Chicago Bears
52 feliratkozó
több mint 11 éve
Jimmyjólmegmondta.doc-ot nem írok, mert annyi időm nekem sincs 😉.
tüsi91
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Kakizok a holnaptól, szerintem ki leszünk filézve.
több mint 11 éve
Jimmy, remélem nem sértődtél meg! 😊, ha mégis akkor elnézést, hogy nem úgy sült el a tréfa, ahogy gondoltam. Jimmyjólmegmondta.doc-ot nem írok, mert annyi időm nekem sincs 😉.Devin Hester mint DB csak nekem szúrja a szemem?😮
Itt van 2011-es roster (akik legalábbis aktívak voltak 1 meccs erejéig is). Ha valaki nem emlékezne. www.footballdb.com/teams/nfl/chicago-bears/roster/2011?sort=postüsi91
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 11 éve
Jimmy, remélem nem sértődtél meg! 😊, ha mégis akkor elnézést, hogy nem úgy sült el a tréfa, ahogy gondoltam. Jimmyjólmegmondta.doc-ot nem írok, mert annyi időm nekem sincs 😉.Itt van 2011-es roster (akik legalábbis aktívak voltak 1 meccs erejéig is). Ha valaki nem emlékezne. www.footballdb.com/teams/nfl/chicago-bears/roster/2011?sort=pos
több mint 11 éve
Ha nézzük a 2010-2011-es szezonokat, szerintem ez az 5 poszt: LT, összehasonlíthatalan, LG-RG jobb, de azért nem annyival, mint el szertnénk hinni, a támadófal futásblokkolásban semmivel sem jobb egyébként, WR1-WR2 (nyilvánvalóan), de a szint Hester, Knox, Rashied Davis, Aromoshadu, Roy Williams, sorolhatnám. A védőfal maximum egál (Peppers akkori szintjét senki nem tudja hozni), de akkor már kicsit kegyes vagyok, Cutler, Gould, Forte, Garza ugyanaz, Jennigs és Briggs árnyékaik önmaguknak. 3 poszton sokkal jobbak, 2 poszton valamivel jobbak, attól függően a védőfalat hogy értékeled 7-8 poszton ugyanaz a keret. Legyen ez 13, ahol sikerült előre, legalábbis nem visszalépni. 53 fős a roster. Brian Iwuh pályára lépett, pirított. DJ Moore, Corey Graham! Rosario meg se közelíti Kellen Davis, Matt Spaeth, Taylor Clutts teljesítményét, ez mekkora vicc. Barbert nem sikerült pótolni! Earl Bennettet nem sikerült pótolni. Ezek a játékosok a snapek 50-60%-ában pályán voltak, gondolom a pótlásukra idehozottak sincsenek kevesebbet. Nick Roach-ot nem sikerült pótolni. Annyival rosszabb csávók jöttek a helyükre, mint amivel máshol beljebb vagy. És akkor tényleg a pályára lépő harminckilencedik noname faszit ne is említsük. Az, hogy Urlachert nem sikerült pótolni, vagy Tillmannal mi a helyzet, az rendben van, ezt józan ésszel azért nem lehet kritizálni. De nickel cornert nem sikerült találni 3 év alatt? És lehet sorolni, csak nem érdemes.
Sérülésektől függően szezononként 30-35 játékos lép pályára komolyabban, a snapek 40+%-ában (ST-t nem számolom, de az eredmény azt mutatja, hogy sehol se vagyunk az akkorihoz képest). Offense-defense: jobbak vagyunk 5 poszton. Cutler-Forte ugyanaz, köze nem volt hozzá. A védőfalban a kiörgedett Pepperst nem sikerült hasonló kaliberűvel pótolni (Melton 1 évet még váratott magára), de az akkori depth mára ismét megvan, csak sokkal többe kerülnek. Szerintem ha drágábban hozod ugyanazt, hátraléptél, de ez csak én vagyok. De ne legyünk szőrszálhasogatóak. Szóval ott tartunk, hogy a komoly szerepet kapó 30 játékos közül 5 jobb (ebből 3 támadófal, és azért na, annyival egyelőre nem jobbak, hogy meccsdöntő legyen), 7 ugyanolyan jó (Cutler-Forte, 4 DL ember, Fuller, őt eldöntöt melyik CB helyére rakod). Ez 12. Az akkori Peppers pótlása megoldhatatlan a jelenlegi lehetőség között, azt nem rovom fel. Az összes többi? És akkor az ST játékosokról tényleg egy kurva szót se szóljunk.
