Kansas City Chiefs

28 feliratkozó

több mint 10 éve
Stez SMU Mustangs 43 222 — Whoops, looks like something went wrong.
Ulpi, Fisher milyen volt?

több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Jól játszottunk. Támadók és védők is. A Steelers is.
Big Ben kapásból dobott egy ~60 yardos passzt Brownnak, amit Sean Smith elnézett, igazából ennyi volt a drive. A védelem onnantól egy 1st downt engedett -> FG. Majd egy felesleges 4th&shorttal vörös zónánk szélére hoztuk a Steelerst, onnan be tudtak menni 6 pontért.
Pedig nem egyszer az életéért futott Ben, a play szétesett, de őt ez nem szokta zavarni, addig kacsázik, míg egy WRt nem talál. Sok edző nem véletlen nem szereti ezt (több okból), de Lőcsnek ez a védjegye. A TDnál is Hali keze lecsúszott Benről, de sikerült megdobnia aztán.
Jó volt tehát a védelem, megcsinálták a nehezét, de be kell ezeket fejezni. Bár Bent leszámítva sokan ezekből nem csinálnak játékot. (Alex például ilyen esetekben inkább mindig kidobja a pályáról, esetleg fut. Annak is van előnye, de van hátránya is. Egyszer futott majdnem 40 yardot így, ő meg ilyen.)

A támadók sem voltak rosszak. A rozsdaevők jók védelemben. Alapvetően mégis mentek a drivejaink. Csak nem szereztünk pontot, inkább 4th&short volt kétszer a vége. Pedig ha tudják, hogy 20-20 után hosszabbítás, talán inkább rárúgják, mert egyik simán FG táv volt. Azért hosszabbításban volt egy harmadik 4th&short és az bejött. Onnan már meg sem álltak TDig (26-20lett a vége).
Egyéni hibákon csúsztunk meg eleinte, konkrétan Jamaal elcsúszott, majd Fasano is elcsúszott, Bowe egyet úgy dropolt, hogy előbb húzta be a két kis kezét a mellyihez, mint a labda odaért volna, és doing, a kézfejét találta el a laszti, leesett. Én röhögtem egy percig. 😀
Na mindegy, sokkal jobban festett a játék képe, mint tavaly bármikor. Pedig Asamoah (RG) a meccs elején lesérült, és ő a futásblokkolásunk egyik kulcsa. Így passzoltunk, de fura módon ment.
Alex megint dobált mindenkinek, főleg mert be is állt mindenki. Nem a tiszta első sor volt fent. Junior Hemingwaynek többször is, a TDt is ő kapta el.
Mégis legstabilabban akkor haladtunk, mikor végre először rájött Alex (három meccs kellett), hogy Bowe-t érdemes megjátszani. Valami 3 perc alatt D-Bo segítségével végigszáguldottunk a pályán és TD. Egy perc maradt is.

A ST hullámzó volt. A legelső KR úgy kezdődött, hogy Wylie arca előtt elfutott egy társ, egy másik keresztebe feküdt, nem látta, és átesett rajta. Fumbli, de előbb a könyöke ért le. Pech, ami szerencsésen végződött. Ezt nem Wylienak rónám fel. Ennyire azért kaotikus tud lenni a ST munka. 🏈 Illetve sikeres játékok után voltak felesleges szabálytalanságok, azokat ki kell gyomlálni.
Viszont volt megint két nagy játékuk. És pár jó return ezeken kívül, illetve jó cover munka. Egyik nagy játék Knile Davis 109 yardos TD visszahordása. Másik egy blokkolt FG. Dave Toub egészen kiváló munkát végez a srácokkal.

A Steelers jó ellenfél, pre meccshez képest színvonalas csatát vívtak. Voltak még gyerekbetegségek mindkét oldalon, voltak playhívásban dolgok, amiket nem fogunk látni élesben. De alapvetően kiváló találkozó volt felkészülni a szezonra. Egyedül a tarcsi irányítók nem jöttek be, Alex az első, Daniel a második félidőt kapta.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Az ESPN honlapján eddig csoportonkénti bontás volt. Az AFC Westben szerencsénk volt Williamsonnal. Féltem ki váltja. Nem ő lesz a KC részleg, viszont még nála is jobbat találtak. Adam Teichert kérték fel és ma elfogadta. (Y) Az egyik legjobban informált belsős újságíróként szoktam rá hivatkozni, aki emlékszik esetleg. Eddig a Kansas City Star egyik sportújságírója volt. Még a Steelers elleni előmeccsről e-státuszban ír, aztán átlovagol az ESPN-re. :cool:


