Detroit Lions

34 feliratkozó

több mint 6 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
vélemény, DE Devin Taylor-t sajnáljátok?
ozibozi
Sose kedveltem igazan. Nem mutatott semmi kiugrót. Rotációba elmegy negyedik vagy ötödik számú DE-nek.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 6 éve
ozibozi New York Giants 15 210
vélemény, DE Devin Taylor-t sajnáljátok?
több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
A BILLINGSLEY AKTA


Sokszor előfordul, hogy ha a scoutok nem tudnak igazán biztató dolgot mondani egy játékosra akkor előkerül a kalapból a mindig használható good work ethic kifejezés. Van itt egy srác akire ez hatványozottan igaz ráadásul emellé társul még, hogy fehér slot WR Lions mezben. Nem is kellett több, hogy tollat ragadjak.

Jace 1993 május 16.-án született a Nevada állambeli Winnemuccaban ami mintegy 500 mérföldnyire északra fekszik Las Vegastól. A városban mintegy 7000-en laknak, a legbarátságosabb embereknek tartják őket Nevadában. Édesapja Jim 10 évesen került oda és soha nem költözött el onnan, míg édesanyja egy Winnemuccahoz közeli tanyán nőtt fel.

Ahhoz, hogy megértsük mennyit számít egy aprócska siker egy ilyen kisváros életében egy évet kell visszarepülnünk az időben amikor is a Pride of Detroit nevű Lions érzelmű internetes oldal szervezett egy versenyt ahol a csapat legjobb nevű játékosára lehetett szavazni. Ez egy March Madness szerű verseny ahol párokban versenyeznek a játékosok majd jutnak tovább. Jace a winnamuccaiak szavazataival rendszeresen 70% feletti eredménnyel nyerte a párharcokat. Mindenhonnan jöttek a szavazatok: unokatestvérek, barátok, volt csapattársak, Jace ügynöke, még egy helyi étterem is támogatta a Billingsley nevet.
 twitter.com/TheGriddle1/status/747877034940993536
Jace egyik legnagyobb támogatója az egész versenyen egy családi barát volt, aki jelenleg a helyi középiskolai kosárlabda csapat edzője, Chad Peters.
Minden szavazás előtt megosztotta a linket a Facebook-on, meggyőződött róla minden alkalommal, hogy mindenki szavazott. Hamarosan Jace Billingsley a frissen draftolt safety Miles Killebrew ellen vívta a döntőt amit később meg is nyert.
És miért ilyen fontos egy ilyen látszólag elhanyagolható verseny a város lakóinak?
Nos ön nyilván nem ismeri Winnamucca-t. Nagyon kis város, és tényleg nagyon támogatjuk mindazt, ami a városunkkal van kapcsolatban.Jace válasza a riporter kérdésére

És nem viccelt. Jim Billingsley alapítója egy olyan jótékonysági alapítványnak, a The Dream Keeper Foundationnek, amely pénzt adományoz a fogyatékossággal élő gyermekek álmainak megvalósításához, mivel egyedülálló vadászati expedíciót kínál nekik. Az egyik bankettben az apró város több mint 25 000 dollárt gyűjtött egy egyszerű puska elárverezésével az alapítványnak.
Jace támogatása azonban nemcsak a kisváros lakóinak alapvető motiváltságából adódott. Ő már korábban hírnevet szerzett magának a helyi Albert M. Lowry High School sportolójaként.
A focicsapatban több mint 20 touchdownt átlagolt évente, három év alatt 5672 yardot és 69 TD-t futott.

Egyik legérdekesebb sztori róla ezekből az időkből mégsem egy nagy sikerhez köthető. Az egyik meccsen irányítót játszott az ott powerhouse-nak számító Lassen Grizzlies csapata ellen és hat interception-t dobott, a Lowry csapata pedig kikapott 62-8-ra.
Akkoriban sisakmatricát kaptak a gyerekek minden touchdown-ért vagy nagy játékért. Jace mikor hazaért a meccs után leszedte az összes matricát a sisakjáról. Amikor megkérdezték miért csinálta akkor ő azt válaszolta, hogy "Még nem érdemlem meg ezeket, de dolgozni fogok rajta, hogy visszaszerezzem őket!".

A figyelmet mégsem ezzel hanem a birkózó karrierjével hívta fel magára.

Jace az iskola történetében először nyert sorozatban négy egyéni bajnoki címet, ez egész Nevada államban is összesen csak 29 embernek sikerült.

Az Eastern Oregon egyetemen már csak a focira összpontosított.
Még mindig nagyon szerettem a birkózást, még mindig része volt az életemnek. Nagyon sikeres voltam benne, de a foci nagyobb kihívás volt a szememben. Azt akartam csinálni, azt az utat akartam követni.Jace arról, hogy miért választotta a focit


Persze nem volt egyszerű bejutnia egy egyetemre. Hiába mondta nagybátyja és ügynöke Tim Billingsley a csapatok vezetőinek, hogy Jace őrültként dolgozik és nagyobb lesz, a méretei (5'8 és 170font) nem igazán voltak csábítóak számukra, féltek tőle, hogy túl könnyen megsérül. A helyi egyetem (Nevada Wolfpack) nem is ajánlott neki walk on helyet.
Végül mégis Tim Billingsley segítségével talált magának csapatot. Őt hívta fel Tim Camp az Eastern Oregon egyetem vezetőedzője, hogy ajánljon neki játékosokat és ő Jace-t ajánlotta:
He’s the real deal and he can really play.Tim Billingsley Jace-ről

Nem volt rossz döntés Jace megszerzése. Felváltva játszott futót és alkapót, több kategóriában is megdöntötte az iskolai rekordot [receptions (242), receiving yards (2,522), all-purpose yards (5,911) and touchdowns (42)].
Hiába a remek teljesítmény, az NFL scoutok figyelmének felkeltése nem könnyű egy ilyen kis egyetemről. Szükség volt egy nagyobb dobásra.

