New Orleans Saints

44 feliratkozó

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Gratulálok srácok, ez impresszív verés volt! 😊
briareos
nagy jövő előtt álltok, bár a Wallace-ra elköltött pénz nem biztos hogy megtérül

Amikor már Herring szerez int-t, akkor sok mindenre nem panaszkodhatom. Negyedéjre is 20 pont alatt tartotta az ellent a D.
Talán valamit csinálhatna az OL, a futókat folyamatosan már a LOS mögött kontaktolták, így nem lehet a földön haladni

több mint 10 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 16 827 — StuG Life
Gratulálok srácok, ez impresszív verés volt! 😊
első félidő végén még reménykedtem h nem lesz alázás, de csak kijött a végére, h más szinten vagytok.

több mint 10 éve
EasyGhost New Orleans Saints 1 397 — Saints fan
Szokott valaki redditet olvasni? 😊 Érdemes felnézni az atlanta oldalára:  www.reddit.com/r/falcons

Elvesztettek egy fogadást a Pats fanok ellen, és kint kell lennie Breesusnak most. 😀😀
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Olvasom az első mondatot, már kezdem sajnálni csórikámat, aztán belekezdek a második mondatba és az apáca említésénél mondom:na, jól átvertek, ez a sztori is csak valami szar vicc lesz, aztán látom a képet. 😀nfl_lover
A Saints meccsein kötelező kellék az apáca, állandóan látni nem egyet.

John de Jenkins nagy király, ezt én mindig is gyanítottam, embertelen bull rusha van és az alkatához képest irgalmatlan fürge, egyetlen kérdés vele kapcs az volt nálam h kondival hány downt fog bírni.empty taxi
Már a pro dayre csak arra készült, hogy leadjon a súlyából, most az egykori 360 font helyett már "csak" 330 körül van, ezzel gondolom könnyebben bírja az iramot.

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 13 615 — Egyéb témák lakó

Szóval elméletileg mondjuk 2 év múlva is lehet még egy ilyen csapatunk:

D: Jordan(Walker)-Jenkins(?)-Hicks(Foster); Butler(Wilson)-Lofton(?)-Hawthorne(?)-Galette(?); Robinson(White v. Sweeting)-Vaccaro(Bush)-Jenkins(IAQ)-Lewis(?)

O: Brown(Armstead)-Grubbs(?)-DLP(?)-Lelito-Harris; Brees(?); Colston(Toon)-Stills(Tanner); Graham(Hill)-Higgins; Robinson(Thomas, Cadet)
Tocy
Na, most van időm 😊

DL: egyetértünk, nincs min aggódni. Bunkleyban is van pár jó év, ha felépül ebből a hülye sérülésből, az ő "tehetsége" nem haszontalan, futás ellen azért szükség lenne rá egyértelmű futás helyzetekben.
OLB: passrush mániás vagyok, simán mondanám, hogy 1-2. kört is húzzunk ide. Galette jó, Wilson nagy kérdőjel, Haralson 2-3 évig még kiszolgálhat itt.
ILB: nem prioritás, 3-4-ben az ILB nem olyan azért, minta 4-3-as MLB, top picket nem szórnék rá, főleg hogy nem tudjuk Reddick mennyire válik be. Se Lofton, se Hawthorne kondija nem rossz.
CB: na az már máskérdés. Lewis kezd igen jó évet futni, Greer még mindig megbízható, ha odaér. Sajnos sebesség problémái vannak. White-ben nem bízok igazán. Ha sikerülne igazolni egy FA-t 2.-3. CB-nek, akkor nyugodt lennék. Robinsontól tartok, hogy ez az egy év kihagyás sok lesz...
S: Harpernek ez az utolsó éve nálunk, Jenkins egészen megbízható lett idén. Quddus jó backup (nem tudom, hogy lehet-e kezdő). Ellenben ha jövőre is ezt a 5-6 DB-s felállásokat fogjuk játszani, lehet kell majd hozni még egy S-t, Bush kevésbé stabil, bár nem rossz ő sem.
QB: nem kell elsőkör, projekt QB kell. Első kör akkor jöhet szóba, ha valami oknál fogva nagyon elől draftolunk és lesz kész QB. Egyébként pazarlásnak tartom.
RB: Sprolesban sok van még. Kisebb sérülésektől eltekintve nem egy injury prone, mint mondjuk Thomas. Mindkettő ki tudja szolgálni Brees karrierjét. Robinsonban nagyon bízok.
WR: itt azt hiszem megvagyunk. Pár évig.
TE: nincs kérdés, Watson még szerintem játszik egy-két évet, ha nem, lesz elérhető FA TE, bár őt nagyon bírom.
OL: ezzel több kifogásom is van: a két G-nk még bőven bírni fogja 4-5 évig, 35 éves OL ember még nem öreg, két év múlva meg még mindig bőven jók lesznek. DLP-t meg kéne tartani, de félek drága lesz. Strief sem a kora miatt kellene hogy kikerüljön. Ha lecsúszik BPA-nak egy T, gondolkodás nélkül behúznám az első körben.
Collins ha így marad, még 5-6 évig is elfutkoshat itt nálunk.

