Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 719
 m.hvg.hu/itthon/20250312_alaptorveny-modositas-veszelyhelyzet-rendeleti-kormanyzas-konnyites-kisebbsegi-fidesz-kormany-ebx

ezektől tényleg csak erőszakkal fogunk megválni, kérdés mikor
NB2
Vagy választáson, ahol legyőzi őket egy kompetens ellenzék

több mint 1 éve
Ez most megint milyen ökörség h alaptörvénybe kell iktatni h a készpénzes fizetés alapjognak számít?
Beki
Válasz a digitális pénzzel meg bankkártyákkal kapcsolatos visszaélések miatti szkepszisre.

több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 254 — nabege2@yahoo.com
 m.hvg.hu/itthon/20250312_alaptorveny-modositas-veszelyhelyzet-rendeleti-kormanyzas-konnyites-kisebbsegi-fidesz-kormany-ebx

ezektől tényleg csak erőszakkal fogunk megválni, kérdés mikor
több mint 1 éve
StormST Denver Broncos 12 734 — SB 50 Champion @ Grund
 www.youtube.com/watch?v=a2neSGP7fOQ&t=329s

Nagyon jó, amikor egy közgazdász a propagandából felkészül, csak a saját témájából nem. Nem nagyon sikerült azzal mit kezdenie, hogy most akkor csak a multik a drágítók, vagy a magyar kiskeresek is, vagy ha azok is, akkor ők nem hibásak az inflációért, ők nem gecik?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 554
Ez most megint milyen ökörség h alaptörvénybe kell iktatni h a készpénzes fizetés alapjognak számít?
Beki
Pont olyan, mint azt beleírni hogy tilos drogozni.
Mikey
 www.youtube.com/watch?v=KeprIqxrDQo
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 22 952 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
Mikey Cincinnati Bengals 21 248
Beki
Pont olyan, mint azt beleírni hogy tilos drogozni.

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 1 éve
StormST Denver Broncos 12 734 — SB 50 Champion @ Grund
Beki
Biztos elmentek az Árkádba shoppingolni és ledöbbentek, hogy az új parkolóautomatáknál nem lehet készpénzzel fizetni, azt meg tudjuk, hogy mind olyan szegények, hogy csak adósság van a számláikon...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 852 — Lucas Scott
Beki
tihazatok szavazoi bazisra loves.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 438
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 262 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-index
warr_b
Gondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
 www.ksh.hu/s/ingatlanadattar/adattar?year=2023
nagylaza, főpohárnok
Ezek milyen számok? 😳

Ne mondja már, hogy összesen csak 860 családi ház van BP-en 😂
warr_b
végbement advétekről van szó, az építkezés is kiesik
fake.id
Ja hogy úgy, oké, thx

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
fake.id 1 724 — tush push aficionado
warr_b
Gondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
nagylaza, főpohárnok
Ezek milyen számok? 😳

warr_b
végbement advétekről van szó, az építkezés is kiesik
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 262 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
Ezek milyen számok? 😳

több mint 1 éve
fake.id 1 724 — tush push aficionado
warr_b
5 év alatt kb 2.5-3xára nőttek a lakásárak.
Nem csak Pestre igaz ez. Ny- Dunántúli megyeszékhelyen 20milka alatt nem találsz lakást, akármilyen sz.r legyen...és egy ilyen lakásért dolgoznak le az átlagemberek 20-30évet..közben megszavazzák azokat, akik miatt ilyen drágulás van, pluszban még szét is lopják az országot 😀 volt egy fogadásom, hogy tovább folytatódik ez a trend vagy stagnálni fog. Én előbbire tettem 😀
Pep71
Egyetértek, azonban ez a tendencia nálunk fejlettebb országokban ugyanígy zajlik, vagy már le is zajlott. Sajnos az ingatlanpiacon erőteljes állami korlátozások nélkül ez végbe megy minden, valamennyire is élhető országban.
szaba
oké, csak máshol nem mondják 2x1500 euró keresetre, hogy egész jó a fizetésetek és picit kedvezőbb feltételekkel vehetsz fel ht a bankpajtástól amikor sikerült össze guberálni az önrészhez valót
több mint 1 éve
Doktorminiszterelnökúr nem igazán tűri a kritikát. Beindult a radír a fb oldalán és szinte csak dicsérő szavak és hajrá fidesz beírások vannak. Éljen a demokrácia!
NB2
Érdekes, Kubatové ellenben tele van mocskolásokkal, gúnyolódással, kritikával.
Szóval változó, hogy ki mennyire hagyja.

több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 313
warr_b
Nem csak Pestre igaz ez. Ny- Dunántúli megyeszékhelyen 20milka alatt nem találsz lakást, akármilyen sz.r legyen...és egy ilyen lakásért dolgoznak le az átlagemberek 20-30évet..közben megszavazzák azokat, akik miatt ilyen drágulás van, pluszban még szét is lopják az országot 😀 volt egy fogadásom, hogy tovább folytatódik ez a trend vagy stagnálni fog. Én előbbire tettem 😀
Pep71
Egyetértek, azonban ez a tendencia nálunk fejlettebb országokban ugyanígy zajlik, vagy már le is zajlott. Sajnos az ingatlanpiacon erőteljes állami korlátozások nélkül ez végbe megy minden, valamennyire is élhető országban.
több mint 1 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 379 — beers & Packers
warr_b
több mint 1 éve
NB2 New England Patriots 28 254 — nabege2@yahoo.com
Doktorminiszterelnökúr nem igazán tűri a kritikát. Beindult a radír a fb oldalán és szinte csak dicsérő szavak és hajrá fidesz beírások vannak. Éljen a demokrácia!
több mint 1 éve
Pep71 Green Bay Packers 3 556
warr_b
több mint 1 éve

több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 207 — Chiefs GM
Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.

Egészen elképesztő. A Vakmajom mai (egyre kevesebbet trollkodik rajtunk, baloldaliakon, ad neki elég témát Trump és Orbán), lengyel kisker láncról szóló posztja megdöbbentő. 8-szor akkora a lengyel tulajdonú, lengyel kiskercég, mint a magyar (piacvezető) Lidl, és most megy külföldre. Stabil 2.5%-ot hoz profitban, ami a 23 mrd EUR forgalomhoz darabra is szép pénz. Ott is van Aldi meg Lidl, talán Tesco is (bár azt nem láttam, amikor voltam kint), mégis a helyi cég képes megverni őket. Hogyan? Hát, hagyják élni.

Szóval, persze, vannak komoly gondok az élelmiszerárak körül. 80%-a spekuláció az áraknak, mezőgazdász barátom egyik évben 50+-ban zár, a következőben -10-ben, úgyhogy mindent ugyanúgy csinál, sőt az input ára sem változik ekkorát, csak a felvásárlási ár a változó. De az igazi gond azzal van, hogy a magyar gazdaság egyszerűen (ki kell mondani) beteg. Nem lehet itt eufemizálni, hogy "rossz szerkezetű" meg "hibás". Nem, ez egy szétesett, szétbarmolt gazdaság, amit egyre rosszabbá és rosszabbá tesznek az ilyen Nagy Márton féle karrierista ámokfutók, akik életükben nem láttak működő gazdasági szervezeteket.
Gyurma Pappa
emlekeim szerint volt tesco, legalabbis 10es evekben meg biztosan, de akkora minuszban jart, hogy eladtak.
csebi
Így van, volt Tesco kint, 2020 körül adták el, a pontos évre nem emlékszem.

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 616 — zászló zászló szív
Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.

Egészen elképesztő. A Vakmajom mai (egyre kevesebbet trollkodik rajtunk, baloldaliakon, ad neki elég témát Trump és Orbán), lengyel kisker láncról szóló posztja megdöbbentő. 8-szor akkora a lengyel tulajdonú, lengyel kiskercég, mint a magyar (piacvezető) Lidl, és most megy külföldre. Stabil 2.5%-ot hoz profitban, ami a 23 mrd EUR forgalomhoz darabra is szép pénz. Ott is van Aldi meg Lidl, talán Tesco is (bár azt nem láttam, amikor voltam kint), mégis a helyi cég képes megverni őket. Hogyan? Hát, hagyják élni.

Gyurma Pappa
Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.

Illetve azért a Biedronka mögött ott áll a Jeronimo Martins anyavállalat, vagyis volt mindig tőke a terjeszkedéshez, nem egy teljesen lokális lengyel lánc.
somoskovig
Pont ez a lényeg. Itthon Lázár is mindig olyan irányba beszél, hogy pont az lenne a cél, hogy csak a CBA legyen.

Mindenben egyetértünk egyébként.
Gyurma Pappa
Hát, ezt nehéz másképp látni, ha kettőnél több használatban lévő agysejtje van az embernek.

Egyébként tavaly hallgattam egy érdekes kerekasztal beszélgetést Jellinekkel (nem buta csávó BTW), aki elmondta, hogy nem azért kell neki az Auchan, hogy lehessen rá turult tenni, hanem mert van egy határ agrár érdekeltsége, és így akár egészen a fogyasztóig kontrollálni tudják a láncolatot, és el tudják dönteni, hogy az éppen aktuális körülmények alapján hol keletkeztetik meg a profitot...
somoskovig
A már emlegetett agrár barátomnak van kovászos péksége is, és most épp malmot vesz (semmi pénzért, somogyi dombok között). Felismerte az egyszerű tényt, hogy a mázsánként 8000 Ft-os búzából valahogy 120e Ft-os mázsánkénti kenyér lesz... (az árak nem frissek, de kurva lusta vagyok frissíteni, mindig így mesélem ezt a sztorit 😀 )

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 852 — Lucas Scott

Szóval, persze, vannak komoly gondok az élelmiszerárak körül. 80%-a spekuláció az áraknak, mezőgazdász barátom egyik évben 50+-ban zár, a következőben -10-ben, úgyhogy mindent ugyanúgy csinál, sőt az input ára sem változik ekkorát, csak a felvásárlási ár a változó. De az igazi gond azzal van, hogy a magyar gazdaság egyszerűen (ki kell mondani) beteg. Nem lehet itt eufemizálni, hogy "rossz szerkezetű" meg "hibás". Nem, ez egy szétesett, szétbarmolt gazdaság, amit egyre rosszabbá és rosszabbá tesznek az ilyen Nagy Márton féle karrierista ámokfutók, akik életükben nem láttak működő gazdasági szervezeteket.
Gyurma Pappa
emlekeim szerint volt tesco, legalabbis 10es evekben meg biztosan, de akkora minuszban jart, hogy eladtak.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 207 — Chiefs GM

Gyurma Pappa
Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.

Illetve azért a Biedronka mögött ott áll a Jeronimo Martins anyavállalat, vagyis volt mindig tőke a terjeszkedéshez, nem egy teljesen lokális lengyel lánc.
somoskovig
Pont ez a lényeg. Itthon Lázár is mindig olyan irányba beszél, hogy pont az lenne a cél, hogy csak a CBA legyen.

Gyurma Pappa
Hát, ezt nehéz másképp látni, ha kettőnél több használatban lévő agysejtje van az embernek.

Egyébként tavaly hallgattam egy érdekes kerekasztal beszélgetést Jellinekkel (nem buta csávó BTW), aki elmondta, hogy nem azért kell neki az Auchan, hogy lehessen rá turult tenni, hanem mert van egy határ agrár érdekeltsége, és így akár egészen a fogyasztóig kontrollálni tudják a láncolatot, és el tudják dönteni, hogy az éppen aktuális körülmények alapján hol keletkeztetik meg a profitot...

több mint 1 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 616 — zászló zászló szív

Gyurma Pappa

somoskovig