Chicago Bears

52 feliratkozó

több mint 6 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 921
Carmichael komoly jelölt állítólag. Vélemények?
proki
Hàt Pace és a Saints szál adná magát, de az a szóbeszéd járja hogy amolyan Fangió kórban szenved és nem is biztos hogy akarna HC lenni. Az egyik legjobb O gépezet fut a kezei alatt, de azért van egy Breese...Nekem azért tetszene jobban a Reich-DeFilippo-LaFleur vonal mert ők pont most segítkeztek fiatal QB-k ( Wentz-Goff) felépítésében...

több mint 6 éve
proki Chicago Bears North Carolina Tar Heels 443 — PP fan
Carmichael komoly jelölt állítólag. Vélemények?
több mint 6 éve
Törölt felhasználó
Coach John Fox is expected to be fired following Chicago's game on Sunday, sources say. General manager Ryan Pace will lead the search for a new coach, and team president Ted Phillips has already been doing homework on prospective candidates. While Fangio likely gets a look, don't be surprised if the Bears focus on hiring an offensive coach who can help rookie QB Mitch Trubisky, as the Eagles did with Doug Pederson and Carson Wentz.

Rapoport
több mint 6 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 921
Szerintetek Gase kirúgására van esély? És, hogy akkor Pace megkeresse? Ti örülnétek, ha ő lenne a HC nálunk?
pahynor21
Nem, nem, nem 😊
Tomcsik
Esetleg bővebben? 😊 Miért nem?
pahynor21
Szerintem nem rúgják ki innentől a többi lényegtelen 😊

több mint 6 éve
pahynor21 Chicago Bears 197
Szerintetek Gase kirúgására van esély? És, hogy akkor Pace megkeresse? Ti örülnétek, ha ő lenne a HC nálunk?
pahynor21
Nem, nem, nem 😊
Tomcsik
Esetleg bővebben? 😊 Miért nem?
több mint 6 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 921
Szerintetek Gase kirúgására van esély? És, hogy akkor Pace megkeresse? Ti örülnétek, ha ő lenne a HC nálunk?
pahynor21
Nem, nem, nem 😊

több mint 6 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 921
Chubb sajnos nem játszott a Sun bowlon, pedig érdekelt volna hogy tolja.

több mint 6 éve
pahynor21 Chicago Bears 197
Szerintetek Gase kirúgására van esély? És, hogy akkor Pace megkeresse? Ti örülnétek, ha ő lenne a HC nálunk?
több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
(Szerintem Swanson karrierje véget fog érni. Csak idén volt 3 olyan agyrázkódása ami miatt meccseket hagyott ki, tavaly is vagy kettő. Havan egy kis agya még és em akar egy moszat szintjén élni pár év múlva akkor abbahagyja a focit.)

több mint 6 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
A téli szabadságolásnak nagy előnye, hogy van idő sokszor neki kezdeni egy írásnak, sokszor kitörölni, majd megint nekikezdeni. Írtam egy 2018 mockot így december alkonyán, aminek olyan irgalmatlan sok értelme nincs, de én valahogy így csinálnám.

Tüsi: Ha én Bears GM volnék...

Nem számolok edzőkkel, mi egymással, csak azzal, hogy én miként próbálnám meg alakítani a Bears keretét, ha Ryan Pace helyében lennék. Nyilván az új edzői stáb, s elképzeléseik befolyásolják majd a teljes offseason tranzakciókat, de talán rávilágításnak jó lehet, hogy én hol érzem azt, hogy a lehetőségekhez mérten erősíteném a keretet, s hol érzem azt, hogy most hagynám a francba úgy ahogy van az adott pozíciót, mert máshova kell a pénz, illetve a draft pick. Természetesen Ryan Pace három offseasonját gorcső alá véve tudjuk, hogy ezekben a középkategóriás játékosokban bízik, s ad nekik 1+x éves szerződést, mint ahogy azt láttuk pl. Hicks, Freeman, s az idei mellélövések esetén. Ami biztos, hogy a védelemben nagyjából tudjuk ki alkalmatlan, ki mire képes. Mert a defense NFL szinten futballozott 2017-ben, néha egészen kiválóan, néha gyengén, de NFL szinten. Ezzel ellentétben a támadósorban játszók teljesítményét nagyban befolyásolta a QB mizéria. Glennon teljesen alkalmatlan kezdő irányítónak, Trubisky pedig egyenlőre tanulja a szakmát. S ha ez nem lett volna elég, akkor ott van Dowell Loggains, aki lehet jó QB edző, de botrány rossz playcaller. Sok mindenben meg volt kötve a keze a QB-k illetve a talent hiány miatt, de a játékosok részéről hasonlóan el lehet mondani, hogy az edzői munka csak hátráltatta őket. Ez a támadósor nem jó, de 12 meccsen az ellenfelek védelmi edzője röhögve zsebre vágta Loggainst. Valószínűleg Sims, Wheaton a tavaszi igazolások közül nem lettek volna sztárok máshol sem, de nehéz elképzelni, hogy ennyire 0 hozzáadott értékük legyen egy valamire való stábnál. Ettől függetlenül ár/érték arányban nagyon rossz igazolásokról van szó.

A draft prospectek közül neveket nem említenék. Egyrészt nagyon korán van hozzájuk, másrészt nem is ismerem őket.

Tüsi mock edzők nélkül/edzők előtt 2018

QB: Franchise QB?
Cut: Glennon

Kell valaki Trubisky mögé, aki látott már NFL mérkőzést élesben. Sanchez minden tekintetben megfelel a posztra.

2018: Trubisky, Sanchez

---

RB: Bud Spencer és Terrence Hill
Valljuk be őszintén, alkatilag erre születtek. Howard a nagydarab, nyugodtabb, Cohen meg a kisebb, izgága.
Remélhetőleg az új stáb megtalálja a módját, hogy miként használja Cohent, s hogyan adja a kezébe a labdát egészséges számban, akár futóként, akár elkapóként. Bármilyen poszton is használjuk kell valaki, aki számításba jöhet a backfielden, akár passzal is. Cunningham logikus opció lehet, hogy marad, de akár Charles Sims a Bucsból leválthatja. Az ő karrierjében többet láttam anno, de aki a WVU-ról érkezik a ligába támadóoldalon valahogy nem fut be karriert: Tavon Austin, Stedmon Bailey, Kevin White. Ha Cohenre kimondják, hogy inkább elkapó, akkor viszont kell még egy futó is.

2018: Howard, Cohen, Sims/Cunningham/valaki más

---

WR: Mindenki 1. számú
Cut: Wheaton, White

Meredith: RFA, nem első számú WR, de a pálya minden területén képes játszani. Méretei megvannak, kezei a tavalyi Titans meccset leszámítva megbízhatóak (akkor droppolt vagy 3-at, mint mindenki más persze), de a route futása és játék intelligenciája sokat fejlődött. Akár slotban, akár a pálya szélén lehet használni.

Wright: Nem fordulhat elő jövőre, hogy Trubisky első számú célpontja legyen. Viszont a pálya közepén bőven használható, főleg ha nem első számú célpontként kell funkcionálnia. A sebessége már nincs meg, ezt talán ésszel és rutinnal tudja kompenzálni. Valahogy őt egy tipikus New England elkapónak látom. A legfontosabb vele kapcsolatban, hogy egy WR mindenképpen maradjon, akivel Trubiskynek meg van az összhang.

White: Ezt a projektet el kell engedni. Nem nyersz a kirúgásán ugyan semmit, de egy jó csapat attól is jó, hogy túl lép a bustjain és nem próbálja meg évekig erőltetni. Előfordul az ilyen, nálunk messze jobb szervezeti egységek is lőttek már mellé a drafton. Nem is egyszer.

Wheaton: Megsérült, visszajött, megint megsérült és lehet folytatni, de még véletlenül sem próbáltuk arra használni, amiben elméletileg jó. Viszont ennyi pénzért nem maradhat.

Inman: Érdekes, mert én abszolút nem vagyok megelégedve az utóbbi 3-4 meccsével. Nem látom létszükségletnek, hogy itt legyen jövőre, azért szép lassan kiderült miért csúszott a Chargersnél a depth chart aljára. Hosszabbítanék vele, de csak emergency optionként, nem betonbiztos roster tag.

Bellamy: Érdekes, de ő az a játékos, akin látom, hogy fejlődött idén. Egyre jobban ráérez a zónák közötti területre, talán idén kevesebb droppolt labdája is volt (PFF szerint 2). ST-ben még mindig hasznos, és a DC alján elfér.

FA opciók:
Sammy Watkins: Egyrészt nem hinném, hogy a Rams elengedi, másrészt ő Devante Adams kaliberű pénzt fog kapni. Egy jó WR nem azt jelenti kizárólag, hogy elkap 1000+ yardot, hanem, hogy az ellenfél különös figyelmet szentel neki, amiből a többiek profitálhatnak. Én a Ramsnél ezt látom Watkinsban, hogy nincsenek csillogó statjai, de a jelenléte sokat dob az offensen. Hülyék lennének elengedni.

Paul Richardson: Bravúrosan jó kezei vannak, bravúrosan jó test-szem-kéz koordináció. Mindenféle routet fut a Seahawksban, szerintem ő az a játékos, akinek a karrierje még tartogat bőven pluszt és fejlődést, s egy olyan offenseben, ahol az irányító nem az életéért menekül kiteljesedhet. Lehet drágának tűnik, de én olyan 10 millió köré saccolom az évi átlagát, főleg Adams (Packers ) szerződését elnézve, de sokkal inkább potenciális célpontnak látom, mint Watkinst.

Marquise Lee: Kilépett Robinson és Hurns árnyékából idén, és korrekt szezont fut, mint 2-3. opció. Nem lenne ez egy szexy igazolás, nagyjából Wrighttal a skill setjük is hasonló.

John Brown: Ő inkább ez a Paul Richardson vonal, de igencsak használható elkapó, akinek jó szar szezonja van idén.