D: Jordan(Walker)-Jenkins(Bunkley)-Hicks(Foster); Butler(Wilson)-Lofton(?)-Hawthorne(?)-Galette(?); Robinson(White v. Sweeting)-Vaccaro(Bush)-Jenkins(IAQ)-Lewis(?)

O: Brown(Armstead)-Grubbs-DLP(?)-Evans(Lelito)- ? v. Harris; Brees(Griffin); Colston(Toon)-Stills(Tanner); Graham(Hill)-Higgins; Robinson(Thomas, Cadet)

több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
John de Jenkins nagy király, ezt én mindig is gyanítottam, embertelen bull rusha van és az alkatához képest irgalmatlan fürge, egyetlen kérdés vele kapcs az volt nálam h kondival hány downt fog bírni. Vaccarotól viszont nem vártam ilyen jó rookie szezont.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
nfl_lover 912
Meach a múltheti "visszatérős" TD után reflexszerűen kidobta a labdát a nézők közé, majd a sajtáton megemlítette, hogy ezt mennyire bánja, mert ez a labda fontos lett volna neki.

A labdára lecsapó néző azt elejtette, bele a mellette ülő apáca ölébe. Erre azt mondta az apácának: nem akarok Istennel harcolni, tartsa csak meg a labdát nővér.
Ők ketten együtt most eleget tettek Meach kívánságának és elcipelték a Saints edzőközpontba a labdát, amit Meach egy-egy dedikált csapatlasztival hálált meg. atapapa
De neeeeee... 😀😀
Olvasom az első mondatot, már kezdem sajnálni csórikámat, aztán belekezdek a második mondatba és az apáca említésénél mondom:na, jól átvertek, ez a sztori is csak valami szar vicc lesz, aztán látom a képet. 😀
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Meach a múltheti "visszatérős" TD után reflexszerűen kidobta a labdát a nézők közé, majd a sajtáton megemlítette, hogy ezt mennyire bánja, mert ez a labda fontos lett volna neki.

A labdára lecsapó néző azt elejtette, bele a mellette ülő apáca ölébe. Erre azt mondta az apácának: nem akarok Istennel harcolni, tartsa csak meg a labdát nővér.
Ők ketten együtt most eleget tettek Meach kívánságának és elcipelték a Saints edzőközpontba a labdát, amit Meach egy-egy dedikált csapatlasztival hálált meg.


több mint 10 éve
krixtofer New Orleans Saints 603 — SaintGooner
(Y)
Így van, még kérünk majd! 😛
(+ Fel is raktam a blogra)
több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 1 140
Ilyeneket még-még-még! Ezekből lehet tanulni.
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Ezen a héten már nem tudtam újabb kifogást keresni, így elkerülhetetlenné vált, hogy néhány playt ne nézzek meg mélyebben. És ha már így történt, megosztom veletek a látottakat.
Az első pontszerzésünk alapvetése talán ismerős lehetett valahonnan, akinek nem, annak majd az lesz pár kocka múlva.
A snap előtt a jobbon Jimmy, Meachem és Sproles állt fel, Brees mellett Pierre volt a back.
A védelem blitzet mutat, hátulról a safety fellép Thomasra emberezni, a pálya közepén lézengő egyetlen LB pedig a 3 elkapó felé veszi az irányt, de inkább területet fog.


Ezt hívják 3x1 felállásnak is, a strong side-ra (ahol a több elkapó van) gyakran játszanak a csapatok bubble screent is.
A védelem nem csak blitzet mutatott, hanem mind az öt LOS-on lihegő védő Brees-re rontott. Brees eljátssza Sproles-szal, hogy ez egy bubble screen lesz, Jimmy és Meachem pedig nyargal egyenesen az end zone felé.

Itt látni, hogy ez a kis fake mennyire eldöntötte a play kimenetelét. Dansby és Mathieu rögtön elindul Sproles irányába, de még Powers is hezitál egy pillanatra és csak utána kezd el visszafelé vágtatni.

Azonban így is yardokkal van lemaradva, hátul pedig a safety próbál középről kiérni Grahamékre. Neki akkor lett volna sansza bármit is alakítani a playen, ha a labda Jimmynek megy. Azzal hogy Meach volt a célpont, a S-nek Jimmy törékeny testén is túl kellett volna jutnia, hogy érdemben játékba avatkozhasson.

Powers még becsületből elrugaszkodott egy embereset, de a labdába csak akkor pöckölhetett volna bele, ha Brees azt aluldobja.


A foxnál rögtön mindenki Paytont dicsére a playdizájnért, pedig tavaly, Sean távollétében PC már az asztalra tette ugyanezt a playt. Ugyanez volt a snap előtti felállás, csak akkor Cadet mozgott ki a másik szélre a Falcons elleni hazai meccsen. Szintén ment felé egy pumpa, majd Jimmyt találta meg a TD. Csodálkozom, hogy az elmúlt egy hét során ez egy szakírónak se tűnt fel.
 www.nfl.com/videos/new-orleans-saints/0ap2000000093808/QB-Brees-to-TE-Graham-29-yd-pass-TD

Ez volt az egyik kedven védőplayem a meccsről.
Harmadik és háromnál üres backfielddel állt fel az Arizona, amire mi 3 emberes rush-sal vártunk.
Érdekesebb volt a linebackerek pozíciója, Galette a faltól méterekre, de a legközelebb a LOS-hoz és az elkapókhoz, a DL mögött pedig Lofton és Vaccaro, nem éppen DB-től megszokott helyen.

Az LB-k (és ennél a playnél ide értem Vaccarot is) felelőssége viszonylag kisebb területek levédekezése volt a pálya középső részén.

A fal nem csinált csodát, a két endet duplázták, de Walker viszonylag hamar lenyomta a centert egy az egyben, így arra kényszerítette Palmert, hogy szabaduljon a labdától. Ő Taylort választotta a sekély zónában, akin Vaccaro még a labda eldobása előtt taszít egyet a biztonság kedvéért. Ez biztos nem segítette abban Taylort, hogy leváljon Vaccaroról ás hogy pontosan fussa meg a route-ot..

Az elkapás pillanatában nagyjából két yard kellett Taylornak még, hogy elérje a first downt.

Ezért rizikós általában DB-vel védetni egy ilyen playt, mert ha alkalmas is arra, hogy gyorsan reagálva a zónából kitörve kontaktolja az emberét, egy RB egy DB-t lendületből képes labdával a kézben 1-2 yardnyit arrébb tenni a megfelelő irányba. Ezért jött jól még a catch előtti ütés Tayloron, amivel lendületet veszített, majd az elkapás után közvetlenül Kenny mintaszerűen verte földhöz Taylort, puntra kényszerítve a vendégeket.


Ahogy az eredménykövetőben céloztam rá, az ilyen playek levédekezésében Vaccaro már a Texasban letette a védjegyét, ez az egyik nagy erőssége és úgy tűnik, hogy ezt a profik közé is képes átkonvertálni.


Ezt a playt Dagadt Jenkins kedvéért néztem ki, bámulatosan mozog a fickó a másfél mázsájához képest.

2 back, 2WR, 1 TE volt az Arizona felállása, ahol a snap előtt a WR bemozgott a falhoz. Már ezelőtt Vaccaro a boxban volt, majd a motion után Bush is felment a boxba, nagyon futást ígért ez a felállás.

Az is lett, az egész fal és a back is balra blokkolt, Floyd is valami hasonlóval próbálkozott a fal jobb szélén. Befekszik Galette alá.

Jenkinst az RG és RT közösen blokkolja, ekkor Mendenhall csinál egy cutbacket a gyengeoldal felé, .

Jenkins egy pillanat alatt lereagálta ezt, és a mi kis házi bálnánk 180 fokos piruettel leválik a falról és rögtön Mendenhall útjába kerül.

Egy karral már a LOS-on elkapja, és ugyan abból valamennyire szabadul a futó, ez bőven elég ahhoz, hogy Galette-hez érve már ne tudjon cincogni, egyensúlyt vesztve megadta magát a szerelésnek.


Mind a play lereagálása, mind a mozdulatsor azt ígéri, hogy ez a Jenkins gyerek még sok sót fog megenni az NFL-ben.

Az utolsó nem valami bonyolult play, láttuk is párszor ezt a koncepciót, fogjuk is.
Ugyanaz a felállás, mint az első TD-nél. 3x1, de Jimmy most a weakside-on van. A madarak 5 embert etetnek a LOS-on.

Az ilyen felállásoknál Jimmyre a legtöbbször csak egy védő jut, általában egy Lb vagy egy S, de nem ritkán CB. itt egy safetynek, Bellnek jutott a hálás feladat, hogy egy az egyben viselje gondját Jimmynek.

A snap után mind az öt LOS.on lévő ember támadta Breest, plusz még egy LB is harcba indul Brees megleckéztetésére.

Érdekes hogy Bell meg sem próbálja zavarni Jimmyt a LOS-on, a snap pillanatában rohan az end zone-ba.

Összességében elmondható, hogy nagyon rossz időpontot választott az ellenfél a hat emberes blitzre, az öt hátra maradt ember nagyjából két célpontot hagyott üresen plusz Jimmyn egy ember nem ember.


Hiába volt Bell elvileg jobb pozícióban a labdáért folytatott közdelemben, Graham egész egyszerűen leatletizálta.

Gondolom senkit sem lep meg, hogy a play során nem sokat foglalkozott Brees a secondary olvasásával, a tekintete az első pillanattól kezdve Jimmyn volt.

több mint 10 éve
DaddyBear Chicago Bears 888
En csak azt kivanom,hogy az 5. heten ket 4-0-as merleggel allo csapat talalkozzon! 😉
több mint 10 éve
Kájzerszóze New Orleans Saints 5 095 — playoffs???
Bunkley kellene......
Nyerünk, mert nincs más opció 😀
Rejtély hogy mi van Lance Moore-ral. Megint kamuzunk. De még így is megy a szekér. Hétfő éjjel nagy győzelem lesz, ez a Miami nagyon.

WHO DAT!!!!!!!



több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 1 140
Sérültekkel semmi változás kb, Foster full, Evans-Greer-Lelito-Walker-Carr-IAQ limitált, Harper-Ingram-Moore-Johnson-Bunkley nem edzett. Evans-Greer-Walker kellene azért, én nagyon várom már Quddust, de azért Harper-Moore is jó lenne...
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Jut eszembe az is belekavarhat az UDFA-k magas arányába, hogy - ha emlékezetem nem csal egy tavasszal olvasott statisztikáról - az elmúlt néhány évben nekünk és a Jetsnek volt a legkevesebb draftcetlije, és mivel az FA-kre költhető pénz is véges, így sok lehetőség juthatott egyéb játékosoknak.
Adtunk picket Vilmáért, Shockeyért, Morsteadért és Ruudért, feltrédeltünk Ellisért, Ingramért, és lenyúlt két cetlit Goodell is.
Amit idén Ivoryért kaptunk, azt is arra használtuk hogy felcseréljünk Jenkinsért.

több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
De amúgy hogy a fenébe tudunk ilyeneket húzni draftolatlanul? Ő, Foster, Robinson, vagy tavaly Cadet, régebben Pierre, de lehetne sorolni...Más miért nem lát bennük semmit?Tocy
Robi és Cadet sokadosztály volt, Pierre már az egyetemen is sérülékeny volt, meg akkor annyira nem vették komolyan az Illinois-t, Thomas első jobb éve után rögtön elment első körben Mendenhall (szintén onnan), kvázi Pierre kellett hogy komolyan vegyék az onnan érkező futókat.

Foster meg csak atlétának tűnt, de nem focistának, aztán az ottani sikertelenségét most azzal magyarázzák, hogy nem jól használták.

Különben jók vagyunk UDFA-ben, de vannak jobbak is. 2008 óta a támadó- és a védősnapek 22,3%-át kapták nálunk UDFA-k, ez az 5. legjobb, az első a Chargers (25,7%), a második a Pats.

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 13 615 — Egyéb témák lakó
De amúgy hogy a fenébe tudunk ilyeneket húzni draftolatlanul? Ő, Foster, Robinson, vagy tavaly Cadet, régebben Pierre, de lehetne sorolni...Más miért nem lát bennük semmit?Tocy
Mert erre álltunk rá. Nem kell ezt túlmisztifikálni, ebbe tesszük a pénzt, nem abba, hogy skill player FA-kat hozzunk sok pénzért.

több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 1 140
De amúgy hogy a fenébe tudunk ilyeneket húzni draftolatlanul? Ő, Foster, Robinson, vagy tavaly Cadet, régebben Pierre, de lehetne sorolni...Más miért nem lát bennük semmit?
több mint 10 éve
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 9 982 — #neverpunt
Nem tudom ki hogy van vele, szerintem ő jól játszik idén, nekem kellemes meglepetés.Tocy
Hát ezért linkelgettem tavaly májusban róla egyetemi meccseket? 😉
Nekem inkább az a meglepő benne, hogy 34-ben is elboldogul, benne a tipikus 43 strongside endet láttam, abban nem bíztam annyira, hogy 34-re képes átállni.
Viszont Foster fullon edztett, ennél rosszabb hírt Tannehill még nem hallott a héten :p

több mint 10 éve
Joey Tribbiani Cleveland Browns 5 959 — Believelander
😀 Csak múltkor volt itt hsz, hogy 9 sacket ért el a Dolphins. Gondoltam leírom, hogy az sem egyértelmű, mert abból 6 a Browns ellen született.
Tocy
A Browns fala brutál jó (legalább is nevek alapján), nálam Joe Thomas a liga legjobb LT-je, Alex Mack meg a legjobb C-je, Mitchell Schwartz szintén egy elég jó és elég fiatal RT, a 2 guard mondjuk annyira nem jó, de nem is vészesen rossz.empty taxi
Papíron jó, de idén szenvedünk. A 'Phins nagyon okosan a jobb oldalt - ezen belül is főleg a RG-t - támadta, onnan jött a nyomás 70%-a (Cousins).

AAFC Championships: 1946, 1947, 1948, 1949
NFL Championships: 1950, 1954, 1955, 1964
több mint 10 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 35 670 — tracker ember
😀 Csak múltkor volt itt hsz, hogy 9 sacket ért el a Dolphins. Gondoltam leírom, hogy az sem egyértelmű, mert abból 6 a Browns ellen született.
Tocy
A Browns fala brutál jó (legalább is nevek alapján), nálam Joe Thomas a liga legjobb LT-je, Alex Mack meg a legjobb C-je, Mitchell Schwartz szintén egy elég jó és elég fiatal RT, a 2 guard mondjuk annyira nem jó, de nem is vészesen rossz.


Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Geeri Miami Dolphins 2 962 — geeri93@citromail.hu
Nem mostanában volt, hogy valamelyik ellenfél szurkolói ennyire szívükre vegyék a találgatás és vélemény nyílvánítást. 😀EasyGhost
Szegény Miami drukkerek nincsenek az elmúlt időszakban hozzászokva, hogy komolyan foglalkoznak velük bármelyik aktuális ellenfél topicjában... 😊somoskovig
OFF: nem az, csak érted hihetetlenül elszomorító, hogy van a csapatnak sok hibája, nem vagyunk esélyesek, erre abba rúgnak bele ami amúgy működik. Ráadásul a fórum értelmesebb, és tájékozott fele is belerohan ilyenekbe, sőt, még a meccsbeharangozó is elég érdekesre sikerült a hetekben... És ilyenkor nem értem, hogy mégis ez most hogy van, honnan jönnek fel ezek az ötletek, amik mögött nem áll semmiféle tény. Nem baszogatni akarok senkit, csak tényleg nem értem.

Mindig jövőre!
több mint 10 éve
Tocy New Orleans Saints 1 140
😀 Csak múltkor volt itt hsz, hogy 9 sacket ért el a Dolphins. Gondoltam leírom, hogy az sem egyértelmű, mert abból 6 a Browns ellen született.

Amúgy Ingram és Harper továbbra sem edz, de már Lelito sem 😀 Moore is kihagyta...hát vele nem tudom így mi lesz. Stills volt a kezdő már így is...viszont Walker megint DNP :/ Nem tudom ki hogy van vele, szerintem ő jól játszik idén, nekem kellemes meglepetés. Evans limitáltan már tolta, éééés IAQ is!
több mint 10 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 750 — 49ers GM
Nem mostanában volt, hogy valamelyik ellenfél szurkolói ennyire szívükre vegyék a találgatás és vélemény nyílvánítást. 😀EasyGhost
Szegény Miami drukkerek nincsenek az elmúlt időszakban hozzászokva, hogy komolyan foglalkoznak velük bármelyik aktuális ellenfél topicjában... 😊

több mint 10 éve
EasyGhost New Orleans Saints 1 397 — Saints fan
Nem mostanában volt, hogy valamelyik ellenfél szurkolói ennyire szívükre vegyék a találgatás és vélemény nyílvánítást. 😀