Denver Broncos - San Diego Chargers

Írta: empty taxi — 2016. január 3., 14:50

Denver Broncos - San Diego Chargers
2016. január 3. 22:25 (Sports Authority Field at Mile High, Denver)
 

Denver Broncos

- Mi történt a múlt héten: hétfő esti rangadó keretében verték a Cincinnati Bengals gárdáját 20-17-re hosszabbítás után, így biztosítva a rájátszásba jutást.

- Hiányzók: Brandon Marshall (ILB, boka) és T.J. Ward (S, boka) szereplése kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Peyton Manning a 10. játékhét után lehet először az aktív keret tagja, de továbbra is Brock Osweiler lesz a Broncos kezdő QB-je. A célpontok névsora a szokásos: Demaryius Thomas, Emmanuel Sanders és Owen Daniels. Futásoknál Ronnie Hillman és C.J. Anderson körülbelül ugyanannyi cipelésre számíthat annak ellenére, hogy Hillmannek az utóbbi hetekben nem igazán megy a játék.

 

San Diego Chargers

- Mi történt a múlt héten: hosszabbítás után sikerült kikapni 23-20-ra az Oakland Raiders otthonában.

- Hiányzók: Orlando Franklin (OG, agyrázkódás) biztos nem játszik és King Dunlap (OT, boka) játéka is valószínűtlen. Mellettük Trevor Robinson (C, agyrázkódás/váll), Jason Verrett (CB, térdhajlító), Manti Te'o (ILB, boka), Chris Hairston (OT, has), Javontee Herndon (WR, mellkas) és Stevie Johnson (WR, ágyék) játéka kérdéses.

- Kire kell figyelni, mikor náluk van a labda: Philip Rivers mindet elkövet azért, hogy eredményes legyen a csapata, ebben segíti Malcom Floyd, Dontrelle Inman, Antonio Gates, Ladarius Green és Danny Woodhead is. Melvin Gordon kiválása óta a labdacipeléseken Woodhead és Donald Brown osztozik.

Érdekességek:
- A párharcban 62-49-1-re a vadlovak vezetnek, az utolsó 10 Denverben játszott meccs közül 6-ot a Chargers nyert.
- Philip Riversnek 239 yard kell ahhoz, hogy megdöntse az egy szezonban passzolt yardok franchise rekordját, melyet Dan Fouts tart 1981-ből 4802 yarddal.
- Ha Rivers 300 yard fölé jut, akkor az a 9. 300+ yardos meccse lenne a 2015-ös idényben, amivel egyedüli franchise rekorder lenne.
- Riversnek 436 yard kell élete első 5000+ passzolt yardos szezonjához, ami a liga történetében is csak a 9. ilyen produktum lenne.
- Denzel Perrymannek 17 tackle kell ahhoz, hogy a Chargers történelmében az első 100 szerelést bemutató újonc legyen.
- A két csapat között nem rikta az edzőkeringő. A Chargers vezetőedzője Mike McCoy 2009-12 között a Broncos támadókoordinátora volt, a DB-edző Ron Milus 2001-02 és 2011-12 között hasonló minőségben dolgozott Denverben, az LB-edző Mike Nolan 1987-92 között ST coordinator 2009-ben pedig védőkoordinátor volt 1 mérföld magasan. A túloldalt a DC Wade Phillips 2004-06 között volt a Bolts defensive coordinatora, az OL-edző Clandy Barone pedig 2007-08 között a San Diego TE-edzője volt.
- A játékosoknál sem ritka, hogy játszottak a túloldalt: a Chargersből Orlando Franklinnek (2011-14), J.D. Waltonnak (2010-13) és Joe Maysnek (2010-12) van denveri múltja, a Broncosnál ez Louis Vasquezre (2009-12) igaz. 


Legutóbbi találkozásuk:
Mikulás napján futottak össze utoljára, a Denver az első negyedben berámolt egy támadó- és egy védő-TD-t is, utána meg már csak 1-1 mezőnygól született így a végeredmény 17-3-as vendégsiker lett a Qualcomm Stadiumban. A meccs legjobbja Von Miller volt, aki 4 szerelést, 2 sacket és 1-1 kiharcolt és megszerzett fumble-t mutatott be.


Mi történhet most?

Broncos győzelem. Mellettük szól a hazai pálya, az egészségesebb keret, a csoportgyőzelemért folytatott harc. A Chargers védelme ellen még ez a nem túl veretes denveri támadósor is képes lehet haladni, a túloldalt pedig a bivalyerős pass rush megeszi reggelire a sérülésektől megtépázott san diegoi támadófalat. A vendégeknél sok edző az állásáért küzd, ezért nem elképzelhetetlen, hogy megszorítják a meccsen belül komoly hullámzásra hajlamost Broncost, de túl kevés az olyan matchup jelenleg, amiből a Bolts képes lehet előnyt kovácsolni.