Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers

2015. december 27., 16:48

Baltimore Ravens - Pittsburgh Steelers
2015. december 27. 19:00 (M&T Bank Stadium, Baltimore)

Baltimore Ravens

- Mi történt a múlt héten: Tulajdonképpen sima verést kaptak a Chiefs-től 34-14-re, a második félidőben még pontot sem tudtak a táblára írni.

- Hiányzók: Relatíve egészségesen várja a szezon utolsó hazai mérkőzését a Ravens, Malcolm Brown és Robert McClellan játékára nem számíthat John Harbaugh, rajtuk kívül mindenki bevethető.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: A vezetőedző erős titkolózásban van, hogy pontosan ki is lesz a karmester Steelers ellen. Az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódó Matt Schaub felépülőben van, Ryan Mallett a hírek szerint még a playbook elsajátításával küzd, ugyanakkor Jimmy Clausen nem sok esélyt jelentett a győzelemre, mikor ő volt a kezdő. Valójában nem könnyű választás és nem jó értelemben.

 

Pittsburgh Steelers

- Mi történt a múlt héten: Gyengébb első félidő után, a labda mindkét oldalán sikerült összeállni, és meglehetősen impresszív módon tették félre a Broncos-t Deverben, a vége 34-27.

- Hiányzók: A szezon eleji lavina után, az utolsó előtti hétre eljutottunk oda, hogy a Steelersnek minden játékosa teljes mértékben részt vett az edzésmunkában, és senki nem fog hiányozni vasárnap.

- Kire kell figyelni, ha náluk a labda: Aki szereti a látványos támadójátékot annak manapság (bármilyen furcsán is hangzik) a Pittsburgh Steelerst érdemes néznie, mert a játék minden elemében kiemelkedőt tudnak. Antonio Brown, Martavis Bryant és Ben Roethlisberger is szárnyal a szezon második felében, és ha megállítani nem is sikerül őket senkinek, élményszámba megy az passzjáték amit bemutatnak.

Érdekeségek:
- Antonio Brownnak valószínűleg egy hatalmas NFL rekordba került Big Ben sérülése, mert a négyszeres Pro Bowler irányítóval a center alatt 135.1 yardot átlagol a sztár WR. Ez a 16 meccsre vetítve 2162 yardot jelentett volna, ami majd’ kétszáz yarddal jobb lenne, mint Calvin Johnson csúcsteljesítménye.
- A Ravens 19 sérült listás (IR) játékossal ligaelső ebben a kétes értékű rangsorban, többek között a kezdő QB, WR, LT, RB és a legjobb pass rusher is kényszerpihenőn van.
- Az örökmérleg 24 Steelers és 19 Ravens győzelmet mutat a két csapat alig 20 éve tartó közös történelmében.


Legutóbbi találkozásuk:
Az idei szezon negyedik fordulójában Pittsburgh-ben némi meglepetésre nyert a Ravens, hosszabbítás után 23-20 arányban.


Mi történhet most?
Hatalmas meglepetés lenne, ha újra nyerni tudna a Ravens egy ezer fokon égő Steelers ellen egy ilyen felforgatott kerettel, de láttunk már nem egy furcsaságot a profi ligában. De valójában csak a rivalizálás adja a rangját és a kiismerhetetlenségét ennek az összecsapásnak, hiszen ég és föld a két együttes útja és állapota között a különbség. Tulajdonképpen az is meglepetés lenne, ha a hazaiak szorossá tudnák tenni a mérkőzést, mert egyszerűen a labda egyik oldalán sem rendelkeznek olyan erővel, ami fel tudná venni a versenyt a vendégekkel. Ettől még természetesen a labda tojás-alakú, és pattanhat bármerre, de sok pénzt nem érdemes tenni rá, hogy botlik a Pittsburgh.


Hozzászólások

több mint 8 éve
polamalu Pittsburgh Steelers 20 — 毎日何かを学ぶ
Pittsburghben nyertünk a Denver ellen. Nem a Mile high-ban. "meglehetősen impresszív módon tették félre a Broncos-t Deverben, a vége 34-27."