Denver Broncos

49 feliratkozó

több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 661 — farkas.l.zoltan@gmail.com
Ha idén csapatot vált Watson, Stafford, Prescott féle QB és nem mi leszünk a célállomás az már élből GM hiba. Nyilván ha ugyan azt beajánljuk mint a nyertes csak mégse akar ide jönni egy top QB az szívás, de szerintem marhaság ez a drafting and developing ezen a poszton.
Történelmileg is hulladék a franchise QB kiválasztása és nevelése, valszeg nem most fog ez változni 😊

Még akár egy Darnold, Wentz... /Lock versenyt is el tudok fogadni jövőre a kezdőért, csak mozduljon itt valami

több mint 5 éve
Cruyffista Denver Broncos Ole Miss Rebels 6 071
Paton első interjúja a filozófiájáról meghallgatva Spielmen (Vikings GM) véleményét is elég érdekes, van számomra benne egy kis ellentmondás is.

Amit kiemel:
- Drafting and developing
- Minőség >> Mennyiség, top talentek gyűjtése
- Agresszívan kell tárgyalni játékosokért, mert anélkül ebben a ligában nem lehet üzletet kötni

Odáig világos, hogy csak a legjobbak fognak hosszabbítást kapni, az üres helyeket pedig harmadik napos pickek, udfa, ígéretes ps játékosokkal fogja kompenzálni, akikben lát érdemi plafont.

Ami viszont kissé ködös az a felsorolás első és harmadik pontjának összeegyeztetése.

Vegyük egyből a QB-kérdést: Lock developing szempontból illik az elképzelésbe, de nem top talent. Lehet belőle kellő fejlesztéssel egy nagyon jó játékos, de nem lesz mondjuk top5-8 valószínűleg soha. De ha ezt a posztot, mint a legfontosabbat meg akarja oldani top talenttel, azért elengedhetetlen egy komoly draft capital felrakása. Ez pedig ütközik azzal, hogy ő a következő éveket drafting and developing címmel képzeli. Persze csak ha nem hátsó körösök beválási arányának feltornázására gondol ezzel.

A leglogikusabb válasz talán az erre, hogy van egy limit amit nem halad túl cseréknél, de akkor meg az agresszív üzletelés, bármit top talentért része nem valósul meg.

Szóval kíváncsi leszek. A Vikings játékospolitikáját a nyilatkozatok mellé rakva én arra tippelek, hogy nagyon hamar meg fog kötni olyan üzleteket, amilyenekbe Elway nem igazán mert belemenni. Értelemszerűen így az elvárások is nagyobbak lesznek egy-egy ilyen típusú deal után. Eddig ellentétes véleményen voltam, de ha Watson vagy Prescott elérhető lesz, akkor oda fog pirítani, ellenben kevesebbel nem fogja beérni, inkább kivár a biztosra, és arra rak fel sokat.

Szerkesztette: Cruyffista
több mint 5 éve
Black_Adder Denver Broncos 9 446
Először is egy gondolat a 3 jó draftról.
18, Chubbnál tudtunk volna jobbat húzni, nem az a top5 impakt, Sutton jó, Freeman és Yiadom máris bustok, Jewell szódával elmegy, Hamilton remélhetőleg mihamarabb elmegy. Nem rossz, de jónak semmi esetre nem mondanám.
19 Fant jó lenne, ha egészséges maradna, Risner kezdő, de egy gyenge falban, Lock jövőre lehet nem lesz kezdő vagy nem lesz itt, akkor egész más megvilágításba kerül az a parádés trade sorozat... Jones ott tart ahol kell. Lockon múlik majd a draft megítélése, most azt mondanám OK, nagy jóindulattal jónak is lehet mondani. Ha Lock itt fr.QB lesz, akkor minden más, de ott még nem tartunk.
20, ebből még bármi lehet, senkit nem kell leírni, de senki nem mutatott kiemelkedőt. Azt mondanám korai értékelni, azt semmi esetre se hogy jó. Majd talán jövőre, ha Juditnak és Hamlernek lesz kémiája a QB-val
Nem rossz. OK. A "jó" jelzőt azért egyelőre inkább meghagynám 11-re, 12-re
Ha ezzel arra célzol, hogy kijövőben vagyunk a gödörből, nos Elway nem véletlenül hagyta ott a GM pozit 1 évvel szerződése lejárta előtt, hanem mert nem hisz abban, hogy 1 év múlva dicsőségben vonulhatna vissza, vagy foyltathatná, mert ahogy petrek is írta, a teljes offseason egsézére az elmúlt 3 évben se lehet mondani hogy jó, rémes FA igazolsáok vagy érthetetlen FA távozók miatt. Nem, Elway itt volt 17-ben és 18-ban is, nem lehet az egészet kókler nyakába varrni, és az eredmények 19-ben is elmaradtak. 7-9 volt az nem 19-0...

Amúgy nem akratam már írni a témában egyáltalán, de ez 49ers annyiszor jön elő, hogy muszáj.
Doki, a 49ers Super Bowlt játszott az idén sérült emberekkel, mi heroikusan megküzdöttünk a 7-9ért, amikor arról volt szó, hogy csak kókler miatt nem ment és nagyon erős keretünk van, ahhoz képest a 7-9 egy 7-9.
Aztán el eltt adva, hogy majd Choker 2. szezonjában mennyivel jobb lesz a védelem meg minden, de semmi előrelépés nem történt, annyi hogy azóta hirtelen nem a második a mágikus év, hanem a harmadik...
Hogy ők is 2 losing season után mentek PO-ba, tény, de Shanny első évében tolt egy 5-0-t Garoppoloval, előtte Hoyerekkel kellett próbálkoznia. Tény hogy nem ment neki, de most az se érdekelne, ha Fangionak csak Von Millerrel menne, de legalább menne, de nincs olyan játékos akivel jól ment neki. Lock 4-1-e idén szépen le lett rombolva. Ahogy Shanny állása is le lett volna, ha Garoppolo visszatérése után a 3. évben nem virít vmit. fangio visszakap jövőre sok játékost aki idén hiányzott, de egy olyat se, akivel jól ment neki, mert nincs olyan játékos. + a sok játékosban benne vannak, akik csak az utolsó néhányat hagyták ki, tehát lássuk be 5-9ről csabival se nyertünk volna Super Bowlt...
De nem kizárt hogy kicsi Shannyt is ki kívántam volna az öltözőből és akkor nyilván tévedtem volna. Nem tudom, mert itt amennyire én olvasom senki nem foglalkozik rajtad kívül a 9ersszel. Az hogy kókler helyett Shanny kellett volna, akkor is megállná a helyét, ha megbukik Shanny, mármint ha kettejükről van szó és 2 év után, mert kókler egy kész csapatot vett át, Shannynek a semmiből valamit építenie kellett volna.
Most tényleg nem tudom honnan jön ez a frisco utálat, mert én itt a broncos topicban semmi frisco hypeot nem láttam eddig, feltételzem valami külső fórumról vagy eredménykövetőből, de ha az idei évüket hasonlítjuk össze, ne felejtsük el, hogy egyikük volt már SB-ben HC-ként, másikuknak meg nem sikerült még egy 8-8-cat se összeraknia, egy általad qva jónak tartott kerettel. Nagyobb lenne a türelmem ha tavaly mi vagyunk a Super Bowlon, de a Frisco volt. Ennyi.

Szezon előtt - Von sérülése után - azt mondtad, hogy "őszintén hiszem h ez egy qvajó keret, jó kezekben és jó szezon előtt állunk".
Most akkor a keret nem volt qva erős, mégsem volt olyan jó kezekben vagy jó szezon van mögöttünk? Choose One.

