Esti friss - 12/11

Írta: Rataxes — 2015. december 11., 22:43

Némi olvasnivaló friss hírek formájában a szombati munkanap elé.

Szerződéshosszabbítást kapott a Cleveland Browns idén kirobbanó formában lévő tight endje, Gary Barnidge. A ligában 8. szezonját taposó játékos 2014-ig egyszer sem lépte át a 250 elkapott yardot és első 7 évében mindössze 3 TD-t jegyzett. Ezzel szemben 2015-ben 817 elkapott yardja a 2. legproduktívabb elkapó a csapatban Travis Benjamin mögött, 7 touchdownjánál pedig senki sem szerzett többet a barnáknál. 3 éves szerződése 12,3 millió dollárt ér, 5,5 millió garantált tartalommal.

Adrian Peterson 100. touchdownját ünnepelte az éjszaka folyamán az Arizona Cardinals ellen. Némileg árnyalja a képet, hogy a leendő Hall of Famer csapata 20-23 arányú vereséget szenvedett, mellyel az Arizona Cardinals bebiztosította helyét a rájátszásban.

Egyes források szerint a tavalyi évben 1845 yarddal a liga legjobb futója, DeMarco Murray vissza szeretne térni Dallasba. Murray a holtszezon egyik legnagyobb igazolásaként érkezett Philadelphiába, ahol azonban nem elégedett limitáltabb szerepkörével. Az Eaglesnél sem feltétlenül elégedettek játékával, ár-érték arányban legalábbis nem feltétlenül térül meg szerződése, ráadásul a szintén idén igazolt Ryan Matthews is meggyőző teljesítményt nyújt, ha éppen nem sérült.

A Chicago Tribune tudósítása szerint az idei 1/7-es választási joggal draftolt Kevin White sérülése miatt idén már nem lép pályára a Bears színeiben, tehát a Ravens-es Breshad Perriman elkapóhoz hasonlóan a debütálása egy évet biztosan csúszik. Szintén friss hír a csapat háza tájáról, hogy Jalen Saunders WR 10 meccses eltiltást kapott, ő azonban kevésbé fog hiányozni, hiszen egész (igaz mindössze másfél éves) profi pályafutása során mindösszesen egyetlen elkapást tudott bemutatni.

Az Atlanta Falcons IR-re tette rúgóját, Matt Bryantet, akinek a négyfejű combizomja (quadricepsz) sérült meg súlyosan. Az NFL közben egy hat főből álló bizottságot hozott részre, hogy megvizsgálják az elkapásokkal kapcsolatos sok esetben érthetetlen szabályokat. A tagok Bill Polian, Ken Whisenhunt, Jim Schwartz, Joe Philbin, James Thrash és Tom Finken lesznek. A Tampa Bay korábbi főedzője, Greg Schiano két esztendőnyi pihenő (és szakkommentátorkodás) után újra munkába állt, az Ohio State Buckeyes társ-védőkoordinátoraként folytatja.