2016 NFL előzetes - 12-14.

Írta: Löfli — 2016. augusztus 27., 15:03

Kelet felé vesszük az irányt, két AFC, és egy NFC East franchise következik.

2016 NFL előzetes - 12-14.

14. Buffalo Bills

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Tyrod Taylor

RB: LeSean McCoy, Reggie Bush

WR: Sammy Watkins, Robert Woods

TE: Charles Clay

OL: Cordy Glenn, Richie Incognito, Eric Wood, John Miller, Jordan Mills

DL: Kyle Williams, [Marcell Dareus], Adolphus Washington, Jerry Hughes

LB: Zach Brown, Preston Brown, Lorenzo Alexander

DB: Ronald Darby, Aaron Williams, Corey Graham, Stephon Gilmore

 

Legfontosabb távozók: Nigel Bradham (LB), Chris Hogan (WR)

Nem sokan léptek le New York állam északi részéről, Bradham elment a volt DC-jéhez, a vékonyka LB sorból itt hiányozhat, Hogan pedig a 3. kísérleteknél volt biztos pont a támadóknál. 

Instant Impakt Újonc™: Adolphus Washington (DT)

Shaq Lawson és Reggie Ragland kiesése miatt a harmadik körös ex-Buckeye-nak lehet a legtöbb snapje a védelemben az újoncok közül, a védőfal közepéről indulva már az első héttől támadhatja az irányítót, ilyen társak mellett pedig szinte elvárás a kiemelkedő rookie év. Az offense-ből Jonathan Williamsnek lehet nagyobb szerepe Karlos Williams elküldése miatt.

Miről szól majd a szezon?

1. Képes lesz 16 év után ismét rájátszásba jutni a csapat? Az utóbbi években természetesen mindig ez a legnagyobb kérdés szezon előtt, papíron nem is tűnik lehetetlennek a feladat, a Pats Brady nélkül a szezon elején, a Jetsnek nehéz a sorsolása, a Dolphins pedig még keresi önmagát. A Bills pedig Bills, biztos, hogy megpróbálják majd megnehezíteni a saját dolgukat.

2. Mit fog művelni Rob Ryan ezzel a védelemmel? Papíron Dennis Thurman a védőkoordinátor, de a megtépázott renoméjú ex-Saints DC-nek biztos sok beleszólása lesz, ami nem biztos, hogy segít egyről a kettőre lépni a csapatnak. A pár éve Jim Schwartz irányította védelem az egyik legjobb volt a ligában, Rex Ryan érkezése óta azonban folyamatosan csökken a színvonal, tavaly Mario Williamsnek kedve se nagyon volt játszani az egységben.

3. Az offseason nyertesei, a training camp vesztesei, de mi lesz az alapszakaszban? A holtszezonban minden remekül ment, hosszabbítottak Glenn-nel és Incognitoval, hoztak pár fontos veteránt, és felturbózták a védelmet a drafton. Azóta viszont eltiltották Dareust négy meccsre, a remek újonc szezont futó Karlos Williamst kivágták, Lawson, Ragland és Enemkpali is hosszú időre kidőlt.

4. Tyrod Taylor remeklése egy évig tartott, vagy képes ugyanolyan hatékony támadásokat vezetni? Egy 1+5 éves szerződést kapott, de ha nagyon gyenge évet hozna, nem kell lehívni az opciót, és nincs semmi veszve, „csak” egy újabb elpazarolt év. A célpontok megmaradtak, egyedül Chris Hogan távozott, kérdés, hogy mennyire tud megújulni az offense, vagy kiismerik őket hamar?

5. Meddig tart Peguláék türelme? Hiába nevezték ki csak egy éve Rex Ryant, a mai NFL-ben nem sok időt adnak egy sikeres csapat összerakására. Ráadásul egyre csak gyűlnek a bajok, egy remek védelmet sikerült a tavalyi szezonban leépíteni, ami elvileg a specialitásuk, és a jövőkép sem bíztató. Egy negatív mérlegű szezon után nem lenne meglepő, ha ismét csapat nélkül találnák magukat a Ryan-tesók.

