Baseball
42 feliratkozó
több mint 5 éve
Kedvenc MLB csapat: Athletics (deyell), Blue Jays (ZoliMP), Brewers (gamerkr), Cardinals (Al), Cubs (Shawn84), Dodgers (KeyG, slowmotion, danyly), Diamondbacks (Kampman, Löfli), Giants (nagir, zavi27), Indians (labo7), Mariners (Dzsokijuing, Maka), Marlins (adamfaragoo), Orioles (Ray_bp_Lewis, robiroboter), Padres (lol, P@trik), Phillies (dande), Pirates (Fast Willie, Gergőke), Rays (Sobri, Wester), Red Sox (Bruschi85, zemanla), Reds (Jakehomer), Tigers (Johnnyblaze), Twins (Heisman), Yankees (csebi, Darksun3, kapitnono, Matthew99, shawnka, Tito05), White Sox (baggio, Mikey)
Szerkesztette: Löfli
több mint 11 éve
shiftek meg az adattenger:playball.baseball.hu/2012/04/18/ibaseball-i/
playball.baseball.hu/2013/09/05/mlbam-big-data-ibaseball-ii/
(rengeteg link a posztokban)
Adam Jones Theory of Everything: Sometimes you suck.
több mint 11 éve
A defensive shift (infield shift) rohamosan növekvő alkalmazásáról mi a véleményetek?(Magyar meccseken mennyire jellemző ez? Bár gondolom csak akkor eredményes, ha rengeted adat áll rendelkezésre az ütésekről)
espn.go.com/mlb/story/_/id/11060210/defensive-shift-used-all-mlb-teams-espn-magazine
www.cbc.ca/news/world/how-the-defensive-shift-and-big-data-are-changing-baseball-1.2739619
www.beyondtheboxscore.com/2014/4/8/5561254/is-the-infield-shift-ruining-baseball
sports.yahoo.com/blogs/big-league-stew/study-shows-which-teams-benefit-most-from-defensive-shifts-071443322.html
guardianlv.com/2014/05/how-defensive-shift-in-mlb-could-change-future-of-baseball/
több mint 11 éve
@Aguirre: a Wong-tagről és az új replay-regula miatti Grienke kettesről: www.vivaelbirdos.com/2014/10/5/6913849/2014-nlds-cardinals-dodgers-instant-replay-wong-phantom-tag
több mint 11 éve
Hogy miért játszott egyáltalán Elbert (akinek a L-t köszönhetik), azt csak Mattingly tudja... így a kezdők neve mellé eddig még nem került W a Dodgersnél.Most újra kezdhet Kershaw (short rest) ezúttal Miller ellen. Itt kb. shoutoutra számítok (kétszer egymás után nem lehet azt megcsinálni, amit az első meccsen), majd az utolsó felvonásban a Greinke - Wainwright csatában dőlhet el a továbbjutás.
A másik lehetőség, hogy Kershaw kb. a hatodikig 0 ER, aztán a relief pitcherek veszítik el a meccset.
Matt Carpenter eddig iszonyat nagyot játszik, minden meccsen HR és dupla is, nem semmi. Ellenben Puig az utolsó két meccsen 8 AB 1 hit 7 SO (rájöttek, hogy csak ballt kell neki dobálni, mert mindenre lenget...)
Továbbá érdekes, hogy az első meccsen pl. Kozma olyan botrányosan rosszul ütött, hogy azóta se látta a pályát (viszont elképzelhető, hogy Kershawt pont e miatt se hozták le (SO Kozma és Taveras ellen a 7. inningben)
www.fangraphs.com/blogs/what-happened-to-clayton-kershaw/
Aztán a Kozma helyett játszó Wong nyeri meg a harmadik meccset...