Draft mid round: Magas, méretileg missmatch szélső elkapó. Ala a fiatal Brandon Marshall. 2018-ban projekt játékos. A White fiaskó után nem hinném, hogy magasan mennénk elkapóért, sokkal inkább a tavalyi Ramst másolva középső körös WR a draftról, s a piacról a többit megoldani.

2018: Meredith, Wright, Richardson, Watkins/Inman/Lee/Brown, draft mid round, Bellamy

---

TE: OvisGronk

Shaheent el kell kezdeni úgy használni, mint egy elkapót, akár in-line TE, akár nem. A kezei jónak tűnnek, egy évvel rutinosabb lesz, talán egy kompetitív edzői stáb lesz mögötte és talán, de talán ő is tesz egy nagy lépést előre. A támadójáték szerves része kell, hogy legyen passzjátékban.
Sims szar, tényleg nem blokkol olyan jól, mint hittem, mellé még drága is. Viszont a TE piac nem hemzseg a jobbnál jobb fiatal titánoktól. Trey Burton az Eaglesből egy kiváló opció lenne lecserélni Simst, de sok csapat próbálja majd őt megszerezni. Éppen ezért tippre bedobok egy Luke Willson/Troy Niklas duót, akik nem tartoznak a krémhez, de a piszkos melót megcsinálják, s jóval olcsóbbak, mint Sims, s ugyanezt a teljesítményt fele ennyiért hozzák majd. Sims itt léte tényleg piacfüggő lesz, nagyjából április közepéig, de talán mondhatom azt, hogy a végső keretszűkítésig nincs is értelme kirúgni.

2018: Shaheen, Sims/Willson/Niklas, Brown

---

OL: Örökzöld
Cut: (Sitton), Grasu

Talán a tavalyi offseason volt az egyetlen az utóbbi 10 évből, mikor nem foglalkoztunk nagyon a támadófallal. De az idei nem az az év. Ahogy említettem feljebb, szerintem Sitton megy majd valamikor. Lehet csak draft után, lehet TC-ben próbáljuk majd elcserélni. Nem tudom. Ha megnézzük a jelenlegi Leno, Whitehair, Massie, Long sort, mindegyikük messze atletikusabb, mint Sitton. Én valószínűnek érzek egy olyan opciót, hogy a piacról hozunk egy centert, Whitehair pedig véglegesen eldöntve ki lesz guardnak mozgatva. Travis Swanson (DET), Corey Linsley (GB), Ryan Jensen (BAL), esetleg Spencer Long (WAS) bármelyikét eltudom képzeléni, bár Long sem igazán illik bele ebbe az elképzelésbe. Arra kíváncsi leszek, hogy megtartjuk-e ezt a ZB sémát majd, ez persze teljesen átírja majd az egészet. Hroniss Grasu esete lásd Kevin White. Azt azért elmondhatjuk, hoyg Ryan Pace első draftja nem sikerült jól. White, Grasu, Langford használhatatlanok. Goldman hit, Amos most egy picit jobb hatás, de 5. körös picket nézve nem panaszkodhatunk. A draftok, amire teljesen felkészült már jobban festenek.

Leno nálam ok, mint LOT. Minden meccsen verik 1-2, de nem több alkalommal. S besegítést nem igen kap. Aligha kétséges, hogy egy edge rusher nagyon kézenfekvőnek tűnik első körben, de mi van, ha úgy alakul a draft, hogy hoppon maradunk? Pacet ismerve ha úgy van, akkor megyünk felfelé a kiszemeltért. De ha úgy alakul egy támadófalembert is eltudok képzelni. Akár interior, akár tackle. S luxus nem luxus tavaly azért választottuk ki Trubiskyt, hogy a franchise irányítója legyen 10+ évig. Ehhez meg kell védeni. Massie nem hosszútávú projekt ez aligha vitás, mégha nem is hiszem, hogy 1 év múlva ilyenkor ne lenne rosteren. 1-2. kör egyike nálam OL.

2018: Leno-Whitehair-Swanson/Linsley/Jensen/S.Long-K.Long-Massie/draft 1-2. Backup: Kush, Morgan

