Denver Broncos

50 feliratkozó

több mint 5 éve
PM_the_sheriff Denver Broncos 1 153
 www.nfl.com/photoessays/0ap3000000938541

Nem nagyon szoktam kulonosebben komolyan venni az NFL-es listakat, de jo tudni, hogy ok is ertekelik az emberunket.

You hear about how many fourth quarter comebacks that a guy has and I think it means a guy screwed up in the first three quarters. - Peyton Manning
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
A csapat talán legerősebb posztja következik

Edge Defender
Maradva a védelem DI-ED-LB felosztásánál, az Edge Defendereken vagy Edge Rusherökön a sor. Tipikusan 43DE-k vagy 34OLB-k - nálunk utóbbiak - akiknek az elsődleges feladatuk átjutni a támadófalon és siettetni az ellenfél irányítóját a passzban vagy ideálisabb esetben földre vinni kezében a labdával, nem is beszélve arról a mesés forgatókönyvről, amikor sikerül megfosztani a QB-t a labdától egy fumlbe-ért.
Ha túlszimplifikálnám a támadó és védelmi koncepciót, mondhatnám hogy régen a vakoldali ED elsődleges feladata a sack gyűjtés volt, a túloldalon viszont a futójáték megállítása is legalább akkora prioritást élvezett, ami - jobbkezes QB-t feltételezve - a támadó oldalon azt a hatást váltotta ki, hogy az LT erőssége a pass protection, míg a jobb oldalon gyakran egy extra TE-el felfegyverkezve - innen az erősoldal elnevezés - egy futásblokkolásban erősebb tackle-lel próbált utat törni a futónak. Azzal hogy a szabálymódosítások a passzjátéknak kedveztek a 2 oldal köti különbség eltűnőben van. Míg - ahogy ezt a témát az OL-nél már érintettem - támadó oldalon nem igazán sikerül lekövetni a trendet és minden évet új RT-vel kezdünk, úgy védelmi oldalon elsők között voltunk, akik egy premier passrushert állítottak fel az RT-vel szemben Von Miller személyében 2011-ben.

Von Miller
Persze könnyű dolgunk volt, tekintve hogy Von Miller az egyik legjobb a futás megállításában, megkockáztatom, hogy A legjobb, de ez sovány vigasz, Riversnek, Palmernek, Carrnak, Alex Smithnek vagy épp Bradynek és Cam Newtonnak ahogy az őket védeni próbáló Jeromy Clarynek, DJ Flukernek, Joe Barksdalenek, Michael Schofieldnek, Khalif Barnesnek, Ryan Harrisnek, Sebastian Vollmernek, Marcus Cannonnak is, Byron Bellnek és Mike Remmersnek. Csak hogy néhányat mondjak, akiknek a rémálmában kísért a 2015-ös Super Bowl MVP-je, nem beszélve a természetes fluktuációnak alaposan kitett denveri RT poszt "hőseiről", akik lehet kevésbé élvezték az edzéseket, mint Vance Joseph. Bár ha Schofield el mert menni a Chargershöz, hogy évente kétszer találkozzon Von Miller lehet hogy edzésen tényleg jól tolja mindenki. Mondjuk Mackkel is évente kétszer találkozik, de ha behúzza fantasyben van 2 meccse ami biztosan hoz, szétnézve a divízióban lesz az 6 is ha a megfelelő 3 embert begyűjti, de ne a Chargers problémáiról beszéljünk most, meg ne is az OL emberekről, bár a maga módján a Schofield, Sambrailo, Stephenson trió is van olyan "emlékezetes" mint mondjuk a Von Miller - Demarcus Ware duó vagy a Harris - Talib - Roby trió, most Milleréken a sor.

Igazából azt hittem, hogy róla lesz a legkönnyebb írni, de egy ilyen ismert játékosról nehéz új infót megosztani. Cserébe talán könnyebb más forrásokat idézni. 7 éve van a csapatnál, a 2013-mas csonka (eltiltás és sérülés) évet leszámítva minden évben a csapat legjobb játékosa. Sackek, tackle for lossok, és bár most felidéztem, az RT-ket, akik ellen több sacket jegyez, nem egy hall of fame névsor, ellenben az elmondható róla, hogy az általa generált nyomás nem esik vissza, ha Pro Bowler QB-val néz farkasszemet, vagy ha PO csapattal találkozik, hiába készülnek külön ellene.
Tavaly ugyan "csak" 10 sackig jutott, de volt mellé 12 hit (a QB épp hogy eldobja a labdát mielőtt belerepül a védő, ezek általában oldalra kidobott labdák, hogy ne veszítsen yardot vele a csapat, persze lehet akár complete vagy INT is az ebben a statisztikában nem mutatkozik meg) és 61 hurry (ilyenkor is idejekorán kell szabadulnia a labdától a QBnak, de legalább az ütést elkerüli (vagy 15 yard ha mégse...)). Ezzel összesen 83 total pressure (amikor valamilyen formában nyomás alá helyezte az ellenfél irányítóját) a neve mellett. Ennél többet senki nem jegyzett a PFF szerint

Egy szinte minden poszton alul teljesítő csapatban ő volt az, aki tavaly is hozta, amit tud:

A legszembeötlőbb az lenne, ha arról is találnék ilyen szép képet, hogy a csapat teljesítménye hogy változik Milleréhez képest. 2012 óta rendre top 5-ben total pressureben a Broncos, ahogy Von Miller is (kivéve persze 2013), ellenben tavaly Miller az első, míg a csapat csupán a 21-ik. Ha nem felejtem el, ez még lehet hogy Raynél és Barrettnél is meg lesz említve...
A passrush hatékonysága, ha azt nézzük, hogy hány snap kell egy pressurehöz, akkor 3. az edge rusherök közt és mellé a PFFnél ő kapta a legmagasabb run-defense grade-et (94,4), a 31 run stop pedig a 2. legtöbb a posztján, emellé mindössze 3 missed tackle.
Itt most egy kicsit lefékezek a száraz statokkal, a lényeg, hogy Von Miller továbbra is a csapat legjobbja, és a liga egyik legjobbja. Demarcus Ware távozásával visszaesett a produktivitás a másik oldalon, illetve további repedések jelentek meg a védelemben imitt-amott, míg a támadósor a meglehetősen visszafogott 2015-ös produkciótól is el tud maradni, ami egy gyenge csapatot eredményez amiben úgy látszik könnyű nem észrevenni egy bizonyos 58-ast. most hogy jön valaki a túloldalra akitől azt remélhetjük hogy Dumervil vagy Ware fényében tündököl majd egyrészt remélhetjük, hogy kevesebb figyelem jut Von Millerre vagy ha őt kettőzik, aki jobban ki tudjuk használni a vakoldalon. Hogy Talib távozását hogy oldjuk meg a secondaryben az más kérdés a coverage és a pressure oda-vissza segíthetik egymást, de az egyik nélkül a másik sincs. Ha nincs pressure, akkor addig vár a QB, míg valaki szabaddá nem teszi magát, ha nincs coverage, nincs ideje odaérni az ED-knek, de azért abban lehet bízni, hogy csak annyi változik, hogy eddig a CB sor tudta kihúzni a passrusht a kátyúból, most meg fordítva lesz, és a CBk kapnak nagyobb segítséget a 2 EDGE-től. Ami nem változik az Von Miller és hogy egy olyan jó 80 pressure-re számíthatunk tőle. Ha valaki felnő mellé minden rendben lesz.

Ami a statisztikákból nem látszik, de mindenképp meg kell jegyezni, hogy Von Miller felnőtt az öltözőben. Ware távozásával ő próbálja meg betölteni a vezető szerepet. A játéka mindig is meg volt hozzá, hogy a többiek felnézzenek rá, 2014 óta abból is sokat eltanult, hogy azon kívül hogyan kell viselkednie egy franchise arcának. Bár annak is örülök, hogy mostanában nem kapják el party drogokkal offseasonben, de lehet rossz ember is jó vezér és jó ember is maradhat a háttérben. Ray Lewis emberi értékeiben vannak kétségeim, de az öltözőben igazi vezérként viselkedett, míg Champ Bailey hiába került el minden botrányt, ami egy NFL játékosra leselkedik, hiába volt meg a játéka ahhoz hogy mindenki felsorakozzon mögé, nem vette magára ezt a szerepet, ehhez más képességek kellenek. Sokáig Von Millerről se gondoltam hogy erre is alkalmas lesz, de mióta megtalálta a helyes utat, megtartva ugyan laza stílusát, de ehhez is máshogy áll hozzá. Ebben Kubiak is támogatta és Kubes távozásával se változott. Korai lenne még ilyen tekintetben Ware-hez vagy Reggie Whitehoz hasonlítani, de jelenleg ő az egyik aki a csapattársak érdekeit képviseli, aki a csapat nevében beszél egy edzővel. Bár Chris Harris se az a szégyellős fajta, de Talib távozásával is Von Miller befolyása nőhet nagyobb mértékben. Már csak egy megfelelő csapat kell, amit érdemes így képviselni meg egy megfelelő edző, aki, nos ha folytatom hogy mi minden kell az edzőtől ami tavaly nem volt, az egy önálló elemzéssé hízna, úgyhogy inkább itt vágom el a szalagot.

Bradley Chubb
Top 5 pick, Rosent és Allent két potenciális franchise QB-t - most mindegy mennyire nem hiszek Allenben, ahogy az is, mennyire hiszek Rosenben - hagytunk bent érte, szóval az elvárás innentől egy Von Milleréhez hasonló karrier. Igazából az is jó kérdés, hogy ha ő beválik, de valamelyik elszalasztott QB is, akkor vakarjuk-e majd a fejünket. 2011-ben vitték előttünk Cam Newtont, a többiek az első körből meg Jake Locker, Blaine Gabbert, Christian Ponder, szerintem senkinek se hiányoznak. Ami engem illet, én Newtonra se cserélném Millert. Persze 2011-ben mindenki a Tebow bandwagonon ült, utána meg egy all time great érkezett Manning személyében, szóval a hosszú évek alatt míg Von Miller kövezi ki a Hall of Fame-be vezető útját nem igazán merülhetett fel, hogy mi lett volna ha QB-t húzunk helyette. Hogy Chubbnak lesz-e ilyen szerencséje az Keenumon múlik. Ha ő hozza a 2 számjegyű sackeket, de Keenum bust lesz, akkor nem biztos, hogy megmenekül az összehasonlítástól, hogy Rosen vagy esetleg Allen mekkora impaktet jelent a csapatának.
Ettől függetlenül most nem új rookie QB-nk van, hanem új EDGE rusherünk, Chubbnak nem passzolnia kell tudni, hanem megakadályozni azt. Ez ha nem is olyan fontos, mint a QB személye, attól jócskán lemaradva ugyan, de még mindig a 2. legfontosabb eleme a játéknak, a 2. legfontosabb posztra tudtuk hozni a poszt legtehetségesebbnek tartott játékosát, sok elemző szerint a draft legjobb védőjét, néhány elemző szerint a draft legjobb játékosát. Ahogy egy top 5 prospekttől el is várja az ember a reklámszövegében az szerepel, hogy több mint szituációs pass rusher, elbánik a legmakacsabb futásokkal is, elsődleges feladata persze a QBk terrorizálása lesz. Volt már kiváló pass rusher párja Von Millernek, karrierje elején Dumervil, majd később Demarcus Ware, de Doomot ugyan nem csak szituációs rushernek használtuk, de ettől még sosem volt igazán megbízható futások ellen, Demarcus Ware pedig még bőven jó volt ugyan Denverben is, több szempontból is a legjobb ami 2014-ben történhetett a csapattal, ami Talib és Ward mellett nem kis szó, de már 15-ben is több meccset ki kellett hagynia sérülés miatt. Nem kisebbíteni akarom az érdemeit, mert nélküle aligha lenne meg a 3. gyűrű, de 2007 és 11 között Dallasban azért ha lehet még egy szinttel magasabban játszott. Chubbnak még bizonyítania kell, de a best case scanario szerint az eddigi valaha volt legfélelmetesebb EDGE párosunk lehet. Noha Chubb elmaradhat a várakozásoktól az én bizalmamat növeli, hogy mostanság a top pass rusher prospektek inkább boom mint bust játékosok. A fontos posztokon QB-val, LT-vel gyakrabban nyúlnak mellé, itt a kiemelkedő fizikum talán könnyebb fordul le a pályára, mint QB-nál, OT-nél és szerintem egy sémába is könnyebb beilleszteni őket. Bár ez még kiderül, Chubbnál elvileg pont kihívást jelenthet 34ben megtalálni a helyét, de ez szerintem fényévekkel könnyebb lesz mint egy spread QB-t odaállítani a center segge mögé...
De találgatások helyett legyenek inkább elvárások, 10+ év kezdő, már rookieként Pro Bowl szintű év, ami a rookie contractja vége felé már All Pro kaliberré virágozzon ki. Egy All Pro EDGE sosem lesz értékesebb mint egy All Pro QB, de ezzel a maga részéről mindent megtenne azért, ha ne érdekeljen minket mire viszi Rosen vagy Allen...
Hogy Von Miller mit szól a pickhez?
 twitter.com/NFLonFOX/status/989677693871407104

Shane Ray
2015 első köröse nincs túlságosan elragadtatva hogy az ő helyére költötték a legdrágább draftcetlit, csak mert sérülések hátráltatták tavaly. A valóság sajnos az, hogy az első két évét is ha értékelni kell: "Did Well ..." - hmm van még hely ebben a rublikában bőven - "... enough". Ez az "oké" szint, amit tőle láttunk nem mindig volt elég Elwaynél egy hosszabbításra és pont nem az utolsó éve volt a legmeggyőzőbb. Az hogy most újra hónapokat ki kell hagynia szintén nem tesz jót csapaton belül betöltött pozíciójának. 2016 a legjobb éve, 8 sack és 45 total pressure, amióta Von Miller itt van minden évben sikeresebb játékos volt a túloldalán. És ahogy azt Von Millernél már említettem, total pressure tekintetében future HOF játékosunk teljesítménye nagyjából konstans maradt a liga szintjéhez képest ellenben a csapat a 3. helyről a 21-re került. Ez nem túl hízelgő Von mindenkori párjának a pályán és ennek a párnak Raynek kellett volna lennie.
Annál hogy nem egy Von Milleréhez hasonló kitörő lelkesedéssel fogadta és nem is az átlagos veterán atyáskodással, csak az beszédesebb, hogy a csapat visszavonta / nem hívta le 2019-re az 5. éves opcióját. Ergo contract yearben van. Semmi akadálya, hogy idén bizonyítson és a franchise option helyett új szerződést kapjon, kivéve hogy legjobb esetben is 3. a sorban és hogy jelenleg sérült. Nem fogadnék rá nagy összegben hogy jövőre is övé lesz az 56-os mez... Valahol kár érte, több volt benne, mint ami kijött belőle...

Shaquil Barrett
Maradunk továbbra is az "oké" teljesítménynél. Ő is contract yearben van, korábban ő is biztatóbb volt. Ami miatt több esélye van a maradásra, hogy ő udfa-ként érkezett, könnyebb vele rotációban gondolkodni. Ami azt illeti 3. számú rushernek a bajnoki évben jobb is volt mint Ray, Ware pihenő idejével egyértelműen ő gazdálkodott jobban, aztán 2016-ra visszaesett teljesítménye. Tavaly ő szerezte a 2. legtöbb pressuret a csapatban 43-mal, ez mondjuk kettővel kevesebb mint egy évvel korábban Rayé, ami már egy visszaesés volt a korábbi évekhez képest és a már említett csapat szintű visszaesés miatt ez két dolgot jelent, Ray nem hozta azt amit Barrett egy évvel korábban, senki nem vette fel Ware kieső részét a tortából, Barrettnek több snapre volt szüksége ahhoz a nagyságrendű nyomáshoz, ami 16-ban Ray neve mellett van.
De Barrett hullámzó teljesítménye épp felfelé ível, míg Rayé lefelé, ő kevésbé lehet csalódott azzal hogy eggyel hátrébb kerül a DCn és talán jobban radar alatt van, ahhoz hogy könnyebb legyen tárgyalni vele. Komoly esélyt látok arra, hogy szerencsét próbál valahol máshol, ahol sekélyebb a poszt akár kezdő is lehet, mondjuk ritkán ismétlik meg itteni teljesítményüket a tőlünk távozók (fejből: Ayers, DRC, Malik Jackson és talán Trevathan), de ha el akarja érni a következő szintet, ami anyagilag is sokat jelentene, akkor arra mégis máshol van nagyobb esélye, a falaknak ugyanis nálunk is csak két széle van...

Jeff Holland
Az OTAk és a TC között a legkönnyebb felugrani egy udfa újonc bandwagonjára, nekem idén Holland lesz az. Ha Ray PUPon vagy IRen kezd, akkor szinte biztos helye van az 53-ban, de akár 5-ként is odaférhet, ha STben megtalálja a helyét. Szituációs pass rusherként nem látom miért ne lehetne 2 éven belül ott ahol Barrett volt 2 év alatt, ami egyébként merem állítani jobb mint akár ő akár Ray volt tavaly. UDFAként akár könnyen PSbe is csempészhető, de szerintem folytatja a megszakadt tradícióját a rosterre jutó udfa-knak és 3-4 év távlatban van egy hasznos szituációs játékosunk.

