Buffalo Bills - Dallas Cowboys

Írta: Löfli — 2015. december 27., 16:50

Buffalo Bills – Dallas Cowboys
2014. december 27., 19:00 (Ralph Wilson Stadium, Orchard Park)

Buffalo Bills

- Mi történt a múlt héten: Egy edző/GM-buktató meccsen kaptak ki a Redskinstől 35-25-re.

- Hiányzók: Robert Woods elkapó és Seantrel Henderson falember is IR-re került. Charles Clay összekötő és Shady McCoy futóra sem számíthat Rex Ryan.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: McCoy hiányában Karlos Williams és Mike Gillislee fogja cipelni a labdák nagy részét, Henderson hiányát azonban ők is meg fogják érezni.

 

Dallas Cowboys

- Mi történt a múlt héten: Szombat este egy alacsony színvonalú találkozón maradtak alul a Jets ellen.

- Hiányzók: Gavin Escobar az Achilleszét szakította el, Dez Bryant pedig lábsérülés miatt kétséges. Cole Beasley és Jason Witten is kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Garrették megunták a Matt Cassel-showt, Kellen Moore lesz a kezdő irányító most vasárnap. Támadófal lesz előtte, McFaddennel pedig lehet cipeltetni a labdát, a hatékony passzjátékhoz azonban több egészséges elkapóra lenne szüksége a fiatal irányítónak.

Érdekességek:
- Mindössze kilencszer találkoztak az alapszakaszban, 6-3-ra a Dallas vezet, ráadásul az utolsó hármat mind a texasi csapat nyerte.
- A két csapat a 27. és a 28-ik Super Bowlban is játszott egymás ellen, mindkettőt a Cowboys nyerte.
- Matt Cassel a szezon elején még a Billsben volt csere, most már Dallasban sikerült elérnie a cserepadot.

Legutóbbi találkozásuk:
2011-ben Tony Romo 3 TD-t passzolt, Dan Bailey három FG-t is értékesített, a dallasi védelem pedig háromszor INT-t szerzett Fitzpatricktól, 44-7-es kiütés lett a vége.


Mi történhet most?

Hivatalosan mindkét csapat az előző fordulóban esett el a rájátszás lehetőségétől, így maximum a fiatalok és a lejáró szerződésű játékosok lesznek motiválva. A hazaiak egész jól haladtak a földön a szezonban, így McCoy hiánya sem biztos, hogy hatalmas érvágás lesz. Kellen Moorenak talán a legkedvezőbb matchuppal kell szembenéznie karrierje első kezdésén, ugyanis a Bills védelemben Stephon Gilmore és Aaron Williams sem játszik, a védőfal pedig képtelen nyomást gyakorolni. A die-hard Bills és Cowboys szurkolók valószínűleg ezt a mérkőzést fogják nézni, a többiek pedig biztos találnak egy komolyabb párosítást.