Társasjátékok
14 feliratkozó
1 órája
Voidfall AMAwww.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1s37d5a/d%C3%A1vid_turczi_viktor_peter_from_mindclash_games_ama/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
Amúgy végül a fullra mentem rá
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
4 órája
Megérkezett az első Kickstarterről rendelt játékom a Syncanite Foundation.Nagyon komplex játék, a tervezők elég sokat belepakoltak, de ez inkább a játék előnyére vált, mint hátrányára. Rendkívül sok lehetséges taktikai út és az aktív krízisekkel igazi káosz tud lenni, de a jó értelemben.
Két kisebb hátrányát tudnám felsorolni.
- Bár a játék brutál szép, a kártyák is igényesek, viszont AI generált képeket használ, ami azért egy ekkora költségvetésű játéknál (most 70k az ára a kiegészítővel együtt) inkább hátrány.
- Látszik azért hogy a (német) fejlesztők első játéka, mert a szabálykönyv és nehány kártya is tartalmaz német szavakat elvétve, ami annyira nem zavaró, de mégis kicsit gáz - ez javítva lesz ingyenesen a Q2-ben érkező új kiegészítő kampány során.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
2 napja
nekem az segített hogy az első becsúsztatott cucc az fehér paraszt legyen 😀Na, hétvégén sikerült végre kipróbálni. Az első kör természetesen bukta lett, de nagyon tetszett. Hiába ért végig az uszály, elfogyott a paklim és elért az ár.Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
nekem az első kör 7-1 volt és iszonyat jó volt
Negritis, a vajda
Az erőforrás-menedzsmentet kicsit át kell gondolnom a későbbi játszmákra 😊
Bálesz
meg ugye a még1 fehért feloldani azzal hogy gyorsan építesz egy házat
2 napja
Na, hétvégén sikerült végre kipróbálni. Az első kör természetesen bukta lett, de nagyon tetszett. Hiába ért végig az uszály, elfogyott a paklim és elért az ár.Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
Negritis, a vajda
Az erőforrás-menedzsmentet kicsit át kell gondolnom a későbbi játszmákra 😊

2 napja
?Ez a Halmazállapot milyen jó móka, kompakt kis játék.Csisztu Zsuzsa ajánlásával
zavi27
ozibozi
2 napja
Ez a Halmazállapot milyen jó móka, kompakt kis játék.Csisztu Zsuzsa ajánlásával
zavi27
3 napja
Ez a Halmazállapot milyen jó móka, kompakt kis játék.
3 napja
tegnap kipróbáltuk az új Sagradat, aki szereti a sudokut meg gondolkozni annak sztem nagyon jó tud lennide amúgy is egy fun játék
5 napja
Dűne Imperium vagy Dűne A hódítás és Diplomácia játéka a jobb társasjáték?utóbbit nem ismerem, de olyat is tudok aki szerint a War for Arrakis jobb mint a másik 2 (ezt se toltam még)
KeyG
előbbi viszont jó azt tudom
annyi hogy 2026ban én valszeg a Dune Imperium Uprisingot venném meg feltéve hogy "csak alapjáték" a cél
vagy ha nincs nagy kedvezmény rá
a base DIben van egy olyan probléma hogy kicsit kevés pár dologban a lehetőség és ha a játékosok tapasztaltak akkor nehéz megfogni azt aki kezd (persze a kör sorrend, vezér draft ... tudja mitigálni)
igazából van a DI - DI Immortality - DI Rise of IX mint egyik kombináció ami kurvajó
és a DI:U - DI Bloodlines a másik
elvileg az Uprising és a Rise of IX üti egymás valamennyire
amúgy a dűne imperium van PC-re(meg android, ios) is ha kipróbálnád (akár warezolva)
boardgamegeek.com/boardgame/367150/dune-war-for-arrakis
boardgamegeek.com/boardgame/316554/dune-imperium
boardgamegeek.com/boardgame/397598/dune-imperium-uprising
boardgamegeek.com/boardgame/341165/dune-a-game-of-conquest-and-diplomacy
Szerkesztette: Negritis, a vajda
5 napja
Dűne Imperium vagy Dűne A hódítás és Diplomácia játéka a jobb társasjáték?
Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers
We are just the Ravens!
7 napja
én a Bölcsek alapjátékot kaptam reflextől, majd rá akarok lesniamúgy én még ezt a projectet várom nagyon:Én is nagyon szeretem a játékait. Ráadásul, nagyon jó szóló módokat gyárt hozzájuk. Azon kevés szerzők eggyike, aki mer nehéz botokat csinálni. Az Inventors of South Tigris nagyon előkelő helyen van a listámon, és a három kieget is szeretném majd idővel beszerezni a szériához.
www.kickstarter.com/projects/shem/the-great-sea-and-towers-of-sifnos
Shem Philipsben eddig nem csalódtam
Negritis, a vajda
andree
de Legacy of Yu után a Hadrians Wallt akartam tolni
amit nem fogok még jó darabig mer a ups szopat ...
7 napja
amúgy én még ezt a projectet várom nagyon:Én is nagyon szeretem a játékait. Ráadásul, nagyon jó szóló módokat gyárt hozzájuk. Azon kevés szerzők eggyike, aki mer nehéz botokat csinálni. Az Inventors of South Tigris nagyon előkelő helyen van a listámon, és a három kieget is szeretném majd idővel beszerezni a szériához.
www.kickstarter.com/projects/shem/the-great-sea-and-towers-of-sifnos
Negritis, a vajda
7 napja
amúgy én még ezt a projectet várom nagyon:www.kickstarter.com/projects/shem/the-great-sea-and-towers-of-sifnos
7 napja
nekem van jó pár project úton, egyedül talán a berserkert bánom így utólag de sztem azzal is elleszek mer van pár rajongó ismerősVoidfall ks previewEz az első kickstarter életem során amin komolyan elgondolkodom. Kb fele annyi az ár mint amirte készültem. Kár, hogy csak delux kieg van. Nekem iszonyatosan tetszenek a retail tartozékok. A két rétegű hajók nagyon menők, ráadásul szerintem a setup is gyorsabb velük. Nem cserélném le minikre, bár mintha össze lehetne rakni valamit a akieg müanyag hajói opcióval. Valószínűleg megvárom a retailt a kiegből is, bár tényleg nagyon vonzó ez a pack. A kickstarterrel továbbra is az a bajom, hogy azt se tudom 2017 nyarán élek-e még nem ,hogy át tudok- e venni egy csomagot.
www.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1rw9dwx/voidfall_resurgence_solo_kickstarter_preview/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
Negritis, a vajda
andree
én azon gondolkozom hogy csak a gamefound körre fizetek be most és majd ott összerakom pontosan amit akarok, aztán ki tudja?
7 napja
Voidfall ks previewEz az első kickstarter életem során amin komolyan elgondolkodom. Kb fele annyi az ár mint amirte készültem. Kár, hogy csak delux kieg van. Nekem iszonyatosan tetszenek a retail tartozékok. A két rétegű hajók nagyon menők, ráadásul szerintem a setup is gyorsabb velük. Nem cserélném le minikre, bár mintha össze lehetne rakni valamit a akieg müanyag hajói opcióval. Valószínűleg megvárom a retailt a kiegből is, bár tényleg nagyon vonzó ez a pack. A kickstarterrel továbbra is az a bajom, hogy azt se tudom 2017 nyarán élek-e még nem ,hogy át tudok- e venni egy csomagot.
www.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1rw9dwx/voidfall_resurgence_solo_kickstarter_preview/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
Negritis, a vajda
Amúgy visszaolvasva kicsit a topicban, a Legacy of Yu a második szóló játékom volt. A végére szerintem sikerült megfejteni, de nagyon jókat játszottam vele.
Közben megvettem a Zugkocsmát. Nem bántam meg a befektetést. Elképesztően magas produkciós minőség. Jó érzés, hogy mindennek megvan a helye, szépen ki van dolgozva. A játékostáblák pedig gyönyörűek. A játék nem olyan vészesen szabálynehéz, de elég mély, hogy tudjon fejlődni benne az ember. Több járható stratégiát sikerült már találnom és az elérhető szabad akciók és a kezőállapot vátozatossága miatt, jóval több játék lehet benne mint amire számítottam. Sokat hallgattam, hogy tablehog, kicsit paráztam is, hogy majd nem fér el, de nem volt rosszabb, mint a többi modern euro.
Nincs nagy asztalom, de kényelesem felsetupoltam két főre:
ibb.co/39BzstjQ
Ez meg a solo utolsó körében:
ibb.co/whs3mFQn
Elsőre nem kifejezetten tetszett a főtábla sematikus városkép grafikája, de a játék végére gyönyörűen megtelik élettel, és teljesen érthető választás volt, hogy ne legyen túl zajos a kinézet. A resetup meg meglepűen gyors és szórakoztató, pedig sok aprósággal kell bíbelődni.
7 napja
Voidfall ks previewwww.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1rw9dwx/voidfall_resurgence_solo_kickstarter_preview/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
8 napja
Sztem ha a szabályok megvannak akkor kb annyi az elejétőlInkább realista 😀ne légy kishitű 😊Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
Negritis, a vajda
Bálesz
Negritis, a vajda
Remélem, hogy a napokban neki tudok ülni végre. Amúgy a 60 perc mennyire valid játékidő? Gyakorlottként, sokadik körben annyi, vagy már az elején is lehet hozzá közeledni?
Bálesz
8 napja
Inkább realista 😀ne légy kishitű 😊Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
Negritis, a vajda
Bálesz
Negritis, a vajda
Remélem, hogy a napokban neki tudok ülni végre. Amúgy a 60 perc mennyire valid játékidő? Gyakorlottként, sokadik körben annyi, vagy már az elején is lehet hozzá közeledni?

8 napja
ne légy kishitű 😊Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
Negritis, a vajda
Bálesz
8 napja
Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
Negritis, a vajda

8 napja
Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.nah hogy tetszik?
Bálesz
22 napja
meló után toltam 1et ma és belefértem 1 órába, nyertem is 😀reflexnél le volt árazva így behúztam a Legacy of Yu / A nagy Yü legendájátNagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.
2 kört mentem ma, 1-1 lett a vége
7 győzelemig megy
eddig is tudtam hogy szeretem a Shem Philips játékokat és ez is tetszik
ez full solo és kampány játék, de újrajátszható bőven
aki solo eurot akar tolni és főleg aki szereti a Shem Philips játékokat mindenképp csekkolja
(a dél tigris bölcseit is behúztam, így már csak a keleti cuccból kell majd valami)
Negritis, a vajda
Bálesz
de amúgy iszonyat fun, annyi talán hogy a dolgok "súlya" érződik mert nem 1-1 meccs múlik rajta hanem az egész kampány
viszont ugye ha nyersz a játék szivat ha kikapsz akkor segít
az hogy milyen puzzlek elé állít a játék nagyon jó mert mindent is menedzselni kell 😊
22 napja
reflexnél le volt árazva így behúztam a Legacy of Yu / A nagy Yü legendájátNagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.
2 kört mentem ma, 1-1 lett a vége
7 győzelemig megy
aki solo eurot akar tolni és főleg aki szereti a Shem Philips játékokat mindenképp csekkolja
(a dél tigris bölcseit is behúztam, így már csak a keleti cuccból kell majd valami)
Negritis, a vajda

23 napja
reflexnél le volt árazva így behúztam a Legacy of Yu / A nagy Yü legendáját2 kört mentem ma, 1-1 lett a vége
7 győzelemig megy
Szerkesztette: Negritis, a vajda
26 napja
még annyi a dűnéhez, hogy ha érdekel, de egyedül vagy akkor a steames verzió is egész jónem adja át teljesen de működik és gép ellen pörög is