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Andy Reid nem fogja az éles taktikát játszatni a mostani meccsen. A kezdősor play számait sem döntötte még el. Tudja mi a szokás, de az nem kötelező.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Illetve vannak játékosok akik fizikálisan alkalmatlanok a LOSon harcolni rendszeresen. A.J. Jenkins is ilyen satnya legény. Ez is fontos szerepet játszott abban, hogy a niners run heavy (WR blokkol) játékában szinte használhatatlan volt. Ők fizikális focit tolnak. Reid inkább a sebességre épít, talán ott kevésbé lesz ez probléma.
Mindenesetre a téma valóban sokkal bonyolultabb. Azonban nem lehet mindent leírni sem, mert akkor már tényleg 5 oldal lenne egy hozzászólás.

Egyébként pont a Chiefs (is) alkalmaz idéntől ilyen fizikális, birkózós CB játékot. Hamar kiderül ez a része Jenkinsről, amint feláll a liga egyik legnagyobb cornere, Sean Smith elé, és az nekiugrik.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
DoM New England Patriots Northwestern Wildcats 5 160 — vaccpáör fan
Az X, Y, Z mizériához csak annyi megjegyzést fűznék, hogy a csapatok keze azért némileg kötött. Ugyanis a játék kezdetekor hét játékosnak a LOS-nál kell állnia. Ebből öt játékos adott (a támadófal) a maradék két elkapónak viszont aki a LOS-on áll a két legszélső játékosnak kell lennie. Ha egy csapat az oldalvonalhoz közel akar egy játékos felállítani, akkor nincs nagyon más választása, mint a LOS-hoz állítani. A split end pozíció hátránya, hogy szoros emberfogás esetén a snappet követően azonnal ütközik a CB-vel, nincs elég területe felgyorsulni, irányt váltani, míg a flanker vagy éppen az y elkapó esetében ez nem törvényszerű.
több mint 10 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 24 711 — Keep pounding
Megint jó hosszan pofáztam, nem tudok mit tenni. 😛ulpianus
Nem baj az, élmény olvasni 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Érdekes lesz a wr corp.Janek
Igen, egyedül Bowe helye garantált, a magas garantált pénze garantálja.

Talán érdemes belemenni. Sok elmélet születik most sorra. Például tegnap olvastam kettőt. Egyik arra hívta fel a figyelmet, hogy nehogy Bowe-t fantasybe draftold, mert megosztott célpontok lesznek Alexnek, és a hype miatt túl sokat kéne adni érte. Másik arra szólított, hogy más minőségi célpont híján Bowet mindenképp megéri drafttolni, el ne felejtsd. Én nem játszom fantasyt.

Lássuk, amivel leginkább egyetértek. Egyik legjobb topicban írt valaki, hogy Bowe olyan Z WR, ami megfelel Dorsey elképzeléseinek. Igaz, bár megfelel Reid elképzelésének is, illetve nem volt választásuk a drafton, nem jött elit SE WR, ha akartak volna sem. Nem akartak.

Na, de miről van szó? Alaphelyzetben a csapatok az elmúlt évtizedekben komoly sikereket értek el egy máig bevált WR szereposztással:
Van egy split end egy u.n X WR, ő az X faktor. Gyors, jó felépítésű, fizikális, rendkívül jó kezű, képzett, megbízható elkapó, a lánchordozó. A pálya szélén áll fel tipikusan, a LOS vonalán.
Kissé hátrébb a LOStól van egy flanker u.n Z elkapó. Possession WR, leginkább 6'2+ magas, tömegben is megbízható, komoly ütéseket (LB zónák) felvállaló, középföldén (középmély passzok) sikeres WR. Esetleg kimondottan power WR (mint Bowe). Hasonlóan megbízható mint X úr, csak nem elég gyors, hogy minden úton (route) veszélyt jelentsen instant. Nyilván egy idő után ő is felér mélyre.
Illetve van egy slot WR, u.n. Y elkapó. (Többféle van, de) Leginkább alacsony, extra gyors, még inkább agilis, robbanékony játékos. Kiváló utakat fut (elvben) ő is, tévhit hogy itt nem számítana (lásd Welker). Sokszor a TE az Y, ő nyilván nem alacsony. Illetve ahol a stratégia alapját két gyors X+Z elkapó adja, ott akkor is Possession az Y, ha nem a TE az. (Erről beszélt is Reid, Baldwin esetében, de aztán gyorsan elfelejtették.)
Van ennek mindenféle változata. A legnagyobb zseni edző is a piacról él, azzal főz amit kapni.

