Fejlesztések a fórumon a holtszezonban

Írta: r.baggio — 2019. augusztus 30., 13:45

Pár napja elkezdtünk kampányolni a közösségi finanszírozásért, felajánlásokért, de bizonyítandó, hogy eddig sem voltunk restek, összeszedtük mi változott a bowl.hu-n és mik várhatóak még.

2018 végére letisztázódott a bowl.hu jövője, eldőlt, hogy a fűzővel kifelé! oldallal együttműködésben folytatjuk tovább. Cikkek és egyéb írások ezentúl oda kerülnek fel, míg a bowl.hu lett a közös fórum. A megállapodás nyilvánvaló hozadéka, hogy itt a fejlécre kattintva a böngésző az FK honlapjára ugrik. Ennek a megoldása volt az első feladat, amit ugyan a motorháztető alatti, de legfontosabb munka követett: egy teljesen új fejlesztői környezet kiépítése, így minden bevezetni kívánt újítás előtesztelhetővé vált, nem az éles rendszeren folyik a funkciók kiépítése, ezzel biztosítva az éles oldal állandó rendelkezésre állását. Innentől már egyszerűbb volt véghez vinni például a kommentszerkesztő feljavítását:

Bekerült a táblázat szerkesztése opció (pirossal bekarikázva), mellé balra az img tag a képek könnyű beszúrásához, illetve a hotkeyek (félkövér ctrl+b kombóval, stb.), mely a hozzászólások formázását könnyítik meg. Majd az alábbi fejlesztések, hibajavítások következtek:

* bannolás / törlés - előbbi automatikus 1 hétre szóló kitiltással jár
* avatarok cseréjének javítása
* ncaa adatlap logók cseréje
* spambotok törlése
* felhasználók lenyíló menü és regisztrált felhasználók menüpont (+ kedvenc nfl/ncaa csapatok)
* mailgun email-küldő szerver beállítása, az email küldés javítása
* KERESÉS a hozzászólások között (a fejléc alatt, a főtémák felett)
* emailhez kötött regisztráció kiépítése, újabb védelmi vonal a spambotok ellen

Sokan kérték a hozzászólások sorrendjének fordított időrendben való megjelenítését, immár ez is ott van lehetőségként a személyes beállításoknál. Megfordítás esetén az újabb hsz-ekért lefelé kell görgetni és a kommentszerkesztő box is a lap aljára kerül.

Fontos újdonság a BREAKING NEWS banner bevezetése, bármilyen nagyobb horderejű hírt, közérdekű információt ezentúl jól látható módon ki tudunk emelni a fejlécben. Tervben van még a pár éve használt "aranykommentek" visszahozása is.

Legutóbb elindítottuk támogatói rendszerünket, paypalon (ezen belül akár bankkártyás átutalással) és patreonon keresztül várjuk a felajánlásokat. A donate-es widgetek már asztali és mobil nézetben is láthatóak, aki pedig 1500 forintnál többet utal, nickje mellett külön jelzésben részesül (adoma jel), a hónap végéig, mint a fórum kiemelt tagja.

Szeptembert egy évek óta óhajtott extra beállítás bevezetésével nyitottuk, az alap világos mellett már elérhető a "sötét" nézet is:

Mindezeken felül természetesen továbbra is várjuk ötleteiteket, észrevételeiteket, hogy tudnánk a fórumot a lehető legjobbá, leginkább felhasználóbaráttá tenni, hiszen a bowl.hu-t maga a közösség, Ti, felhasználók alkotjátok. Köszönjük!


Hozzászólások

több mint 4 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
És már a sötét téma is opció a beállításoknál!


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
🤘 gaben 🤘 Chicago Bears Texas Longhorns 99 — Deion Sanders for president!
Egy ilyen pénzgyűjtős bizbazt nem tennétek ki nekem is? Megfelezzük a lóvét!

" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "