Atlanta Falcons

31 feliratkozó

több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
Nah most ért el oda a szint, hogy egy időre lezárom a topikot.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
gedam 5 692
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
gedam
Hát, ez alapján megfordítani az ítéletet, necces lett volna. Innen úgy néz ki, lenn volt a térde, de a teljes labda nem látszik, de azért az életem nem tenném rá, a pályán meg TD-t ítéltek.
gabokocka
a videóban látszik
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t.
Burkus
Köszönöm, ezzel nekem nincs is mit mondanom. A normális fórumozók tegnap óta erről beszélgetnek itt, hogy a Falcons kezében volta meccs (vagy legalábbis az, hogy kedvezőbbé tegye maga számára a végjátékot), csak az edzők elszúrták. Függetlenül bármilyen statisztikától.
Nandito
És vannak, akik ezzel nem értenek egyet, nem így látják.
Ők a nemnormális fórumozók - ezek szerint.
Szerencsére nem csak az általad normálisnak definiált fórumozók mondhatják el a véleményüket.
Mert akkor ez nem fórum lenne, hanem egy tematikus véleményblog.
Sobri Jóska
Ez olyan, mint amikor a 7-2-essel preflop allinező pókeres győzködi az ász párral rendelkezőt, hogy ő jól játszott és azért nyert...
gabokocka
Szerintem nem.
Ha már pókeres példa, ez olyan, hogy az AA úgy nyer 72 ellen preflop all in után, hogy a flop 222, majd turn A, river A.
Ugye preflop volt egy kb. 87 százaléka az ászoknak, flopon már a 72-nek egy kb 99.9%, turnön 97.7, de a riveren nyer az AA.
De van egy nagy különbség.
Pókerben egy adott partiban markánsan jelen van a szerencsefaktor, fociban nincs.


Sobri Jóska
Pedig isten rá a tanum, hogy ki akartam bírni...
Kérlek áruld már el, hogy ki és mikor beszélt itt szerencséről? Mert 4. hozzászólásod óta mantrázod ezt, mikor egyik falcons szurkoló sem állított ilyet. Max az edelman elkapással kapcsolatban volt ilyen, az meg ha szerinted nem a szerencsén ( és azt meglovagolva edelman tudásán ) múlott hanem azon h ő sokkal jobban akarta mint a három falcons védő alford lábával egyetemben elfogadom. Lapozhatunk...
peach
Hagy ne idézgessem be azokat, akik "elemzéseikben" kiemelik az "elképesztő szerencse" fontos szerepét ebben a fordításban.


Én nagyon sajnálom a Falcons-t hogy nem sikerült kitartaniuk. És én is azok táborához tartozok, akik azt mondják, hogy ezt sajnos a Falcons baltázta el. A Patriots erejét az mutatja, hogy 28-3 után sem adták fel és ha már jött a lehetőség, akkor éltek is vele. De valóban csak azon múlt ez, hogy FG szituációban rossz playeket választott a Falcons.
22 yardon 1&10-re hívni kellett volna 3 futást, amivel, ha nincs is meg a first down, akkor is elhasználtatják az időkéréseit a Pats-nek és egy 30 yardos körüli FG-vel újra két támadás van közte és marad volna 3:30 hátra. Ha az alatt megcsinálja a TD-t és a két pontost is a Pats, akkor csak az onside maradt volna nekik mint opció.
De mivel sajnos így alakult a dolog, így nagyon sajnálom!
Ha a Raiders-szel történik ugyanez én biztosan összetörtem volna egy-két dolgot a moziban, ahol néztem.
Bruce
Én is sajnálom a Falconst, Ryant, Quinn-t, nem is róluk szól a polémia.
És csak kiváncsiságból kérdezem a kiemelt részről:
Miért?
Miért történt ez és így?
"Csak" úgy magától? Hirtelen elfelejtette az Év OC-ja, hogy mit kell csinálni?

több mint 7 éve
6atos Atlanta Falcons 664 — Falcons Fan
Senki nem akart semmit ezzel ELÉRNI. Ez csak egy elemzés, ha úgy tetszik vélemény arról, hogy ez a meccs sok mindenen múlt és a Falcons veresége több okra vezethető vissza mint arra a három hibás döntésre és rosszul kivitelezett playre, nem vitatva azt, hogy ha Ryanék nem szerencsétlenkedik el 3 és fél perccel a vége előtt a FG-t, valószínűleg vége a meccsnek. (Azért mondom, hogy valószínűleg, mert mindenki azt mondta 28:3-nál is, hogy ennek a meccsnek vége...) A számok, a playek száma, a 3rd down ratio, a futás második negyed utáni eltűnése mind az mutatja, hogy a ligaelső Atlanta O a második félidőre a TD után gyakorlatilag eltűnt, pontosabban a lesajnált Pats D dominálta. És az, hogy, az O képtelen volt megcsinálni 3-4 játéknál többet, hogy 3&outokkal adta vissza a labdát, hogy nem tudott eredményt elérni a sikertelen onside kickből, eredményezte, hogy nem volt labdabirtoklás, hogy elfáradt a D a végére. Sokkal nagyobb szerepe volt az Atlanta O leolvadásának a vereségben mint csupán a két elszúrt FG pozíció.

Ami pedig azt illeti, hogy ki kit min tartott, a liga - méltán - legjobbjának tartott Atlanta O csinált összesen 21 pontot a meccs alatt, a Pats O 21 perc alatt 31 pontot zsinórban. "Amíg bírták erővel...." Ez nem hivatkozás. Belichick egyik alapigazsága, hogy a meccs 60 percig tart. Ha 36 percig bírták erővel az Atlanta D játékosai, akkor ott is inkább edzői hiba van, nem is erőnléti kérdésként, mint inkább gameplanben.

Hogy kinek mi és merre pattant, azt meg végképp nem értem, mi köze mindehhez. Szerencsefaktor mindig van. Ha azt nem kapja el Edelman, akkor a Pats valószínűleg megcsinálja a következő playt, olyan lendületben volt. Ha Freeman nem blokkol olyan rosszul, akkor sincs fordítás valószínűleg. Ha Blount nem veszti el a labdát és Brady nem Edelmant keresi mindenáron, akkor 14:9 vagy 14:13 a félidő. De ez mind ilyen "mi lett volna,ha" és nincs értelme.

A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t. De amúgy az offense rövid labdabirtoklásai nem nagyon tettek lehetővé semmiféle time managementet. Kisebb jelentőségű eset, de amikor Edelman elkapását challengelte Quinn, akkor elbukta az utolsó időkérését, ami végén sokat érhetett volna a Falconsnak egy hosszú játékhoz és a FG range eléréséhez. (Pedig a tévés visszajátszásból rögtön látszott, hogy jó Edelman elkapása, nyilván a no-huddle-höz sorakozó Pats O késztette a gyors döntésre.)

Egyetértek Veled, hogy az első félidőben Belichick kedvenc kifejezésével élve vesztes meccsekre: "We were outplayed and outscored." De ez a második félidőre pont fordítva lett és nem tudom, hogy ebben mekkora része volt az első félidei teljesítménynek és az ebből fakadó fáradtságnak.

De ez csak egy vélemény, ne tessék ezért rám haragudni 😊
Burkus
Picit bicskanyitogató - a Te hsz-edre reagálok, de nem neked szól - egy ilyen vereség után átjönni a másik topikba okoskodni. Ha Falcons szurkoló lennék - ami hálistennek nem vagyok 😊 - biztos felbaszna, ha ide járna a sok Patses megmagyarázni, hogy milyen fasza volt BB és Brady és miért nem a Falcons volt a fasz hanem a Pats az isten. Én biztos elküldeném a halál faszára. Ehhez képest itt sztem nem nagyon hangzott el ilyen.

Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.
gabokocka
Én lenémítottam őket a vérbe, nem vagyok hajlandó ezeket az önfelszopásokat olvasni..van így is elég baj. Egyetlen egy Pats szurkoló ismerősöm van, együtt néztük a meccset, ő el tudta ismerni, hogy le voltak véve a pályáról, de Shanny úgy elbalfaszkodta, hogy a morál akkorát zuhant, hogy az után még a Browns is megcsapott volna bennünket..de mivel a Falcons nem egy népszerű csapat, kevesen vagyunk, szerényebbek, nem nagy az arcunk a sok siker miatt, mi tudunk viselkedni, nem megyünk át oda okoskodni, hogy mekkora szarok voltak három negyed alatt, 1/1-nek is elmentek volna. Mert ugye ez a jóneveltség jele, meg így név nélkül sokan olyasmit megengednek maguknak, amit személyesen soha. Szerencsére vannak azért, akikben van valamennyi együtérzés és legalább nem taposnak a mások lelkébe, még ha a másikról nincs is nagy véleménye.
Creepy
Nem vitás, hogy le voltunk véve a pályáról. Mi 28:3-nál arról beszélgettünk, hogy ha ez olyan mészárlásba torkollik mint amit a Falcons "elkövetett" addig a PO ellenfelek ellen (értsd kapunk 45-50 pontot) és a Pats csinál mondjuk 6 pontot (kb. úgy nézett akkor ki), annak milyen morális hatása lesz a jövőre nézve a csapategységre meg a Bradybe és Belichickbe vetett feltétlen hitre. (Ez utóbbi szerintem a NE sikerek egyik alapköve.) Az a fénykép, ahogy Brady fekszik a picksix után a földön és elrobog mellette Alford, a meccs akkori státuszában ikonikus volt.
Burkus
Éppen erről nyilatkoztak a "szakértők" nem ebben a topikban fröcsögők, hogy shany mint a GB ellen megsemmisítő TD akart a FG helyett ezért nem is foglalkoztak az idő pörgetésével. Nagy hiba volt és ennyi elhúzott a szakírók kipontozott szavakkal illetve nem is bánják a dolgot.
Bepróbálkoztunk Coach szinten hát majd tanulnak belőle.
A csapat amit tud azt maximálisan megtette, fiatalok Quinn dolga rendbe tenni a dolgokat.
Szerintem Falconsosként 1 hónapig nem nézek fel ide mert ahogy nézem gereblyézzük a vizet jobbra balra értelmetlenül. Feleslegesen!
több mint 7 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 451 — Sic semper tyrannis!
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
gedam
Vót. És buzi m1 mert bementek volna harmadikra vagy negyedikre.
peach
Az lett volna nagy, ha az első próbálkozásnál Beasley megfogja a labdát! 😊 Az sem sokon múlt!
több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
gedam
Vót. És buzi m1 mert bementek volna harmadikra vagy negyedikre.
peach
Na az meg a másik fele, a meccs lefolyása alapján el nem tudtam volna képzelni, hogy kivédekezik. Vagy ha igen, akkor jött volna egy safety.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
peach Atlanta Falcons 14 240 — a new hope (again)
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
gedam
Vót. És buzi m1 mert bementek volna harmadikra vagy negyedikre.



...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
gedam
Hát, ez alapján megfordítani az ítéletet, necces lett volna. Innen úgy néz ki, lenn volt a térde, de a teljes labda nem látszik, de azért az életem nem tenném rá, a pályán meg TD-t ítéltek.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
peach Atlanta Falcons 14 240 — a new hope (again)
Sobri Jóska
Pedig isten rá a tanum, hogy ki akartam bírni...
Kérlek áruld már el, hogy ki és mikor beszélt itt szerencséről? Mert 4. hozzászólásod óta mantrázod ezt, mikor egyik falcons szurkoló sem állított ilyet. Max az edelman elkapással kapcsolatban volt ilyen, az meg ha szerinted nem a szerencsén ( és azt meglovagolva edelman tudásán ) múlott hanem azon h ő sokkal jobban akarta mint a három falcons védő alford lábával egyetemben elfogadom. Lapozhatunk...



...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 7 éve
gedam 5 692
 dailysnark.com/falcons-fans-going-crazy-complaining-james-whites-knee-ball-crossed-goal-line/

ez vót má?
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 5 822 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Senki nem akart semmit ezzel ELÉRNI. Ez csak egy elemzés, ha úgy tetszik vélemény arról, hogy ez a meccs sok mindenen múlt és a Falcons veresége több okra vezethető vissza mint arra a három hibás döntésre és rosszul kivitelezett playre, nem vitatva azt, hogy ha Ryanék nem szerencsétlenkedik el 3 és fél perccel a vége előtt a FG-t, valószínűleg vége a meccsnek. (Azért mondom, hogy valószínűleg, mert mindenki azt mondta 28:3-nál is, hogy ennek a meccsnek vége...) A számok, a playek száma, a 3rd down ratio, a futás második negyed utáni eltűnése mind az mutatja, hogy a ligaelső Atlanta O a második félidőre a TD után gyakorlatilag eltűnt, pontosabban a lesajnált Pats D dominálta. És az, hogy, az O képtelen volt megcsinálni 3-4 játéknál többet, hogy 3&outokkal adta vissza a labdát, hogy nem tudott eredményt elérni a sikertelen onside kickből, eredményezte, hogy nem volt labdabirtoklás, hogy elfáradt a D a végére. Sokkal nagyobb szerepe volt az Atlanta O leolvadásának a vereségben mint csupán a két elszúrt FG pozíció.

Ami pedig azt illeti, hogy ki kit min tartott, a liga - méltán - legjobbjának tartott Atlanta O csinált összesen 21 pontot a meccs alatt, a Pats O 21 perc alatt 31 pontot zsinórban. "Amíg bírták erővel...." Ez nem hivatkozás. Belichick egyik alapigazsága, hogy a meccs 60 percig tart. Ha 36 percig bírták erővel az Atlanta D játékosai, akkor ott is inkább edzői hiba van, nem is erőnléti kérdésként, mint inkább gameplanben.

Hogy kinek mi és merre pattant, azt meg végképp nem értem, mi köze mindehhez. Szerencsefaktor mindig van. Ha azt nem kapja el Edelman, akkor a Pats valószínűleg megcsinálja a következő playt, olyan lendületben volt. Ha Freeman nem blokkol olyan rosszul, akkor sincs fordítás valószínűleg. Ha Blount nem veszti el a labdát és Brady nem Edelmant keresi mindenáron, akkor 14:9 vagy 14:13 a félidő. De ez mind ilyen "mi lett volna,ha" és nincs értelme.

A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t. De amúgy az offense rövid labdabirtoklásai nem nagyon tettek lehetővé semmiféle time managementet. Kisebb jelentőségű eset, de amikor Edelman elkapását challengelte Quinn, akkor elbukta az utolsó időkérését, ami végén sokat érhetett volna a Falconsnak egy hosszú játékhoz és a FG range eléréséhez. (Pedig a tévés visszajátszásból rögtön látszott, hogy jó Edelman elkapása, nyilván a no-huddle-höz sorakozó Pats O késztette a gyors döntésre.)

Egyetértek Veled, hogy az első félidőben Belichick kedvenc kifejezésével élve vesztes meccsekre: "We were outplayed and outscored." De ez a második félidőre pont fordítva lett és nem tudom, hogy ebben mekkora része volt az első félidei teljesítménynek és az ebből fakadó fáradtságnak.

De ez csak egy vélemény, ne tessék ezért rám haragudni 😊
Burkus
Picit bicskanyitogató - a Te hsz-edre reagálok, de nem neked szól - egy ilyen vereség után átjönni a másik topikba okoskodni. Ha Falcons szurkoló lennék - ami hálistennek nem vagyok 😊 - biztos felbaszna, ha ide járna a sok Patses megmagyarázni, hogy milyen fasza volt BB és Brady és miért nem a Falcons volt a fasz hanem a Pats az isten. Én biztos elküldeném a halál faszára. Ehhez képest itt sztem nem nagyon hangzott el ilyen.

Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.
gabokocka
Én lenémítottam őket a vérbe, nem vagyok hajlandó ezeket az önfelszopásokat olvasni..van így is elég baj. Egyetlen egy Pats szurkoló ismerősöm van, együtt néztük a meccset, ő el tudta ismerni, hogy le voltak véve a pályáról, de Shanny úgy elbalfaszkodta, hogy a morál akkorát zuhant, hogy az után még a Browns is megcsapott volna bennünket..de mivel a Falcons nem egy népszerű csapat, kevesen vagyunk, szerényebbek, nem nagy az arcunk a sok siker miatt, mi tudunk viselkedni, nem megyünk át oda okoskodni, hogy mekkora szarok voltak három negyed alatt, 1/1-nek is elmentek volna. Mert ugye ez a jóneveltség jele, meg így név nélkül sokan olyasmit megengednek maguknak, amit személyesen soha. Szerencsére vannak azért, akikben van valamennyi együtérzés és legalább nem taposnak a mások lelkébe, még ha a másikról nincs is nagy véleménye.
Creepy
Nem vitás, hogy le voltunk véve a pályáról. Mi 28:3-nál arról beszélgettünk, hogy ha ez olyan mészárlásba torkollik mint amit a Falcons "elkövetett" addig a PO ellenfelek ellen (értsd kapunk 45-50 pontot) és a Pats csinál mondjuk 6 pontot (kb. úgy nézett akkor ki), annak milyen morális hatása lesz a jövőre nézve a csapategységre meg a Bradybe és Belichickbe vetett feltétlen hitre. (Ez utóbbi szerintem a NE sikerek egyik alapköve.) Az a fénykép, ahogy Brady fekszik a picksix után a földön és elrobog mellette Alford, a meccs akkori státuszában ikonikus volt.
több mint 7 éve
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 451 — Sic semper tyrannis!
Én nagyon sajnálom a Falcons-t hogy nem sikerült kitartaniuk. És én is azok táborához tartozok, akik azt mondják, hogy ezt sajnos a Falcons baltázta el. A Patriots erejét az mutatja, hogy 28-3 után sem adták fel és ha már jött a lehetőség, akkor éltek is vele. De valóban csak azon múlt ez, hogy FG szituációban rossz playeket választott a Falcons.
22 yardon 1&10-re hívni kellett volna 3 futást, amivel, ha nincs is meg a first down, akkor is elhasználtatják az időkéréseit a Pats-nek és egy 30 yardos körüli FG-vel újra két támadás van közte és marad volna 3:30 hátra. Ha az alatt megcsinálja a TD-t és a két pontost is a Pats, akkor csak az onside maradt volna nekik mint opció.

De mivel sajnos így alakult a dolog, így nagyon sajnálom!

Ha a Raiders-szel történik ugyanez én biztosan összetörtem volna egy-két dolgot a moziban, ahol néztem.
több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t.
Burkus
Köszönöm, ezzel nekem nincs is mit mondanom. A normális fórumozók tegnap óta erről beszélgetnek itt, hogy a Falcons kezében volta meccs (vagy legalábbis az, hogy kedvezőbbé tegye maga számára a végjátékot), csak az edzők elszúrták. Függetlenül bármilyen statisztikától.
Nandito
És vannak, akik ezzel nem értenek egyet, nem így látják.
Ők a nemnormális fórumozók - ezek szerint.
Szerencsére nem csak az általad normálisnak definiált fórumozók mondhatják el a véleményüket.
Mert akkor ez nem fórum lenne, hanem egy tematikus véleményblog.
Sobri Jóska
Ez olyan, mint amikor a 7-2-essel preflop allinező pókeres győzködi az ász párral rendelkezőt, hogy ő jól játszott és azért nyert...

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t.
Burkus
Köszönöm, ezzel nekem nincs is mit mondanom. A normális fórumozók tegnap óta erről beszélgetnek itt, hogy a Falcons kezében volta meccs (vagy legalábbis az, hogy kedvezőbbé tegye maga számára a végjátékot), csak az edzők elszúrták. Függetlenül bármilyen statisztikától.
Nandito
És vannak, akik ezzel nem értenek egyet, nem így látják.
Ők a nemnormális fórumozók - ezek szerint.
Szerencsére nem csak az általad normálisnak definiált fórumozók mondhatják el a véleményüket.
Mert akkor ez nem fórum lenne, hanem egy tematikus véleményblog.

több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
Én a hozzászólást a Pats topicban tettem, elsősorban a többi Pats szurkolónak szánva, amit GOSB6 - jó a név, mindig szerencsét hoz 😊 - ide idézett. (Te is szoktál arra járni, mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat.) Nem akartam senkit kioktatni, csak nézegettem a meccs számait, elolvastam egy két elemzést és leírtam a véleményem, hogy ki mit szól hozzá. Szívesen olvasom mindenki véleményét, még akkor is, ha azt mondja, hogy marhaság, amit gondolok vagy belelátok. Azt gondolom, hogy az elemzés vagy vélemény elég tárgyszerű volt, nem volt szándékom a Pats feldicsérése, inkább az okokat kerestem. Nem is vártam,hogy mindenki a Pats ömlengő feldicsérésébe kezd ezt olvasva. Az idézett véleményre született egy inkább emocionális és tartalmában elég inadekvát reakció, arra reflektáltam előbb.

Nem tudom, hogy egy érzelmektől mentes vélemény amúgy miért bántó. Vagy ez a fórum most egyfajta "safe space"? Szándékosan nem mentem bele olyan kérdésekbe, hogy Matt Ryannek mi volt a szerepe a vereségben és hogyan láttam én őt, mert abból rögtön flame van. (Nézz be hozzánk, ott éppen a megint kitört egy kedves Giants szurkoló jóvoltából a Manning-Brady háború.)

Ezt ajánlom azért figyelmedbe (mint véleményt).

 ftw.usatoday.com/2017/02/bill-belichick-gameplan-patriots-falcons-super-bowl-51-recap
Burkus
Írtam, hogy nem neked szólt, hanem a korábbi faszságokra reagáltam.
Pats topikot nagyon ritkán olvasom, és akkor is sikerül 3 értelmes hsz után legalább 10 oldalas flamet elindítani, mivel megjelennek a világ vs Pats jellegű hsz-ek, amihez bocsi, nincs kedvem.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
Ebben nem fogunk egyet érteni. Amíg A csapat győzelméhez B csapat szarvashibái kellenek, addig bizony lehet azt mondani, hogy B elvesztette a meccset. És megint felhoztál teljesen fasz példákat. Ami jó példa lenne ide az Imre Géza döntő asszója, A női kézis lányok VB döntője Zágrábban, vagy például a Chiefs bénázása anno a Colts ellen.
gabokocka
Ugyanolyan jó példák.
Nem Imre Géza vesztette el, hanem a koreai táltosodott meg.
Nem a csajaink vesztették el, hanem a franciák nyerték meg.
Ahogy a Colts nyert a Chiefs ellen. Az hasonló ihletett meccs volt Lucknak, mint a vasárnapi Bradynek.
De, mint írtam, nem kell ugyanúgy lássuk, és amíg valaki nem a szerencsével érvel, addig el tudom fogadni egyenértékűnek ezt a másfajta megközelítését.

több mint 7 éve
Nandito Tennessee Titans 3 058 — Titans fan
A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t.
Burkus
Köszönöm, ezzel nekem nincs is mit mondanom. A normális fórumozók tegnap óta erről beszélgetnek itt, hogy a Falcons kezében volta meccs (vagy legalábbis az, hogy kedvezőbbé tegye maga számára a végjátékot), csak az edzők elszúrták. Függetlenül bármilyen statisztikától.

Music City Miracle
több mint 7 éve
Creepy Atlanta Falcons 890
Senki nem akart semmit ezzel ELÉRNI. Ez csak egy elemzés, ha úgy tetszik vélemény arról, hogy ez a meccs sok mindenen múlt és a Falcons veresége több okra vezethető vissza mint arra a három hibás döntésre és rosszul kivitelezett playre, nem vitatva azt, hogy ha Ryanék nem szerencsétlenkedik el 3 és fél perccel a vége előtt a FG-t, valószínűleg vége a meccsnek. (Azért mondom, hogy valószínűleg, mert mindenki azt mondta 28:3-nál is, hogy ennek a meccsnek vége...) A számok, a playek száma, a 3rd down ratio, a futás második negyed utáni eltűnése mind az mutatja, hogy a ligaelső Atlanta O a második félidőre a TD után gyakorlatilag eltűnt, pontosabban a lesajnált Pats D dominálta. És az, hogy, az O képtelen volt megcsinálni 3-4 játéknál többet, hogy 3&outokkal adta vissza a labdát, hogy nem tudott eredményt elérni a sikertelen onside kickből, eredményezte, hogy nem volt labdabirtoklás, hogy elfáradt a D a végére. Sokkal nagyobb szerepe volt az Atlanta O leolvadásának a vereségben mint csupán a két elszúrt FG pozíció.

Ami pedig azt illeti, hogy ki kit min tartott, a liga - méltán - legjobbjának tartott Atlanta O csinált összesen 21 pontot a meccs alatt, a Pats O 21 perc alatt 31 pontot zsinórban. "Amíg bírták erővel...." Ez nem hivatkozás. Belichick egyik alapigazsága, hogy a meccs 60 percig tart. Ha 36 percig bírták erővel az Atlanta D játékosai, akkor ott is inkább edzői hiba van, nem is erőnléti kérdésként, mint inkább gameplanben.

Hogy kinek mi és merre pattant, azt meg végképp nem értem, mi köze mindehhez. Szerencsefaktor mindig van. Ha azt nem kapja el Edelman, akkor a Pats valószínűleg megcsinálja a következő playt, olyan lendületben volt. Ha Freeman nem blokkol olyan rosszul, akkor sincs fordítás valószínűleg. Ha Blount nem veszti el a labdát és Brady nem Edelmant keresi mindenáron, akkor 14:9 vagy 14:13 a félidő. De ez mind ilyen "mi lett volna,ha" és nincs értelme.

A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t. De amúgy az offense rövid labdabirtoklásai nem nagyon tettek lehetővé semmiféle time managementet. Kisebb jelentőségű eset, de amikor Edelman elkapását challengelte Quinn, akkor elbukta az utolsó időkérését, ami végén sokat érhetett volna a Falconsnak egy hosszú játékhoz és a FG range eléréséhez. (Pedig a tévés visszajátszásból rögtön látszott, hogy jó Edelman elkapása, nyilván a no-huddle-höz sorakozó Pats O késztette a gyors döntésre.)

Egyetértek Veled, hogy az első félidőben Belichick kedvenc kifejezésével élve vesztes meccsekre: "We were outplayed and outscored." De ez a második félidőre pont fordítva lett és nem tudom, hogy ebben mekkora része volt az első félidei teljesítménynek és az ebből fakadó fáradtságnak.

De ez csak egy vélemény, ne tessék ezért rám haragudni 😊
Burkus
Picit bicskanyitogató - a Te hsz-edre reagálok, de nem neked szól - egy ilyen vereség után átjönni a másik topikba okoskodni. Ha Falcons szurkoló lennék - ami hálistennek nem vagyok 😊 - biztos felbaszna, ha ide járna a sok Patses megmagyarázni, hogy milyen fasza volt BB és Brady és miért nem a Falcons volt a fasz hanem a Pats az isten. Én biztos elküldeném a halál faszára. Ehhez képest itt sztem nem nagyon hangzott el ilyen.

Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.
gabokocka
Én lenémítottam őket a vérbe, nem vagyok hajlandó ezeket az önfelszopásokat olvasni..van így is elég baj. Egyetlen egy Pats szurkoló ismerősöm van, együtt néztük a meccset, ő el tudta ismerni, hogy le voltak véve a pályáról, de Shanny úgy elbalfaszkodta, hogy a morál akkorát zuhant, hogy az után még a Browns is megcsapott volna bennünket..de mivel a Falcons nem egy népszerű csapat, kevesen vagyunk, szerényebbek, nem nagy az arcunk a sok siker miatt, mi tudunk viselkedni, nem megyünk át oda okoskodni, hogy mekkora szarok voltak három negyed alatt, 1/1-nek is elmentek volna. Mert ugye ez a jóneveltség jele, meg így név nélkül sokan olyasmit megengednek maguknak, amit személyesen soha. Szerencsére vannak azért, akikben van valamennyi együtérzés és legalább nem taposnak a mások lelkébe, még ha a másikról nincs is nagy véleménye.
több mint 7 éve
Burkus New England Patriots Alabama Crimson Tide 5 822 — Küzdve küzdj és bízva bízzál...
Senki nem akart semmit ezzel ELÉRNI. Ez csak egy elemzés, ha úgy tetszik vélemény arról, hogy ez a meccs sok mindenen múlt és a Falcons veresége több okra vezethető vissza mint arra a három hibás döntésre és rosszul kivitelezett playre, nem vitatva azt, hogy ha Ryanék nem szerencsétlenkedik el 3 és fél perccel a vége előtt a FG-t, valószínűleg vége a meccsnek. (Azért mondom, hogy valószínűleg, mert mindenki azt mondta 28:3-nál is, hogy ennek a meccsnek vége...) A számok, a playek száma, a 3rd down ratio, a futás második negyed utáni eltűnése mind az mutatja, hogy a ligaelső Atlanta O a második félidőre a TD után gyakorlatilag eltűnt, pontosabban a lesajnált Pats D dominálta. És az, hogy, az O képtelen volt megcsinálni 3-4 játéknál többet, hogy 3&outokkal adta vissza a labdát, hogy nem tudott eredményt elérni a sikertelen onside kickből, eredményezte, hogy nem volt labdabirtoklás, hogy elfáradt a D a végére. Sokkal nagyobb szerepe volt az Atlanta O leolvadásának a vereségben mint csupán a két elszúrt FG pozíció.

Ami pedig azt illeti, hogy ki kit min tartott, a liga - méltán - legjobbjának tartott Atlanta O csinált összesen 21 pontot a meccs alatt, a Pats O 21 perc alatt 31 pontot zsinórban. "Amíg bírták erővel...." Ez nem hivatkozás. Belichick egyik alapigazsága, hogy a meccs 60 percig tart. Ha 36 percig bírták erővel az Atlanta D játékosai, akkor ott is inkább edzői hiba van, nem is erőnléti kérdésként, mint inkább gameplanben.

Hogy kinek mi és merre pattant, azt meg végképp nem értem, mi köze mindehhez. Szerencsefaktor mindig van. Ha azt nem kapja el Edelman, akkor a Pats valószínűleg megcsinálja a következő playt, olyan lendületben volt. Ha Freeman nem blokkol olyan rosszul, akkor sincs fordítás valószínűleg. Ha Blount nem veszti el a labdát és Brady nem Edelmant keresi mindenáron, akkor 14:9 vagy 14:13 a félidő. De ez mind ilyen "mi lett volna,ha" és nincs értelme.

A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t. De amúgy az offense rövid labdabirtoklásai nem nagyon tettek lehetővé semmiféle time managementet. Kisebb jelentőségű eset, de amikor Edelman elkapását challengelte Quinn, akkor elbukta az utolsó időkérését, ami végén sokat érhetett volna a Falconsnak egy hosszú játékhoz és a FG range eléréséhez. (Pedig a tévés visszajátszásból rögtön látszott, hogy jó Edelman elkapása, nyilván a no-huddle-höz sorakozó Pats O késztette a gyors döntésre.)

Egyetértek Veled, hogy az első félidőben Belichick kedvenc kifejezésével élve vesztes meccsekre: "We were outplayed and outscored." De ez a második félidőre pont fordítva lett és nem tudom, hogy ebben mekkora része volt az első félidei teljesítménynek és az ebből fakadó fáradtságnak.

