NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Sorozatok

32 feliratkozó

7 órája
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 417 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
A legújabb Harlan Coben /Run away/Szökevények-Netflix/ adaptáció végre jól és főleg jobban sikerült mint az előző kb 3-4.
13 órája
Fontos_Vidra Green Bay Packers 1 607
Stranger Things. Nekem még az 5. évad is tetszett - nem lett Trónok Harca szinten rossz/igénytelen a lezárás és ez önmagában döbbenetesen erős tény. Mondjuk nálam a 2. évad a kedvenc, és nagyon szerettem a 4. fináléját.

Mondjuk a végére kicsit elfogyott a kakaó, de menet közben azért az 5. évadban is voltak klassz pillanatok.
Nálam a sorrend:
1.Évad - A
2.Évad - S
3.Évad - B
4.Évad - A
5.Évad - B Zárás -C

Kedvenc karakter: Steve 😊
Felfedezés: Jamie Campbell Bower - fogom követni munkásságát.
Hiányozni fog 😕

Köszönöm, hogy megoszthattam.
Helmut Zimmer
javaslom, hogy hallgasd meg a counterfeit zenekart, amiben énekel(t). nem váltja meg a világot de kellően dühös néha
letter to the lost
és youtube-on az enough, ez fontos mert spotifyra más verzió került fel, sajnos rosszabb
15 órája
Helmut Zimmer Oregon Ducks 6 935 — secret level
Ismeretterjesztés, merthogy én az ST srácok világából jöttem.

Vecna a Forgotten Realms világának (Oerth) és az eredeti D&D rendszerének egyik ikonikus karktere. Brian Blume agyszüleménye és igazából több dolog teszi különlegessé. A legfontosabb hogy eredeti (1976) formájában sohasem szerepelt semmilyen modulban ellentétben azzal, amit a Stranger Thing sugall. A srácok nem játszhattak ilyen kalandmodullal.
Az Eldritch Wizardy egy kb. 60 oldalas kiadvány (1976) az eredeti D&D egyik legfontosabb kiegészítője, része a D&D első frissítését tartalmazó kiadványoknak. Itt jelenik meg a semleges jellem (ellentétben azzal amit Henderson mond, már létezik a Chaotic Neutral 86-87-ben). Megjön a Druida mint semleges pap és a Psi, a Psi erőkkel, és a psi szörnyekkel, amelyek kollektív tudatban élnek. Ezek közt a legfontosabb az illithid faj, amelyet úgy ismer meg a szerepjátékos világ, mint mind flayer. Azért kellett a Psi, mert a legelső mind flayer egy 75-ös kiadványban már megjelenik, de a képességeivel kapcsolatban komoly vita alakul ki a D&D szabályrendszer két nagy építésze Vance és Kask közt (utóbbi sajnos pár hete meghalt-RIP). A vita végén Kask kizárta a képességeket a varázslatok rendszeréből. Ezt előbbi a rendszer csonkításának tekintette- ez még fontos részlet lesz. Szóval kb. így született meg a psionikus erő a D&D-ben.

Itt jelennek meg a pokol és a mélység (dantei pokol) síkjai, és az ott élő demiurguszok, ős-istenek, démonurak. Ezek közül is kiemelkedik a Demogorgon a két fejű mandril, amely tekintete őrületet, és káoszt szül, csápjai, pedig elszívjék az életet.
És itt jelenik meg egy halom nagyhatalmú tárgy, melyek közül 2 Vecna szeme, és Vecna keze említi Vecna és Kas történetét. Nem túl sok szó esik a cselekményről de megtudjuk, hogy Vecna a Lich nekromata azért akar teljes hatalmat a világokon, hogy újfajta közösségeket alkosson. Csak Kas the Destroyer Vecna tábornoka elárulta Vecnát és az árulása során megsemmisítette őt. Csak a levágott kéz, és kivájt szem maradt meg. Kas kardja is megjelenik, de nem ad a lorehoz sokat.

Most akkor olvasd vissza a kis szösszenetet arról, hogy hogyan született a psionikus erő.
Blume és Gyrax komoly aggodalommal figyelték Vance és Kas vitáját, amely nem csak D&D mágiarendszeréről, de az intaktságáról is szólt. Kask annyira felhúzta magát, egy alkalommal, hogy snicerrel esett neki Vance tevezetének.
A hosszas viták nélkül sohasem lett volna Eldritch Wizardy. Az ő közös munkájuknak, és vitájuknak állít emléket Vecna és Kas karaktere. Vecna a Vance anagrammája Kas the destroyer pedig Kaskra utal, a 3. artifact Kas kardja pedig Kask sniccerére.

Tehát az Eldritch Wizardyban jelenik meg a PSI, a kollektív tudat, a Mind flayer, Demogorgon, és Vecna. Valaki az ST alkotói közt nagyon szerethette a kiadványt. 😊

Vecna utóélete - 1978-ban az egyik utolsó, és talán a legrettegettebb, hírhedtebb modul a Tombs of Horror DMG kiegészítése mesél róla, mert a Tombs antagonistája a demilich Acererak Vecna tanítványa volt- Ezzel elindult Vecna történetének kibontása. 1979-től az AD&D DMG megjelenésével kezdték feltölteni tartalommal Vecnát, de igazából az AD&D Player 2 talált rá és tette istenséggé -Vecna the Maimed God.

A Demogorgon az első démon, mint ilyen félisten, vagy legalább démon-herceg amely síkokat ural. Az érző lények félelméből és rettegéséből született, és gyűlöl mindent, ami él. Két mandrill feje folyton vitázik. A bal oldali Aemual számító, és tervező, higgadt, a jobb oldali Hethradiah hirtelen és kegyetlen. Ő önmaga legrettenetesebb ellensége, amely képtelen győzelmet aratni saját maga felett. Úgynevezett Ultimate Challenge Endboss, és mint ilyen a ST idején nem szerepel hivatalos tabletop kalandmodulban. Ezeket azért hozták létre, hogy ha a DM nagyon unja a túltápolt partyt, akkor legyen mivel lezárni a kalandot. Terveztek vele modult, de a Tombs of Horror botránya miatt, amelyben ilyen 18-20. szintű karakterek pusztultak el, nem tervezték betenni ezeket semmibe. Szabad felhasználásra adták oda a kalandmestereknek.

Mikor az ST játszódik Vecna státusza: "halott" csak egy bukott ősmágus, necromata lich, akit elárult tábornoka Kas. A Demogorgon viszont az abyss egyik leghatalmasabb entitása, aki kegyetlenül uralkodik a vérrvörös ég alatt, és mint ilyen erősebb, mint Vecna a hatalma csúcsán volt. Vecna célja a világok uralása, Demogorgon célja a világok megsemmisítése - és a zavartalan pihenés- tehát céljaik közel sem vágnak egybe. Az viszont kozisztens, hogy Vecna a világokat át akarja alakítani , egyfajta új közösségben gondolkozik, amelyet a központi akarat irányít.

A Greyhawk világ rengeteg ikonikus gonoszt adott a fantasy rajongóknak. Olyanokat, mint: Tharizdun a leláncolt, Zass Tam a vörös varázslók vezére, IUZ a vén/a gonosz, vagy Acererak.
Ha akad ott még egy két modul, lehetne még jó sorozatokat csinálni. 😊
15 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 644 — The Mathematician
Percy Jackson S2E5
alapvetően tetszik és Walker Scobell játéka egyre bíztatóbb, de az alkotóknak sietniük kell mert nem lenne jó 30 évesen 16 évest játszatni vele
Crice szigete sztem jó volt | viszont a Szirének feloldása gáz volt |

Fallout S2E3
Culkin mint Legátus zseniális, ahogy az egész Legion faszán lett bemutatva sztem
Maximus karaktere alakul és fejlődik, a naivitását folyamatosan veszti el
Xander (Kumal) tök jól mutatta meg neki a dolgokat és a Brotherhood hozzáállását
Lucy pedig továbbra is hozza a Barbie jellegű karaktert aki azt hiszi ért mindenhez, de rá kell csodálkoznia hogy a világ mégis máshogy működik
ez volt eddig a kedvenc részem az évadban mindenképp

Ashur S1E6
Claudia Black jól hozza Cossutiát és kellően utálható
hasonlót akarnak India Jaime Slater Corneliájával is, de a karakter túl van tolva és a színésznő se jó
az se segít hogy iszonyat műanyag
mondjuk érdekes hogy Ashur is változik, de kevésbé izgalmassá teszi
a nyelvezetet továbbra is imádom, bármennyire is mesterkélt 😊
így hogy Tenika Davisnek nem kell erőlködni még az akciók is egész jók

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
18 órája
Stez SMU Mustangs 46 976 — Whoops, looks like something went wrong.
Stranger Things. Nekem még az 5. évad is tetszett - nem lett Trónok Harca szinten rossz/igénytelen a lezárás és ez önmagában döbbenetesen erős tény. Mondjuk nálam a 2. évad a kedvenc, és nagyon szerettem a 4. fináléját.

Mondjuk a végére kicsit elfogyott a kakaó, de menet közben azért az 5. évadban is voltak klassz pillanatok.
Nálam a sorrend:
1.Évad - A
2.Évad - S
3.Évad - B
4.Évad - A
5.Évad - B Zárás -C

Hiányozni fog 😕

Helmut Zimmer
Nalam Billy volt a top karakter, es egyebkent az otodik evad feluletessegehez, meg elmaradt dolgaihoz kepest durva is, hogy o peldaul mekkora fejlodesen esett at korabban, sokakat „elhardaltak” igy a vegere (peldaul Steve-et is), de az ove lett a perfekt lezaras. Mint szinesz, Joseph Quinn volt az abszolut top (Eddie ugye), a keves jatekidobol is kihozta a maximum maximumat, na az o eseteben sajnalom, hogy az otodik evad osszecsapottsaga pont az o halalat es felaldozasat tette jelentektelenne. Campbell Bowers is jo volt, de en azert kicsit tul hype-nak erzem, amit vele nyomnak, lattam egy vagy ket masik filmjet, nekem inkabb az az erzesem, hogy Vecna szerepe baromira illett hozza es nagyon betalalt, de egyebkent ha nagyon mas karaktert kell jatszania, akkor mar elegge el tud szurkulni.

