Filmek

39 feliratkozó

több mint 10 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
Hogy egy film jó-e vagy sem, az nem feltétlen ízlés kérdése

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
ozibozi New York Giants 21 353
És Izlésről vitatkozni?
több mint 10 éve
Mad Max-ben annyi zagyva, illogikus, idegesítő momentum, ellentmondás van, hogy lehetetlen túllépni ezeken.
Látványra mehet a pirospont, de mint film komolytalan lenne puszta akció/látványorgiánál többre tartani.
És egy lista, hogy mely filmek voltak mindenképpen jobbak, válassz róla 8-at, csak mainstream, amerikai, hollywood, semmi művészkedés:

Aljas nyolcas
Steve Jobs
Mélyütés
Creed
Abszurd alak
Mentőexpedició
Danny Collins
Kémek hídja
Fekete Mise
Diablo
Demolition
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
A 44. gyermek
Ex Machina
A kis herceg
Agymanók
Sobri Jóska
Ezek a filmek közül hányat láttál ténylegesen? Most őszintén... Abszurd alak, A 44. gyermek, A kis herceg, Steve Jobs, DIABLO, na ne viccelj már, ezeknél a Mad Maxnek ezerszer több értelme volt, de a Mentőexpedició, a Fekete Mise, a Kémek hídja vagy a Mélyütés is maximum ugyanazt tudja, amit az MM, egy lineáris történetet a legbejáratottabb hollywoodi filmes eszközökkel elmesélni (csak kevesebb akcióval).

Ami meg többet adott, az az Agymanók, Ex Machina, Én, Earl... trió, de ezek meg egészen más kategóriába sorolhatóak, összehasonlíthatatlan a két halmaz (nálam amúgy az Aljas nyolcas, a Creed, a Danny Collins és a Demolition maradt ki a fent említettek közül, plusz még a Macbethet és a Saul fiát akarom mindenképp bepótolni a tavalyi termésből), ahogy 2015 két legjobb filmjét, a "Listen to me Marlon"-t és a Straight Outta Comptont se érzem korrektnek összevetni a Mad Maxszel.

Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 666 — The Mathematician
Negritis: dupla jelölés nagyon ritkán van (90-es évek), és a férfi mellékszereplö nagyon durván erôs volt idén..
Igor
a Legendában amit nyújtott az alapján a főszereplő jelölés szerintem járt volna neki

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 999 — Apu ökölbeszorított keze
Én a mad max-et egy igen gyenge z akciófilmnek tartom ,mondjuk az oscart se sokkal többre de 10 jelölés az wtf?

Minimum 10 jobb filmet láttam ebben a szezonban, pedig már alig nézek filmeket

Miért jó is az a film?
Janek
nincs szét CGI-ozva,amit látsz az nagyrészt meg is történt.Simán többet ér mint a marvelnek a bohóckodásai.Nézd meg,és fixen tetszeni fog.
Kenny
Láttam sajnos.
Ha jól emlékszem arról szól,hogy utopisztikus jövőben játszódik ahol a víz a kincs,van a rossz csúnya hatalmi arc akit legyőz a szegény fiu.

eredeti nem mondom.
színészek? hagyjuk
párbeszédek?
mondanivaló?
zene?
fordulatok?forgatókönyv?

nekem azért nem olyan nagy dobás,hogy a kocsi elejére kifeszített rakás hájpacni elektromos gitározik miközben éles lőszerrel lövöldöznek körülötte tucatnyian ....

Jobb filmek amit Sobri nem említett:
Távol a világ zajátol
Macbeth
Woman in Gold
The big eyes...

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 718 — #NoStress
Mad Max-ben annyi zagyva, illogikus, idegesítő momentum, ellentmondás van, hogy lehetetlen túllépni ezeken.
Látványra mehet a pirospont, de mint film komolytalan lenne puszta akció/látványorgiánál többre tartani.
És egy lista, hogy mely filmek voltak mindenképpen jobbak, válassz róla 8-at, csak mainstream, amerikai, hollywood, semmi művészkedés:

Aljas nyolcas
Steve Jobs
Mélyütés
Creed
Abszurd alak
Mentőexpedició
Danny Collins
Kémek hídja
Fekete Mise
Diablo
Demolition
Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
A 44. gyermek
Ex Machina
A kis herceg
Agymanók

több mint 10 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 598 — Omar's Coming Yo!
csak én hiányolom Hardy jelölését a legendáért?!
Negritis
én samuelt hiányolom,de nagyon.Akkorát játszott az új Tarantinoban,hogy lerobbantotta a fejem.

több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 754 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Akciófilmnek akciófilm, de hogy Z kategória...... pedig megpróbáltam meditálni egy sort.

Vazz. Kb all time TOP 5 akciófilm nálam, és kb Terminátor II óta sztem legjobb akciófilm.
Szivesen várom az ellenjavaslatokat itt is.

Jó persze, én is tudok 10 eklektikus müvészfilmböl listát csinálni.. de mondjuk kalkuláljuk már be hogy Best Picture Oscarra külföldi film nem jut be...szóval ez van. A választékból 2-3 film magasan kiemelkedett és bizony a Mad Max Fury Road az egyik ilyen.

Várom azt a 10-es listát a jobb hollywoodi filmekröl az idén - de nagylelkü leszek, elég lesz 8 is, mert annyit választott az Akadémia.

Negritis: dupla jelölés nagyon ritkán van (90-es évek), és a férfi mellékszereplö nagyon durván erôs volt idén..

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 57 666 — The Mathematician
csak én hiányolom Hardy jelölését a legendáért?!

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 847 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
Én a mad max-et egy igen gyenge z akciófilmnek tartom ,mondjuk az oscart se sokkal többre de 10 jelölés az wtf?

Miért jó is az a film?
Janek
attól, hogy oscar jelölést kap egy film, nem jelenti azt, hogy jó is 😊

| én mondjuk imádtam |

inkább a Martian legjobb filmes jelölését, meg Matt Damon legjobb ffi fsz jelölését nem értem

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 10 éve

Miért jó is az a film?
Janek
nincs szét CGI-ozva,amit látsz az nagyrészt meg is történt.Simán többet ér mint a marvelnek a bohóckodásai.Nézd meg,és fixen tetszeni fog.

Szerkesztette: Kenny

több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 860 — a new hope (again)
Miután z kategóriásnak minősítetted sztem ezt nem lehet neked megindokolni...

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve

Miért jó is az a film?

több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 754 — All those moments will be lost in time, like tears in rain.
Megvan a jelölés a Saul Fiának. És basszus Stallonet megint Oscarra jelölték Rocky szerepéért.

A Mad Max - A harag útja kapta a legtöbb jelölést, 10et köztük legjobb rendező és legjobb film kategóriában is.
iktriad
Teljesen megérdemelten.. Revenantet nem láttam, de az meg pont arra lesz jó, hogy Leo végre megkapja az Oscarját...

A Saul fia meg hetek óta toronymagas esélyes. (goldderby.com)
Söt, volt több szakiró, aki még Best Picture kategóriába is beirta múlt héten... ami azért már meglepö lett volna. (Egy Varietys-s meg Guardian-es iro még Röhriget is!!!)

Persze ez a kategória az egyik legkiszámithatatlanabb, de nagyon nagy az esély.

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
Megvan a jelölés a Saul Fiának. És basszus Stallonet megint Oscarra jelölték Rocky szerepéért.

A Mad Max - A harag útja kapta a legtöbb jelölést, 10et köztük legjobb rendező és legjobb film kategóriában is.
iktriad
a Revenant 12-őt kapott...

---
több mint 10 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 85 185 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner

Szerkesztette: iktriad
több mint 10 éve
Damn, Rickman... 😕
RIP.

Rampling-jelölés, wow, nagy taps.
Bár ha ö lenyomta Theront, adódik a kérdés, Courtenay-t miért nem rakták be ugyanúgy....

több mint 10 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 85 185 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
RIP Alan Rickman. 😕

40 perc és kihirdetik az Oscar jelöléseket. Itt lehet majd nézni élőben:
 www.youtube.com/watch?v=DW4LtP33M2E
több mint 10 éve
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 847 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
hát tényleg nem egy nagy szám ez a Revenant 😕 | a látvány (fényképezés, smink, zene, maci) nagyon jó, de cserébe a sztori és a mondanivalója ezzel a túltolt szimbolizmussal nagyon lehúzta. és di caprio sem csinál semmit, csak kúszik a földön meg szomorúan néz |

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 10 éve
Machbet-et latta vki?
A mostanit

több mint 10 éve
Ez a Black Mass egyszerűen hibátlan.

több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 718 — #NoStress
PS: SW VII bebukott Kínában, igy még lehet hogy a Titanicot se fogja lehagyni a végén! 😊
Igor
Mert szar film.
Ez benne volt, én bíztam, hogy ennyi év alatt összetesznek egy jó forgatókönyvet, és ha a hype is megy és a film is jó, sima 3 milliárd.
De így, hogy szar, sokkal sokkal nehezebb lesz...

több mint 10 éve
Rövidhirek/ajánló

Hateful 8
-legtarantinósabb tarantinó, remek film.. erös 8.5/10 - nálam felugrik a filmográfia 3-4. helyére Kill Bill mellé.
Angolul tessék megnézni (Goggins, Roth, SLJ miatt, ilyen sorrendben)

Kémek hidja
-elmult 8-10 év legjobb Spielbergje, 8/10, visszafogott darab, hollywoodi mércével. Rylance pazar (nehogymá Stallone kapja az Oscart helyette a végén), Hanks és többiek oké.

Legjobban várt 2016-os filmek (filmstage.com listájáról szemezgettem, és ezek a kommerszebbek!)

Passengers
The Circle
Mascots (hah, Netflix)
How to Talk to Girls at Parties
Hail Caesar
Silence

PS: SW VII bebukott Kínában, igy még lehet hogy a Titanicot se fogja lehagyni a végén! 😊

több mint 10 éve
braxa88 Seattle Seahawks Auburn Tigers 12 550
Na nekem ma volt meg az SW VII.

Nekem tetszett a látvány,hogy nem volt mindenki tökéletes hanem inkább olyanok mint mi ...
a fegyverek,a hajók,bb8.
Nem tetszett pár elbaszott dolog,pl | az elszabadult szörnyek mindenkit széttépnek persze Fint csak vonszolja percekig |

Lehet agyalni kinek mi a szerepe akár napokig de igazából majd talán kiderül 2-3 rész múlva.
| Kylo lehet beépített jó akit Luke készített fel e kettős szerepre |
Janek
| mint Piton és Dumbledore 😀 |
több mint 10 éve
Na nekem ma volt meg az SW VII.

Nekem tetszett a látvány,hogy nem volt mindenki tökéletes hanem inkább olyanok mint mi ...
a fegyverek,a hajók,bb8.
Nem tetszett pár elbaszott dolog,pl | az elszabadult szörnyek mindenkit széttépnek persze Fint csak vonszolja percekig |

Lehet agyalni kinek mi a szerepe akár napokig de igazából majd talán kiderül 2-3 rész múlva.
| Kylo lehet beépített jó akit Luke készített fel e kettős szerepre |