GM Lapszemle

11 feliratkozó

több mint 9 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 750 — 49ers GM
Csapatonkénti bontás, hiányposztok, ilyesmik, divíziónkénti bontásban:

NFC South:

Atlanta Falcons:
Hiányposztok: RB, C, OT, OLB/ILB
1/22 DJ Humphries, OT, Florida
3/9 T. J. Yeldon, RB, Alabama
3/10 B.J. Finney, C, Kansas St.
3/23 David Tull, OLB, Chattanooga

Carolina Panthers:
Hiányposztok: QB, WR, OL, MLB, CB, FS
1/1 Jamies Winston, QB, Florida St.
2/3 Eric Kendricks, LB, UCLA
3/2 Philipp Dorsett, WR, Miami Fl.
3/15 Rob Havenstein, OL, Wisconsin
3/33 D'Joun Smith, CB, Florida Atlantic

New Orleans Saints:
ez egyszerű volt 😀

Tampa Bay Buccaneers:
Hiányposztok: TE, G, T, DT, DE, LB, CB
1/9 Dante Fowler, Jr., DE, Florida
1/10 Brandon Scherff, OL, Iowa
1/32 Kevin Johnson, CB, Wake Forest
2/1 Ereck Flowers, OL, Miami
2/27 Xavier Cooper, DL, Washington State
2/32 Hau’oli Kikaha, OLB/DE (Washington)
3/19 Nick O'Leary, TE, Florida State
3/26 Kwon Alexander, LB, LSU

több mint 9 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 750 — 49ers GM
Lehet, hogy egy 3. kört még ráteszek, ha nagyon unatkozom majd, de addig is itt egy két körös mock, indoklásokkal, első körben cserékkel. Azt előre bocsátom, hogy fogalmam sincs, kinek melyik a kedvenc/gyűlölt NCAA csapata, így az ilyen dolgokat nem vettem figyelembe.

1/1 Carolina Panthers: Jamies Winston, QB, Florida St. - Gabo szépen leépítette korábbi világverő csapatát, most viszont itt az újjáépítés kezdete egy új franchise QB-val.
1/2 Cleveland Browns: TRADE! NY Jets 1/3 + 3/3, Marcus Mariota, QB, Oregon - A Jets sokkal készebb csapat, a Browns viszont nagyon sok lyukat kell betömjön nagyon kevés pickkel. Így lemondanak Mariotáról egy plusz választásért cserébe, míg a Jets eleve két 3. körös pick birtokában könnyebben beáldozza az egyiket.
1/3 Cleveland Browns (from Jets): Kevin White, WR, West Virginia - Az egy helyes letrade után érkezik végre egy legitim no.1 elkapó a csapatba.
1/4 Arizona Cardinals: Leonard Williams, DL, USC - Fucu örül, mert egyrészt az ölébe hullik a draft talán legjobb prospectje, másrészt mert pont akad egy hatalmas lyuk a 3-4-es védőfal szélén a Cardinals-nál.
1/5 Philadelphia Eagles: Vic Beasley, DE, Clemson - Gabtsi akkor járna a legjobban, ha letrade-elne, de ehhez most nincs annyira partner, így behúzza az egyik legígéretesebb pass rushert, ami úgyis hiányposzt az Eagles védőfalában.
1/6 Oakland Raiders: TRADE! Ravens 1/23 + 1/24, Amari Cooper, WR, Alabama - Meglepő lépés Igortól, viszont a csapata két nagy hiányposztját 1/20 után már csak minőségi eséssel tudná orvosolni. A következő picken a New England tuti vinné Coopert, így a Ravens előz, és a sok potenciális 2. száma elkapója mellé szerez egy igazi 1. számút is. A Raiders kevés pickkel ment neki a draftnak, így örülnek a plusz lehetőségnek, mégha ez egy prémium rusher elengedését is jelentheti.
1/7 New England Patriots: DeVante Parker, WR, Louisville - A Ravens előzése miatt kisebb reach, de egyszerűen muszáj WR-t húznia a Pats-nek. Parker sem sokkal kisebb tehetség, mint a két korábban választott elkapó, a Pats többi needje pedig sokkal kevésbé jelentős, mint a WR.
1/8 St. Louis Rams: TRADE! Chiefs 1/26 + 1/27, Danny Shelton, NT, Washington - Újabb trade, a Chiefs egycsapásra megoldja a komplett front seven problémáját, és a vegytiszta 3-4-es rendszerhez beszerzi a hiányzó láncszemet, egy monster NT személyében. Így egy Watt-Shelton-Canty fal mögött OLB-ként dolgozhat Von Miller, Clowney, csereként Newsome, míg a LB-sor közepén Derrick Johnson és Worrilow alkothat erős párost. A Rams ráadásul ezen a helyen nem nagyon tud értéket húzni a needjeire, így nyitott lehet akár ennél olcsóbban is a lefelé mozgásra.
1/9 Tampa Bay Buccaneers: Dante Fowler, Jr., DE, Florida - Rengeteg pickje van a Tampának, az elsővel a Tuck/Trent Cole/Clemons fémjelezte DE poszton fiatalítanak egy jelentőset.
1/10 Chicago Bears: TRADE! Buccaneers 1/13 + 2/7, Brandon Scherff, OL, Iowa - A Bucs újra lecsap, ezúttal a legkomplettebb, itt már abszolút BPA támadó falemberre. Scherff mind G, mind T poszton azonnal a kezdőbe kerülhet, mert mindkét poszton van némi hiányossága a Tampának. A Bears elsősorban más posztokon keresgél, így egy plusz pickért partnerek lehetnek a cseréhez.
1/11 Green Bay Packers: Landon Collins, S, Alabama - A jelenlegi kezdő páros Mike Mitchell és Deone Buchanon, csere egyáltalán nincs, a többi hiányposztra pedig itt nincs nagyon value. Newman örül, és bár hasonló skillekkel megáldott safety-k vannak a keretében, berántja a Bama játékosát.
1/12 Denver Broncos: Randy Gregory, DE, Nebraska - Akármilyen alapfelállást is fog játszani a Broncos, Gregory itt már jelentős értéket képvisel, olyan pass rush specialistákkal kell megküzdenie a snapekért, mint Mingo vagy Michael Sam. Ráadásul hova máshova illene jobban egy mariska-hívő, mint Coloradoba? 😊
1/13 Chicago Bears (from Tampa): Shane Ray, OLB, Missouri - Ray többnyire csúszik mostanság a boardokon, a Bears sem feltétlenül erre a posztra keres elsősorban. Suggs viszont öregszik, Galette IRL kérdőjeles rendőrségileg és le is jár a szerződése, így a Mizzou játékosa 1 szezon után kezdő poszton találhatja magát.
1/14 Jacksonville Jaguars: Marcus Peters, CB, Washington - Elég combos front seven jött össze Jacksonville-ben, kezdő szintű CB viszont pont egy darab akad. Iktriad nem szívbajos, GM Gene óta kerüli is a jófiúkat, jöjjön inkább a draft legtehetségesebb cornere, és ezzel együtt egy potenciális top védelem lehetősége a Jaguarsnál.
1/15 Miami Dolphins: La'el Collins, OL, LSU - Gondolkodás nélkül azonnal beírható pick, jelenleg Davin Joseph az egyik kezdő guard, Cherilust meg egész offseasonban vadul árulta Schleck. Collins bármelyik poszton azonnali javulást jelenthet.
1/16 Cincinnati Bengals: Bud Dupree, DE, Kentucky - Dupree elég nyers játékos, egyelőre még az sem teljesen egyértelmű, hogy melyik rendszer feküdne neki jobban, de az biztos, hogy a Mathis-Allen páros mögött lenne egy éve tanulni, utána viszont nagyon nagy szükség lesz a játékára.
1/17 New York Giants: Trae Waynes, CB, Michigan State - Itt értéket jelentő pass rusher nem nagyon maradt, empty meg eleve sokra tartja az idei CB-classt. 😊 Ezért nem vár a későbbi körökig, hanem berántja a másik igazán elitnek tartott prospectet.
1/18 Baltimore Ravens: Andrus Peat, OT, Stanford - A másik ordító hiányposzt, jelenleg a Collins-Moses kezdő páros tartja rettegésben - a saját irányítóját. Ráadásul mivel Newton távozott, így maradt a mozgékony Mettenberger-Palmer páros irányító posztra, akiknek el is kell a védelem.
1/19 San Francisco 49ers: Todd Gurley, RB, Georgia - BPA
1/20 San Diego Chargers: Melvin Gordon, RB, Wisconsin - Bár nagyon mély a draft RB-poszton, a Chargers legközelebb a 3. körben kerül sorra, nekik viszont instant megoldás kell a posztra. Mivel a 49ers kicseszett velük és elvitte Gurley-t, marad Gordon, aki ugyan reach ezen a ponton, de itt jön a képbe a need over value megközelítés.
1/21 Minnesota Vikings: Jaelen Strong, WR, Arizona St. - DeSean Jackson mellett nincs legitim elkapó a keretben, Strong pedig stílusban is jó kiegészítője lehet a villámtörpének, hiszen sokkal inkább power WR, akit rövidebb útvonalakon kereshet az irányító.
1/22 Atlanta Falcons: DJ Humphries, OT, Florida - Humphries kicsit nyers még, de első évében RT poszton pallérozódhat, aztán amikor az elszálló fizetésű, öregedő Ferguson repül jövőre, akkor nem egy újonccal kell kísérletezni az egyik legfontosabb poszton.
1/23 Oakland Raiders (from Ravens) - Eli Harold, OLB, Virginia - Bár a top rusherek elfogytak, ezt tudta Döme akkor is, amikor a letrade mellett döntött, így viszont a "best of the rest" mottó mentén húzhatja ki a saját 3-4-es OLB alapanyagát.
1/24 Oakland Raiders: Quinten Rollins, CB, Miami Oh. - Ezen a ponton már bőven lehet válogatni értéken lévő cornerek között, a Raiders pedig ki is választja a saját jelöltjét. Ezzel végülis egy Fowler, Gregory vagy Ray húzást cserélt el Döme egy Harold/Rollins párosra.
1/25 Washington Redskins: Arik Armstead, DT, Oregon - Armstead akár az alapja is lehet egy 3-4-es átállásnak, mert a keretben található DL-állomány akár erre is alkalmas lehet. Armstead ezen a ponton ráadásul már bőven megéri a kockázatot, a Redskins pedig rendelkezik 3 darab 2. körös pickkel, amin a védelem többi hiányposztját jó értéken tudják betömni.
1/26 St. Louis Rams: Malcom Brown, DT, Texas - Nincs igazán kezdő szintű DT a Rams rosterén, Brown itt pedig már akár BPA picknek is tekinthető, ráadásul elég biztos választásnak is tűnik, ami fontos szempont egy sok hiányposzttal küzdő, újjáépülő csapat esetében.
1/27 St. Louis Rams: Jalen Collins, CB, LSU - Kezdő DT után itt a kezdő CB is, a Rams két jelentős javítást tudott végrehajtani a védelmében a letrade után, és még 3 darab 2. napos pickkel is rendelkezik a további restauráláshoz.
1/28 Indianapolis Colts: Jake Fisher, OT, Oregon - Bár Höri már kikérte magának ezt a húzást, jelenleg egyáltalán nincs kezdő LT a Colts keretén, és mivel Manning utolsó szezonját tölti szerződés alatt, talán nem tolószékben kellene nyugdíjba küldeni. Egyébként van bőven need a Colts rosterén, szóval sok irányba mehet a GM, de kezdő LT ritkán akad az UDFA börzén.
1/29 Tennessee Titans: Cameron Erving, OL, Florida State - Egyetlen pickje van az első 3 körben a Titans-nek, ezt egyértelműen a támadófalra lenne célszerű elkölteni. Erving szinte minden belső poszton upgrade lehetne a jelenlegi állományhoz képest, és az esetleges sérülések esetén is kellő rugalmasságot biztosítana a jelenléte.
1/30 Buffalo Bills: Owamagbe Odighizuwa, DE, UCLA - Egy futás ellen stabil LDE nagyon kellene a falba Dumervil túloldalára, és ugyan Odighizuwa pontos értékéről megoszlanak a vélemények, arra a feladatkörre, amire a Bills keres játékost, bőven alkalmas lehet.
1/31 Buffalo Bills: TRADE! Dolphins 2/14 + 3/13, Eddie Goldman, DT, Florida State - Elsőre luxusnak tűnhet a dolog, de a Dolphins fala a jelenlegi Antonio Smith - Dorsey - Calais Campbell felállásban sokkal kevésbé tűnik elit egységnek, mint egy esetleges Dorsey - Goldman - Campbell felállás. A Bills vevő lehet a dologra, mert viszonylag kevés pickje van, a Dolphins pedig be tud áldozni a két 3. köröséből egyet a feltrade mellé. Goldman kicsit csúszik a boardokon, de ettől még remek NT alapanyag, nagy, erős, futás ellen domináns.
1632 Tampa Bay Buccaneers: Kevin Johnson, CB, Wake Forest - Patrick Peterson az egyetlen igazán kezdő CB matéria a keretben, ráadásul jövőre lejár a szerződése, úgyhogy két ok is van a Wake Forest tehetség behúzására.
2/1 Tampa Bay Buccaneers: Ereck Flowers, OL, Miami - Egy újabb olyan játékos Scherff után, aki guard és jobb oldali tackle poszton is jó teljesítményre lehet képes, így a meglévő Lewan - Franklin - Richburg/Satele trió mellett bevetve a két újoncot hirtelen elit fal lenne Tampában.
2/2 New York Jets: Danielle Hunter, OLB, LSU - Peppers a legjobb pass rusher a jelenlegi keretben, ezzel minden lényeges információ elhangzott indoklásként.
2/3 Carolina Panthers: Eric Kendricks, LB, UCLA - Vannak még lyukak a Panthers rosterén, de WR és CB nagyobb eséllyel akad a 3. körben, mint kezdő potenciállal bíró középső LB. Kendricks posztja legjobbja a poszton ezen a drafton, itt már értéket is jelent a kiválasztása.
2/4 Philadelphia Eagles: Jay Ajayi, RB, Boise State - Lennének ennél szexibb pickek is a bent lévő játékosok közül, de amelyik csapatnál jelenleg Chris Ivory az egyetlen épkézláb futó, az nem nagyon válogathat.
2/5 Green Bay Packers: Jordan Phillips, DT, Oklahoma - McCoy mellé jól jöhet egy futás ellen erős DT, aki tehermentesítheti és javíthatja az elit DL-tagok játékát, így Chandler Jones és JPP is villoghat.
2/6 Arizona Cardinals: Dorial Green-Beckham, WR, Oklahoma - Fitz az egyetlen épkézláb elkapó a keretben, ráadásul így mentorálhatná is a tehetségben kiemelkedő, fejben közepesen erős potenciális utódját.
2/7 Chicago Bears: Maxx Williams, TE, Minnesota - Brandon Myers egyszer nézett ki kezdő TE-nek, és az nem az elmúlt szezonban volt.
2/8 Pittsburgh Steelers: Byron Jones, CB, Connecticut - Vannak elfogadható cornerek a keretben, de Jones itt már olyan értéket képvisel, amit nem lehet bent hagyni, főleg, mert igazán no.1 szélső védő hiánycikk Pittsburgh-ben.
2/9 St. Louis Rams: Stephone Anthony, LB, Clemson - DeAndre Levy mellett nem nagyon van minőségi LB a keretben.
2/10 Washington Redskins: Nate Orchard, DE, Utah - Igazi pass rusher nem nagyon akad a Redskins keretében, inkább csak lelkesebb iparosok, hátha majd Orchard lesz a megváltás.
2/11 Denver Broncos: Breshad Perriman, WR, UCF - Sokkal több a need, mint a pick, viszont itt a BPA és a rosteren lévő lyuk találkozik.
2/12 Chicago Bears: Nelson Agholor, WR, USC - A Bears pont 2 kezdő szintű WR-re van egy 3 WR-es set pályára küldésétől. Most már csak kettőre.
2/13 New England Patriots: TJ Clemmings, OT, Pittsburgh - Steal és need egyben, Joe Thomas túloldalán a választék: Winston, Harris, Painter
2/14 Buffalo Bills: Shaq Thompson, LB/SS, Washington - SS poszton eleve tátong némi hiány a Bills rosterén, és Kuechly mellett akár a LB-sorban is feltűnhet Thompson, számos variációs lehetőséget kínálva,
2/15 St. Louis Rams: Damarious Randall, S (Arizona State) - Agyatlan hard hitter safety akad pár a keretben, de olyan, aki a labdáról is tudná, hogy hol van éppen, eddig nem volt.
2/16 New York Giants: Ameer Abdullah, RB, Nebraska - Van pár RB a Giants rosterén, emiatt talán luxuspixknek is tűnhet Abdullah, de igazi feature back alapanyag egyáltalán nincs a mostani futók között.
2/17 San Francisco 49ers: Rashad Greene, WR, Florida State - BPA
2/18 Cincinnati Bengals: Paul Dawson, LB, TCU - Talán nem a 4-3 Dawson igazi terepe, de abban a csapatban, ahol a rokkant Sean Lee az egyetlen normális LB, nem nagyon lehet válogatni.
2/19 Miami Dolphins: Preston Smith, OLB, Mississippi St. - A base D már megvan, most jöhet a pass rush.
2/20 New England Patriots: PJ Williams, CB, Florida State - Ittas vezetés ide vagy oda, Williams nem lett rosszabb corner attól, hogy tyúkeszű a pályán kívül, és ha van csapat, ahol lehet vele egy kis rizikót vállalni, az a Pats.
2/21 Detroit Lions: Devin Smith, WR, Ohio State - A Lions is elkezdi a draftot, Vincent Jackson túloldalára érkezik a mélységi célpont.
2/22 Baltimore Ravens: Ty Sambrailo, OL, Colorado State - Anthony Collins - Morgan Moses, emlékszünk még, ugye?
2/23 Jacksonville Jaguars: AJ Cann, OG, South Carolina - Linder elfogadható volt újoncként, ezen felbuzdulva jöhet még egy rookie a túloldalra is.
2/24 Washington Redskins: Roland Darby, CB, Florida State - Akad még ígéretes CB-alapanyag, ami kell is a fővárosi secondary javítására.
2/25 Washington Redskins: Benardrick McKinney, ILB (Mississippi State) - Ugyan passz ellen nem a legígéretesebb alapanyag, de a futás elleni védelmen nagyot dobhat, és lehet, hogy mellette Ogletree és Butler OLB-ként jobb lehet.
2/26 Seattle Seahawks: Carl Davis, DL, Iowa - Az összegyűjtött játékosok alapján még működhet is a 3-4, de ehhez kellene még jó DE-alapanyag.
2/27 Tampa Bay Buccaneers: Xavier Cooper, DL, Washington State - Nem árt még javítani azt a pass rush-t, ezúttal a fal közepe irányából.
2/28 Indianapolis Colts: Eric Rowe, DB, Utah - Ugyan FS poszton ott van Griffin, de ő már nem életbiztosítás, a CB sor meg egyszerűen csak gyenge, Rowe mindenképpen elfér.
2/29 Pittsburgh Steelers: Duke Johnson, RB, Miami Fl. - Egy jó 3rd down back komoly fegyvert jelenthetne ebben a támadósorban…
2/30 Pittsburgh Steelers: Ali Marpet, OG, Hobart - …főleg ha érkezik elé valaki, aki blokkolni is tud neki.
2/31 Buffalo Bills: Clive Walford, TE, Miami Fl. - Ha egy csapatban Jacob Tamme az egyetlen TE, akkor nem lehet elég nagyot reach-elni. Walford itt pedig azért már nem is dráma annyira.
2/32 Tampa Bay Buccaneers: Hau’oli Kikaha, OLB (Washington) - Ugyan Kikaha kapcsán sok a kérdőjel, de annyi pickje van a Bucs-nak, hogy egy ilyen rizikót be lehet vállalni, és még mindig vén a DE állomány
3/1 Cleveland Browns: Denzel Perryman, LB, Miami Fl.
3/2 Carolina Panthers: Philipp Dorsett, WR, Miami Fl.
3/3 Cleveland Browns: Alex Carter, CB, Stanford
3/4 Oakland Raiders: Laken Tomlinson, OG, Duke
3/5 Houston Texans: Ifo Ekpre-Olomu, CB, Oregon
3/6 Philadelphia Eagles: Hroniss Grasu, C, Oregon
3/7 Arizona Cardinals: Tevin Coleman, RB, Indiana
3/8 Jacksonville Jaguars: Devin Funchess, WR/TE, Michigan
3/9 Atlanta Falcons: T. J. Yeldon, RB, Alabama
3/10 Atlanta Falcons: B.J. Finney, C, Kansas St.
3/11 San Francisco 49ers: Daryl Williams, OL, Oklahoma
3/12 Jacksonville Jaguars: Mario Edwards Jr, DE, Florida St.
3/13 Buffalo Bills: Doran Grant, CB, Ohio State
3/14 St. Louis Rams: Garrett Grayson, QB, Colorado State
3/15 Carolina Panthers: Rob Havenstein, OL, Wisconsin
3/16 Minnesota Vikings: Derron Smith, S, Fresno State
3/17 Cincinnati Bengals: Sammy Coates, WR, Auburn
3/18 New York Giants: Za'Darius Smith, DE, Kentucky
3/19: Tampa Bay Buccaneers: Nick O'Leary, TE, Florida State
3/20 San Diego Chargers: Michael Bennett, DT, Ohio State
3/21 Detroit Lions: Cedric Ogbuehi, OT, Texas A&M
3/22 New England Patriots: Grady Jarrett, DT, Clemson
3/23 Atlanta Falcons: David Tull, OLB, Chattanooga
3/24 Baltimore Ravens: Lorenzo Mauldin, LB, Louisville
3/25 New York Jets: Gabe Wright, DL, Auburn
3/26 Tampa Bay Buccaneers: Kwon Alexander, LB, LSU
3/27 Seattle Seahawks: Tyler Lockett, WR, Kansas St.
3/28 Indianapolis Colts: Tre Jackson, G, Florida St.
3/29 Green Bay Packers: Trey Flowers, DE, Arkansas
3/30 San Diego Chargers: Ibraheim Campbell, S, Northwestern
3/31 Minnesota Vikings: Justin Hardy, WR, East Carolina
3/32 Green Bay Packers: Anthony Harris, S, Virginia
3/33 Carolina Panthers: D'Joun Smith, CB, Florida Atlantic
3/34 Miami Dolphins: Henry Anderson, DE, Stanford

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
Rata kérésére:
1 1 Carolina Panthers (CLE, TB, CLE): Jameis Winston, QB (Florida State)
Szarabb, mint Mariota, de IRL is ő lesz az 1/1.
1 2 Cleveland Browns (CAR): Marcus Mariota, QB (Oregon)
Ő maradt.
1 3 New York Jets: Dante Fowler Jr., DE/OLB (Florida)
Hiányzik egy elsőszámú pass rusher.
1 4 Arizona Cardinals: Leonard Williams, DE (USC)
Lyukas a védőfal.
1 5 Philadelphia Eagles: Alvin Dupree, DE (Kentucky)
Sok jó iparos játékos van a DL-ben, elfér még egy.
1 6 Oakland Raiders: Vic Beasley, OLB (Clemson)
Nehéz kérdés, hogy OT vagy OLB need van jobban, tán Beasley itt a leginkább value pick.
1 7 New England Patriots (NO, HOU): Amari Cooper, WR (Alabama)
Igen vékony a WR-sor, Gordon mellé inkább Cooper illik.
1 8 St. Louis Rams: Trae Waynes, CB (Michigan State)
Kisebb reach, de kritikán aluli a CB-sor.
1 9 Tampa Bay Buccaneers (DAL, CLE): Landon Collins, S (Alabama)
Eric Berryvel együtt is elfér ide az upgrade,
1 10 Chicago Bears (PIT): Brandon Scherff, OT (Iowa)
Kéne egy LT.
1 11 Green Bay Packers (TEN): Danny Shelton, DT (Washington)
Ideális választás McCoy mellé.
1 12 Denver Broncos: Malcom Brown, DT (Texas)
Vékony a védőfal és mellé még öreg is.
1 13 Tampa Bay Buccaneers (CHI, PIT): Andrus Peat, OT (Stanford)
Tán T poszton a leggyengébb a Bucs.
1 14 Jacksonville Jaguars: Kevin White, WR (West Virginia)
Iktriad balga mód utálja Rayt, így White tűnik a legjobb megoldásnak.
1 15 Miami Dolphins: Cameron Erving, OL (Florida State)
Davin Jóskákkal ne vicceljünk.
1 16 Cincinnati Bengals: Shane Ray, DE (Missouri)
Ez a Mathis-Allen kettős nem éppen hosszútávú megoldás.
1 17 New York Giants: Randy Gregory, DE (Nebraska)
Indoklást lásd a másik new yorki csapatnál.
1 18 Baltimore Ravens (MIN): Ereck Flowers, OT (Miami-FL)
IgOLnál nem lehet más a pick.
1 19 San Francisco 49ers: La'el Collins, OT (LSU)
Nagyjából kész ez a Niners, nyugodtan lehet BPA-zni.
1 20 San Diego Chargers: Todd Gurley, RB (Georgia)
Ronnie Hillman? LOL.
1 21 Minnesota Vikings (DET): Jaelen Strong, WR (Arizona State)
D-Jax mellé ő illik leginkább.
1 22 Atlanta Falcons: DeVante Parker, WR (Louisville)
Kéne egy WR1.
1 23 Baltimore Ravens: Melvin Gordon, RB (Wisconsin)
Nincs elsőszámú futó.
1 24 Baltimore Ravens (NE, HOU): Dorial Green-Beckham WR, (Oklahoma)
Ez is igoros pick lenne.
1 25 Washington Redskins: Owamagbe Odighizuwa, DE (UCLA)
Elfér némi upgrade a DL-be.
1 26 Kansas City Chiefs (HOU): Maxx Williams, TE (Minnesota)
Vannak kétségeim afelől, h IRL Tampában képesek lesznek ASJ-ből kihozni a potenciált.
1 27 Kansas City Chiefs (SEA, NE): Marcus Peters, CB (Washington)
Revis egyik széle, a slot Scandrick, de a másik szélre nem volt ember eddig.
1 28 Indianapolis Colts: Jake Fisher, OT (Oregon)
Nem kéne hagyni, hogy szerencsétlen öreg Manninget agyonüssék.
1 29 Tennessee Titans (GB): Eli Harold, OLB (Virginia)
Kéne vmi irányítóra is veszélyes játékos.
1 30 Buffalo Bills: Preston Smith, DE (Mississippi State)
Fake úr is szereti a bivaly DL-t.
1 31 Buffalo Bills (KC): Shaq Thompson, OLB (Washington)
Ha safetyt vagy futót faragnak belőle IRL akkor is van helye.
1 32 Tampa Bay Buccaneers: Eddie Goldman, DT (Florida State)
Elfér némi mélyítés a fal közepén.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 521

Mai vendég: A Seattle Seahawks General Managere, braxa88

-Vegyük sorba, hogy mi is történt a Seahaksnál. Először is 2 fontos játékossal sikerült hosszabbítani. Maxwell és Gronkowski.
-Igen. A legfontosabb az idei offseason során Gronk és Maxi megtartása. Ez sikerült is, előbbivel nehezebben, míg Byronnal hamarabb sikerült megtalálni a közös összeget. Fontos alapkövei ők a csapatnak, az offenseben Gronk a legfontosabb támadónk Lynch mellett, míg Maxwell a passzvédekezésben az elsőszámú emberünk.

-Nemkapott új szerződést többek között a tavaly jól játszó CJ Mosley vagy Chris Clemons sem.
-A franchise szempontjából nehéz döntés kellett hozni, és megváltunk tőlük. Helyüket fiatalok veszik át, Bruce Irvin kész arra premier pass rusher legyen a 3-4es védelemben. Míg Mosley helyét a rutinos Jay Ratliff illetve a nem rég igazolt John Hughes veszi át.

-Idén jóval kevesebbszer, számszerint csak egyszer tradelt, miért?
-Megvan a csapat magja, nagyon kevés volt a hiányposzt már az offseason előtt, így nem voltunk rászorulva, hogy felforgassuk a csapatot. A S és WR posztokon kellett erősíteni mindenképpen. Elkapót hoztunk is a Cardinalstól, amiért egy kondíciós 2016-os draftpicket áldoztunk fel. Justin Blackmon érkezett ugye. Ez a lépés lehet egy kicsit kockázatos, hiszen még mindig nem tudjuk, hogy mi lesz Justin sorsa, de ha pályára kerül akkor mint kezdő elkapóval számolunk vele. Mellette Percy Harvin és Rod Streater lesz a kezdő WR sor, ami kiegészülve Gronkowskival és Kendricksszel, akkor láthatjuk, hogy egy elég jó elkapóállomány áll Jay Cutler rendelkezésére. Nick Toon és Louis Murphy ideális cserer WRek.

-És a S poszttal mi a helyzet?
-Dawan landry továbbra is a kezdő SS, igaz, hogy már nem fiatal, de tavaly egyik legjobb évét húzta le, így mindenképpen a kezdőben kell vele számolnunk. FS poszt már nagyobb gond. Chris Contet igazoltuk le 3 évre. Mivel a draftclass elég sovány S poszton, így mindenképpen kellett hozni egy olyan játékost a szabadügynökpiacon, aki rögtön bevethető kezdőként. Bradley McDougald pedig egy év csereszerep után jövőre veheti át Landry helyét.

-Mely poszton kell erősíteni még?
-A kezdőcsapat már nem nagyon fog változni. Az OL-t, a front7 depthet lehet még erősíteni, még az is lehet, hogy érkezik ide kezdő szintű játékos. Jó példa a napokban érkező Branden Oliver. Nem volt betervezve, hogy hozunk egy RB-t, főleg nem olyat aki kezdő szintet is képviselhet akár, de mivel elérhető volt, és szívesen be állt volna sorba Lynch mögé, így azt hiszem olcsó áron sikerült egy nagyszerű back-up futót szerezni. Szóval nem állunk le, és tovább keressük a megfelelő embereket, hogy még erősebbek legyük.

-Mi a cél az idény során?
-Idén is a Super Bowl. Azt hiszem, hogy most vagyunk a legerősebbek, és minden esélyünk megvan a SB győzelemre. Olyan játékosaink vannak mint Marshawn Lynch, Percy Harvin, Rob Gronkowski, Duane Brown, Sheldon Richardson, Mario Williams, CJ Mosley, Byron Maxwell. És a kiszolgáló személyzetet is erősnek érzem. Ha Jay Cutler is jó formában lesz, akkor nem nagyon lesz csapat aki megállíthat minket.

-Tehát Cutler továbbra is élvezi a bizalmat?
-Persze, hogy élvezi. Jay nagyszerű QB, igazi vezére a csapatnak, semmi sem indokolja, hogy leváltsuk, 100%ban hiszek Jayben.

Értem. Köszönöm, hogy eljött, legközelebb a draft után beszélgetünk.
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 563
GM Game 2015 Mock Draft 1.0

Igaz, hogy még el sem kezdődött a free agency, de mindenképpen írok még egy mockot közvetlenül a draft előtt, és talán nem sokkal az első FA-kör után is, így jöjjön egy korai, sok esetben nyilvánvalóan nem a majdani végleges prioritásokat tükröző kitekintés az újoncbörzére...

1/1. Cleveland Browns: Jameis Winston, QB (Florida State)
Winston vagy Mariota? Mariota vagy Winston? Az első mockban menjen ki elsőként a valószínűsíthető IRL 1/1-es.

1/2. Carolina Panthers: Marcus Mariota, QB (Oregon)
Itt sem kell sokat gondolkodni, mindössze annyi a kérdés, hogy a két top QB közül melyiket hagyja benn a clevelandi kolléga.

1/3. New York Jets: Leonard Williams, DE (USC)
Winston és Mariota a papírformának megfelelően kiment, így be kell érni a draft alighanem legjobb játékosával.

1/4. Arizona Cardinals: Kevin White, WR (West Virginia)
Kell egy legitim kezdőcsapatbeli társ és majdani utód Fitzgerald mellé.

1/5. Philadelphia Eagles: Bud Dupree, DE (Kentucky)
Ha gabtsi anno egyike volt Ansah híveinek, akkor miért ne vinné el az ugyanolyan physical freaknek számító, de ráadásként még kiforrottabb játékkal is bíró Dupree-t. Jött ugyan Avril, de csak egy év van hátra a szerződéséből, másrészt pont egy Bengals-drukkernek nem kell megmagyarázni, mennyit ér és milyen fontos a kiemelkedő DL.

1/6. Oakland Raiders: Brandon Scherff, OL (Iowa)
Saffold tackle-ként és guardként is csatasorba állítható, így Dömének még amiatt sem kell aggódnia, hogy Scherffnek melyik lesz a posztja az NFL-ben.

1/7. Houston Texans (from NO): Landon Collins, S (Alabama)
Nyilván senkinek sem futott át az agyán a gondolat, hogy „tuti Cooperért vagy Collinsért tradelt fel 1/7-re.” Egyébként ezt a picket másra bíztam.

1/8. St. Louis Rams: Dante Fowler Jr., DE (Florida)
Olyanok a legfőbb hiányposztok, hogy ha agyonütnek se tudok ezen a helyen egyikhez se normális value picket írni. Erősen javallott a GM számára, hogy kezdje el keresni a cserepartnereket letrade-hez, nálam marad a BPA. Vernon szerződése jövőre lejár, Long pedig nem az az igazi no. 1 edge rusher, így hosszútávon mindenképpen jó befektetés Fowler.

1/9. Tampa Bay Buccaneers (from DAL via CLE): Trae Waynes, CB (Michigan State)
Nevezhetjük reach-nek, még ha a combine fényében már kevésbé is tűnik annak, de ilyen kerettel és címvédőként megteheti bria, ha már úgyis messze a legnagyobb needről van szó (persze csak a QB után :p ) - Peterson mellett nincs vállalható kezdő CB a rosteren.

1/10. Chicago Bears (from PIT): Amari Cooper, WR (Alabama)
Már tavaly ilyenkor se festett jól a WR corps, és azóta csak tovább gyengült. Cooper hivatott megfordítani ezt a folyamatot.

1/11. Green Bay Packers (from TEN): La’el Collins, OL (LSU)
Egyértelműen az interior line a csapat legbizonytalanabb része.

1/12. Denver Broncos: Shane Ray, OLB (Missouri)
Elnézve a rostert, azzal nem lesz gond, hogy ne lehetne hiányposztra értéknek megfelelően húzni ezen a helyen, jöhet egy BPA jellegű pick.

1/13. Pittsburgh Steelers (from CHI): DeVante Parker, WR (Louisville)
Akárcsak tavaly, most is az elkapó és az edge rusher a két legnagyobb hiányposzt. A WR-állományt a komplett linebacker-sorral összevetve egyértelműen látható, hogy előbbi van rosszabb állapotban, és amúgy is illik az új franchise QB kedvére tenni.

1/14. Jacksonville Jaguars: Dorial Green-Beckham, WR (Oklahoma)
Scholes irányít, Beckham a szélen, máshol már bevált.

1/15. Miami Dolphins: Danny Shelton, NT (Washington)
Némi átszervezés után adott egy potenciálisan elit védőfal, ami mögé már nem feltétlenül kellenek prémium ILB-k (momentán gyakorlatilag semmilyen nincs).

1/16. Cincinnati Bengals: Randy Gregory, DE (Nebraska)
Nem kimondottan system fit a választott, de nagyon kell egy edge rusher.

1/17. New York Giants: Vic Beasley, DE (Clemson)
Ugyanaz, mint a Bengalsnál.

1/18. Minnesota Vikings: Shaq Thompson, LB (Washington)
Kezdő SLB, csere safety, harmadik számú RB, elit special teamer.

1/19. San Francisco 49ers: Malcom Brown, DT (Texas)
Úgy tűnik, mégsem olyan jó draftpozíció ez az edge rusher választáshoz. Csak nem ennek a felismerésnek volt köszönhető a Ware trade? Mindenesetre így már nem annyira sürgető a DE pick, lehet a belső pass rush-t erősíteni.

1/20. San Diego Chargers: Todd Gurley, RB (Georgia)
Nevezhetjük luxuspicknek, de belefér, tekintve, hogy nincs kirívó need - épp az RB kivételével.

1/21. Minnesota Vikings (from DET): Jaelen Strong, WR (Arizona State)
A szó szoros és átvitt értelmében is gyengélkedik a minnesotai WR-sor, de megjött az erősítés.

1/22. Atlanta Falcons: Andrus Peat, OT (Stanford)
A Falconsnak is jól jött volna Strong, így viszont egy másik erős embert visznek. | Nyugi, a többi mockra is hagytam ilyen béna Strongos poént. |

1/23. Baltimore Ravens: T.J. Clemmings, OT (Pittsburgh)
Tipikus Igor pick, de szükség is van OT-re, mert a tavaly beszerzett Collins-Moses duó egyelőre jókora mellényúlásnak tűnik.

1/24. New England Patriots: Marcus Peters, CB (Washington)
Ezek után meg is lehet hívni Belichicket egy „Hogyan draftoljunk korán defensive backet” témájú előadásra.

1/25. Washington Redskins: P.J. Williams, CB (Florida State)
Egy év távlatából mindkét tavalyi első körös DB pick jó befektetésnek tűnik, de ezzel még korántsem lehet befejezettnek tekinteni a secondary renoválását.

1/26. Kansas City Chiefs (from HOU): Arik Armstead, DE (Oregon)
Armsteaddel együtt jönne a sémaváltás is.

1/27. Kansas City Chiefs (from SEA via NE): Quinten Rollins, CB (Miami-Oh.)
CB poszton Revis mellett csak a nem sokat érő Bill Bentley-nek van szerződése 2016-ra. Ráadásul az erősítés a Miamiról érkezik!

1/28. Indianapolis Colts: Ifo Ekpre-Olomu, CB (Oregon)
Hogy az átlagos szintet megütő játékos is legyen idővel abban a híresen mély CB-állományban.

1/29. Tennessee Titans (from GB): D.J. Humphries, OT (Florida)
Mindenképpen meg kell erősíteni a falat OT poszton, máskülönben Teddy nagyon sok bear hugra számíthat a pass rusherektől.

1/30. Buffalo Bills: Eli Harold, OLB (Virginia)
Sémaváltás Buffalóban is, ami egyébiránt Harold nélkül is logikusnak tűnik.

1/31. Buffalo Bills(from KC): Melvin Gordon, RB (Wisconsin)
A félmegoldást jelentő játékosok és az elpazarolt hátsó körös pickek után végre az RB-kérdés is rendeződhet.

1/32. Tampa Bay Buccaneers: Eric Kendricks, OLB (UCLA)
Kell a jövő embere a linebacker-sorba, mivel a mostani kezdőből a Wagner-Trevathan duó egyik tagja egy év múlva már gyaníthatóan nem lesz a csapatnál, és Willis sem épp mai gyerek.
több mint 9 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 873


- Kedves Berger, az illendőség úgy diktálja, hogy forró szeretettel üdvözöljem a Washington Redskinsnél. Mire számíthatunk egy mondhatni teljesen rookie GM-től?
- Mindenekelőtt a bizalmat szeretném megköszönni a főkomisszárnak, illetőleg azoknak, akik nem röhögtek fel hangosan, amikor meglátták a kinevezésem hírét. Annyit most megígérhetek, hogy teljesen bold move-ok nem ritkán fognak majd nálam előfordulni, de a kulcsjátékosokat persze igyekszem megtartani. Erről azonban többet mondani egyelőre nem szeretnék, mert mondanom sem kell, máris folynak a tárgyalások.
- A drafthelyzete kevésbé kedvező, és értesüléseink szerint a harmadik kört máris elszórta egy hibrid védelemből érkező linebackerre...
- Igen, de beláthatjuk, hogy linebackerre szükségünk van. Higgyék el, a 3-4s védelem jó dolog.
- Milyen változtatást tervez még?
- A centereink kevés snappel rendelkeznek, mindenképpen szeretnék egy kezdő szintűt hozni közülük.
- Már szóba került, ne menjünk el a draft mellett. Oda dolgozott már ki bármilyen stratégiát?
- Akik személyesen ismernek, nagyjából tudhatják rólam, hogy a college prospecteket annyira sem ismerem, mint Matolcsy György a devizapiacot, így ott is a szórakoztatás lesz a legnagyobb ismérvem. Mindenesetre igyekszem majd kihozni a legjobbat magamból, de ez még valamennyire messzebb van. Én legalábbis ezzel prímán tudom magamat nyugtatni. Amúgy lehet, hogy Alex Ovechkin aláír hozzánk a fal jobb szélére, igényei találkoztak az elképzeléseimmel 100 millió dollár egy évre olyasvalakinek, aki 10+ éve sportol? Nem mondhatják, hogy teljesen hülye vagyok az NFL-hez!
- Nos, mi várjuk az eredményeket, köszönöm az interjút!

Mindig jövőre
több mint 9 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 155 — Eagles fan

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Eredetileg SB után akartam volna visszatekinteni, de lessük meg gyorsan még előtte. Draftvisszapillantó, keretátvizsgáló.

2/16. Bradley Roby, CB (Ohio State) – Sok szerepet kapott (859/1177 snap) már első évében is, nem mondom, hogy kiemelkedő volt (majdnem 100-as engedett rate az alapszakaszban, viszont csak 67.4 a rájátszásmeccsen), de második számú CB-nek egyelőre bőven jó.
2/17. JaWuan James, OT (Tennessee) – Albert sérülése után átkerült a vak oldalra, és azért ott látszott, hogy nem egy franchise LT (hogy lehet-e, az most egyelőre nem téma). RT-ként viszont teljesen jó.
3/10. Billy Turner, OG (North Dakota State) – Hát nem egy sikertörténet eddig. Míg James 1069, addig ő 17 snapet kapott. Talán plusz egy edzőtábor után több lehetőséget kap, egyelőre még nem kell leírni.
3/17. Jeremy Hill, RB (LSU) – Ha nincs Beckham, lehet, hogy mindenki róla beszélne ORoY-várományosként. Örültem, hogy a letrade-ek után is bent volt, pláne, hogy végre találtam egy használható futót.
4/16. C.J. Fiedorowicz, TE (Iowa) – Az első éve csalódás. Blokkolóként sem váltotta meg a világot, elkapóként meg pláne.
6/4. Kevin Pierre-Louis, OLB (Boston College) – Talán jövőre
6/25. Jeff Janis, WR (Saginaw Valley) – Szintén zenész
6/43. Tre Boston, S (North Carolina) – Az egyik re-draftban az első körbe írták, majdnem 7. körösként az már nem rossz.
7/30. Beau Allen, DT (Wisconsin) – Egy-két éven belül hatalmas király lesz.
7/38. Kendall James, CB (Maine) – Nem jött be.

UDFA-k közül Terrence Fedének volt meccsdöntő safetyje, Zach Moore-ban is van egy kis fantázia, a többi majd elválik. Összességében nem volt ez rossz első év a draftoltjaimnak. Roby személyében van egy #2 CB, Jamesé az RT-poszt, Hill a futó, Boston pedig akár kezdhet is a söprögetők között, bár neki nem muszáj még. Ha még Turner és Fjodo is virított volna valamit… Na de ne legyen telhetetlen az ember.

Nézzük, hogyan állunk rosterügyileg.


Támadók
Irányító: van egy Hall of Fame-játékos (Brady), meg egy nyerni tudó (😛) csere (Hoyer).
Futók: Hill személyében megvan a kezdő futó, Davis ideális kiegészítője, visszahordásoknál is hatékony, MoJónak lefőtt a kávé. A FB-projekt nem jött be, előfordul.
Elkapók: Sanders nagyszerűen bevált, ha Gordonnak éppen van esze, akkor elit (btw, itt is plusz egy éve kell majd, hogy legyen, mint IRL), Edelman pedig zseni, aki visszahordóként és alkalmi futóként (hacsak nem QB-ként 😀) is bevethető. DX-nek sajna szintén ennyi volt, Thompkins sem hozta a tavalyi biztató játékát, Janis pedig egyelőre örülhet, hogy labdát kapott.
Tight end: hát. Van ilyen poszt is, mondjuk, ha Lewis nem sérült ennyit, akkor egy minimálisan elfogadható lenne a poszt. A fiatalok közül kérdés, bárki elő tud-e lépni. A három elkapó hozza csak a yardokat, ők majd blokkolnak. A leggyengébb poszt.
Támadófal: Adott a liga legjobb LT-je (Thomas), egy bőven korrekt C (Wood), egy fiatal és jó RT (James). Meg egy rakat kiegészítő, akik között akad két kezdő is (Harris, Troutman). Nem egy pazar sor, de a mag adott, bőven lehet fejleszteni a pickekből.
Ha lenne egy pöpec OG meg egy TE, akkor simán elit lenne, így csak az elkapó- és futósor, meg az irányító az.


Védelem.
Itt még az is kérdés, hogy milyen alapfelállás legyen, igazából mindkettőhöz jó, és egyikhez sem. Ideális helyzet. Most 3–4-ben nézem
Védőfal: Baker waiverről egész jó húzás volt, Tyson Jackson sajna évről évre gyengébb, Jenkins egyre kevesebbet tud pályára lépni, és Hicks nem hozta a várt előrelépést. Mondjuk még így is jobb sztori 5. körös választásomként, mint Mike Martin a 3.-ban.
Linebackerek: Ninko a liga egyik legalulértékeltebb játékosa, futás ellen parádés, pass rushban sem rossz, és van esze a játékhoz. Hali motorja lassulni látszik, a cserék között Graham és Selvie sem rossz opció, meg van két fiatal is. Mayo szerintem visszatér jó formájához, én még bízom benne, Collins pedig parádés. Williams cserének bőven jó, a fiatalok közül nem baj, ha valaki fellép. Nem rossz ez.
Cornerbackek: Webbnek volt már jobb éve (…), Robynak lesz jobb, Cooper eddig egyéves csoda. Azért alighanem így is vannak rosszabb sorok.
Söprögetők: Barron nem hozta a vártakat, Allen talán felülmúlta azokat, Boston pedig nem is kicsit. A hátvédsor sem bitang, vannak fiatalok, lehet ez jobb egy év múlva.
Elég vegyes. Vannak nagyon jó játékosok, meg elég karcos egységek is.

Speciális egység
Na ez viszont nem rossz, sőt… Gostkowski az egyik legjobb rúgóvá vált az elmúlt két szezonban, Morstead évek óta ott van a punterek között, Aiken persze nem egy nagy szám, de meccsek nem mennek el rajta, Edelman elit visszahordó és Davis sem rossz.

Draftpickek
1/24.
1/27. SEA
2/20. SF
2/23.
3/8. PIT
3/24.
4/23.
4/27. HOU
4/30. GB
6/23.
7/24.

Bőven vannak erősítendő csapatrészek, de azért alapjában véve az elmúlt évek caphellje ellenére egész pofás társaság maradt itt, van két 1., 2. és 3. kör, három 4., szóval lehet azért mozogni is, ha éppen valaki megtetszik, vagy szimplán foltozgatni, javítani a rostert.

2010 óta igyekeztem legjobb tudásom szerint menedzselni a csapatot, hoztam nagyon jó, és pocsék döntéseket is. Akadtak értékelhetetlen draftok, az utóbbiak azért már jobbak voltak, és azért a trade-ekkel és FA-kkel úgy érzem tudtam ellensúlyozni a dolgokat.

Tavaly nem akartam a vacak helyzetben itt hagyni a csapatot, most viszont úgy érzem, megfelelő a roster állapota, a caphelyzet sem olyan brutális, mint volt, és van egy dupladraft gyakorlatilag, úgyhogy van pick javítani.

Köszönöm, hogy annak idején megkaptam a lehetőséget, illetve azoknak, akikkel végig korrekt „viszonyt” tudtam ápolni, de ez a játék pár éve már több kárt okoz, mint amekkora örömet jelentett kezdetekben. A végső törés a jól ismert elvándorláshoz köthető, a helyzet kezelése és az azt követő reakciók után már persze direkt belekötöttem gyakorlatilag mindig minden olyan történetbe, ami szarul működött. Az elmúlt évben eljutottam oda, hogy már javítani sem akarok a játékon, a többség már úgysincs itt azok közül, akik miatt szívesen játszottam a rossz dolgok ellenére is. Emellett az idő és energia is véges, a fantasyket már tavaly offoltam, idén pedig a GM-eket is csökkentem kettőre. Nektek további jó játékot, gyúlhatnak az örömtüzek, távozik a normális játék gátja 😊

több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Félidő, meg amúgy sem játszunk, úgyhogy egy kis visszatekintés. Összességében még most sem néz ki annyira rosszul

2/16. Bradley Roby, CB (Ohio State) – 451/587 snap, így nem para, hogy egyik meccsén sem volt hivatalosan kezdő. 36 tackle, 1 sack, 8 PF, 1 interception (Brady ellen 😛), 1 FF, 97.5-ös nem túl fényes QB-rate-et engedve az irányítóknak. B
2/17. JaWuan James, OT (Tennessee) – Az összes (572) snapben pályán volt, a PFF-néll a GB elleni totális csőd ellenére pluszban van, futásblokkolásban +4.5-tel az egész liga 6. legjobbja, biztató RT. A
3/10. Billy Turner, OG (North Dakota State) – Na, ő a Miami draftjának másik véglete, még snapje sem volt 3. körösként. D
3/17. Jeremy Hill, RB (LSU) – Bernard sérülése után több lehetőséget kapott, a Jax elleni 24/154 yard, 2 TD kifejezetten szép, eddig összességében 86/404/5-nél jár, elkapásokból 15/146. PFF-nél a negyedik legjobb blokkolásban, ami nem hátrány, de önmagában azért persze még nem túl sok. Ha hoz egy kb 800 yardot meg 8-10 TD-t, akkor nem fogok panaszkodni azért. Harmadik kör közepére legyen ez is egy B
4/16. C.J. Fiedorowicz, TE (Iowa) – persze, várható volt, hogy eleinte főleg blokkolásra fogják használni (mondjuk abban sem verdesi az eget), de a két elkapásból szerzett 16 yard egy fél idény után még akkor is pocsék, ha Fitz tényleg nem nagy mágus. C-
6/4. Kevin Pierre-Louis, OLB (Boston College) – Eddig 38 kemény snap a védelemben, mondjuk coverre így is összehozott valahogy +1.9-et, szal az kifejezetten pöpec. C-
6/25. Jeff Janis, WR (Saginaw Valley) – 15 snap, 2 elkapás, 16 yard. Mondjuk a három meglévő és az előtte draftolt kettő mellett én azt sem hittem, hogy keretbe kerül egyáltalán. C-
6/43. Tre Boston, S (North Carolina) – A Saints ellen kezdhetett, futás ellen nem volt rossz. C
7/30. Beau Allen, DT (Wisconsin) – Sima roster, biztató előszezonnal, az alapszakaszban már van 110 snapje, ahhoz képest mekkora mamut, egész reményteljesen mászkál az irányítók felé. Nyilván neki csak a Hall of Fame lehet a cél, és innentől mint pick csak A++-ként értékelhető, de egyelőre jó lesz egy B-
7/38. Kendall James, CB (Maine) – Harmadik csapatát fogyasztja, bemutatkozni még nem tudott. D

UDFA
Zach Moore, DE (Concordia (MN)) –
volt már sackje, FF-je, FR-je, kezdetnek nem rossz B
Terrence Fede, DE (Marist) – nagyszerű előszezon, alapszakaszban már kapott szerepet, neki is volt sackje. B
Marquis Flowers, OLB (Arizona) – a Colts ellen egész sokat játszott, nem volt jó, de nem is vészes. C+
Shelby Harris, DT (Illinois State) – erős PS, alapszakaszban még nem kapott lehetőséget. C-
Rob Blanchflower, TE (Massachusetts) – Miller és Spaeth mögött nem jutott szóhoz, micsoda meglepetés. Maybe next year. D+
J.C. Copeland, FB (LSU) – nincs csapata – D-
Erik Swoope, TE (Miami) – jól körbenyalogatták a szezon előtt, ha tovább fejlődik, talán pár év múlva használható célpont lesz – D
Lavelle Westbrooks, DB (Georgia Southern) – IR, amúgy sem valószínű, hogy befért volna a keretbe. D

több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember

Lapunk kitartóan próbálja bizonyítani, hogy mr. empty taxi GM alkalmatlan erre a munkára. Ezúttal a Pro Football Focus értékelése skálája alapján szemléltetnénk a csapat depth chartját. Mint az alábbi képen látszik célszerű lenne az NFL-nél kérvényezni, hogy ezentúl ne New York Giantsnek, hanem New York Averagesnek hívják a csapatot.

Megmutattuk a fenti grafikát a mélyen tisztelt GM úrnak is, aki az alábbit nyilatkozta róla: "A PFF oldal komolyságáról annyit, hogy Dezmen Southward nevét sem sikerült nekik normálisan leírni."


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 155 — Eagles fan
PFF: 2014 GM Depth Charts / Minnesota Vikings

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 9 éve
BD# Baltimore Ravens Miami Hurricanes 1 734 — Sa da tay!
A Pro Football Focus idén is kijött a csapatonkénti depth chartjaival. Íme a Chiefs-é:

Mikor elérkeztek a Kansas City Chiefs-hez óriási felháborodás tört ki a csapatnál az alacsony értékek miatt, ezért felkerestük a PFF vezető elemzőjét Daniel Field-et, hogy magyarázza ezt meg, de éppen Brazíliában tartózkodik a foci VB-n ahol kiválóan és elfogulatlanul működik közre egy ismeretlen európai ország szakkommentátoraként, mert Ő mindenhez ért. Ott létét igazolja egy lesifotós fényképe, amely Cuiabá-ban készült a Nigéria - Bosznia-Hercegovina mérkőzés előtt.
több mint 9 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 245 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra

Offseason-értékelő a Denver Broncos új General Managerével

Denver Post: Kezdjük a holtszezon legérdekesebb történésével, mi történt a drafton?
Dexter Elway: Coloradóban már legális a marihuána, de alkoholt tilos lenne inni rá, különben nagy bajok történnek, mint az történt nálunk is. Gene "Toca" Smith túl sok spanglit szívott a draft előtt, valamint az alkohol hatására bezárkózott a War Roomba a draft idejére, így sikerült Tom Savage-ot az 1. körben kihúzni, valamint a többi választásunk sem lett valami fényes. Természetesen a draft után egyből szerződést bontottunk vele és a detoxba küldtük. "Toca" Smith jelenleg egy magyarországi rehabon tartózkodik BB Évi társaságában.

Denver Post: A katasztrofális draft után már nem sok mindent lehetett tenni, hiszen a sztár free agentek már nem voltak elérhetőek.
Dexter Elway: Igen, de azért megpróbáltuk menteni a menthetőt. Érkezett Jacoby Ford, remélhetőleg jót tesz neki a magaslati levegő. Szerencsére Eric Decker és Keenan Allen személyében két remek elkapónk van, viszont mivel az offense falunk romokban, nehéz lesz Big Bennek jó számokat produkálni, ezért örülünk, hogy Zsiráf Glennon személyében megbízható csereirányítónk van.

Denver Post: Említette, hogy romokban az offense fal, cserébe még Trent Williams szerződése is lejár jövőre, vele mi a terv?
Dexter Elway: Mindenképp meg akarjuk tartani, muszáj egy biztos pont a falban. Jövőre egy hatalmas rebuilding várható, nem lennék meglepve, ha csak 2-3 ember maradna... A scoutjaink rendszeresen járnak a KFL meccsekre, jobb oldali tackle-nek akár Todd Mócsa is jöhetne, belső falembernek pedig Igor lenne remek választás, de ő is inkább a General Managerséget választotta.

Denver Post: Térjünk át a védelemre, ott se sokkal jobb a helyzet, de legalább linebackerekből nincs hiány, viszont a secondary...
Dexter Elway: Így van, szerencsére a front sevennel nincs gond, viszont a cap space miatt sanszos, hogy nem fog mindenki maradni. Főleg, hogy a liga egyik legjobb cornerének, Joe Hadennek is új szerződést kéne adni. Plusz még Eric Wright is megunta a szerencsétlenkedést a csapatnál és inkább visszavonult, hogy nyugiban füvezhessen.
Szóval a secondary is jelentősen át fog alakulni, viszont egy-két év mindenképp kell, hogy ismét harcban legyünk a playoff-helyekért.

Denver Post: Köszönjük az interjút, sok sikert a továbbiakban!


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
A tavalyi nagy sikerre tekintettel idén is készült GM Power Ranking, avagy ki szólhat be kinek:
1. (-) Höri - Colts GM
A komisszár stabilan őrzi vezető helyét
2. (+2) Rajna - Titans GM
Régóta Rózi, régóta admin, don't mess with him!
3. (+13) Rataxes - Vikings GM
Jó nevű, aktív GM, aki komolyan veszi a játékot, trash talkban is otthon van.
4. (+23) Vassadi - Texans GM
Autógyárosból olajmágnás lett és emellé még ő csinálja a Maddent is.
5. (+9) Gabtsi - Eagles GM
Olyan szar az NFC East, hogy simán nyerheti a csoportját és emellé még Rosenhaus is.
6. (+1) Empty Taxi - Giants GM
Két okból ne emlékeztesd, hogy szar a csapata: 1. Tudja magától is 2. Ő viszi a draft trackert.
7. (+3) Fucu - Cardinals GM
Addig basztattátok, míg lehalkította a draftközvetítést.
8. (+9) Kristof - Browns GM
Annyira belejött a rebuildingbe, hogy érdemes lenne egy építési vállalkozást is alapítania.
9. (+17) Shawnka - Jets GM
Annyira elhívatott a játék iránt, hogy még az USA-ba is kiköltözött.
10. (-8) Somoskovig - 49ers GM
Már nem rózivezér, vissza is esett.
11. (-5) Gabokocka - Panthers GM
Gyengébb a Panthers, mint szokott lenni és már nem is rózsaházi.
12. (-4) Szaba - Chargers GM
Leköszönő GM-ként vesztett a respektjéből, de ettől még értékes résztvevője volt ennek a játéknak.
13. (+12) Briareos - Buccaneers GM
Teli van pickekkel, ne szóljá be, mer' nem kapsz!
14. (+9) Habi - Steelers GM
Már high schooltól kezdve scoutolja a prospecteket, ezt el kell ismerni.
15. (-6) Döme - Raiders GM
A helyi Al Davis a sebesség helyett a tömeget nézi a drafton.
16. (-13) MMMS - Bills GM
A mockkirály, aki trash talkban is otthon van, viszont már nem Rosenhaus.
17. (-6) Wyatt - Patriots GM
Mindannyian ismerjük a #wyatting nevű jelenséget...
18. (+10) Iktriad - Bears GM
A draftközvetítés sztárvendége.
19. (-7) Igor - Ravens GM
A bowl.hu Darts Premier League legjobb trash talkere, ezt díjazni kell.
20. (+9) BaltimoreDefense - Chiefs GM
Azt se tudja, hogy Kansas City Missouri államban van
21. (-3) Adam8 - Redskins GM
Ő nyerte a Super Bowlt, ezért most mindenki utálja.
22. (-17) Szegecs - Jaguars GM
Durván csökkent az akitivitása, viszont még mindig contender csapata van.
23. (-4) Newman - Packers GM
Kicsinyes módon a PS-szabályokat akarja kijátszani.
24. (-9) Braxa88 - Seahawks GM
Idén senki se lépett ki azért, mert ő beszólt neki, látványosan gyengül.
25. (-5) Ork - Bengals GM
Rasszista megnyilvánulásai miatt nem merem hátrébb sorolni.
26. (+6) Egon - Saints GM
Meglepően jól építget egy nagy szarban átvett franchise-t, ezt díjazni kell.
27. (-5) Farky - Cowboys GM
Egyszerre Cowboys GM és játékos. Cheater.
28. (-6) Schleck - Dolphins GM
A legjobb amatőr játékos a bowl.hu Darts Premier League-ben ezért őt is utáljuk.

Newcomers:
29. Shilkor - Falcons GM
Szerencsés helyzetben van, hiszen fetomy nem rossz gárdát csinált, Amadeus meg túl rövid ideig volt hivatalban ahhoz, hogy tönkretegye.
30. Gdavid - Rams GM
Túl csendesen teszi a dolgát.
31. KLaci79 - Lions GM
Aktívan fogott hozzá a játékhoz, kerülhet még előrébb (vagy nem).
32. Dexxter Tailor - Broncos GM
Valakinek utolsónak is kell lennie.

Távozók:
TyR (13.)
Szeretne Dr. TyR lenni, érthető.
Toca (24.)
2-ből 2 drafton nem volt képes megjelenni -> Takaroggy!
Berger90 (30.)
Au revoir!
Amadeus (31.)
F@szért kapott egyáltalán szerepet?


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 126


Holtszezon-értékelő az általános manager perspektívájából
Mire számíthat egy Chargers szurkoló a 2014-es évben?

Q: Kezdjük egyből a legfontosabbal - mi igaz abból a pletykából, hogy ez az utolsó szezonja a csapat élén?

GM: Az életben vannak nehéz helyzetek, amikor döntéseket kell hozni. Egy igazi vezető képes az ilyen helyzetekben mindig határozott maradni. Egy nagyon tanulságos szakaszt zárok le az életemben azzal, hogy idény végén befejezem aktív csapatvezetői tevékenységemet. Nem zugolyában született meg a döntés, a vezetőkkel és az edzői stábbal is leültem megbeszélni, nem örültek a hír hallatán, de elfogadták a döntést, és megmaradt a jó viszony mindenkivel.

Q: Nem gondolja, hogy a korai bejelentés rosszul hathat a csapatra?

GM: Azt hiszem a munkámon látszik, hogy minden eddiginél ütőképesebb keretet hoztam össze. Nem vettem félvállról soha, amit csináltam, igaz eleinte sok kétes döntést hoztam. Ezekből is tanulva azért látszik, hogy a mostani csapat minden tekintetben a leginkább versenyképes, ami a kezem alatt volt. Illetve az, hogy ilyen korán megtettem a visszavonulás előkészítését egy igencsak nagyvonalú tett is, hiszen a vezetőknek idejük is van a pótlásomra kiszemelt személyek eddigi munkásságát megvizsgálni.

Q: Térjünk át könnyebb témára - hogyan látja a mostani csapatot?

GM: Már tavaly kiderült, hogy az idei draft meghatározó lesz a csapat következő 3-4 évére. Én úgy gondolom, hogy nagyon erősnek mondható az újonccsoportunk, óriási potenciál van minden kiválasztottban, és ha jó irányban tudják elindítani pályafutásukat, illetve szerencséjük lesz, akkor bizony az átlagnál több meghatározó, kezdő szintű fiatallal gazdagodik a csapat.

Q: Nem nagy kockázat ennyire újoncok teljesítményében bízni?

GM: Én bízom a fiatalok jó teljesítményében, de nem hinném, hogy kevés lenne a veterán-jelenlét a csapatnál. Mindegyik csapategységben vannak meghatározó veteránok, akikre felnézhet bárki a csapatból. Igazi vezetők vannak a csapatban, így nem félek attól, hogy az újoncok szerepe túlzott lenne.

Q: Kiemelné, hogy mi lesz a filozófia támadó, illetve védőoldalon? Mi hozhatja meg a várt eredményt?

GM: Támadóoldalon mindenképpen az volt a cél, hogy a támadófal minősége és mélysége is meglegyen. Ligaszinten is top játékosaink vannak minden OL-poszton, így biztosítva lesz a futóknak az út, illetve Philipnek is az idő, hogy dobjon. Három olyan futójátékos van, aki egymás kiegészítve a mai NFL követelményeinek megfelelő teljesítményt képes lehet összehozni. Az elkapók közül fel kell lépniük a fiataloknak, hiszen anélkül nehéz lesz Philipnek, akármennyire is jó QB.
Ami a védelmet illeti, első számú célunk ott is a fal mélységének kialakítása volt. Meg kell említeni a sémaváltást. 4 emberes falunk sokkal közelebb áll az emberanyaghoz, és szinte két sorunk van a falban. Ez a mélység lehet a siker titka, hiszen állandó nyomás alatt tarthatjuk az ellenfél irányítóit. A meghatározó az lesz, hogy milyen kémia alakul ki a hátsó alakzatnál. Amennyiben összeáll a fiúk játéka, komoly meglepetést okozhat sokak számára ez a védelem.
Úgy gondolom még meghatározó lesz a csapat sikereiben, hogy minél kevesebb labdát veszítsünk, és minél többet szerezzünk. Nem szeretek közhelyeket pufogtatni, de aki megnyeri a turnover-csatát, az általában a meccset is húzza.


Q: Milyen eredményt érez ezzel a keretnek sikernek?

GM: Én úgy látom, hogy a csoportmeccseket kell megnyerni elsősorban ahhoz, hogy sikerüljön előrelépni. A Kansas City kerete nagyon erős, de az NFL-ben ez nem jelent annyit, mint sokan gondolják. Én nagyon bízom Mike McCoyban és stábjában, szóval mindenképpen várom a pozitív mérleget év végére, illetve hiszem azt, hogy sikerül a rájátszásba bejutni. Ott pedig új történet indul, bárki nyerhet.

Q: Így, hogy már mindenki tudja, hogy visszavonul, üzenne valamit esetleg a szurkolóknak?

GM: Az elmúlt évek során nagyon sok jót, néha pedig rosszat is kaptam a szurkolóktól. Szeretném megköszönni, hogy ilyen szenvedéllyel követik a csapat minden mozzanatát. Remélem, hogy sikerül szépen búcsúzni, és inkább a jó emlékek maradnak meg mindenkiben. Ezenkívül szeretnék köszönetet mondani a liga vezetőjének is, illetve a csapat elöljáróinak, hogy ekkora tisztességet adtak nekem. A csapatnak is köszönöm, hogy elfogadtak, és küzdettek a sikerekért a legkilátástalanabb helyzetben is. Megtiszteltetés volt a csapat ügyeit intézni ennyi időn át, kívánom, hogy egy sikerkorszak következzen el a Chargersnél - az idei szezonnal!
több mint 9 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Mozgalmas holt idényen van túl a New Wyatt Patriots. Persze ez várható volt, hiszen a gárda pénzügyi helyzete nem engedte meg, hogy minden sztárt megtartson, ezért néhány helyen sajnos áldozatokat kellett hozni.

A PATRIOTS HOLT SZEZONBELI TÉNYKEDÉSEI

Maradt
Rob Ninkovich (4 250 000/3 év), Dane Fletcher (785 000/3 év), Danario Alexander (930 000/3 év)

Érkezett
FA:
Kenbrell Thompkins (1 250 000/5 év), Emmanuel Sanders (3 250 000/5 év – Saints), Marcedes Lewis (1 350 000/3 év), George Selvie (1 500 000/5 év – Buccaneers), Asante Samuel (1 010 000/3 év – Dolphins), Nate Allen (2 000 000/5 év – Buccaneers), Eric Winston (1 010 000/3 év), Ed Reed (1 010 000/3 év – Ravens), Quintin Mikell (1 010 000/3 év –Ravens), Josh Kline (603 333/3 év), Maurice Jones-Drew (1 000 000/3 év)
Waiver: Chris Baker (Dolphins)
Trade: Brandon Graham (+2015/2 for Reggie Nelson – 49ers)

Távozott
FA: Andre Smith (5 500 000/5 év – Steelers), James Casey (768 333/3 év – Texans), Darius Butler (1 900 000/5 év), Kendall Hunter
Cut: Ifeanyi Momah, Le'Ron McClain, D. J. Williams, Terrence Cody, Trevor Scott, Brandon Harris, Nick Toon, Wes Welker.
Waiver: Joe McKnight, Barrett Ruud, Atari Bigby, Eric Smith, Marcus Kuhn, Dan Koppen, Ishmaa'ily Kitchen, MarQueis Gray, Jared Smith, Eric Martin, Chris Hubbard, Eric Herman, Travis Bond, Jake Bequette, Lawrence Okoye, Zack Kerr, IK Enemkpali
Trade: Johnathan Joseph (+4/22+2015/5 for 2/18 – Steelers), Rob Gronkowski (+5/32 for 3/20+2015/1 – Seahawks), Ryan Mallett (for 6/4 – Browns), Reggie Nelson (for Brandon Graham+2015/2 – 49ers)

Az együttes első idei ténykedéseként meghosszabbította Rob Ninkovich szerződését, a ligaelit védőfalember mellett azonban senkivel sem sikerült megállapodni a lejáró szerződésű játékosok közül.

Dane Fletcher és Danario Alexander ennek ellenére később mégis visszatért a csapathoz, de két elit játékos sajnos így is távozott. Rob Gronkowskiért (plusz az 5/32-ért) a Seahawkstól a 3/20 mellé érkezett a Seattle 2015-ös 1. köre is, Andre Smith viszont ellenérték nélkül váltott a Steelers mezére.

Darius Butlert sem sikerült megtartani, Johnathan Josephért a Steelers 2. körös választási jogát (2/18) szerezte meg a Patriots, a söprögetőposzt feltöltése után pedig Reggie Nelsontól is könnyebb szívvel vált meg a 49ers masszív ajánlata miatt. Ezen csere keretében a 4–3-as sémában tündöklő irányítósiettető Brandon Grahamet is megkaparintotta a klub a San Francisco 2015-ös 2. köre mellett. Ryan Mallettnek szintén a fizetési sapka miatt kellett csapatot váltani, neki a Brownsnál még a kezdőcsapatba kerülésre is lesz esélye.

JoJo elengedésében nagy szerepet játszott, hogy a tavaly draftolatlan szabadügynökként megkaparintott Marcus Cooper nagyszerű újoncévet produkált, a hátvédsorba pedig Mark Barron és Lardarius Webb mellé érkezett még az Asante Samuel, Quintin Mikell, Ed Reed veteránhármas, valamint Nate Allen is.

A front seven is átalakuláson – „NFC Eastesítésen” és sémaváltáson – esett át, jött a Dallas védőfalában magára találó George Selvie és a fentebb már említett Brandon Graham is az irányítósiettetés javítására, továbbá a fal közepére utolsó módosításként a Redskins szépreményű nagyembere, Chris Baker is. A linebackersorban Jamie Collins berobbanásával megszűnt az utolsó lyukas poszt is.

A támadófalban Joe Thomas és Eric Wood maradt meg stabil pontként, a fiatalok mellé pedig érkezett még Eric Winston a szabadügynökpiacról Andre Smith pótlására.

Irányítóposzton a csapat reményei szerint még hosszú éveken át a liga történetének egyik legjobb játékosára támaszkodhat, mögötte pedig Brian Hoyer ideális megoldás, így itt nem volt indokolt a váltás, nem úgy a kiszolgáló személyzetben – itt ugyanis csak három ember maradt a keretben.

Wes Welker magas fizetését már nem bírta el a New England, de igazából Josh Gordon és Julian Edelman tavalyi remeklése miatt ez a váltás talán nem veti vissza túlságosan franchise-t. Érkezett a szabadügynökpiacról még Emmanuel Sanders valamint Kenbrell Thompkins, a visszaérkező DX-szel együtt pedig már ideális mélységről is beszélhetünk.

A futószekcióban Maurice Jones-Drew hivatott felpezsdíteni az előző idényben akadozó játékot, a tight endek közé pedig a blokkolásban is nagyszerűen teljesítő Marcedes Lewis érkezett – de természetesen itt azért jelentős visszaesés tapasztalható a korábbi évekhez képest.

DRAFT

A holt szezon legjelentősebb eseményével kapcsolatban az együttes vezérigazgatóját, Wyattet kértük fel egy rövid értékelésre.

„A játékosbörze előtt igyekeztünk a lehető legjobban feltölteni a keretet, hogy ne legyünk arra kényszerítve, hogy mindenképpen hiányposztokra kelljen húznunk. Mivel 1/30-ra nem volt kifejezett célpontunk, már jóval a draft előtt megpróbáltunk cserepartnert találni, hogy ebben a tehetségekben bővelkedő korosztályból minél több kiemelkedő játékost kaparinthassunk meg, végül a Texans révén meg is találtuk, és érkezett cserébe a 2/17 és a 3/10. Túl azon, hogy a legjobb elérhető játékosok megkaparintására törekedtünk, mindenképpen meg akartuk erősíteni a támadófalunk belsejét, továbbá egy futó, egy tight end és egy irányítósiettető kiválasztása is tervezett volt.”

A Patriots 2014-es választottjai
2/16. Bradley Roby, CB (Ohio State) – Miután a második kör közepén három választási jogunk is volt egymás után, továbbá számos kiszemelt tehetség is csúszott, így az egyiket mindenképpen szerettük volna tovább cserélni, végül mintegy hat ajánlat közül döntöttünk a Packersé mellett, de míg ezt az ügyletet nyélbe ütöttük, azért húztunk is. Miután az itt kinézett tight endek és guardok eddigre már kimentek, a futók pedig nagy csúszásban voltak, így úgy gondoltuk, ezekkel a posztokkal később is ráérünk foglalkozni. Roby volt ekkor a legmagasabban rangsorolt játékosunk, és bár Webb, Cooper és Samuel megnyugtató mélységet adtak a csapatnak, egy kiváló cornerback mindig elfér a csapatban. Minden valószínűség szerint csak a rendőrségi ügye miatt volt elérhető a 48. választási lehetőségnél, mi azonban úgy éreztük, hogy lehetséges nyereség sokkal nagyobb a kockázatnál, így egyértelmű volt, mit kell tennünk. IRL a Broncos már az első kör végén elvitte (1/31), az ottani cornerbacksort tekintve pedig már idén sok akcióra számíthat. 17 helyes steal.

2/17. JaWuan James, OT (Tennessee) – Egyből ezt követően egy újabb BPA-választás következett, igaz, OT is elfért a csapatban, ha mást nem, a jövőre való tekintettel. Morgan Mosest pont előttünk vitték ki, de JaWuan James még bent volt, így a legjobb elérhető játékosként rá esett a választásunk. A támadófalát a drafton alaposan felturbózó Dolphins már az 1/19-nél elvitte Jamest, akitől az RT-poszt hosszú távú megoldását remélik Miamiban, ezzel pedig mi is kiegyeznénk. 30 helyes steal.

3/10. Billy Turner, OG (North Dakota State) – A 2/18-at végül a Packershöz cseréltük, az öthelyes lemozgásért pedig egy 2015-ös 4. körrel gazdagodtunk. A kiszemeltek tovább csúsztak, így a 2/23-at is továbbadtuk, bár előzetesen a 3/17-nél azért magasabb picket szerettünk volna szerezni, de a Steelers 2015-ös 3. körét megfelelő ellenértéknek véltük. Sajnos itt már beindult a lavina, és egymásután keltek el a kinézett játékosok, leginkább Kareem Martint sajnáltuk, de Troy Nicklast és Carlos Hyde-ot is el tudtuk volna képzelni a csapatban. Futó ennek ellenére még maradt szép számmal, így a támadófal belsejének megoldását vettük elő. Billy Turnert a Miamihoz hasonlóan mi sem a fal szélén képzeljük el, reményeink szerint kiváló guard válhat belőle idővel. A Delfinek 3/3-ra vitték el, minimális, 7 helyes steal.

3/17. Jeremy Hill, RB (LSU) – Brandon Thomast is szívesen láttuk volt New Englandben, de inkább csak később, és miután Tre Mason és Carlos Hyde után Bishop Sankeyt is kihúzták előlünk, úgy éreztük, hogy eljött az idő egy futó megszerzésére. Ráadásul nagy örömünkre Jeremy Hill még elérhető volt, márpedig a draft előtt is vele képzeltük el a jövőt. Csupán kétévnyi amortizáció után érkezett meg a draftra az SEC-védelmek ellen edződő, nagyméretű running back, aki MoJo utódja lehet az együttesnél, tökéletesen kiegészítve Knile Davist. Ezzel a futó posztot hosszú távra biztosítottnak érezzük, bár a Cincinnati Bengalsnál jobb célállomást is el tudtunk volna azért képzelni. IRL már 2/23-nál elkelt, 26 helyes steal.

4/16. C. J. Fiedorowicz, TE (Iowa) – 3/20-nál még számos játékos bent volt, akit szívesen láttunk volna a csapat kötelékében ezért hazardíroztunk, és lementünk egészen a 4. kör közepéig egy 2015-ös 4. körért (Houston) cserébe. Jobban örültünk volna, ha inkább egy idei 5. kör jött volna pluszban, de ezzel már igen szépen felduzzasztottuk jövő évi pickjeink számát. Kockáztatásunk ráadásul bevált, hiszen bár Jackson Jeffcoatot is szívesen vittük volna, bennmaradt eddig az utolsó kezdő potenciállal rendelkező tight end. Ráadásul 3/20-ra is őt választottuk volna, így pedig a 2015-ös 4. körös pick is ajándék. Fiedorowicz Gronkowski nem könnyű örökségét veszi át a csapatnál, Bill O’Brian pedig remélhetőleg ezúttal is kihozza a blokkolásban szintén kiválóan használható tight endből a benne rejlő potenciált. A Texans ráadásul másfél körrel korábban, már 3/1-nél lehetőséget szavazott neki. 49 helyes steal.

6/4. Kevin Pierre-Louis, OLB (Boston College) – Újabb másfél környi várakozás után a 6. kör elején következhettünk ismét, ekkor pedig fennállt a kérdés, milyen irányban folytassuk. Egy söprögetőt és egy irányítósiettetőt mindenképpen szerettünk volna szerezni, illetve volt még két kihagyhatatlan játékos, akit el akartunk vinni, és igyekeztünk figyelni még a legjobb elérhető emberekre is. Felcsillant a remény, hogy Craig Loston még elérhető lesz a választásunknál, és a többi safetyn is elgondolkodtunk, de a kérdés igazából ekkor az volt, a félelmetes atletikus és gyors KPL-t vagy Ben Gardnert vigyük el. Végül abban reménykedtünk, hogy utóbbi még 6/25-nél is elérhető lesz (sajnálatos módon a trade-ek ekkor már korlátozás alatt voltak, így akciózni sem nagyon tudtunk), de erre sajnos nem volt reális esély, tekintve, hogy addig még volt Fucunak két húzása is. IRL a címvédő Seahawks csapott le Pierre-Louisra méghozzá még a negyedik kör végén (4/32), itt pedig már csereként az első évében tagja lehet a liga legjobb védelmének. 39 helyes steal.

6/25. Jeff Janis, WR (Saginaw Valley) – Gardner kiment 6/13-ra, valamint Vinnie Sunseri is eddig, Jeff Janist pedig itt már nem tudtuk kihagyni. A nagytermetű, ennek ellenére villámgyors, pazar combine-t produkáló elkapó volt posztja hátsókörös prospectjei közül az, akit nem szerettünk volna kihagyni, sajnos ő lett az egyetlen, akit IRL (jóval) hátrébb választottak ki (7/21), mint mi, sőt, a Packers csak ezen a drafton két WR-t vitt el előtte, így már a keretbe kerülése is csodaszámba menne. 44 helyes reach.

6/43. Tre Boston, S (North Carolina) – Az előző pickünk után ráadásul még három söprögető kiment, 7/30-ig pedig már semmiképpen sem akartunk várni a poszttal, szerencsénkre a jó nevű Boston még elérhető volt, és végül Daniel Sorensennel szemben neki szavaztunk bizalmat. IRL a Carolina csapott le rá már a negyedik kör hajrájában (4/28), bízunk benne, hogy minél többször tűnik majd fel ebben a kiváló védelemben. 82 helyes steal.

7/30. Beau Allen, DT (Wisconsin) – A védőfalemberek keresése közben akadt meg Allenen a szemünk, és egyből tudtuk, hogy nem hagyhatjuk ki. Hegyomlás mérete mellett elképesztő atletikusságról tett tanúbizonyságot a Pro Dayén, ha a benne rejlő félelmetes potenciált ki tudják aknázni, óriási nyereség lesz. Az Eagles keretében ráadásul el is fér egy ekkora őserő, személyiségével pedig már most belopta magát a philadelphiaiak sikeréért szorítók szívébe. IRL 7/9-re vitték, 18 helyes steal.

7/38. Kendall James, CB (Maine) – Allen talán bent lett volna még 7/38-nál is, de ennél többet nem mertünk kockáztatni, pedig Brent Urbant is szívesen vittük volna mellette. Végül egy újabb BPA-jellegű húzásra szántuk el magunkat. Jamesnek fejlődnie kell még, de olyan nyers atletikussága van alulméretezettsége ellenére, amely segítségével akár még minőségi cornerback is válhat belőle – tartották a draft előtti vélemények, ezek alapján pedig adtunk neki egy esélyt. Cornerbackből pedig sosem baj, ha van elég a keretben. IRL a Vikingek 6/8-nál csaptak le rá, 66 helyes steal.

Draftnapi cserék: 1/30 for 2/17+3/10 – Texans, 2/18 for 2/23+2015/4 – Packers, 2/23 for 3/17+2015/3 – Steelers, 3/20 for 4/16+2015/4 (HOU) – Bills, ezzel pedig a 2015-ös játékosbörzén a következő pickek állnak a csapat rendelkezésre:

1. kör
1. kör SEA
2. kör
2. kör SF
3. kör
3. kör PIT
4. kör
4. kör HOU
4. kör GB
6. kör
7. kör

De itt nem állt az együttes és az UDFA-piacon is kifejezetten aktívnak bizonyult.

„A drafton sajnos egyik kiszemelt defensive endet sem sikerült elvinnünk, és bár Ben Gardnerért még az egyik 2015-ös középső körünket is felajánlottuk, végül azonban nem jártunk sikerrel. A draftolatlan szabadügynökök közül így prioritást élvezett nálunk a DE-poszt, és az IRL a Patriots által kihúzott Zach Moore mellett még két draftolt játékos érkezett ide, igaz kettejük közül csak Terrence Fede fért be a 61-es keretbe végül. Jött még a söprögetőből linebackerré váló, a passz elleni védekezésben pluszt adható Marquis Flowers, a remek képességű, ám nehezen kezelhető Shelby Harris a védőfal közepére, a draft egyik legjobb fullbackje, J. C. Copeland MoJóék segítségére, valamint a cornerbackként és söprögetőként is bevethető Lavelle Westbrooks is. A tight end szekcióban senki nem maradt meg tavalyról, így Marcedes és C. J. mögé mindenképpen kellett még ember. Érkezett a Steelers által kiválasztott Rob Blanchflower, akinek a Patriots pályája nem lesz újdonság, és illeszkedik a sorba, hiszen blokkolásban sincs elveszve. Jött még projektjátékosnak Erik Swoope, aki kosaras múltja miatt elsősorban az elkapások terén lehet hasznos, ha sikerül áthidalnia azt a pici problémát, hogy eddig egyáltalán nem játszotta ezt a sportágat versenyszerűen. A fejlődési lehetőség mindenestre óriási benne, a Coltsnál még nyugodtan tanulhat, egy kis szerencsével pedig a hosszú távú terveinkben is szerepet kaphat.”

több mint 9 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 155 — Eagles fan
Minnesota Vikings - Off-season értékelés
Offense

QB:
before: Geno Smith, Tarvaris Jackson, Chase Daniel
after: Geno Smith, Tarvaris Jackson, Thad Lewis
Nem történt érdemi változás. Genonak a következő ez a szezon vízválasztó lesz. A GM bízik a fejlődésében, a 2013-as reg.season vége felé már egészen magára talált. T-Jax megfelelő csereirányító, de már gondoltunk a backup poszt fiatalítására, úgyhogy visszakerült a csapatba a tavalyi nyár folyamán is lehetőséget kapó Thaddeus Lewis.

RB:
before: Adrian Peterson, Mike Goodson, LaMichael James
after: Adrian Peterson, James Starks, LaMichael James
Starks érkezésével már van megbízható backupja AP-nek. Azt hiszem idén még kijelenthető, hogy ez egy elit RB-sor, annak ellenére hogy All-day karrierje - a kora okán - valószínűleg leáldozóban van.

FB:
before: Darrell Young
after: Anthony Sherman
Bár Young sem szégyenkezhetett a produkciója miatt, de jövőre lejáró szerződése miatt már most gondoltunk a jövőre, és eladásra került. Helyére - kicsit drágábban ugyan - elit FB érkezett, hogy törje az utat a futásoknál.

OT:
before: Tyron Smith, Mitchell Schwartz, Dennis Kelly, Xavier Nixon
after: Tyron Smith, Mitchell Schwartz, Allen Barbre, Dennis Kelly, Xavier Nixon
A kezdő páros változatlan, csere LT posztra tapasztalt játékos érkezett Barbre személyében a franchise left tackle mögé. Tavaly óta Nixon is szerzett némi kezdő tapasztalatot a szezon végén. A depth némileg mélyebb lett.

OG:
before: Cordy Glenn, John Greco, Travelle Wharton, James Brown
after: Geoff Schwartz, John Greco, Rich Ohrnberger, Anthony Steen
A Glenn/Wharton páros elég masszív volt belül, de előbbi nagyobb értéket képvisel LT poszton, így egész jó áron eladásra került. Helyére jött Geoff Schwartz, aki igen jó idényt futott tavaly. Whartont is eltrédeltük, jó húzás volt, IRL azóta is szabadügynök. A kezdő páros jó, a depth gyengült, de a Barbre / Nixon páros is bevethető guard poszton.

C:
before: Jason Kelce, Robert Turner
after: Jason Kelce, A.Q. Shipley
Kb. ugyanaz, csak azóta Kelce ligaelit center lett 😊

TE:
before: Scott Chandler, Delanie Walker, Ben Watson
after: Scott Chandler, Troy Niklas, Lee Smith
Walker lejáró lett volna, így eladtuk, sok sikert neki! Watson pedig öreg, bár tavaly jó éve volt. Megindult itt is a vérfrissítés, Niklas személyében nyers, de hatalmas potenciállal rendelkező játékos érkezett, Smith pedig vérbeli blokkoló TE, ami kell egy ilyen futásorientált csapatba.

WR:
before: DeSean Jackson, Darrius Heyward-Bey, Earl Bennett, Riley Cooper, Kris Durham
after: DeSean Jackson, Riley Cooper, Stedman Bailey, Austin Pettis, Josh Huff, Tavarres King
D-Jax karrier évet tolt, Riley is legitim 2. számú elkapóvá nőtte ki magát Foles mellett. Bailey és Geno között megvan a kémia, Pettis pedig a magassága miatt kellett. Huff idén még nem sok lehetőséghez fog jutni.

Összességében nem lett sokkal jobb az offense, viszont az idősödő játékosok lecserélése miatt mindenképp nagyobbnak látom benne a potenciált.

Defense

DT:
before: Kevin Williams, Jurrell Casey, Richard Seymour, Antonio Dixon, Nate Collins
after: Jurrell Casey, Corey Redding, Jordan Hill, Nate Collins
Kevin Williams megtartása sajnos nem volt sikeres, de hasonló kaliberű játékos érkezett a szabadügynökpiacról (Redding). A brutális évet záró Caseyvel jó kezdő párost alkothatnak. A cseresor nem túl nagynevű, de tehetséges.

DE:
before: Charles Johnson, Da'Quan Bowers, Brian Robison, Austen Lane, Israel Idonije
after: Charles Johnson, Lamarr Houston, Willie Young, Jack Crawford
Charles Johnson mellé megfelelő párt kerestünk a kezdőbe, és nem is tartott sokáig a keresgélés: Lamarr Houston azonnal aláfirkantotta az elé tolt szerződést.
Bowers végleg bizonyította, hogy nem érdemli meg rookie kontraktját, így lapátra került. A Robison cut / Young sign kicsit meggondolatlan volt talán, de úgy gondoltam, hasonló kaliberű, de fiatalabb játékost köthetek a csapathoz hosszabb időre, hasonló áron. Majd később kiderül, hogy ez milyen hatással lesz a cap managementre.

LB:
before: Chad Greenway, Nick Barnett, Wesley Woodyard, Adam Hayward, Tahir Whitehead, Khaseem Greene
after: Sio Moore, Wesley Woodyard, Chad Greenway, Spencer Paysinger, Larry Foote, Khaseem Greene
Greenway új szerződést kapott, még 1 évig bizonyíthat, mostantól a gyenge oldalon. SLB posztra Sio Moore jött vállalható áron a Billsből, nagyon bízunk a fejlődésében. Középen Wesley Woodyard vitézkedhet. Depthnek a több poszton bevethető Spencer Paysinger, és a veterán Larry Foote érkezett a tavaly némi tapasztalatot gyűjtő Greene mellé.

CB:
before: Asante Samuel, Patrick Robinson, Robert McClain, Davon House, Jayron Hosley
after: Richard Sherman, Patrick Robinson, Robert McClain, Davon House, Loucheiz Purifoy
Richard Sherman az NFL legjobb cornere (Deeerrelle who?), így nem sajnáltuk sem a pénzt, sem az első körös draftcetlit hogy Minnesotába költöztessük RFA tenderezés keretein belül. A többi CB még mindig nem képvisel túl nagy játékerőt. Valami azt súgja hogy House be fog válni, így hazardíroztam, és 5 éves szerződést kapott. Meglátjuk mi sül ki belőle.

S:
before: Reshad Jones, Kerry Rhodes, Baccari Rambo, Jim Leonhard
after: Reshad Jones, Duron Harmon, Baccari Rambo, Kurt Coleman
A nyíltan melegedő Kerry Rhodes lábára természetesen útilapút kötöttünk. Máshol ilyen Michael Sameket draftolnak, de Minnesotában nem fér bele hogy a játékosoknak félniük kelljen a zuhanyzóban. Reshad Joneson kívül nincs jó safety a keretben, de a két másodéves közül valamelyik talán beválik.

A secondary még mindig több ponton lyukas, de a front 7 fiatalítása és erősödése, valamint Shutdown Sherm leigazolása miatt úgy érzem hogy erősödött a védelem.

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 9 éve
BD# Baltimore Ravens Miami Hurricanes 1 734 — Sa da tay!


Hamarosan indul a bajnokság a szezon kezdete előtt a Chiefs tulajdonosa/GM-e Mr. Baltimore Defense mutatja be az idei offseason legfontosabb történéseit.

A keret alaposan kicserélődött az offseason-ben amely során rendkívül agresszív taktikát folytattunk a csapat megerősítése érdekében, de kezdjük az elején.

Első lépésként a tavaly szerződtetett TE Fred Davis lehívta szerződésének azon részét mely tartalmazta, hogy a csapattal kötött kontraktusa semmisé válik amint képes lesz elegendő pénzt összegyűjteni, hogy biztosítsa számára a folyamatos totális készenlétet különböző drogok és alkoholos italok segítségével. Egy év kellett neki hogy sikeresen leszedálja magát ezzel érvénybe is lépett ezen záradék. Biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is remek teljesítményt fog nyújtani a drogterjesztés és fogyasztás világában hiszen tehetsége vitathatatlan.



Elküldtük még a Missed Tackle díj idei 3. helyezettjét Jasper Brinkley-t és az állkapocs átültetésen átesett Kevin Huber-t. További 10 említésre sem méltó játékos igazolt a McDonaldshoz szerencsét próbálni.



Két fontos lejáró szerződésű játékos volt az ő megtartásuk prioritást élvezett a csapat számára. Az irányító vakoldalát a tavaly megszerzett és egy évet RT-ként pallérozódott King Dunlap fogja védeni az ellenfél legjobb WR-eit további öt évig a liga legjobb CB-je Derrelle Revis fogadja privát szigetén, ahol minden meccsen 60 percnyi magatehetetlenség vár rájuk. A védelem vezérének Derrick Johnson-nak ugyan volt még egy év a kontraktusából de azt 2017-ig meghosszabbítottuk, mert megérdemli.



A free agency kezdete előtt több trade-et sikerült véghez vinni és az idei offseason 2 legnagyobb volumenü játékoscseréje is a Chiefs nevéhez főződik. Először Earl Mitchell és Rashad Jennings költözött a Bourbon Street-re (egy zacskó szotyi társaságában-2015/6) 2 draftcetli ( 2014/4 + 2015/2) ellenértékeként, majd a lejáró szerződésű Antoine Bethea(+2014/4)tette át székhelyét Nowitzki szomszédságába szintén két draftjogért cserébe (2014/3+2015/2).
Ezután jött az egyik legjelentősebb csere a csapat részéről. Mikor megláttam, hogy a liga legjobb (védő)játékosa elérhető defensive-minded gm-ként nem nagyon volt kérdés, hogy megpróbálom Kansas-be hozni, ezért felkerestem a Bills vezetőjét Mr. Fake MMMS-t és hosszas tárgyalást folytattam vele. A végeredmény sikeres volt ugyanis J.J. Watt a sárga téglás út felé vette az irányt és Kansas-be került. Rendkívül boldog volt mindenki a csapat háza táján, hogy sikerült a defense legfontosabb helyére a védfalba (ami talán a leggyengébb pontja volt a védelemnek) egy ilyen kaliberű játékost megszerezni. A csapat eddigi LT-je Anthony Castonzo mellett két első körös (2015/1+2016/1)és egy második körös draftjog (2015/2) ment Buffalo-ba egy ékezetes betűket tartalmazó billentyűzettel egyetemben, aminek láthatóan nem sok haszna van. Mivel Dunlap szerződéshosszabbításon esett át és a tavaly udfa-ként berobbanó LaAdrian Waddle is a csapat rendelkezésére állt a draft és FA előtt ezért Castonzo elvesztése nem volt nagy érvágás.



Ekkor robbant újra a bomba! Mikor a Houston Gm-e Mr. Vass-Ádám Ewing bevonult Kansasbe egy hosszúszarvú marha hátán egy ajánlattal melynek részeként Andrew Luck-ot szerette volna Texas-ba költöztetni nem gondoltam hogy létre jön az üzlet. De a korrupció virágzása közepette egy olajmágnás tulajdonos mindig érdekes és hasznos cserepartner. Mindössze egynapos alkudozás után a csere megköttetett, Luck ezentúl Houstonban fog szerencsét hozni. A csere pillanatában már egy korszakos védő prospect(és az olajszőkítés lehetősége) lebegett a szemem előtt. Luck távozása mellett megszabadítottak minket az O-fal kerékkötőjétől Szatele Sámsontól, aki tehetségét az olajföldeken kamatoztatta volna tovább, de sajnos ott sem tölthetett el sok időt(mert a legegyszerűbb feladatokra is alkalmatlan) ezért kalóznak állt. Érkezett a támadófalba egy remek guard T.J. Lang(aki ha csak fele olyan jó teljesítményt nyújt majd mint féltestvére Lang Ádám a válogatottban, akkor közös szobrot kapnak valahol Győr és Kansas között) a megüresedett center posztra a hatalmas upgrade-et jelentő Rodney Hudson plusz egy elkapó TE Garrett Graham, továbbá az idei 1/1(Jadeveon Clowney) a 2/4(Jordan Matthews) egy következő évi első kör valamint egy 2016os 3. vagy 2. kör ez még elválik.



Nem volt egyszerű Luckot elengedni, de az érte kapott ellenérték bőven megfelelő volt és egy egy ilyen brutális védelem mellé nem szükséges egy Luck szintű irányító még én is elmenedzselném ezt a csapatrészt, de nem akarok alázni! Ezért FA-n jött Joe Flacco, aki több mint jó megoldás QB poszt betöltésére, főleg miután az első sajtótájékoztatóján lenyilatkozta, hogy Ő a legjobb a ligában és mind tudjuk, hogy ez mit jelent…



Bathea távozásával megüresedett FS posztra leigazoltuk Thomas Decoud-t a linebacker sorba DJ és Von Miller mellé pedig jött Paul Worrilow. Több poszt mélyítésre szorult a csapat ezeket főleg vet.mines szerződésekkel sikerült betömni így érkezetek a nagyobbnál-nagyobb all pro kaliberű tehetségek: Terrelle Pryor(QB), Kellen Clemens(QB), Roy Helu(RB), David Ausberry(TE), Paul Fanaika(G), J'Marcus Webb(OT), Jason Jones(DE), Derrick Shelby(DE), Justin Durant(LB), Chykie Brown(CB) és Andrew Sendejo(S).

A drafton 5 választási jog állt rendelkezésre (1/1,1/7,2/4,2/7,3/14,7/25).
Az 1/1-es választott kiléte egy percre sem volt kérdéses. Jadeveon Clowney személyében az utóbbi évek legjobb védőjátékost választhattunk ki, aki J.J. Watt, Damon Harrison és Ryan Kerrigen mellett kap helyet a védőfalban, ahol a fő feladatuk az ellenfél irányítójának tolószékbe ültetése lesz.



Ezzel a védelem készen is állt és az Offense felé fordultunk a további pickjeinkkel, hogy megfelelő supporting cast kerüljön a jó Flacco köré. 1/7-re érkezett a legkészebb(nem Fred Davis-i értelemben) OT a drafton Jake Matthews személyében, aki az első évében RT-ként fog szerepelni a csapatban. 2/4-re jött Megatron túloldalára(és mint később kiderült Hilton mellé így valószínűleg gyakran fog találkozni zero coverage-el) lubickolni Jordan Matthews, akit nagyon sokra értékeltünk már a draft előtt. 2/7-re Ebron-on kívül mindegyik TE elérhető volt mi a Washington játékosát választottuk Austin Seferian-Jenkinst (akinek neve komoly feladat elé állítja majd a csapattársakat Dominique Rodgers-Cromartieval egyetemben a hagyományosan megrendezésre kerülő csapaton belüli név betűző versenyen). Flacco ezen húzásokra tantrikus állapotba került, amit egy paparazzi meg is örökített:



3. körben érkezett Travis Swanson, akinek lesz ideje pallérozódni Hudson mögött. 7. körben egy tight end felépítésű, gunner képességekkel megáldott tackle gyár p[]_[]nter érkezett a valaha volt legjobb egyetemről Pat O’Donnell személyében. UDFA-ként még megszereztük a higéniai asszisztensként már bizonyított Mo Allexandert és Jonathan Newsomeot, akik egy bizonyos IRL GM játékban 4. és 5. körben draftoltak.
A szezon kezdete előtt még sikerült egy hibátlan cserét végrehajtani és megszerezni egy 2. körös pickért T.Y. Hilton-t a Bucs gárdájától így Flacco célpontjaira a kezdőben igazán nem lehet panasz(Megatron, Hilton, Matthews, ASJ, Bernard)



Elmondható, hogy alaposan kicserélődött a keret összesen 11 helyen van változás a kezdőben a tavalyi évhez képest a védelem és a támadó sor is erősödött Luck elcserélése az egyetlen negatívum, de mint korábban említettem egy kevésbé potens irányító is kiválóan ki tudja majd aknázni az offense-ben rejlő hatalmas tehetségét. Összességében rendkívül pozitívnak ítélem meg ezt az offseasont rengeteg tehetség került a csapathoz ennek megfelelően nem is lehet más cél, mint a bajnoki cím és ha nem jön össze akkor egy 16 évvel ezelőtti PC-s játék fikázása, majd a kilépés.

2014 Kansas City Chiefs DC:

QB: Joe Flacco, Terrelle Pryor, Kellen Clemons
FB: Tommy Bohanon
RB: Giovani Bernard, Mike James, Roy Helu
WR1: Calvin Johnson, Donnie Avery
WR2: Jordan Matthews, Ted Ginn Jr.
Slot WR: T.Y. Hilton
TE: Austin Seferian-Jenkins, Garrett Graham, David Ausberry
LT: King Dunlap, LaAdrian Waddle
LG: T.J. Lang, Paul Fanaika
C: Rodney Hudson, Travis Swanson
RG: David DeCastro, Shelley Smith
RT: Jake Matthews, J'Marcus Webb

RE: Jadevon Clowney, Jason Jones, Derrick Shelby
UT: J.J. Watt, Billy Winn,
NT: Damon Harrison, Josh Chapman
LE: Ryan Kerrigan, Ropati Pitoitua
SLB: Von Miller, Justin Durant
MLB: Derrick Johnson, Josh Bynes
WLB: Paul Worrilow, Rob Jackson
CB1: Darrelle Revis, Orlando Scandrick, Chykie Brown
CB2: Dominique Rodgers-Cromartie, Nickell Robey
FS: Thomas DeCoud, Andrew Sendejo
SS: D.J. Swearinger, Don Carey, Mo Alexander

K: Phil Dawson
P: Pat O'Donnell
LS: Jon Weeks

KR: Ted Ginn Jr.
PR: Ted Ginn Jr.

Kezdő
Újonc
Hosszabbított
Cserélt
Szabadügynök
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 563
Houston Texans Offseason Recap

Az esetleges PS claimek - akár tőlem visznek, akár én hozok máshonnan játékost - már úgysem eredményeznek jelentősebb változást, így a depth chart után itt van houstoni regnálásom első évének összefoglalója is.

Először is, a csapatváltás oka: Tenorx-től jó csapatot vettem át Detroitban, a cap helyzet, draft pickek bizonyos fokú hiánya (nem volt idei első kör), egyes szerződések és egyéb más tényezők miatt viszont eléggé meg volt kötve a kezem, nem igazán tudtam (volna) a saját ízlésemnek megfelelően alakítani a keretet (ezért volt sok - összesen 11 - trade-em idén a Texansnál). TyR lemondása nyomán egy olyan csapat maradt gazdátlanul, ahol elég komoly újjáépítésbe kellett fognia az új GM-nek, így éltem is a kínálkozó lehetőséggel, és „átköltöztem” Houstonba.

Hogy egy év alatt meddig jutott a rebuilding, azt talán úgy lehet a legjobban szemléltetni, ha a tavalyi rostert hasonlítom össze a mostanival, posztonkénti leosztásban, miközben azt is próbálom vázolni, milyen elgondolás állt az egyes roster move-ok hátterében.

1-től 5-ig terjedő skálán számszerűleg is értékeltem a posztonkénti felhozatalt. Itt nem csak azt vettem figyelembe, hogy a kezdők milyen szintet képviselnek jelenleg, hanem például a depth minőségét is, vagy azt, hogy hosszútávra mennyire van biztosítva az adott poszt. Zárójelbe a practice squados játékosokat írtam. A színek jelentése: maradt tavalyról, cutolva/waive-elve lett, lejárt a szerződése, trade keretében távozott, FA-piacról érkezett, trade keretében érkezett, draftolt/draftolatlan újonc.

Quarterback
2013: Mark Sanchez, Jason Campbell (+ Mike Hermann) - Értékelés: 1
2014: Andrew Luck, Jason Campbell - Értékelés: 5
1/1-gyel végződő szezon + rebuildinggel induló offseason = új franchise irányító beszerzése. A Sanchez vezette kamikaze-akció után nem is lehetett kérdéses, hogy mi lesz a top prioritás a holtidényben. Elsőre értelemszerűen adta magát, hogy majd a no. 1 overall pickkel draftolok új kezdő QB-t, aztán az idő előrehaladtával egyre inkább elbizonytalanodtam, hogy valóban ebből a classból kellene-e valakire alapozni a franchise jövőjét, és végül inkább biztosra mentem (amit utólag egyáltalán nem bánok). A Luck trade-ről már korábban is írtam, ahhoz túl sok mindent nem tudok hozzáfűzni, a lényeg: megvolt az ára, de így - ha két év múlva a szerződéshosszabbítás is sikerül (vele nem fogok filléreskedni, ezt garantálhatom 😊 ) - hosszú évekre adott a kezdő QB a jövő egyik elit irányítójának személyében.

Running back
2013: Joique Bell, Mark Ingram, Justin Forsett (+ Theo Riddick) - Értékelés: 3.5
2014: Khiry Robinson, Carlos Hyde, Benny Cunningham, Travaris Cadet (+ C.J. Anderson, Isaiah Crowell, James White) - Értékelés: 3.5
Rövidtávú szempontokat figyelembe véve a tavalyi RB-állomány jobban festett, ez nem kérdés, Ingram esetében viszont a 7+ milliót átlagoló szerződése miatt biztos volt a cut, és miután megérkezett Luck (akire lehet pass-heavy offense-t építeni), már Bell-kaliberű szabadügynök futó (ami minimum kellett volna egy rookie QB vagy a Flacco / Alex Smith duó egyike mellé) leigazolásáért sem törtem magam. Illetve a rebuilding miatt is nyugodtan maradhattam a kevésbé bizonyított, de (relatíve) komoly potenciállal bíró RB-knél. Robinson idén már remélhetőleg első számú running backké növi ki magát - épp Ingram carry-számát megcsapolva - a futójátékra állítólag nagyobb hangsúlyt fektetni kívánó Saints offense-ben. Sproles elcserélése után egy scatbackre is szükségük lesz a szenteknek, ezt a szerepkört Cadet töltheti be, aki nálam egyelőre return specialist lesz. Cunningham korrekt backup lehet (neki mondjuk nem tett jót Mason draftolása), akárcsak C.J. Anderson. Utóbbi valószínűleg Montee Ball első számú backupja lesz, elvégre nem draftolt RB-t a Broncos, Hillmant pedig már az előző szezonban is előzte a depth charton Anderson, aki remélhetőleg a Denverben mostanság elég eredményesen működő „Csináljunk contributorokat noname játékosokból” elnevezésű projekt (lásd pl. Julius Thomas) következő alanyának bizonyul. Már ezzel a sorral is elégedett lettem volna, a drafton viszont 3/8-ra sikerült behúzni az idei class legjobb RB prospectjét, Crowell személyében pedig jött egy nagyon tehetséges játékos a hátsó körökben, aki IRL a Brownsnál akár még feature back is lehet idővel (remélem most is épp viselkedéskultúrából vesz leckéket). Azért adtam ugyanolyan értékelést a mostani RB corpsnak, mint a tavalyinak, mert a Bell-Ingram duót ugyan rövidtávon nem überelik, de hosszútávon nagyobb potenciállal bír a jelenlegi brigád.

Fullback
2013: Vonta Leach - Értékelés: 4.5
2014: Vonta Leach (+ Trey Millard) - Értékelés: 4.5
Leach-et kiengedtem az FA-piacra, de aztán jött is vissza, ráadásul veterán minimumért, így nagyon jó üzletet sikerült kötni, függetlenül attól, hogy már nem mai gyerek. Fullbacket amúgy se nagyon szokás hosszútávú célokkal igazolni, minimum egy évig még több mint korrekt megoldás Leach, a PS-ben pedig ott pihen a potenciális utánpótlás Millard révén. Csodálkoztam is, hogy senki sem dobott rá egy late-round picket a játékban, egészségesen középső körös tehetség (igaz a teljesen ép fullbackek is egytől egyig UDFA-k lettek). Mondjuk nem tudom, mennyire tesz jót neki, hogy IRL San Franciscóba került, Bruce Miller mögé, akivel márciusban írattak alá hároméves szerződést, meg egyébként is, a Niners power runningra építő offense-ében leginkább futásblokkolásban kell kiemelkedőnek lennie egy FB-nek, az ex-oklahomai pedig nem elsősorban ebben jeleskedik. Igaz Millert is - fullbackhez mérten - gyakran kereste passzokkal Kaepernick, bár szerintem ha akkora offensive weapont látnának Harbaugh-ék Millardban, akkor ennyi pickkel a zsebükben nem vártak volna a draftolásával a hetedik kör végéig. Az is lehet, hogy szeptemberben már más csapat lesz a kenyéradója, de mindegy is, nem ezen áll vagy bukik a franchise jövője.

Wide receiver
2013: Andre Johnson, James Jones, Golden Tate, Greg Childs, Chris Harper - Értékelés: 4
2014: Andre Johnson, James Jones, Allen Robinson, Kevin Norwood, Junior Hemingway (+ Derek Moye, Chandler Jones, Quincy Enunwa) - Értékelés: 4.5
A tavalyi és az idei felhozatal metszetét képző AJ-JJ duóból előbbi ligaelit elkapó, utóbbi bőven elfogadható WR2 (sőt Oaklandben ugyebár első számú receiver lesz, amit nem feltétlenül tartok jó ötletnek, de a Raiders helyzetében nem lehetett minden hiányposztra high-quality FA-t igazolni / korai draft picket áldozni), nekik köszönhetően az alap már tavaly is megvolt és most is megvan a minőségi WR-állományhoz. Robinson kvázi Tate-et váltotta mint harmadik számú elkapó (bár Tate előzte volna Jonest), esetükben némileg hasonló a helyzet ahhoz, amit az RB-knél vázoltam: a rebuildingből kifolyólag a hosszútávú szempontok az elsődlegesek (ha még nem hangsúlyoztam volna eléggé 😊 ), Tate jövőre esedékes szerződéshosszabbítása költséges lett volna, így inkább úgy döntöttem, elcserélem, amíg még kaphatok érte valamit, és hozok helyette utánpótlást a draftról, ha már úgyis a közelmúlt legjobb WR classa volt az idei. Robinson személyében sikerült is hozni egy első körös tehetséget, aki Tate szintjét hamar elérheti az NFL-ben, és ennél is sokkal több van benne. A negyedik körben BPA alapon egy másik WR-t is draftoltam, Norwood ideális esetben az IRL Seahawksnál és nálam is első számú slot receiver lehet 2015-től. Junior Hemingway és Chris Owusu között vacilláltam, hogy ki legyen az ötödik elkapó a rosteren, és végül előbbi lett a befutó. A Chiefsnél nem nagyon törték magukat, hogy megerősítsék a WR-állományt, De’Anthony Thomas beválásában én nem igazán hiszek, Donnie Avery-től és A.J. Jenkinstől pedig nem nehéz játékidőt elvenni, így remélhetőleg a már tavaly is elő-előkerülő Hemingway-re még nagyobb szerep vár idén Reid offense-ében. Ami a PS-ben pallérozódó játékosokat illeti, Moye tavaly játszogatott egy keveset Pittsburgh-ben, de Martavis Bryant draftolása után azt nyilatkozta a WR edző, Richard Mann, hogy mindenképpen akartak egy magas, fizikális elkapót draftolni, ami szerintem Moye-ra nézve is negatív kritika. Elvileg harcban van a rosterre kerülésért, ugyanakkor nem csodálkoznék, ha Archer jelenléte miatt csak négy klasszikus WR-nek jutna hely a Steelers 53-as keretében, de azért adtam egy esélyt Moye-nak. Meglepett, hogy Jonest sem IRL, sem a játékban nem draftolta senki, a pályán és a pre-draft process során is bizonyított, példának okáért négy kezdő éve alatt új iskolarekordot állított fel az SJSU-n elkapások és elkapott touchdownok számában, a pro day-én 40 yardon 4.4 alatti idővel mérték. Remélem sokakat meglep majd az NFL-ben, a Browns WR-helyzetét elnézve egy jó TC-vel akár már újoncként is számottevő játéklehetőséghez juthat. Enunwát a Huskers offense eléggé limitálta, végzősként azért összejött neki egy breakout-féleség 753 elkapott yarddal és 12 TD-vel. A Jets két elkapót is draftolt előtte, attól mondjuk nem tartok, hogy Jalen Saunders komolyabb konkurenciát jelentene számára, Shaq Evans annál inkább (én sleeper potenciált látok benne), de akárhogy is, nekik negyedik körösként fix helyük van a rosteren, rajtuk kívül pedig ott van még Decker, Nelson, Kerley, Hill és Ford. Enunwának nem lesz egyszerű befurakodnia az 53-ba, inkább arra fogadnék, hogy nem is sikerül neki, de ha így is lesz, majd más csapat talán összeszedi, és remélhetőleg ezzel ők is és én is egyformán jól járunk. 😊 Még a tavalyi felhozatalhoz visszakanyarodva: Childs és Harper NFL-rezüméjét gondolom nem kell bemutatni - gyakorlatilag nincs.

Tight end
2013: Owen Daniels, Garrett Graham, Dorin Dickerson - Értékelés: 3
2014: Julius Thomas, Levine Toilolo, Dustin Keller (+ Gator Hoskins) - Értékelés: 4.5
Dickerson nem NFL-szintű játékos, míg Daniels-szel ilyen probléma ugyan nem volt, de ár-érték szempontjából a 7 milliót átlagoló szerződése meglehetősen távol esett a tűrhető kategóriától, így neki is mennie kellett. Graham akár maradhatott is volna, elvégre második számú tight endnek tökéletesen megfelelő játékos létére hat számjegyű összeget átlagoló kontraktus kötötte őt a csapathoz még két évig, de be kellett vonni a Luck trade-be, ami azt eredményezte, hogy a tight end állomány teljes átalakításra szorult. Kezdésként érkezett Julius Thomas, akiért nem folyt különösebben nagy verseny az FA-piacon, így egészen jutányos áron sikerült hosszútávú szerződéssel elhozni egy olyan játékost, aki gyakorlatilag első érdemi NFL-szezonjában beverekedte magát a liga legjobb elkapó tight endjei közé. Az ő jelenléte egyúttal kompenzálja azt is, hogy Andre Johnson és James Jones mögött egyelőre nincsenek bizonyított játékosok a WR-sorban. Iktriadnál már Olsen és Fasano is ott volt TE poszton, ezért is adhatta áron alul, egy idei 5. és 6. körös draftjogért Toilolót, akivel kapcsolatban bejöttek a számításaim; hacsak valami váratlan fordulat be nem következik, kezdő lesz Atlantában. Az offseason során igencsak hangoztatták a Falcons részéről, hogy Gonzalez visszavonulása után magának a tight end posztnak is visszafogottabb szerepet szánnak a jövőben, amit el is hiszek nekik, de TE nélkül nem lehet játszani, így Toilolo játékideje miatt egyáltalán nem aggódom, a többi pedig már csak rajta múlik. És az sem utolsó szempont (de, igazából ez volt az utolsó szempont a megszerzésénél), hogy mint köztudott, Luck nem érzi igazán jól magát, ha nincs a célpontjai között egykori Stanfordos csapattárs, Toilolo jelenléte pedig erre a problémára is megoldást jelent. 😊 Egy harmadik tight end is rosterre került Keller személyében, akiről nyugodtan mondhatom, hogy veterán minimumért (very) low risk - high reward igazolás volt. Már korábban jöttek olyan hírek, hogy sikeres rehabilitáción van túl, április végén a Patsnél járt is viziten, és bár Foxboróból kontraktus nélkül távozott, ez még korántsem zárja ki egy későbbi szerződés lehetőségét. Belichickék látványosan ignorálták a drafton a tight end posztot, ellenben WR-ből már korábban beerősítettek, ami utalhat arra, hogy a 12 helyett az 11 personnel lesz hangsúlyosabb az offense-ben, de az is lehet, hogy például LaFell leigazolása inkább biztosíték sérülések esetére. Az is előfordulhat, hogy Keller sem lenne több stabil backupnál az injury prone Gronkowski mögött, de még az is elférne a hazafiaknál, mert Hoomanawanuit és D.J. Williamst megbízható cserének nem nevezném. Belichick szándékait nehéz kifürkészni. Mindenesetre én azt szimatolom, hogy Keller a training camp kezdetére már Pats-játékos lesz, vagy ha mégsem, más csapat úgyis tesz vele egy próbát, ha másképp nem, szezon közben - leginkább valamilyen sérülést követően - leigazolva őt. Persze csak ha teljesen felépül(t), ebben az esetben viszont nagy nyereség lehet, mert egészségesen vitathatatlanul kezdő szintű játékos. A PS-ben helyet kapott egy újabb (számomra) meglepetés „dupla” UDFA, Hoskins. IRL a Dolphinshoz írt alá, ahol még reális esélye is van szerephez jutni, mivel Miamiban nem hemzsegnek a passzjátékban legitim célpontnak tekinthető TE-k Charles Clay-t leszámítva, aki viszont pont ugyanolyan H-Back / move tight end, mint Hoskins; gyakorlatilag az ő képzettebb, NFL-tapasztalattal rendelkező verziója. De mivel contract yearben van, el tudom képzelni, hogy amennyiben Hoskins használhatónak bizonyul, akkor Clay-t elengedi a Dolphins stábja, elvégre nem olyan prémium poszton szerepel, amire feltétlenül nagy pénzeket kellene áldozni, viszont az előző szezonban láthatták, hogy nagyon hasznos tud lenni a Miami offense-ében egy ilyen típusú játékos, és lenne is egy Clay-nél alighanem gyengébb minőségű, ugyanakkor lényegesen olcsóbb alternatívájuk ennek a szerepkörnek a betöltésére.

Offensive tackle
2013: Nate Solder, Lamar Holmes, Mike Otto, Emmett Cleary (+ Roddy Tomlin) - Értékelés: 2
2014: Nate Solder, Kelvin Beachum, Bryant McKinnie, Lamar Holmes - Értékelés: 4
A támadófal legfontosabb posztja már tavaly is megoldott volt, Solder mellett viszont nem hogy tisztességes OT depth, de még átlagon alulinak mondható kezdő RT sem akadt: Holmes egyenesen katasztrofális volt a Falconsban, a career backup Otto a korrekt swing tackle szinttől is meglehetősen messze van, rajtuk kívül pedig két PS-kaliberű, azóta is nulla meccstapasztalattal rendelkező arc volt még a bő keretben. Beachum - aki az IRL Steelers kezdő left tackle-je - trade útján történő megszerzésével az egyik legfőbb hiányposztra sikerült megfelelő minőségű játékost hozni olcsón, egyrészt olyan szempontból, hogy veterán minimumot keres, másrészt ellenértékként csak azt a David Amersont kellett adnom, akitől amúgy is szabadulni akartam, mivel már a tavalyi draft előtt is nagyon szkeptikus voltam vele kapcsolatban, és eddigi rövid NFL-pályafutása alatt sem tett semmi olyat, ami alapján azt kellene gondolnom, hogy mégiscsak megütheti a kezdő szintet. Beachumnek tavaly szezon közben kellett átvennie a kezdő LT posztot, és ehhez viszonyítva abszolút vállalható teljesítményt nyújtott, az idei offseasonben pedig megkapta pozíciós edzőnek a liga talán legjobb OL coach-át, így joggal lehet bizakodni, hogy a fejlődése töretlen marad. A depth még mindig lehetne jobb, de McKinnie még egy évig talán elfocizgat (valamiből törleszteni kell a pimpeknek), negyedik számú OT-ként pedig már Holmes sem annyira szörnyű.

Offensive guard
2013: Jonathan Cooper, T.J. Lang, Ronald Leary, Lance Louis - Értékelés: 4
2014: Jonathan Cooper, Brian Waters, Gabe Jackson, Lance Louis - Értékelés: 4
Abszolút rendben volt már tavaly is a felhozatal, mindenkinek volt érvényes kontraktusa erre a szezonra, ennek ellenére igencsak fel lett forgatva az OG-állomány: először Leary-t vontam be a Rodney Hudsonért való cserébe (eredetileg ő lett volna a kezdő centerem), mivel volt a csapatban két stabil kezdő guard hosszútávú szerződéssel, később viszont ezek egyikétől, Langtől is meg kellett válnom (Luck trade), de ezt abban a tudatban tehettem, hogy a draftról ő könnyedén pótolható hasonló kaliberű OG prospecttel. Ennek az eredménye lett Jackson draftolása, akit Waters korábbi leigazolásának köszönhetően nem is szükséges azonnal bedobni a mélyvízbe, egy évig tanulhat a nagy öreg mögött. Louis erőteljesen túl van fizetve ahhoz képest, hogy IRL future contracttal írt alá a Coltshoz az év elején, bár Indianapolisban még a kezdőbe kerülésért is versenybe szállhatott volna, ha nem draftolják Mewhortot. Ha cutolom, akkor vagy filléreket nyerek az idei cap alatt és jövőre is marad utána dead money, vagy mínuszban jövök ki az elküldéséből idén, így inkább hagytam, backupnak elmegy, aztán ha - várakozásaimat igazolva - nem alkot maradandót ebben a szezonban, akkor jövőre repül.

Center
2013: J.D. Walton, Stephen Schilling - Értékelés: 1.5
2014: Manny Ramirez, Lemuel Jeanpierre - Értékelés: 3.5
Az OG poszttal ellentétben a centereknél kényszerből kellett végrehajtani komoly változtatásokat: Walton jelen állapotában még alsókategóriás kezdőnek sem minősíthető (gyanítom, hogy a Giants is jobban jár, ha Richburg már újoncként megelőzi őt a depth charton), Schillingről pedig nagyjából ugyanez elmondható a liga csere centereinek viszonylatában. Szerencsére mindkét játékos szerződése lejárt, így gond nélkül meg lehetett tőlük szabadulni. Ahogy már említettem, az eredeti terv az volt, hogy a trade útján megszerzett Rodney Hudson lesz a kezdő center, ő viszont gyakorlatilag ahogy jött, ugyanazzal a lendülettel tovább is állt Kansas City-be. Ebből kifolyólag az FA-piacon kellett alternatív megoldás után nézni, és a guardként igencsak szenvedő, de centerként tavaly magára találó Ramirez személyében sikerült szerződtetni a poszt egyik legjobb elérhető szabadügynökét. Ramirez kezdőként való szerepeltetése olyan szempontból (is) előnyösebb Hudsonéval szemben, hogy passzorientált offense-be előbbi jobban illik. Jeanpierre-ben már nincs különösebb upside, de guardként is bevethető, kezdő rutinnal bíró megbízható backup; csere centertől ez bőven elég.

Defensive end
2013: Chris Canty, Derek Wolfe, Sean Lissemore, Mike Purcell (+ Joe Vellano, Adam Replogle) - Értékelés: 3
2014: Chris Canty, Derek Wolfe, Joe Vellano, Taylor Hart - Értékelés: 3.5
A DE-állományban csak minimális átalakításra volt szükség, mindössze annyi történt, hogy három kerékkötő helyett jött egy sokkal reményteljesebb project játékos Hart személyében, akiről az IRL draft utáni rookie helyzetjelentésben írtam bővebben. Canty közepes kezdő; az ellenfelek irányítóinak, futóinak és támadófalembereinek rémálmaiban nem ő fog megjelenni, de a saját edzőinek sem fog miatta fájni a fejük. Wolfe-nál tavaly becsúszott egy enyhe sophomore slump, illetve sérülés miatt ideje korán véget is ért számára a szezon, de idén remélhetőleg ott folytatja, ahol újoncként abbahagyta. Vellano ebben a sémában igencsak rendszeridegen, próbáltam is elcserélni hasonló kategóriájú 3-4-es defensive endre, de mint látható, végül nem jártam sikerrel. Easley draftolása után ráadásul végképp bizonytalanná vált, hogy egyáltalán befér-e az 53-as keretbe a Patsnél, de még ha le is marad, szinte biztosan lesz olyan csapat, amelyik megkínálja majd egy roster hellyel, és alighanem jobban is járna, ha nem a Wilfork, Kelly, Easley, Siliga, Chris Jones ötössel kellene szélmalomharc jellegű küzdelmet vívnia a játékpercekért. Amit Canty-ről írtam, az tulajdonképpen a komplett DE-állományra kivetíthető: megbízható egység, de - jelen állapotában - ennél semmivel sem több. A hiányzó pluszt a defensive endeknél kompenzálja az NT poszton kezdőként játszó illető...

Nose tackle
2013: Dontari Poe, John Jenkins, Chris Neild - Értékelés: 5
2014: Dontari Poe, Terrence Cody, Antonio Johnson - Értékelés: 4.5
TyR tavalyi draftjának teljesen olyan fílingje van, mintha egy januári első körös mock alapján húzott volna: 1. kör - Jonathan Cooper, 2. kör - David Amerson, 3. kör - John Jenkins, Michael Buchanan. Jenkins nem volt rossz fogás a harmadik körben, csak a liga premier nose tackle-je mögé felesleges. Poe-ról ennyi talán elég is. Jenkinsen tehát próbáltam legalább azon az áron túladni, mint amiért érkezett (ebben segített, hogy limitált szerepkörben jól mutatkozott be a Saintsnél, és egyértelműnek tűnik, hogy New Orleansban ő jelenti a jövőt NT poszton), és sikerült is beváltani egy jövő évi második és egy idei ötödik körös pickre, ami egy two-down NT-ért nem rossz ellenérték, sőt. Poe-val (leendő) franchise játékosként számolok, így depth-nek inkább rutinosabb veteránokat hoztam. Cody a Ravensnél nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, de itt egyértelmű backupként nem is kell olyan szintet hoznia, amit egy második körös picktől elvárnak. Harmadik nose tackle-t legszívesebben nem is raktam volna az 53-ba, ha már Poe nem csak a liga legjobb, hanem egyben legelnyűhetetlenebb NT-je is (tavaly több mint 1000 snapet játszott, ami egy 330 font körüli monstrum esetében egészen embertelen mennyiség), de mivel a posztminimum kötelezett, szerződtettem Antonio Johnsont, aki a Titansnél volt és lehet a továbbiakban is hasznos kiegészítőember. Jenkins távozása hangyányival visszaveti az NT-felhozatal minőségét, függetlenül attól, hogy a big picture-t nézve jól jártam a cserével.

Outside linebacker
2013: Anthony Spencer, Kamerion Wimbley, Andre Branch, Michael Buchanan - Értékelés: 2.5
2014: Clay Matthews, Anthony Spencer, Kamerion Wimbley, Brandon Jenkins - Értékelés: 4.5
Spencer stabil kezdő volt a Cowboysnál, utolsó teljes évében Pro Bowl szezont futott, így az egyik kezdő OLB posztot még nyugodtan rábízhattam - hangsúlyozom, még, mivel a súlyos sérülése után kérdéses, milyen állapotban és egyáltalán mikor tér vissza; egyelőre nem a legbiztatóbbak a rehabilitációjáról érkező hírek. A másik kezdő helyre - Wimbley elküldése után - a keretben lévők közül Branch volt az első számú jelölt, aki egyrészt nem is system fit, másrészt nem is jó (később inkább el is tradeltem), ebből adódóan a legfőbb teendők közé kellett sorolni egy minőségi ROLB beszerzését. A minőségiből végül elit lett, köszönhetően a szabadügynök-piacra kikerülő Matthews leigazolásának, így a vakoldalon mostantól a liga egyik legjobb edge rushere riogathatja az ellenfelek irányítóit. Wimbley tulajdonképpen paycuttal maradt a csapatnál, a cut-resign révén 5 millióról sikerült veterán minimumra redukálni a fizetését, és egy évvel még meg is hosszabbítottam a kontraktusát. Első számú backupnak - főleg ilyen fizetésért - tökéletes, Horton kinevezésének köszönhetően ráadásul ebben az idényben a Titansnél is a neki inkább fekvő 3-4-es sémában szerepelhet, és nem épp ligaelit vetélytársakkal kell megküzdenie a snapekért, így a tavalyi gyengébb produkcióját követően akár egy kisebb felvirágzás is benne lehet az idei szezonjában. A Shields trade keretében elhoztam negyedik OLB-nek azt a Brandon Jenkinst, akit tavaly én draftoltam még detroiti GM-ként, és aki az IRL Redskinsnél próbálhat komolyabb szerepet kiharcolni magának az edge rusher rotációban.

Inside linebacker
2013: Mychal Kendricks, Justin Durant, Malcolm Smith, L.J. Fort (+ Cameron Lawrence, Jordan Campbell) - Értékelés: 3
2014: Mychal Kendricks, Malcolm Smith, Michael Wilhoite, Keenan Robinson (+ Andrew Jackson) - Értékelés: 3.5
A running backek mellett a belső linebackerek felhozatalán látszik leginkább, hogy rebuilding van folyamatban: még a kezdő ILB-duót is olyanok alkotják, akik sokkal inkább a jövő emberei, mintsem befutott játékosok, noha Kendricks és Smith is letett már ezt-azt az asztalra. Utóbbi esetében elég csak a Super Bowl MVP címet említeni, de szó nincs arról, hogy egymeccses csoda lett volna: a Seahawksnál alapvetően Irvinnel felváltva játszottak/játszanak SLB-t, de volt, hogy Wrightot kellett helyettesítenie Will poszton (hivatalosan nyolc alapszakasz- és két playoff-meccsen kezdett az előző szezonban), és rendre nagyszerűen helytállt. Egy évig még aprópénzért focizik Seattle-ben, aztán borítékolhatóan továbbáll Jacksonville-be más csapathoz teljes munkaidős kezdőnek, amire láthatóan Pete Carrollék is készülnek, nyilván ennek szólt Kevin Pierre-Louis negyedik körös draftolása. Kendricks esetében nagy szerencse, hogy egy 4-3-ban végigszenvedett újonc idényt követően az Eagles váltott a neki sokkal inkább kedvező 3-4-es sémára. Ennek (is) köszönhetően két évvel ezelőtti és tavalyi játéka között ég és föld volt a különbség, és bár még a belső linebackerek tágabb elitjétől is eléggé messze van az egykori Golden Bear, ha megfelelő ütemben folytatódik a fejlődése, Pro Bowl kaliberű játékossá érhet. Wilhoite ST ász, de ennél lényegesebb, hogy idén a 49ers védelmében is komoly szerep hárulhat rá Bowman hiányában. Tavaly két meccsen már Willist is helyettesítenie kellett kezdőként, és akkor nem lehetett rá panasz (a Texans ellen például 13 solo(!) tackle-t jegyzett). Borland draftolása még valamelyest bekavarhat, de lehet, hogy vele Harbaugh-ék (most még) egyértelműen csak backupként számolnak. Harmadik körben vitték el, de ilyen kerettel és ennyi draftjoggal a Niners simán megengedhette magának, hogy a második napon húz valakit fixen a cserepadra - backupot márpedig hozni kellett, mert ellenkező esetben a másodéves Nick Moody - aki újonc idénye első felét IR-en töltötte - egymaga jelentette volna a depth-et. Wilhoite előtt itt a nagy lehetőség, meglátjuk, mit tud kihozni belőle. Robinson pedig, ha nem is az új London Fletcher, de az ő kezdőcsapatbeli utódja lehet. Újoncként nem sok esélye volt komolyabb játékidőhöz jutni a Fletcher-Riley duó mögött, aztán jött egy mellizom-szakadás, majd egy újabb, aminek következtében az előző szezont már teljes egészében ki kellett hagynia, de most elvileg teljesen egészséges, és az OTA-kon már az első csapattal edz. Gruden se győzte őt méltatni: „Mentally he’s in good shape. Physically he looks excellent to me. He’s running, he’s long and he can run sideline to sideline in pass coverage. He’s disruptive. He gets into zones and is a big guy to throw over. He can cover tight ends, he can cover backs. We have high hopes for Keenan and love the progress he’s making.” Az aláhúzott részhez én is csatlakozom - csak maradjon egyben az a mellizom... Jackson pedig egy sima project játékos, aki egyszer talán a Colts kezdőjébe férkőzhet. Annyira azért nem veretes az indianapolisi ILB-állomány, hogy ennek akár egy-két éven belüli megvalósítása lehetetlen küldetésnek tűnjön. Ami a távozókat illeti, Durant cap casualty, és egy leszállóágban lévő, átlagon aluli kezdő amúgy sem nagyon fér bele a rebuilding filozófiájába, míg a többiek PS-szintű játékosok, akiknél mint látható, jobb alternatívák is akadtak cserének / hosszútávú projectnek.

Cornerback
2013: Brandon Flowers, Sam Shields, Richard Marshall, David Amerson, Perrish Cox - Értékelés: 4
2014: Brandon Flowers, Brandon Carr, Richard Marshall, Darrin Walls, Perrish Cox (+ Travis Carrie) - Értékelés: 4
Shieldset elcseréltem (az érte kapott második körös pick is kellett az Allen Robinsonért való feltrade-hez), majd Carr személyében hoztam a helyére az FA-piacról egy vele nagyjából azonos szintű játékost. Flowersnek tavaly nem ízlett a press coverage, de ettől ő még a megfelelő rendszerben kiváló corner, és Carr sincs tőle sokkal elmaradva, aki már nagyon fogadkozik (IRL természetesen), hogy idén god mode-ba kapcsol 😊 - persze ha a dallasi front seventől olyan támogatást kap, mint tavaly, akkor bajosan, de Houstonban azért aligha fogja őt olyan szinten megbéklyózni a pass rush hatékonysága (vagy inkább hatástalansága, ami a Cowboyst illeti), mint Dallasban. A Brandon „fivéreknek” köszönhetően tehát a kezdő CB-páros abszolút rendben van, és bár Marshallnál jobb nickel cornert is el lehetne képzelni, de azért ő sem tartozik a vállalhatatlan kategóriába (főleg ilyen kezdő duó mellett), függetlenül attól, hogy ő is sáros volt a Chargers CB-sorának tavalyi pocsék szereplésében. A Jets kezdőnek igazolta le Dimitri Pattersont, de ő slotban érzi igazán jól magát, így a tavaly már a kezdőcsapatban is megforduló Walls reális eséllyel pályázik arra, hogy nickelben ő játsszon Milliner túloldalán a vonal mellett. Az ő játékidejének az is kedvezhet, hogy a liga talán legsérülékenyebb CB-állománya veszi őt körül. Cox elsősorban special teamer, de cornerback fronton nem olyan mély most a felhozatal San Franciscóban, hogy ne juthatna szerephez akár a védelemben is. Ugyanez elmondható a practice squados Travis Carrie-ről: néhány éven belül akár komoly tényezővé is válhat a Raiders nem túl acélos CB-sorában, amennyiben a remek fizikai és atletikus adottságai mellé némi tehetség és technika is társult, illetve társul a közeljövőben, a punt returner szerepkörért pedig akár már újonc évében versenybe szállhat.

Safety
2013: Michael Griffin, Mike Adams, Tashaun Gipson, Haruki Nakamura, Jeromy Miles, Reggie Smith (+ Daimion Stafford) - Értékelés: 3
2014: Michael Griffin, Mike Adams, Craig Loston, Darrell Stuckey - Értékelés: 3
Erre a posztra fordítottam talán a legkisebb figyelmet az offseasonben. Griffint az előző rezsim megdobta egy ötéves, 33 milliós szerződéssel, ami igazi desperation move volt TyR részéről az offseason vége felé, nélküle alighanem a liga leggyengébb safety-sorával „büszkélkedhetett” volna a Texans a legutóbbi idényben. Ez persze semmit sem változtat azon a tényen, hogy Griffin borzalmasan túl van fizetve, de legalább van egy jó free safety-m. Mike Adams volt és maradt is a kezdő a másik pozícióban, aki mint azt tavaly a Broncosnál is bizonyította, még mindig vállalható szintet tud hozni alapemberként, de hozzá képest azért már sok mindenki upgrade-et jelentene, és az sem válik előnyére, hogy közelebb van a 40-hez, mint a 30-hoz. Ezen okokból kifolyólag, illetve mivel Gipsont beáldoztam egy kezdőnek szánt centerért, a csak special teamsbe (Nakamura, Miles, Stafford) vagy még oda se (Smith) való safety-ktől pedig megváltam, mindenképpen akartam draftolni legalább egy project safety-t, aki végül Loston lett. Először arról szóltak a hírek, hogy undraftedként a Cardinalshoz ír alá, aminek nagyon nem örültem volna, és bár tényleges csapatánál, a Jaguarsnál sem került sokkal jobb helyzetbe annál, mint ami Arizonában fogadta volna, itt azért mindenképpen biztatóbbak a kilátásai: csak a csoporton belül maradva, a Colts (Allen-Fleener) és a Texans (Griffin-Graham-Fiedorowicz) is várhatóan elég gyakran fog két tight enddel operálni, de például az AFC South idén az AFC North-szal lesz párban (Eifert-Gresham, Pitta-Daniels), a 12 personnel ellen pedig Bradleyék remélhetőleg sűrűbben nyúlnak majd olyan nickel csomagokhoz, ahol safety az extra defensive back, és ilyenkor Loston is szerepet kaphat a védelemben. Az ST-only játékosokat ugyan kiszórtam ezen a poszton, Stuckey személyében végül mégiscsak egy olyan safety került negyedikként rosterre, aki ebbe a kategóriába sorolható (jóllehet például a Bengals elleni wild card meccsen sokat játszott a védelemben, és nagyon is jól), de ő legalább az egész liga egyik legjobb special teamere.

Special teams
2013: Nick Folk, Matt Bosher, Morgan Cox - Értékelés: 3.5
2014: Nick Folk, Steve Weatherford, Morgan Cox - Értékelés: 3.5
Gondolkodtam azon, hogy szerződést hosszabbítok Folkkal és Bosherrel is, de arra jutottam, hogy egy újjáépülőben lévő csapatnak nem special teamerekre kell milliókat költenie. Előbbi esetében különösen bejött ez a lépés, elvégre veterán minimumért sikerült visszaigazolnom az FA-piacról, ami egy tavaly Pro Bowl szintű szezont futó játékosnál nem rossz, még akkor is, ha kickerről van szó. Ha drámai minőségromlást nem is, de némi visszalépést mindenképpen jelent Weatherford Bosherhez képest, viszont előbbi is stabil megoldást jelent punterként. Cox pedig az NFL egyik legmegbízhatóbb long snappere, így ezen a rendkívül fontos poszton is minőségi játékos szerepel. 😊

Az értékelések összesítésénél jó lett volna fontosság szerint súlyozni a posztokat, mert a sima összegzésnél ugyanannyit ér a maximális pontszám például az irányító esetében, mint mondjuk a fullbacknél, de erre már nem vettem a fáradságot. 😊
2013: 47,5 / 75
2014: 60 / 75


Szóval belevetettem magam a franchise újjáépítésébe, és ugyan már most látszik, hogy van olyan csapatrész, ahol a későbbiekben elengedhetetlen lesz az upgrade, illetve az overall depth is javításra szorul, de az első offseason végére legalább már odáig sikerült eljutni, hogy minden kezdő posztra van korrekt alapember, helyenként pedig a depth is kimondottan jó. Aztán hogy ez mire lesz elég ebben a szezonban, az majdhogynem mindegy - a rebuilding első fázisa letudva, jövőre folytatása következik.
több mint 9 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 155 — Eagles fan
A hétvégén lezajlott a 2014-es NFL draft. A Pro-football-focus pre-draft need elemzése kapcsán megkérdeztük a Vikings general managerét, Rick "Rataxes" Spielmant, hogy mi a véleménye az off-seasonben történtekről, valamint hogy szerinte sikerült-e betölteni a hiányposztokat a játékosbörzén.

- Üdvözlöm Mr. Rataxes. Szokás szerint mozgalmas off-season van a hátunk mögött. Mi a véleménye a keretben történt változásokról?
- Véleményem szerint minden tekintetben pozitív irányba halad a csapat. A célunk az, hogy egy hosszú távon sikeres együttest hozzunk össze, így természetesen nem tettünk fel mindent egy lapra az idei szezonért, de jövőre - a viszonylag sok draft cetlink birtokában - már sokra hivatott lehet az együttes.
- Kérem mutassa be, mely csapatrészeken történtek a legnagyobb változások, és mi volt az oka ezeknek?
- Nos, QB poszton újból a vikingek között tudhatjuk Thad Lewist, aki fiatal kora ellenére kezdő tapasztalattal bír, és komoly vetélytársa lehet a korosodó Tarvaris Jacksonnak a 2. helyért folytatott harcban. Mint láthatja viszonylag fiatal keret a miénk, ezért fontosnak tartottuk, hogy a csere irányítónkkal se 1-2 évig számolhassunk, és Ő is megfelelő tapasztalatot szerezhessen a rendszerben.
- Geno Smithnek van félnivalója idén?
- Nincs, Geno az emberünk. Bár tavaly kicsit nyögvenyelősen kezdte a szezont, de az év végére megmutatta, hogy Ő lehet a Vikings következő franchise QB-ja. Természetesen semmi nincs kőbe vésve - az idei szezon az övé, de bizonyítania kell, ha jövőre is a rangsor elején akar maradni.
- Térjünk át a támadó-szekció többi részére.
- Mint azt mindenki tudja, alapvetően futó csapat vagyunk, ezért szerettük volna a futóegységet is megerősíteni. AP helye megkérdőjelezhetlen, mögé érkezett James Starks, aki több mint jó csere futó. Előttük pedig idéntől a liga legjobb klasszikus FB-je, Anthony Sherman töri az utat.
Az elkapósor is fiatalodott, tréd keretében érkezett Stedman Bailey, a practice squadból Tavarres King, a draftról pedig Josh Huff. A DeSean-Cooper duó ezen hármassal kiegészülve már megfelelő kombinációs lehetőségekkel bír. Az egyedüli hiányosság az, hogy Cooperen kívül dinamikus, de alacsony elkapók vannak csak a keretben. Bízom benne, hogy a 2. körben érkező Troy Niklassal bővült TE egység a red zone-ban is megállja majd a helyét, segítve az elkapósor, és Geno Smith munkáját.
A támadófalba Geoff Schwartz érkezett a veterán Wharton pótlására, közvetlenül a testvére mellett fog kezdeni. Ezen kívül nem történt nagy változás, bár a depth nem az igazi, de ha nem lesz sérülés, akkor a liga egyik elit támadófalát tudhatjuk magunkénak.
- Mi a helyzet a védelemmel?
- A védelem leggyengébb pontja évek óta a secondary, ezért nem lacafacáztunk: Richard Sherman személyében a liga legjobb cornerbackje érkezett a keretbe. A második CB posztért a sérüléséből felépülő Patrick Robinson, az új szerződést kapó Davon House, és a slot corner szerepben remeklő McClain fog harcolni. A draftról is érkezett két Florida CB, Ők egyelőre tanulnak a tapasztaltabbaktól, de bízom benne hogy jövőre már Ők is hallatni fognak magukról.
Safety poszton az SS Reshad Jones mellé keressük a megfelelő párt, erre a munkára is többen pályáznak. De megígérhetem, hogy jövőre tovább erősödik az egység, vagy így, vagy úgy: ha egyik játékos sem képes fejlődni, akkor akár komolyabb értékeket is bevetünk. Jövőre a Super Bowl a cél.
- A front 7-ben is történtek változások.
Chad Greenway új szerződést kapott, de immáron csak 1 évre: bizonyítania kell, ha a csapatban akar maradni, vetélytárs is érkezett a részére Spencer Paysinger személyében, a WLB poszton még nem eldöntött ki lesz a kezdő. Az erős oldalon Sio Moore érkezett egy tréd keretein belül, reményeink szerint a jövő védelmének egyik alapköve lesz a csapatnál. Középen Wesley Woodyard bizonyíthat, de a fiataloknak is megvan minden esélyük. Khaseem Greenben nagy a bizodalmam.
A védőfalban is komoly változások zajlottak, a sótlan/erőtlen/idősödő Brian Robison elkerült a csapattól, a helyét Willie Young veszi át, de ami még fontosabb, a kezdőbe is reményteli játékos érkezett Lamarr Houston személyében Charles Johnson túloldalára. Idonije helyett is fiatalítottunk, Jack Crawford az új szerzemény. Középen Jurrell Casey párjaként ezentúl Cory Redding szerepel Kevin Williams helyett, és nagyon bízunk Jordan Hill előrelépésében.
- Összességében elégedett az idei munkásságával?
-Maximalista vagyok, így soha nem leszek elégedett, de az irány jó. A drafton sajnos nem minden kitűzött célt sikerült megvalósítani, de Troy Niklas személyében reményeim szerint korszakos játékost hoztunk, és az elkapósor fiatalítása is megkezdődött. A szabadügynök igazolások is jól sikerültek, úgyhogy nem panaszkodom. Jövő évben pedig szeretném feltenni az I-re a pontot.
- Köszönjük az interjút!

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 9 éve
szaba Los Angeles Chargers 10 126
Chargers 2014 draft class - revisited (copy right: vassadi)

1/3 - Khalil Mack - IRL: 1/5, Raiders

Kicsit féltem attól, hogy a Raidersben köt ki. Nem azért, mert Dennis Allen nem hozna ki belőle mindent, hanem mert Riverst fogja kergetni. Elég jól betankolt FA-n a Raiders öreg védőkből, de szerintem Macknek lesz helye a kezdőben, valószínűnek tartom, hogy LB poszton.

2/3 - Cody Latimer - IRL: 2/24, Broncos

Kicsit féltem attól, hogy a Broncosban köt ki. Nem azért, mert Peyton Manning nem hozna ki belőle mindent, hanem mert ellenünk is villoghat majd. Szerintem hibátlan pótlása lesz Deckernek, szerintem Emmanuel Sanders-t ki fogja túrni a no2 WR helyről.

3/1 - Marcus Martin - IRL: 3/6, 49ers

Nagyjából helyén draftoltam, és nagyon örülök, hogy olyan csapat draftolta, ahol alapból jó az OL, és van lehetősége kezdőbe kerülni. Raiola jó volt tavaly, de számolni kell vele, hogy lassan kiöregszik. Martinban benne van a bust eshetősége, de a 49ers ideális környezet lehet, hogy sikeres legyen.

3/9 - Pierre Desir - IRL: 4/27, Browns

Kicsit jobban tesztett a SR Bowl-on nyújtott játéka, mint a kinti szemeknek. Ezen kívül a lehető legtelítettebb secondary talán a Brownsé, így nem lesz egyszerű pályára kerülnie Desirnek. Úgy érzem, hogy innen nehéz lesz beváltania a hozzá fűzött reményeimet...

3/19 - Martavis Bryant - IRL: 4/18, Steelers

Egy körrel elsiettem, de nem bánom, hiszen a Steelers jó kitörési lehetőség lehet. Nincs magas elkapó, sőt, igazából szinte elkapó is alig van. Ha sikerül jól iskolázni, 2-3 év alatt kinőheti magát egy jó WR-ré Big Ben kezei alatt.

4/3 - Bashaud Breeland - IRL: 4/2, Redskins

Eltaláltam, hol kell húzni, viszont nem hinném, hogy eleinte special team-nél többre viszi. Ami persze nagyon hasznos, de nekem szélső védő kéne. Hall már öreg, talán ha lejár az ideje, oda kerülhet Breeland.

4/15 - Jared Abbrederis - IRL: 5/36, Packers

Az ő játéka is jobban tetszett, mint a kinti szemeknek. Ettől függetlenül tartom, hogy én húztam a helyén, IRL csak a kisebb upside miatt csúszott. A Packers előtte draftolta már Adamset, ez az egy zavar. De JA játéka tökéletesen illik a sajtfejűek támadórendszerébe, remélem, hogy lesz játékideje.

4/18 - Brock Vereen - IRL: 4/31, Bears

Tökéletes. Safety need van a Bearsnél, mást nem húztak erre a posztra. Én bízom öcsiben, hogy már újoncként kezdő lesz. Mondjuk szinte csak olyan S van a rosteremen, aki potenciális kezdő, de nem mondható stabilnak. Még. Ha 2-3 beválik, remekül csináltam az elmúlt 2 draftot.

4/21 - Jordan Zumwalt - IRL: 6/16, Steelers

Special teams, többet nem érzek benne. Örültem volna, ha 4-3-ba megy, de a Steelers ráizgul a 4-3 fit LB-kre.

6/27 - Lamin Barrow - IRL: 5/16, Broncos

Jack del Rio a garancia, hogy tanulhat és fejlődhet. Örülök, hogy jó rendszerbe került, szerintem megvan benne a potenciál, hogy idővel kezdő legyen.

7/3 - Andre Hal - IRL: 7/1, Texans

Practice squadnál többet nem érzek benne újoncként. 7. körben elfogadható.

Nem húztam egy olyan embert sem, aki IRL nem hallotta a nevét, ami pozitívum. Lényegében mindhárom elkapóm olyan helyre került, aminek örülhetek. Elég mély volt ez a draft, ha mázlim lesz, 4-5 ember kezdő lehet a classból 2-3 éven belül. Összességében elégedett lehetek. Érdekesség, hogy 2-2 drafoltam lett IRL is csapattárs. Ezen kívül még egy statisztika: 3 AFC West, 3 AFC North és 2 NFC North játékosom lett, akik gyűrik majd egymást évente kétszer IRL.
több mint 9 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 563
Houston Texans Draft Class 2014 Revisited

Lássuk, hogy fest a helyzet az IRL draft után...

1/30. - Allen Robinson - IRL: 2/29., Jaguars
Evidens volt, hogy ilyen WR classban a sok hasonlóan tehetséges elkapó között lesz olyan, aki nagyobbat csúszik, Robinson volt az egyik ilyen (Moncrief például csak a harmadik kör végén kelt el). A Jaguars WR edzője - többek között - ezt mondta a pick után: „I didn’t think Allen would be there. I saw a couple guys go before him that I was stunned that they did.” Adom - Paul Richardson, Davante Adams (bár itt szerintem a Packers kimondottan ilyen típusú WR-t akart), Latimer (Lee... 😊 )
Jobb helyre is kerülhetett volna, de ezzel is elégedett vagyok, elvégre:
- Blackmon hivatalosan is kuka
- Lee „szerencsés esetben” követi az elődei példáját, és bebustolódik :p (USC-ről a Jaguarsba, WR-nél nem jó ómen) - de nem kívánok neki ilyet, és amúgy sem kell kihalnia a teljes WR corpsnak ahhoz, hogy Robinson meghatározó figura legyen
- Ace Sanders nem egy nagy ász, az egy év NFL-rutinbeli különbség okozta lemaradást hamar behozhatja a lényegesen tehetségesebb Robinson
- Cecil Shorts sem épp ligaelit WR, így egyáltalán nem lehetetlen, hogy idővel akár még őt is megelőzze
A draft előtt írtam, hogy szerintem Bortles a class legreményteljesebb irányítója, mondjuk miután Jacksonville-be került, már nem mernék rá nagy összegben fogadni, hogy franchise QB lesz, de azért a közelmúlt építkezése alapján most látszik némi fény az alagút végén a jaguároknál, úgyhogy hajrá.
Robinsonnal szemben tehát változatlanul magasak az elvárásaim.

2/6. - Gabe Jackson - IRL: 3/17., Raiders
Ahogy már a draft utáni értékelőben is írtam, számítottam rá, hogy Jackson lényegesen hátrébb lesz kiválasztva IRL, mint ahol én húztam, de el kellett ott vinnem, mert nem sokkal később ezt más tette volna meg helyettem.
Teljesen jó helyre került, borítékolható, hogy első naptól kezdve alapember lesz Oaklandben, ráadásul a játékstílusa abszolút passzol a Raiders image-éhez. 😊

3/8. - Carlos Hyde - IRL: 2/25., 49ers
Azt még megértem, ha Jeremy Hillt előbb elviszi egy olyan csapat, amelynek az FO-ját nem zavarják a karakterproblémái, Sankey kiválasztását viszont megmosolyogtam - de ez legyen a Titans baja.
The rich gets richer, ahogy a mondás tartja; Hyde a második kör végén a Niners számára is potenciális steal. Jobb helyre is kerülhetett volna az egykori Buckeye olyan szempontból, hogy más csapatokban azonnal feature back lehetett volna, itt azonban erre még várnia kell. Viszont az ő - feltrade utáni - kiválasztása jelzi, hogy Lattimore-ral valami nem stimmel (ő maga nyilatkozta, hogy fizikálisan és mentálisan sem tette (még) túl magát a sérülésein), Hunterből nem lesz több backupnál, LMJ-ről pedig már korábban lemondtak Friscóban.
A legfőbb akadály tehát Gore, de ő már 31 éves (lesz szerdán), nyilván az elhasználtság már komolyan bejátszik az ő esetében, a 49ers részéről pedig többen, többször is elmondták, hogy nem akarnak egyetlen RB-t túlterhelni. Így aztán jó esély van arra, hogy Hyde már újoncként is jelentős szerepet kap a futójátékban, és azt is el tudom képzelni, hogy a szezon előrehaladtával már nagyjából egyenlő arányban osztoznak majd Gore-ral a carry-k nagy százalékában.
Úgyhogy akármennyire is telített most a 49ers backfieldje, Hyde hosszabb távon itt is első számú RB-vé avanzsálhat.

4/34. - Kevin Norwood - IRL: 4/23., Seahawks
A dolgok jelenlegi állása alapján ez álom szcenárió egy negyedik kör végén draftolt elkapó esetében.
Első ránézésre úgy tűnhet, hogy telített WR corpsba került, ami az idei szezonra még kétségtelenül igaz is, de a Seahawksnál számos kulcsjátékos szerződése lejár a közeljövőben, akik közül mindenkit nem lehet megtartani, Richardson és Norwood draftolása pedig szerintem egyértelműen azt jelzi, hogy Baldwin a távozók között lesz. Rice-t pedig egyéves szerződés keretében igazolta vissza a csapat, és momentán vele sem lehet hosszú távú megoldásként számolni. Márpedig ha ők mennek, akkor a két újoncon kívül marad Harvin és Kearse.
Ha minden jól megy, Norwood 2015-től a Seahawks első számú slot receivere lehet.

5/35. - Craig Loston - IRL: Undrafted, Cardinals
Gondolom az injury history-ja miatt lett UDFA, de ami nagyobb baj, hogy csapatot is elég rosszul választott. Klasszikus box safety-ként ő nehezen fog játékidőhöz jutni ebben a secondary-ben, elvégre a Mathieu - Bucannon kezdő safety páros adott, Rashad Johnson backupnak már nem olyan rossz, és ott van még a tavalyi UDFA Tony Jefferson is. Lehet jobban járna, ha legkésőbb az utolsó roster cutnál megválna tőle a Cards, és olyan csapathoz kerülne, ahol nincs előtte ekkora tumultus a depth charton.
Szerk.: A Cardinals helyett végül a Jaguarshoz írt alá. Cyprien miatt itt sem sokkal jobbak a kilátásai, de valamivel azért kedvezőbb helyzetben van így, mintha Arizonába ment volna.

6/2. - Isaiah Crowell - IRL: Undrafted, Browns
Nem meglepő, hogy senki se merte bevállalni, de így, hogy Clevelandbe írt alá, még örülök is neki, hogy nem draftolta egy olyan csapat, ahol komolyabb az RB-felhozatal. Tate injury prone, és nem is tartom annyira jónak, West mondjuk nem rossz, de Crowell szerintem egyértelműen nagyobb talentum mindkettejüknél. A baj a fejével van, de ha megnevelik, idővel akár még első számú RB is lehet.

7/1. - Andrew Jackson - IRL: 6/27., Colts
Indianapolisban távolról sem ligaelit az ILB corps, így Jacksonnal is jól alakultak a dolgok. D’Qwell-lel jól kiegészítenék egymást, de nyilván hosszú távú projektként tekintenek rá, kinéz neki akár több év is a PS-ben. Tudtam ezt már akkor is, amikor draftoltam, szóval nincs ezzel gond, most ülünk és várunk.

+1 - Taylor Hart - IRL: 5/1., Eagles
Ő volt az első számú kiszemeltem 7/1-re, de nem sokkal korábban elvitte a Saints, viszont mivel náluk Hart, nálam Michael Buchanan volt rendszeridegen, a draft után elcseréltük a két játékost.
Hart tavaly lábsérülést szenvedett, emiatt prognosztizálta őt a legtöbb szakértő a hátsó körökbe, ugyanakkor abban is elég nagy volt az egyetértés, hogy teljesen egészségesen ő alsó hangon középső körös prospect. Kelly is azt mondta a draftolása után, hogy már a 3. körben vitte volna Hartot, akit többnyire Aaron Smith-hez és Brett Keiselhez hasonlítanak. Sohasem lesz belőle highlight reel a profik között, de idővel minőségi kezdővé válhat.
több mint 9 éve
Törölt felhasználó
Az idei draftomon nem nagyon van mit elemezni, mindössze három late-round választásom volt, ami ha jobban utána járunk eddigi húzásaim segítségével, talán nem is olyan nagy csapás a franchise számára. Alant az első (2011-es) draftom értékelésével nézhetjük meg, hosszú távon mennyi segítséget jelentettek a felhasznált pickek.

2/4 Cleveland Browns (from Titans, Chargers): Leonard Hankerson, WR (Miami)
3 év, 14 kezdő meccs, alig ezer elkapott yard és 6 TD. Homer pick volt, kezdő WR-nek draftoltam, azt hiszem 2014-re kijelenthetjük, hogy a projekt besült. Egy idényt sem sikerült egészségesen befejeznie, a szerződése lejár, nem valószínű, hogy Sanchez hosszú távú célpontként számolhat vele. Szomorú 😕
Kit kellett volna helyette választanom: közvetlenül utána kelt el Nate Solder, akit akkoriban nagyon utáltam, de ha már WR jöhetett volna Randall Cobb vagy Torrey Smith is. Még szomorúbb. 😕
3/34 Cleveland Browns: Ahmad Black, SS (Florida)
Felültem a hypenak, nem kellett volna. Jelenleg már nincs csapata és már én is megváltam tőle, elcseréltem egy bizonyos Janzen Jacksonra, aki szintén hasonló sorsra jutott, hurrá!
Kit kellett volna helyette választanom: sokkal jobb söprögető nem lett volna utána sem, így leginkább a két választással később elkelt KJ Wright jött volna jól.
4/1 Cleveland Browns: James Brewer, OT (Indiana)
Tökre örültem mikor IRL a Giants vitte el, jó project lehetett volna, csak sajnos szar. Beljebb mozgatták guard pozícióba, volt pár meccs amin fontos szerepe volt, sajnos annyira itt sem vált be, de mint univerzális csere, visszaigazoltam.
Kit kellett volna helyette választanom: Jason Kelce a hetedik körben kelt el, mégis az egyik legtöbbre vitte az összes draftolt falember közül, still nem ártana nekem sem egy franchise center, mostanra leszarhattam volna, hogy "reach".
4/2 Cleveland Browns (from Buccaneers, Ravens): Colin McCarthy, ILB (Miami)
Rookie éve után nagyon bizakodó voltam, aztán persze egyből megsérült, azóta se tért vissza igazán 😕 RFA-ként még az idei évre megtartottam, csere LB-nek megteszi, pedig több volt benne.
Kit kellett volna helyette választanom: 4-3 LB-ből konkrétan az egész drafton kevés valóban bevált játékos volt, Wrightot mondtam az előbb, legyen akkor most Jordan Cameron (TE), aki a következő pickkel került a Billshez.
4/10 Cleveland Browns (from Falcons, Lions): Shareece Wright, CB (USC)
KEZDŐ! és az egyik legrosszabb az egész ligában, de hát már ez is valami 😀 hosszú távú szerződés köti a csapathoz és IRL is megkaphatja még az utolsó utáni lehetőséget, jó lenne ha nem is sérülne meg megint.
Kit kellett volna helyette választanom: ez volt az a draft ahol brián kívül mindenki bent hagyta Richard Shermant, 7/17 helyett jöhetett volna hozzám 😕
5/3 Cleveland Browns (from Seahawks): Joe Lefeged, SS (Rutgers)
Már akkor nagy röhögést váltott ki a pick, aztán IRL egész hasznos kiegészítő ember lett, innentől egyenes út vezetett a rendőrségi ügyhöz, névváltoztatáshoz, és a Jaguarshoz. Nem kapott RFA tendert.
Kit kellett volna helyette választanom: már feljebb is írtam, nem nagyon voltak használható safetyk a hátsó körökben, talán Will Hill (igaz az eltiltások nála is bejátszanak), őt azóta sikerült is megszerezni :3
5/7 Cleveland Browns (from Seahawks): Alex Green, RB (Hawaii)
A legnagyobb steal-em volt, sajnos IRL a Packers nem tudta kihasználni az adottságait, akárcsak a Jets, nem hosszabbítottam vele.
Kit kellett volna helyette választanom: Stevan Ridley, a kör másik felében talált gazdára, sajnos nem nálam.
7/2 Cleveland Browns: Andre Smith, TE (Virginia Tech)
Nulla elkapás, bár még a csapatok közelében csinál valamit, nálam már szerintem a következő évet sem élte meg.
Kit kellett volna helyette választanom: Cameron már "jött" összekötőnek, talán Denarius Moore lett volna a legjobb elérhető opció.
7/34 Cleveland Browns: Damien Berry, RB (Miami)
Super Bowl győztes, noha nem kapott lehetőséget a Ravensben, előszezon meccseken volt pár villanása, de már ezt sem nálam élte meg.
Kit kellett volna helyette választanom: DeJon Gomes egy fostalicska, de a maradék 5 delkivens még idáig sem vitte, örülnék ha az utolsó pickeim csak ennyire lennének szarok 😀
több mint 9 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 245 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Broncos

1/15 Tom Savage, QB
Igazi frencsájz irányító, pár évig tanul Ratyiburger mögött és SB-be vezeti a csapatot. Csoda, hogy eddig csúszott.

3/13 Seantrel Henderson, OT
Sokoldalú falember, aki Colorado államban nagyon jól fogja érezni magát a magaslati levegő miatt.

4/19 Michael Schofield, OG
Balhés falember, börtönéveiről a FOX sorozatot készített.

5/18 Michael Sam, OLB
Elit passrusher és vizesfiú.

5/34 Larry Webster, DE/TE
Az egyik legsokoldalúbb játékos a drafton, hiszen irányítót is tud siettetni, valamint elkapni is tud, igazi steal az 5. kör végén.

6/17 Adham Talaat, DE
Remek falember és Al-kaida ügynök.

7/16 Robert Godhigh III, RB
A Mile Highban és Coloradoban ilyen névvel istenien fog játszani.

7/41 Ricky Tjong-A-Tjoe, DT
A támadófalemberek és a kommentátorok réme. A CBSsports listáján az előkelő 677. helyen van.

Tökéletes, franchise-t meghatározó draft volt ez, rengeteg Pro Bowlerrel és future HOF játékossal.
A+


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 9 éve
Rajna Tennessee Titans 7 823 — Nega Scott
Titans

1/9 Teddy. Igazából onnantól kezdve, hogy Stafford nem jött össze, ez volt a célom, Johnny Foci meg Bortles sem érdekeltek különösebben. Lehet, hogy új Geno lesz, de én nem látom benne a bustot nyilvánvaló hiányosságai ellenére se. Így jövőre is lesz olcsó QB, ami a cap management legfontosabb része. Locker lejár, ha jó lesz, akkor drága lenne megtartani, ha rossz, akkor meg úgyis mindegy, szóval kell az utánpótlás, ilyen jó lehetőség (jó pick, jó prospect) pedig valsz jövőre nem lesz. A falban így még maradt egy lyuk, amit egy túlfizetett Howarddal oldottam meg, de a jövő évi 3+4+Robinson for Teddy+Howard nekem jó biznisz.

3/28 Mewhort. Bár Howarddal betömtem a tátongó lyukat, azért itt Mewhort kihagyhatatlan volt. Remélhetőleg Boothe szintjét megugorja már újoncként is és akkor élből kezdő lehet akár guardként, akár tackle-ként.

6/28 Leno. Tapasztalt, ügyes, sokoldalú srác, elég sokat volt szerencsém látni, akár lehet belőle NFL kezdő is valamikor. Ilyenkor már csak az upside számít.

6/32 Shaq Richardson. Ugyanez, szerintem jó kis cornert lehet belőle faragni, meglátjuk az NFL-ben bárki egyetért-e.

7/11 Fowler. Smallwood pont előttem ment ki, de Fowlerrel sincs sok bajom, belőle is ki lehet hozni valamit.

A lényeg Teddy és Mewhort, így azért a csapat különösebb hiányposzt nélkül vághat neki az alapszakasznak, és a jövő is meg van alapozva, ha Teddy nem lesz ordas bust.