 

13. New York Jets

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Ryan Fitzpatrick

RB: Matt Forte, Khiry Robinson

TE: Kellen Davis

WR: Brandon Marshall, Eric Decker

OL: Ryan Clady, James Carpenter, Nick Mangold, Brian Winters, Ben Ijalana

DL: Leonard Williams, Muhammad Wilkerson, [Sheldon Richardson]

LB: Jordan Jenkins, David Harris, Erin Henderson, Lorenzo Mauldin

DB: Darrelle Revis, Calvin Pryor, Marcus Gilchrist, Buster Skrine

 

Legfontosabb távozók: Chris Ivory (RB), D'Brickashaw Ferguson (LT), Damon Harrison (NT), Antonio Cromartie (CB)

Várható volt, hogy a szűkös caphelyzet miatt vezéráldozatokkal fog járni ez a nyár. Harrison és Cromartie mély egységekből távozik, így ott nem volt feltétlen szükséges a minőségi pótlás, a Forte-Robinson duó képes lehet ellensúlyozni Ivory extrayardjait, Clady pedig azon kevés OT-k egyike, aki tehetségben felér Fergusonnal, más kérdés, hogy mostanában nem nagyon volt egészséges.

Instant Impakt Újonc™: Jordan Jenkins (OLB)

Nagyon üres a Jets kerete külső linebacker poszton, így Jenkins játékideje kvázi garantált. Az 1. körben kiválasztott Darron Lee is várhatóan egyre nagyobb szerepet fog kapni a szezon folyamán, de neki David Harris, Erin Henderson és Bruce Carter személyében azért komolyabb konkurenciával kell számolnia.

Miről szól majd a szezon?

1. Megérte hosszas huzavona után újraigazolni Ryan Fitzpatricket? A téthelyzetben rendszeresen összeomló rutinos irányító Chan Gailey rendszerében azért képes szép dolgokra, de mentálisan eddig nem tudta átlépni azt a küszöböt, ami ahhoz kellene, hogy bevezesse az aktuális csapatát a rájátszásba.

2. Sikerül-e egészségesnek maradni? Támadóoldalon nincs nagyon mélysége a keretnek, ráadásul a kezdőből 6 játékos is 30+ éves, ez gondot okozhat a szezon folyamán. A védőknél valamivel jobb a helyzet, de azért a külső linebackereknél és a söprögetőknél ott is visszaüthet egy-egy sérülés.

3. Két vezéregyéniség, Ryan Fitzpatrick és Muhammad Wilkerson ügynöke is kemény tárgyalásokat folytatott Mike Maccagnan general managerrel, végül mindketten aláírták a többéves szerződésüket, de elég sokáig volt bizonytalan a sorsuk, vajon volt-e ennek hatása a felkészülésükre?

4. Sikerül-e kihasználni azt, hogy Tom Brady eltiltással kezdi a szezont? Az AFC Keleti csoportja ebben az évezredben a New England Patriots dominanciájáról szól, ám a leendő Hall of Famer irányítójuk, Tom Brady a Deflategate miatt 4 meccses eltilással kezdi meg az idényt. Fontos lenne meccselőnyt szereznie a Jetsnek ezen periódus alatt, nem engedhetik meg maguknak, hogy leeresztve kezdjék az alapszakaszt. Persze a sorsolásuk nem a legkönnyebb (vs. CIN, @ BUF, @ KC, vs. SEA).

5. Mennyi maradt Matt Forte tankjában? A Chicagóból távozó futó valószínűleg azért a Jets ajánlatát fogadta el, mert itt kaphatja a legnagyobb snapszámot. Forte már a 30-nak a rosszabbik oldalán van és Chris Ivory tavaly eredményesen működtette a repülőtériek futójátékát, enélkül esélyük sincs a playoffra 2016-ban.

