Koronavírus 2024
33 feliratkozó
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Szerintem a berobbanás megelőzésére a karantén való. A tesztelés a gazdaság újraindítására valóA tesztelés a berobbanás megelőzésére/elkerülésére való. Berobbanás után minek tesztelni?Nem lehet, hogy tartalékolnak a tesztekkel, hogy ha berobban, akkor használják fel? Olaszoknál ugye van gyanú, hogy december-január fordulóján jelent meg a vírus és március végén tetőzött, kb 3 hónapos lefutással, de hosszan elhúzódóan. Nálunk kb február-március fordulóján jelenhetett meg, hasonló terjedési ütemmel számolva május közepe-vége a tetőpont.www.statista.com/statistics/1105914/coronavirus-death-rates-worldwide/Erre azért nem adnék, mert ilyen esetszámnál baromira eltérhet a ráta önmagában amiatt, hogy milyen az ismert megfertőzöttek korfája. Nálunk a hírek alapján a 2000 ismert fertőzött kb. harmada - lehet, hogy több is? - idősotthoni fertőzött lehet. Gyanítom a papíron rossz számok ennek is köszönhetők. Amellett, hogy a kevés teszt miatt valószínűleg a 2000 se igaz.
Tudjuk hogy nem ennyi, de ettől még sikerül top10-ben lenni.
Belgium 38,496 5,683 14.76
Algeria 2,629 375 14.26
United Kingdom 120,067 16,060 13.38
Italy 178,972 23,660 13.22
France 152,894 19,718 12.9
Netherlands 32,655 3,684 11.28
Sweden 14,385 1,540 10.71
Spain 198,674 20,453 10.29
Hungary 1,984 199 10.03
Indonesia 6,575 582 8.85
Vrij6
A szlovákoknál - ezt pár napja olvastam, hogy - az ismert fertőzöttek zöme fiatal, az idősek közül kevesen kapták el (eddig?). Nem tudom a többi országban mi a helyzet, de pl. Romániában is akkor ugrott meg a halálozás, amikor az a pár kórház balhé volt. Szerbeknél stb. nem tudom mi a helyzet. Ha utcán terjed, kisebbek lehetne a számok, akár sokkal is.
Persze az is lehet, hogy 20 ezer fertőzőttünk van már. Úgy látom amíg nem lesz valami megbízható, széles körben elérhető gyorsteszt, amit a pógár v. önkormányzat v. cég maga kezdeményezve is elér, addig marad is az, hogy fogalmunk sincs. Másfél hónapja van itt a vírus, és bírtunk összesen negyvenvalahány ezer tesztet csinálni. Ha olyan faszagyerek a külügyespeti ahogy mondja, igaz hogy úgy be vagyunk vágódva kínánál, hogy mások előtt sikerül cuccokat szerezni tőlük, akkor én - ha már tábornokokat rendelek ki a kórházakba - minimum annyit csinálnék, hogy minden kórházban minden beteg és minden eü dolgozó pár naponta tesztel. Kötelezően. Ha hozzák, ha viszik, ha bármi. Meg minden háziorvos, minden mentős is. Önmagában ez is háromszor annyi teszt lenne mint amennyit elvégeztek eddig összesen.
peterk2005
Vagy tesztet könnyű szerezni?
Fast Willie
Lecsó
több mint 4 éve
Lecsó
3 112
A tesztelés a berobbanás megelőzésére/elkerülésére való. Berobbanás után minek tesztelni?Nem lehet, hogy tartalékolnak a tesztekkel, hogy ha berobban, akkor használják fel? Olaszoknál ugye van gyanú, hogy december-január fordulóján jelent meg a vírus és március végén tetőzött, kb 3 hónapos lefutással, de hosszan elhúzódóan. Nálunk kb február-március fordulóján jelenhetett meg, hasonló terjedési ütemmel számolva május közepe-vége a tetőpont.www.statista.com/statistics/1105914/coronavirus-death-rates-worldwide/Erre azért nem adnék, mert ilyen esetszámnál baromira eltérhet a ráta önmagában amiatt, hogy milyen az ismert megfertőzöttek korfája. Nálunk a hírek alapján a 2000 ismert fertőzött kb. harmada - lehet, hogy több is? - idősotthoni fertőzött lehet. Gyanítom a papíron rossz számok ennek is köszönhetők. Amellett, hogy a kevés teszt miatt valószínűleg a 2000 se igaz.
Algeria 2,629 375 14.26
Hungary 1,984 199 10.03
Indonesia 6,575 582 8.85
Vrij6
A szlovákoknál - ezt pár napja olvastam, hogy - az ismert fertőzöttek zöme fiatal, az idősek közül kevesen kapták el (eddig?). Nem tudom a többi országban mi a helyzet, de pl. Romániában is akkor ugrott meg a halálozás, amikor az a pár kórház balhé volt. Szerbeknél stb. nem tudom mi a helyzet. Ha utcán terjed, kisebbek lehetne a számok, akár sokkal is.
Persze az is lehet, hogy 20 ezer fertőzőttünk van már. Úgy látom amíg nem lesz valami megbízható, széles körben elérhető gyorsteszt, amit a pógár v. önkormányzat v. cég maga kezdeményezve is elér, addig marad is az, hogy fogalmunk sincs. Másfél hónapja van itt a vírus, és bírtunk összesen negyvenvalahány ezer tesztet csinálni. Ha olyan faszagyerek a külügyespeti ahogy mondja, igaz hogy úgy be vagyunk vágódva kínánál, hogy mások előtt sikerül cuccokat szerezni tőlük, akkor én - ha már tábornokokat rendelek ki a kórházakba - minimum annyit csinálnék, hogy minden kórházban minden beteg és minden eü dolgozó pár naponta tesztel. Kötelezően. Ha hozzák, ha viszik, ha bármi. Meg minden háziorvos, minden mentős is. Önmagában ez is háromszor annyi teszt lenne mint amennyit elvégeztek eddig összesen.
peterk2005
Fast Willie
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Hogy valami értelmes dolgoról is essen szó a hülye statisztikán kívül:A szövődményekről majd úgy 1 év múlva lehet többet tudni szerintem.
Gazdaság vs "egészség":
Értem, hogy az ENSZ szerint közel 400 millió gyerek fog éhezni a gazdasági nehézségek miatt. Azt i értem, hogy a GDP visszaesést már mindenki kiszámolta előre. Mire várunk a karanténban, és mi lesz ennek a vége, összedől a világgazdaság, stb. Ok.
Arra keresek kalkulációt, becslést, modellt, valamit, hogy mi lenne, ha senki nem karanténozna, bedobnánk a nagyikat a közösbe, a 65 alattiak meg valamilyen eloszlásban megbetegednének, túlélnék vagy nem, lerokkannának vagy nem, stb... Erre számolt már valaki hozzávetőleges károkat?
Mert ugye az nem úgy van, hogy aki nem hal bele, annak lófing, aki meg belehal, annak úgyis mindegy. Hogy hány ember esne ki mennyi időre a munkából, esne be az eü-be? Aztán ha onnan kikerül, még mindig nem esik vissza a munkába, hanem átesik a szocellátó rendszerbe? Mert mondjuk már soha nem lesz jó semminek, csak biodíszletnek? Ok, tud gombot válogatni, de nem lesz belőle fizikai munkás, mert a lépcsőn sem bír felmenni.
Erre van valahol egy jófajta megközelítés? Ez érdekelne...
Lecsó
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Nem lehet, hogy tartalékolnak a tesztekkel, hogy ha berobban, akkor használják fel? Olaszoknál ugye van gyanú, hogy december-január fordulóján jelent meg a vírus és március végén tetőzött, kb 3 hónapos lefutással, de hosszan elhúzódóan. Nálunk kb február-március fordulóján jelenhetett meg, hasonló terjedési ütemmel számolva május közepe-vége a tetőpont.www.statista.com/statistics/1105914/coronavirus-death-rates-worldwide/Erre azért nem adnék, mert ilyen esetszámnál baromira eltérhet a ráta önmagában amiatt, hogy milyen az ismert megfertőzöttek korfája. Nálunk a hírek alapján a 2000 ismert fertőzött kb. harmada - lehet, hogy több is? - idősotthoni fertőzött lehet. Gyanítom a papíron rossz számok ennek is köszönhetők. Amellett, hogy a kevés teszt miatt valószínűleg a 2000 se igaz.
Algeria 2,629 375 14.26
Hungary 1,984 199 10.03
Indonesia 6,575 582 8.85
Vrij6
peterk2005
több mint 4 éve
... - ha már tábornokokat rendelek ki a kórházakba - minimum annyit csinálnék, hogy minden kórházban minden beteg és minden eü dolgozó pár naponta tesztel. Kötelezően. Ha hozzák, ha viszik, ha bármi. Meg minden háziorvos, minden mentős is. Önmagában ez is háromszor annyi teszt lenne mint amennyit elvégeztek eddig összesen.Nálunk a városban 1 pozitív eset van, ő messze Tiszaújvárosban a MOL Petrolkémiánál (exTVK) tűzoltó, ott szűrték ki privát céges teszteléssel.
peterk2005
Merem remélni, hogy a stratégiailag fontos helyeken (pl. atomerőmű) tesztelnek ha nem állami eü., legalább privát eü. tesztekkel.
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 4 éve
ozibozi
17 130
A faszit le fogják cserélni, azt mondta a saját szájával, hogy Budapest egyre jobban teljesít. Fog kapni az alezredes úr az tuti
több mint 4 éve
A szlovák az a cseh aki beszél magyarul... 😉mer neki van valami hazugságblokkoló génjük, ugorjmán fő Brátyiszlavába azt nézd meg a várban a szlovák történelm c. kiállítást, nu ahhoz képes ez nem etvasz...........Hápenig a slovákok aszonygyákakit intenzívről meg lélegeztetőgépről visznek arra nem mondhatják, hogy nem koronás - akármekkora konspiráció is lenne azt nem lehet elsummantaninem csak azért, hanem hogy kire mondják azt hogy Coronában halt megÉn azt venném alapul,hogy egy elhalálozási esetre mennyi fertőzött szám jut átlagosan.a halálozási ráta az népességre megadott halálozás, a mortalitás az ami adott betegségre megadott halálozás, a morbiditás a népességre megadott megbetegedés
Mondom,nem reprezentatív,mert azért egy ország népességszámától és területétől is függhet hogy mekkora a fertőzés.
Attól tartok,hogy az hogy jóval kevesebbet tesztelünk,emiatt magasabb a halálozási ráta nálunk.
Foresz
én is abban a hitben voltam, hogy mára már kristálytiszta, hogy a mortalitási adatok nagyon szórhatnak az eltérő tesztelési metodikák miatt
namindegy
sutianap
Negritis
sutianap
Fast Willie
sutianap
ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods FAN!!!
több mint 4 éve
Hogy valami értelmes dolgoról is essen szó a hülye statisztikán kívül:A svédeknél keresgélj, ők mentek rá (nyilvánosan is) a nyájimmunitásra.
Gazdaság vs "egészség":
Értem, hogy az ENSZ szerint közel 400 millió gyerek fog éhezni a gazdasági nehézségek miatt. Azt i értem, hogy a GDP visszaesést már mindenki kiszámolta előre. Mire várunk a karanténban, és mi lesz ennek a vége, összedől a világgazdaság, stb. Ok.
Arra keresek kalkulációt, becslést, modellt, valamit, hogy mi lenne, ha senki nem karanténozna, bedobnánk a nagyikat a közösbe, a 65 alattiak meg valamilyen eloszlásban megbetegednének, túlélnék vagy nem, lerokkannának vagy nem, stb... Erre számolt már valaki hozzávetőleges károkat?
Mert ugye az nem úgy van, hogy aki nem hal bele, annak lófing, aki meg belehal, annak úgyis mindegy. Hogy hány ember esne ki mennyi időre a munkából, esne be az eü-be? Aztán ha onnan kikerül, még mindig nem esik vissza a munkába, hanem átesik a szocellátó rendszerbe? Mert mondjuk már soha nem lesz jó semminek, csak biodíszletnek? Ok, tud gombot válogatni, de nem lesz belőle fizikai munkás, mert a lépcsőn sem bír felmenni.
Lecsó
A számok alapján úgy tűnik, hogy náluk sincs nagyobb apokalipszis mint máshol. Úgyhogy vagy nem igazak a számok, vagy a svéd lakosság nem hallgat a kormányára, és önkényesen socialdistancingol ahelyett, hogy fertőzné egymást. 😀 Tudja a fene.
Egyébként, látva a valódi gócpontokon történteket, szerintem ha ráengednék szabadon a lakosságra, az is ordas lenne. Még úgy is, ha az időseket tényleg le tudnák szeparálni. Nyújorkban a kórházi ápoltak igen jelentős része 40 év alatti. Most azt csinálják, hogy ha már nincs hely, az időseket kapcsolják le és a fiatalabbat teszik gépre. Ha elengednék a dolog kezét, nem lehetne így válogatni.
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Hogy valami értelmes dolgoról is essen szó a hülye statisztikán kívül:Szerintme ilyen nem lesz sose sehol.
Gazdaság vs "egészség":
Lecsó
Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
www.statista.com/statistics/1105914/coronavirus-death-rates-worldwide/Erre azért nem adnék, mert ilyen esetszámnál baromira eltérhet a ráta önmagában amiatt, hogy milyen az ismert megfertőzöttek korfája. Nálunk a hírek alapján a 2000 ismert fertőzött kb. harmada - lehet, hogy több is? - idősotthoni fertőzött lehet. Gyanítom a papíron rossz számok ennek is köszönhetők. Amellett, hogy a kevés teszt miatt valószínűleg a 2000 se igaz.
Algeria 2,629 375 14.26
Hungary 1,984 199 10.03
Indonesia 6,575 582 8.85
Vrij6
“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Lecsó
3 112
Hogy valami értelmes dolgoról is essen szó a hülye statisztikán kívül:Gazdaság vs "egészség":
több mint 4 éve
csipkelli
4 008
Ott voltunk. De szépen kérte, és még/már nem vagyunk itt.twitter.com/ChrisGuru/status/1252155870189891584És már nagyonnagyonnagyonszépen kér?
Negritis
warr_b
több mint 4 éve
twitter.com/ChrisGuru/status/1252155870189891584És már nagyonnagyonnagyonszépen kér?
Negritis
több mint 4 éve
twitter.com/ChrisGuru/status/1252155870189891584
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
volt monthly shonen jump is 😀tudom hogy sokaknak nem érdekes ez a dolog, de a WSJ ( weekly shounen jump) múlt heti kiadványát halasztani kellett, corona fertőzés miattÉrdekes, bár nem meglepő... anime-epizódokat is halasztottak.
mangaplus.shueisha.co.jp/announcement
Negritis
PS: come on man, a WSJ = Wall Street Journal. A Jump pedig Jump 😛
Igor
Claymore pl abban ment 😀
nem nézek animéket jó ideje (főleg nem ongoing-okat) így azt nem követem
több mint 4 éve
Nincs bent, nem tudjuk mikor volt tesztelve. Folyosói pletykaként indult, ennyit árultak el eddig. Nem tudjuk konkrétan ki, név szerintNéma a csaj, vagy mi?!Semmit sem fognak mondani erről, nem tudunk semmit sem, csak ennyit...Na, kolléganőt tesztelték, de nem tudjuk, hogy 1. nagyon szarul van/volt, vagy 2. volt bizonyítottan pozitív személlyel kontaktja.Kérdezd meg, hogy szarul van/volt-e és akkor előbbre vagy a lehetséges válasszal! 😊
Eredményt várnak.
Vrij6
Fast Willie
Vrij6
Fast Willie
Szerkesztette: Zsellér van de Vrij
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Néma a csaj, vagy mi?!Semmit sem fognak mondani erről, nem tudunk semmit sem, csak ennyit...Na, kolléganőt tesztelték, de nem tudjuk, hogy 1. nagyon szarul van/volt, vagy 2. volt bizonyítottan pozitív személlyel kontaktja.Kérdezd meg, hogy szarul van/volt-e és akkor előbbre vagy a lehetséges válasszal! 😊
Eredményt várnak.
Vrij6
Fast Willie
Vrij6
több mint 4 éve
Semmit sem fognak mondani erről, nem tudunk semmit sem, csak ennyit...Na, kolléganőt tesztelték, de nem tudjuk, hogy 1. nagyon szarul van/volt, vagy 2. volt bizonyítottan pozitív személlyel kontaktja.Kérdezd meg, hogy szarul van/volt-e és akkor előbbre vagy a lehetséges válasszal! 😊
Eredményt várnak.
Vrij6
Fast Willie
"Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják azt." (George Orwell)
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv
több mint 4 éve
tudom hogy sokaknak nem érdekes ez a dolog, de a WSJ ( weekly shounen jump) múlt heti kiadványát halasztani kellett, corona fertőzés miattÉrdekes, bár nem meglepő... anime-epizódokat is halasztottak.
mangaplus.shueisha.co.jp/announcement
Negritis
PS: come on man, a WSJ = Wall Street Journal. A Jump pedig Jump 😛
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Na, kolléganőt tesztelték, de nem tudjuk, hogy 1. nagyon szarul van/volt, vagy 2. volt bizonyítottan pozitív személlyel kontaktja.Kérdezd meg, hogy szarul van/volt-e és akkor előbbre vagy a lehetséges válasszal! 😊
Eredményt várnak.
Vrij6
több mint 4 éve
Na, kolléganőt tesztelték, de nem tudjuk, hogy 1. nagyon szarul van/volt, vagy 2. volt bizonyítottan pozitív személlyel kontaktja.Eredményt várnak.
több mint 4 éve
Willie Parker
15 373
Durva, hogy K-Eu-ban éves szinten 3,7 millióan halnak meg - 12.7 %-os mortalitás mellett, Ny-Eu-ban fele annyian 10% a morti, D-EU-ban 1,6 millióan, 10.4 a mortalitás, É-EU-ban negyedannyian, 9.4 % morti - Egyesült Királyság északhoz sorolva:worldpopulationreview.com/countries/death-rate-by-country/
Edit: letilja a McAfee. Keresőben keressétek a world mortality 2019: Data Booklet - ENSZ jelentést
Szerkesztette: Willie Parker
több mint 4 éve
mer neki van valami hazugságblokkoló génjük, ugorjmán fő Brátyiszlavába azt nézd meg a várban a szlovák történelm c. kiállítást, nu ahhoz képes ez nem etvasz...........Hápenig a slovákok aszonygyákakit intenzívről meg lélegeztetőgépről visznek arra nem mondhatják, hogy nem koronás - akármekkora konspiráció is lenne azt nem lehet elsummantaninem csak azért, hanem hogy kire mondják azt hogy Coronában halt megÉn azt venném alapul,hogy egy elhalálozási esetre mennyi fertőzött szám jut átlagosan.a halálozási ráta az népességre megadott halálozás, a mortalitás az ami adott betegségre megadott halálozás, a morbiditás a népességre megadott megbetegedés
Mondom,nem reprezentatív,mert azért egy ország népességszámától és területétől is függhet hogy mekkora a fertőzés.
Attól tartok,hogy az hogy jóval kevesebbet tesztelünk,emiatt magasabb a halálozási ráta nálunk.
Foresz
én is abban a hitben voltam, hogy mára már kristálytiszta, hogy a mortalitási adatok nagyon szórhatnak az eltérő tesztelési metodikák miatt
namindegy
sutianap
Negritis
sutianap
Fast Willie
Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Mér' hazudnának? 😊Hápenig a slovákok aszonygyákakit intenzívről meg lélegeztetőgépről visznek arra nem mondhatják, hogy nem koronás - akármekkora konspiráció is lenne azt nem lehet elsummantaninem csak azért, hanem hogy kire mondják azt hogy Coronában halt megÉn azt venném alapul,hogy egy elhalálozási esetre mennyi fertőzött szám jut átlagosan.a halálozási ráta az népességre megadott halálozás, a mortalitás az ami adott betegségre megadott halálozás, a morbiditás a népességre megadott megbetegedés
Foresz
namindegy
sutianap
Negritis
sutianap
Fast Willie
www.youtube.com/watch?v=xtY0gPV2z6Y
több mint 4 éve
nem tudok ezzel vitatkozni mert nem tudomTelóról irtam, rz=ezrz?amúgy a fox news-oknak akik szerint a covid kevesebb halált okoz mint a "seasonal flu" küldeném ezt:Brutalisan nagynak hangzó rz a különbség... szólj ha 400k lesz, az különbség
www.cdc.gov/flu/about/burden/2018-2019.html
elvileg ~34k halált okozott a 18/19es flu season
a covid már 40k fölött jár
Negritis
davemayer
és remélem nem lesz 400k (bár ha újranyitják az országot az lesz)
Negritis
Amúgy a világ szempontjából 400k sem lenne a világ vége, a gazdasági következmények ennél is nagyságrendekkel több ember életét érinti/veszélyezteti
davemayer
de nem vagyok meggyőzve arról hogy ha "elengedjük" ezt akkor jobban jövünk ki belőle
a pusztítást amit az EÜ-ben vinne véghez nem tudom mennyire tudnánk kiheverni