Kézilabda

19 feliratkozó

több mint 11 éve
danyly Miami Dolphins Georgia Bulldogs 8 439 — Dolphins fan
Természetesen hatalmas grat a lányoknak, a norvégokat meg sajnálom.danyly
már ne haragudj , de
hogy lehet egy norvég csapatot sajnálni?? 😊

yooker
Értem én. 😊 Egyébként ha nem ellenünk játszanak (bármiben) akkor nekik szurkolok. Dolgoztam is kinn, éltem is kinn, megszerettem azt az országot és az embereket. És remélem már ott kezdem a következő év elejét. De ez már legyem az én problémám. 😊danyly
hát én csak egy dolgot tudok a "mentségükre" felhozni, hogy
mindig tele van bomba csajokkal a csapatuk! 😊
yooker
Az sem egy hátrány az biztos. 😊 Fura de én ott kinn (mondjuk én inkább vidéken mozogtam), nem sok szépséget láttam.

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
Toca Minnesota Vikings 19 378 — Vikings fan
Én is mindenben a Norvégoknak drukkolok, főleg téli sportágak, de mostha Montenegró vagy Norvégia akkor nem nehéz a döntés 😀
több mint 11 éve
yooker New York Giants 7 373 — Expect the Best !
már ne haragudj , de

yooker
Értem én. 😊 Egyébként ha nem ellenünk játszanak (bármiben) akkor nekik szurkolok. Dolgoztam is kinn, éltem is kinn, megszerettem azt az országot és az embereket. És remélem már ott kezdem a következő év elejét. De ez már legyem az én problémám. 😊danyly
hát én csak egy dolgot tudok a "mentségükre" felhozni, hogy
mindig tele van bomba csajokkal a csapatuk! 😊
több mint 11 éve
már ne haragudj , de

yooker
Értem én. 😊 Egyébként ha nem ellenünk játszanak (bármiben) akkor nekik szurkolok. Dolgoztam is kinn, éltem is kinn, megszerettem azt az országot és az embereket. És remélem már ott kezdem a következő év elejét. De ez már legyem az én problémám. 😊

Az életben nem az tragédia, ha valaki nem éri el a célját. A tragédia az, ha valakinek nincs célja.
több mint 11 éve
yooker New York Giants 7 373 — Expect the Best !
már ne haragudj , de
több mint 11 éve
Természetesen hatalmas grat a lányoknak, a norvégokat meg sajnálom.

több mint 11 éve
Rajna Tennessee Titans 7 926 — Nega Scott
Hát vmit nagyon tud Böhn, mert elképesztően összerakta ezt a csapatot mentálisan, ami nőknél nagy szó. Sztem sokkál inkább a lelkekre hat, mint a fejekre, ez lehet a kulcs. Az is jelezte, mennyire odavan érte a csapat, ahogy odarohantak hozzá a bronzmeccs végeztével. Lehet női kéziben fontosabb pszichológusnak lenni, mint zseniális taktikát kidolgozni.gabokocka
És közben egy nyeretlen kétéves a nyilatkozatai és az időkérései alapján, számomra totál érthetetlen.

több mint 11 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 25 478 — Keep pounding
Hát vmit nagyon tud Böhn, mert elképesztően összerakta ezt a csapatot mentálisan, ami nőknél nagy szó. Sztem sokkál inkább a lelkekre hat, mint a fejekre, ez lehet a kulcs. Az is jelezte, mennyire odavan érte a csapat, ahogy odarohantak hozzá a bronzmeccs végeztével. Lehet női kéziben fontosabb pszichológusnak lenni, mint zseniális taktikát kidolgozni.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 11 éve
Törölt felhasználó
elég durva meccs ez is, kár, hogy nem lesz vége az NFL kezdésére
több mint 11 éve
Toca Minnesota Vikings 19 378 — Vikings fan
Nah a döntő is hsosszabításba torkollik, miután 5 secel a vége előtt egyenlítettek a norvégok
több mint 11 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 980 — Apu ökölbeszorított keze
bizony

(tapasztalat)

több mint 11 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 23 645 — Axel Foley
Na ezt majdnem megkönnyeztem, a fene se tudja miért.
Ahogy öregszek úgy érzékenyülök el?

több mint 11 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 15 980 — Apu ökölbeszorított keze
Grat csajok!

