Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 2 éve
A többlethalálozási számokról nem tudunk, mert nincsenek precíz, publikusan elérhető adatok. A sejthető adatok alapján szarul teljesítettünk. Nagyon szarul, nemzetközi összevetésben is nagyon szarul. Ha pedig azt nézzük, hogy a covid miatt az egészségügyi rendszer ellátóképessége milyen mértékben esett térdre, akkor még inkább. A magyar egészségügy összességében a covid óta és covid miatt lényegében csődbe ment. Tetszhalott. A reflexek miatt rángatózik, nem pedig normálisan, szándékból mozog.A covid kezelés a NER mélypontja volt, de a népnek fontosabb a rezsicsökkentés mint az hogy a szülők életben maradnak-e. És még ha nem is, elintézi annyival, hogy a másikak úgyis még szarabbul csinálták volna. Ez van. Ki kell várni, hogy ne csak a libernyákokat büntessék meg ha szarok - függetlenül attól, hogy a "nemzetiek" milyenek - hanem fordítva is. Előbbihez elég volt egy világválság, utóbbihoz úgy tűnik egy még kevés.Ez random ellenzéki toposz, hogy a covid-kezelés a NER mélypontja volt.
peterk2005
(Szerintem tényleg az volt, csak nem azért, amire te utalsz. Szerintem hamarabb és jobban kellett volna zárni, kötelező oltás kellett volna, jelenleg is foglalkozni kéne vele, stb.)
A többlethalálozási számok, a kezeltek, gyógyultak aránya, az elhunytak demográfiai adatai, a gyors keleti vakcinabeszerzés, a hitelmoratórium, stb. nem igazolják az ellenzéki narratívát, hogy a kormányzat rosszabbul kezelte volna, mint a lengyel, svéd vagy angol kormányzat.
Csak azt hitték ezzel a rettegtetésbe burkolt felelőstalálással nyernek majd választást. Hát, nem jött be.
Sobri Jóska
A "gyors keleti vakcinabeszerzés" egy botrány volt. Azért kirúgás és kukoricán térdeplés járna minden normális helyen, nem dícséret. Ránk rohadt három és fél millió adag vakcina, amit a legdrágább mrns vakcina árának is a többszöröséért szereztünk be, és az eloltott másfél millióból is 6-700 ezret annak a korosztálynak adtuk be, akinek a gyártó sem javasolta. Csak azért úsztuk meg a még súlyosabb egészségügyi következményeket, mert a harmadik / negyedik adagokkal elébe tudtunk szaladni a tragédiának. A 300 milliárdos lélegeztetőgép sztoriról vagy 15 ezer kórházi ellátásra szoruló ember hazazavarásáról nem is beszélve. A világnak még a fejletlenebb régióiban sem szokásos, hogy ezrével zavarjanak haza olyan embereket akiket otthon infúziózni kell, nemhogy Európa közepén.
A hitelmoratórium jó dolog volt, ha csak önmagában, mással nem összevetve nézem. Itthon segített. Ha viszont úgy vizsgálom, hogy mit nyújtott mondjuk a szlovák állam a szlovák állampolgárnak segélyekben, kedvezményekben (a "gazdag" nyugati országokról nem is beszélve), azaz úgy nézem, hogy mit LEHETETT volna tenni, akkor viszont édes-kevés. Ha időben és elég pénzt pumpáltak volna a gazdaságba (elsősorban a néhány nagyon érintett szektorba), akkor moratórium nem is kellett volna. De már mindegy. A moratórium legalább pozitív irányú lépés volt, nem sima pénz lopás, ha lett is volna jobb lépés helyette.
A szar kezelés egyébként nem ellenzéki toposz volt, hanem nagyjából minden komolyabb szakértő így gondolta és gondolja, aki a témával foglalkozik. Hogy a kormány nem bukott bele, az egy másik dolog. Sok minden más szarságot is csináltak, amibe szintén nem buktak bele. Ettől még nem lesznek a szarságok nem szarságok.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
A covid kezelés a NER mélypontja volt, de a népnek fontosabb a rezsicsökkentés mint az hogy a szülők életben maradnak-e. És még ha nem is, elintézi annyival, hogy a másikak úgyis még szarabbul csinálták volna. Ez van. Ki kell várni, hogy ne csak a libernyákokat büntessék meg ha szarok - függetlenül attól, hogy a "nemzetiek" milyenek - hanem fordítva is. Előbbihez elég volt egy világválság, utóbbihoz úgy tűnik egy még kevés.Ez random ellenzéki toposz, hogy a covid-kezelés a NER mélypontja volt.
peterk2005
(Szerintem tényleg az volt, csak nem azért, amire te utalsz. Szerintem hamarabb és jobban kellett volna zárni, kötelező oltás kellett volna, jelenleg is foglalkozni kéne vele, stb.)
A többlethalálozási számok, a kezeltek, gyógyultak aránya, az elhunytak demográfiai adatai, a gyors keleti vakcinabeszerzés, a hitelmoratórium, stb. nem igazolják az ellenzéki narratívát, hogy a kormányzat rosszabbul kezelte volna, mint a lengyel, svéd vagy angol kormányzat.
Csak azt hitték ezzel a rettegtetésbe burkolt felelőstalálással nyernek majd választást. Hát, nem jött be.
több mint 2 éve
444.hu/2022/06/10/az-allami-hivatal-azt-mondja-ugy-kezeltek-a-jarvanyt-hogy-egy-sor-adatot-be-sem-kertek-a-korhazaktolA covid kezelés a NER mélypontja volt, de a népnek fontosabb a rezsicsökkentés mint az hogy a szülők életben maradnak-e. És még ha nem is, elintézi annyival, hogy a másikak úgyis még szarabbul csinálták volna. Ez van. Ki kell várni, hogy ne csak a libernyákokat büntessék meg ha szarok - függetlenül attól, hogy a "nemzetiek" milyenek - hanem fordítva is. Előbbihez elég volt egy világválság, utóbbihoz úgy tűnik egy még kevés.
Á nem volt ez népirtás, nem, nem
FLZOLI
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 2 éve
444.hu/2022/06/10/az-allami-hivatal-azt-mondja-ugy-kezeltek-a-jarvanyt-hogy-egy-sor-adatot-be-sem-kertek-a-korhazaktolÁ nem volt ez népirtás, nem, nem
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 550
na a spanyolok nyitottak.EU + schengen
szoval az angoloknak nem.
kozben meg
index.hu/belfold/2022/06/04/majomhimlo-jarvany-fertozes-kemenesi-gabor-virologus-egeszsegugy/
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 550
Bekerelunk egy ordogi loopba, mint bruce.Majd a majom 😊🐵
ozibozi
port.hu/adatlap/film/tv/12-majom-12-monkeys-twelve-monkeys/movie-2
🐵
Ventura
több mint 2 éve
Majd a majom 😊🐵
ozibozi
port.hu/adatlap/film/tv/12-majom-12-monkeys-twelve-monkeys/movie-2
🐵
több mint 2 éve
www.theguardian.com/world/2022/may/23/un-denounces-homophobic-and-racist-reporting-on-monkeypox-spreadKb Szlavikot subtweeteli az ENSZ, gyonyoru 😀
index.hu/belfold/2022/05/23/szlavik-janos-majomhimlo-fertozes-betegseg-jarvany/
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 2 éve
Első kettő Pfizer, majd tavaly november végén egy harmadik Moderna. Cégnél volt anitest vizsgálat. 5700-as értéket mutatott, ahol az 50 már elfogadott. Így már értem miért nem kaptam el (én úgy tudom) egyszer sem.Tanár ismerősöm meg hasonló értékekkel meg igen. Szerencséd volt
Nomac
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 2 éve
telex.hu/belfold/2022/05/23/oltas-janoshalma-sooldat
Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 2 éve
ozibozi
17 128
Majd a majom 😊
több mint 2 éve
Első kettő Pfizer, majd tavaly november végén egy harmadik Moderna. Cégnél volt anitest vizsgálat. 5700-as értéket mutatott, ahol az 50 már elfogadott. Így már értem miért nem kaptam el (én úgy tudom) egyszer sem.
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 550
Mar keszul a nyomdaban.egy forumos ismerosom ismerose latta hallotta h pestet is lezarjak.mi lesz a terv? 😀Na johet az uj nev.Hallottam hiret. Mar terv is van ra. Remelem megint lezarnak mindent a gicibe, S ezuttal már uvegburat kell viselni.
Majomhimlo 2022
YoungZeeZee
Ventura
Fontos_Vidra
több mint 2 éve
Na johet az uj nev.izi nem maji..
Majomhimlo 2022
YoungZeeZee
vax is van meg gyóccer is
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Fontos_Vidra
1 481
mi lesz a terv? 😀Na johet az uj nev.Hallottam hiret. Mar terv is van ra. Remelem megint lezarnak mindent a gicibe, S ezuttal már uvegburat kell viselni.
Majomhimlo 2022
YoungZeeZee
Ventura
több mint 2 éve
Na johet az uj nev.Hallottam hiret. Mar terv is van ra. Remelem megint lezarnak mindent a gicibe, S ezuttal már uvegburat kell viselni.
Majomhimlo 2022
YoungZeeZee
Szerkesztette: Ventura
több mint 2 éve
Repulouton (legalabbis ryanair-nel) ❗️, kell maszk ha a célország tomegkozlekedesen hasznalnak maszkot.Repülést nem tudom, többi igaz.A spanyolok juni 15-ig kitoltak a covid passport kotelezettseget a belepesnel.Most jöttünk majorkarol, nem volt ott semmi. Belépéskor ki voltak pakolva az ellenőrzésre, de ugyanugy csinaltak, mint magyarorszagon: mutattak, hogy haladjunk, nem lesz teszt és ellenorzes. Egyedul a Tomegkozlekedesen van maszkarijja obligatorio. Egyébkent nincs más híre a covidnak.
YoungZeeZee
Nem tudom a mainland-re más szabalyok vonatkoznak e.
Ventura
Heisman
Így esik meg, hogy kb. a fel EU esetén ugyanugy hasznalni kell a maszkot a repulout soran, mint eddig.
több mint 2 éve
Repülést nem tudom, többi igaz.A spanyolok juni 15-ig kitoltak a covid passport kotelezettseget a belepesnel.Most jöttünk majorkarol, nem volt ott semmi. Belépéskor ki voltak pakolva az ellenőrzésre, de ugyanugy csinaltak, mint magyarorszagon: mutattak, hogy haladjunk, nem lesz teszt és ellenorzes. Egyedul a Tomegkozlekedesen van maszkarijja obligatorio. Egyébkent nincs más híre a covidnak.
YoungZeeZee
Ventura
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price, Ricky Evans
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 2 éve
A spanyolok juni 15-ig kitoltak a covid passport kotelezettseget a belepesnel.Most jöttünk majorkarol, nem volt ott semmi. Belépéskor ki voltak pakolva az ellenőrzésre, de ugyanugy csinaltak, mint magyarorszagon: mutattak, hogy haladjunk, nem lesz teszt és ellenorzes. Egyedul a Tomegkozlekedesen van maszkarijja obligatorio. Egyébkent nincs más híre a covidnak.
YoungZeeZee
több mint 2 éve
9to5mac.com/2022/05/06/hundreds-of-macbook-pro-workers-covid-barriers/Múlt héten beszéltem Pekingben elő barátommal. Hat baszki kemény ami ott megy …
kínában meg mey balhé
Negritis
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 2 éve
9to5mac.com/2022/05/06/hundreds-of-macbook-pro-workers-covid-barriers/kínában meg mey balhé
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
YoungZeeZee
8 550
A spanyolok juni 15-ig kitoltak a covid passport kotelezettseget a belepesnel.
több mint 2 éve
Jött mindkettőnknek boríték a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-től, hámmondom emmeg mifasz? Hát a védettségi igazolványt küldték újat 😄
Csináltattunk pár hete útlevelet, aztán most már annak is ráírták a számát 🤪
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 2 éve
ez még hiányozna mint szar a zsebbőltelex.hu/koronavirus/2022/04/27/azsiat-is-elerte-a-koronavirussal-osszefuggesbe-hozott-rejtelyes-majgyulladast-hozo-gyerekbetegseg
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!