De amugy jo volt latni, hogy alapvetoen a sok-sok ev kozben/utan szamos Stranger Things-szereplo befutott (mar most, fiatal korara), Quinn ugye mar a nagy blockbusterekben, sztarok mellett kapja a szerepeket, Max is felkapott lett (joggal szerintem), Keerynek (Steve) is egyre tobb a filmje, ahogy Wolfhard is sok szerepet kap (bar en ot kevesbe csipem). Mondjuk amitol kiver a viz, az a Millie Bobby Brown-hype, a hideg kiraz kb., annyira rossz szineszno. 😀 De jo latni, hogy a Stranger Things nem csak egy all-time sorozat lett igy az evek soran, hanem jo par minosegi, fiatal szineszt/szinesznot is szepen kitermelt.
Stez
Billyt csíptem, és Murrayt is. Engem a legjobban a rettenetesen túlírt Eddie karaktere idegesített és a végére Henderson meg 11 és Kali. 11 mondjuk a 3. évadtól idegesített, de leginkább azért, mert Bobby Brown idegesít. Bower meg jó színész.
Azt nagyon sajnálom hogy Wiona Ryder karaktere teljesen értelmetlen lett. Az 1. 2 évad miatta is nagyon jó volt. Túl sok lett a szereplő. Értem, hogy a Thurman-Hawke lányt futtatni kell, de ő simán kiírható lehetett volna.(mondjuk DM =mesélő lehetett volna- de más a sorozat narrációja), ahogy Johnatan Byers is - már a drogtrippet sem értettem anno, sőt azt az egész vonalat.
Nekem az 5. évaddal az utolsó rész és leginkább a nagymonológok a bajom. Az 1. részeket kifejezetten szerettem.

Szilicium Völgy óta nem hiszek abban, hogy le lehet zárni egy jó sorozatot. Mindegy ennek itt a vége- szép volt jó volt -remélem lesz még hasonló színvonalú sorozat.
Helmut Zimmer
A Breaking Bad szerintem korrekt lezarast kapott peldaul, ha mar all-time sorozatok. 😊 De teny, hogy azert jobbara meggyulik a bajuk a jo sorozatok lezarasaval.

ST: Sajnos a legtobb karakter ertelmetlen volt, de ennek az oka leginkabb az, hogy teljesen ertelmetlenul kapott egy teljesen uj fokuszt es uj iranyvonalat az otodik evad, amivel bejottek ugye a gyerekek, es a Hollyt alakito szineszno hiaba volt amugy szerintem tok jo, mar tulsagosan keson kapott tul sok jatekidot ahelyett, hogy az alap crewt nyomtak volna a Dufferek. Ez igy a vegere egyszeruen tulsagosan is sok lett es nagy falat, ennyi szereplo mellett nem lehet megtartani a megfelelo egyensulyt es balanszot. Fel is fordult az egesz, ezert lett sulytalan az utolso evadra minden korabbi kozponti szereplo, kivetel Will, akihez viszont szvsz kevesbe passzolt az az iranyvaltas, amit kapott. Bar ez masodlagos, ezzel nem volt gondom.

Egyebkent kicsit kezd comic feelingem lenni, mert ruhellem, hogy ha valamit lezarnak ugy, hogy aztan meg allandoan magyarazkodni kelljen, hogy mi miert volt, mivel mi van, etc, marpedig az elmult napokban mindenhol szembe jon velem, hogy a Dufferek epp megmagyaraznak ilyen-olyan reszleteket, hogy mit miert csinaltak, mi miert lett ugy, ahogy. Ez az utolagos okoskodas nekem mindig azt sugallja, hogy valami nem lett eleg jo, es hianyos lett a lezaras. Ezeket az okoskodasokat allandoan a Marvelnel meg a DC-el nyomjak igy evekre visszamenoen is. Nem utolag kell elmagyarazni a dolgokat, hanem a filmbe/sorozatba kellett volna beletenni vagy elmagyarazni akkor, amikor ott volt a lehetoseg, en amondo vagyok.

