Detroit Lions
34 feliratkozó
több mint 12 éve

Mivel szabadságon vagyok így íme az eheti (kicsit bővebb) "ahogy Bazza látta":
A nap hőse:

Nagyon nehéz volt döntenem a héten, mert elég sok jó teljesítmény volt a viszonylag gyengébb összteljesítmény ellenére is. Legfőképp azért volt nehéz a választás mert kevésbé kulcspozícióban játszó emberek is villogtak, akiket a meccs hevében sokkal nehezebb megfigyelni, szerencsére erre elég jó a már sokszor linkelt slowlights, de ugye az is csak néhány playt mutat meg.
Persze a leginkább várható választás megint Megatron lenne aki fantasztikus elkapásokkal és 2TD-al (83yard) vezette győzelemre a csapatot, nem mellesleg megdöntötte Herman Moore franchise rekordját, ami mostmár ugye 63TD.
Választhattam volna Larry Warfordot akit jelöltek a hét újonca címre is. Érdemes megnézni a produkcióját mind a slowlightban mind az nfl.com által készített rövid összefoglalóban ( www.nfl.com/videos/detroit-lions/0ap2000000280474/Week-10-Larry-Warford-highlights ). Elképesztő lyukakat nyitottak a jobb oldalon (Waddle is remek volt RT-ben), passzjátékoknál pedig Staffordnak a playbook-ot is volt ideje átnézni.
Remekül játszott a sokat szidott Pettigrew is aki amellett, hogy a futójátékban hatalmas szerepett játszott és kulcsblokkokat osztott ki az elkapásokban is jeleskedett. A sokszor "lyukaskezűnek" nevezett TE ezúttal mind az 5 felé indított passzt elkapta.
A meccset azonban szerintem elsősorban a DLine nyerte meg.Nehéz egy embert kiemelni, mert ez igazi csapatmunka volt a LB sorral együttműködve. Leginkább jellemzi a teljesítményüket a rengetek QB ütés mellett, hogy Forte-t sikerült 33yardon tartani és összesenben is csak 38yardot futottak ellenünk a mackók. 2005ben volt utoljára olyan, hogy nem futottak ellenünk 38yardnál többet egy meccsen!
Ha mégis választanom kell valakit akkor a hét embere nálam Big Nick Fairley, legfőképpen mert a saját korábbi butaságát kijavítva (15 yardot érő büntetés az utolsó drive elején) ő csinálta meg a meccseldöntő szerelést a második kétpontos kísérletnél.
(emellett 1sack, 1TFL és 4QB hit is szerepel a neve mellett)
Öröm volt nézni, ahogy egész meccsen állandóan Cutler arcában volt valamelyik hústorony. Külön öröm ez számomra, mivel a kezdeti időkben nekem Shaun Rogers volt a kedvenc játékosom és Fairley kicsit kezd hasonlítani arra amit ő mutatott a pályán.
A nap hülyéje:
Kevés kirívóan rossz produkciót láttam a héten.
Feltétlenül szeretnék kitérni egy olyan dologra ami valószínűleg keveseknek szúrt szemet, de nekem nagy vesszőparipám. Sam Martint az első meccsein leginkább a kickoffjai miatt dicsértük. Nem tudom, hogy edzői utasításra történt vagy önálló gondolat volt, de sikerült szinte minden alkalommal Hester kezébe rúgni a labdát, aki így többször is visszahordhatta a labdát, összesen 114yardért.
Ami még nem tetszett azok Bush dropjai és a komplett első félidei játéka. Íme gey remek illusztráció, hogy milyen fontos pillanatban ejtett el labdákat:

Rég volt már Akers baki szerencsére, de most ennek is eljött megint a napja. Állítólag a szél miatt (persze...) de kihagyott egy nagyon fontos FG-t, amivel talán nem kellett volna gyomoridegben végigülni az utolsó 2percet...
A nap leggyengébb játékosát azonban újra a secondary delegálta. Amennyire jól tudnak Schwartzék OL játékosokat draftolni (Reiff, Warford, Waddle) annyira nem értenek a DB pickekhez (Green, greenwood, Bentley, Slay). A mai győztesünk Darius Slay, akinek két negyed alatt sikerült elérni, hogy lecseréljék és a pálya mellől nézhesse a meccset. Bemelegítésképpen Marshall csinált róla egy 32yardos TD elkapást, majd a második negyedben sikerült azt a bravúrt végrehajtania ami keveseknek adatik meg. Jeffery háromszor egymás után kapott el róla first downt érő passzt, mindhármat 3.down-nál. Na ezután jött a meccs legjobb döntése és a helyére küldték a srácot, a pad végére.
A nap meglepetésembere:
A nap hülyéjéhez kapcsolódik szorosan a meccs meglepetésembere Don Carey. egy olyan játékosról van szó akinek eredeti posztja safety, de most Slay terített betlije miatt nickel CB-ként kellett pályára lépnie. Eddig összesen játszott tizenpár snap-et az éveben, most a macik ellen 36-ot töltött a pályán. Beállásával megszilárdult az addig gyengélkedő secondary. egy holding büntetést leszámítva remekül látta el a feladatát, csinált egy élményszámba menő open field tacklet Forte-n. Kíváncsi vagyok, hogy Bentley felépülésével mi lesz a helyzet a poszton.
Kedvenc play:
Bár remekmű volt a 3TD vagy Bush hosszú futása, de a kedvenc play egyértelműen Fairley meccsnyerő szerelése Forte futásánál:
www.nfl.com/videos/detroit-lions/0ap2000000280258/Lions-defense-2-point-conversion-failed
Ahogy átmegy a falon és összecsomagolja a futót az tankönyvbe illik.
Amin jót nevettünk:
Nem a meccsen történt, de a meccshez kapcsolódik.
Most nem egy kép, nem egy video sőt nem is egy tánc volt amin jót mosolyogtam.
A héten egy nyilatkozat (Brandon Marshall), egy nagyon frusztrált nyilatkozat vitte a prímet:
He said the Lions are the “little brother that, big brother wants to go out and play with his friends and the little brother is annoying, (saying), 'Hey, can I go?'
"No, you can't go, Detroit Lions. Sit back. Sit in your little city. Fix your financial problems and all of that, you know. You can't come with us right now. But right now, they've got the best of us. They beat us twice. They swept us. But what matters is when we see them in the playoffs. It'll be a great show. It's gonna be tough. But I guarantee it's not gonna go down like it did the first two games."
Megjegyezném kedves Brandon, hogy először (életedben) be kellene jutnod a rájátszásba, mert jelenleg ott tartunk, hogy az ügyefogyott Titus Youngnak több PO meccse van mint neked. A város problémáit meg nem a játékosoknak kell megoldania.
Amin sírtunk:
Egy maciverés után ritkán sír az ember, maximum örömében.
A hibákat már felsoroltam korábban, nem teszem mégegyszer.
A Steelers ellen sokkal több kell majd a támadóktól, mert ott a havason nem fogunk 21pontal meccset nyerni.
Újoncfigyelő:
Devin Taylor élete első kezdő meccsén remekül helytállt. A Warford-Waddle duó hosszútávú megoldás lehet a támadófal jobb szélén. Fauria egy elkapással és javuló futásblokkolással segítette a csapatot. Martin a már említett kickoffok mellett most nem hibázott a puntoknál, sőt odavert egy 59yardosat is. Riddick csak a ST-ben kapott szerepet, Ansah pedig sérülés miatt nem játszott.
A nap képe:
A kép címe: A közös nevező

Amiről még beszélni kell:
- A Lions Run D a Cincy meccs után a 29. volt a ligában, azóta 21 helyet javulva a 8. helyre lépett előre.
- Reggie (REGGIE,REGGIE,REGGIE) Bush 6. az NFL total yard listáján 966 yardal.
- Montell Owens újra térdsérülést szenvedett, állítólag nem "long term".
- Minden jegy elkelt a Packers elleni Hálaadás napi meccsre (amit a Sport TV is közvetít).
több mint 12 éve
Szopjon le Marinelli meg Millen, ezt a 0-16ot nem csinálja már utánunk senki.Nem baj, ha idén megnyerjük a SB-t akkor hajlandó vagyok elnézni a dolgot Fordéknak. 😊
több mint 12 éve
éééééééééés nyert a Bucs isMarinelli pezsgőt bont
Only team in NFC not to play in the Super Bowl.
több mint 12 éve
Viszont van egy pozitívum amit mindenképpen le akarok írni. Amennyire nem értünk a DB drafthoz annyira találjuk telibe az OL embereket. Warford zseniális húzás, Reiff tökéletes helyettese Backusnak (tán jobb is), Waddle pedig egy igazi szörny ( LaAdrian Waddle allowed zero pressures).Ezért nem is értem, miért írta Peter King ma, hogy potenciális Incognito szerződtető lehetünk. Hova? minek?
Ez a három ember hosszú időre megoldhatja ezt a három posztot. Nem véletlen, hogy Raiola is élete szezonját futja közöttük és Sims is nagyon jó.
Tegnap 0sack, 0QB hit az OL teljesítménye. Bazzani
több mint 12 éve
Én szokásom szerint rengeteg negatívumot láttam a tegnapi meccsben ami várhatólag szerdán le is fogok írni az összefoglalóban.Viszont van egy pozitívum amit mindenképpen le akarok írni. Amennyire nem értünk a DB drafthoz annyira találjuk telibe az OL embereket. Warford zseniális húzás, Reiff tökéletes helyettese Backusnak (tán jobb is), Waddle pedig egy igazi szörny ( LaAdrian Waddle allowed zero pressures).
