A Bowl.hu fórum folytatja működését.

Bowl-beharangozó [12/24]

Írta: r.baggio — 2017. december 24., 11:10

Bowldog Karácsonyt! Mele Kalikimaka! Az egyetemi Sunday Night Football során a liga legjobb védőjét csodálhatjuk meg az éjféli miséről hazaérve.

 

Tegnap történt: az elmúlt napok kiütései után végre kaptunk két remek mérkőzést (a háromból), a South Florida a Birmingham Bowlon a szokásosan zseniális Quinton Flowers utolsó perces TD-jével fordított a Texas Tech ellen, az Armed Forces Bowlon az Army másodpercekkel a lefújás előtt egy sikeres kétpontossal a San Diego State ellen. Mindkét csapat 10 győzelemmel zárta a szezont, míg a MAC-bajnok Toledo alapos verést kapott az Appalachian State-től a Dollar General Bowlon.

 

02:30 FRESNO STATE BULLDOGS vs HOUSTON COUGARS
Aloha Stadium, Honolulu (Hawaii) - ESPN

 

Mi is ez?

A HB a Poi által megkezdett, majd Pineapple, Aloha és Oahu Bowlokkal továbbvitt szigeti egyetemi kupameccs-hagyományt tartja életben, elsődlegesen azért, hogy a helyi Hawaii Rainbow Warriors-nak biztosítson egy helyet az utószezonban pozitív mérleg esetén (ha a Warriors nem alkalmas rá, az MWC mást delegál). Ehhez a C-USA vagy az AAC a partner, a hagyomány szerint mindig Karácsonykor.

■ A játékosok egy-egy elektronikai cuccokból összeállított ajándékcsomagot, Oakley hátizsákot, napszemüveget, Tori Richard hawaii-mintás inget, strandtörölközőt, Pro Athletics szörfgatyát és pólót kapnak.
■ Eddigi legjobb Hawaii Bowl: 2003, Hawai'i vs Houston

 

Kire figyeljek?

FRESNO – Aaron Rodgers korábbi egyetemi edzője alma materéhez tért vissza idén és a 2016-ban mindössze egy győzelemre képes csapatot rögtön a csoportdöntőig vezette (9-4, MWC). Ehhez főképp a támadó- és védőfal drámai javulása kellett, a két oldalon több érdekes prospectet is találhatunk.

1 Micah St. Andrew, OG
2 Aaron Mitchell, OG
3 Malik Forrester, DT

 

HOUSTON – Oliver ugyan csak másodéves, mégis muszáj külön kiemelni, hiszen nemcsak a Group of 5, hanem a teljes első osztály talán legjobb falemberéről van szó, aki ha ott lehetne a 2018-as drafton, biztosan a top5-ben választanák ki. Sajnos a többiek - élükön a debütáló Major Applewhite főedzővel - nem tudtak fellépni az ő szintjéhez és így egy meglehetősen közepes szezont zárt a Cougars (7-4, AAC).

1 Ed Oliver, DL
2 Terrell Williams, S
3 Linell Bonner, WR

 

Fontossági faktor: 5/10

Két elméletileg erős gárda, ám a közelmúlt Hawaii Bowljaiból kiindulva nehéz előre megmondani, hogy a felek mennyire lesznek fókuszáltak. Szentesti programnak ideális a bejglievést ajándékbontást hóban angyalkázást NFL-nézést követően.

■ 2 pontos favorit a Houston, 49 az over/under