Fantasy Olimpia
4 feliratkozó
10 napja
docs.google.com/spreadsheets/d/1RYn366LKQpiOklnU9b_XqvRBEJ7aVFylbsXORsT_vjg/edit?usp=sharingNyenget korrekció: 1 aranyérem, 1 bronzérem
Szerkesztette: somoskovig
1 órája
Amivel van másfél pont hátránya a kűr előtt, azért ettől még nem dőlnék a kardomba a helyedben. 😊Sakamoto épp most tolt egy picivel átlag alattit magához képest (?),Ezzel a mai kb somosnak 100%, nekem 0%-kal el is dőlt... congrats. Nem sok minden jött össze ebben az évben eddig, dehogy még a fantasy olimpia is ilyen csúfosan elmgy.... hát.A maiban egyébként nem volt igazán upset részemről, a bob papírforma, a 4 biatlonos is, egyedül Oftebro volt nem top favorit, de forma alapján szerintem esélyesebb volt (ott mondjuk jöhetett volna ezüst az arany helyett, de ez inkább a vpi-vel való csatát befolyásolja. Nálad meg csak Harrington volt ma, neki eleve csak egy bronzot szántam. 😊
Keresni kell valami mást akkor.
Igor
Fantasyben meg nem is volt ma versenyződ kb.
somoskovig
Igor
1 órája
Nem, a csapat az egyéninek számít (amikor egyszerre vannak jégen/havon és együtt teljesítenek, pl. bob, curling, műkorcsolya páros). A váltó meg az, amikor mindenki a saját dolgát csinálja, és összeadódnak az eredmények (minden sífutó, biatlon váltó, alpesi sí csapatkombi, siugrás csapatok, short track váltók, ilyesmi). Nekem ez a gyorskori körözés inkább az előbbire hajaz.Van egy tök érdekes akadémiai kérdésem, a gyorskori csapat üldözéses az csapatsportnak vagy váltónak számít? Mert igazából ugyanúgy egyszerre teljesítik a pályát, mint mondjuk a szánkó párosok vagy a négyesbobok, szóval ez alapján inkább csapatsport, nem? (TOP 12-ben Takagi az egyetlen, akit érint).Nem ugyanannyi a pont a csapatért meg a váltóért?
somoskovig
Azt hittem van egyéni meg csapat/váltó.
zacknorb
1 órája
Van egy tök érdekes akadémiai kérdésem, a gyorskori csapat üldözéses az csapatsportnak vagy váltónak számít? Mert igazából ugyanúgy egyszerre teljesítik a pályát, mint mondjuk a szánkó párosok vagy a négyesbobok, szóval ez alapján inkább csapatsport, nem? (TOP 12-ben Takagi az egyetlen, akit érint).Nem ugyanannyi a pont a csapatért meg a váltóért?
somoskovig
Azt hittem van egyéni meg csapat/váltó.
Poloska vagyok.
1 órája
Sakamoto épp most tolt egy picivel átlag alattit magához képest (?),Ezzel a mai kb somosnak 100%, nekem 0%-kal el is dőlt... congrats. Nem sok minden jött össze ebben az évben eddig, dehogy még a fantasy olimpia is ilyen csúfosan elmgy.... hát.A maiban egyébként nem volt igazán upset részemről, a bob papírforma, a 4 biatlonos is, egyedül Oftebro volt nem top favorit, de forma alapján szerintem esélyesebb volt (ott mondjuk jöhetett volna ezüst az arany helyett, de ez inkább a vpi-vel való csatát befolyásolja. Nálad meg csak Harrington volt ma, neki eleve csak egy bronzot szántam. 😊
Igor
somoskovig
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
1 órája
De nem rendeleti úton kormányzom, nincs veszélyhelyzet. 😊 Véleményeken kértem. 😊Van egy tök érdekes akadémiai kérdésem, a gyorskori csapat üldözéses az csapatsportnak vagy váltónak számít? Mert igazából ugyanúgy egyszerre teljesítik a pályát, mint mondjuk a szánkó párosok vagy a négyesbobok, szóval ez alapján inkább csapatsport, nem? (TOP 12-ben Takagi az egyetlen, akit érint).Te vagy a commish....
