GM Lapszemle

11 feliratkozó

több mint 4 éve
Löfli Detroit Lions Tulane Green Wave 19 208 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra


https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
Don't blink!
több mint 4 éve
Paul43 New England Patriots Indiana Hoosiers 557
Buccaneers roster összehasonlítás 2018-2019 és offseason értékelö

Lassú kezdés után viszonylag gyorsan belecsaptam a lecsóba az offseason folyamán. Rookie GM-ként nem terveztem elöre, hogy ilyen szintü roster rebuild lesz a csapatomnál, aztán mégis így alakult. Alapvetöen rövid és hosszú távon is kiszámítható capet akartam kialakítani, aminek számos top játékosom áldozatul esett. Többségét különbözö trade-ek keretén belül sikerült elpasszolni, volt akit a free agency periódusban vesztettem el és volt olyan, akit érdeklödés hiányában szimplán cutoltam.

Öszintén szólva nem tudom pontosan hány trade-et csináltam, ha jól számoltam, akkor 9 vagy 10 olyan trade volt, amiket én írtam be, ezen kívül pedig biztosan volt még jó néhány amelyeket a trade partnerek írtak be.
Egy idö után úgy döntöttem, hogy feladom a 2020-as draftot és idén betankolok (erröl már írtam korábban, így ezt nem is részletezem itt), persze azóta már sikerült 2 3. napos picket 2020-ra beújítanom.

Free agency periódus minden körében aktív voltam, 1. körben négy, 2. körben kettö és a 3. körben is tizenegy játékossal bövítettem a csapatot, igaz a 3. körösök közül kettö azóta már nem tagja a csapatnak, de a maradék 15 playa maradt mind. Drafton érkezett további 11 játékos, akik közül 6 azonnal kezdö lesz, 4 csere és 1 került be a PS-be. UDFA körben ismét nagy volt a merítés, hiszen az 2 kör plusz szabad igazolás alatt 13 játékos érkezett. Ezek közül 2 kezdö lesz, 2 pedig szintén az 53-as keretbe került. A többiek teszik ki a PS maradék helyeit.

Így a kicsit sem unalmas offseason végefelé elégedetten dölhetek hátra, mint Thanos a csettintés után (remélem nem pusztulok meg a végén, mint ahogy ö tette), mert az elsö pár hónapom szerintem egész jól sikerült. Nagyon fiatal a csapat többsége, sok remek játékossal, akik legalább 2-4 évig a csapat tagjai lesznek, így van egy erös alap amire késöbb lehet építeni. Látszik, hogy defense oldalon játszottam évekig és edzösködöm évek óta, hiszen visszatekintve ezzel az oldallal elégedettebb vagyok most, sikerült egy masszív védelmet összehozni. Offense oldal se kutyaütö, de ott vannak posztok, ahol a következö években lehet majd javítani (persze javítani szinte mindig lehet, kivéve ha Tom Brady az irányítód). A capet sikerült szintén rendbetennem. Idén 14 milliós büntetés mellett, maradt több, mint 4 milla cap space. 2020-ra van 42 játékosom (plusz PS) és kb 30-35 millió cap space, így akár a sokáig eröteljesen trade-re kínált Kenny Clarkot is marasztalhatom, ha meg tudok vele állapodni. 2021-re eddig 36 játékos van szerzödés alatt és legalább 55 millió cap space van. Így sikerült egy jó alapot összehoznom úgy, hogy pénz is legyen a jövöben a keret erösítéséhez.
Na de akkor lássuk a posztok szerinti összehasonlítást végre:

QB 2018: Derek Carr, Brett Hurdley
QB 2019: Dwayne Haskins, Case Keenum

Derek Carrt jó QB-nek tartom, akiben simán ott a franchise potenciál. Emellett kedvelem is és szerintem nagyon alulértékelt játékos. Sokáig nem akartam töle megválni, aztán a cap optimlizálás áldozata lett, hiszen a 17 millás fizuját sokalltam. Szerencsére jó helyre került egy trade folyományaként és sok sikert kívánok neki. Hurdleyt inkább hagyjuk.
Jött helyettük elöször UFA-ról évi 4 milláért Keenum, aki nem egy top QB (erösen nem), de a mezöny közepére szerintem rendben van. 3 évig elég kedvezö áron fog remélhetöleg padozni és biztosítja majd a veterán tapasztalatot. Draftról sikerült a nagy kedvencemet Dwayne Haskinst megszereznem, aki azonnal be lesz dobva a mélyvízbe és kezdöként fog pályára lépni. Egyébként lehet IRL majd a Redskinsnek kellene drukkolnom, hiszen az ö kezdö QB párosuk megegyezik az enyémmel. Lehet, hogy DC-böl meghackelték a laptopom? 😊

RB 2018: Melvin Gordon, James White, Paul Perkins
RB 2019: Adrian Peterson, James White, Malcolm Brown

Melvin Gordont nagyon jó futónak tartom, de szezon végén kellett volna vele hosszabbítanom, ami szerintem böven több lett volna, mint amit én adtam volna neki így inkább egy kombó trade keretén belül megváltam töle. James White hasonló kategória, azaz szezon végén kifut a szerzödése, de remélem ö nem fog annyit kérni, plusz nagyon kedvelem a játékát. Jött mellé kezdö eröfutónak a veterán Peterson, akivel a Skins kötött egy szintén 2 éves szerzödést, bízom benne, hogy legalább 2019-ben meg tudja ismételni a 18-as teljesítményt. Harmadik RB-nek pedig a Rams csere futója, Brown került hozzám. A Peterson – White duó nagyon tetszik, más stílusúak, de kiegészítik egymást.

FB 2018: John Kuhn
FB 2019: Alec Ingold

John Kuhn visszavonult és Pats drukkerként tudom milyen fontos poszt is a FB, így kérdés nem volt, hogy valakivel pótolnom kell majd. Elöször Anthony Shermant igazoltam le 1 évre az UFA harmadik körében. Öt a KC tartotta még egy évig a rosteren és elég jókat olvastam róla, de a sok UDFA miatt kellett a hely és az egyik top UDFA célpontomat, Ingoldot, sikerült is megszereznem. Eredetileg padoztattam volna egy évig, aztán Sherman lejáró szerzödése után vette volna át a stafétát, de így ö is azonnal be lesz dobva a mélyvízbe. Amellett, hogy 110 kilósként tudja majd takarítani a terepet a futóim elött, az egyetemen akadtak TD-jai is, tehát lehet öt is rövid yardos szituációkban használni.

WR 2018: Dez Bryant, Ryan Grant, Taywan Taylor, Phillip Dorsett, Tajae Sharpe, Stacy Coley
WR 2019: Parris Campbell, Tajae Sharpe, Taywan Taylor, David Sills V, Jamal Custis, Austin Carr

A többihez hasonlóan ez a csoport is át lett variálva rendesen. Bryant nem is a sérülése miatt lett lapátra téve, hanem amiatt a 11 milliós cap hit miatt. Inkább benyeltem azt a 3.3 millás DM-et, de felszabadítottam egy csomó helyet. Ryan Grant ment UFA-n, Stacey Coleyt sem marasztaltam. Dorsettet szerettem volna visszahozni UFA-ról, de aztán nem akartam érte túl sokat ajánlani, tudva, hogy a drafton jó kis WR osztály lesz, akik közül lehet majd válogatni. Tavalyról egyedül a Titans wr-duója maradt és rögtön kezdöként. Sharpe szélre, Taylor slotban fog kezdeni. Austin Carrt nagyon szerettem volna ha IRL marad a Patsnél, viszont a végén a Saintsben kötött ki és tavaly már sikerült is neki 2 TD-t elérnie, megmutatta magát, így idén remélem nagyobb szerepet kap. Amendola is a rosteren volt egy idöre, de a sok UDFA igazolás miatt neki is mennie kellett. Draftról érkezett egyik nagy kedvence Parris Campbell, aki Sharpe másik oldalán, a szélen lesz azonnali kezdö. Sillst én a 4. körben draftoltam (IRL UDFA lett), kiváló red zone célpont lesz, továbbá Jamal Custis jött UDFA-ként, aki jelenleg a KC legjobban megfizetett UDFA igazolása IRL, így remélem még idén felkerül az 53 közé.

TE 2018: Mercedes Lewis, Richard Rodgers, Maxx Williams
TE 2019: Chris Herndon, Jimmy Graham, Ben Watson

Teljesen kicserélödött a keret itt. Szerencsére a tavalyi PS-ben ott volt Herndon, aki a Jetsnél IRL már 2018-ban megmutatta képes a nagy szerepvállalásra, így kaptam az alkalmon és kezdöként adok is neki lehetöséget. Mellé jött két veterán játékos. Graham két évre és Watson egy évre. Meglátjuk mit tudnak az öregek. Haskins szerintem elég célpontot kapott és nincs ami az útjában állna.

OL 2018: Taylor Lewan, Austin Pasztor, Will Holden, Brandon Scherff, Austin Corbett, Danny Isidora, James Daniels, Austin Blythe
OL 2019: Jake Matthews, Bobby Massie, Ty Sambrailo, Brandon Parker, Austin Corbett, Josh Kline, B.J. Finney, Iosua Opeta, Austin Reiter, Ross Piersbacher

A tavalyi kezdöböl egyedül Corbett maradt. Marad ugyanúgy LG poszton kezdö. Rajta kívül itt sem maradt senki 2018-ból. Lewant szerettem volna megtartani, de a 7 millás hosszabbítási ajánlatom messze kevés volt. Mint késöbb kiderült jóval többet kellett volna érte adnom. Helyette jött egy szintén top LT, Matthews személyében, akinek a picivel 10 milla feletti éves fizu mondhatni bagó volt. Jobb oldalam trade-ek után lett kész, Massie a Bears kezdö RT-je, érte két 3. kört adtam fel, míg Kleint még a Patses idejéböl ismerem, plusz a PFF 2017-ben top5-ös futás blokkoló guard közé tette be. Pasztor, Holden nem lettek marasztalva és Scherff magas fizetése is probléma volt a terveimhez, így elengedtem. Érkezett jobb szélre Sambrailo UFA-n, aki szerintem remek csere lesz, kezdö potenciállal, B.J. Finney, aki LG és akár C poszton is bevethetö csere. Draftról a negyedik körben a Bamától Pierschbacher, aki talán pár éven belül elö tud lépni, de addig is patent csere lesz. Illetve UDFA igazolásént a Weber State-röl Opeta RG cserének, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 39-szer nyomott bele a Combine-on a 225 fontba, így az erövel nem lesz probléma, technikát meg majd pakolnak rá. Blythe-ot nagyon sokáig tartani akartam, akár a hosszabbítás lehetösége is benne volt a szezon után (offseasonban sajna nem sikerült), de a végén kaptam egy jó ajánlatot és hagytam. Biztos lehet ennél jobb Ofalat is összetenni (föleg, ha Madden 19-et nézem), de ez is fiatal bagázs, fejlödési potenciállal.

DE 2018: Preston Smith, William Hayes, Tarell Basham, Kemoko Turay, Ogbonnia Okoronkwo
DE 2019: Montez Sweat, Taco Charlton, Maxx Crosby, Kemoko Turay, Damontre Moore

Na, igen, itt is csak Turay maradt. Amikor átvettem a csapatot, annyira nem is ismertem, de annyian akartatok érte trade-elni, hogy utánanéztem jobban és úgy gondoltam maradjon. Smith-t szerettem volna megtartani, de megint csak drága volt sajnos. Hayest elöször megtartottam nem kis összegért, aztán kiderült, hogy nem fog beleférni a hosszútávú terveimbe így 30 fölött így cut és DM. Okoronkwo trade, Basham sima cut. Érkezett Draftról Sweat (hell yeahh) és Crosby, valamint egyik nagy kedvencem Charlton UFA-ról. Moore pedig bizonyíthat, hogy van helye az NFL-ben, ha az AAF-ben annyira jól tolta 2018-ban. Mint mondtam korábban, a védelemmel elégedett vagyok, és ez a DE csoport kifejezetten kedves nekem.

DT 2018: Kenny Clark, Steve McLendon, Eddie Vanderdoes, Hassan Ridgeway, Tyeler Davison, Derrick Nnadi, Carl Davis
DT 2019: Kenny Clark, Mike Pennel, Henry Anderson, Derrick Nnadi

Hehe, majdnem lefeleztem a DT számot, de szintén nagyon használható kis csapat jött össze. Clarkot mocskos módon ajánlgattam kb a fél ligának, ha nem többnek, de túl keveset akart mindenki adni érte, így inkább megtartottam és meglátjuk mire jutok vele jövöre. Bika NT, meg fogja adni az alaphangot a DL közepén. Pennel és Anderson IRL a Billsnél voltak (Pennel azóta Pats), 4-es falban nagyon jók lesznek, kis pass rush generálásra is használhatóak. Nnadit pedig meg kellett tartani, mert jó lesz. McLendon ugyanaz, mint Hayes volt a DE poszton. Ridgewaynél végülis lett jobb, a többiek meg nekem nem voltak elegek a rosteren maradáshoz. 4 ember lehet nem sok, de passz szituációban és futás ellen is jól használható társulat jött össze. Kíváncsi vagyok milyen statok lesznek a teljes Dline-t tekintve, nagyok az elvárásaim.

LB 2018: Bobby Wagner, Reuben Foster, Eric Kendricks, Antonio Morrison, Fred Warner, Martrell Spaight
LB 2019: Zach Brown, Josh Allen, Christian Kirksey, Fred Warner, Harvey Langi, Antonio Morrison

Wagner ismét csak az elit, de bazi drága kategória volt nálam, azt hiszem egyike az elsö trade-jeimnek. Picket és Kirkseyt kaptam helyette, ami nekem megfelelt. Kirksey jó lesz gyenge oldali LB-nek. Középre Brown megszerzése prioritás volt. Egyrészt nagyon szeretem, másrészt nagyon jó MLB, aki coverage-ben is használható. Nem mellesleg jóval olcsóbb Wagnernél, aki alig kapott jobb PFF osztályzatot 2018-ban. Foster szintén feláldozható volt, sikerült öt egy feltrade-re használnom, vissza az elsö körbe. Kendricks megint túl sokba került nekem UFA-n. Maradt Warner, aki a 49ersben egész jó szezont futott és Morrison is, mert miért ne. Draftról pedig Josh Allen jött, aki erös oldalon bivaly lesz nagyon és sub felállásoknál majd Sweattel párban terrorizálhat DE posztról. Langi pedig megint egy ex-Pats, akit már a Draftja elött szerettem.

CB 2018: Patric Peterson, Logan Ryan, Trae Waynes, Bobby McCain, Maurice Canady
CB 2019: Pierre Desir, Prince Amukamara, Nickell Robey-Coleman, Logan Ryan, Jamel Dean, Cre´Von LeBlanc

Egyedül Logan Ryan maradt hírmondónak, ö is csak azért mert senki nem akart érte akár csak egy 4-5. kört is adni. Sebaj, jó lesz cserének és meglátjuk, hátha kapok érte egy komp picket 2021-re. Öszintén szólva a CB szekció az egyik kedvencem. Desirrel most hosszabbított a Colts IRL 3 évre és sima kezdö, Amukamara amióta a ligában van az egyik kedvenc CB-m, muszáj volt megszereznem és így Peterson is feláldozható volt, aki igaz top5 CB (Amukamara csak top10 bizonyos PFF értékelésekben), de majdnem 4 millával drágább is, mint Prince. Jamel Dean a Combine-on repesztett egy olyat, hogy kellett nekem, majd Ryan helyett jó lesz jövöre. Robey-Coleman ligaelit slot corner és LeBlanc is ígéretes tehetség. I love it.

S 2018: Eric Berry, Corey Graham, Johnathan Ford, Rashaan Gaulden
S 2019: Taylor Rapp, Nasir Adderley, Rashaan Gaulden, DJ Reed

Berry drága is volt és nagyon sérült, nem akartam öt igy rosteren tartani. A többiek közül meg válogatni kellett, mert tudtam, hogy a Draftról ide is húzni fogok legalább kettöt, így is lett. Tavalyról megmaradt Gaulden FS-nek és a PS-böl feljött Reed SS-nek. Rapp és Adderley a két top safety-m volt az idei safety classböl, velük meg is lett a két kezdöm.

ST 2018: Adam Vinatieri, Dustin Colquitt, Rick Lovato
ST 2019: Adam Vinatieri, Jake Bailey, Rick Lovato

Vinatieri egy élö legenda, akinek jövöre lejár a szerzödése nálam. Szeretném, ha innen menne nyugdíjba. Biztos ami biztos 5. körben elhoztam a Draftról Cole Tracy-t, aki eddig még sehova nem írt alá még UDFA szerzödést sem (amit nehezen tufok felfogni, de that´s life). Colquitt ugyanúgy a sok UDFA áldozata lett igaz helyette ott van Bailey, aki az egyik legjobb rookie punter és remélem a Patsnél megnyeri a punter posztot már idén. Lovato pedig egy jó long snapper, 2 évig fut még a szerzödése.

Tudom kicsit hosszú lettem. Bocsi és köszönöm, hogy mégis elolvastátok 😊
több mint 4 éve
alatriste Green Bay Packers Florida State Seminoles 11 039 — Ha nincs más hátra jöhet az Anderson vezércsel.
Cardinals 2019, avagy "all hell broke loose"

Azok után, hogy tavaly a legszarabb helyen sikerült végezni a bajnokságban (1/20 se nem PO se nem jó drafthely) a cél az volt, hogy azt a maradék 1 de igen erős lépcsőfokot megugorja a csapat, ami az erős középcsapatből -> PO csapat szintjére emelné a gárdát.
Nézzük, hogy sikerült-e.

A 2019-es offseasonnak úgy indultam neki, hogy idén és jövőre körülbelül 10 kezdő és drága játékossal kellene szerződést hosszabbítani, így mindenképp szelektálni kellett, hogy benavigáljam magam valahogy a cap alá és olyan játékosokat tartsak a csapatnál, akiket hosszú távon akarok megtartani és megfizetni.

A) Stafford el Darnold be
Egy koplex csere keretein belül elengedtem a 2. kedvenc nfl irányítómat, hogy elhozhassam a 3.-at. 😊
Nagyon szerettem Darnoldot mint prospect és mivel Stafford is FA lett idén meg kellett hozni a döntést, 2-3 elit playa vagy Stafford. Végül úgy döntöttem, hogy a 3 évig még relative olcsó Darnolddal és más posztok erősítésével folytatom az építkezést.
A csere keretében mozgott jó pár pick, a lényeg azonban, hogy amit kaptam adtam is tovább továbbá Tuitt ment mint nagy cap hites játékos és jött egy 3. kör. Összességében körülbelül 30M-os cap hit távozott (Matyi+Tuitt) cserébe jött egy nagyon izgalmas fiatal irányító aki évekig olcsó és egy 3. körös pick is.

B) Unger: jöttem, mentem, visszavonultam
Magyarázatom nincs rá, hogy végül is miért hoztam egy azt hiszem 8M-ba kerülő belső támadófalembert. Talán hirtelen felindulásból de kb a trade másnapján már vertem a fejem a falba. Szeretem Ungert de iszonyat hülyeség volt a trade. El tudtam adni szerencsére még egy amolyan Osweiler féle "légyszi te nyeld be a dm-et" trade keretein belül. Nem gondoltam a visszavonulását reális veszélynek de végül az lett így pedig utólag is bocsi Löfli... (bár kaptál érte kompenzációt... 😀)
Végeredményben ez a kis mellékvágány egy 6. - 5. - 4. körömbe került de mint később kiderül majd nem is nagy kár, hogy ezekkel nem sikerült remek UDFA-kat húzni. 😀

C) A 2016os classtól végleg búcsút véve
Első itteni GM draftom visszanézve elég jóra sikerült, ugyanakkor a top100ban lévő 6 pick közül jelenleg már csak 2 játékos van a csapatnál (Butler csak mert nehezen engedem el - Glasgow az egyetlen konkrét kezdő). R. Stanleyt 2éve, W. Fullert tavaly, X. Howardot és V. Bellt pedig idén eladva. 3éve ez a két DB két második körös pickért érkezett és 3 évnyi jó játék után (jövőre FA-k lettek volna) sikerült kapnomértük egy 1/32 és egy 3/9-es picket.
Mindkettőt szerettem de 2éven belül nem tudtam volna két top10es CB fizut kiadni, így döntenem kellett, hogy Slay vagy Howard maradjon. Bár a kor utóbbi mellett volt, úgy gondoltam, hogy Slay még mindig nem öreg, viszont kiegyensúlyozottabb és egy ranglistán is előrébb sorolnám, inkább az elit kategóriába, így ő maradt és kapott új szeződést.
Bell "értéké" 3év alatt egy fél kört romlott, de még így is egy remek SS. Nekem pick kellett és csökkenteni akartam a lejárós játékosokat így ment.

D) Maradék cserék
Amari Cooper + 3/28 for Ertz + 6/8 + 2020/6
1/32 for 2/6 + R. Foster

Coopert továbbra is szeretem, de nem kedvenc. Viszont IRL a Dallasba újra megmutatta, hogy simán lehet no1 elkapó, aki előtt még mindig van akár 7-8 kimagasló szezon. Hosszan árultam, mert nem voltam rákényszerülve az áron aluli eladásra. Aztán jött egy jó ajánlat egy nagyon olcsó fizetésű Ertz személyében némi egyéb pickmozgásokkal kiegészülve.
A másik csere óriási húzás lett. Foster továbbra is hülye, de kimagasló játékos. Sima 7 helyes hátracserét bőven megért a próba és úgy néz ki, hogy játszani is engedi majd a liga.

E) Resign
- Lawrence Guy DL - 6.200.000$, 3 évre
- TJ Lang OG – 7.000.000$, 3 évre -> vissza is vonult 😕
- Jadeveon Clowney LB – 14.000.000$
- Darius Slay CB – 10.750.000$, 5 évre

A védelem pilléreinek megtartása kulcsfontosságú volt. Clowneyt túlfizettem szépen, de nem akartam kiengedni a piacra semmi képpen sem. A csapatom egy erős védelemre alapszik aminek a kulcsposztokon lévő elit játékosok az alapjai. Clo és Slay nálam beleillik ebbe a kategóriába így meg is kapták a zsák pénzt.
Guy egy kicsit under the radar játékos, de tavaly látszott, hogy bár a passz siettetés nem az ő terepe, a futás ellen a liga egyik legjobbjai között van. Kellett a jó DL és ebbe nálam beletartozik egy elit run stopper.
Lang aláírt, boldog voltam, majd visszavonult és hát nem voltam boldog. 😀

F) FA
Jurrell Casey, DT - 6.315.000$ / 4 év
Bryce Callahan, CB - 4.880.000$ / 3 év
Tyrell Williams, WR - 3.999.000$ / 3 év
Damarious Randall, S - 3 700 000 3év
Justin Houston, OLB - 3.660.000$ / 3 év
Jay Ajayi, RB - 3.080.000$ / 3 év
Bobby Hart, OT - 1.600.000 3 év
Billy Turner, OG - 1 350 000$, 3 év
Justin Pugh, G - 1.300.000 3év
Corey Coleman, WR - 1.150.000 3év
Vernon Butler, DT - 810 000 / 2 év

Mivel amúgy is volt költeni való és elment pár nagyobb szerződésű játékos, elég szépen sikerült résztvenni az idén egyébként nem is rossz FA időszakból.
A vastaggal szedett játékosok mind a kezdőbe érkeztek és nem gondolnám, hogy bárkiért is irreálisan sokat kellett volna fizetni.
Casey egy top10es DT, 29 évesen még pont 3-4 remek év lehet benne és Guy-al kiegészülve egy remek duót alkothatnak. Guy kicsit a futásban jobb, Casey mindenben de így többször mehet az irányítóra is.
Callahan IRL arányaiban kb ugyan annyit kap mint itt és ment Fangio után Denverbe, aki alatt a liga egyik ha nem a legjobb slot CB-je volt.
TWill évi 11 millióval húzta le a Raiderst míg itt jóval kedvezőbb a fizu. Egy kissé elfeledett de jó no2 WR kaliber, akinek itt se kell többnek lennie.
Randall elkerülve GBből megmutatta, hogy a posztjá játszatják egy jó játékos, nem elit de jó. Ilyen a fizetése is és betölti az addig üres FS posztot.
Houston kiment a piacra, körbenézett és vissza is jött. 😊 IRL évi 12M-hoz képest itt nevetséges a fizuja, főleg, hogy még 30évesen is simán a liga legjobb passzsiettetői között van.
Ajayi még mindig FA, sajnálom, de a futóposzt így is megvan, bár örülnék neki, ha találna csapatot. Ő az első olyan FA akit talán nem kellett volna elhozni.
Hart - Turner - Pugh: 3.8M-ért játszik 3 kezdő is az OL-ben. Nem, nem ez a liga legjobb támadófala de ár érték arányban nagyon is rendben van. Főleg, ha valaki megnézi ezek a játékosok IRL miket kapnak a csapataiktól.
Coleman, Butler: Projekt playak. Butlert kivágtam és visszahoztam harmad annyiért. A már emlegetett elég jó 2016-os draft classom és itteni GM karrierem legnagyobb bustja. Még 1évet adok neki, de örülök, hogy ezt már úgy tudom megtenni, hogy nem fizetek neki milliókat.

Az offseason eddigi részéig nagyon elégedett voltam. Sikerült jó cseréket összehozni, a cap managementet figyelembe véve jó FA-ket hozni és úgy ráfordulni a draftra, ha a 22 kezdő játékos megvolt már a játékosbörze előtt.

G) Aztán jött ez a remek draft...

1/6 for 1/20 + 2020/3 ARI + 2020/6 ARI + Mike Gesicki TE
1/6 T.J. Hockenson TE (Iowa) - (1/8 DET)
Mint mondtam, nem volt a kezdőt tekintve need. Upgrade elfért volna itt - ott (főleg az OLbe), de ha kell ki tudtam volna állni W1-e.
Ezt tudomásul véve és látva milyen olcsó volt a feltrade felmentem a 2019-es class kedvenc játékosáért. Imádtam TJ-t, de letettem a draftolásáról miután egyre jobban ment fel a boardokon, így hoztam is Erzt-et. Azonban mivel ilyen olcsó volt a felcsere és le is volt beszélve, hogy ha elhozom TJ-t akkor eladom Ertz-et belementem.
IRL is remek helyre került, Stafforddal simán a liga elitjébe léphet akár már első évben.
Kis híján az egyetlen pickem ami jó helyen ment ki IRL is, nem lett reach és a hely is jó ahová a playa került.

2/6 Kelvin Harmon, WR (NC State) - (6/34 WAS)
WTF! Én nagyon szerettem, és láttam benne egy sima kezdő, akár no1 WR-t is. Nem néztem utána, de a draft szerintem legnagyobb reach-je. Szinte tuti... A WR sor megvan nélküle is de nagyon sajnálom, hogy ennyit csúszott. Talán lesz belőle valami mert a Redskins WR sora nem túl veretes de ez komoly arconcsapás volt azért.

2/13+3/10 for Zach Ertz, TE + 2020/3 (NYJ)
2/25 + 2020/3 (CIN) + 2020/6 (TB) for 2/13
2/28 + 6/24 for 2/25

2/28 Justin Layne, CB (Michigan St.) - (3/20 PIT)
Tehát az Eartzért kapott pickel még kétszer le is cseréltem elég jó kis ellenértékeket kapva.
Maga a playa 1 körös reach (és ez még a jobb pickek között van), ugyanakkor ezt itt nem bánom, mert a Steelers CB sorában bőven benne van, hogy már idén komoly szerepe lehet.

Összegezve az összes draftnapi cserét ez jött ki:
1/6 + 2/28 + 3/10 + 2020/3 + 2020/6
for
1/20 + Ertz + Gesicki + 2020/3 + 2020/6

A jövő évi 2-2 pickek kiütik egymást mert kaptam is és adtam is pontosan ugyan azokat a köröket.
Így gyakorlatilag Erzt és Gesicki és az 1/20as pickért cserébe kaptam az 1/6 - 2/28 - 3/10, úgy, hogy Ertz jövőre FA lesz.
Összegezve szerintem nagyon jól jöttem ki a draft alatti cserékből. Nagyon olcsó volt a felmenetel aminek következétében ki tudtam vinni az idei kedvenc prospectem. -> Ez legalább jó lett a draftomba, mert a 1-1 kiveteltől eltekintve a többi, hááát...

3/9 Amani Oruwariye, CB (Penn State) - (5/8 DET)
2 körös reach, de a hely jó. Slay túloldalára talán van esélye IRL is, és itt is az várhat rá ha beválik. Ha nem se esem kétségbe, mert van más, de itt a csapat egyébként jó még ha a kiválasztás helyét itt is szépen mellé lőttem...

3/10 Gerald Willis DT, (Miami) (UDFA - Ravens)
Én láttam benne egy pass rusher DT-t. Ne gondoltam 3. körösnek de be akartam húzni de hogy irl UDFA lett azt nem gondoltam volna. Arculcsapás 2.0

5/19 Bryce Love, RB (Stanford) - (4/10 WAS)
Majdnem az egyetlen komolyabb stealem. 1 körös és IRL pont oda került ahol a kezdő futóm is van Guice, szóval nagy eséllyel vagy ő vagy Guice vagy akár mindkettő kap majd komoly terhelést. AP már vén és remélem, hogy sokat már nem akarják eröltetni mert mögötte ez a Guice - Love nagyon tetszene nekem. 😊

6/8 Nate Herbig, OL (Stanford) - (UDFA - PHI)
6. körből udfa már nem a katasztrófa de azért jól se esik.

6/24 Chase Hansen, LB (Utah) (UDFA - Saints)
Same here also.

7/20 Gardner Minshew, QB (Washington St.) - (6/5 JAX)
És a draftom fénypontja (Hock után) a 2020-as Jags kezdő irányító! 😀
Viccet félretéve én látok benne valamit, ami ha már csak egy csereQB-ba is fog kiteljesedni örülök. Peterman "örökségét" nem lesz nehéz megugrani a backup Qb posztomon.
Darnold 21 éves Minshew 22, van ahol a kezdő QB egyedül idősebb mint az én duóm. 😀

A csapat konkrét DC-je nélkül is ha véginézek a csapaton elégedett vagyok. Erős kezdő 22 és több poszton van meg a mélység is. Kevés valódi gyengeponttal.
A drafton bár vannak óriási reachjeim (hello Harmon) vannak azért nagyon tetszetős pickek is. Továbbá mivel Hockersonon kívül senkit se a kezdőbe szántam van idő kivárni, hátha lesz valamelyikből kezdő 1-2 éven belül.
A csapatot úgy sikerült megerősíteni összességében, hogy nem toltam óriási all in-t, a következő szezonokba se fog rám omlani a cap és minden évben megvan a komplett pick készlete a csapatnak.


Liverpool Fc fan
több mint 4 éve
Spigo New England Patriots 1 083 — Patriots GM
Lions draft:

2/24 trade 2020 2. kör + 3.kör + 5.kör
Sokat vártam, hogy végre húzhassak, de kaptam egy jó ajánlatot, ráadásul több olyan játékos is bent volt, akit húztam volna itt, így elfogadtam.

3/5 Terry McLaurin, WR, Ohio St.
Még jó, hogy bent volt egy csomó játékos a trade-nél, akit húztam volna, mert utána sorban mentek ki (Samuel, Isabella, Jenkins, McGary, Saunders). Végül maradt egy azért, McLaurin személyében. Senior Bowlon figyeltem fel rá, mint ahogy kb mindenki. Szeretem a jó útvonalakat futó elkapókat, ráadásul McLaurin a speciális csapategységben is egyből szerephez juthat.

IRL: 3/13 Redskins
Továbbra is együtt játszhat Haskins-szel Bár az Ohio St-en nem váltották meg ketten a világot (azért a tavalyi 11TD bíztató), azért fontos lehet két rookie-nak lenni egy csapatban egy csapatból.

4/4 David Long, CB, Michigan
Negyedik körben úgy voltam vele, hogy BPA-zok. Long volt a legmagasabban a boardomon. A PFF egyik kedvence volt idén, hiszen a statisztikájuk szerint az idei évben senki nem engedett nála kevesebb yardot/cover snap (0,14) és csak minden 33-ik snapben kaptak el labdát mellette. A feléje dobott labdák 29%-ban engedett csak elkapást (szintén No1) és összesen csak két 1st downt engedélyezett. Hogy mégis miért csúszhatott? Magassága és sebessége hagy kivetnivalót az NFL-es berkekben Remélem rájuk cáfol.

IRL: 3/16 Rams
Sűrű secondary-be került, de Talib is nálam van, szóval, ha esetleg hamarosan visszavonulna, nálam is megvan az utódja. Egyelőre 4-ik számú CB lesz a csapatban, ahogy nálam is kb.

4/31 Dawson Knox, TE, Ole Miss
Nekem nagy meglepetés volt, hogy még elérhető volt itt. Igaz, hogy utoljára a középiskolában szerzett touchdownt, de szerintem jobb karrierje lesz az NFL-ben, mint az egyetemen, ahol inkább az elkapókat etették (Metcalf, AJ Brown), mint őt, pedig a passzonkénti 18,9 yardos mutatója is jelzi, hogy több van benne. Ráadásul futásblokkolásban sincs elveszve.

IRL: 3/33 Bills
Tyler Kroft mögött kezd majd a depth charton, de simán lehet már az első is egy jó éve, hogy aztán megelőzze a riválisát.

4/34 D’Andre Walker, DE, Georgia
Szintén meglepett, hogy eddig csúszott, de aztán IRL még tovább. 3-4 OLB-nek lassú, 4-3 defensive endnek, amit nálam is játszani fog, meg lehet nem elég nagy. Meglátjuk. Nem needre jött, szóval max nem jön be, de hátha lesz belőle egy Dee Ford light.

IRL: 5/30 Titans
Cameron Wake és Landry Harold mögött sem Kamalei, sem LaTroy Lewis nem verhetetlen az első számú csere posztért való versenyben.

5/23 David Long Jr, LB, West Virginia
Agresszív kis Tasmán ördög, aki passz elleni védekezésben igazán jó, de méretei ellenére futás ellen sem rossz, sőt blitzelni is tud. Ugyanakkor inkább safety testfelépítése van, mint linebacker. Igaz, Devin Bush sem magasabb, igaz, 10 fonttal testesebb. Volt olyan NFC vezető, aki szerint jobban megéri majd őt draftolni pár körrel lejjebb, mint Busht az első körben…

IRL: 6/16 Titans
Érdekes, hogy egy alapvetően 3-4-es csapat draftolta, azt gondolnám jobban illene egy 4-3as WILL pozícióba.

7/35 Preston Williams, WR, Colorado
Óriási tehetség bazi nagy off-field problémával. Hetedik körbe pont jó, gondoltam. 96 elkapás, 1345 yard és 14 touchdown 2018-ban.

IRL: UDFA – Dolphins
Azt gondoltam, hogy valaki az 5-ik kör környékén draftolni fogja, de persze a pályán kívüli balhéja miatt, és főleg Tyreek Hill legutóbbi balhéja után, erre kicsi volt az esély. Meglátjuk hogy viselkedik majd Flores kezei alatt.
több mint 4 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 619 — Pittsburgh Pirates, Penguins and Chicago Bulls fan!
A pre-season király újra Indianapolisban!!!!!

Hölgyeim és Uraim!!!

The ONE, the ONLY, the LEGENDARY!!!

MR. BLAAAAAAAINE GAAAAABBBEEERT!!! 😀 😀

 integritygaragedoor.com/cardinals-qb-blaine-gabbert-takes-the-field-dressed-as-baby/

" class="embed">
több mint 4 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 619 — Pittsburgh Pirates, Penguins and Chicago Bulls fan!
2019 NFL DRAFT Colts visszatekintő:

3/18 YODNI CAJUSTE OL WEST VIRGINIA:

Mint már korábban írtam nálam LG lesz, viszont kezdeni is fog. Ugyanakkor LT-ként van kezdő tapasztalata. Ha megfelelően fejlődik akár Cordy Glenn helyét is átveheti majd.

IRL: 3/38 New England Patriots.

Azt gondolom nagyjából értéken sikerült kihúzni őt. Remélem majd amikor Brady bejelenti 2030-ban , hogy újabb 10 évre a Patriots irányítója lesz,akkor Cajuste meg elmondhatja, hogy az elmúlt évtizedben csak nekem köszönheti, hogy még él 😀.

4/33: Austin Bryant DE Clemson

Összesen 130 szerelés 37 TFL, 21 sack, 1 INT , 3 PDF, 1 FF a Clemsonban. Az utolsó két szezonjában viszont összesen 30.5 TFL, 17 sack társaságában. Meglátásom szerint nem elveszett futás ellen sem.

IRL: 4/15 Detroit Lions.
Ha egészséges biztos, hogy fog pályát látni Patriciaéknál.

6/2 LJ Scott RB Michigan State
Abszolút back-up pontenciál, azt hittem a draft vége felé azért kiviszik,figyelemmel arra, hogy azért amikor egészséges volt, és egyetemi szinten normális O-ban játszott,azért ott hasznos volt. 2x is 1000 scrimmage yard felett volt. A tavlyi éve a sérülésről szólt és mindössze 5 meccsen játszott a Spartansban.

IRL: UDFA, Baltimore Ravens.
Nincs nagyon mit hozzátenni.

6/23 Isaac Nauta TE Georgia

Nálam is back-up lesz. Tavaly 14 meccsen 30 elkapás, 430 yard, 3 TD.

IRL: 7/10 Detroit Lions
Nagy küzdelemben talán egy roster helyet megcsíp a Lionsban.

7/23 Clayton Thorson QB Northwestern

Nálam most 3. számú QB lesz. több,mint 10.000 yardot passzolt egyetemistaként .61 TD passz nem is lenne rossz, de a 45 INT az nagyon sok.

IRL: 5/29 Philadelphia Eagles

Két körrel hamarabb kelt el IRL, mint nálunk. Remélem a pre-seasonben jól teljesít. Bizakodó vagyok, hátha az Eaglesnél kihoznak valamit belőle 😊

Szerkesztette: Gergőke

" class="embed">
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 21 174
2019 NFL Draft Steelers visszatekintő

1/12 Andre Dillard, OT, Washington St.
A csapat jelentősen kicserélődött, de továbbra is komoly probléma, hogy a LT poszt megoldásra várt. A top 3 nak gondolt OT-k közül sokat vacilláltam, mert Taylor nekem nem igazán tetszett (szerencsére) a RT posztja miatt, Jonah Williams viszont igen, de vele pont az történt, ami várható volt, vagyis egyelőre nem LT lesz. Így a választás Dillard-ra esett.
1/22 Philly
Szerintem hatalmas steal volt a srác. Okosan becseréltek a Texans elé, akik annyira megzavarodtak, hogy nem is tudtak hirtelen normálisan draftolni. Dillard egy remek felépítésű, kiváló atléta. Run blockban nem mutatott igazából semmit, de védi az irányítót, mint a gyermekét. Tavaly 985 snap során mindössze 11 nyomást engedélyezett.

1/28 Chris Lindstrom, IOL, Boston College
Feltétlen kellett a támadófal belsejébe is azonnali upgrade és úgy tűnt Lindstrom első körös tehetség és nem kellett csalódnom. Egy másik GM játékban elvittem és mert szeretek más játékosokat tartani a két csapatban, alaposan körbenéztem de nem volt jobb opció. Posztján az egyik legjobb passz blokkoló, de futásblokkolásban is a legjobbak között volt. Ráadásul ő volt a következő a listámon...
1/14 Falcons
A Falconsnál jó helye lesz, nagyon ráfért az upgrade arra a falra. Talán mondjuk nem szerencsés, hogy két újonc is kezdeni fog, de Lindstrom a legmagasabb szinten is megállja a helyét.

2/1 Hakeem Butler, WR, Iowa State
Úgy látszik nem tudok első számú WR-t draftolni. Butler 2 kört csúszott, de nem értem továbbra sem, hogy miért. Ő is sokat bizonyított és elég jó atléta, de valamiért nem kellett senkinek. Amit én sejtek, hogy a dropjai nem tetszettek a scoutoknak.
4/1 Cardinals
Szerintem kiváló helyre került. Alakul az air rade játék, ahol Murray jól használhatja mélységi célpontként. Ráadásul a legjobbtól lehet tanulni igazán. Csak legyen ideje passzolni az újonc QB-nak.

2/15 Darnell Savege, S, Maryland
Ha nem WR kell akkor megy ez egészen jól. Nyilván sokan kiáltanak, hogy reach volt. Mindenesetre egy remek felmérőt csinált és videóin pedig az látszik, hogy az elmúlt két évben még TD-t sem engedett. Igaz a poszt megvolt, de nem tudom, hogy Allen majd a sérülése után milyen állapotban tér vissza. Ráadásul igen előkelő helyen volt a boardomon, szép színnel külön bejelölve, hogy el ne felejtsem behúzni. Ezt persze Winovich bánta, akit ezért elnéztem kissé.
1/21 Packers
Talán korai volt, mert én sem gondoltam volna,, hogy a Packers elviszi, ráadásul egy feltrade után. Esetleg attól féltek, hogy a Ravens elviszi? Mindenesetre Savage az utóbbi időkben elképesztő módon emelkedett a boardokon. Így jó kis free safety-t kap Green Bay.

2/25 Will Grier, QB, West Virginia
Nem igazán kellett volna ebbe belefutni, de kedvelem ezt a srácot, hátha lesz belőle valami irányítóféleség. Nálam a 3-4. helyen volt a boardon. Mondjuk nem szeretem az olyan sótlan fazonokat, mint Jones (igaz ő tökéletes Eli-pótlék). Volt az utolsó napokban körülötte is némi hype, ami miatt úgy döntöttem, hogy elviszem, mert a Senior Bowl alatt úgy éreztem nem lesz jó semmire a srác. Azért a 67%-os pontossága tetszik.
3/37 Panthers
Egy kört csúszott, de a nagyobb baj, hogy ez biztos QB mögé került, akinek lehet úgy 10 éve még az NFL-ben. Egyelőre azt várom, hogy tanuljon és ha azon az 1-2 mérkőzésen amit majd kap ami alatt Newton kipiheni az agyrázkódását bizonyít, akkor majd jó kis cserealap lehet.

3/35 Trysten Hill, DT, UCF
Ő is egy kis lieblingem volt, mióta láttam róla felvételeket. Futás és a passz ellen is remek játékos, kiváló fizikai adottságokkal. Ráadásul egy hiányposztra is jött, úgyhogy nem gondolkodtam sokat rajta, főleg mert a boardom élén állt.
2/26 Cowboys
Nem sokat szaroztak a texasiak. Első választás, úgyhogy tudták mi vagy inkább ki kell nekik. Nagyon jó helyre, jó edzők kezei közé került. Szerintem hamar leteszi a névjegyét, mindenesetre elég korán kivitte a Cowboys, úgyhogy nekem tetszik ez a párosítás, meg az egy körös "steal".

4/13 Lonnie Johnson, DB, Kentucky
Johnson az utolsó napokban került előre a draft boardomon. Mondjuk jót mosolyogtam amikor a draft előtt 1-2 héttel a Steelers-hez mockolta 1/20-ra valami szerencsétlen, de legalább a figyelmemet jobban felkeltette. CB ügyileg mondjuk így is jobban állok, mint szeretnék, de a mesterem egyszer azt mondta, ha BPA alapon egy pick jó akkor húzzam csak be. Végül eddig nem is bánom ezt a döntést. Kiemelkedően jó atléta ami fontos CB poszton, viszont sem nagy rutinnal nem rendelkezik, sem pedig túl jó game tape-el. De 4. körben egy próbát megért.
2/22 Texans
Hát magam is meglepődtem. Mondjuk a Texansban vannak azért jó CB-k, így nem gondolom, hogy hamar pályát látna, de legalább jó a képzés is. Sokat nem várok tőle, én tuti nem vittem volna a 2. körben. Így két körös "steal"-ként már érdekes lehet.

4/21 Jalen Hurd, WR, Baylor Bears
Butler után még mindig volt némi WR hiányom. Hurd aztán mégis hamarabb kiment, mint Butler, ráadásul szerencsésen a 49ers húzta, ahol lesz ugyan riválisa bőven, de jó QB és remek edzői gárda is van. Ráadásul a nevét Terrel Owens mondta be, ami azért szintén sokat jelenthet a fiatal játékosnak. Ráadásul a labdák 65%-át elkapta. Itt azt gondolom, hogy megoldódik a WR problémám egy időre.
3/3 49ers
Előzetesen már írtam, elégedett vagyok, mert jó helyre került. Nem lesz könnyű dolga, de hát ettől is szép az NFL. Számomra ez most egy 1,5 körös "steal" volt, hogy tényleg az lesz e, az majd 1-2 év múlva kiderül.

4/28 Jahlani Tavai, LB, Hawaii
Tavai az idei kiemelkedően gyengének tűnő ILB felhozatal egyik legjobbika. Szerintem egy átlagos évben sem lenne a 3-4. legjobb, de az idei átlag alatti. Talán ő a szegény ember Leighton Vander Esch-e-mondta róla Dane Brugler. Én pedig most ilyen szegény vagyok. Coverage képességei igen limitáltak, de futás ellen elég jó. 4 évig volt kezdő, de sajnos a 2018-as évet egy sérüléssel fejezte be, így a combine során is limitált volt. Nem egy igazán jó atléta, de egy 4. körös próbát talán megért.
2/11 Lions
Komolyan fantasztikus 4. kört futottam. 2;1,5;2,5 körös "steal" a három húzásom. Ha valakiben, hát Patricia-ban bízom, hogy tudja mit kell csinálni egy ILB-vel, hogy NFL-ben is megállja a helyét. Csalódott lettem volna, ha a Steelers elviszi a 2. körben, de annyira gyenge volt az ILB felhozatal, hogy még ezt is bevállalta a Lions.

4. körig bezárólag minden draftoltam (Butler kivételével aki ugye 4/1 volt) kiment a 3. kör végéig.

6/1 Jimmy Moreland, CB, JMU
Egy újabb CB, de minek? 😊 Egy játékos ismét, akinek inkább a róla látott meccsfelvételei tetszettek, mint az, hogy hol is lehet a plafonja, egyéb képességei alapján. Utólag kicsit bánom, de több videón is nagyon tetszett a srác és mivel IRL is végül draftolták, talán valami lehetőséget kap majd.
7/13 Redskins
Gondolom ugyanazok lehettek a motivációk a draftolásakor, bár őket legalább személyesen is meggyőzhette. Szeretem a James Madison sulit. Pont 2-3 napja néztem, hogy ki kellene menni egy meccsükre, ha már a közelben leszek októberben 😊 Fogalmam sincs mit reméltem a sráctól, de talán ennyi belefért.

6/25 Javon Patterson, OG, Ole Miss
Fogalmam sincs néhány név honnan került a listámra, de befejezem a draft előtti ivászatot inkább.
2 évig kezdő volt azon az egyetemen, ahol a The Blind Side című film játszódik. Ahol a football=a vallással. Hát mi kell még. Nagyon jó helyre került. Őt draftolták utoljára a játékosaim közül, vagyis itt dőlt el, hogy idén sincs UDFA-m, pedig 14 húzásom volt. 😀 😀 😀
7/32 Colts
Talán még lehet is belőle valami, bár biztosan sok munkát kell rááldozni. De ha már draftolták, hátha.

6/27 Darwin Thompson, RB, Utah State
Nem mertem tovább hagyni a sleeperem, mert féltem hátha másnak is feltűnik. Itt szerencsére nem, de a Chiefs-nél igen. Kezd ismét élet lenni a backfieldemen, bár ez leginkább Gordonnak köszönhető.
Nagyon keveset, mindössze egy évet töltött Thompson az Aggies-ben, miután átjött a méltán híres Northeastern Oklahoma A&M College-ból. (Ahol egyébként Jace Sternberger is foglalkozott a szakmával). 6,9-es átlaggal futott, pedig 151-szer adták kezébe a labdát. Ráadásul Montgomery és Singletary mögött a 3. legtöbb elhibázott szerelést harcolta ki. Ezen felül, ami különösen hiányzik idén sok RB-nél 15,3 yardos átlaggal kapta el a labdákat, összesen 23-at. Nagyon kamázom a srácot.
6/42 Chiefs
Szinte tökéletes párosítás. Nincs lehetetlen feladat előtte ha tényleg jó lesz, csak azt remélem, hogy nem a börtön lesz a végállomás...ezt itt sosem lehet tudni 😊 Mindenesetre Andy Reid nagyon ért a RB-ek nyelvén.

6/31 Sheldrick Redwine, DB, Miami (Fl)
Még szerencse, hogy ezek a pickek védettek a PS-ben. Egy újabb tökéletesen atletikus safety, remek méretekkel és nagyszerűen emberezik. Elég jól sikerült a 2018-as éve. Valamire jó lesz.
4/17 Browns
Nem került két játékosom ugyanabba a csapatba! 😊
A Browns secondrary nagyon erős a két szélén, de középen kevésbé. Redwine jó helyre került, bár az ő posztján FS még azért mindig erősebbek, mint SS poszton.

7/3 Benny Snell Jr, RB, Kentucky
Az idei klassz bővelkedett olyan játékosokban, akik más években nem is jelentkeztek volna inkább. De mit lehet tenni. Késő is volt, mentem is dolgozni. Kihúztam a boardom legmagasabban jegyzett játékosát, aki ismét egy RB volt. Hát nem bántam meg végül. Snell 3 db 1000+(sőt 2db majdnem 1500-as) éven van túl és ez az SEC konferenciában mindenképp megsüvegelendő. Nem egy jó atléta, ami azért ezen a poszton nem ártana, de a Steelers FO odavolt érte és ez legalább nekem sokat számít. Szerencsére PS-ben neki is adhatok helyet nyugodtan.
4/20 Steelers
Ezt nem kell sokáig magyarázni. Conner mellé kellett még valaki, aki harcolhat Samuels-el. Igazából idén volt 1-2 kiemelkedő RB, de a többi közül olyan nagyon nem lehetett volna kiemelni valakit. (Kivéve Thompson, de azt csak én tudom és Andy Reid)

Hát azt hiszem soha rosszabb draftot. Legalábbis így 24 órával a vége után ez az érzésem. A többit majd az évek eldöntik.
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
New York Jets

1/11 Clelin Ferrell, DE (Clemson) - IRL 1/4 Raiders
2/10 Jaylon Ferguson, DE (Louisiana Tech) - IRL 3/22 Ravens
3/2 Kaleb McGary, OT (Washington) - IRL 1/31 Falcons
5/7 Jaquan Johnson, S (Miami (Fla.)) - IRL 6/8 Bills
5/14 Anthony Johnson, WR (Buffalo) - IRL UDFA Tampa Bay


Később igyekszem részletezni pickeket.
több mint 4 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
Cincinatti Bengals Draft Class 2019

2/17 David Montgomery, RB (Iowa St.) - IRL Bears 3/10

Ő és Miles Sanders volt a két célpont a drafton, nagy szerencse, hogy mindkettőjüket el tudtam vinni. A Bears Howard megüresedett helyére és snapjeire szánja, ráadásul Cohen a nem fit Howard mellett is csak meccenként 5-6 carryt vitt el; az elejétől kezdő lehet és bizonyíthat, a feltrade pedig még inkább alátámasztja, hogy sokat várnak majd tőle. Később került kiválasztásra, mint általam, de ez nem teszi rosszabbá, tekintve a lehetőségeit.

2/31 Elgton Jenkins, OL (Miss. State) - IRL Packers 2/12

Itt és Wisconsinban is Linsley mellé került draftolásra, ami érdekes, de nem ideális. Vélhetően guardként számolnak majd vele, ahol könnyen a kezdőben találhatja magát, Lane Taylor és Billy Turner sem verhetetlen ellenfél, ha minden jól megy, jövő ilyenkor már körvonalazódik, mire lehet képes. Rodgers jelenléte pedig biztosan nem fog rontani a helyzetén.

3/3 Khalen Saunders, DL (Western Illinois) - IRL Chiefs 3/21

Kansasbe került, 4-3-ba, ahol majd Chris Jones mellett kaphat helyet. Szintén nagyon örülök ennek, Poe és Jones után egy újabb freak of nature került Kansasbe, ha hasonló utat jár be, mint előbbi úriember, elégedett lehetek, ráadásul 3-4-ben akár kerülhet base-ben NT helyre, subpackage-eknél pedig mehet az irányítóra Cox-szal, Mack-kel és Barrettel, akikkel összeállva talán nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legdominánsabb 4 man rush állhat össze a ligában.

3/30 Miles Sanders, RB (Penn St.) - IRL Eagles 2/21

Jordan Howard mellé került, ám nem szükségszerűen mögé. Ha ezzel a párossal az Ajayi-Blount duó reprodukálása a cél, utóbbi helyét Howard veheti át, és egyben megkímélheti Sanderst a túlhasználástól, ugyanakkor továbbra is kaphat olyan mennyiségű carryt, amivel berobbanhat. Jobban sült el az RB draft, mint reméltem, a poszt jelenleg megoldottnak látszik.

4/15 Chuma Edoga, OT (USC) - IRL Jets 3/29

A top100-ba befért, de jó kérdés, hol számolnak vele. Elvileg minden adottsága megvan ahhoz, hogy tackle legyen, és Beachum kiszorítása sem elképzelhetetlen, de jelenleg nem gondolom, hogy kezdőként várhatná az első heti meccset, bár Darnold biztosan örülne neki, miután visszakapta az egyetemi pajtiját. Mindenesetre pozitívum, hogy még a harmadik körben feljöttek érte.

4/35 Travis Fulgham, WR (Old Dominion) - iRL Detroit 6/11

Kétségbeesett húzás, nálam is hátrébb volt a boardon, de mindenki, akivel itt számoltam, eltűnt, így elvittem. Meglátjuk, egyelőre ez egy elég kellemetlen helyzetnek tűnik, Golladay és Jones mellett jó kérdés, mennyi lehetőséget kaphat rookieként, de hátha legalább rosteren lesz...

5/34 Cameron Smith, LB (USC) - IRL VIkings 5/24

Noice, mondaná Jake Peralta. Nagyon-nagyon örültem, amikor láttam, hogy Zimmerék látnak benne fantáziát, remek képzést kaphat, én pedig már egy ideje beleszerettem. Jó karakter, okos játékos és sokkal nagyobb potenciál véltem felfedezni, mint amit a legtöbb helyen feltételeztek. Ez utóbbi nem jött be, projekt játékos, de legalább olyan körülmények között pallérozódhat, ami ideális számára.

5/38 Hjalte Froholdt (Arkansas) - IRL Patriots 4/16

Az újabb elem az Andrews-Thuney vonalon. Jövőre lejár Thuney szerződése, idén pedig felszedheti magára a liga egyik legjobb rendszerében és a legjobb O-line edzőjének keze alatt azt a tudást, ami elég ahhoz, hogy kezdőként számoljanak vele Thuney után. Talán a legszerencsésebb párosítás az idei classomban, és ha ezek a várakozások valósággá válnak, elképesztően mély és erős lehet a támadófal.

6/11 Armon Watts, DL (Arkansas) - IRL Vikings 6/18

Majdnem ugyanott, mint ahol én vittem, és, amit már Smith-nél említettem, remek helyre. Egy-két év alatt kezdővé nőheti ki magát, de ez long shot, egyelőre már azzal is elégedett vagyok, hogy oda került, ahova. Aztán ha mégis bejön, hurrá.

6/13 és 37 Jordan Ta'amu és ROnheen Bingham - IRL UDFA

Szomorú panda vagyok.


Összességében, egyelőre pozitívan élem meg az idei draftot. Nagyobb reach nélkül, harmadik körben húzott UDFA-tól mentesen, ugyanakkor semmi extrát sem behúzva sikerült lehozni az ideit, ráadásul a draftoltjaim többségéről elfogulatlanul állíthatom, többségében nagyon jó helyre kerültek és remek lehetőségeik vannak. Bár a két top100-as futó továbbra is erősen luxus, idén belefért, és ha mindenki úgy és annyit fejlődik, ahogy várható -nem fognak-, a két 2020-as első körrel abszolút összeállhat egy SB contender roster, ami a három évvel ezelőtti átvételkor még nagyon távolinak tűnt. A türelmes építkezés és az agyatlan FA tevékenység elkerülése most kezdhet kifizetődni, ha pedig Mayfield elkerüli a sophomore slumpot, problémamentesen lehet nekiállni a 2020-as évnek. Úgy, hogy az egyetlen igazi lyuk egy klasszik #1 WR lenne, ami viszont nem is biztos, hogy kell Kittle, COoks, Miller és a futók mellett. Egyszóval, örülünk, Vincent.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
New York Giants Draft Class 2018

1/1 Kyler Murray, QB (Oklahoma) IRL: 1/1 Cardinals
Nagyon sokáig Haskinst akartam hozni 1/1-en, de végül az utóbbi hetek Haskinst lehúzó hírei miatt Murray mellett döntöttem. Annyi WR-t hoztak neki, hogy tényleg úgy tűnik h Air Raidre készülnek Kingsburyék. Izgi lesz 😊

1/23 Cody Ford, OG (Oklahoma) IRL: 2/6 Bills
Boomer Sooner! Woklakomát csaptam itt a draft elején, kellett Murraynek egy őribari. Ford a hírek szerint kezdő RG lesz a Billsben, tökéletes.

2/2 Irv Smith Jr., TE (Alabama) IRL: 2/18 Vikings
1. kört nekem csak Hockenson ért, ő meg ugye 1/6 volt, onnantól ment a reménykedés h Fant vagy Smith lecsússzon 2/2-ig, utóbbival ez megtörtént. Rookieként nem lesz agyonhasználva, viszont ugye Rudolph utolsó évébe lép, szvsz az ő utódjának hozták.

3/1 Deebo Samuel, WR (South Carolina) IRL: 2/4 49ers
Michael Jordan volt ide a kiszemeltem, de őt eggyel előttem vitte ki Chargers LT. Guardoknál Deiter és McGovern jött a boardomon, náluk jóval jobb value-nak éreztem Deebot, ezért halasztottam az OG-duplázást. Az IRL Niners WR-sor nem túl erős, ugyanakkor Shanny és Jimmy G neve garancia arra, hogy Deebo használva lesz, ráadásul jól.

3/25 Connor McGovern, OG (Penn State) IRL: 3/27 Cowboys
Deiter kiment 3/12-re, McGovern után nálam Nate Davis és Bobby Evans jött a pozíciós rangsorban, bennük viszont már annyira nem hiszek mint day 1 starterek, ezért a feltrade mellett döntöttem, mint kiderült somos szintén érte cserélt volna fel erre a helyre. IRL vegyes érzéseim vannak azzal kapcsolatban, hogy a Cowboysba került, egyrészt ott értenek az OL-képzéshez és első számú IOL csere lett így, ugyanakkor kezdeni jelen állás szerint csak akkor fog ha Fredbeard nem jön rendbe, akkor is ugye centerként. Persze azt is pedzegetik, hogy La'el Collins szerződése lejár jövőre, az ő helyére majd Connor Williams fog kihúzódni és McGovern lesz az LG 2020-tól.

7/1 Justin Hollins, EDGE (Oregon) IRL: 5/18 Broncos
A két 7. körössel BPA volt a terv, Hollins ki is ment 2 körrel hamarabb, mint ahol én húztam. Denverben kiürült a depth chart Miller és Chubb mögött, így valszeg már újoncként is juthat snapekhez. Az érem másik oldala, hogy az meg esélytelen h kezdő legyen.

7/41 Gary Johnson, LB (Texas) IRL: UDFA Chiefs
A Mr. Irrelevant egy névre, egyetemre nézve tök átlagos manus lett, asszem így ő tényleg Irrelevant. 😊 A Chiefsnél ugye most volt sémaváltás a védelemben, Ragland szvsz alkalmatlan 4-3 MIKE-nak, szal a zavarosban még akár játékidő is kisülhet.

Összességében pozitívnak ítélem meg ezt a draftot, persze ha Murray bust lesz megette a fene az egészet.

Szerkesztette: empty taxi


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 4 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
HOUSTON TEXANS DRAFT CLASS 2019

Újra, kiegészítve az IRL draft utáni gondolatokkal.

1/2. Quinnen Williams, DT (Alabama) - No. 1 overall prospect
Esélyem adódott korrekt áron felmenni 1/22-ről 1/2-re, és éltem is a lehetőséggel, gondolván egyrészt, hogy hozzáadott érték szempontjából többet ér majd nekem egy igazi blue-chip prospect, mint azok a játékosok, akiket az érte kiadott draftjogokkal húzhatnék, másrészt azért sem sajnáltam áldozni a feltrade-re, mert bízom abban, hogy a sok idei és tavalyi pickemmel jó játékosokat húztam, és ahogy folyamatosan érnek be, úgy egy részük eladásával pótolni is tudom majd a csere keretében elpasszolt jövő évi és azutáni pickeket. Az nagyon hamar egyértelművé vált, hogy Bosa és Williams az idei class két messze legjobb játékosa, nekem pedig pont a front sevenben kellett leginkább az erősítés, ezért sem volt bennem kétség afelől, hogy már hetekkel a draft előtt is be lehet vállalni egy ilyen trade-et. Miután Murray lett az 1/1, még választhattam is kettejük közül, és mivel nálam - még ha csak hangyányival is, de - Williams volt előrébb, így értelemszerűen őt húztam be. Nem az Alabama-drukker beszél belőlem, szerintem nem lehet azzal megvádolni, hogy szokásom túlértékelni / túlhype-olni a Bama-játékosokat, de aki Quinnen játékát nézve nem a közeljövő egyik legjobb defensive linemanjét látja, annak tudom javasolni, hogy törölje meg a szemüvegét, vagy vegyen egyet.
IRL: 1/3. Jets - Nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget annak, hogy hova kerül, csapattól és rendszertől függetlenül ugyanazt vártam tőle, olyan szempontból viszont kétségtelenül előnyösebb, hogy 4-3-as védelemben landolt, hogy ezáltal base defense-ben is a számára legideálisabb 3-tech pozícióban játszhat.

2/21. Chase Winovich, EDGE (Michigan) - No. 20 overall prospect
Akárcsak tavaly, ezúttal is sikerült a boardom 20. helyezettjét elvinnem a második kör vége felé, ugyanúgy egy olyan játékos személyében, akit a draft média jóval hátrébb rangsorol, mint én. Sőt, szerintem Darius Leonard és Winovich esetében is ugyanaz az általános alulértékelés oka: nagyon erős volt az élmezőny tavaly az off-ball LB classban, idén pedig EDGE fronton, és rájuk már kevesebb figyelem hárult, mint a konszenzusosan elitbe sorolt prospectekre, gyakorlatilag “elvesztek a tömegben”. Leonardnál még úgy-ahogy érthető, elvégre small-school prospectről beszélünk (bár egy ilyen játékosnak azért egy magára valamit is adó draft szakértő utánanéz, és akkor látnia kell, hogy “hoppá, ez a fazon tanárian játszik”...), de a Michiganről érkező Winovich esetében azért már finoman szólva is vicces. Pedig minden ott van szem előtt: elit game tape, elit atlétikai mutatók, páratlan mentalitás - mi kell még? Winovich-ot itt akkor se hagytam volna benn, ha 1/2-nél Bosa jön, tehát olyan szempontból is előnyösebbnek bizonyult Williams kiválasztása, hogy így egy-egy DT és EDGE érkezett, nem pedig ketten az utóbbi posztra, ahol már egyébként is elég nagy a torlódás a rosteren.
IRL: 3/14. Patriots - Belichick megint röhöghet a markába, hogy milyen játékos hullott az ölébe a harmadik kör közepén. Számomra ez gyakorlatilag best-case scenario, egyrészt mivel jó szervezetbe és jó edzők kezei alá került, másrészt ha egy alapból ilyen mentalitású játékos még extra motivációt kap azzal, hogy két teljes körön keresztül ignorálja őt a teljes liga... A szerepét illetően túl sok konkrétum nem hangzott el a sajtótájékoztatón, de miután egyetemen sem klasszikus EDGE volt, és a Patriotsról van szó, nekem óhatatlanul a Rob Ninkovich-féle feladatkör ugrik be elsőre. Aztán majd meglátjuk. Annyi biztos, hogy Michael Bennett mellett nincs igazán veretes edge rushere a Patsnek, őt pedig passing downokon amúgy is nyilván inkább belül akarják használni, illetve a linebacker-rotációba sem lehetetlen beférkőzni, így a komplex skill settel és NFL-kész játékkal bíró Winovich számára már újoncként is egyenes út vezet a jelentős játékidőhöz.

3/17. Sean Bunting, CB (Central Michigan) - No. 28 overall prospect
Prototípus méretekkel megáldott, nagyon atletikus, jó ösztönökkel rendelkező, a route-okat jól olvasó, man coverage-ben levakarhatatlan corner. Egyáltalán nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz számára az átállás a MAC-ről az NFL-re, nem várok tőle csodát újonc évében, de szerintem az idei CB class tagjai közül Greedy Williams mellett/mögött benne van a legnagyobb upside. Corner fronton mindenképpen szerettem volna erősíteni; az által, hogy a harmadik kör közepén behúztam a poszt általam másodikként rangsorolt játékosát, maximálisan sikerült ennek eleget tenni. És ezzel még nem is volt vége…
IRL: 2/7. Buccaneers - Örülök, hogy Bowles révén olyan edzőhöz került, aki ért a defensive backekhez, és akár a draftpozícióból, akár a csapaton belüli konkurenciából, akár a sajtótájékoztatón elhangzottakból indulok ki, gyakorlatilag borítékolható, hogy már újoncként kezdő lesz és élesben edződhet.

5/3. Corey Ballentine, CB (Washburn) - No. 47 overall prospect
Érkezett ugyanis még egy corner, kvázi BPA alapon, miután a még elérhető prospectek közül egyetlen játékos előzte őt, aki viszont a CBS boardján nem szerepelt, ezért aztán úgy voltam vele, őt még hagyhatom, valószínűleg később is lehetőségem lesz behúzni (spoiler: végül nálam kötött ki). A tavalyi év legjobb small-school védőjének megválasztott Ballentine hasonló erényekkel bír, mint Bunting (az ideális fizikum és a kiemelkedő atletikusság nála is adott, ő is igazi man-to-man CB), azt is mondhatnám, hogy az ő “light” változata. Az ő esetében persze még inkább igaz az, hogy hosszútávon megtérülő befektetés lehet.
IRL: 6/7. Giants - Ahhoz, hogy egy small-school prospect igazán komoly figyelmet kapjon az NFL-csapatoktól, ki kell tűnnie a tömegből a Senior Bowlon, ahol a korábbiaknál jóval veretesebb ellenfelekkel néz szembe. Ballentine esetében ez nem történt meg, így nem meglepő, hogy csak itt kelt el. Önmagában ez még nem baj; az már sokkal inkább, hogy olyan helyre került, ahol nagyon telített a CB poszt (Janoris Jenkins, Sam Beal, DeAndre Baker, Julian Love). Olyan szempontból nem tragédia, hogy project jellegű játékos, csapattól függetlenül nem első évében kell nagyot alkotnia, de lehet nem bánnám, ha a végső keretszűkítés után majd másfelé keveredne.

5/13. Bobby Okereke, LB (Stanford) - No. 77 overall prospect
A CBS által ignorált top 50-es jelöltem továbbra is várhatott, sőt több olyan, általam a 77. helynél magasabban rangsorolt játékos is elérhető volt még, akit a CBS lényegesen alacsonyabban jegyzett, mint én, tehát viszonylag nyugodtan engedhettem még őket csúszni. Így inkább behúztam azt az illetőt, akit az idei gyenge off-ball linebacker class legígéretesebb középső körös project játékosának tartok. Okereke a modern futball által megkövetelt igazi sideline-to-sideline LB, ráadásul nem csak a játékával tűnik ki a tömegből, hanem igazi vezérnek is tartják.
IRL: 3/26. Colts - Manapság ha kiemelkedő atlétaként és kiemelkedő vezérként jössz a draftra, már nézhetsz is magadnak lakást Indianapolisban. 😊 Chris Ballard GM a kinevezése óta folyamatosan azt szajkózza, hogy nekik jó játékosok, jó karakterek és jó atléták kellenek. Okereke saját maga nyilatkozta, hogy mindenekelőtt MLB-ként számol vele a Colts stábja. A poszt jelenlegi (eddigi) alapembere, Anthony Walker a Ballard által támasztott követelmények közül az első kettőnek többé-kevésbé eleget tesz, a harmadiknak azonban nem. Mindezek után elég világos, hogy Okereke-t azzal a szándékkal draftolták, hogy hosszútávon kezdő Mike legyen. Passz szituációkban, nickel defense-ben akár már újoncként simán átveheti Walker helyét, és ideális esetben csak idő kérdése, hogy mikor lesz belőle three-down linebacker.

6/4. Mike Edwards, S (Kentucky) - No. 92 overall prospect
Annak ellenére, hogy nem vagyok híve a needre húzásnak a hátsó körökben, két egyértelműen BPA alapú pick után most ezt is figyelembe kellett vennem, Andre Hal váratlan visszavonulásával ugyanis kisebb hiány állt be safety poszton, és nem szerettem volna csak az FA-maradékra és a végső keretszűkítés során “leselejtezett” játékosokra hagyatkozni a helyzet rendezésénél. Így esett Edwardsra a választásom, aki ennél a picknél az utolsó olyan elérhető safety volt, akiben komolyabb potenciált látok. Ennél szerintem lényegesen többet ér, mégsem csodálkoznék, ha IRL ennél is később draftolnák, mivel mért eredmények terén csak minimális infó áll a csapatok rendelkezésére, miután a combine idején sérülésből lábadozott, és a pro day-e is idő előtt véget ért ugyancsak sérülés miatt. A meccsfelvételei viszont meggyőzőek, és nem is tűnt úgy, hogy gond lenne az atletikusságával. Egyértelműen a futás elleni védekezés a játékának az erősebbik oldala, de nem egy egydimenziós box safety-ről beszélünk, hanem egy coverben is helytállni képes, komplex skill settel rendelkező játékosról. Center fielderként persze nem küldeném pályára, de szerintem minőségi cover 2 safety lehet belőle.
IRL: 3/36. Buccaneers - Bowles szeret variálni a DB-kkel, és Edwards elég sokoldalú ahhoz, hogy slotban vagy akár dime linebackerként is kipróbálják, de Licht szerint - és bízom benne, hogy tényleg így van - egyértelműen safety-nek draftolták. Tampában finoman szólva sem túl acélos a felhozatal a poszton, ráadásul Edwardsnak az is kedvez, hogy ezeket a szürke, középszerű játékosokat még ugyebár az előző edzői stáb regnálása idején hozták, nem pedig úgymond a jelenlegi brigád emberei. Jó esélyt látok rá, hogy már újoncként alapemberré válik.

6/19. Travis Homer, RB (Miami-Fl.) - No. 68 overall prospect
Fogytak az RB-k szép számmal, és ő nem is volt annyira hátul a CBS rangsorában, így tovább már nem akartam engedni. Sohasem használták igazi feature backként a Canesnél, de jelentős terhelést kapott sophomore és junior szezonjában is (163, illetve 164 carry), és meg is birkózott vele, eredményesen és hatékonyan játszott, 6 yard/carry körüli átlaggal futott mindkét idényben. Passzjátékban mind elkapások, mind pass protection terén bizonyított már, és remek atlétikai mutatókat produkált. Szerintem nagyon jó committee back válhat belőle, és az all-down skill setjének köszönhetően ennél még többre is lehet hivatott.
IRL: 6/32. Seahawks - Az még nem zavar, hogy nála jóval kevésbé tehetséges és kisebb upside-dal bíró RB-ket is elvittek korábban, az viszont már igen, hogy messze nem ideális szituációba került. Prosise-t és McKissic-et megelőzve már korán relatíve jelentős szerephez juthat passing down backként, de szerintem ennél többet is ki lehetne belőle hozni, csakhogy egy Carson-Penny tandem állja az útját.

6/26. John Cominsky, DE (Charleston) - No. 99 overall prospect
Megint egy kicsivel lejjebb mentem a boardon, és gondolván arra, hogy jövőre több belső védőfalemberem szerződése is lejár, a tavalyi kettő után húztam egy újabb project defensive linemant. Cominsky egy aránylag nyers small-school prospect, aki ellenben valódi athletic freak. Ahogy említettem, hosszútávú projekt, nem első évében kell tőle nagy dolgokat várni, még akár az is előfordulhat, hogy teljes újonc szezonját PS-ben tölti (bár aki behúzza, jobban teszi, ha nem kockáztatja meg, hogy más csapat esetleg elviszi onnan), második-harmadik NFL-szezonjára válhat majd igazi alapemberré.
IRL: 4/33. Falcons - Inkább 3-4 DE-ként tudtam volna elképzelni, itt viszont base end - interior rusher hibrid lesz, és nyilván utóbbi szerepkörben lehet majd a legnagyobb hozzáadott értéke. Nem mostanában, hanem majd egy-két év múlva, de szerencsére jó edzők kezei alatt pallérozódhat.

6/35. Alexander Mattison, RB (Boise State) - No. 71 overall prospect
Ugyanazt gondolom róla, mint Homerről: all-down skill settel rendelkező RB, akiből nagyon hamar sokat használt második számú futó vagy committee back lehet. A potenciál megvan benne, hogy akár ennél is több legyen, ráadásul Homerrel ellentétben Mattisonnak a fizikuma is abszolút adott a workhorse terheléshez.
IRL: 3/39. Vikings - Reálisan nézve, nehéz lett volna ennél jobb forgatókönyvet elképzelni számára, elvégre egyértelmű második számú RB lesz, a draftpozíció igazolja, hogy Zimmerék is így kalkulálnak vele, ráadásul amennyire “strapabíró” futó Cook, könnyen előfordulhat, hogy Mattisonnak nem csak tehermentesítenie kell majd.

7/2. Alex Barnes, RB (Kansas State) - No. 45 overall prospect
Újabb sleeper RB, ezúttal egy top 50-es játékos a hetedik körben. Azt mondjuk kizártnak tartom, hogy IRL ennyire korán elvigye valaki, és azt el kell ismernem, az én boardomon is sokkal inkább az upside faktornak, semmint a tőle eddig látottaknak köszönhetően került ennyire előkelő pozícióba. Először a 93%-os SPARQ mutatójával hívta fel magára a figyelmemet, amit viszont alaposan felhúzott az RB-től egészen embertelen 34 bench press. Az atlétikai mutatói önmagukban nem voltak igazán kiemelkedőek, de ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy 226 fontos illetőről van szó, akkor már nagyon is azok. Utána belenéztem a meccsfelvételeibe, és tetszett, amit láttam. Robbanékonyság terén kicsivel több kellene tőle, de ebből a súlyból még bőven adhat le, amivel ez is kiküszöbölhető. Tavaly egyébként 1500+ scrimmage yardot hozott össze, ami még a Big 12-ben is megsüvegelendő teljesítmény; nem csak egy sima workout warriorról beszélünk tehát. Szerintem nagy lehetőségek rejlenek benne.
IRL: UDFA, Titans - Házat, autót, pénzt, mindent fel mertem volna rá tenni, hogy körökkel később megy ki annál, mint ahova én helyeztem a boardomon, bár nem gondoltam volna, hogy még egy késői draftjogot se ér meg senkinek. Mondjuk meglepve se vagyok, hozzászoktam már, hogy upside pickek helyett szívesebben nyúlnak ST-plafonnal bíró prospectekhez a csapatok. Barnesban legalább van érdemi potenciál, bár - igaz nem tudom, milyen UDFA ajánlatai voltak még - kezdésnek nem hozta a legokosabb döntést azzal, hogy Derrick Henry és Dion Lewis mögé szerződött.

7/8. - Terry Godwin, WR (Georgia) - No. 111 overall prospect
Egy legalább átlagos mélységű draft classban Godwin kaliberű játékosok nálam már inkább csak az UDFA börzén jöhetnek szóba. Az idei draft class mélysége viszont még csak átlagosnak sem mondható... Jó esélyt látok arra egyébként, hogy IRL még draft picket se áldoz rá senki - nincs mögötte komoly college production, az atletikussága az átlagos szintet sem üti meg, és nincs számottevő ST-értéke. Ugyanakkor nem is vészesen gyenge atléta, biztoskezű játékos, és kimondottan jó route-futó. Ezekre szerintem lehet építeni, még ha túl nagy upside-dal nem is bír; én látom benne a potenciált, hogy a megfelelő rendszerben korrekt slot receiver válhat belőle.
IRL: 7/23. Panthers - Mindent figyelembe véve teljesen korrekt forgatókönyv, mert az, hogy nincs ST-értéke és mégis picket áldoztak rá, egyértelműen azt mutatja, hogy látnak benne fantáziát elkapóként, és a Panthers WR-állománya nem is annyira acélos, hogy idővel ne tudja magát beverekedni a rotációba.

7/13. - Sione Takitaki, LB (BYU) - No. 109 overall prospect
Játékstílusával sokak kedvencévé vált, csodálkoztam is, hogy nálunk eddig csúszott. Én annyira nem vagyok tőle elájulva, de ennél a picknél ő volt a boardom legmagasabban rangsorolt játékosa, így behúztam. A boom-or-bust prospect iskolapéldája, szerintem belőle vagy ST-only játékos, vagy three-down linebacker lesz. Előbbinek nagyobb a valószínűsége, de nála legalább látok esélyt a másik végletre is. Mert aztán…
IRL: 3/17. Browns - Clevelandben ezek szerint pont fordítva gondolják, és ők sokkal inkább potenciális alapembert látnak benne, mint karrier special teamert. LB fronton jelenleg nem áll rosszul a Browns, meg például annak ellenére, hogy Mack Wilson tényleg gyakorlatilag csak Alabama linebacker mivoltának köszönhette a média hype-ot és nem véletlenül csúszott az 5. körig, még mindig NFL-készebb játékos, mint Takitaki, így neki még egy darabig több hasznát veszik, mint a mormonnak. De ez a harmadik körös kiválasztás lényegében garanciát jelent arra, hogy megkapja az esélyt, hogy idővel kezdőbe verekedje magát.

7/22. - Mitch Wishnowsky, P (Utah) - No. 165 overall prospect
Godwinnál és Takitakinál is húztam kicsit a számat, de ők még úgy-ahogy elmentek, ennél a picknél viszont már olyannyira nem találtam senkit, akiben különösebb fantáziát látnék, hogy inkább úgy voltam vele, bármennyire is vonakodom alapvetően a special teamerek draftolásától a kiszámíthatatlanságuk miatt, akkor már inkább elviszem a class legjobbnak tartott punterét, akit még csak nem is a PS-ben kell eltárolnom, hanem elviekben azonnali upgrade-et jelent a rosteremnek. Mondjuk a kiszámíthatatlanságra ironikus módon pont jó (negatív) példa Wishnowsky közvetlen Utah-os elődje, Tom Hackett, aki kétszeres Ray Guy Award győztes létére semmit nem tudott letenni az asztalra az NFL-ben, de ettől függetlenül kibe vesse az ember a hitét, ha nem egy egész egyetemi pályafutása alatt klasszis teljesítményt nyújtó játékosba.
IRL: 4/8. 49ers - Punters are 4th rounders, too! A Gene Smith-féle Jaguars legendás 3. körös Bryan Anger pickjét leszámítva az évtized legmagasabban draftolt puntere, ezek után pláne kíváncsian várom, mire viszi az NFL-ben.
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 561 — Jedi Master
WAS Redskins Draft értékelő

1/7: Devin White, LB - 1/5 (TB)
Sokat nem kell hozzáfűzni, papírforma és egy állat lesz...remélem 😀

1/22: Byron Murphy, CB - 2/1 (ARI)
A class legjobb CB-je picit csúszott, de ekkora DL run mellett ez benne volt. Első naptól kezdő lehet, bízom benne, hogy kihasználják az erősségeit.

2/32: Michael Jordan, OG/C - 4/34 (CIN)
Alapból 3. körre jósoltam, így tudtam, hogy reach, de nagyon kellett az OL pick még 4/17 előtt, így ráböktem. Addig tuti elvitte volna más. Ez a 2 kör azért zavar IRLhez képest, de a Bengalsba nagyon kellett az OL, így talán csereként sokat fent lesz. OL emberekből amúgy sem azonnal lesz valaki.

4/17: Marvell Tell, S - 5/6 (IND)
Teljesen jó, 5.körre taksáltam, de ő célpont volt, így kivittem. A gond vele az,hogy a Coltsban lehet nem lesz elég lehetősége. De legyen király, ahogy várom, és akkor nyáron kiharcolja a helyét.

5/16: Ben Powers, OG - 4/21 (BAL)
Egy kis steal, sokat ez se jelent, hasonló a dolog, mint Jordannel. Legyen ügyes csereként, aztán meglátjuk.

6/15: Demarcus Christmas, DT - 6/37 (SEA)
Teljesen értéken elvitt ember ő is, lásson pályát.

7/14: Penny Hart, WR - UDFA
Őt azért vártam, hogy elviszik, de majd lesz belőle UDFA meglepetés 😀 Persze benne volt ez is, majd meglátjuk...

Összességében egy elég telibe talált draft lett IRL-hez képest Jordant kivéve, de úgyis White és Murphy fogja meg határozni a dolgokat.
Így most ez egy átlagos B, elégedett vagyok.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
vassadi Pittsburgh Steelers Alabama Crimson Tide 15 543
HOUSTON TEXANS DRAFT CLASS 2019

1/2. Quinnen Williams, DT (Alabama) - No. 1 overall prospect
Esélyem adódott korrekt áron felmenni 1/22-ről 1/2-re, és éltem is a lehetőséggel, gondolván egyrészt, hogy hozzáadott érték szempontjából többet ér majd nekem egy igazi blue-chip prospect, mint azok a játékosok, akiket az érte kiadott draftjogokkal húzhatnék, másrészt azért sem sajnáltam áldozni a feltrade-re, mert bízom abban, hogy a sok idei és tavalyi pickemmel jó játékosokat húztam, és ahogy folyamatosan érnek be, úgy egy részük eladásával pótolni is tudom majd a csere keretében elpasszolt jövő évi és azutáni pickeket. Az nagyon hamar egyértelművé vált, hogy Bosa és Williams az idei class két messze legjobb játékosa, nekem pedig pont a front sevenben kellett leginkább az erősítés, ezért sem volt bennem kétség afelől, hogy már hetekkel a draft előtt is be lehet vállalni egy ilyen trade-et. Miután Murray lett az 1/1, még választhattam is kettejük közül, és mivel nálam - még ha csak hangyányival is, de - Williams volt előrébb, így értelemszerűen őt húztam be. Nem az Alabama-drukker beszél belőlem, szerintem nem lehet azzal megvádolni, hogy szokásom túlértékelni / túlhype-olni a Bama-játékosokat, de aki Quinnen játékát nézve nem a közeljövő egyik legjobb defensive linemanjét látja, annak tudom javasolni, hogy törölje meg a szemüvegét, vagy vegyen egyet.

2/21. Chase Winovich, EDGE (Michigan) - No. 20 overall prospect
Akárcsak tavaly, ezúttal is sikerült a boardom 20. helyezettjét elvinnem a második kör vége felé, ugyanúgy egy olyan játékos személyében, akit a draft média jóval hátrébb rangsorol, mint én. Sőt, szerintem Darius Leonard és Winovich esetében is ugyanaz az általános alulértékelés oka: nagyon erős volt az élmezőny tavaly az off-ball LB classban, idén pedig EDGE fronton, és rájuk már kevesebb figyelem hárult, mint a konszenzusosan elitbe sorolt prospectekre, gyakorlatilag “elvesztek a tömegben”. Leonardnál még úgy-ahogy érthető, elvégre small-school prospectről beszélünk (bár egy ilyen játékosnak azért egy magára valamit is adó draft szakértő utánanéz, és akkor látnia kell, hogy “hoppá, ez a fazon tanárian játszik”...), de a Michiganről érkező Winovich esetében azért már finoman szólva is vicces. Pedig minden ott van szem előtt: elit game tape, elit atlétikai mutatók, páratlan mentalitás - mi kell még? Winovich-ot itt akkor se hagytam volna benn, ha 1/2-nél Bosa jön, tehát olyan szempontból is előnyösebbnek bizonyult Williams kiválasztása, hogy így egy-egy DT és EDGE érkezett, nem pedig ketten az utóbbi posztra, ahol már egyébként is elég nagy a torlódás a rosteren.

3/17. Sean Bunting, CB (Central Michigan) - No. 28 overall prospect
Prototípus méretekkel megáldott, nagyon atletikus, jó ösztönökkel rendelkező, a route-okat jól olvasó, man coverage-ben levakarhatatlan corner. Egyáltalán nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz számára az átállás a MAC-ről az NFL-re, nem várok tőle csodát újonc évében, de szerintem az idei CB class tagjai közül Greedy Williams mellett/mögött benne van a legnagyobb upside. Corner fronton mindenképpen szerettem volna erősíteni; az által, hogy a harmadik kör közepén behúztam a poszt általam másodikként rangsorolt játékosát, maximálisan sikerült ennek eleget tenni. És ezzel még nem is volt vége...

5/3. Corey Ballentine, CB (Washburn) - No. 47 overall prospect
Érkezett ugyanis még egy corner, kvázi BPA alapon, miután a még elérhető prospectek közül egyetlen játékos előzte őt, aki viszont a CBS boardján nem szerepelt, ezért aztán úgy voltam vele, őt még hagyhatom, valószínűleg később is lehetőségem lesz behúzni (spoiler: végül nálam kötött ki). A tavalyi év legjobb small-school védőjének megválasztott Ballentine hasonló erényekkel bír, mint Bunting (az ideális fizikum és a kiemelkedő atletikusság nála is adott, ő is igazi man-to-man CB), azt is mondhatnám, hogy az ő “light” változata. Az ő esetében persze még inkább igaz az, hogy hosszútávon megtérülő befektetés lehet.

5/13. Bobby Okereke, LB (Stanford) - No. 77 overall prospect
A CBS által ignorált top 50-es jelöltem továbbra is várhatott, sőt több olyan, általam a 77. helynél magasabban rangsorolt játékos is elérhető volt még, akit a CBS lényegesen alacsonyabban jegyzett, mint én, tehát viszonylag nyugodtan engedhettem még őket csúszni. Így inkább behúztam azt az illetőt, akit az idei gyenge off-ball linebacker class legígéretesebb középső körös project játékosának tartok. Okereke a modern futball által megkövetelt igazi sideline-to-sideline LB, ráadásul nem csak a játékával tűnik ki a tömegből, hanem igazi vezérnek is tartják.

6/4. Mike Edwards, S (Kentucky) - No. 92 overall prospect
Annak ellenére, hogy nem vagyok híve a needre húzásnak a hátsó körökben, két egyértelműen BPA alapú pick után most ezt is figyelembe kellett vennem, Andre Hal váratlan visszavonulásával ugyanis kisebb hiány állt be safety poszton, és nem szerettem volna csak az FA-maradékra és a végső keretszűkítés során “leselejtezett” játékosokra hagyatkozni a helyzet rendezésénél. Így esett Edwardsra a választásom, aki ennél a picknél az utolsó olyan elérhető safety volt, akiben komolyabb potenciált látok. Ennél szerintem lényegesen többet ér, mégsem csodálkoznék, ha IRL ennél is később draftolnák, mivel mért eredmények terén csak minimális infó áll a csapatok rendelkezésére, miután a combine idején sérülésből lábadozott, és a pro day-e is idő előtt véget ért ugyancsak sérülés miatt. A meccsfelvételei viszont meggyőzőek, és nem is tűnt úgy, hogy gond lenne az atletikusságával. Egyértelműen a futás elleni védekezés a játékának az erősebbik oldala, de nem egy egydimenziós box safety-ről beszélünk, hanem egy coverben is helytállni képes, komplex skill settel rendelkező játékosról. Center fielderként persze nem küldeném pályára, de szerintem minőségi cover 2 safety lehet belőle.

6/19. Travis Homer, RB (Miami-Fl.) - No. 68 overall prospect
Fogytak az RB-k szép számmal, és ő nem is volt annyira hátul a CBS rangsorában, így tovább már nem akartam engedni. Sohasem használták igazi feature backként a Canesnél, de jelentős terhelést kapott sophomore és junior szezonjában is (163, illetve 164 carry), és meg is birkózott vele, eredményesen és hatékonyan játszott, 6 yard/carry körüli átlaggal futott mindkét idényben. Passzjátékban mind elkapások, mind pass protection terén bizonyított már, és remek atlétikai mutatókat produkált. Szerintem nagyon jó committee back válhat belőle, és az all-down skill setjének köszönhetően ennél még többre is lehet hivatott.

6/26. John Cominsky, DE (Charleston) - No. 99 overall prospect
Megint egy kicsivel lejjebb mentem a boardon, és gondolván arra, hogy jövőre több belső védőfalemberem szerződése is lejár, a tavalyi kettő után húztam egy újabb project defensive linemant. Cominsky egy aránylag nyers small-school prospect, aki ellenben valódi athletic freak. Ahogy említettem, hosszútávú projekt, nem első évében kell tőle nagy dolgokat várni, még akár az is előfordulhat, hogy teljes újonc szezonját PS-ben tölti (bár aki behúzza, jobban teszi, ha nem kockáztatja meg, hogy más csapat esetleg elviszi onnan), második-harmadik NFL-szezonjára válhat majd igazi alapemberré.

6/35. Alexander Mattison, RB (Boise State) - No. 71 overall prospect
Ugyanazt gondolom róla, mint Homerről: all-down skill settel rendelkező RB, akiből nagyon hamar sokat használt második számú futó vagy committee back lehet. A potenciál megvan benne, hogy akár ennél is több legyen, ráadásul Homerrel ellentétben Mattisonnak a fizikuma is abszolút adott a workhorse terheléshez.

7/2. Alex Barnes, RB (Kansas State) - No. 45 overall prospect
Újabb sleeper RB, ezúttal egy top 50-es játékos a hetedik körben. Azt mondjuk kizártnak tartom, hogy IRL ennyire korán elvigye valaki, és azt el kell ismernem, az én boardomon is sokkal inkább az upside faktornak, semmint a tőle eddig látottaknak köszönhetően került ennyire előkelő pozícióba. Először a 93%-os SPARQ mutatójával hívta fel magára a figyelmemet, amit viszont alaposan felhúzott az RB-től egészen embertelen 34 bench press. Az atlétikai mutatói önmagukban nem voltak igazán kiemelkedőek, de ha ahhoz viszonyítunk, hogy egy 226 fontos illetőről van szó, akkor már nagyon is azok. Utána belenéztem a meccsfelvételeibe, és tetszett, amit láttam. Robbanékonyság terén kicsivel több kellene tőle, de ebből a súlyból még bőven adhat le, amivel ez is kiküszöbölhető. Tavaly egyébként 1500+ scrimmage yardot hozott össze, ami még a Big 12-ben is megsüvegelendő teljesítmény; nem csak egy sima workout warriorról beszélünk tehát. Szerintem nagy lehetőségek rejlenek benne.

7/8. - Terry Godwin, WR (Georgia) - No. 111 overall prospect
Egy legalább átlagos mélységű draft classban Godwin kaliberű játékosok nálam már inkább csak az UDFA börzén jöhetnek szóba. Az idei draft class mélysége viszont még csak átlagosnak sem mondható... Jó esélyt látok arra egyébként, hogy IRL még draft picket se áldoz rá senki - nincs mögötte komoly college production, az atletikussága az átlagos szintet sem üti meg, és nincs számottevő ST-értéke. Ugyanakkor nem is vészesen gyenge atléta, biztoskezű játékos, és kimondottan jó route-futó. Ezekre szerintem lehet építeni, még ha túl nagy upside-dal nem is bír; én látom benne a potenciált, hogy a megfelelő rendszerben korrekt slot receiver válhat belőle.

7/13. - Sione Takitaki, LB (BYU) - No. 109 overall prospect
Játékstílusával sokak kedvencévé vált, csodálkoztam is, hogy nálunk eddig csúszott. Én annyira nem vagyok tőle elájulva, de ennél a picknél ő volt a boardom legmagasabban rangsorolt játékosa, így behúztam. A boom-or-bust prospect iskolapéldája, szerintem belőle vagy ST-only játékos, vagy three-down linebacker lesz. Előbbinek nagyobb a valószínűsége, de nála legalább látok esélyt a másik végletre is. Mert aztán...

7/22. - Mitch Wishnowsky, P (Utah) - No. 165 overall prospect
Godwinnál és Takitakinál is húztam kicsit a számat, de ők még úgy-ahogy elmentek, ennél a picknél viszont már olyannyira nem találtam senkit, akiben különösebb fantáziát látnék, hogy inkább úgy voltam vele, bármennyire is vonakodom alapvetően a special teamerek draftolásától a kiszámíthatatlanságuk miatt, akkor már inkább elviszem a class legjobbnak tartott punterét, akit még csak nem is a PS-ben kell eltárolnom, hanem elviekben azonnali upgrade-et jelent a rosteremnek. Mondjuk a kiszámíthatatlanságra ironikus módon pont jó (negatív) példa Wishnowsky közvetlen Utah-os elődje, Tom Hackett, aki kétszeres Ray Guy Award győztes létére semmit nem tudott letenni az asztalra az NFL-ben, de ettől függetlenül kibe vesse az ember a hitét, ha nem egy egész egyetemi pályafutása alatt klasszis teljesítményt nyújtó játékosba.
több mint 4 éve
kristóf17 Indianapolis Colts 3 402 — Colts fan
Chiefs draft

1/6 ->1/20: Arthur James Brown - WR
(Csere Cardinals-szal, érkezett: Mike Gesicki - TE + 2020/3 + 2020/6 + 1/20)

Nyílt titok volt, hogy nincs szükségem egy ilyen korai pickre. Okfejtésem a következő volt.
1: A draft előtt én voltam Dagobert bácsi szöges ellentéte a magam kis 5 milliócskájával (1/6 átlagfizetése ezt üti) és a 10 darab draft pickjével. Meg ugye nyilván nem azért volt ilyen kevés a számlán, mert mind az 53 játékosom megvolt amikor a rosterre néztem. (Mindig csak a pénz...)
2: Nem volt olyan játékos, akit be szerettem volna illeszteni a csapatomba a TOP tehetségeknek kikiáltott srácok közül. Ha Bosa csúszott volna tovább, talán Őt elviszem, de még akkor is megvártam volna a beérkező ajánlatokat, (tuti lett volna pár) mert nem a DL-t/pass-rush-t szerettem volna erősíteni. Ennek oka, hogy tavaly volt egy majdnem elit védelmem -> 1/6. Úgyhogy másfelé szeretnék elindulni egy picit. Hockenson, White, Oliver, mind nagyszerű játékosok lesznek valószínűleg, de nem ezekre a posztokra vártam főleg az impactot idén.
Mégis összejött egy Gesicki, (tavaly is szerettem volna második körben) akivel most már azt mondom tök jól néz ki a TE sorom is, és még mindig volt egy első kör közepi húzásom, amivel operálhattam.
A kedvenc játékosom az idei draftról Dillard sajnos meglepően korán kelt el, pedig nagyon-nagyon megtetszett a fiatalember játéka. Tehát maradt az összetett kéz, meg a kekszrágcsálás fél 9-kor, hogy az első WR ne Brown legyen, mert volt egy olyan érzésem, hogy 20 előtt egyet valaki elvisz. Szerencsére egyetemi csapattársát hamarabb kivették, így maradt nekem a slotban és szélen is játszatható kiváló route runner hírében álló srác. Igen olcsón adtam az 1/6-ot, de a többi GM hibája, hogy nem szeretett volna ebből hasznot húzni. Én tökéletesnek érzem azt, ahogyan ebből kijöttem. (Ehhez persze kell, hogy Brown beváltsa a reményeket.)

2/5: Chauncey Gardner-Johnson - S
Úgy hiszem, hogy Simmons párjának tökéletes lesz, ha sikerül ugyanilyen sokrétű játékosnak megmaradnia. Elsődleges célpontom volt a safety-k között. Nem egy csak labdazsonglőr srácra volt szükségem, Lattimore, Hayward, Poole és Dennard pont elég jók abban. Mérhetetlen boldog voltam ezzel a két pickemmel. Két kezdő poszt a három hiányzóból így be is lett tömve.

3/8: Tytus Howard - OT
Dillard megszerzésének kudarcba fulladása után úgy voltam vele, hogy ha nagyon csúszik valaki, akkor 2/5-ön berántom. Ez nem történt meg, Little pedig körülbelül pont helyén kelt el, esélytelen volt, hogy 3/8-ig eljut. Már majdnem elkezdtem bepötyögni, hogy felcserélnék, amikor druszám elvitte. Ezután igazából már csak Howard és McGary maradtak, akiket kinéztem magamnak, de hozzám Howard jutott el egyedül, mindamellett, hogy azt hiszem alapból is őrá esett volna a választás, mert védett vak oldalt is már egyetemen. Saját megállapítás szerint tanulatlan, nem őserő, pakolni kell rá izmot alulra, felülre, de a lényeg, hogy sebességét ne veszítse el, agilitásán pedig javítson. Remélem egy jó OL edzővel rendelkező csapathoz kerül, nem egy Cable alá. Akkor szerintem korrekt, két év múlva már kezdő játékost húztam.

4/7: Jakobi Meyers - WR
4/19: T.J. Edwards - LB
4/20: Dillon Mitchell - WR
5/21: Karan Higdon - RB
5/35: Malik Gant - SS
6/5: Malik Reed - EDGE
6/36: Ryan Pope - OT


Hát, eddig is, de innentől aztán tényleg szinte csak a filmekre hagyatkoztam és nem a média hype-ra, vagy bármire. Olvasgattam elemzéseket, de legfőképpen néztem az elérhető kis videókat, hogy hátha sikerül idén is egy-egy késői gyöngyszemre találni. Nyilván mázli faktor elég nagy, mert nem követem az egyetemi futballt, így minimális ismeretségi alappal rendelkezek.

A két elkapónál megtetszett, hogy szerintem egészen intelligensen mozognak a pályán, jól futják az útvonalaikat (persze lehet csak jó videókat raknak fel, rosszat nem, de hát ez van 😊)

Edwards-nál a helyezkedése tetszett, míg Reed iszonyatos sebességgel és agilitással van megáldva. Hátha valamelyik csapat megfelelő izomtömeg felvitele mellett lát benne rációt és ezt NFL szinten is tudja kamatoztatni.

Higdon-t a Senior Bowlon néztem ki magamnak. Nem ismertem, csak szimplán jól mozgott, aztán felírtam a nevét és hónapok múltán rákerestem, hogy mégis hova várják. 2-3. kört tippeltem volna max. Hát látszik, hogy nem egy szakértői szemmel rendelkezek, de így legalább elérhető volt még itt.

Gant egy igazi run stopper gyerek, parádés sebességgel és helyezkedéssel. Nem hinném, hogy zónázós rendszerben bármi keresnivalója lenne, de emberezésben és futás ellen szerintem kiváló rotációs játékos lesz. Ne tévedjek.

Pope pedig a legnagyobb talány. Volt pár srác az utolsó pickemre, de úgy voltam vele, hogy pápánkat talán más is elvinné, többiek pedig maradnak majd UDFA-ra. Így is lett. Róla gyakorlatilag semmit nem tudok a posztján és pár adaton kívül.

Úgy érzem a lyukakat betömtem. De ez úgyis a szezonban derül ki. Egyik picket sem érzem reach-nek, talán picit Howard, de nem tudom olyannyira megállapítani. Várom az élő draftot és az UDFA-t. A roster majdnem teljes, de még jelentkezek egy végső DC elemzéssel UDFA után úgyis.

Szerkesztette: kristóf17
több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 561 — Jedi Master
WAS Redskins Draft értékelő

1/7: Devin White, LB
Brutál jó a csóka, egyedül a poszt értékét nem tartom ennyire és ettől tartok. Sokat gondolkoztam Ed Oliveren is, mert tuti volt, hogy ők ketten megmaradnak 1/7-en, de elég jól megvagyok DT poszton, így inkább Whiteot vittem, mert Robertsnek jövőre lejár a szerződése. Amolyan BPA volt, de igazából mindig is White volt a fő célpont.

1/22: Byron Murphy, CB
Alig hittem, hogy lecsúszott nekem 😊 A class legjobb CB-je, és sokkal jobb a hozzáállása, mint a többi 1. körbe vártnak. Nekem nincs bajon a magasságával sem, sosem volt, ha valaki jó és bizonyítja is. Így ráadásul van 3 nagyon fiatal és egész jó kezdő cornerem, ez asszem ritkaság.
Amúgy itt meg Cody Forddal szemezgettem, ő volt a célpont is, mert szinte semmi csere OL emberem nem volt, de nagyon megörültem Murphynek 😀 Fordot meg azonnal el is vitte Empty utánam...gondolom neki meg ő örült 😀

2/32: Michael Jordan, OG/C
Korábban vittem volna Fordot, feljöttem volna Lindströmért, de bőven lecsúsztam róla, és már így is muszáj volt mélyíteni az OL-t. Jordan szépen arrébb tudja tenni a védőket, játszott C-t is, szóval amolyan értéken jött ember, aki kezdőbe verekedheti magát. Bár elég zsír az OL nálam, de kellett a mélység.

4/17: Marvell Tell, S
Tőle sokat várok...pár éve befürödtem a középső körös S Jeremy Cash-el (CAR fanok ismerhetik sajnos), remélem most nem fogok. Combine-on remekelt, ő lehet az egyik fekete ló a középső körökből.

5/16: Ben Powers, OG
6/15: Demarcus Christmas, DT
7/14: Penny Hart, WR
Legyen belőlük valami, oszt jónapot. 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 15 783 — Once you play God, you're gonna crumble one by one...
Én nem vagyok a year on year összehasonlításnak nagy rajongója, inkább csak draftról...

2/13 Dalton Risner, OT

2/22-m és 2/25-öm volt, előbbit még draft előtt elboltoltam, a másikkal pedig fel akartam ugrani 2/10 környékére, mert úgy tippeltem hogy TOP 40 után lesz nagy szakadás... két posztot akartam főleg erősíteni, OL (mindenhol) és IDL.
Titkon reménykedtem hogy mondjuk lecsúszik a Tillery/Simmons duóból az egyik (Lawrence-ért nem akartam feltradelni feltétlen), a másik terv az volt h Lindstrom/Mccoy/Risner trióból egyet (reménykedtem Deiter ott lesz még 3. végén...), főleg középsőben hittem, de meglepő módon ő is hamar kiment 2/9-en, így ott izgulni kellett egy picit, viszont szerencsére Risner bennmaradt. (Nem hiszem hogy 2/25-ig lejött volna.)
Megette Sweat-et, és szerintem neki ereje és technikája is bőven van, de lehet hogy bemozgatják guardnak... meglátjuk. Most úgyse kell hogy kezdjen, és bárhova elfér backupként.

4/2 Max Scharping, OT

Kiment Khalen Saunders, Deiter, Sternberger és Cajuste is, így nem igazán maradt olyan ember aki nagyon tetszett (McGovern-ben pont nem hiszek annyira), így a 3/25-ről mehettem lejjebb. Ezért a pickért vérre menő küzdelem ment empty és somos közt, és empty olyan ajánlatot adott, amit nem tudtam visszautasítani, ráadásul jól kiszúrt somossal is, úgyhogy tökéletes trade volt 😀
De 4/2-n még mindig az volt a helyzet hogy a maradék DL/S poszton senki se tetszett igazán (S-nél volt egy késői tervem, DL poszton Wrenért/Wise-ért nem akartam reachelni, TE-knél dettó), így maradt az OL duplázás... Scharping zseniális volt Burns ellen, 53 start, utolsó 3 évben 1 engedett sack.. ezek általában erős/jó indikátorok, így reménykedek hogy a small school miatt alulértékelik.

4/36 Kahale Warring, TE
Mint írtam feljebb, nem nagyon volt ember aki tetszett, így 3/36-ról is lejjebb jöttem egy kört, hogy kapjak némi DL erősítést (még ha csak 1 évre is jön Onyemata...)
A maradékból az egyetlen célpont aki kiment az Wren volt, de Onyemata miatt ez nem volt tragédia... és azt tippeltem h inkább Wise marad bent még egy körig, mint a maradék TE-k (Knox kiment 4/31-re, így maradt Warring, Moreau és Raymond (utóbbi érdekes módon amúgy bent maradt 5/37-ig) - nálam a maradékból Warring volt a legjobb.
Nyilván projection a srác, de itt már szerintem belefért - a TE posztom továbbra is gyenge, de jobban tetszett mint a maradék OL/DL... meglátjuk mi lesz belőle/hova megy.

5/25 Daniel Wise, DT

Ő nálam nagy steal, 3-4. körre tippeltem. Szerintem nem feltétlenül a számára ideális poziban játszatták egyetemen, ráadásul 1-man wrecking crew volt elég gyakran, úgyhogy bizakodó vagyok... aztán nagyon nagy kérdés nála, hogy milyen csapat viszi/milyen scheme-be megy majd.

7/25 Donnell Greene, OT
Azt hittem Ugo Amadi bent van még (erről lemaradtam), ő meg Greene volt uccsó két jelöltem, és nagy-nagy mázlimra benne maradt Greene egészen a 7. körig - ami nekem nagyon nagy meglepetés volt, dehát éljen a CBS ranking. 😛
Nyilván a sérülés miatt van nála kockázat, de azt leszámítva ő is 3-4. körös prospect nálam, amikor egészséges volt, egy szörnyeteg volt, nagyon durva az ereje... nyilván ilyenkor általában a technika a kérdéses dolog, de remélem legrosszabb esetben bedobják egy road-grading OG-nek, 7. kört simán megért.

Jött még pluszba Onyemata, hamár nem tudtam erősíteni DL-t igazán, de a fő gyenge pontjaimra (TE, OL, DT) sikerült legalább darabszámra draftolni, és mint látszik OL volt a fő fókusz - nyilván egyetlen non-day 3 pickkel sokkal több nem volt benne, de alapvetően elégedett vagyok.

Meglátjuk kit melyik csapat draftol majd, és milyen posztra szánják őket, ez kb az összes falemberemnél érdekes kérdés lehet...

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Gergőke Pittsburgh Steelers Michigan State Spartans 2 619 — Pittsburgh Pirates, Penguins and Chicago Bulls fan!
Egy felemás offseason margójára Indianapolisban.

2018-ban - a Maddennek is jócskán hála - GM létem 3. szezonjában sikerült PO-ba kormányozni a csapatot. Ez meglátásom szerint leginkább a védelem érdeme és a jól teljesítő speciális egység érdeme volt. Idén mindenképp az volt a cél, hogy a védelmet amennyire lehet egyben tartsam illetve megerősítsem ,valamint amennyire lehet az O is erősítésre kerüljön.

QB 2018:
Kirk Cousins, Blaine Gabbert, Tyler O'Connor

QB 2019:
Kirk Cousins, Connor Cook, Clayton Thorson

Itt a kezdő QB kapcsán nem éreztem indokoltnak a váltást. Cousinst magam részéről kedvelem. Azt gondolom, hogy IRL egy új O koordinátorral és egy jobban összerakott O fallal sokkal többre lehet képes, mint amit tavaly összehozott. A célpontok megvannak.

Viszont a back-up részleg egyértelműen gyengült. Connor Cook kapcsán annyi ami elmondható, hogy volt már pályán az NFL-ben. Clayton Thorson válltotta a Tyler O'Connort a harmadik számú Qb posztján. Clayton a Northwesternről érzekezett,ahol több,mint 10.000 yardot hajingált össze egyetemi évei alatt. Majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle itt is és IRL is. 7/23-ra húztam őt, szóval, hogyha esetleg mégsem lesz belőle semmi sem vesztettem sokat.

RB 2018:
Le'Veon Bell, Curtis Samuel, Josh Robinson

RB 2019:
Peyton Barber, Trenton Cannon, LJ Scott

Le'Veon Bell... nagy kedvenc volt és marad is független a Jetsbe történő távozásától. Az is kétségtelen, hogy a liga legjobb Rb-je volt, azt viszont nem tudom megítélni, hogy egy foci nélküli,de annál több rappeléssel töltött szezon után egy teljesen más OL mögött, új rendszerben hogyan fog szerepelni ,ezért inkább az elcserélése mellett döntöttem. Curtis Samuel visszatér Wr posztra,mig Josh Robinson távozott a csapatattól.
Bell helyére érkezett Peyton Barber,aki nem olyan jó futó amúgy ,mint Bell, de tavaly pontosan 234 kíérlettel volt többje,mint Bellnek és 871 yarddal valamint 5 futott TD-vel , valamint 20 elkapásból majd 100 yarddal és 1 elkapott Td-vel többet produkált nála. Trenton Cannon tavaly UDFA volt nálam és PS-ben töltötte szezont, viszont IRL mind a 16 meccsen pályára lépett a Jetsben 38 futásból 116 yard és 1 TD, valamint 17 elkapásból 144 yard fűződött a nevéhez. Ezért idén megérdemelte a rosterre kerülést nálam és Barber első számú helyettese lesz. Josh Robisnont LJ Scott váltja végül. LJ utolsó egyetemi éve nem úgy sikerült ,ahogy kellett volna, ebben sérülés akadályozta meg. Amikor egy normálisan - értsd. nem Tyler O'Connor által vezett O-ban - játszhatott a Spartansban,akkor jó teljesítményre volt képes. 6 . körben hoztam,ennyit számomra megért ő, ja és így a kötelező MSU pick is meg volt. 😀

FB 2018: -

FB 2019:
Roosevelt Nix

Tavaly senki sem szerepelt ezen a poszton a csapatban. Nix megszerzésével úgy gondolom, hogy egy olyan játékost sikerült szerezni,aki mind a futásnál,mind pedig passzjátéknál hasznosan tudja támogatni a csapatot.

WR 2018:

Pierre Garcon, Danny Amendola, Jakeem Grant,Eli Rogers, Cobi Hamilton

WR 2019:
Curtis Samuel, Robby Anderson. Jakeem Grant, Damion Ratley

Pierre Garcon távolról sem érte meg a 7.000.000 dolláros fizetést ezért tőle megvált a csapat. Amendola IRL 1 TD-t szerzett tavaly, a Dolphins meg is vált tőle. Az, hogy Detroitban mire lesz képes azt nem tudom megjósolni. Curtis Samuel egy jó edzőtáborral akár a Panthers depth chartjának elején is találhatja magát. Minden esetre úgy fest, hogy Riveráék rá jöttek arra, hogy hogyan is kéne őt használni. Gyakorlatilag a pálya bármelyik részére fel lehet állítani. ja és még mindig csak 1.200.000 keres nálam. Amendola helyére érkezett Robby Anderson trade keretében. Tavaly 14 meccsen 50 elkapás, 751 yardért és 6 TD-ért a Jetsben. Jobb,mint Amendola volt IRL. Jakeem Grant tavaly 10 meccsen , tavaly előtt 16 meccsen játszott IRL a Dolphinsban. Tavaly 21 elkapás és 268 yard, valamint 2 TD fűződött a nevéhez. Neki viszont igen fontos szerepe volt IRL is , és itt is a speciális egységben. IRL mind punt,mind kickoff returnből szerzett TD-t,ahogy itt is, ezért úgy döntöttem, hogy lehívom az RFA tenderét,amellyel sikerült is megtartani őt. Eli Rogers és Cobi Hamilton távoztak a csapattól. Eli Rogers egy komoly sérülés után tért vissza a Steelersbe -remélem tovább fog gyógyulni/ javulni 😊- ,míg Cobi Hamilton tavaly pályát is csak akkor látott, ha nézőként kiment egy meccsre kb. Damion Ratley 13 meccsen játszott a Brownsban, ezalatt volt 13 elkapása 144 yardért, szóval "potens" veszély lesz Odell Beckhamre 😀 😀

Na és akkor az egyik legfájóbb poszt:

TE 2018:
Jesse James, Jordan Leggett, Joshia Price

TE 2019:
Jordan Leggett, Isaac Nauta, Joshia Price

Nagyon el vagyok keseredve emiatt. Elengedtem Jesse Jamest,aki ugye IRL is csapatot váltott. Hosszú idő óta volt egy kiszemeltem a drafton ,akit nagyon szerettem volna behúzni, viszont a draft során úgy éreztem ,hogy a 3/18-al jó helyen vagyok ahhoz a kinézett úriembert megszerezzem. Erre két hellyel előttem a @DeSean vezette Packers nem elvitte 😕. Mérhetetlenül csalódott voltam/vagyok. Így a 6.körben érkezett Nauta. Nincs mit szépíteni lyukas maradt a poszt. Jövőre meg kell oldani. Leggett 15 meccsen játszott tavaly a Jetsben 14 elkapás 114 yard 1 TD. Joshia Price pedig pályát sem látott.

OL 2018:
Roderick Johnson, Luke Joeckel, Marcus MArtin, Justin Pugh, Kevin Pamphile, Eric Magnuson, Jordan Mailata. Tyler Johnstone, Donavon Clark, jeremiah Poutasi, Timon Parris.

OL 2019:
Jake Fisher, Mike Remmers, Maurkice Pouncey, Yodny Cajsute, Cordy Glenn Eric Magnusson, Donavon Clark, Jordan Mailata, Timon Parris.

Nem is értem, hogy egy ilyen OL mögöt Kirk kapitány hogyan élhette túl a tavalyi szezont. Az idei offseason egyik legfontosabb feladata az OL helyre rakásának elkezdése volt. Gyakorlatilag sikerült a teljes kezdő OL lecserélni Kirk kapitány előtt. Jake Fisher legalább pályát látott Roderick Johnsonhoz képest. Tavaly 11 meccsen legalább pályára lépett a Buffaloban. Ezen poszton jövőre tovább folyik az építkezés. Mike Remmers érkezett Luke Joeckel helyére. Remmers tavaly mind a 16 meccsen kezdett a Vikingsban, ellentétben Luke Joeckellel,aki a páyát sem látta tavaly. Marcus MaArtin kb két éve nem nézett NFl pálya felé,az ő helyére érkezett Maurkice Pouncey. Nyilván őt nem kell bemutani, meg azt sem , hogy számomra mekkora előre lépés volt az ő megszerzése. Justin Pugh irreálisan sokat keresett nálam, gyenge teljesítményért. Az ő helyére érkezett jelenleg a falba Cajuste az idei 3/18-as választásával. Cajuste LT volt a West Virginián, idén most eggyel beljebb lép a falban LG fog szerepleni. Remélem IRL jó helyre kerül. Jövőre akár visszatérhet egykori egyetemi psoztjára is, ha jól teljesít. Ez azonban szintén nagyban függ attól, hogy kollégája Cordy Glenn mit produkál. Glenn nálam mindenképp előre lépés Pamphilehoz képest. IRL egy átlagos LT-nek mondanám,aki 13 meccsen kezdett tavaly a Bengalsban. Úgy gondolom, hogy az első lépéseket mindenképp sikerült megtenni egy jobb OL felé,ami lássuk be nem volt túl nehéz.

DT 2018:
Kawann Short, Grady Jarrett, Nick Fairley, Daniell McCullers

DT 2019:
Kawann Short, Grady Jarrett, Ricky Jean - Francois, LT Walton

Úgy gondolom a csapat legerősebb egysége. Az egyetlen amivel elégedett vagyok igazából. Jarrett ligaelit. 14 meccs a Falconsban 52 szerelés 6 sack, 3 FF. Short is még bőven a jó DT-k közé tartozik . Tavaly ugyan már visszaesett egy kicsit, de azért még bőven jó megoldás Jarrett párjaként. Ricky Jean Francois szintén jó megoldás lehet back-upnak tavaly 11 meccsen kezdett a Lionsban 30 szerelés 2 sack volt a mérlege. Lt Walton meg a tavaly kevés szerep jutott a Steelersben. Itt is csak 4. a listán, de a tavalyi backupokhoz képest ő is javulást jelent.

DE 2018:
Ryan Kerrigan, Pernell McPhee, Kareem Martin, Marcus Hardison

DE 2019:
Ryan Kerrigan, Austin Bryant, Shillique Calhoun

Kerrigan meghosszabította a szerződését a Coltsnál. A többeiek távoztak. Érkezett a draftról Austin Bryant a Clemson egyetemről, valamint az IRL bust Shillique Calhoun. Bryant a Clemsonban 130 szerelést 37 TFL-t,21 sacket 3 leütött passzt, 1 INt és 1 FF szerzett. Jó eséllyel kezdeni fog nálam LDE poszton, míg Calhoun elsősorban Kerrigan backupja lesz. Ide még van kiszemelt az UDFa-k között.

LB 2018:
Avery Williamson, Deione Buccanon, Ramik Wilson, Ryan Shazier,Junior Silvestre, Chris Covington, Riley Bullogh , matthew Adams.

LB 2019:
Avery Williamson, Deione Bucannon, Shaq Thopson, Ryan Shazier, Chris Covington, Riley Bullogh, Matthew Adams.

Deione Buccanon kap egy utolsó lehetőséget, ha nem lesz semmi akkor jövőre elválnak útjai a csapatól. Ramik Wilson helyét Shaq Thompson veszi akit mindenképp előre lépésnek gondolok. Ryan Shazier... a sztorit mindenki tudja, de én egyszerűen nem vagyok hajlandó, nem tudok megválni tőle. Példakép, a legnagyobb kedvencem All-time. A kényszer lépést majd megteszem, ha a Steelers is megteszi IRL.

CB 2018:
Jonathan Joseph, Jonathan Jones, Josh Shaw, Captain Munnerlyn, Anthony Averett, Kevin Toliver

CB 2019:
Orlando Scandrick, Jonathan Jones, Captain Munnerlyn, Kevin Toliver, Anthony Averett.

Joseph volt az egyik áldozat,ahhoz, hogy egy kicsit az O javításra kerülhessen. Az ő helyére érkezett Scandrick. Jonathan Jones végülis maradt a csapatnál, több ajánlat is volt érte, de végül úgy döntöttem, hogy megtartom. tavaly elég korrekt teljesítményt rakott le a Patsban. Josh Shaw viszont távozott a csapattól. Captain Munnerlynnel idén hosszabbítottam , nem is fizettem túl erre, a Panthers nem kirakja. nagyon csalódott voltam,/ vagyok. Remélem még lesz csapat ami összeszedi. Averettből meg Tolliverből viszont remélem lesz még valami. Anthony Averett tavaly a hollóknál játszott 11 meccsen 5 szerelés, Toliver 15 meccsen játszott a Bearsben 1szer kezdett, 16 szerelés 2 leütött passz került a neve mellé.

S 2018:
Montae Nicholson, Kemal Ishmael, Ibraheim Campbell, Kavon Frazier, Deshon Elliott

S 2019:
Vonn Bell, Montae Nicholson, Kavon Frazeir, Deshon Elliott

Hát mit mondjak . Vakok között a félszemű is király. Ishmael és Campbell távoztak. Jött Vonn Bell,aki azért mindenképp előre lépes ebben a siralomházban.

K 2018:
Greg Zuerlein

K 2019:
Greg Zuerlein

Akartam vele már idén hosszabbítani, de jövőre mindenképp meg is fogom tenni.

P 2018:
Matt Darr

P 2019:
Thomas Morstead

Itt mindenképp szerettem volan váltani és sikerült is. Morstead mindenképp megfelelő lesz Darr helyett.

LS 2018:
Joe Cardona

LS 2019:
Joe Cardona

Jól dobálja hátra a lasztikat, így hát maradt 😊.


Nos, hát így állunk. Vannak posztok ,ahol mindenképp sikerült előbbre lépni, vannak amik továbbra is lyukasak maradtak, de hát Róma sem egy nap alatt épült fel 😀. A jövő évi draft classban már most van 3-4 olyan játékos, akikkel ha nem történik semmi baj,akkor nagyon szeretném majd magamnál tudni őket.Azt biztosan tudom, hogy nagyon élvezem ezt a játékot és köszi mindenkinek, hogy részese lehetek.

Szerkesztette: Gergőke

" class="embed">
több mint 4 éve
Paul43 New England Patriots Indiana Hoosiers 557
Buccaneers draft class 2019:

Az offseasonnek nem úgy indultam neki, hogy felforgatom a teljes csapatot rookie GM-ként, aztán a végén mégis az lett belöle (erröl részletesen talán majd egy másik írásban). Az összes trade és UFA igazolás után úgy sikerült alakítanom a rostert, hogy 4 jól behatárolható need posztom volt, a többivel vagy nagyon elégdett voltam már draft elött is vagy úgy gondoltam, hogy ha nem is világverö a csapatrész, de mégis rendben van.
Ez a négy poszt a QB, DE, S, WR voltak. Miután a 2020-as korai pickjeimet hamar eltrade-eltem, így elhatároztam, hogy beáldozom az egész jövö évet és megpróbálok annyira betárazni magas pickekböl amennyire csak lehet. A sok variálás végén 4 elsö és 2-2 második, harmadik és negyedik köröm lett, lezárva az egészet egy ötödik kör második felével.

Ha végig kell néznem a 11 új játékosomon, akkor elégedettséget érzek. Pláne, hogy a boardom elsö három játékosa mind hozzám került, plusz az elsö 8 picknél az adott pickekhez beírt top target is nálam kötött ki. 11-böl 9 játékos abszolút tervezett volt, a 4. köröm meg a fun kör volt, ahol kicsit eltérhettem már a needektöl.

1/3 Dwayne Haskins, QB, Ohio State
Hónapok óta a top QB prospect nálam. Valahol örültem is neki, hogy IRL picit lejjebb csúszott, mivel január környékén még akár 1/1-re is esélyes volt némelyeknél. Nem vagyok egy nagy rohangálós QB fan, így Haskins „pocket QB“ jelzöje nekem nem volt elrettentö. Kiválóan dob rövid és középtávolra, képes pre-snap readeket eredményesen csinálni, jól tudja olvasni a coverage-ket és simán végig megy a progression readeken is. Emellett 190 centi és 105 kiló, ami már a klasszikus QB méretbe belefér. A press alatti gyengélkedését szerintem egy jobb QB edzö orvosolni tudja. Nálam fontos a karakter is. Így hatalmas plusz pont volt, amikor a Pro Day-én Parris Campbell meghúzta a lábát az egyik elkapásnál, akkor Haskins azonnal abbahagyta a dobálást és mielött folytatta volna, odament az elkapójához és megnézte rendben van-e. Top target, top pick, volt öröm nagyon.

1/4 Josh Allen, OLB, Kentucky
Páran felkapták a fejüket, amikor nem Bosat, hanem Allent vittem ki (szívesen Gergö 😊), de nekem hosszú hetek óta elörrébb volt Allen. Egyrészt Bosa sérülése olyan, aminél én nagyon óvatos vagyok, másrészt Allent sokoldalúbbnak tartom, abból a szempontból, hogy nem csak DE, de OLB poszton is bevethetö. Pont ott, ahova pakolni is fogom, hiába 4-3-as rendszer az alap nálam. Alap esetben Sam-ként fog játszani, aztán passz szituációkban mehet elöre a következö pickemmel párban terrorizálni az ellenfelet. Allen 2018-as szezonja nagyon jól sikerült. 88 tackle, 21,5 TFL és 17 sack. A PFF-nél kapott is egy 92,2-es overall ratinget valamint 94,3-as pass-rush grade-et. A 4,64-es 40 yard egy ekkora embernél jó érték és a 7,15-ös 3-cone se rossz. Mivel egyetemen is játszott coverge-ben, így simán ráeresztehetem majd TE-kre is. I love it.

1/14 Montez Sweat, DE, Mississippi State
Sweat a Senior Bowlon robbant be nálam, majd a Combine-on felmosta velem a padlót. Muszáj volt utánanéznem, hogy nem csak egy workout warrioirról van-e szó, de szerencsére nem. Ha az SEC-ben két egymást követö évben is 10 fölé jutsz és átlag 15 TFL-t csinálsz, akkor tudsz valamit. Gyors, agilis játekos, hosszú karokkal és jó technikával. Soha nem hittem volna, hogy itt még elérhetö lesz. Azt hittem itt fogom majd Metcalfot vagy Hakeem Butlert húzni, de úgy alakult, hogy a wr pickeket késöbbre kellett halasztani. Rizikós pick ezt tudom, hiszen, ha a szívével komolyabb a baj (mondjuk akkor nem engedték volna végignyomni neki a Combine-t sem), akkor szopóka nyalóka, de én bízom benne. Így kialakul egy csodás pass rusher páros Allennel.

1/32 Taylor Rapp, SS, Washington
Miután a QB és pass rush szekció nagyjából ki lett pipálva, hozzáfoghattam a safety poszt kikupálására. Ez és a következö pick voltak kinézve erre, féltem, hogy késöbb mar egyik saftey sem lesz benn, így nem is akartam kockáztatni. Egyik sem tartom reachnek, hiszen a PFF szerint is a elsö és harmadik legjobb safetyk. Rapp videóit nézve kicsit felderengett bennem a régi idök focija, az old school odabaszós tackle-ök aranykora. Rapp focira termett, nagy football IQ-val, jó érzékkel és ösztönökkel. Vannak hibái, persze, hogy vannak, de egy vonalhoz közeli SS szerepben tündökölhet majd. Simán lehet vele TE-et embereztetni valamint akár safety blitz is hívható rá. Cover2-ben a pálya felét pedig le fogja tudni védekezni, a gyengébb Pro Day-es 40 yardja ellenére.

2/4 Nasir Adderley, FS, Delaware
A free safety az idei felhozatalban. Szeretem az olyan safety-ket, akik játszottak corner poszton is, mivel oda nagyon kell a laza csípö, a jó fordulékonyság. Adderley 2 évig ott játszott majd hátratették FS posztra. Képes single high safety-ként játszani, megbízható, jó labdaérzékkel megáldott játékos. 4 éves egyetemi pályafutása alatt egy meccset sem kellet kihagynia, ami a mai idökben bizony nagy kincs. NFL-es vér folyik az ereiben, nagybátyja, Herb, 3-szoros SB gyöztes és 1980 óta HoF tag, mig nagyapja is játszott az Ohio State-en és a aCFL-ben is. Igaz Div 1-AA-böl jön, de ott kiemelkedö volt.

2/22 Parris Campbell, WR, Ohio State
A korábban említett két elkapó után következett a sorban, hónapok óta az egyik nagy kedvencem. A Combine-on felszántotta a gyepet a 4,31-es 40 yardjával, emelett jól mozgott, ügyesen kap el és Haskins egyik legmegbízhatóbb célpontja az OSU-n 2018-ban. 90 elkapás, 1.063 ard és 12 TD. Van még benne fejlödési lehetöség, játszhat slotban is, de én szélre fogom tenni. Nagyon boldog voltam, hogy ö meg itt benn volt.

3/20 Maxx Crosby, DE, Eastern Michigan
Mivel Josh Allent alap felállásoknál OLB poszton fogom játszatni, így kellett még valaki DE posztra. Mivel itt már jópár korábbi kiszemeltemet kivittétetek vagy épp az autopick szivatott meg, így Crosby volt a next man up. Igaz erre a pickre ö volt top targetnek beírva nálam. Crosby sosem volt elötérben annak ellenére, hogy bizony termékeny volt. 2018-ban 70 tackle, 19 TFL és 7,5 sack, valamint 56 QB pressure. 2017-ben 11 sackje volt. A PFF-töl kapott egy 88,2-es ratinget, ami megint csak nem rossz. Amellett, hogy a 4.66-os 40 yard nem rossz, a 6.89-es 3-cone borzalmasan jó egy ekkora testnél és ennél a posztnál. Még pakolhat magára kis izmot, amivel feljebb mehet a 255-260 font súlyról, de4-es falnál ezzel is el lehet boldogulni. Gyors játékos, aki sípszóig megy és küzdeni fog a végsökig.

3/33 David Sills V, WR, West Virginia
Az elözö pick után befejeztem a DE posztot a drafton, viszont még legalább egy wr kellett. Sills nem egy gyorsvonat, hiszen a 4.57-es 40 yard nem annyira acélos. Neki nem is ez az erössége, hanem a 50-50 labdák. Simán fel lehet neki dobni és az esetek nagy részében meg is nyeri ezeket a párharcokat, jó kis red zone célpont. 2018-ban 15, 2017-ben 18 TD-t kapott el Will Griertöl. Már nagyon várom, hogy mire lesz képes Haskins-szel.

4/25 Jamel Dean, CB, Auburn
Alapvetöen irtózom a sokat sérült játékosoktól és Deannek 3-szor is mütötték a térdét, viszont kijött belölem az Al Davis és itt megengedtem magamnak egy luxus picket, mert a 2018-as Combine leggyorsabb embere kellett nekem. 4.30-at futott 40 yardon, így ha egészsésges marad, akkor kvázi bármelyik WR-rel tartani tudja majd a lépést. Nagyon sokat játszott emberfogásban, így egy gyors és agresszív játékost kaptam, ennél a picknél már elviselhetö kockázattal (föleg, hogy a CB csapatrészem amúgy is nagyon jó).

4/33 Ross Pirschbacher, C, Alabama
Na hát Pierschbacher az az ember akiröl szinte nem is tudtam, így mondhatni, hogy ö idén nekem az ultimate luxus pick. Az Oline-om egészen jó lett, de a center posztra jöhet egy back up. Igaz, hogy 3 éven keresztül LG poszton kezdett az Alabamánál és All-SEC first team választott is lett, de 2018-ban már centerként játszott, ahol kevés tapasztalata ellenére jól irányította a falat Tua elött. Igazság szerint vele kaptam egy 3 az 1-ben játékost és a jövöre gondolva van egy belül bárhol bevethetö Oline játékosom. Nem feltétlen kezdö anyag, de lesz ideje tanulni a kezdök mögött.

5/24 Cole Tracy, K, LSU
Vinatieri utolsó évébe lép nálam és ennyi idösen nem tudni mikor akasztja valaki szögre a rugó cipöt. Így gondoltam, hogy idöben gondoskodom az utánpótlásáról Tracy személyében. Szerencsére öt PS-be is rakhatom idén, védettséget élvez, mivel 5. körös, így hagyhatom kifutni a legendás kicker szerzödését és Tracy-nek adok egy év tanulási idöt a legenda mögött. A fiatal rugó 2018-ban 87,9%-os pontossággal rúgta a field goalokat. 5-böl 3-szor talált be 50 yard fölöttröl, ezek közül a leghosszabb 54 yardos volt.
több mint 4 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 130
Bengals 2019, offseason recap

Lement az offseason érdemi része, a sim messze, így van idő egy gyors összefoglalásra. A szezon kezdetén elég egyértelműen kirajzolódott, hol lesz szükség erősítésre és mely posztok vannak rendben, amiket többé-kevésbé sikerült is megoldani. Mayfield kiváló újoncéve és a relatíve bőséges cap hely lehetővé tette, hogy a következő 2-3 évre kimaxoljam a rostert, ha az ennek érdekében meghozott döntések jónak bizonyulnak többségében, egy contender roster lesz a kezem alatt 3 szezonnal a csapat -talán mondhatom- romos átvétele után, hiszen se futó, se rendes elkapó, Cox és Mack volt a két értelmezhető név. Idén mondhatom el talán először, ez már teljesen az én csapatom. Aztán, hogy ez most a túlzott hurráoptimizmus vagy realizmus, az idő eldönti.

QB
2018: Baker Mayfield, Joshua Dobbs, Kurt Benkert
2019: Baker Mayfield, Joshua Dobbs, Jordan Ta'amu

Benkert közreműködését megköszöntük, Mayfield fejlődhet tovább és idén megérkezhet a top10-be, Dobbs pedig továbbra is egy teljesen korrekt csere. Nincs érdemi változás, nem is kellett.

RB
2018: Ameer Abdullah, Mark Walton, Boston Scott
2019: David Montgomery, Miles Sanders, Boston Scott

Nulla volt, valami lett. Abdullah mehetett a piacra -kutyának se kellett-, Walton kihasználta a szabadidőt és lesitteltette magát, Scott pedig egy returner, ide mindenképp kellett az erősítés. 2/17-re, az első választással érkezett is egy futó Montgomery, majd 3/30-ra még egy Sanders személyében; előbbit reachnek éreztem, ugyanakkor nem mertem megkockáztatni, hogy elvigyék a következő pickig, ráadásul az idei draft azon kevés futói közé tartozik, akik 3 down potenciállal bírnak. Megoldja a rövid yardokat is, ha kell, ráadásul elképesztő egyensúlyérzékkel rendelkezik, és talán az egyetlen negatívum vele kapcsolatban, hogy a combine-on nem volt az igazi, de ha valamit, azt biztosan bebizonyították az utóbbi évek, nem kell 4.4-es sebesség egy kiemelkedő futóhoz. Sanders mellé szerintem egy abszolút illeszkedő futó, egy lebutított Barkley, ellenben pont miatta nagyon kevés kilométer van a lábában és az idei évben be is robbant. Luxus két top100-as picket futóra áldozni, de a kevés lyuk a rosteren ezt lehetővé teszi.

WR
2018: Brandin Cooks, Anthony Miller, Josh Doctson, Austin Carr, Pharoh Cooper
2019: Brandin Cooks, Anthony Miller, Dez Bryant, Travis Fulgham, Deontay Burnett, Kendrick Bourne

Doctson helyett Bryant érkezett, annyi talán még marad a tankban, hogy ezt a nyomorultat felülmúlja. Érkezett a drafton Travis Fulgham, mint nagytestű, jó body controllal bíró elkapó, Deontay Burnett és Kendrick Bourne pedig olyan játékosok, akik mutattak már valamit NFL csapatban, előbbinek ráadásul van bőven upside-ja, ez az egység is erősödött.

OT
2018: Connor Williams, Ryan Schraeder, Brad Seaton, Cyrus Kouandjio
2019: Bryan Bulaga, Rob Havenstein, Chuma Edoga, Brad Seaton

A másik, legproblémásabb pontja volt az O-line két széle a rosternek, ezt egy túlfizetett és egy korrekt, de sérülékeny játékossal sikerült orvosolni. Havenstein fiatal, évek óta nagyon jó RT, került, amennyibe került, de miután egy százalékkal lecsúsztam Lewanról, kicsit dacból is behúztam ezt a két embert. 4/15-re érkezett ide egy alacsonyabb, de baromi hosszú karú OT Edoga személyében, akit több helyen is inkább 2-3. körös prospectként tartanak számon, ha ő beválik, feláldozható lesz később Bulaga, addig pedig egy kiváló csereember, akit sérülés esetén nyugodt szívvel lehet kezdetni. Nem tökéletes megoldás, de azt gondolom, hogy a jelenlegi fal ligaszinten is top10-es, Mayfield megvédése pedig prioritás.

G
2018: Joel Bitonio, Joe Thuney, Greg Mancz + a resztli
2019: Joel Bitonio, Connor Williams, Greg Mancz, Hjalte Froholdt

Az egység gyengült, a szerződése utolsó évébe lépő Thuney egy 3/30-ért távozott; egyértelmű, semmiképp se fizettem volna meg és Connor Williams karrierje guardként megy majd le, úgy néz ki. Ez, mármint Williams guardoskodása, sok köszönettel eddig nem járt, de az első éve még nem jelent semmit, ha idén sem lesz képes fejlődni, akkor mindenképp el kell gondolkozni az upgrade-en. Mancz teljesen vállalható csere, tapasztalt és olcsó, Froholdt 5/38-on teljesen a helyén érkezett, ha jó helyre kerül, kinőheti magát, és bár benne van, hogy centerként használják, de, kinél nincs. 😀

C
2018: Corey Linsley, Mike Matthews(ki?)
2019: Corey Linsley, Elgton Jenkins

Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, 2/31-en jött egy nagyon ígéretes center prospect, aki ha beválik, jövőre feláldozható teszi Linsleyt, idén pedig a mélységét adhatja meg a posztnak. Jenkinst 2/17-re is nézegettem, de ott még a szükség közbeszólt, azonban utána nem volt kérdés, ha bent marad, elviszem. Egy olyan prospect, mint ő, remek egyensúlyérzékkel és intelligenciával nem mindig hullik az ember ölébe, ha pedig ezzel nyerhetek cap-et, no brainer.

TE
2018: George Kittle, Seth Devalve, Clive Walford, Cole Hikutini
2019: George Kittle, Mo Alie-Cox

Kittle egy félisten, a többiek így vagy úgy távoztak, Coxnak pedig voltak villanásai idén, ha fejlődik, ez a páros is abszolút jó. Igazából bárki lenne Kittle mellett, nem tud rontani az egységen.


FB
2018: Khalid Hill
2019: CJ Ham

Hill nem kap több időt, Ham egy rostert sem fogó játékosnál mindenképp előrelépés, ráadásul a elkapásoknál is használható, nincs kérdés.

NT
2018: DJ Jones, Grover Stewart, Frank Herron
2019: DJ Jones, Grover Stewart

Nincs releváns változás, két dagadt a fal közepén osztozik a snapeken, de ide több nem is kell

3-4DE
2018: Fletcher Cox, Adam Gotsis, DeMarcus Walker, Anthony Zettel
2019: Fletcher Cox, Adam Gotsis, Khalen Saunders, DeMarcus Walker, Armon Watts

Saunders a harmadik kör elején, kicsit talán korán érkezett. Elképesztően atletikus, az egyik leggyakrabban emlegett kritika vele kapcsolatban, hogy rövid a karja. Mintha már hallotuk volna ezt.. 😀 Mindenesetre nem Day1 starter, de nem is kell annak lennie, Gotsis idén még marad a posztján, jövőre pedig eldől, megy vagy marad, de Saunders megkönnyítheti a döntést. A nap végén még érkezett Armon Watts, akit például a draftnetwork a harmadik körbe vár, nálam elsődlegesen mélységet kell adnia majd a következő években, Cox mögött tökéletesen elfér.

OLB
2018: Khalil Mack, Shaquill Barrett, Justin Lawler
2019: Khalil Mack, Shaquill Barrett, Ronheen Bingham, Justin Lawler

Barrettet normális áron sikerült megtartani, Mack másik oldalára, Cox mellé sokkal több nem is kell, és a drafton érkezett a PFF liebling Bingham 6/37-re. Ha beválik, remek, ha nem, nincs nagy baj, a poszt minősége kiváló, mélysége egyelőre nem tűnik elégségesnek, de nem is lehet mindenhol megoldani. Ha Mack megsérül, baj van.

ILB
2018: Joe Schobert, Shaun Dion Hamilton, Dorian O'Daniel, Corey Thompson, Jordan Evans, Harvey Langi
2019: Shaun Dion Hamilton, Dorian O'Daniel, Corey Thompson, Cameron Smith, Jordan Evans,

Vosean Joseph lett volna a harmadik kör végén a kiszemelt, kiment, így elengedtem ezt a kérdést és 5/34-re jött Smith, mint leader, elismert faszagyerek és amúgy még talán a focit is érti, és akinél a legnagyobb kérdés az atletikusság volt. Ez utóbbit a combine-on, részben eltüntette, a 40 yardja olyan, amilyen, ellenben a broad jump, a vertical jump és 20 yard shuttle is remekül sikerült -harmadik, hatodik és kilencedik ezekben a számokban- így pedig könnyen lehet, hogy több lesz, mint amennyire most tartják. Ha mással nem is, de egy kiemelkedő karakterrel mindenképp több lett az öltöző. Ezek egyike sem fogja pótolni a távozó Schobertet, akitől fájó szívvel váltam meg, de egy ILB-t nem tervezek megfizetni, így idén tudtam jóval jobb áron eladni, mint amit később, kompenzációs pick formájában kapnék érte. Az egység jelenleg mindenképp gyengébb, mint tavaly ilyenkor, de rengeteg a fiatal, első vagy másodéves játékos, így a potenciál ott van.


CB
2018: Kevin King, Aaron Colvin, Bryce Callahan, Dominique Rodgers-Cromartie, Fabian Moreau, Parry Nickerson
2019: Patrick Peterson, Quincy Wilson, Kevin King, Fabian Moreau, Parry Nickerson

Egy jövőévi harmadik körös pickért cserébe érkezett Peterson, aki az egyik legfontosabb posztra érkezik, és akivel mindenképp kiemelkedő védelemről beszélhetünk, mellette Wilson és King is olyan játékosok, akik évekig olcsók és könnyen lehet, hogy a harmadik évükre robbannak be; ha ez így lesz, kellemes gondok elé állít a secondary, lévén, mindenkinek egyszerre jár majd le a szerződése. AZ előrelépés megkérdőjelezhetetlen, ha pedig tényleg fejlődik akár King, akár Wilson, akkor jövőre már elit corner párosról beszélhetünk. Ha nem, akkor pedig két első körös pickkel majd megoldódik a gond 😀

S
2018: Lamarcus Joyner, Tre Boston, Nate Ebner, AJ Howard, Terrell Williams
2019: Lamarcus Joyner, Tre Boston, Anthony Harris, AJ Howard, Terrell Williams

Egyetlen releváns változás, hogy Anthony Harris 2,5 millióért csatlakozott; tavaly remek éve volt a Vikingsnál, ha így folytatja, jövőre Boston rosterhelye veszélyben lehet, addig pedig csereként mindkét posztra elfogadható alternatíva.


Összességében, nem vagyok elégedetlen. Minden továbbra is azon múlik, Mayfield milyen teljesítményt nyújt, ugyanakkor kapott egy vitathatatlanul upgrade-elt Oline-t, futókat és megmaradt a tavalyi elkapósor, ahol a targetek többségére Kittle és Cooks, valamint Miller pályázik, a maradékon osztozhat a Fulgham-Burnett-Bryant-Bourne négyes, míg a védelem oldalán talán nem túlzás azt állítani, minden, a modern NFL-ben fontos poszton elit játékosok játszanak. Egy védelem, ami a Cox-Mack-Peterson magra épül, kiegészülve fiatalokkal minden szinten veszélyes a labdára, ráadásul az ILB poszt sem annyira elveszett, ha Hamilton rookie évének második felét vesszük alapul, így joggal mondhatom, a labda mindkét oldalán kiegyensúlyozott rosterrel várhatjuk a simet, és jövőre a két első körös választással -amiből az egyik, ha minden jól megy, top10-es lesz- a maradék lyukak betömhetők. Nincs cap-gond és nincs rostergond sem, jelenleg nagyon kényelmesnek érzem a helyzetet, aztán meglátjuk, mire elég ez. Ha meglesz a csoportgyőzelem -ami szvsz el is várható-, már elégedett leszek, minden afölött extra.

Szerkesztette: dankodavid

Pulvis et umbra sumus.
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 735 — 49ers GM
49ers draft class:

Nagy konkrét terveim nem voltak a draft előtt, főleg, hogy 3. körben voltak az első pickjeim. A fő cél inkább az volt, hogy a jövő szezonra készülve húzzak olyan játékosokat, akik addigra a lejáró szerződésű veteránok helyére léphetnek, és így olcsón lesz pótlás adott posztokra. Ez sült ki belőle:

3/23: Blake Cashman, LB, Minnesota
Ezzel a pickkel több tervem volt, leginkább felfelé akartam mozogni 2-3. kör fordulójára. 2/25-től 3/5-ig kb. mindenkivel tárgyaltam, de sajnos nem jött össze a dolog, Thornhill lett volna a targetem. Mivel ő végül 3/7-re kiment, így a 3/12, ahova tudtam volna menni végül, már nem volt szükséges. Így lett a dologból Cashman, akit számos elemző eléggé kedvel, kiváló atletikus adottságokkal bír, 3. körös grade volt nálam, így értékén húztam. A tavalyi Tegray Scales blama után idén nem a rossz fizikum - jó futballintelligencia irányba mentem, hanem próbáltam olyan játékost hozni, akinek nincsenek sebességi limitációi.

3/26: Justice Hill, RB, Oklahoma State
Ő luxuspick, szerintem korábban is húztam, mint kellett volna, de Ingram mellé egy pont ilyen játékost akartam, szeretem is a játékát, 4. RB volt a saját listámon. Nem igazán all-down back, főleg nem short yard/goal line szitukban, de cserébe pass protection és elkapás terén sem elveszett. Idén Ingram és Breida mögött, Wilkins társaságában osztozik majd a 3rd RB poszton, aztán kiderül, hogy mi lesz a sok fiatal RB sorsa IRL, Ingram mögött vannak 4-en, ebből kell 1-2 év alatt 2 normálisat kinevelni.
A pickhez tartozó vicces sztori, hogy közben próbáltam Igorral megállapodni a 3/25-ről is, de végül a Giants ajánlatát fogadta el, és empty vitte McGovern-t, akit eredetileg húztam volna itt.

3/36: Stanley Morgan, WR, Nebraska
Ide 4/36-ről jöttem, pluszban Onyemata ment, akinek az idei az utolsó éve a szerződéséből, és úgysem tudtam volna megtartani (pótlásáról később). Meg legalább meglett a hagyományos trade végül Igorral. Morgant én elég nagyra tartom, a class talán legjobb route futója, mellé 81,5 SPARQ, nagyon jó mutatók távol-, magasugrásban, 3cone és 20 yard shuttle-ben is. Vagyis nála a route-futás nem a fizikai adottságok hiányát kompenzálja, hanem mellé társul, ami azért nem rossz ajánlólevél. Meg vicces neve is van, remélem, nem csődöl be IRL. 😊

4/23 (CLE): Renell Wren, DT, Arizona State
Onyemata pótlása, egy jövő évi 4+6. körbe került. Wren egy borzasztó jó fizikai adottságokkal rendelkező faszi, aki a pályán eddig nem váltotta meg a világot, mellé elég inkonzisztens is. Mondjuk idén NT poszton játszatták az egyetemen, ami nem az erőssége, ha UT lesz, eleve jobb helyzetből indul majd. Nagyon jó coaching kell majd neki, de ha ez összejön, akkor lehet belőle egy NFL-szinten is értelmezhető belső pass rusher, ami meg 4. körből nagy kincs lehet. (Note: Bepróbálkoztam 1/30 körül feltradelni, amikor láttam, hogy Simmons csúszik, de egyrészt nem nagyon tudtam mit adni, másrészt végül 1/31-re elkelt).

5/18: Will Harris, S, Boston College
Egy safety mindenképpen kellett, mert jövőre Joseph és Murray is lejárnak, és nem szeretem annyira kényszerhelyzetbe hozni magam, hogy ha rosszul alakulnak a dolgok, akkor vagy drafton, vagy FA-n hülyeséget kelljen csinálni. Harris előtt olyanok mentek ki, hogy a fejem fogtam, nagyon örültem, hogy eljutott hozzám, 4. körben is húztam volna. Nagyon jó Combine és PRo Day van mögötte, brutál fizikai adottságok, és mellé a pályán sincs elveszve. Sose lesz egy ball hawk, single high safety, de egy klasszikus SS szerepben kezdő lehet IRL.

6/20: Phil Haynes, G, Wake Forest
Egy OL cserét még mindenképpen akartam húzni, de korábban vagy bekavartak nekem (McCovern), vagy mindig volt jobb value a boardomon. Itt is lett volna, de itt már nem akartam tovább halogatni a dolgot, így jött egy megbízható srác, aki tackle és guard poszton is bőven szerzett tapasztalatot. Idén pihen a PS-ben, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.

6/32: Cody Barton, LB, Utah
Még egy LB, mert azon a poszton bőven elfér nálam a kísérletezés. Bartonnak igazából 1 kezdő éve van, és a game tape is elég vegyes róla, sokszor van gondja a játékok olvasásával. Ha ez nem általános ostobaság, hanem csak a tapasztalat hiánya, akkor viszont jó kis játékos lehet belőle, mert a fizikai adottsága,a hozzáállása és a szerelési készsége átlagon felüli. Lehet SAM és MIKE is, majd kiderül, itt már azért nagy csodák nincsenek.

7/18: Jordan Brailford, DE, Oklahoma State
Ogbah lejár jövőre, és Yarbrough személyében van egy inkább futás ellen jó back-up DE a rosteremen, így itt inkább egy kisebb, fürgébb, potenciális pass rushert akartam. Brailford nagyon nyers, igazából még posztja sincs jelenleg, mert DE-nek kicsit kicsi és nem jó a kézhasználata, OLB-nek meg nem mozog elég magabiztosan üres térben, de 7. körben ha instant kezdőt lehetne húzni, akkor senki nem ment volna el aludni. 😊

több mint 4 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 561 — Jedi Master
The Washington Post Mock Draft 2019 2.0 😀

1/1 NY Giants - Kyler Murray, QB , Oklahoma
Időlegesen megoldott lett a DE kérdés, és BigBen piacra lökésével egyértelmű lett a szándék. Azonban Bosa még mindig nem lenne hibás pick.
1/2 HOU Texans - Quinnen Williams, DT , Alabama
Nagy a dilemma Bosa és Williams között, de marad a GM Quinnennél, mert ilyen belső embert nem talál majd minden évben. Bár elég nagy need a LS is.
1/3 TB Buccaneers - Nick Bosa, DE/3-4OLB , Ohio State
A Tampa szerencsés, igaz Murrayről lecsúszott. De Bosa így nagy nyereség, és a QB mellett a legfontosabb need is itt, mert S később is jöhet.
1/4 TB Buccaneers - Dwayne Haskins, QB , Ohio State
Dőzsölés van, nem is kell ragozni, mert Haskinsnek kell jönnie, mivel Keenum újra cserévé vált és a jövő sem ő.
1/5 LA Chargers - Josh Allen, 3-4OLB/DE , Kentucky
Nehéz dolga van az új GM-nek, de könnyű a választás. Allen az egyik legnagyobb tehetség, a plafonja a csillagos ég. Armstead túloldalára tökéletes.
1/6 KC Chiefs - Ed Oliver, DT , Houston
Dotsonnal megoldott lett a RT poszt, ráadásul a need találkozik egy remek prospectel DT poszton. Oliver akár Donaldá is kinőheti magát, tökéletes pick.
1/7 WAS Redskins - Devin White, ILB , LSU
Néhány kirakós még hiányzik mélységben egy remek D#hez, White átveheti Roberts helyét a kezdőben és beállhat Hicks és Hitchens mellé.
1/8 MIN Vikings - Montez Sweat, DE/3-4OLB , Mississippi State
Még kissé foghíjas a roster, a legnagyobb need pedig a DE. Szerencsére, mert még van bent itt idén egy szörnyeteg.
1/9 CLE Browns - T.J. Hockenson, TE , Iowa
Valójában egy DE húzás abszolút ülne, de talán ilyen TE-et nem lehet minden évben leakasztani, és vele a jövő is megoldott a poszton.
1/10 DEN Broncos - D.K. Metcalf, WR , Ole Miss
Löfli lemaradt Hockensonról, így a gyengus WR sort erősíti meg egy az utóbbi évek legmegosztóbb tehetségével.
1/11 NY Jets - Clelin Ferrell, DE/3-4OLB , Clemson
FA-n sok poszt megoldódott, de pont egy jó DE hiányzik, hogy legitim kezdőkkel meglegyen a megfelelő mélység a poszton.
1/12 PIT Steelers - Jawaan Taylor, OT , Florida
Sok T jött az utóbbi időben, de igazi kezdőt Taylor jelenthet a jövőre nézve. D# játékost később is lehet húzni jó értéken.
1/13 LA Rams - Jeffery Simmons, DT/3-4DE , Mississippi State
Már szinte készen van a roster, de a védőfal közepére még kell a megfelelő mélység.
1/14 TB Buccaneers - Marquise Brown, WR, Oklahoma
Sok FA játékos jött, és a korai pickekkel megoldottak lettek a legnagyobb needek. Így premier posztra jöhet egy jövőbeli WR1.
1/15 DAL Cowboys - Andre Dillard, OT, Washington St.
A G poszt megoldódott talán, így lehet vinni a fontosabbra egy remek prospectet.
1/16 PIT Steelers - Christian Wilkins, DT/NT , Clemson
Need volt a DT poszt is, de nem csúszott le senkiről a GM, így Wilkinst köszöni szépen, ő stabil kezdő lesz évekig.
1/17 TEN Titans - Dexter Lawrence, DT/3-4DE/NT , Clemson
A DL-be kell a mélység, pláne a jövő évre tekintve. Lawrence több poszton bevethető, így tökéletes itt, bár reach.
1/18 NE Patriots - Greedy Williams, CB , LSU
Lehetne BPA alapon foltozni, de CB még mindig nagyon kell, hogy kezdőkkel kiálljon a csapat, így nem kérdés, mit húz a GM kolléga.
1/19 CAR Panthers - Garrett Bradbury, C, NC State
Bár sok TE-nek híg a leve, ahogy a mondás tartja, de jóval fontosabb volt egy C-t szerezni a csapatba. Bradbury ráadásul nem akármilyen tehetség.
1/20 ARI Cardinals - Byron Murphy, CB , Washington
Ez a csapat készen van, nem is kell draftolni. Így unalomból lehet mélyíteni a corner poszton egy kiváló tehetséggel.
1/21 BUF Bills - Devin Bush, ILB , Michigan
Majdnem teljes a roster, így a needre lehet vinni egy hatalmas stealt.
1/22 WAS Redskins - Cody Ford, OT/OG , Oklahoma
Fitzmagic személyében jött a leendő HoF Fr QB, így Ford jó értéken elvihető Zeitler cseréjének.
1/23 NY Giants - Jonah Williams, OT , Alabama
Jöhetne Fant is, de Tevi nem megoldás T posztra, ráadásul Williams akár steal is lehet itt.
1/24 CHI Bears - Rashan Gary, DE/3-4DE , Michigan
A jövőre nézve sem néz ki túl fényesen a DE poszt, így Gary vihető, bár megosztó a személye.
1/25 DEN Broncos - Noah Fant, TE , Iowa
Jött egy WR, most jöhet Fant, hogy teljes legyen Rosen kívánságlistája.
1/26 BUF Bills - A.J. Brown, WR , Ole Miss
Bár ezen a poszton is van ember bőven, de a minőség azért hagy kívánni valót maga után.
1/27 GB Packers - DeAndre Baker, CB , Georgia
Igazán kellene egy LS, ha már van vagy 60 playa, de ehelyett inkább a CB posztot mélyítjük.
1/28 PHI Eagles - Chris Lindstrom, OG, Boston College
Jövőre lejárósak a kezdő guardok, és egyébként is kell a mélység az OL-be.
1/29 OAK Riders - N'Keal Harry, WR , Arizona State
A S maradt need, de AJ Green mellé kell egy valid elkapó szélre. S-t később is találni.
1/30 ATL Falcons - Brian Burns, DE, Florida State
Jöhet a mélység DE posztra, és kb. készen is vagyunk.
1/31 LA Rams - Taylor Rapp, S , Washington
Itt is mélyíthet kedvére a GM, Rapp ráadásul a jövőt is megoldhatja.
1/32 TB Buccaneers - Johnathan Abram, S , Mississippi Stat
Ezen a picken már értékén lehet vinni végre egy nagy needre.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 4 éve
Egon bá New England Patriots 1 095 — Saints GM
Összegzem, mivel csak a PS-t kell feltöltenem:

New Orleans Saints 2018 vs 2019

QB:
2018: Jacoby Brissett, Cody Kessler, (Luke Falk, Chase Litton)
2019: Dak Prescott, Luke Falk, (Chase Litton)
Kessler szerződése lejárt, Brissett ment Bradberry-ért cserébe. Jött Dak Prescott, akiért nem adtam keveset, de évek óta küszködöm ezen a poszton. Természetesen nem top QB, de az első 3 szezonjában 2x is bevitte a Dallast a rájátszásba kiegyensúlyozott játékkal (utoljára ez talán Aikman-nek sikerült). Sem a levegőben, sem a földön nincs elveszve és még csak 25 éves.
Változás: +

RB:
2018: Devonta Freeman, Jalen Richard, Tion Green, (Joe Williams), James Develin (FB)
2019: Devonta Freeman, Jalen Richard, Jeff Wilson, (Joe Williams), James Develin (FB)
Tion Green ment waivre és szintén minimum szerződéssel jött Jeff Wilson
Változás: 0

WR:
2018: Sammy Watkins, Mike Williams, James Washington, Laquon Treadwell, Jehu Chesson, (KD Cannon)
2019: Sammy Watkins, Mike Williams, James Washington, Laquon Treadwell, (Jehu Chesson)
Egy waive és más semmi
Változás: 0

TE:
2018: Vernon Davis, Gerald Everett
2019: Gerald Everett, Maxx Williams
Davis szerződése lejárt, Maxx Williams jött, aki számomra is érthetetlen módon 16. volt a PFF-nél, míg Everett az 5.
Változás: 0

OT:
2018: Riley Reiff, Matt Kalil, Greg Robinson, Conor McDermott, (Justin Senior)
2019: Riley Reiff, Matt Kalil, Greg Robinson, Rashod Hill, (Conor McDermott)
Kalil-lal hosszabbítottam, Justin Senior ment waivere, míg egy 7. körért jött cserének Hill
Változás: 0

Interior Line:
2018: Richie Incognito, Spencer Pulley, Quenton Nelson, JR Sweezy, Marshall Newhouse, Chance Warmack, Anthony Steen (Bradley Bozeman, Taylor Hearn)
2019: Quenton Nelson, Spencer Pulley, JR Sweezy, Chance Warmack, Bradley Bozeman, Taylor Hearn
Incognito-t cutoltam, de igazából ő már 2018-ban csak névileg volt játékban, viszont Nelson van annyira jó, mint ő, vagy még jobb is. Newhouse szerződése kifutott, míg Steen-t cutoltam.
Változás: 0

DE:
2018: Akiem Hicks, Sam Hubbard, Shelby Harris, Andre Branch
2019: Akiem Hicks, Sam Hubbard, Randy Gregory, Andre Branch

Hickset visszaigazoltam, Shelby Harris megy a fal belsejébe cserének. Jött veterán minimumért Gregory, aki eddig többet volt eltiltva, míg nem (most is eltiltással kezd), de amikor pályán van, akkor veszélyes. Ha végleg eltiltják, akkor waivelem.
Változás: 0

NT:
2018: Michael Pierce, Xavier Williams, Adam Butler
2019: Michael Pierce, Shelby Harris, Adam Butler
Williams szerződése lejárt, a helyére tolódott be a padra Harris.
Változás: 0

OLB:
2018: Takkarist McKinley, Jordan Jenkins, Shilique Calhoun, Eric Lee, (Marquis Haynes, Leon Jacobs)
2019: Takkarist McKinley, Jordan Jenkins, Eric Lee, Leon Jacobs, (Marquis Haynes)
Calhoun óriási bust lett 2. körösként ☹ a szerződésének utolsó évét nem tölthette ki, mert kivágtam.
Változás: 0

ILB:
2018: Demario Davis, Jon Bostic, Karlos Dansby, Chistian Jones
2018: Demario Davis, Todd Davis, Jon Bostic, Chistian Jones
Dansby kiöregedett és jött a 26 éves Todd Davis, aki tavaly 114 szerelésben vállalt szerepet, így Davis-Davis kezdőm lesz.
Változás: +

CB:
2018: Trevor Williams, Dre Kirkpatrick, TJ Carrie, Cyrus Jones, (Davontae Harris)
2019: Trevor Williams, James Bradberry, TJ Carrie, PJ Williams, Davontae Harris, Cyrus Jones
Kirkpatrick nem kapott új szerződést, Brissett-ért cserébe jött Bradberry és szabadügynökként rotációba pedig PJ Williams. A mennyiség adott, de minőség igazából nincs.
Változás: -

S:
2018: Mike Mitchell, Sean Davis, Dane Cruikshank, Dexter McCoil, (Siran Neal)
2019: Adrian Amos, Sean Davis, Mike Mitchell, Dane Cruikshank, Siran Neal
Mitchell hosszútávú pótlására érkezett Amos, míg Dexter McCoil ment waivre.
Változás: +

ST:
2018: Wil Lutz K, Ka’imi Fairbairn K, Bradley Pinion P, Corey Bojorquez P, Trent Sieg LS
2019: Ka’imi Fairbairn K, Bradley Pinion P, Trent Sieg LS
Lutz ment egy 2020/5. körért, míg Bojorquez 7/13-ért.
Változás: 0

Összegzés:
OUT: 16 fő
Lejárt a szerződése: 6 fő (Cody Kessler QB, Vernon Davis TE, Marshall Newhouse OG, Xavier Williams NT, Karlos Dansby LB, Dre Kirkpatrick CB)
Cut: 3 fő (Anthony Steen OC, Ritchie Incognito OG, Shilique Calhoun Edge)
Waive: 4 fő (Tion Green RB, KD Cannon WR, Justin Senior OT, Dexter McCoil S)
Trade keretében: 3 fő (Jacoby Brissett QB, Will Lutz K, Corey Bojorquez P)

IN: 16 fő
FA: 6 fő (Jeff Wilson RB, Maxx Williams TE, Randy Gregory DE, Todd Davis LB, PJ Williams CB, Adrian Amos S)
Trade keretében: 3 fő (Dak Prescott QB, Rashod Hill OT, James Bradberry CB)
Draft: 0 fő
UDFA: 7 fő

Trade (In/Out):
Dak Prescott QB / 2019 ½ + 2020/1 + 2021/3
James Bradberry CB / Jacoby Brissett QB
Rashod Hill OT / 7/2
2020/5 / Will Lutz K
7/13 / Corey Bojorquez P
2020-as 1. + 5. kör / 2019-es 2/1 + 3/2 + 4/14 + 4/22 + 6/1 + 7/13
2020-as 3. + 4. kör (ha van kompenzációs, akkor az) / 2019-es 4/1 és 5/2

Nagyon csendes offseasonon vagyok túl. Az egyetlen komoly változás Perscott érkezése, így már van franchise QB-m, aki nem Mahomes, vagy Rogers szintű, de azért van benne potenciál. A támadósor szerintem elfogadható, míg a védelemben a cornerbackek, akik elmaradnak a többi egységrésztől. Playmaker sztárjaim nincsenek, ellenben az NFL átlagot elérjük a labda mindkét oldalán.
Nagyon sajnálom, hogy idén a draftot az utazás miatt ki kell hagynom (először történik meg ez velem), viszont talán jobb is így, mert jövőre bőven lesz mozgásterem, hiszen közel 50 játékosnak lesz szerződése 40 millió körüli capspace-szel és lesz 10 pickem is.
Azt külön sajnálom, hogy lemaradok a személyes draft összejövetelről - ha létrejön -, de talán jövőre ez is sikerül.

Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképpen igazad van. Henry Ford
JUST WIN!!!
több mint 4 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 735 — 49ers GM
Mivel 3. körben húzok először a drafton, onnan meg nyilván instant kezdőt nem várok, lássuk, hogy mi történt 2018-hoz képest idén a csapattal.

QB:
2018: Alex Smith, Trevor Siemian, Tanner Lee
2019: Eli Manning, Jacoby Brissett, Tanner Lee
Mint látható, megvan az állandóság, Lee idén is 3. számú QB lesz. Viccet félretéve, sajnos Smith sérülése alapjaiban átírta a forgatókönyvet, őt szerettem volna még 1-2 évre visszahozni, aztán menet közben valahogy gondoskodni pótlásról. Most erre a szerepre Eli Manning érkezett, idénre jó lesz, másfél millióért meg a legjobb ár/érték arányú QB a ligában (Bridgewater és társai... 😊 ). Brissett jobb, mint Siemian, szóval összességében nem rossz ez, összesen 2,5 milláért.

RB:
2018: Mark Ingram, Duke Johnson, Matt Breida, Jordan Wilkins, Akrum Wadley (Aaron Ripkowski)
2019: Mark Ingram, Matt Breida, Jordan Wilkins, Akrum Wadley (Tommy Bohanon)
Ingram és Johnson is FA volt, előbbire esett a választás egy 3 éves szerződéssel. Mivel Breida a biztató újonc szezonja után IRL 1000 scrimmage yard fölé jutott, 5,3-as átlaggal, és elkapásban sincs elveszve, így ideális 2. RB lesz, Wilkins pedig szintén látott pályát már újoncként is.

WR:
2018: Alshon Jeffery, Nelson Agholor, Willie Snead, Chris Hogan, Leontee Carroo
2019: Alshon Jeffery, Tyler Lockett, Willie Snead, Dontrelle Inman, Andre Roberts
Itt voltak gondok bőven, Jeffery mellett nem volt adekvát szélső elkapó, slotban viszont két kezdő is, de összességében nem tetszett a dolog. Szerencsére Agholor és Hogan szerződése is lejárt, így nem kellett kivágni senkit Carroo-n kívül (kiváló pick volt…). Ami összejött viszont, az szerintem ligaszinten is erős WR-sor, Jeffery a chainmover, Lockett adja a sebességet és a mélységi célpontot, Snead slotban és rövid útvonalakon erős, Inman abszolút jó 4. WR, és ha valaki kiesik, be tud ugrani elfogadható szinten, Roberts meg tavaly a legjobb returner volt.

TE:
2018: Luke Willson, Hayden Hurst, Jonnu Smith, Adam Shaheen
2019: Hayden Hurst, Jonnu Smith, Adam Shaheen
Itt a türelemre szavaztam viszont, még egy évet megérdemel a 3 fiatal, hogy meglássuk, melyikből mi sül ki. A helyzet nem annyira biztató jelenleg, mint tavaly ilyenkor gondoltam, de nem láttam értelmét valakit túlfizetni csak azért, hogy ha mégis bejön a 3 jelenlegiből 1, akkor ott álljak egy drága, felesleges veteránnal.

OL:
2018: Duane Brown – Stefen Wisniewski – Mitch Morse – Larry Warford – La’el Collins (Kolton Miller – AJ Cann – Jack Allen – Dennis Kelly – James Hurst)
2019: Kolton Miller – John Miller – Mitch Morse – Larry Warford – La’el Collins (Josh Wells – James Hurst – Brett Jones – Dennis Kelly)
Ez fájdalmas, de szükséges átalakítás volt, Brown nekem a jelenlegi átalakuló rosteren nem ért 9+ milliót, Wisniewski és Cann lejárt. Morse volt Ingram mellett a másik saját FA, akit mindenképpen meg akartam tartani, szerencsére összejött. Így a fal közepe és jobb oldala változatlan marad, bal oldalon meg kezd a két Miller. Kolton első szezonja jó sz*r lett (kösz, Cable), idén lehet, hogy RT lesz IRL, mindenesetre talán a legnagyobb kérdőjelem a kezdőben. A másik Miller viszont 4 éve minden meccsén kezdő, a 3. FA körben 1,5 milláért ajándék volt. A cseresorban vannak univerzális, kezdő tapasztalattal rendelkező játékosok (Hurst G/T, Kelly G/T, Jones C/G), szóval sérülés esetén is tudok variálni, ha kell.

DL:
2018: Emmanuel Ogbah – Michael Brockers – Sheldon Rankins – Jason Pierre-Paul (Avery Moss – Clinton McDonald – David Onyemata – Eddie Yarbrough)
2019: Brandon Graham – Star Lotulelei – Sheldon Rankins – Trey Flowers (Emmanuel Ogbah – Xavier Williams – David Onyemata – Eddie Yarbrough)
A WR poszt mellett a másik nagy átalakítás, Brockers és JPP is túl van a zeniten, előbbi jövőre 12 millát keresett volna, utóbbi meg FA-ként távozik, úgyhogy kicsit elébe mentem az eseményeknek. A Flowers/Graham párosnál nem hiszem, hogy lenne 3 jobb DE-duó a ligában. Ogbah jó lesz futás ellen korai downokon (meg ki tudja, mi jön ki belőle Kansas-ben IRL), Rankins remélem, teljesen felépül, de azért Achilles-szakadás belső falembernél sose jó ómen… Lotulelei és Williams megoldja a futás elleni védekezést Brockers pénzének töredékéből, Onyemata is abszolút adekvát kezdő opció lehetne, szóval itt minőség és mélység is van bőven.

LB:
2018: Shaq Thompson – Mason Foster – Kiko Alonso (Keenan Robinson – BJ Goodson – Blair Brown – Tegray Scales)
2019: Hardy Nickerson – Benardrick McKinney – Kiko Alonso (Adrian Phillips – Manti Te’o – Neville Hewitt – Tegray Scales)
Thompson sajnos sose volt képes konzisztens jó teljesítményre, így nem kapott tőlem új szerződést, Foster meg drágább lett volna hosszabbításként, mint amennyit nekem megért (aztán faszán elment 750.000 USD-ért FA-n, miután én 3 millát ajánlottam, de nem kellett neki 😊 ). Addigra viszont megérkezett McKinney, így már van egy védelmi vezérem középre, mellé Alonso még mindig átlag feletti, 3. LB-t meg úgyse használ ma már senki a snapek többségében. A top 2 mögötti ötösfogat viszont sokkal jobb, mint a tavalyi cseresor, és közülük Phillips és Hewitt special teamerként is top játékosok, előbbi konkrétan a legtöbb ST-tackle-t csinálta tavaly.

CB:
2018: Janoris Jenkins – Bradley Roby – James Bradberry – Holton Hill – Tremon Smith – Jamal Agnew – Jalen Davis – Darious Williams
2019: Janoris Jenkins – Bradley Roby – Holton Hill – Tremon Smith – Jamal Agnew – Jalen Davis – Darious Williams
Itt nem volt szükség semmire, Bradberry mehetett Brissettért cserébe, mert a tavalyi 4 újoncból Hill abszolút erősen kezdett IRL, és Smith meg Davis is látott pályát a szezon második felében. Roby kevésbé lelkesítő, de tavaly hoztam drágán, nyilván várok még, hogy mi lesz vele IRL, hátha csak a Vance Joseph hatás miatt lett ő is bamba balf*sz tavaly Denverben. Ha idén valamelyik fiatal még egyet lép előre, akkor Janoris pótlása se lesz akkora gond, mint korábban gondoltam.

S:
2018: Karl Joseph, Jonathan Cyprien, Xavier Woods, Eric Murray
2019: Karl Joseph, Xavier Woods, Eric Murray, Adrian Phillips
Cyprien kivágása no brainer húzás volt. Joseph a szezon közepénél úgy tűnt, hogy megy utána, de aztán az idény közepétől teljesen jó játékot hozott. Woods megbízható FS, Murray is sokat látott pályát, plusz szintén jó spec.teamer is, Phillips meg S/LB hibridként itt is bevethető átlagon felüli szintű teljesítménnyel. Ezzel a kvartettel is elégedett vagyok.

ST:
2018: Steven Hauschka (K ), Michael Dickson (P), Thomas Hennessy (LS), Jamal Agnew (KR/PR)
2019: Will Lutz (K ), Michael Dickson (P), Thomas Hennessy (LS), Andre Roberts (KR/PR), Jamal Agnew (KR/PR)
Hauschka sajnos elkezdett visszaesni, így idén a hátsó körökben mindenképp akartam kickert húzni, végül mégis Lutz lett a megoldás egy 5. körös pickért. Ezzel mindkét rúgó posztra top 3 játékosom van, meg a tavalyi legjobb returner, Agnew pedig itt ideális csere, újonc szezonjában nagyon jól hordott vissza főleg puntokat.

Összegzés: Nagy átalakítás volt pár poszton, távozott JPP, Duane Brown, Brockers és Cyprien az élő szerződésű veteránok közül, és jött Flowers, Graham, McKinney, Lockett, ami szerintem nagyon erős négyesfogat. A 3. FA-kör is jól sikerült, Phillips, Miller, Inman, Xavier Williams egyaránt komoly játékidőt fog kapni, Roberts meg remélem a Maddenben is úgy fog visszahordani, mint IRL. 😊 A keret mélységére sem lehet panaszom, nem nagyon van olyan poszt, ahol ha valaki kiesik, akkor lehet temetni a szezont. A LT poszt a nagy kérdés, ha ott idén Kolton Miller tud javulni, akkor tényleg csak be kell illeszteni egy új QB-t, és contender marad a csapat. Ráadásul jövőre van 30 milla költőpénz, csak Jeffery, Rankins és Karl Joseph jár le azok közül, akikkel hosszabbítani akarok, és a jövő évi pickeket is számolva vagy 60 játékosnak lesz szerződése, úgyhogy lesz mozgástér még foltozni a dolgokon. Ha Eli hoz egy olyan szezont, mint tavaly IRL, akkor ez PO keret továbbra is.

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Penn State Nittany Lions 21 174
Mock draft (sajnos cserét csak egyet tudtam eszközölni...mindig van néhány, de sokszor előttem van, hogy milyen nehezen szabadulnak GM-ek az első köröktől, ha fel kell menni valakiért 😀)

1/1 New York Giants
Kyler Murray, QB, Oklahoma
A Giants szabadult volna már Roethlisbergertől, de jövőre mindenképp lejár a szerződése és Murray-el valószínűleg a Cardinals is új alapokra helyezi a csapatot.

1/2 Houston Texans (NO via WAS)
Quinnen Williams, DT, Alabama
Szépen megágyazott Ádi ennek a picknek. Külön öröm a Bama, de a lényeg, hogy Williams talán a legjobb játékos az idei drafton.

1/3 Tampa Bay Buccaneers (PIT)
Nick Bosa, EDGE, Ohio State
Valahogy ezen se kellett sokat gondolkodni. Talán ha Bosa kimegy 1-2-ben, de ha marad, akkor ő kell az újjáépülő Tampába.

1/4 Washington Redskins (MIA)
D.K. Metcalf, WR, Ole Miss
Szépen egyben a fővárosi csapat, de az elkapó poszt hiányos erősen. Ezen még Devin Funchess esetleges megszerzése sem segít. Olyan játékos, aki itt igazán érték (EDGE, LB, OT) feleslegesnek tűnik. Metcalf elvileg a legjobb WR, de az biztos, hogy a legjobban hype-olt.

1/5 Los Angeles Chargers
Jonah Williams, OL, Alabama
A védelembe elég sokat fektetett az új GM, így a drafton a támadósor marad hátra. Adná magát a Jawaan Taylor pick, de tulajdonképp minőségi játékos ebben a falban csak RT poszton van. Williams szinte bármi lehet még, de a legkisebb valószínűséggel RT lesz NFL-ben. Így talán a még szárnyait bontogató Rams C Brian Allen-el együtt, már 3 focista lesz a támadófalban.

1/6 Kansas City Chiefs
Andre Dillard, OT, Washington State
Egy újabb lyukas támadófal. Más posztok is vannak, ahová kellene a vérfrissítés, de tackle poszton konkrétan egy vén csóka van, aki RT-t játszik ráadásul. Dillard egy rendkívül atletikus játékos, aki LT lehet új csapatában, ezért nem is fog sokáig csúszni az első nap.

1/7 Tampa Bay Buccaneers
Dwayne Haskins, QB, Ohio State
Támadófalember, WR és DB is kellene, de igazából nincs olyan, akit itt szívesen vinne az új tampai menedzser, főleg annak tudatában, hogy még ráér később is jobb értéken hozni ezekre a posztokra. Haskins-t folyamatosan nézegetik a GM-ek és IRL is nagyjából a 7. poszt környékén csapatot fog találni magának. Keenum persze hídnak jó, de inkább hídnak, mint irányítónak. Hosszú időre ő nem lesz megoldás.

1/8 Minnesota Vikings
T.J. Hockenson, TE, Iowa
A Vikes a védelembe sokat invesztált. A TE poszt hatalmas üres tér. Hockenson még ebben az igen erős TE classból is kiemelkedik.

1/9 Cleveland Browns
Josh Allen, EDGE, Kentucky
Eddig nem volt hiányposzt igazán a passzsiettető, így kötött ki Allen Clevelandban. A legnagyobb bánatomra persze, mert így évente kétszer játszhatok ellene…Dunlap mellett durva páros lesz.

1/10 Denver Broncos
Noah Fant, TE, Iowa
Fant sem marad sokáig csapat nélkül. Löfli még Gronkot is vitte volna, úgyhogy nagyon kell itt az erősítés.

1/11 New York Jets
Clelin Ferrell, EDGE, Clemson
Tökéletesen illeszkedik Ferrell ebbe a csapatba. Lehet mások Garyt, Burnst vagy Sweatot várták volna előbb, de nekem most valahogy a Clemson játékosa tetszik leginkább. Ferrel terrorizálhatja majd az irányítókat az East-ben.

1/12 Pittsburgh Steelers (CHI via TB)
Devin White, ILB, LSU
Ekkora stealt nem hagy ki az ember. White baromi jó játékos, csak a szerencsének köszönhető, hogy a korábban draftoló csapatok inkább a hiányosságaikat nézték. Kellene ugyan WR is és a OL is, de itt nincs egyik sem megfelelő értéken.

1/13 Seattle Seahawks
Drew Lock, QB, Missouri
Egy darab csereirányítóval nem lehet nekivágni az évnek. Lock, ha van egy kis szerencséje már első évében kezdő lehet, de legkésőbb második évében megmutathatja majd, hogy miért kel el a draft első körében.

1/14 Tampa Bay Buccaneers (CIN)
Byron Murphy, CB, Washington
Remek CB, ahogy ezt már alma materéből megszokhattuk. A class legjobb cornere, aki biztos első kör várományos és az első naptól kezdő is lehet az NFL-ben.

1/15 Dallas Cowboys
Gregory Little, OT, Ole Miss
466 snapből mindössze 12 volt amikor nyomást tudtak generálni az irányítójára és ez az SEC konferenciában nem rossz mutató. Passzblokkolásban kiváló, úgyhogy legalább lesz egy jó tackle is.

1/16 Pittsburgh Steelers (WAS via PHI, NYJ, ARI)
Trade Tampa Bay Buccaneers (2/4+Kenny Clark)

Marquise Brown, WR, Oklahoma
Igazi kincs lehet a srác NFL-ben. Olyan DeSean Jackson féle képességek. Rendkívül gyors és sokoldalú. Különösen a YAC ami figyelemre méltó. A feltrade persze nem olcsó a 2. körből.

1/17 Tennessee Titans
Christian Wilkins, DL, Clemson
Futás ellen egészen szenzációs játékos, aki ráadásul a passrushban is csak alig marad el Quinnen Williamstől. 2018-ban 28 alkalommal siettette az irányítót, pedig középen ez nem annyira könnyű feladat.

1/18 New England Patriots
Greedy Williams, CB, LSU
Minőségben és mennyiségben sincs meg a Patriots, így Williams itt és IRL is majd az első naptól kezdő lesz. Talán csak a kevés tapasztalat ami ellene szól, de az irányítók csak 58,1-es PR-el dobtak felé.

1/19 Carolina Panthers (SF)
Rashan Gary, EDGE, Michigan
Sokak szerint már jóval korábban is kimehet. Gary remek atléta, de elég nyers, így szerintem a 20. hely környékén már reális. Különösen a futások megállításában vállalt nagy szerepet az egyetemen.

1/20 Arizona Cardinals
Cody Ford, OT, Oklahoma
Nagyszerű passzblokkoló tackle, aki futásblokkolásban annyira már nem penge, így jó eséllyel egy OT poszt néz ki neki a profik között. A Cardinalsnál egyértelműen a falra fognak menni a FA aktivitás alapján.

1/21 Buffalo Bills (CAR)
Devin Bush, ILB, Michigan
Bush az idei igencsak vékony ILB class egyik legjobbja. Idén persze kevesebb is úgy tűnik elég volt ahhoz, hogy felemelkedjen, de egy jó combine azonnal az első tíz köré repítette őt. Különösen a passrushban hatékony, már ha küldeni fogják őt NFL csapatában az irányítóra. A futás ellen, a lyukak tömésénél mindenképp fejlődnie kell, de elit sebessége van és ez sokat segíthet, hogy az egész pályát be tudja játszani.

1/22 Washington Redskins (HOU)
Chris Lindstrom, OG, Boston College
A tökéletes OL-hez már csak Lindstrom kell. Ahogy Peterson és Fitzmagic boldogságához is.

1/23 New York Giants (IND)
Nasir Adderley, S, Delaware
Nem érzem igazán kiemelkedőnek ezt a safety class-t, de ha már valakit ki kell innen húzni a 23. helyen (mert éppen nincs normális ember), az legyen Nasir. IRL is az első lehet akit kiválasztanak.

1/24 Chicago Bears (DET via TB)
Brian Burns, EDGE, Florida State
A Bears szerencséje, hogy nagyon mély ez a class tehetséges EDGE játékosokból. Burns is egy nagyon hatékony passrusher, aki futás ellen már kevésbé acélos. De tavaly elképesztő 48 alkalommal siettette az irányítót. Szeretik az ilyet Chicago-ban.

1/25 Denver Broncos (BAL)
Jaylon Fergusson, EDGE, Louisiana Tech
Ismét egy nagy irányítókergető. A Harris, Pierre-Paul páros azért nem az igazi. Hiába kapott utóbbi 5,5 milliós szerződést, a csillaga már lefelé megy, viszont Jaylon egy remek játékos. 2018-ban 16 sackés 33 siettetés. De futás ellen sem volt haszontalan.

1/26 Buffalo Bills
Garrett Bradbury, IOL, North Carolina State
Igaz, hogy a támadófalban olcsó játékosok vannak, de a közepére kell egy igazi minőség is. Bradbury a class legjobb centere, 26. helyen egy jó húzás.

1/27 Green Bay Packers
Ed Oliver, DT, Houston
Hatalmas steal, már nagyon szerettem volna valahova beírni, de nem volt sehol égető DT hiány. Hát itt van…nem mondom, hogy a legfegyelmezettebb a pali, de futás és passrush is az erősségei közé tartozik. Mindenképp első körös tehetség azokkal a dinamit lábakkal.

1/28 Philadelphia Eagles
Deandre Baker, CB, Georgia
Mindössze 40,2-es PR-el dobáltak felé az irányítók és a 3 éves karrierje során, mindössze 1 TD-t szereztek róla. Mindenképp az első körben a fiatalember helye és az Eagles rá is szorul egy ilyen CB-re.

1/29 Oakland Raiders
Taylor Rapp, S, Washington
Valahogy jobban bejön, mint Thompson. Rapp-ről összesen 2 TD-t kapott a csapata, azt is még 2016-ban. 2018-ban 28,5-es PR-rel dolgoztak ellene az irányítók. Nem lepne meg, ha IRL is hamarabb kimenne.

1/30 Atlanta Falcons
Josh Jacobs, RB, Alabama
Az egyetlen RB idén, aki első körben várományos. Az nfl.com szakértői szerint ráadásul simán top 10 tehetség. Atlantában ráadásul rögtön nagy szerepet is kaphat, mert az egyik futó 8 hétig nem játszik, a másik futó pedig a Ravensnél csak 4. számú lehet.

1/31 Los Angeles Rams
Irv Smith Jr., TE, Alabama
Egy remek TE, aki másik évben talán a legjobb is lehetett volna. 2018-ban 57 passzból 44 elkapás lett és 707 yardot szerzett csapatának. Ráadásul 360-at elkapás után hozott össze. Talán majd feledtetni tudja a Gronkowski kisiklást.

1/32 Arizona Cardinals (JAC)
N’Keal Harry, WR, Arizona State
Harry a labdák 64,6%-át elkapja, ráadásul tavaly 1088 yardjából 515-öt elkapás után szerzett. Egy ilyen focistára biztosan nem mondana nemet a Cardinals menedzsere, főleg, hogy vadászta a WR-eket a piacon.
több mint 5 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 10 561 — Jedi Master
The Washington Post Mock Draft 2019

1/1 NY Giants - Nick Bosa, DE/3-4OLB , Ohio State
Jövőre már csak két DE-nak lesz szerződése, kell a frissítés, de egyébként is kihagyhatatlan ez a pick.
1/2 HOU Texans - Quinnen Williams, DT , Alabama
A poszt nem lyukas, hanem kb. nincs, így már értjük kiért jött fel időben a Houston, de ez volt a helyes döntés.
1/3 TB Buccaneers - Kyler Murray, QB , Oklahoma
A Tampa akkora májer, hogy nem is kell QB a csapatba. Vagy a draft van becélozva, így jöhet is a legígéretesebbnek tűnő prospect.
1/4 WAS Redskins - Devin White, ILB , LSU
Igaz nincs QB (csak a következő Brady), de nincs az az isten, hogy a főváros ebből a felhozatalból 1/4-re kivigyen valakit. Így Gary jöhetne BPA-n, de a LB poszt jelenleg fontosabb.
1/5 LA Chargers - Rashan Gary, DE/3-4DE , Michigan
Elképsztő hiányos a roster, így a BPA egyenlő a legfontosabb posztra húzással is.
1/6 KC Chiefs - Jawaan Taylor, OT , Florida
Több poszt is szóba jöhet, de értékben egy OT fontosabb bárminél, ráadásul egy darabbal nem illik kiállni meccsre.
1/7 TB Buccaneers - D.K. Metcalf, WR , Ole Miss
Vannak még problémák, de csupa csere elkapóval nem lesz sok győzelem, így jöhet a hype és a reach Metcalf személyében!
1/8 MIN Vikings - Josh Allen, 3-4OLB/DE , Kentucky
Ementálira hasonlít a roster, így a BPA felé fordulva a GM elviszi az ölébe hullott Allent.
1/9 CLE Browns - Montez Sweat, DE/3-4OLB , Mississippi State
Kell a vérfrissítés, így jöhet a következő szörny a posztra.
1/10 DEN Broncos - Clelin Ferrell, DE/3-4OLB , Clemson
Jöhet Löflihez az első Clemsonos, pláne, hogy 1 db DE-el nem lehet meccsre menni.
1/11 NY Jets - Ed Oliver, DT , Houston
Nagyon megy a DL run, és Beki sem akar lemaradni, ráadásul nála is DT hiány van.
1/12 PIT Steelers - Jonah Williams, OT , Alabama
Vannak gondok a támadóknál, így értékben a legfontosabbat választja a GM bácsi.
1/13 SEA Seahawks - Devin Bush, ILB , Michigan
QB is jöhetne, de LB poszton jövőre sem lesznek jobbak a kilátások, így még most lehet értéket szerezni itt.
1/14 CIN Bengals - Andre Dillard, OT, Washington St.
Érték és need is találkozik, nem sokat kell gondolkozni egy OT húzáson.
1/15 DAL Cowboys - Cody Ford, OT/OG , Oklahoma
Ordító G problémák lesznek itt, így Ford kihagyhatatlan pick lett.
1/16 PIT Steelers - T.J. Hockenson, TE , Iowa
WR jöhet később, akár FA-ről is, de a sok TE-nek híg a leve, ahogy a mondás tartja. OL-be még mindig lehetne ide húzni, de értékben most nincs jobb.
1/17 TEN Titans - Jeffery Simmons, DT/3-4DE , Mississippi State
A hiányos DL-be kell az ember belülre, Simmonsra le is kell csapni, mert ő minőség.
1/18 NE Patriots - Greedy Williams, CB , LSU
És jöhet az első CB is, elég későn, de idén sokkal fontosabb volt a DL need. Kivéve itt, a roster nem rossz, Williams pedig lenyomja majd az elkapókat.
1/19 CAR Panthers - Dwayne Haskins, QB , Ohio State
Nem kellett sokat gondolkozni a poszton, és akkor már inkább Haskins, mint a többiek.
1/20 ARI Cardinals - DeAndre Baker, CB , Georgia
Szinte BPA, ráadásul posztra jön a remek CB prospect.
1/21 BUF Bills - Garrett Bradbury, C, NC State
Center kerestetik, ráadásul nem is akármilyen, egy talán leendő HoF iOL ember.
1/22 WAS Redskins - A.J. Brown, WR , Ole Miss
A. Brown ment, AJ. Brown jön. Mint minden WR-nél sok múlik azon, hova kerül IRL, de jelenleg biztos választásnak tűnik.
1/23 NY Giants - Noah Fant, TE , Iowa
Meglehet nem tud blokkolni annyira, de Empty most ezen nem tud agyalni, mert nincs értékelhető TE-je.
1/24 CHI Bears - Mack Wilson, ILB , Alabama
Nem illik a Macikhoz egy ilyen Fr7, a LB need pedig megoldásra vár.
1/25 DEN Broncos - N'Keal Harry, WR , Arizona State
Kearse nem tud csodát tenni, kell egy igazi No.1. WR a csapatba, akinek dobálhat Rosen.
1/26 BUF Bills - Jachai Polite, DE/3-4OLB/OLB , Florida
Akár jöhetne egy WR ide is, de Egy LB jobb értéket képvisel most, és egyébként is nagy need.
1/27 GB Packers - Christian Wilkins, DT/3-4DE/NT , Clemson
Reed mellé kell a társ, akivel igazi falat tudnak majd alkotni középen.
1/28 PHI Eagles - Byron Murphy, CB , Washington
OL-be is lehetne mélyíteni, de jövőre 2 kezdő CB is lejárós lesz, így kell az utánpótlás, Murphy ráadásul jó érték itt.
1/29 OAK Riders - Taylor Rapp, S , Washington
Több S prospect is szóba jöhet itt, de a GM úr Rappot választja a needre.
1/30 ATL Falcons - Dexter Lawrence, DT/3-4DE/NT , Clemson
Már majdnem jött egy RB, de sokkal fontosabb a DL-be húzni erre a rosterre.
1/31 LA Rams - Zach Allen, DE/3-4DE , Boston College
Legalább egy DE legyen, aki ér valamit, következő körökben jöhet a társa, vagy FA-n.
1/32 JAX Jaguars - Johnathan Abram, S , Mississippi Stat
A bajnoknak nem kell erősítenie, mert már így is hova? De jövőre azért elkélne egy friss S, ha már 4 szerződés lejár.

Lehet csemegézni 😀

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