---

DL: Beteljesülés vagy bukás

Goldmannel én egy hosszabbítást is lehetségesnek látok még a szezon kezdete előtt. Hicks nálam top 5 interior DL a ligában. A legfontosabb Jonathan Bullard lesz. Idén elmaradt a berobbanás, ami nem bíztató. Futás ellen jó playei vannak, bár ott is néha bántóan kiforgatják, néha viszont egyszerűen tökéletesen csúszik a játékkal, de az a dinamika, ami az egyetemen vagy a preseasonben jellemezte nincs meg. Az tiszta, hogy egy védőfalember esetén sok munka van, az is tiszta, hogy Bullard esetén a draftkor azt se tudtuk mit akarnak vele kezdeni. Ennél azért többre számítottam. Az is oké, hogy kellett rá súlyt pakolni, de nem látom, hogy ez jól sült volna el. Egy Henry Melton kalibert simán láttam benne, ami azért nem lenne/lett volna rossz, de egyenlőre inkább egy Ego Ferguson. Blehh. Az összes csapat szórja a DL pickeket a csapatba, aztán jó részük semmire sem viszi. Reméljük egy új edző alatt Bullard jövőre kezd kiteljesedni. Robertson-Harris ha lehet még inkább nyersebb, de pass rushban jobb, mint Bullard, a srácnak főleg a bullrush nagy erőssége, s elég pozitív az, hogy OLB-ből átképzett 3-4-es endként 1 év alatt vannak szép pillanatai. Mindketten egyenlőre backup kaliberű játékosok,de jelenleg főleg Robertson-Harrisben látom, hogy képes lehet nagy ugrásra. Jenkinsre nincs szükség, Unrein a jelenlegi rezsim embere mégha korrekt szezont futott. A legtöbb védőedző szeret magával hozni egy olyan DL embert, aki ismeri már, itt is várok egy ilyet, valamint drafton egy projektet. Nevet FA-re nem írok éppen ezért, kellene tudni ki lesz a DC és DL edző. Mindenesetre van egy top kaliber, s van egy nagyon jó fiatal, aki viszont nem passrusher, és két fiatal, akikből talán lehet valaki.

Contract extension: Goldman 4 év, 40M/20M
2018: Goldman, Hicks, Bullard, Robertson-Harris, FA, draft 4-5

---

OLB/edge rusher: Rebuild
Cut: Young, McPhee

Az alapkő Floyd személyében meg van, aki meghatározza az egységet. Young&McPhee duett ennyi volt. Ellenben Houstont évi 4-5 millióért edge rushernek vissza kell hozni. Erőből nagyon kevés OT-t nem tud megverni, s pass rusherből nem lehet elég. Acho nálam szintén visszajön. Backup kaliber, high karakter, kell ilyen is.

FA: Pace az elkapóknál lehet szakít az eddigi szemlélettel és nagyon kinyitja a bukszát. Itt szerintem marad az eddig járt út. S akkor pl Trent Murphy. ACL-ből jön vissza, 2016-ban 9 sackje volt, világ életben Kerrigan másodhegedűseként játszott. Mindent jól csinál, de igazán jól semmit. Egy olyan kaliber, akit mindenki megbecsül és kedvel, de lecserélné egy sztárra. Ha valakihez kellene hasonlítani, akkor a legendás Alex Brown és Israel Idonije szerelemgyereke ő. Bár ahogy ránézek a srácra Matt Slausonnak is köze lehet hozzá.

Draft: A sztár, aki akár az idei draft 1. körében is érkezhet. Reménykedek egy nagy QB runban az elején, s akkor talán Chubb lecsúszhat hozzánk. (Nem hiszem, de talán). Floyd az egyik oldalon a vékony, sebességből dolgozó ezermester, a másik oldalon Chubb. Középen Hicks. Jól nézne ki. Arden Key jó pass rusher lesz, de két ilyen pehelysúlyú srácot nem lehet feltenni egyszerre a pályára. De mivan akkor, ha mégis úgy alakul, hogy még az is lehet, hogy előfordulhat, hogy talán. Pace a BPA embere, de szerintem azzal ő is tisztában van, hogy a védelem alapja a front és a pass rush. Vélhetően ezért vannak a drafton a defensive backek magasról leszarva az első, második, harmadik körben.

2018: Floyd, Murphy, draft 1-2., Houston, Acho

---

ILB: Young boys
Cut: Freeman

Trevathan ennek az egységnek az alfája és omegája, pechre eddig mindkét szezonban voltak sérülései. Kwiatkoskinak vannak nagyon jó dolgai, Jones főleg futás ellen jó. A baj, hogy egyikük sincs Freeman szintjén. Jones nem is lesz, Kwiatkoskiban benne van a lehetőség. Bőven lehetne itt is mélyíteni a keretet, de mindenhova nem jut erőforrás. Jones szerintem megy, nem mondom, hogy kezdő kaliber, de néhány csapatnak vannak ILB needjei. Így ránézésre a Chiefsben szerintem ideális fit lenne a nem túl fiatal, de allround Derrick Johnson mellé. Szóval ha ez megtörténik, akkor ide jön valami kukázás egy Kelvin Sheppard kaliberű manus személyében, de talán itt is írhatom azt, hogy a DC vagy LB coach hoz majd valakit. Trevathan egészsége a kulcs, ha ő van, akkor rendben leszünk. Ettől függetlenül a drafton hátsó körökből jönnie kell egy projektnak.

2018: Trevathan, Kwiatkoski, FA, Timu, draft vége

---

CB: Döntések
Cut: Cooper

Két kezdő CB szerződése lejár. Van elég need máshol.
Fullerre mehet a tag, aztán majd jövőre elválik mi lesz vele. Én nálam 10-12 millió közt van az értéke, mert voltak olyan meccsei, amiken nem játszott jól, rengeteg potenciális INT-et dobott el, s egyszerűen nem olyan konzisztens, mint az elit cornerek. De belőlük van vagy 8-10? Nem szabad kiengedni a piacra.

Amukamarat nem szopatják halálra, aránylag megbízható is, de a legjobb meccsein is csak azt vesszük észre, hogy nem történik körülötte semmi. S a kérdés felmerül, hogy miért? Ennyire jó coveragban, hogy felé sem néznek? Vagy segít neki, hogy a jobb kezes irányítók a testhelyzetből fakadóan az „egyenes oldalra” néznek először, s többnyire Fuller játszik azon a felén a pályának? Egy 6. évét letaposó csávótól nem kapsz meglepetéseket már (mínusz Tim Jennings, de ő csak erősíti a szabályt). Amukamara nem lesz egy labda mágnes, sohasem volt eddig sem, nem lesz egy elit CB, de nála van az, hogy a pénzedért pontosan tudod mit kapsz. S ez a pénz olyan vészesen nem is sok, szóval ez az a poszt, amin nem változtatnék most. Nem hiszem, hogy ő máshol olyan kapós lenne.

De mivel Cooper lapát, ezért a piacon egy szélső CB-t azért keresnék, aki baj esetén (legyen az sérülés vagy formaingadozás) berakható. Cooper alapból nem volt rossz ötlet, de itt csak ég, amikor pályára kerül. Bashaud Breeland (WAS), Aaron Colvin (JAX) szintén ez az 5 milliós bérsáv tippem szerint, mindkettőjük előtt két vitathatatlanul jobb opció van jelenlegi csapatukban (Norman-Fuller, Bouye-Ramsey).
McManis ST miatt re-sign, Callahan RFA, de tud játszani. S a drafton középső körök valamelyikében valakire rábökni. A Deiondré Hall projektet én lassan elengedem.

2018: Fuller, Amukamara, Callahan (NCB), Breeland/Colvin/ valaki más, draft 4-5, LeBlanc, McManis

---

S: Lehetne jobb is, de…

Jacksonból talán az lesz, akire vágyunk. Amos PFF szupersztár – hol vagy Jimbóóó? De idén jobban játszott, mint eddig bármikor. Demps ott rohadjak meg, de maradjon, nem kell minden veteránt azonnal kirúgni. Lóvéba szerintem belefér, s Bushban én sokat nem látok egy valamirevaló gunneren kívül, a Deiondré Hall projektet lehet feléleszteném safetyben. Houston-Carson ST-be szépen beépült. Most nem nyúlnék ide.

2018: Amos, Jackson, Demps, Bush, Houston-Carson

---

ST: O’Donnellt puntolják el
K: Santos verekedjen meg a TC-ben valakivel.
P: O’Donnell borzalmas hangtimemal általában átrúgja a coveraget. Én pénzt nem áldoznék rá. Jöjjön 3 UDFA aztán verekedjen meg a posztért. Amúgy is pontokat kell csinálni, nem a punter lábát leszakítani.
LS: ne hibázzon. S hogy ezt a faszit Patrick Scalesnek vagy Andrew DePaolának hívják. Na ez az ami nem érdekel.

2018: K - Santos, P - U(D)FA, LS: Scales/DePaola

---

Összegezve
Cap space 46,7 millió (info Spotrac, prognosztizált salary cap: 176 M+ rollover)

Cut:
QB Mike Glennon
OLB Pernell McPhee
OLB Willie Young
ILB Jarrell Freeman
CB Marcus Cooper
WR Kevin White
WR Markus Wheaton
C Hroniss Grasu

Cap space: 84 millió

Re-sign
CB Kyle Fuller – franchise tag : 15 millió
CB Prince Amukamara – 3 év / 21 millió / 11 garantált (2018 full garantált 8 millió)
WR Kendall Wright – 3 év / 18 millió / 10 garantált (2018 full garantált 7 millió)
OLB Lamarr Houston – 2 év / 7 millió / 3 garantált (2018: 4 millió, 2,33 garantált)
QB Mark Sanchez – 2 év / 5 millió / 2 garantált (2018: 2,5 millió, 1 garantált)
WR Dontrelle Inman – 1 év / 2 millió / 0 garantált
OLB Sam Acho – 1 év / 1 millió / 0 garantált
WR Josh Bellamy – 1 év / 1 millió / 0 garantált
RB Benny Cunningham – 1 év / 1 millió / 0 garantált
K Cairo Santos – 1 év / 1,5 millió / 0 garantált
CB Sherrick McManis – 1 év / 1,25 millió / 0 garantált
TE Zach Miller – 1 év / 1 millió / 0,33 garantált. – Nagyon remélem, hogy a franchise nem hagyja magára a faszit.