Ez a három ember hosszú időre megoldhatja ezt a három posztot. Nem véletlen, hogy Raiola is élete szezonját futja közöttük és Sims is nagyon jó.
Tegnap 0sack, 0QB hit az OL teljesítménye. Reméljük a Steelers ellen is hozni tudnak valami hasonlót.
Go Lions!
több mint 12 éve
Még a Tampa nullázhat. 😀Attól tartok már csak pár óráig veretlenek :-/
(nem fognak)Bazzani
One Team
One Detroit
One Pride
több mint 12 éve
Egy fogadó irodánál néztem az oddsokat. Ott a steelers a favorit. Igaz csak egy ponttal.
One Team
One Detroit
One Pride
több mint 12 éve
Azert a steelers nyert a hétvégén.Amellett, hogy a DL-unk megette a Bears OL-t reggelire Reiff lenullázta Pepperst. Ha jól emlékszem akkor megint nem csináltak sacket Staffordon, továbbra is vezetjük ebben a statban a ligát. Waddle és Warford is brutál volt a jobb oldalon.Ha így domináljuk a két frontot ennél simábban kell nyerni. Sztem a Steelers most verhető, sőt esélyesként lépünk pályára.Blevi
A jövő héten a Steelers ellen sem lesz semmivel könnyebb meccs.Bazzani
Sőt. A következő 7 ellenfelunkből 5.
Feljövőben van egy két csapat. Aminek nem örülök 😊
One Team
One Detroit
One Pride
több mint 12 éve
2007 ben a szezon nyitón nyertünk idegenben. Akkor mar 23 meccses vereség sorozatunk volt idegenben. Legalábbis az en emlékeimben igy maradt meg.. Sokszor néztem meg azt az összefoglalót anno az NFL.com-on. Ha jol emlekszem Roy Williams ott mutatkozott be újonckent es az elso elkapasa egy egykezes csoda volt 😊)
One Team
One Detroit
One Pride
több mint 12 éve
2007-ben.
több mint 12 éve
Nem láttam még statok, mikor volt olyan utoljára, hogy oda-vissza vertük a medvéket?Jók amúgy ezek az NFC North rangadók.
Ld oldalt.
<----------
több mint 12 éve
Amellett, hogy a DL-unk megette a Bears OL-t reggelire Reiff lenullázta Pepperst. Ha jól emlékszem akkor megint nem csináltak sacket Staffordon, továbbra is vezetjük ebben a statban a ligát. Waddle és Warford is brutál volt a jobb oldalon.Ha így domináljuk a két frontot ennél simábban kell nyerni. Sztem a Steelers most verhető, sőt esélyesként lépünk pályára.
A jövő héten a Steelers ellen sem lesz semmivel könnyebb meccs.Bazzani
több mint 12 éve
Amellett, hogy a DL-unk megette a Bears OL-t reggelire Reiff lenullázta Pepperst. Ha jól emlékszem akkor megint nem csináltak sacket StaffordonBazzaniegyik sem meglepő sajnos
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 12 éve
Amellett, hogy a DL-unk megette a Bears OL-t reggelire Reiff lenullázta Pepperst. Ha jól emlékszem akkor megint nem csináltak sacket Staffordon, továbbra is vezetjük ebben a statban a ligát. Waddle és Warford is brutál volt a jobb oldalon.A jövő héten a Steelers ellen sem lesz semmivel könnyebb meccs.
több mint 12 éve
Nyert a Jax. Ahogy megjósoltam...Örökre egyedül miénk a szégyen.
<---------
több mint 12 éve
6-3 Hölgyeim és Uraim.BazzaniMondtam hogy nyerünk. Mondjuk őrült szerencsével. Stafford gyenge volt, a védők fegyelmezetlenek, de a megfélemlítési taktika bejött.
Akerst rúgjuk ki könyörgöm.
több mint 12 éve
Win azt nem kell magyarázni. Stafford ma nagyon gyenge volt. Viszont amit a két fal művel, főleg a D-line az embertelen.
több mint 12 éve
Waddle a kezdő RT, Taylor a kezdő RDE.Nem lesz nyugodt meccs.
több mint 12 éve
Egy igazi nagy siker Lions mezben:sportgeza.hu/poker/2013/11/09/benan_pokerezik_az_uj_vilagbajnok/
több mint 12 éve
Már múltkor is akartam írni, hogy látom utánoztok minket. Két rookie a right side-on 😊. Végül is nem szégyen az elmúlt évek egyik "sikercsapatát" koppintani. 😀. Az eredményes offense sémánkat is milyen jól átvettétek az elmúlt években 😛.
több mint 12 éve
Bár tény, hogy több helyen megalázza a csapatot...Remelem erre a negatív hozzáállásra már vasárnap rácáfolunk.
One Team
One Detroit
One Pride
több mint 12 éve
Szerintem abszolút élvezhető iromány. A vélemény mag szabad...Még ha nem is értünk sok mindennel egyet.
One Team
One Detroit
One Pride