Társasjátékok

14 feliratkozó

1 órája
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 921 — The Mathematician
Voidfall AMA
 www.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1s37d5a/d%C3%A1vid_turczi_viktor_peter_from_mindclash_games_ama/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button

Amúgy végül a fullra mentem rá

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 órája
ervinator New England Patriots Michigan Wolverines 1 962
Megérkezett az első Kickstarterről rendelt játékom a Syncanite Foundation.

Nagyon komplex játék, a tervezők elég sokat belepakoltak, de ez inkább a játék előnyére vált, mint hátrányára. Rendkívül sok lehetséges taktikai út és az aktív krízisekkel igazi káosz tud lenni, de a jó értelemben.

Két kisebb hátrányát tudnám felsorolni.
- Bár a játék brutál szép, a kártyák is igényesek, viszont AI generált képeket használ, ami azért egy ekkora költségvetésű játéknál (most 70k az ára a kiegészítővel együtt) inkább hátrány.
- Látszik azért hogy a (német) fejlesztők első játéka, mert a szabálykönyv és nehány kártya is tartalmaz német szavakat elvétve, ami annyira nem zavaró, de mégis kicsit gáz - ez javítva lesz ingyenesen a Q2-ben érkező új kiegészítő kampány során.

"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
2 napja
Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.
Bálesz
nah hogy tetszik?
nekem az első kör 7-1 volt és iszonyat jó volt
Negritis, a vajda
Na, hétvégén sikerült végre kipróbálni. Az első kör természetesen bukta lett, de nagyon tetszett. Hiába ért végig az uszály, elfogyott a paklim és elért az ár.
Az erőforrás-menedzsmentet kicsit át kell gondolnom a későbbi játszmákra 😊
Bálesz
nekem az segített hogy az első becsúsztatott cucc az fehér paraszt legyen 😀
meg ugye a még1 fehért feloldani azzal hogy gyorsan építesz egy házat

2 napja
Bálesz Indianapolis Colts Texas Longhorns 3 126 — Illegális gyakorló
Nagy Yü úton van hozzám is. Bemutatók alapján nagyon tetszik, kíváncsi leszek rá a gyakorlatban.
Bálesz
nah hogy tetszik?
Negritis, a vajda
Na, hétvégén sikerült végre kipróbálni. Az első kör természetesen bukta lett, de nagyon tetszett. Hiába ért végig az uszály, elfogyott a paklim és elért az ár.
Az erőforrás-menedzsmentet kicsit át kell gondolnom a későbbi játszmákra 😊

2 napja
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 600 — Amerikai sportok rajongója
Ez a Halmazállapot milyen jó móka, kompakt kis játék.
zavi27
Csisztu Zsuzsa ajánlásával
ozibozi
?
2 napja
ozibozi New York Giants 21 096
zavi27
Csisztu Zsuzsa ajánlásával
3 napja
zavi27 Seattle Seahawks Oregon Ducks 5 600 — Amerikai sportok rajongója
3 napja
tegnap kipróbáltuk az új Sagradat, aki szereti a sudokut meg gondolkozni annak sztem nagyon jó tud lenni
de amúgy is egy fun játék

5 napja
Dűne Imperium vagy Dűne A hódítás és Diplomácia játéka a jobb társasjáték?
KeyG
utóbbit nem ismerem, de olyat is tudok aki szerint a War for Arrakis jobb mint a másik 2 (ezt se toltam még)
előbbi viszont jó azt tudom
annyi hogy 2026ban én valszeg a Dune Imperium Uprisingot venném meg feltéve hogy "csak alapjáték" a cél
vagy ha nincs nagy kedvezmény rá
a base DIben van egy olyan probléma hogy kicsit kevés pár dologban a lehetőség és ha a játékosok tapasztaltak akkor nehéz megfogni azt aki kezd (persze a kör sorrend, vezér draft ... tudja mitigálni)

igazából van a DI - DI Immortality - DI Rise of IX mint egyik kombináció ami kurvajó
és a DI:U - DI Bloodlines a másik
elvileg az Uprising és a Rise of IX üti egymás valamennyire

amúgy a dűne imperium van PC-re(meg android, ios) is ha kipróbálnád (akár warezolva)

boardgamegeek.com/boardgame/367150/dune-war-for-arrakis
 boardgamegeek.com/boardgame/316554/dune-imperium
 boardgamegeek.com/boardgame/397598/dune-imperium-uprising
 boardgamegeek.com/boardgame/341165/dune-a-game-of-conquest-and-diplomacy

Szerkesztette: Negritis, a vajda

5 napja
KeyG Baltimore Ravens 14 092
Dűne Imperium vagy Dűne A hódítás és Diplomácia játéka a jobb társasjáték?

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
7 napja
amúgy én még ezt a projectet várom nagyon:
 www.kickstarter.com/projects/shem/the-great-sea-and-towers-of-sifnos
Shem Philipsben eddig nem csalódtam
Negritis, a vajda
Én is nagyon szeretem a játékait. Ráadásul, nagyon jó szóló módokat gyárt hozzájuk. Azon kevés szerzők eggyike, aki mer nehéz botokat csinálni. Az Inventors of South Tigris nagyon előkelő helyen van a listámon, és a három kieget is szeretném majd idővel beszerezni a szériához.
andree
én a Bölcsek alapjátékot kaptam reflextől, majd rá akarok lesni
de Legacy of Yu után a Hadrians Wallt akartam tolni
amit nem fogok még jó darabig mer a ups szopat ...

7 napja
andree Arizona Cardinals 1 788
Negritis, a vajda
Én is nagyon szeretem a játékait. Ráadásul, nagyon jó szóló módokat gyárt hozzájuk. Azon kevés szerzők eggyike, aki mer nehéz botokat csinálni. Az Inventors of South Tigris nagyon előkelő helyen van a listámon, és a három kieget is szeretném majd idővel beszerezni a szériához.
7 napja

7 napja
Voidfall ks preview

www.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1rw9dwx/voidfall_resurgence_solo_kickstarter_preview/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
Negritis, a vajda
Ez az első kickstarter életem során amin komolyan elgondolkodom. Kb fele annyi az ár mint amirte készültem. Kár, hogy csak delux kieg van. Nekem iszonyatosan tetszenek a retail tartozékok. A két rétegű hajók nagyon menők, ráadásul szerintem a setup is gyorsabb velük. Nem cserélném le minikre, bár mintha össze lehetne rakni valamit a akieg müanyag hajói opcióval. Valószínűleg megvárom a retailt a kiegből is, bár tényleg nagyon vonzó ez a pack. A kickstarterrel továbbra is az a bajom, hogy azt se tudom 2017 nyarán élek-e még nem ,hogy át tudok- e venni egy csomagot.
andree
nekem van jó pár project úton, egyedül talán a berserkert bánom így utólag de sztem azzal is elleszek mer van pár rajongó ismerős

én azon gondolkozom hogy csak a gamefound körre fizetek be most és majd ott összerakom pontosan amit akarok, aztán ki tudja?

7 napja
andree Arizona Cardinals 1 788
Voidfall ks preview

www.reddit.com/r/soloboardgaming/comments/1rw9dwx/voidfall_resurgence_solo_kickstarter_preview/?utm_source=share&utm_medium=mweb3x&utm_name=mweb3xcss&utm_term=1&utm_content=share_button
Negritis, a vajda
Ez az első kickstarter életem során amin komolyan elgondolkodom. Kb fele annyi az ár mint amirte készültem. Kár, hogy csak delux kieg van. Nekem iszonyatosan tetszenek a retail tartozékok. A két rétegű hajók nagyon menők, ráadásul szerintem a setup is gyorsabb velük. Nem cserélném le minikre, bár mintha össze lehetne rakni valamit a akieg müanyag hajói opcióval. Valószínűleg megvárom a retailt a kiegből is, bár tényleg nagyon vonzó ez a pack. A kickstarterrel továbbra is az a bajom, hogy azt se tudom 2017 nyarán élek-e még nem ,hogy át tudok- e venni egy csomagot.

Amúgy visszaolvasva kicsit a topicban, a Legacy of Yu a második szóló játékom volt. A végére szerintem sikerült megfejteni, de nagyon jókat játszottam vele.

Közben megvettem a Zugkocsmát. Nem bántam meg a befektetést. Elképesztően magas produkciós minőség. Jó érzés, hogy mindennek megvan a helye, szépen ki van dolgozva. A játékostáblák pedig gyönyörűek. A játék nem olyan vészesen szabálynehéz, de elég mély, hogy tudjon fejlődni benne az ember. Több járható stratégiát sikerült már találnom és az elérhető szabad akciók és a kezőállapot vátozatossága miatt, jóval több játék lehet benne mint amire számítottam. Sokat hallgattam, hogy tablehog, kicsit paráztam is, hogy majd nem fér el, de nem volt rosszabb, mint a többi modern euro.

Nincs nagy asztalom, de kényelesem felsetupoltam két főre:
 ibb.co/39BzstjQ

Ez meg a solo utolsó körében:
 ibb.co/whs3mFQn

Elsőre nem kifejezetten tetszett a főtábla sematikus városkép grafikája, de a játék végére gyönyörűen megtelik élettel, és teljesen érthető választás volt, hogy ne legyen túl zajos a kinézet. A resetup meg meglepűen gyors és szórakoztató, pedig sok aprósággal kell bíbelődni.
7 napja
Voidfall ks preview

8 napja
Bálesz
nah hogy tetszik?
Negritis, a vajda
Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀
Bálesz
ne légy kishitű 😊
Negritis, a vajda
Inkább realista 😀
Remélem, hogy a napokban neki tudok ülni végre. Amúgy a 60 perc mennyire valid játékidő? Gyakorlottként, sokadik körben annyi, vagy már az elején is lehet hozzá közeledni?
Bálesz
Sztem ha a szabályok megvannak akkor kb annyi az elejétől

8 napja
Bálesz
nah hogy tetszik?
Negritis, a vajda
Tegnap kaptam meg, még nem volt időm belekezdeni, csak kibontottam 😊 de azt látatlanban megmondom, hogy én messze leszek a 7-1-től 😀
Bálesz
ne légy kishitű 😊
Negritis, a vajda
Inkább realista 😀
Remélem, hogy a napokban neki tudok ülni végre. Amúgy a 60 perc mennyire valid játékidő? Gyakorlottként, sokadik körben annyi, vagy már az elején is lehet hozzá közeledni?

8 napja
Bálesz
nah hogy tetszik?
Negritis, a vajda
Bálesz
ne légy kishitű 😊

8 napja
Bálesz
nah hogy tetszik?
Negritis, a vajda

8 napja
Bálesz
nah hogy tetszik?

22 napja
reflexnél le volt árazva így behúztam a Legacy of Yu / A nagy Yü legendáját
2 kört mentem ma, 1-1 lett a vége
7 győzelemig megy

eddig is tudtam hogy szeretem a Shem Philips játékokat és ez is tetszik
ez full solo és kampány játék, de újrajátszható bőven

aki solo eurot akar tolni és főleg aki szereti a Shem Philips játékokat mindenképp csekkolja

(a dél tigris bölcseit is behúztam, így már csak a keleti cuccból kell majd valami)
Negritis, a vajda
Bálesz
meló után toltam 1et ma és belefértem 1 órába, nyertem is 😀
de amúgy iszonyat fun, annyi talán hogy a dolgok "súlya" érződik mert nem 1-1 meccs múlik rajta hanem az egész kampány
viszont ugye ha nyersz a játék szivat ha kikapsz akkor segít
az hogy milyen puzzlek elé állít a játék nagyon jó mert mindent is menedzselni kell 😊

22 napja
7 győzelemig megy

aki solo eurot akar tolni és főleg aki szereti a Shem Philips játékokat mindenképp csekkolja

(a dél tigris bölcseit is behúztam, így már csak a keleti cuccból kell majd valami)
Negritis, a vajda

23 napja
7 győzelemig megy

Szerkesztette: Negritis, a vajda

26 napja
még annyi a dűnéhez, hogy ha érdekel, de egyedül vagy akkor a steames verzió is egész jó
nem adja át teljesen de működik és gép ellen pörög is