De ez csak egy vélemény, ne tessék ezért rám haragudni 😊
Burkus
Picit bicskanyitogató - a Te hsz-edre reagálok, de nem neked szól - egy ilyen vereség után átjönni a másik topikba okoskodni. Ha Falcons szurkoló lennék - ami hálistennek nem vagyok 😊 - biztos felbaszna, ha ide járna a sok Patses megmagyarázni, hogy milyen fasza volt BB és Brady és miért nem a Falcons volt a fasz hanem a Pats az isten. Én biztos elküldeném a halál faszára. Ehhez képest itt sztem nem nagyon hangzott el ilyen.

Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.
gabokocka
Én a hozzászólást a Pats topicban tettem, elsősorban a többi Pats szurkolónak szánva, amit GOSB6 - jó a név, mindig szerencsét hoz 😊 - ide idézett. (Te is szoktál arra járni, mindig szívesen olvasom a hozzászólásaidat.) Nem akartam senkit kioktatni, csak nézegettem a meccs számait, elolvastam egy két elemzést és leírtam a véleményem, hogy ki mit szól hozzá. Szívesen olvasom mindenki véleményét, még akkor is, ha azt mondja, hogy marhaság, amit gondolok vagy belelátok. Azt gondolom, hogy az elemzés vagy vélemény elég tárgyszerű volt, nem volt szándékom a Pats feldicsérése, inkább az okokat kerestem. Nem is vártam,hogy mindenki a Pats ömlengő feldicsérésébe kezd ezt olvasva. Az idézett véleményre született egy inkább emocionális és tartalmában elég inadekvát reakció, arra reflektáltam előbb.

Nem tudom, hogy egy érzelmektől mentes vélemény amúgy miért bántó. Vagy ez a fórum most egyfajta "safe space"? Szándékosan nem mentem bele olyan kérdésekbe, hogy Matt Ryannek mi volt a szerepe a vereségben és hogyan láttam én őt, mert abból rögtön flame van. (Nézz be hozzánk, ott éppen a megint kitört egy kedves Giants szurkoló jóvoltából a Manning-Brady háború.)

Ezt ajánlom azért figyelmedbe (mint véleményt).

 ftw.usatoday.com/2017/02/bill-belichick-gameplan-patriots-falcons-super-bowl-51-recap
több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
Ebben nem fogunk egyet érteni. Amíg A csapat győzelméhez B csapat szarvashibái kellenek, addig bizony lehet azt mondani, hogy B elvesztette a meccset. És megint felhoztál teljesen fasz példákat. Hosszú Katinka esetében ez akkor lenne jó hasonlat, ha 350-nél Dirado fejjel nekiúszik a falnak és elsüllyed. Vagy az osztrákok vezettek volna 3-0-ra a 80. percben, majd kikapnak 4-3-ra úgy, hogy egy hazaadás átcsúzik a kapus talpa alatt, valamint a védő odapasszolja Szalainak, hogy nesze rúgd be. Ami jó példa lenne ide az Imre Géza döntő asszója, a női kézis lányok VB döntője Zágrábban, vagy például a Chiefs bénázása anno a Colts ellen. És azt nem látom be, hogy az egyik csapat bénázása miben befolyásolja a másik győzelmét. A Pats megnyerte mert élt a felkínált lehetőségekkel és kihasználta a hibákat. Ebben semmit nem kicsinyít az, hogy Shanahan két akkora faszságot hívott (passz 3&1-re -> fumbli; két passzkísérlet FG távon 4 perccel a vége előtt -> sack és holding), amit egy kilenc éves maddenező kisgyerek nem csinál.

De most majd megint jössz, hogy ezek azért voltak mert Brady csúnyán nézett az oldalvonálnál, Belichick meg megvuduzta Quinnéket és stb.

Viszont én tovább nem etetem a trollt, sok sikert a Falcons drukkereknek és kitartást az okostojásokhoz, bár jövőre pofáncsapunk Titeket és akkor nem lesz szomorú végű Superbowl 😊

Szerkesztette: gabokocka

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
Matthew99 New Orleans Saints 9 322 — Invisible man
De olyat nem lehet csinálni, hogy 1 hétig csak a Pats topik van nyitva és máshova nem lehet kommentelni?


Szerkesztette: Matthew99


A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. !!!ÚJ HELYEN AZ ALÁÍRÁSOK!!! A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 7 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 31 308 — #NoStress
Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.
gabokocka
Pedig erre már válaszoltam. Azért, mert nem az történt, hogy a Falcons elvesztette, hanem az, hogy a Pats megnyerte. Persze valójában a kettő egy és ugyanaz, de mint látod mégsem.
Pl. soccer EB-n is ugyanazt jelenti, hogy a magyarok megnyerték vagy az osztrákok elvesztették.
Szerinted nem a magyarok lenézése, teljesítményük nem elismertsége egy olyan narratíva, hogy azt a meccset az osztrákok bénázták el, vesztették el, a magyarok pedig csak jókor voltak jó helyen, és szerencséjük volt?
Vagy az nem lenne egy téves megközelítés, hogy Rióban mondjuk Dirado formán kívül volt, dekoncentrált, és ő vesztette el, nem pedig Hosszú nyerte meg?
Dehogynem lenne.
De csapatsportokban sokkal több összetevőn múlik a siker, így a laikusok (mi mindnyájan) könnyebben találnak kapaszkodót a saját elméletük alátámasztásához.