több mint 11 éve
lucy liu Arizona Cardinals 314
jó, hogy a végén kiegyenlítettek, így a hosszabbítás megváltoztathatta a világról kialakult képemet 😊

Átlőni lassan senki sem tud a nemzetközi mezőnyben, ha ezen azt érted, hogy felugrik 9-10 méterről és besuvasztja a kapuba. Tomori ezt tudja nálunk, ilyen még Bulatovic a montenegróiaknál, Sulland a norvégoknál és Amorim a braziloknál, sokkal több nincs (biztos kihagytam valakiket). A lényeg, hogy középről gólképes játékosaink vannak, legyenek azok irányítók vagy átlövők, felállt védelem ellen pedig ez kéne, hogy számítson, ha van épkézláb taktika és chemistry.Rajna
Filipovicsot is idevenném sajnos én a mai meccs után.
Schleck
vannak még ilyen stílusú játékosok, de a szűk krémben nem sok, filipovics sem elit. nálam penezics, posztnova, torstenson méltó még a felsoroltakhoz
több mint 11 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Szép volt lányok! 😊

És a bírók is maximálisan korrektek voltak, sőt, inkább fújtak nekünk itt a végén, de nem zavar. 😀

több mint 11 éve
Átlőni lassan senki sem tud a nemzetközi mezőnyben, ha ezen azt érted, hogy felugrik 9-10 méterről és besuvasztja a kapuba. Tomori ezt tudja nálunk, ilyen még Bulatovic a montenegróiaknál, Sulland a norvégoknál és Amorim a braziloknál, sokkal több nincs (biztos kihagytam valakiket). A lényeg, hogy középről gólképes játékosaink vannak, legyenek azok irányítók vagy átlövők, felállt védelem ellen pedig ez kéne, hogy számítson, ha van épkézláb taktika és chemistry.Rajna
Filipovicsot is idevenném sajnos én a mai meccs után.

több mint 11 éve
Szucsánszky most hol jár éppen? Ne basszuk már el!

több mint 11 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 306 — Je suis kobranadrág
Na képesek leszünk-e elchokerkedni.
több mint 11 éve
Amúgy a Larvik-Fradit anno azért hoztam még fel, mert JC szerint a norvégoknak 6-7 kulcsjátékosuk van, pedig látszik, hogy ha a beállósukat és a kapusukat kiveszed, akkor már sehol sincsenek. Rajna
Akármikor lecserélném azért a komplett szélső állományunkat az egyik kezdő szélsőjükre meg annak a nagymamájára, utcahosszal lennénk előrébb. 😊somoskovig
😊 ha lenne a 6-7 kulcsemberük, 2 elvesztése nem okozhatna különösebb gondot. Amúgy szerintem Löke nélkül elkaristolnának a Blanco-Frafjord duóval, Haraldsen az igazán fontos láncszem.

több mint 11 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 306 — 49ers GM
Amúgy a Larvik-Fradit anno azért hoztam még fel, mert JC szerint a norvégoknak 6-7 kulcsjátékosuk van, pedig látszik, hogy ha a beállósukat és a kapusukat kiveszed, akkor már sehol sincsenek. Rajna
Akármikor lecserélném azért a komplett szélső állományunkat az egyik kezdő szélsőjükre meg annak a nagymamájára, utcahosszal lennénk előrébb. 😊

több mint 11 éve
Ergo irányító posztot leszámítva szerinted is mindenben jobbak kb.

Az meg, hogy évek óta együtt játszó klubcsapatok szervezettek, azon ne lepődjünk már meg, a Fradi meg különösen stabil ilyen szempontból, a kulcsembereik + az edzői stáb évek óta változatlan. Csak ezt elvárni egy évente 3 hetet együtt edző válogatottól irreális, itt sokkal jobban kijönnek az egyéni képességek, amikben szinte minden poszton hátrányban vagyunk.

Egyébként ha a Larvikba betennéd Haraldsen-t és Löke-t, pont 10-zel vernék a Fradit. A beálló poszt iszonyat fontos jelenleg a kézilabdában, akár az átlövőknek kell blokkolni, akár a mozgékony/kreatív játékosoknak kell helyet csinálni.somoskovig
Ha jól lennének összerakva a női csapatok (mint a férfiak), akkor a beálló poszt annyira nem lenne fontos, így persze nem elhanyagolható. Mondjuk szerintem a norvégokon kívül csak Althaus igazán elit ezen a poszton, a következő szinten már Szamoránsky is ott van.

