Könyvek, színház
20 feliratkozó
több mint 13 éve
Én "sajnos" a sorozatot láttam először, így az első könyvet kissé csökkent kedvvel olvasom... De ha egyszer elérek a másodikhoz... 😊
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
Ex-Rataxes
több mint 13 éve
Na megvagyok a Trónok Harcával is, nagyon bejövős eddig, ma kezdem a második részt (közbe meg egy kis egri Bikavér Ünnep, ha már kultúra 😀 ). Szerintem majd csak ha végeztem az összes könyvvel akkor állok neki megnézni a sorozatot.
több mint 13 éve
Pedig van rengeteg jó magyar könyv korabeli focistákról, Puskásról (Zsolt Róbert), Bozsikról (Kő András), Czibor/Kocsisról (Bocsák Miklós), Dalnokiról (Gyenes András), Orth, Schlosser, Zsák és társairól (Fekete Pál) és még sorolhatnám, ezeket mindenképp érdemes elolvasni.
több mint 13 éve
azt se gondoltam volna, hogy valaha írok ide.birtokomba került egy nagy rakás sportkönyv a '80-as évekből, most végeztem az elsővel.
Pintér István: Álom és valóság. Az 1986-os soccer VB selejtezői a fő téma, a mexikói események csak egy fejezetet foglalnak el. Igazi sci-fi élmény volt végigolvasni, hogy milyen dolgok miatt ment az ekézés akkoriban.
Most a Nyilasi életstory-nak álltam neki (Hoppe Pál, Szabó Ferenc), amit '84-ben adtak ki. (Szóval nem lesz átfedés az előzővel.)
Igen nagy próbatétel ez a képzelőerőmnek, hiszen az összes szereplőt csak edzőkorából ismerem, amikor már nem voltak erejük teljében lévő atléták.
több mint 13 éve
Az új skandináv krimi, a Roslund & Hellström: Három másodperc sajnos nem olyan jó, mint mondjuk Nesbo könyvei.Kalandos, akciódús, de igazából nem is mondanám kriminek, inkább olyan, mint egy "Belső ember" szerű hollywoodi filmforgatókönyv, bár tény, hogy van benne rendőr, meg bűnöző, de kb. egy perc "ki a gyilkos?"-szerű tanakodás nincs benne, se érdemi nyomozás, szögegyenes történet a végén egy kiszámítható csavarral. Sok jobb könyv van azért ennél.
több mint 13 éve
Én pont a sorozat miatt olvasom a könyvet. És igazad van, tényleg négy van csak: Kardok vihara és a Varjak lakomája, az ötödikről a vőmtől hallottam, aki angol és ezek szerint nem értettem jól.Nem, csak egyelőre annyit vettem meg 😊 Egyébként én úgy tudom, hogy kettő van még, de nemsokára jön az ötödik is.Nagyon bejövős Ken Follett új könyve, A Tttánok bukása. Még 300 oldal van belőle, de már most érzem, hogy nagyon várom a folytatást.A Királyok csatájánál be is fejezed? Még van három kötet, ha jól emlékszem....apeszos
Igazából a Háború és Békére emlékeztet engem, amit szintén nagyon élveztem 😀
Ha befejeztem jöhet a Trónok harca, meg a Királyok csatája, utána meg befejezem a Tetovált lányt a harmadik résszel, meg olvasok egy kis Grishamot.
Szeretem, hogy van egy kis szabadidőm, és tudok olvasni 😀tenorx
Ha végeztem velül jöhet a sorozat 😊tenorx
több mint 13 éve
Nem, csak egyelőre annyit vettem meg 😊 Egyébként én úgy tudom, hogy kettő van még, de nemsokára jön az ötödik is.Nagyon bejövős Ken Follett új könyve, A Tttánok bukása. Még 300 oldal van belőle, de már most érzem, hogy nagyon várom a folytatást.A Királyok csatájánál be is fejezed? Még van három kötet, ha jól emlékszem....apeszos
Ha befejeztem jöhet a Trónok harca, meg a Királyok csatája, utána meg befejezem a Tetovált lányt a harmadik résszel, meg olvasok egy kis Grishamot.
Ha végeztem velül jöhet a sorozat 😊
több mint 13 éve
Nagyon bejövős Ken Follett új könyve, A Tttánok bukása. Még 300 oldal van belőle, de már most érzem, hogy nagyon várom a folytatást.A Királyok csatájánál be is fejezed? Még van három kötet, ha jól emlékszem....
több mint 13 éve
Nagyon bejövős Ken Follett új könyve, A Tttánok bukása. Még 300 oldal van belőle, de már most érzem, hogy nagyon várom a folytatást.Igazából a Háború és Békére emlékeztet engem, amit szintén nagyon élveztem 😀
Szeretem, hogy van egy kis szabadidőm, és tudok olvasni 😀
több mint 13 éve
Na ennek a hírnek én is örülök! Pontosan ezért gondoltam, hogy elkezdem a sorozat befejezte után a könyvet majd, akkor jól sejtettem, hogy érdemes lesz. Olyan kidolgozott, hatalmas világ ez, hogy itt érdemes a zseniális sorozat után belecsapni, még úgyis hogy jópár poént lelő előre a sorozat ugyebár.én így a sorozat hatására gondoltam hogy elkezdem olvasni, milyen az első könyv?Eredetiben. Szerintem nagyon érdemes nekikezdeni, úgy mondanám hogy minden ami a sorozatban 5 percben sietősen van bemutatva, az a könyvben sokkal részletesen ki van fejtve, és a stílus is baszott jó.Döme
illetve te magyarul vagy eredetiben olvasod?Ork
több mint 13 éve
ezt a kérdést inkább briának kellett volna feltenned 😊ezekszerint nincs "túlírva" tehát olvasva nem érződik soknak, feleslegesnek egyes részek?Orkén így a sorozat hatására gondoltam hogy elkezdem olvasni, milyen az első könyv?Eredetiben. Szerintem nagyon érdemes nekikezdeni, úgy mondanám hogy minden ami a sorozatban 5 percben sietősen van bemutatva, az a könyvben sokkal részletesen ki van fejtve, és a stílus is baszott jó.Döme
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
ezekszerint nincs "túlírva" tehát olvasva nem érződik soknak, feleslegesnek egyes részek?én így a sorozat hatására gondoltam hogy elkezdem olvasni, milyen az első könyv?Eredetiben. Szerintem nagyon érdemes nekikezdeni, úgy mondanám hogy minden ami a sorozatban 5 percben sietősen van bemutatva, az a könyvben sokkal részletesen ki van fejtve, és a stílus is baszott jó.Döme
több mint 13 éve
Köszi, megnézem ezeket.Stephensontol, (ha egyről beszélünk) Cryptonomicon alap.
(Stephensontól a Snow Crash is jó? Bírom amúgy az ilyen könyvtrailereket, viccesek: http://www.youtube.com/watch?v=S7TIHnYWPSk&feature=player_embedded#at=71)
Most voltam könyvesboltban (2 új skandináv krimi, Alvtegen - A kitaszított, Roslund & Hellström - Három másodperc), hazafelé útbaejtettem az antikváriumot, de a Végjátékot elvitték, csak a 2 és a 3 volt. Egyébként azok is nagyon jók, de ugye az első üt igazán.Sobri Jóska
kb 3 havonta elolvasom
több mint 13 éve
Már írtam McDevittről, sőt, lehet én ajánlottam neked. 😛Szerintem az. Bár tény, hogy akkor olvastam amikor megjelent magyarul, vagyis lassan 20 éve. Lehet, hogy most tetszene. 😊Jack McDevittre mondta Stephen King, hogy "logikus örököse Isaac Asimovnak és Arthur C. Clarke-nak". Akkor esetleg tőle érdemes olvasni.
Bár sci-fik terén én az Asimov, Bradbury, Vonnegut, Zsoldos, Lem, Clarke, Sheckley, Herbert, Sturgeon vonalon szocializálódtam, és bár O.S.Card nagy kedvenc lett, de pl Gaiman, vagy Banks totálisan nem.Sobri Jóska
Egész jó történetei vannak, melyben van izgalom és érdekes végjáték is, bár én rendkívül rühelltem, hogy Benedictet az űrkorszak Indiana Jonsaként hirdetik, miközben egy női társa sokkal nagyobb figyelmet kap... Bár szerintem még nem tart ott mint Asimov vagy Clarke, de az Elveszett kolónia című regénye Nebula-díjas lett. Akár azzal is lehet kezdeni, mert különösebben nem épülnek egymásra a regények, max 1-2 elhanyagolható visszautalás van.süti
több mint 13 éve
Szerintem az. Bár tény, hogy akkor olvastam amikor megjelent magyarul, vagyis lassan 20 éve. Lehet, hogy most tetszene. 😊Jack McDevittre mondta Stephen King, hogy "logikus örököse Isaac Asimovnak és Arthur C. Clarke-nak". Akkor esetleg tőle érdemes olvasni.
Bár sci-fik terén én az Asimov, Bradbury, Vonnegut, Zsoldos, Lem, Clarke, Sheckley, Herbert, Sturgeon vonalon szocializálódtam, és bár O.S.Card nagy kedvenc lett, de pl Gaiman, vagy Banks totálisan nem.Sobri Jóska
Egész jó történetei vannak, melyben van izgalom és érdekes végjáték is, bár én rendkívül rühelltem, hogy Benedictet az űrkorszak Indiana Jonsaként hirdetik, miközben egy női társa sokkal nagyobb figyelmet kap... Bár szerintem még nem tart ott mint Asimov vagy Clarke, de az Elveszett kolónia című regénye Nebula-díjas lett. Akár azzal is lehet kezdeni, mert különösebben nem épülnek egymásra a regények, max 1-2 elhanyagolható visszautalás van.
több mint 13 éve
én így a sorozat hatására gondoltam hogy elkezdem olvasni, milyen az első könyv?Eredetiben. Szerintem nagyon érdemes nekikezdeni, úgy mondanám hogy minden ami a sorozatban 5 percben sietősen van bemutatva, az a könyvben sokkal részletesen ki van fejtve, és a stílus is baszott jó.
több mint 13 éve
én így a sorozat hatására gondoltam hogy elkezdem olvasni, milyen az első könyv?illetve te magyarul vagy eredetiben olvasod?
több mint 13 éve
az A Song of Ice and Fire/A tűz és jég dala sorozatot olvassa valaki?OrkJa, most vagyok a 3. könyv közepénél.
több mint 13 éve
az A Song of Ice and Fire/A tűz és jég dala sorozatot olvassa valaki?
több mint 13 éve
Szerintem az. Bár tény, hogy akkor olvastam amikor megjelent magyarul, vagyis lassan 20 éve. Lehet, hogy most tetszene. 😊Bár sci-fik terén én az Asimov, Bradbury, Vonnegut, Zsoldos, Lem, Clarke, Sheckley, Herbert, Sturgeon vonalon szocializálódtam, és bár O.S.Card nagy kedvenc lett, de pl Gaiman, vagy Banks totálisan nem.
több mint 13 éve
Igen, de nekem eddig egyetlen "cybepunk" könyv se jött be, se William Gibson, se Ian Watson (ha az egyáltalán ide tartozik), szóval attól, hogy alapmű még nem biztos, hogy jó. (Neuromancer-re szívfájdalom nélkül rámondom, hogy fos.)Sobri Jóskaha szerinted a Neurománc fos, akkor inkább ne kezdj bele a Snow Crash-be
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Igen, de nekem eddig egyetlen "cybepunk" könyv se jött be, se William Gibson, se Ian Watson (ha az egyáltalán ide tartozik), szóval attól, hogy alapmű még nem biztos, hogy jó. (Neuromancer-re szívfájdalom nélkül rámondom, hogy fos.)
több mint 13 éve
hogy a Snow Crash jó-e? a hackerek egyik alapműve, a számítógépfüggők bibliája...
---
több mint 13 éve
Köszi, megnézem ezeket.(Stephensontól a Snow Crash is jó? Bírom amúgy az ilyen könyvtrailereket, viccesek: http://www.youtube.com/watch?v=S7TIHnYWPSk&feature=player_embedded#at=71)
Most voltam könyvesboltban (2 új skandináv krimi, Alvtegen - A kitaszított, Roslund & Hellström - Három másodperc), hazafelé útbaejtettem az antikváriumot, de a Végjátékot elvitték, csak a 2 és a 3 volt. Egyébként azok is nagyon jók, de ugye az első üt igazán.
több mint 13 éve
A Végjáték minden pénzt megér.Egyelőre van rengeteg sok más könyv amit el tudok olvasni, majd utána mindenképpen beruházok rá. Meg jó lenne az Asimov összest is szép lassan összegyűjteni. 😊
Kiemelkedő könyv, természetesen nem csak sci-fi-ként állja meg a helyét, mintha nemrég láttam volna antikváriumban (relatíve) olcsóért, holnap elmegyek, meg is nézem. 😊
Egyébként Card nem tud hibázni, a Múltfigyelők kibaszottul szórakoztató könyv, a Teremtő Alvin regényfolyam szintén. Asszem ezeken kívül van 2 Végjáték folytatás tőle magyarul (de lehet 3), csak a könyveim nagyrésze pár éve bedobozolódott, és azóta elvesztettem ezeket szem elöl. Mást sajnos nem adtak ki tőle magyarul - tudtommal.
Lehet egy hűvös nyári napon rá is szabadulok a 22 doboznyi könyvre, és kinyerek belőle párat, melyeket jólesne megint újraolvasni. 😊Sobri Jóska
Végjátéknak két folytatását láttam, de azok 500-1000 Ft körül vannak vaterán, ebből gondolom, hogy azok már nem hozzák az egy szintjét.
Amúgy neked tudom még ajánlani Heinlein A Hold börtönében és Stephenson Gyémántkor című sci-fijeit. Mindkettő nagyon jó könyv.