Amikor meghívták, hogy vegyen részt a Nevada egyetem Pro Day-én akkor Jace megtette ezt a lépést. 4,39-es 40 yardja és 25 nyomása a 225 fontos súlyba (Aaron Burbridge volt a legjobb WR 20 nyomással a Combine-on) remekül ellensúlyozta a méretbeli hiányosságait, ezáltal felhelyezte magát a scoutok radarjára. Jace minden egyes lépése jól sikerült az NFL-be vezető úton.
Everywhere he’s been, he’s proven that he’s the guy because of his effort, his work ethic and the kind of person he is.Chad Peters szavai Jace-ről

Ez volt az utolsó pont ami Jace-t olyan inspiráló figurává tette szülővárosában. Karaktere legalább annyira lenyűgöző volt mint a sportteljesítménye.

A Nevada Pro Day után a Lions és a Chargers csapatai hívták el privát edzésere. Bár a Lions komoly hiánnyal rendelkezett elkapók terén mégsem választott játékost erre a posztra a drafton. A játékosbörze után keresték meg a draftolatlan Billingsleyt. Jace nagyon jó fitnek érezte az oroszlánokat. Úgy gondolta, hogy sokoldalúsága miatt Detroit-ban komoly esélye lehet rosterre kerülni. Hat évvel a hat interception-ös meccs után Jace aláírta a Lions csapatával az első szabadügynök szerződését.
A helyzete azonban egyáltalán nem volt egyszerű. Rengeteg munka kellet hozzá, hogy Jace feljebb kerüljön a Lions WR depth chart-ján hisz a tapasztalt NFL játékosok mellett olyan elkapókkal is meg kellett küzdenie mint az egyik legjobbnak tartott UDFA elkapó Jay Lee (Baylor). Calvin Johnson visszavonulása ellenére is 11 elkapó állt szerződés alatt a csapatnál.

Annak ellenére, hogy nagyon biztató edzőtábort zárt az előszezon meccseken pedig a csapat legjobb elkapója volt (12 elkapás, 146 yard, 2 TD) nem sikerült az 53-as keretbe kerülnie. Ami persze nagyban köszönhető volt annak is, hogy a csapat időközben leigazolta a liga egyik nagy ikonját Anquan Boldint és nem mellesleg csupán négy elkapót hagyott a végső rosteren.
Jace első touchdown-ja azonban bizonyára örök emlék marad a számára:  www.nfl.com/videos/nfl-game-highlights/0ap3000000684497/Jake-Rudock-connects-with-Jace-Billingsley-for-a-bulldozing-touchdown
Végül egy gyakorló csapat helyet sikerült megcsípnie. December 31.-én sérülések miatt bekerült az 53-as keretbe is, de a mérkőzések aktív keretébe már nem fért be.

De milyenek az idei kilátásai? Több jel is arra mutat, hogy sokkal jobbak mint 2016-ban.
Mire is gondolok?
Először is álljon itt a Lions elkapóinak jelenlegi listája, eszerint mindenki eldöntheti, hogy megalapozott e a reményem White Thunder rosterre kerülésének ügyében: Golden Tate, Marvin Jones, Kenny Golladay, TJ Jones, Jace Billingsley, Jared Abbrederis, Keshawn Martin, Dontez Ford, Michael Rector, Ryan Spadola, Noel Thomas.
Én azt gondolom, hogy a Tate, M.Jones, Golladay hármason kívül senkinek sincs bérelt helye a csapatban. TJ Jones tavaly villantott valamit abból, hogy miért draftoltuk, de több hibájára emlékszem mint nagy mozdulatára. Abbrederis egyelőre csak egy reménység aki sérüléseinek hatására kikerült a Packers keretéből. Martin visszahordóként bevethető leginkább, talán egyelőre ő pályázik legjobb esélyjel Roberts helyére. A többiek pedig tavalyi vagy idei UDFA játékosok. Én nem látom reménytelennek a helyzetét.


Egyre többet foglalkozik vele a média azáltal, hogy a csapat fontos tagjai emlegetik a nevét.
Matthew Stafford a szezon vége után Detroit-ban edzett ahol Jace is ott volt.
Mindenféle pozícióban játszott, meg kellett győződnie arról, hogy mi az amit az NFL szintjén tud csinálni. Ő tényleg nagyon keményen dolgozott. Láttam futni, teniszlabdákat elkapni, láttam mindenfélét csinálni. Ő mindent megtesz, hogy profi legyen. Meglátjuk hogy megy neki. Remélhetőleg kijön oda és remekül játszik majd. Tudom, hogy rengeteg munkát bele akar fektetni.
Stafford Jace offseason munkájáról

Jace egyik legnagyobb szurkolója Golden Tate akivel hatalmas ping pong csatákat szoktak vívni az öltözőben. Tate nagyon respektálja, hogy a White Thunder (ahogy Tate nevezi) tehetsége nemcsak az asztal mellett hanem a futballpályán is megmutatkozik. Úgy gondolja, hogy Jace nagyon meg fog lepni pár embert ebben az offseason-ben.
Mindenkinek meg van a lehetősége hogy segítsen nekünk meccseket nyerni az idén és Jace kitűnik ebben. Egy keményen dolgozó srác aki korán érkezik és későn távozik, a belét is kidolgozza az edzőteremben. Küldetésnek tekinti, hogy első legyen a sprinteknél. A fiatalkori önmagamra emlékeztet, csak sokkal de sokkal ravaszabb. Tehetséges srác. Izgatottan várom, hogy megragadja a lehetőséget. Okkal került a csapathoz és ezt remélem, hogy odakinn is látni fogom. Bízom benne. Fantasztikus játékos lesz.
Golden Tate Jace-ről

Persze ha Lions és Bob Quinn akkor soha nem szabad elfeledkezni a "Patriots way" felemlegetéséről. Rájuk nagyon jellemző, hogy megtalálnak igazi UDFA gyöngyszemeket és remekül fejlesztik a képességeiket. Remélem nálunk is jól működik majd a dolog, a Zenner projekt elég jól jelzi, hogy nem rossz irányba próbálkozunk.

