Dallas Cowboys

34 feliratkozó

több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 249 — NFL bracket champion '26
ory/0ap3000000915500/article/dak-prescott-matthew-stafford-among-top-10-tightwindow-qbs

"kelleténél több sack-et nyel be" ez azért a fal gyengülése miatt is lehet. Nagyságrendileg kétszer annyi sack-et kap mint amit az első két évben, és az Ő képességei ez irányban valószínű nem változtak.
100yard
Belejátszik, de ez idei stat:
Most sacks charged directly to QBs this season (as opposed to blockers): Dak Prescott 15, Deshaun Watson 14, Russell Wilson 13, Patrick Mahomes 10, Mitchell Trubisky 9, Jared Goff 8, Lamar Jackson 8, Josh Rosen 7

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
100yard Dallas Cowboys 1 404
vannak dolgok, amiket tud, és vannak amiket nem
remekül menekül szerintem, és futásból remek labdákat dob néha (néha meg totl homályt, mert ha nincs stabilan a lába és nem tud beleállni, akkor sokszor 50-50 hogy mi lesz a dobásból, ilyenkor jönnek a hosszú elkaphatatlan labdák)
maga is képes megfutni sok dolgot, ha merné vagy engednék neki, ez ilyen Cam Newton szerűséget ad a játékának, de egy ideje egyáltalán nem használjuk, gondolom azért mert félnek megsérülhet(?)
viszont sokszor képtelen helyesen felmérni a zsebet, vagy hogy az mikor omlik össze emiatt a kelleténél több sack-et nyel be, sokszor hiába megy végig az első 3 olvasásán is akár, képtelen megdobni és/vagy a dobással irányítani a tight coverage-ban levő elkapót, csak a már 2 yard szeparációban lévőt tudja megdobni stabilan, az átlagnál kevesebb kockázatot vállal (ez lehet pozitív is, mert cserébe nem adja el bosszantóan sokszor a labdát) és túl sokszor használja a kényelmes check down opciót, sokkal többször a kelleténél (indoka: lásd előző pont).
és elméletileg vannak bizonyos mechanikai hibái, de ehhez nem értek, ezt csak olvastam nálam okosabb emberek tollából.

Dane Brugler, akinek a szavára sokat adok anno 2016-ban Tim Teebow-hoz hasonlította. akkor nem örültem ennek, és nem sok változott azóta. (kivéve, hogy a mobilitását ölik és a pocket passer dolgot erőltetik, ezért abban sem jó amiben lehetne)

ha olyan edző jönne, aki ki tudja használni az összes előnyét, és el tudná maszkolni az összes hátrányát (és ehhez az is kellene, hogy olyan csapat legyen köré építve) akkor lehetne franchise QB
kérdés megér-e ekkora befektetést...
rva
Csak hogy vitatkozzak kicsit :

"csak a már 2 yard szeparációban lévőt tudja megdobni stabilan" olvastam, hogy egyike azoknak az irányítóknak akik a legszűkebb window-ba dobják be a labdát.

https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/qczvwtk7h9obfilywux3
Dak Prescott, Matthew Stafford among top 10 tight-window QBs
Which quarterbacks excel at throwing the ball into tight windows? Dak Prescott's placement in Matt Harmon's top 10 might surprise you -- along with the rest of the list.

"kelleténél több sack-et nyel be" ez azért a fal gyengülése miatt is lehet. Nagyságrendileg kétszer annyi sack-et kap mint amit az első két évben, és az Ő képességei ez irányban valószínű nem változtak.
több mint 7 éve
rva 4 603 — Me for President!
vannak dolgok, amiket tud, és vannak amiket nem
remekül menekül szerintem, és futásból remek labdákat dob néha (néha meg totl homályt, mert ha nincs stabilan a lába és nem tud beleállni, akkor sokszor 50-50 hogy mi lesz a dobásból, ilyenkor jönnek a hosszú elkaphatatlan labdák)
maga is képes megfutni sok dolgot, ha merné vagy engednék neki, ez ilyen Cam Newton szerűséget ad a játékának, de egy ideje egyáltalán nem használjuk, gondolom azért mert félnek megsérülhet(?)
viszont sokszor képtelen helyesen felmérni a zsebet, vagy hogy az mikor omlik össze emiatt a kelleténél több sack-et nyel be, sokszor hiába megy végig az első 3 olvasásán is akár, képtelen megdobni és/vagy a dobással irányítani a tight coverage-ban levő elkapót, csak a már 2 yard szeparációban lévőt tudja megdobni stabilan, az átlagnál kevesebb kockázatot vállal (ez lehet pozitív is, mert cserébe nem adja el bosszantóan sokszor a labdát) és túl sokszor használja a kényelmes check down opciót, sokkal többször a kelleténél (indoka: lásd előző pont).
és elméletileg vannak bizonyos mechanikai hibái, de ehhez nem értek, ezt csak olvastam nálam okosabb emberek tollából.

Dane Brugler, akinek a szavára sokat adok anno 2016-ban Tim Teebow-hoz hasonlította. akkor nem örültem ennek, és nem sok változott azóta. (kivéve, hogy a mobilitását ölik és a pocket passer dolgot erőltetik, ezért abban sem jó amiben lehetne)

ha olyan edző jönne, aki ki tudja használni az összes előnyét, és el tudná maszkolni az összes hátrányát (és ehhez az is kellene, hogy olyan csapat legyen köré építve) akkor lehetne franchise QB
kérdés megér-e ekkora befektetést...
több mint 7 éve
Na végre megérkeztünk az értelmes témákhoz 😀

De arra válaszolj nekem, hogy szerinted minden számtól függetlenül: Prescott a hosszú távú megoldás vagy sem
Wyatt
Hát ez nem egyszerű kérdés.
Ha ezeket az állításokat nézem akkor megoldás :

Here is where Dak Prescott ranks in several categories since his rookie season in 2016. Tom Brady is the only QB with more wins in that period.

It was the 14th game-winning drive in three seasons for Prescott, the most in a quarterback’s first three seasons in NFL history.

Meg ha azt nézzük, hogy még mindig nagyon elején van a karrierjének, (és ahogy írtam pl. Brady se volt túl acélos az elején, mert az igaz amit írsz hogy nem volt ennyire pass happy a liga a 2000-es évek elején, de azért voltak akkor is 4000 yardos Qb-k, illetve ha azt nézem, hogy egy Brees majdnem ment a lecsóba négy szezon után) akkor azt mondom várjunk még az ítélettel.

De ha a játékát nézem akkor nem biztos, hogy hosszútávú megoldás.

Kicsit Blake Bortles utánérzésem van. JAX is kínlódott 5 évet a vele aztán most már úgy tűnik vége ennek az emberkísérletnek. Kicsit DAK is hasonlít rá, Hoz elfogadható statisztikákat (mondjuk kicsit jobbat), de azért a kiemelkedő játékokra nem képes.

Sokat fog az offseason is a teljesítményének az értékéhez adni (vagy elvenni), illetve szerintem nem kellene kapkodni a szerződésével. Jövő évben még olcsón van, és utána ráérnénk dönteni, vagy max. egy TAG-et tesznek még rá.
Az amúgy is látszik, hogy szerződtetni nem nagyon lehet elfogadható QB-t, drafthoz meg kicsit gyengébb pozíció kellene(meg első kör), tehát igazából nincs most választásunk.
több mint 7 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 249 — NFL bracket champion '26
The Buccaneers will interview Cowboys DBs coach Kris Richard for their head-coaching vacancy.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 7 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 314 — Cowboys fan
Érdekes cikk, mát kapargattuk a témát többször: Prescott értéke és jövőbeni fizetése.

www.espn.com/blog/dallas-cowboys/post/_/id/4768409/cowboys-value-dak-prescott-but-at-what-price

Charlie Firpo
Hát ettől a cikktől se lettünk sokkal okosabbak.
Egy dolog amit a statisztika mutat, egy másik meg amit látunk mikor játszik.
Mondjuk Brady-nek is talán az ötödik szezonja volt ahol 4000 yard fölé jutott.
100yard
Nekem ami lényeg: teljesítmény arányos lesz-e a megkínált hosszú távú szerződése? Lehet-e egyáltalán ilyenről beszélni? Én - az eddig látottak alapján - nem raknám a 20m+ / év fizetési kategóriába, sőt.
Az persze világos, hogy nem 10m alatti, meg hát mit fogad el, ugye...

Amíg hétszázezerért csinálja a mókát, minden éve jutalom.
Charlie Firpo
Én félek tőle, hogy az ilyen teljesítményarányos szerződés Dallasban nem opció... Amarit is agyon fogjuk fizetni, de csak 2 év múlva, nyáron sztem Ő még nem kap szerződést, bármennyire is kapálózik az ügynöke. Ami meg Dak-et illeti, neki a mostani PO teljesítménye és a jövő évi szezonja lesz vízválasztó, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy tagelni fogjuk 2020-ban.
Antonius
QB-nál a tag nem biztos, hogy megéri, annyira sokba kerül. a non-exclusive tag 2020-ra lesz vagy 25-26 millió, az exclusive meg vagy 29
rva
no igen, de szerintem a tag-et tényleg csak akkor érdemes használni - poszttól függetlenül - ha a játékos tényleg liga top5/10 a posztján.

mondjuk transition tag mehet rá, abba talán belefér... bár egyszer valaki azt mondta, hogy Dak csak az ötödik legjobb QB az NFC East-ben. akkor talán mégsem fér bele.
több mint 7 éve
rva 4 603 — Me for President!
Érdekes cikk, mát kapargattuk a témát többször: Prescott értéke és jövőbeni fizetése.

www.espn.com/blog/dallas-cowboys/post/_/id/4768409/cowboys-value-dak-prescott-but-at-what-price

Charlie Firpo
100yard
Nekem ami lényeg: teljesítmény arányos lesz-e a megkínált hosszú távú szerződése? Lehet-e egyáltalán ilyenről beszélni? Én - az eddig látottak alapján - nem raknám a 20m+ / év fizetési kategóriába, sőt.

Charlie Firpo
Én félek tőle, hogy az ilyen teljesítményarányos szerződés Dallasban nem opció... Amarit is agyon fogjuk fizetni, de csak 2 év múlva, nyáron sztem Ő még nem kap szerződést, bármennyire is kapálózik az ügynöke. Ami meg Dak-et illeti, neki a mostani PO teljesítménye és a jövő évi szezonja lesz vízválasztó, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy tagelni fogjuk 2020-ban.
Antonius
QB-nál a tag nem biztos, hogy megéri, annyira sokba kerül. a non-exclusive tag 2020-ra lesz vagy 25-26 millió, az exclusive meg vagy 29
több mint 7 éve

De arra válaszolj nekem, hogy szerinted minden számtól függetlenül: Prescott a hosszú távú megoldás vagy sem
Wyatt
attól függ, mihez.
gyűrűt nyerni nem megoldás, 8-8 körül ingadozni igen.
több mint 7 éve
Antonius Dallas Cowboys 1 742

Wyatt
Erre még nem igazán tudok válaszolni sajnos 😊
Én nagyon sokáig bíztam benne, hogy az lehet, de amilyen játékot idén láttunk tőle, már korántsem vagyok biztos benne. Amiben viszont biztos vagyok: Dak értékét az fogja leginkább meghatározni, hogy milyen játékot nyújt a PO-ban, magyarán mentálisan mennyire erős. Akármilyen játékkal is, de 3 szezonból 2-ben a PO-ba vitte a csapatát és itt mondhatjuk azt persze, hogy milyen jó csapat van körülötte, de pont idén láttunk, hogy egy jó csapat is el tud bukni megfelelő irányítójáték nélkül (ld: Jaguars). Dak az alapszakaszt lehozta, de az igazi foci most kezdődik. Ha a PO-ban képes lesz szintet lépni, végigkoncentrálni egy meccset, akkor hajlamos leszek elhinni, hogy hosszú távú megoldás is lehet. De ha ugyanazt a hullámvasút játékát hozza (és itt most nem a pontosság hiányáról beszélek, hanem az 5 yardon belül alá-fölé dobott labdáiról), mint amit az alapszakaszban láttunk tőle, akkor azt fogom látni inkább, hogy ehhez nem kell Dak, ez bármely másik közepes irányítóval is meglehet.

Cowboys 4ever.
több mint 7 éve
Wyatt New England Patriots 26 306

több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard
Jó az tíznek is (ha nincs az eltiltás, akkor 11), na nem mintha ez lenne a lényeg persze
Wyatt
Főleg mert a komment nem arra vonatkozott, hogy hány szezonban ért el 4.000 yardot Brady, hanem hogy hanyadik szezonjában tette meg először. 😊
somoskovig
Ja, hát ha azt akarta volna írni, az más lenne persze

Mondjuk azt meg azért nem hasonlítanám össze, mert akkor azért még kevésbé volt ennyire passzbuzi a liga (28 TD is volt elég a legjobb teljesítményhez, ez most több mint vicces lenne)
Wyatt
Ne csináld már, olvasd vissza még egyszer azt a szöveget 😀 Nem csak azt akarta volna írni, hanem le is írta 😊
"...Brady-nek is talán az ötödik szezonja volt..."
Antonius
Ahol 4000 yard fölé jutott. Ez pedig nem igaz, mert a 10. idénye volt, amikor 4000 yard fölé jutott.

Nem pedig Bradynek is talán az ötödik szezonja volt, ahol ELŐSZÖR 4000 yard fölé jutott 😛 😊
Wyatt
Ez szép mentés volt 😀
De ha már nyelvtannácik vagyunk... Csak a 10. szezonjában jutott 4000 y fölé? Mert ha nem, akkor az sem igaz, amit Te leírtál 😀
Ami Te akarsz mondani: 10 idénye volt ÖSSZESEN, amikor 4000 yard fölé jutott. (magyarán: nem mindegy, hogy a 10-es szám mögé teszel -e pontot vagy sem)
Amit 100 yard akard mondani, csak a határozószó lemaradt: az 5. szezonjában jutott 4000 yard fölé (ahogy írtad is nagyon helyesen) ELŐSZÖR

Cowboys 4ever.
több mint 7 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys TCU Horned Frogs 4 576

Charlie Firpo
100yard

Charlie Firpo
Antonius
Vagy most megkínáljuk egy hozzú távú szerződéssel, ő végre nagy lóvéhoz jut, meg biztos egzisztenciához, mi pedig talán (talán?) lent tudjuk tartani az árát, mondjuk 18m / éves szinten.
(Mondjuk 5 év / 90 millió, vagy ez alatt. De persze ez - látva a piacot - nem realitás.)

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard

Charlie Firpo

Cowboys 4ever.
több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard
Jó az tíznek is (ha nincs az eltiltás, akkor 11), na nem mintha ez lenne a lényeg persze
Wyatt
Főleg mert a komment nem arra vonatkozott, hogy hány szezonban ért el 4.000 yardot Brady, hanem hogy hanyadik szezonjában tette meg először. 😊
somoskovig

Mondjuk azt meg azért nem hasonlítanám össze, mert akkor azért még kevésbé volt ennyire passzbuzi a liga (28 TD is volt elég a legjobb teljesítményhez, ez most több mint vicces lenne)
Wyatt
Ne csináld már, olvasd vissza még egyszer azt a szöveget 😀 Nem csak azt akarta volna írni, hanem le is írta 😊
Antonius
Ahol 4000 yard fölé jutott. Ez pedig nem igaz, mert EZ A MOSTANI MÁR a 10. idénye volt A PÁLYAFUTÁSA SORÁN, amikor 4000 yard fölé jutott.

Nem pedig Bradynek is talán az ötödik szezonja volt, ahol ELŐSZÖR 4000 yard fölé jutott 😛 😊

Szerkesztette: Wyatt

több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard
Wyatt
somoskovig

Wyatt

Cowboys 4ever.
több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard
Wyatt
somoskovig

több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard

Szerkesztette: Charlie Firpo

- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 189 — Chiefs GM

Charlie Firpo
100yard
Wyatt

több mint 7 éve

Charlie Firpo
100yard

több mint 7 éve
Awesome88 New York Giants 1 236
A legnagyobb rivalist a Giantsben latom, de ok siman tokon lovik magukat minden evben.
undisputedly
Köszönjük a bizalmat 😊 | Sajnos teljes mértékben igazad van... |
több mint 7 éve
Van némi aggodalmam a Coywboys meccs előtt, ez pedig az OL. Tudom, hogy nagyot léptünk előre, és Solari elképesztő munkát végzett.. de a Boys front7 nagyon jó, és a Fluker(aki nem is egészséges teljesen) -Sweezy guard duó gyengesége nagyon visszaüthet. Egyrészt Lawrence Wilsont is, és a belső futásokat is meg tudja enni, másrészt, ha nem is ő van ott, LVE könnyen végleg elveheti az inside runok lehetőséget.
Ezt a Seahawks topicba írtam, kiegészíteném annyival, hogy Carson és Cooper lesz a két offense kulcsfigurája szvsz. Mennyire értetek egyet, ti hol látjátok a legnagyobb nehézséget a hétvégi meccs előtt? (A Dallas szempontjából)
Jozsaisti
Két gyenge pontunk minimum van:
1. a támadó fal bal oldala, mér a Tironnaszaurusz sem jó idén, mellette viszont a bal guard poszt folyamatosan gyenge, Su'a-Filo sérült, Connor Williams pedig egyszerűen gyenge. A sok futás miatt viszont jobb falra lesz szükségünk, hát meglátjuk.
2. a védelem hátul, nekem idén (is) Jeff Heath FS a gyenge pont, ha nem javul, Wilson nyugodtan passzolhat.
Plusz egy: ha Irving valami csoda folytán játszana, az nagy erősítése leheten a védőfalnak, de most úgy néz ki, nem fog.

Összességében viszont a legnagyobb nehézség: ez egy rendkívül fiatal átlag életkorú csapat, nagy kérdés, hogy hogyan viselik a nyomást: ösztönzi őket (mondjuk mint a védelmet a Saint-meccsen), vagy összeesnek.
Charlie Firpo
CW-vel várjunk még.
ugye eleve 6'5", 296-tal mérlegelt draft előtt, az elég soványka guard-ba. nyáron rápakolnak még pár kiló izmot, és jövőre jobban fog karcolni, meglássátok.
slowmotion
Williams-ben én is bízom, csak nem tudom, jó-e mindig hangoztatnia, hogy még nem elég erős az NFL-hez. Viszont csak kérdésként dobom be: Ha Collins jó volt LG-ben, Connor meg játszott ST, akkor nem kellene-e értelme megpróbálni a cserét nyáron? Nekem La'el sem tűnik túl hatékonynak. Nem véletlen, hogy Prescott kapja majdnem a legtöbb sack-et. És persze az agy, Fredbeard, térjen vissza. Meg jöhet ide egy draft is.

- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 7 éve
Azert azt vegyetek figyelembe, hogy a Philly azon ketto csapt egyike, akik a sapka felett allnak. Tehat ott bizony el kell engedni jatekosokat.
Wentz pedig (en csipem) zsinorban a masodik evet nem tudja teljesen letolni.

Smith ki tudja felepul-e.

Giants biztosan jobb lesz, iden nem jott ki nekik a lepes.
undisputedly
És ott Wentz-et is meg kell fizetni nemsokára.

Az egyik legkompletteb csapatnak az NFC tekintetében az elkövetkezendő pár évben a mineket látom. Hiányposztról talán csak TE, G, és DT, FS esetében lehet beszélni. Nem is igazán hiányposzt, hanem olyan amit lehetne upgradelni. Pénz lesz bőven a tehetségeink megtartására, azzal egyelőre nem lesz gond.
100yard
Nálunk sem lesznek olcsók a játékosok.
Nagy pénz kér majd: Prescott, Elliott, DLaw,Cooper, Jones, JSmith
Aki még húzos lesz: Mallek Collins, La'el Collins, Heat, Gregory
beltazor
Jövőre még nem lesz gond. Ezekből csak DLaw lesz szabadügynök ha jól látom.
Jövőre igy is vagy 50 miliónk lesz a cap alatt, úgy hogy Cooper benn van már 13 millióval.
100yard
Collins mi lesz? RFA? asszem ez az utolsó éve a szerződéséből, nekem úgy rémlik, hogy 3 évre írt alá anno.
Elliottnak még van 1+1 éve, elvileg még Daknak is egy, Coopert valószínűleg meg kell hosszabbítani már idén nyáron. Jaylon az első évet redshirt-ölte, szerintem neki ha lejár is a szerződése jövő év végén, csak 3 elszámolt szezonja lesz, az még talán nemcsak RFA? hanem ERFA.
slowmotion
LCollins tavaly írt alá két évre. 2020-ban lesz UFA.
Smith és Randy jövőre még van 2020-ban meg RFA lesz mindkettő.
több mint 7 éve
Van némi aggodalmam a Coywboys meccs előtt, ez pedig az OL. Tudom, hogy nagyot léptünk előre, és Solari elképesztő munkát végzett.. de a Boys front7 nagyon jó, és a Fluker(aki nem is egészséges teljesen) -Sweezy guard duó gyengesége nagyon visszaüthet. Egyrészt Lawrence Wilsont is, és a belső futásokat is meg tudja enni, másrészt, ha nem is ő van ott, LVE könnyen végleg elveheti az inside runok lehetőséget.
Ezt a Seahawks topicba írtam, kiegészíteném annyival, hogy Carson és Cooper lesz a két offense kulcsfigurája szvsz. Mennyire értetek egyet, ti hol látjátok a legnagyobb nehézséget a hétvégi meccs előtt? (A Dallas szempontjából)
Jozsaisti
Két gyenge pontunk minimum van:
1. a támadó fal bal oldala, mér a Tironnaszaurusz sem jó idén, mellette viszont a bal guard poszt folyamatosan gyenge, Su'a-Filo sérült, Connor Williams pedig egyszerűen gyenge. A sok futás miatt viszont jobb falra lesz szükségünk, hát meglátjuk.
2. a védelem hátul, nekem idén (is) Jeff Heath FS a gyenge pont, ha nem javul, Wilson nyugodtan passzolhat.
Plusz egy: ha Irving valami csoda folytán játszana, az nagy erősítése leheten a védőfalnak, de most úgy néz ki, nem fog.

Összességében viszont a legnagyobb nehézség: ez egy rendkívül fiatal átlag életkorú csapat, nagy kérdés, hogy hogyan viselik a nyomást: ösztönzi őket (mondjuk mint a védelmet a Saint-meccsen), vagy összeesnek.
Charlie Firpo
CW-vel várjunk még.
ugye eleve 6'5", 296-tal mérlegelt draft előtt, az elég soványka guard-ba. nyáron rápakolnak még pár kiló izmot, és jövőre jobban fog karcolni, meglássátok.
több mint 7 éve
Amúgy valaki tud valamit TWill-ről? Nem lenne rossz ha tudna játszani hétvégén.
peticsek
IR-en van és már ott is marad erre a szezonra.
több mint 7 éve
Amúgy valaki tud valamit TWill-ről? Nem lenne rossz ha tudna játszani hétvégén.
peticsek
szerintem már IR-en van, meg amúgy is lejátszotta már az utolsó meccsét a csapatban.