Filmek
40 feliratkozó
több mint 4 éve
a paul ws andersonos mortal kombat egy teljesen korrekt fantasy martial arts film, a története gyenge de a hangulat, zene és koreográfia hatalmas hangulat bombaEz a film gondolom azert keszul, mert az utobbi evekben ismet nagyon felkaptak a jatekot, folyamatosan jonnek ki az uj reszek. Ebbol kifolyag azt gondolnam, hogy ennel a filmnel ez is a cel, hogy a nezobol kihozza az emlekeket a jelenlegi, es a regi jatek elemeibol, amik az atlagemberben inkabb megmaradtak.
én pl a filmet hamarabb láttam mint a játékot a kezembe vettem és így is teljesen jó volt
az annihiliation egy teljesen külön kávéház, más is a rendező-író, ...
nekem ez nem tűnik jobbnak mint a '95-s, legalábbis a trailer alapján főleg a kötelező beköszönő dumák miatt
ez valahogy nem kellett anno
Negritis
Kivancsian varom egyebkent, anno sokat nyuztam a jatekot, neztem animet is, meg volt valami gagyi sorozat is Kung Laoval a foszerepben, meg fiatal voltam, amikor az RTL Klub vasarnap delutatnonkent adta.
több mint 4 éve
a paul ws andersonos mortal kombat egy teljesen korrekt fantasy martial arts film, a története gyenge de a hangulat, zene és koreográfia hatalmas hangulat bombaTeljesen egyetértek ezzel a leírással. Fun fact: ha nem töri el asszem 2 héttel a film forgatás előtt a karját, akkor a fiatal Cameron Diaz lett volna Sonya Blade. Helyette így a későbbi Mrs. Pete Sampras lett így a befutó.
én pl a filmet hamarabb láttam mint a játékot a kezembe vettem és így is teljesen jó volt
az annihiliation egy teljesen külön kávéház, más is a rendező-író,
Negritis
Az Annihilationnek is volt 1-2 értékelhető pillanata(azt a moziban láttam és amikor Smoke vs Liu Kang meccs alatt felcsendült a Fire a Scootertől, azt nagyon bírtam), de az sajna tényleg D kategóriás film lett.
több mint 4 éve
A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀Na akkor már csak egy Avangers vs Mortal Kombat filmet várok 😊
Nomac
több mint 4 éve
a paul ws andersonos mortal kombat egy teljesen korrekt fantasy martial arts film, a története gyenge de a hangulat, zene és koreográfia hatalmas hangulat bombaén pl a filmet hamarabb láttam mint a játékot a kezembe vettem és így is teljesen jó volt
az annihiliation egy teljesen külön kávéház, más is a rendező-író, ...
nekem ez nem tűnik jobbnak mint a '95-s, legalábbis a trailer alapján főleg a kötelező beköszönő dumák miatt
ez valahogy nem kellett anno
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Csak bele ne menjünk egy Mortal kombat vs Streetfighter adok-kapokba 😀Az elso resz gagyi volt, de ettol fuggetlenul nezheto, bar amiatt, mert az embernek rogton a jatek jut az eszebe, ugy pedig barmennyire is szar, amit lat, a feeling valahogy elvezhetove teszi.Ha már fele annyira jó lenne, mint a 95-ös film, az már nagy erénynek számítana. Megjegyzem az a verzió (egy-két dolgot leszámítva, lásd itt Reptile hüllő animációját) nagyon szépen öregedett. Ha csak egy olyan fight lenne az újban, mint ez a Reptile vs Liu Kang meccs, már megérné megnézni.A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀hát nemtom, paul ws anderson feldolgozása még mindig jobbnak tűnik nekem
Nomac
az hogy ótvarul néz ki nem zavar, nem az a dolga
de shao khan-t is teaselik, goro, shang tsung ...
túl sok mindent kell beletenni hogy meglegyen a fan service
i am sub zero, get over here, kano wins ezeket így miért kell?!
Negritis
iktriad
De az utana kiadott masodik resznel nalam mar ez sem segitett, az szerintem a nezhetetlen kategoria.
Stez

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Az elso resz gagyi volt, de ettol fuggetlenul nezheto, bar amiatt, mert az embernek rogton a jatek jut az eszebe, ugy pedig barmennyire is szar, amit lat, a feeling valahogy elvezhetove teszi.Ha már fele annyira jó lenne, mint a 95-ös film, az már nagy erénynek számítana. Megjegyzem az a verzió (egy-két dolgot leszámítva, lásd itt Reptile hüllő animációját) nagyon szépen öregedett. Ha csak egy olyan fight lenne az újban, mint ez a Reptile vs Liu Kang meccs, már megérné megnézni.A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀hát nemtom, paul ws anderson feldolgozása még mindig jobbnak tűnik nekem
Nomac
Negritis
iktriad
De az utana kiadott masodik resznel nalam mar ez sem segitett, az szerintem a nezhetetlen kategoria.
több mint 4 éve
Ha már fele annyira jó lenne, mint a 95-ös film, az már nagy erénynek számítana. Megjegyzem az a verzió (egy-két dolgot leszámítva, lásd itt Reptile hüllő animációját) nagyon szépen öregedett. Ha csak egy olyan fight lenne az újban, mint ez a Reptile vs Liu Kang meccs, már megérné megnézni.A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀hát nemtom, paul ws anderson feldolgozása még mindig jobbnak tűnik nekem
Nomac
Negritis
több mint 4 éve
A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀hát nemtom, paul ws anderson feldolgozása még mindig jobbnak tűnik nekem
Nomac
több mint 4 éve
A régi emlékek jutottak szembe amikor még az első részekkel játszottunk naphosszat. Végre egy olyan véres adaptáció, amiról a játék jut eszembe. Ezt lehet csak az ínséges filmfelhozatal mondatja velem 😀 több mint 4 éve
www.puliwood.hu/hirek/maris-megdontottek-a-bosszuallok-vegjatek-nyitohetvegi-beveteli-rekordjat-290615.html
több mint 4 éve
kis lovecraft biowww.youtube.com/watch?v=-0VQZFSC9KA
több mint 4 éve
Meglepve olvasom, hogy a mozgóképelemzéses könyv így átment végül Sobrinál, múltkor mintha még az ellentábort gyarapította volna 😊Fejlődőképes és meggyőzhető vagyok, látod.
r.baggio
Csak a hülye nem tud változni.
több mint 4 éve
Egyértelműen ez volt a 6 film legidőtállóbb része.Instant pont a Kapa-Pepe filmeknél, hogy ez egy az egyben benne volt a Kelj fel, komám, ne aludjál!-ban! (És kb. 2 kilométerre vették fel onnan, ahol lakom. 😊 )Nálam a 6 film összesen produkált 1 filmnyi értelmezhető tartalmat.A Kapa-Pepe filmek egyáltalán nem rosszak, a legtöbb ember ott követte el az alapvető hibát, hogy józanul nézte meg őket.Nekem józanul is tetszettek 😊
Kampman
bcsarli
De elfogadom, ha másnak bejöttek.
Kampman
iktriad
több mint 4 éve
Meglepve olvasom, hogy a mozgóképelemzéses könyv így átment végül Sobrinál, múltkor mintha még az ellentábort gyarapította volna 😊Azóta lehet (újra?) elolvasta. 😊
r.baggio
több mint 4 éve
Meglepve olvasom, hogy a mozgóképelemzéses könyv így átment végül Sobrinál, múltkor mintha még az ellentábort gyarapította volna 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Instant pont a Kapa-Pepe filmeknél, hogy ez egy az egyben benne volt a Kelj fel, komám, ne aludjál!-ban! (És kb. 2 kilométerre vették fel onnan, ahol lakom. 😊 )Nálam a 6 film összesen produkált 1 filmnyi értelmezhető tartalmat.A Kapa-Pepe filmek egyáltalán nem rosszak, a legtöbb ember ott követte el az alapvető hibát, hogy józanul nézte meg őket.Nekem józanul is tetszettek 😊
Kampman
bcsarli
Kampman
több mint 4 éve
Nálam a 6 film összesen produkált 1 filmnyi értelmezhető tartalmat.A Kapa-Pepe filmek egyáltalán nem rosszak, a legtöbb ember ott követte el az alapvető hibát, hogy józanul nézte meg őket.Nekem józanul is tetszettek 😊
Kampman
bcsarli
több mint 4 éve
A Kapa-Pepe filmek egyáltalán nem rosszak, a legtöbb ember ott követte el az alapvető hibát, hogy józanul nézte meg őket.Nekem józanul is tetszettek 😊
Kampman
több mint 4 éve
Tom és Jerryt gyerekként ideális nézni,a Kapa-Pepe filmek lehet még erősek gyerekkéntAhogy a Tom és Jerryt is beszívva kell nézniVagy gyerekként.
ozibozi
Sobri Jóska
ozibozi
Kapáékat meg minimális történelmi alapismeretek birtokában.
több mint 4 éve
a Kapa-Pepe filmek lehet még erősek gyerekkéntAhogy a Tom és Jerryt is beszívva kell nézniVagy gyerekként.
ozibozi
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Ahogy a Tom és Jerryt is beszívva kell nézniVagy gyerekként.
ozibozi
több mint 4 éve
Ahogy a Tom és Jerryt is beszívva kell nézni
több mint 4 éve
A Kapa-Pepe filmek egyáltalán nem rosszak, a legtöbb ember ott követte el az alapvető hibát, hogy józanul nézte meg őket.
több mint 4 éve
Szerintem nem lehet ezt így kijelenteni... filmMŰVÉSZET, innentől kezdve jellegéből adódóan szubjektív.De a műelemzés nem a tetszésről szól, az nem szempont.
A Mona Lisa sem tetszik mindenkinek, meg a Carmina Burana sem, meg Rodin Gondolkodója sem.
Ahogy a filmeknél maradva szerintem a Keresztapa, a 2001: Űrodüsszeia meg a Bombák földjén egyike sem jó film, sőt. Mások szerint meg igen.
warr_b
Hanem arról, hogy objektív szempontok szerint jó vagy rossz.
A Mona Lisa vagy tetszik, vagy nem, de helyesen használja az arányokat, a perspektívát, ésatöbbi, míg ez meg mondjuk nem:

Neked tetszhet ez jobban, főleg ha a 7 éves gyereked festette, de objektív szempontok alapján az eredeti egy jó kép ez meg nem.
Persze művészi szempontból Rabo Karabekian Szent Antal megkísértése című vonneguti "alapműve" is egyenrangú önkifejezés a Sixtusi kápolnával, vagy egy El Greco vagy egy Vasarely festménnyel.

Egyébként mindhárom felsorolt filmed jó film, de neked nem tetszik egyik sem.
több mint 4 éve
Ahogy érzed.De ezek önkényesen megállapított szempontok (mint amilyenek dogmásoké volt, pár éve). Mert pl mi van akkor, ha nem korhű a díszlet? Egy csomó ilyen film van, aztán mégis körbe lelkendezik közülük jópárat kritikus és közönség egyaránt... Pláne ha szándékosan tojik a rendező ezekre a követelményekre.Van formai és tartalmi.És mik azok az objektív kritikai szempontok?vannak objektív film kritkai szempontokAz objektív, hogy egy film szar e vagy jó.Mi? Már hogy lenne az?
Sobri Jóska
ender1112
nah azokban elvérzik az anyád a szúnyogok
attól még lehet egy film mind jó mind rossz
Negritis
ender1112
Formai például a megfelelő kompozíció, operatőri munka, fényezés, hang- és képvágás, a korhű díszletek, ruhák, amikért az Oscarokat osztogatják.
Tartalmi például a dramaturgia követhetősége, a kifejezesmód, a forgatókönyv érthetősége, a jelenetek relevanciája, az üzenet célbajuttathatósága, stb.
Egy film, amiben egy rosszul világított középkori szobában a képből félig kilógva, lassan, vontatottan egy ember bugyuta vicceket olvas fel szkafanderben, majd a végén mutatnak egy zsiráfot 3 percig az objektíve rossz film.
Persze neked tetszhet azért.
Sobri Jóska
ender1112
Ha megkérdezed, hogy mi a kritériuma egy jó tévéközvetítésnek, vagy egy michelin csillagos menűsornak, esetleg egy hatékony lakásfelújításnak, ha tudom én szívesen leírom, aztán ha nem hiszed, hát nem hiszed.
Véleményeken lehet és szórakoztató vitázni, tényeken felesleges.
Ha a nem korhű díszlet a koncepció része (sok ilyen filmes Shakespeare feldolgozás van) az nyilván akceptálandó (az általam írt Zsótér rendezte Brecht darab is a 17.században játszódik, de tele van jelenkori tárgyakkal - szándékoltan), de ha valaki az 50 es évekről csinál valami kommersz filmet, és tele van 80-es évekbeli autókkal, meg van benne mobiltelefon, meg a háttérben röpködnek a 90-es évek repülői, az objektíven is hiba.
Vagy ha megbotlik a forgatókönyv, és önellentmondásos jelenetek kerülnek a filmbe, az is hiba. De nyilván a Mementó idővonala meg szándékolt és átgondolt, de az is rossz film lehetne, ha elrontják a dramaturgiát. Pl. a Tenetben vannak ilyen elrontások, amelyek nem szándékoltak, és amelyektől nem lesz jobb a film.
De az tény, hogy a filmelemzés is egy összetett műfaj, mondhatni konkrét szakma, azt jól érzékeled, hogy nem 10 perc alatt elsajátítható és összetett szempontrendszerek együttes használatával lehet objektív megállapításokra jutni. (És azok még mindig nem fognak feltétlen egybeesni a tetszik/nemtetszik preferenciákkal.)
Ha a linkelt könyv nehézkes, akkor halgass pár Hét mesterlövészét Puzsérral. Nem tökéletes, és erősen szubjektív, de bemutat abból valamit, hogy milyen objektív szempontok léteznek.