Atlanta Falcons - New Orleans Saints

2016. január 3., 14:52

Atlanta Falcons – New Orleans Saints
2016. január 3. 19:00 (Georgia Dome, Atlanta)

Atlanta Falcons

- Mi történt a múlt héten: Remek teljesítménnyel legyőzték (20-13) a Párducokat megszakítva 18 meccses győzelmi szériájukat.

- Hiányzók: Tevin Coleman agyrázkódása után még mindig nem épült fel, azonban őt leszámítva mindenki bevethető állapotban van.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Julio Jones múlt heti teljesítményével kiérdemelte az NFC támadója címet, most is extra teljesítményre lesz szükség tőle, ha győzelemmel szeretné zárni az idényét a Falcons.

 

New Orleans Saints

- Mi történt a múlt héten: Bár sérüléssel küszködött Drew Brees, mégis játszi könnyedséggel vezette 38-27-es győzelemre csapatát a kevés ellenállást kifejtő Jacksoville-lel szemben.

- Hiányzók: Andrus Peat, Marques Colston és Dannell Ellerbe biztosan kihagyja a finálét, Terron Armstead játéka térdsérülés miatt kérdéses, mindenki más valószínűleg bevethető lesz az utolsó fordulóban.

- Kire kell figyelni, amikor náluk van a labda: Brandin Cooks második szezonjára kiemelkedő képességű elkapó lett, könnyedén lépte át az ezer yardos határt, és ha sikerül TD-t szereznie 10 elkapott TD-t is felírhat a neve mellé a statisztikai rovatba. Élmény lesz nézni a párharcát Desmond Trufanttal.

Érdekességek:
- Sean Paytonnak brutális mérlege van a georgai riválissal szemben, 13-4-es mutatót tudhat a magáénak.
- A két franchise örökmérlegét tekintve viszont árnyalatnyival a Falcons áll jobban, 48-44 a javukra.
- Drew Brees a múlt héten 13. alkalommal lépte át a 400 passzolt yardot egy mérkőzésen belül pályafutása során, ezzel holtversenyben második az NFL örökranglistáján.


Legutóbbi találkozásuk:
A hatodik fordulóban a Szentek tudták először legyőzni az idényben a Falconst (31-21), akiket igencsak megroppantott a vereség, hiszen utána nagyon komoly hullámvölgybe kerültek.


Mi történhet most?
Bár komoly téttel nem bír a találkozó, azért a megtekintése mindenképpen javasolt, hiszen a két alakulat közismerten nem kedveli egymást, ráadásul a Saintsnek meg lesz az a lehetősége, hogy egy esetleges győzelemmel söpörje a Falconst, ez pedig mindenképp gyógyír lehet a szurkolók számára a csalódást keltő szezont követően. A hazaiak az idény végére úgy tűnik ismét magukra találtak, sikerült elvenniük a Panthers veretlenségét, ezért valamelyest ők tűnnek esélyesebbnek, azonban Drew Breesek is képesek remek produkcióra – lásd a Jaguars földbedöngölése a múlt héten – úgyhogy egy igazán nyílt, élvezetes összecsapásra van kilátás, amin jó esély van egy klasszikus pisztolypárbajra, az nyerhet, aki utoljára birtokolja a labdát.