Denver Broncos
„History is a set of lies agreed upon.”
Engem egyáltalán nem zavar, hogy ennyire távol eső vélemények lettek a topikban. Ne legyen ez fórumtárs-simogató. Őszintén, én mindkét véleményben megtalálom az igazat. Igazi kompszurkoló lettem. Mindkét véleménnyel tudok azonosulni. Ez egyébként sajnos inkább azt jelenti, hogy nagyon nem jár jó úton a csapat. Amúgy szerintem Elway-t felállították. Nyilván ez nem lehetett úgy, mint amikor a főszerkesztő behívta a Végh Alpár Sándort az irodájába, és annyit mondott neki, Alpár, itt a vég... Egy Elwayt nem lehet Denverben lapátra tenni nyilvánosan. Elegáns megoldás szültett. De nem ő lesz a boss innentől kezdve. A GM-ek, akik benn maradtak a pozícióért folyó versenyben, nem bábok. Karakteres emberkék komoly futballkultúrákból. Az új vezetés munkájában lehet hinni, főképp, hogy Ellis is elhúzza a csíkot. Egy sokkal nagyobb változás készül. Új tulajdonos lesz. Jól kell tudni eladni a franchise-t. Tök világos, átmeneti év jön. Ez egy elmebeteg év volt, mindenkinek megvan a kifogása, épp ezért mindenki kaphat még egy lehetőséget. Nyilván ha most földindulás van, és Fangio és brigádja is elhúz, az teljes beismerése Elway megbukásának. Nem gondolom, hogy ne lenne egyetlen tehetségünk a csapatban. Nem azért mert fiatalok és majd megérnek, vagy mert önképzik magukat. De valóban egy rossz csapat vagyunk, ha az összességet nézzük. Élvezhetetlenek a meccseink. Nem nyújt sportértéket. A negyedik fordulóban már a következő szezonra készülhetünk, és az örömünk annyi, hogy Lock majd fejlődik vagy sem, vagy Jeudynak összejön az elkapás végre és a nagyfutás. De ez édeskevés. Elsődlegesen nem egyes játékosoknak szeretnék szurkolni, hanem a csapatért, hogy meglegyen a play off, hogy egész idény alatt számolgassak. Amióta nézem ezt a sportot és követem a Broncost, 2005 óta, azóta egyetlen egyszer, a McDaniels második évében nem volt szükség számolgatásra. Ott kiszálltunk. És az utóbbi négy évben.+1
Elbuktunk.
Én onnantól kezdve, hogy kinevezik az új GM-et, vagy a két új GM-et, felőlem lehet három is, lezárom ezt az évet, és lezárom a fájdalmakat. Lezárom a korszakot, amiben átélhettünk egy Super Bowl wint. Onnantól tiszta lap minden játékosnak. Fangiót azért ott is felhúzott szemöldökkel figyelem majd. Ennek a csapatnak mindenképpen vége van. Lehet egy évet még marad Fangio, lehet most fog betalálni. De ha ez is lesz, azt az új rezsimnek fogjuk tulajdonítani. És úgy maradhat Fangio, ha jövőre megyünk egy kört a play offban, senki nem fogja megkérdőjelezni, hogy jó útra tértünk. Mindegy, kik a szereplők igazából. Az eredményjelzőtábla sosem hazudik. Azt kell nézni. Most sem. Földindulás lesz. Felkészültem arra is, hogy Vont nem látjuk többé narancs 58-ban, csak amikor visszavonul. Egy történet végetért. Csak nincs nagy lángja. Black ilyen értelemben érti az 53 hiányzó játékost. Nincs egyetlen playa sem, akihez ragszkodunk, aki kell a következő csapatba. Mindenki nélkül megy ez tovább. Nyilván nem 53 játékost cserélnek le. De két év alatt lehetséges, hogy a mai 53-ból mondjuk öten maradnak, nem többen.
Új korszak van...
Legyen már GM !!!
Love
Zalán
Jobban nehéz lett volna megírni. 😊
Elbuktunk.
Én onnantól kezdve, hogy kinevezik az új GM-et, vagy a két új GM-et, felőlem lehet három is, lezárom ezt az évet, és lezárom a fájdalmakat. Lezárom a korszakot, amiben átélhettünk egy Super Bowl wint. Onnantól tiszta lap minden játékosnak. Fangiót azért ott is felhúzott szemöldökkel figyelem majd. Ennek a csapatnak mindenképpen vége van. Lehet egy évet még marad Fangio, lehet most fog betalálni. De ha ez is lesz, azt az új rezsimnek fogjuk tulajdonítani. És úgy maradhat Fangio, ha jövőre megyünk egy kört a play offban, senki nem fogja megkérdőjelezni, hogy jó útra tértünk. Mindegy, kik a szereplők igazából. Az eredményjelzőtábla sosem hazudik. Azt kell nézni. Most sem. Földindulás lesz. Felkészültem arra is, hogy Vont nem látjuk többé narancs 58-ban, csak amikor visszavonul. Egy történet végetért. Csak nincs nagy lángja. Black ilyen értelemben érti az 53 hiányzó játékost. Nincs egyetlen playa sem, akihez ragszkodunk, aki kell a következő csapatba. Mindenki nélkül megy ez tovább. Nyilván nem 53 játékost cserélnek le. De két év alatt lehetséges, hogy a mai 53-ból mondjuk öten maradnak, nem többen.
Új korszak van...
Legyen már GM !!!
Love
Szerkesztette: Zalán
"I love this sport. I hate this sport."
az offense ... fiatal. És itt ki is merül véleményünk metszete...
Hard work may pay off, in the long run, but laziness always pays off right now
Nothing is more permanent than a temporary solution
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
Akkor félreértettem sry. Szerintem is próbálkoznak, csak nem megyd nekik, illetve még az is lehet hogy majd megy nekik, csak hatalmas hiba lenne ezt megelőlegezni nekik offseason előtt...Igen, arra utaltam h ne essünk át a ló túloldalára, by the way az 53 needünk van még költői túlzásként is a ló túlsó oldala:
Mármint a próbálkoznak kategóriából azért Jameset vegyük ki, ő majd inkább próbál találni valami kifogást jövőre is, hogy pénzt kapjon, de játszania ne kelljen.
btw az önfejlesztésről az jutott eszembe amikor Tebow egy kamiont húzott edzésként. Singletery biztosan imádta volna őt, sajnos senki nem szólt neki, hogy egy QB-nak az utolsó hasznos tulajdonság ha derékból el tud húzni egy kamiont... Járt persze QB coachoz is szabadidejében, mégse javult a dobó technikája. Ha egy játékost mondhatnék akinek nem a szorgalmán vagy a szenvedéjén múlt, az ő lenne.
Mindig is jobban tudtam azonosulni az ilyen tökéletlen játékosokkal, mint a Hendersson félékkel, akik úgy gondolják hogy nekik az edzésen se kell megjelenniük.
de szóval önfejlesztés vagy sem, biztos lesz aki jövőre jobb lesz, meg aki jövőre rosszabb, de ettől még ez a csapat minden egyes poszton erősítésre szorul. Ez az Elway tavalyi: Nincs needünk, lehet BPA-zni, láttuk hova vezet. 53 needünk van, lehet dolgozni...
Black_Adder
baromi jó fiatal magunk van O#-n és az D# sem az a szarkupac mint amit leírsz. Ha lesz időm akkor csinálok majd egy posztelemzést h alá is legyen vmivel támasztva a mondandóm.
Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
Mármint a próbálkoznak kategóriából azért Jameset vegyük ki, ő majd inkább próbál találni valami kifogást jövőre is, hogy pénzt kapjon, de játszania ne kelljen.
btw az önfejlesztésről az jutott eszembe amikor Tebow egy kamiont húzott edzésként. Singletery biztosan imádta volna őt, sajnos senki nem szólt neki, hogy egy QB-nak az utolsó hasznos tulajdonság ha derékból el tud húzni egy kamiont... Járt persze QB coachoz is szabadidejében, mégse javult a dobó technikája. Ha egy játékost mondhatnék akinek nem a szorgalmán vagy a szenvedéjén múlt, az ő lenne.
Mindig is jobban tudtam azonosulni az ilyen tökéletlen játékosokkal, mint a Hendersson félékkel, akik úgy gondolják hogy nekik az edzésen se kell megjelenniük.
de szóval önfejlesztés vagy sem, biztos lesz aki jövőre jobb lesz, meg aki jövőre rosszabb, de ettől még ez a csapat minden egyes poszton erősítésre szorul. Ez az Elway tavalyi: Nincs needünk, lehet BPA-zni, láttuk hova vezet. 53 needünk van, lehet dolgozni...
If Tetris taught me anything is that errors pile up and accomplishments disappear
The world is made of 2 types of people. Those who can extrapolate from incomplete data
Az nem stratégia, hogy majd a fiatalok jobbak lesznek. Egy szurkoló reménykedhet benne de ez kevés. attól hogy csabi elsírja magát, még nem lesz 10 sackje jövőre, attól hog hamler anyja támagatja a fiát, még nem lesz jobb jövőre, attól hogy Lock maximalista még nem lesz jobb jövőre.Szerintem Doki kommentje nem ezt vitatta, hanem hogy már lassan ott tartunk, hogy azert vagyunk szarok, mert a játékosok beleszarnak. Ami szerintem sincs így, biztos vagyok benne, hogy mindenki maxon pörög és komolyan önfejleszt. Persze ettől függetlenül a keret nem lesz jobb, ez kétségtelen.
Felsorolhatod a reményeid alapjait, de az még nem lesz stratégia. Az stratégia, hogy idén gyengén teljesített a QB, az elkapó sor, a futó sor, a támadó fal, a védő fal, az LB sor, a secondary és a special team, és ezeken megpróbálsz erősíteni. aztán ha valaki tényleg jobb lesz következő évére, akkor örülsz, úgyy is lesz mellé olyan, aki meg rosszabb lesz, mint idén volt...
2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.
Ez így nem fog működni. Nincs jó keretünk. Nincs olyan edzőnk aki meccs közben képes lenne jó döntét hozni, csak erőből győzhetnénk le ellenfleket, de azzal a logikával amivel nekünk jó keretünk van, mindenkinek jó kerete van, kivéve talán a Jetseet és a Jagst. És akkor kb azt kapjuk, amit minden statisztika mutat, hogy bottom5 keretünk van, borrom4 kivitelezésben.
Lehet várni, vagy lehet cselekedni. Új GM dönt.
Black_Adder
Felsorolhatod a reményeid alapjait, de az még nem lesz stratégia. Az stratégia, hogy idén gyengén teljesített a QB, az elkapó sor, a futó sor, a támadó fal, a védő fal, az LB sor, a secondary és a special team, és ezeken megpróbálsz erősíteni. aztán ha valaki tényleg jobb lesz következő évére, akkor örülsz, úgyy is lesz mellé olyan, aki meg rosszabb lesz, mint idén volt...
2016: Super Bowl keretünk van, nem a HOFer Manninget, hanem eg backup szintű Manninget vesztettünk el
2017: Super Bowl keretünk van, csak a támadó sort kell rendbe tenni
2018: A keretünk nagyon jó, csak kókler miatt nem megy
2020: A keretünk nagyon jó, majd fangio 2. évére mindden összeáll
2021: Majd a következő évére mindenki jobb lesz, és akkor jó keretünk lesz.
Ez így nem fog működni. Nincs jó keretünk. Nincs olyan edzőnk aki meccs közben képes lenne jó döntét hozni, csak erőből győzhetnénk le ellenfleket, de azzal a logikával amivel nekünk jó keretünk van, mindenkinek jó kerete van, kivéve talán a Jetseet és a Jagst. És akkor kb azt kapjuk, amit minden statisztika mutat, hogy bottom5 keretünk van, borrom4 kivitelezésben.
Lehet várni, vagy lehet cselekedni. Új GM dönt.
Én nem vagyok egy QB simogató, meg egyetemi focit sem nézek, hogy szemmel veréssel megmondjam, melyik fiatalból lesz jó QB mozgás alapján, de az tény, hogy évek óta reménykedünk és hiszünk. Sajnos hiába....Miből gondolod h a mi fiataljaink nem önfejlesztenek, meg miért gondolod h nem fejlődnek?
Mindegyik QB-ban próbáltuk belelátni a jót az elején, hogy aztán a végére bottal keljen elzavarni a csapat körül, és a fél vak sánta szertárost követeljük a helyére a csapatba.
Ez profi sport, élsportolókkal, nincs kedvem azt nézni, hogy X vagy Y az alapokat tanulja vagy, hogy 2-3-4 év alatt belerázódik egy közepes szintbe. Ha a legjobb akarok lenni (és minden normális ambicióval rendelkező profi sportoló az akar lenni) akkor igen is éjt nappalá téve nyomom, hogy a hiányosságokat leküzdjem. Basszus ha egy Jordan vagy CR ki tudja hajtani a belét edzésen is....
Bolles mester egy vicc, de basszus az ő fogyatékos értelmi képességével mégis küzd/próbálkozik és idénre top lett a posztján (a körülményeket és a listák komolyságát hagyjuk). Tehetsége és esze nincs, fizikuma és szíve van, ennyi és csak megkapta a nagy lóvét a tuti cut helyett. Erre itt a fiatalok, Jeudy, Lock, Hamler, Fant, Chubb... még véletlenül se fejlődnek. Oké, kóklerek az edzők az tény, de az önfejlesztés is létezik a világon...
Megint NBA példa bocsi, Giannis egy unikornis fizikailag de a kosár tudása legjobb esetben közepes volt, de évek alatt eljutott oda, hogy normális labdakezelést és dobást épített be magának és már legit MVP várományos kb minden évben. Egyedül Sutton és Simmons lépett minden évben szintet önmagához képest, AJ, Lindsay pedig a semmiből berobbanás óta stagnál.
FLZOLI
Fant az uccsó meccs utáni interjúján már arról beszélt h milyen játékosok tapejét fogja tanulmányozni, Chubb sírvafakadt a probowl bejelentésen és pont amiatt h mennyit beleadott és közben milyen mélyen volt lelkileg, Hamlernek elég az anyját követni twitteren (nagy arc a nő), h tudd h családilag mindent beletesznek ebbe, Lock szintén egy abszolút maximalista, a covid paránk is amiatt volt mert kitalálta h menjenek be a többi QB-val filmet elemezni a szabadnapjukon.
Értem h többet vártatok a szezontól, de ne vonjunk le fals konzekvenciákat.
Once there was only dark.

If you're askin' me, the light's winnin'
Mindegyik QB-ban próbáltuk belelátni a jót az elején, hogy aztán a végére bottal keljen elzavarni a csapat körül, és a fél vak sánta szertárost követeljük a helyére a csapatba.
Ez profi sport, élsportolókkal, nincs kedvem azt nézni, hogy X vagy Y az alapokat tanulja vagy, hogy 2-3-4 év alatt belerázódik egy közepes szintbe. Ha a legjobb akarok lenni (és minden normális ambicióval rendelkező profi sportoló az akar lenni) akkor igen is éjt nappalá téve nyomom, hogy a hiányosságokat leküzdjem. Basszus ha egy Jordan vagy CR ki tudja hajtani a belét edzésen is....
Bolles mester egy vicc, de basszus az ő fogyatékos értelmi képességével mégis küzd/próbálkozik és idénre top lett a posztján (a körülményeket és a listák komolyságát hagyjuk). Tehetsége és esze nincs, fizikuma és szíve van, ennyi és csak megkapta a nagy lóvét a tuti cut helyett. Erre itt a fiatalok, Jeudy, Lock, Hamler, Fant, Chubb... még véletlenül se fejlődnek. Oké, kóklerek az edzők az tény, de az önfejlesztés is létezik a világon...
Megint NBA példa bocsi, Giannis egy unikornis fizikailag de a kosár tudása legjobb esetben közepes volt, de évek alatt eljutott oda, hogy normális labdakezelést és dobást épített be magának és már legit MVP várományos kb minden évben. Egyedül Sutton és Simmons lépett minden évben szintet önmagához képest, AJ, Lindsay pedig a semmiből berobbanás óta stagnál.
Watson jobb, mint Prescott, de nálam mégis utóbbi lenne az álomszcenárió, mert ugye a pickhalom maradna. Prescott + pickek pedig > Watson. A sérülése miatt nem aggódom, meg biztos lesz orvosi, de azt viszont nem igazán látom továbbra sem, hogy a Dallas elengedi, szintúgy mint Watsonnál, szóval marad a Stafford vagy Zach Wilson dolog mint realitás, ami már nem fest olyan szépen a bizonytalanság miatt.
De ne legyen igazam, és kerüljön Prescott, Watson vagy az egyik top pick a piacra, agresszív cserélési szándékkal részünkről (ha új QB-t akarunk)... csak ne Ryan, Wentz meg Cousins féle QB-cserében mutatkozzon ez meg.
www.youtube.com/watch?v=ycbJqTX8jMQ&feature=emb_logo&ab_channel=AllThingsQB-HostedbyTimJenkins
Néhány kiegészítés:
1.) Akinek kalapács van a kezében, mindent szögnek néz. Kicsit úgy érzem egy állítást akar alátámasztani a videó és nem a videón alapul egy állítás. Attól hogy a kornológia kiadja a fejlődést még nem jelenti azt, hogy a szezon végén ne követte volna el ugyanazokat a hibákat más playben. Lehet hogy nem, de ez a videóból nem derül ki. Nem azt mondom, hogy nincs igaza, hanem hogy ebben a mintában nem vizsgál elég playt, hogy állításai kétségkívüli hitelt nyerjenek. Persze egy 5 órás videót én se néznék végig, úgyhogy ez szükséges, csak nem kell vakon elhinni mindent. Mármint amit mond az igaz, csak észben kell tartani azokat is amiket nem mond.
2.) Lock fejlődését én sem vitatom. Szerintem senkinek sem kéne. És az a baj, hogy megtelt a kifogásokkal a padlás, pedig a covidos preseasonben új sémát tanulni és egy csomó új célponttal összeszokni valóban jogos kifogás lehetne.
A kérdés az, hogy mennyit fejlődött. A videó konklúziójaként eleget ahhoz, hogy 1 évvel meghosszabbítsa a licenszét, én továbbra is úgy gondolom hogy valahol aközött hogy felejtsük el és hogy kapjon még egy évet, az opciók függvénye. Mert amiket megtanult - feltételezve hogy tényleg megtanulta és nem arról van szó, hogy szezon eljei hullámvölgyeket szezonvégi hullámhegyekkel hasonlítunk össze - akkor ott tartunk, amit egy rookie QB-tól szeretnék látni nem ilyen szakmaian, de ezek hiánya miatt írtam le Lockot az első pre season meccse után, de ma egyszer nem változna a séma és az OC körülötte, lehet láthatóbb ütemben tudna fejlődni.
Továbbra is ott tartunk szeritnem hogy ha van jobb, akkor ne Lock maitt ne hozzuk. De az armtalent mellett - ami nekme új, hogy amiatt is kritizálják, azt már rookieként is megmutatta, pont azzal vett meg engem és bíztam egy meredekebb fejlődési görgében - szép lassan a poszt alapjait is tanulgatja. Most nevetsz egy másodéves QB-nál, de ha jön egy rookie jó eséllyel ott kell kezdeni, hogy át tudja venni a labdát a center segge alól. Vagy hozol mellé valami egyetemi OC-t, aki megmutatja hogy máshogy is lehet játszani ezt a játékot, mint a 80-as években, megkönnyíti a QB számára a döntéshozatalt, és nem temeti el egy számára túl bonyolult playbokkal...
Amúgy egyáltalán nem lenne ellenemre az álljunk bele a földbe Lockkal út sem, de ha az lesz az eredmény, akkor is kétlem hogy az lenne a cél. Ilyen formán az új GMbe vetett hitem is megremegne egy ilyen forgatókönyv után.
Ha hozunk új QB-t és beleállunk Lockkal a földbe az pazarlásnak tűnik, de egy potenciális fr.QB-ra kidobott értékeket nem sajnálok, elsőre úgy se lesz meg, igazából már most is tartunk vagy 5-nél 6-nál.
Legyen még egy esélye Locknak, de legyen egy B terv, ne Driskel meg Rypien meg Brandon Allen meg ilyenek.
Mert amiket megtanult a videó alapján azok nem a franchise QB elégséges feltéelei, hanem a szükséges feltételei. És még hosszú út áll előtte. Referenciaként jó lenne egy hasonló videó Josh Allenről, de azért a kettejük helyzete merőben különböző, egészen más lehet kompetens edző gárdával dolgozni...
Hogy ezt nem akkor tudtad megírni, amikor az urológusnál ültem rutinra várva másfél órát, hanem hogy most, amkikor vezetek... 🙄sztem akkor írta meg 😀
Zalán
csak most "publikálta"
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Nagyon adom. Elvileg Fontenot (Saints ast GM) is meg lett invitálva mára, de a PO miatt nem utazik el, így csak virtuális lesz a második interjú. Ezzel elég egyértelművé vált, hogy ők ketten mennek egymás ellen. Ha Kelly jönne segéd GM-nek az zseniális move lenne (annyiból, amennyiből meg lehet most ítélni).Vikings’ Assistant GM and VP Player Personnel George Paton is flying to Denver today to meet with Broncos’ officials about their GM job, per sources. Paton is the first Broncos’ GM candidate to be interviewed a second time.
— Adam Schefter (@AdamSchefter) January 12, 2021
Beki
"I love this sport. I hate this sport."
Vikings’ Assistant GM and VP Player Personnel George Paton is flying to Denver today to meet with Broncos’ officials about their GM job, per sources. Paton is the first Broncos’ GM candidate to be interviewed a second time.
— Adam Schefter (@AdamSchefter) January 12, 2021
Aztán leszűkítettem a dolgot Lockre, mert elégszer írtam már szar a keret és Choker a legszarabb edző, nincs értelme objektívan alátámasztani, alátámasztja ő meccsről-meccsre, hogy nincs egyetlen jó in-game döntése se, szóval most csak Lock a fókuszban.
Ehhez azért az első lépés, hogy milyen állapotban van vele / körülötte a csapat
Egyrészt 5 PO mentes év, 4 losing season, top10 draft pozíció magáért beszél. Másrészt a Football Outsiders DVOA ratingjében bottom4 csapat vagyunk
Overall 29: -22.1%,
Offense 30: -23.7%
Defense 13: -0.2%
ST: 23: -2.1%
Ergo bottom 4 csapat vagyunk, semmilyen területen nem vagyunk jók, gyakorlatilag minden erősítésre szorul, de nézzük hogyan vette ki a részét ebből a gyalázatból Lock, úgysincs értelme más posztról beszélni amíg nincs QB, persze amíg Choker a HC, addig QB posztról sincs sok értelme, de most már kidobott energia lenne az egészet törölnöm
Az FootballOutsiders-nél maradva Lock a 30. értékelt QB, mögötte csak Newton, Jones, Haskins, Alex Smith, Darnold és Wentz
www.footballoutsiders.com/stats/nfl/qb/2020
ESPN QB-rating: (Fontos, ennek semmi köze a passer ratinghez, azon alapul hogy egy-egy playben statisztikai alapon mennyivel javíottad vagy rontottad a drive pontszerző képességeit, kiszűrve belőle a garbage time. Talán az értékelés legjobb megközelítése, a kivitelezés mindenki döntse el magának)
Szóval Lock a 29. helyen 48.8-as rate-tel, mögötte csak Newton, Mullens, Foles, Darnold.
Hát nem akarom nagyon ócsárolni, de 2 különböző megközelítésből, 2 a helyét simán megálló listán az utolsók között van. De visszanéztem, hogy szezon előtt mit vátam tőle. Azt mondatam, hogy legyen >7 Net Yards / Attemp. És ugyanúgy legyen 7+ TD-vel és INT-tel adjustálva.
Nos mindkettő elmarad. 6.08 NY/A, és 5.31 ANY/A. És mindkettő visszalépés a tavalyi számaihoz képest.
www.pro-football-reference.com/players/L/LockDr00.htm
Viszont hozzá kell tenni a várakozásokban kódolva volt, hogy a védelmet teljesen leszartuk egész offseasonben és hatalmas támadó oldali bevásrlással és drafttal vártuk a szezont. Viszont új játékszerek és új séma, lehet azt mondani, hogy rosszabbul érintett a covid, mint ahol kisebb változás volt. És akkor ugye Jeudy, Hamler nem egészen azt hozták amit vártunk tőlük, Okweakárki viszont pontosan azt, csak kicsit később sérült le, mint a menetrendben szereplt, TremendousJob szerint Berry fejlődött a legtöbbet, ami akár igaz is lehet, csak még a végén is értékelhetetlenül szar volt. Ez a csapat bűzlik...
de a történeten nincs mit szépíteni. Lock sem jó. Amivel többet tud a Manning óta itt megfordult QBknál, hogy vannak jó playei, de teljesen inkonzisztens. Van egy-egy elejétől végéig összerakott jó meccse, meg van amikor túlvállalja magát, és többet árt mint használ, meg van amikor elejétől végéig kilátástalan.
Szóval szintén szezon előtt 3 kimenetlt láttam a Lock történetben
1.) Bizonyítja, hogy ő a jövő
2.) Nem lesz elég jó, de fejlődik annyit, hogy 1 évvel meghosszabbítsa a licenszét
3.) Kijátssza magát a kezdőből
A statiszkiái alapján backup szint vagy az alatt. Fejlődés? Nehéz értékelni, mert az idei meccsekhez sincs gyomrom visszanézni őket, de pl a zsebben okosabban mozgott a szezon végén. Ugye a helyzetét az is befolyásolja, hogy mik az elérhető alternatívák így 1/9-en, de a draft még túl képlékeny, hogy erről beszéljünk, de azért biztosan fogunk.
Számomra valahol a 2 és 3 között van Lock. Nem mutatott eleget, hogy most neki adjam a jövő évi kezdőt. De mutatott annyit, hogy ne dobjam máris ki, mint anno Lynchet.
Ha egy Wilson bármi áron megszerzehető lenne, kérdés nélkül, de nem lesz az. Ellenben ha nem tudunk kezdőt hozni FAn, backupnak akkor sem ilyen Driskel meg Rypien szintű senkikkel kell menni, hanem olyannal, akire lecserélhető egy inkonzisztens vagy alul teljesítő Lock. És mivel Fitzpatrick eddig kb 31 csapatnál biztosította hogy nem megoldás ezért jöjjön egy rookie QB is, nem a Siemian, Rypien kategóriából. Nem kell első körben, de lehet ott is. Elwayt bezárjuk a pincébe, új GM új Scout Team megnézi a felhozatalt, ha valakibe beleszeretnek, akkor lehetőség esetén fel is lehet trade-elni érte, 2 rookie szerződésű tehetséges QB nem probléma, inkább vesztegessük el Lockot, mint úgy járjunk, mint 2016ban legfeljebb más okokból...
Teljesen lemondani viszont nem kell Lockról. Egy öreg veterán attól hogy jön, nem biztos hogy jobb lesz. Ha egy fiatal rookie jön, egyáltalán nem biztos hogy jobban beválik mint Lock. Valójában a verszenyhelyzet szerintem semmit nem javít egy QB-n, csak kevesebb lehetőséget kap a kezdőkkel. Viszont fel kell készülni arra az esetre, hogy nem tudjuk kihozni a Lockban lévő potenciált és mással kell próbálkozni. Mindegy hogy ez Lock, Scangerello, Susmus, Shula vagy TremendousJob hibája.
Célpontjai
Wild stat I found while putting together some Broncos offseason stuff: There were 91 players who had at least 65 receiving targets this season, per Sportradar. Among those, Broncos WR Tim Patrick was the only one without a drop.
— Nick Kosmider (@NickKosmider) January 10, 2021
RFA. Mivel új GM jön, nem tudom mit kezdünk vele, Elway gondolom játszaná a garast az original round tenderrel, de az új GM lehet jobban megbecsüli majd a játékoskat. Amúgy ugye a terv az Sutton-Jeudy-Hamler és jegyezzük meg, hogy attól hogy Juditnak túl nagy az arca, az hogy a Lock-Jeudy kombó nem működik lehet Lock ésvagy az edzők hibája is.
Most a fórum azért szakadt valamilyen szinten ketté, mert vannak akik megelőlegezik a bizalmat, akkor is ha semmi objektív dolog nem igazolja azt valakik meg nem. Nos Jeudynál se tudsz rámutatni egy konkrét dologra, hogy emiatt majd jobb lesz, de attól még vannak játékosok akik évről-évre jobbak. Legfeljebb nem nálunk. És pl ilyenkor lehet a draftba kapaszkodni, mert Hamiltontúl ugyanez (vagy kevesebb) biztató volt rookieként, valakiben máig az a kép él, hogy az jó draft volt, de Hamilton annyit tudott, aztán szépen lassan elvesztette a bizalmat és már annyit se. Jeudy többet tud.
Fanttel semmi baj, csak maradjon egészséges.
Ha úgy nézem hogy Sutton-Jeudy-Hamler-Fant-Patrick, akkor ez ugyan nem volt jó idén, sőt. De mindenki rookie szerződéssel, ha Sutton úgy tud visszatérni, mint ahogy 19ben játszott, ha Fant egészséges tud maradni, ha Jeudy és Hamler fejlődik, akkor nagyon sok HA van a képletben, viszont ezek nem "és" hanem "vagy" kapcsolatban vannak egymással. Nem kell mindegyiknek úgy történnie. Ha Jeudy bust, de Suttonon nem látszik meg a kihagyás, akkor is van egy pro bowl elkapónk.
Csapatépítésileg elég elbaszott hogy veterán nélkül lettek hagyva, idén nagyon hiányzott egy, egyébként meg ha mindbeválik úgy szétszélednek, hogy örülünk ha egyet sikerül megtartani, de most már ez lett, ebből kell főzni.
Ha már elbaszott csapatépítés szerintem Lindsayről lemondhatunk. Nem véletlen hogy egyetlen goalline szituációt nem kapott, nem véletlen, hogy a halálra ítélt futások, mind az övéi, nem véletlen hogy fumblefactory azután se lett bedobva a busz alá, hogy 2× kifutot ob-re, amikro az egyetlen cél az lett volna, hogy ne álljon meg az óra. És így valóban nem is volt jó Lindsay se. Egyszerűen tök hülyeség pass happy ligába 2 pro bowl RB.
Határozottan kijelenthetjük hogy Lindsay és Gordon nem egészítették ki egymást, nem volt thunder & lightning, egyszerűen egymás elől vették el a lehetőséget és egyikük se volt igazán jó.
Ennél fogva új GM lehet el is engedi Lindsayt, mert jövőre meg vagyunk verve a drága Gordonnal, aztán meg, aztán meg igazából nem nagy dolog találni egy nemrossz RB-t...
A fal előtte
Offensive holding penalties, the last six seasons (via @NFLPenaltiesCom
— Ben Volin (@BenVolin) January 6, 2021
2015: 710, 6,763 yards
2016: 701, 6,677 yards
2017: 664, 6,307 yards
2018: 711, 6,877 yards
2019: 720, 6,944 yards
2020: 459, 4,417 yards
Most 2 dolog lehet. Egyrészt ez tartós, és akkor van egy jó LT-nk. Vagy jövőre megint bedobják a zászlókat és akkor van egy túlfizetett szar LTnk, ezt tavasszal nem fogjuk tudni.
Nem tudom él-e még valakiben a Munchak szarból is erős támadófalat épít mítosz, de 18ban ennél valamivel jobb volt a fal.
Nincs RT-nk, és ne mondjátok James-et, mert csak felidgesítem magam, semmit nem értünk Glasgowval, de valójában Risnerrel se sokat.
Ahogy most van, se nem jó, se nem olcsó. Itt is a kérdőjelek csak, hozol centert vagy bízol bogyóban? Hozol tackle-t vagy bízol Jamesben?
Lehet optimistán nézni, hogy mindenhova van emberünk, csak idén nem volt jó, de csak mert sérült vagy fiatal, csak ez az optimizmus vezetett az 5-11-es szeonhoz, meg a 7-9-hez meg a 6-10-hez meg az 5-11-hez.
Amiben nem vagy biztos, azt meg kell erősíteni. Okosan. Nem James-szel, nem nem Glasgowval addig amíg nincs RT...
Összességében
Egy minden tekintetben bottom5 offense. De fiatal. Most hogy minden Lock alá lett téve kellett volna hogy legyen valami eredménye, de mondhatni semmi nem lett. Most akkor 1 év után kidobjuk a sok rookiet, hozunk helyükre újakat? Vagy drága veteránokat?
Csak mellékesen jegyzem meg mellette, hogy a védelmünk bárki ellen képes 30mp alatt GWD-t szopni, Amúgy yardban 21. pontban 25. labdaszerzősben 29. akit érdekelnek ezek a számok és 2 éve senki nem szerzett egy szezonban 2 számjegyű sacket...
Mondhatni miden posztra ráfér az erősítés, vagy az előregondolkodás pl Jackson szerződéséből 1 év maradt, mögötte senki, konkrétan 3 safetyvel kezdtük a szezont, Callahan 10 meccset játszott, még sosem tudott végig játszani egy teljes szezont, de nem akarom 20 odlalon át sorolni a védelem problémáit.
Ez a csapat a labda minden oldalán romhalmaz. Az offense most lett megerősítve, de sehová nem jutunk velük? Kidobjuk? Megpróbáljuk hátha csak idő kell nekik? Vagy csak Lock a hibás, és hozunk egy jó QB-t?
Egyébként itt megjegyzem, hogy a marad Lock és földbe állunk és teljes nagy takarítás, hosszú távon lehet jobb forgatókönyv, de mivel Elway választja a GM-et és Choker is belepofázik, így olyat választanak, aki nem áldozza be az első évet. Akkor viszont kuka a teljes tavalyi FA? Vagy hogyan lesz a kármentés? Mivel Tremendous Job marad, és Susmus marad, Lock az utolsó scapegoat, akihez hozzá lehet nyúlni.
Igazából ennyi a változás. Eddig azt hittem tudom mik a problémák, mostanra annyi van, hogy azt se tudom hol kéne kezdeni. Ez ami most van, magától nem fog működni jövőre sem. A hiányzók visszatérésével se. Kit érdekel, hogy hiányzik a CB 1, 2, 3, 4 , 5, 6, 7 ha az egyik állandóan sérült a többi nem NFL szintű. Kit érdekel hogy visszatér Lindsay ha továbbra is csak akkor kap labdát, amikor 2 pont előnyben megpróbáljuk lepörgetni az órát hogy ne sikerüljön és 20mp alatt szopjunk egy FG-t, kit érdekel hogy visszajön Von Miller ha se ő se Chubb nem tud ebben a rendszerben 10 sacket összehozni vagy kivédekezni egy GWD-t, kit érdekelnek ha teljes erőben jelen van a csapat, ha a HC elfelejti kikérni az időket, hogy legyen lehetőség támadni a győzelemért, vagy 9mpvel a vége előtt nem próbál közelebb jutni hogy <60ról próbálhassunk FG-t?
Kifogásokkal teli a padlás, eredmények sehol. Az új GM remélehtőleg nem a kifogásokat fogja gyártani, hanem eredményeket akra, azok szempontjából egyszerűen hibát követ el, ha azt mondja, hogy az RT poszt meg van, mert visszatér James.
Számomra nem maradt semmi ebben a csapatban, amiért, akiért kár lenne. Ha az új GM 1 év után kidobja Jeudyt ám tegye. ha ad neki egy évet, legyen úgy, ez nagyjából elmondható mindenkire, de ha mindenkinek ad még 1 évet, akkor az még egy 5-11es szezon, mert ez a keret ezekkel az ezdőkkel ennyit tud. Ha meg nem egyértelmű, hogy melyik projektről mondasz le elsőnek, akkor egyérterlműen ott próbálkozol, ahol a legnagyobb impakt várható, az pedig a QB és Lock.
Ugyanakkor a lehetőségek lehet más irányba terelnek. Gyakrolatilag nincs poszt amin ne kéne erősíteni. Vagy a jövőre kifutó szerződést előre pótolni.
A rookiekról meg majd elhiszem hogy második évükben jobbak lesznek, ha pályára lépnek és jobbak, mint rookieként. Majd elhiszem hogy Lock jobb lesz Suttonnel a 3. évében, ha visszajön Sutton és jobb lesz tőle Lock...
Nem tudom milyen lehetőségeink lesznek, akár FA-n, akár trade útján, akár drafton. Lehet nem tudunk előrelépni Lockhoz képest, de máshol tudunk, lehet elcsípünk egy top QB prospektet vagy egy nagy nevű FA-t. Nem találgatom, nem számolgatom, az elemzésem eredménye, hogy minden egyes poszton jobbnak kéne lennünk a POhoz, kezdve a QB-val és épp elég rég óta várjuk a csodát, hogy inkább elkezdjünk aktívan tenni érte. Igérem nem fogok panaszkodni, ha jön egy veterán QB, meg egy 1. körös QB és mégis Lock lesz az MVP... Viszont igérem hogy panaszkodni fogok, ha nem lesz érdemi változás csak egy új nevet lehet hibáztatni Elway helyett az FO-ban...
Ilyen mélyről valójában egyszerű elindulni fölfelé. TremendousJob miatt nem várok semmit 2021től, de azért jó lenne egy maroknyi tehetséget összegereblyézni vhogy, hogy az remélhetőleg új HC tudjon miből főzni 2022-ben. Addig meg lehet minden vereség blessing in disguise...
Ben shared this idea on #BroncosCountry Tonight last night where Denver chooses BOTH Paton (as GM) and Kelly (as Director of Player Personnel) since it would be a promotion for both...something to watch out for https://t.co/w8Ke7iRg1u
— Ryan Edwards (@redwardsradio) January 9, 2021
If the #Broncos hire George Paton as the John Elway GM replacement, bringing in Champ Kelly as the Matt Russell No. 2 replacement would make sense. https://t.co/3Fe7Rm2yWO
— Broncos Wire (@TheBroncosWire) January 11, 2021
Rodgers szerintem már túl idős a 2. helyhez. Valóban Brady csak forma alapján Top5 környéki qb volt idén, de a kora miatt 1 vagy 2 éves projekt maximum. Watson és Aaron között 10 év a különbség, annyival nem jobb utóbbi.Hát igen, kb szerintem ez a sorrend franchise értéket tekintve (magyarán a kor rohadtul számít a teljesítmény mellett)Én a rangsorokat jobban szeretem, mint a tiereket. Sajna Brady nagyon kilóg abból a sorból. Prescott minimum tier 3. Az elmúlt két szezon alapján Fitzpatrick is érdemel egy mentiont a legvégén. Nincs úgy megbecsülve, mint a csapatikon nagy öregek többsége, de szerintem sokaknál jobb játékos egy ideje.
FLZOLI
1. Mahomes
2. Rodgers
3. Watson
4. Brady
5. Wilson
6. Prescott
7. Allen
8. Jackson
9. Stafford
10. Tannehill
Ha a jelent szigorúbban vesszük, akkor Goff szerintem konkrétan Lock alatt van.
Cruyffista
De igaz, ha a szerződést is mellé tesszük másabb lenne a lista.
Tényleg Prescott kimaradt, de őt nehéz a gyógyulás előtt hová tenniHát igen, kb szerintem ez a sorrend franchise értéket tekintve (magyarán a kor rohadtul számít a teljesítmény mellett)Én a rangsorokat jobban szeretem, mint a tiereket. Sajna Brady nagyon kilóg abból a sorból. Prescott minimum tier 3. Az elmúlt két szezon alapján Fitzpatrick is érdemel egy mentiont a legvégén. Nincs úgy megbecsülve, mint a csapatikon nagy öregek többsége, de szerintem sokaknál jobb játékos egy ideje.
FLZOLI
1. Mahomes
2. Rodgers
3. Watson
4. Brady
5. Wilson
6. Prescott
7. Allen
8. Jackson
9. Stafford
10. Tannehill
Cruyffista
Hát igen, kb szerintem ez a sorrend franchise értéket tekintve (magyarán a kor rohadtul számít a teljesítmény mellett)Én a rangsorokat jobban szeretem, mint a tiereket. Sajna Brady nagyon kilóg abból a sorból. Prescott minimum tier 3. Az elmúlt két szezon alapján Fitzpatrick is érdemel egy mentiont a legvégén. Nincs úgy megbecsülve, mint a csapatikon nagy öregek többsége, de szerintem sokaknál jobb játékos egy ideje.
FLZOLI
1. Mahomes
2. Rodgers
3. Watson
4. Brady
5. Wilson
6. Prescott
7. Allen
8. Jackson
9. Stafford
10. Tannehill
rivers-brees-goff-wentz különböző ökök miatt Tier9Az, hogy a Texans megegyezett a hosszabbításkor Watsonnal hogy kiválaszthatja a következő csapatát és beleszólhat a HC és GM kérdésekbe, tökéletesen jelzi, hogy teljhatalommal akarták kárpótolni amiért évekig versenyképtelen lett a csapat. Watson nem most kezdett el gondolkodni azon, hogy távozik. Persze, a Texans megteheti, hogy el se gondolkodik a cserén, ettől még az hogy Watson menni akar, nagyon is valósnak tűnik. Se első, se második kör, cserébe igazolni se tudnak, sőt, a hosszabbítások miatt még nagyon lejárókat tartani se.Hát igen, kb szerintem ez a sorrend franchise értéket tekintve (magyarán a kor rohadtul számít a teljesítmény mellett)
Azt viszont kizártnak tartom, hogy ha megy is, akkor itt köt majd ki. Túl óvatosak vagyunk mi ahhoz, hogy letegyünk 3 elsőt és két másodikat, ezen az új GM sem fog változtatni.
