FCS, Division II-III, NAIA

9 feliratkozó

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Utolsó előtti Top 25. Még lesz egy vasárnap a Selection Sunday előtt.

1 North Dakota State (10-0) (155) 1
2 Kennesaw State (9-1) 2
3 Weber State (8-2) 3
4 Eastern Washington (8-2) 5
5 South Dakota State (7-2) 6
6 Jacksonville State (8-2) 8
7 James Madison (7-3) 9
8 Colgate (9-0) 10
9 UC Davis (8-2) 4
10 Stony Brook (7-3) 12
11 Princeton (9-0) 13
12 North Carolina A&T (8-2) 14
13 Wofford (7-3) 15
14 Elon (6-3) 7
15 Towson (7-3) 20
16 Maine (7-3) 16
17 Delaware (7-3) 11
18 Nicholls (7-3) 17
19 East Tennesseee State (8-2) 19
20 Dartmouth (8-1) 25
21 San Diego (8-2) NR
22 McNeese (6-4) 18
23 Southeast Missouri State (7-3) 21
24 Incarnate Word (6-4) NR
25 Montana State (6-4) NR

3 új érkezőnk van, köztük a Pioneer liga bajnoka, a San Diego. A QB Anthony Lawrence teljesen megérdemelten lett a hét FCS támadója. Van egy olyan érzésem, ogy a Toreros idén is megcibálja majd valakinek a grabancát az 1. körben, hogy aztán mehessen a Fargodomeba zsinórban harmadszor... Bekerült még a Montana State amely egy Montana veréssel még a playoffot is megcsípheti, és a UIW, amely félig már megnyerte a Southlandet, de a Nicholls csütörtök éjjel még megszerezheti a konf. automatikus playoff szereplést jelentő 1. helyét.
Kiesett a Northern Iowa (megint...) az Illinois State és az Idaho State.

A hét rangadója a 2. Kennesaw State és a 6. Jacksonville State közötti derbi. A 2 csapata akár a legjobbb 8 vagy 4 között is összefuthat majd pár hét múlva. A CAA-ben A Maime az Elon ellen nyerheti meg a konferenciát, a Towson - James Madisonon pedig eldől, ki várhatja teljes nyugalommal a vasárnapot, és kinek kell izgulnia majd a playoff helyéért.
Plusz jönne olyan cseemgék, mint a az Army - Colgate, ahol kiderül mennyire erős valójában a Raiders defense, a az ETSU- Samfordon Devlin Hodges Steve McNair passzolt yard FCS csúcsáért hajt, míg a Brawl of the Wildon a Montana és a Montana State között a vendég Bobcats playoff szerelése teszi külön pikánssá az egyik legnagyobb FCS rivalizálást.




Mit írnak az USA-ban?
Bejuthat a kis Flacco az NFL-be?
Van rá sansz, hogy draftolják majd?
Sobri Jóska
Még van egy éve a Towsonon javítani a draft státuszát. Ha jövőre lehúz egy olyan idényt vagy jobbat, mint az idei, és a playoffban is virgonckodik, szerintem el lehet talán rá lőni egy 3. napi picket. Mivel idén több elismert FCS QB elmegy az év végén (Easton Stick a Bisonból, Devlin Hodges a Samfordból, Taryn Christion a South Dakota Stateből, Gabe Gubrud az Eastern Washingtonból), simán válhat majd Flacco a másodosztály egyik legjobb QB-jává a senior évében. Nem mellékesen jövőre kiemelt figyelmet fog kapni az idei teljesítménye miatt. Már most is Top 10-ben van passzolt TD-kben és yardokban. És mellé még van több, mint 650 futott yardja is.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
11. heti összefoglaló

Még 3 új konferenciagyőztesünk van. A Big South (kvázi) döntőjén ugyan jól kezdett a Monmouth a Kennesaw State ellen, a Hawks 14-7-re is vezetett, innentől azonban beindult az Owls henger. Az irányító Chandler Burks és a 196 yardig jutó Darnell Holland egyaránt 3-3 TD-t futott. és vendégek 44 megválaszolatlan pontot tettek fel a táblára. A Kennesaw State 51-14-es győzelemmel megnyerte a Big Southt, és kvázi tét nélkül melegíthet majd a rájátszásra (és valószínűleg 1. körös bye-ra) a jövő héten a Jacksonville State ellen.

A Gamecocks szintén tét nélkül készülhet arra a meccsre (bár a playoff kiemeléseknél biztos lesz némi súlya annak, hogy ki nyer a találkozón), mert 41-17-re verték idegenben a Tennessee Statet és így megnyerték az Ohio Valleyt. Zerrick Cooper 3 TD passzal vezette győzelme a JSU-t. A Gamecocks nagy valószínűség szerint egyedüli csapatként képviseli majd a OVC-t a rájátszásban, Hogy miért erről egy kicsit lejjebb írok.

A 3. konferenciagyőztes egy rekordok sorát megdöntőző találkozó végén a San Diego lett. amely őrült meccsen verte 56-52-re a Davidsont és megnyerte ezzel a Pioneers konferenciát. A mérkőzésen megdőlt az FCS futott yard csapatrekordja - a Davidson HÉTSZÁZNYOLCVANKILENC futott yardig jutott! Ez 108-egységgel több, mint az eddigi rekord, amelyet a Missouri State tartott még 1998-ból(681). A vendég Wildcatsnél 4 futó is 150 yard vagy afölött zárt. Wesley Dugger 231, a 3 TD-ig jutó William Wicks 197, az irányító Tyler Phelps 153, Keylan Brown pedig 150 yardig jutott. A Davidson három 80 yardos vagy annál hosszabb TD-t ért el.
És hogy mégis hogy tudott nyerni a Toreros? Nos a válasz 2 szó - Anthony Lawrence. Iskolarekord beállítást érő 7 TD passzt osztott ki 556 yardig jutva, ebből Michael Bandy 326 yardot (új iskola rekord) és 4 TD-t (köztük egy 99 yardost) kapott el. Az utolsó 1:24-el a vége előtt 52-49 Davidson vezetésnél. A 2 csapat összesen 1,477 total yardot produkált ez azonban nem új FCS csúcs, ami 1549 egység. A San Diego továbbra is hibátlan a konferenciában (csak a Harvardtól és a UC Davistől kaptak eddig mindössze ki) .

A 3 rangsorolt csapatok közti találkozón mind az alacsonyabban rangsorolt alakulat került ki győztesen. A nap rangadóján az Eastern Washington még a csereirányítójával is magabiztos nagy arányú győzelmet aratott a UC Davis ellen. Antoine Custer, Sam McPherson és Tamarick Pierce egyaránt 2-2 TD-t futott, Az EWU 669 total yardig jutott, ez a 6. legtöbb az iskola történetében. Az Aggies offense eddig 43 pontot átlagolt meccsenként, de a hetek óta remeklő Eagles védelem (élükön Ketner Kuppal, Cooper öccsével) 20 ponton tartotta Keelan Dossékat, A vendégek QB-ja, jake Meier kétszer is eladta a labdát, Doss mindössze 70 yardig jutott. Az Aggies először kapott ki idén a konferenciában. Így jelenleg hármas holtverseny van a Big Sky élén az EWU, a UC Davis és a Weber State között. Mindhárom csapat 8-2 es totál és 6-1-es konferencia mérleggel áll.

A Big Skyhoz hasonlóan sűrű az élboly a CAA-ben is, ahol hogy még jobban összekutyulódjanak a dolgok, mindkét magasabban rangsorolt csapat elbukott, alacsonyabban jegyzett ellenfele ellen a Top 25.-ösök közti találkozókon. A nagyobb skalp a Towsoné volt, amely idegenben verte el 41-10-re az 9. Elont. Tom Flacco 3 TD passzt osztott ki. A rúgó Aidan O'Neill iúj iskola szezoncsúcsot állított fel 20 sikeres mezőnygóljával. A Phoenixben továbbra is hiányzik a futó Malcolm Summers és az irányító Davis Cheek. És mivel a szezonjukat a CA-t jelenleg vezető Maine otthonában fejezik be, könnyen lehet, hogy akár a playoff helyük is veszélybe kerül majd. A Towsonnak sem lesz egyszerű dolga, a Tigers a James Madison ellen próbálja majd kiharcolni a rájátszást.
A mostanában jó formában lévő Delaware csúnya pofonba szaladt bele a Stony Brook otthonában. A Seawolvesban Donald Liotine 170 futott yardig és 1 TD-ig jutott, és Joe Carbone ezt egy TD passzal fejelte meg. A hazaik 400 total yardig hutottak, mikőzben a Blue Hens ennek csak a felére volt képes. A 6 playoffba igyekvő CAA csapat közül a 2 együttesnek lesz a legegyszerűbb dolga jövő héten az Albany és Villanova ellen

Colgate defense watch: Sajnos véget ért a Raiders jó sorozata 29 negyed után a 2. negyedben a Lehigh bejutott a Colgate end zonejába Raymond Falcone TD elkapása révén révén. Azonban az extra pont kimaradt, így ez a 6 pont volt összesen, amit a Mountain Hawks el tudott érni a Raiders ellen, viszont az elmúlt hetekhez képest a 174 total yard becsületre méltó teljesítmény a hazaiaktól. A vendégek győzelme egy percig nem forgott veszélyben. james Holland 3 TD-t futott, A QB Sage Attwood ezt még kettővel toldotta meg a földön, plusz még egyet hozzáadott a levegőben. A Colgate 48-6-os győzelemmel hangolt az Army elleni nagy csatára.