19 órája
Nomac New England Patriots 4 186 — balazs.t85@gmail.com
Olvasgatva az írásaitok, közben még eszembe jutott egy dolog ami nagyon hiányzott az 5. évadból a Stranger Thingsnél. Az egész 80-as évek vibe ki lett ölve, ami iszonyatosan jó volt az előző évadokban.
19 órája

Nálam a sorrend:
1.Évad - A
2.Évad - S
3.Évad - B
4.Évad - A
5.Évad - B Zárás -C

Hiányozni fog 😕

Helmut Zimmer
Nalam Billy volt a top karakter, es egyebkent az otodik evad feluletessegehez, meg elmaradt dolgaihoz kepest durva is, hogy o peldaul mekkora fejlodesen esett at korabban, sokakat „elhardaltak” igy a vegere (peldaul Steve-et is), de az ove lett a perfekt lezaras. Mint szinesz, Joseph Quinn volt az abszolut top (Eddie ugye), a keves jatekidobol is kihozta a maximum maximumat, na az o eseteben sajnalom, hogy az otodik evad osszecsapottsaga pont az o halalat es felaldozasat tette jelentektelenne. Campbell Bowers is jo volt, de en azert kicsit tul hype-nak erzem, amit vele nyomnak, lattam egy vagy ket masik filmjet, nekem inkabb az az erzesem, hogy Vecna szerepe baromira illett hozza es nagyon betalalt, de egyebkent ha nagyon mas karaktert kell jatszania, akkor mar elegge el tud szurkulni.

De amugy jo volt latni, hogy alapvetoen a sok-sok ev kozben/utan szamos Stranger Things-szereplo befutott (mar most, fiatal korara), Quinn ugye mar a nagy blockbusterekben, sztarok mellett kapja a szerepeket, Max is felkapott lett (joggal szerintem), Keerynek (Steve) is egyre tobb a filmje, ahogy Wolfhard is sok szerepet kap (bar en ot kevesbe csipem). Mondjuk amitol kiver a viz, az a Millie Bobby Brown-hype, a hideg kiraz kb., annyira rossz szineszno. 😀 De jo latni, hogy a Stranger Things nem csak egy all-time sorozat lett igy az evek soran, hanem jo par minosegi, fiatal szineszt/szinesznot is szepen kitermelt.
Stez
Billyt csíptem, és Murrayt is. Engem a legjobban a rettenetesen túlírt Eddie karaktere idegesített és a végére Henderson meg 11 és Kali. 11 mondjuk a 3. évadtól idegesített, de leginkább azért, mert Bobby Brown idegesít. Bower meg jó színész.
Azt nagyon sajnálom hogy Wiona Ryder karaktere teljesen értelmetlen lett. Az 1. 2 évad miatta is nagyon jó volt. Túl sok lett a szereplő. Értem, hogy a Thurman-Hawke lányt futtatni kell, de ő simán kiírható lehetett volna.(mondjuk DM =mesélő lehetett volna- de más a sorozat narrációja), ahogy Johnatan Byers is - már a drogtrippet sem értettem anno, sőt azt az egész vonalat.
Nekem az 5. évaddal az utolsó rész és leginkább a nagymonológok a bajom. Az 1. részeket kifejezetten szerettem.

Szilicium Völgy óta nem hiszek abban, hogy le lehet zárni egy jó sorozatot. Mindegy ennek itt a vége- szép volt jó volt -remélem lesz még hasonló színvonalú sorozat.
20 órája

Nálam a sorrend:
1.Évad - A
2.Évad - S
3.Évad - B
4.Évad - A
5.Évad - B Zárás -C

Hiányozni fog 😕

Helmut Zimmer

20 órája
Boys-hoz képest milyen színvonal a GenV?
Érdemes nekiállni?
Willie Parker
Mindenkepp, mert az elso evadban meg csak egy-egy szal, de a masodikban mar erosen osszeer a The Boysszal. De egyebkent azon kivul, es az easter eggeken kivul is szerintem rendben van. Nem The Boys-szint, de nincs annyira sokkal alatta.

1 napja
jah és így már "csak" a Trigun Stampede maradt a "téli szezonkezdésre"
meg persze befejezni a Gachiakutát

1 napja
Frieren
viszonylag rég láttam fantasy animét ami ennyire egyszerűen kezelte a dolgokat, haveréknak úgy magyaráztam az érzéseimet hogy kicsit olyan ez mint a Tolkien féle gyűrűk ura
vannak a jók akik jók minden hibájuk ellenére
és vannak a rosszak akik kérdés nélkül azok
a világ emiatt egyszerű, de ez abban a világban ahol szinte minden sorozatban próbálnak mélyebb és több rétűbb történetet/karaktereket összerakni (sokszor kevés sikerrel) nekem felüdülés volt
ahogy az is hogy nem csináltak belőle semmilyen szempontból haremet, ami szintén nagy rákfenéje a fantasy animéknek (meg úgy általában is sokszor)
az animáció jó, a humor ül
nekem a zene is tetszett
2 kisebb problémám van:
- Frieren karaktere kicsit inkonzisztens az idősík váltások közben
- a 1st class test az évad végére pont a leggyengébb volt az évadban
ettől még zseniális és mindenkinek jó szívvel tudom javasolni

1 napja
JéBé Green Bay Packers 7 766
Stranger Things S5 - nekem nagyon elfogyott igy a vegere. A forgatokonyv osszecsapott, az a tortenetvezetes kb 10 percenkent hogy valamelyik karakter fejeben feny gyul es mint egy jatekmester vazolja a tobbieknek hogyan tovabb... rendesen idegesitett mar. Tul lett tolva benne minden, unalmas, repetitiv es tet nelkuli megis grandiozusnak abrazolt parbeszedek es akciok kovetik egymast, mindez ennyi oraban nekem sok volt. Ettol meg egy kedvelt sorozat marad, de ennel sokkal de sokkal tobbet vartam.