Egy valamit viszont el kell ismerjek.
Amíg valaki azt gondolja, hogy ő baszta el, ő rontotta el, ő hibázott, addig van esély az előrelépésre, van esély a hiba kijavítására.
Ezért tulajdonképpen logikus, ha valakiben az az attitűd az erősebb, hogy "mi basztuk el", mert ahhoz kapcsolódik egyfajta "de majd legközelebb nem fogjuk" pozitív szemlélet.
Sokkal, sokkal jobb ez a megközelítés, mint a legdestruktívabb mind közül, ami az, hogy "mi mindent jól csináltunk, de a másiknak szerencséje volt".

több mint 7 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
Senki nem akart semmit ezzel ELÉRNI. Ez csak egy elemzés, ha úgy tetszik vélemény arról, hogy ez a meccs sok mindenen múlt és a Falcons veresége több okra vezethető vissza mint arra a három hibás döntésre és rosszul kivitelezett playre, nem vitatva azt, hogy ha Ryanék nem szerencsétlenkedik el 3 és fél perccel a vége előtt a FG-t, valószínűleg vége a meccsnek. (Azért mondom, hogy valószínűleg, mert mindenki azt mondta 28:3-nál is, hogy ennek a meccsnek vége...) A számok, a playek száma, a 3rd down ratio, a futás második negyed utáni eltűnése mind az mutatja, hogy a ligaelső Atlanta O a második félidőre a TD után gyakorlatilag eltűnt, pontosabban a lesajnált Pats D dominálta. És az, hogy, az O képtelen volt megcsinálni 3-4 játéknál többet, hogy 3&outokkal adta vissza a labdát, hogy nem tudott eredményt elérni a sikertelen onside kickből, eredményezte, hogy nem volt labdabirtoklás, hogy elfáradt a D a végére. Sokkal nagyobb szerepe volt az Atlanta O leolvadásának a vereségben mint csupán a két elszúrt FG pozíció.

Ami pedig azt illeti, hogy ki kit min tartott, a liga - méltán - legjobbjának tartott Atlanta O csinált összesen 21 pontot a meccs alatt, a Pats O 21 perc alatt 31 pontot zsinórban. "Amíg bírták erővel...." Ez nem hivatkozás. Belichick egyik alapigazsága, hogy a meccs 60 percig tart. Ha 36 percig bírták erővel az Atlanta D játékosai, akkor ott is inkább edzői hiba van, nem is erőnléti kérdésként, mint inkább gameplanben.

Hogy kinek mi és merre pattant, azt meg végképp nem értem, mi köze mindehhez. Szerencsefaktor mindig van. Ha azt nem kapja el Edelman, akkor a Pats valószínűleg megcsinálja a következő playt, olyan lendületben volt. Ha Freeman nem blokkol olyan rosszul, akkor sincs fordítás valószínűleg. Ha Blount nem veszti el a labdát és Brady nem Edelmant keresi mindenáron, akkor 14:9 vagy 14:13 a félidő. De ez mind ilyen "mi lett volna,ha" és nincs értelme.

A Falcons time management legsúlyosabb hibája a FG pozíció körüli szituáció volt, ott három akármilyen futással, de még térdeléssel is el lehetett volna dönteni a meccset, de legalábbis arra kényszeríteni a Patset, hogy elégesse az a két időkérését és berúgni a FG-t. De amúgy az offense rövid labdabirtoklásai nem nagyon tettek lehetővé semmiféle time managementet. Kisebb jelentőségű eset, de amikor Edelman elkapását challengelte Quinn, akkor elbukta az utolsó időkérését, ami végén sokat érhetett volna a Falconsnak egy hosszú játékhoz és a FG range eléréséhez. (Pedig a tévés visszajátszásból rögtön látszott, hogy jó Edelman elkapása, nyilván a no-huddle-höz sorakozó Pats O késztette a gyors döntésre.)

Egyetértek Veled, hogy az első félidőben Belichick kedvenc kifejezésével élve vesztes meccsekre: "We were outplayed and outscored." De ez a második félidőre pont fordítva lett és nem tudom, hogy ebben mekkora része volt az első félidei teljesítménynek és az ebből fakadó fáradtságnak.

De ez csak egy vélemény, ne tessék ezért rám haragudni 😊
Burkus
Picit bicskanyitogató - a Te hsz-edre reagálok, de nem neked szól - egy ilyen vereség után átjönni a másik topikba okoskodni. Ha Falcons szurkoló lennék - ami hálistennek nem vagyok 😊 - biztos felbaszna, ha ide járna a sok Patses megmagyarázni, hogy milyen fasza volt BB és Brady és miért nem a Falcons volt a fasz hanem a Pats az isten. Én biztos elküldeném a halál faszára. Ehhez képest itt sztem nem nagyon hangzott el ilyen.

Ahogy már korábban is leírtam, ez a meccs a Falcons kezében volt - ami tény - majd a Pats kihasználta a hibákat és élt a lehetőségekkel és egy parádés utolsó negyeddel fordított - szintén tény. Csak azt nem értem, hogy a Falcons topikban miért elvárás minden hsz-ben a Pats felszopása, és ha ez nem történik meg, akkor jönnek az önkéntes grállovagok ezt számonkérni.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 7 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 541 — Apu ökölbeszorított keze
Meg jó hogy vki a NE topicban azon kesereg minek megy oda más bizonygatni vmit is.
Pár napig nem kell semmit olvasni sajna itt a fórumon amíg ez megy.

Sajnálom hogy itt tart ez a nagy közösség.

több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...