A sérült kártyára csak előre annyit reagálnék hogy 0-3mal kezdtünk, az hogy az utolsó 2 meccsen hiányzott Csabi, ha azokat megnyerjük is losign season, hogy a végén nem volt Lindsay? Egész évben mellőzve volt, vele is bőven negatív mérleg volt? Hogy a CBket 7-ig is tudod sorolni, NFL backup szintet sem megütő játékosok elvesztése hadd ne érdekeljen már. Hogy 4 vagy mennyi RT-nk volt, hát Wilkinson volt az első én nem hiszem hogy szignifikánsan rosszabb lettünk nélküle. Hogy kellett játszani egyet QB nélkül, na ja, mert Lockkal aztán biztos lett volna a győzelem a Saints ellen...

Nem érdekelnek a kifogások. Kifogásokkal meg türelemmel nem lesz versenyképesebb a csapat. Nem kezd el attól működni egy séma, hogy a 3. évébe lép. Vagy ha igen, el kell felejteni, mert ha egy játékosnak 2 évig tanulnia kell mire jól játszik benne, gyakorlatilag fenn tarthatatlan, mert 3 évre előrek ell pótolni a játékosokat és ha valakiről kiderül még se jó, akkor újabb 3 évet vársz, hogy talán meglegyen az ember a posztra.
Attól lesz jobb egy védelem a 2. vagy 3. évre, ha jönnek bele új játékosok vagy ha a séma a játékosállományhoz van igazítva.
De döntsünk le néhány mítoszt, Vicnek Carolina-ban az első 2 éve volt jó, utána meredeken hanyatlott. a Coltsban 3 év alatt egyetlen évében sem volt jó védelme, de majd Peterk kijavít ha mégis, Houstonban 4 év alatt nem tudott jó védelmet összerakni vissza is kellett lépnie egy szinttel utána, Friscoban 1. évétől jó védelem volt, nem kellett 3 évig implementálgatni, Sikágóban 3 évig meh védelem volt, aztán hozták Macket és jó lett. Nem a 3. évére, a 4. évére, és nem az idő miatt, hanem minőségi upgrade miatt.
Nincs nála magic year. Tavaly se jött be az hogy majd második évére jobb lesz, ha hátra dőlünk hogy majd a 3. évére jobb lesz, az se fog bejönni.

Még egy mítoszt megdöntök, a 12-20 önmagában is szar, nem kell hozzá az azt megelőző 11-21-es mérleg. Nem amiatt vagyok negatív. De volt az azt megelőző 11-21-es mérleg is, ezért Paton egy történelmi mélységekben lévő csapatba jön. Pont. Lehet nem tetszik ez a kijelentés, de ha 72-ben voltunk utoljára ennyire mélyen, akkor az történelmi mélység. Ja tudom kiragadott statisztika, meg a többi 20 is, ami ezt támasztja alá, bezzeg a red zone D# egymagában az nem kiragadott statisztika.

Kaphat idén Patontól olyan embereket, akikkel erős csapatot épít. Csak akkor megbukik a qva jó keret kijelentés. De ami engem zavar, hogy a plafonja egy John Fox. Most nagyon messze van egy John Foxtól, de megvannak ugyanazok a gondoldokásmód beli hibái, amik alkalmatlanná teszik a Super Bowl győzelemre. Lehet erőből nyerni, láttuk 4 éven keresztül, csak aztán jön egy váratlan szoros Baltimore meccs, és 3 időkéréssel kitérdeled a future hof QB-ddal, hogy elveszítsd hosszabbításban, vagy szembe jön egy hasonlóan erős, de sokkal jobban felkészített csapat, mondjuk a hox, vagy csak elbszott gameplannel állsz ki a PO-ban, pl a Colts ellen....
Elway legtökösebb és egyik legjobb döntése volt Fox kirúgása. Chokerben meg van minden rossz, ami Foxban meg volt, de hiányzik belőle az ami Foxot mérsékelten sikeressé tette és már túl öreg, hogy nagyon új dolgokat tanuljon. Veszett eset.

Persze nem kizárt hogy qva jó a keret csak rossz kezekben van, az sem kizárt hogy jó kezkben van csak qva gyenge a keret, innen nem lehet megmondani - kivéve fangio in-game döntéseit, amik rosszak - de az biztos hogy valami nem jó, ha 12-20 rekordunk van az elmúlt 2 évben. Ebben nincs benne a kókler éra, ebben nem csak az idei covidos év van benne, ez 2 éves minta. 12-20.

Most akkor újra kérdem, mi a probléma, ha qva erős a keret és jó kezekben van és mégsem jó a szezon?
De ha ez a szezon vagy a tavalyi szezon jó szezon volt, akkor fölösleges bármiről is beszélni. Ha nem volt jó szezon, akkor miért nem volt az? Ha a sérülések miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Ha a Covid miatt, akkor 2019 miért nem volt az? Miben lépett előre a csapat 2020-ban 2019-hez képest, ami alapján várható hogy 2021-ben tovább lép előre?

De az egész nem ér annyit, hogy megsértselek vele, csak a 9erst hagyjuk, szerintem egyszer nem hoztam őket keresztpéldának, hogy bezzeg ők sérültekkel is mennek, és nem is olvastam ilyet a topicban, pedig elvileg minden hszt elolvasok, meg a többi csapatot is hagyjuk. Meg vannak a saját kérdőjeleink, bőven, elég azokkal foglalkozni.

Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now

Nothing is more permanent than a temporary solution

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 5 éve
Bozontron Denver Broncos 553
Jogos amit írsz, annak én is nagyon örülök, hogy a csapatnál maradt, amikor a kissé clickbait címeket olvastam, hogy lemond, akkor először megfagyott bennem a vér, mert az, hogy egy ilyen városi (állami?) hős távozzon egy klubtól, neadjIsten máshol vállaljon szerepet, az az elmúlt évek margójára még egy hatalmas pofon is lett volna. Személy szerint azt gondolom, hogy amíg Elway nem mond le a csapatról, addig van még egyáltalán csapat. Az más kérdés, hogy addig nem is lesz teljes rebuild, amíg ő itt van, de ahogy ezt egy korábbi hozzászólásomban röviden kifejtettem, szerintem erre semilyen szinten nincs is (még) szükség.

Az, hogy PM itt volt, az egy csoda. Az, hogy ilyen szinten volt képes a műtétek után is játszani, az pedig az ő csodája. Az igazolás viszont mindenképpen Elway érdeme. És azt se feledjük el, hogy ha Paton (akiről már egyre többet tudok... 😀) jól sül el, az is szinte kizárólag Elway érdeme lesz. Szóval igen. Bizakodás tetőfokon.
több mint 5 éve
Általános Doktor Denver Broncos 2 154 — A meccs addig tart, amíg véget nem ér
Most kinyílt az átkokat és rontásokat tartalmazó szelencém...
Mindenki úgy számol, hogy ha 1 meccsen 1% esély lett volna nyerni, azt a következő évre garantált győzelemnek számolja, de azokat ahol kikaphattunk volna egy 50-50 meccsen, azokat nem számolja vereségnek.
- A Falcons ellen közünk nem volt a meccshez.
- Elvették a Saints elleni meccset, mintha Lockkal esélyesek lettünk volna, hagyjuk már...
- Callahannyivel többen lettünk volna, ő sosem, sosem, sosem játszott még végig egyetlen szezont, mi alapján lesz majd jövőre ott az utolsó 2 fordulóban? Mert az előtte lévő 14-et hagyja ki?
- És ha a Chargers ellen nem sikerül az utolsó play, amikor nyertünk?

Minden évben ez megy, óóó, ha egymillió dolog úgy történik hogy nekünk kedvez, akkor akár meg nyerhettük volna ezt a meccset is meg azt is, akkor az garantáltan +2 győzelem jövőre, aztán találunk még néhányat, és hirtelen elképzelhetetlen hogy nem lesz 8-8....
spoiler alert Sosem ment még minden úgy ahogy elképzeltük, és soha nem is függ. Staisztikai alapon szinte lehetetlen hogy minden több kimenetelű dolog a számunkra legjobb forgatókönyvet vegye. Nem lesz ilyen.Black_Adder
Ahogy olvastam Doki postját, ugyanezt mormogtam az orrom alá. 😊 Jobban leírtad, mint én írtam volna. Azon somolygok, hogy úgy egy hete azt írtam a Pats topicba - szintén azért, mert azt éreztem, hogy túl sok lett a "ha itt van egy pici plusz, itt is nyerünk, ha ott van egy pici plusz ott is nyerünk, és máris 3-4 győzelemmel több lenne" -, hogy a Broncosból tizenvalahány kezdő esett ki az idényben, volt hogy az utcáról hoztak irányítót, mégse jut eszébe egy Broncos fannak sem azt mondani, hogy ha nincs ennyi sérült, ha nincs ez az apróság vagy az az apróság, akkor akkor 3-4 meccsel jobbak vagyunk. És lám, nem volt igazam, mert van. 😊 Az örök szurkolói optimizmus kiölhetetlen. Valószínűleg hála istennek, hogy kiölhetetlen, így nem az a megsavanyodott realista hangulat uralkodik, amit mi tudnánk hozni. 😊

Ráadásul tényleg előfordul, hogy egyik évről a másik hirtelen berobban egy csapat. És ebben a Broncosban látok annyi tehetséges fiatalt, akikkel akár el is lenne képzelhető egy ilyen berobbanás. A probléma az, hogy ehhez általában több kell, mint egy tehetséges fiatal roster. És a többi feltétel itt nem adott. Idén "csak" GM-et fogunk cserélni, amitől a heti szakmai munka nem lesz jobb, az adott vasárnapi game plan nem lesz jobb, a félidei elemzés nem lesz jobb, a meccs menedzselés nem lesz jobb. Fangio-t nem rühellem (még) úgy, ahogy Joseph-et meg sikerült rühellnem, de nem is látom benne azt, hogy ennél többre lenne képes. Egy nagyon jó védekező elme, jó védő koordinátor, és egy NFL szinten elfogadható főedző, de ennél nem nagyon van feljebb, kb. itt van a plafonja.

Mégis pozitív vagyok, mert úgy gondolom a legnagyobb követ sikerült az útból félregördíteni. Jobb HC-ra is szükségünk lesz, de az igazi korlát a bizonytalan tulajdonosi helyzet miatt "bekötött" legfelsőbb szakmai vezetés volt. Nincs igazi owner, és Elway GM-ként már lejárt lemez lett. Akadály lett belőle is. Egyszerűen már nem működtek úgy a dolgok, ahogy évekkel ezelőtt még igen. Nem tudom megmondani, hogy miért, de azt "érzem", hogy Elway nem felejtett el hirtelen mindent, hanem inkább már nem tett bele - nem tudott, nem akart, nem bírta - napi 25 órát 365 napon keresztül. Tudott még draftolni is, igazolni is, év közben bele-bele nyúlni is, de már csak hol ez, hol az jött össze, nem volt egy folyamatos, állandó koncepcióba ágyazva, és alárakva a munka. Inkább úgy éreztem, mintha "na, idén rámegyünk a draftra", abba bele is raktak egy csomó munkát, jó is lett, aztán befáradt a stáb, és a többit már összecsapta. Foltozzunk, pótoljunk, legyünk túl rajta. Ez volt az érzésem.

És ebben a helyzetben a lehető legjobb történt. Elway hátralép egyet, a helyére jön egy fiatal, aki bele tud tenni napi 25 órát, az év minden napján. Elway pedig hátralépve el tudja játszani a sportot is szerető, odafigyelő owner szerepét, amelyik szintén nagyon hiányzott. Mindenki egy számára jobb szerepbe került. Még Ellisék is. Már nyugodtan átmehetnek 100%-ban öltönykébe, az passzol nekik úgyis legjobban. Idény végén megszámolhatják a pénzt, amúgy a stadion környékére sem kell lépniük. (Talán) helyükre kerültek a szerepek végre.

Mindennek az volt az ára, hogy idén marad Fangio, hogy Elwaynek megmaradjon az arca. Ezt alá lehet írni, simán, ha arra gondolok, hogy az alternatíva az volt, hogy marad ez a tulajdonosnélküliség, egy 100%-os melót már nem beletenni képes GM-el.
peterk2005
Ez mind szép és jó, csak én nem azt mondtam h jajj nem felénk pattant a labda/mindenki sérült, senki sem hibás csak a szerencse.

Tökéletesen tisztába vagyok vele, hogy vannak gondok a vezetésben, vannak gondok edző fronton, vannak gondok egyes rosterhelyeken, de én nem látom úgy a helyzetet, hogy 22 játékos kéne, arról nem beszélve h sztem jövőre a realitás a PO küzdelem, míg mások szerint az 1/1 elkerülése.

Nyilván én az optimista végkifejletet veszem alapnak, míg más a pesszimista forgatókönyvet. Ezzel nem lenne bajom | én nem látom értelmét, de elfér az én véleményem mellett másé is | , ami engem zavar, hogy azt érzem h a pesszimista szemlélet átitat már olyan dolgokat is, amiben korábban közmegegyezés volt, vagy legalábbis nagyon közelinek éreztem a helyzetértékeléseinket.

Így lehet kiragadni statokat és egy lapra tenni Vicet VJ-vel meg JMD-el. Én sikítófrászt kapok ezektől az összehasonlításoktól, és nem értem h hogy lehet ez, én miért nézek más mozit, amikor pl. VJ tevékenységét ugyanúgy éltük meg, ugyanannyira nem akartuk a kinevezését és kb. ugyanakkor megmondtuk h ez egy kilátástalan fasz.

Az egyes posztok elemzésébe most nem is mennék bele, de másik tipikusan ilyen a sérültek száma/értékelése: én nem azt mondom h a sérültek automatikus feloldozást jelentenek, hanem azt, h egy egység, egy edző megítéléséhez igenis figyelembe kell venni, hogy az alapanyagainak a felét nem tudja használni.

Megint a 49erses példát tudom hozni (ez basztatja legjobban az igazságérzetemet). Idén ők voltak egyedül, akiket ilyen méretű sérüléshullám sújtott, de ott valid érv h jobb lenne az adott egység, ha játszanának a sérültek; ott érték, hogy a sérültek ellenére működik a séma, míg itt nem | (hozzáteszem én is jogosnak tartom ezeket az érveket) | .
És rohadtul igazságtalannak érzem h itt azért nem, mert 3 év sikertelenség árnyéka nyomasztja a szurkolókat, holott Fangionak 1 év róható fel ezek közül.

Nekem a Fangio menesztéssel az volt a fő bajom, hogy sztem van 3 jó draft mögöttünk, 3 évnyi olcsó, jó játékos van a keretben + 2 éve formáljuk a keretet az edzői igényekre, ha ezt most elvágtuk volna, akkor több, mint valószínű h ez az építkezés és a jövőre várható felfelé kilengés mehet a kukába. Arról nem beszélve, hogy most először lesz -ajóistentudjamióta- egymás után két évben ugyanaz az OC. Egy ilyen fiatal és tehetséges O#-nél sztem ez is kulcsfontosságú.
Minden racionális jel arra mutat, hogy Fangionak a kövi év lesz/lenne a nagy dobás, amikor megtudhatjuk h mi a teteje az ő munkásságának. Sztem többet veszítettünk volna azzal h ezt nem nézzük meg, mintha egy évvel előrehozzuk a resetet.

Tudtam, hogy néhány év “csak-olvasás” után elég risky ha elkezdek hozzászólogatni a fórumhoz, mert a közösség jórésze olyan háttértudással rendelkezik, amit nem is értem, hogyan lehet megszerezni. Ennek ellenére voltam olyan botor, hogy nem a legtalálóbb szót használtam Elway munkásságára, ezért elnézést kérek. De négy év fájdalom után engedtessék meg egy gépelt, degradáló nyelvbotlás egy olyan ember felé, akinek konstans elhibázott döntések árnyékolják be az egyébként fényes karrierjét.

Ezentúl jobban vigyázok 😊
Bozontron
Először is üdv köztünk, remélem nem voltam sértő, nem állt szándékomban.

Másodszor Elway munkássága alatt megnyertük 5x az AFC Westet, 2x az AFC-t, és ügye az SB50-et, összehozott egy all time top 5 O#-t és egy all time top 5 D#, mindezt úgy h nem örökölt pro bowler keretet, arról nem beszélve h a játékosopció, mint szerződéstrükközési mód meghonosításában is éllovas volt, aminek köszönhetően mi sosem voltunk caphellben. Mind az FA tevékenysége, mind összességében a draftjai pozitívak (annak ellenére, hogy volt 2-3 szar draft zsinórban, annak ellenére h vannak Juwan Jamesek a keretben). A nagy egója mellett abszolút képes volt az önreflexióra is.

A feketelistájára a PM utáni QB keresést és VJ | Vicet könyveljük el bustnak ha majd leköszön, addig nálam még lehet javítani | kiválasztását lehet felróni, de PM egy félisten, ilyen játékost extrém nehéz pótolni (lásd Colts, Pecc), míg VJ-t ki akarta rakni egy év után, megköszönhetjük Ellisnek h nem javított egyből.

Ez nem egy inkompetens, vagy konstans elhibázott döntéseket hozó GM leírása, szvsz bármelyik csapat aláírná a mi elmúlt 8-10 évünket a saját franchise jövőjének.

Személy szerint örülök maradt és h fellépett a tulaj helyére, remélem marad Ellis után is és pl. Brittany Bowlen szakmai hangjaként kéri számon az új GM-et/HC-t.

Harmadszor, az h nem értünk egyet ne riasszon el attól h írj.

Peace

Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
több mint 5 éve
Zalán Denver Broncos 4 907 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...
Tudtam, hogy néhány év “csak-olvasás” után elég risky ha elkezdek hozzászólogatni a fórumhoz, mert a közösség jórésze olyan háttértudással rendelkezik, amit nem is értem, hogyan lehet megszerezni. Ennek ellenére voltam olyan botor, hogy nem a legtalálóbb szót használtam Elway munkásságára, ezért elnézést kérek. De négy év fájdalom után engedtessék meg egy gépelt, degradáló nyelvbotlás egy olyan ember felé, akinek konstans elhibázott döntések árnyékolják be az egyébként fényes karrierjét.

Bozontron
Nagymúltú fórumozóként tizedik hozzászólásommal megbocsátok 😀
Jó, hogy vannak új arcok, bővül a szurkoló tömeg. 😊 (ideértve engem is)
giraffe
Jó hogy... Igen.. Legyen minél nagyobb a brigád... 😊
Zalán
mondjuk ilyenkor felmerül bennem hogy egy ilyen év után ugyan ki kezd nekünk szurkolni 😀
Negritis
A koronavírusra legfrappánsabban reagáló csapat - South Park 😊

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 5 éve
Blacky Betty Denver Broncos 63

Bozontron
giraffe
Zalán
Hát igen, én is már a klubhűség szakaszában vagyok 😀
(Javítom magam, tizenegyedik hozzászólás volt)
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 555 — The Mathematician

Bozontron
giraffe
Zalán
mondjuk ilyenkor felmerül bennem hogy egy ilyen év után ugyan ki kezd nekünk szurkolni 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Zalán Denver Broncos 4 907 — I'am a Broncos Fan and I believe in Mile High Magic...

Bozontron
giraffe

"I love this sport. I hate this sport."
több mint 5 éve
Blacky Betty Denver Broncos 63

Bozontron
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 554 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mindenki úgy számol, hogy ha 1 meccsen 1% esély lett volna nyerni, azt a következő évre garantált győzelemnek számolja, de azokat ahol kikaphattunk volna egy 50-50 meccsen, azokat nem számolja vereségnek.
- Elvették a Saints elleni meccset, mintha Lockkal esélyesek lettünk volna, hagyjuk már...
- Callahannyivel többen lettünk volna, ő sosem, sosem, sosem játszott még végig egyetlen szezont, mi alapján lesz majd jövőre ott az utolsó 2 fordulóban? Mert az előtte lévő 14-et hagyja ki?

Minden évben ez megy, óóó, ha egymillió dolog úgy történik hogy nekünk kedvez, akkor akár meg nyerhettük volna ezt a meccset is meg azt is, akkor az garantáltan +2 győzelem jövőre, aztán találunk még néhányat, és hirtelen elképzelhetetlen hogy nem lesz 8-8....
spoiler alert Sosem ment még minden úgy ahogy elképzeltük, és soha nem is függ. Staisztikai alapon szinte lehetetlen hogy minden több kimenetelű dolog a számunkra legjobb forgatókönyvet vegye. Nem lesz ilyen.Black_Adder
Ahogy olvastam Doki postját, ugyanezt mormogtam az orrom alá. 😊 Jobban leírtad, mint én írtam volna. Azon somolygok, hogy úgy egy hete azt írtam a Pats topicba - szintén azért, mert azt éreztem, hogy túl sok lett a "ha itt van egy pici plusz, itt is nyerünk, ha ott van egy pici plusz ott is nyerünk, és máris 3-4 győzelemmel több lenne" -, hogy a Broncosból tizenvalahány kezdő esett ki az idényben, volt hogy az utcáról hoztak irányítót, mégse jut eszébe egy Broncos fannak sem azt mondani, hogy ha nincs ennyi sérült, ha nincs ez az apróság vagy az az apróság, akkor akkor 3-4 meccsel jobbak vagyunk. És lám, nem volt igazam, mert van. 😊 Az örök szurkolói optimizmus kiölhetetlen. Valószínűleg hála istennek, hogy kiölhetetlen, így nem az a megsavanyodott realista hangulat uralkodik, amit mi tudnánk hozni. 😊

Ráadásul tényleg előfordul, hogy egyik évről a másik hirtelen berobban egy csapat. És ebben a Broncosban látok annyi tehetséges fiatalt, akikkel akár el is lenne képzelhető egy ilyen berobbanás. A probléma az, hogy ehhez általában több kell, mint egy tehetséges fiatal roster. És a többi feltétel itt nem adott. Idén "csak" GM-et fogunk cserélni, amitől a heti szakmai munka nem lesz jobb, az adott vasárnapi game plan nem lesz jobb, a félidei elemzés nem lesz jobb, a meccs menedzselés nem lesz jobb. Fangio-t nem rühellem (még) úgy, ahogy Joseph-et meg sikerült rühellnem, de nem is látom benne azt, hogy ennél többre lenne képes. Egy nagyon jó védekező elme, jó védő koordinátor, és egy NFL szinten elfogadható főedző, de ennél nem nagyon van feljebb, kb. itt van a plafonja.

Mégis pozitív vagyok, mert úgy gondolom a legnagyobb követ sikerült az útból félregördíteni. Jobb HC-ra is szükségünk lesz, de az igazi korlát a bizonytalan tulajdonosi helyzet miatt "bekötött" legfelsőbb szakmai vezetés volt. Nincs igazi owner, és Elway GM-ként már lejárt lemez lett. Akadály lett belőle is. Egyszerűen már nem működtek úgy a dolgok, ahogy évekkel ezelőtt még igen. Nem tudom megmondani, hogy miért, de azt "érzem", hogy Elway nem felejtett el hirtelen mindent, hanem inkább már nem tett bele - nem tudott, nem akart, nem bírta - napi 25 órát 365 napon keresztül. Tudott még draftolni is, igazolni is, év közben bele-bele nyúlni is, de már csak hol ez, hol az jött össze, nem volt egy folyamatos, állandó koncepcióba ágyazva, és alárakva a munka. Inkább úgy éreztem, mintha "na, idén rámegyünk a draftra", abba bele is raktak egy csomó munkát, jó is lett, aztán befáradt a stáb, és a többit már összecsapta. Foltozzunk, pótoljunk, legyünk túl rajta. Ez volt az érzésem.

És ebben a helyzetben a lehető legjobb történt. Elway hátralép egyet, a helyére jön egy fiatal, aki bele tud tenni napi 25 órát, az év minden napján. Elway pedig hátralépve el tudja játszani a sportot is szerető, odafigyelő owner szerepét, amelyik szintén nagyon hiányzott. Mindenki egy számára jobb szerepbe került. Még Ellisék is. Már nyugodtan átmehetnek 100%-ban öltönykébe, az passzol nekik úgyis legjobban. Idény végén megszámolhatják a pénzt, amúgy a stadion környékére sem kell lépniük. (Talán) helyükre kerültek a szerepek végre.

Mindennek az volt az ára, hogy idén marad Fangio, hogy Elwaynek megmaradjon az arca. Ezt alá lehet írni, simán, ha arra gondolok, hogy az alternatíva az volt, hogy marad ez a tulajdonosnélküliség, egy 100%-os melót már nem beletenni képes GM-el.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 555 — The Mathematician

Bozontron
Szerintem egyikünk sem NFL pálya szélén tanulta a szakmát😃
Willie Parker
Ez itt kérlek az utca népe, mile high rollers 😊
FLZOLI
nem mondtuk hogy fényes Elway karrierje, csak a zseni és az inkopetens között rengeteg szint van
Elwaynek volt 3 förtelmes draftja
volt jópár véleményes FA döntése
de ezen kívül voltak jó draftjai és jó FA húzásai is
sztem az utóbbi időszakban a roster szempontjából egy hót közepes teljesítményt hozott le
más kérdés hogy az edző választásnál zsinórba 2x bukott nagyot

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve

Bozontron
Willie Parker
Ez itt kérlek az utca népe, mile high rollers 😊

több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers Notre Dame Fighting Irish 17 155

Bozontron
több mint 5 éve
Bozontron Denver Broncos 553

Szerkesztette: Bozontron
több mint 5 éve
ulpianus Kansas City Chiefs LSU Tigers 18 009 — Circus Maximus
6 évet ír a sky sports.

Állat vagyok, ami enni kér...
több mint 5 éve
Én meg pont úgy látom, hogy idén csak akkor nem hasalt el a D, amikor igazán kellett. Akkor voltak jók, amikor meccsben voltunk. Akkor voltak szarok, amikor elúszott a meccs többnyire az O hibái miatt. Chargers ellen otthon red zone int, és több stop. Panthers ellen potenciális GW drive csírájában elfojtva. Miami ellen Simmons clutch int utolsó másodpercekben. Patriots ellen idegenben utolsó másodperces red zone stop. Minden győzelmünkben vastagon benne voltak. Igen, amikor cornerek nélkül játszottunk, már nem voltak olyan jók (pl Falcons, ahol végig PS CB-ket támadta Ryan, vagy a Raiders ellen). Steelers, Chiefs szintű csapatok ellen megteremtették a lehetőséget az O-nak egy GW drive-ra idegenben. Egyébként a hazai Chiefs elleni meccs lényegi részén is csak akkor csináltak pontot, amikor nem a D volt fent.

Mindezt úgy, hogy két pro bowler passzsietettő kidőlt a szezon elején, Purcell a statok szerint legjobb futás elleni védőként szintén, Callahan és Bouye összesen ha játszottak 16 meccset.

Én inkább az O miatt aggódnék, a D rendben lesz.
Cruyffista
+1
Annyival kiegészítve h Sutton visszatérésével én az O# miatt sem aggódok 😛

több mint 5 éve
Én meg pont úgy látom, hogy idén csak akkor nem hasalt el a D, amikor igazán kellett. Akkor voltak jók, amikor meccsben voltunk. Akkor voltak szarok, amikor elúszott a meccs többnyire az O hibái miatt. Chargers ellen otthon red zone int, és több stop. Panthers ellen potenciális GW drive csírájában elfojtva. Miami ellen Simmons clutch int utolsó másodpercekben. Patriots ellen idegenben utolsó másodperces red zone stop. Minden győzelmünkben vastagon benne voltak. Igen, amikor cornerek nélkül játszottunk, már nem voltak olyan jók (pl Falcons, ahol végig PS CB-ket támadta Ryan, vagy a Raiders ellen). Steelers, Chiefs szintű csapatok ellen megteremtették a lehetőséget az O-nak egy GW drive-ra idegenben. Egyébként a hazai Chiefs elleni meccs lényegi részén is csak akkor csináltak pontot, amikor nem a D volt fent.

Mindezt úgy, hogy két pro bowler passzsietettő kidőlt a szezon elején, Purcell a statok szerint legjobb futás elleni védőként szintén, Callahan és Bouye összesen ha játszottak 16 meccset.

Én inkább az O miatt aggódnék, a D rendben lesz.

Szerkesztette: Cruyffista
több mint 5 éve
rob3r7o Denver Broncos Air Force Falcons 4 905
Érdekes ez e helyzet most szerintem, mert mind a 2 oldal teljesen valid álláspont, és én spec mindkettővel tudok azonosulni valamilyen szinten. Bár én közel sem rendelkezem akkora tudással és ismerettel mint itt sokan (név szerint nem is megyek bele, nehogy kihagyjak vkit), ezért nagyon mély elemzésekbe nem is mennék bele, de a védelem én is úgy gondolom, hogy a védelem nem rossz, ha bizonyos szemszögből nézzük. Viszont az sajnos nagyon igaz, hogy 1 kezemen meg tudom számolni, hogy a 2 év alatt hány GWD-ot tudtak kivédekezni. És hiába tartjuk az ellenfelet kevés ponton, hiába van bitang Red Zone defense, ha amikor igazán kéne elhasalnak. És ezt én nem tudom másnak adni, mint Fangio-nak. És nem is tudom ezt másra visszavezetni, minthogy sok neki a HC/DC szerepkör egyszerre. Nagyon remélem, hogy a szezon utáni nyilatkozatai Fangio-nak, hogy hajlandó lenne lemondani a játékhívásról is adott esetben, valóra is válnak.

Mindenesetre nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ez most egy átmeneti év lesz, arra pedig bőven jó lesz Fangio is. Pláne ha megint 0-3al vagy 0-4el kezdünk, akkor szerintem jönni is fog a tankolás ezerrel, 2022-tól pedig már Elway és Ellis nélkül, Paton-nal jöhet az újrakezdés tiszta lappal. Márpedig ha így lesz fogadni mernék rá, hogy 2022. szeptemberében kevés mostani játékos lesz rosteren.

Akárhogy is alakul, mindenképpen izgalmas időszak elé nézünk.

„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
Én nem vagyok akkora spíler, hogy objektív képet tudjak alkotni, de az tuti, hogy néhány éve ki nem hagytam volna Broncos meccset és még a vereségek alkalmából is végigszurkoltuk vagy szapultuk a meccset.
VJ alatt nyilván ez megváltozott, annyira tönkretette a csapatot, de ez Fangio alatt sem változott, sőt. Preseason szerű tök mindegy meccsekhez vagy garbage time villogáshoz meg nincs kedvem odaülni vagy ott maradni. Vont, Harrist, Sanderst, Thomas vagy PM-et akkor is néztem ha szenvedtek vagy bénák voltak. A maiakkal nincs ilyen kötődés, mert a nagy játékos teher alatt virít, nem tét nélküli barátságos meccsen. Kozepszert meg láthatok máshol is ha arra vagyok kíváncsi.

Sutton, Jackson, Von, Lindsay, Fant, Shelby hoz szép dolgokat és így ennyi,ennek kell örülni. Nyomás vagy tét alatt mind az O mind a D behorpad vagy meghajlik. Tipikus vesztes csapat szurkoló szemlélet. Ne mondjátok hogy sok sérült, évek óta ez megy.

Ettől még a tavasz és nyár új reményt hoz majd mint mindig 😊

több mint 5 éve
Az állításaimat alátámasztottam annyira amennyire gondoltam tavaly is idén is, több különböző megközelítésből is, de bocsánat hogy tavaly augusztusban negatív szezont jósoltam.
Mivel idén sem tudok semmi objektív érvet nem tudok felhozni a pozitív szereplés mellett, inkább csak elmorzsolok egy imát.

Isten, áldd meg a Bronco-t
Jó kedvvel, bőséggel,
Nyújts feléje védő kart,
Ha küzd sérüléssel
Bal sors akit régen tép
Hozz rá PO esztendőt,
Megbűnhődte már-e nép
A múltat s jövendőt

Őseinket felhozád
Sziklás hegység szent bércére
Általad nyert szép stadiont
Phippsnek vére
S merre zúgnak habjai
Colorado-nak, Rio Grande-nak
Bowlen hős játékosai felvirágozának

Értünk South Park mezein
Kannabiszt lengettél,
Golden árpavesszein
Coors sört csepegtettél.
Zászlónk gyakran plátntálád
Vad "hazafi" sáncára
S nyögte Elway bús hadát
Green Bay, Atlanta, Carolina büszke vára

Hajh de kifogásaink miatt
Gyúlt harag kebledben,
S elsújtád "Villám"-aidat
dörgő fellegedben,
Most "Fosztogató" nyilát
Zúgattad felettünk
Majd "Főnöktől" rabigát
Vállainkra vettük

Hányszor zengett ajkain
Oakland vad népének
Vert hadunk csonthalmain
GYőzelmi ének!
Hányszor támadt tenfiad
Szép csapatom, kebledre,
s lettél missmanagement miatt
Csapatod hamvedre!

Bújt az üldözött s felé
Kard nyúlt stadionjában,
Szerte nézett s nem lelé
helyét a zónában,
Bércre hág és völgybe száll,
Bú s kétség mellette,
Vérözön lábainál,
S lángtenger felette.

Vár állott, most kőhalom,
GYőzelemek s gyűrűk röpkedtek,
Halálhörgés, siralom
Zajlik már helyettek.
S ah, rájátszás nem virúl
A holtnak véréből,
Kínzó vereség könnye hull
Szurkolók hű szeméből!

Szánd meg Isten a Bronco-t
Kit vereségek hányának,
Nyújts feléje védő kart
Tengerén kínjának.
Bal sors akit régen tép
Hozz rá PO esztendőt,
Megbűnhődte már-e nép
A múltat s jövendőt

Peace,
B.

If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear

The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
több mint 5 éve

spoiler alert Sosem ment még minden úgy ahogy elképzeltük, és soha nem is függ. Staisztikai alapon szinte lehetetlen hogy minden több kimenetelű dolog a számunkra legjobb forgatókönyvet vegye. Nem lesz ilyen.

Vannak rekord független mutatók, több, mindegyik alapján rosszabbak vagyunk mint a mérlegünk.
Ezek a random dolgok, a sérüléseket leszámítva úgy jöttek ki, hogy még fölfelé torzítják a képet. Lehet jövőre kevesebb sérült lesz, de lesznek jövőre is sérültek, főleg ha gyűjtjük az injuryprone játékosokat.

A másik amit minden offsesonben számolgatunk, hogy ki mennyit fejlődik, aki idén nagyon szar volt, átlagos lesz, aki idén átlagos, jövőre pro bowler, aki dién pro bowler, jövőre mvp. Valaki fejlődik, valaki stagnál, valaki hanyatlik. A képletbe a stagnálást és a hanyatlást is bele kell számolni.

Tavaly is hallottam már hogy top5 védelmünk lesz, meg hogy PO keretünk van és a megfelelő kezekben, meg ligaelit WR, RB, DI, EDGE, LB, S posztok, pofás TE, CB, ST.
Még 0-3-nál is én voltam a hülye, mert majd Von visszajön a PO runra...

2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.

Nyilvánvaló, hogy én 2 éve teljesen más meccseket nézek mint ti. Amiket én látok a védelem 30mp alatt bárki ellen elveszti, az offense szezon során 330 pontot nem képes elérni, de minden évben új és új kifogások jönnek.
Ha jövőre azaz már idén 4-12nk lesz, de marad choker, akkor is lesz annyi kifogás hogy az azt követő szezon PO szezonnak legyen beállítva...

Sry, tudom, hogy most nagyon sértően fogalmazok, de nekem egyszerűen elegem van a kifogásokból. Elegem van, hogy 0-3-nál és 3-6nál arról van szó, hogy ha 4-5 kulcsplayt megcsinálunk | /* bazdmeg ott kezdődik a jó csapta hogy megcsinálja a kulcsplayeket, nem ott hogy FG-lal nyerik ellene a meccsekt ezért nem csinálnak TD-t az RZ-ben */ | , az ellenfél meg nem csinál meg 4-5 kulcsplayt, akkor akár nyerhettünk is volna - elegánsan elfelejtve hogy ha átvennénk a vezetést a védelem elbaszná - és akkor úgy számolunk mintha 3-0-s vagy 6-3mas csapatunk lenne. Nem az. Szarok vagyunk. Nagyon. És amíg az FO-ban is így számolnak, hogy tremendous job, hogy '72 óta, majdnem 40 NEGYVEN éve először 4 losing season, hogy tremendous job, hogy csak -123-mas a point differential, btw JMD-vel -127 volt, annál rosszabb csak a60-as években volt, arra is kíváncsi vagyok, hogy mi a történelmi mélység ha nem ez, de amíg a saját maguk által gyártott kifogásokat lehiszik, addig nem is leszünk jobbak.

De legyen csapjuk be magunkat a top5 védelemmel, meg a garantáltan 8+ győzelemmel újra. Nem kizárt. Staisztikai esélye van, hogy minden meccs felénk dől, de choker bizonyítottan nem tud jó döntést hozni, ahhoz meg hogy erőből nyerjünk nagyon sok feladat áll Paton előtt...
Tegyük fel ötödször is ugyanazt a lemezt, csak véletlen egybeesések miatt vagyunk 4 éve konstans szarok, nem azért mert szarul csináljuk a dolgokat, ja elnézést, nem szarok vagyunk csak sérültek és pechesek. de jövőre biztosan nem leszünk se sérültek se pechesek, egészen addig amíg a sérülésekre és a szerencsére fogjuk a 9-10 hét környékén a 3-6-os mérleget...

0-3 után rövidebb időre sikerült némítanom a negatív realista véleményeimet, a fórum békéje érdekében most megpróbálom még egyszer a következő hatalmas nagy faszságig.
Addig is hajrá Paton, benned még bízom!
Black_Adder
Először is nem értem h miért kell Fangio nyakába varrni h 4 éve vagyunk gödörben, másodszor nem értem, hogy miért nem fogadjuk el, hogy az ő védelme -kb mindenhol- a 3. évre lett ligaelit, vagy aközeli, harmadszor nem értem, h az idei D# értékelésekor miért nem valid érv h 10+ meccsen a kezdő fele sérült volt, hogy lehet kontextusba helyezni VJ védelmével az idei sérüléseket?

Értem én h ha a csapatot nézzük, akkor a négy éves minta valid, de ha az idei védelmet akarjuk értékelni, meg az embereket benne, akkor miért nem jogos érv h qvára nem ilyen számokat hoztak volna, ha csak fele ennyi sérült van?

Azt is értem h vannak egyszerűbb sémák, ami működik gyorsan, van olyan h egy séma bonyolultabb, de az emberanyag passzol hozzá és emiatt mégis gyorsan összeáll, meg olyan is van h működne, de kidől a fél keret. Fangionak elég szép track recordja van top 10-es védelmekből, miért kérdőjelezzük meg ezt is vele kapcsolatban? Miért gondoljuk h csak egy bamba fasz aki nem ért semmihez, amikor hulladék ps szökevényekből is no.1 red zone D#-t rakott össze?

És igen egyetértek h time-menedzsmentben többször szar volt, egyetértek h a death by inchest nem így képzeltük el (bár hozzáteszem h a büntieink száma a 6. legjobb a ligában és azt is h ez a csapat az utolsó playig küzdött, rég voltam pl olyan büszke a D#-re, mint amikor a saints ellen másfél perces pihenőkkel mentek fel a pályára és a lelküket kikaparták, ez a csapat nem adta fel, márpedig VJ-vel gecire feladta):
szal nem tetszik h az általános hangulatunk elhomályosítja az értékeinket észrevételét is. Qvára nem bottom 5 csapat vagyunk, pedig a te hsz-edből ez jön le.

több mint 5 éve

spoiler alert Sosem ment még minden úgy ahogy elképzeltük, és soha nem is függ. Staisztikai alapon szinte lehetetlen hogy minden több kimenetelű dolog a számunkra legjobb forgatókönyvet vegye. Nem lesz ilyen.

Vannak rekord független mutatók, több, mindegyik alapján rosszabbak vagyunk mint a mérlegünk.
Ezek a random dolgok, a sérüléseket leszámítva úgy jöttek ki, hogy még fölfelé torzítják a képet. Lehet jövőre kevesebb sérült lesz, de lesznek jövőre is sérültek, főleg ha gyűjtjük az injuryprone játékosokat.

A másik amit minden offsesonben számolgatunk, hogy ki mennyit fejlődik, aki idén nagyon szar volt, átlagos lesz, aki idén átlagos, jövőre pro bowler, aki dién pro bowler, jövőre mvp. Valaki fejlődik, valaki stagnál, valaki hanyatlik. A képletbe a stagnálást és a hanyatlást is bele kell számolni.

Tavaly is hallottam már hogy top5 védelmünk lesz, meg hogy PO keretünk van és a megfelelő kezekben, meg ligaelit WR, RB, DI, EDGE, LB, S posztok, pofás TE, CB, ST.
Még 0-3-nál is én voltam a hülye, mert majd Von visszajön a PO runra...

2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.

Nyilvánvaló, hogy én 2 éve teljesen más meccseket nézek mint ti. Amiket én látok a védelem 30mp alatt bárki ellen elveszti, az offense szezon során 330 pontot nem képes elérni, de minden évben új és új kifogások jönnek.
Ha jövőre azaz már idén 4-12nk lesz, de marad choker, akkor is lesz annyi kifogás hogy az azt követő szezon PO szezonnak legyen beállítva...

Sry, tudom, hogy most nagyon sértően fogalmazok, de nekem egyszerűen elegem van a kifogásokból. Elegem van, hogy 0-3-nál és 3-6nál arról van szó, hogy ha 4-5 kulcsplayt megcsinálunk | /* bazdmeg ott kezdődik a jó csapta hogy megcsinálja a kulcsplayeket, nem ott hogy FG-lal nyerik ellene a meccsekt ezért nem csinálnak TD-t az RZ-ben */ | , az ellenfél meg nem csinál meg 4-5 kulcsplayt, akkor akár nyerhettünk is volna - elegánsan elfelejtve hogy ha átvennénk a vezetést a védelem elbaszná - és akkor úgy számolunk mintha 3-0-s vagy 6-3mas csapatunk lenne. Nem az. Szarok vagyunk. Nagyon. És amíg az FO-ban is így számolnak, hogy tremendous job, hogy '72 óta, majdnem 40 NEGYVEN éve először 4 losing season, hogy tremendous job, hogy csak -123-mas a point differential, btw JMD-vel -127 volt, annál rosszabb csak a60-as években volt, arra is kíváncsi vagyok, hogy mi a történelmi mélység ha nem ez, de amíg a saját maguk által gyártott kifogásokat lehiszik, addig nem is leszünk jobbak.

De legyen csapjuk be magunkat a top5 védelemmel, meg a garantáltan 8+ győzelemmel újra. Nem kizárt. Staisztikai esélye van, hogy minden meccs felénk dől, de choker bizonyítottan nem tud jó döntést hozni, ahhoz meg hogy erőből nyerjünk nagyon sok feladat áll Paton előtt...
Tegyük fel ötödször is ugyanazt a lemezt, csak véletlen egybeesések miatt vagyunk 4 éve konstans szarok, nem azért mert szarul csináljuk a dolgokat, ja elnézést, nem szarok vagyunk csak sérültek és pechesek. de jövőre biztosan nem leszünk se sérültek se pechesek, egészen addig amíg a sérülésekre és a szerencsére fogjuk a 9-10 hét környékén a 3-6-os mérleget...

0-3 után rövidebb időre sikerült némítanom a negatív realista véleményeimet, a fórum békéje érdekében most megpróbálom még egyszer a következő hatalmas nagy faszságig.
Addig is hajrá Paton, benned még bízom!

több mint 5 éve
Ha idén csak a Falcons és az utolsó két Chargers és Raiders elleni meccsen csak egy szem Callahannyivel vagy Bouyeval vagyunk többen, már simán lehet hogy + 3 W-t jelentett volna. Ahogy volt egy kvázi elvett meccsünk a Saints ellen. De ki tudja mi van a Steelers ellen, ahol 26-21-nél eljutottunk a végén az RZ-be, ahol Driskel 2. vagy 3. és rövidnél szépen elizgulta a meccset.

Amennyiben a sérülésből visszatérő játékosok mellett még a pár napja említett sorsolást is számításba veszem (Jets, Bengals, Jaguars, NFC East), elképzelhetetlennek tartom, hogy most ne legyen meg a 8 W. Fangio és Shurmur ide vagy oda. Nyilván ha megint lesérül mindenki, ismét alatta maradunk, de idén remélhetőleg ezek legalább ligaátlagra visszacsúsznak, és akkor már hatalmasat lépnénk előre. A rookie-k potenciális fejlődéséről, a remélhetőleg teljes hosszúságú, nem virtuális TC-ről nem is beszélve. Ha minőségi erősítés is érkezik a draftról, és/vagy csere vagy FA útján egy azonnali upgrade QB-poszton, akkor meg pláne. De azt is tartom, hogy Lockkal is lehet nyerni. Ha nem cseréljük le, az sem fogja csorbítani az esélyeinket a szememben a legalább 8-8-as szezonra.

Az már más kérdés, hogy PO-ra esélyesek vagyunk-e, mert oda kelleni fog a 10 W. Ezt az edzőknek vagy a QB-nak/védelemnek kell hozzátennie clutch meccsekkel. De ez a csapat szerintem saját jogon, képességekre simán megüti a 8-9 W-t. Ez már Fangio első szezonjában is kijöhetett volna, ott legalább 5 olyan L volt, ami W is lehetett volna, de ezeket az emlékeket inkább nem tépem fel még jobban. Persze garancia nincs, hogy tanult belőle, de idén már volt olyan végjáték ahol jó volt a time és timeout managementje, 19-ben meg nem. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen. Nem mellesleg, manapság már arra alkalmaznak embereket a ligában, hogy a pálya szélen tartsák az edzőket fizikailag, Paton ha nem is rúgja ki Fangiót, annyit megtehet, hogy a keze alá dug egy time management profit. Nem szégyen, az a ciki amikor ezen mennek el meccsek.

Szóval én bizakodó vagyok. Hozzáteszem, nálam nem PO lenne a fő célkitűzés. Ha bejutunk mivan, semmi, kiesünk mint a Colts. Inkább az, hogy látszódjon a csapaton, főleg az elmúlt évben draftoltakon / hosszú szerződésen lévőkön, hogy fejlődnek vagy akik idén jók voltak (Bolles, Simmons, Callahan, Patrick és Shelby ha maradnak) azok szinten maradtak, a sérültek jól térjenek vissza. Legfőképpen a fiatalok, Sutton és Bassey. Nagyon fontos, hogy ne érződjön rajtuk az ACL-sérülés. A túlteljesítés inkább akkor jöjjön ki, amikor kontenderek vagyunk, mert úgy bukni egy szezont sokkal fájóbb.

+ Patonhoz: Azt azért nem tudjuk biztosra, hogy ő döntött-e QB ügyben. Igen, a Vikings agresszív volt a QB piacon, de lehet más volt a változást generáló emberke. Na meg, ha esetleg Paton is támogatta, vagy tervelte ki, hogy fullos max garis szerződést dugnak Cousins orra alá, nem biztos, hogy nem tanult belőle. Ha megtartják Keenumot olcsóbban, és támadófalat építenek, simán lehet hogy most van egy gyűrűjük.
Cruyffista
Én most leírom h top10 | (de igazándiból sztem top 5) | védelmünk lesz minden fontos kategóriában jövőre és azt is h jelentőset lép előre az O#, ha marad Lock/ha jön mellé/elé valaki.

Azt csak mellékesen jegyzem meg h tavaly is no1. red zone D# lett összerakva, és idén a megfogyatkozott kerettel is messze miénk volt a legjobb red zone D#.

Ami a "szar, de néha történelmien szar" védelemtől azért korrekt stat szerintem, de azt is tudom h nem kifogás h a kezdő 50-70% sérült, hiszen egy jó edző a 10x és 16x kivágott játékosokból is jobban főzne, meg nem zavarná h egyszerre hiányzik 7-8 ember a DL meg a CB sorból.

több mint 5 éve
Ha idén csak a Falcons és az utolsó két Chargers és Raiders elleni meccsen csak egy szem Callahannyivel vagy Bouyeval vagyunk többen, már simán lehet hogy + 3 W-t jelentett volna. Ahogy volt egy kvázi elvett meccsünk a Saints ellen. De ki tudja mi van a Steelers ellen, ahol 26-21-nél eljutottunk a végén az RZ-be, ahol Driskel 2. vagy 3. és rövidnél szépen elizgulta a meccset.

Amennyiben a sérülésből visszatérő játékosok mellett még a pár napja említett sorsolást is számításba veszem (Jets, Bengals, Jaguars, NFC East), elképzelhetetlennek tartom, hogy most ne legyen meg a 8 W. Fangio és Shurmur ide vagy oda. Nyilván ha megint lesérül mindenki, ismét alatta maradunk, de idén remélhetőleg ezek legalább ligaátlagra visszacsúsznak, és akkor már hatalmasat lépnénk előre. A rookie-k potenciális fejlődéséről, a remélhetőleg teljes hosszúságú, nem virtuális TC-ről nem is beszélve. Ha minőségi erősítés is érkezik a draftról, és/vagy csere vagy FA útján egy azonnali upgrade QB-poszton, akkor meg pláne. De azt is tartom, hogy Lockkal is lehet nyerni. Ha nem cseréljük le, az sem fogja csorbítani az esélyeinket a szememben a legalább 8-8-as szezonra.

Az már más kérdés, hogy PO-ra esélyesek vagyunk-e, mert oda kelleni fog a 10 W. Ezt az edzőknek vagy a QB-nak/védelemnek kell hozzátennie clutch meccsekkel. De ez a csapat szerintem saját jogon, képességekre simán megüti a 8-9 W-t. Ez már Fangio első szezonjában is kijöhetett volna, ott legalább 5 olyan L volt, ami W is lehetett volna, de ezeket az emlékeket inkább nem tépem fel még jobban. Persze garancia nincs, hogy tanult belőle, de idén már volt olyan végjáték ahol jó volt a time és timeout managementje, 19-ben meg nem. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen. Nem mellesleg, manapság már arra alkalmaznak embereket a ligában, hogy a pálya szélen tartsák az edzőket fizikailag, Paton ha nem is rúgja ki Fangiót, annyit megtehet, hogy a keze alá dug egy time management profit. Nem szégyen, az a ciki amikor ezen mennek el meccsek.

Szóval én bizakodó vagyok. Hozzáteszem, nálam nem PO lenne a fő célkitűzés. Ha bejutunk mivan, semmi, kiesünk mint a Colts. Inkább az, hogy látszódjon a csapaton, főleg az elmúlt évben draftoltakon / hosszú szerződésen lévőkön, hogy fejlődnek vagy akik idén jók voltak (Bolles, Simmons, Callahan, Patrick és Shelby ha maradnak) azok szinten maradtak, a sérültek jól térjenek vissza. Legfőképpen a fiatalok, Sutton és Bassey. Nagyon fontos, hogy ne érződjön rajtuk az ACL-sérülés. A túlteljesítés inkább akkor jöjjön ki, amikor kontenderek vagyunk, mert úgy bukni egy szezont sokkal fájóbb.

+ Patonhoz: Azt azért nem tudjuk biztosra, hogy ő döntött-e QB ügyben. Igen, a Vikings agresszív volt a QB piacon, de lehet más volt a változást generáló emberke. Na meg, ha esetleg Paton is támogatta, vagy tervelte ki, hogy fullos max garis szerződést dugnak Cousins orra alá, nem biztos, hogy nem tanult belőle. Ha megtartják Keenumot olcsóbban, és támadófalat építenek, simán lehet hogy most van egy gyűrűjük.