somoskovig
Igor
1 órája
Ezzel a mai kb somosnak 100%, nekem 0%-kal el is dőlt... congrats. Nem sok minden jött össze ebben az évben eddig, dehogy még a fantasy olimpia is ilyen csúfosan elmgy.... hát.A maiban egyébként nem volt igazán upset részemről, a bob papírforma, a 4 biatlonos is, egyedül Oftebro volt nem top favorit, de forma alapján szerintem esélyesebb volt (ott mondjuk jöhetett volna ezüst az arany helyett, de ez inkább a vpi-vel való csatát befolyásolja. Nálad meg csak Harrington volt ma, neki eleve csak egy bronzot szántam. 😊
Igor
1 órája
Van egy tök érdekes akadémiai kérdésem, a gyorskori csapat üldözéses az csapatsportnak vagy váltónak számít? Mert igazából ugyanúgy egyszerre teljesítik a pályát, mint mondjuk a szánkó párosok vagy a négyesbobok, szóval ez alapján inkább csapatsport, nem? (TOP 12-ben Takagi az egyetlen, akit érint).Te vagy a commish....
somoskovig
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
1 órája
Van egy tök érdekes akadémiai kérdésem, a gyorskori csapat üldözéses az csapatsportnak vagy váltónak számít? Mert igazából ugyanúgy egyszerre teljesítik a pályát, mint mondjuk a szánkó párosok vagy a négyesbobok, szóval ez alapján inkább csapatsport, nem? (TOP 12-ben Takagi az egyetlen, akit érint).
1 órája
Ezzel a mai kb somosnak 100%, nekem 0%-kal el is dőlt... congrats. Nem sok minden jött össze ebben az évben eddig, dehogy még a fantasy olimpia is ilyen csúfosan elmgy.... hát.Keresni kell valami mást akkor.
Szerkesztette: Igor
8 órája
Ti nem néztetek rá a pontozásra? Az arany 10 pontot ér, minek rámenni a bronzokra? 😀A mák meg a felülteljeítés elvileg kiegyenlítődik, kövin talán nem mákol be agyatlan aranyszázalékot 😀😀Kövi olimpián kapsz valami büntetőszorzót 😊A jelek szerint ez nem irreális, hanem standard, de még lehet rajta javítani. 😀Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.Éremben nem vagyok sokkal mögötted, csak megint irreális az aranyszázalékod (31 érem, 17 arany, ez abszurd nyilván...) - Franyó, Simon és QFM a fő ludas (Taubitz-ban kb benne volt, azt elengedem), de azért lőjenek tököt a franciák holnap. 😛
somoskovig
Igor
Ma is jön a 4 arany + 2 ezüst, 67% aranyszázalék, 52 pont, kellemes nap*. 😊
(*ha Lochnerék fel nem borulnak).
somoskovig
warr_b
zacknorb
8 órája
A mák meg a felülteljeítés elvileg kiegyenlítődik, kövin talán nem mákol be agyatlan aranyszázalékot 😀😀Kövi olimpián kapsz valami büntetőszorzót 😊A jelek szerint ez nem irreális, hanem standard, de még lehet rajta javítani. 😀Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.Éremben nem vagyok sokkal mögötted, csak megint irreális az aranyszázalékod (31 érem, 17 arany, ez abszurd nyilván...) - Franyó, Simon és QFM a fő ludas (Taubitz-ban kb benne volt, azt elengedem), de azért lőjenek tököt a franciák holnap. 😛
somoskovig
Igor
somoskovig
warr_b
Poloska vagyok.
8 órája
Kövi olimpián kapsz valami büntetőszorzót 😊A jelek szerint ez nem irreális, hanem standard, de még lehet rajta javítani. 😀Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.Éremben nem vagyok sokkal mögötted, csak megint irreális az aranyszázalékod (31 érem, 17 arany, ez abszurd nyilván...) - Franyó, Simon és QFM a fő ludas (Taubitz-ban kb benne volt, azt elengedem), de azért lőjenek tököt a franciák holnap. 😛
somoskovig
Igor
somoskovig

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
8 órája
A jelek szerint ez nem irreális, hanem standard, de még lehet rajta javítani. 😀Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.Éremben nem vagyok sokkal mögötted, csak megint irreális az aranyszázalékod (31 érem, 17 arany, ez abszurd nyilván...) - Franyó, Simon és QFM a fő ludas (Taubitz-ban kb benne volt, azt elengedem), de azért lőjenek tököt a franciák holnap. 😛
somoskovig
Igor
22 órája
Velzeboer jogos, azt benéztem. 😊Holnap az északi összetett után okosabbak leszünk…
23 órája
Meglátjuk a bobosokkal nincs bajom (de azért hátha fejreállnak mint Nolte 😛, bár nyilván elég pici az esély), Stolztól/Jeanmonnot-tól elvehetsz pontot is akár... 1) az Oftebro, Rast, Su és Harrington négyes esetében azért nem teljesen értek egyet mindennel, és ott a szorzók miatt elég sok múlik hogy kinek éppen hogy jön ki, főleg h egyik-másik esemény elég lutri...
2) és ami a legfontosabb, Velzeboer-nek van még egy 1500-je is, nem? Nyilván a short-track is az, de azért ezt ne hagyjuk ki...
Éremben azért valszeg nyerni fogok, de szorzókkal valszeg bemákolod így egy 15-20-25 ponttal | (hajrá Lamparter, meg mindenki más 😛) |
23 órája
Hívjuk segítségül a matematikát, hátha az segít. 😊Már megint elcsalsz valamit, gondoltam én... 😛Nem baj, legalább a TOP 12-ben laposra verlek, így 1-1 lesz a vége 😛Köszi, ez vicces volt így estére, holnapra egálban leszünk 😊
Igor
somoskovig
Igor
Jelenleg van 35,5 pont előnyöd.
Nálad még van vissza versenye: Klaebo, Wiklund, Jeanmonnot, Stolz, Velzeboer, Ebba Anderson, Luca Harrington.
Nálam: Kleabo, Viklund, Simon, Oftebro, Rast, Nolte, Fleischhauer, Sundling, Su Yiming
Klaebo és Wiklund mindkettőnknél, ott nem fogsz pluszban nyerni.
Jeanmonnot: váltóban ugyanazt hozza, mint Simon, csak nála ez fele annyit fog érni. Ha kiszurkolod, hogy a franciák érmet se nyerjenek, akkor legjobb esetben hoz extra 5 pontot Simonhoz képest tömegrajtosban,( ő nyer, Simon nincs top 4-ben), de reálisabb, hogy nyernek a franciák (Simon 6 pont, Jeanmonnot 3 pont), vagyis legjobb esetben nyersz 2 pontot itt. Ezzel ő és Simon is kipipálva, a különbség 37,5 pont.
Stolz: nyeri az 1500-at, meg hozzon még 1 aranyat tömegrajtból, végülis egyszer már nyert világkupát... Összesen a 0,5-ös szorzóval 10 pont. Különbség 47,5 pont.
Velzeboer: egy váltója van vissza, nyerje meg, 6 pont, a különbség 53,5 pont.
Ebba: 50 km-en egy ezüst, 6 pont, különbség 59,5 pont.
Harrington: hozzon még egy bronzot, 4,5 pont, különbség 64 pont.
És akkor kezdjük el csökkenteni:
Oftebro: 1 egyéni és 1 csapat szám van vissza, legyen két ezüst, másfeles szorzóval 14,5 pont, különbség 49,5 pont.
