Power ranking

1 feliratkozó

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
AFC összesítés - vastaggal a csoportgyőztes PO-csapatok, dőlt betűvel a két WC-hely:

TOTAL
Kansas - 8,14
Houston - 7,74

Tennessee - 7,615
Baltimore - 7,39
Cleveland - 7,29
San Diego - 7,275
Jacksonville - 6,99
Miami - 6,965
Denver - 6,65
New England - 6,46
Oakland - 6,36
Buffalo - 6,285
Cincinnati - 5,705
Indianapolis - 5,575
NY Jets - 5,34
Pittsburgh - 3,25

Ami nagyon szoros, az egyrészt az AFC South első helye (Houston - Tennessee nagy csata várható), másrészt hasonlóan szoros versenyfutás várható az AFC North győzelemért a Ravens és a Browns között. Emellett a wild card harcba beleszólhat bőven a Chargers és a Jaguars is.

PO-kiemelés és menetrend:
1. Kansas
2. Houston
3. Baltimore
4. Miami
5. Tennessee
6. Cleveland

Wild card kör:
Cleveland Browns @ Baltimore Ravens - csak hogy harmadszor is összefussanak egy szezonon belül, két potens támadósor csap össze, amit a hazai pálya és a front seven halvány minőségi előnye a Ravens javára dönt el egy pontgazdag meccsen.
Tennessee Titans @ Miami Dolphins - Eddig tart a Delfinek fickándozása, nagyságrendekkel erősebb a Titans kerete, le fogják tolni a futást a Miami torkán és simán továbbmennek.

Divisional round:
Baltimore Ravens @ Houston Texans - Ahol sebezhető a Ravens, ott pont tud is sebezni a Texans védelme (Peat, mint LT Matthews vagy Ansah ellen), ezzel Palmer kikerül a komfortzónából erősen. A Ravens védelmében pedig nincs meg az a potenciál, hogy ezt a támadóegységet bármennyire is kordában tudja tartani.
Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs - Ez a front seven még sok lesz Mariota számára, és meg fogják tudni ölni a futást is. Így pedig a Chiefs szintén jó támadósora előbb-utóbb felőrli a Titans védelmét.

Conference Final:
Houston Texans @ Kansas City Chiefs - Amennyivel jobb a Texans támadósora, annyival jobb a Chiefs védelme is, így végülis abszolút egyenlő erők küzdelmére kerülhet sor, két elit egység (Texans O - Chiefs D) és két erős csapatrész (Texans D - Chiefs O) között. Ami szerintem dönteni fog, hogy a Chiefs front seven dominálni fogja a Texans támadófalát, míg fordítva a kansasi o-line ki fog tartani a houstoni védőfront ellen, így a Chiefs megy a Super Bowl-ba.

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
AFC South:

Houston Texans:

QB - 9 - Luck hatalmas tehetség, de egyelőre még nem sorolom a legszűkebb elitbe, de jó úton jár hozzá. Viszont Savage, mint egyetlen csere opció annyira nem tetszetős.
RB - 9 - A Crowell-Johnson páros IRL is bejött Cleveland-ben, szárnyalnak is velük a barnák. Viccet félretéve, jó páros ez, mellettük a szintén IRL kezdő Matt Jones és a limitált szerepkörben ígéretes Zenner.
WR - 10 - Ebben a sorban nehéz lenne hibát találni, A-Rob és Sanders párosa nagyon erős, és mögöttük is vannak részben kipróbált harcosok, részben baromi tehetséges fiatalok, a cserék közül is bárkiból kijöhet 500-600 yard simán.
TE - 9 - Egy elit elkapó TE, egy TE/H-Back hibrid, mindkettő a kezdő fajtából, plusz vassadi bennfentesként azt is tudta, hogy Jesse James is kezdő lesz IRL. Ez is erős sor, még ha nem is annyire kiemelkedő, mint a WR-állomány.
OL - 8 - A névsorral itt is nehéz kötözködni, ami miatt mégis megteszem, az egyrészt a sérülékenység (Beachum kihagyta a tavalyi szezont, Solder régóta nem egészséges, a guardok között Cooper se túl tartós), Mike Pouncey se szokta végigjátszani a szezonokat. Másrészt ezzel összefüggésben ha ennyire sérülékeny a kezdő sor, akkor egy kicsivel jobb csere-állomány elférne.
O total - 8,98 - Brutál mennyiségű tehetség egy elit felé tartó irányítóval, iszonyú nehéz lesz ezt a támadósort kordában tartani, főleg, mert nem 1-2 játékosra épül a dolog, hanem elképesztő mélység is van a skill posztokon. Ha a támadófal egyben marad, ez az offense messze juthat.

DL - 7 - Két elit játékos Poe és Wolfe személyében, viszont mellettük a 3. kezdő IRL éppen szabadügynök, ezért nagy kár… A cseresor is átlagos, kis jóindulattal.
LB - 6 - Ansah, mint 3-4-es OLB furcsa megoldás, de Clay Matthews túloldalán megélhet, sok cover feladatot nem kell rábízni. A 4 ILB érdekes névsort alkot, Anthony pont kiszorult SLB posztra IRL, Dawson az 53-as keretbe sem fért bele, Keenan Robinson se tudta kezdőbe verekedni magát az acélos Giants LB-sorban, viszont Todd Davis kezdő lett IRL. Összességében ez elég vegyesfelvágott így.
CB - 7 - Én nem vagyok Verner nagy rajongója, elit fantasy CB ugyebár, sok tackle, kevés pick vagy PD. Mögötte viszont rendben van a sor, megfelelő szintű játékosok a depth megfelelő szintjeire.
S - 6 - Az átlagéletkor igen jó, kár, hogy ez egy 36 és három 22 éves játékosból áll össze. Viccet félretéve, Adams még mindig megbízható safety, és a Thomspon-Campbell páros lehet hosszú távon megfelelő kezdő is.
D total - 6,5 - Nyilván nem lehet minden poszton elit játékosokat tartani, a D-re kevesebb erőforrrás jutott, de így is van egy erős váz Poe-Wolfe-Matthews-Ansah személyében. Nem minden szempontból lenyűgöző névsor, de átlag feletti védelem lehet belőlük.
TOTAL - 7,74 - Az offense dolga lesz a meccsek behúzása, az nem is kérdés, baromi magas a potenciál a támadósorban, és ha a védelem is hozza, ami tőlük elvárható, akkor egyértelmű SB-contender csapat lesz a Texans.

Tennessee Titans:

QB - 7 - Az elmúlt évek egyik legígéretesebb fiatal irányító megvan Mariota személyében, de azért nála még hosszabb út vezet az elit státusz felé. Stanton karrier back-up, annak tökéletes.
RB - 10 - Ez egy nagyon komoly sor, Miller-Blount-Sims triót bárki elfogadná a ligában, ráadásul nem csak a névsor jó, hanem funkcionálisan is kiegészítik egymást.
WR - 6 - Jó lenne egy primetime WR a névsorba, mert inkább 2-3. számú célpontok vannak, abból viszont sok cserébe. A mélység nem gond, de nincs igazán kiemelkedő játékos.
TE - 8 - Walker szép csendben a liga egyik legjobb elkapó TE-je lett, Hómanó (le nem írom a nevét) pedig elsősorban blokkolóként szintén a jobb megfejtések közé tartozik.
OL - 9 - A falra sem lehet panasz, erős kezdők mindenhol, egyedül a RT poszt kérdéses kicsit. Meg a sérülékenység, Unger, Mehwort és Clady sem az elpusztíthatalanság szobrai, viszont mögöttük is kezdő tapasztalattal bíró játékosok ülnek a padon.
O total - 7,98 - Egyetlen elit elkapó és még némi tapasztalat Mariota karrierje során, ennyire van az elit offense a Titans-nél, ez pedig nem tűnik orvosolhatatlan problémának. Szép dolgokra lesz képes idén ez a támadósor.

DL - 8 - Egy elit és két jó játékos a kezdő trióban, mindez megtámogatva már bőven pályát látott cserékkel és egy pff preseason allstar újonccal, ami mint mindannyian tudjuk, többet mond ezer szónál.
LB - 6 - A nevek jók, de Barwin és főleg Graham nem annyira villogott 3-4-es OLB-ként, Burfict is 4-3-ban játszik, amikor éppen nincs eltiltva, szóval a rendszer kicsit kusza. A cseresor megfelelő.
CB - 7 - Hasonló érzésem van, mint a WR-állomány kapcsán, sok 2-3. számú, jó CB, de egy elit corner baromi sokat dobna az egységen. Mindenesetre van 5 olyan játékos, akit simán pályára lehet küldeni bármikor.
S - 8 - Akad egy elit SS és egy jó FS is, valamint a cserékre sem lehet akkora panasz.
D total - 7,25 - Jó ez a védelem, nincs messze az elittől sem, talán egy 1st CB és egy igazi 3-4-es premier OLB kellene.
TOTAL - 7,615 - Nagyon erős a keret, vannak igazi 'húzóágazatok', 3 sztár hiányzik (WR, CB, OLB), hogy egyértelműen SB-esélyes legyen a gárda, de így is abszolút PO-esélyes a Titans.


Jacksonville Jaguars:

QB - 8 - Ezen sokat dilemmáztam, de vegyük Dalton alapszakasz teljesítményét inkább, és azt is tudjuk már, hogy Garoppolo is franchise QB.
RB - 7 - Jennings-Sproles páros megfelelő, nem sorolnám a liga elitjéhez, de ennél sokkal gyengébb duók is szaladgálnak. Ráadásul ki is egészítik egymást, csak meg ne sérüljenek, mert mögöttük nincs depth.
WR - 5 - Kár volt tegnap megnéznem Stills-t, ő se 1st WR kaliber, a többiek meg inkább jó kiegészítő emberek, mint kezdő WR-kaliberek. Legalább sok a fiatal, egyik-másik beérhet (Greene, Cooper, Strong trió).
TE - 6 - Egy már nem (Fasano) és egy még nem (Walford), de azért ez nem rossz páros, használhatóak mindenre, és ketten együtt 600-700 yardot össze tudnak kapkodni, ha nagyon kell.
OL - 6 - Ez a Jamil Douglas kezdő RG kicsit bátor vállalás, jobb lenne Jerry RG és Joeckel mehetne be kezdő LG-nak, abban úgyis jó, nem? 😊 Cserébe van átlag feletti LT, jó RT és C, és még némi minőségi depth is.
O total - 6,48 - Kellene még némi minőség a passzjátékba, ezt akár az idő is elhozhatja, ha a fiatalok előrelépnek, vagy be kell szerezni egy adekvát 1st WR-t, és mindjárt sokkal szebb lesz az élet.

DL - 8 - Ha A'Shawn Robinson beválik, akkor a kezdő sor rendben lesz, bár Morgan helyére egy kis upgrade nem ártana (bár a cserepadon ott vigyorog Curry is). Van cseresor is, ez elég ritka ebben a ligában.
LB - 10 - Lavonte-Telvin-Kiko kezdő sor, 3 megfelelő csere, ahol nincs mivel kötözködni, ott én se teszem.
CB - 7 - Van 3 IRL kezdő körüli CB, mondjuk Tramon kapcsán sok a kétely az elmúlt pár szezon során, de 3. névnek még ő is megfelelő, Darby hatalmas potenciállal bír, Banks viszont inkább lefelé szánkázik a rangsorban IRL.
S - 5 - Byard egyből a kezdőben azért bátor húzás, az is igaz, hogy a keret alapján simán lehet a legjobb opció. Lowery is volt már jobb, de legalább egészséges egy ideje, így azért a liga első felébe tartozik. A depth is inkább feltörekvő, mint befutott játékosokat tartalmaz.
D total - 7,5 - A front seven, különösen a LB-trió brutális, és van mögöttük olyan CB-állomány is, akik ebből profitálhatnak. Még egy jó S és pass rusher DE beillesztésével a liga egyik legjobb védelme lehet a Jags defense.
TOTAL - 6,99 - A cél kevés pontot kapni, és remélni, hogy az offense képes lesz egy 20 feletti termést átlagolni, ha ez menni fog, akkor szép szezon is lehet belőle. Ha nem, akkor is meg fog szenvedni mindenki a Jags ellen, de akkor azért a padló is alacsonyan lehet.

Indianapolis Colts:

QB - 8 - Kirk kapitány tavaly eléggé megvillant, ha idén is folytatja ezt a szintet, odaérhet a top 10 irányítók névsorának végére. Prescott-ra is csak rábíztak egy NFL-csapatot, szóval ez a páros rendben van.
RB - 6 - Mathews jó futó, amikor éppen nem sérült vagy fumblizik, sajnos a kettő közül valamelyik nagy gyakorisággal előfordul. Ebben az esetben pedig nincs megfelelő váltótársa.
WR - 6 - Egy jó első számú elkapó nem ártana, és akkor Garcon-Adams meg a többiek a helyükre kerülve megfelelő mélységet és minőséget adnának a posztnak.
TE - 5 - Celek szépen elkopott IRL, de még mindig várható tőle 300-400 yard pár TD-vel, ami ideális egy 2. TE-től. Kár, hogy itt első számú célpontként számol vele a GM. Spaeth elblokkolgat, de nagyjából ennyi.
OL - 4 - Pugh, mint LT elég heavy metal ötlet, Wallace se kezdő C alaphelyzetben, így a fal két legpontosabb posztjára nehéz optimistán tekinteni. Mellettük Humphries idén lett kezdő, Barrett Jones IRL csapat nélkül, így azért nehéz lesz az élet.
O total - 5,9 - A fal fogja romba dönteni a támadósort, egyetlen poszton sincs olyan játékos a falban, akire stabil kezdőként lehetne tekinteni vagy a jelen, vagy a múltja alapján. Így hiába van ígéretes QB, és néhány elfogadható skill player, komoly szenvedés várható.

DL - 5 - Egy masszív csere DL jött össze, kár, hogy itt ők a kezdők. Annak azért ez vékonyka (már ha lehet egy DL-t így titulálni).
LB - 8 - A kezdő négyes igen erős, a Timmons-Shazier páros középen teljesen jó, Doom is az egyik oldalon, a másik oldalra el lehetne ugyan képzelni Armonty Bryant-nél jobb opciót is, de ennél nagyobb dráma sose legyen. Van 1-2 elfogadható csere is.
CB - 4 - Egy IRL FS-vé átképzett CB, egy IRL 4-5. számú CB, és akkor ki is emeltem az említésre mégtó neveket az egységből…
S - 4 - Egy IRL szabadügynök és egy viszonylag borzasztó kezdő safety alkotja az első sort, a második sort meg az jellemzi, hogy így se kérdés a kezdő páros kiléte.
D total - 5,25 - A LB-sor szépen néz ki, kár, hogy ehhez sem megfelelő DL, és főleg megfelelő hátsó alakzat sem dukál, így nem lesz egyszerű lefékezni a csoport támadógépezeteit.
TOTAL - 5,575 - Erőteljesen átalakuló keretet hozott össze a Colts, ha Kirk kapitány IRL beválik, akkor franchise QB már nem kell, ami jó hír, mert sokminden más igen.

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
AFC East:

Miami Dolphins:

QB - 7 - Tannehill egyelőre még csak jó és rossz meccseket tud termelni, jó szezont nem, talán majd idén Gase szárnyai alatt. Ha nem, akkor jöhet RGIII.
RB - 8 - Charles a liga egyik legkiemelkedőbb futója, de sokadik súlyos sérüléséből tér vissza. Rawls is nagyon jól indult tavaly, aztán szintén megsérült. Egészségügyi problémáktól mentesen ez nagyon masszív páros.
WR - 8 - Hurns és Golden Tate is baromi jó elkapók, de talán egyik sem az ultimate no.1 WR, ennek ellenére jól működhetnek együtt, és mögöttük is van értelmes alternatíva.
TE - 7 - Bár Graham az egyik legjobb elkapó TE, de súlyos sérülésből érkezik vissza ő is. A cseresorban szinte senki, aki tehermentesíteni tudná, és elvégezné a piszkos munkát.
OL - 7 - Ha Decker beválik és Tomlinson szintet lép, akkor nagyon combos támadófal áll össze, mert egy elit guard, egy jó center, és egy javuló LT már adott. Addig viszont még nem elit, és a cseresor plána nem az.
O total - 7,18 - Sok potenciál és néhány bevált sztár a támadósorban, ez jó recept szokott lenni általában. A sérülések hatásaira viszont figyelni kell erősen.

DL - 6 - Shelton tavaly semmi lelkesítőt nem mutatott újoncként, Armstead egy fokkal bíztatóbb volt, Dorsey meg stabilan képes jó játékra. A cseresor nem álomszerű…
LB - 7 - Ebből bármi lehet, mondjuk Kikaha jövőjével kapcsolatosan erős kérdéseim vannak, Floyd újonc, Cushing erősen zuhanórepülésben van, viszont Perryman nem kezdte rosszul a karrierjét. A 4 posztra van egy darab normális csere összesen.
CB - 9 - 3 IRL is kezdő CB a keretben, nem is mind a rosszabb fajtából, és a cseresorban is vannak vállalható nevek.
S - 5 - Eric Reid egyik oldalon rendben van, de Anthony Harris, mint kezdő safety minimum fejvakarásra ad okot. Miként a cseresor is a csapat nélküli Rolle-t és a 2014 óta nem játszó Allen-t felvonultatva.
D total - 6,75 - A CB-allomány húzza felfelé a defense értékét, illetve az a tény, hogy Shelton, Armstead, Floyd és Rerryman személyében van egy ígéretes, fiatal mag, de ez idénre még kevés lehet.
TOTAL - 6,965 - Inkább az offense felé billen a mérleg nyelve a két csapatrész közül, de mindenhol vannak kérdőjelek (sérülések, fiatalok fejlődése). Lehet, hogy jövőre csak 1-2 plusz elemet kell a helyére illeszteni, de szerencsétlen esetben komolyabb átalakítás is jöhet.


New England Patriots:

QB - 9 - Brady magában ganarcia a sikerre, de ha véletlenül lapos a labda, akkor mi is fog pontosan történni?
RB - 6 - Megfelelő a rotáció, 3 olyan játékos, akik IRL is sokat láthatnak pályát (főleg ha Knile Davis továbbáll a Chiefsből). Viszont egyikőjük sem a klasszikus, megbízható workhorse.
WR - 6 - Jó névsor, néhány kérdőjellel. White hatalmas tehetség, de a tavalyi évet kihagyta, így kb. újonc lesz, Cobb nagyon megégett 1. WR-ként, így azért a kezdő párostól jó idény kell IRL, hogy ne legyen probléma.
TE - 9 - Az egyik legjobb elkapó TE, mögötte is egy IRL kezdő a csere, aki ráadásul blokkolásban sem rossz, ez így rendben van.
OL - 5 - Rookie LT kezdőként ritkán jó ötlet, és Spriggs IRL se fog kezdeni valószínűleg. Mellette Fanaika se játszott meccset 2014 óta, Clemmings se lesz kezdő idén, és a cseresor se túl acélos, kétemberes fallal még Brady se király...
O total - 6,92 - Nyilván TB húzza fel az egységet, de ilyen fallal lesznek gondjai, hiába akad skill posztokon számos ígéretes játékos.

DL - 6 - Van egy elit run stuffer középen, de egyébként a névsor sokkal jobban passzolna 3-4-be, mint 4-3-ba, és a mélység se ideális. Kerrigan-t is kicsit kár elherdálni a falban.
LB - 6 - A kezdő trió igen jól hangzik, bár Ninko is inkább DE lenne 4-3-ban, mint LB.
CB - 6 - Ide is két darab használható játékos jutott, mondjuk Revis azért a jobbik fajtából, de Roby még nem akkora császár, mögöttük meg megint senki, aki az elmúlt évben haszálható produktumot tett volna le a pályára (vagy bármilyen produktumot).
S - 6 - Itt legalább akad 3 olyan játékos, aki kezdő vagy kezdő szintű tapasztalattal bír, viszont egyikük sem a kimondott elit kategória, átlag x 3 = átlag.
D total - 6 - Van néhány kiemelkedő játékos (Harrison, Kerrigan, Collins, Revis), de egyrészt az emberanyag sokkal inkább 3-4-es szerintem, mint 4-3-as, másrészt a kezdő 11-ben is akadnak lyukak, végül pedig a cseresor nem túl minőségi.
TOTAL - 6,46 - Nem a Pats a csoport esélyese, Brady ide vagy oda, egyszerűen túl sok a lyukas vagy kérdőjeles poszt a kezdőben, illetve nem nagyon van mélység szinte egyik csapatrészben sem.


Buffalo Bills:

QB - 7 - Ryan sajnos kezd egy közepes game manager irányítóvá satnyulni, de azért néha még felvillant valami varázslatot, amire szükség is lesz, ha végig akarja játszani a 20+ millás szerződését. Segítségére lehet, hogy nem ugrálnak mögötte a megfelelő alternatívák.
RB - 8 - Nevek alapján nem annyira izgalmas egység, de tele van olyan futókkal, akik bármikor tudnak 100+ yardos meccseket hozni, passzjátékba is bevonhatóak, mélység is van, tetszetős csapatrész.
WR - 4 - Egy darab Demayrius Thomas, és rajta kívül senki. De szó szerint, két csapat nélküli és egy NFI listán lévő újonc még a keretben.
TE - 5 - Tamme erős átlag, Heuerman még akár be is válhat, de ettől még jelenleg ez egy átlagos páros.
OL - 7 - 4 helyen rendben van a fal, ebből 3 posztra elit játékos is jutott, kár, hogy LT posztra nem nagyon van opció, és a cseresor sem túl szívderítő.
O total - 6,32 - Futni fog tudni a Bills, de a passzjátékhoz több kellene egy lefelé tartó Ryannél és egy szem adekvát célpontnál, mindezt LT nélkül megpróbálva.

DL - 7 - Nehezen értelmezhető az egész front seven, nem ideális mix a 3-4-es és 4-3-as játékosok között. Szigorúan a névsort alapul véve Brandon Williams és Avril személyében van két nagyon jó kezdő, mellettük is akadnak olyan játékosok, akik megfelelően rotálva normális teljesítményre képesek.
LB - 7 - Kuechly és Jenkins párosa nagyon rendben van. Ha nagyon berúgok, akkor el tudom képzelni Upshaw-t, mint SLB (de nagyon be kell rúgni hozzá). Sajnos ezzel véget is ért a névsor.
CB - 5 - Vernon Davis rendben van, csak állandóan sérült újabban, Dennard egyelőre semmi a ligában, Shead rotációban megfelelő, Byron Jones IRL safety, Exum meg munkanélküli lett. Ez másfél használható játékos.
S - 6 - Jones-t ide számolva ő és Branch elfogadható kezdő, és a cseresor se teljesen borzasztó. D total - 6,25 - Van néhány jó név a védelemben, de néhány poszton már a kezdő is baromi hiányos, a cseresorról nem is beszélve.
TOTAL - 6,285 - Egy-két kiemelkedő(en túlfizetett) játékos húzhatja a szekeret, de olyan lyukak vannak WR és CB poszton, amik a passzjátékot mindkét irányban megölhetik.


New York Jets:

QB - 5 - Wentz személyében a jövő már legalább kereten van, a jelent viszont Moore és Hoyer személyében két back-up jelenti leginkább.
RB - 7 - Gore megfelelő workhorse, Vereen ideális elkapó back, és Karlos Williams is fog még talán lehetőséget kapni valahol, ez a sor rendben van.
WR - 6 - Fiatal tehetségek sora a keretben, Perriman és Thomas is kvázi újonc, mellettük Maclin a megbízható 1000+ yardos WR, ebből még jó is kisülhet középtávon.
TE - 6 - Ebron évről évre fejlődik, ami jó hír. Baromi lentről indult az elvárásokhoz képest, ez kevésbé jó hír. Mellette kezdő szintű játékos nem nagyon van, ez meg kimondottan rossz hír.
OL - 7 - Nem rossz ez a fal, és itt is van fejlődési lehetőség (pl. Greg Robinson se nézett ki annyira borzasztóan előszezonban, min tavaly). 1-2 elfogadható csere is akad, bár azért itt lehetne hosszabb a névsor.
O total - 6,18 - Nagyon fiatal a mag, főleg az irányító-elkapók-LT posztokon van ok reményre. Ha ezek a befektetések beválnak, akkor elit közeli offense lehet, ha nem, akkor viszont lehet kezdeni az alapoktól.

DL - 3 - Értelmezhetetlen csapatrész no. 1., ha feltételezzük, hogy 3-4 az alap, akkor is 5 ember van rosteren, akikből 3,5 nem nagyon való NFL kezdőbe.
LB - 5 - Peppers-Mauldin-Malcolm Smith személyében van 3 hadra fogható ember 3-4-be, a többieket inkább hagyjuk.
CB - 4 - Deangelo S lett IRL, de ha itt marad is CB, akkor is Tillman visszavonult, Browner-t kivágták, tovább nem folytatnám.
S - 6 - Goldson-Parker kezdő páros ütni tud, de itt is ennyiben kifújt a teljes névsor, ha Hall-t ide számolom, akkor meg CB nincs egy darab normális sem.
D total - 4,5 - Borzasztó gyenge a védelem, van 7 db kezdő szintű ember, ami eleve nem túl sok 11 posztra, a cseresor meg szinte nem is létezik.
TOTAL - 5,34 - Az offense időnként még eldöcöghet, de nem látni bennük sem azt a 30+ pontot meccsenként, amit a védelem hiányosságai miatt fel kellene tenniük stabilan a táblára.

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
AFC West:

Kansas City Chiefs:

QB - 8 - Flacco és Mallett IRL is jól elvannak együtt, ha nem is top 5 QB Joe, de a liga első felébe bőven odafér.
RB - 9 - Egyedül Hyde tartóssága lehet kérdéses, eddig nem nagyon bírt ki egy szezont, Gio Bernard személyében az egyik legjobb change-of-pace futó a helyettese.
WR - 8 - Erős a kezdő trió, főleg, ha Smith Sr. még egy szezont ki tud préselni magából a sérülése után a megszokott színvonalon.
TE - 5 - Mindenhova nem juthat azért elit játékos, TE posztra nem maradt töltény.
OL - 8 - 4 poszton kiemelkedő játékosok játszanak, emellett talán belefér, hogy Swanson, aki IRL centernek is borzasztó, itt guard poszton rontsa a színvonalat. A cseresor azért hagy némi kívánnivalót maga után.
O total - 7,78 - Erős offense jött össze megint, minőségi skill playerek, erős támadófal, megbízható irányítóval kiegészítve, sok panasz nem lehet ezen az oldalon.

DL - 10 - Ha nagyon bátor lennék, se kötözködnék Wattal, de itt ráadásul a fal többi tagja is bőven átlag feletti, és a cseresorban egy DeForest Buckner vár bevetésre…
LB - 8 - Von Miller és Derrick Johnson neve garancia a minőségre, de Johnson mellett Worrilow azért nem akkora király. Clowney egyelőre még inkább kérdőjel, de ha ő is egészséges bír maradni, akkor a liga legjobb front sevenje fog összeállni, és még az se baj, hogy nem nagyon van épkézláb csere.
CB - 7 - Jó, IRL is kezdő, de nem kiemelkedő CB-k alkotják a csapatrészt, viszont akkor sincs baj, ha valaki kiesik a sor elejéről, mert a méélység is elfogadható.
S - 9 - Top 5 safety páros dolgozik hátul, csak meg ne sérüljenek, mert utánuk komoly minőségi visszaesés van a rosteren..
D total - 8,5 - Brutális front seven, több posztján minimum top3 játékossal, kiemelkedő pass rush, és olyan secondary, ami ebből bőven tud profitálni, talán egy-két csapatrészben a mélységgel lehetne kötekedni, de nem érdemes.
TOTAL: 8,14 - Nem csak a csoport, hanem a liga megnyerésére is az egyik legnagyobb eséllyel a Chiefs pályázik, a labda mindkét oldalán nagyon erős teljesítmény várható tőlük.

San Diego Chargers:

QB - 9 - Rivers ugyan kicsit visszaesőben van, de mivel magasról indult, még mindig kiváló irányító, és habitusban is passzol az új GM-hez. Van megfelelő back-up is.
RB - 5 - DeAngelo ugyan kivirágzott tavaly a Steelersnél, de alapvetően egy egy nagyon jó back-up RB, aki pár meccset el tud vinni kezdőként, Bell kiesése után azért ingadozott a teljesítménye. Hillman fért be IRL Denverbe, Prosise újonc, de ígéretes 3rd down back lehet.
WR - 6 - Az 1. WR IRL Antonio Brown mellett tudott lubickolni, viszont kapott egy teljes éves eltiltást, Mike Wallace akkor volt jó utoljára, amikor névrokona, William, Funchess viszont előreléphet. Beasley elfogadható slot WR, de nagy playmaker nincs a keretben.
TE - 8 - Kelce szép csendben a liga elitjébe érkezett TE poszton, mind elkapásban, mind blokkolásban jól használható. Stocker mögötte inkább blokkoló, IRL 3. számú TE.
OL - 6 - Okung elit LT azon a 10-12 meccsen, amit szezononként kibír, ellenben a center IRL back-up lesz, Vasquez csapat nélkül tengődik, és Beadles karrierje sem éppen felfelé ível. A cseresorban van 1-2 jó név, de Okunk esetleges pótlása pont nem megoldott.
O total - 6,8 - Elit irányító, elit TE, viszonylag sok megfelelő elkapó, jobb napjain ez az offense kinézhet jól, de biztosan lesznek rosszabb napok is.

DL - 7 - Nehéz kérdés ez a DL, Mauro inkább nem kezdő IRL, mint igen, Tuitt ígéretes, és Williams is #jómunkásember a fal közepén, pluszban van 1-2 normális csere is.
LB - 7 - A liga egyik legjobb 3-4-es ILB-je, és Ingram is kezd belenőni az erős kezdő szintbe IRL. Wake viszont sokkal inkább 4-3-as DE, Riley meg most repült a 75-ös keretszűkítés előtt Washingtonból. A Dupree-Spence-Kruger cseresor viszont ér egy pirospontot.
CB - 7 - Jó nevek alkotják a csapatrészt, olyan igazán elit CB nincs, de majd Apple az lesz. 😊
S - 10 - Top 5 FS, top 5 SS, és két kezdő tapasztalattal bíró csere, itt nincs kérdés.
D total - 7,75 - Szinte minden csapatrészbe jut húzónév (Tuitt, Bowman, Mathieu, Cancellor, Ingram), és a kezdősor mellett mindenhol akadnak megfelelő cserék is, egész pofás ez a védelem.
TOTAL - 7, 275 - Soldi elkezdte installálni a klasszikus AFC North filozófiát, első a védelem! Ez egész jól is sikerült, és a támadók is vannak annyira jók, hogy kemény dió legyen a Chargers mindenkinek.


Denver Broncos:

QB - 9 - Big Ben továbbra is a liga egyik oszlopos tagja, még ha néha a talapzat megrogyni is látszik. Glennonra azért nem bíznám rá a csapatot.
RB - 5 - Foster munkásságát nem lebecsülve sem kezdő szintű RB már, és ez a többiekről is elmondható.
WR - 6 - Egy jó 1.WR-rel kiegészítve ez elit egység lenne, így se borzasztó a helyzet azonban.
TE - 8 - Jó elkapó, jó blokkoló TE, egy TE-FB hibrid, megfelelő mélység, itt nem lehet mivel kötözködni. OL - 6 - Elit LT akad, cserébe a fal komplett jobb oldala még nem lépett pályára NFL-meccsen, a C tavaly igen, de idén nem fog sérülés miatt, és James Carpenter sem a HoF LG kategória. Ellenben a cseresorban akad minőség.
O total - 6,8 - Majd Ben megoldja, és vakoldalról ne vágják nyakon, ez lehetett az építkezés alapja Denverben. Skill playerek még bőven kellenének, de azért Decker és Cameron 1-2 meccsen elegendő lehet.

DL - 6 - Futni nem lesz egyszerű a denveri védőfal ellen, viszont a pass rush-t Griffentől egyszemélyben elvárni bátor dolog.
LB - 6 - Akad egy megfelelő kezdősor, bár Lau már nem elég gyors 4-3-ba középre, és a cseresorban sem látszik a megfelelő utánpótlás.
CB - 8 - Ha Ramsey hozza, mait várnak tőle, akkor 10 pontos egység, de addig is kiváló névsor.
S - 6 - Én nagyon sokra tartom Jefferson-t, idén be is fogja mutatni Arizonában, hogy mennyire jó játékos. Mays esetében ez már kevésbé él, a cseresor meg nem király, hiába van köztük Fejedelem.
D total - 6,5 - Még egy jó pass rusher ugrásszerű javulást tudna hozni a védelembe, mert a secondary adott, a futás elleni D erősnek tűnik.
TOTAL - 6,65 - Kiegyensúlyozott csapat a Denver, közepes szinten, de bőven hiányzik még 3-4 kulcsjátékos, hogy valódi PO-esélyes csapat alakuljon ki.


Oakland Raiders:

QB - 6 - Fitz megfelelő kezdő, amíg Goff beérik (ha Gailey az OC).
RB - 5 - Sajnos Lewis nem all down terhelést egy szezonon keresztúl elviselő RB, a többiek meg jó back-upok, de nincs premier RB.
WR - 7 - Green és mögötte a bizonytalanság, James Jones jelenleg csapat nélkül, Cruz hatalmas kérdőjel, bár bíztatóan tért vissza 2 év után, még Conley az, akiből lehet előbb-utóbb elfogadható WR.
TE - 6 - Ha Eifert egészséges tudna maradni egyszer egy teljes szezonra… Ha egyszer ötösöm lenne a lottón…
OL - 7 - Az OL átlag feletti, kár, hogy a kezdő RT IRL visszavonult, de apróságokon nem kell fennakadni. 1-2 használható csere még elférne azért.
O total - 6,22 - Erős középszer, de a jobbik fajtából, vannak meccset eldönteni képes játékosok, jó LT, elit WR, adekvát TE, és ha Goff megérkezik a ligába, akkor már nem sok építőkockát kell hozzáadni a dologhoz.

DL - 8 - Erős kezdő sor, megfelelő cserékkel, bár a 4 csere NT felét előbb raknám be DE posztra sérülés esetén, mint a csere DE-ket.
LB - 6 - Egy átlag feletti játékos akad Brandon Marshall személyében, a két szélen Harrison és Beasley a múlt és a jövő, de jelen nem nagyon van, és a pad se túl erős.
CB - 6 - Az első 3 név nagyjából elfogadható, bár Newman már kicsit erős vállalás kezdő CB-nek manapság, és Dontae Johnson sem az ultimate nickelback. Csere kb. nincs.
S - 6 - Byrd-ért anno komoly licithábborút folytattam Dömével, szerencsére vesztettem, ha egyszer egészséges tudna maradni IRL… McDonald megfelelő SS, a cserepáros itt se túl acélos.
D total - 6,5 - A 3 emberes védőfal a defense erőssége, de a pass rush akadozhat, és ennek kompenzálására a CB-sor sem túl acélos.
TOTAL - 6,36 - Masszív, de nem különösebben szexi csapat jött össze Oakland-ben, kellene a vegasi költözés, hogy egy-két húzóember szívesen csatlakozzon még a kerethez jövőre.

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
AFC North:

Baltimore Ravens:
QB - 9 - Bár Palmer nem top 5 irányító, de nincs messze ettől a szinttől, és a két csere is látott már NFL-meccset belülről.
RB - 10 - Gurley mögött David Johnson már a pofátlanság határát súrolja, és még a 3-4. RB is elfogadható lenne 1-1 meccsre.
WR - 8 - Bőven átlag feletti egység, még ha óvatos kérdőjeleket oda is lehetne rajzolni halványan minden név mellé. Fitztől azért a tavalyi szezon kiugró volt az elmúlt évekhez képest, Lockett erősen kezdett, kérdés, hogy ha kiemeltebb figyelmet kap, mi történik, Wheaton meg 10 yardos és 200 yardos meccseket egyaránt tud produkálni.
TE - 7 - Witten neve még mindig garancia, de már nem az 1000+ yardra és az 5+ TD-re, hanem inkább a 700 yard körüli eredményre. Egyetlen csere TE akad, ő négy év alatt kapottt el annyi yardot, mint Witten 4 meccs alatt szokott.
OL - 7 - Na, ez nehéz dió. A G páros abszolút elit, C poszton a draft class legjobb interior lineman tehetsége, ebben lehet reménykedni. Wagner, mint RT elfogadható opció, viszont a fal legfontosabb posztjára sikerült megtalálni Igor elit LT-hagyományának méltó követőjét Peat személyében, akit IRL most pakoltak át guard posztra. Asszem, már tavaly is kitértem rá, hogy szerencsére Palmer mozgékony és nem igényli a kiemelkedő vakoldali védelmet. A cseresort ne erőltessük.
O total - 8,28 - Igor a klasszikus Ravens hagyományoknak megfelelően elit offense-t épített, hiszen csak a hülyék és az acélvárosiak gondolják, hogy bajnokságot kiemelkedő védelemmel lehet nyerni. Ha lenne egy kicsit átlag feletti LT a keretben, akkor ez a liga top offense kerete lehetne.

DL - 7 - A kezdő négyes jó nevekből áll, mondjuk a 6-8 évvel ezelőtti IRL Vikings DT-páros egy fokkal jobban hangzott azért, mint a mostani… DE poszton viszont egyáltalán nincs mélység, egy sérülésre van a keret attól, hogy megszűnjön a pass rush.
LB - 4 - Az biztos, hogy a LB-sor összerakásánál nem Al Davis és a stopperóra szelleme segített, a Tulloch-Ragland párosról inkább a pótos IFA jut az ember eszébe, mint a sebesség, ráadásul Ragland a jövő évig nem nagyon lesz pálya közelében IRL. A cseresorban Sheppard IRL alig tud beférni a tradícionálisan erős Giants LB-sorba, a másik két srác klasszikus backup.
CB - 8 - Van 3 erős név, bár egyik sem a klasszikus shutdown CB, azért lesznek meccsek, amikor meg fogják égetni őket, de majd a pass rush segít (vagy nem). Ennyiben ki is merül a csapatrész jelenleg, de szerencsére a CB az a poszt, ahol szinte sose történik semmilyen sérülés ugyebár, és a liga is szerencsére abba az irányba megy, hogy nem nagyon küldenek 3-nál több WR-t a pályára.
S - 7 - A kezdő páros jól hangzik, bár Weddle nimbusza egy kicsit talán már megkopott, de még mindig bőven átlag feletti játékos. A csere páros itt is értelmezhetetlen.
D total - 6,5 - Néhány jó név mellett ez egy erősen közepes defense, és strukturális problémák is akadnak szerintem. Mélység pedig annyira nincs, hogy egyetlen sérülés is komplett összeomlást hozhat.
TOTAL - 7,39 - Felborult az egyensúly a két csapatrész között, idén egyértelműen a támadó oldalon kell meccseket nyerni a csapatnak, mert a védelem max. megpróbálhatja nem elveszíteni őket.

Cleveland Browns:
QB - 9 - Jelenleg 0 pont, ha IRL nézzük, de azért a Romo-Bridgewater páros papíron nem hangzik rosszul. Kár, hogy ez a papír most a kórlapjuk.
RB - 8 - Murray esetén előlegezzük meg, hogy a tavalyi év kisiklás volt, mégiscsak a két évvel ezelőtti rushing leader, Michael Kriszti is végre beérni látszik.
WR - 10 - Top 3 elkapó (Beckham), még egy top célpont (Baldwin), egy jó 3rd WR, IRL tavalyi első körös ígéret, és egy megfelelő beugró, nem lehet belekötni.
TE - 6 - Ez egy masszív, de nem túl izgalmas egység, amire kell ilyen WR-állomány mellett, arra jók lesznek.
OL - 9 - Elit center, elit LT, egy jó guard, a többi kezdő és a cseresor is rendben van.
O total - 8,58 - Szép csendben összeállt egy brutál offense, nem csak Igor jött rá, miről szól az AFC North tradíció. Egészséges QB-ért lehet imádkozni.

DL - 5 - Atkins és Fairley legalább a belső pass rush-t meg fogja oldani magas szinten, mert a kereten lévő 8 DE egyikéből se nézek ki 3-nál több sacket.
LB - 5 - Az LB-sorba is jutott vagy 10 back-up, kár, hogy ebből kell kiválogatni a kezdőket is.
CB - 9 - Ha DRC-re elfogadjuk, hogy no.1 CB, akkor ezzel a sorral se lehet kötözködni különösen, és a mélység is igen impozáns.
S - 5 - A sok átlag feletti CB-ből juthatna a safety állományba is, mert ahol Adrian Amos a legnagyobb húzónév…
D total - 6 - Normális Kezdő LB és DE híján hiába van Atkins és egy halom jó corner, nem lesz diadalmas védelmi parádé.
TOTAL - 7,29 - Brutál offense repítheti a Browns gárdáját is, jöhetnek a klasszikus 45-42 körüli meccsek a Ravens ellen a csoportelsőségért, NCAA rulez, pusztuljon a smashmouth football.

Cincinnati Bengals:
QB - 3 - Keenum személyében legalább van egy - jelenleg még - IRL kezdő, de Ork már érzi a jövő szelét, mert nála már Grayson a 1. QB. Kár, hogy ez a szél IRL elfújta New Orleans-ból.
RB - 6 - Ha minden jól megy, Abdullah szintet lép idén a bíztató tavalyi jelek után, ha nem, akkor megspórolja a sok picket az irányítóktól, majd ő elfumblizza. Woodhead ideális váltótárs limitált futásra és sok passzra.
WR - 6 - Ebből még bármi kisülhet, ha Doctson beválik, mint 1. WR, akkor rendben lesz a névsor.
TE - 2 - A jó nevű Escobar Achilles-szakadásból visszatérve, a bénábbik Celek, de sebaj, majd Derby berobban IRL és kiszorítja Gronkot és Bennettet New Englandben.
OL - 8 - Ugyan Vollmer és Levitre 3 évvel ezelőtt jobban hangzó nevek voltak, de a liga egyik legjobb LT-je itt ténykedik, átlag feletti a center állomány, van mélység, és a keret tagja Justin Britt is.
O total - 5,16 - Irányító nélkül ez egy nehéz sport, pedig a többi csapatrészben akad 1-2 jó név.

DL - 8 - Cox és Mack garancia a pass rush működésére, a depth kicsit sovány (meg nehezen értelmezhető, hogy 4-3-ba miért 7 DL van rosteren, miközben 10 LB).
LB - 6 - Rá lehet fogni, hogy jó a kezdő sor, de legalábbis Sean Lee a neki általában megszabott 6-8 meccsen biztosan kiváló lesz. A cseresorban annyian vannak, hogy külön kispad kell nekik
CB - 4 - Gilbert elég meredek ötlet kezdő CB-ként, de majd Jason McCourty leszedi az ellenfelek 1. WR-eit simán…
S - 7 - Egy top 3 FS mindig jól jön, főleg ilyen masszív CB-állomány mellé, Landon Collins és Matt Elam meg együtt pont kiadnak egy másik normális safety-t.
D total - 6,25 - A legeleje meg a legvége jól néz ki a védelemnek, van 4 kiemelkedő név (Cox, Mack, Earl Thomas, Lee), de azért 11 elfogadható kezdő meg néhány normális csere nélkül azért nehéz dolguk lesz.
TOTAL - 5,7 Néhány erős csapatrész, néhány borzasztóan lyukas poszt, és ez utóbbiakból azért jut kulcsposztra is, így nehéz lesz az élet.

Pittsburgh Steelers:
QB - 1 - Ez sajnos jelenleg még értelmezhetetlen, Ryan Nassib kezdőként, mást nem is tennék hozzá.
RB - 3 - Itt legalább már van 500 futott yard az NFL-ben, szinte elit egység ebben az offense-ben. WR - 1 - All-rookie team, ha nem tévedek, akkor nincs nem újonc elkapó a keretben. A nagyobbik baj, hogy az 5 névből kb. 1 lesz 53-ban szeptember közepén...
TE - 1 - Ha jószívű lennék, talán adhatnék 2 pontot is, de akkor több pontot kapna a poszt, mind ahány elkapott yardja összesen van a ligában a két úriembernek.
OL - 6 - Nem szeretem a koncepció nélküli csapatokat, ilyen offense állomány mellett nem vall következetes GM-re, hogy akad elit játékos és nagy potenciállal bíró fiatal is a keretben.
O total - 2,5 - Ha lenne idén Madden sim, akkor rá lehetne menni minden idők legkevesebb pontjára/yardjára, de így csak meg tudjuk szavazni, hogy erre képes lenne ez a keret.

DL - 7 - McPhee és Ford kicsit furcsa 4-3-as DE poszton, de ez az a csapatrész, ahol még a cserepadra is jut 1. körös játékos.
LB - 6 - Ez se reménytelen egység, és ha Jaylon Smith-nek végre elkészül az új lába, akkor jövőre még erősebb lehet a dolog.
CB - 2 - Az 1. CB egy IRL sérültlistás újonc, a 2. CB Milliner, és őt még legalább meg lehet említeni név szerint…
S - 1 - Egy FS, aki a 75-ös keretet se érte meg IRL, Cravens, aki újonc és inkább LB lesz, mint SS, Holliman, a tackle-gép, ez is csodás névsor…
D total - 4 - A jelek szerint Habi a front seven újraépítésében látja a védelem sikerének zálogát, ami nem teljesen borzasztó elképzelés, de azért nem ártana legalább egy minimális minőség a hátsó alakzatba sem. Coverage sack tuti nem lesz.
TOTAL - 3,25 - Az újjáépítés első fázisa a rombolás, ezt idén sikerült megvalósítani teljes mértékben, ez a keret nem 1/1-es, hanem egy komplett 0. kört kellene rászánni…

több mint 7 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 9 747 — 49ers GM
Ide is először a guidelines: 😊

PR-hoz általános infók:

1. Most felteszem az AFC-t csoportonként, aztán a rangsort, ami megadja a 4 csoportgyőztest és a két wild card résztvevőt.
2. A rájátszást megpróbálom kicsit "modellezni" is, vagyis megnézni, hogy az egyes párosításokat kinek adnám a csapatok erős/gyenge pontjai alapján.
3. Az értékeléshez:
- 10 pontot csak olyan csapatrész kaphat, ahol van értelmes, sérülés esetén bevethető cserejátékos is. 53-as keretet kell összehozni, nem 22 jó kezdőt.
- 5-6 pont az átlagos szint, ehhez adhat hozzá plusz/mínusz egyet a cserék megléte vagy hiánya. Ha van egy támadófalban 3 elit meg két vakegér, akkor az bizony le fogja húzni az értékelést.
- 7-8 pont már egy ligaszinten kiemelkedő csapategységet jelent
- az újoncok megítélésénél a kivárás jellemző, attól, hogy valaki 1/1 lett, még nem fog elit értékelést kapni, amíg le nem tesz valamit IRL az asztalra.
- az egyes csapatrészek némileg súlyozva vannak az összpontszám számítása során, támadóknál a QB és a támadófal némileg felül, a TE-poszt kicsit alul van súlyozva, a védelemnél viszont nem variáltam, mert ott lehetne érvelni minden módszer mellett.

NFC a következő 1 héten belül lesz várhatóan kész.

Ja, és jövőre akár lesz Madden, akár nem, ilyenkor fogom csinálni az értékelést, mert sokat segít, hogy közben IRL kialakultak az 53-as keretek és a depth chartok is.