 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 566
GM Game Mock Draft 1.0

Az FA-piac legnagyobb nevei már gazdára találtak, így jöhet egy gyors kitekintés a draftra.

1/1. Kansas City Chiefs (from HOU): Jadeveon Clowney, DE/OLB (South Carolina)
A név kötelez. Watt, Von Miller, Revis, Derrick Johnson, Damon Harrison, DRC és Clowney egy csapatban - belegondolni is ijesztő. Főleg fizetéskor.

1/2. Tampa Bay Buccaneers (from PHI): Greg Robinson, OT (Auburn)
Long sérült és relatíve drága, Gilbert finoman szólva sem életbiztosítás, Franklin pedig - ha Long marad - akár mehetne guardba, amennyiben IRL is meglépi ezt a Broncos, és be is válik.

1/3. San Diego Chargers: Sammy Watkins, WR (Clemson)
Pillanatnyilag Marques Colston az egyetlen elkapó a rosteren.

1/4. Arizona Cardinals: Khalil Mack, OLB (Buffalo)
Fucu inkább megvárja Hogant, addig meg eldöcög a csapat Cousins-szal. A Cards jelenlegi egyetlen legitim edge rushere Justin Houston, aki contract yearbe lép.

1/5. Philadelphia Eagles (from CLE via TB): Blake Bortles, QB (UCF)
A Rufus & Cam Johnson DE-páros se fest szépen, de egy szem Sean Renfree-vel a keretben a QB need mindenek felett áll.

1/6. St. Louis Rams: Teddy Bridgewater, QB (Louisville)
Tudom, hogy nem túl népszerű figura mostanában, de lépni kell QB ügyben, mert McCown legjobb esetben is csak stop-gap megoldás.

1/7. Kansas City Chiefs (from NO): Jake Matthews, OT (Texas A&M)
Dunlap király kincstára alaposan fel lett töltve ezzel a szerződéshosszabbítással, Waddle pedig UDFA beugrós létére kezdőként is helytállt tavaly, de egy franchise LT még nagyon is elfér ebben az offense-ben.

1/8. Cincinnati Bengals: Justin Gilbert, CB (Oklahoma State)
Hyde biztató újonc szezont tudhat maga mögött, de kell egy nála jóval magasabb szintet képviselő kezdő McCourty túloldalára.

1/9. Tennessee Titans: Taylor Lewan, OT (Michigan)
Ha már az IRL Steelers kezdő LT-jében nem bízott a GM, akkor jöhet a draftról az utolsó, még bent lévő elit OT prospect, aki Rooshoz hasonlóan (minimum) egy évtizeden át alapember lehet Nashville-ben.

1/10. New York Jets (from CHI via KC): Mike Evans, WR (Texas A&M)
A 4.0-s Bowl.hu mockhoz hasonlóan itt is megajándékozom Bradfordot Manziel kedvenc egyetemi játszótársával.

1/11. Carolina Panthers: Zack Martin, OT (Notre Dame)
Fluker mellett nem hogy legitim kezdő, de egyáltalán másik OT sincs pillanatnyilag a keretben.

1/12. New York Jets: Anthony Barr, OLB (UCLA)
Nagy szükség van egy olyan edge rusherre, akire hosszútávon is lehet számítani, 4-3-as every-down DE-t viszont itt nem lehet értéken húzni, így jön Barr és vele együtt a kellően verszatilis front sevennek köszönhetően könnyen megoldható séma(vissza)váltás.

1/13. Oakland Raiders: Louis Nix III, NT (Notre Dame)
Jelenleg a gainesville-i aligátorvadász, Omar Hunter jelenti egymaga a nose tackle depth-et Oaklandben.

1/14. Buffalo Bills: C.J. Mosley, LB (Alabama)
Kuechly - Mosley páros. Elit LB corps: pipa.

1/15. Denver Broncos: Stephon Tuitt, DE (Notre Dame)
RJF megy az igazi posztjára, DE-be, érkezik Tuitt, és aránylag rendben is van a védőfal.

1/16. Dallas Cowboys: Cyrus Kouandjio, OT (Alabama)
Úgy fest, a térdsérüléséről szóló hírek túlzóak voltak, tehetsége alapján pedig első körben a helye. (Gyenge combine? Whatever...)

1/17. New York Giants: Aaron Donald, DT (Pittsburgh)
Cofield az egyik kezdő DT poszton korrekt, a többi félmegoldás helyett viszont jöhet egy igazi pass rush terror.

1/18. Washington Redskins (from DET via KC): Darqueze Dennard, CB (Michigan State)
A class egyik legjobb cornere a liga egyik leggyengébb CB-állományába.

1/19. Pittsburgh Steelers: Marqise Lee, WR (USC)
Homer pick, de csak nyeretlen kétévesek és leszállóágban lévő veteránok vannak a keretben WR poszton, úgyhogy teljesen érthető.

1/20. Seattle Seahawks: Ryan Shazier, LB (Ohio State)
Seattle-ben az igazán megbízható belső linebackerek száma nagyjából 0.5. Shazier személyében végre hosszútávú megoldást jelentő játékos érkezhet a posztra.

1/21. Tampa Bay Buccaneers: Eric Ebron, TE (North Carolina)
Komolyabb hiányposztot nem találtam, így az elit WR-sor és Ertz mellé jöhet egy újabb kiváló célpont RG3-nek.

1/22. Miami Dolphins: Dee Ford, OLB (Auburn)
Matthews távozott, Kruger pedig egymaga nagyon kevés; kell valaki az LB-sorba is, aki folyamatosan terrorizálni tudja a QB-kat.

1/23. Indianapolis Colts: Timmy Jernigan, DT (Florida State)
A mostani DT depth-tel is el lehet karistolni, de hosszútávon mindenképpen upgrade-re lesz szükség, amit Jernigan draftolása megoldhat.

1/24. Green Bay Packers: Odell Beckham Jr., WR (LSU)
Cap space-t nem lehet draftolni, így marad Beckham, ha már pillanatnyilag Michael Floyd az egyetlen komolyabb WR a csapatban.

1/25. Tampa Bay Buccaneers (from KC via TB, KC): HaHa Clinton-Dix, S (Alabama)
Shamarko Thomasból remek safety lesz, de arra még egy kicsit várni kell, hogy ő kezdővé avanzsáljon, HaHa ellenben instant alapember lehet.

1/26. Green Bay Packers (from SF): Kyle Van Noy, OLB (Brigham Young)
Gyenge lábakon áll a linebacker-sor, a sokoldalú Van Noy kellő stabilitást adhat az egységnek.

1/27. Baltimore Ravens: Calvin Pryor, S (Louisville)
Pryoritás kell, hogy legyen a safety draft, mert a hosszútávú kilátások nem túl biztatóak elnézve a mostani felhozatalt, a Louisville alumnusa pedig már első évétől meghatározó embere lehet a defense-nek.

1/28. Miami Dolphins (from MIN): Xavier Su’a-Filo, OG (UCLA)
A drága és gyenge/közepes guardok helyett jöhet egy olcsó és jó.

1/29. Philadelphia Eagles (from ATL via TB): Kony Ealy, DE (Missouri)
A DE-ínségről már tettem említést, most sikerül is (részben) megoldani ezt a hiányposztot.

1/30. New England Patriots: Brandon Thomas, OL (Clemson)
Guardként és jobb oldali tackle-ként is van jövője; mindkét (három) poszton ráfér az erősítés a csapatra.

1/31. Jacksonville Jaguars: Jace Amaro, TE (Texas Tech)
Még legalább egy megbízható célpontra szüksége van Romónak, tekintve, hogy a WR-állomány sem túl acélos.

1/32. Washington Redskins: Jimmie Ward, S (Northern Illinois)
Washingtonban nagy hangsúlyt kell fektetni a drafton a secondary renoválására (ismerős szituáció), ennek jegyében az első kör utolsó pickjével leendő kezdő strong safety érkezik a fővárosba.
több mint 10 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 566


BREAKING NEWS: Andrew Luck a Texans új irányítója



Bortles? Bridgewater? Manziel? Luck! Már hónapokkal ezelőtt is nyilvánvaló lehetett mindenki számára, hogy az idei holtidényben egy új kezdő irányító beszerzése lesz a Texans legfőbb feladata. Az 1/1-es pick kézenfekvő megoldásnak tűnt a QB-kérdés rendezésére, sőt a vasárnap nyíló szabadügynök-piacon is olyan játékosokra vethette volna ki hálóját a gárda, mint Joe Flacco vagy Alex Smith, azonban az offseason eddigi legnagyobb szenzációját szolgáltatva a csapat ma bejelentette, hogy több játékos és draftjog ellenében - köztük az idei 1/1-ért és a Houston jövő évi első körös választásáért - elhozták Andrew Luckot a Kansas City Chiefs együttesétől. A csere apropóján exkluzív interjút adott lapunknak a Texans új general managere, aki januári kinevezése óta először állt a média munkatársainak rendelkezésére.



A legtöbben bizonyára arra számítottak, hogy az 1/1-es pickkel irányítót fognak draftolni, de a szabadügynök-piacon is több, kezdő kaliberű QB várja a csapatok ajánlatait. Röviden vázolná, milyen folyamat vezetett ahhoz, hogy végül egy nagy volumenű trade révén Andrew Luck lett a Houston Texans új irányítója?
Az eredeti terv valóban az volt, hogy az újoncbörze első választási jogával hozunk új kezdő irányítót a csapathoz. Miután januárban összeállt az új front office és edzői stáb, mindenki egyetértett abban, hogy 1/1-re QB-t kell draftolni, a lehetséges jelöltek tanulmányozása során viszont hasonló szintű konszenzus alakult ki azzal kapcsolatban, hogy nincs olyan potenciális 1/1-es irányító az idei felhozatalban, akire nyugodt szívvel rábíznánk a franchise jövőjét. Ezután, mikor már véglegessé vált a leendő szabadügynökök névsora, felmerült egy olyan forgatókönyv lehetősége, hogy szerződtetnénk az FA-piac legjobb irányítóinak egyikét, az első körös draftjogunkat pedig elcserélnénk, vagy még inkább Jadeveon Clowney személyében egy korszakos védőprospectet választanánk ki. Majd nemrégiben felvetődött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kettőt kombinálnánk: egy franchise QB szerepkörre bizonyítottan alkalmas, ugyancsak korszakos tehetség megszerzése, azaz trade Andrew Luckért. Felkerestük a Chiefst, hogy érdekelné-e őket egy ilyen csere, az eredményt pedig láthatják.

Hogy érzi, a két csapat számára egyformán előnyös üzletet kötöttek, netán ami az ellenértéket illeti, túl kellett fizetniük Luckot, vagy esetleg sikerült áron alul megszerezniük őt? Gördülékenyen ment a tárgyalás?
Úgy gondolom, sikerült megtalálnunk az arany középutat; mindkét franchise hasonlóan jól járt a cserével. A Chiefs vezetősége kezdettől fogva nyitott volt a trade-re, a kiinduló álláspontjaink sem tértek el merőben egymástól, így hamar meg tudtunk egyezni a csere részleteiről.

Említette, hogy már a Luck trade előtt is felvetődött annak a lehetősége, hogy elcserélnék az 1/1-es draftjogot. Érdeklődött valaki egy ilyen üzlet iránt?
Igen, több csapattal is tárgyaltunk róla. Konkrét ajánlatokat is kaptunk, de végül jobbnak láttuk, ha az idei és jövő évi pickek letrade általi halmozása helyett egy bizonyított franchise QB megszerzésével indítjuk az újjáépítést, elvégre ő a csapat legfontosabb alkotóeleme.

Nem aggasztja, hogy a klubnak jelen állás szerint a jövő évi draft első három körében nincs pickje, és a 2016-os újoncbörzén is hiányozni fog minimum egy harmadik, de lehet, hogy egy második körös cetli?
Nem aggódom emiatt, leginkább azért, mert véleményem szerint az idei offseasonben megvannak a forrásaink ahhoz, hogy letegyük egy később playoff-kaliberűvé váló csapat alapjait. Másrészt sok mexikói bevándorló átúszik még a Rio Grande-n, mire elérünk a 2015-ös holtidényhez; addig még sokféleképpen alakulhatnak a dolgok.