Viszont szerintem szívesen játszana itt, és akármilyen viccesen hangzik, pont a Denver helyzete lenne az egyik legjobb Watsonnak. Persze lennének jobbak, például Dolphins, 49ers mindenképp, de a top5-ben biztos, hogy ott vagyunk.
Azért gondolom ezt, mert a QB-needes csapatok közül:
- a Colts és a Jax csoportrivális, nem fogják csoporton belül elcserélni.
- Az olyan csapatok, mint a Pats vagy a Bears hiába rendelkeznek jobb edzői stábbal, súlyos tehetséghiány van náluk, és cap terén is vannak problémák. Gyakorlatilag évekre instant rosszabb helyzetbe kerülne, mint a jelenlegi a Texansban.
- Falcons, Philly szintúgy tehetséghiány, csak még jönne is egy méretes dead money Wentzből és Ryanből.
- a Rams, Steelers, Saints és a Vikings szinte kivitelezhetetlen, míg a Cowboys újraigazolja Prescottot
Szóval szerintem Dolphins, 49ers, Broncos, Raiders, Washington és a Panthers közül választana. Ez a 6 csapat a leglogikusabb. De ebből hármat kizártnak tartok. A Raiders szerintem hasonlóan óvatos, mint mi, míg a 49ersnél falak >> bármi, nem fognak minőségromlást bevállalni QB-ért, miközben egészségesen SB-be vitte őket a két egység.
De én is inkább arra fogadnék, hogy nem engedi el a Houston. Watson egyszerűen túl jó, ha annyira rosszak lennének a távozásával, hogy 3 évig 1/1-en húznak, akkor sem tudnának olyan jó QB-t húzni, mint amilyen ő.
"Players with at least 100 pass TD and a 67.0 comp% in their first 4 seasons in NFL history:
Deshaun Watson
End of the list."
Cruyffista
TIER 1
Mahomes, Watson
TIER 2
Wilson, Rodgers
TIER 3
Allen, Jackson
TIER 4
Murray, Herbert, Burrow
TIER 5
Stafford, Goff, Wentz, Mayfield, Carr, Tannehill, Cousins
TIER 6 (nyugdíjasok 😊 )
Brady, Brees, BB, Rivers, Ryan
TIER 8
maradék
FLZOLI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
Az, hogy a Texans megegyezett a hosszabbításkor Watsonnal hogy kiválaszthatja a következő csapatát és beleszólhat a HC és GM kérdésekbe, tökéletesen jelzi, hogy teljhatalommal akarták kárpótolni amiért évekig versenyképtelen lett a csapat. Watson nem most kezdett el gondolkodni azon, hogy távozik. Persze, a Texans megteheti, hogy el se gondolkodik a cserén, ettől még az hogy Watson menni akar, nagyon is valósnak tűnik. Se első, se második kör, cserébe igazolni se tudnak, sőt, a hosszabbítások miatt még nagyon lejárókat tartani se.Hát igen, kb szerintem ez a sorrend franchise értéket tekintve (magyarán a kor rohadtul számít a teljesítmény mellett)
Azt viszont kizártnak tartom, hogy ha megy is, akkor itt köt majd ki. Túl óvatosak vagyunk mi ahhoz, hogy letegyünk 3 elsőt és két másodikat, ezen az új GM sem fog változtatni.
Viszont szerintem szívesen játszana itt, és akármilyen viccesen hangzik, pont a Denver helyzete lenne az egyik legjobb Watsonnak. Persze lennének jobbak, például Dolphins, 49ers mindenképp, de a top5-ben biztos, hogy ott vagyunk.
- Az olyan csapatok, mint a Pats vagy a Bears hiába rendelkeznek jobb edzői stábbal, súlyos tehetséghiány van náluk, és cap terén is vannak problémák. Gyakorlatilag évekre instant rosszabb helyzetbe kerülne, mint a jelenlegi a Texansban.
- Falcons, Philly szintúgy tehetséghiány, csak még jönne is egy méretes dead money Wentzből és Ryanből.
- a Rams, Steelers, Saints és a Vikings szinte kivitelezhetetlen, míg a Cowboys újraigazolja Prescottot
Szóval szerintem Dolphins, 49ers, Broncos, Raiders, Washington és a Panthers közül választana. Ez a 6 csapat a leglogikusabb. De ebből hármat kizártnak tartok. A Raiders szerintem hasonlóan óvatos, mint mi, míg a 49ersnél falak >> bármi, nem fognak minőségromlást bevállalni QB-ért, miközben egészségesen SB-be vitte őket a két egység.
De én is inkább arra fogadnék, hogy nem engedi el a Houston. Watson egyszerűen túl jó, ha annyira rosszak lennének a távozásával, hogy 3 évig 1/1-en húznak, akkor sem tudnának olyan jó QB-t húzni, mint amilyen ő.
"Players with at least 100 pass TD and a 67.0 comp% in their first 4 seasons in NFL history:
Deshaun Watson
End of the list."
Cruyffista
TIER 1
Mahomes, Watson
TIER 2
Wilson, Rodgers
TIER 3
Allen, Jackson
TIER 4
Murray, Herbert, Burrow
TIER 5
Stafford, Goff, Wentz, Mayfield, Carr, Tannehill, Cousins
TIER 6 (nyugdíjasok 😊 )
Brady, Brees, BB, Rivers, Ryan
TIER 8
maradék
Deshaun Watson
End of the list."