Gyakorlatilag eldőlt, hogy tényleg csak a 2 Dakota State fogja a playoffban képviselni a Missouri Valleyt. Az llinois State a 4 meccs óta veretlen Indiana Statetől kapott ki 28-23-ra. A Sycamoresban a QB Ryan Boyle 2 passzolt, a RB Titus McCoy 2 futott TD-t ért el. És természetesen folytatódott a Northern Iowa fura sorozata. Múltkor bravúrgyőzelemét értek el, ezen a héten menetrendszerűen jött a vereség a szezon végére magukat összekapó Youngstown State ellen. A Pinguinsben Tevin McCaster 3 TD-vel vette ki a részét a 31-10-es győzelemből. A North és a South Dakota Staten kívül senkinek sincs pozitív mérleges a divízióban.


A 21. Southeast Missouri State 31-7-re is vezetett a Murray State ellen. Innen sikerült egy őrűlt végjátékot hozó meccsen 40-38-ra kikapni a Red Hawksnak. A Racersben Drew Anderson 4 TD passzt osztott ki kevesebb, mint 30 perc alatt aaz első félidő utolsó másodperceitől a 2 félidő végéig. A SEMO azonban 20 másodperccel a vége előtt újra visszavette a vezetést Daniel Santacaterina irányító és Zack Smith elkapó összjátékából. A vendégek bizonyára azt hitték, megvan a győzelem, ám a Murray State kick returnere, Malik Honeycutt keresztülhúzta a számításaikat, amikor visszavitte a TD után kick offot a Red Hawks end zonejáig megnyerve a meccset a hazai csapatnak. nem csodálnám, ha erre a meccsre csak mint "Miracle in Murray"-ként emlékeznek meg az almanachok a jövőben. Ezzel a SEMO esélye elszállt, hogy 2. Ohio Valley csapatként esélye legyen a rájátszásba jutni.

A 24. Idaho State sem fog rangsorolt maradni, a héten a Top 25-bbe bekerült Bengals 37-14-re kikapott a Cal Polytól. A Mustangsban az FCS leading rushere, Joe Protheroe 260 yardig és 1 TD-ig jutott. J.J. Koski pedig 1-1 futott és elkapott TD-vel segítette hozzá a hazaiakat a győzelemhez. Ettől függetlenül a Bengals lehet még királycsináló a Big Skyban, hisz a jelenleg 1. Weber State ellen fejezik majd be a szezont jövő szombaton. A Big Skynak lehet 4 csapat a playoffban, ehhez azonban a jövő heti Brawl off the Wildban a Montanta Statenek le kell győznie a Montanat a Grizzlies pályáján-

A Southlandben a Nicholls nyert, a többi rivális mind kikapott (a McNeese pl. 2-szeri hosszabbításban a Northwestern State ellen) így a Colonels karnyújtásnyira van a konferenciagyőzelemtől.

A Southernben a szabadnapos East Tennessee Statenek jó (pihenő)napja volt, hisz a Samford kikapott a Citadeltől, így úgy tűnik az ETSU jut be a Wofford mellett a konferenciából a playoffba (az még csak a jövő héten derül ki, melyik csapat nyeri meg a SoCont). A Buccaneersnek nem lesz könnyű dolga 7 nap múlva, mert pont a Samford érkezik majd vendégesébe hozzájuk. Irányítójuk, Devlin Hodges ráadásul 316 passzolt yardra van attól, hogy megdöntse az egykori Alcorn State (és Titans) legenda Steve McNair FCS csúcsát passzolt yardokban (14,496), tehát biztosan extra motivált lesz.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (9-0) (158) 1
2 Kennesaw State (8-1) 2
3 Weber State (7-2) 4
4 UC Davis (8-1) 6
5 Eastern Washington (7-2) 5
6 South Dakota State (6-2) 7
7 Elon (6-2) 8
8 Jacksonville State (7-2) 10
9 James Madison (6-3) 3
10 Colgate (8-0) 12
11 Delaware (7-2) 13
12 Stony Brook (6-3) 16
13 Princeton (8-0) 18
14 North Carolina A&T (7-2) 17
15 Wofford (6-3) 9
16 Maine (6-3) 23
17 Nicholls (6-3) 20
18 McNeese (6-3) 11
19 East Tennessee State (8-2) 22
20 Towson (6-3) 15
21 Southeast Missouri State (7-2) 25
22 Northern Iowa (5-4) NR
23 Illinois State (5-4) 14
24 Idaho State (6-3) NR
25 Dartmouth (7-1) 24

A james Madison 3. helyét a Weber State örökölte meg, a Dukes 6 helyet esett vissza a New Hampshire zakó után. A Wofford ugyanúgy 6 helyet esett vissza. Emberemlékezet óta elöszőr nem rangsorolt cspaat a Sma Houston State, de hogy ne éreztze magát egyedül, a Central Arkansas is vele tartott. Megint bekerült a UNI, remélhetőleg nem azért, hogy kikapjon élés megint kikerüljön jövő héten. Rajta kívül még a Big Skyból érkezett Idaho State is tagja a rangsorolt alakulatoknak a héten. A Big Sky amúgy szép csöndben a Top 5 helyből 3-at is elfoglal jelenleg.

Ez az állapot azonban csak a hétvégéig tart. A hét szuperrangadóján az 5. Eastern Washington fogadja a 4. UC Davist, Ahogy az összefoglalóban utaltam rá, a 6 rangsorolt CAA-s csapatból 4 egymás ellen játszik majd a héten, a 7. Elon az elmúlt 2 hétben kissé összezuhant 20. Towsont, a 12. Stony Brook pedig a 11. Delawaret fogadja.
A rangsorolt - nem rangsorolt meccsek közül pedig kiemelendő (a Colgate defense watch mellett - az eheti áldozat a Lehigh lesz) pedig jön az első (vagy ha a Samfordot ide vesszük második) nagy FCS teszt a 2. Kennesaw Statenek, az Owls a 7-2-vel álló Monmouthhoz megy vendégségbe. Ideális bemelegítés a jövő heti Jacksonville State elleni derbi elé.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
10. heti összefoglaló

2 csapat bejutott a playoffba szombaton, ebből egyikük az a Colgate, amely a múlt heti, Georgetown elleni találkozót is felülmúlta eheti teljesítményével. A Raiders 41-0-ra nyert, 5. idei 0-ázását bemulattatva, ezzel beérte a szezon csúcs tartó South Carolina State 1978-as rekordját. A védelem immár 7 meccs óta nem engedett TD-t, és ami még durvább a múlt heti 36 engedett total yard után most mindösszesen HUSZONNYOLC total yardot engedtek a Ramsnek. Tim DeMorat, a Fordham QB-ja mínusz 78 futott yarddal(!) fejezte be például a találkozót. Ezzel szemben a Raidersnél James Holland 167 yarddal és 2 futott TD-vel zárt. A győzelemmel a a Colgate megnyerte a Patriot konferenciát.

A másik automatikus playoff résztvevő a címvédő North Dakota State lett, amely a vártnál sokkal jobban megszenvedett a Youngstown Statetel. A csapatok 7-7-es állással fordultak az utolsó negyedre, Easton Stick azonban a 4. negyedben TD-t futott eldöntve a találkozó és a Missouri Valley konferencia idei sorsát. A vége 17-7-es NDSU siker lett.

De míg a Bison csak megszenvedett a győzelemért egy idén alul teljesítő csapat ellen, addig papíron legnagyobb riválisa, a James Madison ki is kapott egytől. A Dukes a kezdő QB Ben DiNucci és a legtöbb yardot futó Marcus Marshall nélkül lépett pályára a New Hampshire ellen és ez meg is látszott a támadósoron. A Wildcats 6 labdát szerzett, Evan Horn és Rick Ellison vissza is vitt egy-egy Cole Johnson picket TD-re az első félidőben. a támadószekciótól pedig Trevor Knightnak köszönhetően is jöttek a pontok, a QB 2 passzolt és 1 futott TD-vel vezette 35-24-es győzelemre a Wildcatst.

A nap CAA-s rangadóján a Maine és a Towson csapott össze, A Bears köszönhetően futója, Ramon jefferson 3 TD-jének és 121 futott yardjának értékes győpzelmet aratott a Tigers otthonában. Jefferson 3. TD-je ráadásul 28-28-as állásnál született beállítva a 35-28-as végeredményt. A hazaiaknál Tom Flacco 2 TD-t dobott, de kétszer el is adta a labdát.
A CAA-ben még mindig jó esély van arra, hogy 6 csapatot adjon a playoffba, a Delaware, az Elon, a james Madison, a Maine, a Towson és a Stony Brook mind jó eséllyel pályáznak 1-1 helyre. Más kérdés, hogy ezek a csapatok egymással is találkoznak még a hátralévő 2 fordulóban rontva majd ezeken az esélyeken (jövő héten például a 6 csapatból 4 egymás ellen játszik majd).