A Holly Wheelert jatszo kiscsajt meg biztosan latjuk, szerintem o vitte a primet a gyerekek kozul.
1 napja
KeyG Baltimore Ravens 13 321
Érdemes nekiállni?
Willie Parker
Minőségi 7-es nálam. Nem fogod megbánni ha meglesed.

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
1 napja
steelwolf Pittsburgh Steelers 10 417 — 2013 óta Pittsburgh Steelers fotelszurkoló!
Helmut Zimmer
Sokan sok mindent elmondtak , de azt nem /rajtad kívül/ h Jamie Campbell Bower, nagyon nagyott ment. Főleg az arc mimika ott a barlangban, zseniális volt.
Remélem beindul a pályafutása.
1 napja
Érdemes nekiállni?
Willie Parker
Picit gyengébb de jó kiegészítője

1 napja
Willie Parker Pittsburgh Steelers 16 983
Érdemes nekiállni?
1 napja

Nálam a sorrend:
1.Évad - A
2.Évad - S
3.Évad - B
4.Évad - A
5.Évad - B Zárás -C

Hiányozni fog 😕

2 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 998 — Kinek mit intézett a kormánya
Ebben a másfél hétben daráltam le a Stranger Thingst.
Tudni kell rólam hogy én nem tudok megmaradni 30percnék tovább egy sorozat/filmen, ezért én előszeretettel nézek mini/dokufilmeket a netflixen. 😀

De ez, ez annyira megfogott hogy nem tudom melyik volt az utolsó amite ezt tudom mondani. Talán az Office.

Sajnálom hogy ennyire “nyitott”-ra hagyták a dolgot, ebbe benne volt kapásból 3 fajta lezárás. Mindenesetre best volt a sorozat.!
Coolearie
Nekem volt vagy 3 hét, de szerintem is kurva jó.
Bár nyilván az is közrejátszik, hogy nem 10 év alatt neztem meg, ahogy kijött.

Olvastam hogy az s5e7 milyen negatív, aztán rájöttem, hogy a mértéktelen emberi baromság miatt nyilván | pedig azt hittem, minimum a negyed évad kezdetétől nyilvánvaló volt |

5 évnek eladni a 10et nagy szopás volt, amit van ahol érzésre nem is sikerült áthidalni.

Tartom, hogy le lehetett volna zárni a 3. évaddal és úgy is kerek egész, és talán jobb is lenne, de így is megadom a kreditet neki bőven.

Poloska vagyok.
2 napja
Láttam filmes topicba összegeztek a srácok h mennyi mindent láttak.

Én csak sorozatos listát vezettem.

45 új sorozatot néztem.
22 2025-ös sorozatot folytattam.
12 sorozatot pótoltam/újranéztem.

Láttam olasz, spanyol, svéd, angol, koreai, német, japán, dán, holland, amerikai sorozatot.
Elég színes lett 🙂
2 napja
megnéztem az új Ricky Gervais-t és bár nem rossz, de nem is jó
kb hozza az Armageddon szintjét, pedig többet vártam
az Elton Johnos rész pl sztem szar volt

lehet megint kéne 3-4 év szünetet tartania mer a 2 se volt elég

2 napja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 329
ST5 - final. Azon kívül, ami az eddigi részek baja is volt - túlírták, ebből a részből is kimehetett volna 10-20 perc - teljesen rendben van, méltó befejezés volt, logikus, koherens, nyilvánvaló a szó jobbik értelemben. Nem volt csak azért megerőszakolva a sztori, hogy még egy mindfuck csavar benne legyen.

| Akik meg a “kevés halálért” kritizálják: Mindenképpen GoT-ot kell ebből is csinálni, csak azért öljenek meg szereplőket, mert most éppen ez a divat a “komoly”
Sorozatokban? Nem fér bele némi happy end? Félreértés van a műfaji besorolásban, ez egy young adult-sorozat, vagyis felnövéstörténet, nem politikai thriller, kvázi-középkori felnőtt ponyva, vagy horror sorozat. Eddie vagy Billy halála szintén mellékszereplős halál volt, és a sorozatnak eddig sem volt sajátja, hogy hullanának a központi szereplők, miért kellett volna ezen változtatni? Btw. a főszereplő meghalt, mi kell ennél több?? Mike továbblépett azzal, hogy lezárta a történetet, és fel is nőtt azzal, hogy mindenkinek adott reményt arra, hogy 11, lehet, hogy boldogan él valahol. És ez jól van így, én megvettem.
|
MC12
| Nem, nincs ezzel semmi baj, csak akkor ne csinalj segget a szadbol elotte, hogy nyomod a nagy eloadast, hogy itt bizony hullani fognak a szereplok, keszuljel fel, akar tetszik, akar nem, senki sincs biztonsagban. Ha a Dufferek nem nyomtak volna ezt, akkor valoszinuleg most senkit sem erdekelne ez a tema.

De valahol azt is olvastam, hogy ez is volt a terv, csak vegul meggondoltak magukat (hogy ezt onszantukbol vagy a Netflix keresere tettek, nem tudom), de szerintem meg a zarason erezheto is valahol, hogy mintha nem ez lett volna az elsore kigondolt verzio. Gondolok itt foleg a Vecna fightra.
|

Egyebkent meg, amire te utalsz, Billyre es Eddie-re, | szvsz pontosan ezzel a lezarassal kaptak teljesen ertelmetlen halalt. Mert ok hosies halalt kaptak, olyat, ami meg a folytatasban is komoly sokkot okozott a foszereploknek, ami szamitott a karakterutjukban, de azzal, hogy aztan az utolso evadra teljes vedettseget kapott mindenki mas, szvsz pont inkabb elertektelenedett az o halaluk. |

Ezert is van egy sejtesem, hogy ez a lezaras nem az elsodleges verzio volt, mert nehany helyen szemben all elegge a Dufferek eddigi stilusaval, tulsagosan klises, emellett egy-ket szalon logikatlan is ez a valtas.

Emellett egyebkent szerintem nem allt jol ennek az evadnak ez az egesz vezetes. Hogy hatterbe lettek szoritva azok, akik miatt megszerettuk a sorozatot, | es az evad javaban egy emlekvilagban nezted a totalis mellekagon a gyerekeket. Pedig amugy Hollynal tok jo volt a kislany, csak a kerdes, hogy biztosan most kellett ot benyomni a kozpontba a tobbiek karara ugy, hogy nagyjabol mindenkinek tobb jatekidot adj neki? | , amig Will teljesen hatterbe szorult, de a tobbiek is, Steve, Dustin, Nancy, Jonathan, Byers muter, Eleven, Max, Robin. Szerintem nem lett jo, hogy ennyire a hatterbe lettek szoritva. Lehet mondani, hogy nagyjabol mindenki kapott egy parperces "melyebb" jelenetet, de ezek jo resze inkabb kinos lett jelen formaban, mint tenyleg eros es mely. Mint ahogy a lezaras | is fel oranyi bohockodas volt, es az igazan ertekes resz szvsz nagyjabol csak a Will-tortenet volt a vegen, a d&d utan. Az nagyon jo es eros volt, az remek resz volt egyebkent, inkabb az azt megelozo par jelenet volt, amit ha egy az egyben kivagunk, szerintem egyaltalan senkinek sem hianyozna. |

Nekem egyebkent aprosagok hianyoztak meg. | Eltunt a varos, mi a fsz tortenik, senkit nem zavar, hogy Hawkinsban volt egy oriasi foldrenges es megnyilt a fold? A vegen, amikor Will az emlekszobornal dramazik, tele a varos emberekkel, elotte tobb mint ket oran at meg sehol senki. Az elozo evadokban "elt" a kulvilag, most az elejen a suliban volt par ember, majd jol elvertek paran Dustint, de ennyi, ezen kovul csak katonakat lattal. Ezt nem ertem, mert? Amikor az elozo evadban peldaul az is erdekes volt, hogy ott a kosarcsapat tagjai vadasznak Eddie-re. Itt az elejen vadasztak Dustinra, majd kesz, egy bunyo utan szinuket sem lattad. Pedig szvsz mar csak Eddie hosies halala miatt is lehetett volna vinni a szalat valametre. |

Linda Hamilton is teljesen folosleges volt ebben a formajaban. | O lett a motivacio Elevennek, mint az uj kiserlet, hogy ha nem tunik fel, folytatodni fog az orok korforgas. Ez teljesen oke. Csak Hamiltonnak, ha ennyi volt a jelentosege, akkor meg boven tultoltak. Nala is az az erzes volt, hogy nem igazan tudtak eldonteni, akkor mi is legyen vele, igy meg lett egy olyan semmi. Mert mindig csunyan nezett, mindig baromi kemeny volt, felelmetes, de amugy meg a Hopperrel torteno jeleneten kivul a nenike stabilan minden bulibol kimaradt. 😃 Mindenhova csak az embereit kuldte, o maga keson erkezett a helyszinekre, allandoan kimaradt az akciokbol, a vegen meg a nagy leszamolas helyett nem tortent semmi. Hoppon maradt, majd annyit kaptal Robin meselesebol, hogy fogta magat es elment a katonaival. Mert csak. |

Na mindegy, ez nyilvan csak az en velemenyem, en mindenesetre tartom, hogy nekem ez lapos lett, foleg az elozo evadok utan. Es azt ereztem, hogy mintha ezt az evadot nem is Dufferek irtak volna, annyira eltert a stilus nehany korabban megszokott dolognal. Es nem tudom hova tenni ezt a zarast, mert nem jo, de igazabol nem is rossz. Csak izgalmat, valami durranast vartam az elso negy evad utan. Aztan az viszont elmaradt.
Stez
Teljesen egyetértek! Amit ebben az évadban leadták egy kliesevel teli, unalamas szappanopera volt. A színészeken látszott a kiégés, mintha elfelejtettek volna játszani.
Nancy karakterét ennyire beletolni az ember arcába, mint egy kvázi új Sarah Connort, iszonyú gáz volt. Amúgy se állt jól ez az egész a színésznőnek, de a férfiak olyanok voltak mint a toketlen fecskék azt se tudták mit csináljanak, és majd ő mindent is megold, ne basz, ez a 80as évek, hol volt itt a metoo még? Sehol.
A CGI valami nagyon elbaszott volt. Az egész olyan mű volt, hogy szó szerint látszott a zöld háttér. Hol volt az a minőség ami a 4 evedban még meg volt? A smikek förtelmesek voltak, főleg Hooper, ahogy kinézett a végén 🤢
A történet összecsapott volt, se eleje se vége, és egyáltalán nem látszott hogy ezen közel 2 és fél évet dolgoztak volna. Egyedül Vecna akiről azt tudom mondani, hogy volt benne fantázia, de aztán neki is elhozták az utolsó részben a Will pillanatát, na ott aztán O is ki lett herelve.
Nem tudom, hogy a Duffer fivérek fáradtak meg, vagy a netflix baszakodott, de kifulladt az egész, pedig lehetett volna olyat guritani, hogy az ember osszeszarja magat, mint pl az előző 2 évadban, pedig a 3 se volt egy főnyeremény, főleg az orosz szállal, de az fényévekkel ezelőtt jár.

Szerkesztette: KB23
2 napja
ST5 - final. Azon kívül, ami az eddigi részek baja is volt - túlírták, ebből a részből is kimehetett volna 10-20 perc - teljesen rendben van, méltó befejezés volt, logikus, koherens, nyilvánvaló a szó jobbik értelemben. Nem volt csak azért megerőszakolva a sztori, hogy még egy mindfuck csavar benne legyen.

| Akik meg a “kevés halálért” kritizálják: Mindenképpen GoT-ot kell ebből is csinálni, csak azért öljenek meg szereplőket, mert most éppen ez a divat a “komoly”
Sorozatokban? Nem fér bele némi happy end? Félreértés van a műfaji besorolásban, ez egy young adult-sorozat, vagyis felnövéstörténet, nem politikai thriller, kvázi-középkori felnőtt ponyva, vagy horror sorozat. Eddie vagy Billy halála szintén mellékszereplős halál volt, és a sorozatnak eddig sem volt sajátja, hogy hullanának a központi szereplők, miért kellett volna ezen változtatni? Btw. a főszereplő meghalt, mi kell ennél több?? Mike továbblépett azzal, hogy lezárta a történetet, és fel is nőtt azzal, hogy mindenkinek adott reményt arra, hogy 11, lehet, hogy boldogan él valahol. És ez jól van így, én megvettem.
|
MC12
| Nem, nincs ezzel semmi baj, csak akkor ne csinalj segget a szadbol elotte, hogy nyomod a nagy eloadast, hogy itt bizony hullani fognak a szereplok, keszuljel fel, akar tetszik, akar nem, senki sincs biztonsagban. Ha a Dufferek nem nyomtak volna ezt, akkor valoszinuleg most senkit sem erdekelne ez a tema.

De valahol azt is olvastam, hogy ez is volt a terv, csak vegul meggondoltak magukat (hogy ezt onszantukbol vagy a Netflix keresere tettek, nem tudom), de szerintem meg a zarason erezheto is valahol, hogy mintha nem ez lett volna az elsore kigondolt verzio. Gondolok itt foleg a Vecna fightra.
|

Egyebkent meg, amire te utalsz, Billyre es Eddie-re, | szvsz pontosan ezzel a lezarassal kaptak teljesen ertelmetlen halalt. Mert ok hosies halalt kaptak, olyat, ami meg a folytatasban is komoly sokkot okozott a foszereploknek, ami szamitott a karakterutjukban, de azzal, hogy aztan az utolso evadra teljes vedettseget kapott mindenki mas, szvsz pont inkabb elertektelenedett az o halaluk. |

Ezert is van egy sejtesem, hogy ez a lezaras nem az elsodleges verzio volt, mert nehany helyen szemben all elegge a Dufferek eddigi stilusaval, tulsagosan klises, emellett egy-ket szalon logikatlan is ez a valtas.

Emellett egyebkent szerintem nem allt jol ennek az evadnak ez az egesz vezetes. Hogy hatterbe lettek szoritva azok, akik miatt megszerettuk a sorozatot, | es az evad javaban egy emlekvilagban nezted a totalis mellekagon a gyerekeket. Pedig amugy Hollynal tok jo volt a kislany, csak a kerdes, hogy biztosan most kellett ot benyomni a kozpontba a tobbiek karara ugy, hogy nagyjabol mindenkinek tobb jatekidot adj neki? | , amig Will teljesen hatterbe szorult, de a tobbiek is, Steve, Dustin, Nancy, Jonathan, Byers muter, Eleven, Max, Robin. Szerintem nem lett jo, hogy ennyire a hatterbe lettek szoritva. Lehet mondani, hogy nagyjabol mindenki kapott egy parperces "melyebb" jelenetet, de ezek jo resze inkabb kinos lett jelen formaban, mint tenyleg eros es mely. Mint ahogy a lezaras | is fel oranyi bohockodas volt, es az igazan ertekes resz szvsz nagyjabol csak a Will-tortenet volt a vegen, a d&d utan. Az nagyon jo es eros volt, az remek resz volt egyebkent, inkabb az azt megelozo par jelenet volt, amit ha egy az egyben kivagunk, szerintem egyaltalan senkinek sem hianyozna. |

Nekem egyebkent aprosagok hianyoztak meg. | Eltunt a varos, mi a fsz tortenik, senkit nem zavar, hogy Hawkinsban volt egy oriasi foldrenges es megnyilt a fold? A vegen, amikor Will az emlekszobornal dramazik, tele a varos emberekkel, elotte tobb mint ket oran at meg sehol senki. Az elozo evadokban "elt" a kulvilag, most az elejen a suliban volt par ember, majd jol elvertek paran Dustint, de ennyi, ezen kovul csak katonakat lattal. Ezt nem ertem, mert? Amikor az elozo evadban peldaul az is erdekes volt, hogy ott a kosarcsapat tagjai vadasznak Eddie-re. Itt az elejen vadasztak Dustinra, majd kesz, egy bunyo utan szinuket sem lattad. Pedig szvsz mar csak Eddie hosies halala miatt is lehetett volna vinni a szalat valametre. |

Linda Hamilton is teljesen folosleges volt ebben a formajaban. | O lett a motivacio Elevennek, mint az uj kiserlet, hogy ha nem tunik fel, folytatodni fog az orok korforgas. Ez teljesen oke. Csak Hamiltonnak, ha ennyi volt a jelentosege, akkor meg boven tultoltak. Nala is az az erzes volt, hogy nem igazan tudtak eldonteni, akkor mi is legyen vele, igy meg lett egy olyan semmi. Mert mindig csunyan nezett, mindig baromi kemeny volt, felelmetes, de amugy meg a Hopperrel torteno jeleneten kivul a nenike stabilan minden bulibol kimaradt. 😃 Mindenhova csak az embereit kuldte, o maga keson erkezett a helyszinekre, allandoan kimaradt az akciokbol, a vegen meg a nagy leszamolas helyett nem tortent semmi. Hoppon maradt, majd annyit kaptal Robin meselesebol, hogy fogta magat es elment a katonaival. Mert csak. |

Na mindegy, ez nyilvan csak az en velemenyem, en mindenesetre tartom, hogy nekem ez lapos lett, foleg az elozo evadok utan. Es azt ereztem, hogy mintha ezt az evadot nem is Dufferek irtak volna, annyira eltert a stilus nehany korabban megszokott dolognal. Es nem tudom hova tenni ezt a zarast, mert nem jo, de igazabol nem is rossz. Csak izgalmat, valami durranast vartam az elso negy evad utan. Aztan az viszont elmaradt.

3 napja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 357

|

Szerkesztette: MC12

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
3 napja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 982 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
nem ő játsza, de Culkin szerepe is fontos 😀
Negritis, a vajda
Jó volt látni, mi lett a légióval, az NCR-ral és Victorral!
3 napja
Ebben a másfél hétben daráltam le a Stranger Thingst.
Tudni kell rólam hogy én nem tudok megmaradni 30percnék tovább egy sorozat/filmen, ezért én előszeretettel nézek mini/dokufilmeket a netflixen. 😀

De ez, ez annyira megfogott hogy nem tudom melyik volt az utolsó amite ezt tudom mondani. Talán az Office.

Sajnálom hogy ennyire “nyitott”-ra hagyták a dolgot, ebbe benne volt kapásból 3 fajta lezárás. Mindenesetre best volt a sorozat.!
Coolearie
| Nem maradt nyitott, Will csak kitalalta, hogy Eleven valojaban tulelte, az egy mese volt csupan, hogy tovabb tudjon lepni, meg a tobbiek is. |