Viszont fontosabb, hogy Dorseyék Green Bayben törölték a sorból Xet. Mások is máshol, tudatosan. Ugyanis arra lettek figyelmesek, hogy a tipikus Xnek alkalmas srácokat csak extra áron lehet megszerezni a drafton (lásd Julio love). Viszont beválási arányuk alacsony. Ráadásul sok a nagy arcú, végül is korlátozottan alkalmas (eltiltott, lusta, csapatmorált romboló) X WR. Egyszerűen nem éri meg rá költeni.
Sokkal jobban kijön a csapatvezetés, ha a giga (rá)fizetés és beszerzési ár helyett szereznek 2-3-4 minőségi Z+Y elkapót.

Ez nem jelenti hogy egy elit X nem éri meg. Megatron életveszélyes úgy is, hogy Stafford belőle él. Viszont ami igazán ütős volt, az a Cards SBba jutott WR sora, Warner mesterrel. Tehát a Packers ráment a második+harmadik körös Z+Y típusú elkapókra, és összeszedtek annyit, amivel bármilyen helyzetben ki tudnak rakni egy minőségi sort. Reid ezzel összhangban (erről régebben írtam valami kapcsán itt a topicban) második körben szeret WRt draftolni.
Van benne ilyenkor X/Z multikaszt is, mert kell a lánchordozó Go to Guy, akármilyen okosak a bácsik. És itt érünk vissza a Chiefshez, mert ez Bowe szerepe. Ő nem X alapból. Hanem Z, aki mégis a Go to Guy.

Ha Baldwin bevált volna, akkor elfogadja Reid, hiába nem ilyen a rendszere. Avery (is) lyukas kezű. Ő a Coltsban azzal lett WR2, hogy tud minőségi utat futni, nem a gyorsasága volt a lényeg. Ezért nem Hilton lett az, vagy más. Viszont A Coltsnak van egy igazi X elkapója, Wayne. Így megtehették Averyt. Itt más a szerepe. (Más a stílus is, többet számít a blokkolás, a YAC.) Ezért nem egyértelmű Avery kezdőposztja.

Reid úgy oldja fel az X hiányát, hogy minőségi TE játékot alkalmaz, és elkapó HBket. Valamint kedveli 3-4WRes felállásokat. Így egyszerre van mindenféle elkapója, van belőle elég, mélyre, középre, rövidre. Mehet a Hi-Lo concept.

Érdekes lesz, hogy Jenkins képes-e ilyen rövid idő alatt ilyen nagy feladatra (szvsz kizárt). Avery már elérte képességei csúcsát. Ő nem lesz elég jó ehhez. Akkor viszont át kell szabni a játékot. Ezért is variálnak annyit Reidék. És ezért is érdekes a WR sor, illetve a most következő meccs képe offenseben. Megint jó hosszan pofáztam, nem tudok mit tenni. 😛


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 541 — Apu ökölbeszorított keze
Érdekes lesz a wr corp.

több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Pedig nagy szezont vártunk tőle...Janek
Még lehet neki. 😀😀

Bár én személy szerint inkább csak reménykedtem benne, hogy Cassel miatt tűnt ennyire súlytalannak. Alex sem érezte őt a pályán, meglátjuk Kaepernick mit szól. Akit egy Donnie Avery azzal szorít ki, hogy nála érdemben többet dropol, azért nem biztos, hogy nagy kár. Ment Dorsey után, majd megbeszélik.

Most AJ Jenkinsben lehet bízni. Őt nehéz megítélni, de biztos oka volt, hogy nem engedték pályára. Most sem poénból vágták ki, ... akarom mondani alakították jó csereértékké.
Van egyébként ritkán olyan, hogy valaki más rendszerben hirtelen feltámad. Ritka, hogy igazán nagy karriert fut be ilyen játékos, de néha segít a váltás.

Jenkins azért lett első körös prospect, mert gyors, bár nem a leggyorsabb (NFL szinten), jó a keze. Ellenben problémás arc, nem is várták sokan első körbe (ahogy Baldwint sem).

Ahhoz képest, hogy nem játszott, Alex ismeri. És ő rábólintott a cserére. Dobhat neki, lesz egy meccse ehhez, és pár edzés. Jövő héten dönteni kell.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 541 — Apu ökölbeszorított keze
Pedig nagy szezont vártunk tőle...

több mint 10 éve
sapka Washington Commanders 6 581 — sapka
kár hogy nem lett Baldwin inkább cut 😕, jöhetett volna blokkolni
de azért valószínű, hogy Jenkinsnek is kinéz a cut

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
... a Chiefs járhat jobban ezzel, Jenkinsnél nagyobb az upside (atletikusabb, gyorsabb). ahogy tudom, fejben nincs rendben, nincs önbizalma. a Chiefs wr edzője, David Culley ált. kihozza az elkapókból a legtöbbetdeyell
Már egyetemen is az edzőjével összekaptak ha jól emlékszem, mert lazázott Jenkins. Nem a munkamorál az erőssége. (Baldwin is nagy díva volt egyetemen, és itt is első évben).

Egyébként Baldwinban is van fizikálisan potenciál, más sincs. Ő ugrott legnagyobbat combine-on meg ilyesmik. De olyan lyukas kezű, hogy az már fáj. Most a meccsen mikor szó szerint átcsúszott a két keze közt a labda, felhördültek a szurkolók is.

Ez van, nem Reid embere, lesz még szezon végén több távozó is.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Az igen, Ulpi. Ugyanazt, ugyanabban a mp-ben 😀Wyatt
Azt is bele akartam írni, hogy Bazza ne légy pesszimista. Aztán rájöttem kinek mondanám, és nem írtam. Így lett egyszerre.ulpianus
Nagyon viccesnek tetszik lenni. 😊
Amúgy valóban megközelítés kérdése.

több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Az igen, Ulpi. Ugyanazt, ugyanabban a mp-ben 😀Wyatt
Azt is bele akartam írni, hogy Bazza ne légy pesszimista. Aztán rájöttem kinek mondanám, és nem írtam. Így lett egyszerre.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
deyell Las Vegas Raiders 10 423
Ez egy olyan csere amitől egyik csapat sem lesz jobb.Bazzani
lehet, hogy így lesz, de sztem a Chiefs járhat jobban ezzel, Jenkinsnél nagyobb az upside (atletikusabb, gyorsabb). ahogy tudom, fejben nincs rendben, nincs önbizalma. a Chiefs wr edzője, David Culley ált. kihozza az elkapókból a legtöbbet

choose life
több mint 10 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Az igen, Ulpi. Ugyanazt, ugyanabban a mp-ben 😀

több mint 10 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Ez egy olyan csere amitől egyik csapat sem lesz jobb.Bazzani
Ebben nem vagyok biztos. Inkább azt mondanám, hogy egyik sem lesz gyengébb. Mondjuk nem mondom, hogy Jenkins lesz a következő DeSean, de egy próbát megérhet

több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Ez egy olyan csere amitől egyik csapat sem lesz jobb.Bazzani
Egyik csapat sem lesz rosszabb.

Viszont ha mindkettőt kirúgják, annál ez is jobb. Hátha netalántán esetleg mégis ki tudja. Érdekes lesz nézni mindkét srácot. Bár sztem vicessebb lett volna mostani közös meccs előtt, ezt lekésték.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 629 — Axel Foley
Ez egy olyan csere amitől egyik csapat sem lesz jobb.

több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Megtalálták a Baldwinnál is nagyobb első körös WR bustot. 😀 Viszont így ha Bowe kiesik, akkor egy magas WR sem lesz. Reidet mondjuk ez sosem zavarta, de nem is volt jó vörös zónában a rendszere. Na nem mintha Baldwin dropjaitól lenne jobb.
AJ Jenkins gyakorlatilag pályára sem lépett a ninersben mióta draftolták. (párszor mégis ,de az semmi.)

Több mint egy hete olvastam, hogy ki fogják rúgni Baldwint keretszűkítésnél (ezért is dobattak rá Alexszel, hátha), de hivatalosan senki nem erősítette meg. A San Francisco gondolom ugyanígy volt Jenkisszel. És valakinek beütött az isteni szikra.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
Wyatt New England Patriots 26 306
Csak a speed

több mint 10 éve
deyell Las Vegas Raiders 10 423
The Kansas City Chiefs traded WR Jon Baldwin to the 49ers for WR A.J. Jenkins.

choose life
több mint 10 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 17 799 — SuperLOL
Jamaal már tegnap edzett. Akik nem: Travis Kelce, Dunta Robinson és Eric Fisher.


Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 23 596 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez nem szöcske. Viszont láthatóan narancssárgában van, ezen bukott le.ulpianus
Persze hogy nem, hiszen ez vadló álruhában. Ráadásul vagy hülye, vagy színvak vadló, mert egy jó spion nem vesz fel narancssárga rejtőszínt az Arrowhead-ben. 😊


“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)