 

12. Washington Redskins

Tippelt kezdőcsapat:

QB: Kirk Cousins

RB: Matt Jones

TE: Jordan Reed, Vernon Davis

WR: DeSean Jackson, Pierre Garcon

OL: Trent Williams, Spencer Long, Kory Lichtensteiger, Brandon Scherff, Morgan Moses

DL: Ricky Jean-Francois, Kedric Golston, Chris Baker

LB: Preston Smith, Perry Riley, Mason Foster, Ryan Kerrigan

CB: Bashaud Breeland, David Bruton Jr., DeAngelo Hall, Josh Norman

 

Legfontosabb távozók: Alfred Morris (RB), Terrance Knighton (NT), Keenan Robinson (ILB), Chris Culliver (CB)

Morris nem zárt túl sikeres idényt 2015-ben, így Matt Jones lehet a kezdő futó, Chris Thompson pedig ígéretes change of pace backnek tűnt tavaly. A védőfal van olyan mély a fővárosban, hogy Knighton elengedése belefért. Culliver helyén Norman erősítésnek tűnik, Robinsont pedig elvileg hosszú távon majd az újonc Su'a Cravens pótolhatja.

Instant Impakt Újonc™: Su'a Cravens (ILB)

Másról sem hallani szinte csak arról, hogy mekkora energiákat visz be a pályára az egykori USC-kiválóság. Coverage-hez nem sok belső linebacker ért a washingtoniaknál, így eléggé valószínű, hogy hamar lehetőséget fog kapni az egykori safety. A másik két korai körös választásuk (Josh Doctson, Kendall Fuller) felkészülésébe egyaránt beleszólt a sérülés, így egyértelműnek tűnik, hogy kire vár a legnagyobb feladat.

Miről szól majd a szezon?

1. Egy éves csoda volt-e Kirk Cousins? Tavaly csoportgyőzelemre vezette a rézbőrűeket a korábbi Michigan State sztár. A holtszezonban franchise taget rakott rá Scot McCloughlan general manager, azaz szeretné a csapatnál tartani, a 2016-os szezon után talán jobban lehet majd látni az irányító pontos értékét.

2. Bejönnek-e az igazolások a secondaryben? Egyértelműnek tűnt, hogy javítani kell a másodvédelmen, hiszen a front7 korrekt nyomást helyezett az elmúlt idényben az ellenfél irányítójára, ennek ellenére nyelték a yardokat, mint kacsa a nokedlit. Ezen javítandó érkezett Josh Norman, aki előtt csak a liga egyik legjobb front7-je dolgozott a Panthersnél, valamint David Bruton, akit Denverben elsősorban a special teamben nyújtott munkájáért kedveltek.

3. Idén eldőlhet, hogy tényleg playoff-kaliberű keret-e a Redskinsé, vagy csak a csoportellenfelek bénázásának köszönhették a tavalyi rájátszást. Náluk gyakorlatilag szinte ugyanaz a kezdőcsapat, mint tavaly volt, ellenben a Giants alaposan bevásárolt a szabadügynök piacon, a Cowboysnál pedig újra egészséges Tony Romo.

4. Jay Gruden vezetőedző megítélése is eléggé vegyes ligaszerte, az ő további karrierjében is fontos állomás lehet az idei szezon.

5. Visszatér-e a futójáték a fővárosba? Tavaly nem nagyon ment a földön történő haladás, viszont ennek javítására Keith Marshall 7. körös ledraftolásán kívül semmit nem tettek. Vajon elég lesz-e az, hogy az edzőtábor alatt Matt Jones szinte végig a kezdő (és egyébként nem is rossz) támadófallal gyakorolhatott?


Hozzászólások

több mint 7 éve
sapka Washington Commanders 15 — sapka
Ez a kezdő összeírása kicsit 'lightos' lett, mondjuk gyenge tippnek 😊 22-ből vagy 5-öt melléküldeni, hát na

Attribution No Derivatives (CC-BY-ND-3.0) Nevezd meg!-Ne változtasd!