Hírek - 09/05

2015. szeptember 5., 17:28

Az elmúlt napokban csak a twitteren (@Bowlhu) jöttek a hírek, most összegyűjtve is olvasható.

Kezdjük azokkal akiktől megvált eddigi kenyéradójuk.

A Browns a 2011-es első körös draftolt Phil Taylortól köszönt el, aki tavaly csak öt mérkőzésen tudott pályára lépni térdproblémái miatt. A Buccaneers a punter Michael Koenen szolgálatait köszönte meg és a továbbiakban Jacob Schum látja el a punter feladatokat.

Újabb régi bútordarab került elküldésre Brandon Fields személyében, akit a Dolphins bocsátott el.

A Seattle sérülésre hivatkozva vált meg Robert Turbintől, de ha nem viszi el senki a waiver-en, úgy IR listára kerül majd. A 49ers nagyobb nevű távozói között van a linebacker Philip Weeler, a safety Craig Dahl és a tavasszal 2 millió dollár garantált szerződést aláíró, védekező falember Darnell Dockett is.

 

Cserék is szép számmal voltak az elmúlt napokban. Olyan jól sikerült a Patriots és a Saints közös edzése, hogy pár nappal később Bill Belichick egy feltételes draftjogért cserébe megszerezték a visszahordó/elkapó Jalen Saunderst. A Hard Knocksban nagyon jól utánozta Bill O'Brien vezetőedzőt, de mostantól a Bears edzőivel kell együtt dolgoznia Khari Leenek, akit egy 2017-es hatodik körös draftjogért cseréltek Chicagoba. A pénteki nap bővelkedett cserékben. Elsőként a Giants szerezte meg Brad Winget a Steelersből egy késői körös draftjogért cserébe. Kellett is a punter mivel előtte elküldték az eddigi puntert Steve Weatherfordot. A 2013-as free agency nagy üzlete volt Andy Levitre Nashvillebe költözése, de két évvel később a Titans egy 2016-os hatodik körös és 2017-es feltételes drafjogért Atlantába cserélte a támadó falembert. A Colts is lebonyolított egy üzletet a Rairders-szel, amiben egy 2016-os hatodik körös draftjogért cserébe Sio Moore (LB) költözik Indianapolisba. A Cardinals egy feltételes hetedik kört adott az Eaglesnek a harmadik számú irányító Matt Barkley-ért cserébe. A picket akkor kapja meg a Philly, ha Barkley hat mérkőzésen a Cards keret tagja.

 

Elkezdődtek azon játékosok leigazolása, akiket pár napja előző csapatuk elküldött az első keretszűkítés során. Így került Lorenzo Alexander a Raiders csapatához, miután a Cardinals nem igényelte szolgálatait. Tim Jenning a Bearsnél vált feleslegessé, de Lowie Smith tárt karokkal várta Tampában. Robert Turbin sérülése és Christine Michael árulása után nem meglepő, hogy a Billstől távozott Fred Jacksonnal egyéves szerződést kötöttek, így Marshawn Lynch első számú cseréje a 34 éves játékos lesz.

 

Egy eltiltás is történt mégpedi a Denver Broncos safety-je, T.J. Ward kapott egy mérkőzéses eltiltást egy májusi sztriptízklub előtti összeszólalkozás utáni letartóztatása miatt.

 

A végén tisztelegjünk a visszavonult Lance Briggs előtt, aki 11 évig szolgálta a Bears csapatát. A 2003-as draft harmadik körében vitte el a Chicago a korábbi Arizona Wildcats játékost. Briggs-t hétszer választották Pro Bowlra és egy alkalommal volt All-Pro tag. Az idei holtszezonban a 49ers csapatánál volt próbajátékon, de szerződést nem kapott. A jövőben a CSN Chicago csatornájánál fogja elemezni a Bearst.