Contract extension
DL Eddie Goldman – 4 év / 40 millió / 20 garantált (2018: rookie contract + 5 millió roster bonus a szerződésből, cap hit: 7 millió)

RFA:
Bryce Callahan CB – második körös tender ~ 3 millió
Cam Meredith WR – második körös tender ~ 3millió

FA sign:
Paul Richardson WR (SEA) – 4 év / 40 millió / 18 garantált (2018 full garantált 8 millió)
Jaron Brown WR (ARI) – 2 év / 12 millió / 6,5 garantált (2018 full garantált 6,5 millió, 5,5 garantált)
Charles Sims RB (TB) – 1 év / 1,75 millió / 1 garantált
Troy Niklas TE (ARI) – 2 év / 4 millió / 1,25 garantált (2018: 1,75 millió, 0,625 garantált)
Travis Swanson C (DET) – 3 év / 18 millió / 10 garantált (2018 full garantált 6 millió)
Trent Murphy OLB (WAS) – 3 év / 16 millió / 8 garantált (2018 full garantált 5,5 millió)
Aaron Colvin CB (JAX) – 1 év / 5 millió / 3 garantált
+ DL ~ 1,5 millió
+ ILB ~ 1 millió
Draft pool ~ 5 millió

Cap Space: - 10 millió

S ekkor jöhetne a Sitton cut, talán SIms cut, meg Stein majd úgy ügyeskedik a számokkal, hogy valahogyan lesz 6-8 millió még pluszba.

Not re-sign:
DL Mitch Unrein
DL John Jenkins
ILB Christian Jones
OL Tom Compton
OL Bradley Sowell
K Mike Nugent
P Pat O'Donnell


Talán el lehet mondani, hogy ez egy tipikus Ryan Pace offseason lenne. Kvázi egy top igazolással, s mellé a szokásos 1+x éves meglátjuk igazolásokkal. Abban teljesen egyetértek én is, hogy egy csapat elsősorban a draftokról épül. S egy ideális csapatban a fluktuáció úgy működik, hogy a rookie nem feltétlenül kezd, ha csak tényleg nem akkora király, s ahogy a rookie szerződések kifutnak a következő fiatal a helyükre lép. Az igazán fontos franchise playereket meg kell tartani, a többiek mehetnek, főleg ha ott van mögöttük a fiatal csikó. Ez persze csak idill, de valahogy erre kellene törekedni, az FA piacon pedig a hiányzó láncszemeket kipótolni. Ehhez viszont konstansan jól kell draftolni, ami a Bearsről mondjuk 2007 és 2015 között nem igen mondható el. Az eredményt látjuk.

Szerkesztette: tüsi91
több mint 6 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 474 — Bears & Illinois fan
Napra pontosan 6 éve nem nyertünk Minnesotában sem, persze az egy örökké emlékezetes győzelem volt, hiszen ki ne emlékezne, hogy azon a 2012 első napján lejátszott mérkőzésen ki nyújtotta minden idők egy legrosszabb teljesítményét.
tüsi91
És ha jól emlékszem akkor tettük ki Loviet. Webbet meg ne hozd szóba többet 😊
davemayer
Egy évvel később rúgtuk ki.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 6 éve
davemayer Chicago Bears 14 294 — "Grammar maci"
Napra pontosan 6 éve nem nyertünk Minnesotában sem, persze az egy örökké emlékezetes győzelem volt, hiszen ki ne emlékezne, hogy azon a 2012 első napján lejátszott mérkőzésen ki nyújtotta minden idők egy legrosszabb teljesítményét.
tüsi91
És ha jól emlékszem akkor tettük ki Loviet. Webbet meg ne hozd szóba többet 😊

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 6 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Köszi Mr. Jahns.

---

Holnapi elé. Vikings valami eredmények kombinációjaként még nem biztos, hogy 2. seedes az NFC-ben.

SItton, Massie doubtful, így a támadófal valahogyan így fog festeni.
LT Leno - LG Whitehair - C Grasu - RG Compton - RT Sowell.
Elég szarul fest. Compton és Sowell játszhat fordítva, én nyugodtabb is lennék, mert jobb játékosnak tartom Comptont, viszont egymás mellé berakni Grasut és Sowellt elég meredek. Úgy lelőnek bennünk, mint a picsa, pedig egy jó zárás Trubiskytől melegítően hatna majd a fagyos és üres május végi estéken.
A védelem egy másik kávéház, az elmúlt 3 héten engedtünk zusammen 30 pontot, nem tudom ki volt a Browns LT múlt héten, de Acho Von Miller kaliberű teljesítményt nyújtott mellette, szerintem Riley Reiff jobban megoldja majd. Alapban nem tartok tőlük annyira, valami oknál fogva a védelmünk a red zoneban egész hatékony, de az impotens támadósor azonban meghozza majd a kellő összeomlást és egy méltó vereséggel búcsúztatjuk a sikerekben gazdag és örökké emlékezetes John Fox érát. Még 2 nap + a maradék elvtársak.

Egyébként a legutóbbi két meccsen sikerült odaát 38 pontot kapni, s 2 db 20+ pontos verést elszenvedni. Napra pontosan 6 éve nem nyertünk Minnesotában sem, persze az egy örökké emlékezetes győzelem volt, hiszen ki ne emlékezne, hogy azon a 2012 első napján lejátszott mérkőzésen ki nyújtotta minden idők egy legrosszabb teljesítményét.
több mint 6 éve
Tomcsik Chicago Bears Michigan Wolverines 7 921
Egy kis kitekintés a várható cutokról.

CB Marcus Cooper 2018 cap hit 5.5 millió (1 milla dead money) Amukamara és Fuller mekett nem fog maradni ennyi pénzért, nem is játszott jól, pedig az esélye megvolt, az első 4 meccsen ő volt a kezdő. Nállam a blokkolt FG returnnél elásta magát, akkor már cutolni kelett volna.