Nekem mániám, hogy rá kell nézni a férfi és a női szakág verhetetlen csapataira: a THW (jó, tudom mostanában botladoznak de Andersson elment) és a norvég válogatott. Az egyikben van egy elképesztően jó kapus és három sornyi világklasszis belső ember, a beálló és szélső posztokon legfeljebb átlagosak, a másikban pedig középen semmi extra, kapuban, beállóban és szélen viszont hipererősek. Ebből látszik, hogy a szervezettség mennyire sokat változtathat a játékon.

A válogatott nálunk jobban épül már a Fradira, mint a norvégok a Larvikra. Görbiczen kívül csak kiegészítő, keveset játszó emberek jönnek más csapatokból, meg a kapusok ugye, de Pastroviccsal se lennénk hátrább, ha ezen az összeszokottságon múlik.

Blanco elég fasza beálló a Larvikban, mondjuk nem Löke, és a Leganger-Rantala duó sem rossz, persze nem Haraldsen. Csak akkor rakjuk be a Fradiba is Görbét meg talán Herrt, úgy már érdekes lehet, bár valsz akkor is viszonylag simán nyerne a Larvik.

Amúgy a Larvik-Fradit anno azért hoztam még fel, mert JC szerint a norvégoknak 6-7 kulcsjátékosuk van, pedig látszik, hogy ha a beállósukat és a kapusukat kiveszed, akkor már sehol sincsenek.

több mint 11 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 10 306 — 49ers GM
Tomorink most is van, ennél sokkal jobbja nincs a többieknek se.

Hát Knezevic felugrásból ritkán lő gólt, elhajlásból meg betörésből annál gyakrabban, most pl. ő vezeti a ranglistát. Amúgy Görbe meg Lekics meg Szucsánszki és hasonlók lövik a legtöbb gólt a BL-ben is.

Az okés, hogy fizikailag fejlődniük kell, fognak is valsz, de addig a a norvégforma csapatok mindenkit elvernek.Rajna
Azért ezt vitatnám.

Másrészt nálunk mondjuk Görbicz nevezhető extraklasszisnak (bár lassan kezd olyan lenni, mint a focistáknál Gera, ha meglátja a magyar címert, elfelejt kézilabdázni), egy norvég csapatban van egy extra lövő, egy extra kapus, egy extra beálló, szélső poszton a különbség óriási, fizikailag a közelükben nem vagyunk, és tudnak védekezni.somoskovig
Görbe a románok ellen hozott nekünk egy meccset, most itt ugyan szar volt, de ha élete meccsét tolja és lő 15-öt, akkor is kikapunk, ilyenkor felőlem lehet vakon.

Szerintem Sulland nem sokkal jobb Tomorinál, beállóban, kapusban és szélsőben valóban sokkal jobbak nálunk is, de kb. mindenkinél. Védekezni azért tudnak (meg támadni is), mert van felépített taktikájuk, amit betartanak, nem csinálnak olyan extra dolgokat, mondom, meg lehet nézni a Fradi-Larvikot. Ott nincs szervezettségben akkora eltérés, máris kevésbé félelmetesek a szuper szélsőik.Rajna
Ergo irányító posztot leszámítva szerinted is mindenben jobbak kb.

Az meg, hogy évek óta együtt játszó klubcsapatok szervezettek, azon ne lepődjünk már meg, a Fradi meg különösen stabil ilyen szempontból, a kulcsembereik + az edzői stáb évek óta változatlan. Csak ezt elvárni egy évente 3 hetet együtt edző válogatottól irreális, itt sokkal jobban kijönnek az egyéni képességek, amikben szinte minden poszton hátrányban vagyunk.

Egyébként ha a Larvikba betennéd Haraldsen-t és Löke-t, pont 10-zel vernék a Fradit. A beálló poszt iszonyat fontos jelenleg a kézilabdában, akár az átlövőknek kell blokkolni, akár a mozgékony/kreatív játékosoknak kell helyet csinálni.

több mint 11 éve
lucy liu Arizona Cardinals 314
A női kosárlabda is állandóan fejlődik fizikailag, egyre többet tudnak a csajok, messze nem érték el a fizikai képességek csúcsát.. szóval szerintem a kézis átlövőktől is el lehet ezt várni. Pláne, ha a nímand brazilok ki tudtak nevelni egy Amorim-féle kalibert, biztos.. max egy kicsit várnunk kell, hátha a következő 5 évben valamelyik fiatalból lesz valami, mert szekérderéknyi 180-185 magas kézis van nálunk is.Igor
a jelenlegi trend nem ez. klasszikus átlövőkből simán kevesebb van, miközben természetesen taktikailag, fizikailag, technikailag is fejlődik a sportág. bár azért nagyjából minden csapatra jut legalább egy meghatározó lövőgép.
teszem azt, az olimpia első 4 csapatából csak a montenegróiak építenek statikusabb támadójátékra, amiben nagy szerepe van az átlövéseknek
több mint 11 éve
Gyengébbnek gyengébb, de semmi baj nincs velük, szerintem vannak olyan jók, mint a norvég első sor ezeken a posztokon.Rajna
egyetértek azokkal, amiket írtál, de szerintem ebben a kérdésben egy kicsit elfogult vagy, illetve nem ismered el kellőképp a norvég játékosokat (ya meg szerintem böhn király). sulland szintű lövő eleve nincs a második sorunkban, és még ha el is fogadjuk, hogy klivinyi, rédei, kovacsics jobb támadásban, mint alstad, breivang, lunde vagy mondjuk edin, utóbbiak sokkal jobb védők, de úgy is mondhatnánk, ők jó védők, előbbiek meg nem (kovacsics elmegy). nálunk ugye nem volt zácsik, tehát, ha így vesszük, van még plusz 1 elit emberünk, de a norvégoknál sincs hammerseng, aki kurva jó playmaker, lövő és védő is.
lucy liu
Böhnt én is becsülöm, mert az eredmények mindig is igazolták és szerintem a csapatai mindig is jól játszottak, de amit ezen az EB-n időkéréseknél és nyilatkozatoknál előadott, az számomra hihetetlen volt. A többit ugye nem látom, valsz azért ott jól dolgozik, és az a lényeg. Nyilván nem rúgják ki, és talán jól is járunk ezzel, nemtom.

Abban is egyetértek, amit írtál, védekezésben valóban jobb a norvég első sor, mint a magyar második, sőt, talán az első sorunknál is jobbak hátul. Zácsikot és Hammersenget direkt nem hoztam ide, mert az a "ha" kategória. Mörk sem volt náluk, ő sem rossz azért, vagy éppen Blanco is jobb sztem, mint Szamoránsky. Nem tartom én szarnak ezt a norvég csapatot, de ha a többiek alapvető dolgokban szervezettebbek lennének, akkor nem hiszem, hogy sok tornát nyernének.

több mint 11 éve
Tomorink most is van, ennél sokkal jobbja nincs a többieknek se.

Hát Knezevic felugrásból ritkán lő gólt, elhajlásból meg betörésből annál gyakrabban, most pl. ő vezeti a ranglistát. Amúgy Görbe meg Lekics meg Szucsánszki és hasonlók lövik a legtöbb gólt a BL-ben is.

Az okés, hogy fizikailag fejlődniük kell, fognak is valsz, de addig a a norvégforma csapatok mindenkit elvernek.Rajna
Azért ezt vitatnám.

Másrészt nálunk mondjuk Görbicz nevezhető extraklasszisnak (bár lassan kezd olyan lenni, mint a focistáknál Gera, ha meglátja a magyar címert, elfelejt kézilabdázni), egy norvég csapatban van egy extra lövő, egy extra kapus, egy extra beálló, szélső poszton a különbség óriási, fizikailag a közelükben nem vagyunk, és tudnak védekezni.somoskovig
Görbe a románok ellen hozott nekünk egy meccset, most itt ugyan szar volt, de ha élete meccsét tolja és lő 15-öt, akkor is kikapunk, ilyenkor felőlem lehet vakon.

Szerintem Sulland nem sokkal jobb Tomorinál, beállóban, kapusban és szélsőben valóban sokkal jobbak nálunk is, de kb. mindenkinél. Védekezni azért tudnak (meg támadni is), mert van felépített taktikájuk, amit betartanak, nem csinálnak olyan extra dolgokat, mondom, meg lehet nézni a Fradi-Larvikot. Ott nincs szervezettségben akkora eltérés, máris kevésbé félelmetesek a szuper szélsőik.