Hogy mi a különbség mondjuk Lindsay és közte, hogy előbbivel inkább várakozó állásponton vagyok, és a rookiként PS-ig jutó Bibbshez hasonlítom, míg Hollandról már a TC előtt meggyőztem magam és a rostert fogó Barretthez hasonlítom (amúgy inkább Zaire Andersonhoz kélne, mert TC előtt nálam Barrett is radar alatt volt ha jól emlékszem Zaire volt legutóbb udfa, akit roster esélyesnek tartottam TC előtt)?
Őszintén, nem nagyon tudok racionálisan érvelni mellette. Bár laikusként írok, az ilyen "megérzés" dolgokat azért ahol lehet próbálom elkerülni most mégis főleg erről van szó. Az RB posztot mondtam a leggyengébbnek, de a realitás, hogy Freeman és Booker a 2 futó. A 3. futó az offenseben már alig-alig kap lehetőséget és nehéz ezen a szinten különbséget tenni mondjuk Henderson, Lindsay és David Williams között között. Hendersonnak 1 év előnye van, Williams meg draftolt játékos bár talán Lindsay stílusú futókból vagyunk vékonyabban. Egyáltalán nem zárom ki, hogy a poszt sekélysége miatt rosteren lesz vagy ha nem idén, akkor majd mint Bibbs, keményedik egy évet a gyakorló csapatban. De kiöregedni nem fognak előle, és még Bookernek is 2 év a szerződéséből.
Holland ezzel szemben 4 ember mögött van, de Raynek már most kifelé áll a szénája, Barrett helye se fix jövőre és nálunk egy 5. számú EDGE sokkal közelebb van ahhoz hogy játsszon eredeti posztján mint egy 4. számú RB. Valójában Miller és Chubb pihenőidejét főleg Barrett és Ray osztják majd fel, de innen csak egy sérülésnyire van és Ray épp sérült. RB poszton az eddigi tapasztalt alapján ha Booker vagy Freeman ki is dől, akkor ugyan a 3. RB több lehetőséget kap, de nem úgy osztozkodnak majd mint az első két futó a sorban. Egy csere védő több lehetőséget fog kapni, mint egy csere támadó, több lehetősége lesz bizonyítani és a cover teamben a szerepe közelebb áll a valódi szerepéhez, mint egy RB-nek, hacsak nem visszahordóról beszélünk. Persze Terrell Davis RB létére pont egy ST tackle-lel hívta fel magára a figyelmet az előszezon során, amikor alaposan roster bubble-ben volt, a folytatást meg mindenki ismeri...
Most egyelőre minden rookie udfa-nak ST-ben kell gondolkodnia, én több védőt láttam kinőni ST-ből, mint támadót, a védelemben előbb tudja hasznossá tenni magát egy csere a rotációban, mint ugyanezt az offenseben. hosszú távon persze előbb lehet Lindsay jobb mint Booker vagy Freeman (elég az egiyknél jobbnak lennie) mint Holland Millernél vagy Chubbnál, de nekik ennél közelibb célokat kell kitűzniük, nekünk meg ennél közelebbi reményeket, és azok alapján nálam, ha csak egy udfa-t nevezhetnék meg, aki viszi valamire az Holland.
Már ha egyáltalán bárki is viszi valamire. Az underdogoknak szorító részünket simogathatja a Broncos 10+ éves udfa streakje, főleg hogy voltak évek amikor 3-4 udfa is legyőzte az előzetes esélyeket, és rosteren ragadt, de azoknak a névsora akiknek aztán sikerült is valami maradandót alkotnia, már sokkal rövidebb. Vannak akik a legkevésbé rossz opciónak bizonyultak, de hamar upgradeeltünk a pozíción, vannak akik kaptak második szerződést is, de végig ST / backup roleban maradtak és van Wesley Woodyard, Chris Harris, CJ Anderson. Valakinél valami elkapja a szemet, de az se mindig elég, Tony Carter, Sunshine míg valakire csak akkor figyel fel az ember, amikor kényszerből rá kerül a sor, hogy aztán többet ne vegye le róla a szemét.

Marcus Rush
Ezzel a névvel jó esélye vannak ezen a poszton, ehhez képest eddig nem járt sok sikerrel. Mi vagyunk a 4. csapata eddig 2× lépett pályára. Tavaly decemberben érkezett a PS-be, a KC-ból. Most mondanám, hogy elsősorban azért, hogy tartson valami gyors prezentációt a főnökök playbookjából, de egyrészt 5-10-nél minek, másrészt meg akkor nem sikerült túl jól. A practice squadnál merészebb álmai idén se nagyon lehetnek...

Összessségében
Általában igyekszem nem túl sokat várni egy még semmit nem bizonyító rookietól, de egy top 5 picknél más a helyzet. Itt elvárás hogy beváltsa azokat a bizonyos reményeket. Von Millerrel és Bradley Chubbal ennek az egységnek a legjobbnak kell lennie a ligában. Barrettel és Rayjel pedig a legmélyebbnek. Ha a 2 sztár kaphat pihenő időt, akkor a 4. negyedben meccseket dönthetnek el és szezon végére se fogynak el. Szükség is lehet, mert most az öltöző súlya egy kicsit eltolódik a secondarytől a front6 felé, a kényelmes coverage sackeket most pressure pickekkel kell visszafizetni és mindezek mellett persze hétről-hétre sackfesztivált rendezni.
Amit még fontos megjegyezni, hogy fiatal is a poszt. Von Miller is 30 alatt és mindenki más rookie szerződésében. Ha hosszabbítunk Rayjel vagy Barrettel még hosszú ideig domináns lehet ez a poszt, ha nem akkor pedig bőven van lehetőségünk korlátozott képességű játékosokkal próbálkozni, akik mondjuk csak passz szituációban használhatók, de ott nagyon. Fiatal a poszt, de a tavalyi QB sorral és az idei RB sorral ellentétben itt meg van a megfelelő veterán jelenlét Von Miller személyében, aki legnagyobb szerencsénkre nem csak a pályán lépett Ware nyomdokaiba, hanem azon kívül is. 2013-ban még más utat követett...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Maponga ink Edge volt anno, persze lehet azóta felhízlalták.
empty taxi
Lehet az, ha 43ból jött nem biztos hogy vették a fáradtságot, hogy adjustálják a posztját, de ED-ként sincsenek jobb esélyei...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 658 — tracker ember
Maponga ink Edge volt anno, persze lehet azóta felhízlalták.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Itt az ideje, hogy legyen valami pozitív kicsengésű gondolat is, így a TC-hez közeledve, jöjjön a védelem a LoS-től távolódó sorrendben.
Nem a megszokott posztelnevezések mentén megyek, mert azok elavultak és bénák. Nem az számít, hogy valaki DE vagy DT, hanem hogy az OL melyik két tagja közötti lyukat támadja meg, illetve az se számít, hogy a snap előtt földön van-e a keze vagy nincs. Nem érdekel, hogy 2 vagy 3 pontosból indul, az érdekel, hogy a QB az áldozata vagy sem. És séma szempontjából is fényévekkel fontosabbnak tartom, hogy 1 gap vagy 2 gap mint azt hogy 34 vagy 43 base felállás, és nem csak azért, mert úgy is nickelben játsszunk a legtöbbet.
Szóval a PFF posztjai szerint megyek nagyjából, akik a front 7-ben 3 posztot különböztetnek meg:
- Defensive Interior továbbiakban DI, ők a belső DL emberek, 3-4ben a teljes DL-t értem alatta, 43-ban tipikusan a 2 DT, de pl JDR hibrid 43-mas rendszerében a 2 DT mellett Wolfe is inkább DI-volt, hiába játszott DE poszton. Őöö, asszem elnézést azoktól, akiknek sok ez a kétbetűs poszt meg minden, de ebben az írásban a játékosokon lesz a hangsúly nem a védelmi sémákon. Akinek nincs szemelőtt a Broncos védelem JDR alatt, az ezt a hibrides dolgot nyugodtan ignorálja és későbbiekben nem fogok utalni rá.
- EDGE: A passzsiettetők. 34-ben általában a 2 OLB míg 43-ban a 2DE. A legegyszerűbb védelmi poszt atekintetben, hogy mit kell tudni róla: A lehető legrövidebb idő alatt megpróbálnak eljutni a QB-hoz és földre vinni. A valóságban persze ennél összetettebb, míg Doom szerepköre valóban kb ennyiről szólt vannak összetettebb játékosok, mint pl Von Miller, aki a futás megölésében is a legjobbak között van, aki engem kérdez posztján konkrétan a legjobb, bár a Raiders topicban lehet más név érkezik ugyanerre a kérdésre. Az hogy Miller coverageben sem reménytelen már igen ritka képesség a poszton, de erre is van példa, csak azért ne hagyjuk 1v1ben Gronkkal...
- Linebacker: 43-ban a teljes LB sor ide tartozik, Will, Mike és Sam. 34-ben a két középső LB, hisz ott a 2 OLB edge rusher.

Defensive Interior
Mivel Woods kisebb igazítgatásoktól eltekintve Wade Phillips "Phillips 34" védelmét folytatja | ami egy agresszív 34 1gap séma | , ezért DIk alatt a DE-ket és NT-ket vesszem górcső alá. Van néhány új igazolás, akik neve mellett DE szerepel, de lehet hogy az fentiek alapján inkább EDGE lenne a posztjuk. Annyira nem ismerem más csapatok ST warriorait / PS töltelékeit, hogy ezt tudja, úgyhogy aki neve mellett a hivatalos oldalon DE szerepel, őt itt veszem számításba.

Derek Wolfe
7. évét kezdi a csapattal, 6 éve meghatározó tagja a védelemnek. Az a tipikus zongoracipelő, aki azoknak akik kevésbé követik közelről a Denver Broncost talán fel sem tűnik, azonbna ha hiányzik mindenkinek feltűnik, hogy valami nincs rendben. Kulcsszereplő mind a nem túl látványos középen elhaló futások megfolytásában és passz siettetésnél abban, hogy Von Miller minél többször maradhasson 1v1-ben az ellenfél nem túl szerencsés RT-jével. Ebben a szerepkörben nem igazán fog kitűnni, mert nincs igazán esélye 2 számjegyű sackre vagy rengeteg tacklre, de láttuk már a védelmet vele és nélküle, és előbbi mindenképp jobb az utóbbinál. Mindamellett, hogy a zongoracipelő jelzővel illettem - ami a lehető legmesszebb áll a pejoratívságtól az én ujjaimból - ha egyszer-egyszer le kell ülnie a zongora elé, eljátszani valamit, akkor se jön zavarba. 28 lesz idén, szóval pár év még mindenképp van a páylafutásából, de párszor már maradt lent úgy a füvön, hogy az ember kicsit aggódjon miatta...

Domata Peko
A tavalyérkezettek MVP-je. Mondjuk a "tavalyérkezettek mezőnye" volt már erősebb az Elway érában, de Peko erre a címre erősebb mezőnyben is pályázhatott volna. Profi hozzállás, sallangmentes játék. Ha egy személyhez kell kötni azt, hogy a futás elleni védelem Y/A-ben a 18. helyről az elsőre váltott, az ő lenn. Konkrétan 1 egész yarddal kevesebbet futottak ellenünk az ellenfelek, aminek rengeteg tényezője van, kezdve azzal, hogy más csapatok más futóival találkoztunk, folytatva azzal, hogy más meccsszituációk voltak, nagy hátrányban lévő csapat ellen talán kiszámíthatóbban választják a futást, de a legszembeötlőbb különbség az számomra Peko vs elődja, a már akkor is többet szidott Jared Crick között volt. Meccs helyzetek elemzésébe nem mennék bele, de hogy milyen futókkal találkoztunk az egy gyors névsorolvasást azért megérdemel, csak hogy leértékeljük a lehetséges okok közt elsőnek említett verziót (félkövéren a highprofile futók):
Melvin Gordon 18 futás 54 yard 0 TD
Ezekiel Elliott 9 futás 8 yard 0 TD
Lesean McCoy 14 futás 21 yard 0 TD
Beastmode 9 futás 12 yard 0 TD
Orleans Darkwa 21 futás 117 yard 1 TD //ekkora névvel a Peko vezette védelem se tudott mit kezdeni. Egyébként itt esett nagyjából szét a csapat
Melvin Gordon 18 futás 38 yard 0 TD
Kareem Hunt 22 futás 46 yard 0 TD
Corey Clement 12 futás 51 yard 2 TD / Jay Ajayi 8/77 1 TD //Szerintem ezt a meccset (phily) nem sokszor fogjuk felidézni a továbbiakban
Dion Lewis 14 futás 55 yard 1 TD //eztse (pecc), de ahhoz képest mennyire blowout vereség volt ez még egész elfogadható lenne, mondjuk ha nem dől el félidőben (kit hülyítek, mielőtt ide utazott volna a Patriots) akkor ez is több lehetett volna...
Joe Mixon 20 futás 49 yard 0 TD
Beastmode 26 futás 67 yard 1 TD
____2 forulót nem játszott sérülés miatt
Frank Gore 10 futás 31 yard 0 TD
Semaje Perine 17 futás 53 yard 0 TD
Anthony Sherman 14 futás 40 yard 1 TD

(amikor sérült volt Kenyan Drake 23 futás 120 yard 1 TD - Matt Forte 6 futás 13 yard 0 TD / Bilal Powell 13/35 0 TD[/i])

Persze midnez sokkal jobban mutatna a bizonyítványban, ha nem egy 5-11-es szezon lett volna, ahol legtöbbször az is legyőzhetetlen kihívás volt, hogy 3 pontszerzésen belül maradjunk az ellenfélhez, de a negatív szereplésről Peko tehet legkevésbé. Most azért néhány félkövérített név már túl van pályafutása zenitjén, és szemre Ajayi, akit előtte kicsit lenéztem, annyi yardot futhatott volna amennyit nem szégyellt volna, és a KC is megtolta egy kicsit a szekeret, azzal, hogy az utolsó meccsen 1 futása után (ami egy 35 yardos TD votl) lehozta Huntot, de ettől még, főleg a szezon eleje, amíg szét nem esett a csapat, az kirakatba való. És igazából miután jött a losingstreak, utána is még leginkálbb a futáselleni védelem tartotta magát, ami szezon előtt, pontosabban a PS meccsek előtt az egyik leggyengébb pontnak tűnt a csapatban. legalábbis számomra. Aztán TC-n PS meccseken már látszódott, hogy beválhatnak az új szerzemények, és közülük is elsősorban Domata Peko.
Bárcsak fiatalabb lenne. Bárcsak 16ban is itt lett volna...

Shelby Harris
Míg a 3 fős DL egyik szélén biztos a kezdő Wolfe személyében a másik szélen talán váratlanul nagy a nyitottság. Ez részben köszönhető a Malik Jackson távozásával keletkező űrnek, részben annak hogy az előzetesen kezdőbe várt Gotsis szekrényéből kiesett egy csontváz és részben Shelby Harris tavalyi váratlanul potens játékának. Tavaly 6 meccsen kezdett, és 5,5 sacket szerzett és erős tagja volt a DL rotációnak. Amellett hogy nem félteném őt 1-2 downban se pályára küldeni a belső nyomás generálásában talán ő lehet az aki a leghasználhatóbb. Ha így vagy úgy megszerzi a kezdő pozíciót és a nagyobb terhelés nem veti őt vissza, akkor jövőre 2 fix pozícióról fogunk beszélni a fal két szélén.

Adam Gotsis
Egyelőre még azt hiszem ő a kezdő. Ha csak a játékon múlna, ez így is maradhatna, akármennyire is biztató Harris, Gotsis 2 év alatt töretlen fejlődést mutatott, és bár még nem tart ott, mint Wofle, vagy mint 15-ben Malik Jackson a pályán látottak alapján simán jó a kezdőbe. A gond a már említett csontváz a szekrényből, ami egy nemi erőszak vád formájában került elő. Az ártatlanság vélelme egyelőre megilleti őt, és a csapat szempontjából remélhetjük, hogy alaptalanok a vádak, ha viszont igaznak bizonyulnak, morálisan megkérdőjelezhető csapatban tartása, akármilyen tehetséges is a pályán. Az eset 2013-ban történt, a tárgyalásokról nem sok infot tudok. Sajnos ez akkor is ki fog hatni Gotsis felkészülésére ha ártatlan, a felkélszülése pedig a teljesítményére is. Tavaly meglepődtem mennyire várakozásokon felül mély a DI pozíció, de ahhoz a mélységhez azért kéne egy jó Gotsis, akár kezdőben akár rotációban...

Zack Kerr
Egy másik tavalyi szerzemény, akinek szerepe volt abban, hogy a DI állomány pozitív csalódást okozzon és sokat javuljon a futás elleni védelem. Inkább rotáció matéria, mint kezdő, de a rotációba bőven jó, az is nagyon fontos, és azt se tartom lehetetlennek, hogy ha Peko visszavonul bele tud nőni a cipőjébe.

DeMarcus Walker
Az eddig látottak alapján nem a franshice történetének legjobb Demarcus Wa névkezdetű játékosa. Azonban a naggyon-naggyon gyenge rookie classból, mármint azok közül akik egyáltalán pályára léphettek, még ő az akibe reményünk kapaszkodhat. Annak ellenére hogy nem egyszer volt gameday inaktív, a szezon végére, amikor a fiatalok több esélyt kaptak, valami szikra azért fellángolt benne. Általában inkább leírom azokat a játékosokat, akik első évükben STben se tudják megmutatni magukat, de azért vannak lassabban érő típusok. És vannak akik nem hogy lassan érnek, hanem egyáltalán be sem érnek, de megtalálják a helyüket, ahol a csapat hasznára lehetnek rookie contractjuk alatt, ála Latimer. Tudom hogy nem ő a legnépszerűbb távozó Bronco, de még mindig ezerszer nagyobb áldás volt, mint McKenzie... Valamiképp csalódás lenne egy larimer szintű pályafutás egy korábbi második köröstől, de legalább nem teljesen kidobott pick lenne és azért most nem a best case scenarioról beszélünk vele kapcsolatban. Idén viszont a TCn, PS meccseken valamit látni kéne tőle, hogy ne aludjon ki az a tavaly évvégi szikra...

Clinton McDonald
Idén érkezett a Tampától. Az egyik olyan játékos, akiért mélyebbre nyúltunk a zsebünkbe (7M), de csak párhónapnak kellett eltelnie ahhoz, hogy ez az ár 3 millióval csökkenjen. A gyors örömtánc után viszont nem árt belegondolni, hogy mi állhat emögött. Ritka, sőt lehet eddig példátlan ha egy újonnan szerződetett játékos, rögtön belemegy egy paycutba, a játékos részéről ez csak akkor racionális, ha a cut ellenében választja. Ha pedig így van lehet olcsóbb játékosunk van, viszont kevésbé is jó, mint ahogy azt előre terveztük. A dolog mögött több mint valószínű, hogy a vállsérülése miatt van, ami miatt kénytelen kihagyni az OTAkat is. Nem kizárt, hogy szezonkezdetre 100%-os, és a DL rotáció fontos tagja lesz 3 millióval olcsóbban, de én egy negatívabb forgatókönyvet vizionálok, amiben a roster helye se biztos, és csak kisebb mértékben tud a csapat hasznára lenni, akkor is ha befér az 53-ba....

Kyle Peko
A kisebbik Peko 2 éve liftezik a PS és roster között, és idén is ez a legvalószínűbb forgatókönyv számára. Gotsis nélkül jobbak az esélyei, de ez az a szint, ahol váratlanul is elveszthetik a játékosok az edzői stáb kegyét. Kilgo semmivel se tűnt nála jobbnak vagy rosszabbnak, aztán 45-53 közti ingázóból PS-roster ingázó lett, aztán journeyman. KisPeko szintű játékost valószínűleg akármelyik bokorban találunk, de ő az, aki már ismeri a sémát, a playbook visszatérő elemeit, amit a bokorból hozottnak egyrészt megkéne tanulnia, másrészt Peko első X szerződése abból lenne, hogy vituális memóriáját teszteljék a Broncos playbook kapcsán. Ha találgatnom kéne késés vagy edzésen történő komolytalanság vagy valami hasonló amivel elkaszaálják magukat a hasonló játékosok, ha ezt elkerüli, akkor idén is vagy egy-két retúr jegye a PS és roster között, egy jó TC-vel ez akár 45 és 53 közti bérlet is lehet...

Stansly Maponga
Hazudnék ha azt mondanám túl sokat tudok róla, 13 óta van a ligában, de utóbbi két éve arról szól, hogy egyik PS-ből a másikba megy, a rosternek pedig közelébe se került. Mi tavaly évvégén hoztuk miután a Dallas kitette a PSből, és ahogy a teljes PS, úgy ő is kapott egy future contractot. Nem tudom PS eligible-e még, tekintettel arra, hogy 2013 óra a ligában, és van legalább 2 felhalmozott éve, meg 26 meccse, kicsit az is meglep, hogy tavaly még eligible volt. Ha nem örgedetett ki ebből, akkor jó lehet oda akár idén is, ha rostert kéne ugornia, az Gotsis nélkül se tűnne könnyűnek számára...

DeShawn Williams
Neki Cincinnatiben volt Peko Jr.éhez hasonló jegye PS és roster között. Januárban azonban a Bengals edzői stáb úgy döntött, hogy nem adnak neki újat, így jött hozzánk. Az óbudai álmoskönyv szerint nem jó előjel, ha saját nevelőd nem számít rád tovább, de Shelby Harris se szerencsésebb csillagjegy alatt érkezett, szóval korai feladnia, csak van pár ember a rosteren, akit augusztusban meg kéne előznie...

Paul Boyette Jr.
camp body. Számára most kezdődik a journey, jobb ha csak albérletben gondolkozik, nem állandó lakásban, lehet gyakran kell költöznie a közeljövőben.

Caushaud Lyons
Tampa Bay - Pittsburgh, Tennessee, Los Angeles, Detroit, Chicago, Minnesota... Veterán camp body.

Antonio Simmons
Annyira camp body, hogy még mezszáma sincs.

Összességében
Ahogy a védelem fénykorában, most sincs igazán ligaszinten kiemelkedő játékos, nem várok senkit Pro Bowlba, vagy bármilyen ligaszintű elismerésre, ellenben minden poszton kifejezetten solid (a szó angolszász értelmében) kezdő és megfelelő mélység jellemzi. Malik Jackson azért még mindig beférne a kezdőbe, és Wolfe is eggyel jobb volt 15-ben, mint tavaly, de ez egy olyan kezdő, amivel nem szívesen találkoznak az ellenfelek és olyan cserék vannak mögöttük, hogy bártan lehessen pihentetni, és ne egy sérülésre legyen a DL attól, hogy kártyavárként omoljon össze... Elsősorban a futás elleni védelemben várok sokat tőlük, ha nem is a legjobb Y/A, de közel a legjobbak közötti. Hogy a zsebet mennyire skerül összenyomni, mekkora nyomás érkezik belülről az még kérdés. Chubb és Von Miller közé talán nem olyan fontos ez, de nem ártana, ha a QB nem tudna fellépni a zsebben, az csapatszempontból mindegy, hogy utána ki gyűjti be a sacket...

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Legyünk végre túl a nehezén:

Offensive line
Végül is nevezhetjük támadó falnak, csak itt ott meg van szakítva egy-két nyílt kapuval. Még mindig jobb, mint pár éve, amikor inkább oszlopok próbálták nehezíteni az akadálytalan áthaladást. Elég vékony oszlopok, amik a tetőt alig bírták el. Még egy poszt ahova pénzt és draftpicket nem sajnálva próbáltuk rakosgatni a téglákat de valahogy rendre mellényúltunk és már építkezésekből leselejtezett törmelék került a fontos helyekre vagy épp a malter hiányzott.
Most így visszatekintve, ki merem jelenteni, hogy 2008 óta nem volt jó támadó falunk. Akkor a Clady-Hamilton-Wiegmann-Kuper-Harris sor gondoskodott arról, hogy senki ne érjen Cutler közelébe. Egész évben mindössze 12 sacket engedve (11-et Cutler 1-et Ramsy szenvedett el). Pár éve azért kellett küzdeni, hogy egy meccsen ne jöjjön össze ennyi. Mindezek mellé 4,8-as futásonkénti yardhoz blokkoltak, amit ráadásul még ront 2 sikertelen endaround és Cutler térdelései. Ha szigorúan csak a futókat nézem 316 kísérletből 1558 yard, azaz futásonként 4,93. Mindezt úgy, hogy példátlan sérülés hullám súlytotta az RB-ket, 7 különböző futót kellett bevetni a szezon során, köztük akkora neveket, mint Michael Pittman, Selvin Young, Andre Hall, PJ Pope, Ryan Torain a fullbacknek hozott Peyton Hillis vagy a Walmartból visszahívott (konkrétan pénztárosként dolgozott már) Tatum Bell. És akkor mellé teszem még azt a tényt, hogy Cutler Chicagoban hosszú éveken keresztül bizonyította, hogy pass protection terén nem ő tette naggyá a falat, akkor azt kell, hogy gondoljam, az a 2008-as fal olyan közel volt a 90-es évek végi legendás ZBS falhoz, amennyire csak lehetett.
Ezek az évek egy gyors tollvonással eltűntek, amikor JMD lett az edző és kitalálta, hogy megsemmisít mindent ami eddig működött, mert ő majd jobban tudja. Az eredményt ismerjük. A séma váltást egyedül Clady élte túl jelentős teljesítményromlás nélkül, akit viszont a sérülések lassítottak le kicsivel később. Magát a falat volt, hogy Peyton Manning jelenléte jónak álcázta, amikor 2 mp alatt eldobod a labdát, akkor nekik is könnyebb dolguk van, és amikor az elit 4 célpontos passzjáték maitt csak 5-6 ember marad a boxban, akkor a futáshoz is könnyebb blokkolni, hisz létszám fölényben van az OL. 4 éven keresztül 21, 20, 20, 17 sack szépen mutatott a kirakatban, de ahogy lelassult az offense azonnal visszajöttek a sackek is. Bár a fal összetétele is változott meggyőződésem, hogy az okokat a QB személyében és az offense sebességében kell keresni.
Mindemellett persze maga a liga is változik, tolódik a passzjáték irányába. 2011-ben elsőként reagáltuk le a helyzetet a védelem oldalán. 1/2-ben Von Millert választottuk aki azóta is domináns pass rush, az erős oldalon. Hosszú évek receptje volt a blind side-ra pass protectionben erős OT-t választani az erős oldalra pedig jó futás blokkolót. Mára mindkét oldalra elsősorban pass blockert kell keresni. Pontosabban kéne keresni, mert míg a Von Miller jelenség terjed amerre csak lehet, lásd a szomszédban Khalil Macket hogy csinál bohócat az épp aktuális RT-nkből legyen az Schofield, Sombrero vagy Stephenson, addig a játékosbörzén az OL játékosok színvonala észrevehetően csökken, köszönhetően talán annak, hogy az NCAA-ben használt sémák jelentősen eltérhetnek az NFLben megszokottaktól így az áltállás nem annyira problémamentes. Míg a '80-as '90-s években az OT volt a "safe pick" a drafton, bust elkerülés szempontjából, most a talán a legnagyobb a be nem válók aránya a top prospektek között, veteránok terén meg abszolút középszerű játékosokkal is hosszabbítani próbálnak a csapatok, vagy nagyobb összegeket kicsengetni nekik FAn. Pont a Broncos ennek az egyik nagy áldozata. Bár drafton inkább a 2. napon nyúltunk mellé, FAn Stephenson és Menelik Watson jelentősen rontják Elway FA sikerrátáját...
Szóval 2008 óta eltelt 10 év, a falunk sokkal gyengébb, elvesztettük azt az irányítót, aki egy ilyen gyengeséget el tudna fedni, álcázni tudná, mindeközben nő a szerepe a pass protectionnek a jobb (erős) oldalon is és évről-évre nehezebb és drágább orvosolni a hiányosságokat. Nem mondanám, hogy kedvező helyzetben vagyunk. Tavaly a gyenge fal, egy rakat rutintalan QB, és a védelembe más posztokról se nagyon érkező segítség (pass protectionben nem túl erős RB felhozatal, itt kérdezem halkan még egyszer sokadszor, hogy miért pont Hillman) kifejezetten gyenge TE-ek és egy game plan, ahol sok dolgot kellett volna processzálni a snap és a passz között teljes tragédiát eredményezett.
Idén próbálunk változtatni a game planen, egy egyszerűbb sémával, amiben könnyebb döntést hozni, egy tapasztaltabb jobb QB-val, aki nem fossa magát bokán ha jön a pass rush és főleg nem kezd saját EZ felé menekülni feladva további értékes yardokat, hanem eldobja a labdát és egy új RT-vel aki idén se egy ideális jelölt, de legalább próbálkozunk tovább és nem hitetjük el magunkkal,hogy megoldott a poszt, mint tavaly a QB-knál. RB és TE posztról viszont idén se sok segítségre lehet számolni, ha lehet talán még kevesebbre Anderson távozásával, de az igazán fasza az lenne, ha a QB és RT megoldaná a problémát az RT futhatna a TE meg elkaphatna vagy futáshoz blokkolhatna... De a hosszas bevezető után lássuk szempélyenként.

Center
Egy poszt, ami a fal összteljesítménye ellenére hosszú távra megoldottnak tűnik.

Matt Paradis
A 2014-es játkosbörzén érkezett a 6. körben, 2015-ben a bajnoki évben jött az áttörés, 2016-ban a PFFnél top 3 center volt, aztán tavaly jött egy kis visszaesés, mint ahogy mindenkinél. Míg nincs megfejtés arra, hogy a sokkal jobb edzések hogyan mutatkozhatnak meg rosszabb teljesítményként élesben a pályán, addig csak reménykedünk, hogy visszatér régi formájába. De ha csak azt hozza, amit tavaly, akkor se lesz gondunk a fal közepével, hisz a történelmi mélyrepülés alkalmával is egyke volt az egyébként gyenge fal 2 stabil pontjának.

JJ Dielman
Tavaly az 5. körben draftolta a Bengals, most nem találom a forrást, de úgy emlékszem őrá mondták azt VJ-ék, hogy nagyon akarták a drafton, csak nem sikerült elhozni. Egy kicsivel több volt, mint egy általános várakozás egy új future contract játékosnál és belső falemberek között gyakoribb csiszolatlan gyémántra bukkanni a hátsó körökben, mint más posztokon, szóval lehet a reményeket magasabbra állítani. Sok múlik persze azon, hogy center vagy C/G. Csak mert a kezdő center az biztos Paradis, cserének meg verszatilis játékosokat szokás vinni, akik vagy C-G vagy G-T poszton bevethetők. Mivel a hivatalos oldalakon egyelőre C betű van a neve mellett, ide írom őt, de esélyei McGovern/Garcia "ellen" vannak RG poszton. Reálisak.

Guard
Filozófiai kérdés: Félig teli vagy félig üres a pohár? Az okosok úgy próbálják megoldani hogy lecserélik egy másikra, amiben szemre ugyanannyi víz van, hátha úgy választ lehet adni a fenti kérdésre.

Ronald Leary
A legnagyobb nevű falemberünk és Paradis mellett a másik stabil pont (abban a bizonyos pohárban egyelőre ő kb határozza meg a vízszintet). Kár hogy ez még így is csak a fal 40%-a. Az a hír járja, hogy idén a baloldalt fog játszani, ahogy azt Dallasban is tette. Mondjuk nem tudom mi alapján változott a koncepció, neki tavaly is kényelmesebb lett volna baloldalt játszani míg Garcia / McGovern annyira még nem lakták be preferált oldalukat, sőt abban se vagyok biztos, hogy ideálisabb volt nekik ott játszani. Persze most új OL coach van, úgyhogy tovább nem is fejtegetem, sok dolgon nem változtat, előzetesen továbbra is 2 stabil pontja van a falnak, legfeljebb az egyébként gyengébben teljesítő tackle (RT) kap kisebb segítséget a guardtól, meg talán azt mondanám hogy az RG fontosabb poszt mint az LG, de igazából szerintem eltűnőben vannak az oldalak közti különbségek fontosság terén úgyhogy ebbe sokat nem látnék bele, a tackle-ök között meg papíron egy tapasztaltabb veterán lesz jobb oldalt szóval lehet Bollesre jobban rá is fér majd egy erősebb csapattárs közvetlen mellette, bár utóbbit illetően azért vannak még kétségeim... Leary jó lesz, Paradis jó lesz, csak hogy a fal jó lesz-e, az nem merül ki ennyiben, kell egy potens RT.

Connor McGovern
2016 5. körös választott, 3. évét kezdi a csapattal, bár sok sót eddig nem evett meg. 5 meccsen kezdett eddig, Garcia kegyvesztésének köszenhetően befutónak tűnik a posztra, bár Garciának lesz még egy lövése TCn és ott van Dielman is, az óriási DMmel bebiztosított Menelik Watson esetlegegs posztváltása és még egy rakás OG, akik tisztán mögötte/mögöttük vannak a sorban, de azért ott vannak, szóval hátra nem dőlhet.
Eddig semmi kiemelkedőt nem nyújtott, se pozitív se negatív irányba. Ha az RT csak annyit tudna mint ő (vagy Garcia for that matter) akkor nem sok probléma lenne a fallal, de ez sajnos eggyel kevésbé fontos pozíció. Upgrade-nek lenne hely, de nem létszükség, nekem bőven jó, ha a mostani keretből kerül ki a kezdő.

Max Garcia
2015 4. körös, rookieként csereként segítette a csapatot a gyakran sérült vagy csak tudatosan pihentetett sztár Evan Mathis mögött. Az több mint biztató volt, meg is örökölte a kezdő LG posztot és azt se mondanám, hogy szánalmasan leszerepelt volna. Azért érezhetően nem felfelé ívelt a pályája, de számomra egy kicsit meglepő volt, hogy az alapszakasz után, de még az OTAk előtt elvesztette a kezdő pozícióját McGovern ellen, aki ugyan láthattunk Leary sérülése után a kezdőben 5 meccsre, de szemre olyan hatalmas különbséget én nem fedeztem fel. Amennyire váratlanul ért a "csere", annyira sokat látok bele. Szerintem szeptemberben nem lesz a keret tagja, ha csak TCn nem ragadja meg nagyon az utolsó alkalmat. De úgy tűnik amire én azt gondolnám, hogy OK, az kevés lesz neki.

Billy Turner
A másodvonalas guard jelöltek között ő az aki már másfél éve a csapatnál van, hogy ez mekkora előny jelent a teljes offense edzőgárda lecserélésvel azt nem tudom, de legalább meg van már a saját szekrénye az öltözőben és TCn nem nyírják meg a haját a csapattársak. Ő McGovernnel és Garciával ellentétben eggyel kijjebb mozgatható, G/T posztok között így nem is biztos, hogy közvetlen velük versenyzik meg nem is biztos, hogy akkora különbség van köztük.

Sam Jones
Idei 6. körös újonc, hogy legyen egy 3., 4. vagy 5. ember ugyanarra a posztra, akitől nagyjából ugyanaz várható. Lehet hogy Garicának nem a teljesítményével van baja, akkor magyarázható Sam Jones egyébként viszont reálisan nem lehet többet várni tőle akár kezdőben, akár csereként. Viszont belső falembereket azért lehet találgatni akár a 6. körben is, de nem lesz könnyű dolga rosterre jutni. PSbe csempészni viszont talán nem lenne túl nehéz, hogy jövőre újra próbálkozhasson. Rookieként se esélytelen, de a várakozásaimat az első héten nem növelné, ha ő lenne a kezdő vagy a csere McGovern mögött...

Jeremiah Poutasi
Egykori 3. körös journey man. Én nem nagyon hiszek a 4. esélyekben, de campbodynak megteszi...

Austin Schlottmann
Nem szeretem azokat a falembereket akiknek a neve S-sel kezdődik. Különösen ha Sch-val. Hát ezek nem tanulnak semmiből?!

Tackle
Na itt kezdődnek a problémák. Nem is az a gond, hogy mennyi víz van a pohárban, hanem hogy úgy tűnik lyukas az alja, és bármit töltünk bele úgy folyik ki belőle, ahogy az ellenfél passzsiettetőei jönnek át a fal szélén tátongó lyukon meccsenként négyszer-ötször.

Garrett Bolles
Lehet csak azért mert kellően alacsonyak voltak a várakozásaim az IQ bajnok felé, de nálam átugrotta a lécet. Nyílvánvaló hibái vannak, de az olyanok minthogy túl feltűnően húzza vissza az EDGE-t, azok még nevelhetőek, mondjuk jó kérdés, hogy egyetemen miért nem tették ezt meg, mert buta, akkor az új OCnknak se lesz sokkal könynebb dolga. A mentalitása viszont nem rossz egy OTnak, felszedett pár kilót, amitől ha nem lassult nagyon be, még jól jöhet neki és a tavalyi szintje se volt igazán tragédia. Ne hasonlítsuk a tape-et Joe Thomaséhoz, de még Cladyéhez se, de manapság nem könnyű nála jobbat találni, szóval meg kell becsülni ami adatott...

Jared Veldheer
Oaklandban szolid LT volt évekig, majd Arizonában volt meghatározó ugyanezen a poszton 2 és fél évig. Aztán lesérült, tavaly visszatért és játszott jobb oldalt, baloldalt, sőt tán még guardként is. Az alapján, hogy 13 meccsen kezdett maradt még a tankban, hogy reménykedjünk, de a komoly gondok RT poszton vannak, Veldheer meg ott szignifikánsabb gyengébb volt mint vakoldalon. Márpedig elvileg jobbra szánjuk, így nem túl jó jel. Persze új OT, aki nem volt olyan szar az elmúlt években, mint itt bárki, csak ugyanilyen reményekkel érkezett Stephenson majd Menelik Watson. Máshol ők se voltak annyira szarok, mint itt. Meglátjuk.

Menelik Watson
Egyetlen dolognak köszönheti, hogy még itt van. Tavaly IRen fejezte be és nem ment át az orvosin mielőtt garantálttá vált az idei pénze, sérülés esetére meg eleve garantált volt. Hát igen, nem a legjobb szerződés ami kikerült Ewlay kezei közül. Próbáljuk menteni a menthetőt, úgyhogy kipróbáljuk eggyel beljebb, sok tackle-nek mentette már meg a karrierjét vagy odázta el a végét az, hogy guardként még elfogadhatót tudott nyújtani. McGovern, Dielman, Garcia vonalnál akár még jobb is lehetne, de ahogy most áll van egy kva drága cserénk...

Cyrus Kouandjio
Ő olyasmi sötét ló, mint Dielman G/C poszton. 2014-ben 2. körben vitte a Bills, de nem töltötte ki a szerződését, tavaly már a Lionsnál próbálkozott, de nem élte túl a keretszűkítést. 2 hónap munkanélkülés után novemberben szedtük fel az FA-ról és a csapat leggyengébb posztján nem sikerült stabil kezdő helyet szereznie magának (1 meccsen kezdett Watson sérülése után), szóval by definition journeyman lenne, aki a rosterért küzdhet fél éves csapattal töltött előnyből. Viszont valamiért több hypeot kap, mint a többi másodvonalas tackle. Meglepődnék ha ez a kezdőbe röpítené őt, Watson meg a DM miatt szinte biztos, hogy marad, főleg ha 2 poszton hasznossá teszi magát, de a sor végére akár még odaférhet. Egész OL-t nézve a 3-5. számú csere lehet Dielman és Watson mögött Turnerrel és Sam Jonesszal (esetleg Garcia). Sam Jones PS eligible... Ha pedig rosteren van, ezen a poszton akár el is jöhet az ő ideje is és még akár le is járhat. Az összes közvetlen rivális sokkal-sokkal jobb játékost állít fel az aktuális RT-vel szembe, mint bárki a rosteren. Vagy végignézzük ahogy Bosa, Mack, Houston 5 sacket jegyeznek ugyanaz ellen a szerencsétlen ellen vagy cserélgetjük, hogy legalább jobban eloszoljon. Vagy valamelyik nagyszerű future HOF TEünk besegít. Vagy majd Booker fogja meg őket. Vagy 6 OL-lel állunk fel és jön Watson. Így jobban belegondolva én se írtam volna alá 18 millió alatt Keenum helyében...

Leon Johnson
camp body

Elijah Wilkinson
camp body

Andreas Knappe
Ő is a Kanapén ülve követi majd a szezont...

Összességében
A csapat egyik gyengesége és a liga gyengébb támadó falainak egyike. Ugyanakkor annyira azért talán nem szar, mint amennyire az emlékeinkben él. Jó center, jó left guard, elfogadható right guard és left tackle, csak az az RT poszt ne lenne. Viszont van és nem várom sem Veldheertől sem mástól a poszt varázsütés szerű megoldását. Gameplannel kell felkészülni arra, hogy arról az oldalról a szelet se álljuk el Keenum elől... Ez így jól is hangzik, csak ezt kellett volna csinálni 2015-ben, 2016ban és 2017ben is mégse tettük vagy mégse sikerült. Úgy tűnik nem olyan egyszerű megvalósítani mint leírni... Amiben bízhatunk, hogy Keenum nyomás alatt is beleáll a dobásba, mondjuk nem jó ha összetörik, de sok minusz yardtól megmenthet minket, és egy egyszerűbb támadó sémában talán az ellenfélnek is kevesebb idő jut a sackre. Itt minden tizedmásodperc számíthat. Én előbb teszem a pénzem arra, hogy Keenum a minnesotai formáját hozza, minthogy meg van a megoldás az RT posztra, de ha Keenum úgy tolja Minnapolisban, akkor azzal elrejtheti a jobb oldali tackle hiányosságait.
Hogy valós megoldás mikor lesz RT posztra? Nos, ha Kubes visszajött scouting advisornak igazán jöhetne az öreg Shanny is tippeket adni a drafton támadófalra vonatkozóan...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Förtelmes szerintem a TE poszt idén is.
Példát kéne venni a Chargersről, hogy miképp kell használni és később felépíteni embereket erre a posztra....
flzoli
Idén mondjuk pont jó példa Gates távozásával és a 2. körös Henry kiesésével. Most lehet ott bizonyítani rendesen

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 11 756 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Förtelmes szerintem a TE poszt idén is.
Példát kéne venni a Chargersről, hogy miképp kell használni és később felépíteni embereket erre a posztra....

több mint 5 éve
StormST Denver Broncos 10 803 — SB 50 Champion @ Grund
A TE posztra egyszer kellett volna komolyabban költeni, amikor Juliska menni akart, azóta is ennek isszuk a levét. Persze lehet mondani, hogy ő azóta bust lett kb., meg hogy nélküle is SB-t nyertünk, vagy hogy másra kellett a pénz, de akkor volt egy együttállás, amit meg kellett volna hagyni, mert jó TE-t találni nagyon nehéz, mint a mellékelt ábra is mutatja...

Nem ez a legfontosabb poszt, de talán pont ez hiányzik, ez lendítené át a holtponton az O-t, érdemes lenne a FO-nak ezt is komolyan venni végre...



THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Senki se vádolhat azzal, hogy a legerősebb alakulatokat veszem lőre a posztelemzésnél. | És spoiler: sajnos az ezt követő epizód műfaja se óda lesz |

Tight End

Szomorú története van a posztnak Denverben. 2003-ban még a HOFer Shannon Sharpe volt a kezdő. Aztán egy átmeneti időszak az egyébként nagyszerű blokkoló Daniel Grahammel és a megbízható elkapó Tony Scheflerrel, hogy 2012-ben amikor új irányt vett a franchise Tamme és Dressen személyében két potens veterán érkezzen 2 ígéretes másodéves Julius Thomas és Virgil Green elé. A 2 fiatal hamar kinőtte magát és átvette az előtte lévő veterán helyét. Orange Julius a 2013-mas rekorddöntő offense egyik alappillére lett és Green is sokáig megragadt az offenseben, jól kihasználva a kevés lehetőséget, amit kapott.
Aztán kifutottak a rookie szerződésből, Elwaynek választania kellett a 2 Thomas közül és végül Demaryius mellett tette le a voksát. Nem volt egy szép szakítás, és utólag mondhatni tipikus lose-lose szituáció. JT sok pénzt kereshetett ugyan, de meg se tudta közelíteni a denveri formáját Jacksonvilleben és szép lassan eltűnt a süllyesztőben, a másik oldalon, mérföld magasan meg azóta is csak akkor látni értékelhető TE játékot ha a Chiefs vagy Pats (korábban még Bolts) vendégeskedik. Bár nem volt könnyű dolga a tárgyalásokkor Elwaynek - pont ez a lényege a fizetési sapkának, konkrétan a hard capnek, hogy ne legyen egy Yankees vagy Warriors ami bevásárol aztán évtizedekig legyőzhetetlen lesz - de azért JT elengedése a top 3 legrosszabb döntése között van a hírhedt fax fiaskó és a 2016-os QB poszt kezelés mellett. Számomra örök rejtély, hogy Green miért nem kapott több lehetőséget, évről-évre mondták hogy az ő szezonja jön, ami felé ment általában elkapta, de mégse ment sok labda felé. Most már nem mondják, hogy az ő szezonja jön, mert elengedték. Mellé kettessével hármassával jöttek a TE-ek, más csapatok kukáiból, csak közepes / alacsony értékű draftcetlikből. Vernon Davis a drop király, a többiekről viszont még ennyit se lehet elmonani, mert egyszerűen annyira szürkék, hogy mezszámról se nagyon lehet megkülönböztetni őket. Beáll, elkap néhány labdát, aztán jön más. Nem tuodm miért lett ide trade-elve pl Derby, de még annyira se értem, hogy miért lett cutolva. Pont azt tudta mint az összes többi, és egy 5. körbe került... Nincs egy TE aki használható lenne 3. célpontnak vagy end zone targetnek, öntjük bele a posztba az aprót, hátha egyszer bejön, de 12egytucat TE-ből van egy tucat. Vagy egy kiemelkedő egyetemi prospekt kéne vagy egy neves veterán, ezek a 4-7 körös összekötők nem lendítenek semmit a berozsdásodott gépezeten. De azért nézzük kik ők.

Jeff Heuerman
Rookieként az OTAkon Sombrero mellett sőt előtt a legjobb igazolás, nem hogy a visszavonulását a pályáralépését se kellett megvárni a HOFba iktatásával. Aztán lesérült. Egyáltalán nem játszott rookieként. Így aztán 2016-ban újra a csapat legnagyobb erősítése lehetett. Ez a legnagyobb erősítés 9db elkapásban mutatkokzott meg. De nem baj, 2017 már tényleg az ő éve lesz, amit kijelenteni úgy hogy van egy Virgil Green, akié bye default minden következő év, csak jelent valamit. Nos ugyanúgy 9db elkapás, de eggyel (1gyel) több yard. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Hozzáteszem, ahogy Green se ejtegette el a labdákat úgy Heuerman se. mondjuk <50% catch rate, de csúnya droppok nem rémlenek.
Szóval szerintem lassan parkolópályára lehet tenni a vele kapcsolatos reményeket. Kubiak szenzációs edző, remek ember, de 2 év alatt nem tudta összerakni azt az offenset ami méltó lett volna az ő kvalitásaihoz. Ennek a nyílvánvaló oka, a támadó fal, ZBS falat az új CBA szerinti kevesebb edzéssel és gyengébb felhozatallal a játékosbörzén nehezebb csinálni, mint a 90-es évek végén 00-es évek elején, de volt egy kevésbé nyílvánvaló oka is részleges kudarcának. A TE poszt, ami nála nagyon fontos, és sehogy se találta. Heuerman lett volna a saját maga által választott fontos láncszem ebben a gépezetben, de nem tudta meghálálni a bizalmat. Kubes is ember, ő is nyúlhat mellé, egyre inkább úgy tűnik, hogy Heuermannel így járt.

Jake Butt
Szerintem mostanára mindenki tisztában van mennyire vagyok nagy fanja az IR-re / NFI-re draftolásnak aztán később ezektől a játékosoktól a csodavárásnak. Tény, ha erős a roster egy rookie nehezen fér oda az 53-ba, ha nem fér oda más csapatok "ellopják", mint pl Tavarres Kinget 2013-ban és akkor kidobott pick. Ha a fölösleges pickekkel feltrade-elsz, akkor annál nagyobb a kockázata annak a picknek. Pl a Lynchért adott extra 3. kör nem kevésbé kidobott mint az imént tagalalt Heuerman ára. De az a helyzet, hogy hiába nyert a csapat Super Bowlt 2015-ben, utoljára 2012 után tűnt úgy, hogy minden posztra van megfelelő ember és még akkor se volt igaz, a visszavonulásból hívtuk vissza Koppent, hogy legyen centerünk, Ramirez volt az RG - aki később centerként elfogadhatóan játszott, de guardként... nem véletlenül sírtuk vissza Kupert - és Keith Brooking és Joe Mays váltogatta egymást MLB poszton, ami kb ahhoz volt fogható, mint amikor Sambrailo és Stephenson felváltva szerencsétlenkedtek RT poszton. Nem létezik olyan csapat, ami ne tudna erősíteni a drafton, sérüléssel bajlódó prospekteket nézni, hogy majd első évben IR-re / NFI-re csempésszük csak elodázza azt, amikor szembesül vele a csapat, hogy nem igazán fér az 53-ba vagy ha igen, akkor se erősítés a már ott lévőkhöz képest.
Most épp Jake Butt van soron, aki egy másodpercet nem játszott rookieként, ezért most újra zenghet, hogy meg van a válasz a TE posztra. igen van valaki, aki itt van és még nem volt alkalma bizonyítania, hogy mennyire nem válasz a TE posztra. A korábban említett Julius Thomas is 2 év sérüléssel kezdte, hogy aztán 2 év dominancia legyen belőle csak sajnos statisztikai alapon kisebb az esély, hogy akár Butt akár Heuerman nagy előrelépést jelentsen a poszton. Persze már az is jobb lenne, ha kitartanánk szezon közben 1 TE mellett, legalább tisztább képet kapnánk, hogy miért is nem kap több lehetőséget vagy kiderülne hogy mégse teljesen fogyatékos. De egészen week 1-ig meg van a megváltó. Úgy hívják kérem szépen, hogy Jake Butt. Egyszer végre véletlenül is be kéne jönnie egy TE picknek.

Speeking of which:
Troy Fumagalli
Még egy hátsó körös TE pick, most épp 5. kör. Ha valaki megmondja nekem miért bízzak benne jobban, mint abban a Derbyben akiért ugyanúgy 5. kört adtunk, vagy az évek óta itt lévő Greenben, de akár a még itt lévő Heuerman elég repítő érveket is meghallgatok, azt meghívom egy sörre. Addig egyrészt teljesen értetlenül állok amellett, hogy még egy ugyanannyit tudó TE-et hozunk. Vagy az a terv, hogy fogjuk az itt megforduló 40-et sejtjeikre bontjuk őket és létrehozunk egy új Shannon Sharpeot? Kéne egy kis quality over quantity. Egy Kelce többet ér, mint a teljes Virgil Green, Vernon Davis (nem csúcsformában, hanem mondjuk 2015beb), Heuerman, Butt, Derby, Traylor, Fumagalli, meg Istentudja kimindenki volt még nálunk Julius óta. Hogy valami pozitívat is írjak Buttról, róla még nem olvastam hogy sérült lenne, bár gondolom ami késik nem múlik és majd szezon előtt közvetlen diagnosztizálunk valami nagyon súlyos lábujj sérülést, mint anno Philip Blakenél. Vagy Quant Smithnél? Tényleg nem tudom, annyi rookiet küldtünk már sérült listára annyi különböző okkal, hogy nehéz követni...

Austin Traylor
Ahogy a legtöbb TE, ő is kb 1 meccset kapott a csillogásra. Meg is volt. Pontosan 6 napig lehetett azt hinni, hogy van TE-ünk. Ha majd Virgil Greenről díjat neveznek el, sok pályázója lesz annak, az egyik Traylor. Viszont az eddig látottak alapján semmivel se rosszabb mint Heruman, és az eddig látottak alapján értelemszerűen nem lehet rosszabb, mint Butt vagy Fumagalli. Ha a korábbi gyakorlatlan megfelelően 4-5 TE-et viszünk a szezonra hogy minden meccsen más játssszon és más nyújtsa megközelítőleg ugyanazt a teljesítményt, akkor nagyon jó esélyei vannak rosterre kerülni.

Matt LaCosse & Brian Parker
Normál esetben az ilyen journeyman-eket letudom annyival, hogy campbody, de TE poszton tényleg bárkit behívhatunk az utcáról és jó eséllyel csak a mezszámuk különbözteti meg őket a többiektől, szóval akár még szeptemberre is tervezhetnek.

Összességében
Azt írtam korábban az RB-knél, hogy a leggyengébb poszt, hát valójában az dönt, hogy Butt vagy Freeman lesz-e használhatóbb. Valójában láttatlanban egy 3. körösben még tán könnyebb is bízni, mint egy 5. körösben, bár a saját posztjukon mindketten nyolcadikként keltek el, ha jól számolom. A futójáték hiánya viszont talán feltűnőbb lehet, egyrészt a nemlétező TE játékhoz a hosszú évek során mondhatni hozzászoktunk másrészt 3. számú elkapónak nem csak TE léphet elő, ahogy az RZ hatékonyságon se csak TE javíthat, akkor se ha utoljára mindkettő Julius Thomas volt tight endként. Szóval talán tartom a tétet továbbra is, hogy az RB poszt lesz a legfeltűnőbb gyengeség, de ettől még az összekötőkben se bízok egy fokkal se jobban.
A posztra 2013 óta quantitiy over quality jellemző és ez idén se változik. Fumagalliban nem megalapozott bízni, ha valóban bíznának benne a 2. napon húzták volna, persze az embernek lehet mázlija a 3. napon, volt is már ilyen, de a szerencsével hiba lenne számolni. Butt lehet a reménysugár, ő lehet aki tényleg jó csak tényleg szerencsétlen sérülése volt az első évében csak ezt a storyt meg túl sokszor láttam már, és nagyon ritkán végződik happy enddel... Maradok szkeptikus.

Szerkesztette: Black_Adder

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Zalán Denver Broncos 3 650 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Chris Harris azt nyilatkozta Chubb-ról, hogy olyan, mint Mack. Hát kíváncsi leszek ebből a szezonban mennyi fog látszani...

Visszatértem, azt hiszem, aztán majd meglátjuk... 😊
StormST
Nagy az öröm, hogy újra értekezel. Egy virtuálisbaráti ölelést küldök. 😊
Jobban örülnék, ha Harris Von Millert látná Chubban, de a leginkább annak örülnék, ha ő Chubb lenne és majd a későbbiek folyamán érkeznének a ligába az új Chubbok. 😊

!!!!!!!! ...and bleeding Orange and Blue !!!!!!!!
“He’s a f***ing rock star.”
több mint 5 éve
StormST Denver Broncos 10 803 — SB 50 Champion @ Grund
Chris Harris azt nyilatkozta Chubb-ról, hogy olyan, mint Mack. Hát kíváncsi leszek ebből a szezonban mennyi fog látszani...

Visszatértem, azt hiszem, aztán majd meglátjuk... 😊



THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 40 516 — The Mathematician
edzéseken mindenki pro

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Igaz 2 éve az a legnagyobb probléma hogy nincs 3. Számú célpont. Ez amugy egy TE is lehetne...
Leonidasz007
Oh, az a 3. számú célpont itt is sok értetlen pillanatot okozott az elmúlt években. Mintha azt hinnék, hogy ha van 10-20 egyformán középszar játékos, az majd valahogy mégis jó lesz. Latimer, Fowler, Jordan Taylor, Derby, Virgil Green, Heuerman, Traylor, McKenzie, hogy-hogynem senki nem nőtte ki magát ebből a sorból, igazából senki nem kapott lehetőséget hogy kinője magát. Most meg hozunk ilyen Fumagallit, mert az a 200 TE aki van és ugyanazt tudja az nem jó, kell egy új név, aki kap meccsenként 5 snappet és 10-15 elkapással zárja az évet. De ezen majd legközelebb borulok ki.

Amikor utoljára fasza volt az offense, az egy dolog, hogy PFM irányított, de volt neki 4 olyan célpontja, akik egyenként külön figyelmet igényeltek, lehetetlen volt egyszerre mind a 4-et leszedni, DT, Decker, Welker, Julius. Most se end zone célpont, se 3. elkapó, akármilyen poszton.

Na mindegy, van 2 új WR, egyiket se IR-re húztuk, legalább offseasonben lehet bízni nagyot bennük.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Patrik007 Denver Broncos LSU Tigers 325
Jó összegzés, igazából semmivel nem is tudnám kiegészíteni. Az én véleményem az, hogy nagyobb az esély arra hogy Thomas és Sanders IS távozik az idény után mint hogy mindketten maradnak. Persze hogy ezt nyugodtan meg lehessen lépni, az kell hogy Sutton mellett (aki szerintem kap bőven szerepet) még valaki berobbanjon egy kicsit. Sajnos nagyon nagy luxus ennyi pénzt kolteni a WR szekcióra, így én is tàmogatom ezt a forgatókönyvet, pedig Sanders pl nagy kedvencem. Igaz 2 éve az a legnagyobb probléma hogy nincs 3. Számú célpont. Ez amugy egy TE is lehetne...
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Episode III

Wide receivers

Demaryius Thomas
A rangidős Bronco. 9 évét kezdi a csapattal, az egyetlen játékos, akit nem Elway hozott. 5 éven keresztül volt legalább 90 elkapása és 1000 yardja, tavaly azonban mindkét sorozat megszakadt és egyre gyakrabban vannak koncentrációs hibái, amik érthetetlen droppokban nyílvánulnak meg. Ennek ellenére továbbra is ő az egyértelmű első számú elkapó, aki felé bármilyen helyzetből lehet dobni a labdát. Jelen ütemben a mostantól számított 3. évében érné utol és előzné le a csapat korábbi legendáját Rod Smitht házon belül mind elkapásokban mind yardokban és ha nem találjuk meg az elmúlt évekhez képest kicsit többet az end zone-ban, akkor TD-kben is. Viszont csak 2 év van vissza a szerződéséből és épp most tettünk próbát beszerezni a következő generációt elkapók terén. Mindeközben ő a 30 rosszabbik oldalára került és egyre több gondot okoz neki, hogy egészséges maradjon. Idén 8,5 millió jövőre 14 millió szabadítható fel elküldésével. Bár Elway nagyon fogadkozott, hogy marad Thomas is Sanders is hogy könnyebb dolga legyen Keenumnak, ez 2019-re nem biztos hogy érvényben marad. Én úgy érzem Thomas napjai meg vannak számlálva, ami persze az újoncokon is múlik. Latimerek nem fogják megkönnyíteni a döntést, de Thomasok, Deckerek igen...

Emmanuel Sanders
Bár Thomasnak szakadt meg két nagy sorozata tavaly, valójában Sanders szezonja volt csalódáskeltőbb. 47 elkapás, 555 yard és 2 TD nincs igazán összhangban azzal a hozzáállással amit a pályán látni tőle. Egyrészt 4 meccset kihagyott, másrészt több meccsen amin játszott látszott rajta, hogy nincs minden rendben és végül ritkán volt QB aki meg tudta volna őt játszani. Ide roster helye szerződés struktúrából adódóan biztos, mióta lehívtuk az opcióját. Nem sok értelme lenne kivágni és kisebb optimizmus azt várni, hogy egészséges lesz, és a 2014-16 közti formát látjuk tőle, mint potens futójátékot várni vagy akár Keenum minnesotai tündöklésének megismétlését. Ugyanakkor a 2019-es számai közül már jóval kisebb a garantált tartalom, mint a roster bonus, egy sikres WR fiatalításnak ő is ugyanúgy áldozatul eshet, mint Thomas. Ami azt illeti, én jobban meglepődnék ha mindketten maradnának, mintha mindketten mennének. Nem árt barátkozni a gondolattal, akármilyen furcsa is lesz a nélkülük az offense...

Jordan Taylor
Ideáig volt könnyű a sorrend. Aztán a 3rd WR az ahol a mindenkori OC-nak is el szokott fogyni a tudománya. Fowler és Latimer tavasszal távoztak, így Jordan az akinek a 3. legtöbb elkapása van orange&blue-ban. Sunshine nagy talány számomra, fantasztikus elkapásokat látni tőle valahányszor kamera közelében van, akár edzés, akár PS, akár meccs, még se kapja meg a bizalmat az edzőktől. Úgy tűnik ő a következő Virgil Green. Ha tippelnem kell, akkor idén se lesz sokkal többet pályán és ha visszahordásban komoly kihívót kap a roster helye is veszélyben lehet. Kicsit úgy érzem eltékozoltuk a tehetségét, de sajnos nem látom miért változna ez a jövőben...

Iaiah McKenzie
Go away! Egy szurkoló gyakran elfogult és elragadtatja magát, túl hamar ítélkezik és nem vesz figyelembe minden körülményt, de McKenzie hozzáadott értéke negatív. Nem kicsit. Valahányszor pályán volt, ha 10-en lettünk volna (nélküle), akkor jobban jártunk volna. Sajnos Harris nem verte eléggé össze, lehet jobban járunk ha Talibbal szólalkozik össze, de nem volt akkora szerencsénk. btw októberben játsszunka a Rams ellen, gyűjtsünk neki egy aranynyakláncra...

Carlos Henderson
Az eddig tragikusan festő tavalyi draft egyik szerzeménye, akitől még remélhetjük, hogy potens játékos érkezett személyében. Én szkeptikus vagyok mindenkivel, aki rögtön IR-en vagy NFIn kezdi pályafutását. Csak mondom, hogy 15 legnagyobb szerzeménye Heuerman. 16 legnagyobb szerzeménye pedig szintén Heuerman, aki visszajött a sérülésből és az offense kulcsfigurája lesz. Hát igen, róla majd bővebben legközelebb. A másik bajom Hendersonnal, hogy megsértette a liga anti-drog policy-ját, úgyhogy kinéz neki egy 4 meccses eltiltás, tehát kezdheti akár úgy hogy az első 20 meccsét kihagyja. Szerintem az ő pozícióját se erősíti, hogy jött megint 2 WR...

Cortland Sutton
A következő Bay-Bay. Magas atletikus elkapó a számokon kívülre, meg Julius Thomas híján az end zone-ba. Könnyen lehet hogy ki kell várnia míg megörökli a pozíciót Thomastól. Ami a jó hír, hogy úgy tűnik máris alakul a kémia közte és Keenum között, persze ilyenkor mindenkiről és mindenről csak jót nyilatkozik mindenki, de ha ezdésken érzik majd egymást szezon közben is azt biztos át tudjuk majd konvertálni a meccsre. oh wait. Sokat dicsérik a catch radiusát, ami viszont probléma lehet, hogy el tud-e szakadni a védőtől. Ez nem feltétlen hátrány ha nem, csak akkor a QB-nak bíznia kell benne annyira, hogy akkor is odadobja ha rajta vannak. Majd meglátjuk, egyelőre találgatás az is, hogy esetleg nehezebben szakad majd el a védőtől meg az is, circus catcheket csinál majd mint mondjuk anno Lloyd. A rookie minicampből érkező hype mennyisége mindenesetre biztató.

DaeSean Hamilton
A Senior Bowl edzésein szerelmesedtünk bele, márpedig ha valaki ért az edzésekhez az a Broncos edzői gárda. Valahol ott motoszkál a fejemben, hogy ha ekkora istencsászár a gyerek, akkor miért várunk a 4. körig vele, ott nem igazán érezte senki se reachnek vagy scoutpicknek. Slot elkapóként akár több sót is megehet rookieként mint az előtte draftolt Sutton, hosszú távon pedig Sanders cipójébe kell belenőnie. Elég nagy a bizalom felé, ha már edzések előtt megkezdtük a hypeolását és a minicampek alatt se lassítottunk | (utoljára Montee Ballnak volt ekkora lendülete, ő akkor tűnt el a főcímekből, amikor TCn teljes felszerelésben kellett volna ugyanazt nyújtani, bár az se segített neki, hogy nem egyszer részegen jelent meg edzésen) | . Precízen futja a route-ot és nem ijed meg a Broncos secondarytől, ami azért még Talib és Ward nélkül se mondahtó rookie friendlynek. Bár inkább Freemantől várják, hogy kitűnjön a rookiek közül liga szinten Broncos mezben, ha a hype fele igaz, ami Hamiltont övezi, akkor neki is jó esélyei vannak. Rá is férne mondjuk a csapatra egy kis siker WR poszton, 90 óta 33 elkapót draftoltunk, közülük egynek volt rookieként legalább 20 elkapása. | Eddie Royal | Persze ettől függetlenül még DT és Decker 2 fénypont egy egyébként nagyon sötét érában és én nagyon is elégedett lennék ha a 2 újonc hozzájuk hasonló denveri pályafutást hoz össze. Tavalyról McKenzie és Henderson eggyel kevésbé voltak sikeresek első évükben...

Kenny Bell
camp body

Jordan Leslie
camp body

Tim Patrick
camp body

John Diarse
camp body

Jimmy Williams
camp body

River Cracraft
camp body, de legalább jó a neve

Összességében
2 nagy név, akik úgy tűnik túl vannak karrierjük zenitjén. 2 reményteljes újonc - persze minden újonc mindig nagyon reményteljes - 2 másodéves, akik közül az egyik még egy snappet se játszott, de így is felülmúlta a másikat és egy örökígéret Jordan Taylor, aki a szempróbát nagyon meggyőzően veszi valahányszor lehetőséget kap mégse fog soha 20 labdánál több menni felé egy szezonban... Vannak ilyenek...
Rövid távon azt mondom, hogy marad DT is a nagy caphitje ellenére, és Sanders is, és az aktuális év elsősorban róluk szól majd, és árgus szemekkel lehet figyelni ki emelkedik ki 3rd WR-nek és úgy általában mennyi snappet tudnak elvenni a fiatalok a 2 nagy öregtől, akik egy kicsit több pihenővel lehet jobbak tudnának lenni, amikor épp a pályán vannak. Mivel az RB és TE állomány szerintem jelentősen gyengébb a WR sornál, mind bizonyított veteránok, mind hypeolt újoncok terén innen kéne valakinek megszilárdítania a helyét az offenseben, hogy végre ne az legyen, hogy DT, Sanders, aztán 20 játékos 0-10 elkapással. Ezzel a kerettel 11 personnelt érdemes játszani, papíron is jobbnak kell lennie a 3rd WR-nek, mint a 2nd RB-nek, vagy 2nd TE-nek és ennyi névből már csak a nagy számok törvénye alapján valakinek nem kéne hogy fogyatékos legyen.
Hosszabb távon vigyázó szemeit most épp Suttonra és Hamiltonra vesse mindenki. Eseteleg Hendersonra. Ha a következő évtized meghatározó elkapója nem közülük kerül ki az nem mutat majd szépen a bizonyítványban...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Jöjjön a folytatás.

Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy idén Keenumon és VJn múlik a legtöbb dolog, csak ne hagyjuk ki a többieket se pre TC posztelemzésből. Érdekességek minden poszthoz vannak, a running backeknél például az, hogy csak találgatni lehet és a találgatás az, amihez nem kell semmi szakértelem.

Running Backs

Az RB számomra egy különösen túl hypeolt poszt. Sok ember számomra érthetetlenül hamar fel tud ülni a bandwagonra, hogy ő a draft stealje, instant impact, etc, etc... Persze, mert sok ember olyan időkben nézte a focit, amikor sok múlott a futókon és nehezükre esik processzálni a poszt inflálódását. Egy RB várható karrier időtartama és a peak éveinek száma jóval alacsonyabb, mint mondjuk egy irányítóé, de valszeg az összes posztot (minusz kickerek, punterek, mert őket nem lenne fair ide venni, | mégha Lanning vitatkozhatna is azzal mennyire sérülésveszélyes vagy sem pl Antonio Brown útjába állni visszahordáskor | ) szóval az összátlag alatt gondolom a futókat. Már csak ezért se nagyon éri meg túl sokat költeni rájuk akár pénzben, akár draftcetliben. Emellett a szerepük is egyre csökkenőben van, köszönhetően annak, hogy a legtöbb szabálymódosítás a passzjáték előretörését segíti. Persze láthattuk, ahogy Adrian Peterson 1 emberként a hátán viszi az egész csapatot a rájátszásba, de ez az egyre ritkább kivétel. A passz játék és annak megállítása ma a legfontosabb. A QB-k persze régóta a csapatok legértékesebb játékosai, mostanában viszont az edge rusher-ök előretörésével az RT-k szerepe is egyre fontosabb - amire például Denverben nem igazán sikerült eddig megoldást találni - és az RBknél is egyre fontosabb szempont, hogy jól tudjon blokkolni és megbízható check down célpont legyen. Ehhez képest 2 évente elherdálunk egy értékes picket a posztra, aztán jön a nagy várakozás, mert Booker micsoda fogás volt a 4. körben, most Freemantől várják, hogy rookie of the yearért versengjen - előbb legyen egyáltalán kezdő - de még az udfa Bibbshez is mi remények fűződtek, hogy aztán PSben nevelkedjen game changer helyett...

Devonte Booker
Kezdjük vele a sort, mert CJ távozásával jelenleg ő a de facto 1. számú futó, akit a többieknek le kell győzni szeptemberig, ha a kezdővel akarnak pályára lépni. Booker, mint a legtöbb running back óriási hypepal érkezett a csapathoz, és mint mostanában a legtöbb running back felénk ő is elég visszafogott teljesítménnyel próbálja utólérnoi a várakozásokat. Újonc évében Anderson sérülése miatt feature back lett és bár nem varrnám az ő nyakába a viszonylagos kudarcot, de a futójáték visszaesése simán mondható egyik tényezőnek ami a különbséget jelentette a nem PO és a PO között. Egyrészt Anderson - annak ellenére, hogy udfa futó és kivételesen minden hype nélkül érkezett ide - szignifikánsan jobb volt Bookernél, másrészt Booker nem igazán bírta a tervezettnél nagyobb workloadot. Második évére aztán kevesebb mint feleannyi snappet kapott, de 3,5-ös futásonkénti átlaga csak 3,8-ig ment fel, ami továbbra is nagyon kevés. Emellett nem látványosan rossz ugyan blokkolásban, Hillmanhez képest pl megkérdőjelezhetetlen előrelépés volt, de azért erősségei között sem mondanám. Moreno anno jelentősen meg tudta könnyíteni az RTk életét, Booker azért nem. 38 labdából 30-at elkapott, amire azt mondom rendben van, ezekből átlag közel 10 yardot hozott. Ez a kettő együtt így papíron kicsit meg is lepett, mert bár kicsi a minta, de ebben konkrétan szép csöndben jobb volt mint Anderson az elmúlt 2 évben. Csak a highlight elkapások hiányoztak, hogy ez könnyen feltűnjön.
Mindent egybe véve, egy make or break év jön Bookernek. 4 éves szerződése 3. éve, amit eddig mutatott az nem csak hogy pótolható, hanem még upgrade-elhető is más játékossal. Tekintettel arra, hogy mennyire szeretünk rookie contractú játékosokat használni zongoracipelőknek, valami igzaán nagyot kéne domborítania, amire Anderson távozásával megkapja a lehetőséget. Élni is vele, viszont eggyel nehezebb lesz...

Royce Freeman
Már így is túl sokat írtam le, hogy mennyire nem vagyok híve a 2. napos RB pickeknek, és ha az éles meccsek előtti hypeot elutasítom, a játékosok leírásával is várhatnék addig. Ha senki nem várna tőle semmit, talán én se festeném ennyire az ördögöt a falra. A túl sok egyetemi "touchot" viszont mindentől elvonatkoztatva tudom kritizálni. Mindenkinél van egy számláló, ami minden ütéssel csökken egyet vagy épp többet. Az hogy kinek mennyiről indul, azt nem lehet előre tudni, azt hogy kinek mennyit csökkent már, az azért követhető, és ő rosszabbul áll e téren mint a legtöbb játékosbörzére érkező futó. Nem nagyon hiszek abban, hogy Booker meghosszabbítaná 4 éves licencét, de Freemantől se várok ennél hosszabb denveri pályafutást. A kérdés inkább az, hogy ebben a 4 évben mennyire tud a csapat hasznára lenni. Anderson kontakt utáni yardjaira és úgy általában a mágikus 4-es fölötti Y/C-jére nagy szükség van. Most könnyebb az újtól remélni, hogy képes lesz erre, mint attól akinek az elmúlt 2 évben ez nem sikerült...

De'Angelo Henderson
Tavaly PS-ben nagyot ment, noha nem akkorát mint Sloter, viszont cserébe ahhoz elég nagyot, hogy rostert fogjon 😛. Aztán persze a várakozásoknak megfelelően 4. RBként semmi lehetőséget nem kapott, és az a helyzet, hogy idén se kell nagyon felülni annak a bandwagonjára, aki a 4. RB posztért küzd, viszont Henderon elől távozik Charles | - akitől az egész Broncos country elnézést kérhet, hogy elpazarolt 1 évet értékes karrierjéből, ami egy talán HOF határon táncoló játékosnál különösen drága - | és Anderson. Kapott maga elé egy Freemant, de akkor is default 3. helyről várja a versenyt, ami ha minden jól meg továbbra is <20 futást jelent, de egy RB poszton azért ritkán szokott minden jól menni... Én személy szerint szívesen látnám őt change of pace RB-ként. Nem tudom miért, de nála úgy érzem meg van benne az a szikra, ami Andersont ahhoz vezette hogy évekig az offense egyik meghatározó tagja legyen Bibbset meg ahhoz, hogy egy sérülés után teljesen elfelejtsük.

Phillip Lindsay
Az egyik UDFAnk, aki felé nagyobb reményeket táplálnak a beat writerek. Egyelőre ezt is megalapozatlan érzem, de ha valakinek ez jelent valamit, akkor Kiszla szerint ő a következő Tebow, mert ő majd szívből fog játszani, mert a CU-ról jött. Az álláspontot egy kicsit gyengíti, hogy volt már itt más játékos is a CUról, aztán lehet a szívét is a pályára vitte csak úgy se mindig volt ez elég. Meg aztán a történelem során Mátyás király zsoldos hadserege fel tudta venni a harcot a kor kihívásaival míg egy generációval később a magyar nemesek kezében a csupaszív hazáért és nem pénzért harcoló magyar katonák Tomori vezetésével mondhatni kisebb sikerrel vették az akadályt 1526 körül... Egyébként nem akarok nagy Rams vs Buffs flamet indítani itt, de a CSU-s Bibbs mivel lenne kevésbé "hazaszerető" mint Lindsay a CU-ról? Vagy Ben Garland az Air Forceról, aki ráadásul katonai szolgálat után jött vissza a csapathoz? És akkor itt még hozzáteszem, hogy a Broncos által akárhonnan draftolt vagy udfaként igazolt játékosokat még Filip aka MileHighCity sem tartotta "zsoldos"-nak, pedig kicsiny hazánkban nem sok ember volt elkötelezettebb nála a denveri csapatok mellett. Persze az ő "szűrője" nem official, Kiszla meg azt hiszi magáról, hogy ő az.
De akkor maradjunk csak RB vonalon Lindsay és Bibbs után, a csapat egyik legnagyobb ikonja a csapatért egyik legtöbbet tett játékosa, Floyd Little aka Mr. Franchise Syracuse Universityról jött. Na most a földrajz nem tartozik kifejezetten az erősségeim közé, de a google azt mondja, hogy New York állam szívében van a csapat pedig az ACC-ben játszik annak is az Atlantic divíziójában... Nos az Atlanti óceán szerintem viszonylag kis mértékben befolyásolja Colorado állam éghajlatát... Kicsit hosszúra sikerült ez a témán kívüli kirándulás, arról van szó, hogy OTAkon és minicampeken, ahol jellemzően mindenki future HOF, ha valakiről azt emelik ki, hogy helyi csávó, az nem biztos, hogy a legjobb jel...
Ami ellenben jobb jel, és valóban segíthet neki ebben a hidegkapitalista foci világban, hogy az ST-ben is igyekszik hasznossá tenni magát, ami valójában az egyetlen kitűnési lehetősége egy 4. számú RB-nek, és ami egy 4. számú RB-nél tán még többet is jelent, mint képességei RBként. A kedves amerikai kollégák fizetőssé tették a Denver Postot, én meg kimerítettem már az ingyenes posztok számát | (ami úgy tűnik nem is havonta van, mert szerintem júniusban még nem olvastam tőlük cikket) | , a content meg messze nem az a minőség, amiért egy fillért is fizetnék, szóval azt nem tudom, hogy hogyan muzsikál | és most emiatt eggyel jobban fáj, hogy anno megnyitottam Kiszla teljesen semmit mondó click bait faszságát Lindsayról, oké ez nem Lindsay hibája hanem Kiszláé, de utólag eggyel jobban érdekelne, hogy "New for Broncos tailback Phillip Lindsay: Returning punts" Iktriad kedvenc beat writere tollából mint "Kiszla: Here’s why the Broncos really need CU star and undrafted rookie Phillip Lindsay to make the team", Black_Adder egyik nemkedvenc beatwritere tollából | , de a lényeg, hogy punt visszahordással is próbálkozik. PR poszton szerintem viszonylag könnyen lehet rostert csinálni. Még az se kell hozzá, hogy el tudd kapni a labdát, már azzal is nyersz, ha nem viszed vissza önsafety-re... Egyébként egyetemen nem hordott vissza puntot, ami nem az ő esélyeit növeli, de kickoffot igen, és ha az imént túloztam is egy kicsit, ha képes fair catch signál mutatására és a labda elkapására, amit KRként is megtanulhatott, akkor nem kéne hogy gondot okozzon neki McKenzie kiszorítása, főleg, hogy a 4. RB posztért kisebb a verseny, mint a 5-6. WRért...

David Williams
FWIW a hivatalos oldalon fellelhető információk alapján a legmagasabb és legnehezebb RB a rosteren. Ez igazából tán még csökkenti az esélyeit, mert méretek alapján a Booker-Freeman vonalon kell bizonyítania, míg Henderson és Linday egy némiképp különböző szerepkört vállalva juthat rosterre függetlenül attól a 2 futótól akiktől a yardok 90%-át várhatjuk. De persze a méretek nem feltétlen mondják el, hogy ki mennyire mozgékony vagy kemény és hát egyik másik RB se rendelkezik valójában sokkal nagyobb tapasztalattal. Oké Booker 253 attemp. Nos, nem elbagatelizálni akarom, mert ennek köszönheti, hogy róla írtam először, de ez nem egy leküzdhetetlen akadály, és ott az élő példa, CJ Anderson, aki UDFA futóként simán jobb volt, mint 2. napos draftolt ellenfelei, Hillman vagy Booker. Persze 1 udfa futó még nem igazolja tézisemet, hogy fölösleges a 2. napos RB, de érzésre azt mondanám, hogy jobbak az esélyi futó poszton karriert csinálni, mint ugyanezzel a státusszal QB, LT vagy EDGE posztokon... | igen, tudom hogy udfa QBknk van |

Fullback

Nos, míg az RBk szerepe érezhetően csökkenőben van a ligában, az FB mint poszt egyes csapatoknál kvázi el is tűnt. Nálunk jelenleg Kubiak hagyatékaként létezik, kérdés meddig marad ez így...

Andy Janovich
A Kubiak távozását követő első évet egész jól átvészelte, még 2 évre rookie szerződése van, rosszul nem játszik, nem sok érv lenne amellett, hogy elküldjük. Kivéve ha nem akarjuk használni és más posztra akarunk kigazdálkodni egy extra helyet. Tavaly nem igazán éreztük volna meg a hiányát - mondjuk 5 győzelemnél senki hiányát nem éreztük volna meg - idén kérdés, hogy mit terveznek neki a playbookban. Mert ha vannak jó "fullbackes" koncepciók, akkor meg van hozzá a megfelelő FB. Ha csak muszájból rajzoják oda, akkor, hát akkor is rosteren ragadhat, csak - a szurkolók érzelmét leszámítva - nem sok különbség lesz aközött mintha nem lenne. Az STben mondjuk alapember, de nem olyan kiemelkedő játékos mint mondjuk Bruton vagy Webster voltak.

Összességében
Kicsit olyan a poszt, mint tavaly a quarterback poszt. Nincs veterán. Booker a maga 2 évével, és ~250 carriejével (QBkat nem számítva az egész csapatban nincs összesen 300 futási kísérlet) a rangidős és 26 évével a korelnök. Itt talán kevésbé kell a veterán az öltözőbe vagy pályára, egyébként meg Charlesnál jobb veteránt amúgy se találnánk aztán őt is milyen jól használtuk a szezon során...
Szóval a fiatalság nem feltétlen probléma, de egyetlen olyan játékos van, akiről van minta a profik között és az alapján nem alkalmas arra, hogy vigye a snappek nagy részét, talán a snappek fele is sok neki, a többiekből meg nem láttunk semmit. A korábbi években nem volt ilyen, volt egy Anderson, egy Moreno egy McGahee akire rá lehetett bízni a futójátékot legfeljebb lesérültek és megszívtuk. Most már szezonkezdet előtt úgy állunk, hogy akármilyen nehéz is elképzelni gyengülést a korábbi évekhez képest támadó oldalon, jelenleg RB poszton minden olyan álmodozás, ami előrelépést vagy szinten maradást remél, inkább optimista megközelítésű, mint tényekre, számokra, látottakra alapozott prognózis...
Szerintem ez lesz a csapat leggyengébb pontja nem csak offenseben, hanem a D# csapategységeket is idevéve. (jó kérdés, hogy ha az OL posztokat külön-külön nézném hogy lenne, de szerintem egyben fogom vizsgálni őket) Mivel sok a zsákbamacska, ezért van reális esély, hogy rámcáfolnak, hisz vannak - máshol - rookie futók akik beválnak, akik sokat lendítenek a csapaton, de én inkább kellemesen lepődök majd meg ha így lesz, minthogy előre felüljek a hypevonatra hogy aztán pofára essek. Így se sikerült elkerülni hogy tavaly a Giants ellen arccal beleálljak a földbe... Szóval, amíg csak "találgatni tudok", inkább alacsonyra teszem a lécet.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
steelwolf Pittsburgh Steelers Oklahoma Sooners 8 828 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Akartam 2 hete egy posztelemző soroaztot, de aztán elment a kedvem ... sok mindentől. Most befejeztem ami félkész volt, talán nem olyan összeszedett, mint amilyennek szeretnéml, hogy nem egyszerre írtam, de ha már ennyit írtam, inkább bedobom, hátha megragad valahol vagy másban (is) ébreszt gondolatot. Ilyenkor úgyse sok dolog történik talán elfér ez is...

QB

Case Keenum
A legfontosabb poszton a legnagyobb kérdőjel. Az idei szezon 2 dolgon áll vagy bukik, Vance Josephen és Case Keenumon. Előbbinek úgy kéne valamit felmutatnia, hogy eddig amihez hozzányúlt az elromlott, utóbbinál legalább egy reménytkeltő évbe lehet kapaszkodni. A Broncos edzői gyökerek visszanyúlnak a régi Houstoni csapathoz, hogy ezért került-e képbe Keenum azt nem tudom, de persze akkor és ott már udfa rookieként mindenkinek egyértelmű volt, hogy egy future HOF prospekt érkezett hozzájuk, a 0-8-as QB mutató senkit ne tévesszen meg Vance Joseph-fel már akkor sok szenzációs edzést csináltak együtt végig...
Ennél a pontnál ketté bontanám a karrierjét. Mike Zimmer (és Pat Shurmur) előtt és után. | És Warning, száraz statisztika jön, nem gamplay. Azért ezt választottam, mert egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen rendszert fog Musgrave implementálni és mert nincs időm kedvem elvégezni a kutató munkát Keenummal, hogy milyen offense-ekben játszott. |

Pre Zimmer
24 meccsen kezdett. Ez pontosan ugyanannyi, mint amennyi Siemian neve mellett áll. Persze a macskának annyival könnyebb dolga volt, hogy mindezt 1 csapatban tehette, bár 2 OC mellett, Keenumnak 4 évet kellett dolgoznia ugyanennyi lehetőségért.
1.) Mennyire tud haladni a pályán vele az offense.
5,86 net yards / attemp. Viszonyításképp Siemian 5,87, tavaly 5,41. Siemiant jóval többször sackkelték, bár ez nem varrható egy az egyben a fal nyakába. Azt mondom - bár ez könnyen vitaindító lehet - hogy ez még akár elég is lehetne. A liga hátsó felébe tartozó szám, de inkább a középmezőny vége, mint a vert mezőny. Nem reménytelen.
2.) De mi lesz mindezzel adjustálva, ha azt is nézzük, hogy hányszor fejezi be TD-vel hányszor INTtel.
A kedvenc olyan statisztikám, ami nem veszi figyelembe magát a playt, csak az eredményt az adjusted net yards per attemp. Keenum 2017 előtt a 24 meccsén ugyanennyi TD-t adott, és kb ugyanennyi INT-et. 24-20 a differential. | Nem, nem ratio. Ez különbség nem arány | . Nos, a formula jobban bünteti az INTet, mint a TD-t ezért nem meglepő módon azt a billegó 5,86-ot leviszi 5,35-re. Nem túl jó, de igazán tragikus se. Masszív futójtáték kell, hogy kompenzálja, vagy jól kell beosztani, hogy mikor INT, mikor TD. Tebownak a számai alapján meccset se nagyon kellett volna nyernie, mégis volt egy 6-os győzelmi szériája, amikben nagyon jól gazdálkodott a momentummal.
Az állatorvosi vadló, számomra kicsit meglepő módon hasonlóan gazdálkodott a TD-kkel és INTekkel. Kicsit több TD-t szerzett kcisit több INT-et, 30-24, adjustálva továbbra is fej-fej mellett vannak egymással, 5,34. Persze nem a macska tavalyi szezonjára kell gondolni, a tavalyelőtti húzza fel neki, amikor még nem volt itt a sztárezdőnk. 6,22 NY/A és 6,04-es ANY/A, az a fölött a mágikus 6-os fölött van, ami nekem kicsit olyan, mint futóknál, hogy eléri-e a 4 Y/C (yard per carrie)-t. A tavalyi 4,38 pont annyira tragikus szám, mint amilyenre emlékszünk a pályán láttotak alapján.
3.) Magic faktor
Újabb stat, amiben nagyon egyformák. Keenum 2 4th quarter comeback és 3 game winning drive, míg Siemian 3 4QC és 2GWD. De itt is meg kell jegyezni, hogy a macska mindet 2016-ban jegyezte...

Ergo, van egy QB, aki 2012-2016-ig kb az, mintha átlagoljuk Siemian 2 évét. Nem jó, de nem is kétségbeejtő. Ha jól jön ki a lépés, egy 2015-ös NFZ mellé akár elég is lehet. A mostani csapat mellé igazából egy drágább Siemian, aki ha elveszti az önbizalmát, nem is átlag Siemian lesz hanem 2017-es Siemian...

Post Zimmer
És akkor jött 2017. a PostZimmer Keenum. Ez ugyan kisebb minta, mert csak 14 meccs, de lássuk mi történt a fenti statok mentén:
1.) Hogy halad a pályán
6,78 net yards per attemp. Ezzel a jó, de nem kiemelkedő kategória 10. a ligában Wentz, Carr, Wilson előtt. Egy ilyen szám azt sugallja, hogy képes a passz játék a hátán vinni a csapatot, akár gyengébb futójátékot is elviselve. A 4,4-es sack % utalhat arra, hogy a fal jobb munkát végzett előtte, ami segíti őt ebben a statisztikai mutatóban, de akkor elővehetnénk sorba a WR-eket is, az ellenfél védelmeket, és akkor inkább feladom.
2.) TD-INT
Talán itt a leglátványosabb a javulás. 22TD, 7INT. 1-1-ről 1,5-0,5-re változott. Ez bőven meglátszik a TD-kkel INTekkel adjustált statjain, a 7,03 ANY/A az egy second tier QB statja.
3.) Magic
1 4QC a neve mellett és 3 GWD. Plussz 1 a rájátszásban. Ha azt nézem, hogy mellé 11-3-mas a W-L mutatója, hát lehet nem fogja Elway rekordjait döntögetni ezen a téren, de nem is fogja úgy elchokerkedni a meccseket, mint egy Chargers kicker...

Precizitás
Váltsunk kicsit a nyers számok világából a kis mértékben megemésztett számokéba.
Egy passz lehet sikeres, annak ellenére, hogy szakszóval élve szarpassz. Ott a sima TD, de rövidet dobsz, a WR-nek vissza kell fordulnia érte, így utóléri a safety. Statisztikailag egy gyönyörű 40-50 yardos passz mondjuk, valójában viszont egy kihagyott TD. És persze a WR is droppolhat egy sima TD-t, ami statisztikailag egy incomplete passz. Most a PFF-et még nem veszem elő, mert így is túl nyúlt azon a terjedelmen az írás, mint szerettem volna, volt viszont szezon után egy nagyon érdekes stat a precizitásról. Azaz arról, hogy csak a WR környékére dobja-e a QB vagy pontosan oda, ahova kell
 ftw.usatoday.com/2018/03/nfl-most-accurate-quarterbacks-pro-football-focus-pff-stats-tom-brady-kirk-cousins
Nézzük a top5-öt
Tom Brady 24,2%
Philip Rivers 22,6%
Jimmy Garoppolo 22,5%
Drew Brees 22,3%
Carson Wentz 22,1%
A top5-ben tehát 3 future HOF, köztük az aktuális MVP, és Wentz aki sérüléséig az MVP címért volt harcban. Garoppolóról majd a 9ers fanok értekeznek, hogy mire számítsanak fél szezon alapján, aztán majd az idő eldönti, hogy bug volt-e a rendszerben vagy tökéletesen illeszkedik a neve Rivers és Brees közé. A másik név nem túl meglepő.
De nézzük a bottom 5-öt.
27. Mitchell Trubisky 13,4%
28. Case Keenum 12,6%
29. Kirk Cousins 12,3%
30. Derek Carr 10,4%
31. Deshaun Watson 10,3%
Az FA piac 2 legnagyobb igazolása Keenum és Cousins a bottom 5ben! Egyrészt mivel Cousins lett volna a másik opció, és nála még Keenum is jobb hagyhatnánk is, másrészről viszont ez egy olyan stat, ami azt sugallja, hogy Keenum (is) nagyon ki van szolgáltatva a supporting cast minőségének. Nos szó se róla, most jól belehúztunk a drafton a WR posztba, de Latimer óta egy 2. napos újonc nem jelent automatikus Deckert...
Trubisky egy veri őket. Ugyanakkor Watsont szemre valahogy elfogadnám a csapatba, hiába az utolsó a listán. Carrnak down éve volt, de azért ha most ő jött volna évi 18 millióért, akkor mégis bizakodóbb lennék. Nem tudom mi van emögött, az biztos hogy optimistább lennék, hogy a top5ben olvasnám Keenum nevét...

és akkor az 18 milliós kérdés: Kit vettünk. Egy átlag Siemiant vagy egy 2nd tierbe tartozó QB-t. Nagyon nem mindegy. Bizakodásra adhat okot, hogy nem ő az egyetlen QB, aki Fisher távozásával szintet lépett.
Viszont kicsit talán beszédes, hogy a Vikes FO fejében mintha meg sem fordult volna, Keenum megtartása. Láttam sok játékost, aki egy jól működő denveri gépezet fontos láncszemének tűnt, Elway mégsem tett nagy erőfeszítéseket marasztalására és aztán kiderült, hogy más gépezetben már megközelíteni se tudja azt, amit itt mutatott és pár éven belül kikopott a ligából. Malik Jackson az ellenpélda meg talán Trevathan, de főleg Jacksonnál én azt éreztem, hogy választani kellett Wolfe és közte és Wolfe rugalmlasabb volt a tárgyalásokkor (március előtt piaci ár alatt aláírt)
Na most ha feltételezem, hogy a Vikes FO is érti a dolgát, akkor alighanem azért fizettek egy 10-essel többet Cousinsért, mert úgy gondolják, hogy Keenumot inkább a rendszer tette naggyá, minthogy ő tette volna naggyá a rendszert. Még mielőtt élesben látnám nálunk, sajnos inkább hinnem kell a Vikes FO ítélőképességében, mint reménykedni a denveri QB suttógókban.

Paxton Lynch
Nos, még mindig nagyon kicsi a minta, de a kicsi minta alapján azokban a kategóriákban amik mentén Keenumot és Siemian összehasonlítottam (meg amiben úgy általában az ismeretlen QB-kat szoktam) a rossz és a borzalmas kategóriákba esik. De kicsi a minta, hagyjuk. Sokkal beszédesebb, hogy miért ilyen kicsi a minta. Mert Siemian simán lejátszotta őt edzésen. Meg Osweiler. És ezt azon a néhány meccsen a pályán is láttuk, pedig pályán Siemiantől és OZtól se azt láttuk, amiről VJ beszélt az edzések kapcsán. Első körös irányító ha pályára kerül ne bokán fossa magát. Tebow semmivel se volt tehetségesebb nála, sőt, Tebow se passzolt nála jobban, sőt. Ő valahogy mégis NFL játékosnak tűnt a pályán. Most lehet vitatkozni, hogy TE-nek, HB-nek, FB-nek vagy QBnak. Lynch... áh hagyjuk.
normális ezdővel normlis sémában lehet belőle valami, de szerintem neki az újrakezdéshez, ahhoz hogy visszanyerhesse az önbizalmát már teljes környezetváltozás kell, más csapatban kisebb elvárásokkal lehet kiderül mekkora tehetség, nálunk nem fog.

Chad Kelly
Felszerelés és contact nélkül hihetetlen jól tolta a rookiek közt, már-már Montee Balli magasságokban... Ha azt veszem, hogy felépült a sérüléséből, és eddig nem derült ki off field balhé róla, akkor akár több is lehet a jelenértéke, mint a beruházási 7/uccsó. Ritkán válnak be azok a játékosok akik első évüket IR-en vagy NFI-n töltik, mivel itt gyakorlatilag semmi érték nem forog kockán, oké, hogy bepróbáltuk, de amikor előjön belőle a Sloter a 3rd team ellen inkább arra gondoljunk először, hogy ki van előtte a sorban.
Ha beelőzné Lynchet, akkor akár még bizakodnék is. Mert ahhoz, hogy egy 1. köröst, akiről naponta elmondod, hogy nem tettünk még le róla, tremendous talent, meg minden, azt nem teszel gameday inaktívnak, ha nem egyértelműen rosszabb, mint a másik kettő. Lásd tavaly. Ha Chad Kellyben találtunk egy Siemiant, akit nem kell kezdetni, hogy elmenjen az önbizalma, akkor akár jól is járhatunk... Itt megjegyzem, hogy ha Lynch 3rd QB lesz, akkor lehet többet árt, mint használ. Mivel Keenum mögött nincs senki rajta kívül aki dobott már labdát a profik közt, ezért megtartjuk, de ez egy lose-lose szituáció. Ha megőrzi a 2. helyét, akkor 2 évig még kapja a könnyű pénzt, aztán az ügynökén múlik, hogy pénztáros vagy quarterback lesez a továbbiakban...

Nick Stevens
camp arm. Draft után hoztuk, nem QB helyére, sor WRnek sok labdát kell dobni, de én azt hittem megoldjuk 3ból. Ha tényleg olyan jó Lynch is Kelly is, akkor hadd dobáljanak annyit amennyit lehet...

Összességében
Keenum. Vagy jó lesz vagy szar.
Ha szar lesz, akkor vele bukik VJ és vagy még egy év szenvedés vagy viszonylag magas DM-et kell benyelni, hogy jöhessen más. És még azt is megkockáztatom, hogy nem csak 2-en buknak. Elway sérthetetlenségi mítoszán is minimum karcolást ejteni, hogy hagyta Rosent (és Allent), és sokadik próbálkozásra se talált QB-t.
Ha jó lesz, akár a PO is meglehet. És ez egyben egy csapda is, mert ez már nem a 15ös védelem, de az elvárás biztos vagyok benne, hogy a jó Keenumra lesz szabva. Egy jó Keenum megmentheti VJ-t, de Joseph idén nem bújhat senki és semmi mögé. Eredmény kell, nem finom reggeli.

Szerintem Keenem nem lesz olyan jó, mint Minnesotában volt és a csapat nem lesz olyan körülötte, mint 15ben volt, abba a Siemianklón Keenum is elég lehetett volna. Viszont ha annyira nem is jön össze neki, még mindig lehet "elég jó". Egyfelől azt mondom, hogy minden Keenumon múlik, de talán a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy annyira lesz jó, hogy nem rajta fog múlni. Nem viszi hátán a POba a csapatot, de nem is szabotálja a meccseket 2-3 jól időzített turnoverrel...
Black_Adder
Nagyon szép írás, főoldalra vele!!
több mint 5 éve
sickmyduck Denver Broncos 83
Van olyan stat, hogy atlagban hany masodpercig tartogatta a labdat (esetleg felbontva hosszu passz/rovid passzra) a QB? Szerintem ez fontos kiegeszitõ adat a sack %-hoz es sokat elmond arrol, hogy tenylegesen mennyire volt segitve a QB passzjateka a fal altal.
sickmyduck
Valahol van, de szerintem fizetős stat.

Ami biztos, hogy Siemian bűne az az, hogy el kezd hátrafelé menekülni a labdával sackeknél 4 yardos sackből 12 yardosat csinálva, de ezzel már meg van büntetve a net yards / attempje.
Black_Adder
Siemian átlagban 2.72 mp alatt dob, Oswi 2.71 alatt, Lynch 2.70 alatt. Scramble-nél ezek a számok 4.64, 4.72, 5.36. Keeunomnál ezek a számok 2.73 és 4.65. Viszonyításképp a ligaátlag dobásnál 2.68 (de nagyon lehuzzák olyanok, mint Taylor vagy Wilson, akiknél ez a szám 3.10 felett) a scramble time pedig átlagban 5 körül van.

Igazából ebből csak az látszik, hogy Lynch scramble time-ja extrán sok a többiekéhez képest, tehát ha nem talál célpontot rögtön, akkor sokáig hajlamos tartogatni a labdát. A többiek körülbelül ugyanolyan gyorsan passzolnak is és tartogatják is a labdát.
Leonidasz007
Ha se a denver QBgroup, se a vikes QBgroup nem ter el kulonosebben a ligaatlagtol, vagy egyik a masiktol akkor tenyleg nincs nagy befolyasa. Azert koszonom.

(•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)

YEEEEEEEAAAAAHHHHHHH
több mint 5 éve
Patrik007 Denver Broncos LSU Tigers 325
Van olyan stat, hogy atlagban hany masodpercig tartogatta a labdat (esetleg felbontva hosszu passz/rovid passzra) a QB? Szerintem ez fontos kiegeszitõ adat a sack %-hoz es sokat elmond arrol, hogy tenylegesen mennyire volt segitve a QB passzjateka a fal altal.
sickmyduck
Valahol van, de szerintem fizetős stat.

Ami biztos, hogy Siemian bűne az az, hogy el kezd hátrafelé menekülni a labdával sackeknél 4 yardos sackből 12 yardosat csinálva, de ezzel már meg van büntetve a net yards / attempje.
Black_Adder
Siemian átlagban 2.72 mp alatt dob, Oswi 2.71 alatt, Lynch 2.70 alatt. Scramble-nél ezek a számok 4.64, 4.72, 5.36. Keeunomnál ezek a számok 2.73 és 4.65. Viszonyításképp a ligaátlag dobásnál 2.68 (de nagyon lehuzzák olyanok, mint Taylor vagy Wilson, akiknél ez a szám 3.10 felett) a scramble time pedig átlagban 5 körül van.

Igazából ebből csak az látszik, hogy Lynch scramble time-ja extrán sok a többiekéhez képest, tehát ha nem talál célpontot rögtön, akkor sokáig hajlamos tartogatni a labdát. A többiek körülbelül ugyanolyan gyorsan passzolnak is és tartogatják is a labdát.
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Van olyan stat, hogy atlagban hany masodpercig tartogatta a labdat (esetleg felbontva hosszu passz/rovid passzra) a QB? Szerintem ez fontos kiegeszitõ adat a sack %-hoz es sokat elmond arrol, hogy tenylegesen mennyire volt segitve a QB passzjateka a fal altal.
sickmyduck
Valahol van, de szerintem fizetős stat.

Ami biztos, hogy Siemian bűne az az, hogy el kezd hátrafelé menekülni a labdával sackeknél 4 yardos sackből 12 yardosat csinálva, de ezzel már meg van büntetve a net yards / attempje.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
több mint 5 éve
sickmyduck Denver Broncos 83
Akartam 2 hete egy posztelemző soroaztot, de aztán elment a kedvem ... sok mindentől. Most befejeztem ami félkész volt, talán nem olyan összeszedett, mint amilyennek szeretnéml, hogy nem egyszerre írtam, de ha már ennyit írtam, inkább bedobom, hátha megragad valahol vagy másban (is) ébreszt gondolatot. Ilyenkor úgyse sok dolog történik talán elfér ez is...

QB

Case Keenum
A legfontosabb poszton a legnagyobb kérdőjel. Az idei szezon 2 dolgon áll vagy bukik, Vance Josephen és Case Keenumon. Előbbinek úgy kéne valamit felmutatnia, hogy eddig amihez hozzányúlt az elromlott, utóbbinál legalább egy reménytkeltő évbe lehet kapaszkodni. A Broncos edzői gyökerek visszanyúlnak a régi Houstoni csapathoz, hogy ezért került-e képbe Keenum azt nem tudom, de persze akkor és ott már udfa rookieként mindenkinek egyértelmű volt, hogy egy future HOF prospekt érkezett hozzájuk, a 0-8-as QB mutató senkit ne tévesszen meg Vance Joseph-fel már akkor sok szenzációs edzést csináltak együtt végig...
Ennél a pontnál ketté bontanám a karrierjét. Mike Zimmer (és Pat Shurmur) előtt és után. | És Warning, száraz statisztika jön, nem gamplay. Azért ezt választottam, mert egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen rendszert fog Musgrave implementálni és mert nincs időm kedvem elvégezni a kutató munkát Keenummal, hogy milyen offense-ekben játszott. |

Pre Zimmer
24 meccsen kezdett. Ez pontosan ugyanannyi, mint amennyi Siemian neve mellett áll. Persze a macskának annyival könnyebb dolga volt, hogy mindezt 1 csapatban tehette, bár 2 OC mellett, Keenumnak 4 évet kellett dolgoznia ugyanennyi lehetőségért.
1.) Mennyire tud haladni a pályán vele az offense.
5,86 net yards / attemp. Viszonyításképp Siemian 5,87, tavaly 5,41. Siemiant jóval többször sackkelték, bár ez nem varrható egy az egyben a fal nyakába. Azt mondom - bár ez könnyen vitaindító lehet - hogy ez még akár elég is lehetne. A liga hátsó felébe tartozó szám, de inkább a középmezőny vége, mint a vert mezőny. Nem reménytelen.
2.) De mi lesz mindezzel adjustálva, ha azt is nézzük, hogy hányszor fejezi be TD-vel hányszor INTtel.
A kedvenc olyan statisztikám, ami nem veszi figyelembe magát a playt, csak az eredményt az adjusted net yards per attemp. Keenum 2017 előtt a 24 meccsén ugyanennyi TD-t adott, és kb ugyanennyi INT-et. 24-20 a differential. | Nem, nem ratio. Ez különbség nem arány | . Nos, a formula jobban bünteti az INTet, mint a TD-t ezért nem meglepő módon azt a billegó 5,86-ot leviszi 5,35-re. Nem túl jó, de igazán tragikus se. Masszív futójtáték kell, hogy kompenzálja, vagy jól kell beosztani, hogy mikor INT, mikor TD. Tebownak a számai alapján meccset se nagyon kellett volna nyernie, mégis volt egy 6-os győzelmi szériája, amikben nagyon jól gazdálkodott a momentummal.
Az állatorvosi vadló, számomra kicsit meglepő módon hasonlóan gazdálkodott a TD-kkel és INTekkel. Kicsit több TD-t szerzett kcisit több INT-et, 30-24, adjustálva továbbra is fej-fej mellett vannak egymással, 5,34. Persze nem a macska tavalyi szezonjára kell gondolni, a tavalyelőtti húzza fel neki, amikor még nem volt itt a sztárezdőnk. 6,22 NY/A és 6,04-es ANY/A, az a fölött a mágikus 6-os fölött van, ami nekem kicsit olyan, mint futóknál, hogy eléri-e a 4 Y/C (yard per carrie)-t. A tavalyi 4,38 pont annyira tragikus szám, mint amilyenre emlékszünk a pályán láttotak alapján.
3.) Magic faktor
Újabb stat, amiben nagyon egyformák. Keenum 2 4th quarter comeback és 3 game winning drive, míg Siemian 3 4QC és 2GWD. De itt is meg kell jegyezni, hogy a macska mindet 2016-ban jegyezte...

Ergo, van egy QB, aki 2012-2016-ig kb az, mintha átlagoljuk Siemian 2 évét. Nem jó, de nem is kétségbeejtő. Ha jól jön ki a lépés, egy 2015-ös NFZ mellé akár elég is lehet. A mostani csapat mellé igazából egy drágább Siemian, aki ha elveszti az önbizalmát, nem is átlag Siemian lesz hanem 2017-es Siemian...

Post Zimmer
És akkor jött 2017. a PostZimmer Keenum. Ez ugyan kisebb minta, mert csak 14 meccs, de lássuk mi történt a fenti statok mentén:
1.) Hogy halad a pályán
6,78 net yards per attemp. Ezzel a jó, de nem kiemelkedő kategória 10. a ligában Wentz, Carr, Wilson előtt. Egy ilyen szám azt sugallja, hogy képes a passz játék a hátán vinni a csapatot, akár gyengébb futójátékot is elviselve. A 4,4-es sack % utalhat arra, hogy a fal jobb munkát végzett előtte, ami segíti őt ebben a statisztikai mutatóban, de akkor elővehetnénk sorba a WR-eket is, az ellenfél védelmeket, és akkor inkább feladom.
2.) TD-INT
Talán itt a leglátványosabb a javulás. 22TD, 7INT. 1-1-ről 1,5-0,5-re változott. Ez bőven meglátszik a TD-kkel INTekkel adjustált statjain, a 7,03 ANY/A az egy second tier QB statja.
3.) Magic
1 4QC a neve mellett és 3 GWD. Plussz 1 a rájátszásban. Ha azt nézem, hogy mellé 11-3-mas a W-L mutatója, hát lehet nem fogja Elway rekordjait döntögetni ezen a téren, de nem is fogja úgy elchokerkedni a meccseket, mint egy Chargers kicker...

Precizitás
Váltsunk kicsit a nyers számok világából a kis mértékben megemésztett számokéba.
Egy passz lehet sikeres, annak ellenére, hogy szakszóval élve szarpassz. Ott a sima TD, de rövidet dobsz, a WR-nek vissza kell fordulnia érte, így utóléri a safety. Statisztikailag egy gyönyörű 40-50 yardos passz mondjuk, valójában viszont egy kihagyott TD. És persze a WR is droppolhat egy sima TD-t, ami statisztikailag egy incomplete passz. Most a PFF-et még nem veszem elő, mert így is túl nyúlt azon a terjedelmen az írás, mint szerettem volna, volt viszont szezon után egy nagyon érdekes stat a precizitásról. Azaz arról, hogy csak a WR környékére dobja-e a QB vagy pontosan oda, ahova kell
 ftw.usatoday.com/2018/03/nfl-most-accurate-quarterbacks-pro-football-focus-pff-stats-tom-brady-kirk-cousins
Nézzük a top5-öt
Tom Brady 24,2%
Philip Rivers 22,6%
Jimmy Garoppolo 22,5%
Drew Brees 22,3%
Carson Wentz 22,1%
A top5-ben tehát 3 future HOF, köztük az aktuális MVP, és Wentz aki sérüléséig az MVP címért volt harcban. Garoppolóról majd a 9ers fanok értekeznek, hogy mire számítsanak fél szezon alapján, aztán majd az idő eldönti, hogy bug volt-e a rendszerben vagy tökéletesen illeszkedik a neve Rivers és Brees közé. A másik név nem túl meglepő.
De nézzük a bottom 5-öt.
27. Mitchell Trubisky 13,4%
28. Case Keenum 12,6%
29. Kirk Cousins 12,3%
30. Derek Carr 10,4%
31. Deshaun Watson 10,3%
Az FA piac 2 legnagyobb igazolása Keenum és Cousins a bottom 5ben! Egyrészt mivel Cousins lett volna a másik opció, és nála még Keenum is jobb hagyhatnánk is, másrészről viszont ez egy olyan stat, ami azt sugallja, hogy Keenum (is) nagyon ki van szolgáltatva a supporting cast minőségének. Nos szó se róla, most jól belehúztunk a drafton a WR posztba, de Latimer óta egy 2. napos újonc nem jelent automatikus Deckert...
Trubisky egy veri őket. Ugyanakkor Watsont szemre valahogy elfogadnám a csapatba, hiába az utolsó a listán. Carrnak down éve volt, de azért ha most ő jött volna évi 18 millióért, akkor mégis bizakodóbb lennék. Nem tudom mi van emögött, az biztos hogy optimistább lennék, hogy a top5ben olvasnám Keenum nevét...

és akkor az 18 milliós kérdés: Kit vettünk. Egy átlag Siemiant vagy egy 2nd tierbe tartozó QB-t. Nagyon nem mindegy. Bizakodásra adhat okot, hogy nem ő az egyetlen QB, aki Fisher távozásával szintet lépett.
Viszont kicsit talán beszédes, hogy a Vikes FO fejében mintha meg sem fordult volna, Keenum megtartása. Láttam sok játékost, aki egy jól működő denveri gépezet fontos láncszemének tűnt, Elway mégsem tett nagy erőfeszítéseket marasztalására és aztán kiderült, hogy más gépezetben már megközelíteni se tudja azt, amit itt mutatott és pár éven belül kikopott a ligából. Malik Jackson az ellenpélda meg talán Trevathan, de főleg Jacksonnál én azt éreztem, hogy választani kellett Wolfe és közte és Wolfe rugalmlasabb volt a tárgyalásokkor (március előtt piaci ár alatt aláírt)
Na most ha feltételezem, hogy a Vikes FO is érti a dolgát, akkor alighanem azért fizettek egy 10-essel többet Cousinsért, mert úgy gondolják, hogy Keenumot inkább a rendszer tette naggyá, minthogy ő tette volna naggyá a rendszert. Még mielőtt élesben látnám nálunk, sajnos inkább hinnem kell a Vikes FO ítélőképességében, mint reménykedni a denveri QB suttógókban.

Paxton Lynch
Nos, még mindig nagyon kicsi a minta, de a kicsi minta alapján azokban a kategóriákban amik mentén Keenumot és Siemian összehasonlítottam (meg amiben úgy általában az ismeretlen QB-kat szoktam) a rossz és a borzalmas kategóriákba esik. De kicsi a minta, hagyjuk. Sokkal beszédesebb, hogy miért ilyen kicsi a minta. Mert Siemian simán lejátszotta őt edzésen. Meg Osweiler. És ezt azon a néhány meccsen a pályán is láttuk, pedig pályán Siemiantől és OZtól se azt láttuk, amiről VJ beszélt az edzések kapcsán. Első körös irányító ha pályára kerül ne bokán fossa magát. Tebow semmivel se volt tehetségesebb nála, sőt, Tebow se passzolt nála jobban, sőt. Ő valahogy mégis NFL játékosnak tűnt a pályán. Most lehet vitatkozni, hogy TE-nek, HB-nek, FB-nek vagy QBnak. Lynch... áh hagyjuk.
normális ezdővel normlis sémában lehet belőle valami, de szerintem neki az újrakezdéshez, ahhoz hogy visszanyerhesse az önbizalmát már teljes környezetváltozás kell, más csapatban kisebb elvárásokkal lehet kiderül mekkora tehetség, nálunk nem fog.

Chad Kelly
Felszerelés és contact nélkül hihetetlen jól tolta a rookiek közt, már-már Montee Balli magasságokban... Ha azt veszem, hogy felépült a sérüléséből, és eddig nem derült ki off field balhé róla, akkor akár több is lehet a jelenértéke, mint a beruházási 7/uccsó. Ritkán válnak be azok a játékosok akik első évüket IR-en vagy NFI-n töltik, mivel itt gyakorlatilag semmi érték nem forog kockán, oké, hogy bepróbáltuk, de amikor előjön belőle a Sloter a 3rd team ellen inkább arra gondoljunk először, hogy ki van előtte a sorban.
Ha beelőzné Lynchet, akkor akár még bizakodnék is. Mert ahhoz, hogy egy 1. köröst, akiről naponta elmondod, hogy nem tettünk még le róla, tremendous talent, meg minden, azt nem teszel gameday inaktívnak, ha nem egyértelműen rosszabb, mint a másik kettő. Lásd tavaly. Ha Chad Kellyben találtunk egy Siemiant, akit nem kell kezdetni, hogy elmenjen az önbizalma, akkor akár jól is járhatunk... Itt megjegyzem, hogy ha Lynch 3rd QB lesz, akkor lehet többet árt, mint használ. Mivel Keenum mögött nincs senki rajta kívül aki dobott már labdát a profik közt, ezért megtartjuk, de ez egy lose-lose szituáció. Ha megőrzi a 2. helyét, akkor 2 évig még kapja a könnyű pénzt, aztán az ügynökén múlik, hogy pénztáros vagy quarterback lesez a továbbiakban...

Nick Stevens
camp arm. Draft után hoztuk, nem QB helyére, sor WRnek sok labdát kell dobni, de én azt hittem megoldjuk 3ból. Ha tényleg olyan jó Lynch is Kelly is, akkor hadd dobáljanak annyit amennyit lehet...

Összességében
Keenum. Vagy jó lesz vagy szar.
Ha szar lesz, akkor vele bukik VJ és vagy még egy év szenvedés vagy viszonylag magas DM-et kell benyelni, hogy jöhessen más. És még azt is megkockáztatom, hogy nem csak 2-en buknak. Elway sérthetetlenségi mítoszán is minimum karcolást ejteni, hogy hagyta Rosent (és Allent), és sokadik próbálkozásra se talált QB-t.
Ha jó lesz, akár a PO is meglehet. És ez egyben egy csapda is, mert ez már nem a 15ös védelem, de az elvárás biztos vagyok benne, hogy a jó Keenumra lesz szabva. Egy jó Keenum megmentheti VJ-t, de Joseph idén nem bújhat senki és semmi mögé. Eredmény kell, nem finom reggeli.

Szerintem Keenem nem lesz olyan jó, mint Minnesotában volt és a csapat nem lesz olyan körülötte, mint 15ben volt, abba a Siemianklón Keenum is elég lehetett volna. Viszont ha annyira nem is jön össze neki, még mindig lehet "elég jó". Egyfelől azt mondom, hogy minden Keenumon múlik, de talán a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy annyira lesz jó, hogy nem rajta fog múlni. Nem viszi hátán a POba a csapatot, de nem is szabotálja a meccseket 2-3 jól időzített turnoverrel...
Black_Adder
Van olyan stat, hogy atlagban hany masodpercig tartogatta a labdat (esetleg felbontva hosszu passz/rovid passzra) a QB? Szerintem ez fontos kiegeszitõ adat a sack %-hoz es sokat elmond arrol, hogy tenylegesen mennyire volt segitve a QB passzjateka a fal altal.

(•_•)
( •_•)>⌐■-■
(⌐■_■)

YEEEEEEEAAAAAHHHHHHH
több mint 5 éve
peach Atlanta Falcons 14 232 — a new hope (again)
Vannak tryoutosok is, köztük egy számomra (és Halloran számára is) ismert név.
 twitter.com/ryanohalloran/status/1006579957978415105
Nordly (Cap) Capi pár éve nagy előszezon sztár* volt Jacksonfalván, remélem itt is kap egy szerződést, és eljátszhatja ugyanezt nálatok is az előszezonban. 😊


*garbage timeban volt pár sackje
iktriad
Ezt pepitában nálunk is előadta, egy igazi edzésmenő a srác. A lehető legjobb helyre került. 😊



...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 8 877 — we almost always almost win
Akartam 2 hete egy posztelemző soroaztot, de aztán elment a kedvem ... sok mindentől. Most befejeztem ami félkész volt, talán nem olyan összeszedett, mint amilyennek szeretnéml, hogy nem egyszerre írtam, de ha már ennyit írtam, inkább bedobom, hátha megragad valahol vagy másban (is) ébreszt gondolatot. Ilyenkor úgyse sok dolog történik talán elfér ez is...

QB

Case Keenum
A legfontosabb poszton a legnagyobb kérdőjel. Az idei szezon 2 dolgon áll vagy bukik, Vance Josephen és Case Keenumon. Előbbinek úgy kéne valamit felmutatnia, hogy eddig amihez hozzányúlt az elromlott, utóbbinál legalább egy reménytkeltő évbe lehet kapaszkodni. A Broncos edzői gyökerek visszanyúlnak a régi Houstoni csapathoz, hogy ezért került-e képbe Keenum azt nem tudom, de persze akkor és ott már udfa rookieként mindenkinek egyértelmű volt, hogy egy future HOF prospekt érkezett hozzájuk, a 0-8-as QB mutató senkit ne tévesszen meg Vance Joseph-fel már akkor sok szenzációs edzést csináltak együtt végig...
Ennél a pontnál ketté bontanám a karrierjét. Mike Zimmer (és Pat Shurmur) előtt és után. | És Warning, száraz statisztika jön, nem gamplay. Azért ezt választottam, mert egyelőre fogalmam sincs, hogy milyen rendszert fog Musgrave implementálni és mert nincs időm kedvem elvégezni a kutató munkát Keenummal, hogy milyen offense-ekben játszott. |

Pre Zimmer
24 meccsen kezdett. Ez pontosan ugyanannyi, mint amennyi Siemian neve mellett áll. Persze a macskának annyival könnyebb dolga volt, hogy mindezt 1 csapatban tehette, bár 2 OC mellett, Keenumnak 4 évet kellett dolgoznia ugyanennyi lehetőségért.
1.) Mennyire tud haladni a pályán vele az offense.
5,86 net yards / attemp. Viszonyításképp Siemian 5,87, tavaly 5,41. Siemiant jóval többször sackkelték, bár ez nem varrható egy az egyben a fal nyakába. Azt mondom - bár ez könnyen vitaindító lehet - hogy ez még akár elég is lehetne. A liga hátsó felébe tartozó szám, de inkább a középmezőny vége, mint a vert mezőny. Nem reménytelen.
2.) De mi lesz mindezzel adjustálva, ha azt is nézzük, hogy hányszor fejezi be TD-vel hányszor INTtel.
A kedvenc olyan statisztikám, ami nem veszi figyelembe magát a playt, csak az eredményt az adjusted net yards per attemp. Keenum 2017 előtt a 24 meccsén ugyanennyi TD-t adott, és kb ugyanennyi INT-et. 24-20 a differential. | Nem, nem ratio. Ez különbség nem arány | . Nos, a formula jobban bünteti az INTet, mint a TD-t ezért nem meglepő módon azt a billegó 5,86-ot leviszi 5,35-re. Nem túl jó, de igazán tragikus se. Masszív futójtáték kell, hogy kompenzálja, vagy jól kell beosztani, hogy mikor INT, mikor TD. Tebownak a számai alapján meccset se nagyon kellett volna nyernie, mégis volt egy 6-os győzelmi szériája, amikben nagyon jól gazdálkodott a momentummal.
Az állatorvosi vadló, számomra kicsit meglepő módon hasonlóan gazdálkodott a TD-kkel és INTekkel. Kicsit több TD-t szerzett kcisit több INT-et, 30-24, adjustálva továbbra is fej-fej mellett vannak egymással, 5,34. Persze nem a macska tavalyi szezonjára kell gondolni, a tavalyelőtti húzza fel neki, amikor még nem volt itt a sztárezdőnk. 6,22 NY/A és 6,04-es ANY/A, az a fölött a mágikus 6-os fölött van, ami nekem kicsit olyan, mint futóknál, hogy eléri-e a 4 Y/C (yard per carrie)-t. A tavalyi 4,38 pont annyira tragikus szám, mint amilyenre emlékszünk a pályán láttotak alapján.
3.) Magic faktor
Újabb stat, amiben nagyon egyformák. Keenum 2 4th quarter comeback és 3 game winning drive, míg Siemian 3 4QC és 2GWD. De itt is meg kell jegyezni, hogy a macska mindet 2016-ban jegyezte...

Ergo, van egy QB, aki 2012-2016-ig kb az, mintha átlagoljuk Siemian 2 évét. Nem jó, de nem is kétségbeejtő. Ha jól jön ki a lépés, egy 2015-ös NFZ mellé akár elég is lehet. A mostani csapat mellé igazából egy drágább Siemian, aki ha elveszti az önbizalmát, nem is átlag Siemian lesz hanem 2017-es Siemian...

Post Zimmer
És akkor jött 2017. a PostZimmer Keenum. Ez ugyan kisebb minta, mert csak 14 meccs, de lássuk mi történt a fenti statok mentén:
1.) Hogy halad a pályán
6,78 net yards per attemp. Ezzel a jó, de nem kiemelkedő kategória 10. a ligában Wentz, Carr, Wilson előtt. Egy ilyen szám azt sugallja, hogy képes a passz játék a hátán vinni a csapatot, akár gyengébb futójátékot is elviselve. A 4,4-es sack % utalhat arra, hogy a fal jobb munkát végzett előtte, ami segíti őt ebben a statisztikai mutatóban, de akkor elővehetnénk sorba a WR-eket is, az ellenfél védelmeket, és akkor inkább feladom.
2.) TD-INT
Talán itt a leglátványosabb a javulás. 22TD, 7INT. 1-1-ről 1,5-0,5-re változott. Ez bőven meglátszik a TD-kkel INTekkel adjustált statjain, a 7,03 ANY/A az egy second tier QB statja.
3.) Magic
1 4QC a neve mellett és 3 GWD. Plussz 1 a rájátszásban. Ha azt nézem, hogy mellé 11-3-mas a W-L mutatója, hát lehet nem fogja Elway rekordjait döntögetni ezen a téren, de nem is fogja úgy elchokerkedni a meccseket, mint egy Chargers kicker...

Precizitás
Váltsunk kicsit a nyers számok világából a kis mértékben megemésztett számokéba.
Egy passz lehet sikeres, annak ellenére, hogy szakszóval élve szarpassz. Ott a sima TD, de rövidet dobsz, a WR-nek vissza kell fordulnia érte, így utóléri a safety. Statisztikailag egy gyönyörű 40-50 yardos passz mondjuk, valójában viszont egy kihagyott TD. És persze a WR is droppolhat egy sima TD-t, ami statisztikailag egy incomplete passz. Most a PFF-et még nem veszem elő, mert így is túl nyúlt azon a terjedelmen az írás, mint szerettem volna, volt viszont szezon után egy nagyon érdekes stat a precizitásról. Azaz arról, hogy csak a WR környékére dobja-e a QB vagy pontosan oda, ahova kell
 ftw.usatoday.com/2018/03/nfl-most-accurate-quarterbacks-pro-football-focus-pff-stats-tom-brady-kirk-cousins
Nézzük a top5-öt
Tom Brady 24,2%
Philip Rivers 22,6%
Jimmy Garoppolo 22,5%
Drew Brees 22,3%
Carson Wentz 22,1%
A top5-ben tehát 3 future HOF, köztük az aktuális MVP, és Wentz aki sérüléséig az MVP címért volt harcban. Garoppolóról majd a 9ers fanok értekeznek, hogy mire számítsanak fél szezon alapján, aztán majd az idő eldönti, hogy bug volt-e a rendszerben vagy tökéletesen illeszkedik a neve Rivers és Brees közé. A másik név nem túl meglepő.
De nézzük a bottom 5-öt.
27. Mitchell Trubisky 13,4%
28. Case Keenum 12,6%
29. Kirk Cousins 12,3%
30. Derek Carr 10,4%
31. Deshaun Watson 10,3%
Az FA piac 2 legnagyobb igazolása Keenum és Cousins a bottom 5ben! Egyrészt mivel Cousins lett volna a másik opció, és nála még Keenum is jobb hagyhatnánk is, másrészről viszont ez egy olyan stat, ami azt sugallja, hogy Keenum (is) nagyon ki van szolgáltatva a supporting cast minőségének. Nos szó se róla, most jól belehúztunk a drafton a WR posztba, de Latimer óta egy 2. napos újonc nem jelent automatikus Deckert...
Trubisky egy veri őket. Ugyanakkor Watsont szemre valahogy elfogadnám a csapatba, hiába az utolsó a listán. Carrnak down éve volt, de azért ha most ő jött volna évi 18 millióért, akkor mégis bizakodóbb lennék. Nem tudom mi van emögött, az biztos hogy optimistább lennék, hogy a top5ben olvasnám Keenum nevét...

és akkor az 18 milliós kérdés: Kit vettünk. Egy átlag Siemiant vagy egy 2nd tierbe tartozó QB-t. Nagyon nem mindegy. Bizakodásra adhat okot, hogy nem ő az egyetlen QB, aki Fisher távozásával szintet lépett.
Viszont kicsit talán beszédes, hogy a Vikes FO fejében mintha meg sem fordult volna, Keenum megtartása. Láttam sok játékost, aki egy jól működő denveri gépezet fontos láncszemének tűnt, Elway mégsem tett nagy erőfeszítéseket marasztalására és aztán kiderült, hogy más gépezetben már megközelíteni se tudja azt, amit itt mutatott és pár éven belül kikopott a ligából. Malik Jackson az ellenpélda meg talán Trevathan, de főleg Jacksonnál én azt éreztem, hogy választani kellett Wolfe és közte és Wolfe rugalmlasabb volt a tárgyalásokkor (március előtt piaci ár alatt aláírt)
Na most ha feltételezem, hogy a Vikes FO is érti a dolgát, akkor alighanem azért fizettek egy 10-essel többet Cousinsért, mert úgy gondolják, hogy Keenumot inkább a rendszer tette naggyá, minthogy ő tette volna naggyá a rendszert. Még mielőtt élesben látnám nálunk, sajnos inkább hinnem kell a Vikes FO ítélőképességében, mint reménykedni a denveri QB suttógókban.

Paxton Lynch
Nos, még mindig nagyon kicsi a minta, de a kicsi minta alapján azokban a kategóriákban amik mentén Keenumot és Siemian összehasonlítottam (meg amiben úgy általában az ismeretlen QB-kat szoktam) a rossz és a borzalmas kategóriákba esik. De kicsi a minta, hagyjuk. Sokkal beszédesebb, hogy miért ilyen kicsi a minta. Mert Siemian simán lejátszotta őt edzésen. Meg Osweiler. És ezt azon a néhány meccsen a pályán is láttuk, pedig pályán Siemiantől és OZtól se azt láttuk, amiről VJ beszélt az edzések kapcsán. Első körös irányító ha pályára kerül ne bokán fossa magát. Tebow semmivel se volt tehetségesebb nála, sőt, Tebow se passzolt nála jobban, sőt. Ő valahogy mégis NFL játékosnak tűnt a pályán. Most lehet vitatkozni, hogy TE-nek, HB-nek, FB-nek vagy QBnak. Lynch... áh hagyjuk.
normális ezdővel normlis sémában lehet belőle valami, de szerintem neki az újrakezdéshez, ahhoz hogy visszanyerhesse az önbizalmát már teljes környezetváltozás kell, más csapatban kisebb elvárásokkal lehet kiderül mekkora tehetség, nálunk nem fog.

Chad Kelly
Felszerelés és contact nélkül hihetetlen jól tolta a rookiek közt, már-már Montee Balli magasságokban... Ha azt veszem, hogy felépült a sérüléséből, és eddig nem derült ki off field balhé róla, akkor akár több is lehet a jelenértéke, mint a beruházási 7/uccsó. Ritkán válnak be azok a játékosok akik első évüket IR-en vagy NFI-n töltik, mivel itt gyakorlatilag semmi érték nem forog kockán, oké, hogy bepróbáltuk, de amikor előjön belőle a Sloter a 3rd team ellen inkább arra gondoljunk először, hogy ki van előtte a sorban.
Ha beelőzné Lynchet, akkor akár még bizakodnék is. Mert ahhoz, hogy egy 1. köröst, akiről naponta elmondod, hogy nem tettünk még le róla, tremendous talent, meg minden, azt nem teszel gameday inaktívnak, ha nem egyértelműen rosszabb, mint a másik kettő. Lásd tavaly. Ha Chad Kellyben találtunk egy Siemiant, akit nem kell kezdetni, hogy elmenjen az önbizalma, akkor akár jól is járhatunk... Itt megjegyzem, hogy ha Lynch 3rd QB lesz, akkor lehet többet árt, mint használ. Mivel Keenum mögött nincs senki rajta kívül aki dobott már labdát a profik közt, ezért megtartjuk, de ez egy lose-lose szituáció. Ha megőrzi a 2. helyét, akkor 2 évig még kapja a könnyű pénzt, aztán az ügynökén múlik, hogy pénztáros vagy quarterback lesez a továbbiakban...

Nick Stevens
camp arm. Draft után hoztuk, nem QB helyére, sor WRnek sok labdát kell dobni, de én azt hittem megoldjuk 3ból. Ha tényleg olyan jó Lynch is Kelly is, akkor hadd dobáljanak annyit amennyit lehet...

Összességében
Keenum. Vagy jó lesz vagy szar.
Ha szar lesz, akkor vele bukik VJ és vagy még egy év szenvedés vagy viszonylag magas DM-et kell benyelni, hogy jöhessen más. És még azt is megkockáztatom, hogy nem csak 2-en buknak. Elway sérthetetlenségi mítoszán is minimum karcolást ejteni, hogy hagyta Rosent (és Allent), és sokadik próbálkozásra se talált QB-t.
Ha jó lesz, akár a PO is meglehet. És ez egyben egy csapda is, mert ez már nem a 15ös védelem, de az elvárás biztos vagyok benne, hogy a jó Keenumra lesz szabva. Egy jó Keenum megmentheti VJ-t, de Joseph idén nem bújhat senki és semmi mögé. Eredmény kell, nem finom reggeli.

Szerintem Keenem nem lesz olyan jó, mint Minnesotában volt és a csapat nem lesz olyan körülötte, mint 15ben volt, abba a Siemianklón Keenum is elég lehetett volna. Viszont ha annyira nem is jön össze neki, még mindig lehet "elég jó". Egyfelől azt mondom, hogy minden Keenumon múlik, de talán a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy annyira lesz jó, hogy nem rajta fog múlni. Nem viszi hátán a POba a csapatot, de nem is szabotálja a meccseket 2-3 jól időzített turnoverrel...

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear