Esti friss – 10/02

2015. október 3., 01:22

Az utóbbi időben twitter-csatornánkra szorítkoztak a hírek, de most megpróbáljuk itt összegyűjteni az elmúlt órák legfontosabb eseményeit.

Az Egyesült Államok keleti parti lakosai jelenleg az elkerülhetetlen Joaquin hurrikánra fókuszálnak, mely nyilván a hétvégi NFL és NCAA mérkőzésekre is hatással lesz. Egyelőre viszont úgy tűnik, hogy csak heves esőzéseket kell előre elkönyvelni, a profi ligában például a Redskins-Eagles kezdési időpontja nem fog változni, marad a magyar idő szerinti vasárnap 19 órás kickoff (a college footballban a Maryland-Michigan és az Illinois-Nebraska startja módosult). A Philadelphiánál a támadófal továbbra is nagy fejtörést okoz, pláne úgy, hogy az OG Andrew Gardner IR-re került, ráadásul a vakoldali tackle, Jason Peters is kihagyhatja sérülés miatt a mérkőzést. Rúgót is cserélni kellett, mert Cody Parkey ágyékizmai felmondták a szolgálatot, Caleb Sturgis érkezett a helyére, míg DeMarco Murray még nem épült fel teljesen.

Ahogy a Philly-ből Buffalo-ba cserélt futó, LeSean McCoy sincs teljesen rendben, aki ki is jelentette, hogy csak 100%-osan lép pályára, a Giants ellen nélkülözni kell tehát őt. A Bills-szel kapcsolatos információ, hogy az elkapó Sammy Watkins is a maródiak sorát gyarapítja, a WR sem játszhat. A New York-iak szintén legjobb elkapójuk nélkül állnak fel, Victor Cruz vádlijánál egy fertőzés okoz gondokat.

Nagy horderejű hír, hogy a QB-kat ért balszerencse újabb jó nevű irányítót ért el, a héten a Colts-os Andrew Luck hagyott ki vállsérülés miatt edzéseket, és mivel az Indianapolis leigazolta Josh Johnsont Matt Hasselbeck mögé, ez arra enged következtetni, hogy Luck akár ki is hagyhatja a Jacksonville elleni hazai ütközetet. Pletyka szinten megemlíthető, hogy érezhetően egyre rosszabb a viszony a főedző Chuck Pagano és a GM Ryan Grigson között, főleg Pagano ragad meg egyre több alkalmat, hogy nem is annyira indirekt módon kritizálja a Colts holtszezoni játékospolitikáját.


A Saints irányító, Drew Brees viszont questionable (kérdéses) státuszból probable-be (valószínű) került, így esélyes, hogy a Carolina elleni kihagyott meccset követően a Dallas elleni SNF során újra játszhat, és akkor akár az újonnan megszerzett TE-nek, Michael Hoomanawanui-nak is dobhat. A Patriots-nak a DL Akiem Hicks-et adta cserébe a New Orleans. Aki látta a Steelers-Ravens-t azon nem lepődhet meg, hogy a pittsburghiek szombaton tryoutra hívták a rúgó Chris Boswellt, hogy legyen kire cserélni majd Josh Scobee-t.

Vasárnap újra beöltözve láthatjuk valószínűleg a Texans futóját, Arian Foster-t is, nem úgy Alshon Jeffery-t (WR, Chicago), Jermon Bushrodot (OT, Chicago), DeSean Jacksont (WR, Redskins), Luke Kuechly-t (LB, Panthers) vagy Charles Johnsont (WR, Vikings). Ha már Vikings: ők az egyetlen csapat az NFL-ben, ahol idén WR még nem kapott el TD passzt, és épp az a Denver ellen játszanak, akik nem engedtek még egyetlen elkapott TD-t sem. A Broncos-nál amúgy a támadófal fogyatkozott meg nagyon – hogy keretbe foglaljuk a sérülések listáját -, az újonc LT, Ty Sambrailo biztos, hogy pihen, és az OG Evan Mathis szereplése is kétséges.