Vasárnap nyit az FA-piac. Eleinte főként az egyes posztok top szabadügynökeiért folyik majd a verseny - mekkora aktivitás várható a Texanstól ebben a periódusban? Mik a további elképzelései csapatépítés terén ebben a holtidényben?
Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, egy kezdő running backet mindenképpen szereznünk kell, a passzjátékban rendelkezésre álló célpontok sora is bővítésre szorul, a támadófalban ugyancsak szükség van erősítésre, várhatóan a védelembe is igazolunk majd alapembernek szánt játékosokat, illetve kicker és punter posztra sincs jelenleg emberünk. Ezeknek nyilván csak egy részét fogjuk a szabadügynök-piacról megoldani, a többi marad a draftra. Bőven van helyünk a fizetési sapka alatt, így biztosra vehető, hogy a top FA-k közül is többeknek ajánlatot fogunk tenni, de konkrét neveket és posztokat nem áll módomban elárulni.

Végezetül lehet, hogy korai a kérdés, de milyen célokkal vágnak neki a 2014-es alapszakasznak?
Ahogy arra már korábban is utaltam, egy újjáépítési folyamat első éve az idei, ennek megfelelően a rájátszásba jutásra nem tekintünk reális célkitűzésként. Ez a csapat legkorábban jövőre harcolhat a playoff-szereplésért, két év múlva pedig már mindenképpen szeretnénk minimum a csoportelsőségért versenyre kelni. A front office és az edzői stáb számára jelenleg az a legfontosabb feladat, hogy ütőképes kezdősort alakítsunk ki támadó és védő oldalon egyaránt, majd biztosítanunk kell a keret megfelelő mélységét, és csak ezután jöhetnek a merészebb álmok.

Köszönjük az interjút, és sok szerencsét kívánunk a (holt)szezonhoz.
Köszönjük, egy már van.

___________________


PS: Samson Satele egy meglehetősen zavarodott tweettel reagált a csere hírére:

több mint 10 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 159 — Eagles fan
Szenzáció! Richard Sherman Minnesotában!

Felpezsdült az élet a minnesotai médiában: kiderült, hogy Richard Sherman, a liga egyik legjobb - ha nem a legjobb - cornerbackje a Vikingsben folytatja pályafutását. A kiváló cornerback az utóbbi 2 évben a legjobb ratinggel rendelkezik a ligában.
"Nagy nap ez a számunkra" - Nyilatkozta Rataxes GM - "a több éves tradíció, miszerint a Minnesotában középszerű, vagy kiöregedett cornerek szerepelnek, ezennel megszűnt létezni! Üdvözöljük a csapatban Richardot, aki nem csak rettenetesen jó játékos, de egy rendkívüli személyiség is!"
A cornerback a Miami Dolphinsból érkezik a csapathoz. Sherman RFA státuszú volt, és 1. körös tendert kapott. A Minnesota több mint 50 milliós ajánlatát nem kívánta matchelni a Miami, így a játékos a Vikingshez, az 1/28-as draft pick pedig a Miamihoz került.
Sikerült rövid, exkluzív interjút készítenünk Shermannel is:
"Rendkívül boldog vagyok, büszke vagyok hogy egy ilyen csodálatos, családias csapatba kerülhetek! Köszönöm Mr. Schlecknek a lehetőséget! A Miamiban töltött évek szépek voltak, de elmúltak, és most már a Vikingsben fogom bizonyítani, hogy ÉN vagyok a legjobb CB a ligában! A következő cél a sorozatos SB győzelem, és természetesen a Hall of fame tagság! És most igyunk!"
Mi is köszöntünk, Richard!

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 10 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 849 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Seattle: Make or Break!
braxa88
Mostanában inkább break. 😀
több mint 10 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 521
Seattle: Make or Break!