I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Amit Jimmy mondd kicsit tovább gondolva...Az a nagyobb baj hogy a használható emberek egy egységbe jöttek nem szétszórva...Ok hogy pl most a fal nem rossz, de egy értelmes LB- t a 3 éve alatt nem sikerült találni...Azt hiszem mondhatjuk hogy nincs LB sorunk és ehhez képest a védelem nem is teljesít annyira szarul...csak hát a kakaós csigát is megsüthetrd kakaó nélkül...megsüketül az meg kurva szép lesz csak épp íztelen...
több mint 11 éve
Viszont abból az 5 posztból kifolyólag meccsenként 30-at lehetne átlagolni. A jelenlegi védelemmel 5-1 lenne az állás, ha a "ligaleghalálosabbelkapópárosa" meg a Csillámpóni képességeinek megfelelően (ahogy tavaly) játszana. Vagy lenne 2 félideig gameplan.Szvsz, mert a tálentum alapján jobbnak is kellene lennie a csapatnak. -> Coaching?dcsicsakMiért lenne jobb a csapat tálentum alapján? Tudok mondani 5 posztot ahol jobbak, mint 2010-ben voltak. Sokkal jobbak. Összehasonlíthatatlanul jobbak. Tudok mondani 30 posztot, ahol gyengébbek.füligjimmy
De ez még mindig szigorúan az én - kevésbé hozzáértő - véleményem. Szerintem az O-nak megvan a képessége rá, hogy húzza a szekeret.
több mint 11 éve
Szvsz, mert a tálentum alapján jobbnak is kellene lennie a csapatnak. -> Coaching?dcsicsakMiért lenne jobb a csapat tálentum alapján? Tudok mondani 5 posztot ahol jobbak, mint 2010-ben voltak. Sokkal jobbak. Összehasonlíthatatlanul jobbak. Tudok mondani 30 posztot, ahol gyengébbek.
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Szvsz, mert a tálentum alapján jobbnak is kellene lennie a csapatnak. -> Coaching?
több mint 11 éve
Jerry Angelonál készítettünk ilyet évente. Legyen Phil Emery is terítéken, csakhogy lássuk összességében a teljesítményét.2012-es offseason
Brandon Marshall trade, na így kell kezdeni egy karriert. Aztán a következő igazolások: Blake Costanzo, Eric Weems (tudjuk, mekkora ST erősítés volt mindkettő), Michael Bush (egy sokkal drágább visszalépés BArberhez képest), Jason Campbell (3.5 millióért be is jöhetett egy 30 pontos verésre), visszaigazolta Kellen Davist (ezért külön jár a gratuláció). Teljesen használhatatlan játékosok voltak. A támadófalat kielégítőnek találták, egy Chilo Rachal azért érkezett, aztán szezon közben távozott. A draftról ne beszéljünk, Jeffery szintén elhomályosítja azt, hogy senki, de tényleg senki nem tud semmit hozzátenni a csapat teljesítményéhez. A védelem veteránjai életük legjobb szezonját futották, és sikerült teljesen kiherélni a kispadot mindössze 1 offseason alatt.
2013-as offseason
Big Love helyett Marc Trestmant, és újjáépíteni a támadófalat, na így kell folytatni egy karriert. Slauson olcsó volt, Bushrod már nem, Bennett túlfizetve, de ez van. A védőfalból a depthet sikerült elküldeni a második offseasonra (Okoye, Big Toe, Duci Maci, Izzy), de nem lesz ebből baj, ugye? Urlacher nem teljesen önszántából visszavonult, Roach eligazolt szép pénzért. A helyükre hozott csávók nem értek egy kalap szart se (Kyle Moore, Turk McBride, Sedrick Ellis, Andre Fluellen, James Anderson, DJ Williams,). De legalább 3 használható szabadügynök jött, és 1 használható újonc (Millst hagyjuk szerintem), ezzel már 5 használható játékosnál tartunk 2 év alatt.
2014-es offseason
A Peppers-Wotton-Melton triót sikerült pótolni a Houston-Young-Allen-Ratliff kvartettel. Jó sokba került, de előrelépés. Nagyjából ott vagy, ahol voltál 3 éve, de nem azért, mert a drága igazolások bejöttek, hanem mert Ratliff, és Young élete szezonját futja, ami elég kellemetlen. És jött egy használható Fuller, meg 2 újonc DT, aki nem nagyon lép pályára. A támadófalban sikerült Slausont kicsit túlfizetni, Mills helyére nem találni jobbat, és talán Long se lesz All-Pro mostanában. A secondarybe Emery végre talált használható játékost 3 év alat Ryan Mundy személyében. Érdekes módon ez volt szerintem a legjobb offseasonja, mert Allen-Hosuton-Jennigs ugyan a kassza nagy részét elvitték, és ezért túl sokat nem csinálnak, de olcsón tényleg sikerült 3 jót húzni. Eljutottunk odáig, hogy 3 év alatt 8 használható játékost hozott ide Phil Emery. De számoljuk Allen-Houston duót is használhatónak, csak túlfizetettnek, akkor legyen 10, mert kegyes vagyok.
Phil Emery valóban jobb GM, mint Jerry Angelo? Sokkal profibb ember benyomását kelti, tud nyilatkozni, beszélni a fociról, amikor a pódiumon áll, én személy szerint azt gondolom, hogy jó kezekben van a csapat. De itt vagyunk a 3. évének kellő közepén. Az eredmény elfogadhatatlan.
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Hát akkor ez a Greene projekt is megdőlt. Végre beírhatok egy sort a Jimmytévedései.doc-ba. Erre várok már évek óta. 😛 😛 😀 😀. Remélem nem haragszol érte. 😊Egyelőre csodát nem tett az új LB edző. Greene hülyébb mint volt, Bostic ugyanolyan hülye, csak le is sérült, Elek... nos ő egy ezeremester, mindenhez egyformán nem ért. Greene fizikailag nem állt készen az NFL-re, de most hülyébbnek is tűnik, mint volt, pedig ő tényleg azt játszaná itt is nagyjából, amit egyetemen. Bostic egy 34 ILB, aki sose zónázott, most Christian Jones, akitől most el vannak ájulva, eddig minden volt, csak 43 WILL nem, hát majd a pecc ellen kell elkezdeni. Hamár Jimmytévedései.doc frissítését befejezted, akkor beírhatod Jimmyjólmegmondta.doc-ba (mert ugye van ilyen?!) az Ogletree-Warford duót is, a Long-Bostic helyett.
Emery 2013-as draftja is egyre inkább lenyűgöző...tüsi91
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Nálunk már alig van igény pesszimizmusra, gondoltam itt barátokra találok.BazzaniMit keresel itt ennyit? Felültél a bandwagonra? Itt nincs hova összeomlani, szóval nem feltétlenül választottál rosszul.füligjimmy.With Lance Briggs still out, #Bears will turn to Christian Jones at weak-side linebacker over Khaseem Greene.Bazzani
Briggs, Bostic doubtful. Szóval Greene a WLB, Williams/Sharpton az MLB. Amúgy Sharpton >> Williams.
tüsi91
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Hát akkor ez a Greene projekt is megdőlt. Végre beírhatok egy sort a Jimmytévedései.doc-ba. Erre várok már évek óta. 😛 😛 😀 😀. Remélem nem haragszol érte. 😊Hozzám is beírhatod (bár nálam több van...) A Rutgersen tényleg jól nyomta, ezért mertem reménykedni....(gondolom Jimmy is, bár a nevében nem nyilatkoznék)
Emery 2013-as draftja is egyre inkább lenyűgöző...tüsi91
Bazza! Részemről tiszteletbeli Bears-drukker vagy... 😊 (Már amennyire egy Lions-drukker lehet ilyen...) 😊

No.1. Bears
No.2. ARI, CIN, CLE, DET, HOU, NE, NO, OAK, PHI, PIT, TEN (nem fontossági sorrendben...)
több mint 11 éve
Nálunk már alig van igény pesszimizmusra, gondoltam itt barátokra találok.Mit keresel itt ennyit? Felültél a bandwagonra? Itt nincs hova összeomlani, szóval nem feltétlenül választottál rosszul.füligjimmy.With Lance Briggs still out, #Bears will turn to Christian Jones at weak-side linebacker over Khaseem Greene.Bazzani
Briggs, Bostic doubtful. Szóval Greene a WLB, Williams/Sharpton az MLB. Amúgy Sharpton >> Williams.
tüsi91
több mint 11 éve
Hát akkor ez a Greene projekt is megdőlt. Végre beírhatok egy sort a Jimmytévedései.doc-ba. Erre várok már évek óta. 😛 😛 😀 😀. Remélem nem haragszol érte. 😊Emery 2013-as draftja is egyre inkább lenyűgöző...
több mint 11 éve
Mit keresel itt ennyit? Felültél a bandwagonra? Itt nincs hova összeomlani, szóval nem feltétlenül választottál rosszul..With Lance Briggs still out, #Bears will turn to Christian Jones at weak-side linebacker over Khaseem Greene.Bazzani
tüsi91
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Hát nem csodálom, nagyon fogalmatlan... Az a play amit mindenhol mutatnak nagyban bekarikázva, hogy Greene 15 méterre van az elkapótól és háttal fut az eseményeknek... Pppfff
több mint 11 éve
.With Lance Briggs still out, #Bears will turn to Christian Jones at weak-side linebacker over Khaseem Greene.
tüsi91
több mint 11 éve
Kellen Davis... hiányoznak azok az öblös anyázások. 😀McCray out, talán túl éljük.
Mills questionable. Hát őszintén mondom, hogy már ott tartok nézzük meg Ola-t RT-ben. Preseasonben úgy is ott játszott. Mills 7 meccsen 3,5 sack, 4 false start, 1 szabálytalan kézhasználat. Picit kevesellem ezt, de a számoknál csak a valós teljesítménye mutat rosszabbul. Idén úgy játszik, mint egy 5. kör végi újonc...
Fuller probable ez jó hír, s Conte is játszik. Legalábbis vmennyit.
Bazza ment vissza PM.
több mint 11 éve
Tüsi komám ment egy PM.Amúgy meg:

(Kellen Davis Lions mezben)
Biztos, hogy SB-ba vezet minket?
több mint 11 éve
Peyton Manning rekordöntögetései után ezt Brandon Marshall részére küldeném.www.youtube.com/watch?v=p1q3ubEX1jk
Reggie Wayne játékát még mindenki élőben nézheti.
- Abe Simpson
több mint 11 éve
Briggs jövőre már nem lesz velünk... Lesz elég pénz lecserélni az LB sort... Mekit, Bosticot meg Sharptont megtartanám cserének a többi mehet amerre lát...ami jövőre kell az egy új edző, 3 új LB 1 CB 2 S (1 ha Conte marad) meg egy fasza igazi pass rusher DE... Ez elvileg jó draftal meg a sapi alatt lévő pénzzel megoldható lesz....A védelembe kell egy igazi vezér, mert most nincs...az offense papíron rendben kéne hogy legyen ( persze nincs) oda kéne egy Full Back, jó 2. Számú TE és egy normális 3. WRTomcsikMundy-Conte páros nem lenne rossz, ha egészséges lenne mindegyik konstans módon.
több mint 11 éve
Briggs jövőre már nem lesz velünk... Lesz elég pénz lecserélni az LB sort... Mekit, Bosticot meg Sharptont megtartanám cserének a többi mehet amerre lát...ami jövőre kell az egy új edző, 3 új LB 1 CB 2 S (1 ha Conte marad) meg egy fasza igazi pass rusher DE... Ez elvileg jó draftal meg a sapi alatt lévő pénzzel megoldható lesz....A védelembe kell egy igazi vezér, mert most nincs...az offense papíron rendben kéne hogy legyen ( persze nincs) oda kéne egy Full Back, jó 2. Számú TE és egy normális 3. WR
több mint 11 éve
Szerintem nem emberként van rá igény, hanem focistaként....értem, hogy ez a kettő összefügg, de inkább válasszuk szét....nekem a játékos hiányzik, nem az asszonyok lovagja, a mintapolgár.... 😊Briggsnek is leáldozott, szerintem ő már közel sem tényező....csak szeretne lenni....de az már nem fog menni....

No.1. Bears
No.2. ARI, CIN, CLE, DET, HOU, NE, NO, OAK, PHI, PIT, TEN (nem fontossági sorrendben...)
több mint 11 éve
Ahogy ti is mondjátok, a csávó kiváló volt a posztján. Akkoriban kevés elit irányító kapott akkora fizetést mint ő, hozta is a győzelmeket konzisztensen, de lehet csalnak az emlékeim. Hol volt múlt héten ez az IKON! A BEARS FOOTBALL ARCA! A DICSŐ ÉS NEMES HAGYOMÁNYOK ŐRZŐJE! Szégyen, hogy valaki ekkora féreg, és szégyen, hogy igény van rá.Vasárnap Briggs egyből elhagyta az öltözőt, amikor kitört a balhé. Bár az elmúlt évek tragédiái megmutatták, hogy a süllyedő hajót először a kapitányok hagyják el, és csak utána a patkányok.
- Abe Simpson