Azt különben nem értettem a második meccsen, hogy mikor Wong labda nélkül, csak kesztyűvel tagelte Greinke-t, az oké, hogy nem érvényes, de Greinke sosem jutott el a második bázisig, amit aztán megadtak neki, sőt még az is lehetett volna, hogy az első után újra a másodikra dobnak, és kiejtik Greinkét, így tulajdonképpen a bírói tévedés miatt ítélték meg neki a másodikat, de mi alapján, mikor oda el sem jutott, és lehet hogy el sem jutott volna.
több mint 11 éve
@Jakehomer: valamelyik nap buntról panaszkodtál, Wilson Ramos elég pöpecül odatette éjjel a hetedikben.Más: készülök a Kansasből 😀 van náluk egy "csak" 5' 11" magas dobó, az idén első körben draftolt, de máris májer reliever, Brandon Finnegan. róla elindulva írnak egy komolyat a THT-n az alacsony dobókról, hogy hiába jobb egy csomó mutatójuk, már a scoutok is inkább a 6'+ tehetségeket figyelik: www.hardballtimes.com/short-pitchers-still-getting-short-shrift/
több mint 11 éve
Petit shutout 6 inningjének elemzése, nagyon jó, félálomban néztem a nagy részét, de úgy is feltűnt, hogy mennyire lengetettek mindenre a Nats ütői.www.mccoveychronicles.com/2014/10/5/6911041/yusmeiro-petit-giants-nlds-extra-innings
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
A Royals 7 meccses playoff winning streaken van, még 85-ben kezdték 😀A Giants meg 10 playoff meccset nyert zsinórban, kettőre vannak az all time rekordtól.
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
csak leolvadt Buckról a pókerarc és repültek a pacsik 😀
több mint 11 éve
A lesajnált Kansas söpri az agyonajnározott Angels-t?mer' biztos nekik az utolsó meccsig hajtani kellett, az Angels meg az AL-elsőség miatt rápihent, aztán kiestek a ritmusból
Király.danyly
több mint 11 éve
A lesajnált Kansas söpri az agyonajnározott Angels-t?Király.
Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
a kansasi srácok nem az extra inning rekordra gyúrnak.
több mint 11 éve
CJ Wilson lol, a head and shoulders reklámban meggyőzőbb volt 😛Az AL playoff hibátlanul alakul
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
csúnya dolog volt elhúzni a mézesmadzagot a halvérű detroiti közönség orra előtt.ALCS 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
akármennyire fájni fog holnap, a tizedik inningig hajlandó vagyok megvárni a másik meccset 😀
több mint 11 éve
Ma elég mákosan nyert az Os, de a Tigers alapvetően egy vicc volt.
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
maradjunk annyiban, hogy befolyásolta 😀A Tigerstől szerintem most elvettek egy runt a bírók. Ami különösen fura, mert vissza is nézték.Kampmanha ezen fog múlni, ebből botrány lesz. nem láthattak mást a nújorki szuperközpontban sem. vagy de. aztán végre láthatjuk, hogy mi alapján döntenek.robiroboter
De jobb volt az Orioles, megérdemelten mentek tovább
több mint 11 éve
azért volt itt dráma, de szép volt ez a series clinching double play 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 11 éve
Britton izgalmassá teszi.A backup catcher ügyes volt... épp valamelyik nap beszélgettek Smoltzék arról, mennyire elfelejtett tudomány lett a buntolás manapság.
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
A Tigerstől szerintem most elvettek egy runt a bírók. Ami különösen fura, mert vissza is nézték.Kampmanha ezen fog múlni, ebből botrány lesz. nem láthattak mást a nújorki szuperközpontban sem. vagy de. aztán végre láthatjuk, hogy mi alapján döntenek.
több mint 11 éve
A Tigerstől szerintem most elvettek egy runt a bírók. Ami különösen fura, mert vissza is nézték.
több mint 11 éve
csóri Nats 😕

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 11 éve
Wong labda nélkül tagelt 😀 Nem is értem, hogy gondolta, mindenesetre egy runba került a Cardsnak.JakehomerÉs végül még számított is.
Gyanús, hogy ebben a párosításban kijátsszák az öt meccset, a Giants meg Bumgarnerrel könnyen söpörhet.
Tepper takarodj!
több mint 11 éve
18. inning, jézusshawnkaNekem mondod? Mindjárt ébresztő van, pedig még le sem feküdtem. De legalább történelmet látok 😊
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 11 éve
18. inning, jézus