Rast: elcsíp egy bronzot, másfeles szorzó, 4,5 pont, különbség 45 pont.
Nolte: legyen még egy ezüst, 6 pont, különbség 39.
Fleischhauer: páros arany már zsebben (15 pont), legyen hatalmas mákod, legyen csak 2. a négyesben, ez jokerrel 18 pont, összesen 33 pont, különbség 6 pont.
Sundling: sprintváltó feles szorzóval 3 pont, különbség 3 pont
Su: ha Harringtonnak beírtunk egy bronzot, írjuk be neki is, 3 pont., különbség 0.
Vagyis ha mindent végigmákolsz (Nolte nem nyer kettesben, Fleischhauer négyesben), Oftebro nem nyer több aranyat, a Jeanmonnot-Simon relációból kijön a maximum, Stolz aranyat nyer tömegrajtban is, nyeri a holland váltó a női short track váltót, akkor kb. egál.
1 napja
Már megint elcsalsz valamit, gondoltam én... 😛Nem baj, legalább a TOP 12-ben laposra verlek, így 1-1 lesz a vége 😛Köszi, ez vicces volt így estére, holnapra egálban leszünk 😊
Igor
somoskovig
1 napja
Nem baj, legalább a TOP 12-ben laposra verlek, így 1-1 lesz a vége 😛Köszi, ez vicces volt így estére, holnapra egálban leszünk 😊
Igor
1 napja
Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.Éremben nem vagyok sokkal mögötted, csak megint irreális az aranyszázalékod (31 érem, 17 arany, ez abszurd nyilván...) - Franyó, Simon és QFM a fő ludas (Taubitz-ban kb benne volt, azt elengedem), de azért lőjenek tököt a franciák holnap. 😛
somoskovig
Egy 4 aranyos skimó mákolással még talán szorossá tudnám tenni, de még utána is kellene a mák, szóval örülök ha a végén 30-on belül leszek.
Nem baj, legalább a TOP 12-ben laposra verlek, így 1-1 lesz a vége 😛
Szerkesztette: Igor
1 napja
Na, csak elcseszte Nolte a végére, ejnye.Viszont a fantasy kezd kisimulni, ma két ember, 2 arany, és végre Hoerl is feliratkozott.
A holnap fantasyben elég fontos lesz, férfi biatlon váltó (Perrot, QFM, Botn, Lagreid - ebből ideális esetben 2-2 arany és ezüst), férfi kettesbob (Lochner, arany), északi összetett nagysánc (Oftebro, itt azért jobban számít az ugrás, egy érem jó lenne, csak verje meg Lampartert a top 12 miatt). 40 pontot minimum jó lenne összeszedni.
Szerdán meg kiderül, hogy lesz-e minden versenyzőmnek érme, Rast szlalom és Valnes csapatsprint (legalábbis remélem, őt rakják be).
1 napja
Nyenget korrekcióhoz majd írjuk hozzá a váltó aranyatMost úgy nézem, hogy mindkét helyre beírja a pontokat.
zacknorb
1 napja
Nyenget korrekcióhoz majd írjuk hozzá a váltó aranyat
Poloska vagyok.
2 napja
Dobogós tippjátékban megvan az első 10-es, Rajna snowboard cross mix csapat. 😊
3 napja
Nikaido steal volt a 18. körben
Poloska vagyok.
3 napja
most mondjuk Stolzzal hozott somoson mindenki egy kicsit 😀Lehet hogy mindkettő.... 😕 😊Igazából megnézegetve a TOP 12-s, meg a ligát is valszeg megnyeri tükörsimán somos.... kb akkor van sanszunk, h a német bobosok, meg Rast beégnek... de erre elég kicsi az esély.Valaki lenyúlta az accountodat vagy ez valami jinx kísérlet? 😊
Szóval előre is grat, nagyon jó csapatokat raktál össze, bravó!
Igor
somoskovig
Igor
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz