TV, rádió
18 feliratkozó
több mint 13 éve
csak egy kérdésem van a mai adással kapcsolatban:AZTÉK REX?
több mint 13 éve
Szakmai értelemben!fetomyidőben előhúzták ezt a dolgot is. Lehet JFK és Stone hiányban szenvednek szegények.
több mint 13 éve
Na ez sem cincog tovább 😀
több mint 13 éve
Azért komoly érvek minden alkalommal Gesztitől, hogy szakmailag előrébb van...minden alkalommal. Elég gyenge védekezés. Egyikért sem lenne túl nagy kár, bár talán a cincogó srác menjen inkább haza... 😀
több mint 13 éve
Szakmai értelemben!
több mint 13 éve
na a 2 döntős továbbment, jólvan, papírforma. párbajnban meg egyértelműen Adélnak drukkolok! Utóbbi 3-4 hétben sokkal jobb volt mint Dávid
több mint 13 éve
nyehehe ezeken a felvezető szövegeken annyira jókat tudok röhögnimintha legalább 20x-os grammy díjas együttesek lennének 😀
több mint 13 éve
Geszti egyébként direkt akarhat kicseszni Dávidkával? Szerintem mindkét dalválasztás lábonlövés volt, Elton John szintjétől minden szinten messze-messze volt, a második meg szimplán hülyeség volt...
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
több mint 13 éve
Én ezt már régebben is írtam. 😊 Egyszerűen hihetetlen nekem hogy ilyen hanggal idáig lehet jutni. Sőt ami megdöbbentő hogy komoly kritikákat sem kap.Zámbó>Szabó DávidJayBaz idő megszépíti az emlékeket 😀
A tegnapi Voice után tök jó ez az X-Faktor, mindenki szar.fetomy
több mint 13 éve
vérzik a fülem.Timinél nem gyengén gyúrtak rá erre a szakítottam és most összevagyoktörvedeszarnekem dalválasztásra....pfff
+ 22 szavazatot biztos megért
sajnos ez inkább ordítás volt nem ének
több mint 13 éve
Zámbó>Szabó DávidJayBaz idő megszépíti az emlékeket 😀
A tegnapi Voice után tök jó ez az X-Faktor, mindenki szar.
több mint 13 éve
John Lennon most pörgött páratÉn is ezt gondoltam végig, gyorsan meg is hallgattam az eredetit, hogy elmúljon a hányingerem...
..és ez fényezés Atyaúristenpetey
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
több mint 13 éve
Zámbó>Szabó Dávid
több mint 13 éve
John Lennon most pörgött párat..és ez fényezés Atyaúristen
több mint 13 éve
Ez nagyon rossz. Amúgy is kurva szar ez a szerelem mééér múúlsz hát még hamisan.BazzaniEz a lány is valahogy egyre rosszabb 😕 Mondjuk ez a több lélek dumát én is kurva unom már a Gesztitől.
Do your job
több mint 13 éve
Ez nagyon rossz. Amúgy is kurva szar ez a szerelem mééér múúlsz hát még hamisan.
több mint 13 éve
Gergő az uzsorásnak küldi a dalt.
több mint 13 éve
már a 0. percben 1799...... 😀de kinyeri az x faktor-t? Jimbo, Vackor néni, vagy a denveri Musztángok bajnok csapata?
több mint 13 éve
YoungZeeZee
9 847
A már nem éri meg nagyon cd-t kiadni nem egyenlő azzal, hogy veszteséges.Már másban van a nagyobb pénz.( koncertek, egyéb kiegészítők ami a zene köré épül )Bár Millió egy lemezt adnak el a világon még mindig.
USA, UK, FRA. Itt még a cd-k is elfogadható áron vannak a a fizetéshez mérten. ( ezt a piacot ismerem) Ja és már lassan 10 éve fut a cd+dvd kombó, itthon ákostól elájulunk ha kiad egy ilyet.
Amúgy tudjátok mennyi a költsége egy komplett lemeznek? ( stúdió, keverés, borító, cd nyomás ) Egyszerű embereknek drága, de egy kiadónak lópikula..
Engem az jobban idegesít, hogy pl. a VUKos lány egyetlen trekkel körbehaknizta az országot és "sztár" lett. Mellette meg kb. kareokizott a fellépéseken. Ez jobban öli az egészet Pl. Bejutok a top 10-be. Kiesem, majd hívnak ide is meg oda is..saját track nincs, csak bryan adams-et és Nikát énekelek..
A tehetség nem feltétlenül talál utat sajnos😕.
Ez jutott eszembe most😊
_
zé
több mint 13 éve
Teljesen felesleges szerintem lemezszerződés. Aki arra érdemes az úgy is megkapja a lehetőséget. Ott van pl a One Direction, nem nyertek de Simon Cowell bennük látta a pénzt és a sikert s lám milyen igaza lett, apropó tudja valaki ki az a Matt Cardle? Ő az aki megnyerte az x-et és a lemezszerződést... Szvsz ha egy bizonyos szintet megütsz (nem kell olyan nagyon magasnak lennie) már biztosan jelentkeznek olyanok akik szeme előtt lebeg a pénzszerzés lehetősége, vagy bejön vagy nem.
több mint 13 éve
Ha nincs CD akkor fizetett letöltésekből.Hogyhogy hol van x+y? Eladod a CD-ket. Már persze ha nem úgy számolod te alapból, hogy az nem elég semmire, mert akkor kétségkívül nincs miről beszélni, veszteséges 😊 Azonban ezer éve működik így a zenebiznisz, ha jól sejtem nem fizetnek rá folyamatosan a kiadók. Ha igen, és még mindig csinálják akkor meg idióták hogy dobálják ki a pénzt az ablakon. Egyébként nézd meg az általad linkelt cikket. Ott van a kép, ami megmutatja, hogy a CD árában benne van minden. Ha pedig nem lesz CD, akkor elmegy annak a költsége, és a fizetős zeneletöltéssel szerzik meg azt a pénzt.
Kivéve persze ha kijelentjük, hogy mindenféleképpen veszteséges, akár CD-vel akár letöltéssel, és 1-2éven belül megszűnik a zeneipar és nem hallgatunk többet zenét 😊
több mint 13 éve
Egy példa:Egy kiadó vagyok, és adok neked lemezszerződést.
Nekem ez a következő kiadásokat generálja: dalok megíratása, jogdíjak, stúdióidő, felvétel költségei, és ezalatt a kiadó apparátusának müködtetésének arányos része.
Kész felvéve 10 szám stúdióminőségben. Ez került x forintomba.
Hol keletkezik bevétel, ha nincs hanghordozó amit értékesíthetek?
Ha van, akkor a cd-borító grafika, nyomdaköltség, lemezgyártás először 2000 példányban, csomagolás, szállítás, terjesztők, reklám-, marketingköltségek, klipkészítés még rájön, és eddig x+y forintomban vagy.
Hol keletkezik legalább x+y bevétel?
|