Nehéz lezárni a történetet, mert remélhetőleg messze nincs még vége.
Jace jelenleg második idényét kezdi a csapatnál és a Lions újonc edzőtáborában gyakorol az első és másodéves játékosokkal.


Go Lions, Go Jace!

Szerkesztette: Bazzani

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Gondolom már minden Lions drukker kívülről fújja az UDFA-ként megszerzett játékosok nevét és statisztikáit én mégis nekifogtam, hogy kicsit jobban megismertessem őket azokkal akik nem ásták ennyire bele magukat a témába.
Bob Quinn azt mondta, hogy a draft utolsó körei és az UDFA rész sokkal stresszesebb mint az első egy két kör.
Mivel én kimaradtam a család LIDL-be induló keretéből így rászántam egy cirka 6 órát erre az életemből.
Nézzük hát.
(Természetesen azokra több időt szántam akiknek nagyobb esélye van a csapatba kerülésre, de próbáltam mindenkiről írni pár sort.)

Lions 2017 UDFA signings

OL Storm Norton (Toledo)

Norton talán a legnagyobb fogás az UDFA játékosaink közül, volt olyan draft előrejelzés ahol top10 OT volt a drafton és 5. körös besorolást kapott.
Norton 2013-ban játszott először a Rockets-ben amikor is 7 meccsen kapott szerepet mint csere támadófalember. 2014-ben már 3 meccsen volt kezdő. A junior és senior szezonjában (összesen 25 meccs kezdő LT-ként) mindössze(?) 17 sacket engedélyezett az ellenfeleknek.
Az első dolog amire felfigyel az ember vele kapcsolatban az mindenképpen a magassága (majdnem 6'8) amivel még a többi falember közül is kiemelkedik.
Atletikus, gyorsan elkapja a snap pillanatát, a fal mindkét oldalán képes remek játékra. Hosszú karjait jól használja, nehéz feladat elé állítja a passrushereket. Specialitása a passzvédekezés.
A nagyobb termetű védők bullrush-a ellen gondjai akadnak, nem tud megfelelően lehorgonyozni. Nincs megfelelő ereje a futásblokkoláshoz.


Bazza jóslata: 53-as keretbe kerül
Csapatba kerülésére komoly esélyt látok. Corey Robinson sérülésből tér vissza a posztján míg Cornelius Lucas soha nem volt kiszoríthatatlan ellenfél.
 twitter.com/stormnorton74/status/858461651015696385

WR Michael Rector (Stanford)

Rector 2013 óta a Cardinals minden meccsén játszott. 2013-ban kiérdemelte a "Most Outstanding Freshman" díjat.
Legjobb szezonja 2015-ben volt amikor 34 elkapásból 559 yardot és 7 touchdown-t termelt. A senior éve kicsit gyengébbre sikerült (32/367/3).
Gyors és robbanékony. E két tulajdonság miatt mindig fokozott respektet kapott a védőktől, mert nagyon sokszor megfutotta őket.
A kezei jók, jól kap el forgalomban és a testétől távolabbi labdákkal is jó barátságban van.
Jó sebessége lehetővé teszi, hogy megfelelően el tudjon szeparálódni a mély passzoknál.
 twitter.com/PFF_College/status/858765664349192192
Akinek ilyen sebessége és gyorsulása van attól elvárható lenne, hogy elkapás után is sok yardot szerezzen, ebben még fejlődnie kell. Átlagos blokkoló. Magára kellene pakolnia némi izmot, ami segítene neki az 50-50-es labdáknál, a futásblokkolásnál és a press cover-nél. A négy stanfordi évéből háromban is voltak drop problémái.

Bazza jóslata: Practice Squad
Rector egy nagyon izgalmas projekt lehet akit a sok hasznos tulajdonsága ellenére sem jósoltak draftolandó játékosnak. Ha sikerül egy kis súlyt pakolni rá és leküzdeni a hibáit akár az 53-as rosterre is kerülhet, mert a Lions WR corps Tate és Marvin Jones mögött elég gyengécske.
 twitter.com/michaelrector/status/858459231782973440

DE Alex Barrett (San Diego State)

A San Diego State játékosa Alex Barrett egyből a Mountain West konferencia egyik legnagyobb erőssége lett ahogy a campusra lépett. Nagyon produktív karrierje volt. Az Astecs mellett a Montana, Fresno State, Arizona State, New Mexico, Army, Air Force is ajánlatot tett neki.
Barrett egy nagyon fizikális védő aki három évig volt kezdő. Ezalatt a három év alatt 154 tackle-t, 35 tackles for loss-t és 16 sack-et jegyzett. Sokoldalú játékos, Defensive End és Tackle poszton is bevethető.
Legnagyobb erőssége a passzsiettetés.
Kicsit alulméretezett ezért nagy szüksége volt az atletikusságára, hogy teljesítménye szemet szúrjon a megfigyelőknek. Kicsit radar alatti prospekt volt.
 twitter.com/PFF/status/860580111753654274

Bazza jóslata: Practice Squad
Arra amit ő tud (passrush specialista) megvannak az embereink Ansah, Hyder és Bryant személyében. Egy remek edzőtáborral megragadhat a csapat mellett és sérülések esetén akár komolyabb szerep is várhat rá.
 twitter.com/AlexBarrett58/status/858475004056354816


OL Leo Koloamatangi (Hawaii)

