GM Lapszemle

11 feliratkozó

több mint 5 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
HOUSTON TEXANS - 2018->2019

Írtam pár sort én is, közben legalább felmértem, mi a helyzet a csapat háza táján.

Quarterback: Andrew Luck, Chad Kelly
Luckot nem kell túlragozni; NFL-karrierje során először dolgozhatott normális edzők kezei alatt és normális OL mögött, rögtön profi pályafutása legjobb évét hozta. A Chad Kelly projektnek (inkább csak próbálkozásnak) úgy fest lőttek; jó előszezont hozott, és volt olyan pontja az alapszakasznak, amikor nem tűnt elképzelhetetlennek, hogy Keenum gyengélkedése miatt élesben is bevetik, aztán újabb pályán kívüli balhéja miatt végül játéklehetőség helyett útilaput kapott, úgyhogy sanszosan nézhetek új második számú QB után.

Running back: Alvin Kamara, Saquon Barkley, Chase Edmonds, Justin Jackson, Ryan Nall
Kamara ott folytatta, ahol abbahagyta, Barkley meg azt hozta, amit a legtöbben vártak tőle, úgyhogy a jelenlegi NFL öt legjobb RB-jéből kettő Houstonban szaladgál. Edmonds sajnos csak annyi lehetőséghez jutott David Johnson árnyékában, mint amennyire számítani lehetett, és Jacksonnak is hasonlóan kevés játékidővel kellett beérnie a Gordon-Ekeler duó mögött. Nyilván sem a Cardinalsnak, sem a Chargersnek nem áll szándékában megválni Johnsontól, illetve Gordontól, így könnyen lehet, hogy Edmonds és Jackson sem jut igazán számottevő játéklehetőséghez a közeljövőben, pedig mindketten feature back erényeket csillogtató játékosok (az én szempontomból ironikus, hogy amikor JJ ezt az NFL-ben is megmutatta, azzal épp a Steelers koporsójába vert be egy újabb szeget). Az Oregon State-en RB-t játszó Nallt mint potenciális fullbacket is emlegették már a draft előtt átlagon felüli méretei miatt, ehhez képest viszont kifejezetten jó atlétikai mutatókat produkált, így gondoltam teszek vele egy próbát az UDFA-börzén, de neki még a tétmeccsen történő debütálásra is várnia kell.

Wide receiver: Allen Robinson, Jamison Crowder, Taylor Gabriel, Chad Williams, Justin Watson, Dylan Cantrell, Korey Robertson, Davon Grayson, Malachi Dupre
A-Rob nem túl erős szezonnal debütált Chicagóban a hosszú kihagyás után, de olykor-olykor azért régi fényében csillogott; meggyőződésem, hogy várnak még rá szebb napok a szeles városban. Crowderrel kapcsolatban már az előző GM szezonban eldőlt, hogy bármi is lesz, ki fogom engedni a piacra, így aztán az én szempontomból nincs is különösebb jelentősége annak, hogy ezt az idényét tönkretették a sérülések. Gabriel ebben az offense-ben elfogadható második számú elkapó, bár nagyon bízom Watson és Cantrell fejlődésében, akiknek nyilván nem újoncként kellett csodát tenniük (nagy ugrás volt azért mindkettőjüknek az NFL az Ivy League, illetve a Texas Tech nem épp pro-style rendszere után), de látom bennük a potenciált, hogy jövőre már értékelhető produktumot tesznek le az asztalra. A Bucsnál DeSean Jackson és Adam Humphries, a Chargersnél Tyrell Williams és Travis Benjamin maradása is kérdéses, úgyhogy játékidő szempontjából egyelőre nem rosszak a kilátásaik. Az UDFA-börzén is bepróbálkoztam pár elkapóval, de egyelőre nem úgy fest, hogy ők záros határidőn belül tűzközelbe kerülhetnek, és Chad Williamsnek sem igazán sikerül azt hoznia, amiért a Cardinals anno harmadik körös picket áldozott rá, és akkor még finoman fogalmaztam.

Tight end: Evan Engram, Blake Jarwin
Engram második idénye az NFL-ben nem sikeredett annyira fényesre, mint az első, bár ez a kvázi sophomore slump elsősorban rajta kívül álló okokra vezethető vissza: sérülés miatt öt meccset is ki kellett hagynia, egy egészséges OBJ-vel és Sheparddel a sorban nyilván a target share is kedvezőtlenebbül alakult számára, és egyébként is egy összességében igencsak akadozó támadógépezetben kellett helytállnia, ismét. Jarwin érdekes eset, nekem Jeff Janis ugrik be róla: komoly upside, de évente csak egyetlen, nagyobb visszhangot kiváltó meccs, azon kívül teljes csend. Majd elválik, hogy az a 17. heti meccs tényleg csak egyszeri fellángolás volt-e, vagy a Cowboys edzői voltak addig vakon. Én ugyanazt gondolom, amit a leigazolásakor: Geoff Swaim, Rico Gathers, Dalton Schultz kaliberű játékosoktól távolról sem lehetetlen játékidőt elvenni; én látok arra esélyt, hogy idővel a dallasi offense szerves részévé váljon.

Offensive line: Nate Solder, Clint Boling, Mike Pouncey, Gabe Jackson, Kelvin Beachum, Desmond Harrison, Scott Quessenberry, Rashod Hill, Salesi Uhatafe
A Solder, Boling, Pouncey, Jackson, Beachum ötöstől senki nem fog hátast dobni, de egy bőven korrekt, minőségi kezdő OL-t alkotnak. A liga legjobban fizetett OT-jét persze ki lehet kezdeni az eléggé felemásul sikerült szezonja után, de nem gondolnám, hogy ez Solder igazi arca; tény, a Patses időkben sem tartozott posztja elitjébe és szigorúan a képességeihez viszonyítva erősen túlzó az a szerződés, amit a Giants adott neki, de alapesetben egy átlagosnál azért jobb vakoldali tackle-ről beszélünk. Harrison nem kis meglepetésre már újoncként kezdő LT-vé avanzsált a Brownsnál, de persze annak rendje és módja szerint szörnyen is játszott, viszont egy nyers UDFA rookie-tól nem is lehetett mást várni. A lényeg, hogy idén már jó adag élesben szerzett rutinnal felvértezve futhat neki újra a nagy feladatnak. Harrisonnal ellentétben Quessenberry-nek nem jutott érdemi játéklehetőség; akárcsak itt, IRL is várja, hogy Pouncey helyére léphessen. A Rashod Hill projektből nem sok minden lett, alapemberként nyitotta ugyan a szezont, de aztán idővel kikerült a kezdőből, ahova valószínűtlen, hogy önerőből vissza tudja majd verekedni magát, bár ez az én szempontomból már lényegtelen, mivel az idei GM szezontól másnál lesz csere OT. Uhatafe pedig egy szimpla UDFA flier volt, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy bármi érdemlegeset tud majd alkotni az NFL-ben.

Defensive line: Derek Wolfe, D.J. Reader, Dean Lowry, Montravius Adams, James Looney, Jullian Taylor
Wolfe és Reader stabil kezdő szint, még ha kétségtelen is, hogy előbbi nem mostanában éli fénykorát (na majd Fangio kezei alatt...). Lowry snapszámai exponenciálisan növekedtek az évek folyamán, a maga nemében hasznos belső védőfalember, de semmi extra. Kíváncsi leszek, hogy contract yearben ennél valamivel több is kijön-e belőle, bár kétszámjegyű sackmennyiségtől és hasonlóktól nem kell “tartani”. Akikben az a bizonyos “extra” faktor benne lehet, az Looney és Taylor. Mindketten hátsó körös project játékosok voltak IRL, ennél fogva nem is lehetett arra számítani, hogy jelentősebb szerepet kapnak újonc évükben, de végig rosteren maradtak, folyik a fejlesztgetésük, ez a lényeg. Adams számára a sérülések utat nyitottak a rotációban való aktívabb szerepvállaláshoz, látványos fejlődést nem mutatott, bár talán annyira rosszul sem játszott; várom továbbra is türelemmel, hogy lesz-e belőle valami.

Edge rusher: Clay Matthews, Ziggy Ansah, Josh Sweat, Kamalei Correa, Isaac Rochell, Kylie Fitts, Trevon Young, Tim Williams
A Matthewsba vetett bizalmam eddig tartott ki, sajna erősen érződik már rajta, hogy utolérte a kor; a 2019-es GM szezonban már csak ideig-óráig lesz a Texans játékosa. Ansah egészségesen a liga jobb edge rusherei közé tartozik, de az utóbbi két évben alaposan meggyötörték a sérülések. Majd kiderül, hogy ezek tartósan is kihatnak-e a teljesítményére. Az utánpótlás már alakul, bár újoncként még egyik tavaly draftolt edge rusherem sem kapott érdemi lehetőséget. Viszont Sweat elől idén kieshet Brandon Graham és Chris Long is, Fitts és Young pedig annak ellenére, hogy az aktív meccskeretbe csak elvétve fértek oda, végig rosteren voltak, ami jól mutatja, hogy komolyan számolnak velük, nem kockáztatták meg az elvesztésüket. Correa, ha sokkal nem is, de valamivel azért hasznosabbnak bizonyult a Titansnél, mint Baltimore-i éveiben, backupnak megfelelhet, akárcsak Rochell, aki tavaly öt sacket jegyzett a Chargers színeiben. A készülés nélküli 2017-es draftom “gyöngyszemének”, Tim Williamsnek viszont végérvényesen lefőtt a kávé Houstonban.

Off-ball linebacker: Darius Leonard, Oren Burks, Foyesade Oluokun, Devante Downs, Skai Moore, Tanner Vallejo
Itt gyakorlatilag egy komplett sorcserét hajtottam végre a tavalyi szezonban, ami eddig úgy fest, elég jól sült el. Ennek a fő letéteményese nyilvánvalóan Leonard, aki szerintem egyetlen big boardon, prospect rangsorban sem volt előrébb sorolva, mint nálam, és úgy tűnik, még én is alulértékeltem. Hogy ő lesz-e a DRoY vagy sem, az részletkérdés; ami ettől függetlenül világosan látható az első szezonja alapján: az elkövetkező jó pár év egyik legjobb linebackere lehet. Burks újoncként még csak minimális játékidőhöz jutott a védelemben, de az érte kiadott 3. körös pick egyértelműen azt mutatja, hogy hosszútávon a Packersnél is kezdőként számolnak vele, úgyhogy türelem. Oluokunnál pont fordított a helyzet, őt a sérülések miatt korán bedobták a mélyvízbe, és megeshet, hogy a későbbiekben már nem jut ennyi játéklehetőséghez, ugyanakkor hátsó körös újonchoz képest egész korrektül helytállt, és skill set tekintetében ő is az a fajta linebacker, amilyet a mai NFL megkövetel, úgyhogy benne is van fantázia. A “Downsból több lehet-e special teamernél?” kérdés megfejtéséhez nem kerültünk közelebb, Vallejo úgy fest nem lesz több special teamernél, Moore-ért pedig nagy kár, mert pusztán a tehetsége alapján elit, de legalábbis nagyon jó linebacker lehetne, atletikusság szempontjából viszont gyakorlatilag nem üti meg az NFL szintjét.

Cornerback: Xavier Rhodes, David Amerson, Jalen Mills, Avonte Maddox, Grant Haley, Quenton Meeks, KeiVarae Russell, Jordan Thomas
Rhodes a 2017-es All-Pro szezonjához képest tavaly alaposan visszavett, de ettől függetlenül elmondható, hogy ami az utóbbi években nagyon hiányzott ebből a védelemből, egy igazi shutdown corner, az most megvan. Amersonnak nem sikerült magára találnia sem Kansas City-ben, sem Arizonában, és most már egyre inkább úgy tűnik, hogy az az egy szem jó oaklandi szezonja inkább csak amolyan anomália volt; őt még trade blockra sem volt érdemes tennem, egyértelmű cut várományos. Ennél jobban zavar, hogy Meeks, akinek látszólag mindene megvan ahhoz, hogy jó press corner legyen, előbb UDFA lett (ez mondjuk önmagában még nem jelent különösebb problémát), aztán ahhoz a Jaguarshoz sikerült aláírnia, ahol vajmi kevés esélye van a közeljövőben rendszeres játéklehetőséghez jutni. Maddox viszont egész sokat volt a pályán már újoncként is, és biztatóan teljesített, illetve Haley is a vártnál nagyobb szerephez jutott, és draftolatlan rookie-hoz képest korrektül helyt is állt. Sanszos, hogy a Russell-Thomas duó azzal a lendülettel, ahogy jött, távozni is fog, míg az eddigi hullámzást folytató Mills elcseréléséről már megszületett a megállapodás, így azért már másnak kell szurkolnia, hogy a contract year vele is csodát tegyen.

Safety: Landon Collins, Andre Hal, Darian Thompson, David Jones, Joshua Kalu
Collins hasonló eset, mint a cornereknél Rhodes: a közelmúltban nem teljesített épp csúcsformában, de jobb napjain All-Pro kaliberű játékos. Thompson egyre inkább felejtős, sajnos be kell látni, hogy az ő skill setje nem kompatibilis a mai NFL-lel (gyakorlatilag a klasszikus center-fielder és box safety közötti átmenet, de egyiknek sem elég jó). Még szerencse, hogy tavaly fillérekért le tudtam igazolni Halt, aki legalább korrekt kezdő szintet képvisel. Kalu legalább végig rosteren maradt, ennél többet nem nagyon lehetett tőle várni első évében, főleg a Titans eléggé telített secondary-jét látva (ami egyébként a későbbi szerepét illetően is bajos lehet), Jones pedig egy PS claimes próbát megért, de az eddigiek alapján nem tűnik valószínűnek, hogy bármi maradandót tud majd alkotni az NFL-ben.

Special teams: Cairo Santos, Logan Cooke, Carson Tinker
Santos átlagon felüli kicker, még ha a tavalyi nem is az ő szezonja volt (nyáron sérüléssel bajlódott, így munka nélkül kezdte az idényt, a Ramsnél csak Zuerlein ideiglenes pótlására kellett, aztán a Bucsnál kötött ki), idén remélhetőleg jobban kijön neki a lépés. Cooke-ért draft picket adott a Jaguars, így az első pillanattól kezdve egyértelmű volt, hogy az elvárás az vele szemben, hogy megszerezze és meg is tartsa a punter posztot. Így is történt, és például csak Tress Way és Brett Kern rakta be nála többször a labdát a 20 yardoson belülre, bár ehhez hozzátartozik, hogy Cooke elvégzett puntokból is a harmadik legtöbbet mutathatta fel. Rosszabbul is indulhatott volna az NFL-karrierje, meglátjuk hogyan fejlődik a továbbiakban. Tinker évekig volt a csapatom long snappere, idén viszont már sanszosan más alternatíva után nézek.

Olyan szempontból lesz egy átmeneti jellege az idei évnek is, hogy a tavaly hozott újoncok nagy részének még bőven érnie kell, nyilván nem hozhat mindenki azonnal All-Pro szezont, emellett viszont azért van egy olyan mag, ami így is contenderré teszi a csapatot. Ahogy én látom, erősítéseket illetően a védelem kerül majd előtérbe, ami abból a szempontból egyáltalán nem baj, hogy az idei draft class szörnyen rosszul néz ki offense oldalon, az pedig majd kiderül, hogy az FA-piacon milyen lehetőségek kínálkoznak.

Szerkesztette: vassadi
több mint 5 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 618 — Pittsburgh Pirates, Penguins and Chicago Bulls fan!
Indianapolis Colts 2018:

QB:

Kirk Cousins ( Vikings ) : 16 meccs, 425/606 , 70,15-os pontosság, 4298 yard, 30 Td, 10 Int, 44 kíséretből 123 yard futva 1 TD társaságában. egyértelműen marad a kezdő QB-m.
Blaine Gabbert ( Titans ) : Csereirányító itt is ,meg IRL is. Idén 101 passzkísérlete volt Mariota sérülése miatt, melyből 61 ment jó helyre. 4 Td és 4 INT. Olcsóért maradhat.
Tyler O'Connor: kuka

RB:
Le'Veon Bell: Mindenki ismeri a sztorit
Curtis Samuel ( Panthers ) : 13 meccs alatt 39 elkapás , 494 yard 5 Td, míg 8 futásból 84 yard 2 TD. Megy vissza elkapónak.
Josh Robinson: kuka
Trenton Cannon ( Jets ) : Mind a 16 meccsen játszott 38 kísérletből 113 yard és 1 Td, míg 17 elkapásból 144 yard . UDFa volt, marad a csapatnál.

WR:
Pierre Garcon ( 49ers ) : 8 meccs idén, 24 elkapás, 286 yard 1 Td. Nagy fizu, szar teljesítmény, viszlát.
Danny Amendola ( Dolphins ) : 16 meccs, 59 elkapás/ 575 yard 1 TD.
Jakeem Grant ( Dolphins ) : 10 meccs, 21 elkapás, 268 yard, 2 TD, 14 punt return 228 yard 1 TD 18 kick return 535 yard 1 TD.
Cob Hamilton: kuka
Jay Lee: kuka
R.J. Shelton: kuka
Damion Ratley ( Browns) . 13 meccs , ebből 3 kezdés 13 elkapás 144 yardért
Eli Rogers ( Steelers ) . 3 meccs/ 3 kezdés, 12 elkapás 79 yard.

TE:
Jordan Leggett ( Jets ) : 15 meccs/ 4 kezdés , 14 elkapás 114 yardért és 1 TD-ért.
Josiah Price ( vikings ) Ps
Jesse James ( Steelers ): 16 meccs / 7kezdés: 30 elkapás, 423 yardért 2 TD.

OL:
Roderick Johnson OT, Houston Texans 1 meccs
Erik Magnuson ( 49ers ) C: 4 meccs 2 kezdés
Kevin Pamphile ( Titans ) OT: 3 meccs, 2 kezdés
Tyler Johnstone: Kuka
Jordan Mailata ( Eagles ) : Idén nem jutott szóhoz,ahogy én sem 😊
Marcus Martin: Idén semmi, kuka
Jeremiah Poutasi. kuka
Donavon Clark( Chargers ). értékelhetetlen
Luke Joeckel: Idén semmi

DT:
Kawann Short ( Panthers ) . idén 14 meccs 42 szerelés, 3 sack, 1 FF
Grady Jarrett ( Falcons ): 14 meccs 62 szerelés, 6 sack, 3 FF
Daniel McCullers ( Steelers ) : 15 meccs, 5 szerelés, 1 sack
Nick Fairley: kuka

DE:
Marcus Hardison: Kuka
Kareem Martin ( Giants) : 16 meccs, 48 szerelés, 1,5 sack
Pernell Mcphee ( Redskins ) : 13 meccs, 11 szerelés
Ryan Kerrigan ( Redskins ): 16 meccs/ 16 kezdés. 48 szerelés, 13 sack, 3 FF

LB:
Riley Bullogh ( Tampa Bay ) : 9 meccs/ 3 kezdés 14 tckl, 1 PDEF
Ramik Wilson ( Rams ): 16 meccs / 4 kezdés 35 tckl, 1 FF
Junior Sylvestre. Kuka
Deone Bucannon ( Cardinals ): 13 meccs/ 6 kezdés, 38 tckl, 1 sack, 1 FF
Avery Williamson ( Jets ): 16 / 16 kezdés, 121 tckl, 3 sack, 2 FF, 1 INT
Ryan Shazier: A LEGNAGYOBB KEDVENC, sajnos ismerjük a történetét 😕
Chris Frey. Semmi
Chris Covington ( Cowboys ) : 5 meccsm 1 tckl
Matthew Adams ( Colts ): 16 meccs6 5 kezdés 33 Tckl

CB:
Josh Shaw ( Tampa Bay) . 4 meccs, 8 tckl
Captain Munnerlyn: 16 meccs/5kezdés 47 tckl, 2 sack, 9 PDEF, 1 INT
Jonathan Jones ( Patriots ): 16 meccs / 5 kezdés 56 tckl, 1.5 sack, 1 FF, 7 PDEF, 3 INT
Taveze Calhoun: kuka
Arjen Colquhoun: kuka
Jonatahan Joseph ( Texans ): 14 meccs414 kezdés 58 tckl, 13 PDEF, 2 INT, 1 TD
Anthony Averett ( Ravens) : 11 meccs, 5 tckl, 2 PDEF
Kevin Toliver II ( Bears ): 15 meccs, 1 kezdés 16 tckl, 1 Pdef


S:
Kavon Frazier ( Cowboys ): 16 meccs, 2 kezdés 23 tckl, 1 sack, 1 PDEF
Kemal Ishmael ( falcons ) : 16 meccs, 21 szerelés, 1 PDEF
Montae Nicholson ( Redskins, kick-box világbanjok 😀 ) : 14 meccs, 7 kezdés 41 szerelés, 1 PDEF
Ibraheim Campbell: ( Cowboys, Jets, Packers ) . 13 meccs, 1 kezdés, 18 tckl, 1 FF

Dehon Elliott: semmi

K:
Greg Zuerlein ( Rams ): Fg: 27/31 , 87%, Long : 56 yard
Xpat: 35/36
kick-off: 75, 57 touchback

Punter:
Matt Darr ( Bills ): 5 meccs , 20 punt, 809 yard, 725 net yard, 40.5 átlag

LS
Joe Cardona (Patriots ): 16 meccs

Ezúton szeretném jelezni kedves GM társaimnak, hogy amennyiben van felesleges OL-jük és S soruk kompletten,akkor nyugodtan keressenek akár itt,akár privátban 😀 😀. Szeretném Kirk kapitány életét megmenteni 😀.

Ugyanitt használható elkapó is kerestetik 😀.

Kemény szezon elé nézünk, és bízunk a Maddenben!!! 😊

Szerkesztette: Gergőke

" class="embed">
több mint 5 éve
Egon bá New England Patriots 1 094 — Saints GM
New Orleans Saints 2018

QB:
Cody Kessler (Jags) 5 meccs 64,9% 709 yard, 2 TD, 2 INT
Jacoby Brissett (Colts) csak a térdelés volt számára feladat idén
Luke Falk (Dolphins) Rookie, IR
Chase Litton (Chiefs) Rookie, PS

RB:
Devonta Freeman (Falcons) 2 meccs után IR…
Jalen Richard (Raiders) PFF #45 16 meccs, futás: 55/259 yard 1 TD, elkapás: 68/607 yard
James Develin (FB) (Pats) PFF #5 16 meccs, futás: 6/8 yard 4 TD, elkapás: 12/61 yard
Tion Green -
Joe Williams -

WR:
Mike Williams (Chargers) PFF #14 16 meccs, elkapás: 43/664 yard 10 TD, futás 7/28 yard 1 TD
Sammy Watkins (Chiefs) PFF #35 10 meccs, elkapás: 40/519 yard 3 TD, futás: 5/52 yard
James Washington (Steelers) Rookie, PFF #125 14 meccs, elkapás: 16/217 yard 1 TD
Laquon Treadwell (Vikings) PFF #122 15 meccs, elkapás: 35/302 yard 1 TD
Jehu Chesson (Redskins) 12 meccs, elkapás 1/7 yard
KD Cannon -

TE:
Gerald Everett (Rams) PFF #4 16 meccs, elkapás: 33/320 yard 3 TD
Vernon Davis (Redskins) PFF #43 14 meccs, elkapás: 25/367 yard 2 TD

OT:
Riley Reiff (Vikings) PFF #22 13 meccs/13 kezdő
Matt Kalil (Panthers) IR
Greg Robinson (Browns) PFF #65 16 meccs/8 kezdő
Conor McDermott (Bills) 5 meccs
Justin Senior -

Interior Line:
Quenton Nelson (Colts) Rookie, PFF #6 16 meccs/16 kezdő
Spencer Pulley (Giants) PFF #26 13 meccs/9 kezdő
JR Sweezy (Seahawks) PFF #73 15 meccs/15 kezdő
Richie Incognito Június 6-án azt nyilatkozta, hogy játszani akar, majd augusztus 21-én letartóztatták
Marshall Newhouse (Panthers) 11 meccs/2 kezdő
Chance Warmack (Eagles) 9 meccs
Anthony Steen -
Bradley Bozeman (Ravens) Rookie, 14 meccs/1 kezdő
Taylor Hearn (Panthers) Rookie, 4 meccs

DE:
Akiem Hicks (Bears) PFF #4 16 meccs, 55 szerelés, 7,5 sack, 5 PDef, 3 FF
Shelby Harris (Broncos) PFF #6 16 meccs, 39 szerelés, 1,5 sack, 4 PDef, 1 INT
Sam Hubbard (Bengals) Rookie, PFF #55 16 meccs, 39 szerelés, 6 sack, 2 PDef, 1 FF
Andre Branch (Dolphins) PFF #106 14 meccs, 25 szerelés, 1,5 sack, 1 PDef, 1 FF

NT:
Michael Pierce (Ravens) PFF #6 14 meccs, 32 szerelés, 1 PDef
Xavier Williams (Chiefs) PFF #53 16 meccs, 47 szerelés, 2,5 sack, 1 FF
Adam Butler (Pats) PFF #110 16 meccs, 17 szerelés, 3 sack, 2 PDef, 1 FF

OLB:
Takkarist McKinley (Falcons) PFF #74 15 meccs, 22 szerelés, 7 sack
Jordan Jenkins (Jets) PFF #104 16 meccs, 35 szerelés, 7 sack, 2 FF
Shilique Calhoun (Raiders) 7 meccs, 12 szerelés
Eric Lee (Lions) 9 meccs, 6 szerelés
Marquis Haynes (Panthers) Rookie, 4 meccs, 4 szerelés
Leon Jacobs (Jags) Rookie, 12 meccs, 21 szerelés, 1 safety

ILB:
Demario Davis (Saints) PFF #15 16 meccs, 110 szerelés, 5 sack, 4 PDef, 2 FF
Jon Bostic (Steelers) PFF #61 16 meccs, 73 szerelés, 2,5 sack, 3 PDef
Chistian Jones (Lions) PFF #42 16 meccs, 69 szerelés, 1 sack, 3 PDef, 1 FF
Karlos Dansby -

CB:
Trevor Williams (Chargers) PFF #88 9 meccs, 23 szerelés, 4 PDef, 1 INT
Dre Kirkpatrick (Bengals) PFF #97 13 meccs, 41 szerelés, 9 PDef
TJ Carrie (Browns) PFF #57 16 meccs, 74 szerelés, 1 sack, 8 PDef, 1 INT, 2 FF
Cyrus Jones (Ravens) 11 meccs, 7 szerelés
Davontae Harris (Bengals) Rookie, 3 meccs, 1 szerelés

S:
Mike Mitchell (Colts) 8 meccs, 28 szerelés, 1 PDef, 1 INT, 2 FF
Sean Davis (Steelers) PFF #40 15 meccs, 80 szerelés, 7 PDef, 1 INT
Dane Cruikshank (Titans) Rookie, 12 meccs, 11 szerelés, 1 TD
Siran Neal (Bills) Rookie, 16 meccs, 11 szerelés, 1 sack, 1 FF
Dexter McCoil -
Tyvis Powell (49ers) PS

ST:
Wil Lutz (Saints) 16 meccs, 93,3% FG, 98,1% PAT
Ka’imi Fairbairn (Texans) 16 meccs, 88,1% FG, 95,1% PAT
Bradley Pinion (49ers) 16 meccs, 68 punt
Corey Bojorquez (Bills) Rookie, 8 meccs, 45 punt
Trent Sieg (Raiders) Rookie, LS 15 meccs

A végleges statisztikák miatt kivártam a szezon végét az értékeléssel. QB nélkül ez a játék nem megy és ahogy elnézem a lehetőségeket ez nálam egyhamar nem fog változni. A támadóegységet - ezt leszámítva - erős közepesnek ítélem meg. A 3-4-es védőfalam a PFF szerint elit 😊 viszont a védelem egészét nézve inkább közepesnek mondható az egység. A két fiatal kickerem nagyon megbízhatóan teljesített, ami ebben az idényben nem kis szó!
Az idei saját GM munkámra büszke vagyok, hiszen szabadügynökként jött Shelby Harris, Watkins, Develin, Reiff, Bostic és TJ Carrie is, valamint Litton kivételével (PS) az összes draftolt játékosom keretet fogott!

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 733 — 49ers GM
San Francisco 49ers 2018.:

QB: Alex Smith, Trevor Siemian
Alapvetően ez rendben lehetne, Smith nem elit, de amit kell, megcsinálja, viszont mivel sajnos nem nagyon hiszem, hogy van visszaút a sérüléséből, ez hirtelen az egyik legnagyobb hiányposztom lett. Egyetlen szerencse, hogy Smith eleve FA lesz, így legalább nagy cut penalty nem lesz utána. Vagy nekimegyek az évnek Siemian-nel, és jövőre jöhet új irányító a drafton. 😊

RB: Mark Ingram, Duke Johnson, Matt Breida, Jordan Wilkins, Akrum Wadley
Ingram négy meccsel később kezdett, 600+ yard és 6 TD 4,7-es átlaggal, Johnson inkább pass catcher, 600+ scrimmage yard, Breida fél szezonban kisebb-nagyobb sérülésekkel is hozott 800+ yardot 5,3-as átlaggal, Wilkins is 5 feletti átlaggal futotta meg a 300+ yardját, de azért neki elég nehezen indult a dolog, Wadley meg a Titans PS-ben pihen, majd jövőre átveszi Dion Lewis helyét. Ingram és Johnson FA lesz, annyit szerintem egyikük sem fog érni, amennyit kapni fognak a piacon, de akkor sincs nagy dráma, ha a Breida-Wilkins-Wadley sor mellé jön valami ígéretes újonc a draftról.

WR: Alshon Jeffery, Nelson Agholor, Willie Snead, Chris Hogan, Leonte Carroo
Jeffery ideális 1st WR, nem mindig túl szexik a számai, de megcsinálja a kritikus elkapásokat, 70% feletti catch rate mellett hozott 13 meccs alatt 800+ yardot 6 TD-vel. Agholor is rendben van, slotból 700 yard 4 TD, ő FA lesz, sanszosan nem fog visszajönni, főleg, hogy slotban ott van Snead is, aki egy cut-resign után jóval olcsóbban szintén tudja ezt a yard termést kb. Hogan csalódás volt idén, mint kb. minden Pats WR, szintén FA lesz ráadásul, nem valószínű, hogy visszatér. Carroo bust, a sérülésektől nyomorított Phins WR-sorban tudott kiharcolni magának 4 targetet, megy a lecsóba. Kelleni fog egy 2nd WR és némi depth.

TE: Adam Shaheen, Hayden Hurst, Jonnu Smith, Luke Willson
Hurst egyelőre nem világmegváltó, sérült is volt, neki nagyon fontos lesz a 2. év. Shaheen alig játszott idén, a szezon nagy részét IR-en csücsülte végig, ő is kap még egy évet a bizonyításra. Smith Walker kiesése után 1st TE lett IRL, ez a kabát még egy kicsit nagy volt rá, ráadásul szétcsapta a térdét. Willson meg semmit sem tudott kezdeni a lehetőséggel Detroitban, úgyhogy neki valószínű kívül tágasabb lesz, de nélküle is van 3 félmegoldásom a posztra, ezzel neki lehet menni egy átmeneti szezonnak.

OL:
Duane Brown - AJ Cann - Mitch Morse - Larry Warford - La'el Collins
Kolton Miller - Stefen Wisniewski - Jack Allen - Dennis Kelly - James Hurst

Itt van 3 bőven átlag feletti ember a kezdősorban Brown, Morse és Warford személyében, erre már fel lehet húzni egy értelmes falat. Cann FA lesz, nem is hozom vissza, főleg hogy Hurst IRL guard lett, és azért a Ravens fal nem rossz, Collins meg átlagos RT, túl is fizettem, de 2019-ben a Brown - Hurst - Morse - Warford - Collins kezdő ötössel nem lehet panaszom (főleg ha sikerül Morse-t visszahozni, ő az egyetlen lejáró kezdő). A cseresorban a kulcskérdés Miller (és Cable kirúgása IRL), mert 2020-ra neki kell lennie a kezdő LT-nek. Kelly univerzális, idén is volt 5 kezdő meccse, centeren kívül mindent eljátszik, ha jön még egy interior OL csere, akkor itt továbbra is átlag feletti egységről beszélhetünk.

DI: Michael Brockers, Sheldon Rankins, David Onyemata, Clinton McDonald, Foley Fatukasi
Asszem itt is rendben van a dolog, Rankins idén végleg berobbant, futás ellen és pass rushban is nagyon jól játszott, 8 sackje volt, Brockers ugyan sackek számában visszaesett 1-re, de 50+ tacklet csinált idén is, Onyemata is szépen bejátszotta magát a rotációba (35 tackle, 4,5 sack), McDonald meg minden évben odakerül valahogy, idén Oaklandben hozott 30 tackle-t meg 2 sacket. McDonald FA, a helyére bekerül Fatukasi 4. DT-nek, más változásra nincs szükség, ha a fal belseje hoz 15 sacket egy évben, akkor ott nem kell piszkálni. 😊

Edge: Jason Pierre-Paul, Emmanuel Ogbah, Eddie Yarbrough, Tashawn Bower, Avery Moss
JPP az előző offseason egyik nagy fogása, továbbra is konstans veszélyt jelent az irányítóra, 12,5 sackkel zárt, és mellette futás ellen sem vállalhatatlan. Ogbah erős oldali endként a liga egyik legjobb védelmében inkább a futás ellen dolgozik, de azért kicsit több sack jöhetne tőle. A cseresorban Yarbrough idén is hozta a 30 tacklet futás ellen, meg a nulla pass rusht, őt erre tartjuk. Sajnos a két fiatal nem hozta az előrelépést második évben, pedig IRL lett volna lehetőség előttük, így a depth igényel némi frissítést, meg egy szituációs pass rusher lehet nem ártana. Mindenesetre a fenti irnterior DL mellé JPP és Ogbah elég erős falat alkot összességében.

LB: Kiko Alonso, Shaq Thompson, Mason Foster, BJ Goodson, Blair Brown, Keenan Robinson, Tegray Scales
Ez elég vegyes felvágott lett összességében. Alonso rendben van (125 tackle, 3 pick, 3 FF, 6 PD), Foster továbbra is hozza a futás elleni stabil játékát (133 tackle), kár, hogy FA lesz, de őt lehet visszahozom még 1-2 évre. Thompson ez lett volna a make-or-break éve, de nem igazán lettem okosabb vele kapcsolatban, voltak jó meccsei, meg teljes eltűnései is, ráadásul IR-en végezte (80 tackle és 3,5 sack jött tőle). Goodson is hozott 60 szerelést, de tőle is jobb évet vártam összességében. A depth sajnos eléggé mellément, Scales eddig nagyon barom picknek tűnik, PS-en van a Coltsnál, Robinson egy snapet nem játszott idén, Brown meg a nagy offseason remények után nemhogy kezdő nem lett, de pályát is alig látott. Thompson és Foster FA, Alonso-Goodson elfogadható alap, de azért ide kell még némi minőség és depth.

CB: Janoris Jenkins, Bradley Roby, James Bradberry, Dontae Johnson, Holton Hill, Jamal Agnew, Darious Williams, Tremon Smith
Jenkins no.1 CB-nek ideális, még mindig ligaátlag feletti, futás ellen is odaér, és elütött 15 passzt idén. Roby idei szezonja pocsék lett, remélem, kirúgják a teljes denveri brigádot, ő meg visszatalál a tavalyi formájához, vagy valaki beteszi CB2-nek és ott nem tőle várja mindenki a megváltást. 12 elütött passz nem rossz, de mellette halálra égették többször is, eddig a legrosszabb tavalyi FA nagyberuházásom. Bradberry rendben volt IRL no.1 CB-nek Carolina-ban, 15 elütött passza volt. Johnson felejtős, viszont Holton Hill ugyan undrafted lett IRL, de megkapta a lehetőséget a Vikings CB-sorban, rotációban 1 pick és 7 PD nem rossz első évben. Agnew inkább returner, viszont a két UDFA újoncom már látott pályát is a szezonban, belőlük is lehet hasznos rotációs játékos. Itt nem kell variálni sokat, csak szurkolni Roby-nak.

S: Xavier Woods, Karl Joseph, Eric Murray, Jonathan Cyprien
Woods jó trade volt, stabil kezdő egy top védelemben, 2 pick és 9 elütött passz jött tőle. Joseph-ről lemondtam a szezon első felében már, de aztán csak elkezdték használni Grudenék, szóval kap még egy évet. Ahhoz képest, hogy a szezon feléig összesen 50 snapet játszott, csak összehozott 44 szerelést, picket, sacket. Murray a kellemes meglepetés, strong safety lett Kansasben, a meccsei felén kezdőként, és hozott össze 50 feletti szerelést. Ez a trió teljesen rendben lesz jövőre is, Cyprien megy a lecsóba, és majd jön egy 4. safety valahonnan.

K: Hauschka
P: Dickson
LS: Hennessy
Seattle-ben azóta is verik a fejüket a falba Hauschka elengedése miatt, ugyan kicsit drága lesz idénre már, de valószínű marad. Dickson már most a liga legjobb puntere, és még 3 évig rookie szerződéssel játszik, LS meg kell.

Összegzés:
A falakra koncentráló csapatépítési filozófiát követve szerintem top 5 támadófal és top 10 védőfal van a csapatban, megfelelő mélységgel. Sajnos Alex Smith kiesése idénre valószínű oda fog verni az álmoknak, FA-ra nem nagyon jön ki értelmes QB, a draft gyenge lesz (és nincs első körösöm), szóval ez mindenképpen átmeneti év lesz. Lehet kicsit foltozni az offense skill posztokat (WR2, esetleg RB), meg a LB-sort és a DE mélységet, hogy jövőre tényleg csak be kelljen illeszteni egy új QB-t a rendszerbe, ha idén nem sikerül megfelelő kezdőt találni.

több mint 5 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 039 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
ARIZONA CARDINALS 2018
---QB---
Matthew Stafford, Nathan Peterman
Stafford elég szürke éven van túl. 7 év után először fog 4000 yard alatt maradni. A TD/INT arány se a kirakatba való idén. Sok segítsége mondjuk nem volt, de jövőre remélem visszatér régi önmagához. FA lesz, de megtartása elsődleges feladat.
Peterman: 80 passzból 7 Int! Azt hiszem sikerült egy ELIT csereirányítót találnom 2 éve.
Staffordot újraigazolva itt nem lesz nagy változás.

---RB---
Derrius Guice, Ty Montgomery, Jeremy McNichols, Daniel Lasco
Alex Armah (FB)
All rb snap 2018: 60!
Alex Armah--> 78 snap!
Hát igen, Guiceban volt a nagy remény erre talán az első edzésen IR-re került. Mögötte Monty kijátszotta magát GB-ből és a Ravensnél sem sokat használják. A tarcsi 2 játékos meg 0.
Vicces, hogy az egység legjobbja a FB, de legalább az van.
Guice kell vissza, mögé pedig egy csere RB igazolás is jól jönne, aztán várni hátha végre egyszer tényleg kiürül AP tankja.

---WR---
Davante Adams, Amari Cooper, JJ Nelson, Trent Taylor, DJ Chark, Chris Moore, Damore'ea Stringfellow
Kétség kívül top az első két név. Mindketten tiszta wr1-ek így mondhatni nem is kell mögéjük senki. Még szerencse, mert nincs is. A maradék 5 játékosnak talán összesen nincs 500 yardja. Adams hosszútávúja remek döntés volt, és úgy néz ki Cooper is meg-meg éri az opciós pénzét. Az ő hosszútávújával várni kell mi lesz egy full Dallas szezon után belőle, de az első félév elég biztató. A depth-el viszont törődni kell, egyedül Chark aki a kora miatt biztatónak számít, és talán lehet belőle egy no3. Taylor a tavalyi szezon végi fellendülése után a szezon csalódása a csapatomba.

---TE---
Austin Sefarian-Jenkins, Mike Gesicki
ASJ biztatóan indult év elején, aztán IR. Gesickitől sokat vártam erre közel 0. Remélem jövőre robbant másodévesként és ha ASJ is jól tér vissza akár a keret egyik erőssége is lehet a TE poszt. Most nem az.

---OL---
Garett Bolles - Graham Glasgow - Travis Frederick - TJ Lang
- Bobby Hart

Depth: Jake Brendel, Brett Jones, Antonio Garcia, Greg Senat, Givens Price, Vadal Alexander
Hát volt ez már jobb is. A fal kétségkívül 2 legjobbja IR-en ráadásul Fredi karrierjének lehet, hogy teljesen vége. Továbbá ő is és Lang is FA lesz. Lang már nem top de egy jó szintet még hoz. Glasgow - Bolles sima nfl kezdő szint.
2 kezdő adott jövőre, míg a két veterán megtartása komoly fejtörés lesz, főleg hogy mi lesz Travissel. 2 interior tarcsi Brendel és Jones ok.
RT viszont már idén se volt azt meg kell oldani, ahogy bentre is kell ember majd ha a két öreg közül nem marad mindkettő.

---DL---
Lawrence Guy - Ryan Glasgow - Stephon Tuitt
depth: Tyler Lancaster, Poona Ford, Vernon Butler, Brian Price, Naashon Hughes
34-be ez a DE páros teljesen ok.
Az viszont gond, hogy nincs nose! Az oda szánt Butler elkönyvelhető bustnak. Fordból talán még lehet valami mondjuk és Lancaster is biztató depth tagnak tűnik első évük után. Glasgow (a második) szintén depth tag de év elején IR-re került.
A mai nfl-ben amúgy is főleg 2 DL játékos áll fel az esetek többségében, ami adott, így lehet várni akár 1 évet hátha beérik az egyik fiatal a fal közepére.

---EDGE---
Jadeveon Clowney, Justin Houston, Solomon Thomas (DE/OLB)
A sackek számában egyikük se kiemelkedő, de egy jó szintet hoznak és a siettetés azért jön bőven tőlük is. Futás ellen se rossz páros. Kár, hogy mindkettő FA lesz. Thomas eddig nagy csalódás, pedig egész sokat játszik. A fő gond, hogy egyedül neki van szerződése jövőre. Houston már öregecske de még mindig egy jó játékos, Clowney meg ha nem is Donald pénzt fog kérni nem lesz olcsó. 1 mindenképp kell vissza (JC) de még Houston újraigazolás sem elképzelhetetlen.

---ILB---
Blake Martinez, Korey Toomer, Matthew Thomas, Greer Martini
Martinez egy kiváló ILB. Társa azonban annyira nincs, hogy szerintem a maradék 3 srácnak összesen van 30 snapje idén. Egy kezdő ilb mindenképpen kelleni fog.

---CB---
Darius Slay, Xavien Howard, Justin Coleman, Greg Stroman, Isaac Yiadom, Cornell Armstrong, Chris Seisay
Lattimoret eladtam és még így is elég erős maradt az egység 😊
A védelem de talán az egész csapat legjobb része. Megvan a minőségi kezdő és a megfelelő depth is. Ráadásul Colemanon kívül mindenkiek van jövőre is szerződése. Stroman és Yiadom újoncként se volt rossz. Jövőre talán még többet tudnak a pályán lenni. A Slay - Howard kezdő duónál meg nem kell jobb.

---S---
Vonn Bell, Kentrell Brice, Jimmie Ward, Andrew Adams
Matthias Farley, Afolabi Laguda
Nem egy bitang sor, de legalább van aki látott pályát. Brice szinte egész évben kezdő volt (keresünk is más S-t jövőre...) RFA-ként azért megtartom.
Bell egy jó strong safety.
Ward, Adams, Farley megadja a mélységet is. Simán gyenge a sor, de kiállítható belőle kezdő és csere ember is. Nagy invesztálást nem igényel.

---Spec---
Justin Tucker (K'), Rigoberto Sanchez (P), Josh Harris (LS)
Több mint rendben. Az egyik legjobb kicker, egy fasza fiatal punter.

A keret szerintem PO kaliber (a madden szerint nem, de hát ez van). Stafford sajnos karrierje talán legrosszabb éve után jobb osztályzatot nem fog kapni jövőre se (márha marad a madden), szóval magasan nem lesznek az elvárások.
Rengeteg húzó ember lesz FA: Stafford, Lang, Frederick, Clowney, Houston, (Coleman). Elsődleges feladat megtartani nagyrészüket aztán majd kiderül mennyi marad FA-re és egyéb igazolásokra.

Szerkesztette: alatriste


Liverpool Fc fan
több mint 5 éve
Spigo New England Patriots 1 083 — Patriots GM
Detroit Lions

Rookie GM-ként próbáltam aktívan építeni a keretet, nézzük meg hogy sikerült.

QB:
Tom Brady, Kyle Lauletta, Nate Sudfeld

GOAT adott volt „csak„ hosszabbítanom kellett vele. Lassan látszanak a 40+-os évek, de ha nem sérül meg (és IRL nem nyer Super Bowlt) akkor jövőre még mindig top10 szerintem. Lolita egyelőre nem lett kezdő, de 3ik körben igazából long shot volt ez. Meg kell találni Brady utódját.

RB:
Dalvin Cook, Theo Riddick, DeAndre Washington, Kapri Bibbs

Cook every down back, már amikor nem sérült. Riddick meg jó 3rd down elkapó futónak, de azért hiányzik innen még egy jó fajta középen is futni tudó, úgymond klasszikus futó. Nyilván nem prioritás, de jó lenne kukázni egyet. Bibbs kellemes meglepetés, remélem lehetőséget kap jövőre.

FB:
CJ Ham

140 snapet volt a pályán idén. A PFF szerint a legjobb passz blokkoló FB volt azon a 8 snap során, mikor ez volt a dolga. Nyilván nem ezért van a keretben, szóval meglátjuk mi lesz vele.

WR:
Golden Tate, DeDe Westbrook, Eric Decker, Braxton Berrios, Tanner Gentry, Trevor Davis, Marvin Hall

Tate kíváncsi vagyok hova kerül, hiszen UFA IRL. Ezen sok múlik majd, mert bár két meccsen át úgy nézett ki sokat használják majd, Foles és a 2TE-s felállások nem tettek jót neki Phillyben. Dede remélem kap most már egy normális irányítót. Decker ótvar nagy mellényúlásnak bizonyult, a többiek meg ott vannak a keretben. Esetleg Berrios lehet még az, aki átveszi majd Edelman helyét IRL és akkor jó. Ezen a poszton biztos, hogy erősíteni kell majd.

TE:
Delanie Walker, Jeremy Sprinkle, Geoff Swaim

Walker megsérült, remélem visszatér. Sprinkle egész sokat játszott a két öreg (és sérült) mögött, de inkább blokkol, abban sem kiemelkedő. Swaim a legtöbb snapet játszotta a Cowboysban, mielőtt ő is IR-re került. Cserének azért jó lesz. Ha Walker visszatér, rendben leszünk.

OT:
DJ Humphries, Chris Hubbard, Jason Spriggs, Seantrel Henderson

Humphries a legjobb Arizona falember volt (persze ez nem nagy dicsőség), amíg meg nem sérült. UFA lesz. Hubbard is átlagos teljesítményt nyújtott idén. Spriggs itt is, ott is csere. Henderson meg szintén sérült. Ezt a csapatrész mindenképp erősíteni kell, de a belső falat is majd.

C, G:
Josh Kline, Braden Smith, John Jerry, Jonathan Cooper, Weston Richburg

Kline átlagos, de ennyi pénzt nem ér meg, még úgy sem, hogy ő a center csere is. Smith nagyon jó draftnak néz ki a második körből, bár IRL végül tackle-t játszik. Cooper sehol sem váltja meg a világot, ahogy Jerry sem. Richburg, ha nem lesz jobb jövőre, akkor ezért a teljesítményért drága, de nyilván marad. Ahogy írtam feljebb, itt is lesz munka.

DT:
Damon Harrison, Haloti Ngata, Margus Hunt, Maurice Hurst, Tanzel Smart

Harrison hazatért és továbbra is a liga legjobb futás elleni belső falembere. A kérdés, hogy a mai fociban megér-e ennyit. Ngata a cseréje, arra meg tökéletesen elég. Hunt és Hurst jó kis fiatal DT páros pass-rush potenciállal. A kérdés itt Harrison pénze. Ngata amúgy is UFA.

DE:

Alex Okafor, Za'Darius Smith, Elvis Dumervil, Tank Carradine, David Bass

Okafor és Smith legalább játszanak, nem is rosszul, sőt. De ami utánuk van....

LB:
Mychal Kendricks, Christian Kirksey, Craig Robertson, Patrick Onwuasor, Zaire Anderson, Mike McCray

Első kettő lehetne jó is, de mindketten az IR-en kötöttek ki. Kendricks ráadásul 8 meccsre el is lett tiltva. Érdekel UFA kérdés. Kirkseynak nem volt jó éve, ahogy Robertsonnak és Onwuasornak sem. Bár az utóbbi legalább AFC defensive player of the week lett most. Ezt az egységet is rendbe kell tenni.

CB:
Jason McCourty, Denzel Ward, PJ Williams, Byron Maxwell, Simeon Thomas

Ward nagyon jó draft választás volt 1/15-re és McCourtyval nagyon ütős párost alkotnak. PJ Williams slotba elfogadható, utánuk meg semmi. A poszttal alapvetően nincs gond, sőt, a kezdők a csapat erősségei, de a mélységet építeni kell.

S:
Harrison Smith, Jeff Heath, Damontae Kazee, Chris Conte, Anthony Levine

Smith-Kazee páros az egyik legjobb a ligában és mögöttük is van megbízható csere. Ez a poszt nagyjából rendben van. Conte és Levine szerződése lejár. Kelleni fog 4ik safety.

ST:
Stephen Gostkowski, Riley Dixon, Zach Triner

Gost UFA lesz, de a liga egyik legjobb rugóját megtartja az ember. Dixon is rendben van, top10 net punting avg-t tud.

Nem rossz a keret, amit a playoff szereplés is bizonyít, de vannak posztok, ahol mindenképp erősítés várható (Oline, LB, DE, WR) és az FA hibákból is tanulni kell. Brady utolsó éve(i) következnek és el kell dönteni, hogy hogyan és merre tovább.
több mint 5 éve
DeSean Philadelphia Eagles 423 — Drunk Goose
Green Bay Youngsters Packers 2018 évértékelő

QB
Aaron Rodgers, Nic Shimonek

Rodgers az Rodgers, nincs mit magyarázni. A backup QB-val meg úgy voltam, hogy ha A-Rod kiesik, úgyis borul a kártyavár és inkább egy fiatalnak szavazok bizalmat, hátha lesz belőle valami. (nem)

RB
Jordan Howard, Doug Martin, Martez Carter

Jordan Howardért még anno felcseréltem a drafton és a biztató rookie szezonja tette lehetővé, hogy eltradeljem Le’Veon Bellt. Idén viszont Tarik Cohen kicsit beárnyékolja a teljesítményét. Egyelőre ő marad a kezdő, de remélem érzi DeSean és a Packers vezetősége általi nyomást és jövőre összekapja magát. Martin cserének tökéletes, a fizuja már kevésbé. Carter UDFA volt, eddig kuka. Fiatalok érkezni fognak ide ennyi biztos.

WR
Jordy Nelson, Kelvin Benjamin, Christian Kirk, Antonio Callaway, Demarcus Robinson, Cody Core, Auden Tate

Szinte az egész egység lecserélődött. Brandin Cooks volt az egyetlen nevesebb távozó, nem akartam megadni neki a nagy lóvét. Érkezett két FA és két újonc. Mindkét FA ordas nagy kapufa, az újonc srácok viszont bíztatók. Kirk és Callaway is kapott maga mellé egy 1. körös irányítót, akikkel hosszútávon jó haverok lehetnek. Rájuk lehet építkezni.

TE
Benjamin Watson, Randall Telfer

Egy unalmas egység vetminért. Valószínűleg jövő ilyenkor új nevek fognak itt szerepelni.

OT
Isaiah Wynn, Marcus Cannon, Jason Peters, Orlando Brown Jr., Jamil Demby

Egész pofás névsor, két veteránnal és két potens fiatallal. Sajnálom, hogy Wynn-nek így alakult a rookie szezonja, de jövőre kezdhet. Brown a meccsek nagyrészén kezdett. Átlagos teljesítmény. Nem rossz jel, a 3. körben egyelőre úgy néz ki jól jártam vele. Cannon egy megbízható tackle, megnyerte a jövő évi roster helyet. Petersnek viszont lassan el kell gondolkodnia egy Canton felé vezető vonatjegyen.

OG
Rodger Saffold, Zack Martin, Jesse Davis, Justin McCray, Trey Hopkins, Ethan Cooper

A Martin-Saffold duó kifogásolhatatlan, mögöttük Davis, McCray és Hopkins is kezdtek idén, ki több ki kevesebb meccsen. 2020-ig teljes egészében együtt maradhat ez a brigád.

C
Nick Martin, Billy Price

Martin kapott egy kis ösztönzőt maga mögé. Valamelyik pufirizsából csak lesz valami.

DT
Jarran Reed, Matt Ioannidis, Brandon Dunn, Ethan Westbrooks, Trevon Coley, Jarron Jones

A Reed-Ioannidis páros 15 sacket hozott össze eddig idén, nem rossz-nem rossz (lapzárta a 17. forduló előtt). Mögöttük Brandon Dunn és Trevon Coley fogják a futást. Meg vagyok elégedve velük, főleg ennyi pénzért.

DE
Jabaal Sheard, Breeland Speaks, Robert Ayers, Keion Adams, Ufomba Kamalu, Hercules Mata'afa, Marcell Frazier, Ja'Von Rolland-Jones

És elérkeztünk a feketeleveshez. Sheard kimagaslik, Speakset IRL 2. körben elvitte a Chiefs, benne reménykedünk. A többieket hagyjuk. A legfontosabb teendő lesz az offseasonben helyre rakni ezt az egységet.

LB
Sean Lee, Tremaine Edmunds, Zach Cunningham, Malik Jefferson, James Burgess, Ukeme Eligwe, Al-Rasheed Benton, Tre' Williams, Frank Ginda

Sean Leenek lassan tényleg ideje lesz szögre akasztani a sisakját, többet tölt a gyengélkedőn, mint a pályán. De aggodalomra semmi ok, az Edmunds-Cunningham-Jefferson(?) tengelyre remélem hosszú ideig számíthatok.

CB
Tre'Davious White, Marlon Humphrey, Quincy Wilson, Donte Jackson, Howard Wilson

Szemtelenül fiatalok, szemtelenül tehetségesek. White, Humphrey és Jackson 2021-ig az újonc szerződésüket töltik. Egy ideig nem kell aggódjak a poszt miatt.

S
Jamal Adams, Earl Thomas, Justin Evans, TJ Green, Rayshawn Jenkins

A secondaryt a safetyk sem gyengítik. A Jamal Adams-Earl Thomas páros elit, mögöttük Justin Evans várja a bevetést.

ST
Dustin Hopkins, Ryan Allen

Rúgdosnak.


A célom, mióta átvettem a Packers irányítását, hogy megújítsam, megfiatalítsam a keretet. Az offense-t illetően, a skill pozíciókra mindenféleképp ráfér az erősítés, de Rodgers és az o-line az átlag fölé repíti ezt az egységet. A defense, pedig 1-2 potens pass rusher híján elit brigád. Sikerült megszabadulnom pár nagy szerződéstől és úgy érzem a draftokon sikerült egy olyan alapot adni a csapatnak, ami sokáig együtt maradhat és segíthet elhozni a Lombardi trófeát a fagyott tundrára.
több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — Once you play God, you're gonna crumble one by one...
QB:
Tyrod Taylor, Lamar Jackson, Mason Rudolph
Hmm, nem rossz, nem rossz... ha Maddenezünk jövőre is, Lamar remélhetőleg totálisan broken ratinget kap 😀 (a la Vick), és elég ígéretes a kezdés, de nyilván az idei évből még nem lehet semmit levonni. Rudi pihent (Ben takarodj), Tyrod 4.3 misiért (utolsó év) érdekes kérdés lesz..

RB:
Todd Gurley, David Johnson(UFA), Chris Thompson, Royce Freeman, Nyheim Hines
A pofátlanság csúcsa ez az osztag (hátha még megnézzük, hogy TE poszton ki van ott..) más kérdés, hogy DJ idén UFA, de nyilván egy viszonylag jó taggel azért talán megtartható..

FB:
Patrick DiMarco (UFA)
Akkora gáz volt Billsnél, hogy majdnem futóként is be kellett vetni... 9 YPC, instant HoF.

WR:
Larry Fitzgerald, Tyler Lockett (UFA), John Brown, Chris Godwin, DaeSean Hamilton, Josh Reynolds, Marquez Valdes-Scantling
Nyilván Fitz öreg/Löket soha nem lesz No 1 WR - ez továbbra is a legnagyobb need... de ha No 2-3 WR-eket nézzük a depth brutális, és elég sokat javult az idén, Godwin és Hamilton is reményt keltő, Reynolds valszeg a mély Rams WR corp miatt szívás, MVS-t meg A-Rod miatt nem értékelném túl.... de nyilván gondok itt sincsenek.

TE:
Greg Olsen, Jaylen Samuels, David Morgan (RFA), Bucky Hodges
Olsen még két évi 9.2-ért és 7.8-ért tragédia, borzalmas trade volt.. szóval itt lesz valami változtatás valszeg.. pláne, hogy Samuels átmegy a gyenge RB osztagot erősíteni... 😀

OT:
Ricky Wagner, Cam Robinson, WIll Richardson
OG:
Marshal Yanda, Josh Sitton, Andrus Peat
C:
Ryan Kelly, Matt Skura
Yanda és Kelly stud, ráadásul ezeknél a poziknál a depth is elfogadható, Sittonnál most jönnek a drága évek, de jövőre valszeg muszáj benyelni... az OT-knél sincs nagy gond, Wagner kb ár/érték arányban oké, a többiek meg olcsóak. Egy kis kukázás azért valszeg FA-n belefér majd.

DT
Chris Baker, Bennie Logan, BJ Hill, Andrew Brown, Pat Ricard, Jamiyus Pittman
Chris Baker mint FA értelmezhetetlen, ráadásul még 3 éve van, ezért jó lenne 1 évet valahogy még kihúzna a ligában. Logan dettó kikerült a kezdőből, fasza... BJ Hill menti meg az egységet, a többi ember kuka, Ricard ugye nice story, de nem segít sokat sajna ezen az egységen... a leggyengébb poszt, itt valszeg szignifikáns változások lesznek.

DE:
Michael Bennett, Terrell Suggs, Trent Murphy, Carl Lawson, Derek Rivers, Trent Harris
Bennett még mindig király, Suggs dettó, Murphy so-so pickup volt, a TOP 3 ember 20 sackje elfogadható.. kár hogy az első két név öregebb mint a Stonehenge. Viszont a depth sajnos eléggé problémás, Lawson idei szezonja WTF, a Pats-nél meg nyilván nem értenek a def-hez, így mindkét fiatal kuka lehet... ide is muszáj lesz draftolni/FA-zni minimum egyet, de valószínűleg többet.

LB:
Cory Littleton, Jatavis Brown, Reggie Ragland, Duke Riley, Calvin Munson, Azeem Victor
Végre van egy LB-sorom amire lehet támaszkodni, az első 3 név szerintem baromi ütős LB sor lenne IRL is, Riley negyedik LB-nek tökéletes, és ár-érték arányban itt fantasztikus a helyzet... Munsont sajnos az Ogletree igazolás megszívatta, Victor punt volt.. max megint lehet majd speedy LB-vel próbálkozni draft hátsókörben.

S:
Eric Weddle(UFA), Marcus Williams, Andrew Sendejo, JJ Wilcox(UFA), Steven Parker
A két UFA miatt igazolni kell - az hogy csak backupot vagy kezdőkalibert húzunk a többi poszton történő potenciális cutoktól/front seven FA piactől függ igazából..

CB:
Marcus Peters, Jason Verrett, Brandon Carr, Cre'Von LeBlanc(RFA), Quinten Rollins, Levi Wallace
Verrett-re nem tudok mit mondani.... az hogy megint 0-s szezont tolt, eléggé befolyásolja az egész egység értékelését. Továbbra is úgy gondolom, ha egészséges lenne, ez egy stud egység... így most nem tudom mi lesz, pláne hogy Peters 6.8-ra ugrik, ő meg 5.2-re... viszont Levi Wallace-ból még akár lehet is valami.

K:
Matt Prater, David Marvin (who???)
P:
Sam Koch (UFA)
LS:
Charley Hughlett (UFA)
Átlag feletti egység, de hosszabbítani kell, mert Koch UFA.


Az elszenvedett sérülések mennyisége idén teljesen crazy volt, ráadásul nem egy ember elég drága volt.... így nagyon nehéz pontosan (és magasra) értékelni a csapatot.

Idén is elbillent az egyensúly, eléggé féloldalas a roster, van egy-két poszt ahol jócskán lehet erősíteni a védelemben, a front seven zavar leginkább... viszont az offense, főleg futás szempontjából, továbbra is brutális, míg a WR osztag sokat erősödött az idei év során. Nyilván ez még mindig egy PO-kaliberű csapat egy jó offense playbookkal, viszont a védelmen nem ártana jócskán frissíteni... nagyon kevés UFA-m van, viszont lesz néhány nehéz cut/keep döntésem az idén.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
Milyen csapat lett 1/1 avagy Giants-játékosok 2018-as szezonja IRL

QB:
Ben Roethlisberger, Sean Mannion
Big Bennek van még 1 évig szerződése, sztem IRL kb. annyit is fog játszani, nem volt rossz idén, de már látszik rajta a kor. Mannion lejáró, lehet új backup után nézek.

RB:
Peyton Barber, Alex Collins, Damien Williams, Tra Carson
Collins rookie szerződésének utolsó évébe lép, Barber kap egy tendert, melléjük majd halászok vkit sztem a drafton.

WR:
Tyreek Hill, Michael Crabtree, Rashard Higgins, David Moore, Justin Hardy, Richie James, Ricardo Louis, Simmie Cobbs, Fred Ross
Korrekt egység, Crabtree és Hardy lejáró, valszeg keresek egy WR2-t FA-n.

TE:
Jermaine Gresham, Darrell Daniels, Troy Fumagalli
Szar az egész, Gresham le is jár.

OT:
Donovan Smith, Kendall Lamm, Andre Smith, Sam Tevi
Mind a négyen legalább 8 meccsen voltak kezdők, szal mélység van, Donovan Smith lejáró, sztem vele megpróbálok hosszabbítani.

OG:
Ramon Foster, Alex Redmond, Willie Beavers, Jack Mewhort
Mewhort cut sokba fog fájni, de ez van, legalább így is van 2 IRL kezdő, ha Foster nem vonul vissza.

C:
Alex Mack, Ted Larsen
Mack továbbra is TOP3 center, Larsen meg IRL kezdő OG a Phinsben, a gond h mindketten lejárók.

DT:
Ndamukong Suh, Darius Philon, Shamar Stephen, Mitch Unrein, Kendrick Norton, Trenton Thompson
Thompson cut lesz, zseniális húzás volt a 3. körben. A gond az h csak Suhnak és Nortonnak van szerződése a jövő évre...

DE:
Derek Barnett, Jerry Hughes, Al-Quadin Muhammad, Shane Ray, Jonathan Woodard, William Gholston, Pat O'Connor
Ez minőségre és mélységre is OK. Gholstonból lehet cap casualty lesz.

LB:
Jamie Collins, Raekwon McMillan, Ryan Anderson, Zaire Franklin, Kevin Minter, Cameron Lynch, Dylan Donahue, Richie Brown
Utóbbi 2 személy waive, Minter lejáró, elfér az erősítés ide, de nem létszükséglet. Collins jó, McMillan 1. idénye ACL után, Anderson pedig él a limitált snapszámával a Skinsben.

CB:
JC Jackson, Steven Nelson, Briean Boddy-Calhoun, Josh Jackson, EJ Gaines, Joshua Holsey, Craig Mager
Itt is van mélység és minőség is. Nelson és Mager lejár, mehetnek isten hírével, Calhoun tendert kap.

S:
Adrian Colbert, Darian Stewart, Jordan Lucas, Tyvis Powell
Colbertnek és Powellnek van szerződése, ide kell anyag bőven.

K:
Phil Dawson
10 meccsen volt összesen 8 FG kísérlete és 15 XP-je, ez sokat elárul az IRL Cards offense-ről. Lejáró, keresünk helyette mást.

P:
Thomas Morstead
Liga egyik legjobb puntere, lejáró, sztem visszahozom.

LS:
Jon Weeks
Teszi a dolgát Houstonban, ő is lejáró.

1/1-nél azért erősebb banda ez, de azért vannak méretes lyukak a rosteren. Lesz kb. 35 misi cap space-em cutok nélkül, szal nem lehetetlen egy normális rebuildet kezdeni, persze nem ártana ha a '19-es draft classt több időm lenne scoutolni, mint volt a legutóbbit.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 153 — Eagles fan
Eagles vissza- és előretekintő

A Philadelphia a szezon előtt került az irányításom alá, játékos alig volt a keretben, pénz azonban volt bőven, így volt miből gazdálkodni. Sikerült pár bakot lőnöm, de vsz. egész jó húzások is sikeredtek. A roster ezeknek megfelelően az alábbiak szerint alakult:

QB:
Egyetlen QB, Aaron Murray volt érkezésemkor az Eagles rosterén. Őt menesztettük, és egy blockbuster trade keretein belül cseréltünk Wentzért (Bosát, illetve nem kevés draftpicket adtam fel a QB posztért). Wentz idén megint pihen, egyelőre nem mondható hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de én elégedett vagyok a trade-del, van egy értékelhető fiatal QB-m, és Bosát is megfelelő játékosokkal sikerült pótolni. Cserének jött Geno.

HB:
Henry már a keretben volt, később kiderült hogy Aaron Jones is. Összesen 1700 yard és 20 TD a földön, azt hiszem ez jövőre megfelelő alap (vagy akár megfelelő trade alap a holtszezonra).

WR/TE:
Diggs mellé érkezett egy csere útján Sanders, illetve a draftról Sutton, a szabadügynökpiarcról pedig Ebron. A többiek kuka, de ez így 3200 elkapott yard, és 28 elkapott TD idén. Ez pipa jövőre, még úgy is, hogy a Sanders/Diggs párost nem fogom tudni együtt tartani.

OL:
Staleyért cseréltünk, Fanttal ha nem is elit, de stabil párost alkothatnak még jövőre is a két szélen. Remmers és Long már igencsak középszerű guard páros, centerem meg konkrétan nincs. Levitre van még rosteren, ki tudja hogy tér vissza, mélységnek jó. A depthen sokat kell majd dolgozni.

DL:
A Jernigan hosszabbítás volt az egyik kérdéses move, jól megkínáltam pénzzel, erre lesérült. Joseph is túl lett fizetve, így a DL közepe drágább mint amit ér, de rossznak sem mondható a kezdő páros. A jó öreg Kyle Williams tavaly még több mint jó volt depthnek, de már nem nagyon számolok vele.
A két szélen viszont Lawrence és Calais Campbell az egyik legütőképesebb pass rusher duó liga szinten.

LB:
MLB Anzelone, WLB a draftról érkezett Baker, két jó munkásember, nem nagy nevek, de teszik a dolgukat. SLB poszton Lorenzo Alexander fogalmam nincs mit játszik IRL, és már vén mint az országút.

Sec:
A Fuller hosszabbítás az egyik legjobb húzásom volt, a túloldalon Burns már jó nagy kérdőjel, safety jelölt van 4 is a keretben, de mindegyik lejáró, csak eggyel tudok hosszabbítani.

Összességében úgy gondolom, hogy rövid távon sikeres csapat lehet ebből, ha sikerül egy jó free agencyt összehozni.

Szerkesztette: pgabtb

Eagles GM, GM game champion 2015 (Vikings)
Ex-Rataxes
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
New York Jets - zöld évkönyv 2018

QB
Eli Manning, Ryan Mallett, Bryce Petty

Manningnek ugyan meglesz a 4.000 yard, de felemás szezonon van túl, viszont jövőre is számolnak vele Giantsnél valszeg. Többiek off. Mindegyik QB-m szerződése lejár.

RB
Bilal Powell, Chris Carson, Roc Thomas

Powell UFA és IR-re is került, viszont Carson állat szezont tol, így jövőre a kezdővel legalább nem lesz gondom.

WR
Michael Thomas, Torrey Smith, Dontrelle Inman, Chad Hansen, Deontay Burnett, Kalif Raymond

Thomas egy vadállat és 1 szezonig még rookie szerződésen van (hála az égnek). TSmith 190 yardot tett fel a táblára, nem hiszem h nehéz döntés mi legyen a sorsa. Inman sokadik WR-nek megteszi, többiek helyett jöhetnek az újak.

TE
Jordan Reed, Nick O'Leary, Deon Yelder

Reed egy vállalható szezont hoz, de a 4.5M-es szerződése igen csak nagy fejtörést fog jelenteni. Többiek sok karaktert nem érdemelnek.

OT
Lane Johnson, David Sharpe, Joseph Barksdale, Tyrell Crosby

Johnson oké szezont hoz sztem, míg Barksdale repült Chargerstől és jelenleg Cardinalsnál keseríti Rosen életét. Sharpe is pár meccsen volt kezdő, míg Crosby-val elv OG-ként számolnak.
1 kezdő OT mindenképpen kelleni fog jövőre.

OG
Andrew Norwell, Kyle Murphy, Will Hernandez, Jermaine Eluemunor

Norwell és Hernandez marad jövőre is a 2 kezdő guard, backupokat vadászni kell majd.

C
JC Tretter, Joe Dahl

Itt is rendben vagyunk kövi szezonra.

DT
Gerald McCoy, Dalvin Tomlinson, Ricky Jean-Francois, Deon Simon

McCoy idén is hozza szokott statjait, viszont a 10 misis szerződése gondolkodásra fog okot adni. Tomlinson futás ellen OK, backupok majd kellenek.

DE
Whitney Mercilus, Taco Charlton, Will Clarke, Josh Mauro

Mercilus jelenleg nem hozza azt, amit vártam és a 6M-es szerződése is elég mehh, míg Charlton is szépen halad a bust kategória felé. Egyik leggyengébb posztjaim egyike sajnos.

LB
Kwon Alexander, Roquan Smith, Rashaan Evans, Lorenzo Mauldin, Kentrell Brothers, Matt Milano, Freddie Bishop

Smith és Evans helye biztos jövőre, míg Kwon lejárós, de szerencsére Milano kezdő lett Billsnél.

CB
AJ Bouye, Gareon Conley, Nickell Robery-Coleman, Carlton Davis, Darryl Roberts, Rashard Robinson

Nem hiszem, hogy sok változás lesz itt, de remélem h Conley és Davis teljesítménye feljavul, mint 1. és 2. körös pickek.

S
Marcus Maye, Shawn Williams, Armani Watts, Quin Blanding

Mondjuk, hogy átlagos a safety egységem, így elfogadható, meglátjuk h mit hoz az offseason itt.

Special team
Zak DeOssie, Chandler Catanzaro, Brett Kern

Új kicker után kell néznem, de ez legyen a legkisebb gondom.

Összegzés:
Lesz bőven munka offseasonben, hiszen nincs kezdő QB-m, kellene kezdő OT, pár WR Thomas mögé és a DE poszt romokban. Idei cappel számolva tűrhető cap space áll rendelkezésemre, ami még tovább fog növekedni 1-2 egyértelmű cuttal. Ehhez társul még 2 db 1. és 1 db 2. körös pick, amivel lehet erősíteni a keretet.
több mint 5 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 402 — Colts fan
Kansas City Chiefs évkönyv 2018
Nem nagyon lesz változás a csapat megítélésében, szóval, ha már időm, mint a tenger most, én is összefoglalom kicsit, hogy | miért kellett volna jóval előrébb végeznem idén | milyen teljes első évet zártam a csapat élén saját meglátás szerint.

QB
Joe Flacco, Cardale Jones

Azért egy "fuck off" minimum illik ide. Hátha jót tesz majd Joe-nak a környezetváltás, mert az idei az messze volt a biztatótól, bár lejáró szerződés évében ilyen fost előhúzni... "Könnyű" dolgom lesz, főleg, hogy egy darab értelmes irányító lesz nagyjából a fiatalok közül. Nyilván itt el is dőlt, hogy reális helyen fogok húzni a drafton.

RB
Rashaad Penny (R), Thomas Rawls, Jamaal Williams, Zach Zenner

Rawls semmi, Zenner okos, de alig játszik, Williams és Penny pedig egészen jól futnak, de olyan második számúaknak titulálnám mindkettejüket. Pennyt még talán inkább csak 3-nak a Hawksnál. Összesen van itt 1000 yardom, míg igen sok csapatnál ezt egy ember simán produkálta. Parádés a helyzet, de legalább fiatalok.

FB
Derek Watt

Végre valaki hozta a posztján elvártakat. Semmi extra, de korrekt éves teljesítmény.

WR
T.Y. Hilton, Kevin White, Deonte Thompson, Brice Butler, Travis Rudolph, Shelton Gipson, Byron Pringle

Van egy épkézláb játékosom azok között, akiknek a fő feladatai közé tartozik a labda elkapása. Hilton, majd utána senki. Mondjuk sejtettem, hogy ez lesz, de ez is nagyon szarul néz ki.

TE
Josh Hill, Durham Smythe (R), David Wells

Hill egy kiváló második számú srác, Smythe egyelőre szintén ennyi, mert brutál jól blokkol, úgy tudom. Első számú fiú innen is hiányzik.

OT
Jake Matthews, Ryan Jensen, Matt Tobin, Tyler Catalina

Bár Jensen centert játszik, itt nem panaszkodok. Jake átlag feletti, Jensen átlagos nagyjából.

OG
Sam Jones (R), David DeCastro, Toby Weathersby (R), Arie Kouandijo

Egyetlen hiba a falban az LG pozi. Jones-t nevezném ki oda, akinek van 4 darab meccse idén, és ennyi. Mondjuk azok alapján, ha lehet hinni a netnek elfogadható teljesítményt nyújt. David meg, szokásos patent szezon.

C
Rodney Hudson, Jon Toth (R)

Rodney ebből a marha gyenge "Cable" falból képes irtó módon kiemelkedni. Örülök, hogy nálam van és elmondhatom, hogy legalább az OL rendben van szinte teljesen.

DE
J.J. Watt, DeForest Buckner, Sharif Finch (R), Darius Jackson

Watt év visszatérője Luck mellett, Buckner szezonja megint előkelő, Finch hibátlan backup, főleg első éves draftolatlanként. Jackson meg biztos, hogy DE-ként van a ligában egyáltalán? 😀 Ez a poszt nagyon tetszik.

DT
Austin Johnson, Treyvon Hester, David Parry

Austin egy teljesen átlagos szint, Hester egy fasza rotációs játékosnak tűnik, Parry meg ezen a poszton, ilyen rendszerben tökéletes harmadik számú. Vállalható.

OLB
Von Miller, Arden Key (R), Wes Horton

Miller ugye a legnagyobb király. Key nem igazán találta idén a helyét Gruden rendszerében, de szerintem a bizalom meglesz felé, és el fogja kapni a ritmust. (mernék mást mondani ha már ilyen magasan kihúztam). Horton meg olyan semmilyen nagyjából. Kövi drafton hátha csurran-cseppen valami tehetség ide még. | mondjuk nyilván nem nekem fog, amilyen retekül húzok |

ILB
Bernardrick McKinney, Kenny Young (R), Josh Martin, Paul Worrilow

Két kezdő fiú teljesítményét adom, ráadásul Young egy 6. körös pick volt. Remélem ennél csak jobb lesz, akkor még meg is veregetem a vállamat. Többiekről nem igazán van értelme beszélni.

CB
Casey Hayward, Marshon Lattimore, Damarious Randall, Kevin Johnson

Ha nőben kéne mérni, akkor ez a sor úgy a Madison Ivy - Emma Watson vonalon mozog. Egyiket tuti mindenki elfogadná, mint ahogy ezt a brigádot is, annak ellenére, hogy Johnson IR.

S
Malcom Jenkins, Justin Simmons, Will Parks, Jordan Richards, Cody Davis

Davisen kívül elvileg mindenki átlagon felettit hozott idén. Richards epizód szereplő Parks-szal, de Simmons-ék húzzák felfelé a sort. Látszik, hogy DB buzi vagyok, mert szerintem ez elég erős egység.

SPEC
Kai Forbath (K ), Pat O'Donnell (P), Colin Holba (LS)

Pat jól rúg, Kai pedig sokáig sehogy sem rúgott, Holba meg 3. meccsén van túl. Hát nem ők ketten lesznek a húzónevek azt hiszem.

Összefoglalva, szerintem a védelmem remek, az O meg:

FA és draft is valószínűleg elég egyoldalú lesz. Két játékos börze alapján nem vagyok túl ügyes, ezen sokat kéne fejleszteni
több mint 5 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
Cincinatti Bengals 2018 már majdnem szezonvégi összefoglaló, avagy miért lehetek még Marvin Lewis - powered by PFF

Ugyan a szezon érdemi része még csak most elkezdődik, két meccsel a vége előtt már lehet mérleget vonni a keret alakulását, eddigi húzásokat illetően, és ha már most időm engedi, összehozok egy kis összefoglalót. Nem tudom, mennyire szoktatok IRL regular seasont követő összefoglalókat írni, ha nem nagyon, ezt a kis írás, mint üveggolyót, fogadjátok el. 😊

QB
Baker Mayfield, Joshua Dobbs, (Kurt Benkert)

Telitalálatnak látszik Mayfield, a teljesítménye alapján már rookie évében is olyan mutatókat, olyan játékot produkál, amire valószínűleg csak a lelkes hívei számítottak. Ezer fokon ég meccsen, a társai látványosan kedvelik és a játékukon emel egy szintet, ha ő áll a center mögött, és képes a rookie hibákból egyből felállni, nem omlik össze egy borzasztó félidő után sem. A cseréje ráadásul szintén nem elveszett, nyilván bajban lenne a csapat, ha Dobbsra kéne több meccsen át építeni, de abszolút elfogadható második ember a poszton, Benkert pedig, ha összekapja magát, jövőre könnyen a Falcons cseréje lehet. Egy poszt, ahol nincs okom a panaszra, megbecsülendő, nem sok ilyen lesz.

RB
Ameer Abdullah, Mark Walton, Boston Scott

Hagyjuk. Már így is több karaktert pazaroltam erre az egységre, mint ahány snapet idén összesen kaptak.

FB
Khalid Hill

Augusztusban IR, nyáron újra próbálhatja.

WR
Pharoh Cooper, Josh Doctson, Austin Carr, Brandin Cooks, Anthony Miller

Cooks zsinórban negyedik 1000+ yardos szezonja, és bár a TD-k mennyiségében visszaesett, azt tudja továbbra is hozni rendkívül megbízhatóan, amiért idehoztam, és Miller is villantott már abból, ami benne lehet, a 6 TD mindenképp szép, de neki jelentősen kiegyensúlyozottabbá kellene válnia. Doctson olyan, amilyen eddig is volt, valószínűleg a szerződése lejártával vagy trade útján távozik legkésőbb jövőre, Austin Carr pedig a Saints-nél legalább pályát lát. Cooper meh, most claimelte talána Cards, sok vizet nem zavar.

TE
Clive Walford, Seth Devalve, George Kittle, Cole Hikutini*

Aszongyahogy. Van Kittle, mint elit, mindenben remek játékos, aztán:
 thumbs.gfycat.com/AppropriateRingedBasilisk.webp

OT
Brad Seaton, Ryan Schraeder, Cyrus Kouandjio, Connor Williams
Előzetesen egy stabil középszintnek tartottam az egységet, aztán Connor Williams egyrészt guarddá lett, majd mindez tetéződött Schraeder élete legrosszabb szezonjával, amin csak az változtathat, ha kap egy normális koordinátort a csapat. Hosszútávon a jövőre lejáró Thuney-szerződéssel és Mancz abszolút korrekt teljesítményével benne van, hogy második körös választást költöttem egy guardként és tackle-ként is backup játékosra, így ide egy esetlegesen elérhetővé váló, posztján jobbak közé tartozó embert lehet, hogy nem ártana beszerezni.

Interior OL
OG: Joel Bitonio, Joe Thuney, Greg Mancz, David Quessenberry, Chris Gonzalez
C: Corey Linsley, Mike Matthews
A csapat egyik legerősebb pontja, Bitonio és Thuney is a top15-höz tartozik, passz blokkolásban pedig a top5-ben találjuk mindkettőt, ráadásul még egy évig biztosan együtt marad ez a páros, a mélységet Mancz remekül megadja, a többiektől még várunk valami értelmeset. A centereknél Linsley idén szintén a legjobbak közé tartozik, megkockáztatom, az egész liga egyik legerősebb interiorja ez a sor, ráadásul fiatalok és Bitonión kívül nem is drágák. Még egy évig biztosan együtt marad az egység, jövőre egy jó drafttal a rájátszás reális cél lehet.

DT
Grover Stewart, Frank Herron, DJ Jones
Futás ellen abszolút elférnek ezek az emberek egy 3-4-ben arra a kb 10 snapre, amennyit fent vannak meccsen

DE
Fletcher Cox, Adam Gotsis, Demarcus Walker
Itt is nagyjából rendben vagyunk, egy 3-4. számú DE kéne mélységbe, egyébként nem látom, mi akadályozná, hogy a front7 a liga jobbik egységeihez tartozzon.

Edge
Khalil Mack, Kyler Fackrell, Shaquill Barrett, Justin Lawler, Anthony Zettel
Mack továbbra is a liga egyik legjobb játékosa, a tavalyi hosszabbítás kifejezetten jól elsülni látszik, Fackrell és Barrett is jó szezont futott rotációs játékosként 9.5 sacknél jár, illetve Barrett a 3 sack ellenére a PFF-nél elég jó értékelést kapott, őt jó áron érdemes lenne megtartani, aztán maximum leesik egy kompenzációs pick, de kétlem, hogy a kb 250 snapje miatt agyonfizetné valaki. Ez az egység is rendben van a következő évre, mélység nem ártana, de alapvető problémák nincsenek.

LB
Bryce Hager, Joe Schobert, Mark Nzeocha, Dorian O'Daniel. Shaun Dion Hamilton, Quentin Poling, Corey Thompson, Harvey Langi, Jordan Evans

Schobert a legjobb névtelen játékos, nagyszerű -bár sérülésekkel tarkított- éven van túl, mögötte pedig O’Daniel, amikor pályát látott, elfogadhatóan játszott, de egy jóféle run stopper elférne a szegény ember Kuechly-je mellé. Nzeocha is kapott snapeket a Friscóban, Evans is játszott és nem volt borzasztó, úgy látszik, ide sem kell túl sok erőforrás. szerk.: Javítom magamat, Hamilton az elmúlt 3 héten 28-28-32 snapet volt pályán, az idényben lassan 100-nál jár 81-es overall grade-del, ami a 11. helyre rakná. Nem jelenti, hogy elit lesz, de tetszik a dolog.

CB
Kevin King, Aaron Colvin, Bryce Callahan, Dominique Rodgers-Cromartie, Fabian Moreau, Parry Nickerson
Nem úgy ide... Colvin a liga legrosszabb cornereként játszott, ő hatalmas baklövésnek tűnik, ha nem kb 2 millát spórolnék idénre, simán kivágnám. Cromartie visszavonult, ha jól rémlik, Nickerson pedig tanulgat és annyit tud, amennyit egy hetedik körös választottól várhat az ember, Kevin King pedig... Minősíthetetlen. Ordító need egy #1 corner, a slotban Callahan megoldás, ha meg tudom tartani, de a többiektől falra tudnék mászni.

S
Lamarcus Joyner, Tre Boston, Nate Ebner, AJ Howard, Terrell Williams
Joyner visszaesett, Boston pedig ár-érték arányban elfogadható, továbbra is a Landon Collins trade miatt verhetem a fejem.

Speciális
Carew végül nem került rosterre, Sanders és Hekker viszont megoldják a posztjaikat, ez itt teljesen rendben van.

Összességében, nem áll a csapat rosszul. A Mayfield-projekt jobban sült el, mint hittem, és nagyon látványos hiányposzt sincs a futókon kívül, talán egy #1 CB elférne, de azzal, hogy megvan a franchise QB, nem gondolom, hogy irreális elvárás lenne a rájátszás, és egy jó offszezonnal a contenderré emelkedés sem kizárt, ugyanakkor annak látom a legnagyobb esélyét, hogy évekre ebbe a 8-8/9-7 mocsárba ragad a csapat. Ami pedig, visszautalva a címadásra, a Marvin Lewis-lét kvintesszenciája.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
Egon bá New England Patriots 1 094 — Saints GM
New Orleans Saints 2017 vs 2018

QB:
2017: Cody Kessler, Brock Osweiler
2018: Jacoby Brissett, Cody Kessler, (Luke Falk, Chase Litton)
Osi ment egy vágással a levesbe. 1+1 4. körért (a +1 opcionális) jött Brissett, akiben nagyon bíznak a Coltsnál. Kessler jó backup a fiatalok meg elférnek a PS-be. Az idei classban Mayfield és Rosen tetszett egy kicsit jobban, de egyrészt ők kimentek az első három választásban, másrészt úgy voltam az első hattal, hogy egyik sem biztos pick.
Változás: +

RB:
2017: Devonta Freeman, Jalen Richard, Karlos Williams, Joe Williams, Mike Tolbert (FB)
2018: Devonta Freeman, Jalen Richard, Tion Green, (Joe Williams), James Develin (FB)
Freeman új szerződést kapott, Karlos Williams ment waiverre, a szabadpiacról jött Tion Green és FB pozícióban fiatalítottam, James Develin váltotta Tolbertet.
Változás: 0

WR:
2017: Mike Williams, Ted Ginn Jr., John Brown, Rueben Randle, Jehu Chesson, Jalin Marshall, KD Cannon
2018: Sammy Watkins, Mike Williams, James Washington, Laquon Treadwell, Jehu Chesson, (KD Cannon)
Az egység felét cseréltem. Brown szerződése lejárt, Randle-t és Ginn-t kivágtam (utóbbit a kora és a fizuja miatt) és Marshall ment waivre. FA-ről jött Watkins és Treadwell, draftról Washington. A szezonnak WWW-vel vágunk neki 😉
Változás: +

TE:
2017: Vernon Davis, Gerald Everett, Jermaine Gresham
2018: Vernon Davis, Gerald Everett
Gresham szerződése lejárt, ő ment egyébként minden változatlan.
Változás: 0

OT:
2017: Joe Thomas, Derek Newton, John Wetzel, Jeremiah Sirles, Conor McDermott, Justin Senior
2018: Riley Reiff, Matt Kalil, Greg Robinson, Conor McDermott, (Justin Senior)
Komoly változások történtek. Newton és Sirles szerződése lejárt, Thomas pedig visszavonult (ezt tehette volna valamivel előbb is…) Két megbízható kezdő jött Reiff (FA) és Kalil (3. körös pick), illetve egy szintén kezdő rutinnal rendelkező Robinson. Wetzel-t sikerült egy jövőbeli 4. körösért értékesíteni. Nehéz helyzetben vagyok az értékkeléssel, mert egy HoF LT vesztettem, de 3 megbízható OT nyertem.
Változás: -

Interior Line:
2017: Richie Incognito, Nick Mangold, Marshall Newhouse, Tyler Larsen, Anthony Steen, Michael Harris, Spencer Pulley, Josue Matias
2018: Richie Incognito, Spencer Pulley, Quenton Nelson, JR Sweezy, Marshall Newhouse, Chance Warmack, Anthony Steen (Bradley Bozeman, Taylor Hearn)
Le sem tagadhatnám, hogy az OL a fétisem. Nézzük a távozókat: Mangoldnak sajnos lefőtt a kávé, így cuttoltam. Harris szerződése lejárt, Matias ment waivre. Tyler Larsenért pedig jött egy jövőbeli 5. körös. A draftról érkezett ¼-ért Nelson, aki allpro potenciállal bír és Sweezy és Warmack, akik rutinos guardok, így ha Incognito mégis visszavonul (ami a levegőben lóg, de még mindig nem hivatalos), akkor is van rutinos tartalék.
Változás: +

DE:
2017: Akiem Hicks, Jared Crick, Shilique Calhoun, Tyson Alualu
2018: Akiem Hicks, Sam Hubbard, Shelby Harris, Andre Branch
Crick és Alualu már nem tölthette ki az utolsó évét, mert kivágtam őket. Hicks nagyon jó szezont tolt le, FA-ről jött két munkás kiegészítő (Harris + Branch) és a draft 2. köréből Hubbard (a remény hal meg utoljára). Calhoun meg ment OLB rotációba.
Változás: 0

NT:
2017: Michael Pierce, Earl Mitchell, Sealver Siliga, Xavier Williams
2018: Michael Pierce, Xavier Williams, Adam Butler
Mitchell és Siliga szerződése lejárt. Pierce és Williams is a PPF-en átlag feletti kezdő, így csak 3. opció kellett, aki Butler lett.
Változás: 0

OLB:
2017: Lorenzo Alexander, Takkarist McKinley, Jordan Jenkins, Geneo Grissom
2018: Takkarist McKinley, Jordan Jenkins, Shilique Calhoun, Eric Lee, (Marquis Haynes, Leon Jacobs)
Grissom finoman szólva sem váltotta meg a világot, így szóba sem jött az újra szerződtetése. Alexander kora és fizetése miatt lett cut áldozata. FA-ről jött Lee, draftról Haynes és Jacobs).
Változás: 0

ILB:
2017: Jerrell Freeman, Demario Davis, Blake Martinez, Daryl Smith
2018: Demario Davis, Jon Bostic, Karlos Dansby, Chistian Jones
Csak Davis maradt! Freeman és Smith szerződése lejárt, míg Martinezért kaptam egy 3/7-es picket (+ Julius Peppers-t, aki egy másik trade során ment is). FA-ről jött a rutinos Dansby, a sokat szerelő Bostic és a Lions új LB-je Jones.
Változás: 0

CB:
2017: Tramaine Brock, Antonio Cromartie, Dre Kirkpatrick, Cyrus Jones, Trevor Williams, Tracy Howard
2018: Trevor Williams, Dre Kirkpatrick, TJ Carrie, Cyrus Jones, (Davontae Harris)
Cromartie és Brock cut sorsára jutott, míg Howardot waiveltem. FA-ről jött TJ Carrie, a draftról Davontae Harris. Szerencsére Trevor Williams nagyon jól kinőtte magát tavaly, így Kirkpatrickkal párban lesznek a kezdők.
Változás: -

S:
2017: Mike Mitchell, Rodney McLeod, Sean Davis, Dexter McCoil, Tyvis Powell
2018: Mike Mitchell, Sean Davis, Dane Cruikshank, Dexter McCoil, (Siran Neal, Tyvis Powell)
McLeod a SB győzelem után Julius Peppers-szel ment a Panthers-be 4/30-ért + 2019/4. és 2019-es 3. kör, vagy kompenzációs pickért cserébe. A kezdők mögé jött draftról Cruikshank és Neal.
Változás: 0


ST:
2017: Wil Lutz K, Ka’imi Fairbairn K, Bradley Pinion (P), John DePalma (LS)
2018: Wil Lutz K, Ka’imi Fairbairn K, Bradley Pinion (P), Trent Sieg (LS)
Mindkét fiatal kicker kezdővé vált csapatában, Pionion is maradt, míg longsnappernek jött egy UDFA.
Változás: 0

Összegzés:

OUT: 33 fő

Lejárt a szerződése: 10 fő (John Brown WR, Jermaine Gresham TE, Michael Harris OL, Jeremiah Sirles OT, Derek Newton OT, Earl Mitchell DL, Sealver Siliga NT, Jerrell Freeman LB, Daryl Smith LB, Geneo Grissom LB)
Cut: 11 fő (Brock Osweiler QB, Mike Tolbert FB, Rueben Randle WR, Ted Ginn Jr. WR, Nick Mangold OC, Joe Thomas OT, Jared Crick DE, Tyson Alualu DE, Lorenzo Alexander LB, Antonio Cromartie CB, Tramaine Brock CB)
Waive: 7 fő (Karlos Williams RB, Jalin Marshall WR, Josue Matias OL, Geneo Grissom LB, Lamar Louis LB, Tracy Howard CB, John DePalma LS)
Trade keretében: 5 fő (Tyler Larsen OG, John Wetzel OT, Blake Martinez LB, Rodney McLeod S, Julius Peppers DE)

IN: 32 fő
FA: 19 fő (Tion Green RB, James Develin FB, Sammy Watkins WR, Laquon Treadwell WR, Chance Warmack OG, JR Sweezy OG, Riley Reiff OT, Greg Robinson OT, Shelby Harris DE, Andre Branch DE, Adam Butler DT, Eric Lee OLB, Jon Bostic LB, Karlos Dansby LB, Christian Jones LB, TJ Carrie CB, Bradley Bozeman OC, Taylor Hearn OG, Trent Sieg LS)
Trade keretében: 3 fő (Jacoby Brissett QB, Matt Kalil OT, Julius Peppers DE)
Draft: 10 fő (1/4 Quenton Nelson OG (IRL 1/6 Colts), 2/5 Sam Hubbard DE (IRL 3/13 Bengals), 3/7 James Washington WR (IRL 2/28 Steelers), 4/30 Dane Cruickshank S (IRL 5/15 Titans), 5/4 Luke Falk QB (IRL 6/25 Titans), 5/36 Marquis Haynes OLB (IRL 4/36 Panthers), 6/5 Siran Neal S (IRL 5/17 Bills), 6/35 Leon Jacobs OLB (IRL 7/12 Jaguars), 7/4 Devontae Harris CB (IRL 5/14 Bengals), 7/45 Chase Litton QB (IRL UDFA Chiefs)

Trade:
Matt Kalil OT – 2018. 3/4
Jacoby Brissett QB – 2018. 4/5 és ha Brissett a 2018/19-es idényben IRL legalább 8 mérkőzésen kezdő, akkor a Saints adja a 2019/4. körös pickjét is
2018. 3/7 + Julius Peppers DE – Blake Martinez LB
4/30 + 2019/4(CAR)* + 2019. évi második legmagasabb kompenzációs pick*
* amennyiben nem kap a Carolina legalább 2 kompenzációs picket, vagy a második nem lesz legalább ötödik körös akkor 2019/3(CAR) lép a két 2019. évi pick helyébe – Rodney McLeod S + Julius Peppers DE
2019. 4. kör – John Wetzel OT
2020. 5. kör – Tyler Larsen OG

Elég aktív offseasonon vagyok túl, hiszen a keret fele kicserélődött és hogy jobb lett-e a csapat? Reményeim szerint igen, legalábbis minőségileg mélyebb lett az biztos és fiatalodott is a keret. Jövőre „karrierem” folyamán először kényelmes helyzetben leszek, hiszen 55 játékos rendelkezik majd szerződéssel (a legtöbbjük a legmagasabb éves fizetésével) úgy, hogy több, mint 12 millióval leszek a sapka alatt, illetve 2020-ra is már most van 37 játékos és közel 60 milliós capspace. Úgy gondolom, hogy jövőre is TOP10-es pickem lesz, de ez engem nem zavar, mert nekem ez egy jó játék az offseasonra, amit nagyon élvezek.


Szerkesztette: Egon bá

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 5 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 680 — Keep pounding
Panthers draft 2018:

Nem voltak túl magas pickjeim, az első három körben csupán egy 2/8 és egy 3/31 volt, igaz ordító need nem is nagyon tátongott a rosteren. A fő célom az volt, hogy hozzak egy blokkolásban is jó/használható TE-et Graham mögé, jöjjön egy mélységben is veszélyes WR prospect illetve a támadófalba szerezzek egy belül bevethető embert, aki jövőre adott esetben át tud venni egy kezdő posztot. A boardomat is ennek megfelelően alakítottam ki, volt olyan poszt, amit ignoráltam az elején (pl.: CB, LB, vagy DT), vagy egyszerűen csak lejjebb rangsoroltam az itt játszó, de egyébként jó kis prospecteket.

2/8 DJ Moore, WR (Maryland) / IRL Panthers 1/24

Tök jó volt, hogy a draft alatt szakadozott a netem, ráadásul pont az első kör végén vagy a második elején. El is küldtem ekkor Igornak PM-ben a boardom elejét, amikor 2/4-5 körül járhattunk, de szerencsére, amikor sorra kerültem minden működött. Price, Moore, Goedert volt ekkortájt a board sorrendje, Price kiment nem sokkal előttem, így maradt Moore, akit a Panthers is berántott IRL. Nekem 33. helyen szerepelt a listámon, ez sztem kb reális is. Hopkins mellett tökéletes WR2 lehet, úgy érzem a Corey Coleman projektből nem nagyon lesz semmi.

WR poszt ezzel megoldva, maradt az interior OL és a TE. TE-ek közül két olyan prospect volt, akit 2/8-ra vittem volna, Goedert nem sokkal utánam kiment, és Hurst se maradt kinn sokáig. Gesicki nekem nagyon lenn volt a boardomon, egy blokkolni nem képes TE-nek semmi hasznát nem vettem volna Graham mellett, a többiek inkább 3 kör végi prospectek voltak, így TE-ért nem volt értelme feljönni. A belső falemberek viszont szépen csúsztak, próbáltam is feljönni, ahogy tudtam, végül a fő célpontom, Ragnow kiment, mire sikerült végre egy üzletet nyélbe ütnöm, Pittsburghbe küldtem a két jövő évi harmadik körös pickem közül a sajátomat és az 3/31-et adtam a 3/14-ért és a 4/29-ért cserébe.

3/14 Martinas Rankin, OL (Mississippi State) / IRL Houston 3/16
Rankin volt az utolsó olyan falember, aki 3. körös prospect volt nálam és reális esély van rá, hogy belül szerepeljen. Mert, hogy hol fog játszani, azt a jó isten se tudja, de szerencsére az öt kezdő falemberem közül négynek lejár a szerződése, így majd berakjuk oda, ahol szerephez jut. Sztem ő fasza lesz, de azt tényleg megtippelni sem tudom, hol számítanak majd rá a Texansnál.

Ezek után már tényleg csak TE-et kellett szerezni, utána lehetett BPA-zni, de a harmadik körös prospectek is kiszaladtak, már csak olyan arcok voltak benn, akiket kevéssé ismerek, túl sok tőke se maradt cserélni, így kivártam a sorom 4/25-is és terveim szerint elvittem a boardomon akkor legmagasabban jegyzett TE-et, ha csak nem volt ordas reach.

4/25 Dalton Schultz, TE (Stanford) / IRL Dallas 4/37
Schultz volt legfelül, blokkolásban jeleskedik, 4-5. kör környékére taksáltam, tökéletes célpont, needek letudva nagy reach nélkül. Ráadásul Dallasból Witten visszavonul, így nem azt mondom, hogy tuti kezdő lesz, de jó eséllyel komoly szerep juthat neki.

Három olyan választásom maradt, ahol nyugodtam mazsolázhattam, elsőre rögtön négy pickkel később, majd két ötödik körös draftcetli. A hatodik hetedik körös egy-egy pickemre esélyem se maradt fennmaradni, hajnal háromkor kelnem kellett meló miatt, az is csoda volt, hogy eddig bírtam. Két olyan játékos volt, aki az én boardomon szerepelt, de a draftcountdown top300-as listáján nem volt rajta, végül mindkettőt ki is vittem. Itt a posztok már nem nagyon játszottak, olyan játékosokat akartam kiválasztani, akikben láttam a fantáziát és viszonylag nagy értéket képviseltek a negyedik kör végén illetve az ötödik körben.

4/29 MJ Stewart, DB (UNC) / IRL Tampa Bay 2/21
Stewart 3. kör közepi besorolást kapott tőlem, igazából nem tudom, hogy mi lesz a sorsa a Bucsnál, CB marad vagy safety lesz, de mindkét poszton lesz esélye pályára lépni, nem a világ legacélosabb hátsó alakzata van a Bucsnál. Én örülnék a safety-vé konvertálnák, CB poszton telített vagyok, szóval ez a verzió nekem jobban feküdne (és sztem Stewartnak is).

5/18 PJ Hall, DT (Sam Houston State) / IRL Oakland 2/25
Őt már elég régen kinéztem magamnak, a csávó DT méretekkel játszott DE-et, miközben űrszámokat produkált a pályán és a felmérőkön is, fogalmam sincs, hogy az NFL-be ezt tudja-e ültetni, de egy ötödik körös próbát mindenképpen megér. Nyilván a zs ligához képest nagy ugrás lesz az ellenfelek minőségében és az se biztos, hogy Oaklandben kapja majd a legjobb képzést, de Ward elcserélése azt mutatja, jelentős szerepet szánnak neki. Nálam ötödik számú DT, még azt sem tudom, hogy a PS-ben lesz, vagy aktív rosteren, majd kialakul.

5/31 Tarvarius Moore, S (Southern Miss) / IRL San Francisco 3/31
Moore a másik olyan játékos Hall mellett, aki nem volt fenn a nagy bigboardon, de nálam top100-as játékos volt, ki is vittem az ötödik kör végén. Őt nem értem, miért ignorálták a kombájnról, de a saját felmérőin jót ment, tökéletes free safety prospect, a 49ers-nél reális esélye van kezdeni, nálam ugyanaz van, mint Hall-lal, ötödik safety lesz, hogy az 53-ba kerül vagy PS-re majd még meglátom.

A két hátsó körös pickemmel egy FB-et és egy kickert akartam szerezni. Mason Crosby szerződése lejár jövőre, így lehet egy alternatívám, ha beletrafálok, FB-et már tavaly akartam szerezni normálisat, nem nagyon jött össze, így idén újra nekifutottunk. Ezúton is külön köszönt Klacinak a pickekért.

6/30 Eddy Pineiro, K (Florida) / IRL Oakland UDFA

Oaklandben Tavecchiot kellene kiszorítani, nem lehetetlen projekt, meglássuk.

7/31 Dimitri Flowers, FB (Oklahoma) / IRL NY Jets UDFA

A Jets-nél rajta kívül nincs FB, nem tudom akarnak-e használni, ez is kiderül szeptemberre.

Összességében egész pofás kis draft lett annak ellenére, hogy nem volt komoly pickem az elején, hanem inkább középső, hátsó körös pickekkel dolgozhattam. Egy jövő évi harmadik köröst fel kellett áldozni a feltrade-ért, amit annyira nem szerettem volna, de még így sem érzem, hogy rossz cserét kötöttem volna, pláne, ha playoffba jut a csapat, ami ezzel a kerettel azt hiszem minimális elvárás. Szóval elégedetten zártam ezt a játékosbörzét, megfelelő módon sikerült megerősíteni idén is a keretet.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
New York Jets draft class 2018

1/6 Roquan Smith LB (Georgia) - IRL 1/8 Bears
1/21 Rashaan Evans LB (Alabama) - IRL 1/22 Titans
1/23 Will Hernandez OG (UTEP) - IRL 2/2 Giants
2/11 Carlton Davis CB (Auburn) - IRL 2/31 Tampa Bay
2/29 Tyrell Crosby OT (Oregon) - IRL 5/25 Lions
4/27 Armani Watts S (Texas A&M) - IRL 4/28 Chiefs
4/34 Deontay Burnett WR (USC) - IRL UDFA Titans
5/6 Quin Blanding S (Virginia) - IRL UDFA Redskins
6/34 Deon Yelder TE - (Western Kentucky) - IRL UDFA Saints
7/16 Roc Thomas RB (Jacksonville State) - IRL UDFA Vikings


Felemásra sikerült az idei draft.
Elsődleges cél az LB poszt bővítése volt és egy LT behúzása. LB-nél Smith pick után látva Edmunds csúszását, próbálkoztam feljebb mozogni, de nem sikerült, így helyemen maradva Evans lett a választás.
LT fronton erősen borította a dolgokat számomra, hogy McGlinchey korábban kiment, mint arra számítottam, így Hernandez érkezése mellett kicsit variálva lesz az OL (emellett még 2. kör elejére is próbáltam feltradelni Connor Williamsért, bár ahogy láttam páran voltunk így ezzel 😀).
Davis CB állomány bővítésére érkezett (látva Conley 1. gyenge szezonját, míg 2/29-en Crosby és O'Neill között vacilláltam, perpill utóbbi néz ki jó döntésnek, pár év múlva meglátjuk.
Most következik a csúnya rész és számomra meglepetés, hogy Burnett vagy Blanding miért nem ért meg akár 6-7. kört IRL 1-1 csapatnak...
Összességében játékosok többsége jó helyre került, de ez max egy közepes draft, többit az idő eldönti.
több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 561 — Jedi Master
WAS Redskins Draft értékelő, avagy kevésből is lehet arany 😀

3/28 Uchenna Nwosu LB (USC) - 2/16 LA Chargers
Nagy steal (majd ismétlem még önmagam 😛), sokat csúszott nálunk, első pickemmel csak lestem, hogy vihessem, és összejött. Ráadásul needre jött. Az, hogy IRL Telesco és a Chargers vitte, számomra szuper. Látják benne a kezdő matériát, megkapja majd a lehetőséget, ráadásul villoghat is akár, mert ebben a fornt7ben rá fognak utoljára figyelni. 😊

5/23 Jalyn Holmes DE (Ohio S.) - 4/2 MIN Vikings
Szintén 1,5 körös steal 😊 Jó helyre, jó tanárok közé mehet cserének. Poén, hogy nálam szintén Hunter mellé került, mint IRL. Ha olyan csere lesz, mint anno Hunter, az nagy dolog lenne.

5/26 Keke Coutee WR (Texas tech) - 4/3 HOU Texans
És már megint...😀 Lecsúszott nekem Keke, csere ott is, itt is. De a tehetség megvan benne, hogy majd idővel előre lépjen 😊 Watsonnal remélhetőleg jó pajtik lesznek a pályán.

7/26 Logan Woodside QB (Toledo) - 7/31 CIN Bengals
Dalton kiégett...😀 Úgy tűnik, Woodsideban nem csak én láttam meg valamit, aminek örülök. McCarron elment, szóval az előszezon meccseken bizonyíthat, hogy jó csere lesz. Teljesen jó ez így, ráadásul még akármi is lehet.

7/37 Demario Richard RB (Arizona State) - UDFA
7/37...ez van, nem lényeg.

Draft értékelés: A+
Így pár nappal a draft után nem lehet kérdéses a dolog. 3/28-al kezdtem, és lett 3 db 1,5 körös stealem needen és premier posztokon. Ha be is válnak, akkor az még jobbá teheti a jó kis rosterem. 😊

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 5 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
A draft után.. Az első három körre kitértem már, részben írásban, részben a hitemből, köszi Browns. Nagyon remélem, hogy Mayfield még idén kijátssza TT-t, azért nem lenne rossz éles meccsen látni, lehet-e belőle valami, vagy megint lecsap a Cleveland-átok, és őt is sikerül totálisan leépíteni. Maradjunk abban, nem lepne meg, ha Gordonnal szereznének a spanoktól 50g holland importárut két hét után. Amit már ecseteltem korábban, de a rend kedvéért megemlítek, Dorian O'Daniel, Anthony Miller és Connor Williams is nagyon jó helyekre kerültek (Chiefs, Bears, Cowboys), nincs igazán okom a hisztire, kivéve, ha végül ebből a lehetőségből semmit se hoznak ki. Connor Williams ráadásul a kedvenc csapatában játszhat, ha besül, remélem, el is ássa magát.

A draft további része sem alakult rosszul, igaz, ennek ellenkezője, a kifejezetten jó sem lenne igaz. Walton ment IRL is Cincinattibe -fasza lesz, kap majd meccsenként kb 5 snapet, ha egyáltalán-, én 5/2-re, Lewis 4/12-re vitte el, a hatodik körös duplázás keretein belül, 6/36-37-re érkező Boston Scott-Shaun Dion Hamilton kettős közül előbbi a Saintsbe került (gondolom hiányzott nekik Sproles, #3-nek és returnernek elmehet, aztán majd kiderül, ha van benne kraft, Paytonék tudják majd használni, ez innentől totál rajta múlik) 6/27-tel, utóbbi pedig a Redskinsé lett a hatodik kör huszonharmadik választásával (lesz is vagy 5. a posztján, a reményhal), míg Parry Nickerson a 7/3-as választással érkezett, a Jetsnek megért egy hatodik kör elejét is, ráadásul még Justin Lawler DE is draftolva lett, 7/26-tal vitte a Rams -újabb ember jó helyen-, nekem a 7/36-ba került. Az egyetlen draftolatlan választást a FB Khalid Hill képviselte, ő UDFA-ként a Seattle-nél próbál szerencsét, a twittere alapján, nagyon jó lenne, ha rosterre játszaná magát.

Lement az offseason érdemi része, összességében szerintem egyáltalán nem sikerült rosszul. A lyukas elkapósorba, Doctson túloldalára jött Cooks, slotba Miller, amennyiben Doctson nem javul fel, de Miller hozza, amit várnak tőle, akkor sem lesz már teljesen vállalhatatlan a sor. A futóposzt továbbra is brutál kérdőjel, ez valószínűleg majd a következő szezon egyik rendezendő kérdése lesz, Abdullah, Walton és Boston Scott hármasa elkaristolhat valahogy, ez pedig a legpozitívabb kilátásom manifesztációja, nem a realitásé. Az Oline ellenben nagyon tetszik, évekre rendben van a poszt, ráadásul abban a konstrukcióban, amiben fenntartható; két drága és posztján remek játékos, egy olcsó, de remek, egy jó kilátásokkal bíró rookie és egy közepesen megfizetett, közepes center. A QB poszt pedig... Meglátjuk. Maximum jövőre draftolok kettőt. Az offense-ben, összességében a kezdők elférnek, nincs velük nagy probléma, a mélység húzós, de elég lehet.

A D# oldalon egyértelműen hiba volt Landon Collins elengedése, hivatkoznék a rookie mistake faktorra és a szívemre, amihez nagyon közel áll Joyner, de kifogáskeresés lenne. Elbasztam, 3-4 millás spórolásért és egy kedvelt slotcb-ért... Ha már CB-k, ott sok minden múlik King második évén, borzasztó előjel, hogy a GB az első két választást cornerre áldozta, ha ő nem válik be, akkor ott leszek egy remek nickel, ugyanakkor szélen semmit se bizonyító Colvinnal, akinél a floor egy megfizetett slotcb szint, ami akkor fog beleférni, ha valamelyik fiatal a sorban előlép. Rád nézek, Nicker fia. Az LB-k szintén vettek jegyet hitványságfalvára, Schoberten kívül nincs olyan, aki esetleg coverage-ban sem lenne elveszettebb, mint az a bizonyos frigyláda, így itt is abban kell reméykedni, hogy térnélküli Hamilton és Mr.Specialteamszörny kettőséből az egyik csodát tegyen. De nem baj, az LB-knél a kezdő minőségbeli hiányát kiegészíti a cserék semmirekellősége, így pedig egy igazán homogén egységet alkothatnak, a chemistry rendben lesz. Az egyetlen, ami tetszik, az a DL, a két drága, elit játékossal és kiegészülve olyan tagokkal, akik olcsók, korrektek és a mélység sem tűnik teljesen nem létezőnek, itt még a 3. számú DT, Gotsis is fasza, amikor épp nem nőket erőszakol. Amiről nem ártana leszokni.

Mindent figyelembe véve, ez már nem egy bottom3-as csapat, igaz, a PO is távolinak tűnik. Nevezhetnénk ezt a purgatórium peremének, már kifelé mászik a csapat, de még mindig no man's land az, ahol állunk, egy hely, ahol igazából már a legjobb prospectekre nem lesz esély, ellenben semmi másra sem. Ezért is adtam idén ennyi frontloaded szerződést,ha minden jól alakul, két év múlva egy viszonylag nagy capspace-szel és kialakult maggal állhatok majd az offseason elé, ahonnan a contenderség utolsó elemeire el tudok költeni egy szabad szemmel is jól látható összeget; távlati cél, de jelenleg mást nem igazán látok járható útnak, messze van ez a roster a késztől, semmi értelme nem lett volna idén pénzhalmokat ölni a csapatba. Ha most kéne tippelnem, 8-12. hely környékére tenném a jövőévi első választást.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 5 éve
Egon bá New England Patriots 1 094 — Saints GM
Saints rövid draft értékelés:

10 pickkel és igazán need nélkül indultam neki. Tudom QB need, de jelenleg Brissett még minden draftra készülőnél többet tett az NFL-ben és a Coltsnál is bíznak benne 😉 A 10 játékosból 9-et draftoltak 😊 Nagyot csúszott Hubbard és Falk, míg Haynes és Harris sokkal előbb kelt el. 2/5-re hiába készültem, hogy nem lesz QB, így sem sikerült elkerülni a kapkodást és a hibát, a többit most is így csinálnám.
Grade: B-

1/4 Quenton Nelson, OG Notre Dame - IRL Colts 1/6
Incognito hisztije előtt is egyértelmű célpontom volt! Egyszerűen lenyűgöztek a róla olvasott elemzések és a videók, főleg az amiben big hitet tol a késleltetett bliztelő játékoson! 1/4-re biztos játékost szerettem volna és úgy érzem Nelson az lesz, bárhová kerül.

2/5 Sam Hubbard, DE Ohio State - IRL Bengals 3/13
Igen, itt QB-t szerettem volna húzni...
A hat top prospekt közül egyik sem tűnt annyira biztosnak, hogy rádobjam az 1/4-et. Arra gondoltam és úgy számoltam, hogy esélyes, hogy az egyikük bennmarad 2/5-re és majdnem úgy is lett, de Igor közbelépett (már be is írtam a picket és csak entert kellett volna nyomnom Mason Rudolph-ra)... azért kívánom neki, hogy mindkét QB-ja beválljon és akkor talán megkeresem egy trade ajánlattal 😉
Hubbard volt a boardomon a BPA, de reménykedem benne, hogy IRL behúzza a Pats, mert ugyan nem kiemelkedő, de nagyon sokoldalú átlag feletti játékos, akiket nagyon bír BB. Draft után egy kicsit (nagyon) bust-nak érzem 😕

3/7 James Washington, WR Oklahoma State - IRL Steelers 2/28
Eredetileg nem igazán terveztem WR-t húzni, de amikor néztem a videókat a QB-kről ezen a srácon megragadt a szemem, hogy hányszor húzta ki a szarból Rudolph-ot! Ideális 2-3. WR-nek tűnik az NFL-ben. Big Ben mellé perfekt 😊

4/30 Dane Cruikshank, FS Arizona State - IRL Titans 5/15
Számomra nagyon meggyőzőek voltak a mért eredményei, a mérete + a videó felvételek is és szerettem volna megszerezni! Sikerült 😉

5/4 Luke Falk, QB Washington State - IRL Titans 6/25
A top 6 QB elszalasztásával kötelező volt projekt QB-t húznom. Falk itt nekem teljesen vállalható volt. Amennyiben csak a combine felvételeket láttam volna biztosan kihúzom a listámról, iszonyatosan szarul teljesített, viszont a mérete megfelelő, 10 yardon belül ideális West Coast QB és az értelmi képessége és a mentalitása volt, ami végleg meggyőzött. Örülök, ha bejön, ha nem, akkor sem dől össze a világ. Mariotta mögött nem fog sok sót megenni.

5/36 Marquis Haynes, Edge Ole Miss - IRL Panthers 4/26
BPA volt, cserének, vagy PS-be jó lesz.

6/5 Siral Neal, S Jacksonville State - IRL Bills 5/17
Ő nem csak a boardomon volt, hanem a kívánságlistámon is 😊
Sokoldalú DB, aki a box környékén és emberezésben sem elveszett, csak nyerhetek vele a 6. körben!

6/35 Leon Jacobs, Edge/LB Wisconsin - IRL Jaguars 7/12
BPA pick, igazából edge játékosnak alulméretezett 4-3-ban és 3-4-ben is, viszont nagyon impresszív a játéka és nem csodálnám, ha 3-4-ben találnának neki helyet az egyik belső pozícióban.

7/4 Davontae Harris, CB Illinois State - IRL Bengals 5/14
Szintén BPA. Jó mérete és a combine eredményei miatt került fel a boardomra.

7/45 Chase Litton, QB Marshall - IRL Chiefs UDFA
A méretei, a karereje, az értelmi képességei és a mentalitása miatt volt nálam képben. Ő legalább 2x annyira projekt irányító, mint Falk, de próba szerencse és nem akartam kiengedni UDFA-ra.

Szerkesztette: Egon bá

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 5 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — Once you play God, you're gonna crumble one by one...
Én egyelőre csak draftról, mert azért még lesz UDFA, meg poszt-draft FA kukázás, a játék legjobb része 😊

Baltimore Ravens

1/14 Javaris Jamar Jamarison-Lamar ööö.. Lamar Jackson(?)

18. pickem volt eredetileg, és mivel 13 név volt a listámon mint kiemelkedő prospect, úgy gondoltam feltradelek... egy 4. körösért sztem a négy hely felmozgás steal. És igen, Javarison, mármint Lamar Jackson benne volt a 13 név közt. (Ő, Vea, és Josh Jackson volt akik még benn voltak 14-nél, de nála azért már billegett a dolog, Veával és L. Jacksonnal még teljesen boldog lettem volna, Josh-sal már csak so-so...)
Vicknél jobban passzoló, hasonló improvizációs készséggel rendelkező irányító érkezik egy modernebb NFL-be.. ha jó csapatba megy, a határ a csillagos ég. Kár hogy Reid tavaly vitt QB-t, de azért reménykedni lehet, maximum Tarvaris lesz belőle.... 😊

Mivel Vea v Jackson volt még kint, úgy voltam vele a value miatt LJ-vel teszek egy próbát, mert a DT-kkel később is lesz sanszom (úgyis kint van mindhárom még), QB-t nehezebb húzni (looooool...)

2/3 Mason Rudolph, QB
.....
Nem, komolyan. Ez no comment.

Kezdjük ott, hogy kb 8 pickkel az adott húzás előtt már megkötöttem a dealt. Ez volt a gond, amatőr hiba.
Innentől megérdemlem, hogy mindenkit, akit kinéztem, kiszedjenek előlem... a fő célpont Conor "Elite 2016 Tape" Williams volt, kb az egyetlen, akiből sztem McGlinchey-n kívül használható LT lehet, akit pont eggyel előttem.

Kiment mindenki, Oliver volt talán legfelül a boardon... de a QB class sajátossága és a dafke-érzés miatt azt mondtam, fuck you all - jöhet Rudi. Úgyis szeretek ráduplázni egy adott posztra.. ha meg mindkettő beválik, akkor majd valamelyiket eladom több első körösért, mint Camet 😊

Én semmit nem várok tőle, de...
- a 19-es class egyelőre borzasztó gyengének néz ki
- várjuk meg ki melyik csapatba megy...
- azért a PFF mégicsak szereti / én nem szeretem -> mivel én hírhedt módon nem értek a QB-khez, még a végén hátha lehet belőle valami. 😀
Nagy reményeim azért nincsenek.

3/33 DaeSean Hamilton, WR (Penn State)

Well, well, well.. legjobb route runner, PSU receiver, ráadásul van a nevében ae és ea is, meg "D(a)e" is, innentől simán első körös prospect. 😊

Betradeltem érte, mert hiába mély a WR class, ha valakiből kinézem hogy bármilyen szar csapatban megragad, akkor ő azon nagyon kevés WR egyike... you can't teach route running, ahogy mondani szokás.
Reménykedjünk hogy ez a Browns-on kívül bármelyik más csapat lesz... mert nekik pl a hasonló tudású Hollywood Higginst is sikerült elbarmolniuk, meg hoztak helyére 150 millióval többért egy kevesebbet tudó Landryt. Whatever...

Itt azért izgultam picit, pláne hogy mondjuk Ateman már a 3. kör elején ment, de aztán Gallup után megállt a sor, s szerencsére csak Dömének húztak egy Caint... úgyhogy ez jól jött ki. Mondjuk az hogy kiszedték a Warner/Avery duót előlem, az annyira nem, és ezzel egyértelművé vált a pick.. itt nálam Hamilton annyival kiemelkedett a maradék WR-ek közül, más posztokon meg azért több névből tudtam még válogatni.

4. kör - non-NC State-es pickek

4/11 Royce Freeman, RB (Oregon)

3 down RB ilyen későn, köszi szépen. Mondjuk ugye itt még Kelly, Walton, meg egy csomó más "nagy" név bent volt még, Freeman a 8. futó volt.. ilyen szempontból nem steal.. de mondjuk a 7.-nek vitt Kerryon Johnson 2/31-re ment, szóval 45 picken át egyetlen futót se, ebből a jó classból?
Meglepő.

4/12 Andrew Brown, DT (Virginia)

Végre valaki, aki nem Wolfpack, és mégis jó lehet a védőfalban, ráadásul 4-3-ban... small draft média imádja, big draft nem annyira... DT-khez se nagyon értek, ráadásul ez az egyik olyan poszt, ahol mindenképp várjuk meg, hol köt ki... de szerintem IRL ő is simán elmegy TOP 100-ban.

4/15 Skai Moore, LB (South Carolina)

Homárpick. Szeretem a gyors LB-ket, de azokat akik látnak a pályán, azokat még inkább. Valszeg a draftom legnagyobb reach-e lesz, de mivel nem volt a 4. és 7. kör közt pickem, ráadásul a LB poszton elég nagy volt a run, úgy voltam vele itt ez belefér, mint "luxuspick".. aztán reménykedünk, hogy ne legyen UDFA.

4. kör - NC State

4/13 - Jaylen Samuels - RB/TE/FB/???

Nagyon nagy kérdés mi lesz belőle. Sztem tükörsimán, 1 év alatt lehet Burton 2.0, de nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nagy kérdés hova megy és milyen O coordinator veszi a kezei alá. Tudom, hogy ez kb. a legnagyobb közhely, de nála egyértelműen, ezen az egyetlen dolgon fog múlni az egész karrierje.... no pressure. (pont ezért nála is simán benne van h a legnagyobb bust-húzásom lesz, de mivel tweenereké a jövő, legalább péntekig/szombatig egyelőre reménykedünk)

4/20 Nyheim Hines, RB

Az idei Tarik Cohen, de ő mondjuk McCaffrey szinten tud futni is.. 😛
Persze gadget-player egyértelműen, szóval megint krvára számít hova megy... viszont ő itt már sztem a helyén ment, 4. végén/5. elején.

4/24 BJ Hill, DT

A jobbik DT abból a falból... nem-nem a Vona vagy a Mirkóczki, hanema komplexebb Wolfpack-srác, aki 3-down DT-ként is használható, bár ha rotációs emberként megragad, már azzal igen boldog leszek.. (ha Jones hamarabb kimegy, akkor nagy facepalmot tolok, volt olyan ranking, ahol láttam ilyet...)

4/32 Will Richardson, OT

4. körös OT Igortól, off field baggage-dzsel, hmmm... más kérdés, hogy tehetség alapján ő is simán 2. nap eleje/közepe, bár Eugene Monroe és Jawuan James volt a két legfőbb comparison, ez sokat sejtet 😀 nálam magasan a legjobb volt a maradékból, de jóval Christian/kicsivel Noteboom fölött volt alapból is, meg hamár NC State... guard nem kellett, írtam hogy Jonest nem kedvelem, Kentavious meg reach, más pedig nem volt. 😊

7/31 Javon Wims, WR

Sok kedvencem kiment, Wims abszolút nem az, így gondoltam ezúttal húzok egy olyan WR-t, akit kifejezetten nem kedvelek, hátha akkor beválik 😀 de itt már aztán belefért, meg hát ugye H-W-S receiver (meg somos-trade nélkül) nem is lenne igazi a draftom.
(Kár, hogy a mai NFL-ben az ilyen WR-eknek egyre kisebb szerep jut, de egy évet a PS-en ki fog húzni.. aztán nagy ívben repül majd.)

A tradek-re már nem igazán emlékszem sajnos, az a 2/3-ért a jövő évi 1. így utólag picit fáj (az idei 4. kört nem sajnálom), a somos-féle szerintem nem volt annyira necces, és a hagyomány miatt muszáj volt, az 1. körös feltrade meg szerintem steal.

Úgyis a két QB-n áll vagy bukik az egész, de azért rajtuk kívül jó lenne, ha Hamilton hamar villantana, meg a két DT-ből minimum egy beválna, mert ezeken a posztokon jönne legjobban az olcsó utánpótlás.. RB annyira nem kritikus, meg ott kap úgyis a legtöbb rookie esélyt viszonylag hamar, Richardsonnál meglátjuk hova kerül, de mivel az idei OT class gyalázatos, sajnos ennyi volt benne.

Az, hogy ki mekkora reach/steal lesz IRL, nem nagyon érdekel (persze ne legyen UDFA, de igazából már egy 4-5. körösnek is gyakran csak 1 esélye van, szóval ilyen szempontból mindegy... - az érdekel hogy a két QB, Hamilton, Brown és Samuels (esetleg Hines) melyik csapatba fognak kerülni.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 21 171
A 2018-as offseason lényegi rész lement, így érdemes lehet megnézni, hogy hol sikerült fejlődni, vagy éppen gyengülni az elmúlt egy év során:

QB:
2017: Eli Manning, Christian Hackenberg
2019: Sam Darnold, Johnny Manziel, Christian Hackenberg
Eli-t nem kell bemutatni senkinek, de elkezdődött egy építkezés, ahol új alapok kellenek. Darnold pedig a jövő titka, hogy mennyire válik be. Itt most mindenképpen visszaesés van, de aztán majd kiderül mit tud az újonc. Ráadásul bővültünk egy exalkesszel és Hackenberg pedig már csak az újjáépített kertemben dobálgat. Múltkor ledobta a szomszéd házáról a tetőcserepet véletlenül...
Eredmény:-

RB:
2017: Rob Kelley, Matt Forte, Devontae Booker, Cameron Artis-Payne, Derrick Coleman (FB)
2018: Devontae Booker, Jeremy Hill, Rob Kelley, Cameron Artis-Payne
Szinte semmi változás. Bár Booker biztatóbb volt tavaly Denverben, meglepne ha folyamatosan kezdő tudna maradni. Hill jó helyre került, BB egy év alatt még valamit faraghat is belőle. Kelley túl sérülékenynek tűnik, bár talán még kap egy lehetőséget. Igazából itt tehát nem történt változás, továbbra sem túl acélos ez az egység.
Eredmény:0

WR:
2017: Josh Gordon, Travis Benjamin, Marcus Wheaton, Malcolm Mitchell, Chester Rogers
2018: Josh Gordon, Travis Benjamin, Malcolm Mitchell, Equanimeous St. Brown, Chester Rogers
Na itt megkérdőjelezhetetlen az előrelépés. Lett egy elit WR, miután megbocsájtott neki a liga és az újonctól is sokat várok, valamint, Rogers is már bontogatja szárnyait a Colts-nál.
Eredmény:+

OL
2017:
LT: Cordy Glenn, Julie'n Davenport,
LG: Brian Winters, Caleb Benenoch
C: Wesley Johnson,
RG: Joshua Garnett, Cody Wichmann
RT: Jake Fisher, Daryl Williams
2018:
LT: Cordy Glenn, Julie'n Davenport,
LG: Brian Winters, Caleb Benenoch
C: Spencer Long, Coleman Shelton
RG: Joshua Garnett, Cody Wichmann
RT: Daryl Williams, Matt Feiler
Erősebben vág neki ez az egység az évnek. Long nagy upgrade, akárcsak Daryl Williams, aki a liga egyik legjobb RT-je lett tavaly. Az egyetlen probléma Winters, de kap egy évet a bizonyításra, hogy tavaly csak kisiklott. Ráadásul Davenport is kezdő lett a Texansnál. Remélem megkapja idén a bizalmat.
Eredmény:+

TE
2017
Martellus Bennett, Jake Butt, Xavier Grimble
2018
Vance McDonald, Jake Butt, Niles Paul
Összességében talán nem fejlődött, de Bennett óriási csalódás volt számomra, játékban és emberileg is. A legjobb döntés, hogy visszavonult. Mekit nagyon szeretem a Steelersben, csak játszana többet. Butt pedig idén talán egészséges lesz végre.
Eredmény:0

DL
2017
LDE: Kendall Langford, Cornelius Washington
NT: Steve McLendon, Daniel McCullers
RDE: Robert Nkemdiche, Xavier Cooper
2018
LDE: DaQuan Jones, Henry Anderson
NT: Dontari Poe, Beau Allen
RDE: Robert Nkemdiche, Xavier Cooper, Cornelius Washington
Ha valahol hát itt zongorázni lehet a különbséget. Nkemdiche talán megtalálja önmagát, Cooper is új állomáshelyén már mutat valamit, Jones és Anderson parádé az eddigiekhez képest, hogy a Poe-Allen párosról már ne is beszéljek.
Eredmény:+

LB
2017
LOLB: James Harrison, Brennan Scarlett
LILB: Dont'a Hightower, Samson Ekuban
RILB: Dee Ford, Jelani Jenkins, Patrick Onwuasor
ROLB: Terrell Suggs, Anthony Chickillo
2018
LOLB: Harold Landry, Genard Avery
LILB: Dont'a Hightower, Terrance Smith
RILB: Samson Ebukam, Patrick Onwuasor
ROLB: Dee Ford, Anthony Chickillo
Egy újabb alapos ráncfelvarrás. HArrison visszavonult Suggs inkább hazatért, de Landry és Ford megfelelően pótolhatják őket. Viszont most még ez nem az a kategória, mint a két öreg. Ebukam és Onwuasor harcolhat, hogy ki kerüljön Hightower mellé. Ennek az egységnek nagy jövője lehet. Nyilván az öreg motorosok pótlása azért nem biztos, hogy azonnal megtörténik.
Eredmény:-

Sec
2017
LCB: Jamar Taylor, Sidney Jones, Senquez Golson
SS: Morgan Burnett, Corey Moore, Tedric Thompson
FS: Reggie Nelson, Glover Quin, KJ Dillon
RCB: Chris Harris, Jourdan Lewis
2018
LCB: Jamar Taylor, Sidney Jones, Senquez Golson
SS: Morgan Burnett, Corey Moore, Tedric Thompson
FS: Ricardo Allen, Demetrious Cox, Natrell Jamerson
RCB: Bashaud Breeland, Jourdan Lewis
Itt kevés változás történt. Harris persze nagyon hiányozni fog, de Breeland ha megtalálja csapatát és egy jó idényt fut, nagyon komoly szerződést kaphat. Ráadásul Lewis jó húzás volt tavaly és Jones is végre egészséges. Illetve vannak reményteli fiatalok safety poszton is.
Eredmény:0
Összességében mindenképp nagy fejlődést látok. Bár Eli persze hiányozni fog, már rövidtávon Darnold megfelelően pótolhatja. (Remélem nem Clevelandba kerül végül) A RB posztra ráfért volna az erősítés, de az OL és különösen a DL hatalmasat fejlődött. Ráadásul mindezt úgy, hogy az átlagéletkor 30,18-ról 25,89-re csökkent.
több mint 5 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
DRAFT HISTORY VOL. 1 – 2013-2015

Ahogy említettem, egy ideje már apránként íródik az összes eddigi GM draftom elemzése. Eredetileg egyben terveztem közzétenni az egészet, hozzávéve már az ideit is, viszont miután az első három év 22 pickjéről is elég sokat írtam, és ehhez képest csak idén 17 játékost draftoltam, inkább mégis úgy döntöttem, hogy két részre osztom.

Szóval az első három év draftjának elemzése készült el eddig. Szöveges értékelés lesz, grade-eket nem osztok; annyi, hogy zölddel jelöltem, ha adott pick összességében jó húzásnak bizonyult, pirossal, ha nem, sárga pedig, ha ilyen-olyan oknál fogva (még) nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy az előbbi kettő közül melyik.

Lássuk.

2013

Rookie szezon, rookie hibák

1/23 – Damontre Moore, EDGE (Texas A&M) – GM pályafutásomat a Lionsnál kezdtem, egy évig irányítottam a csapatot. A drafthoz érve egyértelmű volt, hogy a 3-4 OLB maradt a legfőbb hiányposztom, de épp kapóra jött, hogy – legalábbis a közvélemény akkori álláspontja szerint – kifejezetten erős volt az edge rusher class, és a bőséges kínálatnak köszönhetően joggal reménykedhettem benne, hogy a nagyjából konszenzusosan első körös talentumnak tartott játékosok közül legalább egy az általam birtokolt 1/23-as picknél is elérhető lesz még. És hogy kik voltak azok, akik miatt annyira ütősnek tartották, tartottuk az edge rusher felhozatalt? Sorolom: Björn Werner, Dion Jordan, Jarvis Jones, Ziggy Ansah, Tank Carradine, Barkevious Mingo, Damontre Moore. Utólag persze már vicces, miképp az is, hogy a GM drafton a felsorolt játékosok mindegyike el is kelt 1/23-ig; nagy volt a boldogság, hogy Moore-t még éppen el tudtam ott csípni. Mai fejjel, öt évnyi plusz tapasztalattal már meg sem fordulna a fejemben első körös picket adni érte, nem azért, ahogy profiként teljesített (utólag könnyű okosnak lenni, nyilván), hanem amit prospectként mutatott; egyszerűen nem volt top edge rusher matéria. Nem is tudott maradandót alkotni, az egész NFL-kaland egy totális lejtmenet volt számára: a draft process elején még top 5-be várták, aztán végül csak a harmadik körben vitte el a Giants, a backup szintet sehol sem tudta megugrani, jöttek az off-field problémák, letartóztatás, eltiltás, legutóbbi állomáshelyein már csak egyszerű roster töltelék volt.

3/12 – Da’Rick Rogers, WR (Tennessee Tech) – A második kör végéről tradeltem le két harmadik körös pickért, ezek közül az elsővel húztam Rogerst. Az adottságai simán megvoltak ahhoz, hogy kezdő elkapó legyen az NFL-ben, de nagyon balhés figura volt, emiatt IRL egyik csapat sem vállalta be a draftolását. Aztán pár meccsen a profik között is megmutathatta a tehetségét a Colts színeiben, de a pályán kívüli problémák továbbra sem maradtak el, így újonc idénye után többet nem kellett NFL-csapat mezét tétmeccsen magára öltenie.

3/23 – Jordan Poyer, CB (Oregon State) – A CB-sort is mindenképpen meg kellett erősíteni, a harmadik kör közepére/végére viszont már igencsak megfogyatkozott az erre alkalmas alternatívák száma, így némileg pánikszerűen, muszájból jött az általam sem különösebben kedvelt Poyer kiválasztása. Limitált atletikussága miatt cornerként eleve „halálra volt ítélve”, az Eagles is csak a hetedik körben draftolta IRL és nem is maradt sokáig Philadelphiában, Clevelandbe került, ahol posztot váltott, és szép lassan egész használható játékossá nőtte ki magát, tavaly a Bills egyik kezdő safety-jeként kifejezetten jó szezont hozott össze.

3/31 – Stedman Bailey, WR (West Virginia) – Rogers draftolása után színtiszta BPA alapon érkezett Bailey, akinek a WVU nagy triójának másik két tagjához, Geno Smith-hez és Tavon Austinhoz hasonlóan nem sok babér termett az NFL-ben. Majd jött a lövöldözéses eset, ami sajnos nagy valószínűséggel véget is vetett a karrierjének, bár még idén is lehetett arról hallani, hogy megpróbál visszatérni a pályára.

5/21 – Brandon Jenkins, EDGE (Florida State) – 2010-ben és 2011-ben rendkívül produktív éve volt az FSU-n, már első kört emlegettek vele kapcsolatban, a 2012-es szezont viszont szinte teljes egészében ki kellett hagynia sérülés miatt, ami után már sohasem lett a régi. Újoncként öt meccs jutott neki a Redskinsben, és ezzel véget is ért NFL-karrierje.

6/21 – Johnny Adams, CB (Michigan State) – UDFA, újoncként négy meccs a Billsben, és ennyi. Nem is nagyon lehetett tőle mit várni; ha ma elém tesznek egy ilyen prospectet, villámgyorsan elkönyvelem, hogy semmilyen szempontból sem NFL-matéria.

7/21 – John Boyett, S (Oregon) – Három évig volt kezdő az Oregonon, jól is játszott, de végzősként sérülés miatt csak egy meccsen tudott pályára lépni, szóval hasonló az ő sztorija, mint Jenkinsé, azzal a különbséggel, hogy Boyettnek szó szerint momentuma sem volt az NFL-ben, mivel még újonc szezonja elején rendőrségi ügybe keveredett, ami után kivágta őt a Colts, és a későbbiekben máshol sem kapott lehetőséget.

7/35 – Colby Cameron, QB (Louisiana Tech) – Emlékszem, chaten valaki mérgelődött amiatt, hogy draftoltam Colby-t nem sokkal az ő pickje előtt. Azóta szerintem megbocsátotta.

2014

Elöl boom, hátul (inkább) bust

1/30 – Allen Robinson, WR (Penn State) – Andre Johnson akkoriban még magas szintet képviselt, de kiöregedőben és contract yearben volt, mögötte pedig nem túl veretes receiver állományt örököltem Houstonban, így mindenképpen akartam korán elkapót húzni, főleg ha már minden idők egyik legjobb WR classából lehetett válogatni. Robinson az egyik kedvenc prospectem volt, és a drafton is úgy voltam pozícionálva (második kör elején volt a legmagasabb pickem), hogy rá lehetett esélyem a top elkapók közül, így – bár nem jó draft stratégia, de – elkönyveltem, hogy nekem ő kell. Az ő behúzása volt az A terv, a B az, hogy felmegyek top 20 környékére OBJ-ért, ha még bent van és akad hozzá trade partner, és adott is volt a lehetőség, braxa adta volna az 1/20-at a két második körösömért. Én viszont úgy voltam vele, hogy egyrészt OBJ és Robinson mellett még Cooks is bent van, másrészt ez a feltrade többe kerülne, mintha csak pár helyet kellene feljönnöm valamelyikükért, harmadrészt a személyes kedvenc még mindig Robinson volt, így aztán inkább passzoltam. Utólag már lehet jobb lett volna, ha megyek OBJ-ért, de azt se bánom, hogy így alakult. A 24. és 25. helyen aztán gyors egymásutánban Cooks és Beckham is kiment, Robinson maradt az utolsó olyan elérhető WR, akit a top tierbe soroltam, ezért aztán a második kör közepi és egy harmadik körös picket beáldozva érte is fel kellett jönnöm, hogy biztosan ne halásszák el előlem (2/6-ig aztán Latimer és Jordan Matthews is kiment, így feltételezem Robinson nem is maradt volna benn addig). Egy olyan év volt eddig, amikor sérülés és Bortles sem hátráltatta, és meg tudta mutatni, hogy mit tud. Ami az új IRL csapatát illeti, a Bears nálam egy köztes, amolyan „lehetne jobb, de rosszabb is” megoldás; nagyszerű lett volna, ha például San Franciscóban köt ki Garoppolo és Shanahan társaságában, de annak mindenképpen örülök, hogy nem maradt a run-heavy offense-ben gondolkodó Jaguarsnál. Ha egészséges marad, akkor (újra) bizonyítani fogja, hogy top 10 WR.

2/6 – Gabe Jackson, OG (Mississippi State) – Ha feltradelek OBJ-ért, akkor ugrik ez a pick, ezért sem bánom különösebben (meg mivel Robinson is bevált), hogy kihagytam, még ha a liga egyik legjobb elkapójáról is van szó. Félreértés ne essék, értéket tekintve Beckham > Robinson + Jackson, de az utóbbi alternatívával is meg vagyok elégedve. Így legalább a go-to receiver mellett egy olyan guardot is szereztem, aki ha nem is tartozik posztja elitjébe, de mindenképpen a tágabb élmezőnyhöz sorolandó.

3/8 – Carlos Hyde, RB (Ohio State) – A Robinson trade után nem nagyon terveztem már felfelé mozogni, de amikor láttam, hogy a class általam legjobbnak vélt RB-je ekkorát csúszik, cselekednem kellett, mondván egy korrekt feature back gondolkodás nélkül megér két negyedik körös picket, főleg ha az egyik csak következő évi. Hyde-nak aztán eleddig nem sikerült azzá a megkérdőjelezhetetlen all-down backké válnia, aminek velem együtt sokan vizionálták, igaz nem a legideálisabb helyre került, sokat bajlódott sérüléssel is, de a tavalyi és az az előtti idénye már egész biztató volt; lehet ha egészséges tud maradni, akkor azért beindul a szekér. Mondjuk tény, finoman szólva sem a legideálisabb helyre került IRL. Nálam egyébként nem sokáig időzött, a következő szezonra eléggé telített lett az RB-állományom, és ő volt az egyik olyan futóm, akin túladtam.

4/34 – Kevin Norwood, WR (Alabama) – A még elérhető játékosok között az egyik legelőkelőbb helyen volt a boardomon, szóval kvázi BPA picknek is fel lehetett fogni, WR-utánpótlásra, ahogy már említettem, szükség volt, ráadásul homer pick (bár nem mintha ez nálam nagyon számítana, az általam draftolt 49 prospect között mindössze két egykori Tide-játékos található); mindezeket figyelembe véve igencsak adta magát. Az Alabamán tetszett a játéka, és – miután IRL is a 4. körben kelt el – a Seahawks stábja is hosszútávon hasznos NFL-játékost látott benne – hozzám hasonlóan rosszul. Semmiben sem átlagon felüli elkapó, nem csoda, hogy egy év után le is mondtak róla Seattle-ben. Carolinába még csere útján került, ők még próbáltak valamit kihozni belőle, aztán maradt neki a practice squadok és future contractok világa.

5/35 – Craig Loston, S (LSU) – Tipikus egydimenziós box safety, legfeljebb special teamerként lehetett volna karrierje az NFL-ben, de még ott sem tudott letenni semmit az asztalra. Safety poszton is fiatalítani kellett, ezért is esett rá a választásom. Azt hiszem az ő példáján keresztül tanultam meg végképp, hogy a hátsó körökben egyrészt hagyjam az elit egyetemi csapatban jól játszó, de egyébként semmiben sem kiemelkedő, érdemi upside-dal nem bíró prospecteket, másrészt ne foglalkozzak a posztokkal – itt már csak BPA, ha az kell, akkor rizikós, boom-or-bust játékosok, de olyanok, akikben van potenciál, nem ilyen Loston-féle „semmilyen” prospectek.

6/2 – Isaiah Crowell, RB (Alabama State) – Leginkább a CBS-nek köszönhető, hogy be tudtam őt húzni a hatodik körben: a combine lezárultával náluk mintha megállna az élet, utána már nem nagyon szokásuk frissíteni a prospect rangsorokat (meg egyébként is messze a legkonzervatívabb draft portálról beszélünk), Crowell hype-ja mint lehetséges sleeper, viszont csak a draft process combine utáni szakaszában kapott igazán szárnyra. CBS-éknél még ekkor is 7. kör / UDFA besorolással szerepelt, miközben gyakorlatilag mindenki más már középső körökbe várta, és olyan szempontból nekik lett igazuk, hogy az off-field problémák miatt nem is merte draftolni őt egyik csapat sem, de aztán bebizonyosodott, hogy bőven-bőven megért volna egy középső körös picket. Sem a pályán kívül, sem azon nem volt vele gond; bár az igazán nagy áttörés elmaradt, azért nagyon is korrekt RB-vé nőtte ki magát. A körülmények finoman szólva sem voltak ideálisak számára, évről évre a liga egyik legrosszabb csapatában / offense-ében kellett játszania, és nem is mindig használták jól. Szerintem a Jetsnél sem csöppent sokkal jobb helyzetbe, pedig ha olyan helyre került volna, nem lettem volna meglepve, ha eggyel(?) magasabb szintre lép a játéka. Így azért erre kevés esélyt látok.

7/1 – Andrew Jackson, LB (Western Kentucky) – Attól az apró különbségtől eltekintve, hogy nem topcsapatból, hanem small schoolból érkezett, ugyanaz az eset, mint Lostoné. Noha egyetemi szinten jó játékos volt, közelébe sem ért annak, amit egy mai NFL-linebackernek tudnia kell, csak egy two-down run-stopper volt, így esélye sem lehetett maradandót alkotni a „nagyok” között. Mellesleg két letartóztatással is sikerült hozzájárulnia ahhoz, hogy hamar véget érjen profi pályafutása.

2015

Elöl bust, hátul (inkább) boom

3/5 – Stephone Anthony, LB (Clemson) – Már a boardomat is annak tudatában alakítottam ki, hogy (legkorábban) a harmadik kör elején húzok először (ahhoz sem volt munícióm, hogy adott esetben következő évi pickek elcserélésével felfelé mozogjak, úgyhogy a feltrade lehetősége kb. teljesen el volt vetve), emiatt kerülhetett Anthony a rangsorom élére, bár abban sem bíztam különösebben, hogy ő elérhető lesz még 3/5-nél. „Királyság”, gondoltam magamban, amikor a rossz draftpozíció ellenére is sikerült behúzni az első számú kiszemeltet, akinek a személyében a legfőbb hiányposztomra jött kezdő kaliberűnek vélt játékos, aztán még nagyobb optimizmusra adott okot vele kapcsolatban, hogy IRL a Saints már az első kör végén elvitte, tehát Paytonék is a védelem egyik leendő alappillérét látták benne. Nem jöttek be a számításaink. Anthony korántsem egy szimpla workout warrior volt, viszont egyértelműen inkább a fizikális, atletikus adottságok voltak az erényei, mintsem magához a futballhoz való tehetsége, mutatkoztak olyan jelek a game tape-en is, amelyek arra utaltak, hogy nem biztos, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy az NFL-ben is minőségi kezdő legyen, de anno úgy gondoltam, megfelelő coachinggal fel lehet hozni erre a szintre. Nem így alakult. A Saintsnél másodévesként már kispadra szorult, majd egy évvel később el is passzolták Miamiba, de ott is csak vergődött, úgyhogy idén én is túladtam rajta, amíg még kaphattam érte valamit.

5/1 – Jesse James, TE (Penn State) – Már be is készítettem chatre, hogy „James Sample, S (Louisville)”, erre bria közvetlenül előttem behúzta őt, így be kellett érnem egy másik James-szel. Utólag persze már egyáltalán nem bánom, hisz Sample-ből nem lett semmi az NFL-ben, JJ ellenben egy kimondottan jó második számú és kezdőnek sem vállalhatatlan tight enddé fejlődött.

5/22 – Max Garcia, OG (Florida) – A draft médiában eléggé under-the-radar prospectnek számított, a pro dayek és privát vizitek/workoutok időszakában tűnt fel, hogy az NFL-csapatok ehhez mérten viszonylag nagy érdeklődést mutatnak iránta. Jobban utánanéztem, és tetszett, amit láttam, meg aztán többek között az előző rezsim által top 10-ben draftolt Jonathan Cooper vergődése miatt elfért egy korrektebb project OG a csapatban, így behúztam. Nem bizonyult rossz befektetésnek; igaz, hogy az átlagos szintet is legfeljebb alulról karcolgatja, de nem lehet minden kezdő posztra ligaelit és/vagy csillagászati összegeket kereső játékost szerezni, a rookie vetmines Garcia pedig ár-érték arányban elfogadható megoldás (volt) guardban, főleg úgy, hogy az OL többi posztján azért minőségi játékosok voltak az alapemberek.

5/26 – Jamison Crowder, WR (Duke) – Visszaolvastam a draft utáni értékelőmet, amiből kiderül, hogy Robert Myers, Ramik Wilson, Shaquille Riddick és Kyle Emanuel volt még képben ennél a picknél – mondanom sem kell, örülök, hogy Crowderre esett végül a választásom. Tavaly kicsit gyengébb éve volt, nem sikerült azt a szintet hoznia, amit remek másodéves szezonja során, de ettől függetlenül a liga egyik legjobb WR3-járól / slot-only elkapójáról beszélünk.

6/27 – Wes Saxton, TE (South Alabama) – Ő már kimondottan a „hátsó körökben inkább boom-or-bust prospectek, mint upside nélküli játékosok” felfogás szellemében érkezett, csak sajnos az „or” rossz oldalán kötött ki. A hozzá hasonló egydimenziós receiving tight endeknek az NFL offense-ekben nem nagyon terem babér (mondjuk kellett még egy draft, hogy ezt végérvényesen belássam, de erről majd a második felvonásban bővebben írok), belőle sem lett semmi. Nyers small-school prospectről lévén szó, három évig türelmesen vártam vele, de idén elkönyveltem, hogy ennek a projektnek lőttek, és lapátra tettem.

6/31 – Tray Walker, CB (Texas Southern) – Deep sleepernek számított a draft előtt, de a Ravensnél is úgy gondolták, hogy kezdő szintű játékost lehet belőle faragni, elvégre a 4. körben draftolták, csak aztán az a tragikus autóbaleset... 😕

7/26 – Matt Jones, RB (Florida) – Biztatóan indult ez a projekt, hisz a Redskins IRL négy körrel korábban draftolta, Alfred Morris potenciális utódját látták benne, meg is kapta az esélyt, hogy első számú RB legyen, de nem tudott élni a lehetőséggel, mostanra pedig már egyszerű roster töltelék szintjén van.

Folyt. köv.
több mint 5 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
Klasszikus draftelemzés tőlem csak később fog jönni, mivel egy ideje már készülget az összes eddigi GM draftom értékelése, és ehhez akarom hozzávenni az ideit is, ennek a befejezéséhez viszont még bőven kell idő, főleg úgy, hogy idén 17 játékost húztam. 😊

Néhány statisztikai érdekességet viszont összeírtam, ha már úgyis sokan előszeretettel viszonyítanak ahhoz, hogy egy általuk draftolt játékos az IRL draftpozíciójához képest „steal” avagy „reach” volt. Az IRL eredményekhez nyilván majd mindenki később tud mérni, én a saját boardomat vettem alapul. Hozzáteszem, lényegében színtiszta BPA board volt, szóval a needek nem befolyásolták a játékosok besorolását.

375 játékos volt a boardomon; a 256 draftolt játékos közül öt olyan volt, aki nem szerepelt rajta: 6/30 Eddy Pineiro, 6/36 Boston Scott, 7/20 Joseph Davidson, 7/22 Al-Rasheed Benton, 7/36 Khalid Hill.

Ami a saját pickjeimet illeti, szigorúan a fenti értelemben vett „reach”-et nem húztam, sőt...



Átlag 88,35 draftpozícióval a boardon elfoglalt hely után tudtam draftolni a játékosokat. A legnagyobb különbség Mr. Irrelevant esetében volt, őt 161 hellyel a rangsor szerinti pozícióját követően draftoltam.

Hogy miért vártam vele a draft utolsó pickjéig, amikor nálam draftpozíciókat tekintve 3. kör végi értéke volt? Mert nem szerepelt a közös big boardon. Ha már itt tartunk, még további két olyan játékos volt, aki nálam a top 100-ban kapott helyet, a 300 fős közös boardra viszont nem fért fel: James Looney a 73., Tarvarius Moore a 80. helyre került a boardomon.

A 133. helyet foglalja el a boardomon az a játékos, aki a draftolatlanok közül nálam a legmagasabban van rangsorolva. Az első 150-ből további öt játékos nem kelt el a drafton. Jön majd az UDFA börze, úgyhogy kilétüket egyelőre fedje jótékony homály. 😊

Ha azt nézem, hogy szigorúan matematikai szempontból kik kerültek nálam draftolható kategóriába (ergo benne vannak az első 256-ban), közülük 41 elérhető még (nagyjából 16%). Ebből a 41-ből egyébként csak 15-en szerepelnek a közös boardon.

Szintén matematikai szempontból nézve, Anthony Averett kelt el elsőként azok közül, akik nálam már az UDFA sávba estek: a 76. overall pickkel vitték el, nálam a 286. volt a rangsorban. | Alulméretezett és pocsék atletikussággal „megáldott” outside CB, no thanks. | Egyúttal ez a 210 helyes különbség a legnagyobb „reach” is.

Ha már a saját és a közös board közötti különbségeket is emlegettem: 189 hely volt a legnagyobb differencia olyan esetben, amikor nálam előrébb volt rangsorolva a játékos, mint a közös boardon (Justin Watson, és egyébként ő, valamint az ilyen szempontból 182-vel második Grant Haley és 170-nel harmadik Trevon Young is nálam kötött ki 😊 ), fordított esetben 220 (ismét Averett, és volt még két 200-on felüli, Tim Settle és Brett Toth). Ami a legkisebb eltérést illeti, öt játékos volt ugyanabban az overall pozícióban a közös és a saját boardon: Derrius Guice, Christian Kirk, Donte Jackson, M.J. Stewart, illetve egy draftolatlan játékos (ő megintcsak maradjon egyelőre anonim az UDFA-börze miatt 😊 ).
több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 733 — 49ers GM
49ers részről nagyjából lezárult az idei tevékenység, max. a PS-ben lehet még mozgás, úgyhogy lássuk, mit sikerült művelni.

QB:
2017: Alex Smith, Trevor Siemian, Alek Torgensen
2018: Alex Smith, Trevor Siemian, Alek Torgensen
Itt nincs semmi látnivaló, Smith top 10-15 közötti QB szerintem, IRL is megint megkapta a lehetőséget, ráadásul 6 millió alatti fizetéssel ajándék. Sajnos jövőre FA lesz, akartam idén pótlást hozni, de nem úgy alakult.

RB:
2017: Mark Ingram, Duke Johnson, T.J. Yeldon, Matt Breida, Keith Marshall
2018: Mark Ingram, Duke Johnson, Matt Breida, Akrum Wadley, Jordan Wilkins
A DC elejét nem kellett variálni, két elég jó játékos van a tetején, Breida meg jó találat volt tavaly UDFA börzén, 3rd RB szerepre bőven jó. Az egyetlen gond, hogy Ingram, Johnson és Yeldon is utolsó évét töltötte a szerződésének, ezért egyrészt Yeldon inkább ment pickért, illetve jött frissítésnek két újonc.

WR:
2017: Alshon Jeffery, Willie Snead, Chris Hogan, Seth Roberts, Leonte Carroo, Krishawn Hogan
2018: Alshon Jeffery, Chris Hogan, Nelson Agholor, Willie Snead, Leonte Carroo, Krishawn Hogan
Itt se voltak túl nagy változások, mondjuk Agholor jelentős upgrade Robertshez képest slotban, Snead meg kapott egy elég jelentős paycutot, de azért remélem, visszatalál még a korábbi önmagához. Carroo utolsó éve jön, benne már sok reményem nincs, de egy évre most a top 4 elkapó szerintem rendben van, nem csak névre, de szerepkörre is.

TE:
2017: Gary Barnidge, Trey Burton, Dion Sims, Jonnu Smith
2018: Hayden Hurst, Jonnu Smith, Adam Shaheen, Luke Willson
Itt teljes tatarozás kellett, Barnidge sztorit azóta se értem, hogy mi lett vele IRL, Burton megtartására nem volt pénzem, Sims meg eleve stopgap megoldásnak jött (mondjuk ezeket praktikus lenne egy évre vetminért hozni, és akkor nem kellene másfélszeres szorzóval kirugdosni őket). Most van 3 nagyon ígéretes fiatal, meg Willson személyében némi rutin is, aki ráadásul IRL elég üres a Lions TE posztja, még jelentős szerepet is kaphat akár.

OL (RT-LT irányban):
2017:
Ereck Flowers - Larry Warford - Mitch Morse - Stefen Wisniewski - Duane Brown
Austin Pasztor - Dennis Kelly - Jack Allen - A.J. Cann - (Ereck Flowers)
2018:
La'el Collins - Larry Warford - Mitch Morse - Stefen Wisniewski - Duane Brown
James Hurst - Dennis Kelly - Jack Allen - A.J. Cann - Kolton Miller

Flowers mindenképp repült volna, már annyiszor hittem, hogy majd idén jó lesz, hogy a tököm tele volt már vele, és amellett, hogy béna, még tohonya és ellenszenves is lett egyre inkább. Collins bár RT-ként nem volt kiváló, hozzá képest bőven upgrade, és guard poszton meg elit teljesítményre képes, illetve jött Hurst is, aki szintén kezdő RT IRL (még ha nem is a legjobb minőség), eléggé megfizették 4 évre Baltimore-ban. A fal közepét nem kellett bántani, átlag feletti sor. Kelly és Wisniewski szintén több poszton bevethető, így a mélység különösen jó szerintem, elég sok verzióban fel tud állni minőségi fal. Jövőre lesz variálás, mert lejár Morse, Wis és Cann is, szóval Collins megy be guardnak, Wis és Morse közül majd döntök, Hurst és Miller meg lemeccselik a RT poszton (ha Miller nagyon bejön IRL, akkor az kellemes fejfájás lesz).

DE:
2017: Robert Ayers, Emmanuel Ogbah, Brian Robison, Jack Crawford, Avery Moss, Tashan Bower
2018: Jason Pierre-Paul, Emmanuel Ogbah, Eddie Yarbrough, Avery Moss, Tashan Bower
Az Ayers-JPP cserét szerintem nem kell különösebben indokolni, bár JPP már túl van a zeniten, de még mindig minőségi pass rusher, az meg nálam hiánycikk volt. Ogbah egyre jobb volt a sérüléséig erős oldali endként, Robison miatt vérzett a szívem, szerintem még én draftoltam anno az 1 éves játékban, de Yarbrough most már upgrade hozzá képest. Moss és Bower tavaly már mutattak valamit, további fejlődést várok.

DT:
2017: Michael Brockers, Sheldon Rankins, Clinton McDonald, David Onyemata
2018: Michael Brockers, Sheldon Rankins, Clinton McDonald, David Onyemata, Foley Fatukasi
Itt nem volt miért variálni, Brockers élete szezonját hozta IRL, Rankins kicsit visszaesett számokat tekintve, de nem volt rossz, Onyemata fejlődik látványosan, McDonald meg hozza magát évről évre, csak idén nem 2 millió USD lesz a fizetése, hanem 810.000$. Fatukasi egyelőre development project.

LB:
2017: Kiko Alonso, Shaq Thompson, BJ Goodson, Mason Foster, Devon Kennard, Corey Nelson, Neville Hewitt
2018: Kiko Alonso, Shaq Thompson, BJ Goodson, Mason Foster, Keenan Robinson, Blair Brown, Tegray Scales
Itt a roster végén volt mozgás, Foster megtartása mondjuk sokáig neccesnek tűnt, de csak sikerült beszorítani, 4. LB-nek teljesen jó. Brown Poz visszavonulásával esetleg kaphat jelentősebb szerepet, de a fő kérdés Goodson egészsége, illetve Thompson, akinek az utolsó éve jön a szerződéséből, és jelenleg még nem vagyok meggyőzve arról, hogy hosszabbítani kellene vele. Hewittért Igorral licitáltunk tavaly asszem, hagynom kellett volna nyerni...

CB:
2017: Janoris Jenkins, Marcus Cooper, William Gay, Noral Carroll, Jamal Agnew, Breon Borders, David Jones
2018: Janoris Jenkins, Bradley Roby, James Bradberry, Dontae Johnson, Holton Hill, Jamal Agnew
A másik jelentős átalakuláson átesett poszt a TE mellett, konkrétan Jenkins mellett mindenki cserélődött (Agnew inkább returner). Remélem, Roby Talib távozása után végre full-time starterként is jó lesz, Bradberry is IRL kezdő CB az átlag feletti fajtából, Johnson meg az ideális fantasy CB. 😊 Sokat várok ettől a névsortól, mély a depth és átlag feletti játékosok alkotják, tavalyhoz képest ég és föld a különbség.

S:
2017: Karl Joseph, Jonathan Cyprien, Quintin Demps, Justin Evans, Jairus Byrd, Eric Murray
2018: Karl Joseph, Jonathan Cyprien, Xavier Woods, Eric Murray
A tavalyi mellélövéseim között jelentős tétel volt Demps (és részben Byrd), míg Evans sajnos távozott a JPP-trade során, érte azért fájt a szívem, mégiscsak pickelte az isteni TB-t újoncként. Woods személyében ugyanakkor érkezett egy ígéretes pótlás, illetve Murray meg látszik, hogy a Chiefs DB-iskoláját kapja, egyre több lehetőség jut neki, 4. safetynek tökéletes.

K: Hauschka, maradt is, IRL meg verhetik a fejüket a falba Seattle-ben
P: Sam Martin csere Michael Dixonra, semmi gond nem volt Martinnal sem, csak egyrészt kellett ez a fél millió cap space, másrészt Dixon lehet, hogy még jobb lesz
LS: Nolan Frese helyett Thomas Hennessy - utóbbi rosteren van IRL, olyat se csinálok többször, hogy nem vetminért hozok LS-t

Ha jól számoltam egyébként, akkor akiket aktív keretre szánok, azokkal kalkulálva 65.000 USD maradt a sapka alatt, kicsit túl sok lett a dead money idénre (főleg Barnidge és Snead miatt, meg a tavalyi zseniális ötleteim, a Cooper, Demps, Sims, Hewitt, Crawford, Byrd hatosfogat kivágása is belekerült vagy 4 millába). Olyan játékost, akit nagyon sajnáltam volna, csak Justin Evans-t (és Burtont, de az ő megtartása nem volt reális) vesztettem el, cserébe TE, OL, DE és CB poszton is jelentőset erősödött a keret. Kell is, mert nagyon jön fel a Cardinals a csoportban. 😊

több mint 5 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 733 — 49ers GM
49ers draft értékelés:

Draft előtti pickek:
1/31
2/13
3/11
3/27
5/27
6/15
7/27

Tényleges választások:
1/31 - Kolton Miller, OT
2/13 Hayden Hurst, TE
3/27 Tegray Scales, LB
4/7 Holton Hill, CB
5/27 Michael Dickson, P
6/15 Foley Fatukasi, DT
6/32 Akrum Wadley, RB
7/27 Jordan Wilkins, RB
+ egy 2019-es 3. kör is jött.

A terv nem volt bonyolult, mindenképp OT-t akartam elsőre, ráadásul LT alapanyagot. Nem kellett azonnali impact játékos, Duane Brown idén megoldja a posztot, Collins meg a másik oldalt, jövőre Collins megy be guard posztra a lejáró szerződésűek helyett, Miller mehet RT-be egy évet, aztán két év múlva kezdhet LT-ként. Persze ha korábban berobban, az csak jó, de a lényeg, hogy az OL-t nem nagyon kell piszkálnom a tervek szerint a következő két évben. Ettől függetlenül tárgyaltam több feltrade kapcsán is, elsősorban Davenport miatt mentem volna, sajnos végül más vette meg a picket.
2/13-ra jött Hurst, én jobban szeretem a nem egy dimenziós TE-eket, örülök neki, úgyis baromi fiatal a TE-corps, Shaheen, Jonnu Smith és Hurst majd lemeccselik, hogy ki lesz a hosszabb távú legjobb megoldás.
A 3/11 végül két lépcsőben átváltozott egy 4/7 + 6/32 + jövő évi 3. körré, ezzel szerintem nem jártam rosszul.
3/27-et is lejjebb akartam cserélni, sajnos nem jött megfelelő ajánlat, Scales így kicsit pánik pick lett, de ha jó lesz, akkor mindegy, hogy reach volt, de itt tudtam volna jobbat húzni még LB posztra is bőven.
4/7-re lehetett már rizikózni, Hill méreteit és tehetségét tekintve lehetne korábbi körös, de egyrést nyers, másrészt éretlen, úgyhogy majd kiderül, mi lesz belőle.
5. körben jött a draft legjobb puntere, spóroltam 500.000$-t idénre, helyén is volt nagyjából, szerencsére lecsúszott, és így 4 évre remélhetőleg jó minőségben meg van oldva a poszt.
6/15 Igor kedvéért egy lesothoi menekült, viccet félretéve itt már potenciál alapján húz az ember, benne láttam egy potenciális 3 downon bevethető DT-t, aki akár a kezdőbe is fejlődheti magát, nekem idén PS, jövőre 4. DT, 2 év múlva számolnék vele komolyabban, addigra kiderül.
A végére maradt 2 RB, sajnos szerintem az egész draft alatt korábban pörögtek ki a futók, mint ahova én értékeltem őket. Ezért is adtam el a 3/11-et, ott eredetileg futó lett volna a terv, de a 2. kör második felében kiment 5 futó (utána 4/11-ig senki nem húzott, ebből is látszik, hogy másnál is kiürült a board). Mindenesetre jövőre lejár Ingram és Duke Johnson szerződése is nálam, és nem szeretek teljesen letolt gatyával belemenni offseasonba, így hoztam két esetleges pótlékot. Wadley két 1000+ yardos szezonon van túl, elkapásban sem elveszett, ha pass protection terén tud fejlődni, lehet belőle normális 3rd down RB. Wilkins egy kicsit masszívabb darab, idén 6,5 yardos átlaggal jutott 1000 yard fölé az SEC-ben, és ő is tud elkapni is azért. Nyilván álom lenne, ha mindketten jelentős szerepet kapnának már újoncként, de 6-7. körben megfelelő értéket jelentettek nekem. Jövőre lesz egy Breida, Wadley, Wilkins trióm, így ha egyikük sem robban be, akkor is max. egy 1. számú RB kell, nem egy komplett futó depth chart...

Összegezve: A közepe nem lett tökéletes így utólag, de amit igazán akartam (LT-alapanyag, Dickson, egy jó TE és back seven mélyítés), az összejött, és az utolsó 3 pickben van fantázia, és még egy jövő évi 3. kört is hozzátettem a készlethez.

Javaslat: jövőre draft előtt lehessen cserélni 7. körös pickeket is (draft alatt nem). Így aki tudja, hogy nem fogja/nem akarja végigcsinálni, az meg tud szabadulni a pickjeitől, én meg pl. szívesen húztam volna még 2-3 játékost, most meg majd kardozhatok értük UDFA liciten. 😊