A Southland konferenciában nagyon rossz napja volt a 4 nagy esélyes-ből 3-nak, így lassan már egy ötödik csapat (incarnate Word) is kezdhet reménykedni egy playoff szereplésben. A 11. McNeese legnagyobb nemezisétől, a Southeastern Louisianatól kapott ki nagyon simán 23-6-ra, a Central Arkansas otthon szenvedett vereséget a pár hete a Sam Houston Statet is legyőző Lamartól (a Cardinals QB-ja, Jordan Hoy 4 passzolt és 1 futott TD-vel vezette 38-24-es győzelemre a vendégeket). A SHSU pedig a UIW vendégeként szenvedett vereséget, itt a QB Jon Copeland 4 TD-vel vezette sikerre az Incarnate Wordöt állami riválisával szemben. A 3 vereségnek a Nichiolls örülhetett, amely könnyedén 41-20-ra verte a Houston Baptistot. Jelenleg a Colonels, a UIW és a McNeese State áll a konferencia élén 5-2-es divíziómérleggel és nagyon érdekes lesz látni, miként fog véget érni a Southland idei versengése.

A Southern Conferenceben is érdekesen alakulnak a dolgok, bár itt valamivel tisztább a kép. Annyira, hogy az idény meglepetéscsapata, az East Tennessee State már meg is csípte a SoCon bajnoki serlegének felét. Azonban mivel csak egy (elég nehéznek ígérkező) találkozója van hátra az ETSU-.nak, a Woffordnak pedig kettő, és a Terriers győzött a 2 csapat idei találkozóján, ez még nem jelent automatikus playoff szereplést a Mercert szombaton 21-18-ra legyőző Buccaneeersnek. Az ETSU nagyon kicentizi konferencia győzelmeit: 6 sikerét összesen 16 pontnyi pontkülönbséggel érte el, ez tavaly pont a Terriersre volt jellemző. Az East Tennessee State idei utolsó ellenfele 2 hét múlva az a Samford lesz, amely hatalmas szívességet tett az ETSU-nak azzal, hogy szombaton 35-20-ra a Wofford felett. A Bulldogs QB-ja, Devlin Hodges megint ihletett formába játszott, 4 TD passzt és 1 TD futást produkálva a 35-20-as siker során. 399 passzolt yardjából 171 és 1 TD ment Kelvin McKnight felé. A Samford egy erős finissel és az ETSU legyőzésével akár még oda is érhet valamelyik utolsó playoff helyre.

Tegye fel a kezét, aki ki tud igazodni a Northern Iowán! A Panthers egyik héten rangsorolatlan csapatoktól kap ki, hogy a következő héten bravúrgyőzelmet arasson. A múlt heti Western Illinois elleni zakó után most 26-16-ra verték az Illinois Statet. Eli Dunne helyett a 4 FG-t értékesítő Austin Errthum, a 109 yardig és 1 TD-ig jutó Marcus Weymiller és a Jake Kolbe pickjéből TD-t szerző Duncan Ferch emelhető ki. A Missouri Valleyban egyre nagyobb kérdés, hogy a két Dakota State csapat mellett lesz-e más csapat a rájátszásban.

A nap (playoff szempontból sajnos érdektelen) találkozóján 2 7-0-ás csapat feszült egymásnak. Bár a Princeton elsősorban a támadósorának köszönheti idei hibátlan mérlegét, most a védelme állt bnagyon jól helyt a Darthmouth ellen, A Big Green ugyan egy 75 yardos TD driveval kezdte a mérkőzést, de a támadósoruknak ezek voltak az utolsó pontjai a meccsen. A Tigersnél az irányító John Lovett 2 TD futásának köszönhetően a Princeton kétszer is visszafordította a maga javára a meccset győzelemre vezetve a hazaiakat.
Érdekesség, hogy jövőre a 2 csapat találkozóját november 9.-én majd a Yankee Stadiumban rendezik meg a college football 150. évfordulója alkalmából. A Princeton játszotta a Rutgers ellen az első egyetemi futball meccset 1869-ben a Rutgers ellen.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (8-0) (160) 1
2 Kennesaw State (7-1) 2
3 James Madison (6-2) 3
4 Weber State (6-2) 4
5 Eastern Washington (6-2) 5
6 UC Davis (7-1) 6
7 South Dakota State (5-2) 7
8 Elon (5-2) 8
9 Wofford (6-2) 9
10 Jacksonville State (6-2) 12
11 McNeese (6-2) 14
12 Colgate (7-0) 16
13 Delaware (6-2) 21
14 Illinois State (5-3) 11
15 Towson (6-2) 1774 10
16 Stony Brook (6-3) 15
17 North Carolina A&T (6-2) 18
18 Princeton (7-0) 19
19 Central Arkansas (5-3) 13
20 Nicholls (5-3) 20
21 Sam Houston State (5-3) 23
22 ETSU (7-2) 25
23 Maine (5-3) 24
24 Dartmouth (7-0) NR
25 Southeast Missouri State (6-2) NR


Nem sok változás volt az élmezőnyben, egyedül a Towson esett ki a Top 10-ből és a jacksonville State került vissza oda. Bekerült a 4. 100% csapat a Darthmouth is a rangsoroltak közé, A másik új feljutó a Ohio Valley 2. helyezett csapata, a Southeast Missouri State. Újra kikerült 1 hét után a Nortern Iowa és a North Dakota.

A eheti program meglehetősen gyenge, mindőssze 2 rangsoroltak közti találkozóra kerűl, igaz az egyiken 2 veretlen csapat csap össze. A Princeton - Darthmouth összecsapáson eldől, ki nyeri az IVy Leaguet idén, illetve nagy valószínűség szerint ki marad veretlen a 2 csapat közül a szezonban.
A CAA-ben a Maine és a Towson feszül egymásnak, kicsit talán tisztább lesz a kép a konferenciában a találkozó után.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Az utolsó 3 hétre továbbra is 4 veretlen csapat fordul rá. A Noth Dakota State, a Princeton, a Darthmouth és a Colgate. Utóbbi védeleme egyre hihetetlenebb dolgokat művel. A Georgetown kevesebb total yardot hozott össze (36 ismétlem HARMICHAT) ellenük, mint ahány pontot szerzett a Colgate (38). A Raiders 24(!) negyed óta nem engedett TD-t és az elmúlt 6 találkozójukon átlagban 1 pontot kaptak.
iktriad
Durva sorozat:
10-3
45-0
23-0
27-3
31-0
38-0

Gondolom ezek mind hiperergya egyetemek.
Majd a Navy ellen 3 hét múlva megmérettetnek. 😊
Sobri Jóska
A William & Mary és a New Hampshire ezek közül a legmagasabban jegyzett csapatok, igaz a Wildcats régen nem volt olyan rossz, mint idén. A Tribe viszont elkapta 2 hete a playoffba igyekvő Mainet, szóval annyira nem gyenge csapat, igaz nagyon jónak se nevezném.

És már tavaly év végén elkezdte a Colgate ezt a jó sorozatot, mert az utolsó 5 meccsen kaptak 1 TD-t (a mostani ellenfél Georgetowntól). Tehát az utolsó 12 találkozójukon engedtek összesen 3-at, és mivel ebből kettőt az idénynyitón ért el a Holy Cross, a 12 találkozóból 10-en nem tudott az ellenfél TD-t szerezni.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 302 — #NoStress
Az utolsó 3 hétre továbbra is 4 veretlen csapat fordul rá. A Noth Dakota State, a Princeton, a Darthmouth és a Colgate. Utóbbi védeleme egyre hihetetlenebb dolgokat művel. A Georgetown kevesebb total yardot hozott össze (36 ismétlem HARMICHAT) ellenük, mint ahány pontot szerzett a Colgate (38). A Raiders 24(!) negyed óta nem engedett TD-t és az elmúlt 6 találkozójukon átlagban 1 pontot kaptak.
iktriad
Durva sorozat:
10-3
45-0
23-0
27-3
31-0
38-0

Gondolom ezek mind hiperergya egyetemek.
Majd a Navy ellen 3 hét múlva megmérettetnek. 😊

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
9. heti összefoglaló

A nap rangadóján a CAA-ben a James Madison és a Stony Brook találkozóját a védelmek uralták. A JMU szerzett vezetést köszönhetően Ben DiNucci 15 yardos TD passzának Kyndel Deanhez az első negyedben. A Seawolves ezt Donald Liotine30 yardos TD futásának és Alex Lucansky 37 yados mezőnygóljának köszönhetően még megfordította, de ezek voltak vendégek utolsó pontjai a meccsen. A Dukes támadói se parádéztak, de 2 driveot összehoztak a 4. negyedben, aminek a végén Tyler Gray 22 eredményes mezőnygólt rúgott. Noha a STony Brook 305-243-re nyerte a total yardok csatáját, az irányítójuk Joe Carbone kétszer is eladta a labdát köszönhetően Adam Smithnek és David Ricardonak* Landan Wordnak köszönhetően. A JMU 13-10-es győzelmével továbbra is ott van holtversenyben az élen a CAA_ben.

Méghozzá 3-as holtversenyben, mert a Towson és a Delaware csatáján a Blue Hens került ki győztesen, így mindhárom csapat 4-1-es konferencia és 6-2 totál mérleggel rendelkezik. A 40-35-ös találkozón a hazaiak QB-ja Pat Kehoe 4 TD passzt osztott ki. ebből kettőt a 142 yardig jutott Vinny Papale vitt be a Tigers endzonjába. A vendégeknél a Delaware egykori QB-jának öccse, Tom Flacco csendesebb napot fogott ki idei szezonjához képest. 2 TD passzt adott, egyszer eladta a labdát, és a földön sem volt eredményes, valamint idén tőle szokatlan módon nem is volt csapat legjobb futója. Ezt a titulust tegnap Shane Simpson szerezte meg, aki 123 futott yarddal és 1 TD-vel zárt.

A CAA-ben még 7 csapat(James Madison, Delaware, Towson, Elon, Maine Stony Brook Rhode Island) is pozitív mérleggel áll, nagy körbeverések várhatóak az utolsó 3 héten. Ezzel szemben a másik powerhouse konferenciában , a Missouri Valleyban ez az arány jelenleg csak 3 csapat.Ebből 2 találkozott egymással szombaton, és a South Dakota State köszönhetően remek 2. negyedének értéseks győzelemet szerzett az Illinois State otthonában. A Jackrabbitsnél Taryn Christion 3 TD passzt osztott ki az első félidőben és Mikey Daniel 2 TD futással fejelte ezt meg. A 3 negyed végén már 35-7-te is vezetett a SDSU, innen sikerült Jake Kolbe 3 TD passzának köszönhetően 38-28-ra kiszépíteni a végereményt a Redbirdsnek.

A nap egyetlen nem rangsorolt upsetje is a MVFC-ben esett meg, a Northern Iowa tovább folytatva idei kiszámíthatatlan szezonját. A Western Illinois 37-17-re tréfálta meg a Pantherst és a Leathernecks kedvező sorsolásának és jelenleg 2. legjobb Missouri Valley konferenciamérlegének köszönhetően akár még surranópályán be is juthat a playoffba.

Aki biztos, hogy ott lesz, az a bajnoki címvédő North Dakota State, ahol a QB Easton Stick átlépett egy fontos mérföldkövét. A Bison 59-14-es South Dakota elleni sikere során a végzős QB 3 TD passzt adott és kettőt maga futott meg. A 3 TD passzával immár ő lett NDSU történetének legtöbb passzolt TD-jével rendelkező játékosa 73 egységgel. A régi rekordot Brock Jensen tartotta 72-vel.

A Big Sky rangadóján a Weber State 35-30-ra nyert a North Dakota otthonában. A Wildcats QB-ja Jake Constantine3 TD passzt adott (kettőt Darryl Denbynek) és egyet meg is futott. A Fighting Hawks, élén Nate Ketteringhammel még 14-0ról és 21-14-ről is egyenlíteni sőt egyszer fordítani is tudott, de a Weber State a második félidőben végül csak a maga javára tudta fordítani a találkozót.

A Big Skyban hármas versenyfutás lesz az automatikus playoff helyet jelentő konferenciagyőztes titulusért a Weber State, az Eastern Washington és a UC Davis között. Az Eagles az utolsó 3 meccsre és rájátszásra is nélkülözni fogja Gabe Gudrudot, akinek megműtötték a lábát a hétvége folyamán és ezzel végzős lévén vége is egyetemi karrierjének. Cseréje Eric Barriere tegnap 4 TD-vel(3 passzolt, 1 futott), és 396 total yarddal vette ki a részét az Idaho elleni 38-14-es sikerből.
A UC Davis a második negyedben 3-21-es hátrányban volt a Montana ellen és még a 4. negyedre is 13.21.es Grizzlies vezetéssel fordultak a csapatok. Az Aggies azonban 36(!) pontot termelt az utolsó negyedben többek közt köszöneten Jake Maier 2 negyedik negyedes TD passzának (ebből az egyiket a jövő évi draft talán legjobb prospektje Keelan Doss kapta el) és TD futásának. A kaliforniai alakulat továbbra is veretlen a Big Skyban és vezeti a konferenciát.

A Southland rangadóján a McNeese és Central Arkansas találkozójána hazai Cowboys sokáig tudta őrizni a vezetést, de a vizitáló Bears Carlos Blackman 39 yardos TD futásával átvette a vezetést. A 4. negyed közepén a McNesse rúgója, Gunnar Raborn berúgta a nap 3 mezőnygólját és ezzel a Cowboys szerezte meg a konferenciaelsőség szempontjából oly fontos győzelmet. Jelenleg a McNeese State vezeti a Southlandet nyomában a UCA-vel illetve a tegnap az Incarnate Wordot könnyedé elintéző Nicholls valamint a Southeastern Louisiana ellen alaposan megszenvedő Sam Houston State-tel. A Cowboynak jobb a konferencia mérlege a másik három csapattal szemben és ha a hátralévő, -egyénként nem túl nehéznek ígérkező- találkozóikat megnyerik, akkor jó eséllyel még pihentnek is a playoff 1. körében.

Az utolsó 3 hétre továbbra is 4 veretlen csapat fordul rá. A North Dakota State, a Princeton, a Darthmouth és a Colgate. Utóbbi védelme egyre hihetetlenebb dolgokat művel. A Georgetown kevesebb total yardot hozott össze (36 ismétlem HARMICHAT) ellenük, mint ahány pontot szerzett a Colgate (38). A Raiders 24(!) negyed óta nem engedett TD-t és az elmúlt 6 találkozójukon átlagban 1 pontot kaptak.


*Töriszakos/Közgazdász inside joke

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html
LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html
LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html

LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html
LIve==>>  liveontvtube.blogspot.com/2018/08/nca-live.html
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (7-0) (163) 1
2 Kennesaw State (6-1) 3
3 James Madison (5-2) 4
4 Weber State (5-2) 7
5 Eastern Washington (5-2) 9
6 UC Davis (6-1) 10
7 South Dakota State (4-2) 2
8 Elon (5-2) 11
9 Wofford (5-2) 12
10 Towson (6-1) 13
11 Illinois State (5-2) 8
12 Jacksonville State (5-2) 5
13 Central Arkansas (5-2) 15
14 McNeese (5-2) 6
15 Stony Brook (6-2) 18
16 Colgate (6-0) 17
17 Northern Iowa(4-3) 25
18 North Carolina A&T (6-2) 19
19 Princeton (6-0) 23
20 Nicholls (4-3)20
21 Delaware (5-2) 24
22 North Dakota (5-2) NR
23 Sam Houston State (4-3) 14
24 Maine (4-3) 16
25 East Tennessee State (6-2) 21

A Kennesaw State már a 2. helyen áll. Nem semmi egy ilyen fiatal programtól. A JMU meg visszalopakodott szépen a Top 3-ba. A Dukest 3 Big Sky csapat követi zsinórban.
Az SDSU 5, a jacksonville State 7, a McNeese 8 helyet esett vissza.
Kikerült a Top 25-ből a Rhode Island, bekerült a North Dakota.

A héten 5 rangsoroltak közti találkozóra kerül sor, A CAA-ben 3. james Madison és a 15. Stony Brook csatája ígérkezik ezek közül a legnagyobb rangadónak, de Tom Flacco és a Towson vendégeskedése tesó alma materénél a 21. Delawarenél sem ígérkezik rossz csatának.A Missouri Valleyban a 11. Illinois STate és a 7. South Dakota State egymás ellen próbál javítani múlt heti vereségeiket kővetően. A Big Skyban a most bekerült North Dakota a 4. Weber Statet fogadja, Míg a Southlandben a McNeese és a Central Arkansas a konferencia első helyéért csatázik majd.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
8. heti összefoglaló

A 2 Missouri Valley Conference rangadó egy papírforma és egy meglepetés siker született. A 2014-es FCs döntő párosítása a bajnok North Dakota state és a 8. Illinois state között a Bison sima sikerét hozta. A RB Lance Dunn 3 TD-t futott eldöntve a hazaik javára ezt a fontos divíziómérkőzést. Az NDSU már 28-0-ra vezetett 3. TD-je megfutásakor, innen kozmetikázta meg a Redbirds az eredményt 2 TD-vel és állította be a 28-14-es végeredményt.

A South Dakota State Northern Iowa elleni vendégjátéka ugyanilyen sima volt, csak a 25. UNI számára. Eli Dunne és társai rendszert csinálnak abból, hogy minden évben megcibálják egy Top 5 kiemelt csapat bajszát, idén a Jackrabbits jutott erre a sorsra. A Panthers a védelmének köszönhette a sikert. A SDSU a MVFC legjobb támadósora átlagban 43 pontot és 580 yardot átlagolva. A UNI 376 totál yardon és 9 szerzett ponton tartotta őket. A teljesítményükre a koronát Xavior Williams tette fel lelopva Taryn Christion passzát, és visszavitte TD-re 23 másodperccel a vége előtt 17-9-es állásnál. Eli Dunne 1 TD passzt osztott ki a UNI 24-9-es diadala alkalmával. Az SDSU-ban Chase Vinatieri berúgta a szezon leghosszabb mezőnygólját 57 yardról. Egyre inkább úgy tűnik Adam unokaöccse is szerephez juthat hamarosan majd vasárnapi meccseken is.

A Southern konferencia rangadóján a múlt héten a Furmantől kikapó Wofford a 21. East Tennessee State ellen javította botlását. Andre Stoddard és Lennox McAffee 2-2 futott TD-vel vezette győzelemre a Terriers triple optiont esélyt sem hagyva az eddig csak a Tennesseetől kikapó Buccaneersnek. A 30-17-es siker azt is jelenti, hogy a Wofford visszaült a vezetői ülésbe a SoCon-ban és hacsak a bombaformában lévő (és a találkozóra 2 hetet pihenni fogó) Devlin Hodges és a Samford nem vicceli meg a Terrierst, valószínűleg meglehet a konferenciabajnoki cím a múlt heti botlás ellenére is.
Ha már Hodges, megint sikerült pár rekordot felállítania a Furman elleni 38-25-as győzelem alkalmával. Ő lett az FCS új csúcstartója sikeres passzokban (1182) és a Southern Conference új csúcstartója passzolt yardokban (13,377),

A CAA-ben kezd elmúlni a Rhode Island tündöklése. A Rams elmúlt szezonbeli önmagát idézte a Stony Brook ellen. A Seawolves 52-14-re tönkreverte az szezon eddigi meglepetéscsapatát. Jordan Gowins és Donald Liotine 236 futott yardig és 3 TD-ig jutott a hazaiaknál.
És ha már CAA, az Albany - Towson meccsen érdekes QB párosítást láthatott a közönség. A hazaiaknák Vinny Testaverde fia, Vincent irányította a Great Damest, míg a Tigerst a héten már a Buck Buchanan (FCS Heisman) Watchlistre is bekerülő Tom Flacco (Joe öccse) vezeti hetek óta remek formában. Nos ez a hét is csak emelte Flacco ázsióját. 3 TD-t passzolt, 2--t pedig futott, összesen 386 scrimmage yarddal vezetve diadalra a Towsont (természetesen ő volt csapata legtöbb yardot futó játékosa is). Testaverde 2 TD-t és 1 picket dobott(Flacco 2-szer adta el a labdát). A Tigers idegenben 56-28-ra nyert.
A héten a Maine folytatta kiszámíthatatlan szezonját, most a William & Marytől sikerült kikapni a medvéknek 27-20-ra.

A nap legjelentősebb eseményére a Southeast Missouri - Jacksonville State meccsén került sor. A Redhawks 37-14-es győzelme az 5. kiemelt JSU ellen megszakította a vendégek 36 meccses Ohio Valley Conference győzelmi szériáját. Utoljára 2013. november 16.-án(!!!) kaptak ki a Jimmy Garoppolo vezette Eastern Illnoistól 52-14-re. A 36 meccses széria 3-al rövidebb a Duquesne 39-es szériájánál az MAAC-ben 1999 és 2006 között. A hazaiaknál Daniel Santacaterina 2 TD-t passzolt, és Bydarrius Knighten egy 85 yardos blokkolt FG-ből vitt vissza egy TD-t. A Gamecocks ezzel a vereséggel a konferenciaelsőséget is elvesztette, mert a Murray State még hibátlan idén az OVC-ben.

A Southlandben újra nyitott minden, mert mind a McNeese, mind a Sam Houston State beleszaladt egy-egy pofonba (a múlt heti Nicholls vereség után). A nagyobb meglepetés az Incarnate Word 45-17-es sikere volt a 6. McNeese ellen. A UIW freshman QB-ja, Jon Copeland három TD-t passzolt, egyet futott a Cowboys ellen. Ez a mostani győzelem volt a talán a legnagyobb a Cardinals 10 éves történetében.
A Lamar a földön verte meg a 14. Sam Houston Statet, A Myles Wanza, A.J. Walker, Darrel Colbert Jr. hármas 352 futottt yarddal és 4 TD-vel vitte sikerre a Cardinalst. A Southland élén 5 csapat is karnyújtásnyira van egymástól.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (6-0) (160) 1
2 South Dakota State (4-1) 2
3 Kennesaw State (6-1) 3
4 James Madison (5-2) 6
5 Jacksonville State (5-1) 8
6 McNeese (5-1) 9
7 Weber State (4-2) 13
8 Illinois State (5-1) 12
9 Eastern Washington (5-2) 4
10 UC Davis (5-1) 14
11 Elon (4-2) 5
12 Wofford (4-2) 6
13 Towson (5-1) 17
14 Sam Houston State (4-2) 15
15 Central Arkansas (4-2) 18
16 Maine (4-2) 21
17 Colgate (6-0) 20
18 Stony Brook (5-2) 19
19 North Carolina A&T (5-2) 10
20 Nicholls (4-3) 11
21 East Tennessee State (6-1) 23
22 Rhode Island (4-2) 16
23 Princeton (5-0) 25
24 Delaware (4-2) NR
25 Northern Iowa (3-3) NR

A Biosn továbbra is minden szavazónál első. A James Madison máris visszalopódzott a Top 5-be, és a Jacksonville State is profitált az Elon az Eastern Washington vereségéből. A 2 csapat 5 illetve 6 helyez zuhant. A North Carolina A&T még ennél is nagyobbat, 9 helyet zuhant. A Weber State legjobb Big Skyosként bejött a Top 10-be. Kiesett a Montana és a South Dakota, visszakerült 1 hét utám a Noprthern Iowa és a az Elont verő Delaware.

A hét legnagyobb derbije a 2014-es FCS döntő csapatainak találkozója, a North Dakota State otthon fogadja a 8. Illinois State-t. A 2. South Dakota State pedig a frissen visszakerült UNI-hez utazik majd. A CAA heti slágermérkőzése a 18. Stony Brook és a 22. Rhode Island találkozója lesz, míg a Southernben megmérkőzik egymással a divízió 2 rangsorolt csapata, a 21. East Tennessee State és a 12. Wofford az ETSU otthonában.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
7. heti összefoglaló

Meglepő módon a védelmek domináltak a Big Sky talán a divíziót akár el is dönthető találkozóján. A Weber State speciális egysége és támadói 11 perc alatt eldöntötték a találkozót. Előbb Josh Davis villant meg egy 75 yardos punt returnnel, majd Jake Constantine osztottak ki a találkozó egyetlen TD passzát Rashid Shaheednek. Innentől a Wildcats (és az Eagles) védelme vette át az irányítást, a hátralévő 49 percben mindössze 2 FG született. Szerzője az EWU-s Roldan Alcobendas felállított a meccsen egy iskola rekordot is 78-yard puntjával! A negyedik negyedben a Gabe Gubrudot még mindig nélkülöző Eagles kétszer is elveszetette a labdát, Gubrud cseréje, Eric Barriere adta el mindkétszer a játékszert. A Weber State 14-6-os győzelme óriási lépés a divízió megnyerése felé.

Kenny Doak megint megmentette a Mainet. A Bears rugója a múlt héten a Villanova ellen szerezte meg csapatának a győzelmet, ezen a héten pedig a Rhode Island ellen rugótt egy 39 yardos FG-t a találkozó utolsó playben. A 2 csapat fej fej mellett haladt az első félidőben, majd 2 Zoe Bryant futott TD-bnek köszönhetően a Rams 30-14-re elhúzott a 3. negyedben. A Bears QB-ja, Chris Ferguson 2 TD passzt és egy sikeres 2 pontos kísérlet után 30-28 felzárkózott(a 2 touchdownnál a 2 pontos kimaradt), majd a 4. negyedben maga futott meg egyet átvéve ezzel a vezetést. Vito Priore 51 másodperccel a vége előtt azonban 2. TD átadásával Aaron Parkernek visszavette a Rhode Islandnek a vezetést. A Bearsnek ennyi idő állt rendelkezésére, hogy FG távba jusson, ami sikerült is a Mainenek, így a vendégek távozhattak győzelemmel. A Bears zsinórban ez volt a 12. győzelme zsinórban a régebben a CAA pofonzsákjának számító, ám idén meglepően erős Rhode Island ellen.

Az 5. Elon nem örülhetett sokáig a James Madison legyőzésének. A Phoenix eleve sztár futója, Malcolm Summers nélkül állt ki a Delaware ellen, majd a találkozó elején elvesztette irányítóját, Davis Cheeket is és cseréje, Jalen Greene nem sokat tudott segíteni csapatán. Pat Kehoe, a Blue Hems QB-ja ezzel szemben 3 TD passzt adott, mellette Kani Kane 124 yardot tett meg a földön 1 TDD-t szerezve. A Delaware nagy szívességet tett ezzel a James Madisonnak, mert így megadta az esély arra, hogy a Dukes megnyerje a divíziót.

A Southern konferencia tavalyi győztese, a Wofford Wyoming elleni vereségét leszámítva szépen csendben gyűjtögette a győzelmeket. Szombaton azonban a Terriers kikapott a Furmantől. A paladinsban Harris Roberts újra egészséges és a QB 3 TD passzal vette ki a részét a Wofford legyőzéséből. Lehet a Furman idén is eljátssza a tavalyi forgatókönyvet, amikor szintén 3 vereséggel indítottak, aztán 7-1-es hajrájuknak köszönhetően ott voltak a rájátszásba? A hátralévő menetrendjük nem túl nehéz, egyedül a jövő heti Samford meccs lehet csak rázós, főleg ha Devlin Hodges úgy játszik mint tegnap. A Bulldogs QB-ja 6 TD passzt adott (és egyet futott) a VMI elleni 73-22-es siker során és jelenleg toronymagasan vezeti az FCS-t passzolt yardokban (itt 534 yard az előnye) és TD-kben(8 TD átadással többje van, mint bárki másnak).

A 10. North Carolina A&T és a Florida A&M meccsén minden a papírformának megfelelően haladt a félidőig. Az Aggies már 21-6-ra vezetett a félidőben a MEAC rangadóján. A Rattlers azonban nem adta fel, és Azende Rey futott, valamint Ryan Stanley Chad Hunternek kiosztott TD passzának köszönhetően 21-19-re feljött, Yahia Aly 26 yardos FG-je pedig a győzelmet jelentette a vendég FAMU-nak. Ami igazán felértékeli a Rattlers győzelmét, hogy a Michael hurrikán miatt ali tudtak a héten edzeni, és ennek ellenére sikerült idegenben megverni a fő riválist a divízióban.

A 11. Nicholls meglepő vereségbe futott bele az Abilane Christian vendégeként. Luke Anthony, a hazai Wildcats QB-ja 2 TD passzt adott, egyet pedig futott a Colonels ellen, amely így lépéshátrányba került a Southern 3 másik nagyágyújával a Central Arkansasszal, a Sam Houston Statetel és a McNeesevel szemben.

Tegye fel a kezét, aki ki tud igazodni az idei Montanán! A Grizzlies olykor komoly playoff esélyes csapatnak tűnik, máskor meg csúnya zakókba fut bele, mint most szombaton a North Dakota ellen. A Fighting Hawks QB-ja, Nate Ketteringham 4 TD passzig jutott 2 pick mellett. Könnyen lehet, hogy a 22. Montana jövő héten mér nem lesz rangsorolt csapat....

Aki szinte biztosan nem lesz ott hétfőtől a Top 25-ből, az a South Dakota, amely 42-28-ra kapott ki attól a Northern Iowától, aki 1 hét után viszont visszakerülhet majd oda. A Panthers QB-ja, Eli Dunne 4 TD passzt osztott ki és egyet futott. A UNi tipikusan az a csapat, amelyet sohasem lehet leírni, és bár 2 komoly rangadójuk hátra van még (jövő héten a 2. South Dakota State jön látogatóba, 3 hét múlva pedig az Illinios State teszi meg ugyanezt). még továbbra is minden esélyük megvan a playoff kiharcolására.

A 100. Colgate-Cornell találkozó 31-0-ás Raiders sikert hozott, de nem ezért írok az FCS egyik még veretlen csapatáról, hanem hogy beszéljek egy kicsit a védelmükről. A Raiders az elmúlt 56 mérkőzésen összesen 6 pontot kapott, a Holy Cross elleni szezonnyitón engedett csak TD-t, igaz abból 2-t. A tavalyi szezon végén az utolsó 4 mérkőzésen szintén csak 2-szer kapitulált a Colgate védelme, tehát az elmúlt 60 negyedben mindössze 4 TD-t engedett a csapat, ez 15 negyedenként 1 TD-t jelent. Erre még a North Dakota Statenél is elismerően csettintenének. (Apropó NDSU, a Bison a Darthmouth és a Princeton szintén továbbra is veretlenek).
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 39 387 — Így remélem megfelelek nektek.....
Köszönöm
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eason Sticknek van esélye Wentzhez hasonló utat bejárni (nem az 1/2re gondoltam feltétlen)?
dande
Nem sok, igaz én Wentzben se láttam olyan nagy potenciált sokáig. Inkább a futásaival és clutch mivoltával tűnik ki mindkettő a Bisonban. Valaki tesz majd vele egy próbát jövőre, de inkább kinéz neki egy Brock Jensen féle pályafutás (Jensen volt Wentz elődje, Carson meg nagyon sokáig az ő cseréje és a 6 Bison FCS bajnoki címből 3-nál ő volt a kezdő QB), mint a Carson Wentz-es Bison utáni karrier. Jensen a Dolphinsnál volt practice squadon egy kis ideig, aztán átment Kanadába a CFL-be és azóta már vissza is vonult.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 39 387 — Így remélem megfelelek nektek.....
Eason Sticknek van esélye Wentzhez hasonló utat bejárni (nem az 1/2re gondoltam feltétlen)?
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
1 North Dakota State (5-0) (160) 1


A North Dakota State az összes szavazónál az első helyre került,
iktriad
160-an szavaznak?
Újságírók, sportvezetők?
Ki egyéb?
Sobri Jóska
Itt a lap alján tudod megnézni őket.
 www.fcs.football/cfb/polls.asp?div=fcs
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 302 — #NoStress
1 North Dakota State (5-0) (160) 1


A North Dakota State az összes szavazónál az első helyre került,
iktriad
160-an szavaznak?
Újságírók, sportvezetők?
Ki egyéb?

több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
1 North Dakota State (5-0) (160) 1
2 South Dakota State (3-1) 3
3 Kennesaw State (5-1) 4
4 Eastern Washington (5-1) 5
5 Elon (4-1) 10
6 James Madison (4-2) 2
6 Wofford (4-1) 7
8 Jacksonville State (4-1) 8
9 McNeese (5-1) 9
10 North Carolina A&T (5-1) 11
11 Nicholls (4-2 12
12 Illinois State (4-1) 15
13 Weber State (3-2) 6
14 UC Davis (4-1) 16
15 Sam Houston State (3-2) 17
16 Rhode Island (4-1) 18
17 Towson (4-1) 23
18 Central Arkansas (3-2) 20
19 Stony Brook (4-2) 13
20 Colgate (5-0) 21
21 Maine (3-2) 25
22 Montana (4-2) 14
23 ETSU (5-1) NR
24 South Dakota (3-2) NR
25 Princeton (4-0) NR

A North Dakota State az összes szavazónál az első helyre került, A JMU kiesett a Top 5-ből, most az Elon áll a legelöl a CAA csapatai közül. A Kennesaw State 3. helye új iskola csúcs. A Montana 8, a Weber State 7 helyet esett vissza. Kikerült a Northern Iowa, a Villanova és a Missouri State. Felkerült a még veretlen Princeton, a Missouri Statet verő South Dakota és a Southern divízió éllovasa, az East Tennessee State.

A hét rangadóját a Big Skyban rendezik. a Weber State a legnagyobb rivális Eastern Washington otthonában próbálja kijavítani a Northern Arizona elleni botlást. A CAA-ben a Rhode Island - Maine összecsapás lesz a sláger, de a James Madison villanovai vendégjátéka se lesz érdektelen annak ellenére, hogy a Wildcats kikerült a Top 25-ből. És ha már rangsoroltak - majdnem rangsoroltak, a Big Skyban a UC Davis azt az Idaho Statet fogadja majd, amely azonos mérleggel rendelkezik és éppen csak lemaradt az eheti Top 25-ről.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
6. heti összefoglaló

Alaposan megszenvedett a Top 25 első 3 csapata eheti ellenfeleikkel -és nem is mindnek sikerült nyernie. A CAA_ben elindult a nagy körbeverés és volt pár upset is. Nézzük a részleteket.

A Northern Iowa hajlamos arra, hogy megverje a North Dakota Statet, főleg ha a UNI-Domeban csap össze a 2 csapat. Eli Dunne és társai most is sok borsot törtek a Bison orra alá, a 3 negyed végén még a Panthers vezetett 31-28-ra hála többek közt Dunne 3 passzolt TD-jének. Ekkor azonban Easton Stick és az NDSU magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A senior QB 2 TD-t futott és kiosztotta 4. TD passzát is, egy 75 yardos bombát Bruce Andersonnak. Sticknek mindössze 9 jó átadása volt am eccsen, de ebből 4 is TD lett szóval igen hatékonyan osztogatott a bajnok irányítója. Anderson a 75 yardos TD elkapás mellett 170 yardot tett meg a földön. A Bison végül 56-31-re nyert.

Taryn Christion és a 34. South Dakota Stae sokáig úgy tűnt biztos győzelmet arat az Indiana State ellen, A végzős QB 5 TD passzt osztott ki az első 3 negyedben 42-24-es vezetéshez juttatva az SDSU-t. A vendég Sycamores azonban a QB Ryan Boyle vezetésével 24 pontot tett fel az eredményjelzőre az utolsó 15 percben. Az irányító kiosztotta a és megfutotta napi 2. TD-jét az utolsó negyedben, a 159 yardig jutó Ja'Quan Keys pedig egy 57 yardos futott TD-t tett még mellé, majd az utolsó másodpercben Jerry Nunez egy 25 yardos mezőnygóllal kiharcolta a hosszabbítást, Nunez a hosszabbításban is értékesített egy 20 yardos Fg-t, de erre a Jackrabbits egy 2 yardos Isaac Wallace futott TD-vel válaszolt, így elkerülte zsinórban második vereségét és 54-51-re győzött.

A 2. james Madison azonban nem volt ilyen szerencsés. A CAA-ben 20 és otthon 19 mérkőzés óta veretlen Dukes a jelenlegi legnagyobb riválisával, a 9. Elonnal csapott össze. A JMU 4 Ethan Ratke mezőnygóllal 12-10-re vezetett a 4. negyedre fordulva. ekkor a Phoenix köszönhetően remek RB-jük, Malcolm Summers 59 yardos futott TD-jének átvette a vezetést. A végzős futó 186 yardot tett meg az FCS egyik legjobb védelme ellen. Azonban hiába vezettek a vendégek 20-12-re, előbb Trai Sharp futott, majd Riley Stapelton elkapott TD-jével visszavette az előnyt a JMU. 1:17-el a vége előtt Davis Cheek kiosztotta egyetlen TD passzát Avery Jonesnak, és ezzel a vendégeket juttatva ezzel immár végleg előnyhöz. Ez volt a James Madison 1. veresége a CAA-ben 2015.(!) október 31.-e óta, akkor a William & Mary nyert 44-41-re. Most az Elon szintén 3 ponttal 27-24-re győzte le a virginiai csapatot, és ezzel átkerültek a vezetői ülésbe a konferenciát illetően.

A CAA-ben a másik 2 rangsoroltak közti találkozón is meglepetés született. A 23. Towson és a 13. Stony Brook találkozóján folytatódott a Tom Flacco show. A Tigers QB-ja 4 TD passzal (1 pick mellett) és csapat legtöbb yardot futó játékosaként vezette 56-28-as sikerre a Towsont. A Seawolvesban Joe Carbone 2 TD passzig jutott.
A 25. Maine és a 19. Villanova csatáját az otthon játszó Bears nyerte. A találkozó utolsó másodpercében Kenny Doak 52 yardról értékesített mezőnygólja 13-10-es győzelmet jelentett a Mainenek. A Wildcatsnek ez volt a 3. veresége az elmúlt 4 találkozóján.
Az idény és a CAA meglepetéscsapat, a Rhode Island 48-0-ra ütötte ki az Ivy League-ben szereplő Brownt.

A fordulóban 3 rangsorolt csapat szaladt bele Top 25-n kívüli ellenfelek ellen egy-egy kiadós pofonba. A legváratlanabb a Weber State veresége, amely a Case Cookust még mindig nélkülöző Northern Arizona otthonában szenvedett. Az 5 interceptiont hozó találkozót 28-24-re nyerte a Lumberjack.
Nem járt jobban a 14. Montana sem, amely otthon szenvedett vereséget a Portland Statetől. A Vikings 4-szer is elvette a labdát a Grizzlies támadóitól, remekül menedzselte az órát, és a freshman Cody Williams 52 yardos mezőnygólja 4 másodperccel a vége előtt a győzelmet jelentette a vendégeknek.
A 2 Big Sky-os powerhouse botlását az Eastern Washington szépen kihasználta, ráadásul az Eagles meccsén iskola rekordot láthattak a nézők az Infernoban. A sérült Gabe Gubrudot helyettesítő Eric Barriere egy 85 yardos TD-t futott, ez pedig az EWU történetéének leghosszabb TD futása egy QB által, és a 9. leghosszabb futott TD-t az iskola történetében. Az Eagles 55-17-re nyert a Southern Utah ellen.

A harmadik rangsorolt vesztes a héten felkerült Missouri State, amely 35-28-ra kapott ki a South Dakotától. A Coyotes irányítója Austin Simmons az utolsó játékrészben adta egyetlen TD passzát Levi Falcknak, majd egy sikeres 2 pontossal a vezetést és a győzelmet is megszerezték. Valószinűleg a Bears búcsuzik 1 hét után a Top 25-től.

Miután a Samford szépen eljátszotta nagyjából minden esélyét a playoffra, Devlin Hodges tegnap 6 iskola és Southern konferenciarekordot állított be vagy döntött meg. A végzős irányító 7 TD-ben vállalt valamilyen szerepet, 6 TD passzt adott, 562 passzolt és 586 total yardja iskola és SoCon rekord is egyben. A kérdés csak annyi, hl volt ez a forma, amikor még a Samford még jó eséllyel pályázott a rájátszásra. A Bulldogs 66-28-ra verte végül a Western Carolinát.

Továbbra is 4 veretlen csapat maradt, a North Dakota State, a Colgate, a Darthmouth és a Princeton. A fordulóban 3 csapat (New Hampshire, Savannah State és South Carolina State) is megszerezte első idei sikerét, így már csak 8 nyeretlen alakulat maradt.a Tennessee Tech (0-6), Delaware State (0-5), Fordham (0-5) és Mississippi Valley State (0-4) mindegyik első éves vezetőedzővel rendelkezik rajtuk kívül a Northern Colorado (0-6), a Southern Utah (0-5),a Valparaiso (0-5) és a tavaly is nyeretlen VMI (0-5).
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti top 25

1 North Dakota State (4-0) (155) 1
2 James Madison (4-1) (3) 2
3 South Dakota State (2-1) 3
4 Kennesaw State (4-1) 4
5 Eastern Washington (4-1) 5
6 Weber State (3-1) 6
7 Wofford (3-1) 7
8 Jacksonville State (3-1) 8
9 McNeese (4-1) 10
10 Elon (3-1) 11
11 North Carolina A&T (4-1) 12
12 Nicholls (3-2) 15
13 Stony Brook (4-1) 18
14 Montana (4-1) 17
15 Illinois State (3-1) 9
16 UC Davis (3-1) 19
17 Sam Houston State (2-2) 21
18 Rhode Island (3-1) 22
19 Villanova (3-2) 13
20 Central Arkansas (2-2) 13
21 Colgate (4-0) 24
22 Nothern Iowa (2-2) 23
23 Towson (3-1) 25
24 Missouri State (3-1) NR
25 Maine (2-2) 16

Az illnois Statet verő Missouri State került be a Top 25, a Chattanooga került ki. A Redbirds 6 helyet esett hátra.

A CAA-ben a 6 rangsorolt csapat mind egymással csap majd össze, ráadásul a 2 legmagasabban jegyezett csapat a 2. James Madison és a 10. Elon egymás ellen a Dukes otthonában. A Tom Flaccoval, aki a hét FCS támadója lett szárnyaló Towson a 13. Stony Brookot, a 25. Maine a 19, Villanovát fogadja majd.
A Missouri Valleyban Northern Iowa- North Dakota State találkozót rendeznek, a 22. kiemelt UNI többször is megtréfálta már a Bisont az elmúlt években, szóval az a meccs is érdekesnek ígérkezik.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
5. heti összefoglaló

Az 5. hét előtt 14 veretlen csapat volt még, mostanra mindössze 4 maradt. És ebből 2 alakulat a szezont 3 hete kezdő Ivy Leaguess Darthmouth és Princeton. A rájátszásba igyekvő csapatok közül már csak a bajnok North Dakota State és a Pioneer powerhouse csapata, a Colgate makulátlan. A Raiders idegenben verte a William & Maryt 23-0-ra!

Ebből kitalálható, hogy a Bison diadalmaskodott a Dakota Marker Gamen (és emelhette magasba a 35 kilós trófeát) a South Dakota State ellen. Azonban nemcsak a 21-17-es eredmény mutatja meg, hogy milyen szoros volt a küzdelem a Fargodomeban. Pár statisztika. Totál playekben a South Dakota State 56-al, North Dakota State 67-el fejezte be a meccse, total yardokban a SDSU 357, a NDSU 389 yardig jutott. Passzolt yardokban a, Jackrabbits 202, a Bison 182 yardig jutottak, míg a földön 207-155 volt az arány az Észak Dakotabeliek javára. Hogy mi döntött? A labdaeladás. Taryn Christion akár 2 TD-re is növelhette volna a Jackrabbits előnyét, de passzát Jalen Allison lefülelte a Bison end zoneban és Easton Stickék az ellentámadást 7 pontra váltották, majd megfejelték még egy TD-vel a szünetig. A Bison 8 turnovert szerzett eddig idén, ez volt a 6 TD belőle. Bár Isaac Wallace 51 yardos futása, és Chase Vinatieri FG-je következtében az SDSU még visszavette a 3. negyedben a vezetést, Stick a 4. negyedben ezúttal lábbal ért el TD-t és erre már nem volt válasza a vendégeknek.

A másik 2 rangsoroltak közti rangadón 2 upset született. A Southlandben addig temettem az elmúlt hetekben a Sam Houston State szezonját (Jinxtriad Strikes Again), hogy természetesen a Bearkats végre megrázta magát, és ha hosszabbításban is, de legyőzte a 13. Central Arkansast 34-31-re. A SHSU QB-ja, Ty Brock 2 TD-t futott és 1-et passzolt. A ráadásban a Bears rugója, Scean Mustin kihagyta 34 yardról a mezőnygólt, míg a hazaiaknál Tre Honshtein ugyanerről a távról nem hibázott.

A CAA-ben A 18. Stony Brook fordulatos meccsen 29-27-re verte a 13. Villanovát. a vendégek 21-0-ra is vezettek, innen szerzett zsinórban 29 pontot a hazai együttes. Joe Carbone, a Seawolves QB-ja 3 TD passzal vette ki a részét a sikerből, ebből kettőt is Julius Wingate kapott el. A győzelmet tulajdonképpen az a safety jelentette, amit John Haggert harcolt ki. A DE sackelte Zach Bednarczykot az end zoneban. Érdekesség, hogy a vendégeknél 3 különböző játékosnak is volt TD passza.

Érdekes eredményeket hozott a 2 rangsorolt CAA-s csapat Ivy League-es csapatoknál lejátszott találkozója. Előzetesen szerintem többen gondolták volna, hogy a Maine veri majd meg a Yalet, és a Rhode Island kikap a Harvardtól, de ennek a fordítottja történt. A Rams 2 interceptiont szerzett az utolsó 2 percben a Harvard ellen és 23-16-ra nyert, ezzel a szezon eddigi meglepetéscsapata már 3-1-el áll idén. A Bears viszont nagyon simán, 35-14-re kapott ki a Yaletől, A otthon játszó Bulldogs 21-0-ra, és 28-7-re is vezetett.

A múlt héten a Colorado Statet legyőző Illinios State most 24-21-re kikapott a Missouri Statetől. A Redbirdsben hiába osztott ki (és fordított is a 3. negyedben) 3 TD passzt Brady Davis, a hazaiak futójátéka valamint Darius Joseph mezőnyólkísérlet blokkja a mérkőzés utolsó játékánál végül a vereséget jelentette a Redbirds számára.

A Southern konferenciában változás történt az élen. Az eddig meglepően jól szereplő Chattanooga kikapott az East Tennessee Statetől, és így már nem kis meglepetésre az ETSU áll a konferencia élén. A Buccaneersben Quay Holmes előbb egy 54 yardos TD elkapással, majd egy 4 yardos futással szerzett 14-0-á s előnyt a hazaiaknak. JJ Jerman 33 yardos Fg-je már 17-0-ás előnyt jelentett az ETSU-nak. A Mocs ugyan 2 TD-t is szerzett az utolsó negyedben, de ez már csak szépségtapasznak volt jó.

Tom Flaccot úgy tűnik más fából faragták, mint a Super Bowl győztes (és MVP) bátyust. A Towson irányítója 438 totál yardot produkált a Citadel ellen, de ebből 185-t lábbal ért el, 2 futott TD mellett! Biztos, ami biztos mellé kiosztott még 2 TD passzt is. A Tigers 44-27-re győzött.

Szerkesztette: iktriad
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (3-0) (152) 1
2 James Madison (3-1) (3) 2
3 South Dakota State (2-0) 3
4 Kennesaw State (3-1) 5
5 Eastern Washington (3-1) 6
6 Weber State (3-1) 7
7 Wofford (2-1) 8
8 Jacksonville State (2-1) 10
9 Illinois State (3-0) 16
10 McNeese (3-1) 9
11 Elon (2-1) 12
12 North Carolina A&T (3-1) 4
13 Villanova (3-1) 15
13 Central Arkansas (2-1) 14
15 Nicholls (2-2) 18
16 Maine (2-1) 13
17 Montana (3-1) 19
18 Stony Brook (3-1) 20
19 UC Davis (3-1) 21
20 Chattanooga (4-0) NR
21 Sam Houston State (1-2) 11
22 Rhode Island (2-1) 23
23 Northern Iowa (1-2) 25
24 Colgate (3-0) NR
25 Towson (2-1) NR

A North Carolina A&T-nek 8 helybe került a Morgan State elleni botlás. Bekerült 2 100%-os csapat a chattanooga és a Colgate valamint a Tom Flacco vezette Towson. Búcsúzott a Top 25-től a Samford, a North Dakota és az Austin Peay.

Szombaton kerül sor az idény eddigi legnagyobb FCS derbijére. a Dakota Marker Gamere az 1. North és a 3. South Dakota State között. Az idei találkozó a Fargodomeban lesz, de bármennyire is ellenállatlan idén a Bison Taryn Christionék még az otthunkban is képesek lehetnek megviccelni a bajnokot.
Emellett még 2 rangsoroltak közti találkozóra kerül a héten sor. A Southlandben a Central Arkansas beverheti az utolsó kopósószöget is a Sam Houston State szezonjába egy esetleges vendéggyőzelemmel a Bearkats otthonában. A CAA-ben pedig a Villanova és a Stony Brook meccse arról dönthet, ki lesz idén a james Madison első számú kihívója a divizióban.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
4. heti összefoglaló.


Megvolt a 7. FCS győzelem egy FBS csapat felett idén. A 16. Illinois State végig kézben vezetve 35-19-re verte a Colorado Statet. A Redbirdsben James Robinson 184 yardot és 2 TD-t futott, a Memphisből transzferelt QB, Brady Davis ezt 2 passzolt TD.vel fejelte meg. Már csak 2 győzelem hiányzik ahhoz, hogy meglegyen a tavalyi 9 diadal FBS csapat ellen. Sajnos a másik 2 rangsorolt csapat, a Western Kentucky lévén 1 FBS skalppal rendelkező Maine, és a McNeese State is simán alulmaradt a Central Michigan és a BYU ellen (a Maine 17-5-re, a McNeese 30-3-ra kapott ki).

A hét, de lehet az idény eddigi legnagyobb upsetjével zárult a North Carolina A&T és a Morgan State találkozója. Az Aggies tavaly 12-0-al zárt, idén is már 3 győzelmet (köztük egy FBS ellenit az East Carolina ellen)begyűjtött a csapat, erre kikapnak az eddig nyeretlen Bearstől, ráadásul otthon. A vendégeknél a védelmet (élén az LB Damare' Whitakerrel) kell kiemelni, valamint azt a Alex Rayat, aki előbb a karrierje leghosszabb FG-jét értékesítette 51 yardról. majd az utolsó másodpercekben 36 yardról a meccsgyőztes mezőnygólt is berúgta.

Az Aggies vereségén kívül még 3 nem rangsorolt csapatnak sikerült megtréfálnia Top 25-ös ellenfeleiket. A Chattanooga folytatta idei remek szereplését a Samford ellen. A még veretlen Mocs 27-20-ra verte Devlin Hodgesékat, köszönhetően Nick Tiano 2 TD passzának. A győzelemmel a hazaiak kényelmes pozicióba kerültek a Southern konferenciában, míg a Bulldogs zsinórban a 3. vereségét gyűjtötte be, és hibátlan szezon kell mostantól, ha oda akarnak érni a rájátszásra.

A 22. North Dakota otthon kapott ki az Idaho Statetől. A vendég Bengalsban a Gueller testvérek hozták össze a győztes TD-t, az irányító Tanner 67 yardos passzát a tesója Mitch jutatta a North Dakota endzonejába. A Fighing Hawks bíztató drivevot vezetett a mérkőzés végén, hogy visszavegye a vezetést, de Christian McFarlan sikeresen elszedte Nate Ketteringham passzát, bebiztosítva a diadalt a vendégcsapatnak.

Végül a Tennessee Martin otthonában szaladt bele a 24. Austin Peay egy csúnya pofonba. A Govenors még 7-6-ra vezetett az első negyed után, de Peyton Logan 75 yardos kick return TD-je után már csak 1 csapat volt a pályán. A Skyhawksban a QB Dresser Winn1 TD-t futott és passzolt, a UT_martin 37-7-re nyert.

A nap rangadóján végleg kiderült, hogy a Sam Houston State nem bírja el Jeremiah Briscoe és P.J. hall hiányát. A 11. Bearkats 27-7-es vereségbe szaladt bele a 18. Nicholls otthonában. A Colonelsben Chase Fourcade 1 TD passzig jutott. A Southland konferencia a McNeeese eheti BYU-s botlása ellenére is a Cowboys kezében van, de a Nicholls és a Central Arkanasas (amely jövő héten a Sam Houston sezonját végleg tönkreteheti) még beleszólhat a versengésbe.
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 76 817 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Eheti Top 25

1 North Dakota State (2-0) (152) 1
2 James Madison (2-1) (2) 2
3 South Dakota State (2-0) 3
4 North Carolina A&T (3-0) (3) 4
5 Kennesaw State (2-1) 7
6 Eastern Washington (2-1) 6
7 Weber State (2-1) 11
8 Wofford (2-1) 8
9 McNeese (3-0) 16
10 Jacksonville State (1-1) 12
11 Sam Houston State (1-1) 5
12 Elon (1-1) 14
13 Maine (2-0) 17
14 Central Arkansas (2-1) 18
15 Villanova (2-1) 10
16 Illinois State (2-0) 19
17 Samford (1-2) 9
18 Nicholls (1-2) 13
19 Montana (2-1) 15
20 Stony Brook (2-1) 24
21 UC Davis (2-1) 23
22 North Dakota (2-1) NR
23 Rhode Island (2-1) 25
24 Austin Peay (2-1) NR
25 Northern Iowa (0-2) 21

A CAA delegálja most a legtöbb csapatot, hatot(és a szintén CAA-s Towson kapta a 26. legtöbb pontot). Majd ez megszűnik, ha szokás szerint elkezdi körbeverik egymást. Bekerült a North Dakota és az Austin Peay. A Fighting Hawks által megvert Sam Houston State 6 helyet esett vissza. A kiesők között találjuk a South Dakotát és a Case Cookus hiányában összezuhanó Northern Arizona.

A héten újabb rangadó jön a Southlandben, az egyaránt vesztes meccsről érkező Nicholls és Sam Houston State elrendezi, hogy ki lesz az 1. számú üldözője a McNeese Statenek. Ezalatt a Cowboys a BYU ellen meccselnek majd szombaton. Az Illinois State pedig a Colorado Statehez utazik.