20 meccsen volt kezdő a Rainbow Warriors-ban. Játszott a fal mindhárom posztján, de legjobban Guard pozícióban érzi magát.
Projekt játékos. Blokkolási technikájának, konzisztenciájának és második vonalas blokkolásának fejlődnie kell az NFL kezdő szinthez. Egy támadó falemberhez képest jól mozog és az ereje is megvan a játékhoz.
According to PFF, he had a positive blocking grade 10 out of 14 games and 3rd in the nation in terms of “percentage of positively graded blocks among guards”
 twitter.com/PFF/status/855606092323270656

Bazza jóslata: Practice Squad
Guard és center poszton megvannak az embereink. Egy sérülés esetén sem látom, hogy első évében 53-as roster-t fogjon, de hosszabb távon lehet benne fantázia.
 twitter.com/HawaiiFootball/status/858475733278089217

WR Noel Thomas (UConn)

Lenyűgöző "hands catcher". Nagy elkapási rádiusza hozzásegíti, hogy elkapja a rosszabb helyre menő labdákat is.
Remek a test kontrollja, sok látványos elkapása volt. Sokkal gyorsabban játszik mint ahogy a combine-on mért 4,63-as 40 yardja alapján gondolnánk (a Pro Day-en mért 4,42-es ideje talán közelebb áll a valósághoz). Gyors lábmunkája segíti, hogy legyőzze a press cover-t. Slot pozícióban érzi magát legjobban.
Remek az elkapás utáni yard-ok kiharcolásában, tavaly 16 elhibázott szerelést csináltak rajta a védők.
Drop problémái voltak. Sebessége inkonzisztens, főleg akkor lassul le amikor a válla felett próbálja követni a labda útját. Lassú a double move-ja. Kevés fajta route-ot futott az egyetemen.


Bazza jóslata: Practice Squad
Thomas egy olyan játékos akire nagyon szüksége lenne a csapatnak de leginkább a szurkolóknak. Igazi slot elkapó sok cirkuszi elkapással. Nem lehetetlen a helyzete de ahhoz, hogy pályára kerüljön nagyon sok munkára lesz szüksége.
 twitter.com/NoelThomas05/status/858467512815628288

RB Tion Green (Cincinnati)


Nagy méretű, kemény futó. Leveri magáról a szerelni készülő karokat, sokszor több yardot fut a kontakt után mint előtte. Jól olvassa a zónákat. Jó passzblokkoló és jó ST játékos.
Átlagos teljesítményt nyújtott a főiskolás meccseken. Nincs meg a robbanékonysága, hogy sebességből verje meg a linebacker-eket. Döntéshozási képességének fejlődnie és gyorsulnia kell. Úgy fut mint aki nagyon fél a labdavesztéstől.


Bazza jóslata: Practice Squad
Blount és Asiata személyében Green-hez hasonló játékstílusú futókat nézegetünk mostanában. Ha akarunk egy ilyen igazi kemény futót a rosterre és nem az előbb említett két veteránban látjuk a megoldást akkor akár 53-ba is kerülhet. De hosszabb tanulóidőt jósolok inkább neki. Mondjuk amilyen ütemben tavaly fogytak nálunk a running back-ek..
 twitter.com/TionGreen/status/858473518173999104

WR/TE Robert Tonyan Jr. (Indiana State)

Kiváló atléta, elkapóból TE-é átképezve. 6'4 feletti magasság, lenyűgöző 4,58-as mért idő. Nagy elkapási rádiusz, jó elszeparálódási képesség. Igazi touchdown gyár, RZ-ban nagyon veszélyes.
Sokkal nagyobb erőfeszítésre lesz szüksége, hogy NFL szintű blokkoló váljon belőle. Blokkolásnál sokkal jobban kell használni a kezeit és a pozicionálásra is figyelnie kell majd.
Az eddigieknél jobban ki kell használni testi adottságait.

Bazza jóslata: Practice Squad
Elég jó helyre került csapatba jutási szempontból. A három biztos csapattag (Ebron, Roberts, Fells) mögött bárki megcsíphet roster vagy PS helyet. Nem hinném, hogy Wick, Lee vagy Backman kiszorítása lehetetlen feladat lenne számára. Hátrányára válhat, hogy csak három éve játszik elkapóként mert előtte irányító volt.
 twitter.com/IndStFB/status/858484006467366912

DE Jeremiah Valoaga (UNLV)

Valoaga egy nagyon nyers prospekt. 2012-ben kezdett el focizni. 2014es szezonját teljesen kihagyta tanulmányi okokból, majd 2015-ben is csak 6 meccset játszott egy bokatörés miatt.
A 2016-os szezon vége előtt pedig elküldték a csapattól a csapatszabályok megsértése miatt.
Volt a csapatnál predraft viziten, pedig nagyon ritka, hogy egy olyan játékost invitáljunk meg aki egyetlen szezonját sem fejezte be.
Méretei miatt lehet igazán érdekes a csapat számára.
Terryl Austin nagyon szereti az ilyen magasságú és testtömegű védőfalembereket.
Nagyon magunkhoz akartuk csábítani amit a magas garantált összeg is bizonyít.
 twitter.com/TomPelissero/status/859096322481238017

Bazza jóslata: Practice Squad
Reméljük kijön belőle egy "szegény ember Ziggy Ansah-ja" féle játékos. De egyelőre a PS hely megcsípése is egy nagy feladat lesz a számára de nem áldoznánk ennyi garantált pénzt egy UDFA játékosra ha nem látnánk benne valami igazán komoly értéket.

DB Des Lawrence (North Carolina)

Három éves kezdő rutin, megfelelő magasság és méretek. Sokszor volt sérült ennek ellenére elég produktív karrierje volt. Legjobb éve 2015-ben volt amikor az edzők szavazatai alapján All-ACC második csapatba került (14 leütött passz, 59 tackle, 2.5 TFL, 2 INT). A 2016-os éve nem sikerült ilyen jóra, de így is harmadik csapatos All-ACC választott lett.
Leginkább egy zone corner-nek jósolják, mert bár jó ball skill-je van túl lassan játszik. Magas vékony játékos aki képes megzavarni a játékokat, de NFL szinten csapatba kerülnie valószínűleg túl nagy kihívás lesz a számára.

Bazza jóslata: év közben a PS-ba kerül
A csapat egyik legtelítettebb posztja jelenleg a cornerback.
Nem hiszem, hogy bárkit ki tud majd szorítani a többi keretben lévő játékos közül. Sérülések esetén kerülhet újra képbe.
 twitter.com/TarHeelFootball/status/858471725499117568


Akik nem Lions mezben csinálnak majd karriert:

CB Josh Thornton (Southern Utah)

Miles Killebrew korábbi egyetemi szobatársa akit 17 scout figyelt a Pro Day-én. Élete legjobb hétvégéjének nevezte a draft három napját. Reménykedett, hogy a Lions kiválasztja a hetedik körben, de így sem csalódott.

TE Brandon Barnes (Alabama State)

A Southwestern Athletic Conference-ben játszott (Michael Strahan vagy Jerry Rice is innen indult) amire általában kevés figyelem irányul, de neki mégis sikerült magára vonnia a scoutok tekintetét. 17 csapat figyelte a Pro Day-én. Állítólag a Bills érdeklődött a legjobban Barnes iránt.
Greg Olsen játékát próbálja modellezni elmondása szerint.

DT Nick James (Mississippi State)

Egy nagy, erős és atletikus védőfalember akit egyetemi karrierje alatt négyszer állították elő a rendőrök különböző ügyek miatt.

WR Dontez Ford (Pittsburgh)

Egy Pitt WR aki lehetett volna az új Tyler Boyd de nem lett. A 2016-os szezon felét kihagyta egy csuklótörés miatt. Talán az elkapásonkénti yard átlaga az ami miatt érdekes lehet (18,3 yard/catch).

WR De’Quan Hampton (USC)

Egy nagyon csendes szezont záró elkapó aki remekelt az "ugrószámokban" a combine-on.


G Cameron Young (Weber State)

2010 után (Tim Toone) egy újabb Weber State játékos a Lionsban. Young mind a 47 meccsén kezdő volt. 2016 decemberében diplomázott Human Performance Management szakon.

DT Maurice Swain Jr. (Auburn)

Nick Fairley és Gabe Wright után egy újabb Auburn DT reménység, aki 27-szer nyomta ki a 225 fontot a combine-on.


UDFAs invited to Lions minicamp
TE Billy Freeman (San Diego State)
Egy blokkoló TE aki 94 elkapásból 1195 elkapott yardot produkált.
Fullback-ként is használható.
QB/TE Luke Papillion (Sioux Falls)
Egy egyetemi irányító akit TE poszton próbálunk ki.
RB Bradley Mitchell (Mt. Union)
Egy újabb olyan játékos akire a Toledo Pro Day-en figyeltünk fel. Visszahordóként is használható.
RB Jonah Hodges (San Diego)
Az ötödik körben draftolt Jamal Agnew csapattársa akinek NFL hasonmása Darren Sproles.
LB D.J. May (Wyoming)
Seattle Seahawks drukker aki mégis inkább a Lionst választotta (a Seattle és a New Orleans ellenében), hogy jobb esélye legyen a csapatba kerülésre.

Szerkesztette: Bazzani

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Két remek kép:




több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
@Lions: The Detroit Lions announced today that they have exercised the fifth-year option on the contract of TE Eric Ebron.

Jó döntés.

több mint 6 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Állítólag a Lions és a Giants érdeklődik Blount iránt. Nem meglepő, hogy Ameer mellé akarunk hozni egy igazi erőfutót.
Bazzani
Szegény Blount sok minden, de nem igazi erőfutó. Túl sok a besült rövid yardos futása. Tavaly kiváló goal line (esetleg RZ) RB volt. Néhány meccsen képes lehet 4. negyedben előnyben pusztítani. Ez érhet a Lions-nak némi befektetést.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Állítólag a Lions és a Giants érdeklődik Blount iránt. Nem meglepő, hogy Ameer mellé akarunk hozni egy igazi erőfutót.

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
(mennyivel jobban nézne ki a draftelemző első képe, ha idén is lett volna bézbózütő)
JSanyo
Nyilatkozta Quinn, hogy idén nem viszi.
Elhiheted, hogy az lett volna a nyitókép. 😉

több mint 6 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
(mennyivel jobban nézne ki a draftelemző első képe, ha idén is lett volna bézbózütő)

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Per PFF, Tabor “recorded a pass breakup or an interception on 26.5 percent of his targets,” a number that was the best in this draft class.

Azért ez nem olyan gyenge. 😊

És Stafford egy másik szerepben:




A két kicsi neve amúgy Chandler és Sawyer.

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Detroit Lions 2017 draft elemzés

Első olvasásra ez nem egy olyan draft class amitől igazán lázba jönne egy oroszlán drukker. Nincsenek igazán szexi pickek amitől alig várnád a szezont, mondjuk amikor tele volt ilyen választásokkal a lista például 2012ben (Fairley, Titus vagy LeShoure) akkor az nem sült el túl jól. Ha viszont kicsit mélyebbre ásunk akkor azt láthatjuk, hogy ez egy nagyon okosan needekre felépített class, mind-mind olyan választás ami egy tavalyi gyengeségünket próbálja javítani.
Talán azt már mindenki tudja, hogy Bob Quinn GM engem már megvett kilóra idén sincs ez másképp, még ha nem is értem minden döntését, de ezt tudjuk be az én hozzá nem értésemnek.

Round 1, No. 21 overall: Jarrad Davis, ILB, Florida

Teljesen egyértelmű volt, hogy ezzel az LB egységgel nem lehet nekimenni a szezonnak. Nincsenek playmakerek, tempóban nem tudták felvenni a versenyt senkivel, coverben használhatatlanok. Ami talán még fontosabb, hogy Tulloch ünneplős sérülése óta ennek az egységnek nem volt igazi vezére és ez Levy kivágásával még jobban hatványozódott.
Szerencsénk volt, mert a korai QB és WR run miatt nem fogytak olyan gyorsan a védők így kb az ölünkbe hullott az a játékos aki a csapat egyik legkomolyabb célpontja volt a drafton.
Vicces, hogy az utolsó mock draftokban 4ből 4 beatwriter Davis-t jósolta befutónak nálunk, Bob Quinn gratulált is nekik az első nap utáni sajtótájékoztatóban.
Davis egy igazi prototípusa a mostani NFL linebackereknek. Sebesség, remek ösztönök, fizikalitás, 3 downon pályán tartható, futás és passz ellen is remekül védekezik. Személyében egy defensive QB-t szerzett a csapat aki a Gators-nél is a szellemi vezére volt a védelemnek (heart & soul ahogy az amcsik mondják).
Sokan mint OLB számolnak vele, de ahogy Quinn szavaiból kivettem MLB lesz és ő fogja hívni a védelmi play-eket. Ezáltal Whitehead visszakerül a szélre ahol talán jobb teljesítményre lehet képes.


Értékelés: B+
Hosszabb távon érdekes lesz majd összehasonlítani, hogy jó döntés volt e a sérülékenyebb Davis-t választani a pályán kívüli ügyei miatt csúszó (az első kör végén Friscoba kerülő) Foster-rel szemben.

Napi érdekes: Davis életében egyszer látott havat. Egy riportban elmondta, hogy nagyon szeretné ha Detroitban minden nap havazna.


Round 2, No. 53: Teez Tabor, CB, Florida

"Press play, Watch the tape!"
Ez állt a pólókon amit a család viselt mikor a Lions kiválasztotta Tabor-t. És ezzel én marhára egyet értek.
Másról sem szólt az elmúlt pár hónap vele kapcsolatban, mint a combine-on és a Pro Day-en elért kritikán aluli futóeredményről. Az, hogy most valóban sérült volt vagy kb leszarta a felkészülést a felmérőkre talán soha nem tudjuk meg.
A Lions draft board már a combine előtt elkészült és jelentős változások nem voltak benne a felmérők után sem.
Quinn elmondta Tabor lassú 40 yardja arra ösztönözte, hogy újra visszamenjen a videószobába és még több felvételt megnézzen róla. Meg akarta érteni, hogy miért látszik Teez sokkal gyorsabbnak a meccsfelvételeken. Soha ennyi filmet nem nézett meg életében egyetlen prospektről sem (az utolsó videózásnál 14 meccsét nézte meg, de a 2014-es bemutatkozásától kezdve szinte minden snapjét látta). Fontosabbnak tartja az ösztönöket és a pályán látott reakcióidőt a CB-k megítélésében mint a felmérőkön mért sebességet.



Tabor tökéletesen passzol Slay mellé, kicsit Rashean Mathis játékához tudnám hasonlítani aki szintén nem a sebességéből élt már meg nálunk mégis nagyon szerettük. Teez igazi playmaker amire hatalmas szükségünk volt.

Értékelés: B
Nagyon remélem, hogy már az első évében instant impact lesz.

Napi érdekes:
Teez már alig várja, hogy Slay-től tanulhasson.
I'm going to be connected to him like his phone, because I'm just going to be on his hip everywhere he goes.Teez Tabor üzenete Darius Slaynek



Round 3, No. 96: Kenny Golladay, WR, Northern Illinois

Az első fejvakarós pick. A poszt maga érthető, mert jelenleg a csapat rosterén pusztán 3 olyan elkapó található aki nagyobb mennyiségben volt már pályán NFL-ben, Tate és a két Jones (Marvin és TJ). Meglepetésként inkább arra gondolok, hogy Kenny G kicsit radar alatti játékos volt a draft előtt, kevesen emlegették mint második napos pick.
Persze ettől ő még nem rossz játékos. Két ezer yard feletti szezont produkált egy normális irányító nélküli csapatban.
Golladay magas, gyors, igazi mélységi célpontja lehet a Lionsnak. Nem mellesleg a Red Zone-ban is veszélyes.
Nem túl jó route futó, ebben sokat kell fejlődnie.
Kenny nagyon elhivatott a foci iránt. A középsuli után egyedül a
a North Dakotáról kapott hívást. Miután a második szezonja végén kirúgták az edzőjét ő is a távozás mellett döntött. Korábbi középiskolás edzőjét kérte meg, hogy vigye el a saját maga által készített felvételeket (meccsvideók, highlightok) a Northern Illinois főedzőjének a középiskolások toborzásakor.
A NIU kapott az alkalmon és Kenny oda transferelt. Egy év "kötelező pihenő" után két remek szezonnal hálálta meg a bizalmat.
Minden lehetőség adott számára, hogy a csapat harmadik számú elkapója legyen. Boldin visszatérésére nincs nagy esély, bár az ajtó nyitva van számára továbbra is de március óta semmi kapcsolat nincs közte és a csapat között.

Értékelés: C+
Voltak nála sokkal jobb(nak tűnő) elkapók is a boardomon.
Fontos megjegyezni, hogy ez a választás egy trade után született amiben egy extra negyedik körös picket szereztünk a Patriots-tól.

Napi érdekes:
Golladay chicagói származású, gyerekkora óta Bears drukker.
I always wanted the Bears to win. That's different now.Kenny Golladay



Round 4, No. 124: Jalen Reeves-Maybin, OLB, Tennessee

Be kell vallanom, hogy a pick bemondása előtt nem tudtam igazán sokat róla. Azóta rengeteg videót és cikket néztem meg róla és ez lett a kedvenc pickem mind közül.
Több helyen olvasom, hogy Jarrad Davis lehet az "új DeAndre Levy", de szerintem ez inkább Reeves-Maybin-re lesz majd igaz.
Kicsit alulméretezett a posztjához képest, de a sebessége, szabad területen mozgása, szerelési hatékonysága, cover képességei feledtetik mindezt.
Első szezonjában alighanem leginkább csak a speciális egységben kap szerepet, de én látom benne, hogy már akár idén kiszoríthatja a Whitehead-Worrilow kettős egyikét.
A 2016-os szezon nagy részét kihagyta egy vállsérülés miatt ezért csúszott 2 kört a boardokon.
Bob Quinn elmondta, hogy kb 10-15 játékos volt akit meg akartak szerezni a draft harmadik napján és Jalen Reeves-Maybin volt az első a listán.

Értékelés: A-
Nagyon tetszik az LB duplázás, két magas intenzitású remekül cover-ező LB érkezett a csapathoz. Remélhetőleg ezzel javul a TE-ek elleni védekezés is.

Napi érdekes:
Jalen Reeves-Maybin a Tigers korábbi játékosának Cameron Maybin-nek az unokatestvére.


Round 4, No. 127: Michael Roberts, TE, Toledo

Korábban már kifejeztem az aggodalmam, hogy Ebron sérülése esetén ott állunk majd letolt gatyával TE poszton. Meg lettem volna lepve ha ebből az igencsak tehetséges class-ból nem hozunk valakit. Sikerült is kiválasztani az egyik kedvencemet.
Robertsnek nem volt könnyű gyerekkora, először meghalt a nagymamája majd a testvérét lőtték halálra az édesapja pedig sok időt töltött börtönben. Későn kezdett el focizni, ezért még sokat kell tanulnia, de a méretei és tehetsége megvan a játékhoz.
Hatalmas tenyere van. Bob Quinn elmondta, hogy először a combine-on fogott vele kezet, a Pro Day-en már inkább csak egy ökölpacsit nyomott vele. Az egyik Lions szakíró le is fotózta a kezét, ami nagyobb mint a labda.


Amellett, hogy remek futásblokkoló nagyon veszélyes RZ célpont is, a 2016-os szezonban 16 TD elkapása volt. A route futásán neki is sokat kell majd javítani.
Ebron nagyon örült a választásnak hiszen Roberts (és Fells) érkezésével végre sokkal kevesebb blokkolási és sokkal több elkapási feladata lesz.
 twitter.com/Ebron85/status/858368457192112130

Értékelés: A-
Hiányposztra egy hatalmas upside-ú játékos. Kell ennél több?

Napi érdekes:
Roberts képes volt arra amire eddig kevesen a világon, megnevettette Jim Caldwellt.



Round 5, No. 165: Jamal Agnew, CB, San Diego

Számítottam egy WTF pickre, hát meg is kaptam hamar.
Azt hiszem nem voltam egyedüli Lions drukker akinek alaposan utána kellett néznie a srácnak, hogy véleményt tudjon formálni.
Amit Tabor-nál nem kaptunk meg (gyorsaság) azt Agnew esetében nem hiányolhatjuk. 4,34-es 40 yardja nem meglepő, mivel korábban 100 méteres futó volt és kosárlabdázott (first-team all-conference point guard) is.
Méretéből adódóan leginkább slot corner lehet az NFL-ben, első évében visszahordóként és ST játékosként kerülhet az 53-as keretbe.
Találtam egy vicces statisztikát róla:
 twitter.com/PFF/status/858397586834829312

Értékelés: C-
Sokan már az új Grimes-t látják benne, de én azt mondom maradjunk a földön ez egy gyenge választás.

Napi érdekes:
Agnew a beteg nagymamájával nézte otthon a draftot. Amikor csörgött a telefonja és meglátta a körzetszámot nem hitte el, hogy ez megtörténik vele.
Beceneve $WAGNEW.


Round 6, No. 205: Jeremiah Ledbetter, DE, Arkansas


Talán a legmeglepőbb dolog, hogy a draft korai részében nem érkezett sem DT sem DE. Bob Quinn a draft utáni sajtótájékoztatóban elmondta, hogy meg van elégedve a csapat irányító siettetőivel (Ansah, Hyder, Washington, Bryant). Végre egy dolog amiben marhára nem értünk egyet.
Ledbetter sem az a játékos akitől ez meg fog változni főleg, hogy a csapat DT-ként számít rá.
Nagy az upside-ja, ez a fejlődő statisztikáin is látszik.

Senior szezonjában 5,5 sacket jegyzett 49 szerelés mellett (7,5 TFL).
Vicces, hogy NFL hasonmásnak azt az Anthony Zettelt jelölték meg akivel lehet, hogy az 53as keretbe kerülésért fog megküzdeni.

Értékelés: B+
Ezen a ponton már remek értéket képvisel Ledbetter.
Olyan posztra érkezett ahol egy remek offseason után akár nagyobb játékidőt is kaphat.

Napi érdekes:
FREAK of the week
 www.espn.com/video/clip?id=17975415


Round 6, No. 215: Brad Kaaya, QB, Miami

Ehh ezt nem akartam. Sem az irányító választást - bár ezt tudtam és le is írtam - sem magát Kaaya-t.
Kaaya egy közepes karerejű, közepes pontossággal passzoló, inkonzisztens irányító. Rudock-al küzdhet meg a csere posztért.
Első évében alighanem a PS-ban fog csücsülni, majd talán jövőre kaphat nagyobb szerepet.
Mondjuk vicces olvasgatni, hogy hány csapat drukkere látta benne a következő franchise irányítót. Én nem látom.

Értékelés: B-
Azért kapott tőlem ilyen jó értékelést a pick, mert a hatodik körben már értéknek számított a kiválasztása. Bob Quinn is elmondta, hogy meglepve tapasztalták a csúszását.

Napi érdekes:
Kaaya anyukája hoolywood-i színésznő.
 twitter.com/angiemeanskaaya/status/858459161205526529


Round 7, No. 250: Pat O'Connor, DE, Eastern Michigan

Hát ahogy megláttam ezt a srácot először azt hittem, hogy a Rettenthetetlen egyik mellékszereplője.

Természetesen szó sincs ilyesmiről.
Pat egy "high character" játékos (három évig volt csapatkapitány), egy helyi egyetemről érkezett, Bob Quinn leginkább a Lions által szervezett lokális workout-on figyelt fel rá. Nagyon atletikus (4,9-es negyven yard ilyen termettel), senior szezonjában 8,5 sack-et és 14,5 mínusz yardos szerelést mutatott be. 2015-ös szezonját ő is kihagyta egy vállsérülés miatt, de remek volt a visszatérő éve.
O'Connor a második Eastern Michigan játékos a csapat rosterén, T.J. Lang a másik.

53-as keretbe kerülésére nem látok túl nagy esélyt.

Értékelés: B-
Ezek a hetedik körös pickek már mind viccesek. Vagy behúzol egy nagy csúszót vagy kiválasztod a saját kiskedvenced akit alig ismer valaki. Legalább nem Long Snapper.

Napi érdekes:
Pat O'Connor és a harmadik körben választott Kenny Golladay középiskolai csapattársak és nagyon jó haverok.


Szerkesztette: Bazzani

több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Már várom Bazzani a képes összefoglalódat a draftról 😉
PintérÁdi
Készülőben van.
Délután robban a bomba. 😊

több mint 6 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Már várom Bazzani a képes összefoglalódat a draftról 😉

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 6 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Legalabb a
Pats trade-ből jobban jöttünk ki.
Tekintettel arra hogy mennyi a lyuk a védelemben, feltölthetjük ezeket a mai napon.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 6 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Nem vagyok elájulva a második nap eseményeitől. 😕

Remélem találunk valami kincset a hátsó körökben.

One Team
One Detroit
One Pride
több mint 6 éve
MacPhisto Detroit Lions Michigan Wolverines 2 759 — Detroit vs. everybody
Második pickünk belép az öltözőbe, mire Stafford meglöki Ebront: Te, ez Tábor?

Only team in NFC not to play in the Super Bowl.
DET UM
több mint 6 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Szerintem ez szar pick. Sérülékeny embert minek húzunk? Inkább Watt kellett volna
MacPhisto
Akinek egészen speciális térdsérülése volt, a másik térde meg fájdogálni szokott.
(Elvétve találsz olyan 1. köröst idén, aki ne járt volna az ortopédián/traumatológián.)

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 6 éve
MacPhisto Detroit Lions Michigan Wolverines 2 759 — Detroit vs. everybody
Szerintem ez szar pick. Sérülékeny embert minek húzunk? Inkább Watt kellett volna

Szerkesztette: MacPhisto

Only team in NFC not to play in the Super Bowl.
DET UM
több mint 6 éve
valakis Detroit Lions 1 736 — Det Fan
Szeretnék egy jó WR-t, egy erőfutót, egy edge rusher-t, egy magas cornert, egy SS-t, egy DT-t, egy hátsó körös speedy WR-t még egy sb győzelemet.
A legnagyobb need kilőve, gyerünk tovább.
Bazzani
Javítottam.
Eddig jó, majd a 2-3 nap után meglátjuk mit hoz a Quinn.

Szerkesztette: valakis

We just form a fucking wall.
több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Szeretnék egy jó WR-t, egy erőfutót, egy edge rusher-t, egy magas cornert, egy SS-t, egy DT-t, egy hátsó körös speedy WR-t még.
A legnagyobb need kilőve, gyerünk tovább.

több mint 6 éve
Blevi 8 233 — Lions & Cowboys fan
Jarred Davis LB jött a 21. Helyen.
Nekem tetszik a választásunk. A legnagyobb hianyposzt.
De olvastam rola azt is hogy undersized meg azt is hogy Nfl méret.
Jó hogy mindenki mást ír.
Gyorsaságát is kiemelték páran.
PintérÁdi
Nekem is tetszik eleg gyenge volt az LB sor kellett oda upgrade.
több mint 6 éve
ThundersNFL a Paraszt New England Patriots 13 730 — !SuPeR6BoWL!
Jarred Davis LB jött a 21. Helyen.
Nekem tetszik a választásunk. A legnagyobb hianyposzt.
De olvastam rola azt is hogy undersized meg azt is hogy Nfl méret.
Jó hogy mindenki mást ír.
Gyorsaságát is kiemelték páran.
PintérÁdi
Akkor összekell minden véleményt gyúrni és megvan belőle az HOF LB 😊

Draft


2001-2003-2004-2014-2016-2018
több mint 6 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Jó játékos, igazi vezér, hiányposztra.
Szerintem ennél nem kell jobb pick.

@RapSheet: Big spot for the draft right now: The #Lions at No. 21. Source says three teams want their pick — Including the #49ers.

Féltünk lemozogni, mert nem maradt volna benn Davis. Taco Charlton volt a B terv.

több mint 6 éve
PintérÁdi Detroit Lions 1 347 — Detroit fan
Jarred Davis LB jött a 21. Helyen.
Nekem tetszik a választásunk. A legnagyobb hianyposzt.
De olvastam rola azt is hogy undersized meg azt is hogy Nfl méret.
Jó hogy mindenki mást ír.
Gyorsaságát is kiemelték páran.

One Team
One Detroit
One Pride