Esti friss - 08/31

2015. szeptember 1., 00:47

Cserék, sérülések, cutok, hosszabbítás, volt minden a hétvégén.

Trent Williams után Julio Jones is megkötötte a maga megaszerződését, az Atlanta Falcons-szal letárgyalt 5 éves kontraktus értelmében több, mint 71 millió dollárt tehet zsebre klasszis elkapó, a garantált tartalom 47 millió dollárra rúg. Persze nemcsak szerződéshosszabbítás, hanem cserék is voltak az elmúlt két napban, a Jaguars a Steelers-hez passzolta el korábbi kickerét, Josh Scobee-t egy hatodik körös pick ellenében, míg a Seahawks az elkapó Kevin Norwoodot boltolta el Charlotte-ba a Panthers-höz.

Megkezdődött a játékoskeretek leszűkítése is, keddre 75 fős rostert kell kialakítani, aminek keretében néhány játékostól már megváltak a csapatok. A legnagyobb név a távozók közül Fred Jackson, akit Buffalóból küldtek el némileg váratlanul, valamint Tim Jennings, aki a Szeles városban, Chicago-ban vált létszám felettivé. A Bills nem csak a kivágásban, a bejelentésekben is az élen járt, hiszen egyértelműen kijelentették - amit azért már sejteni lehetett - hogy Tyrod Taylor lesz a kezdő irányító az első fordulóban. Ezt a példát követték a Redskins háza táján is, Grudenék nem csupán azt nyilvánították ki, hogy RGIII helyett Kirk Cousins lesz a kezdő az első hetekben, hanem hogy egyértelműen ő a kezdő, akár egészséges Griffin, akár nem.

Az előszezon harmadik játékhetének legsúlyosabb sérülése az Oakland Raiders csapatát sújtotta, aminek következtében egész szezonra elvesztették a kezdő RT-t, Menelik Watsont. Az is biztossá vált, hogy Seattleben Jeremy Lane és Paul Richardson, Pittsburghben pedig Mike Adams kezdi PUP listán az idényt. Arra is fény derült, hogy Julius Thomas kézsérülése súlyosabb a vártnál, műtétre lesz szükség a felépüléséhez, így pedig legalább egy hónapot lesz kénytelen kihagyni a Jaguars szurkolók legnagyobb bánatára.