S Quentin Demps 2018 cap hit 3.9 millió (DM 666 667 )
Öreg is, annyira jó se volt, sérült is volt. Jackson és Amos negoldják szóval tutira repül

LB Jerrel Freeman 2018 cap hit 4 millió (DM 500 000)
Ugye 2x is el volt tíltva, jó volt amikor játszott, de sokat volt sérült is, fiatalabb se lesz már. Kwiatkoski jó lesz , és Jones és Timu megoldja s back up kérdést. Állítólag Freemannek már öltöző szekrénye sincs így valszeg repül.

QB Mike Glennon 2018 cap hit 16 millió (DM 4.5 millió)
Ezen azt hiszem nincs mit magyarázni...

WR Markus Wheaton 2018 cap hit 5.75 millió ( DM 750 000)
Pont ugyanannyiszor volt sérült mint ahány elkapása volt a szezonba, számszerint 3. Ebben az évben is volt kb 6 milla garantáltja. 2 millió elkapásonként. Tud élni a gyerek 😊

OLB Pernell McPhee 2018 cap hit 8.075 millió ( DM 1 millió)
Ő talán meglepő hogy rajta van a listán, főleg hogy az OLB nagy need. Jó játékos lenne ő, csak hát mind a két térde tropa, sajnos az elmúlt 2 évben sosem volt egészséges, ha játszott is akkor is látszott hogy hátráltatja a sérülés. Ennyi pénzért több kell így lehet kinéz neki a cut, bár ezt azért nem venném biztosra.

OLB Willie Young 2018 cap hit 5.4 millió ( DM 900 000) Talán ő is meglepő, szeretem az öreg horgász játékát, de ő is már 33 éves és ugye szakadt tricepsz és egyre sűrűsüdő sérülések... Állítólag már neki sincs szekrénye...
Rajtuk kívül is van 1-2 ember aki lapátra kerülhet, de meglepődnék ha elküldenék őket pl Sitton, Massie, Simms. Ha az utóbb említetteket nem számolom az akkor is 48625000$ ami a meglévő kb 36 millával együtt 84 millió körül van, tehát lesz miből költeni ( ha netán Massie, Sitton , Simms közül is repül valaki ez 90 milla is simán lehet) Szerencsére offos voltam így a NCAA bowl gamek nagy részét meg tudtam nézni. Ha később lesz időm írok majd egy kis prospect ismertetőt, főleg akiket érdekesnek találtam a bowl gamek alatt és szívesen látnám nállunk...

több mint 6 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 474 — Bears & Illinois fan
2018 schedule:

Home:

Detroit
Green Bay
Minnesota
LA Rams
Seattle
New England
NY Jets
Tampa Bay

Away:

Detroit
Green Bay
Minnesota
Arizona
San Francisco
Buffalo
Miami
NY Giants

Nem lesz egyszerű...
proki
ilyen a szerencsénk, bárki jön Fox helyett a 8-8 is előrelépés lesz, de az nem fog látszódni majd később hogy idén meg nevetve lehetett volna 10-6 minimum egy jó coaching staffal. Annyira utálom hogy mindig azokkal játszunk otthon akik ellen amúgy is nagyon nehéz lesz, akik ellen meg lenne esélyünk azokkal meg naná hogy idegenben kell...
davemayer
Egy év alatt sokat változhatnak az erőviszonyok, de nem néz ki jól, az tény. A mi csapatunk legyen jobb, jó lenne, ha nem letolt gatyával mennénk GB-be és Minnesotába, illetve az idei söprésért is visszavághatnánk a Lionsnak.....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 6 éve
davemayer Chicago Bears 14 294 — "Grammar maci"
2018 schedule:

Home:

Detroit
Green Bay
Minnesota
LA Rams
Seattle
New England
NY Jets
Tampa Bay

Away:

Detroit
Green Bay
Minnesota
Arizona
San Francisco
Buffalo
Miami
NY Giants

Nem lesz egyszerű...
proki
ilyen a szerencsénk, bárki jön Fox helyett a 8-8 is előrelépés lesz, de az nem fog látszódni majd később hogy idén meg nevetve lehetett volna 10-6 minimum egy jó coaching staffal. Annyira utálom hogy mindig azokkal játszunk otthon akik ellen amúgy is nagyon nehéz lesz, akik ellen meg lenne esélyünk azokkal meg naná hogy idegenben kell...

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 6 éve
proki Chicago Bears North Carolina Tar Heels 443 — PP fan
2018 schedule:

Home:

Detroit
Green Bay
Minnesota
LA Rams
Seattle
New England
NY Jets
Tampa Bay

Away:

Detroit
Green Bay
Minnesota
Arizona
San Francisco
Buffalo
Miami
NY Giants

Nem lesz egyszerű...
több mint 6 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
 twitter.com/dan_bernstein/status/944961246637494274


Na, ez a csávó olyan, mint a Pesti Srácok, amikor 1 héttel korábban megírják, kit fog bevinni a rendőrség. Nagyjából ennyire is érdemes odafigyelni ezekre az év bármely más pontján.

Szerkesztette: füligjimmy

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 6 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Ha nyerünk jővőhéten esküszöm komoly esélye lesz.. Itt mindenki aranyhal memóriával bír
hpeter93
Fox megy, ez a Packers meccs óta nem kérdés. A másik, hogy a Vikingsnak még nincs meg a bye, szóval nyerniük kell, s bízni abban, hogy az Eagles bukik egyet, mert akkor még az 1. kiemelés is meg lehet nekik.

A tegnapi nem volt egy nagy eresztés, óriási különbség van a két rookie QB között. De Dowell Loggains totális csőd. Hogy a futás nem ment az egy dolog, az megint jó kérdés, hogy miért kell Grasuért állandóan megbuzizni a falat, a csávó a legrosszabb center, akit valaha láttam. Elképesztő sok pressure jön róla. Aztán, amikor Massie is kiesett, s bejött Lee, Sowell meg kiment RT-be, na onnantól nem is volt kérdés. Massiet továbbra sem látom, hogy kirúgnánk, de egy vetélytársat igazán kellene neki hozni, főleg úgy, hogy épkézláb csere OT immáron sokadik éve nincs.
Leno: a csávónak minden meccsen van 1 vagy 2, de nem több játéka, ahol rommá verik, azon kívül viszont még csak pressure sem jön róla és úgy néz ki a többi 25-30 játékban, mint egy nagyon jó pass protector. S nem igen kap TE segítséget.

Szóval Dowell Loggains, aki egyszerűen képtelen Cohen kezébe adni a labdát, aki szerint Benny Cunninghamnek feltétlenül játszania kell főleg 3. downoknál. Tegnap csak 3 darab 3rd downos sack kellett blitzek után, mire hívott 2 screent. Az eredmény 62 yard. Én elhsizem, hogy Trubisky, előtte meg Glennon különböző hiányosságai korlátokat szabnak a dolgoknak, de ezt messze jobban lehetne csinálni. Tegnap volt rollout? Zsinórban második hete nem? Kolosszális.

Nyert a Cincy, ezzel ha papírforma bukta a Vikings elleni meccs, akkor valószínűleg ebből 9. hely lesz a drafton, hacsak a Bucs nem veri meg a Siants, a Jets a New Englandet, a 49ers a Ramst vagy a Broncos a Chiefst, vagy a Texans nem nyer 2-t.

----
Kyle Fuller. Amiért nem ér 13-14 milliót az az, hogy nem konzisztens, tegnap bivaly volt. Viszont ha elkezdünk buzizni 2 milliókon, akkor tényleg elmehetünk a fenébe. Fuller ügynöke helyében én persze kijönnék a piacra, de remélem egy 11 milliós ajánlatot elé teszünk előtte. Maximum nem lesz pénz egy Marcus Cooper, Dion Sims, Markus Wheaton, Mike Glennon, Antrel Rolle stb. kaliberű igazolásra. Nem kellene a CB-t felvenni a top needek közé.

---
A Lions meccs után Kurt Warner egy interjúban nagyon érdekes dolgokat mondott Trubiskyről és a többi rookie QB-ról. Szerinte Trubiskytől azt kérik, hogy komplett NFL irányítóként működjön, nézze végig a pályát, 3-5-7 step passzok, maradjon a zsebben minél többet, s ez sokkal több, mint amit a többi rookietól kérnek idén beleértve Goffot is. Nagyon kevés az olyan play, ahol levágják a pályát Trubiskynek, de ellentétben vele Watsonnak maximum 2 reades játékokat hívtak legtöbb esetben. S Warner szerint Trubiskynek ez nagy előnye lehet, hogy nagyon sok olyan szituációba van kényszerítve élesben rögtön rookie évében, ami elengedhetetlen egy komplett NFL QB-nál, s ha még nem is tudja ezeket megoldani, de a tanulása szempontjából fontos tapasztalatok. Érdekes.

Szerkesztette: tüsi91
több mint 6 éve
hpeter93 Chicago Bears 2 402 — C&C Cutler and Chicago fan, Hala Madrid!
Fox maradj!
Bazzani
Ha nyerünk jővőhéten esküszöm komoly esélye lesz.. Itt mindenki aranyhal memóriával bír

Szerkesztette: hpeter93

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Fox maradj!

több mint 6 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
amúgy jó volt?
csi77
A két csapatnak volt 4 gyózelme zusammen, szerinted?


I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 6 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 8 474 — Bears & Illinois fan
Boldog Karácsonyt!
Söpörtük az AFC északot, kb ennyi sikerélményünk volt idén. Szegény Browns, kénytelenek megverni a Steelerst, aminek amúgy nagyon örülnék! Az egész meccből az utolsó térdeléseknél tudtam bekapcsolódni, amúgy jó volt?

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 6 éve
tüsi91 Chicago Bears 11 021
Bears win.
Packers nincs rájátszásban.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!
több mint 6 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
 www.kephost.com/images/2017/12/24/output_FAkwi2.gif

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson