Baseball
42 feliratkozó
több mint 5 éve
Kedvenc MLB csapat: Athletics (deyell), Blue Jays (ZoliMP), Brewers (gamerkr), Cardinals (Al), Cubs (Shawn84), Dodgers (KeyG, slowmotion, danyly), Diamondbacks (Kampman, Löfli), Giants (nagir, zavi27), Indians (labo7), Mariners (Dzsokijuing, Maka), Marlins (adamfaragoo), Orioles (Ray_bp_Lewis, robiroboter), Padres (lol, P@trik), Phillies (dande), Pirates (Fast Willie, Gergőke), Rays (Sobri, Wester), Red Sox (Bruschi85, zemanla), Reds (Jakehomer), Tigers (Johnnyblaze), Twins (Heisman), Yankees (csebi, Darksun3, kapitnono, Matthew99, shawnka, Tito05), White Sox (baggio, Mikey)
Szerkesztette: Löfli
több mint 5 éve
@Mikey: mi történik Dél-Chicagóban? a levegőben volt Renteria kirúgása?Egyáltalán nem, engem megdöbbentett a hír.
robiroboter
BTW hivatalosan közös megegyezés. 🤷♂️
Szerkesztette: Mikey
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
@Mikey: mi történik Dél-Chicagóban? a levegőben volt Renteria kirúgása?
Adam Jones Theory of Everything: Sometimes you suck.
több mint 5 éve
Kilencedik inning alja, egál állás, tele az összes bázis…Csekkold az előző posztomban a videókat. Azokban van pár variáció.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Sobri!A labda mindig gyorsabb mint a futó! Ahhoz oltári bénázás kell az egyik csapattól.
több mint 5 éve
sikertelen steal is outnak számítMeg minek lopjon bázist az egyesen álló futó tele bázisoknál? A kettes, hármas már pontszerző pozícióban állnak, nem fog alájuk vágni ilyen hülyeséggel.Kilencedik inning alja, egál állás, tele az összes bázis, van 2 out, jó a dobó, és jön egy béna ütő, akire már dobtak 1-2 strikeot.
robiroboter
Ha a hármas belopja magát, akkor azonnal vége a meccsnek, ha nem sikerül, akkor a kettes ugyanúgy ott lehet a hármas bázison, vagyis technikailag nem vesztettek semmit, tök mindegy 1 vagy 4 ponttal nyernek végül, míg ha csak állnak, akkor lehet simán kidobják az ütőt, és jön a 10. inning.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Meg minek lopjon bázist az egyesen álló futó tele bázisoknál? A kettes, hármas már pontszerző pozícióban állnak, nem fog alájuk vágni ilyen hülyeséggel.Kilencedik inning alja, egál állás, tele az összes bázis, van 2 out, jó a dobó, és jön egy béna ütő, akire már dobtak 1-2 strikeot.
robiroboter
Ha a hármas belopja magát, akkor azonnal vége a meccsnek, ha nem sikerül, akkor a kettes ugyanúgy ott lehet a hármas bázison, vagyis technikailag nem vesztettek semmit, tök mindegy 1 vagy 4 ponttal nyernek végül, míg ha csak állnak, akkor lehet simán kidobják az ütőt, és jön a 10. inning.
több mint 5 éve
És az mi, hogy üt egy ütő, kimegy az első bázisra, és ott lecserelik egy kis nyüzügére, hogy az fusson helyette?Akit lecseréltek annak vége a meccs és már nem jöhet vissza.
Ha ilyen opció van, miért nem cserélik mindig gyorsakra a nagydarab ütőket, ha kijutottak? Valami korlátozással jár az ilyen csere?
Hányat lehet így cserélni per meccs? Vagy akit lecserélnek így az később nem üthet és ezért hátsó inningben látható főleg az ilyen csere? Vagy mi a trükk benne?
Illetve még azt kérdezném, hogyha 3 bázis tele van futóval, és egyszerre próbálnak mind bázist lopni, abból nem sikerülne 1-2? Vagy azt hogy dobhatja ki a dobó? Ide-oda dobálják a labdát?
Arra gondolok, hogy megindul lopni az egyes, a dobó kidobja a labdát, erre megindul a hármas, ő hogy dobódik ki, ha a labda nincs a dobónál?
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Illetve még azt kérdezném, hogyha 3 bázis tele van futóval, és egyszerre próbálnak mind bázist lopni, abból nem sikerülne 1-2? Vagy azt hogy dobhatja ki a dobó? Ide-oda dobálják a labdát?Itt van egy kis problem. Tele bázisnál már nem lopnak, hanem befutnak, ahogy adódik a lehetőség. Tolódnak. Hova lopjanak bázist? Haza? A hazai bázis lopás megint más műfaj, de azt azért nem tele bázisoknál csinálják: www.youtube.com/watch?v=Wdahb4ioRfw
Arra gondolok, hogy megindul lopni az egyes, a dobó kidobja a labdát, erre megindul a hármas, ő hogy dobódik ki, ha a labda nincs a dobónál?
Sobri Jóska
Meg minek lopjon bázist az egyesen álló futó tele bázisoknál? A kettes, hármas már pontszerző pozícióban állnak, nem fog alájuk vágni ilyen hülyeséggel.
De itt van egy pár variáció, hogyan szabadulnak a védekező csapatok tele bázisos szitukból:
www.youtube.com/watch?v=oQBjrZIoses
www.youtube.com/watch?v=EeTwGMF-T_s
több mint 5 éve
És az mi, hogy üt egy ütő, kimegy az első bázisra, és ott lecserelik egy kis nyüzügére, hogy az fusson helyette?Ha ilyen opció van, miért nem cserélik mindig gyorsakra a nagydarab ütőket, ha kijutottak? Valami korlátozással jár az ilyen csere?
Hányat lehet így cserélni per meccs? Vagy akit lecserélnek így az később nem üthet és ezért hátsó inningben látható főleg az ilyen csere? Vagy mi a trükk benne?
Illetve még azt kérdezném, hogyha 3 bázis tele van futóval, és egyszerre próbálnak mind bázist lopni, abból nem sikerülne 1-2? Vagy azt hogy dobhatja ki a dobó? Ide-oda dobálják a labdát?
több mint 5 éve
NL dobókról beszélünk, az AL-ben a hetvenes évek óta DH üt a dobók helyett.És ténylegesen ütöttek is, vagy cserélték őket?De akkor mondhatni elég ritka, hogy a dobójátékos is üt.Bocs, az előző válaszomba utólag szerkesztettem bele, hogy egészen az idei évig minden NL meccsen a dobó is része volt az ütősornak.
Sobri Jóska
Először úgy értettem a kérdésedet, hogy gyakori-e, hogy valaki mindkettőben überpenge.
robiroboter
Sobri Jóska
Ha egyébként jól játszottak, akkor legalább 2-3 alkalommal bent hagyták őket ütni, ha rájuk került a sor, mert az esetleges gyenge ütőjátékukat kompenzálta a jó dobóforma. De azért a 8-9. inning környékén már inkább pinch hitter jött be a helyükre, amikor újra rájuk került a sor, kevés kivételtől eltekintve.
A csereként beállt dobókat pedig értelemszerűen szinte soha nem engedték ütni. Örök kedvenc kivételem:
www.youtube.com/watch?v=cUGesL4Efbc
Szerkesztette: Kampman
több mint 5 éve
És ténylegesen ütöttek is, vagy cserélték őket?Ütöttek. Általában a 8-9. spotban. És voltak, akik egész jól ütöttek:
Sobri Jóska
www.youtube.com/watch?v=rSL1OzAfGK4
Uhvazz, de furcsa nézőkkel teli stadionokban NL dobókat ütni látni 😀 😀 😀 Szevasz 2020 előtti világ 😀
Szerkesztette: robiroboter
több mint 5 éve
És ténylegesen ütöttek is, vagy cserélték őket?De akkor mondhatni elég ritka, hogy a dobójátékos is üt.Bocs, az előző válaszomba utólag szerkesztettem bele, hogy egészen az idei évig minden NL meccsen a dobó is része volt az ütősornak.
Sobri Jóska
Először úgy értettem a kérdésedet, hogy gyakori-e, hogy valaki mindkettőben überpenge.
robiroboter
több mint 5 éve
De akkor mondhatni elég ritka, hogy a dobójátékos is üt.Bocs, az előző válaszomba utólag szerkesztettem bele, hogy egészen az idei évig minden NL meccsen a dobó is része volt az ütősornak.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
De akkor mondhatni elég ritka, hogy a dobójátékos is üt.Viszont egy kérdés: olyan nincs, hogy dobójátékos is üssön vagy védekezzen?Babe Ruth - > Otani Sohej
Régen is így elkülönült?
Sobri Jóska
www.baseball-reference.com/bullpen/Two-way_player
a dobójátékos meg amúgy is védekezik, de Otani amúgy az outfielden is játszott Japánban (a rotációs szabadnapjain)
www.baseball-reference.com/register/player.fcgi?id=otani-000sho
robiroboter
több mint 5 éve
Viszont egy kérdés: olyan nincs, hogy dobójátékos is üssön vagy védekezzen?Babe Ruth - > Otani Sohej
Régen is így elkülönült?
Sobri Jóska
www.baseball-reference.com/bullpen/Two-way_player
a dobójátékos meg amúgy is védekezik, de Otani amúgy az outfielden is játszott Japánban (a rotációs szabadnapjain)
www.baseball-reference.com/register/player.fcgi?id=otani-000sho
ja, meg jut eszembe, remélem látunk még dobókat ütni az NL-ben. (idén csatlakozottaknak: egészen eddig az NL dobók is ugyanúgy részei voltak az ütősornak, csak idén lett ott is bevezetve a kijelölt ütő (DH) poszt, ahogy az AL-ben már réges rég.)
több mint 5 éve
Valóban. 😊Viszont könnyen megtöbbszöröződhetett azoknak a száma, akik a Raysnek szurkolnak... 😌Azért, hogy a PO még hétvégén se menjen emberi időben az biztos, hogy nem segít a magyarországi népszerűsítésben.Eddig minden nap voltak nyolcas, tízes meccsek. És holnap pl. tízkor lesz az ALCS második meccse. Egyenesen nyugati partról. Nem kell az első ligadöntő meccsén bedurcizni. Amúgy se sok embert hoz lázba egy Astros - Rays. Kint sem 😀
NFL a hétvégi meccseivel és a vasárnapi 7 órás sávjával bőven kedvezőbb volt nekünk európaiaknak.
NB2
robiroboter
Mikey
Choi, Castillo - már két kedvencem lett onnan.
A mezük, logójuk is jól néz ki, nem olyan dedós es avétos, mint az ezeréve rajzolt, tomandjerry rajzfilmfiugrákhoz hasonlító logók, jó modern.
Viszont egy kérdés: olyan nincs, hogy dobójátékos is üssön vagy védekezzen?
Régen is így elkülönült?
több mint 5 éve
Jaja, engem fel is lehet irni közéjükViszont könnyen megtöbbszöröződhetett azoknak a száma, akik a Raysnek szurkolnak... 😌Azért, hogy a PO még hétvégén se menjen emberi időben az biztos, hogy nem segít a magyarországi népszerűsítésben.Eddig minden nap voltak nyolcas, tízes meccsek. És holnap pl. tízkor lesz az ALCS második meccse. Egyenesen nyugati partról. Nem kell az első ligadöntő meccsén bedurcizni. Amúgy se sok embert hoz lázba egy Astros - Rays. Kint sem 😀
NFL a hétvégi meccseivel és a vasárnapi 7 órás sávjával bőven kedvezőbb volt nekünk európaiaknak.
NB2
robiroboter
Mikey
Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Viszont könnyen megtöbbszöröződhetett azoknak a száma, akik a Raysnek szurkolnak... 😌Azért, hogy a PO még hétvégén se menjen emberi időben az biztos, hogy nem segít a magyarországi népszerűsítésben.Eddig minden nap voltak nyolcas, tízes meccsek. És holnap pl. tízkor lesz az ALCS második meccse. Egyenesen nyugati partról. Nem kell az első ligadöntő meccsén bedurcizni. Amúgy se sok embert hoz lázba egy Astros - Rays. Kint sem 😀
NB2
robiroboter
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 5 éve
Azért, hogy a PO még hétvégén se menjen emberi időben az biztos, hogy nem segít a magyarországi népszerűsítésben.Eddig minden nap voltak nyolcas, tízes meccsek. És holnap pl. tízkor lesz az ALCS második meccse. Egyenesen nyugati partról. Nem kell az első ligadöntő meccsén bedurcizni. Amúgy se sok embert hoz lázba egy Astros - Rays. Kint sem 😀
NB2
több mint 5 éve
Azért, hogy a PO még hétvégén se menjen emberi időben az biztos, hogy nem segít a magyarországi népszerűsítésben.NFL a hétvégi meccseivel és a vasárnapi 7 órás sávjával bőven kedvezőbb volt nekünk európaiaknak.
több mint 5 éve
amúgy nem hozzá nem értést mondtam, hanem kevesebb hozzáértést.én mondtam a hozzá nem értést, mert tudom, mit művelnek ott a jankec hu-n 😀 Doug Stanhope 😀
slowmotion
ezt ( bit.ly/34OKP3Y) viszont érdemes elolvasni, mert ha az egyik legnagyobb Yanks-blogon is Boone fejét követelik, akkor a hazai kétségekben is lehet valami. BTW Girardit is hogy szerették az ilyen húzásaiért 😀 😀 😀
több mint 5 éve
sztori: nypost.com/2020/10/10/aaron-boone-chooses-mike-ford-over-gary-sanchez-in-key-spot/de érted, ez olyan, mint a közgazdasági elméletek területe. minden elméletet meg tud valaki cáfolni, és mindkét oldalt logikusnak tűnő érvek támogatnak.
érv: twitter.com/snyyankees/status/1314765053770510337
ellenérv: yanksgoyard.com/2020/10/09/yankees-aaron-boone-fired-insane-moves-game-5/
Ja, ezt csak azért, hogy ne a NYY Hun szakértőjének véleményét kérdőjelezzük meg hozzá nem értéssel vádolva. Persze, hogy nem ért hozzá, hiszen Yanks-drukker 😀 😀 😀
robiroboter
ha meg tudja magyarázni, hogy miért Fordot hozta be, és ez abban a pillanatban értelmezve logikusnak tűnik, akkor jó döntést hozott. jönnek itt a "mi lett volna, ha" kezdetű hozzászólások, de sosem lehet tudni, lehet, hogy a másik játékos, akinek ott kellett volna állnia, az ugyanúgy kiesik. az ő feladata meghozni döntéseket, meghozta, nem jött be, kész.
amúgy nem hozzá nem értést mondtam, hanem kevesebb hozzáértést. eleve Boone élete kb azóta a baseball körül forog, amióta megszületett (az apja és a nagyapja is MLB-játékos volt, mindkettő bajnok és többszörös All-Star), szerintem simán látott már annyit életében, ami alapján azt csinálta, amit.
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
sztori: nypost.com/2020/10/10/aaron-boone-chooses-mike-ford-over-gary-sanchez-in-key-spot/érv: twitter.com/snyyankees/status/1314765053770510337
ellenérv: yanksgoyard.com/2020/10/09/yankees-aaron-boone-fired-insane-moves-game-5/
Ja, ezt csak azért, hogy ne a NYY Hun szakértőjének véleményét kérdőjelezzük meg hozzá nem értéssel vádolva. Persze, hogy nem ért hozzá, hiszen Yanks-drukker 😀 😀 😀
több mint 5 éve
Te nem.Értem én, hogy milyen matchup volt, de nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, ahol Mike Ford legit pinch hit csere lenne Gary vagy Clint helyett.Ott figyelembe vette h jobb kezes dobó balkezes ütő, viszont mikor Frazier jöhetett volna bal kezes ellen akkor nem jött. Sok kérdőjel van Boone munkásságával kapcsolatbanYankees drukkerektől az lenne a kérdésem, hogy azon kívül hogy Higashioka kezd Cole-nál mert vele jobb a kémiája, azon kívül a többi (kezdő) dobónál miért ő játszott Gary Sánchez helyett? Nem lenne nagyobb haszna a csapatnak ha Gary állna oda az ütésekhez ?Engem az b.szott fel nagyon, hogy Sánchez és Frazier helyett Mike Ford (of all people) kapott pinch hit lehetőséget... Sosem fogom megérteni.
Heisman
Darksun3
csebi
Darksun3
A manager viszont minden nap látja őket, próbál váratlant húzni, és... hát ő többet felejtett a játékról, mint amit mi valaha is meg fogunk tanulni.
több mint 5 éve
Értem én, hogy milyen matchup volt, de nem tudok olyan forgatókönyvet elképzelni, ahol Mike Ford legit pinch hit csere lenne Gary vagy Clint helyett.Ott figyelembe vette h jobb kezes dobó balkezes ütő, viszont mikor Frazier jöhetett volna bal kezes ellen akkor nem jött. Sok kérdőjel van Boone munkásságával kapcsolatbanYankees drukkerektől az lenne a kérdésem, hogy azon kívül hogy Higashioka kezd Cole-nál mert vele jobb a kémiája, azon kívül a többi (kezdő) dobónál miért ő játszott Gary Sánchez helyett? Nem lenne nagyobb haszna a csapatnak ha Gary állna oda az ütésekhez ?Engem az b.szott fel nagyon, hogy Sánchez és Frazier helyett Mike Ford (of all people) kapott pinch hit lehetőséget... Sosem fogom megérteni.
Heisman
Darksun3
csebi
DS!
http://jenkikhaza.blogspot.hu/
If you don't know where you are going, you might wind up someplace else./Yogi Berra/